facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Επιστρέφει ο δακτύλιος στην Αθήνα αύριο Δευτέρα

Από αύριο Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00-20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

  • Τα εκ κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.
  • Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου.

Σε ό,τι αφορά τους περσινούς κατόχους άδειας δακτυλίου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι θα μπορούν να κάνουν χρήση της περσινής άδειας για δέκα εργάσιμες ημέρες. Μέχρι τότε θα υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους, με την επίδειξη της περσινής άδειας εισόδου στο δακτύλιο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει ο δακτύλιος στην Αθήνα αύριο Δευτέρα"

Πυρά Ρομά έπεσαν σε οχήματα της ΟΠΚΕ στο Ζεφύρι – Γείτονας του φερόμενου δολοφόνου του 8χρονου ο «πιστολέρο»! (εικόνες)

Σκάγια από καραμπίνα προεχόμενα από Ρομά «πιστολέρο» επάνω σε οχήματα της ΟΠΚΕ, που επιτηρούσαν το σπίτι του φερόμενου ως δολοφόνου του άτυχου 8χρονου, προκάλεσαν την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο Ζεφύρι.

Άμεσα άνδρες της ΟΠΚΕ κινήθηκαν προς το σπίτι του δράστη που ακολούθησε τις εντολές των αστυνομικών και παραδόθηκε.

Όπως προέκυψε, η καραμπίνα που έβαλε τα πυρά, ήταν κλεμμένη από τις 20 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα δυο μηνών η ομάδα ΟΠΚΕ έχει συλλάβει, 9 άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πιστόλια και καραμπίνες που έριχναν άσκοπα πυρά στον αέρα.

Ένας δε από τους δράστες της δολοφονίας του 8χρονου, που παραμένει ασύλληπτος, είχε συλληφθεί στις 11 Αυγούστου καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί πιστόλι, που είχε κλαπεί από αστυνομικό.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Ρομά έπεσαν σε οχήματα της ΟΠΚΕ στο Ζεφύρι – Γείτονας του φερόμενου δολοφόνου του 8χρονου ο «πιστολέρο»! (εικόνες)"

Έχασε πέντε Περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας η Νέα Δημοκρατία

«Δεν είναι μια καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία» ήταν το συμπέρασμα του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που ολοκληρώθηκε.

Σ’ αυτές, η Νέα Δημοκρατία διεκδικούσε έξι Περιφέρειες από τις οποίες έχασε τις… πέντε. Η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στη μάχη και για τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, χάνοντάς τους όλους.

Πιο συγκεκριμένα σε επίπεδο Περιφερειών:

Στη Δυτική Μακεδονία, ο «γαλάζιος αντάρτης», Γιώργος Αμανατίδης επικρατεί του Γιώργου Κασαπίδη με 56,81% έναντι 43,19%.

Στη Θεσσαλία, ο Δημήτρης Κουρέτας, προερχόμενος από το – πάλαι ποτέ- Ποτάμι και στηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πήρε εύκολα την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον Κώστα Αγοραστό με 59,58% έναντι 40,42%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Τρεπεκλής «εκθρονίζει» τη Ρόδη Κράτσα από με «περίπατο» και 65,74% έναντι 34,26%.

Και στο Βόρειο Αιγαίο ο «γαλάζιος αντάρτης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης, κερδίζει την επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας που ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 54,5% έναντι 45,5%.

Τέλος, στην Ανατολική ΜακεδονίαΘράκη, με μικρή ο «γαλάζιος αντάρτης» φαίνεται να κερδίζει τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και απερχόμενο Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο

Μοναδική νίκη για τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, στην Πελοπόννησο, με τον Δημήτρη Πτωχό να κερδίζει τον Πέτρο Τατούλη με 52,55% έναντι 47,45%.

Ήττες και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους

Σε επίπεδο Δήμων ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, έχασε και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, σε δύο εκ των οποίων έπειτα από την α’ Κυριακή των εκλογών βρισκόταν να προηγείται.

Στην Αθήνα, ο απερχόμενος Κώστας Μπακογιάννης, έχασε με 56% έναντι 44%, όταν την πρώτη Κυριακή προηγούνταν με 41,35% έναντι 14,19% του Χάρη Δούκα.

Μικρή ήταν η διαφορά στη Θεσσαλονίκη, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να κερδίζει την α’ Κυριακή με 27,33%, και τον Σωτήρη Αγγελούδη να ακολουθεί με 25,74%.

Τέλος στην Πάτρα, ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Κωσνταντίνος Σβόλης, δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έχασε από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη που εξασφάλισε την Τρίτη διαδοχική θητεία με 56,70% έναντι 43,3%.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έχασε πέντε Περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας η Νέα Δημοκρατία"

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκη του Δ. Πτωχού έναντι του Π. Τατούλη

Νίκη του Δημήτρη Πτωχού έναντι στου Πέτρου Τατούλη δείχνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με την ενσωμάτωση στο 72,71%.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Πτωχός, υποψήφιος που είχε την στήριξη της Ν.Δ., συγκεντρώνει 52,29% έναντι 47,71% του Πέτρου Τατούλη.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκη του Δ. Πτωχού έναντι του Π. Τατούλη"

Αποτελέσματα εκλογών – Πάτρα: Δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης για τρίτη φορά

Ο Κώστας Πελετίδης επανεξελέγη δήμαρχος στην Πάτρα. Επικράτησε όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών του Κώστα Σβόλη και ετοιμάζεται για την τρίτη θητεία…

Ο Κώστας Πελετίδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά πριν τις εκλογές και κέρδισε για 3η φορά τη μάχη στην Πάτρα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν με ικανοποίηση τα αποτελέσματα. Η διαφορά ήταν από την αρχή της καταμέτρησης πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες και διατηρήθηκε και στη συνέχεια.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «συνεχίζουμε όλοι μας, οι ανάγκες της πόλης έχουν πίεση. Οι στόχοι που έχουμε βάλει για την προκοπή της πόλης μας, μας χρειάζονται όλους».

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας προηγείται με 55,94% του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που λαμβάνει το 44,06% των ψήφων, με την ενσωμάτωση πάνω από το 80%. 

Στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης έχει μεγάλο προβάδισμα με 67,22% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που λαμβάνει ποσοστό 32,78%, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων. 

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 86% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,61% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,39%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα εκλογών – Πάτρα: Δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης για τρίτη φορά"

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καθαρή νίκη του Δ. Κουρέτα

Αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με νίκη του Δημήτρη Κουρέτα, έναντι του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού σηματοδοτούν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την ενσωμάτωση στο 94,02%.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρέτας, ανεξάρτητος υποψήφιος που έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 59,55% έναντι 40,45% που λαμβάνει ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε το «χρίσμα» της Ν.Δ..

Δ. Κουρέτας: Δεν μπορώ να πανηγυρίσω την νίκη – Η Θεσσαλία είναι μία πληγή

«Πριν από μία εβδομάδα σας είπα ότι η πρότασή μας είναι μία πρόταση αναπτυξιακή. Απευθύνθηκα σε όλους τους Θεσσαλούς ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής. Αυτή τη νίκη δεν μπορώ να την πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία είναι μία πληγή» ανέφερε ο κ. Κουρέτας στις πρώτες δηλώσεις του για τη νίκη που πέτυχε.

Κ. Αγοραστός: Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία ψηλά

«Συνεχάρην τον κ. Κουρέτα. Τού εύχομαι καλή θητεία. Θα είμαστε δίπλα στους Θεσσαλούς, όπως ήμασταν, με έργο δημιουργικό. Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία ψηλά» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους, πρόσθεσε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καθαρή νίκη του Δ. Κουρέτα"

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Παραμένει περιφερειάρχης ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Ο “αντάρτης” (καθώς προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, αλλά δηλώνει ανεξάρτητος με ένα ψηφοδέλτιο από όλους τους πολιτικούς χώρους πλην ΚΚΕ) Κωνσταντίνος Μουτζούρης έχει πάρει το προβάδισμα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με την ενσωμάτωση στο 96,90% (532 από 549 Εκλογικά Τμήματα) ο συνδυασμός “Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο” του Κ. Μουτζούρη, συγκεντρώνει 54,58%  (40.504 ψήφους), έναντι 45,42% (33.705) του συνδυασμού “Νέα Δυναμική” του Στέφανου Αλκιβιάδη, ο οποίος κατέρχεται με τη στήριξη της ΝΔ.

Την προηγούμενη Κυριακή, ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε λάβει 39,98% και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης 33,81%.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Παραμένει περιφερειάρχης ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης"

Δήμος Θεσσαλονίκης: Θριαμβευτική εκλογή Αγγελούδη με 67%

Συντριπτική νίκη του Στέλιου Αγγελούδη έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στον β’ γύρο των εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Με ενσωματωμένο το 90,25% ο κ. Αγγελούδης εκλέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης με ποσοστό 67,23%. Ποσοστό 32,77% λαμβάνει ο κ. Ζέρβα.

Στ. Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη μίλησε – Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Μαζί γυρίζουμε σελίδα. Τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στη Θεσσαλονίκη αυτά που της χρωστάμε. Δεν περισσεύει κανείς» τόνισε στην πρώτη του δήλωση ο κ. Αγγελούδης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης ήταν εμφανώς συγκινημένος και ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν.

Κ. Ζέρβας: Πλήρως σεβαστή η κρίση των πολιτών

Πλήρως σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση των πολιτών ο απερχόμενος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα στον νέο δήμαρχο για ό,τι χρειαστεί. «Σε όλη μου τη διαδρομή είχα γνώμονα την εξέλιξη της πόλης. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα. Η πόλη με τίμησε εκλέγοντάς με δήμαρχο πριν από χρόνια. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι περήφανος γιατί μέσα από ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με προοπτικές» είπε, μεταξύ άλλων.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Θεσσαλονίκης: Θριαμβευτική εκλογή Αγγελούδη με 67%"

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Δήμος Αθηναίων: Νέος δήμαρχος ο Χάρης Δούκας με 55,9% στο 93% των ψήφων

Ανατροπή υπέρ του Χάρη Δούκα σημειώνεται στο Δήμο Αθηναίων, αφού στο  93% εκλέγεται με περίπου 55,9% έναντι 44,01 % του Κώστα Μπακογιάννη.

Η μεγάλη αποχή  - η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 24%, καθώς δεν υπήρχε η παράλληλη εκλογή της Περιφέρεια Αττικής  - φαίνεται ότι ευνόησε τον Χάρη Δούκα, που έχει λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λίγο πριν από τις 20.00 της Κυριακής η  Sigular Logic εκτίμησε ότι η μάχη έχει κριθεί. 

Το τηλεφώνημα Μπακογιάννη 

Λίγο πριν από τις 20.00 ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε δηλώσεις αποδεχόμενος την ήττα του: Είπε ότι συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Δούκα και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του είναι στη διάθεση του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Ανέφερε δε ότι όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, θα παραμείνει στον δήμο ως αντιπολίτευση. 

Το επιτελείο Δούκα

Παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία, γρήγορα το επιτελείο του επιβεβαίωσε την καθαρή νίκη, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας. Ο κ. Δούκας θα είναι σε λίγη ώρα στο γραφείο του, ενώ δηλώσεις θα κάνει στο “πράσινο” εκλογικό κέντρο στην πλατεία Κοραή.

"Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία. Πάρτε αυτή την αναμέτρηση στα χέρια σας , για τη ΝΙΚΗ της Αθήνας. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε.", είχε δηλώσει ο κ. Δούκας νωρίς το πρωί προσερχόμενος στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτοδιοικητικές εκλογές - Δήμος Αθηναίων: Νέος δήμαρχος ο Χάρης Δούκας με 55,9% στο 93% των ψήφων"

Λαμία: «Κυνηγοί» χαλκού έχουν ρημάξει τα καλώδια του ΟΤΕ

«Ξηλώνουν» τα καλώδια του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ίντερνετ επιχειρήσεις, καταστήματα και κατοικίες.

Πρωτοφανής λεηλασία των υποδομών του ΟΤΕ από τους «κυνηγούς» χαλκού που «ξηλώνουν» το δίκτυο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές που θέλουν πολύ χρόνο για να αποκατασταθούν, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού δεν έχουν ίντερνετ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το απόγευμα του Σαββάτου οι "γνωστοί - άγνωστοι" έκαναν καταδρομική επίθεση στο δίκτυο του ΟΤΕ στην αερογέφυρα, που βρίσκεται στο δρόμο από Λαμία για Κόμμα, στο ύψος της Μεταφορικής "Ματζάνας".

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες οι ζημιές που προκάλεσαν είναι πολύ μεγάλες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο είχαν "χτυπήσει" ξανά τον Ιούλιο. Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι το Κόμμα είναι χωρίς υπηρεσίες.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι «κυνηγοί» χαλκού στα τέλη Σεπτεμβρίου λεηλάτησαν και το δίκτυο του ΟΤΕ στη γέφυρα του Σπερχειού στην εθνική οδό στο ύψος της express service, όπου επίσης για πολλές ημέρες οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν είχαν ίντερνετ, αφού η αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θέλει αρκετό χρόνο. 

Πληροφορίες του LamiaReport αναφέρουν ότι στην πρώτη περίπτωση έκλεψαν 180 μέτρα χαλκού και στην δεύτερη 240 μέτρα  χαλκού.

Δείτε φωτογραφίες από το "χτύπημα" στην αερογέφυρα προς το Κόμμα.

\

Δείτε φωτογραφίες από τη λεηλασία στη γέφυρα της εθνικής οδού στην express service.

 lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: «Κυνηγοί» χαλκού έχουν ρημάξει τα καλώδια του ΟΤΕ "

Λάρισα: Πυροβολισμοί με 6 τραυματίες σε οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα δυο άτομα από τον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ανδρες ηλικίας 49, 45, 39, 20 και 18, μεταφέρθηκαν με δικά τους οχήματα για πρώτες βοήθειές στo ΤΕΠ του ΓΝΛ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρουν σκάγια μετά από πυροβολισμοί που σημειώθηκαν νωρίτερα στο οικισμό των Ρομά. Τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου. Να σημειωθεί ότι ένας εκ των τραυματιών θα οδηγηθεί στο χειρουργείο καθώς φέρει τραύματα στο μάτι.

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει συγκεντρωθεί κόσμος από τον οικισμό και βρίσκονται στο χώρο δυνάμεις της αστυνομίας για την αποφυγή νέων επεισοδίων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Πυροβολισμοί με 6 τραυματίες σε οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο"

Ζεφύρι: Αναβρασμός στον καταυλισμό Ρομά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 8χρονου

Αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό Ρομά, στο Ζεφύρι, ελάχιστες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς και θύμα ένα 8χρονο αγόρι. Η περιοχή γύρω από το σπίτι όπου έπεσε νεκρό το παιδί έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ οι οποίοι αναζητούν τους δύο άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 8χρονο.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί των ΜΑΤ υπό το φόβο νέου γύρου επεισοδίων καθώς όλα ξεκίνησαν από μια βεντέτα ανάμεσα στην οικογένεια του θύματος και μια άλλη οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έχθρα ανάμεσα στις δύο φατρίες κρατά χρόνια και ήταν ο λόγος που η οικογένεια του 8χρονου είχε μετακομίσει σε άλλο καταυλισμό. Πριν από περίπου ένα μήνα, μάλιστα, άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε ένα σπίτι που βρίσκεται δίπλα από αυτό του 8χρονου και μένουν συγγενείς του.

zefyri-1

zefyri-2

Στη γειτονιά, ωστόσο, όλοι κάνουν λόγο για εμπρησμό από «γνωστούς» δράστες που είναι μέλη της αντίπαλης οικογένειας. Τις τελευταίες ημέρες, ο 8χρονος και οι γονείς του επέστρεψαν στο Ζεφύρι και έγιναν αντιληπτοί από τα μέλη της άλλης πλευράς. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, δύο άτομα σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους μπροστά από το σπίτι του ανήλικου και άνοιξαν πυρ με μια κυνηγετική καραμπίνα και ένα 9αρι πιστόλι.

Το παιδί δέχθηκε μια από τις σφαίρες ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού, επι της οδού Μαρίνου Αντύπα, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Εκεί, διαπιστώθηκε πως ο 8χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα με τους γονείς του να ξεσπούν σε λυγμούς. Στην κατάθεση που έδωσε στους Αστυνομικούς τη Ασφάλειας η μητέρα του θύματος κατονόμασε τους δράστες οι οποίοι αναζητούνται από χθες το βράδυ.

zefyri-5

Οι γονείς του ανήλικου θύματος δεν έχουν επιστρέψει στον καταυλισμό του Ζεφυρίου καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιφρουρούν την περιοχή υπό το φόβο αντεκδίκησης από την οικογένεια του 8χρονου.

Ξεσπά η μητέρα του 8χρονου: Αυτοί που τον βάφτισαν, οι ίδιοι τον σκότωσαν

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του, η οποία είδε με τα μάτια της το παιδί να ξεψυχάει μετά το «γάζωμα» των δολοφόνων, δράστης φέρεται να είναι ο νονός του ανήλικου και πρώην οικογενειακός φίλος με τον οποίο είχαν ανοίξει βεντέτα.

Η τραγική μητέρα σε κατάσταση σοκ περιγράφει στο protothema.gr τα δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στα οποία οι δύο δράστες πήραν τη ζωή από το αγγελούδι της.

«Τους είδα όλους. Δύο ήταν. Πέρασαν από εδώ μια φορά και εγώ κατάλαβα. Πήρα τα μωρά, τα έβαλα μέσα. Και μετά πάλι βγήκα έξω και ήρθε το μωρό κοντά μου. Και μετά κατέβηκαν αυτοί κάτω, έριξαν πάνω μας κατευθείαν. Καραμπίνα και πιστόλι είχαν. Πολλοί πυροβολισμοί, χαμός», αναφέρει αρχικά.

«Το παιδί το βρήκε στο μάτι. Το πήραν στο μάτι. Πρέπει να μπουν μέσα οι δολοφόνοι. Φασαρίες έχουμε, πολλές φορές να μπούν μέσα. Βρήκαν το γιο μου να σκοτώσουν. Και το βάφτισαν και το σκότωσαν. Οι ίδιοι το βάφτισαν, οι ίδιοι το σκότωσαν», λέει στη συνέχεια με λυγμούς η μητέρα του 8χρονου ενώ δίπλα της ο πατέρας του ανήλικου θύματος μοιρολογεί για το χαμό του γιου του έχοντας στην αγκαλιά τον μικρό αδελφό του 8χρονου. «Ήρθαν να μας σκοτώσουν» ακούγεται να λέει ο τραγικός πατέρας και ζητά Δικαιοσύνη για το χαμό του γιου του.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζεφύρι: Αναβρασμός στον καταυλισμό Ρομά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 8χρονου"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρίτο τελεσίγραφο προς τους άμαχους Παλαιστίνιους – «Μετακινηθείτε προς τον νότο έως τις 13:00»

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα της Λώριδας της Γάζας, εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι οι άμαχοι έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 13:00 να κατευθυνθούξν προς το νότο χωρίς προβλήματα, για να αποφύγουν την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο δρόμο από την Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς, προσθέτοντας ότι ο στρατός δεν θα στοχεύει τη συγκεκριμένη διαδρομή κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Πρόκειται για το τρίτο τελεσίγραφο που δίνει ο ισραηλινός στρατός από την Παρασκευή που έδωσε εντολή στους αμάχους της Γάζας να μετακινηθούν από τον βορρά προς τον νότο.

Η Γάζα ωθείται σε μια άβυσσο, δήλωσε στο BBC η διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πόσοι άνθρωποι μετακινούνται από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας προς τα νότια, αλλά σύμφωνα με την υπηρεσία παροχής βοήθειας του ΟΗΕ που δρα εντός της επικράτειας, πρόκειται για μια νέα «Έξοδο».

«Αυτό είναι το χειρότερο που έχουμε δει ποτέ, αυτό αγγίζει πάτο. Αυτή είναι η Γάζα που σπρώχνεται σε μια άβυσσο, υπάρχει τραγωδία που εκτυλίσσεται καθώς ο κόσμος παρακολουθεί. Αυτό είναι η Γάζα» δήλωσε η Juliette Touma και πρόσθεσε: «Ο κόσμος φεύγει. Όσοι μπορούν, με τα αυτοκίνητά τους, άλλοι περπατούν, άλλοι κουβαλούν στρώματα. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρίτο τελεσίγραφο προς τους άμαχους Παλαιστίνιους – «Μετακινηθείτε προς τον νότο έως τις 13:00»"

Κλειστή για δύο μήνες η βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε κατά τη βύθισή της, η γέφυρα της Ποσειδωνίας το απόγευμα του Σαββάτου 14/10.

Η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, ενώ αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε περαιτέρω ελέγχους πριν την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της.

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίων θα διακοπεί από την Τρίτη 24.10.2023 και για διάστημα δύο μηνών προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών της.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι δύο διάδρομοι κυκλοφορίας της γέφυρας.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή για δύο μήνες η βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news