facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ρομά έριξαν πέτρες σε αυτοκίνητα στην Αθηνών – Λαμίας

Με σπασμένο παρμπρίζ βρέθηκε ξαφνικά οδηγός που κινούνταν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/2) στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο 140ο χλμ κοντά στο ΣΕΑ Αταλάντης.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το LamiaReport, νεαροί Ρομά πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και ένα από αυτά το βρήκαν σε σημείο ώστε να θρυμματιστεί το παρμπρίζ.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οδηγός δεν έχασε τον έλεγχο του οχήματος, όπως και οι λοιποί οδηγοί που δέχθηκαν επίσης πέτρες. Σταμάτησε στο Σταθμό και ειδοποίησε την τροχαία Αυτοκινητοδρόμων που ξεκίνησε αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών με αρνητικά αποτελέσματα.

Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί στο σημείο σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο LamiaReport και είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν είχαμε μέχρι σήμερα κάποιο σοβαρότερο ατύχημα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά έριξαν πέτρες σε αυτοκίνητα στην Αθηνών – Λαμίας"

Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού: Μείζον ζήτημα ότι δεν είχε ειδοποιηθεί η μητέρα – Ήταν πολύ καλά πριν από μία εβδομάδα, λέει η δικηγόρος της

Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός». Η μητέρα του παιδιού, Τζένιφερ Ομόντια. στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους χθες έξω από το Ίδρυμα δήλωσε ότι κανείς δεν την είχε ενημερώσει ότι το παιδί της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μόνο σήμερα το πρωί την πήραν τηλέφωνο για να της πουν ότι πέθανε. Επίσης δε γνώριζε ότι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε σήμερα 18/2, η δικηγόρος της, Έφη Ορφανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ «στο κρίσιμο χρονικό σημείο που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα ώστε να βρεθεί κοντά του και η ίδια να αξιολογήσει την κατάσταση, να δει τι θα μπορούσε να παρασχεθεί περαιτέρω. Δεν είχε ενημερωθεί η μητέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο».

Όπως ανέφερε η κα Ορφανίδου, η μητέρα της είπε, πως μόνο πριν από μερικούς μήνες την είχε ενημερώσει το ίδρυμα όταν πήγε να επισκεφτεί το παιδί της ότι «μπήκε στο νοσοκομείο, έχει ένα θέμα με τη μύτη και το λαιμό και υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση, που θα χρειαστεί να δώσει τη συναίνεσή της. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που της είχαν πει ποτέ». Στη συνέχεια σιωπούσε το ίδρυμα. Όπως σημείωσε η δικηγόρος «εγώ δεν λέω ότι υπήρχε κάποιος δόλος, αλλά θεωρώ ότι αν από τη στιγμή που υπήρξε νοσηλεία για τόσο σοβαρή νόσο – όπως μου λέει για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση- θα δούμε και τα έγγραφα, επιφυλάσσομαι σε αυτό, έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα για τη σοβαρότητα της κατάστασης, για να μπορέσει στη συνέχεια να λάβει και αυτή τα αναγκαία μέτρα.

«Πριν από μία εβδομάδα το παιδί ήταν πολύ καλά»

Σε επίσκεψη της μητέρας την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδρυμα, διαπίστωσε πως «το παιδί ήταν πολύ καλά». Όπως είπε η δικηγόρος «αυτό που μου λέει και η ίδια ήταν ότι περίπου πριν από μία εβδομάδα, την προηγούμενη Τετάρτη, αν δεν κάνω λάθος, είχε δει την κόρη της και ήταν πάρα πολύ καλά. Και σε όλο το προγενέστερο χρονικό διάστημα, το παιδί ήταν πολύ καλά.

Όπως είπε η κα Ορφανίδου « η μητέρα με όλη τη συγκεκριμένη κατάσταση, με την απώλεια του μονάκριβου παιδιού της, είναι συγκλονισμένη. Είναι διαλυμένη πραγματικά. Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν. Θα πρέπει να λάβουμε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο, γιατί μας είχαν πει ότι υπάρχει και μια άλλη νοσηλεία. Το ζήτημα είναι ότι η μητέρα δεν έχει ειδοποιηθεί προχθές, όταν εμφάνισε το παιδί αυτή τη συμπτωματολογία. Αυτό είναι και το μείζον ζήτημα. Η αλήθεια είναι ότι και στις επισκέψεις και σε όλα υπήρξε μια συνεργασία από πλευράς του Αγίου Στυλιανού και δεν μπορούμε αυτόματα να το αγνοήσουμε. Αλλά στο κρίσιμο χρονικό σημείο, που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θεωρώ θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα»

Όπως συμπλήρωσε η κα Ορφανίδου «δεν είναι ζήτημα μόνο του ιδρύματος αλλά και του νοσοκομείου (Ιπποκράτειο).Το νοσοκομείο και αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι ότι το παιδί μεταφέρεται σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και αφήνεται στη συνέχεια με αγωγή. Δεν ξέρω τι εξετάσεις διενεργήθηκαν εκεί, γιατί προφανώς ο θάνατος του που επήλθε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Δηλαδή αυτό δεν συνάδει με τα διδάγματα της λογικής και της κοινής πείρας» υπογράμμισε. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού: Μείζον ζήτημα ότι δεν είχε ειδοποιηθεί η μητέρα – Ήταν πολύ καλά πριν από μία εβδομάδα, λέει η δικηγόρος της"

Θρίλερ στον αέρα: Επιβάτης έπαθε ανακοπή στην πτήση της Ryanair Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη

Στιγμές αγωνίας επικράτησαν κατά την πτήση της Ryanair από τη Στοκχόλμη στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, όταν επιβάτης υπέστη ανακοπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria, ο πιλότος προσπαθούσε πάνω από την Πολωνία να κάνει αναγκαστική προσγείωση, την ώρα που στο αεροπλάνο επικρατούσε σύγχυση.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος αλλά και η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε την προσγείωση στο Γκντανσκ έπειτα από δύο προσπάθειες, και τελικά αυτή έγινε στη Βαρσοβία, όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τον επιβάτη.

Ήδη από το αεροπλάνο τού είχαν παράσχει τις πρώτες βοήθειες τρεις γιατροί επίσης επιβάτες της πτήσης.

Γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν αργότερα στο αεροσκάφος και με φορείο παρέλαβαν τον ασθενή, ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα μετά, το αεροσκάφος απογειώθηκε και συνέχισε το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το αεροσκάφος, που αναχώρησε από τη Στοκχόλμη στις 18.25, αντί να φθάσει ύστερα από περίπου τρεις ώρες στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως περιέγραψε στο  voria.gr επιβάτης της πτήσης, όλα ξεκίνησαν περίπου 1,5 ώρα μετά την αναχώρηση της πτήσης από τη Στοκχόλμη κι ενώ το ταξίδι κυλούσε ομαλά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θρίλερ στον αέρα: Επιβάτης έπαθε ανακοπή στην πτήση της Ryanair Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη"

Σεισμός στην Τουρκία: Πέθανε ο 12χρονος που ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα 296 ώρες στα συντρίμμια

Θρήνος και απελπισία στα συντρίμμια της Τουρκίας, καθώς οι διασώστες ανασύρουν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από τα συντρίμμια. Ήδη οι νεκροί από το φονικό σεισμό έχουν ξεπεράσει τις 40.000 μόνο στην Τουρκία, ενώ χιλιάδες είναι και οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή του στη Συρία.

Οι διασώστες κατάφεραν και ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους, μέλη της ίδιας οικογένειας, από την περιοχή της Αντιόχειας της Τουρκίας. Πρόκειται για έναν 49χρονο, μια 40χρονη και έναν 12χρονο που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια για 296 ώρες μετά το σεισμό. Ωστόσο, τα χαμόγελα έσβησαν γρήγορα, καθώς το παιδί δεν άντεξε και πέθανε αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο 12χρονος γιος του Σαμίρ Μοχάμεντ Ακάρ και της Ράγκντα ήταν το παιδί που ανασύρθηκε ζωντανό και δεν τα κατάφερε.

Οι τρεις τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 13 ημέρες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που έμεναν πριν τον φονικό σεισμό. 

Οι διασώστες κατάφεραν και έσωσαν τον Σαμίρ και τη γυναίκα του Ράνγκντα, αλλά ο χρόνος μετρούσε ήδη αντίστροφα για το παιδί τους. Σημειώνεται πως πολλοί είναι οι διασωθέντες που δεν αντέχουν και πεθαίνουν μετά τη διάσωσή τους.

Έσβησε η ελπίδα στην Τουρκία – Δεν τα κατάφερε ο 12χρονος που ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 296 ώρες στα συντρίμμια

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη διάσωση του πατέρα, ο οποίος το πρώτο που έκανε μόλις ανασύρθηκε ήταν να ενημερώσει πως η οικογένειά του βρισκόταν ακόμα εγκλωβισμένη στα συντρίμμια.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: Πέθανε ο 12χρονος που ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα 296 ώρες στα συντρίμμια"

Στόλτενμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία

Οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας απηύθυναν νέα έκκληση σήμερα να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία, με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να νικήσει η Μόσχα, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει "καμία ένδειξη που να δείχνει" πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν "άλλαξε φιλοδοξίες".

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να "δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη", ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν", προειδοποίησε.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.

Το Κρεμλίνο κινητοποιεί "εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα", και προμηθεύεται "περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα", υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση "να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα" που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στόλτενμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία"

Κόντρα Βορίδη – Ηλιόπουλου για τους πλειστηριασμούς – Αποχώρησε από το στούντιο ο υπουργός

Οι εκλογές, αλλά και οι πλειστηριασμοί στάθηκαν η αφορμή για έντονη κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο. 

Ο καυγάς έγινε στο στούντιο της ΕΡΤ με τον Μάκη Βορίδη να κάνει σχόλιο για τα περί νοθείας επισημαίνοντας πως «οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τις εκλογές τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Εσωτερικών, αυτοί θα κάνουν τις εκλογές αυτή τη φορά. Στην οργάνωση των εκλογών τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, με την αλλαγή του υπουργού Εσωτερικών. Η ίδια εταιρεία που συνδράμει στη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, θα κάνε το ίδιο και φέτος. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να πει κάτι, να μας το πει με σαφήνεια. Αυτη η συζήτηση αφορά την ευρύτερη λειτουργία του μιντιακού τοπίου και των κοινωνικών δικτύων. Το γεγονός πως γίνεται συζήτηση με όρους ασαφείς, με μισόλογα και υπονοούμενα, δείχνει πως ετοιμάζεσαι να διαχειριστείς την ήττα σου».

Άμεσα απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας ότι… «είναι φανταστικό που ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοίξει μια συζήτηση για πράγματα που μου ακούγονται και λίγο ανοησίες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε αδιανόητα πράγματα, είναι ο πιο αδίστακτος πολιτικός που έχουμε συναντήσει στη μεταπολίτευση. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δημοκρατίας. Αν οι εκλογές γίνονταν από το πολιτικό στελεχειακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσαμε να ζούσαμε πράγματα όπως αυτά που έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές της, τότε που έπεφταν τα συστήματα. Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του, δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που για δύο χρόνια παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού. Για δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει άγνοια. Οι εκλογές θα κριθούν στο πρόγραμμα και πάντα έτσι γίνεται». 

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι είναι «θετικό πράγμα που ο κ. Ηλιόπουλος κλείνει τη συζήτηση για τη νοθεία, την οποία άνοιξε ο κ. Τσίπρας» με την κουβέντα να ανάβει για τα καλά όταν ξεκίνησαν να μιλάνε για τους πλειστηριασμούς.  «Οταν βάλουμε στο τραπέζι την οικονομία, θα θυμηθούμε τι έκανε ο ένας και ο άλλος. Θα θυμηθούμε με καθαρό τρόπο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη και τη φορολογία της, την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τις μειώσεις μισθών».

«Μειώσεις μισθών; Λέτε ψεματάκια, δεν θα μιλάτε μόνος σας» είπε ο κ. Ηλιόπουλος για να απαντήσει ο κ. Βορίδης, λέγοντας: «Εσείς κύριε θα μιλήσετε για ψέματα; Είστε ο ορισμός της εξαπάτησης και της ασυνέπειας».

«Θα πείτε για τους πλειστηριασμούς;» ρώτησε στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος με τον υπουργό να λέει: «Να είστε χαρούμενοι που ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το νόμο σας».

Ο κ Ηλιόπουλος είπε «είστε ψεύτης, βγάζετε ψεύτη τον κ. Μητσοτάκη» με τον Βορίδη να επανέρχεται: «Για πείτε μου, σε αυτή τη φράση, γιατί είπα ψέματα. Τώρα θα μου πείτε, αν ο Άρειος Πάγος έκρινε την εφαρμογή του νόμου σας του 2015 και έκρινε ότι εφαρμόζεται νόμιμα… Θα μου πείτε αν αυτό είναι ακριβές ή ανακριβές; Να διευκρινίσετε γιατί με υβρίζετε και με λέτε ψεύτη».

«Εγώ σε αυτό τον τόνο δεν συνομιλώ και ο κ. Ηλιόπουλος θα συνεχίσει να μιλάει μόνος του», είπε στη συνέχεια ο κ. Βορίδης για να αποχωρήσει από το στούντιο παρά τις εκκλήσεις να παραμείνει…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Βορίδη – Ηλιόπουλου για τους πλειστηριασμούς – Αποχώρησε από το στούντιο ο υπουργός"

Διάσκεψη Μονάχου: «Να τελειώσει η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως τα μέσα Ιουλίου» είπε ο Στόλτενμπεργκ

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα πρέπει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ μέχρι τα μέσα Ιουλίου και οι εργασίες για την επίλυση αυτού του προβλήματος βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Συνεχίζω να εργάζομαι ενεργά για να διασφαλίσω ότι θα γίνουν μέλη πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους», δήλωσε. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στη λιθουανική πρωτεύουσα στις 11-12 Ιουλίου 2023.

Ο Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή, η επικύρωση των εγγράφων που είναι απαραίτητα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ έχει περάσει σε 28 από τις 30 χώρες μέλη της συμμαχίας. «Η Τουρκία και η Ουγγαρία έχουν απομείνει ... Καλώ όλα τα μέλη να ολοκληρώσουν την επικύρωση», είπε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εκτίμησε πως δεν υπάρχει "καμία ένδειξη που να δείχνει" πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν "άλλαξε φιλοδοξίες".

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να "δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη", ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν", προειδοποίησε.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.

Το Κρεμλίνο κινητοποιεί "εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα", και προμηθεύεται "περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα", υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση "να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα" που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διάσκεψη Μονάχου: «Να τελειώσει η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως τα μέσα Ιουλίου» είπε ο Στόλτενμπεργκ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news