facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Απομακρύνθηκε με email μάρτυρας «κλειδί» για τη Σύμβαση 717

Αιφνίδιαστικά και με μία ακατανόητη δικαιολογία απομακρύνθηκε από τη θέση της μάρτυρας «κλειδί», η οποία είχε καταθέσει στην Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα για τη σύμβαση 717, μόλις έναν μήνα μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία., στα Τέμπη

Η εν λόγω μάρτυρας με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν η Επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη Σύμβαση 717 και από το 2018, που ανέλαβε την έρευνα έβαλε σκοπό να ξεσκεπάσει τις παραβάσεις, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star. Ωστόσο ξαφνικά απομακρύνθηκε μέσω email από το πόστο της, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο αίτημά της, περίπου δύο μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Η συμμετοχή μου τερματίστηκε στις 27.05.2021, ημερομηνία στην οποία έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την τροποποίηση της εντολής ελέγχου, δια μέσου της οποίας πληροφορήθηκα την αντικατάστασή μου (χωρίς δική μου αίτηση), στον εν λόγω έλεγχο, για λόγους φόρτου εργασίας, όπως μου ανακοίνωσαν», υποστήριξε η γυναίκα, η οποία πλέον εργάζεται εκτός Ελλάδας.

Η μάρτυρας «κλειδί» κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, 30 ημέρες μετά την τραγωδία.

Αποκάλυψε όλες τις παρατυπίες που εντόπισε και τόνισε ότι η ανάδοχος κοινοπραξία δεν πλήρωνε ρήτρες, παρά τις καθυστερήσεις. Αντιθέτως, πήρε και αποζημίωση, γιατί απασχολούσε, όπως υποστήριζε, προσωπικό και μηχανήματα που, όμως, δε δούλευαν εξαιτίας καθυστερήσεων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν κατά παράβαση συμβατικών όρων είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

  • Οι παραλείψεις της ΕΡΓΟΣΕ να επιβάλλει ρήτρες στον ανάδοχο για την καθυστέρηση και σε περίπτωση μη ανταπόκρισής του να τον κηρύξει έκπτωτο δημιούργησαν αξιώσεις υπέρ του Αναδόχου
  • Η συνολική δαπάνη των 3.332.130,49 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων (δαπάνη αναθεώρησης) που του κατεβλήθη, στερείται νομιμότητας και είναι μη επιλέξιμη.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέμπη: Απομακρύνθηκε με email μάρτυρας «κλειδί» για τη Σύμβαση 717"

Δύο καταδικασμένοι για αποπλάνηση παιδιών κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Κέρκυρα

Δύο φυγόποινη για αποπλάνηση παιδιών κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Κέρκυρα, όπου συνελήφθησαν τελικά, προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους.

Συγκεκριμένα, ένας 48χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 15 Μαρτίου και μία 42χρονη χθες 19 Μαρτίου στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσπρωτίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξης 7 και 8 ετών, αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, της απόπειρας του ιδίου αδικήματος και της άμεσης συνέργειας σε αυτό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δύο καταδικασμένοι για αποπλάνηση παιδιών κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Κέρκυρα"

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο άτομα που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν το απόγευμα της Τρίτης 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 31 ετών, για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με άτομα που διακινούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 2 κατηγορούμενους και πιστοποίησαν την εγκληματική τους δράση.

Στην κατοχή τους αλλά και εντός βαλίτσας που κατείχαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 171 ταξιδιωτικά έγγραφα, αρκετά εκ των οποίων ήταν πλαστά ενώ άλλα απασχολούν ως κλεμμένα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο άτομα που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα"

Υαλουργία “Γιούλα”: Ξαφνικό “λουκέτο” στο εργοστάσιο

Στο δρόμο της ανεργίας φαίνεται ότι οδεύουν περίπου 300 εργαζόμενοι του εργοστασίου υαλουργίας «Γιούλα» στο Αιγάλεω, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους ότι θα κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση.
 
Επικαλούμενη ζημιές, η διοίκηση του εργοστασίου «Γιούλα» στο Αιγάλεω ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Μάλιστα, ο όμιλος υαλουργίας BA -που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση- φαίνεται πως επιζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που θα αφήσουν στον δρόμο 300 εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε στους εργαζόμενους να τους δοθεί η διπλάσια (από τη νόμιμη) αποζημίωση, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση η ΓΣΕΕ, η οποία αφού τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ «δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια».

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Υαλουργία “Γιούλα”: Ξαφνικό “λουκέτο” στο εργοστάσιο "

Καιρός αύριο: Καλός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα – Πού θα βρέχει

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και μόνο στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καλός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα – Πού θα βρέχει"

Κραυγή αγωνίας από τους εξωτερικούς φρουρούς στις φυλακές Κορυδαλλού: «Ζήτημα χρόνου μια μεγάλη απόδραση!»

Ζήτημα χρόνου είναι μια μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς τα μέτρα εξωτερικής φύλαξης είναι ελλιπή.

Αυτό ανάφερε στο Law&Order ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών Αττικής Βασίλης Κεφάλας, μάλιστα όπως υποστήριξε υπήρξε μέρα που από τις 18 εξωτερικές φρουρές του Κορυδαλλού ήταν επανδρωμένες μόνο οι τρεις!

«Δυστυχώς στο συγκρότημα των φυλάκων του Κορυδαλλού η εξωτερική φρουρά δεν επαρκεί για να επανδρώσουμε όλες τις σκοπιές να αναλάβουμε τις μεταγωγές και τη φρούρηση των ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία. Η δημόσια ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο τα εργασιακά μας δικαιώματα πραγματικά είναι σε συνθήκες γαλέρας. Συνάδελφοι δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα έχουν να πάρουν ρεπό μήνες και η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει για να ενισχύσει την εξωτερική φρουρά του Κορυδαλλού. Από το 2019 που μεταφέρθηκε από το υπουργείο δικαιοσύνης στο υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε 243 άτομα ενώ προβλέπονται 353, 110 οργανικές κενές θέσεις».

Αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκονται περίπου 1.800 κρατούμενοι.

Ο Βασίλης Κεφάλας αναφέρει επίσης: «Δεν διανοούμαι αν αποδράσει μια ολόκληρη πτέρυγα 300 ,400 ατόμων από τον Κορυδαλλό. Δυστυχώς νιώθουμε ότι είμαστε ανύπαρκτοι φωνάζουμε έχουμε κάνει πάρα πολλές καταγγελίες και σαν σωματείο αλλά και σαν ομοσπονδία. Η πολιτική ηγεσία να πάρει αποφάσεις να βάλει την εξωτερική φρουρά στο κάδρο, νιώθουμε ότι δεν υπάρχουμε είμαστε ανύπαρκτοι».

Το σωματείο των εξωτερικών φρουρών κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου ,προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν γίνει το κακό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από τους εξωτερικούς φρουρούς στις φυλακές Κορυδαλλού: «Ζήτημα χρόνου μια μεγάλη απόδραση!»"

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο μια 42χρονη

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας, αυτή την φορά στην Αμαλιάδα, με μια γυναίκα 42 ετών από την Ινδία, να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Η 42χρονη γυναίκα από την Ινδία, η οποία ζει χρόνια στο Χάβαρι Ήλιδας στην Αμαλιάδα, παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιά, υψηλό πυρετό και έκανε εμετούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πήγε αρχικά το βράδυ της Τρίτης (19/03/2024), στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εξετάστηκε και το πρωί της Τετάρτης (20/03/2024), πήρε εξιτήριο ωστόσο μετά από λίγη ώρα επέστρεψε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο και έπειτα από νέα σειρά εξετάσεων ανιχνεύτηκε ότι νοσεί από μηνιγγίτιδα.

Μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου του Πύργου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Ηλείας:

Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μια γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί, ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο μια 42χρονη"

Νέο θρίλερ στις ράγες με τρένο – φάντασμα: Σε κρίσιμο σημείο ο ΟΣΕ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι που απαιτεί τη λήψη οριστικών αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα βρίσκεται ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

Οι καθημερινές δυσλειτουργίες στην εκτέλεση του έτσι κι αλλιώς περιορισμένου προγράμματος των επιδοτούμενων δρομολογίων, η πύκνωση των «περιστατικών ασφαλείας» στην κίνηση των αμαξοστοιχιών, τα διογκούμενα χρέη των Ιταλών (Hellenic Train) προς το Δημόσιο (ΟΣΕ) και η απουσία επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού ναρκοθετούν την όποια προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο τρένο.

Εναν χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και λίγους μήνες μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στη σιδηροδρομική υποδομή η κακοκαιρία «Daniel», οι περιπέτειες και η ταλαιπωρία των επιβατών της ιταλικής Hellenic Train δεν έχουν τέλος εξαιτίας και των συνεχιζόμενων βλαβών στα τρένα!

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό την περασμένη Παρασκευή. Νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός στο προαστιακό δίκτυο της Αθήνας για μια αμαξοστοιχία που «χάθηκε» ξαφνικά και την αναζητούσαν οι σταθμάρχες του ΟΣΕ! Το νέο «θρίλερ» αφορούσε την αμαξοστοιχία «1535», η οποία στις 7.11 το πρωί επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μετά την επιβίβαση σε αυτήν των επιβατών με προορισμό την Αθήνα διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να ξεκινήσει λόγω σοβαρής βλάβης.

Η μηχανοδηγός της εν λόγω αμαξοστοιχίας, ενώ έπρεπε να ενημερώσει αρμοδίως για τη βλάβη και τους σταθμάρχες του ΟΣΕ – πέραν των υπευθύνων της  Hellenic Train – δεν προέβη σε αυτή την ενέργεια, ενώ δεν απαντούσε ούτε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν ο σταθμάρχης της Οινόης, που περίμενε μάταια την αμαξοστοιχία να φτάσει στον σταθμό του στις 7.30 το πρωί, να αρχίσει να την αναζητά, σημαίνοντας ταυτοχρόνως συναγερμό, καθώς φοβήθηκε για τα «χειρότερα»! Κάποια στιγμή, όταν κατάφερε να μιλήσει με τη μηχανοδηγό, ενημερώθηκε από την ίδια ότι το τρένο είχε «μείνει» από βλάβη και δεν ξεκίνησε καν το δρομολόγιο παραμένοντας ακινητοποιημένο στον σταθμό της Χαλκίδας! Εκτιμάται ότι ο σταθμάρχης της Οινόης αναζητούσε τη μηχανοδηγό επί 20 λεπτά…

Στο μεταξύ, οι επιβάτες που περίμεναν να αναχωρήσουν για την Αθήνα παραμένοντας μέσα στο τρένο άρχισαν να αγανακτούν. Στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν για το πότε τελικά θα ξεκινούσε το δρομολόγιό τους δεν έπαιρναν κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Μεταξύ των επιβατών υπήρχε και εισαγγελέας, που αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, αφενός για να καταγραφεί το συμβάν και αφετέρου για να δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση στον κόσμο που αγωνιούσε για την τύχη του δρομολογίου.

Επιδημία βλαβών

Οι βλάβες στα τρένα εξελίσσονται σε μεγάλη πληγή για τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Κατά τους τελευταίους 11 μήνες καταγράφηκαν συνολικά 570 βλάβες (σχεδόν δύο βλάβες την ημέρα!) σε προαστιακά και υπεραστικά τρένα.

Σιδηροδρομικές πηγές συνδέουν τα συχνά περιστατικά βλαβών με την πλημμελή συντήρηση του τροχαίου υλικού, η οποία έχει περάσει επίσης στην ιταλική εταιρεία μέσω της εξαγοράς της εταιρείας συντήρησης ΕΕΣΣΤΥ. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των εργαζομένων, οι οποίες αναφέρουν ότι τα τρένα που χρησιμοποιεί η Hellenic Train και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο (ΓΑΙΑΟΣΕ) έχουν αφεθεί στην τύχη τους (χωρίς ανταλλακτικά, με σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στις βάσεις συντήρησης κ.λπ.).

Το μέλλον των Ιταλών

Οι νέες αρρυθμίες στο σιδηρόδρομο, η συνεχιζόμενη συσσώρευση χρεών της ιταλικής Hellenic Train προς τον ΟΣΕ (ξεπερνούν πλέον τα 100 εκατ. ευρώ) για τη χρήση της υποδομής του και τη τύχη του διαγωνισμού για το Θριάσιο ΙΙ, του δεύτερου εμπορευματικού κέντρου στον Ασπρόπυργο, επαναφέρουν στο προσκήνιο φήμες σχετικά με το μέλλον των Ιταλών στην Ελλάδα.

Τις φήμες αυτές ενισχύουν η απροθυμία, μέχρι στιγμής, της Hellenic Train για επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο, όπως και ο «άγνωστος Χ» των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την άλλη, μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να «εκδιώξει» τους Ιταλούς της FS από την Hellenic Train; Σιδηροδρομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το Δημόσιο «μπορεί να το κάνει και τα εργαλεία που έχει είναι πολλά».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο θρίλερ στις ράγες με τρένο – φάντασμα: Σε κρίσιμο σημείο ο ΟΣΕ"

Πρέβεζα: Έκαναν φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους και… συνελήφθησαν

Ακριβά κόστισε η… διάθεση “κοπάνας”, που είχαν δυο 14χρονοι μαθητές Μουσικού σχολείου στην Πρέβεζα.

Οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν για ψευδή καταγγελία, καθώς ο ένας από τους ανήλικους χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο του άλλου κάλεσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων (100) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο.

Η αστυνομία φυσικά κινητοποιήθηκε και αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού, εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έγινε η κλήση και οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: Έκαναν φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους και… συνελήφθησαν"

Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, πάνω από την Αλόννησο – Σώος ο πιλότος

Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ έπεσε στη νήσο των Σποράδων που ονομάζεται «Ψαθούρα», κοντά στην Αλόννησο, όπως έγινε γνωστό στις 13.30. Ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί και εντοπίστηκε σώος…

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες ότι ο πιλότος του F-16 που έπεσε κοντά στην Αλόννησο, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος.

Κοντά στο σημείο της πτώσης αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα αλεξίπτωτο…

Αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο, για να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού του. Πολύ γρήγορα έγινε γνωστό ότι ο πιλότος εντοπίστηκε σώος. Ήδη, μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα «Φάντασμα» της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα…

Η ανακοίνωση που έβγαλε στις 14.00 το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή.

Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ ο πιλότος περισυνελέγη στις 15:02 «σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας» και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, πάνω από την Αλόννησο – Σώος ο πιλότος"

Θεσσαλονίκη: Οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό της Τροχαίας που του επέβαλε πρόστιμο

Επίθεση από οδηγό ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου δέχθηκε ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης, ενώ του βεβαίωνε πρόστιμο για τροχονομική παράβαση.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8 το πρωί, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ο οδηγός επιτέθηκε λεκτικά στον αστυνομικό, διαμαρτυρόμενος για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν άμεσα στο σημείο και προχώρησαν στην προσαγωγή του οδηγού.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό της Τροχαίας που του επέβαλε πρόστιμο "

MyAADE app: «Στον αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Πληρωμές, έλεγχος οφειλών, φορολογικό ημερολόγιο στο κινητό

Σε λειτουργία και έτοιμη για «κατέβασμα» είναι η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, το MyAADE app, το οποίο έχει ως στόχο να «λύσει» τα χέρια σε ό,τι αφορά σε πληρωμές υποχρεώσεων, έλεγχο οφειλών, παρέχοντας υπηρεσίες φορολογικού ημερολογίου και «ξυπνητηριού».

Η παρουσίαση της εφαρμογή MyAADE app για τους φορολογούμενους, πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με την παρουσία της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη (20.3.204).

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα με Iris ή με κάρτα, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, να διαχειρίζονται ραντεβού και να δέχονται ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών.

Ειδικότερα, η νέα εφαρμογή προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών, όπως:

  • Πρόσβαση στον φορολογικό λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο για πληροφόρηση σχετικά με τρέχουσες φορολογικές οφειλές και ποσά επιστροφών
  • Άμεσες ασφαλείς πληρωμές οφειλών, απευθείας από την εφαρμογή, μέσω IRIS ή με κάρτα
  • Διαχείριση στοιχείων επικοινωνίας και δήλωση IBAN για επιστροφές φόρου
  • Παρακολούθηση και διαχείριση Αιτημάτων και Ραντεβού
  • Πρόσβαση στα «Μηνύματά μου» για λήψη και διαχείριση εξατομικευμένων μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ
  • Εξειδικευμένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολίτες, επιτηδευματίες και φοροτεχνικούς, καθώς και εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις
  • myWallet, για προσθήκη και αποθήκευση βασικών εγγράφων, όπως Στοιχεία Μητρώου, Φορολογική Ενημερότητα, Τέλη Κυκλοφορίας και πιστοποιητικά για εύκολη πρόσβαση
  • Άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ για εύκολο σκανάρισμα και έλεγχο αποδείξεων
  • Δυνατότητα quick login με χρήση PIN ή και βιομετρικών, επιλογή γλώσσας (ελληνικά/αγγλικά) και χρωματικού θέματος εφαρμογής
  • Εντοπισμός υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε χάρτη με δυνατότητα Geolocation και προβολή στοιχείων επικοινωνίας
  • Δυνατότητα Tap-To-Call στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "MyAADE app: «Στον αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Πληρωμές, έλεγχος οφειλών, φορολογικό ημερολόγιο στο κινητό"

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για την 25η Μαρτίου – Αναλυτικά τι ισχύει

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, λαμβάνει, το διάστημα από Παρασκευή 22 Μαρτίου έως και Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας και ειδικότερα:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Προς τον σκοπό αυτό συνεργεία ειδικών τροχονομικών ελέγχων θα δραστηριοποιηθούν σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων σε παραβάσεις όπως:

  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • υπερβολική ταχύτητα,
  • χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας,
  • αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ.,
  • μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα,
  • οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • οδήγηση για επίδειξη ικανότητας,
  • κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας,
  • φθαρμένα ελαστικά και
  • αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Σημειώνεται ότι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, από ώρα 16:00 έως 21:00, καθώς και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 από ώρα 08:00 έως 13:00:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47)έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
  • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης  – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, από ώρα 15:00 έως 21:00:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  • Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.
  • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης  – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

  • Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της υπ’ αρ. 50786/3319/2014 (Β’ 2418)κοινής υπουργικής απόφασης, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
  • Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 6 του ν.3651/2008 (ΦΕΚ Α 44/18.03.2008) και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγοντος της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.
  • Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
  • Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
  • Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
  • Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
  • Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
  • Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
  • Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
  • Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
  • Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.
  • Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής-συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για την 25η Μαρτίου – Αναλυτικά τι ισχύει "

Θεσσαλονίκη: 34χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι τους

Σοκ προκαλεί ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου μία νεαρή γυναίκα μαχαίρωσε τον σύντροφό της.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, μετά τις 9 το βράδυ, στο σπίτι που διαμένει το ζευγάρι Ρομά στο Κορδελιό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία 34χρονη μαχαίρωσε στην κοιλιά τον 35χρονο σύντροφό της, έπειτα από καβγά που είχαν.

Η δράστιδα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 34χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι τους "

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Επεισοδιακή σύλληψη «μαϊμού» νοσοκόμας που «ξάφριζε» ασθενείς – Τραυμάτισε νοσηλεύτρια και αστυνομικό

Συνελήφθη, το πρωί της περασμένης Κυριακής (17/3), εντός του νοσοκομείου «Μεταξά» του Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 43χρονη γυναίκα, κατηγορούμενη για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες, απάτη με υπολογιστή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η 43χρονη εισήλθε το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο όπου προσποιούμενη την αποκλειστική νοσοκόμα, προέβη σε κλοπή κινητών τηλεφώνων, χρηματικού ποσού και τραπεζικής κάρτας από νοσηλευόμενους και συνοδούς τους. Επιπρόσθετα, η 43χρονη πραγματοποίησε αγορές με την τραπεζική κάρτα που είχε αφαιρέσει.

Οι πράξεις της έγιναν αντιληπτές από το ιατρικό προσωπικό και συνοδούς και κατά την προσπάθεια τους να την ακινητοποιήσουν, η κατηγορούμενη άσκησε σωματική βία σε βάρος νοσηλεύτριας και θυρωρού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της νοσηλεύτριας.

Άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την 43χρονη και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου. Κατά την άφιξη τους στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, η 43χρονη επιτέθηκε στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Από την έρευνα στην κατοχή της ανευρέθησαν τα αφαιρεθέντα τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους και 30 φαρμακευτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη συνταγή. Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο «Μεταξά»: Επεισοδιακή σύλληψη «μαϊμού» νοσοκόμας που «ξάφριζε» ασθενείς – Τραυμάτισε νοσηλεύτρια και αστυνομικό"

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος για βιασμό 12χρονου αγοριού

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 24χρονο αλβανικής καταγωγής για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός ανηλίκου συγχωριανού του, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη και βιασμό, επίσης κατά εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν από το 2018 έως το 2021, σε χωριό της Βορείου Ελλάδος, όταν το θύμα ήταν, τότε, 12 ετών και ο κατηγορούμενος δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ο νεαρός φαίνεται πως καλούσε στο σπίτι του το παιδί για να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και τότε τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Επιπλέον, οι πράξεις φαίνεται πως τελέστηκαν και σε εξωτερικό χώρο που συναντούσε ο 24χρονος το ανήλικο θύμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος για βιασμό 12χρονου αγοριού "

Ληστεία σε φούρνο στον Κορυδαλλό – Οι δράστες χτύπησαν τον 39χρονο υπάλληλο

Επίθεση από δύο άτομα μέσα σε εργαστήριο φούρνου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κορυδαλλό, δέχθηκε 39χρονος υπάλληλος.

Οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από ανασφάλιστη πόρτα από το πίσω μέρος του κτιρίου και επιτέθηκαν στον 39χρονο.

Του έκλεψαν μια τσάντα με χρήματα, προσωπικά έγγραφα και το κινητό του τηλέφωνο και εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα παρότι τραυματίστηκε από τα χτυπήματα των δραστών, δεν μετέβη σε νοσοκομείο, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα ασφαλείας της περιοχής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία σε φούρνο στον Κορυδαλλό – Οι δράστες χτύπησαν τον 39χρονο υπάλληλο"

Πάτρα: «Θρίλερ» με το κλεμμένο όπλο Αστυνομικού – Πού βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές για την κλοπή υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού στην Πάτρα, μετά από διάρρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Αγυιάς το πρωί της Κυριακής 17/03/2024.

Πάτρα: «Μπούκαραν» σε σπίτι Αστυνομικού – Πήραν χρηματοκιβώτιο και υπηρεσιακό όπλο

Η ολιγόλεπτη απουσία του ένστολου που υπηρετεί στα ΜΑΤ, ήταν αρκετή για ομάδα «ποντικών» να διαρρήξουν το διαμέρισμα και να αρπάξουν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και κοσμήματα αξίας και το υπηρεσιακό του όπλο, που μέχρι σήμερα παραμένει άφαντο.

Τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον α’ όροφο και «άνοιξαν» το διαμέρισμα του αστυνομικού. Διέφυγαν με δυο ΙΧ αυτοκίνητα – opel vectra και ford focus – και μετέβησαν σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» στο Ρίο, όπου σε χωράφι κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο. Στον χώρο βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα, κοσμήματα μικρής αξίας και 1.360 ευρώ.

Στη συνέχεια κινήθηκαν με κατεύθυνση την Αθήνα, όπου άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν το ένα αυτοκίνητο. Οδηγός και συνοδηγός -ρομά- συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και ακολούθως στην Πάτρα.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν την πράξη τους, χωρίς ωστόσο να παρέχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται το όπλο. Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τριών συνεργών τους – δυο γυναίκες και ένας άνδρας- επίσης ρομά, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα. Οπως προέκυψε, οι δράστες βρέθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του καρναβαλικού τριημέρου με σκοπό την τέλεση κλοπών.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: «Θρίλερ» με το κλεμμένο όπλο Αστυνομικού – Πού βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο"

Ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε Ζωγράφου και Αμπελοκήπους – Απείλησαν υπαλλήλους με μαχαίρι

Στόχος ληστών έγιναν δυο σούπερ μάρκετ σε Ζωγράφου και Αμπελοκήπους, με τους δράστες να αφαιρούν τις εισπράξεις.

Στις 04:40 τα ξημερώματα ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά και με την απειλή μαχαιριού, εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην οδό Μιχαλακοπούλου και ακινητοποίησε τον 29χρονο υπάλληλο και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ένα άτομο έχοντας επίσης καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μαχαίρι, εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην οδό Ιλισίων στο Ζωγράφου, ακινητοποίησε τον 23χρονο υπάλληλο και του αφαίρεσε τις εισπράξεις από το ταμείο.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε Ζωγράφου και Αμπελοκήπους – Απείλησαν υπαλλήλους με μαχαίρι "

Συνταξιούχος δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης- «Ο χαμός του παιδιού μου με οδήγησε σε αυτή την απόφαση»

Παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για τους υπόλοιπους συνάνθρωπους της είναι η κ. Ειρήνη Παρασκευοπούλου από την Κατερίνη.

Η συγκλονιστική ιστορία της συνταξιούχου από την Πιερία έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλων ευεργετών που δεν δίστασαν να δώσουν ένα μεγάλο ποσό και να κάνουν δωρεά στο ΕΚΑΒ. Στη μνήμη του μοναχογιού της, Παναγιώτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και του συζύγου της, καθώς και του πατέρα της αποφάσισε να δώσει χρήματα τα οποία είχε μετά από μια αγοραπωλησία για να αγοραστεί ένα ασθενοφόρο. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να πει το δικό της ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Συνταξιούχος δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης- «Ο χαμός του παιδιού μου με οδήγησε σε αυτή την απόφαση»

Η κ.Παρασκευοπούλου μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, για το πώς πήρε αυτή την απόφαση και συγκινεί με όσα αναφέρει:

«Έχει ένα χρόνο που έδωσα την παραγγελία για ένα ασθενοφόρο. Με οδήγησε σε αυτή την απόφαση το ίδιο το παιδί μου, ο χαμός του παιδιού που έφυγε άδικα. Ευτυχώς οι γιατροί βοήθησαν πάρα πολύ, τον βοήθησαν πολύ εδώ στο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στον Άγιο Δημήτριο. Την ώρα που έφυγα από εκεί, μετά από ένα μήνα, έγραφα στο βιβλίο ευχαριστιών…αυτή η φιλοξενία με βοήθησε να ξεκινήσω κι εγώ κάτι. Αυτά τα χρήματα δεν ήταν οικονομίας, ήταν το αίμα του πατέρα μου, και ο ίδιος ο Παναγιώτης, ο γιος μου που έφυγε, έλεγε έχω ήρωα παππού. Ο πατέρας μου ήταν στο στρατό, είχαν πάει στην Αλβανία και στην τελευταία μάχη, πήγε να γλιτώσει κάποιον από ένα κοντινό χωριό, έφαγε σφαίρα στο αυτί και τελείωσε…Με όλο το χρυσό του κόσμου, αυτή την αγάπη που δείχνουν όλοι στην Κατερίνη και στην Πιερία, δεν μπορείς να την αγοράσεις», όπως είπε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχος δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης- «Ο χαμός του παιδιού μου με οδήγησε σε αυτή την απόφαση»"

Διάρρηξη στην πολεοδομία Περιστερίου – Αφαίρεσαν κασετίνες με χρήματα

Κασετίνες με χρήματα από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που υπήρχε στον προθάλαμο της πολεοδομίας Περιστερίου, αφαίρεσαν άγνωστοι το πρωί της Τετάρτης (20/3).

Οι δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Δημοσθένους 11 στο Περιστέρι και στην συνέχεια με τροχό να παραβιάσουν το ΑΤΜ, αφαιρώντας τις κασετίνες.

Η ενέργεια τους έγινε αντιληπτή στις 06:45 από εργαζόμενους που προσήλθαν στο χώρο και ενημέρωσαν την αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάρρηξη στην πολεοδομία Περιστερίου – Αφαίρεσαν κασετίνες με χρήματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news