facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Ρομπέρτα Μέτσολα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη για μία δεύτερη σερί θητεία πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τα συγχαρητήριά της έστειλε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του αμέσως μετά τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, που ανέδειξαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ξανά πρωθυπουργό με κατάκτηση αυτοδυναμίας.

«Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας για ακόμα μια θητεία. Προσβλέπω στη συνεργασία μας για ανάπτυξη και προκοπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε η κ. Μέτσολα με μήνυμά της στο Twitter στα ελληνικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Ρομπέρτα Μέτσολα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία"

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Δεν παραιτείται - Θέτει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

«Αναβάπτιση» από την κομματική βάση προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο χαρακτήρισε “προφανώς αρνητικό για εμάς”.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν παραιτείται - Θέτει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένο ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κληθεί πέρυσι τον Μάιο να εκλέξουν τον ίδιο, αλλά και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το ίδιο θα κληθούν να κάνουν κατά τον κ. Τσίπρα και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να επικυρωθεί εκ νέου η παραμονή του στο τιμόνι του κόμματος ή να αναμετρηθεί με κάποιον/α, σε περίπτωση που κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα.


"Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος” είπε, συμπληρώνοντας πως “τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική”.

Σημειωτέον ότι τα μέλη της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι περί τα 150.000, μετά τις εγγραφές και τις εσωκομματικές εκλογές πέρυσι τον Μάιο, οπότε ο κ. Τσίπρας είχε εκλεγεί πανηγυρικά από το ίδιο εκλογικό σώμα.

Για την ώρα, στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ότι οι εσωτερικές διεργασίες ξεκινούν, όπως άλλωστε είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε πρώτη φάση πρέπει να συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο, αργότερα η πολιτική γραμματεία και τελικά η κεντρική επιτροπή. Τα όργανα δεν αποκλείεται να συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας.

Άγνωστο είναι αν θα ακολουθήσει κάποιο συνέδριο, ακόμη και εντός του καλοκαιριού. Το σίγουρο ειναι ότι στοχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει το κόμμα να «κερδίσει» ξανά τους πολίτες έως τις ευρωεκλογές του 2024.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι η ηγεσία του κόμματος εκλέγεται από τη βάση, δηλαδή από τα 150.000 μέλη.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσαν μαζί μας την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια.
Ήταν η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους.
Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη για μας αυτή η αναμέτρηση, η ψήφος τους δεν ήταν καθόλου δεδομένη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για μας.

Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης, που διαφάνηκε από την κάλπη της απλής αναλογικής, αποφεύχθηκε, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση , έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα.

Πιστεύω όμως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία.

Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για το προοδευτικό χώρο.
Κι αυτό εκπέμπει σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Δυστυχώς για αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της προεκλογικής αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα με διολισθαίνοντας μάλιστα σε ένα ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο.

Ενώ η νομοθετική της παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη όχι μόνο αποδείχθηκε κενό γράμμα, αλλά τελικά διόγκωσε την Ακροδεξιά.

Σε κάθε περίπτωση όταν η Δεξιά και η άκρα Δεξιά προελαύνουν, οι δυνάμεις της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους.

Και σε ότι μας αφορά αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή και νηφάλια εκτίμηση, δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές.

Απαιτεί να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης.
Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους.
Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά.

Απαιτεί να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που παρά την ήττα μας, μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες με την ψήφο τους.

Της βασικής δύναμης που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση.

Ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος.
Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.

Και πρέπει να γίνει με επιτυχία γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών,.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος.
Ένα κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα.
Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια.

Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος.
Για να αντιμετωπίσουμε τους ορατούς κινδύνους για τη δημοκρατία.
Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους συσχετισμούς, υπέρ της προόδου και της δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος.
Με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες θα λάβουμε όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα τις αποφάσεις μας.

Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες.

Είναι αυτονόητο, πως σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Δεν παραιτείται - Θέτει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ"

Εκλογές 2023: Προκλητικός Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή – «Νενικίκαμεν, θα επανέλθω ενισχυμένος»

Το δικαίωμα στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη να πανηγυρίζει, μέσα από τη φυλακή, έδωσε η είσοδος του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή. Το μανιφέστο του μέσα από τις φυλακές Δομοκού!

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι το ακροδεξιό κόμμα Σπαρτιάτες, το οποίο είχε προεκλογικά στηρίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης, μπαίνει στη Βουλή και ο άλλοτε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ένας από τους καταδικασμένους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, έκανε ένα προκλητικό μανιφέστο, με ανάρτηση στο twitter μέσα από τη φυλακή, όπου κρατείται!

Και όχι μόνο πανηγύρισε για την είσοδο των ομοϊδεατών του στη Βουλή αλλά προανήγγειλε (!) την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα, λέγοντας πως σε λίγους μήνες θα είναι ελεύθερος!

Ο Κασιδιάρης, με μπλούζα που γράφει Σπαρτιάτες και από πάνω «Νενικήκαμεν», χαμογελαστός σαν να μην είναι στη φυλακή (!), με σφιγμένες τις γροθιές του, δείχνει τις διαθέσεις του: να συνεχίσει τις παρεμβάσεις παρόλο που είναι φυλακισμένος και καταδικασμένος.

«Σήμερα συντελέστηκε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος», γράφει ο Κασιδιάρης, σημειώνοντας πως το σύστημα ηττήθηκε κατά κράτος!

«Έγινε ήδη το πρώτο βήμα για την καθιέρωση μιας κραταιάς Εθνικής παράταξης στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως συμβαίνει σήμερα στα πιο σοβαρά Ευρωπαϊκά κράτη», γράφει ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη

«Σήμερα συντελέστηκε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος των Ελλήνων που μάχονται Υπέρ Πατρίδος και ταυτόχρονα μία πρωτοφανής πανωλεθρία του συστήματος εξουσίας. Επί τέσσερα χρόνια αντιμετώπισα έναν πόλεμο ολοκληρωτικό, ο οποίος φαινομενικά είχε στόχο εμένα, στην πραγματικότητα όμως στρεφόταν ενάντια στην Ελεύθερη βούληση των πολιτών, τις ελεύθερες εκλογές και την ίδια τη Δημοκρατία.

Τελικά το σύστημα ηττήθηκε κατά κράτος, απέτυχε να απαγορεύσει το πηγαίο αίτημα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων για μία ισχυρή Εθνική αντιπολίτευση. Έγινε ήδη το πρώτο βήμα για την καθιέρωση μιας κραταιάς Εθνικής παράταξης στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως συμβαίνει σήμερα στα πιο σοβαρά Ευρωπαϊκά κράτη. Η κυβέρνηση επιχείρησε να ανατρέψει αυτό το ισχυρό πανευρωπαϊκό ρεύμα με την παράνομη φυλάκισή μου, με δόλιες απαγορεύσεις και αντισυνταγματικές τροπολογίες. Απέτυχε οικτρά, γιατί όσο πιο βίαια επιτίθεσαι σε μία ιδέα, τόσο περισσότερο την χαλυβδώνεις και την εδραιώνεις στη συνείδηση του λαού και του έθνους.

Το σύστημα διέδιδε ότι οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ δεν έχουν καμία προοπτική λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου προετοιμασίας, πίστεψαν πως θα πέσουμε για την τιμή των όπλων, όπως οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στις Θερμοπύλες, αλλά στην πράξη όμως νικήσαμε όπως οι Αθηναίοι στο Μαραθώνα. Συντρίψαμε έναν εχθρό αλαζονικό και υπερφίαλο, που διέθετε μεγάλη αριθμητική υπεροπλία, δεν διέθετε όμως υψηλή στρατηγική. Στην πρώτη φάση της μάχης του Μαραθώνα οι Πέρσες υπερίσχυσαν απέναντι στο σκοπίμως εξασθενημένο κέντρο των Ελλήνων και πίστεψαν πως έχουν νικήσει.

Την ίδια ώρα όμως τα Ελληνικά άκρα τους είχαν υπερκεράσει, τους είχαν περικυκλώσει και τους κατέκοβαν στο μέσο της πεδιάδας. Ο Σουν Τζου στην τέχνη του πολέμου λέει ότι η στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη, ενώ οι τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν την ήττα. Το σύστημα έκανε απίστευτο θόρυβο επί μήνες, διαφημίζοντας τις αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές τροπολογίες του, φτάνοντας στο έσχατο σημείο της εγκληματικής καταπάτησης της νομιμότητας και της κακουργηματικής απόπειρας δωροδοκίας ανωτάτων δικαστικών λειτουργών. Αυτοί οι ανερμάτιστοι ελιγμοί δεν ήταν απλά ο θόρυβος πριν την ήττα, ήταν η καλύτερη διαφήμιση και η πιο απτή απόδειξη της γνήσιας αντισυστημικότητας του εθνικού αγώνα.

Ο αγώνας αυτός και η υπερήφανη νίκη της 25ης Ιουνίου αποτελεί κτήμα όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων, των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που λοιδορήθηκαν, τέθηκαν στο περιθώριο και απώλεσαν το ιερό δικαίωμα της Ελεύθερης ψήφου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την εθνική προσπάθεια, η οποία τίθεται υπεράνω προσώπων και κομμάτων και υπακούει στον υπέρτατο νόμο της Σωτηρίας της Πατρίδας.

Χαιρετίζω αυτή τη νίκη ως ένας απλός αγγελιοφόρος της εθνικής ιδέας και αναφωνώ με υπερηφάνεια το Νενικήκαμεν. Έπειτα από τέσσερα πέτρινα χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αισθάνομαι και εγώ την ίδια μοιραία κόπωση, την ίδια απερίγραπτη εξάντληση με τον ημεροδρόμο του Μαραθώνα. Είμαι και εγώ έτοιμος να καταρρεύσω, αλλά θα παραμείνω όρθιος, θα ανακτήσω τις δυνάμεις μου και θα επανέλθω στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ενισχυμένος και αναβαθμισμένος.

Σε λίγους μήνες λήγει η μακρά περίοδος της άδικης και παράνομης κράτησής μου, θα είμαι και πάλι ελεύθερος και θα επιστρέψω δυναμικά στην πρώτη γραμμή των Εθνικών Αγώνων, τους οποίους ποτέ δεν εγκατέλειψα και για τους οποίους στερήθηκα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. Κάθε προσωπική απώλεια, κάθε μικρή ή μεγάλη θυσία ισοδυναμεί με έπαινο και παράσημο, είναι το απαραίτητο τίμημα που κάθε Έλληνας οφείλει απέναντι στην Ιστορία, τους Προγόνους και την αιώνια Ελλάδα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Προκλητικός Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή – «Νενικίκαμεν, θα επανέλθω ενισχυμένος»"

Μητσοτάκης: Οι πολίτες μάς έδωσαν ισχυρή εντολή με ηχηρό τρόπο – Δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά

«Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία της. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και δίχασαν την κοινωνία εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου.

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους. Ενώ κι εγώ προσωπικά νιώθω τώρα βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω όμως ότι θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά.

Είμαστε εξάλλου απέναντι στα προβλήματα και δίπλα σε όλους τους πολίτες. Όσο σημασία λοιπόν αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της νέας διακυβέρνησης άλλο τόσο θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και πρέπει να είναι υψηλοί σε μια δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες. Με καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία. Με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος και μια ισχυρή πατρίδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη.

Από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες γι αυτό και θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις λοιπόν θα προχωρήσουν με ταχύτητα καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή του ελληνικού λαού και θα την τιμήσω στο ακέραιο», τόνισε.

«Απευθύνομαι και σε όσους συμπολίτες μας σήμερα δεν μας ψήφισαν αλλά και σε όσους δυστυχώς δεν έπραξαν το καθήκον τους αυξάνοντας σημαντικά την αποχή σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου για να τους υποσχεθώ ακόμα μια φορά ότι θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες ιδίως οι πιο αδύναμοι πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία», υπογράμμισε.

Έκλεισε τη δήλωσή του με μία πιο προσωπική αναφορά όπως είπε: «όταν πριν από 20 χρόνια έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας να έχω αυτή τη μεγάλη τιμή, αυτή τη μεγάλη ευθύνη εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός και μάλιστα με μία ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φθάσω ως εδώ προσπαθώντας συνέχεια να γίνομαι καλύτερο και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει όμως χωρίς τους συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Όμως το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο ώστε να μπορώ να ακολουθώ όσο μπορώ τους στίχους του ποιητή “να ονειρεύεσαι μπορείς, χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων και κυρίως με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου”.

Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας από αύριο πρωί όμως σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Ελλάδα, μια πατρίδα με περισσότερη ευημερία, με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους.

Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Οι πολίτες μάς έδωσαν ισχυρή εντολή με ηχηρό τρόπο – Δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά"

Εκλογές 2023: Ο Χάρης Ρώμας καταγγέλλει – «Με προπηλάκισαν εντεταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ»

Τον προπηλακισμό του κατήγγειλε ο Χάρης Ρώμας ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκλογικής εκπομπής του Mega το βράδυ της Κυριακής (25/06). Ο ηθοποιός και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου κατήγγειλε πως έπεσε θύμα προπηλακισμού λίγες ώρες νωρίτερα στο εκλογικό κέντρο όπου και βρέθηκε προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Επειδή ακούω από όλους τους ανταποκριτές που διεξάχθηκε η ψηφοφορία σε ήρεμο κλίμα, δεν ήταν παντού ήρεμο το κλίμα. Δηλαδή στο Χαλάνδρι που ψηφίζω και είμαι υποψήφιος δήμαρχος προπηλακίστηκα. Και αυτό γιατί έχει ξεκινήσει ένα κλίμα προεκλογικό και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και νομίζω ότι κάποιοι θα δοκιμάσουν εκεί να πάρουν το αίμα τους πίσω. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως σας το λέω, έγινε μια παρεξήγηση από κάποιους που θεώρησαν ότι δεν μπορώ να μπαίνω στα εκλογικά τμήματα εφόσον έχω πλέον παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και αθλητισμού. Ήταν όμως λάθος η πληροφόρηση, διότι είμαι σε θεσμικό ρόλο σαν περιφερειακός σύμβουλος» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

«Τα ευήκοα ώτα όμως, όταν υπάρχει φανατισμός και ιδεοληψία, κλείνουν. Βουλώνουν. Αυτό είναι και το μήνυμα, ότι επειδή τα πράγματα ήταν αρκετά τραβηγμένα και πήραν μια τροπή βίαια. Δεν χτύπησαν εμένα αλλά έναν από τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα μου. Τον έσπρωξαν και ήταν εντεταλμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι, εκλογικοί αντιπρόσωποι» είπε στην συνέχεια και πρόσθεσε: «Αναγκάστηκα να μπαίνω στα τμήματα με αστυνομική συνοδεία διότι κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Το μήνυμα που θέλω λοιπόν να δώσω είναι ότι πρέπει να γαλουχήσουμε τον κόσμο σε λιγότερη ιδεοληψία, φανατισμό και μισαλοδοξία. Προς Θεού! Δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα αυτό το πράγμα στην εποχή μας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Ο Χάρης Ρώμας καταγγέλλει – «Με προπηλάκισαν εντεταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ»"

Εκλογές 2023: Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη - Μοίραζαν διπλωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έξω από εκλογικό δέντρο

Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τέσσερις Ρομά για παράβαση της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συλληφθέντες κατελήφθησαν σε εξωτερικό χώρο εκλογικού κέντρου στην περιοχή του Δενδροποτάμου, να μοιράζουν στους προσερχόμενους πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα, διπλωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 2.239 ψηφοδέλτια, υλικό που σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία και το συνολικό χρηματικό ποσό των 495 ευρώ.

Διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη - Μοίραζαν διπλωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έξω από εκλογικό δέντρο"

Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο επικεφαλής του κόμματος Σπαρτιάτες που μπαίνει στη Βουλή

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» πλέον είναι ένα βήμα πριν από την είσοδό του στη Βουλή, με βάση τo exit poll, με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, τον άνθρωπο που ξεκίνησε από την «Πολιτική Άνοιξη» για να φτάσει στην στήριξη του καταδικασμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

O κύριος Στίγκας ήταν πρώην στέλεχος του δεξιού μονοθεματικού κόμματος για το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα, Πολιτική Άνοιξη. Κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες». Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Με την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε οι «Σπαρτιάτες» να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, μετά τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» του Ηλία Κασιδιάρη, αρκετοί υποψήφιοι αποφάσισαν να μεταταχθούν στους «Σπαρτιάτες».

Ο Βασίλης Στίγκας έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν εχθρικές απόψεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «λαθροεισβολείς που έχουν εποικίσει στην Ελλάδα», ενώ κάνει λόγο για «εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού».

Οι θέσεις των «Σπαρτιατών»

Από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος «Σπαρτιάτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Είμαστε οι Ελληνίδες και Έλληνες «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στην ψυχή και στο σώμα! Αυτοί που θέλουμε και διεκδικούμε να φανούμε αντάξιοι των 300 του Λεωνίδα φυλάγοντας ξανά «Θερμοπύλες»

Να φυλάξουμε το«όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον» (Ηρόδ.)

Στο πολιτικό σκηνικό κατεβαίνουμε με γνήσια αγάπη για την Ελλάδα μας και με πείσμα να πάρουμε πίσω την Πατρίδα που μας ανήκει.

Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν Ελληνορθόδοξη Παιδεία, να μην ξενιτεύονται και να αποκτήσουν δικές τους μεγάλες οικογένειες.

Ζητούμε από την Πολιτεία να δείξει σεβασμό στους συνταξιούχους και να τους ανταμείβει με αξιοπρεπείς συντάξεις.

Στην προσπάθειά μας αυτή είστε ΕΣΕΙΣ, οι οποίοι, εκτιμώντας την, θα μας οπλίσετε με δύναμη για να συνεχίσουμε, παίρνοντας μέτρα και αντίμετρα για μία ισορροπημένη και δίκαιη, κοινωνική ανταπόκριση.

Για την Πατρίδα που μας γέννησε και μας μεγάλωσε κάτω από την σκιά του Παρθενώνα και τον Ήλιο της Βεργίνας, που μας τραγούδησε τον θρύλο της Αγια-Σοφιάς και το έπος της Βορείου Ηπείρου. Για την Πατρίδα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Σπύρου Καγιαλέ, την Πατρίδα με τους κάμπους, τα βουνά και το απέραντο Γαλάζιο…».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο επικεφαλής του κόμματος Σπαρτιάτες που μπαίνει στη Βουλή"

Πρόεδρος κόμματος «Σπαρτιάτες»: Αντιπροσωπεύουμε όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού – Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη

«Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες. Έρχονται για να ενώσουν. Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη για την σημαντική βοήθεια που μας έδωσε» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο προέδρος του κόμματος Σπαρτιάτες Βασίλης Στίγκας μετά την είσοδο στη Βουλή.

 
Ολόκληρη η δήλωση:

«Σήμερα είναι η 25η Ιουνίου του 2023. Είναι μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη πιστεύω στο μυαλό όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού και τις αξίες που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας. Οι Σπαρτιάτες έρχονται όχι για να διχάσουν. Έρχονται για να ενώσουν. Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι η ισχύς εν τη ενώσει, κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου. Στο δύσκολο αγώνα που κάναμε περίπου για τρεις εβδομάδες. Να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πάρα πολύ σχετικά καλό ποσοστό για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια. Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες πάντοτε και πριν γίνουν ακόμα ένας πολιτικός φορέας. Ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε όλους τους αδύναμους συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί τώρα τελευταία στα χρόνια του μνημονίου. Επομένως, το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει, στον άνθρωπο τον αδικημένο που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όσους βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ». 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος κόμματος «Σπαρτιάτες»: Αντιπροσωπεύουμε όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού – Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη"

Exit poll: Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ, νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ, «βόμβα» με Σπαρτιάτες – Τα αποτελέσματα στο 100%

Οι πολίτες ψήφισαν και πλέον αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων για να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη της 25ης Ιουνίου και πόσα κόμματα θα έχει η νέα Βουλή. Τώρα είναι η ώρα του exit poll, του πρώτου ουσιαστικά δείγματος για το τι θα ακολουθήσει τη μεγάλη εκλογική βραδιά. Από τις μετρήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα της ελληνικής επικράτειας προκύπτει πως οι πολιτικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΝΔ 39-42%
  • ΣΥΡΙΖΑ 16,3-19,3%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,2-13,2%
  • ΚΚΕ 6,5-8,5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6-5,6%
  • NIKH 2,7-4,7
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1-4,1%
  • ΜέΡΑ25 1,4-3,4%
  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 3,6-5,6%
Εκτίμηση εδρών με σενάριο 8κομματικής Βουλής

Νέα Δημοκρατία 158

ΣΥΡΙΖΑ 47

ΠΑΣΟΚ 33

ΚΚΕ 20

Σπαρτιάτες 12

Ελληνική Λύση 12

Νίκη 10

Πλεύση Ελευθερίας 8

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Exit poll: Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ, νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ, «βόμβα» με Σπαρτιάτες – Τα αποτελέσματα στο 100%"

Εκβιασμοί Ερντογάν στη Σουηδία – Ζητά να απαγορεύσει διαδηλώσεις του PKK για να μπει στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το πράσινο φως στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας ήταν «κενή περιεχομένου».

Αυτό συμβαίνει καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία θεωρεί παράνομο το PKK.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι οι μοναδικές χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν εγκρίνει την είσοδο της Σουηδίας στη Βορειοαταλαντική Συμμαχία. Φαίνεται ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα γίνει σε λίγες ημέρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκβιασμοί Ερντογάν στη Σουηδία – Ζητά να απαγορεύσει διαδηλώσεις του PKK για να μπει στο ΝΑΤΟ"

Ποιο είναι το «φαβορί» για τη θέση του Σοϊγκού – Η «σχέση» με τη Wagner και τη «προδοσία» της

Η ανταρσία της ομάδας Wagner σταμάτησε με τον όρο να απομακρυνθεί ο Σοϊγκού από το υπουργείο Άμυνας και διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ήδη το όνομα που επικρατεί για αυτή τη θέση και που φέρεται να μην διαφωνεί ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Πρόκειται για τον Αλεξέι Ντιούμιν, νυν Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Τούλα και πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στην ασφάλεια του Ρώσου προέδρου, ενώ κατά την ανταρσία διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο.

Συγκεκριμένα, είναι από τα λίγους κρατικούς αξιωματούχους που ήρθαν σε επικοινωνία με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν και φέρεται να διατήρησε ήρεμη την κατάσταση, ώστε να μη χυθεί σταγόνα αίματος.

Παράλληλα, φέρεται να έλαβε μέρος στις συνομιλίες που ξεκίνησε ο Λουκασένσκο και να έπεισε τον αρχηγό της Wagner να συμφωνήσει με τον Πούτιν, ώστε να μην κλιμακωθεί η εξέγερση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιο είναι το «φαβορί» για τη θέση του Σοϊγκού – Η «σχέση» με τη Wagner και τη «προδοσία» της"

Ναύπλιο: Με γαϊδουράκι στις κάλπες ως... διαμαρτυρία (βίντεο)

Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος από το Ναύπλιο, πήγε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 και σε αυτές τις εκλογές, στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνάσιου Λυκείου Αργολίδας στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων για να ψηφίσει, με τον αγαπημένο του γαϊδαράκο. 

Ο 50χρονος Αριστείδης Τσιρίκος, διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια, δημοτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. 
Ο ίδιος πιστεύει πως δεν υπάρχει κατάλληλο κόμμα στην Ελλάδα που να τον εκφράζει και έτσι επανέλαβε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, να προσέλθει δηλαδή με τον γάιδαρό του, για να ψηφίσει.

Και στο παρελθόν έχει πράξει το ίδιο πηγαίνοντας στην κάλπη ή με τα άλογα του ή με το γαϊδούρι του .

argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναύπλιο: Με γαϊδουράκι στις κάλπες ως... διαμαρτυρία (βίντεο) "

Ηράκλειο: Αντί για την κάλπη έριξε το φάκελο στον κάδο απορριμάτων (Video)

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ένα εκλογικό τμήμα έγινε άνω κάτω όταν ο ψηφοφόρος αντί να ρίξει τον φάκελο με τη ψήφο του στην κάλπη τον έριξε…. στον κάδο απορριμάτων!

Επί μισή ώρα έψαχνε στα σκουπίδια η δικαστική αντιπρόσωπος για να τον βρει.

cretapost 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Αντί για την κάλπη έριξε το φάκελο στον κάδο απορριμάτων (Video)"

Σουηδία: Δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ – Ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη 7 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε δυστύχημα σε τρενάκι του λούνα παρκ Grona Lund στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τρενάκι λούνα παρκ εκτροχιάστηκε σε πάρκο αναψυχής στην Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το τρενάκι του πάρκου εκτροχιάστηκε μερικώς, στη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια, επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

«Αυτό είναι τραγικό και σοκαριστικό, ενώ μάθαμε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του», δήλωσε η Ανίκα Τροσέλιους εκπρόσωπος του πάρκου στην κρατική τηλεόραση SVT.

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ – Ένας νεκρός"

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές

Σε επαρχιακή οδό του Έβρου συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί διακινητές από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε ΙΧΦ αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες».

Τα οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές"

Ορεστιάδα: Αυξημένες από σήμερα οι περιπολίες πλωτών μέσων στον ποταμό Έβρο

Αυξημένη περιπολία των πλωτών μέσων αστυνόμευσης επιχειρείται από σήμερα σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.

Μετα από την χθεσινή επίσκεψη του Γενικού  Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας  παρουσία ανώτερων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, δόθηκε η συγκεκριμένη εντολή για την καλύτερη εποπτεία των συνόρων και αποτροπή ανάλογων περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι τα πλωτά μέσα επιτήρησης εφαρμόζονται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή, μόνο που η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού λόγω του θέρους, φυσικό είναι να δυσχεραίνει την λειτουργία τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορεστιάδα: Αυξημένες από σήμερα οι περιπολίες πλωτών μέσων στον ποταμό Έβρο"

Κινηματογραφική καταδίωξη στον Μασταμπά Ηρακλείου: Ηλικιωμένη και ντελιβεράς κυνηγούσαν μια γυναίκα Ρομά για κλοπή

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στη περιοχή του Μασταμπά, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα διάρρηξης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα Ρομά 64 ετών, μπήκε στο σπίτι της 76χρονης γυναίκας, και έκλεψε από τη τσάντα της το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Όμως, η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την γυναίκα Ρομά, και άρχισε να την κυνηγάει, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά της!

Κατά τη διάρκεια της… καταδίωξης, ένας ντελιβεράς που περνούσε από το σημείο, ξεκίνησε και αυτός να κυνηγά την 64χρονη Ρομά, η οποία μάλιστα του πέταξε μια πέτρα, για να τον αποφύγει!

Τελικά, η 64χρονη συνελήφθη από την Άμεση Δράση, και το ποσό των 200 ευρώ επέστρεψε στην 76χρονη παθούσα.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινηματογραφική καταδίωξη στον Μασταμπά Ηρακλείου: Ηλικιωμένη και ντελιβεράς κυνηγούσαν μια γυναίκα Ρομά για κλοπή"

Εκλογές 2023 - Ροδόπη: Μικρές φθορές σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ιάσμου

Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του 82ου Εκλογικού Τμήματος.

Συνεργείο του δήμου Ιάσμου, στη Ροδόπη, έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές και μετά η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά.

«Στις 08:00 το πρωί είχαν προσέλθει 11 ψηφοφόροι», δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος-δικαστική αντιπρόσωπος, Σαλή Ζεηρά. Παρόντες, εκτός από το γραμματέα και ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

IMG_20230625_0801041-768x1024

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Ροδόπη: Μικρές φθορές σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ιάσμου"

Ν. Χαλκηδόνα: Ληστές μαχαίρωσαν 15χρονο για να του κλέψουν το κινητό – Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Άλλο ένα περιστατικό αιματηρής ληστείας, με τη χρήση μαχαιριού, εις βάρος ανήλικου παιδιού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής με θύμα έναν 15χρονο που μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ ο ανήλικος έπεσε θύμα της ληστείας, είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν επέστρεφε με την παρέα του στο σπίτι τους μετά από διασκέδαση. Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά τους δύο άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι, οι οποίοι τους απείλησαν με μαχαίρι προκειμένου να παραδώσουν κινητά τηλέφωνα και χρήματα που είχαν πάνω τους.

Ένας δεκαπεντάχρονος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ληστές να τον τραυματίσουν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και να χρειαστεί να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το παιδί νοσηλεύεται και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η σοβατότητα της κατάστασης της υγείας του. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Χαλκηδόνα: Ληστές μαχαίρωσαν 15χρονο για να του κλέψουν το κινητό – Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό"

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν στα πράσα ανήλικους που προσπαθούσαν να μπουκάρουν σε πολυκατοικία

Χειροπέδες σε δύο ανήλικους οι οποίοι χθες το απόγευμα επιχείρησαν να μπουκάρουν σε πολυκατοικία, πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο 17χρονους (Έλληνας και Γεωργιανός) τη στιγμή που διαρρήγνυαν κλειδαριά πολυκατοικίας στη Μενεμένη, αποτρέποντας την είσοδό τους σ’ αυτή, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν στα πράσα ανήλικους που προσπαθούσαν να μπουκάρουν σε πολυκατοικία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news