facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας μετά τη δικαίωση από τον Άρειο Πάγο

Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε ως όφειλε σε άρση του μέτρου της διοικητικής αργίας, μετά τη δικαίωση του δημάρχου από τον ‘Αρειο Πάγο που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

«Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της απόφασης – προϊόν αυθαίρετης ερμηνείας -από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης δήλωσα πως πρόκειται για μια εκτρωματική απόφαση προερχόμενη από άλλες σκοτεινές εποχές αυτού του τόπου. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας με δικαίωσε. Σε αυτούς τους τρεις μήνες της ταλαιπωρίας μου είδα πολλά και κατάλαβα ακόμη περισσότερα. Αυτή η πρώτη δικαίωση μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω μέχρι τέλους για την πλήρη αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που υπέστην», δήλωσε ο κ. Κουτσογιάννης με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ευχαριστεί τους δημότες για τη στήριξή τους, τη νομική του ομάδα, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Δολδούρη που, όπως αναφέρει, επιτέλεσε με απόλυτη ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του στο διάστημα της απουσίας του κ. Κουτσογιάννη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας μετά τη δικαίωση από τον Άρειο Πάγο"

Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τον εμπρησμό του εργοστασίου

Μετά το πόρισμα της πυροσβεστικής για εμπρησμό στο εργοστάσιο της Λαμίας, από όπου προήλθαν τα σχολικά γεύματα, τα οποία προκάλεσαν σε τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές, έρχονται εντάλματα σύλληψης.

Η Αστυνομία θεωρεί βασικό ύποπτο έναν άνδρα που φαίνεται να κινείται περίεργα στον χώρο του εργοστασίου το βράδυ της 19ης Μαΐου. Το άτομο που έχει ταυτοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άνδρας 30-40 ετών, αλλοδαπός, που μένει κοντά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι ερευνητές της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού εντόπισαν ευρήματα εύφλεκτου υλικού σε περίπου 20 σημεία πέριξ και εσωτερικά του κτιρίου στη Λαμία.

Στο «κάδρο» έχουν μπει ακόμα 3 ή 4 άτομα που, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, συνέχιζαν να μπαινοβγαίνουν στο εργοστάσιο με κλειδιά, ενώ ο χώρος ήταν υπό έλεγχο από τις Αρχές για υγειονομικές παραβάσεις.

Οι έρευνες στο εργοστάσιο συνεχίστηκαν και σήμερα από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο του εργοστασίου, έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια κλείδωσαν την πόρτα.

Η εταιρεία διαψεύδει εν τω μεταξύ ότι είχε ζητήσει αναπροσαρμογή της ασφάλειας στην περίπτωση φωτιάς.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τον εμπρησμό του εργοστασίου"

Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ που έδινε πλαστές βεβαιώσεις σε βάρος πατεράδων – Πάνω από 2.000 καταγγελίες

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με τον Alpha, η ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) η οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, έδινε πλαστές βεβαιώσεις για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος πατεράδων.

Το κύκλωμα που συναποτελούνταν από την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ και άλλους ιδιώτες επαγγελματίες ψυχικής υγείας, έναντι του αντίστοιχου ποσού, έβγαζε πλαστές βεβαιώσεις σε βάρος πατεράδων, καμιά φορά και για κακοποιητικές πράξεις σε βάρος των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να χάσουν είτε την επιμέλεια, είτε να καταδικαστούν πρωτόδικα.

Συγκεκριμένα, από τη σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε πως η συγκεκριμένη ψυχολόγος υπέγραφε ψευδείς δηλώσεις για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές πατεράδων, για να μην μπορούν να δουν τα παιδιά τους.

Τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα, έγινε γνωστό πως σε βάρος της ψυχολόγου και άλλων ιδιωτών έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες, πάνω από 2.000, οι οποίες κάνουν λόγο πως οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται σε κύκλωμα με πλαστές βεβαιώσεις.

Πώς δρούσε η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όταν υπήρχε μία αντιδικία πατέρα και μητέρας, στο πλαίσιο της «σύγκρουσης», η συγκεκριμένη ψυχολόγος με διάφορες εκθέσεις, που έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη ως ψευδείς, πήγαινε και έλεγε ότι γονείς, και κυρίως οι μπαμπάδες, ασελγούσαν στα παιδιά τους.

Αποτέλεσμα ήταν αυτοί οι άνθρωποι να πήγαιναν ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια και πολλοί απ’ αυτούς να έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα και να περνούν ένα εύλογο διάστημα στη φυλακή, προτού αθωωθούν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ που έδινε πλαστές βεβαιώσεις σε βάρος πατεράδων – Πάνω από 2.000 καταγγελίες"

Προφυλακιστέος ο Τούρκος εμπρηστής για φωτιές στην περιφερειακή Αιγάλεω

Στη φυλακή οδηγείται ο 33χρονος Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο, μετά την απολογία του για δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε, κατά την απολογία του, τις πράξεις που του αποδίδονται. Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογίας έκριναν ότι ο αλλοδαπός πρέπει να κρατηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 33χρονου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμό δάσους, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και για τα πλημμελήματα της κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο Τούρκος εμπρηστής για φωτιές στην περιφερειακή Αιγάλεω"

Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της άλωσης της Πόλης: Λυτρώσαμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της

Μήνυμα με «ευχές» για την 571η επέτειο της «κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» έστειλε στους Τούρκους ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της παγκόσμιας και της τουρκικής ιστορίας». 

«Η πίστη, η αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ο Μωάμεθ ο Πορθητής) και οι ηρωικοί στρατιώτες του κατά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μας δίνει σήμερα έμπνευση για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Τούρκος πρόεδρος. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης: «Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη αυτή η ευλογημένη νίκη. Μετά την κατάκτηση, η οποία επέτρεψε στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ευφυΐα, την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του ηρωικού στρατού μας, η Κωνσταντινούπολη κατέστη ένα κέντρο όπου ζούσαν μαζί διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί χάρη στην ανεκτικότητα και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου κρατικού άνδρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ακόμα ότι η Κωνσταντινούπολη, η οποία «φέρει τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες», συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου ως επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Τουρκίας. 

«Με αφορμή την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μνημονεύω με ευσπλαχνία, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και τους αγαπητούς μας μάρτυρες που μας άφησαν κληρονομιά αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη» αναφέρεται στο μήνυμα του Ερντογάν. 

 «Λυτρώσαμε την Αγία Σοφία απο τα δεσμά της» 

Μιλώντας σήμερα στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε η Κωνσταντινούπολη να αποκοπεί απο το πνεύμα της κατάκτησης και του Πορθητή. Αν και ακόμη δεν το αποδέχονται μέχρι και σήμερα, η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική, η Κωνσταντινούπολη είναι μουσουλμανική και με τη βοηθεια του Θεού θα μείνει έτσι για πάντα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί. 

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η κληρονομιά του Πορθητή και των προγόνων μας Ετσι υπηρετήσαμε πάντα στην πόλη αυτή.  Έτσι λυτρώσαμε  την Αγία Σοφία απο τα δεσμά της και την ανοίξαμε για προσευχή, σύμφωνα πάντα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της άλωσης της Πόλης: Λυτρώσαμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της"

Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα σε χωριό κοντά στη Ναύπακτο

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε μια γυναίκα στην Τοπική Κοινότητα Καστρακίου του Δήμου Δωρίδας, την ώρα που περπατούσε στον δρόμο.

Ο σκύλος βρισκόταν στην άκρη του δρόμου και κοιμόταν όταν ξαφνικά πετάχτηκε πάνω την ώρα που η γυναίκα περπατούσε και την δάγκωσε στο χέρι.

Η τραυματισμένη γυναίκα πήγε στο Κέντρο Υγείας και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

aixmi-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα σε χωριό κοντά στη Ναύπακτο "

Μεσολόγγι: Κουκουλοφόροι απείλησαν με πιστόλι άνδρα και τον λήστεψαν – Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους

Εξιχνιάσθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος άνδρα, πριν από πέντε μήνες, σε περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για ληστεία, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις 17/12/2023 τα ξημερώματα, οι δυο κατηγορούμενοι με ακόμα δυο άγνωστους συνεργούς τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια εργασίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού άνδρα και με την απειλή πιστολιού, τον ακινητοποίησαν και τον φίμωσαν, δεσμεύοντας με ταινία, τα χέρια και τα πόδια του.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο παθών κατείχε νόμιμα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπέζης, τραπεζικές κάρτες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δυο κατηγορούμενων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δυο κατηγορούμενων στο Μεσολόγγι και σε περιοχή της Εύβοιας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Διφρυών – Μεσσαπίων, βρήκαν και κατέσχεσαν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε από τον παθόντα σε σημείο, που το είχαν αποκρύψει οι κατηγορούμενοι στην οικία του και παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Κουκουλοφόροι απείλησαν με πιστόλι άνδρα και τον λήστεψαν – Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους"

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Με παρέμβαση Μελισσανίδη δεν καλύφθηκε η φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς στη φυσούνα της Opap Arena

Η UEFA σκόπευε να ντύσει στα χρώματα του Conference League και τη φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς και των προσφύγων στη φυσούνα της Opap Arena, ωστόσο με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη αυτό τελικά δεν θα γίνει.

Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ντυθεί στα χρώματα του τελικού του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Η UEFA είχε ζητήσει να καλυφθούν και δύο μεγάλες φωτογραφίες στη φυσούνα που απεικονίζουν τον ναό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη και τους προσφύγες μπροστά στο τρένο που ήρθαν στην Ελλάδα από τις αλυσμόνιτες πατρίδες.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ακόμα κι αν είχε τεθεί θέμα ομαλής διεξαγωγής του τελικού.

Η Αγιά Σοφιά δεν γινόταν να σκεπαστεί, ειδικά την 29η Μαΐου που είναι η Επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τελικά, καμία φωτογραφία δεν καλύφθηκε, μετά την παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Με παρέμβαση Μελισσανίδη δεν καλύφθηκε η φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς στη φυσούνα της Opap Arena"

Μαγιορκίνης για δάγκειο πυρετό: Σύμμαχοί του η άνοδος της θερμοκρασίας και το ασιατικό κουνούπι «Τίγρης»

Καλεσμένος στο ΣΚΑΪ  ήταν το πρωί της Τετάρτης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής Επιδημιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μίλησε για τη νέα έξαρση κρουσμάτων δάγκειου πυρετού.

«Πριν από 100 χρόνια, μεταξύ 1927-1928, υπάρχουν καταγραφές για δάγκειο πυρετό στην Ελλάδα, με χιλιάδες κρούσματα να αναφέρονται στις εφημερίδες. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τεστ, οπότε η διάγνωση γινόταν με τα συμπτώματα που έβλεπαν οι άνθρωποι, κατά βάση τον πυρετό », επεσήμανε, αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης.

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο δάγκειος πυρετός είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με τα κουνούπια. Επί της ουσίας, το αφρικανικό κουνούπι «Τίγρης» είναι αυτό που τον μεταδίδει αποτελεσματικότερα, το οποίο ευτυχώς δεν ενδημεί στην Ελλάδα.

«Στη χώρα μας υπάρχει το ασιατικό κουνούπι "Τίγρης", το οποίο δεν τσιμπάει πολλούς ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μεν μικροεπιδημίες στην Ιταλία και την Ισπανία, στην Ελλάδα όμως δεν περιμένουμε επιδημία της τάξης του '27-'28», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, ενώ προσέθεσε:

«Χαρακτηριστικότερο σύμπτωμα που δεν το εμφανίζουν όλοι είναι αυτό που λέμε "πυρετός που σπάει κόκαλα", δηλαδή πονάνε τα οστά τόσο πολύ λες και σου τα έχουν σπάσει, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί και αιμορραγικός πυρετός».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ο δάγκειος πυρετός δεν προσβάλλει όλες τις ηλικίες, ενώ σε ερώτηση για το αν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαγιορκίνης για δάγκειο πυρετό: Σύμμαχοί του η άνοδος της θερμοκρασίας και το ασιατικό κουνούπι «Τίγρης»"

Απειλητικά emails για βόμβα σε 35 σχολεία της Αθήνας

«Συναγερμός» έχει σημάνει το πρωί της Τετάρτης στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Παιδείας μετά την είδηση ότι τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο απειλητικά μηνύματα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για φάρσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος πρόκειται για μαζική αποστολή από τον ίδιο αποστολέα, ο οποίος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει εξυπηρετητή (σέρβερ) στην Ρωσία.

Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του EΡΤΝews τα απειλητικά email δέχθηκαν σχολεία σε περιοχές όπως Γέρακας, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Ν. Ιωνία, με τις Αρχές να θεωρούν το συμβάν ως μη σοβαρό. Tα σχολικά κτήρια εκκενώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές, για προληπτικούς λόγους, θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους. Όπως έγινε γνωστό, από την αναστάτωση που προκλήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, το 100 δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από διάφορα σχολεία στην Αττική. Η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Παιδείας «το υπουργείο από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κακόβουλη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη στις έρευνες ενεπλάκη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πρόκειται για spam – ψευδές – μήνυμα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

ΕΛ.ΑΣ.: Σκοπός η δημιουργία αναστάτωσης

Mε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει για το περιστατικό: «Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλητικά emails για βόμβα σε 35 σχολεία της Αθήνας"

Shein: Βρέθηκαν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά προϊόντα και αξεσουάρ που πωλούνταν στην πλατφόρμα

Προϊόντα που προορίζονται για παιδιά και πωλήθηκαν στην Νότια Κορέα από την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα αποδεκτά όρια, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης της Σεούλ.

Η Shein, με έδρα την Σιγκαπούρη, είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε υπερβολικά χαμηλές τιμές.

Η εκρηκτική της ανάπτυξη έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη επιτήρηση των εμπορικών πρακτικών της και της εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στην Νότια Κορέα, όπου οι αρχές της πόλης της Σεούλ πραγματοποίησαν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις προϊόντων που διατίθενται από πλατφόρμες όπως οι Shein, Temu και AliExpress.

Ποσότητες χημικών που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα επιτρεπόμενα όρια

Κατά την διάρκεια της τελευταίας επιθεώρησης, επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούνται από την Shein, ανάμεσά τους παιδικά παπούτσια, δερμάτινες τσάντες και μία ζώνη. Ανακάλυψαν ότι περιείχαν μεγάλες ποσότητες φθαλατών, χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την διάλυση των πλαστικών.

Ενα ζευγάρι παπουτσιών περιείχε 428 φορές περισσότερη ποσότητα φθαλατών από τα επιτρεπόμενα όρια και τρεις τσάντες περιείχαν ποσότητες 153 φορές περισσότερο από το όριο, σύμφωνα με τις αρχές της Σεούλ. Οι φθαλάτες είναι από δεκαετίες γνωστοί για την πρόκληση ορμονικών διαταραχών. Η παρουσία τους συνδέεται με την παχυσαρκία, καρδιακές νόσους, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας.

Αποσύρθηκαν τα προϊόντα στη Σεούλ

Αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της Σεούλ δήλωσε ότι ζήτησε την απόσυρση των προϊόντων αυτών από την πώληση από την έναρξη των επιθεωρήσεων τον Απρίλιο και ότι οι περισσότερες πλατφόρμες συμμορφώθηκαν με τα αιτήματα αυτά.

Η Shein «λαμβάνει πολύ σοβαρά στα υπόψιν την ασφάλεια των προϊόντων», δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής πλατφόρμας διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία απαιτεί από τους προμηθευτές της να τηρούν τους ελέγχους και τους κανόνες της και ότι συνεργάζεται με τις διεθνείς υπηρεσίες για να εγγυηθεί την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι μόλις γνωστοποιηθεί παράπονο, «τα προϊόντα αποσύρονται αμέσως από τα site» ώστε να διεξαχθεί έρευνα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα αν αποδειχθεί ότι έχουν παραβιασθεί οι κανόνες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Shein: Βρέθηκαν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά προϊόντα και αξεσουάρ που πωλούνταν στην πλατφόρμα"

Conference League: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Κλειστοί δρόμοι, δείτε χάρτες – Χωρίς Ηλεκτρικό από το απόγευμα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε ισχύ βρίσκονται, ήδη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού του Conference League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα.

Αναλυτικά όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Περιοχές Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Αθηναίων

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας έως τις 06:00 την Πέμπτη 30-5-2024:

  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Δεκελείας.
  • Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από τις 08:00 έως τις 20:00 σήμερα και την Τρίτη από τις 08:00 έως τις 18:00 την Τετάρτη 29-5-2024 επί της οδού Αθηνάς (Πλ. Κοτζιά), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.

Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 την Τετάρτη 29-5-2024 έως τις 06:00 την Πέμπτη 30-5-2024:

  • Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
  • Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό
  • Βρυούλων.
  • Ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
  • Αργυρουπόλεως, καθ΄ όλο το μήκος της.
  • Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Δαρδανελίων, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Επταλόφου, στο τμήμα από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
  • Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
  • Καλλιπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
  • Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
  • Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
  • Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
  • Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τατοΐου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 06:00 την Τετάρτη 29-5-2024 έως τις 06:00 την Πέμπτη 30-5-2024:

  • Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
  • Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ οδού Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
  • Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την από τις 12:00 την Τετάρτη 29-5-2024 έως τις 06:00 την Πέμπτη 30-5-2024:

  • Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
  • Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επταλόφου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
  • Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
    Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
  • Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
  • Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
  • Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 14:00 την Τετάρτη 29-5-2024 έως τις 06:00 την Πέμπτη 30-5-2024:

  • Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό Βρυούλων.
  • Ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα της από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
  • Αργυρουπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
  • Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Λ. Δεκελείας.
  • Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών έως τις 06:00 στις 30-5-2024 στην οδό Καππαδοκίας, σε όλο το μήκος αυτής.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, ως ακολούθως:

  • Λεωφ. Δεκελείας & Ν. Τρυπιά.
  • Λεωφ. Δεκελείας & Προύσσης.
  • Λεωφ. Δεκελείας & Ελ. Βενιζέλου.
  • Λεωφ. Δεκελείας & Αναγεννήσεως.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Χρ. Μαντίκα.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Ομορφοκκλησιάς.
  • Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως & Βιθυνίας.

Περιοχή Δήμου Πειραιά:

α) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, την Τετάρτη 29-5-2024 από τις 06:00 έως τις 22.00:

  • Εθν. Μακαρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωσή της με την οδό Δημ. Φαληρέως/υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφ. Ποσειδώνος/Ομ. Σκυλίτση.
    Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθν. Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

β) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Τετάρτη 29-5-2024 από τις 17:00 έως τις 22:00:

  • Εθν. Μακαρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωσή της με την οδό Δημ. Φαληρέως/υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφ. Ποσειδώνος/Ομ. Σκυλίτση.
    Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθν. Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, ώστε αυτή η σημαντική για τη χώρα μας αθλητική εκδήλωση να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια.

kykloforiakes rythmiseis

kykloforiakes rythmiseis1

Αλλαγές στην κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) φέρνει ο τελικός του Conference League στην OPAP Arena.

Η Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού «Κηφισιά-Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεωτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Ο ΟΑΣΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου της διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης “UEFA Europa Conference League”, τα ΜΜΜ θα κινηθούν ως εξής:

Λεωφορειακές Γραμμές και Γραμμές Τρόλεϊ

Μερική προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 421, 602,619, Α8, Β9, 755, 755B και των τρόλεϊ 3 και 6 βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν λόγω του αγώνα UEFA CONFERENCE GEAGUE στο γήπεδο ”ΑΕΚ ARENA”, στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-N. Χαλκηδόνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω γραμμές για το χρονικό διάστημα από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 29-05-2024 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 30-05-2024 θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορειακή γραμμή 421 (Άγιοι Ανάργυροι–Αγία Παρασκευή)

Διαδρομή από Αφετηρία

Από Αγ. Αναργύρων, Οδυσσέως, αριστερά Περισσού, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Τσούντα, Σαρανταπόρου, Λασκαράτου, αριστερά Αγ. Λαύρας, αριστερά Γαλατσίου, αριστερά Βεΐκου, δεξιά Καποδιστρίου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Διαδρομή από Τέρμα

Από Καποδιστρίου, αριστερά Λ. Βεΐκου, δεξιά Γαλατσίου, δεξιά Αγ. Λαύρας, δεξιά Λασκαράτου, Σαρανταπόρου, Τσούντα, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Λεωφορειακή γραμμή Α8 (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ)

Διαδρομή από Αφετηρία

Από Μάρνη, αριστ. Πατησίων, δεξιά Λασκαράτου, αριστ Λεωφ. Ηρακλείου, αριστερά Αγίας Λαύρας, αριστ. Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

Διαδρομή από Τέρμα

Από τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό (ΟΑΚΑ), δεξιά Αρτέμιδος, αριστ. Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισίας, αριστ. Αριστοτέλους, αριστ. Βασ. Ολγας, δεξιά Οθωνος, αριστ. Περικλέους, δεξιά Περικλέους, Λεωφ. Ειρήνης (Π. Αμαρουσίου), αριστ. Λεωφ. Ηρακλείου, αριστερά Μελίνας Μερκούρη (στα τοπικά του Δήμου Ηρακλείου), αριστερά Κουντουριώτου, αριστερά Νεότητος, δεξιά Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Λεωφ. Ειρήνης (Π. Αμαρουσίου), Περικλέους, δεξιά Τσαλδάρη, αριστ. Θεμιστοκλέους, Θησέως, δεξιά Χατζηαντωνίου, αριστ. Χατζηαντωνίου, Παπαφλέσσα, δεξιά Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Αρτέμιδος, αριστ. στον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΟΑΚΑ (ΤΕΡΜΑ).

Λεωφορειακή γραμμή Β9 (Χαλκοκονδύλη–Μεταμόρφωση–Ν. Κηφισιά)

Διαδρομή από Αφετηρία

Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, δεξιά Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστερά Τατοΐου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Διαδρομή προς Τέρμα

Από Τατοΐου, δεξιά Αναγεννήσεως, αριστερά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, αριστερά Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Λεωφορειακή γραμμή 619 (Μεταμόρφωση-Ν. Φιλαδέλφεια-Στ. Άνω Πατήσια)

Αναστολή της λειτουργίας της.

Λεωφορειακές γραμμές 755 (Αχαρναί – Κόκκινος Μύλος – Στ. Κάτω Πατήσια) και 755Β (Αχαρναί – Κόκκινος Μύλος – Στ. Κάτω Πατήσια (κυκλική μέσω Χαραυγής).

Διαδρομή προς Αφετηρία (κυκλικής γραμμής)

Από Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Λ. Δημοκρατίας, δεξιά Ν. Λαδά, συνέχεια Ανοίξεως, αριστερά Φιλαδέλφειας, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Διαδρομή από Αφετηρία (κυκλικής γραμμής)

Από Φιλαδέλφειας, δεξιά Ανοίξεως, συνέχεια Ν. Λαδά, αριστερά Λ. Δημοκρατίας, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Γραμμή τρόλεϊ 3 (Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ–ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ–ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ στην οδό Πατησίων μαζί με την γραμμή 11 των τρόλεϊ.

Διαδρομή από Αφετηρία:

Από Πατησίων (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), αριστερά Χαλκοκονδύλη, συνέχεια κανονικά.

Διαδρομή από Τέρμα:

Από Πατησίων, δεξιά Ματσούκα, αριστερά Καμπύση, αριστερά Μαβίλη, αριστερά Πατησίων (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

Γραμμή τρόλεϊ 6 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ–Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ)

Μετατροπή της γραμμής σε κυκλική:

Διαδρομή από Αφετηρία

Από την οδό Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Δερβενακίων, δεξιά Αχαρνών, συνέχεια κανονικά προς τέρμα.

Λεωφορειακή γραμμή 602 (Ν. ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ)

Προσωρινή Αφετηρία στην Πλ. Παναιτωλίου

Από Λαρίσης, αριστερά Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Κατεχάκη, συνέχεια Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Φάρος, Λεωφόρο Κηφισίας, κάτω από τη γέφυρα Λεωφόρο Κηφισίας-Καποδιστρίου, αριστερά Λεωφόρο Καποδιστρίου, δεξιά Πεντέλης, αριστερά Νεαπόλεως, δεξιά Δωδεκανήσου, Μεσσηνίας, αριστερά Δωδεκανήσου, δεξιά Μακεδονομάχων, δεξιά Πλ. Παναιτωλίου – προσωρινή αφετηρία.

Από Πλ. Παναιτωλίου – προσωρινή αφετηρία, συνέχεια Μακεδονομάχων, δεξιά Λαυρίου, δεξιά Πευκών, αριστερά Λεωφόρο Καποδιστρίου, τον Παράδρομο της Λεωφ. Καποδιστρίου, δεξιά Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Φάρος, Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Κατεχάκη, Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Πανόρμου, αριστ. Λαρίσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Για έξοδο Α/Σ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ, τα τρόλεϊ θα ακολουθούν την εξής διαδρομή:

Aπό την οδό Αναξαγόρα, δεξιά κάτω από γέφυρα και είσοδο Αθηνών Λαμίας με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Για είσοδο Α/Σ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ, τα τρόλεϊ θα ακολουθούν την εξής διαδρομή:

Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, δεξιά Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστερά Αναξαγόρα, δεξιά Καϊτατζόγλου (ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ).

Για όλες τις γραμμές οι οποίες τροποποιούνται, θα πραγματοποιούνται προσωρινές στάσεις στις ήδη υπάρχουσες άλλων γραμμών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Conference League: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Κλειστοί δρόμοι, δείτε χάρτες – Χωρίς Ηλεκτρικό από το απόγευμα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news