facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΔΕΗ: Nα κλαις ή να γελάς;

Είναι το πρώτο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους πειθήνιους υπουργούς των «ΑΝΕΛΟΠΡΩΗΝΠΑΣΟΚΟΖΑΙΩΝ» κάπου στο 2015, όταν τους ανακοινώνει την κατάργηση του σχεδίου πώλησης της μικρής ΔΕΗ...

Τέσσερα χρόνια μετά, με τους χειρισμούς τους κατάφεραν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια βιομηχανία που την έχουν χρυσοπληρώσει οι έλληνες δυο και τρεις φορές, να την φέρουν στα όρια της χρεοκοπίας. Η κατάσταση είναι τέτοια που για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη προσέλκυσε τον όμιλο Μυτιληναίου, που έδωσε για την Μελίτη Φλώρινας €25εκ., από €153 εκατ. της εκτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου!!! Πάλι καλά που κατέβηκε και ο Μυτιληναίος ...

Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και των όσων εμπλέκονται στην διαχείριση της κατάστασης ΔΕΗ, αναφέρει η αντιπολίτευση, με τους γνώστες, να βλέπουν την κατάρρευση που μάλλον θα έρθει στα χέρια της ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση.

Η επίπτωση δε θα είναι μόνο μια ουρά σε τράπεζα για να βγουν κάτι λίγα χρήματα, αλλά θα ...σβήσει η χώρα. Τουρισμός, οικονομία, παραγωγή, νοικοκυριά, θα βρεθούν να αντιμετωπίζουν διακοπές τύπου Βενεζουέλας. Οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν, οι καταναλωτές δε θα πληρώνουν...Αδιέξοδο.

Η ΔΕΗ που το 2014 επί των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαροβενιζέλων είχε κέρδη €400 εκατ. με αξία στο χρηματιστήριο €2,5δις, σήμερα με τους «καθαρούς» Τσίπρα, Παναγιωτάκη, Σταθάκη, έχει ζημιές €400εκατ. με αξία €300 εκατ.

Απλά με το σχέδιο της Μικρής ΔΕΗ το 2014 αν προχωρούσε η πώληση, θα εισέπραττε περί τα 2δισ € και άλλα τόσα σε επενδύσεις.

Κατόπιν όλων αυτών των εσφαλμένων χειρισμών προσπαθώ να καταλάβω, τί ακριβώς είχαν στο μυαλό τους με την ΔΕΗ; Προσπαθώ να αντιληφθώ αν η τεράστια άρνηση του Τσίπρα να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο, ήταν προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων και εμάς των μετόχων(κορόιδων) ή προς όφελος των ιδιωτών που θέλουν να αγοράσουν μέρος της λιγνιτικής παραγωγής, αλλά με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στο πακέτο.

Υδροηλεκτρικά εργοστάσια ΔΕΗ. Υπήρχαν στο σχέδιο για πώληση της μικρής ΔΕΗ. Ήδη έχουν κάνει απόσβεση στην επένδυση τους, παράγουν σχεδόν με μηδενικό κόστος ενέργεια και αυτά θα έδιναν τα περισσότερα από τα €2δισ. Τι έγινε τώρα; Απλό... Μετά την αποτυχία της πώλησης του λιγνιτών, θα επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε δεύτερο στάδιο θα βάλει στις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ και τα υδροηλεκτρικά. Μόνο που τώρα, μετά την αποτυχία, οι τιμές πέφτουν. Άρα για ποιον δούλεψαν οι της ΔΕΗ και του Τσίπρα;. Προς όφελος αυτών που θέλουν να αγοράσουν τα χρυσαφικά της επιχείρησης του λαού «μπιρ παρά».

meaculpa
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Nα κλαις ή να γελάς;"

Έπιπλα 10.500 ευρώ για το γραφείο του παρήγγειλε ο Τόλκας - Δείτε το έγγραφο

Νέα έπιπλα για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παρήγγειλε ο «νεόκοπος» υφυπουργός, Άγγελος Τόλκας.

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω Διαδικτύου, ο κ. Τόλκας, ο οποίος ανέλαβε το νέο του χαρτοφυλάκιο στις 15 Φεβρουαρίου μετά τον τελευταίο αναχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, αιτήθηκε, με υπηρεσιακό σημείωμα την 21/2 προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Δημήτρη Βίτσα, νέα επίπλωση για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο κτίριο Κεράνη, ύψους περί τα 10.500 ευρώ.

Στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Δείτε τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο:




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιπλα 10.500 ευρώ για το γραφείο του παρήγγειλε ο Τόλκας - Δείτε το έγγραφο"

Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

Ουδέν πειθαρχικά μεμπτό για την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς και τους δύο επίκουρούς της προέκυψε από την πειθαρχική έρευνα και η αναφορά σε βάρος τους από τον πρώην εποπτεύοντα τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τέθηκε στο αρχείο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που διέταξε την έρευνα είναι εκείνη που αρχειοθέτησε και την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διενεργών την πειθαρχική έρευνα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γρηγόρης Πεπόνης με πόρισμα που υπέβαλε στην κα Δημητρίου έκρινε ότι η κα Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης δεν υπέπεσαν σε κάποιο από τα παραπτώματα που τους απέδιδε ο πρώην εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής και αφορούσε ενδεχόμενη διαρροή των όσων ειπώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών εισαγγελέων, για την υπόθεση της Novartis, στη συνάντηση τους στη Βιέννη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis"

Στουρνάρας για Πολάκη: Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία

Την υπόθεση με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σχολίασε, στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία», προσθέτοντας ότι «αυτό το τηλεφώνημα παραβίασε τον ποινικό κώδικα, την κοινή λογική και κάθε άρθρο της συνθήκης που διασφαλίζει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας».

Ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης ότι το δικό του καθήκον είναι να προστατεύει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και γι' αυτό κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει εκστρατεία εναντίον του, περιορίστηκε να δηλώσει πως αφήνει στον λαό και στη Δικαιοσύνη να αξιολογήσουν τις όποιες κινήσεις. «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω το καθήκον μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας για Πολάκη: Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία "

Επίθεση με μαχαίρι και ρόπαλα στο Παπαστράτειο! (pic)

Περίπου τρίαντα άτομα με κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στο Ολυμπιακός-Γλυφάδα για την Α1 Γυναικών στο πόλο! Πληροφορίες για τραυματισμό, οριστική διακοπή στο ματς!
Ένταση και επεισόδια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του αγώνα πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γλυφάδα! Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο Παπαστράτειο με κράνη και ρόπαλα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός και οι ανυποψίαστοι θεατές, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να πανικοβληθούν! Οι χούλιγκανς έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και υπάρχουν μαρτυρίες για δύο τραυματίες, οι οποίοι περίμεναν για πολλή ώρα ασθενοφόρο. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην αναμέτρηση, με εξαίρεση δύο άτομα, τους οποίους οι  δράστες απομόνωσαν άμεσα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, καθώς οι παίκτριες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες.
Οι χούλιγκανς πήραν τη φωτογραφική μηχανή φωτορεπόρτερ που βρισκόταν εκεί και του πέταξαν το λάπτοπ στην πισίνα, προκειμένου να μην στείλει φωτογραφίες από τα επεισόδια!
Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε ο Νίκος Δεληγιάννης, βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού.

gazzetta
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μαχαίρι και ρόπαλα στο Παπαστράτειο! (pic)"

Καιρός: Βροχές και κρύο την Κυριακή (3.3.2019) – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος ο καιρός της Κυριακής (3.3.2019) με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό έως τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά έως τις πρωινές ώρες. βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν, ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, που γρήγορα στις Κυκλάδες και σταδιακά έως το μεσημέρι στην Κρήτη θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Βροχές και κρύο την Κυριακή (3.3.2019) – Αναλυτική πρόγνωση"

Νέα επίθεση Ερντογάν: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας»

«Εχθρούς της Τουρκίας» αποκάλεσε ο Ερντογάν και επίσημα πλέον, τους Ελληνοκύπριους με τους οποίους κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα του ότι συμπορεύεται μαζί τους.

Πιο ειδικά ο Ερντογάν σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τουρκικές γεωτρήσεις είπε:

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στην βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους.

Έγιναν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων.

Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση.

Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ε/Κ.

Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ερντογάν: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας»"

ΥΠΕΣ εκλογές: Αγοράζει 106.000 κάλπες -Πιθανόν να προστεθούν ακόμη 42.000 (απόφαση)

Στην προμήθεια 106.000 καλπών προχωράει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις (αυξημένες) ανάγκες των πέντε (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, τοπικές και εθνικές) εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. Μάλιστα, σύμφωνα με ΑΠΟΦΑΣΗ του υπουργού Α.Χαρίτση, ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί κατά 40% και να φτάσει τις 148.400 «εφόσον ζητηθεί από το ΥΠ.ΕΣ., για τις ανάγκες των επερχόµενων εντός του 2019 εκλογών».

Αναφορικά με το κόστος για τις 106.000 κάλπες αναμένεται να φτάσει σε 12.223.920,00 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής του με δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 80%, πό 23.000 που είναι σήμερα σε 41.000.

ΑΠΟΦΑΣΗ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΣ εκλογές: Αγοράζει 106.000 κάλπες -Πιθανόν να προστεθούν ακόμη 42.000 (απόφαση)"

Κίτρινα γιλέκα: Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια στο Παρίσι [pics]

Συνεχίζουν... ακάθεκτα τα "κίτρινα γιλέκα" τις διαδηλώσεις τους στην Γαλλία, για 16ο συνεχόμενο Σάββατο.

«Κίτρινα γιλέκα» συγκεντρώθηκαν για μια ακόμα φορά στο Παρίσι, όπως και σε άλλες πόλεις, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει χρήση χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε εικόνες από το Παρίσι



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίτρινα γιλέκα: Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια στο Παρίσι [pics]"

500.000 ευρώ ο πρώτος «λογαριασμός» για τα νέα διπλώματα

«Ακριβά» φαίνεται πως θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τα νέα διπλώματα καθώς ο πρώτος «λογαριασμός» φαίνεται πως ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο ευρώ

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα νέα διπλώματα και ήδη στο Διαύγεια αναρτήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός ώστε να μπορέσει το υπουργείο Μεταφορών να υλοποιήσει το νέο σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης.

Ειδικότερα προκειμένου το υπουργείο να είναι σε θέση να ελέγχει το νέο σύστημα απαιτούνται μια σειρά από διαγωνισμοί.

Για την διενέργεια των εξετάσεων θα δημιουργηθεί κέντρο λειτουργίας στο Υπουργείο Μεταφορών και στους ελεγκτές του αντίστοιχου Σώματος, που θα μπορούν να βλέπουν από κάμερες και δειγματοληπτικά στη συνέχεια, όλες τις εξετάσεις μέσα στο αυτοκίνητο.

Το κεντρικό σημείο ελέγχου των καμερών που θα είναι στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών. Σε όλα τα στάδια η διαδικασία θα καταγράφεται από οπτικοακουστικά μέσα που θα παρέχουν εικόνα και ήχο τόσο από το εσωτερικό οχήματος ή χώρου όσο και από το δρόμο στην πρακτική εξέταση, διαφορετικά θα είναι άκυρη.

Στο πλαίσιο αυτό στόχος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε σο Διαύγεια είναι η ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την «Παροχή τεχνικής υποστήριξης του λογισμικού εφαρμογών του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης» και προκηρύσσεται λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου σχεδίου νόμου για τις εξετάσεις και τη χορήγηση αδειών οδήγησης που αλλάζει ριζικά το σύστημα που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Το έργο βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών, και ειδικότερα η προϋπολογισθείσα δαπάνη για το 2019 είναι 175.000 ευρώ, το 2020 το ίδιο ποσό, ενώ το 2021 μειώνεται στις 156.000 ευρώ. Συνολικά για την τριετία η δαπάνη ανέρχεται σε 512.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του αντικειμένου του έργου, ο ανάδοχος θα παρέχει:

Πλήρη τεχνική υποστήριξη του λογισμικού για τη μετάβαση της παραγωγικής λειτουργίας του λογισμικού εφαρμογών του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος από το GCOS partition στο OPEN partition, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δεδομένων και τη λειτουργικότητα των διαδικασιών.

Πλήρη τεχνική υποστήριξη για το σύνολο του λογισμικού εφαρμογών, που εκτός των παραπάνω συμπεριλαμβάνει και τα Πληροφοριακά Συστήματα RESPER, Ανταλλαγής Στοιχείων για εκτύπωση Αδειών Οδήγησης, ΕΜΜΕ, ERRU, Ιστορικό Αδειών Κυκλοφορίας, Ιστορικό Αδειών Οδήγησης, ΗΑΣ για ΦΔΧ και ΛΔΧ, Απόσυρσης, Τεχνικό Αρχείο Οχημάτων.

H καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι στις 12 Μαρτίου και ώρα 12.00, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 18 Μαρτίου.

Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας-τιμής, για την επιλογή Αναδόχου.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες μπορούν να διακριθούν στα παρακάτω υποέργα:

Υποέργο 1Α: εγκατάσταση δοκιμαστικού περιβάλλοντος και προετοιμασία μετάβασης της παραγωγικής λειτουργίας λογισμικού εφαρμογών από το GCOS partition στο OPEN partition.

Υποέργο 1Β: εγκατάσταση παραγωγικού περιβάλλοντος και μετάβαση της παραγωγικής λειτουργίας λογισμικού εφαρμογών από το GCOS partition στο OPEN partition.

Υποέργο 2Α: διορθώσεις, τροποποιήσεις και βελτιώσεις λογισμικού εφαρμογών, με ανθρωποπροσπάθεια απολογιστικά τιμολογούμενη.

Υποέργο 2Β: συγκεκριμένες τροποποιήσεις και βελτιώσεις λογισμικού εφαρμογών που κρίνονται ως αναγκαίες, έναντι καθορισμένου τιμήματος.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα (30) μήνες και επιμερίζεται ως ακολούθως:

Το έργο είναι οργανωμένο σε φάσεις, διάρκειας τριών (3) ημερολογιακών μηνών έκαστη.

Το Υποέργο 1 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση του 5ου μήνα του έργου, ανεξαρτήτως της αντίστοιχης ετοιμότητας του συνόλου των ΠΥΜΕ. Ειδικότερα, το Υποέργο 1Α θα ξεκινήσει από την υπογραφή της σύμβασης και θα διαρκέσει τέσσερις (4) μήνες, ενώ το Υποέργο 1Β θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του Υποέργου 1Α και θα διαρκέσει ένα (1) μήνα.

Το Υποέργο 2Α θα ξεκινήσει από την 1η φάση / τρίμηνο (από την υπογραφή της σύμβασης) και θα διαρκέσει 10 φάσεις / τρίμηνα (30 μήνες). Το Υποέργο 2Β θα ξεκινήσει από την 3η φάση / τρίμηνο (7ο μήνα από την υπογραφή της σύμβασης) και θα διαρκέσει 4 φάσεις / τρίμηνα (12 μήνες).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "500.000 ευρώ ο πρώτος «λογαριασμός» για τα νέα διπλώματα"

ΝΔ: Ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis - «Η σκευωρία θα αποκαλυφθεί»

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;

Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis - «Η σκευωρία θα αποκαλυφθεί»"

Νεκρός 53χρονος άνδρας από φωτιά στο ΚΑΤ – Η θλιβερή ιστορία του

Μόνο σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας άνθρωπος μόλις 53 ετών πέθανε από φωτιά στο νοσοκομείο ΚΑΤ που νοσηλευόταν το πρωί του Σαββάτου (02/03/2019). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο άνδρας είχε χειρουργηθεί στο ισχίο και στο χέρι και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περιέγραψε την θλιβερή ιστορία του άτυχου άνδρα που έχασε την ζωή του στο ΚΑΤ από την φωτιά.

«Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου KAT ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον 4ο όροφο, στο τμήμα Λοιμώξεων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ασθενής. Ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής αυτός προσήλθε και νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, χειρουργήθηκε επειδή ήταν τοξικομανής και είχε κάποια συμπλοκή με άλλους τοξικομανείς. Έφερε πολλαπλά τραύματα από επίθεση. Είχε σπάσει το πόδι του και το χέρι του και χειρουργήθηκε. Από πληροφορίες που έχουμε από το συγγενικό του περιβάλλον φαίνεται ότι έως πριν 40 μέρες, που ζούσε η μητέρα του, τον συντηρούσε οικονομικά. Όταν όμως αυτή πέθανε, αυτός κατέληξε άστεγος. Ταυτόχρονα ήταν και τοξικομανής, με αποτέλεσμα να μπλέξει και να συμβεί όλο αυτό με τον άγριο ξυλοδαρμό που είχε».

Ο κ. Γιαννακός αναφερόμενος στα αίτια της πυρκαγιάς είπε ότι προκλήθηκε μόνο στο δικό του θάλαμο και μπορεί να είναι και δική του η υπαιτιότητα. «Στο τμήμα Λοιμώξεων νοσηλεύονταν τέσσερις ασθενείς, ο ίδιος και άλλοι τρεις. Οι άλλοι τρεις διακομίστηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου, όπου και εκεί υπάρχουν κλίνες λοιμώξεων, με ασφάλεια. Η πυροσβεστική θα πρέπει τώρα να μας πει τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ευθύνεται ο ίδιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα». Και καταλήγει: «Εδώ αναδεικνύεται και ένα άλλο ζήτημα, ότι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό και περισσότερη φύλαξη στα νοσοκομεία, για να αποτραπούν, όσο γίνεται, τέτοια περιστατικά».

Ακούστε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ



Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ασθενής ήταν πιθανότατα δεμένος στο κρεβάτι του.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός 53χρονος άνδρας από φωτιά στο ΚΑΤ – Η θλιβερή ιστορία του"

Βίαιο επεισόδιο Αλέξη Κούγια - Λάκη Λαζόπουλου σε νυχτερινό κέντρο - Τι λένε και οι δυο για το επεισόδιο

Βίαιο επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Λάκη Λαζόπουλου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Ο γνωστός ποινικολόγος κινήθηκε προς το τραπέζι όπου καθόταν ο ηθοποιός και του επιτέθηκε λέγοντας «στο χρωστάω τρία χρόνια».

Χρειάστηκε η επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας του καταστήματος για να λήξει το επεισόδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κούγιας αποχώρησε από το νυχτερινό κέντρο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο γνωστός ποινικολόγος με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει πως η επίθεσή του δεν ήταν τίποτα «μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του».

Αναφέρει πως το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ Λαζόπουλος πέρασε δίπλα του και τον κοίταξε και γέλασε.

Ο Λάκης Λαζόπουλος με ανάρτηση στο altsantiri.gr έδωσε τη δική του εκδοχή για το γεγονός τονίζοντας ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα η εισαγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Δεν θα αναφέρω ούτε μια λέξη για το τι ένιωσα χθες, βλέποντας μπροστά μου για πρώτη φορά δια ζώσης τον άνθρωπο που προσπάθησε επί χρόνια σε κάθε εκπομπή του να αλλάξει όλη μου την προσωπικότητα, όταν οι θεατές ήταν παραπλανημένοι και τον παρακολουθούσαν, προσπάθησε να με εμφανίσει εξωτερικά σαν ένα διαφορετικό άνθρωπο, προσπάθησε να με γελοιοποιήσει ακραία ως πατέρα και προσπάθησε να καταστρέψει την πραγματική επαγγελματική και εν γένει προσωπικότητά μου.

Ο άνθρωπος αυτός που εκτελούσε ένα συμβόλαιο ηθικής και επαγγελματικής μου καταστροφής, γιατί κατήγγειλα το γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα με δικηγόρους, ιερωμένους και επίορκους δικαστές, οι οποίοι ήταν φίλοι του (υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες από μοναστήρια), αλλά και γιατί ήμουν δικηγόρος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Ελλάδος σε μια αντιδικία σε διεθνές επίπεδο και οι εντολείς μου αναδείχθηκαν νικητές σε αυτή τη δικαστική διαμάχη εις βάρος επιχειρηματιών του δικού του περιβάλλοντος, είχε το θράσος χθες, περνώντας δίπλα μου, να γυρίσει να με κοιτάξει και να γελάσει.

Επεισόδιο συνέβη πράγματι, όμως αυτό το επεισόδιο είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του, όπως επίσης μπροστά σε αυτά που έκανε εις βάρος εμού και της οικογένειάς μου, ενώ υπήρξα ο σωτήρας του στη γνωστή υπόθεση της θαλαμηγού Therapy στη Μύκονο, όπου ήταν επιβάτης μαζί με νεαρούς κολυμβητές του αθλητικού ομίλου Βουλιαγμένης, πριν αποβιβαστεί εγκαίρως και πριν η Αστυνομία και το Λιμενικό συλλάβει τους υπόλοιπους επιβάτες μέσα στην κοκαΐνη.

Ο αγνώμων αυτός άνθρωπος που μου οφείλει τη ζωή του και την καριέρα του, γιατί εγώ συνέταξα την απολογία του βασικού κατηγορουμένου που εξαφάνισε κάθε ενδεχόμενο να είναι και αυτός κατηγορούμενος για οποιαδήποτε πράξη, λόγω του ότι επί ώρες ταξίδευε με μια μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη, είναι τέτοια προσωπικότητα που τολμά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του να μου αποδίδει παράνομους χαρακτηρισμούς και να επικαλείται την προστασία του νόμου, ενώ είναι αυτός που θα έπρεπε όχι μόνο γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος μου, αλλά και γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτικών, ηθοποιών και άλλων ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας στις εκπομπές του, να έχει τιμωρηθεί με πολλά χρόνια φυλακή.

Ο άνθρωπος αυτός, χωρίς ίχνος ντροπής, ακόμη και το χθεσινό επεισόδιο στην ανάρτησή του προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει, για να αναστήσει τη νεκρή, μετά τα όσα έχει κάνει, επαγγελματική καριέρα του, διαφημίζοντας τη νέα του εκπομπή.

Δυστυχώς γι’ αυτόν η ελληνική κοινωνία τον έχει αποκαθηλώσει και γι’ αυτόν πλέον ισχύει η ρήση «δεν ζωντανεύουν οι νεκροί».

Εφόσον επιθυμεί δικαστικές αντιδικίες, θα τα πούμε στα Δικαστήρια, στα οποία εγώ θα τον οδηγήσω αυτή τη φορά για τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου.

Το Λαζόπουλο η ελληνική κοινωνία τον έχει ξεβράσει τόσο ως ηθοποιό όσο και ως δήθεν συγγραφέα, αλλά κυρίως ως πολιτική οντότητα και αυτό αποδείχθηκε χθες, όταν οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο κέντρο διασκεδάσεως, αποθέωσαν τη μεγάλη Μαρινέλλα, ενώ, όταν ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε το όνομά του, υπήρξαν μόνο αποδοκιμασίες και ούτε ένα χειροκρότημα.

Βεβαίως όλα αυτά έγιναν μετά το επεισόδιο, όπου δήθεν κατά τη διάρκειά του υπήρξαν θαμώνες υποστηρικτές του.

Θα παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να περιοριστούν σε αυτή την ανακοίνωσή μου, διότι δεν θα προβώ σε άλλες δηλώσεις.

Αθήνα, 02/03/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

Η ανάρτηση του Λάκη Λαζόπουλου στο altsantiri.gr:

Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν καλεσμένος χθες, μαζί με τη φίλη του Μαρινέλλα, σε γενέθλια φίλης του στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», όπου τραγουδούσαν για τελευταία φορά οι Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή.

Δεν είχαν περάσει ούτε πέντε λεπτά από την ώρα που είχαν καθίσει και ενώ επί σκηνής βρισκόταν η Δέσποινα Βανδή, ήρθε πίσω από τον γνωστό συγγραφέα και ηθοποιό ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό, άρχισε να τον πιέζει στο πρόσωπο και να ουρλιάζει χρησιμοποιώντας τις γνωστές χυδαιότητες που τον χαρακτηρίζουν, ξετυλίγοντας παράλληλα τον επικίνδυνο και απειλητικό χαρακτήρα του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος ούτε καν σηκώθηκε από το κάθισμα του, δεν του απάντησε το παραμικρό, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι του τραπεζιού της παρέας του, αλλά και από τα διπλανά τραπέζια άρχισαν να φωνάζουν έντονα στον Αλέξη Κούγια ν’ απομακρυνθεί.

Άμεσα επενέβησαν οι άνθρωποι του μαγαζιού, οι οποίοι και τον απομάκρυναν, ενώ ο δικηγόρος παράλληλα ούρλιαζε «μην με ακουμπάτε εμένα, μην με ακουμπάτε».

Ο Αλέξης Κούγιας άσκησε ξεκάθαρη πισώπλατη βία, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν άναυδοι όλοι οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου και φυσικά όλη παρέα του Λάκη Λαζόπουλου στην οποία μεταξύ άλλων ήταν ο γιατρός Ηλίας Πολυτάκης του Υγεία και κάποιοι άλλοι γιατροί.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό, μικρότερη κλίμακας, έχει δημιουργήσει ο Αλέξης Κούγιας στο εστιατόριο Gaspar, στο Ψυχικό, όπου ο Λαζόπουλος βρισκόταν με την κόρη του και έτρωγε. Και εκεί ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να κάνει τα ίδια με χθες και εκεί τον απομάκρυναν.

Είναι σίγουρο ότι η κατάσταση ξεφεύγει των ορίων της σάτιρας και η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει την απάντηση, αυτή που ο Λάκης Λαζόπουλος δεν έδωσε χθες, κρατώντας τη ψυχραιμία του και για να μην χαλάσει τη βραδιά των ανθρώπων που τον είχαν καλέσει και σεβόμενος τους καλλιτέχνες, οι οποίοι τραγουδούσαν για τελευταία φορά στο νυχτερινό κέντρο.

Είναι ανάγκη ο δικηγορικός σύλλογος των Αθηνών να λάβει τα μέτρα του εκτός κι αν θεωρεί ότι είναι σύνηθες δικηγορικό ύφος και ήθος οι δικηγόροι να νομίζουν ότι είναι οι ίδιοι ο νόμος και να αυτοδικούν κατά το μυαλό τους ή κατά τα προβλήματα του μυαλού τους.

Είναι ανάγκη η Εισαγγελία να παρέμβει άμεσα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίαιο επεισόδιο Αλέξη Κούγια - Λάκη Λαζόπουλου σε νυχτερινό κέντρο - Τι λένε και οι δυο για το επεισόδιο "

Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Την πρόθεση της Τουκρίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγιο ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόματός του στην πόλη Ριζέ στη βορειοανατολική Τουρκία, από την οποία και κατάγεται.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «παραλάβαμε το νέο μας σκάφος Yavuz που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγιο».

Η ανακοίνωση Ερντογάν είναι η πρώτη - έμμεση - αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την επιτυχή κατάληξη της γεώτρησης «Γλαύκος 1» των διεθνών κολοσσών Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10» που οδηγεί σε κοίτασμα φυσικού αερίου έως 8 τρισ. κυβικά πόδια.

Η ExxonMobil, μετά την ανακάλυψη του Γλαύκου, εμφανίστηκε, μάλιστα, «ζεστή» να συνεχίσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέα γεώτρηση το 2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις η υπολογιζόμενη αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται από $30 δισ. έως $40 δισ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο"

Πέταξαν γυάλινο μπουκάλι σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ τραυματίζοντας μια γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη εχθές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 24.
Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο με κατεύθυνση προς τον τερματικό σταθμό χιλίων δέντρων, όταν επί της οδού Ελένης Ζωγράφου στον Άγιο Παύλο, στο ύψος του 3ου ΓΕΛ περίπου στις 22:20 μ.μ δέχτηκε επίθεση με ρίψη γυάλινου μπουκαλιού βότκας. Το μπουκάλι πέρασε μέσα από ανοιχτό παράθυρο, έσπασε και από τα γυάλινα θραύσματα τραυμάτισε σοβαρά μια 26χρονη κοπέλα στο μάτι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η ρίψη του μπουκαλιού έγινε από παρέα νεαρών.
Στο σημείο κλήθηκε άμεσα από τον οδηγό του λεωφορείου το ΕΚΑΒ που παρέλαβε αιμόφυρτη την άτυχη κοπέλα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.
Δείτε τις φωτογραφίες του Τhink Simple από το περιστατικό:
thessnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέταξαν γυάλινο μπουκάλι σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ τραυματίζοντας μια γυναίκα (ΦΩΤΟ)"

Ομαδική προσφυγή κατοίκων της Ρόδου για τον καταυλισμό των Ρομά στο Κορακόνερο!

Ομαδική προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό εκπροσωπείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Ρόδου, θα υποβάλουν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Γιάννη Χριστοδούλου, κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Κορακόνερου.

Στόχος της προσφυγής είναι να διατρανωθεί και επισήμως το γεγονός ότι πλήττεται το δικαίωμά τους στην δημόσια ασφάλεια αλλά και στην υγεία από την διατήρηση του παράνομου καταυλισμού στην περιοχή αλλά και από την εγκληματική δραστηριότητα μερίδας Ρομά.

«Πρόκειται για μια απόφαση, που έλαβαν οι εντολείς μου πέραν και έξω από οιαδήποτε προεκλογική σκοπιμότητα, καθώς θεωρούν ανεπίτρεπτο το γεγονός να μην έχουν ενσκήψει σοβαρά στο πρόβλημα, που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους πολλαπλώς, οι αρμόδιες αρχές», δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο κ. Χριστοδούλου.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και την εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από ομάδα Ρομά στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου και Κορακόνερου.

Υφίστανται σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού καθημερινά απειλείται η περιουσία τους ενώ ήδη ο κ. Χριστοδούλου έχει αιτηθεί να του χορηγηθούν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των αδικημάτων που έχουν καταγραφεί πέριξ της περιοχής αλλά και των συλλήψεων που αφορούν σε Ρομά, που διαμένουν στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Ανάλογα στοιχεία θα αναζητήσει και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στον καταυλισμό από καύση υλικών (κυρίως καλωδίων, πλαστικών κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία τους σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΕΦΑΜΑΔ 10/52 Έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», αποτελέσματα μετρήσεων προσδιορισμού πολυχλωριωμένων – π – διοξινών, φουρανίων (PCOD/Fs) και Πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCBs) στα δείγματα γάλακτος που είχε αποστείλει η Δ/νση Κτηνιατρικής της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου είναι εντός των μέγιστων επιτρεπτών ορίων που ορίζονται από τον Κανονισμό 1881/2006/FK της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όμως οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες από τις τιμές που ανιχνεύονται συνήθως σε κτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης.

Επιπλέον επισημαίνεται περαιτέρω ότι η επιβάρυνση των δειγμάτων με διοξίνες προέρχεται από διεργασίες καύσης πλαστικών καλωδίων ή ελαστικών στην περιοχή του καταυλισμού των αθιγγάνων (Ρομά).

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου στην εν λόγω περιοχή (καταυλισμό των Ρομά) γίνεται ανεξέλεγκτη καύση στερεών αποβλήτων χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις.

Κατά τον ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων τα υλικά στην πλειοψηφία τους που βρίσκονται ανεξέλεγκτα στην εν λόγω περιοχή, ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων.

dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομαδική προσφυγή κατοίκων της Ρόδου για τον καταυλισμό των Ρομά στο Κορακόνερο!"

Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» σε προϊόντα μετά το «άτακτο» Brexit – Εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ

16σελιδη επείγουσα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το Brexit. Τι θα αλλάξει στις εισαγωγές προϊόντων από το Ηνωμένο Βασίλειο αν στις 29 Μαρτίου αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία. Πρόσθετοι φόροι και επιπλέον τελωνιακοί έλεγχοι. Πως θα επηρεαστεί την… τσέπη μας οι αλλαγές που φέρνει το ενδεχόμενο «άτακτου» Brexit.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Brexit, το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αποκλείεται να είναι «άτακτο», δηλαδή να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Η ΑΑΔΕ, την Παρασκευή (01.03.2019) εξέδωσε επείγουσα 16σελιδη εγκύκλιο, με την οποία ουσιαστικά προειδοποιεί για ανατιμήσεις σε προϊόντα που εισάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τερέζα Μέι δεν έχει καταφέρει να πείσει τους βουλευτές (ούτε τους δικούς της) για τη συμφωνία που έχει κάνει με την Κομισιόν και όλα είναι στον αέρα. Όλα θα κριθούν μέσα στον Μάρτιο, αλλά κανείς δεν θα… πέσει από τα σύννεφα αν το Brexit γίνει χωρίς συμφωνία.

Η ΑΑΔΕ φρόντισε, με την επείγουσα εγκύκλιό της, να ενημερώσει τις τελωνειακές αρχές για τα όσα πρόκειται να αλλάξουν από το τέλος Μαρτίου αλλά κυρίως για τα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν για την περίοδο από τον Απρίλιο και μετά.

Από τη στιγμή που θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία, οι εισαγωγές προϊόντων από τη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα επιβαρύνονται με επιπλέον τελωνειακές διαδικασίες και φορολογικές επιβαρύνσεις εξαιτίας της επιβολής δασμών.
Επί της ουσίας, όπως αναφέρει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, τα εμπορεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα θεωρούνται ως προϊόντα τρίτης, μη κοινοτικής, χώρας και γι’ αυτό θα υποβάλλονται σε πρόσθετους τελωνειακούς ελέγχους και θα τους επιβάλλονται φόροι. Επίσης, οι ελληνικές τελωνειακές αρχές θα μπορούν να ζητούν εγγυήσεις για ενδεχόμενη ή υφιστάμενη τελωνειακή οφειλή από τους εισαγωγείς των προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων από τη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Κι αυτό γιατί θα αυξηθεί το κόστος εισαγωγής και διακίνησης των προϊόντων.

Επιβάρυνση θα υπάρχει και στα προϊόντα που παραγγέλλονται online. Οι δασμοί θα ανεβάσουν τις τιμές, ενώ αναμένεται και καθυστέρηση στην παράδοσή τους, αφού θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο στο τελωνείο.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» σε προϊόντα μετά το «άτακτο» Brexit – Εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ"

Τρεις 19χρονοι έκλεψαν τον απινιδωτή στο Ρέθυμνο

Δικογραφία σε βάρος τριών νεαρών, ηλικίας 19 χρόνων όλοι τους, σχηματίστηκε για την υπόθεση της κλοπής του απινιδωτή στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, οι οποίοι ερευνώντας την υπόθεση από την πρώτη στιγμή οδηγήθηκαν στα ίχνη των νεαρών φερόμενων δραστών.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των τριών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο απινιδωτής. Επιπλέον, ο ένα από τους τρεις συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης.

Η κλοπή του απινιδωτή είχε σημειωθεί στις 22 Φεβρουαρίου από δημόσιο χώρο όπου και είχε τοποθετηθεί το ιατρικό μηχάνημα, που ήταν άμεσα προσβάσιμο σε όλους.

Η συσκευή αποτελούσε δωρεά του ιδρυτή της αγγλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης “Community Heart Beat”, Martin Fagan ο οποίος είχε δωρίσει το ιατρικό μηχάνημα για το δημόσιο καλό με σκοπό να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις 19χρονοι έκλεψαν τον απινιδωτή στο Ρέθυμνο"

Μετωπική ΗΠΑ - Κοσόβου: «Θα κλείσουμε την στρατιωτική βάση & θα σας παραδώσουμε στην Σερβία» - Εκτός ελέγχου οι Αλβανοί

Απίστευτη εξέλιξη στα Βαλκάνια με τους Αμερικανούς να χοντραίνουν το "παιχνίδι" και να παίζουν τα "ρέστα" τους για ενσωμάτωση της Σερβίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Οι Αλβανοί του Κοσόβου βρίσκονται εκτός ελέγχου γεγονός που ανάγκασε τους Αμερικανούς να τους απειλήσουν με λουκέτο στην στρατιωτική βάση "Bondsteel" αν δεν επιτευχτεί συμφωνία με την Σερβία.

Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παράδοση των Αλβανών και της περιοχής του Κοσόβου πίσω στον σερβικό Στρατό αφού επί της ουσίας οι αμερικανικές δυνάμεις είναι αυτές που έχουν αποτρέψει αρκετές φορές σερβικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Πρόκειται για την δεύτερη προειδοποίηση των Αμερικανών προς την αλβανική ηγεσία η οποία δείχνει να ακολουθεί "τυφλά" τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Μην ξεχνάμε πως ο νέος πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου είναι αλβανικής καταγωγής με αρμοδιότητα την σύσφιξη σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας-Κοσόβου.

"Εάν η διοίκηση της Πρίστινα δεν καταργήσει επειγόντως τη δασμολόγηση των σερβικών προϊόντων, η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από το Κοσσυφοπέδιο" αυτό ήταν το μήνυμα των συνομιλιών των αξιωματούχων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με εκπροσώπους της διοίκησης της Πρίστινα και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου.

«Εάν δεν καταργηθούν οι δασμολογήσεις του 100% των σερβικών προϊόντων οι συνέπειες θα είναι σοβαρές.

Εκτός από την απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων και την ακύρωση της συμμετοχής, όπως στον τομέα της ασφάλειας και το κλείσιμο του διαλόγου με τις ΗΠΑ, ενδέχεται ο αμερικανικός στρατός να αποσύρει τις δυνάμεις του από το στρατόπεδο Μποντστίλ», δήλωσαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα της Πρίστινα «Gazeta Blic».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας (NSC) για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζον Έρατ και ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο NSC, Μπρεντ Μπέρκελεϊ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι, μετά την επίσκεψη στο Βελιγράδι όπου συνομίλησαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Σερβίας.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να επισημάνουν το μήνυμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ «ότι θα πρέπει να επωφεληθούν από τη μοναδική στιγμή που τους δίνεται και να απέχουν από ενέργειες που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα".

Πριν λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα Φίλιπ Κόσνετ παρέδωσε στον πρόεδρο του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επιστολή της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω της οποίας του ζήτησε να άρει του δασμούς ύψους 100% στις εισαγωγές σερβικών προϊόντων έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κοσσόβου RTK2.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι σε περίπτωση που η ηγεσία του Κοσόβου αρνηθεί να άρει τους δασμούς στα σερβικά προϊόντα η Ουάσιγκτον απειλεί την Πρίστινα με επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το RTK2, η επιστολή εστάλη και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ράμπυς Χαραντινάι και στον πρόεδρο της Βουλής Κάντρι Βέσελι. Η επιστολή φέρει την υπογραφή της ηγεσίας του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το Κόσοβο στις 21 Νοεμβρίου επέβαλε δασμούς ύψους 100% στις εισαγωγές προϊόντων από την Σερβία την Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Αργότερα η κυβέρνηση του Κοσόβου αποφάσισε να διευρύνει την επιβολή των δασμών 100% στις εισαγωγές όλων των εμπορευμάτων που προέρχονται από την Κεντρική Σερβία αλλά και προϊόντων μη σερβικής προέλευσης.

Οι ενέργειες αυτές της Πρίστνα προκάλεσαν την αντίδραση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ.

«Οι πιέσεις δεν περνάνε σ` εμάς», απαντά το Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, οξύνει την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ δηλώνοντας ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις για άρση των δασμών που επέβαλε η κυβέρνησή του για τα προϊόντα από την Σερβία, στις 21 Νοεμβρίου του 2018.

Σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τις απειλές που φτάνουν από τις ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων κατά του Κοσσόβου αν δεν άρει του δασμούς, δήλωσε:

«Οι δασμοί μπορεί να μείνουν για πάντα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα μας με την Σερβία. Δεν υπάρχουν κυρώσεις που θα μας αναγκάσουν να καταργήσουμε τους δασμούς. Οι πιέσεις δεν είναι η γλώσσα που περνάει σ` εμάς, δεν έχουν αποτέλεσμα».

Ο Ράμους Χαραντινάι επανέλαβε ότι οι δασμοί θα καταργηθούν όταν θα λάβει εγγυήσεις ότι η οριστική συμφωνία με την Σερβία θα οδηγήσει στην αναγνώριση του Κοσσόβου.

Επιβεβαίωσε ότι δέχεται καθημερινά πιέσεις από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Φίλιπ Κοσνέτ αλλά - όπως είπε- δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Η Ουάσιγκτον ζητάει την άρση των δασμών, για να επιστρέψουν οι Σέρβοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να βρεθεί οριστική λύση μέσα στο 2019.

Αλβανός ο νέος πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου

Στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, ο Μουσταφά Σέντοπ που εκλέγεται στη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ) εξελέγη νέος πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία του τρίτου γύρου στο κοινοβούλιο συμμετείχαν 542 βουλευτές.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Σέντοπ έλαβε 336 ψήφους, από το CHP ο Ενγκίν Αλτάι 124 ψήφους, ο βουλευτής του κόμματος HDP από τη Σμύρνη, Σερπίλ Κεμάλμπεη Πεκγκοζέγκου 46 ψήφους, ο βουλευτής του Καλού Κόμματος, Ιμάμ Χουσεΐν Φιλίζ 33 ψήφους, ενώ τρεις ψήφοι ήταν άκυρες.

Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας έγινε επειδή ο απερχόμενος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπινάλι Γιλντιρίμ είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Κωνσταντινούπολη και ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα πριν τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου.

Ο Σέντοπ, ο οποίος είναι ο βουλευτής του AKP για την Κωνσταντινούπολη, γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1968 στη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας, Ραιδεστό/Τεκίρνταγ, και είναι αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με το αλβανικό FMIMAGES.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετωπική ΗΠΑ - Κοσόβου: «Θα κλείσουμε την στρατιωτική βάση & θα σας παραδώσουμε στην Σερβία» - Εκτός ελέγχου οι Αλβανοί"

Πόλεμος ΑΠΕ – ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις των ανταποκριτών του εξωτερικού

Απάντηση στην οργισμένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις των ανταποκριτών του εξωτερικού του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έδωσε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλος.

Οι ανταποκριτές εξωτερικού συνεργάζονται διαχρονικά και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια με το ΑΠΕ – ΜΠΕ με άτυπες – προφορικές συμβάσεις παροχής δημοσιογραφικών υπηρεσιών.

Μετά την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει τα ακόλουθα:

Το θέμα των ανταποκριτών εξωτερικού έχει επαναπασχολήσει το πρακτορείο και φυσικά ο τρόπος που το αντιμετωπίζει δεν είναι αυθαίρετος, αλλά στηρίζεται στο ποια είναι η πραγματική μας συνεργασία με τους συναδέλφους αυτούς, ποια ήταν η αντιμετώπισή του παλαιότερα από το ΔΣ της εταιρείας μας και ποιες ήταν οι πάγιες αποφάσεις του κατά το Σύνταγμα αρμόδιου οργάνου, ήτοι του ΑΣΕΠ, καθώς και οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το πρακτορείο, ως ΑΠΕ ΑΕ παλαιότερα, αντιμετώπιζε εξ’ αρχής τους ανταποκριτές εξωτερικού ως εξωτερικούς συνεργάτες που παρέχουν ανεξάρτητη δημοσιογραφική υπηρεσία ή εν πάσει περιπτώσει την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου. Για το λόγο αυτό οι παλαιότερες συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ανταποκριτές εξωτερικού ήταν καθαρά συμβάσεις έργου. Το καθεστώς αυτό της σχέσης του Πρακτορείου επανεπιβεβαίωσε το ΔΣ της ΑΠΕ ΑΕ, όταν με το Π.Δ. Παυλόπουλου επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το 2004 λοιπόν υπήρξε γνωμοδότηση του τότε νομικού μας συμβούλου κου Μεταξά, ο οποίος επικαλούμενος και παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις εξήγησε στο ΔΣ για ποιο λόγο οι ανταποκριτές ΔΕΝ έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με το πρακτορείο. Το ΔΣ του ΑΠΕ αποδεχόμενο πλήρως τότε τη γνωμοδότηση αυτή- δίχως ουδεμία αντίδραση της ΕΣΗΕΑ την εποχή εκείνη-απέστειλε τον κατάλογο με τους συμβασιούχους (μεταξύ των οποίων και των ανταποκριτών εξωτερικού) στο ΑΣΕΠ, η απόφαση του οποίου επικύρωσε τη θέση του ΔΣ με αποτέλεσμα να μην μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Έκτοτε ουδέν έχει αλλάξει σε σχέση με τους ανταποκριτές εξωτερικού.

Κατόπιν τούτου το Πρακτορείο, απλώς και μόνο, ως οφείλει ως δημόσια υπηρεσία εφαρμόζει στο ακέραιο την αρχή της νομιμότητας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ καθώς και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Μάλιστα τη νομιμότητα της θέσης αυτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους ανταποκριτές εξωτερικού επιβεβαίωσαν, σε συνέχεια παλαιότερων, δύο δικαστικές αποφάσεις του 2017 και του 2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Και όλη αυτή την περίοδο ουδέποτε υπήρξε διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ.

Η αποδοχή των θέσεων της ΕΣΗΕΑ θα σήμαινε παραβίαση και της αρχής της νομιμότητας, των αποφάσεων του ΑΣΕΠ και των δικαστηρίων με όλες τις εντεύθεν συνέπειες για τη διοίκηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ιδίως δε με τη βεβαιότητα της ακυρότητας σύναψης άλλων συμβάσεων από εκείνες που οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν. Επειδή σήμερα εκδηλώθηκε αυτή η αντίδραση, ελπίζουμε ότι η στάση αυτή της ΕΣΗΕΑ οφείλεται σε αβλεψία και όχι σε πρόσκληση προς την Διοίκηση του ΑΠΕ ΜΠΕ να παραβεί την αρχή της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.

Μιχάλης Ψύλος

Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος ΑΠΕ – ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις των ανταποκριτών του εξωτερικού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news