facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του ΕΟΠΥΥ;

Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναρωτιέται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε ισχυριστεί ότι ανέρχονται σε 800 εκατ. ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που έκανε λόγο για 60 εκατ. ευρώ.

«Προφορικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σε σύσκεψη για το clawback, ενώπιον όλων των μελών του συντονιστικού οργάνου των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και του προεδρείου του ΠΙΣ, είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Προσθέτει ότι «στη συνέχεια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα, η επίσημη καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται στα 544 εκατ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις για παρόχους γιατρούς είναι στα 477 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην ΠΦΥ κατευθύνεται το 8,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30%».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του ΕΟΠΥΥ;"

To εξώδικο Τουλουπάκη στην «Καθημερινή» και η απάντηση της εφημερίδας

Εξώδικο απέστειλε σήμερα (Δευτέρα) στους υπεύθυνους της εφημερίδας «Καθημερινή» η Ελένη Τουλουπάκη, στο οποίο χαρακτηρίζει εσφαλμένα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα, περί ενδεχόμενης ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων που εξετάστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Νovartis.

Στο εξώδικο η Ελένη Τουλουπάκη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι -βάσει του νόμου- η ουσία της έρευνάς της για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis δεν επηρεάζεται από την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων στην Αμερική.

Σε δήλωση εξάλλου του δικηγόρου της Αλέξανδρου Παπαστεριόπουλου, υπογραμμίζεται ότι «από το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς δεν προκύπτει διόλου ότι οι αναφερόμενοι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, άλλωστε τέτοια βεβαία γνώση δεν θα μπορούσε να έχει η Εισαγγελία».

Αναλυτικότερα η δήλωση του δικηγόρου της: «Στο πλαίσιο της ελληνικής ή και της διεθνούς έννομης τάξης δεν υφίσταται καμία διάταξη νόμου, η οποία να απαγορεύει τη χρήση και αξιοποίηση καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν δώσει καταθέσεις και σε αλλοδαπές έννομες τάξεις υπό οιοδήποτε καθεστώς. Αντιθέτως, η Σύσταση του ΟΟΣΑ κατατείνει στην παροχή της προστασίας σε όσα πρόσωπα έχουν χρήσιμες πληροφορίες για αποκάλυψη περιπτώσεων διαφθοράς ανεξαρτήτως προσωπικών, χρηστών ή μη, κινήτρων.

Ακόμη, όμως, και να ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα έπληττε την αξιοπιστία και το περιεχόμενο των καταθέσεων, αφού δικονομικά αυτές παραμένουν έγκυρες και αξιοποιήσιμες, αλλά μόνο την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων και ούτως της ανωνυμίας τους. Για όσους βέβαια σπεύδουν να χαρούν για μια τέτοια εξέλιξη, απλά να αναφέρουμε ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους οδηγεί αμέσως σε πλήρη αποδεικτική δύναμη των καταθέσεών τους, ενώ υπό το καθεστώς προστασίας δεν παράγεται πλήρης απόδειξη και απαιτούνται συνοδά αποδεικτικά στοιχεία για την κατάγνωση ενοχής των εμπλεκομένων.

Περαιτέρω, από το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς δεν προκύπτει διόλου ότι οι αναφερόμενοι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, άλλωστε τέτοια βεβαία γνώση δεν θα μπορούσε να έχει η Εισαγγελία.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μέχρι τούδε χειρισμοί όλων των φορέων, δημοσιογράφων – πολιτικών από κάθε πλευρά, αλλά και δικαστικών οργάνων, δημιουργεί τον κίνδυνο συσκότισης της Υπόθεσης, ίσως και διπλωματικού επεισοδίου με τις ΗΠΑ, για τις οποίες η αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis είναι νούμερο ένα προτεραιότητα, αναφορικά με τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην αμερικανική δικαιοσύνη».

Η απάντηση της Καθημερινής

«Μια εξώδικη διαμαρτυρία, ακόμη και αν προέρχεται από μία Εισαγγελέα, δεν μπορεί να καταλύσει το δικαίωμα της εφημερίδας στην πληροφόρηση του κοινού και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους και το διευθυντή της σε δημόσιες δηλώσεις, όπως ζητά η κ. Τουλουπάκη, παραβλέποντας το δημόσιο ενδιαφέρον του θέματος, αλλά και το δημοσιογραφικό απόρρητο, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη δημοσιογραφία», αναφέρει η ημερήσια εφημερίδα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "To εξώδικο Τουλουπάκη στην «Καθημερινή» και η απάντηση της εφημερίδας"

Τέλος με νομοσχέδιο στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Την κατάργηση του μεταβατικού μέτρου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, φέρνουν διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών κυρώνοντας την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα με άρθρο ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου 2019 δημοπρασία προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) και καταργείται η δυνατότητα να προγραμματιστούν νέες με το ίδιο μοντέλο. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση: «Η ακύρωση της εν λόγω δημοπρασίας ΝΟΜΕ και της δυνατότητας προγραμματισμού νέων με το ίδιο μοντέλο υπαγορεύεται πρωτίστως από την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω διολίσθησης των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΗ Α.Ε. και του συνακόλουθου συστημικού κινδύνου για το εγχώριο ηλεκτρικό σύστημα και εν γένει την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η αποτροπή του προαναφερθέντος κινδύνου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, λόγω της αλληλεξάρτησης του ενεργειακού τομέα και της ελληνικής οικονομίας».

Επιπλέον γίνεται γνωστό στην αιτιολογική έκθεση η επίσπευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που θα αντικαταστήσουν τις ΝΟΜΕ: «Η αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον ευρύτερο ενεργειακό σχεδίασμά, πρόκειται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της προτεινόμενης ρύθμισης. Αλλωστε στόχος είναι η υιοθέτηση πιο αποδοτικών και αποτελεσματικών εμπορικών πολιτικών για τον καταναλωτή και την ανάπτυξη της χώρας. Για το λόγο αυτό, λαμβάνεται πρόνοια ώστε να επιταχυνθεί η έναρξη λειτουργίας της Ενεργειακής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς του ν. 4425/2016 (Α' 185), στην οποία, αρχικά, θα μπορούν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με χρηματικό διακανονισμό και στη συνέχεια με δικαίωμα φυσικής παράδοσης, τα οποία αποτελούν βασικό εργαλείο αντιστάθμισης χρηματοοικονομικών κινδύνων»

Ρυθμίσεις για ΑΠΕ

Εξάλλου στο ίδιο νομοσχέδιο κυρώνονται και άλλα άρθρα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 16ης Οκτωβρίου που αφορούν έργα ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα περιέχεται ρύθμιση με την οποία δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 (από 30 Σεπτεμβρίου 2019 προηγουμένως) για τη θέση σε λειτουργία σταθμών ΑΠΕ που έχουν συνάψει Σύμβαση Πώλησης Ηλεκτρικού Ρεύματος πριν την 31η Δεκεμβρίου 2015. Τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί σε καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης του ν. 3468/2006 ("παλιά έργα") με σταθερή τιμή αποζημίωσης, αλλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να λειτουργήσουν, εν πολλοίς λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Η ρύθμιση αφορά μεταξύ άλλων σταθμών και το αιολικό πάρκο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ στο Μουζάκι Καρδίτσας, ισχύος 30MW, όπου έχουν συναφθεί οι συμβάσεις και έχουν καταβληθεί σημαντικά κεφάλαια για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος με νομοσχέδιο στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ"

ΥΠΟΙΚ: Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας

Το Υπουργείο Οικονομικών θεσμοθετεί βελτιώσεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας με σκοπό τη διευκόλυνση των οφειλετών, έτσι ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχτούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου. Οι αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, επιτρέπεται πλέον να υποβάλουν αίτηση για να προστατέψουν την κύρια κατοικία τους και όσοι διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία τους. Αφορά κυρίως σε όσους διαμένουν σε άλλη πόλη λόγω της εργασίας τους, π.χ. σώματα ασφαλείας, γιατροί, εκπαιδευτικοί κλπ.

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες, δίνεται η δυνατότητα προστασίας ολόκληρης της κατοικίας, με αίτηση μόνο του ενός συνιδιοκτήτη. Διευκολύνονται έτσι, συγγενείς, διαζευγμένα ζευγάρια κλπ.

Ακόμη, ρυθμίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για οφειλέτες που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε διάσταση, κατά τρόπο ώστε να μην χρειάζεται πλέον η συνυπογραφή της αίτησης από το έτερο εν διαστάσει μέλος.

Περαιτέρω, δικαιούνται της κρατικής επιδότησης όλοι οι συνιδιοκτήτες που αιτούνται της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Για πρώτη φορά μάλιστα, παρέχεται η δυνατότητα να συμμετέχει εγγυητής μικρότερης ηλικίας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων οφειλετών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ωφεληθούν από τη ρύθμιση των δόσεων σε βάθος 25-ετίας.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από εταιρείες παροχής πιστώσεων (ανώνυμες εταιρείες που νόμιμα παρέχουν δάνεια) να ρυθμίζουν τις οφειλές τους και να προστατεύουν την κύρια κατοικία τους μέσω της πλατφόρμας.

Τέλος, εάν χρειαστεί κάποια αίτηση να επανυποβληθεί λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων, διατηρείται η προστασία της κύριας κατοικίας κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανυποβολή.


To ν/σ για την προστασία της α' κατοικίας

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας"

Κεφαλογιάννης: Πιθανή η μείωση τιμών των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Την πιθανότητα μείωσης της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ, άφησε ανοιχτή ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ 25, Σοφίας Σακοράφα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με την εξέταση της μείωσης του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής, θα εξετάσει και τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές. Θυμίζουμε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης το 2016 αυξήθηκε το κόμιστρο από 1,20 σε 1,40 ευρώ»

Ο υφυπουργός Μεταφορών συνέχισε αναφέροντας ότι «από τα οικονομικά δεδομένα προκύπτει ότι η αύξηση των συνολικών εσόδων της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ το 2018 έναντι του 2017 ( που επικαλείται η βουλευτής του ΜέΡΑ 25) οφείλεται σε αύξηση της επιχορήγησης και όχι σε αύξηση από πωλήσεις λόγω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου». Υπογράμμισε επίσης ότι «στις κάρτες υπάρχει σημαντική μείωση πωλήσεων, ενώ σημείωσε ότι οι ζημίες του Ομίλου ΟΑΣΑ το 2018 ανήλθαν σε 50,4 εκατομμύρια ευρώ έναντι 6,6 εκ. την προηγούμενη χρονιά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης απέδωσε μεταξύ άλλων το γεγονός στην άσκηση κοινωνικής πολιτική με τα δωρεάν και μειωμένα εισιτήρια ορισμένων κοινωνικών ομάδων, για τα οποία όμως τα αρμόδια υπουργεία δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα ποσά. Ενδεικτικά όπως είπε « το 2018 η απαίτηση του ΟΑΣΑ από τα υπουργεία, ανήλθε στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως καταβλήθηκαν στον Όμιλο μόνο 39 εκατ. ευρώ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλογιάννης: Πιθανή η μείωση τιμών των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας"

Άλλη μια απαγόρευση για το diesel

Στην προσπάθεια να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του αέρα στο κέντρο της πόλης, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, ειδικό τέλος κυκλοφορίας στο κέντρο, θα κληθούν να πληρώνουν και οι εταιρείες μεταφορών (εμπορευμάτων και ταξί) για την κίνηση των αυτοκινήτων που θεωρούνται ακατάλληλα, στο κέντρο της πόλης.Εκεί που θα ισχύει ένα είδος δακτυλίου για τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα ταξί, με ελεύθερη κυκλοφορία (χωρίς το ειδικό τέλος) για τα ηλεκτρικά και γενικότερα για όσα συγκαταλέγονται σε αυτά που ορίζονται ως αποδεκτά βάσει των εκπεμπόμενων ρύπων τους. Ως επικρατέστερη χρονική στιγμή για τη νέα αυτή απαγόρευση των diesel, έχει οριστεί ο Μάρτιος του 2021.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλη μια απαγόρευση για το diesel"

Σχολεία: Κλειστά την Τετάρτη -Δείτε σε ποιες περιοχές

Ημέρα… ξεκούρασης θα είναι για τους μαθητές η Τετάρτη (06/11), καθώς πολλά σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το newsbomb.gr. δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους εξής Δήμους της Αττικής: Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Πεύκης, Δήμος Μελισσίων και Δήμος Κηφισιάς. Όπως ενημέρωσαν τους μαθητές των εν λόγω σχολείων, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου. Καλό θα είναι βέβαια οι γονείς να επικοινωνήσουν για επιβεβαίωση με τις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Επίσης, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου. Για το λόγο αυτό κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλο το νομό την ερχόμενη Τρίτη με τους μαθητές να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, αλλά να παραμένουν σπίτι.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Κλειστά την Τετάρτη -Δείτε σε ποιες περιοχές"

Τασούλας για Τσίπρα: Τέρμα οι επιστολές για την προανακριτική - Προχωράμε ως έχουμε

Την διαφωνία του με την επιμονή του κ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία της Novartis εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν θα συνεχίσει την ανταλλαγή επιστολών.

«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση με το πως θα συνεχιστούν οι εργασίες της ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε ως έχουμε» . Ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το σενάριο επέμβασης της φρουράς είναι πολύ μακρινό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν οι κ.κ Πολάκης και Τζανακόπουλος εμφανιστούν στην επιτροπή θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Τασούλας σχολιάζοντας με νόημα ότι η επιστολή Τσίπρα ήταν ηπίων τόνων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τασούλας για Τσίπρα: Τέρμα οι επιστολές για την προανακριτική - Προχωράμε ως έχουμε"

Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που χρειάζονται παράγωγα αίματος

Σύμφωνο συνεργασίας που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που χρειάζονται παράγωγα αίματος, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, για το Αιγινήτειο νοσοκομείο και εκπροσώπους ιδιωτικών θεραπευτηρίων, παρουσία εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών.

Το σύμφωνο συνεργασίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορά στην άμεση χορήγηση παραγώγων αίματος, κυρίως γ-σφαιρίνης, στις κλινικές που παρακολουθούνται ή νοσηλεύονται οι ασθενείς, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για ώρες ή να επιβαρύνονται οικονομικά οι ασφαλισμένοι. Η εφαρμογή της απόφασης ξεκινά πιλοτικά σε τρία νοσοκομεία, πανεπιστημιακά και ιδιωτικά και θα επεκταθεί στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, για να εξασφαλισθεί η επάρκεια των σκευασμάτων γ-σφαιρίνης και να μην παρατηρηθούν ξανά ελλείψεις, υλοποιείται Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασθενών που λαμβάνουν γ-σφαιρίνη, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Υγείας θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια, τις ανάγκες της χώρας σε γ-σφαιρίνη.

Μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, είπε επίσης ότι δημιουργείται «ηλεκτρονική πλατφόρμα με βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν να μπουν όλοι αυτοί οι ασθενείς, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και το υπουργείο να γνωρίζει τις ανάγκες της χώρας σε γ-σφαιρίνη. Αυτό εξυπηρετεί μια ευρεία γκάμα συνανθρώπων μας με διάφορες παθήσεις, οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται. Για εμάς, πρώτοι απ' όλους είναι οι πάσχοντες, οι ευπαθείς ομάδες. Κάνοντας καθημερινά πράξη αυτό που έχουμε υποσχεθεί, διευκολύνουμε τη ζωή τους».

Η πρόεδρος Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδος, Νάντια Σπίγγου, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για τη μεγάλη αυτή απόφαση που ανακουφίζει πάρα πολλούς ασθενείς, όπως είπε, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί και τώρα, με μεγαλύτερη ευκολία θα έχουν πρόσβαση στο φάρμακό τους.

«Είμαι ασθενής 30 χρόνια, έχω νοσήσει από το 1990 και έχω μείνει περίπου 15 χρόνια σχεδόν κλινήρης. Έχοντας αυτό τον Σύλλογο λειτουργούμε εθελοντικά και θέλουμε δίπλα μας το κράτος. Βλέπουμε να υπάρχει μια αλλαγή, γιατί πραγματικά αυτή η πρώτη προσπάθεια δείχνει ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και το κράτος θα είναι αρωγός δίπλα μας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασθενείς ταλαιπωρούνταν, γιατί δεν έβρισκαν το φάρμακό τους. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε τεράστια προβλήματα, δεν υπήρχε γ-σφαιρίνη, ο κόσμος ήταν σε μεγάλη αναστάτωση, κινδύνευαν ζωές. Υπήρχαν άνθρωποι που έπρεπε οπωσδήποτε να λάβουν το συγκεκριμένο φάρμακο για να αποφύγουμε τα χειρότερα» ανέφερε η κ. Σπίγγου.

Το σύμφωνο υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο για το Αιγινήτειο νοσοκομείο και εκπροσώπους ιδιωτικών θεραπευτηρίων, παρουσία εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών, όπως η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος.

Με την ίδια απόφαση, δίνεται τέλος και στην ταλαιπωρία των ασθενών με νόσο Pompe, οι οποίοι, επίσης, δεν θα πηγαίνουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά στο Αιγινήτειο νοσοκομείο όπου και παρακολουθούνται.

Παράλληλα, για να εξασφαλισθεί η επάρκεια των σκευασμάτων γ-σφαιρίνης και να μην παρατηρηθούν ξανά ελλείψεις, υλοποιείται Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασθενών που λαμβάνουν γ-σφαιρίνη, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Υγείας θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια, τις ανάγκες της χώρας σε γ-σφαιρίνη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που χρειάζονται παράγωγα αίματος"

Προανακριτική: Επιμένει στην πόλωση ο Τσίπρας, νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Τον δρόμο της πόλωσης επιλέγει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που μελετά τις καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «κραυγαλέα και αβάσιμη κατασκευή» την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, από την προανακριτική επιτροπή, εμμένοντας στην απόφασή του να μην ορίσει νέος αντικαταστάτες.

Στη νέα του επιστολή προς τον Κώστα Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει τα κοινοβουλευτικά και νομικά επιχειρήματα του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος απόδειξε πως η απόφαση της Προανακριτικής δεν έρχεται σε κόντρα με την απόφαση της Ολομέλειας, καθώς η πρώτη αποφάσισε για την νομιμότητα της σύστασης και η δεύτερη για την συγκρότηση της Επιτροπής αλλά όχι για τη σύνθεσή της.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα,«η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας δεν δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις έρευνες. Τονίζει πως οι επτά εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή καθορίστηκαν με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 10.10.2019 και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντικαταστάτες και πως πιθανότατα θα μετέχει στις εργασίες με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές.

Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα προς τον Κώστα Τασούλα, ακολουθεί:

Προς

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Με την προηγούμενη επιστολή μου σχετικά με το ζήτημα της πρωτοφανούς «εξαίρεσης» μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, σας κάλεσα να ανταποκριθείτε στο καθήκον σας, που απορρέει από τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή να διασφαλίσετε αμερόληπτα τα δικαιώματα όλων των Βουλευτών και όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Φαίνεται ότι αποφασίσατε να αποποιηθείτε αυτή την ευθύνη, ζητώντας μου να συναινέσω σε κάτι που θα οδηγούσε σε έναν ιστορικό αυτοπεριορισμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας και τελικά σε πλήγμα του ίδιου του κοινοβουλευτισμού.

Μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη τη συναινετική στάση μου και την ειλικρινή προσπάθειά μου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, όποτε κι αν το ζητήσετε. Εν προκειμένω, όμως, το αίσθημα ευθύνης δεν μου επιτρέπει να συμπράξω στην υπονόμευση του Κοινοβουλίου και στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου.

Πολύ περισσότερο, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, υιοθετώντας τις κραυγαλέες και παντελώς αβάσιμες κατασκευές που οδήγησαν μια πλειοψηφία μελών της Επιτροπής στην ανυπόστατη απόφασή τους για εξαίρεση συναδέλφων τους της μειοψηφίας.

Θέλω για άλλη μια φορά να σας επισημάνω ότι σύμφωνα με τη Συνταγματική αρχή της αυτονομίας της Βουλής, θεματοφύλακας της οποίας είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Διατάξεις της κοινής νομοθεσίας δεν εφαρμόζονται, παρεκτός εάν το Σύνταγμα ή ο Κανονισμός παραπέμπουν ρητά σ’ αυτές. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ή οποιοσδήποτε άλλος τυπικός νόμος, διέπουν τη λειτουργία της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μόνο όταν ο Κανονισμός της Βουλής παραπέμπει σε διατάξεις τους.

Το άρθρο 156 παρ. 4 του Κανονισμού, παραπέμπει μόνο στις διατάξεις που ορίζουν τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα όταν ενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Αντιθέτως, δεν παραπέμπει στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί εξαίρεσης δικαστικών προσώπων.

Είναι, επομένως, πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι αποτέλεσε ηθελημένη και συνειδητή επιλογή του κοινοβουλευτικού νομοθέτη, του μόνου αρμόδιου να ρυθμίσει τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, να μην προβλέψει διαδικασία εξαίρεσης μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Και ευλόγως, διότι διαφορετικά θα καταλήγαμε στο μείζον θεσμικό και συνταγματικό άτοπο, η εκάστοτε πλειοψηφία στην Επιτροπή ή στην Ολομέλεια να διαθέτει την εξουσία, με μόνη την επίκληση της αρχής της πλειοψηφίας, να καθορίζει κατά το δοκούν τη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ακυρώνοντας τη βούληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης, κατά παράβαση των άρθρων 31 παρ. 3 και 29 παρ. 5 του Κανονισμού, που καθιερώνουν μια στοιχειώδη και αυτονόητη αρχή του κοινοβουλευτισμού: ότι η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να υποδείξει η ίδια τα μέλη της που θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εργασίες.

Συνεπώς, η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την ευθύνη που έχω ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη.

Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω, ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Επιμένει στην πόλωση ο Τσίπρας, νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής"

Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε πέντε γεωτρήσεις για το 2020

Πέντε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2020 προγραμματίζει η Τουρκία, μετά και την έγκρισή του από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στα μέρη που θα γίνουν οι γεωτρήσεις, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, είναι και περιοχές στην κατεχόμενη Κύπρο.

Στόχος του προγράμματος είναι να συνεχιστούν οι δισδιάστατες έρευνες 3.000 χλμ και τρισδιάστατες έρευνες 20.707 χλμ.

Αναφέρεται ακόμη ότι για το 2020 προβλέπεται να γίνει δημόσια επένδυση στον τομέα της ενέργειας ύψους 13,864 δισ. τουρκικών λιρών. Με αυτά τα δεδομένα ο τομέας της ενέργειας θα είναι ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας στον οποίο θα γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

Στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκκουγιου να δραστηριοποιηθεί το 2023 και οι υπόλοιποι μέχρι το τέλος του 2026.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε πέντε γεωτρήσεις για το 2020"

Θα πληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών τη μέρα των εκλογών – Τι προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

Με το νομοσχέδιο για την εκλογική διαδικασία αυξάνονται οι έδρες Επικρατείας από 12 σε 15 και χάνεται μία έδρα από το Νότιο Τομέα Αθήνας, την Α' Αθήνας και την Αχαΐα.

Αμοιβή για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογική διαδικασία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο σκέλη των νομοθετικών ρυθμίσεων που μαζί με τη συνταγματική αναθεώρηση θα οδηγήσουν στη θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού – εφόσον, βεβαίως, το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη της εβδομάδας, εγκριθεί από πλειοψηφία 200 βουλευτών, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Έτσι, με το νομοσχέδιο για την εκλογική διαδικασία αυξάνονται οι έδρες Επικρατείας από 12 σε 15 και χάνεται μία έδρα από το Νότιο Τομέα Αθήνας, την Α’ Αθήνας και την Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των βουλευτών Επικρατείας προβλέπεται στη συμφωνία των κομμάτων για την ψήφο των αποδήμων, καθώς θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν στη λίστα Επικρατείας εκπροσώπους των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επίσης, με τις προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου, γίνεται ηλεκτρονική η διαδικασία υποβολής και ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλουν αίτηση και οι ετεροδημότες για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και για τους Έλληνες του εξωτερικού – πάντοτε εφόσον εγκριθεί ο νόμος για να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους εκτός Ελλάδος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών τη μέρα των εκλογών – Τι προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών"

Σκευωρία Novartis: Εξώδικο Τουλουπάκη στην Καθημερινή

Με εξώδικο απάντησε η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην έρευνα για τη Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη παραθέτει μάλιστα και τη δική της επιχειρηματολογία και υποστηρίζει πως δεν επηρεάζει την ουσία της έρευνάς της η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων στην Αμερική.

Ακόμη χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» «συκοφαντικό» του οποίου, όπως λέει, έλαβε γνώση «με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία».

Μεταξύ άλλων στο εξώδικό της η εισαγγελέας αναφέρει τα εξής:

«Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό, ενώ αποκλειστικός και μόνος σκοπός του είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κοινού, η συσκότιση των ερευνών και η θέση προσκομμάτων στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με ταυτόχρονη επιδίωξη την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου ως Δικαστικής λειτουργού, όπως και του φρονήματος και του σθένους των Εισαγγελέων, που διενεργούμε τις έρευνες.

Επί του ανωτέρω συκοφαντικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν δύναμαι με ασφάλεια να γνωρίζω το βαθμό αναδημοσίευσης και ανάρτησής του σε πλήθος άλλων ιστοσελίδων, επάγομαι τα κάτωθι. Ειδικότερα:

I. Ήδη από την εισαγωγή του αναφερόμενου άρθρου, «Αποκαλυπτικό έγγραφο, που φέρει τον χαρακτήρα «εμπιστευτικόν», αλλάζει τα δεδομένα στις έρευνες Βουλής και Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis …», η ίδια η Συντάκτης του και δεύτερη εξ υμών ομολογεί την τέλεση αξιόποινης πράξης είτε της ίδιας (άρθρ. 370 ΠΚ, «Παραβίαση απορρήτου εγγράφων») είτε εκείνων των προσώπων, τα οποία της εγχείρισαν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο της δικογραφίας (άρθρ. 251 ή 252 ΠΚ, «Παραβίαση δικαστικού απορρήτου» ή «Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου» αντίστοιχα), που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την Υπόθεση Novartis, κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας, όπως αυτή ορίζεται στα άρθρ. 241 σε συνδ. με 243 ΚΠΔ, με τα οποία επιβάλλεται κατά νόμο η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων της προκαταρκτικής εξέτασης. Ως εκ τούτου, καλείται η δεύτερη εξ υμών να αποκαλύψει ποια είναι η πηγή της «πληροφόρησης» της, ήτοι η παράνομη διαρροή εγγράφου της δικογραφίας, καθότι κάτι τέτοιο συνιστά αξιόποινη πράξη. Ούτως ειπείν, ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε «δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων»!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;

II. Πέραν, όμως, της αναφερόμενης ως άνω παρανομίας της δεύτερης εξ υμών για την οποία επιφυλασσόμαστε, το λοιπό περιεχόμενο του άρθρου βρίθει ανακριβειών, επιτρέποντας μας να συμπεράνουμε ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα της «πληροφόρησης» του κοινού, όπως οφείλει να κάνει η ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Πλέον συγκεκριμένα, ουδόλως προκύπτει από το αναφερόμενο έγγραφό μου, το υποστηριζόμενο ότι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ». Οι έρευνες που διενεργούνται από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με την εταιρεία Novartis και τις πρακτικές της, είναι ανεξάρτητες από αυτές των ελληνικών αρχών. Η υπηρεσία μας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ταυτότητα των μαρτύρων που εξετάζονται στις ΗΠΑ (διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα μας έχει επιβεβαιωθεί με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο από τις αμερικανικές αρχές ή από τους ίδιους τους μάρτυρες, η ταυτότητα τους και το καθεστώς υπό το οποίο αυτοί καταθέτουν), πολλώ δε μάλλον, δεν γνωρίζει αν οι προστατευόμενοι στις ΗΠΑ μάρτυρες προσδοκούν από την ευδοκίμηση της έρευνας των αμερικανικών αρχών χρηματικό ή άλλο όφελος, καθόσον ακόμα κι αν ταυτίζεται κάποιος μάρτυρας δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ταυτίζεται με το αντικείμενο της έρευνας. Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω, ουδόλως αναιρούν το περιεχόμενο του με αριθμ. πρωτ. 3700/8-10-2019 εγγράφου μου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Υπηρεσία μας ταυτοποίησε τον ένα εκ των δύο μαρτύρων. Είναι δε κρίσιμο το γεγονός ότι η υπηρεσία μας απευθύνθηκε με δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αμερικανικές αρχές και ζήτησε να μας αποσταλούν στοιχεία από την έρευνά τους (τυχόν καταθέσεις ή όποια άλλα στοιχεία των μαρτύρων τους) που κατά την κρίση τους ενδεχομένως να ενδιέφεραν τις ελληνικές αρχές και ουδέποτε λάβαμε σχετική απάντηση. Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει ταύτιση των ερευνών που διεξάγονται στις δύο χώρες και ειδικότερα ταύτιση των διερευνώμενων προσώπων, αδικημάτων καθώς και του χρόνου και τόπου τέλεσης αυτών. Ωστόσο από τα επικαλούμενα στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 3700/8-10- 2019 έγγραφό μου προς την Εισαγγελία του ΑΠ προκύπτει ότι από έγγραφα των αμερικανικών αρχών καθίστατο αναγκαία η εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων και τίποτα περισσότερο. Τα επικαλούμενα στο δημοσίευμα, ότι ήταν γνωστό στην υπηρεσία μας ότι οι εξεταζόμενοι μάρτυρες ήταν και υπό καθεστώς προστασίας στις ΗΠΑ, καθώς και το ότι προσδοκούσαν όφελος από την έκβαση των ερευνών των ελληνικών αρχών, το οποίο όμως θα αποκόμιζαν από τις ΗΠΑ είναι το λιγότερο αυθαίρετο, ενώ το υποστηριζόμενο ότι «Αυτά αναφέρει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για τη δεύτερη μάρτυρα, αποκαλύπτοντας πως και αυτή είχε «πάρε-δώσε» με τις αμερικανικές αρχές» είναι πέραν από αυθαίρετο και απολύτως συκοφαντικό και δυσφημιστικό.

III. Σε κάθε δε περίπτωση, το επιχειρούμενο με το εν λόγω άρθρο, δηλαδή να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι άκυρες ως μη νόμιμες, πέραν του προφανούς σκοπού τον οποίο εξυπηρετεί, είναι και απολύτως εσφαλμένο. Ειδικότερα, πουθενά στο νόμο δεν προκύπτει υποχρέωση του Έλληνα εισαγγελέα να γνωρίζει αν ο μάρτυρας θα αποκομίσει από τη μαρτυρική του κατάθεσή του οποιοδήποτε όφελος στο εξωτερικό (πράγμα πρακτικώς αδύνατο), αλλά ούτε καν υποχρέωσή του να γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας μαρτύρων και δη δημοσίου συμφέροντος σε άλλη έννομη τάξη. Σε κάθε περίπτωση δια των δικαστικών συνδρομών, που αναφέρθηκαν, ζητήθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ βεβαίως προ της απόδοσης στους μάρτυρες της ιδιότητας του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» οι σχετικές προϋποθέσεις ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα, επόπτη μας κ. Παπαγεωργίου, ενώ διατηρήθηκε σε ισχύ και από τον κ. Αγγελή και από τον νυν επόπτη κ. Μπρακουμάτσο έως τούδε χωρίς να τεθεί ζήτημα άρσης της σχετικής προστασίας. Σημειώνεται, ότι η ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος δόθηκε στους προστατευόμενους μάρτυρες την 9-2-2018 με το με αρ. Πρωτ. ΕΠ 140 έγγραφο, ήτοι μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι κατά το χρόνο που κατέθεταν δεν υφίστατο ούτε και το φερόμενο αυτό ως νομικό κώλυμα. Πέραν τούτων, ακόμη κι αν ίσχυε το υποστηριζόμενο ότι «δεν μπορεί ένας μάρτυρας να μπει σε καθεστώς προστασίας όταν έχει εμπλοκή ο ίδιος στην υπόθεση και όταν έχει εξεταστεί προσδοκώντας, όπως συνέβη εδώ, χρηματικά οφέλη», το οποίο είναι το βασικό επιχείρημα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους σκοπούς που εξυπηρετεί το στοχευμένο άρθρο, σε κάθε περίπτωση δεν «κλονίζεται η νομιμότητα των καταθέσεων», όπως υποστηρίζει η δεύτερη εξ υμών, αλλά μόνο το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Με λίγα λόγια, οι καταθέσεις και το περιεχόμενο τους παραμένουν έγκυρα, αλλά θα αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας των μαρτύρων, που ίσως είναι και ο επιδιωκόμενος σκοπός;;; Ωστόσο, ο Έλληνας νομοθέτης θέτει ως προϋπόθεση τη μη επιδίωξη οφέλους στο πλαίσιο της μαρτυρίας εντός της ελληνικής έννομης τάξης και για την έρευνα που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές, πράγμα το οποίο δεν προέκυψε σε κάποια φάση της έρευνάς μας, ήτοι οιοδήποτε όφελος για τους προστατευόμενους μάρτυρες στη χώρα μας αλλά ούτε και αλλού. Προσδιορισμός δε, σημαίνει όχι η απλή νομοθετική πρόβλεψη τέτοιας δυνατότητας σε άλλη χώρα, αλλά η ύπαρξη συγκεκριμένης συμφωνίας με προσδιορισμό των προσώπων που την έκαναν, του τόπου και χρόνου που έλαβε χώρα αλλά και του ανταλλάγματος που συμφωνήθηκε. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η Σύσταση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Πρόγραμμα Ελλάδας-ΟΟΣΑ: Τεχνική Υποστήριξη για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Ελλάδα Προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος στον ιδιωτικό τομέα: Ανάπτυξη του νομικού πλαισίου», όπου (σελ.23 επ.) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «αν ένα πρόσωπο, βάσει των πληροφοριών που του διατίθενται, ευλόγως θεωρεί ότι οι πληροφορίες που κατέχει υποδεικνύουν μια επιλήψιμη συμπεριφορά, σύμφωνα με την κρίση του μέσου πολίτη, τότε στο πρόσωπο αυτό πρέπει να παρασχεθεί προστασία. Συνεπώς, στις εν λόγω νομοθεσίες, τα στοιχεία της «καλής πίστης» και της «εύλογης αιτίας» είναι ταυτόσημα και σχετίζονται όχι με το προσωπικό κίνητρο του προσώπου που προβαίνει στην αποκάλυψη, αλλά με την πεποίθηση του προσώπου όσον αφορά τη σημασία των πληροφοριών σχετικά με τις φερόμενες επιλήψιμες συμπεριφορές. Στο παραπάνω πλαίσιο είναι αδιάφορο αν το πρόσωπο που προβαίνει στην αποκάλυψη λειτουργεί βάσει πρωτίστως χρηστών κινήτρων όταν αποκαλύπτει την επιλήψιμη συμπεριφορά η βάση άλλων, ενδεχομένως χρηματικών κινήτρων. Αρκεί να είναι πεπεισμένο ότι οι πληροφορίες που παρέχει καταδεικνύουν επιλήψιμη συμπεριφορά». Από το έγγραφο αυτό δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία για τη χρηστή δικονομική μεταχείριση και τις ενέργειες μου, αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες παρά τα περί του αντιθέτου αναφερόμενα στο άρθρο της δεύτερη εξ υμών.

IV. Περαιτέρω, απολύτως αναληθώς αναφέρεται ότι «.. στο έγγραφο Τουλουπάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παραλήπτη τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρο Σοφουλάκη, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με το πώς οργανώθηκε το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων …». Η πραγματικότητα απέχει πόρρω από το αναφερόμενο, διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω κληθεί να παράσχω εξηγήσεις στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης από τους κκ. Αντι-εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη. Αντιθέτως, με το αριθμ. Πρωτ. 3643 από 30.9.2019 έγγραφό μας, ενημερώναμε τους ανωτέρω Εισαγγελικούς λειτουργούς με την παράκληση διαβίβασης του εν λόγω εγγράφου μας στη Βουλή των Ελλήνων ότι «Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της NOVARTIS, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης συγκεκριμένων δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας». Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτου θα συνεπαγόταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων […] Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη Σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ιδία άποψη επί του θέματος». Εις απάντηση του με αριθμ. Πρωτ. ΕΠ-Δ 205/07.10.2019 εγγράφου του κ.κ. Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αποστείλαμε το αναφερόμενο έγγραφο μας, όπως προκύπτει κι από το σώμα του εγγράφου, που παρανόμως δημοσιοποίησε η δεύτερη εξ υμών κι όχι κατόπιν οποιασδήποτε κλήτευσής μου προς παροχή εξηγήσεων.

V. Τέλος, απολύτως ανακριβές είναι και το αναφερόμενο ότι «Αίσθηση προκαλεί ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς επικαλείται το απόρρητο που ζητούν οι Αμερικανοί για ό,τι έχουν στείλει και έναντι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ στη Βουλή είχαν σταλεί έγγραφα του FBΙ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, όταν είχαν διαβιβάσει τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς». Κι αυτό διότι στην κατοχή της Υπηρεσίας μας υπάρχουν περισσότερα έγγραφα των αμερικανικών αρχών διαβαθμισμένα σε εκείνα τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και σε εκείνα τα οποία κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, γιατί θα έθετε σε κίνδυνο τις διενεργούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, κατά τις υποδείξεις του ίδιου του FBI. Επομένως, στη Βουλή διαβιβάστηκαν εκείνα τα έγγραφα των οποίων ήταν δυνατόν να γίνει χρήση, ενώ τα απολύτως απόρρητα φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και είναι δυνατή μόνο η επισκόπησή τους, γεγονός το οποίο αναφέρω στο σχετικό έγγραφό μου προς τους κ.κ. Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, η εργαλειοποιημένη δημοσιογραφία δεν υπολογίζει ούτε δικαστικές έρευνες, ελληνικές ή ξένες, με κίνδυνο από την εσφαλμένη τροπή που έχει λάβει η Υπόθεση από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς χειρισμούς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και διπλωματικού επεισοδίου και πλήγμα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε, ο βασικός στόχος της δημοσιογραφίας, σύμφωνα με τον B. Rosenstiel και τον B. Kovach, είναι να προσφέρει στους πολίτες την πληροφόρηση που χρειάζονται για να είναι ελεύθεροι και αυτοδιοικούμενοι. Η πρώτη υποχρέωση επομένως του δημοσιογράφου, όσες γενιές και αν περάσουν, είναι η επιβεβαίωση της πληροφορίας. Αντίθετα, ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία ή επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας από την εφημερίδα σας ή τη δεύτερη εξ υμών, πριν από τη σχετική δημοσίευση, προκειμένου να αναζητηθούν σχετικές διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού.

VI. Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με μια ρήση του Νταν Ράδερ, παρουσιαστή και διευθυντή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του αμερικανικού δικτύου CBS, για τον οποίο έχει κάνει στο παρελθόν σχετικά ρεπορτάζ και η εφημερίδα σας. Αναφέρει, λοιπόν, τον Αύγουστο του 2015 ότι «Δεν υφίσταται συνταγματική δημοκρατία βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας χωρίς την αλήθεια στα δελτία ειδήσεων, γιατί η ενημέρωση των πολιτών είναι επιτακτική ανάγκη. Η ελευθερία και η δημοσιογραφία χάνονται όταν χάνεται η δημοσιογραφία».

Δήλωση δικηγόρου Τουλουπάκη: Από το έγγραφο της εισαγγελέως δεν προκύπτει ότι οι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ

Δεν προκύπτει από το έγγραφο της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στην Αμερική. Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη, Αλ. Παπαστεριόπουλος.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαστεριόπουλου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της ελληνικής ή και της διεθνούς έννομης τάξης δεν υφίσταται καμία διάταξη νόμου, η οποία να απαγορεύει τη χρήση και αξιοποίηση καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν δώσει καταθέσεις και σε αλλοδαπές έννομες τάξεις υπό οιοδήποτε καθεστώς. Αντιθέτως, η Σύσταση του ΟΟΣΑ κατατείνει στην παροχή της προστασίας σε όσα πρόσωπα έχουν χρήσιμες πληροφορίες για αποκάλυψη περιπτώσεων διαφθοράς ανεξαρτήτως προσωπικών, χρηστών ή μη, κινήτρων.

Ακόμη, όμως, και να ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα έπληττε την αξιοπιστία και το περιεχόμενο των καταθέσεων, αφού δικονομικά αυτές παραμένουν έγκυρες και αξιοποιήσιμες, αλλά μόνο την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων και ούτως της ανωνυμίας τους. Για όσους βέβαια σπεύδουν να χαρούν για μια τέτοια εξέλιξη, απλά να αναφέρουμε ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους οδηγεί αμέσως σε πλήρη αποδεικτική δύναμη των καταθέσεών τους, ενώ υπό το καθεστώς προστασίας δεν παράγεται πλήρης απόδειξη και απαιτούνται συνοδά αποδεικτικά στοιχεία για την κατάγνωση ενοχής των εμπλεκομένων.

Περαιτέρω, από το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς δεν προκύπτει διόλου ότι οι αναφερόμενοι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, άλλωστε τέτοια βεβαία γνώση δεν θα μπορούσε να έχει η Εισαγγελία.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μέχρι τούδε χειρισμοί όλων των φορέων, δημοσιογράφων - πολιτικών από κάθε πλευρά, αλλά και δικαστικών οργάνων, δημιουργεί τον κίνδυνο συσκότισης της Υπόθεσης, ίσως και διπλωματικού επεισοδίου με τις ΗΠΑ, για τις οποίες η αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis είναι νούμερο ένα προτεραιότητα, αναφορικά με τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην αμερικανική δικαιοσύνη».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκευωρία Novartis: Εξώδικο Τουλουπάκη στην Καθημερινή"

ΑΣΟΕΕ: Καταδρομική επίθεση νεαρών εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ

"Στόχος" ήταν η Διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί το κτίριο της "κατάληψης Βανκούβερ", κοντά στην ΑΣΟΕΕ.

Καταδρομική επίθεση εναντίον ανδρών διμοιρίας των ΜΑΤ εξαπέλυσε ομάδα νεαρών που βρισκόταν εντός του κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Οι νεαροί βγήκαν από το πανεπιστημιακό κτίριο, πέταξαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που βρισκόταν στην οδό Δεριγνύ και ξαναμπήκαν στην ΑΣΟΕΕ.

Η διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται μονίμως πλέον έξω από το κτίριο που ήταν υπό κατάληψη και εκκενώθηκε το περασμένο Σάββατο, υπό τον φόβο ανακατάληψης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Καταδρομική επίθεση νεαρών εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ"

Κύπρος: Καμία υπαναχώρηση από ΕΝΙ – Total λόγω της τουρκικής παρουσίας

Διαψεύδει η Λευκωσία, αλλά και οι εκπρόσωποι των εταιρειών τα σενάρια υπαναχώρησης της ιταλογαλλικής κοινοπραξίας ENI-TOTAL από την Κυπριακή ΑΟΖ, δύο μήνες πριν την επανέναρξη της γεωτρητικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δύο εταιρείες είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο υπαναχώρησης από τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, λόγω της προκλητικότητας της Άγκυρας, αλλά και την άφιξη των Τούρκων στο οικόπεδο 7.

Οι εταιρείες, εδώ και καιρό έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους από το οικόπεδο 11. Μάλιστα, όπως διαβεβαιώνει τόσο το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, όσο και οι εκπρόσωποι των εταιρειών, δεν υπήρξε καμία υπαναχώρηση και καμία αλλαγή σχεδίων, λόγω της τουρκικής παρουσίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Καμία υπαναχώρηση από ΕΝΙ – Total λόγω της τουρκικής παρουσίας"

Με παρέμβαση Μητσοτάκη μεταφέρθηκαν 2.000 εμβόλια για τα παιδιά στη Μόρια

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υγείας, μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο, με πτήση ελικοπτέρου τύπου Super Puma, 2.000 εμβόλια για την ιλαρά και τον πνευμονόκοκκο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των φιλοξενουμένων παιδιών, κυρίως, στον καταυλισμό της Μόριας. Από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός ο οποίος και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της μέρας.

Στο μεταξύ, μηδενικές είναι σήμερα οι ροές μεταναστών και προσφύγων, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή του βορειανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την 1η Νοεμβρίου πέρασαν συνολικά 650 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία, οι 582, πέρασαν στη Λέσβο, οι 25 στη Χίο και οι 43 στη Σάμο.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, παρά τη μετακίνηση συνολικά 850 αιτούντων άσυλο τις τελευταίες μέρες, σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, διαμένουν 14.887 άτομα. Ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση με το πλοίο της γραμμής 115 ατόμων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Μητσοτάκη μεταφέρθηκαν 2.000 εμβόλια για τα παιδιά στη Μόρια"

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 3.30 το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ. Περίπου πενήντα άτομα βγήκαν από το χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και άρχισαν να καταστρέφουν πεζοδρόμια και να προκαλούν κι άλλες ζημιές. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πλέον οι κουκουλοφόροι έχουν σκορπίσει στα γύρω στενά, ωστόσο, η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι σκοπεύουν να επιδοθούν σε κλεφτοπόλεμο. Για το λόγο αυτό ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι επεισόδια έγιναν στη διάρκεια του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια των οποίων έπεσαν μολότοφ και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές. Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένταση στην περιοχή πέριξ της ΑΣΟΕΕ και στα Εξάρχεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ"

Βούλα: Τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε παιδιά

Σε τροχαίο ατύχημα στη Βούλα, στη συμβολή των οδών Κρήνης και επί της οδού Σπετσών, ενεπλάκη το μεσημέρι της Δευτέρας σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού παιδικού σταθμού, που εδρεύει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» συνολικά 10 παιδιά.

Η τροχαία αναφέρει πως από αυτά μόνο τα πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά και τα υπόλοιπα διακομίστηκαν εκεί προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της, το ατύχημα συνέβη όταν γυναίκα παραβίασε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο επέβαιναν και τα παιδιά της, το STOP και συγκρούστηκε με το σχολικό.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλα: Τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε παιδιά"

Θρίλερ με επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο τάνκερ στο Τόγκο – Απήχθη ένας Έλληνας

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ ανοιχτά των ακτών του Τόγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, όπως ανέφερε το Ναυτικό της χώρας της δυτικής Αφρικής.

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ «Elka Aristotle» δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του τάνκερ που απήχθησαν, δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού.

Κατά την επίθεση, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε μέλος της ασφάλειας του πλοίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο τάνκερ στο Τόγκο – Απήχθη ένας Έλληνας"

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Τζανακόπουλος θα είναι παρόντες στην Προανακριτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης θα είναι παρόντες στην συνεδρίαση της Προανακριτικής, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το πρωί στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην ημέρα αναμένεται να σταλεί στον Κώστα Τασούλα η απαντητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην οποία, πηγές επισημαίνουν, πως θα καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει τις ευθύνες του διευκρινίζοντας ότι τα μέλη της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που ορίστηκαν εξ΄αρχής από τον ίδιο.

Η παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη την Πέμπτη ενδεχομένως να οδηγήσει στην αναβολή των εργασιών της. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου οι δυο βουλευτές δεν θα αντικατασταθούν – ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να μη νομιμοποιήσει τον αποκλεισμό τους – και οι θέσεις τους θα παραμείνουν κενές μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Τζανακόπουλος θα είναι παρόντες στην Προανακριτική"

Μια σύλληψη, τέσσερις προσαγωγές μετά τη μαθητική πορεία

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με πέντε βόμβες μολότοφ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια σύλληψη, τέσσερις προσαγωγές μετά τη μαθητική πορεία"

Εγνατία Οδός: Εντοπισμός 41 μεταναστών σε φορτηγό - ψυγείο

Τουλάχιστον 41 μετανάστες εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγό - ψυγείο στην Εγνατία Οδό μετά από έλεγχο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.



Σημειώνεται πως ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού υποχρεώθηκε να σταματήσει για έλεγχο από την αστυνομία μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών, ενώ όπως έγινε γνωστό το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγνατία Οδός: Εντοπισμός 41 μεταναστών σε φορτηγό - ψυγείο"

Τρένα: Κανονικά αύριο και την Πέμπτη τα δρομολόγια

Κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο θα κινηθούν αύριο Τρίτη (05.11.2019) αλλά και την Πέμπτη τα τρένα.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα είχαν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις. Ωστόσο, μετά την προσφυγή που έκαναν οι διοικήσεις της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά των κινητοποιήσεων που είχε ανακοινώσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, οι απεργία κρίθηκε παράνομη.

Έτσι, τα δρομολόγια στα τρένα (και του προαστιακού) θα γίνουν κανονικά, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρία ενημέρωσε, επίσης, ότι θα γίνουν κανονικά και τα δρομολόγια την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρένα: Κανονικά αύριο και την Πέμπτη τα δρομολόγια"

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ΚΤΕΟ

Ιδιαίτερα «θερμός» αναμένεται να είναι ο Νοέμβριος για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ καθώς θα τους επιβληθούν ηλεκτρονικά τα πρόστιμα που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διορθώσεις στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Μεταφορών οπότε θα έχει διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ώστε να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέσω Taxisnet!
Να υπενθυμίσουμε πως η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας έχει λάβει πάρα πολλές αναβολές μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων να μην επισκέπτονται τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου με ότι και αν σημαίνει αυτό για την οδική ασφάλεια και το περιβάλλον. Μάλιστα την τελευταία φορά η επιβολή των προστίμων για τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αναβλήθηκε τον Μάρτιο του 2018 με το νόμο 4530 (άρθρο 55) για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που επίσης δεν εφαρμόστηκε. Έπειτα στις αρχές του 2019 μέσω διαρροών προς τον Τύπο για ακόμη μία φορά τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης έκαναν λόγο για άμεση αποστολή των προστίμων μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Έκτοτε απολύτως τίποτα και φαίνεται ότι οι «απειλές» δεν φοβίζουν τους ιδιοκτήτες που δεν περνούν τα οχήματά τους από τα ΚΤΕΟ.
Ωστόσο αν τελικά το κράτος εφαρμόσει το νόμο τότε αναμένεται να εισπράξει πάνω από 250 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα που θα επιβάλλει στους παραβάτες ιδιοκτήτες ενώ στο παραπάνω ποσό δεν έχει συνυπολογιστεί και το κόστος των επιπλέον παραβόλων για τους ελέγχους.
Στα 200 εκατ. ευρώ τα χαμένα έσοδα από τα ΚΤΕΟ
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ κ. Κωνσταντίνος Βήκας επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Η ΚΤΕΟ-Αποφυγή μεταφράζεται στην χώρα μας σε 1,5 εκατομμύριο οχήματα ή το 40% περίπου του συνολικού στόλου εκτός διαδικασίας ελέγχου ΚΤΕΟ, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου στα 15 έτη.
Εγείρει σημαντικά ζητήματα οδικής ασφάλειας, μη μετρήσιμα και αξιολογήσιμα προς το παρόν. Το βέβαιο είναι ότι η κακή συντήρηση των αυτοκινήτων αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο των τροχαίων ατυχημάτων (συμβάλλοντας στην αύξηση των θανατηφόρων) που μαζί με την έλλειψη οδηγικής παιδείας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα θανάτου στους ελληνικούς δρόμους. Ένα μείγμα που βάζει σε κίνδυνο το σύστημα υγείας της χώρας, αφού κάθε χρόνο χάνονται εκατοντάδες ζωές και μένουν παράλυτοι, παραπληγικοί ή τετραπληγικοί χιλιάδες άνθρωποι. Το φαινόμενο της ΚΤΕΟ-Αποφυγής είναι γεγονός, άρχισε να αναδεικνύεται έντονα και ξεκάθαρα τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2007 όταν η χώρα μας εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή οδηγία. Τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ από το 2004 παρείχαν online data στο ΥΜΕ, τα δημόσια ΚΤΕΟ έως το 2014 δεν διέθεταν στο σύνολο τους σχεδόν πλήρη μηχανογραφικό και μηχανολογικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να δημιουργείται δομική αδυναμία παρακολούθησης στο σύστημα εποπτείας ΚΤΕΟ του Υπουργείου Μεταφορών. Από το 2013 το ΥΜΕ έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εργαλεία εποπτείας αλλά δίχως αποτέλεσμα λόγω εμφανούς αδιαφορίας και αδράνειας ή και αδιαφορίας.
Υπάρχει σχετική νομοθεσία από το 2015 που προβλέπει την ηλεκτρονική διασταύρωση κυκλοφορούντων οχημάτων αλλά λόγω ελλείμματος πολιτικής βούλησης και υπηρεσιακής αδράνειας δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ έως σήμερα. Ελπίζουμε η εξαγγελία της νέας πολιτικής ηγεσίας να υλοποιηθεί άμεσα καθώς οι απαραίτητες δοκιμές έγιναν εξ όσων δύναται να γνωρίζουμε και το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ των Υπ. Μεταφορών – Οικονομικών που θα ρυθμίζει την εφαρμογή στον τρόπο επιβολής διοικητικών ποινών στους παραβάτες μέσω taxis.
Σε οικονομικό σκέλος το κόστος εξυπηρέτησης της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 9% περίπου ενώ τα χαμένα δημόσια έσοδα από ΚΤΕΟ στα 200 εκ. ευρώ. Σημειώνεται τέλος ότι άπαξ και εφαρμοστεί η ηλεκτρονική διασταύρωση το ελληνικό δημόσιο θα εισπράττει επιπλέον ποσό ίσο περίπου με 70 εκ. ευρώ από παράβολα, τέλη ελέγχου και ΦΠΑ, ενώ σε κάθε περίπτωση θα εξαλειφθεί και το φαινόμενο της έκδοσης και διακίνησης πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ.
Σε αμέσως επόμενη φάση αναμένουμε από το ΥΜΕ να ενεργοποιήσει σχετικούς ισχύοντες νόμους για την εποπτεία των ΚΤΕΟ καθώς διαπιστώνεται έλλειμμα συστηματικής παρακολούθησης και ενδείξεις χαλαρότητας στην εφαρμογή της νομοθεσίας και εκεί.
Ουσιαστικά κατά την άποψη μας το πολιτικό στοίχημα της νέας ηγεσίας στο ΥΜΕ, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα και να θεραπεύσει χρόνια ζητήματα στα ΚΤΕΟ που αποδυναμώνουν και αποδομούν καθημερινά τον θεσμό, κρίνεται στα εξής δύο πολύ απλά και μοναδικά βήματα που θα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα:
Έλεγχος ιδιοκτητών οχημάτων έναντι υποχρέωσης ελέγχου ΚΤΕΟ.
Απομακρυσμένος και επιτόπιος έλεγχος στα ΚΤΕΟ ώστε να διασφαλίζεται το ακέραιο της προβλεπόμενης διαδικασίας στα ΚΤΕΟ.»
Τα πρόστιμα
Τα πρόστιμα των 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ είναι μια λυπητερή ιστορία καθώς ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία συνεχώς αναβάλλεται.
Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ.
Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης.
Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ΚΤΕΟ"

Απίστευτο και όμως αληθινό: 33 οδηγοί λεωφορείων είναι αποσπασμένοι στην Χρυσή Αυγή

Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που οι συγκοινωνίες στην Αθήνα γίνονται μετά δυσκολίας, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, 33 οδηγοί είναι αποσπασμένοι – σήμερα – στην Χρυσή Αυγή.

Την αποκάλυψη αυτή, μαζί με σειρά άλλων έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις αλλαγές και τα προβλήματα στο χώρο των συγκοινωνιών. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες και ανέπτυξε στους εκπροσώπους μας την πρόθεση μιας αλλαγής στη γενικότερη φιλοσοφία των μεταφορών. Μίλησε για βιώσιμη μετακίνηση που συνδέεται με την πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές μεταβολές. Τόνισε ότι στο προσεχές μέλλον, κανένα έργο αστικής κινητικότητας δεν θα χρηματοδοτείται αν δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

Τα στοιχεία που παρέθεσε για τη σημερινή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών είναι ενδεικτικά του προβλήματος:

– Στην Αθήνα από ένα στόλο περίπου 2.000 λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια λιγότερα από 850!

– Δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων (έλεγχος εισιτηρίων).

– Η μέχρι πρότινος δωρεάν μετακίνηση είχε γίνει χωρίς τη συμφωνία του Υπ. Εργασίας για την καταβολή χρημάτων στον ΟΑΣΑ! Και χωρίς ποτέ να έχει υπολογιστεί πόσα θα είναι τα χρήματα αυτά.

– Τεράστιο ζήτημα είναι η ορθή κατανομή προσωπικού. Σε πολλούς τομείς το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε άλλους τομείς υπάρχει πλεόνασμα. Υπάρχει έλλειψη οδηγών αφού εκατοντάδες οδηγοί είναι εκτός υπηρεσίας με ιατρικές βεβαιώσεις ανικανότητας ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσπαση, ακόμη και σήμερα 33 εργαζομένων στη Χρυσή Αυγή!

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές αφού οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να υπηρετούν πάνω από όλα τους πολίτες παρέχοντας σ’ αυτούς υπηρεσίες σύγχρονες και ασφαλείς.

Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ζητήσαμε την ομαλοποίηση των συγκοινωνιών σ’ έναν φορέα δυναμικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για να σταματήσουν επιτέλους οι ορδές στελεχών, διορισμένων διοικήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιβιώνουν από την πολυδιάσπαση του φορέα. Τέλος, απαιτήσαμε την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο και όμως αληθινό: 33 οδηγοί λεωφορείων είναι αποσπασμένοι στην Χρυσή Αυγή"

Ν. Ανδρουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Με τα λάθη της κ. Γεννηματά κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 31%

Βόμβες κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά εξεπέλυσε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, καθώς το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εκλογικό. 

«Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας για το επικείμενο συνέδριο.

«Άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό για μία συνδιάσκεψη τώρα και ώριμο συνέδριο σε ένα χρόνο. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει το συνέδριο. Ο Τσίπρας κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις από τον χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο στην προσπάθεια αυτή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν μιλάει για δυαρχία και ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία, σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι εκλογικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε συνολικά τους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά την τελευταία διετία: «Από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%. Να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φτάσαμε ως εδώ πέρα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «συμβιβαζόμαστε με ένα ρόλο που δεν μας αξίζει» και ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος.

«Από το ‘17 και μετά οι κινήσεις που δεν βο0ήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων… Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη». «Μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον. Αυτή η παράταξη να παίξει ρόλο, να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση» κατέληξε.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Ανδρουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Με τα λάθη της κ. Γεννηματά κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 31%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news