facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά κατά της παραβατικότητας σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Κορωπί, Γέρακα, Σπάτα, Κολωνό και Κορυδαλλό: 29 συλλήψεις και 25 προσαγωγές

Παράλληλες επιχειρήσεις σε οικισμούς περιοχών της Αττικής και συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Κορωπί, Γέρακα, Σπάτα, Κολωνό και Κορυδαλλό, έγιναν από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής, Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιά, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί σε οικισμούς Ρομά.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθησαν 29 άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για κλοπή, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, διατάραξη κοινής ησυχίας, παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοση δελτίου ταυτότητας, καθώς και για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Ελέγχθηκαν συνολικά 57 άτομα, 36 οχήματα και πραγματοποιήθηκαν 24 έρευνες σε οικίες και 25 προσαγωγές ατόμων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών με τη συνδρομή αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ., Δικαστικών Λειτουργών, καθώς και συνεργείων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Κατασχέθηκε πιστόλι που απασχολούσε ως κλεμμένο και είχε αφαιρεθεί από οικία αστυνομικού στο πλαίσιο διάρρηξης τον Ιούλιο του 2023 καθώς και πλήθος συσκευών ήχου ήτοι ηχεία, μίκτες και ενισχυτές, πινακίδες οχημάτων, φυσίγγιο αβολίδωτου όπλου και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά κατά της παραβατικότητας σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Κορωπί, Γέρακα, Σπάτα, Κολωνό και Κορυδαλλό: 29 συλλήψεις και 25 προσαγωγές"

Δημοτικός αστυνομικός συνελήφθη για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο – Έβαζε σπίρτα σε «φιδάκια» και τα πετούσε σε ξερόχορτα

Χειροπέδες
πέρασε το Τμήμα Αντιμετώπισης Εμπρησμών σε δημοτικό αστυνομικό στη Ζάκυνθο για την πρόκληση δύο πυρκαγιών στο νησί.

Φέρεται, σύμφωνα με το Star, να έβαλε τις φωτιές την ίδια μέρα σε δυο διαφορετικά σημεία της Ζακύνθου. Τα αρχικά του είναι Γ.Ν. και είναι 58 ετών. Είναι γνώριμος της πυροσβεστικής, καθώς το 2021 είχε συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες. Από τότε έχει τεθεί σε αργία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έβαλε τις φωτιές με…. εντομοαπωθητικά και συγκεκριμένα τοποθετούσε σπίρτα πάνω σε φιδάκια και τα πετούσε ανάμεσα σε ξερόχορτα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Συνολικά του επιβλήθηκε πρόστιμο 9.322 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικός αστυνομικός συνελήφθη για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο – Έβαζε σπίρτα σε «φιδάκια» και τα πετούσε σε ξερόχορτα"

Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες από το Λιμενικό στη Λέσβο - Ο διακινητής επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας και σε απόσταση 0,3 ν.μ. από τη ακτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια το ταχύπλοο έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί. Οι είκοσι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το ΠΛΣ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλο ΠΛΣ που μετέβη στο σημείο.

Επιπλέον εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του άρθρου 277 «Πρόκληση ναυαγίου», του άρθρου 306 «Έκθεση σε κίνδυνο», του άρθρου 167 «Απείθεια» του Π.Κ., του Ν. 3386/05 «Περί αλλοδαπών» και του άρθρου 27 παρ. 1 του Ν. 2321/95 «Δίκαιο της θάλασσας».

Καταδίωξη και στη Χίο

σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου από επίγεια κάμερα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν από τις τουρκικές ακτές προς τις νότιες ακτές της Χίου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να έχει αποβιβάσει τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες του και να κινείται προς τις τουρκικές ακτές. Το περιπολικό του Λιμενικού προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοο και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΝΕΝΗΝΤΩΝ” τριάντα (30) αλλοδαποί (21 άντρες, 05 γυναίκες και 04 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 25χρονο χειριστή του Τ/Χ ως τον διακινητή που τους μετέφερε στην Ελλάδα, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια), ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες από το Λιμενικό στη Λέσβο - Ο διακινητής επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό"

17 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Από Ω/18:00/05-09-2024 έως Ω/18:00/06-09-2024 εκδηλώθηκαν 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "17 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα"

Βρέθηκαν οι διακινητές των 42 μεταναστών στη Γαύδο – Τρεις συλλήψεις

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι διακινητές των 42 μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθες το πρωί ανοιχτά της Γαύδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες του λιμενικού σώματος κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έλαβαν από τους μετανάστες διαπίστωσαν πως τρεις  άνδρες, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών, ήταν οι διακινητές.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί όταν η Λιμενική Αρχή των Χανίων ενημερώθηκε για την ύπαρξη μίας λέμβου με μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Στο σημείο μετέβη ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού όπου εντόπισε μια ξύλινη λέμβο με 42 μετανάστες (34 άντρες και 8 ανήλικοι) όπου τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Γαύδου.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν οι διακινητές των 42 μεταναστών στη Γαύδο – Τρεις συλλήψεις"

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ τα ελαιοτριβεία της φοροδιαφυγής: Έκρυβαν έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 14 δημιουργήθηκαν για να εκδίδονται εικονικά τιμολόγια ελαιολάδου, εμπλέκονται στο δαιδαλώδες κύκλωμα που στήθηκε στηθεί από το 2022! Μια καταγγελία πολίτη ήταν αρκετή για να ξεκινήσει το… “ξήλωμα” από την ΑΑΔΕ!

Ένα γιγαντιαίο συνονθύλευμα υπαρκτών και ανύπαρκτων συναλλαγών, μεταξύ πραγματικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που αποτελούν άδειο κέλυφος, διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μετά από καταγγελία πολίτη, η οποία καταδείκνυε ως διακινητές εικονικών τιμολογίων ελαιόλαδου έναν επιτηδευματία και ένα φυσικό πρόσωπο – διαχειριστή νομικών προσώπων (κυρίως ελαιοτριβείων).

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με τη χρήση των στοιχείων του myDATA από μεριάς ΑΑΔΕ, αρχείων, που κατασχέθηκαν κατά τις εφόδους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, καθώς και κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών τους.

Από την έως τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι, στο δαιδαλώδες αυτό κύκλωμα, το 2022-2023, εμπλέκονται πάνω από 30 επιχειρήσεις, από τις οποίες τουλάχιστον 14 έχουν συσταθεί με σκοπό την έκδοση και τη λήψη εικονικών τιμολογίων για ελαιόλαδο, και κατ΄ επέκταση:

Α. Tη δημιουργία πιστωτικών υπολοίπων ΦΠΑ και την καταχρηστική επιστροφή φόρου, από υπαρκτές λήπτριες επιχειρήσεις  

B.  Την κάλυψη αγορών από αγρότες ειδικού ή κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ ή από ελαιοτριβεία χωρίς φορολογικά στοιχεία.

Τα βήματα της έρευνας

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση με ημερομηνία έναρξης εργασιών το 2021, δεν είχε υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, ενώ και  από τα δεδομένα myDATA δεν προέκυπταν αγορές (δηλαδή δεν φαινόταν να έχουν δηλώσει  έσοδα από πωλήσεις  προς αυτήν τρίτοι προμηθευτές, ενώ παράλληλα δεν προέκυπτε από τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες (listing) η ύπαρξη ενδοκοινοτικών αποκτήσεων). Επομένως η ΙΚΕ δεν προκύπτει να έχει πραγματοποιήσει αγορές, ενώ δεν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του ελέγχου για προσκόμιση λογιστικών αρχείων.

Ωστόσο, από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της ΙΚΕ και από το MyDΑΤΑ, προκύπτει να έχουν εκδοθεί  15 φορολογικά στοιχεία προς ατομική επιχείρηση (μέλος του κυκλώματος απάτης), καθαρής αξίας 200.000 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια μερικός επιτόπιος έλεγχος στη λήπτρια ατομική επιχείρηση, με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο ελαιολάδου, όπου κατόπιν πρόσκλησης προσκομίσθηκαν στον έλεγχο επιπλέον φορολογικά στοιχεία, που είχαν εκδοθεί από την ΙΚΕ, με συνέπεια να προκύπτει ότι η λήπτρια εταιρεία έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της συνολικά 32 τιμολόγια, συνολικής καθαρής αξίας 700.000 ευρώ. Από το σύνολο των στοιχείων αυτών, στο MyData είχαν ανέβει ως έσοδα της ανύπαρκτης ΙΚΕ, και επομένως ως έξοδα της λήπτριας ατομικής επιχείρησης, 15 φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 200.000 ευρώ.

Τα τιμολόγια αυτά εξοφλήθηκαν μέσω e-banking, ενώ τα φορολογικά στοιχεία, για τα οποία δεν έγινε ανάρτηση στο myDATA, εξοφλήθηκαν με επιταγές , όπου η είσπραξή τους έγινε από φυσικά πρόσωπα για τα οποία δεν προκύπτει σχέση τους ή συναλλαγές τους με την ΙΚΕ (καθώς πρόκειται για φυσικά πρόσωπα χωρίς έναρξη δραστηριότητας), τα οποία κλήθηκαν από τον έλεγχο εγγράφως για εξηγήσεις, χωρίς να ανταποκριθούν.

Οι 30 αυτές επιχειρήσεις έχουν συναλλαχθεί σε τουλάχιστον 60 συνδυασμούς, έχοντας εκδώσει πάνω από 1.700 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας άνω των 80 εκατ. ευρώ.

Από την έως τώρα έρευνα, προκύπτει ότι 4 εκδότες εξέδωσαν 1.632 φορολογικά στοιχεία, με καθαρή αξία 33,17 εκατ. ευρώ και ΦΠΑ 4,32 εκατ. ευρώ, τα οποία, στην πλειονότητά τους, εξοφλούνταν από τους λήπτες τους, ακόμη και μέσω τραπεζικού συστήματος, το οποίο… «ξεγελούσαν», διενεργώντας συστηματικές άμεσες αναλήψεις των χρηματικών ποσών.  

Πέραν των φορολογικών επιβαρύνσεων, που θα προκύψουν κατά την ολοκλήρωση της συνολικής ελεγκτικής διαδικασίας,  οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν και με ποινική δίωξη, καθώς η έκδοση και η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων συμπεριλαμβάνονται στα εγκλήματα φοροδιαφυγής. Η έρευνα στους υπόλοιπους εκδότες και λήπτες συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ τα ελαιοτριβεία της φοροδιαφυγής: Έκρυβαν έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ"

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έφεση κατά της αθώωσης των δύο κατηγορούμενων ζητούν η μητέρα και η αδελφή του

Αίτηση για να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών μέσω των δικηγόρων τους οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος.

Όπως αναφέρουν,  η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε αντικρούσει ένα προς ένα τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, είχε προτείνει να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι και στη δευτερολογία της, γεγονός αρκετά σπάνιο στα δικαστικά χρονικά.

Παράλληλα, στο αίτημά τους επισημαίνουν ότι στο ακροατήριο παρουσιάστηκαν 4 βίντεο με άγριους ξυλοδαρμούς που παραδέχθηκε στην απολογία του ο ένας εκ των κατηγορουμένων, τα  οποία είχε συσχετίσει στην δικογραφία η Ανακρίτρια του 30ου Τμήματος Ειρήνη Φραγκιαδάκη.

Επιπλέον, οι δικηγόροι τους επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, ως οι δράστες της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό και ο μάρτυρας οδηγός που τους είδε να παραβιάζουν το στοπ, κατέθεσαν ότι σωματομετρικά οι 2 κατηγορούμενοι ταιριάζουν με τους δράστες.

Η δήλωση Παυλέα- Χαριτάτου

Για εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού έκαναν λόγο οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, οι οποίοι δήλωσαν:

‘’Καταθέσαμε αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της υπ΄ αριθμ. 1328/31-07-2024 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για λογαριασμό της μητέρας του Γιώργου Καραιβάζ Παναγιώτας Καραιβάζ και της αδελφής του Ανατολής (Λίτσας) Καραιβάζ γιατί εκείνες όπως κι εμείς πειστήκαμε για την ενοχή των κατηγορουμένων. Η όποια ενοχή προέκυψε ακράδαντα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τα ψεύτικα άλλοθι των κατηγορουμένων καθώς και τις ψευδείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Όμως έγινε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και λήφθηκε μια απόφαση άνευ επαρκούς κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η οποία πάσχει στο εσωτερικό της από αντιφάσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν να ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄αριθμ. 1328/2024 απόφασης του ΜΟΔ Αθηνών και να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Γιώργος Καραιβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος κι αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι.

Όπως προφητικά έγραψε ο ίδιος: «Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου . Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Καραϊβάζ: Έφεση κατά της αθώωσης των δύο κατηγορούμενων ζητούν η μητέρα και η αδελφή του"

Εκμίσθωνε σπίτια που δεν του ανήκαν — Έβγαλε σχεδόν 60.000 ευρώ πριν του περάσουν χειροπέδες

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων.

Ο 49χρονος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Αμαρουσίου για απάτες και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση ενώ ταυτοποιήθηκαν και 3 συνεργοί του οι οποίοι τουλάχιστον σε μία περίπτωση συνέδραμαν τον 49χρονο κατά την εξαπάτηση των ενοικιαστών-θυμάτων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024 προέβαινε σε βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στη συνέχεια προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, προκειμένου να πείσει τα θύματά του, συνέτασσε πλαστά μισθωτήρια συμφωνητικά κατοικίας και εν συνεχεία διέκοπτε την επικοινωνία μαζί τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρέδιδε τα κλειδιά των διαμερισμάτων στα θύματα, τα οποία λίγες μέρες αργότερα γίνονταν αντιληπτοί από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να κατοικούν στα διαμερίσματα.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε 11 περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά 59.716 ευρώ από τα θύματά του.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης 8 μηνών και 3 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις,

• πλήθος προτύπων μισθωτήριων συμβολαίων,

• το χρηματικό ποσό των 2.075 ευρώ και

• 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ διερευνάται η συμμετοχή του σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκμίσθωνε σπίτια που δεν του ανήκαν — Έβγαλε σχεδόν 60.000 ευρώ πριν του περάσουν χειροπέδες"

Στη «φάκα» 21 επιχειρηματίες για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Για διασυνοριακή απάτη με φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ελέγχονται 21 επιχειρηματίες από την Οικονομική Αστυνομία.

Οι δραστηριότητες των επιχειρηματικών σχετίζονται - μεταξύ άλλων - με εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών. Πρόκειται για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγή την οποία φέρνει στην επιφάνεια έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχειρηματίες που ελέγχονται έκαναν εικονικές διασυνοριακές συναλλαγές παραπλανώντας τις Αρχές προκειμένου να εισπράττουν επιστροφές φόρων.

Για την υπόθεση συντάσσεται δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με τους κατηγορούμενους για διασυνοριακή απάτη να αναμένεται να οδηγηθούν στο γραφείο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα στην Αθήνα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη «φάκα» 21 επιχειρηματίες για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση "

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τάνακ επικεφαλής μετά την πρώτη ημέρα

Ο Οτ Τάνακ με Hyundai προηγείται στη γενική κατάταξη του Ράλλυ Ακρόπολις μετά τη διεξαγωγή των έξι σημερινών ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 135,02 χιλιομέτρων, η ολοκλήρωση των οποίων βρίσκει την ομάδα από τη Νότια Κορέα να καταλαμβάνει τις πρώτες τρεις θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο Εσθονός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πέμπτη ειδική του αγώνα (Δάφνη 2) και… αξιοποίησε προς όφελός του τα προβλήματα των ανταγωνιστών του, για να «κλείσει» το πρώτο σκέλος στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, με Toyota σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική (Άνω Παύλιανη 1), αλλά ο Τάνακ βρέθηκε επικεφαλής της γενικής μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ειδικής (Δάφνη 1), ταχύτερος στην οποία ήταν ο Τακαμότο Κατσούτα με Toyota. Ο Οζιέ ήταν ο… κυρίαρχος στην τρίτη («Ταρζάν» 1) και την τέταρτη ειδική (Άνω Παύλιανη 2), με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην κορυφή της γενικής. Όμως, στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής Δάφνη, ο Γάλλος φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο Τάνακ, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, να επιστρέψει στο… ρετιρέ και να αποκτήσει προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων έναντι του Γάλλου (σ.σ. η μεταξύ τους διαφορά στην ειδική Δάφνη 2 ήταν 16.7 δεύτερα). Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, Τομ Φάουλερ, δήλωσε αργότερα ότι ο Οζιέ είχε πρόβλημα με το τούρμπο, κάτι που αντιμετώπισε το πρωί και ο Έλφιν Έβανς.

Ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με Hyundai, ο οποίος είχε πανηγυρίσει το 2022 τη νίκη στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία σημερινή ειδική («Ταρζάν» 2), ωστόσο ο Τάνακ «έκλεισε» το πρώτο σκέλος στην κορυφή της γενικής, έχοντας προβάδισμα 21.8 δευτερολέπτων από τον Ισπανό «ομόσταυλό» του, Ντάνι Σόρντο. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Νεβίλ, ο οποίος είναι ένα λεπτό και 41.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον (τέταρτο) Οζιέ.

Δεν… έλειψαν τα προβλήματα για τους οδηγούς, καθώς στην πρώτη ειδική ο Έβανς είχε κλατάρισμα ελαστικού, ο Νεβίλ αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα και ο Γκρεγκουάρ Μίνστερ με Ford μηχανικό πρόβλημα. Στη δεύτερη ειδική ο Έβανς έχασε αρκετό χρόνο λόγω του προβλήματος στο τούρμπο, ενώ ο Μίνστερ ολοκλήρωσε την ειδική χωρίς χειρόφρενο. Ο Κατσούτα έχασε έναν τροχό και εγκατέλειψε στην τρίτη ειδική με ζημιά στην πίσω ανάρτηση, ενώ στην τέταρτη ειδική εγκατέλειψε ο Αντριάν Φουρμό με Ford με σπασμένο μπράτσο τιμονιού έπειτα από σφοδρή «προσγείωση», την ώρα που ο Σόρντο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα. Ο Μίνστερ υποχρεώθηκε να σταματήσει για αλλαγή τροχού στην έκτη ειδική, με αποτέλεσμα οι Ρόμπερτ Βίρβες και Σάμι Παγιάρι να «σκαρφαλώσουν» στην πέμπτη και την έκτη θέση της γενικής, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Ρουστέμης είναι ο ταχύτερος Έλληνας στο Ράλι Ακρόπολις, καθώς με το Skoda Fabia RS βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής, 8 λεπτά και 48.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τάνακ. Από την πλευρά του, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το εργοστασιακό Ford Puma Rally 1 Hybrid είναι 22ος στη γενική, 10 λεπτά και 28.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Εσθονό.

Το Σάββατο (7/9) είναι άλλη μια… απαιτητική ημέρα του εφετινού Ράλι Ακρόπολις, καθώς είναι προγραμματισμένες έξι ειδικές (Ρεγκίνι, Θήβα, Άγιοι Θεόδωροι 1 & 2, Λουτράκι και υπερειδική), συνολικού μήκους 116,23 χιλιομέτρων, χωρίς ενδιάμεσο σέρβις.

Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας

1. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) 1 ώρα 40:16.9

2. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) 1 ώρα 40:38.7

3. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) 1 ώρα 41:02.1

4. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) 1 ώρα 42:43.3

5. Ρόμπερτ Βίρβες (Εσθονία/Skoda) 1 ώρα 43:27.8 –Κατηγορία WRC2–

6. Σάμι Παγιάρι (Φινλανδία/Toyota) 1 ώρα 43:29.3 –Κατηγορία WRC2–

7. Γκρεγκουάρ Μίνστερ (Λουξεμβούργο/Ford) 1 ώρα 44:25.3

8. Καγετάν Καγετάνοβιτς (Πολωνία/Skoda) 1 ώρα 44:25.9 –Κατηγορία WRC2–

9. Φαμπρίσιο Σαλντιβάρ (Παραγουάη/Skoda) 1 ώρα 44:36.6 –Κατηγορία WRC2–

10. Νικολάι Γκριάζιν (Βουλγαρία/Citroen) 1 ώρα 44:39.4 –Κατηγορία WRC2–

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τάνακ επικεφαλής μετά την πρώτη ημέρα"

Βαρύ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη για πρόκληση φωτιάς σε οικόπεδο

Σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.687,5 ευρώ από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων σε έναν άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, Χανίων, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών απαγορεύεται, ειδικά κατά την περίοδο υψηλού κινδύνου, με στόχο την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη για πρόκληση φωτιάς σε οικόπεδο"

Η Ελληνική Λύση καλεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να ακυρώσει τη συνδρομή στο Netflix για το «μπλόκο» στο Famagusta

«Έπειτα από την αισχρή απόφαση του Netflix να προσκυνήσει τη φασιστική Τουρκία και να μην προβάλλει παγκοσμίως τη σειρά ”Famagusta”, η οποία πραγματεύεται, ήπια μάλιστα, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ελληνική Λύση καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ακυρώσει άμεσα την συνδρομή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα», σημειώνει το κόμμα σε σημερινή ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ούτε 1 ευρώ σε όσους συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των Τούρκων γενοκτόνων».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ελληνική Λύση καλεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να ακυρώσει τη συνδρομή στο Netflix για το «μπλόκο» στο Famagusta"

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση στη Σάμο

Στη σύλληψη ενός 28χρονου άνδρα προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές, ως υπαιτίου πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς από πρόθεση στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά σε ένα αυτοκίνητο και επεκτάθηκε σε δασική έκταση, ενώ είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ δύο ατόμων.

Ειδικότερα, ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Σάμου, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς, από πρόθεση, στην θέση «Αυλάκια» του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ενώπιον της ανακρίτριας Σάμου, προκειμένου να απολογηθεί.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση στη Σάμο"

Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Στους 34 βαθμούς κελσίου «πέφτει» η θερμοκρασία αύριο Σάββατο (07.09.2024) ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες, τους 29 με 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στα νησιά έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και στις Σποράδες από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες"

Λίμνη Κρεμαστών: Σε 50χρονη γυναίκα που ζούσε στο χωριό των Αγράφων ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα

Συναγερμός στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας το πρωί της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, κοντά στη Λίμνη Κρεμαστών, ότι ξεβράστηκε σορός γυναίκας.

Συγκεκριμένα η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου, δεν ήταν σε αποσύνθεση, για αυτό από την πρώτη στιγμή εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για πρόσφατο περιστατικό.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα γύρω στα 52, που κατάγεται από παραλίμνιο χωριό της Λίμνης Κρεμαστών. ΄Εφυγε το απόγευμα της Πέμπτης, από το σπίτι που έμενε με τους γονείς της και τον αδερφό της και κατευθύνθηκε στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου, εκεί άγνωστο πως, βρέθηκε στα νερά της λίμνης Κρεμαστών .

Να σημειωθεί ότι δεν φορούσε ρούχα, τη σορό της παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και διετάχθη νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Την έρευνα διεξάγουν αστυνομικοί του ΑΤ Αγράφων, ενώ στο σημείου δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη άλλου ατόμου.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Λίμνη Κρεμαστών: Σε 50χρονη γυναίκα που ζούσε στο χωριό των Αγράφων ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα"

Οι κολόνες στη Χαριλάου Τρικούπη σαπίζουν και περιμένουν τα τρόλεϊ από το 1984

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως το newsit.gr σχετικά με το δίκτυο του τρόλεϊ και τις κολόνες που διαβρώνονται και σαπίζουν, μετατρέποντας δρόμους και πεζοδρόμια σε ενδεχόμενες παγίδες θανάτου για τους πεζούς.

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έναν από τους πιο πολυσύχναστους του κέντρου, οι κολόνες στέκουν όρθιες και παραδομένες στη φθορά του χρόνου, περιμένοντας να περάσει το τρόλεϊ από το 1984!

Το τρόλεϊ που δεν πέρασε ποτέ

Η διέλευση των ηλεκτρικών λεωφορείων από τη Χαριλάου Τρικούπη αποφασίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση της περιοχής.

Κατασκευαστική εταιρεία ανέλαβε να στήσει τις κολόνες και αργότερα τοποθετήθηκαν και τα καλώδια, ενώ το οδόστρωμα σκάφτηκε για να μπουν τα «μάτια της γάτας» και να σημανθεί ο λεωφορειόδρομος. Όμως η στενότητα του δρόμου και η δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών της περιοχής για την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων, έβαλαν μπλόκο στο τρόλεϊ που δεν πέρασε ποτέ.

Από τότε η κολόνες βρίσκονται εκεί, χωρίς να τις συντηρεί κανένας! Και αυτό γιατί, πλέον συντηρούνται μόνο οι κολόνες που παρουσιάζουν εμφανές πρόβλημα, δηλαδή είναι λίγο πριν την κατάρρευση, όπως είπαν στο newsit.gr οδηγοί των τρόλεϊ.

 

 

Ουσιαστικά, όταν οι οδηγοί βλέπουν μια κολόνα να παίρνει κλίση, ειδοποιούν το τμήμα συντήρησης για να την αποκαταστήσει, αφού δεν μπορεί να περάσει το τρόλεϊ. Κι αυτό, αν δεν έχει πέσει ήδη, όπως έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια τραυματίζοντας μια 14χρονη ή όπως έχει γίνει σε άλλα σημεία της Αθήνας, χωρίς ευτυχώς τραυματισμό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, σε μια γραμμή που δεν χρησιμοποιείται και δεν… εποπτεύεται έστω από τους οδηγούς, ποιος ελέγχει τη στατικότητα αυτών των τεράστιων όγκων από σίδερο;

Ακριβώς η ίδια κατάσταση εντοπίζεται και στην οδό Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Νέο Ψυχικό, με τις κολόνες να τοποθετούνται πριν 40 χρόνια, σύμφωνα με το τότε σχέδιο επέκτασης γραμμών και τελικά να μη χρησιμοποιούνται ποτέ.

Ο κίνδυνος ελλοχεύει καθημερινά για εκατοντάδες πολίτες, πεζούς και οδηγούς.

Και όλα αυτά την ώρα που η ΟΣΥ «σφυρίζει αδιάφορα» στα ερωτήματα που θέτει μέσα από τα ρεπορτάζ του από εχθές το newsit.gr, σχετικά με την τύχη του έργου αντικατάστασης των στύλων, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά τη χρηματοδότηση που είχε λάβει η χώρα μας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

  

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κολόνες στη Χαριλάου Τρικούπη σαπίζουν και περιμένουν τα τρόλεϊ από το 1984"

Famagusta: Συμφωνήσαμε με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας λέει η Τουρκία

Σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην Τουρκία καθώς και σε οποιαδήποτε αλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, έφτασε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK) της γειτονικής χώρας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρός του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν τόνισε, σε ανάρτησή του στο Twitter, πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής του.

«Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» αντιμετώπισε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της 'Απόβασης στην Κύπρο', η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας. Η 'Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση', η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν» έγραψε αρχικά ο Σαχίν.

«Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, έχουν καταλήξει σε μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με κακόβουλη πρόθεση. Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως τηλεοπτικά στη χώρα προέλευσής της και αργότερα αδειοδοτήθηκε από το Netflix. Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Famagusta: Συμφωνήσαμε με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας λέει η Τουρκία"

Γιος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ ο τραυματίας στη συμπλοκή στη Φιλοθέη

Γιος υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, είναι ο 18χρονος απόφοιτος του Αρσακείου, που τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/9) δέχθηκε επίθεση στην άγρια συμπλοκή στη Φιλοθέη

Ο νεαρός γιος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ μαζί με άλλους δυο φίλους του από το Αρσάκειο, ήταν στην πλατεία της Φιλοθέης. Τα τρία παιδιά, είδαν ξαφνικά, δυο παρέες νεαρών με δυο αυτοκίνητα να συγκρούονται για το ποιος κάνει… κουμάντο στην πλατεία και ο γιος του αξιωματικού φέρεται να επιχείρησε να πάρει το όχημα της μητέρας του που ήταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο και τότε δέχθηκε την επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν, δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά 10 άτομα -επί της οδού Ολυμπιονίκου Διαδόχου Κωνσταντίνου 12- εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα. Οι πρώτοι βγήκαν από τα αυτοκίνητα και τους έσπασαν τα τζάμια με καδρόνια και πτυσσόμενα κλομπ.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής χτύπησαν έναν 20χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο της παρέας που δέχτηκε την επίθεση.

Στο μεταξύ είχε κληθεί η Αστυνομία από περιοίκους και οι δράστες επιβιβάστηκαν εκ νέου στα δύο αυτοκίνητα και διέφυγαν από το σημείο.

Στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισιάς, άνδρες των ΟΠΚΕ εντόπισαν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα και μέσα σε αυτό δύο νεαρούς, έναν 30χρονο και έναν 23χρονο, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Ο νεαρός γιος του αξιωματικού, νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ ο τραυματίας στη συμπλοκή στη Φιλοθέη"

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά - «Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και δέκα μηνών, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μια 36χρονη γυναίκα που χτύπησε με σφαλιάρες στο κεφάλι το βρέφος της.

Η κατηγορούμενη, η οποία εργάζεται ως χορεύτρια, κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή της προς δέκα ευρώ ημερησίως και αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 26 Αυγούστου, όταν η κατηγορούμενη επέστρεψε στο σπίτι από την βραδινή της εργασία και ξεκίνησε να λογομαχεί με τη γυναίκα που πρόσεχε το 1,5 ετών βρέφος.

Όπως ανέφερε στη κατάθεσή της στο δικαστήριο η 74χρονη νταντά, η μητέρα του παιδιού βρισκόταν σε κατάσταση μέθης ενώ μόλις μπήκε στο σπίτι ξεκίνησε να χτυπά δυνατά τις πόρτες με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει το μωρό.

«Το βρέφος ξεκίνησε να κλαίει. Πήγα στο κρεβατάκι και το πήρα αγκαλιά και τότε η κατηγορούμενη ήρθε και το χτύπησε με δύναμη στα μούτρα, τουλάχιστον δύο φορές. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα και όλα στο πρόσωπο. Ύστερα έφυγε και πήγε στο δωμάτιο», ανέφερε στους δικαστές.

«Το παιδί σταμάτησε να κλαίει και το ακούμπησα στο καναπέ για να το αλλάξω. Ήμουν πολύ ταραγμένη. Το είχα αγκαλιά και το χτυπούσε, δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα έξω να πάρω αέρα, δεν άντεχα άλλο και της φώναξα από την πόρτα ότι φεύγω. Ειδοποίησα την αστυνομία και περίμενα έξω», σημείωσε η 74χρονη.

Η γυναίκα που έχει αναλάβει από τον Μάρτιο να κρατάει το παιδί τα βράδια, όταν η μητέρα του είναι στην εργασία της, ανέφερε, επίσης, ότι η 36χρονη χορεύτρια έχει ξανά χτυπήσει το βρέφος στα πόδια, όπως και τον 12χρονο γιο της.

«Είμαι η βασίλισσα της νύχτας»

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο, η γυναίκα ήταν επιθετική, όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκε στη σύλληψη, ενώ τους εξύβριζε και φώναζε «είμαι η βασίλισσα της νύχτας». Μάλιστα, προσπάθησε να πετάξει ένα γκαζάκι προς το μέρος τους, χωρίς να τα καταφέρει και κάποια στιγμή εκτόξευσε και ένα βάζο, μέχρι να καταφέρουν να την ακινητοποιήσουν και να της περάσουν χειροπέδες.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο βρέφος διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στην περιοχή του προσώπου, συμβατά με πιπίλα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο ο σύζυγος της 36χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως η γυναίκα χτύπησε το παιδί τους και ότι δε πίνει αλκοόλ.

Στην απολογία της η 36χρονη αρνήθηκε ότι άσκησε βία στο βρέφος, λέγοντας ότι όταν επέστρεψε από την εργασία της ήταν μια χαρά και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη έκανε λόγο για εκδικητική καταγγελία από την νταντά καθώς, όπως λέει, ήθελε περισσότερα χρήματα, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε πως χτύπησε το παιδί της.

«Όταν γύρισα από τη δουλειά πήρα το μωρό στα χέρια μου. Δε ξέρω αν έγινε από το τάισμα ή αν χτύπησε. Το μωρό το άφησα μια χαρά όταν έφυγα», είπε. «Τους αστυνομικούς τους εξύβρισα αλλά όχι κατευθείαν. Είχα το μωρό στην αγκαλιά μου και όταν ήρθαν είδαν ότι το παιδάκι μου δεν είχε τίποτα. Τους είπα ότι δε μπορούσα να αφήσω τα παιδιά και να πάω στο τμήμα γιατί ο σύζυγός μου ήταν στη δουλειά. Με έπιασαν βίαια και μου έβαλαν χειροπέδες. Δεν τους πέταξα βάζο, αλλά μια φρουτιέρα από την οποία μάλιστα κόπηκα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο παιδί της γυναίκας, μετά από πρόσφατη έρευνα που έγινε από κοινωνική λειτουργό, αποφασίστηκε - με εντολή εισαγγελέα - να διαμένει προσωρινά στον παππού και στη γιαγιά του και όχι με την 36χρονη.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά - «Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε"

Πώς θα λυτρώσουν τα καβούρια τους οδηγούς που δυσκολεύονται στο παρκάρισμα (videos)

Οι διαθέσιμοι χώροι στις πόλεις μας λιγοστεύουν συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνουν οι εξωτερικές διαστάσεις των αυτοκινήτων μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλά νέα μοντέλα -και ιδίως SUV- χωρούν οριακά εντός των διαγραμμίσεων σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης και στα γκαράζ. Πρόκειται για μια κατάσταση, η οποία προβληματίζει τους οδηγούς, καθώς απαιτείται πλέον μεγάλη δεξιοτεχνία για να παρκάρεις το Ι.Χ. σου, ενώ μεγαλώνει και ο κίνδυνος για μικρογρατζουνιές και χτυπηματάκια.

Φαίνεται, ότι τα καβούρια θα φέρουν τη λύτρωση απαλλάσσοντας τους οδηγούς από τις δύσκολες μανούβρες και τους απαιτούμενους επιτόπιους ελιγμούς με ακρίβεια χιλιοστών, προκειμένου να παρκάρουν το Ι.Χ. τους. Ήδη μάλιστα υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, που έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα και αυτοκίνητο παραγωγής με τροχούς, που μιμούνται τις πλάγιες κινήσεις των καβουριών.

Ηyundai e-Corner

Πρώτη διδάξασα ήταν το 2021 η Hyundai με το ηλεκτρονικό σύστημα e-Corner, που είχε τοποθετήσει σε ένα πρωτότυπο του Ioniq 5 και έκανε εκπληκτικές φιγούρες, όπως επιτόπιες περιστροφές και διαγώνιες και πλάγιες κινήσεις.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με τις ανεξάρτητες κινήσεις των τροχών δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη σε κανένα μοντέλο παραγωγής της κορεατικής μάρκας, είναι όμως πιθανό να γίνει αυτό στο προσεχές μέλλον.

GMC Hummer EV

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στο νέο ηλεκτρικό GMC Hummer παραγωγής, στο οποίο στρίβουν και οι πίσω τροχοί με γωνία έως 10 μοιρών, προσφέροντας στο βαρύ και ογκώδες όχημα εξαιρετική ευελιξία, όταν κάνει ο οδηγός μανούβρες.

Είναι προφανές, ότι εδώ δεν εφαρμόστηκε πλήρως η τεχνική του καβουριού και περιορίστηκαν οι Αμερικανοί σε ημίμετρα, προκειμένου να μην εκτιναχθεί η τιμή του αυτοκινήτου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

IM L6

Πολύ πιο προχωρημένο από το Hummer είναι το ηλεκτροκίνητο σεντάν L6 της κινέζικης ΙΜ Motors, που παρκάρει πανεύκολα μόνο του χωρίς οδηγό στο τιμόνι ενεργοποιώντας το πρόγραμμα «crab - walk mode».

Σε αυτό στρίβουν οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί προς διαφορετικές κατευθύνσεις, οπότε μπορεί να κάνει το κινέζικο μοντέλο πλάγιες κινήσεις σαν καβούρι και να περάσει ανάμεσα από διάφορα εμπόδια, τα οποία μπλοκάρουν σαν Συμπληγάδες Πέτρες τον δρόμο. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς θα λυτρώσουν τα καβούρια τους οδηγούς που δυσκολεύονται στο παρκάρισμα (videos) "

Net billing: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την αυτοκατανάλωση ενέργειας

Την υπουργική απόφαση, που προωθεί την αυτοκατανάλωση ενέργειας, είτε μεμονωμένα από όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας είτε από κοινού (πολυκατοικίες), υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, μέσω του νέου σχήματος αυτοκατανάλωσης η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές της χώρας, σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα τάσης του ηλεκτρικού συστήματος, να συμψηφίζουν ταυτοχρονισμένα τις ποσότητες που καταναλώνουν στις εγκαταστάσεις τους με τις ποσότητες που παράγει ένας ή περισσότεροι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και να λαμβάνουν αποζημίωση για την πλεονάζουσα ενέργεια, σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.

Σύμφωνα με τις κυριότερες προβλέψεις της απόφασης, οι σταθμοί ΑΠΕ μπορεί να ανήκουν στους ίδιους ή σε τρίτο πρόσωπο, να εγκαθίστανται είτε στον ίδιο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης (net billing) είτε οπουδήποτε αλλού στο δίκτυο (virtual net billing), και το τρίτο πρόσωπο, κάτοχος του σταθμού, δύναται να εγγυάται μια σταθερή τιμή πώλησης της ενέργειας.

Με αυτή τη δυνατότητα, οι ενεργειακές εταιρείες εγκαθιστούν συστήματα ΑΠΕ, με ή χωρίς αποθήκευση, για να συμψηφίζουν τις καταναλώσεις του αυτοκαταναλωτή, απελευθερώνοντας περαιτέρω τη λιανική αγορά ενέργειας.

Οι καταναλωτές ενέργειας θα συμμετέχουν, πλέον, ενεργά στις εξελίξεις της αγοράς, αξιοποιώντας τη φθηνή ενέργεια από ΑΠΕ και θα αποφεύγουν τον κίνδυνο αύξησης των τιμών ενέργειας στα τιμολόγια τους.

  • Ειδικά για τους οικιακούς αυτοκαταναλωτές έως 10,8 kW, δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν το όφελος του πλεονάσματος ενέργειας ως έκπτωση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος του παρόχου τους.
  • Για τις επιχειρήσεις και τους μεγαλύτερους καταναλωτές που εγκαθιστούν συστήματα άνω των 10.8 kW, τα έσοδα της πλεονάζουσας ενέργειας που θα λαμβάνουν από την αγορά θα πηγαίνουν απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Παράλληλα, με την εφαρμογή της συλλογικής αυτοκατανάλωσης, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας θα μπορούν να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα είτε στην ταράτσα της πολυκατοικίας είτε οπουδήποτε αλλού, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν νόμιμα την χρήση του χώρου.

  • Η μετάβαση από το σχήμα net metering στο νέο πρόγραμμα net billing θα γίνεται με απλοποιημένες διαδικασίες και με απλή γνωστοποίηση στον διαχειριστή του δικτύου.

Στρεβλώσεις του προηγούμενου σχήματος αυτοκατανάλωσης έχουν περιοριστεί με ενέργειες, όπως η αλλαγή του χρόνου εκκαθάρισης των συμψηφιζόμενων ποσοτήτων από την τριετία στο έτος.

Πρόσθετα, υπό το νέο σχήμα net billing ο ταυτοχρονισμός της παραγωγής ενέργειας με την κατανάλωση αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος της ενέργειας που συμψηφίζεται χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα στην αγορά.

«Η εφαρμογή της αυτοκατανάλωσης είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη συμμετοχή των καταναλωτών ενέργειας στην αγορά (prosumers)», τονίζει το ΥΠΕΝ. Συγχρόνως, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει ισχυρό κίνητρο για την εγκατάσταση αποθήκευσης (μπαταριών), η οποία θα επιφέρει την μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους του καταναλωτή/αυτοπαραγωγού και θα βοηθήσει το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα να απορροφήσει περισσότερες ΑΠΕ, απελευθερώνοντας πολύτιμο ηλεκτρικό χώρο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Net billing: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την αυτοκατανάλωση ενέργειας"

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες σε Μύκονο και Αττική

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο και Αττική, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οργανώθηκε στη στη Μύκονο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (μεταξύ των οποίων και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής) επιχειρησιακή δράση με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων με χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν 4 άτομα (3 ημεδαποί και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

spiras

Όπως προέκυψε από την έρευνα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι συλληφθέντες εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ως πρόσχημα για να τους καταβάλλουν τα αιτούμενα χρηματικά ποσά προέβαλαν την παροχή «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους, με 2 από τα μέλη της οργάνωσης να έχουν αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα (αρχηγός και υπαρχηγός), ενώ τα έτερα 2 μέλη είχαν αναλάβει τον ρόλο «εισπράκτορα».

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βραδινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν τα δύο μέλη, μετά από είσπραξη «προστασίας» από ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή τους αντίσταση.

Ακολούθησε η σύλληψη των αρχηγικών μελών πρωινές ώρες της 05/09/2024 σε περιοχή της Αττικής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές και σε οικίες), συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 πιστόλια, 3 γεμιστήρες και 3 θήκες πιστολιού,
103 φυσίγγια,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
ζώνη με θήκη πιστολιού,
3 αναδιπλούμενα μαχαίρια,
8 κινητά τηλέφωνα,
ιδιόχειρες σημειώσεις,
το χρηματικό ποσό των 31.240 ευρώ και 105 δολαρίων και
I.X.E. αυτοκίνητο και 2 μοτοσικλέτες, ως μέσα διάπραξης έκνομων ενεργειών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 4 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο. Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως.

Οι συλληφθέντες, τρεις από τους οποίους έχουν απασχολήσει για ομοειδή και άλλα αδικήματα, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες σε Μύκονο και Αττική"

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη Λίμνη Κρεμαστών, στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου (εικόνες)

Συναγερμός στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας το πρωί της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, κοντά στη Λίμνη Κρεμαστών, ότι ξεβράστηκε σορός γυναίκας.

Συγκεκριμένα η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου, δεν ήταν σε αποσύνθεση, για αυτό από την πρώτη στιγμή εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για πρόσφατο περιστατικό.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα γύρω στα 52, που κατάγεται από παραλίμνιο χωριό της Λίμνης Κρεμαστών. ΄Εφυγε το απόγευμα της Πέμπτης, από το σπίτι που έμενε με τους γονείς της και τον αδερφό της και κατευθύνθηκε στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου, εκεί άγνωστο πως, βρέθηκε στα νερά της λίμνης Κρεμαστών .

Να σημειωθεί ότι δεν φορούσε ρούχα, τη σορό της παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και διετάχθη νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. 

Την έρευνα διεξάγουν αστυνομικοί του ΑΤ Αγράφων, ενώ στο σημείου δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη άλλου ατόμου.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη Λίμνη Κρεμαστών, στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου (εικόνες)"

Μ. Κεφαλογιάννης: Διεγράφησαν οι τροπολογίες που θα επέφεραν μείωση των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών κατά 50%

Στην «διαγραφή των τροπολογιών που θα επέφεραν μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών κατά 50%, παρά τις έντονες πιέσεις της Πολωνίας και της Ρουμανίας», και στην «αποδοχή των προτάσεών του για αύξηση του προϋπολογισμού για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου», καθώς και «για επιπλέον αποζημιώσεις για την πανώλη των αιγοπροβάτων», αναφέρεται στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Η δήλωση έγινε μετά την «πολύ κρίσιμη συνεδρίαση» της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2025 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

«Με παρέμβαση της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το έτος 2025, πετύχαμε τη διαγραφή των καταστροφικών τροπολογιών για την εξίσωση των αγροτικών ενισχύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ ή αλλιώς εξωτερική σύγκλιση», υπογραμμίζει ο κ. Κεφαλογιάννης και αμέσως προσθέτει: «Οι τροπολογίες καταψηφίστηκαν με την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αν γινόταν δεκτές οι τροπολογίες αυτές, θα οδηγούσαν σε μείωση κατά 50% περίπου των ελληνικών αγροτικών επιδοτήσεων».

Όπως εξηγεί, «σε περίπτωση εφαρμογής πλήρους εξωτερικής σύγκλισης, οι όποιες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των άμεσων ενισχύσεων θα καθιστούσαν μη βιώσιμο μεγάλο αριθμό μικρών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα και η γεωργική δραστηριότητα θα εγκαταλειφθεί με σοβαρότατες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

«Επιπλέον», συνεχίζει στη δήλωσή του, «πετύχαμε την ενσωμάτωση τροπολογίας για την ενίσχυση του προγράμματος ανάπτυξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου, λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα τους και της γεωστρατηγικής σημασίας τους για την ΕΕ», ενώ «υπερψηφίσθηκαν από όλες τις πολιτικές ομάδες τροπολογίες για την αύξηση του προϋπολογισμού για τις ζωονόσους, όπως “η πανώλη των αιγοπροβάτων”, προκειμένου να περιοριστούν και να εκριζωθούν το συντομότερο δυνατό».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Κεφαλογιάννης: Διεγράφησαν οι τροπολογίες που θα επέφεραν μείωση των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών κατά 50%"

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σοβαρό ατύχημα για Αθανασούλα και Ζακχαίο στην Άνω Παύλιανη

Με ένα σοβαρό ατύχημα ξεκίνησε το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Το Skoda Fabia Rally2 των Αθανασούλα – Ζακχαίου βγήκε εκτός δρόμου στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα την Άνω Παύλιανη 1.

Η δράση στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024 πέρασε στις ειδικές διαδρομές, εκεί όπου συμμετέχουν και πολλά ελληνική πληρώματα.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν όπως κάθε φορά στο «Ράλλυ Των Θεών». Συγκεκριμένα, το Skoda Fabia Rally2 evo της On Sale Rally Team με τους Αθανασούλα και Ζακχαίο βγήκε εκτός δρόμου στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Aνω Παύλιανη 1.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα από το σημείο του ατυχήματος, το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες ζημιές. Το ευχάριστο είναι πως το ελληνικό δίδυμο είναι καλά στην υγεία του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα το Σάββατο (7/9).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σοβαρό ατύχημα για Αθανασούλα και Ζακχαίο στην Άνω Παύλιανη"

Απεργία στα ταξί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία καλεί το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, καλεί τη Δευτέρα στις 11πμ εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνάδελφε,

Το ταξί σου, το ταξί μας, κινδυνεύει.

Μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις και σημαντικές νομοθετικές παραλείψεις, δείχνουν ξεκάθαρα τις κατευθυντήριες γραμμές.

  • Ο νέος φορολογικός νόμος μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ασύμφορη εργασία και στην οικονομική καταστροφή.
  • Το ασφαλιστικό σφίγγει τη θηλιά ακόμα περισσότερο γύρω από το λαιμό μας.
  • Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από ιδιωτικά αυτοκίνητα, πολυεθνικές εφαρμογές και την ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ μας κλέβει κάθε μέρα το πιο ποιοτικό μεταφορικό μας έργο με την ανοχή της Πολιτείας.
  • Και αντί το Υπουργείο να δώσει λύσεις, η κυρία Κεφαλογιάννη εκδίδει διευκρινιστικές εγκυκλίους μέσω του Υπ. Τουρισμού που παρερμηνεύουν το νόμο και εμποδίζουν τις ελεγκτικές αρχές να βεβαιώσουν παραβάσεις και να επιβάλλουν ποινές.
  • Η εμμονή της κυβέρνησης για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026 είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το επάγγελμά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Ο καθένας από εμάς πρέπει να βγει μπροστά και να να παλέψει κοντά στο Συνδικάτο μας, να διαμαρτυρηθεί, να αντισταθεί σε όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς!

Μην τους επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή μας.

Λέμε όχι σε κομματικά, επιχειρηματικά, οικονομικά συμφέροντα. Για εμάς υπάρχει μόνο το ταξί!».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στα ταξί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου"

Έσπασε το τζάμι του Αστυνομικού Τμήματος και συνελήφθη

Δεν πρόλαβε να φύγει από το κρατητήριο και ξαναγύρισε ο φερόμενος ως δράστης κλοπών στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί για κλοπές και αφού πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, η οποία τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Έτσι επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα. Φεύγοντας όμως έριξε μια μπουνιά στο τζάμι σε ένα από τα γραφεία με αποτέλεσμα να το σπάσει και βέβαια να τραυματιστεί στο χέρι.

Έτσι συνελήφθη και πάλι και αφού μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο κρατητήριο, αλλά μετά από Εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος.

 aixmi-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έσπασε το τζάμι του Αστυνομικού Τμήματος και συνελήφθη "

Ζάκυνθος: Απολογείται ο συλληφθείς για δύο πυρκαγιές

Ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών, προχθές, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς, στη Ζάκυνθο, συνελήφθη την Πέμπτη ένας άνδρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94€ για τα αντίστοιχα συμβάντα.

Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί την Παρασκευή στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου, προκειμένου να απολογηθεί.

Οι δύο πυρκαγιές έκαψαν πάνω από 80 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και μέρος αναγεννώμενου δάσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόκειται για παλιό γνώριμος των πυροσβεστικών αρχών. Ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες πυρκαγιές στο νησί το φετινό καλοκαίρι. Ο ίδιος είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια για πυρκαγιές στην περιοχή του Αργασίου και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Απολογείται ο συλληφθείς για δύο πυρκαγιές"

ΠΟΕΔΗΝ: Αυτοί είναι οι εισαγωγικοί μισθοί στο ΕΣΥ

Οι μισθοί των υγειονομικών είναι στην περιοχή αυτών του ανειδίκευτου εργάτη, ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και παρουσίασε λίστα με τις μηνιαίες απολαβές πρωτοδιοριζόμενων εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με αυτήν, οι καθαρές αποδοχές τους είναι:

  • Για νοσηλευτή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 816 ευρώ το μήνα
  • Για νοσηλευτή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 716 ευρώ
  • Για τραυματιοφορέα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 664 ευρώ
  • Για γιατρό, Επιμελητή Β 1.216 ευρώ το μήνα.

«Εάν θεωρείτε ότι με ψίχουλα μπορούμε να προσελκύσουμε υγειονομικό προσωπικό στο σύστημα, είναι γελασμένος ο υπουργός, είναι γελασμένη η κυβέρνηση», είπε ο κ.Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Επιτέλους, αύξηση των δημοσίων δαπανών, υψηλούς μισθούς, μισθούς που τους αξίζουμε, κίνητρα και η χρηματοδότηση που να είναι σε ένα ύψος που θα επιτρέπει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια, γιατί σήμερα δεν λειτουργούν με ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων στο σύστημα τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι μείον 6.000 άτομα.

«Έχουμε ένα κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών και προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πια δεν είναι ελκυστικό. Οι μισθοί μας είναι στην περιοχή του ανειδίκευτου εργάτη, δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι και δεν μπορείς έτσι να προσεκλύσεις υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε δουλειά ή στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Γι αυτό υπάρχει το κύμα φυγής».

Αναφερόμενος στα οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών σε άγονες περιοχές που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ο κ. Γιαννάκος είπε πως «δεν είναι δυνατόν, σε έναν γιατρό Επιμελητή Β που παίρνει 1.200 ευρώ, να του λες ότι θα πας σε ένα νησί να δουλέψεις ή σε μια άγονη περιοχή και θα σου δώσω 300 ευρώ μικτά. Δεν καλύπτεις ούτε το νοίκι του σπιτιού. Και αυτά τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Πάρα πολλά νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα η Ρόδος και πολλά άλλα, έχουν σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Αυτοί είναι οι εισαγωγικοί μισθοί στο ΕΣΥ"

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του – Επίθεση με καυστικό υγρό είχε δεχθεί και ο γιος του

Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται κτηνοτρόφος στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε στα άκρα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής (6/9). Το συμβάν έλαβε χώρα στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνης.

Άγνωστος ή άγνωστοι (δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες), βρήκαν μόνο του τον 69χρονο κτηνοτρόφο στο ποιμνιοστάσιό του στην ευρύτερη περιοχή και τον πυροβόλησαν περισσότερες από μία φορά, σε χέρια και πόδια. Το σοκαριστικό στην υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι η γλώσσα του ανθρώπου που έχει πυροβοληθεί, είναι χαραγμένη. Ο 69χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει με τον έναν από τους 3 γιούς του, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές.

Έχει δεχτεί 4 σφαίρες και, εκτός από τα τραύματα στην γλώσσα, έχει τραύματα στα πόδια και στην σπονδυλική στήλη.

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του – Επίθεση με καυστικό υγρό είχε δεχθεί και ο γιος του

Ο γιος του, θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό

Διασταυρωμένες πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ωστόσο, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επίθεση στον 69χρονο, συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση με καυστικό υγρό σε 26χρονο στον Κουμπέ Ρεθύμνου, στα τέλη Ιουλίου του 2024, καθώς το θύμα είναι ο γιος του. Για εκείνη την επίθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην φυλακή.

Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων, φέρεται να είναι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Δύο οικογένειες βρίσκονται σε διαμάχη για αυτή την μικρής αξίας έκταση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητό για τον εντοπισμό του δράστη (ή των δραστών) σε μια εμβέλεια αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης. Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι του χωριού, από το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 
ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του – Επίθεση με καυστικό υγρό είχε δεχθεί και ο γιος του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news