facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Κρυσταλλοπηγή: Απέκλεισαν τα σύνορα οι αγρότες – Ακολουθούν κινητοποιήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό, το Αμύνταιο και την Πρέσπα, προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των ελληνοαλβανικών συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, δηλώνοντας πως πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οργανωθούν συνελεύσεις, στις οποίες, σε συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους από όλη τη χώρα, θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Με το 2021 να χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας για τα φασόλια, μια από τις βασικές καλλιέργειες στην περιοχή και πολλές καταστροφές και σε άλλες καλλιέργειες, ένα από τα βασικά ζητήματα που έβγαλε τους αγρότες στο δρόμο είναι η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και το αίτημα να προσαρμοστούν οι κανονισμοί του ΕΛΓΑ στις σύγχρονες συνθήκες.

Λίγο πριν την έναρξη της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες τιμές στα καύσιμα και στα περισσότερα είδη, σε βαθμό που κάποιοι δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν. Η πιθανότητα να αδειάσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη ερειπωμένα χωριά της περιφέρειας είναι ορατή, όπως λένε.



 





Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Πενταβρύσου και Καστοριάς και των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Άργους Ορεστικού και “Μακεδνός”, και συμμετείχαν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου και οι του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών “Πελεκάνος” από την Πρέσπα.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρυσταλλοπηγή: Απέκλεισαν τα σύνορα οι αγρότες – Ακολουθούν κινητοποιήσεις"

Δημοσκόπηση με «εκπλήξεις»: Τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες)

Προβάδισμα 7 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata. Η πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων και διεξήχθη κατά το διάστημα 28-31 Ιανουαρίου 2022, περιλαμβάνει δηλαδή και τα όσα έγιναν με τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται στα επίπεδα των 7 μονάδων. Κερδισμένο ασφαλώς είναι το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που κινείται στο 13% στην πρόθεση ψήφου ενώ στην εκτίμηση κερδίζει 2 ποσοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Prorata, δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά η εικόνα του πολιτικού σκηνικού τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜεΡΑ25  2%. Μοναδική εξαίρεση η εκλογική επιρροή του Κινήματος Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ, η οποία διευρύνεται σταθερά, φθάνοντας στην παρούσα έρευνα το 13%.Ως προς τον δείκτη γνώμης απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τις περισσότερες ποσοστιαία θετικές κρίσεις. Αναλυτικά, το 36% διατηρεί θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 52% αρνητική, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα το 21% θετική γνώμη και το 66% αρνητική, με τον πρώτο να υπερτερεί και στο σχετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων. Τρίτος στη σχετική κατάταξη αλλά με σημαντική δυναμική, λόγω του μεγάλου ποσοστού ουδέτερης γνώμης (49%) ανιχνεύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τον οποίο το 19% διατηρεί θετική άποψη, ενώ το 28% αρνητική.  Ακολουθούν κατά σειρά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, για τον οποίο θετική άποψη διατηρεί μόλις το 5%.

Ως προς τις στάσεις και τις αξιολογήσεις του πληθυσμού απέναντι στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και τα διάφορα προβλήματα που αυτή δημιούργησε αποτυπώνεται σημαντική κοινωνική δυσαρέσκεια, με το βέλος της απόδοσης ευθυνών να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, το 83% εκτιμάει ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό η ελληνική κυβέρνηση, ενώ μικρή ή μηδενική ευθύνη της αποδίδει μόλις το 16%. Ενδεικτικό του οριζόντιου χαρακτήρα της κατεύθυνσης που έχει η ευθύνη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο και η πλειονότητα των σημερινών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος (περίπου 6 στους 10) αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην κυβέρνηση.

Εν τούτοις, σε σχέση με τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, η ευθύνη φαίνεται πως διαμοιράζεται. Η μεγαλύτερη μερίδα (36%) αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ελλιπή προετοιμασία και χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, το 32% στην ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ενώ το 26% αποδίδει την ευθύνη στις χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα που αφορούν τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», περίπου 3 στους 4 διατηρούν την άποψη ότι η προσωπική συγγνώμη του πρωθυπουργού «για τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, μένοντας για πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό» δεν ήταν ικανοποιητική και θα έπρεπε να υπάρξουν και σχετικές παραιτήσεις.

Τέλος, και παρά τη σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει στον δημόσιο διάλογο σε σχέση με την αναγκαιότητα ή μη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του 2022, η πλειονότητα (56%) διατηρεί την άποψη ότι οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023, με μια μικρότερη αλλά σημαντική μερίδα (41%) να επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση με «εκπλήξεις»: Τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες) "

Ρουβίκωνας: «Ντου» σε καφετέρια που μιλούσε ο Κώστας Μπακογιάννης (video)

Προσαγωγές μελών της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας έκανε η Ελληνική Αστυνομία στην πλατεία Καλλιγά, στα Κάτω Πατήσια.

Όλα έγιναν όταν μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από εκδήλωση στην οποία έδινε το παρών ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, ακούγονται συνθήματα εναντίον της διαχείρισης της κακοκαιρίας Ελπίς από τον δήμαρχο ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της με τίτλο, «Τι συνδέει την αριστεία, την αχρηστία και την ασυλία τις τελευταίες μέρες; Ο Κώστας Μπακογιάννης, δημαρχος Αθηναίων» η οργάνωση απαριθμεί τους λόγους που όπως υποστηρίζει στρέφεται εναντίον του δημάρχου για τα πεπραγμένα του δήμου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει και δεν μπορεί να με εμποδίσει από το να κάνω τη δουλειά μου. Κάθε μέρα, σε διαφορετική γειτονιά να μιλάω με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους».

Δείτε την
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: «Ντου» σε καφετέρια που μιλούσε ο Κώστας Μπακογιάννης (video)"

Θεσσαλονίκη: Πληροφορίες ότι βρέθηκε αίμα του Άλκη και αποτυπώματα του 23χρονου φονιά στο μαχαίρι του εγκλήματος

Αίμα του 19χρονου και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μαχαίρι του φόνου του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας βρέθηκε DNA του θύματος -ήτοι, αίμα του άτυχου νεαρού- και αποτυπώματα του κατηγορουμένου για την στυγερή δολοφονία.

Όσο για τις κηλίδες αίματος στο λευκό ΙΧ του δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του Άλκη, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση. Ήδη, έχει ταυτοποιηθεί ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου, ενώ οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης.

Το λευκό αυτοκίνητο ανήκει στον φερόμενο δράστη. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να κάνουν ανάλυση των κλήσεων, ψάχνοντας στοιχεία από το κινητό του 23χρονου, για να βρουν με ποιους μίλησε πριν και μετά τον φόνο.

Σύμφωνα, δε, με άλλο ρεπορτάζ, του τηλεοπτικού σταθμού Open, δίπλα στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε και ρόπαλο, πάνω στο οποίο έχουν εντοπιστεί στοιχεία τόσο του θύματος όσο και του δράστη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Πληροφορίες ότι βρέθηκε αίμα του Άλκη και αποτυπώματα του 23χρονου φονιά στο μαχαίρι του εγκλήματος"

Μία ώρα αργότερα τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Καστοριά και Νεστόριο

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε σχολικές μονάδες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί στα σχολεία του Δήμου Νεστορίου και στις 9.15 το πρωί, στα σχολεία των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Καστοριάς.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Άργους Ορεστικού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ώρα αργότερα τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Καστοριά και Νεστόριο"

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακτοφυλακής και Τούρκου ψαρά στο Αιγαίο

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακτοφυλακής και Τούρκου ψαρά καταγράφηκε στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Ίμβρου.

Το ελληνικό λιμενικό προειδοποίησε έναν Τούρκο ψαρά που είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα να απομακρυνθεί, ωστόσο εκείνος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για διεθνή ύδατα, αρνήθηκε και προειδοποίησε αντίστοιχα τους Έλληνες λιμενικούς ότι θα δουν τί θα πάθουν μόλις πλησιάσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Ο Τούρκος ψαράς, Ιλκέρ Ρέις, είναι γνωστός για τα βίντεο που τραβάει στο κανάλι του στο Youtube.

Καταγράφοντας για άλλη μια φορά σε βίντεο τη σκηνή, ο Τούρκος ψαράς, φαίνεται οι Έλληνες λιμενικοί να προειδοποιούν το τουρκικό ψαροκάικο να απομακρυνθεί καθώς «αυτά είναι ελληνικά χωρικά ύδατα».

 Ο Τούρκος ψαράς όμως απάντησε: «Ποιος είσαι εσύ! Έλα, αν σου βαστάει. Καλέσαμε το λιμενικό και σε λίγο θα έρθουν και θα το βάλετε στα πόδια. Είστε προδότες. Έλα να επέμβεις. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτά είναι διεθνή ύδατα. Μη μου λες τίποτα» και τότε ο Έλληνας λιμενικός απείλησε ότι «θα βουλιάξω τη βάρκα σου».

Ο Τούρκος ψαράς απάντησε ότι «Τέτοιοι είστε» και λίγο μετά -αφού η λογομαχία συνεχίστηκε για μερικά λεπτά ακόμη- το ελληνικό σκάφος έφυγε από την περιοχή.

 Ο Τούρκος ψαράς δήλωσε έπειτα ότι τα καταγράφει για να δουν όλοι τί συμβαίνει στο Αιγαίο. «Αυτοί οι τύποι το κάνουν συνέχεια. Υπάρχει όριο 6 μιλίων. Αυτό το κάνουν συνέχεια. Δεν κάναμε ποτέ βήμα πίσω. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αν ξεφύγουμε, η πρόκληση θα είναι δική τους. Μιλάνε έτσι και μετά το βουλώνουν. Ακόμη κι αν δεν ψαρεύουμε, εμείς είμαστε πάντα εδώ. Αυτό θα το ακούσουν όλοι. Εδώ δεν είναι δική τους θάλασσα».
 

Το βίντεο έχει γίνει viral στα social media.

ethnos 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φραστικό επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακτοφυλακής και Τούρκου ψαρά στο Αιγαίο"

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένουν τα πλοία, λόγω ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφώρ, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που θα υπάρχουν στα δρομολόγια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη"

Καιρός αύριο: Επιμένουν οι τοπικές βροχές παρά τη βελτίωση

Βελτιώνεται ο καιρός αύριο Παρασκευή (04.02.2022) ωστόσο σε κάποιες περιοχές θα έχουμε τοπικές βροχές.

Στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Μέχρι το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -11 (μείον 11) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα, με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένουν οι τοπικές βροχές παρά τη βελτίωση"

Παπαευαγγέλου: Εκατό παιδιά στα νοσοκομεία με κορωνοϊό

«Εχουμε καιρό ακόμα για να φτάσουμε σε μαγικά νούμερα και η απόφαση για την χαλάρωση των μέτρων θέλει μεγάλη σκέψη». Με αυτή τη φράση Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης έβαλαν προσωρινά «φρένο» στην συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κα Παπευαγγέλου σημείωσε μάλιστα ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του κου Τσιόδρα στα τέλη Φεβρουαρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα είναι περίπου 500. Τις επόμενες εβδομάδες οι σκληροί δείκτες θα πέσουν αλλά η διασπορά είναι ακόμα πολύ μεγάλη και η όποια χαλάρωση όταν αποφασισθεί θα αφορά αρχικά τους εμβολιασμένους σημείωσε.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ενημέρωσης ήταν οι επισημάνσεις του κου Μαγιορκίνη ότι δεν υπάρχει κανέις αθώος ιός για του ηλικιωμένους αλλά και τα στοιχεία που έδωσε η κα Παπαευαγγέλου για τη νοσηρότητα στους νέους.  Σύμφωνα με αυτά, περίπου εκατό παιδιά, στην πλειοψηφία τους κάτω των 11 ετών νοσηλεύονται με Cocid 19!

Τα νέα εμβόλια που φθάνουν στην Ελλάδα 

 Το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax έρχεται στις 21 Φεβρουαρίου και στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι τον Μάρτιο θα έχουν παραδοθεί 474.000 δόσεις. Επίσης τον Απρίλιο φτάνει στη χώρα μας το εμβόλιο της εταιρείας Sanofi, ενώ τα φάρμακα που αφορούν την προφυλακτική αγωγή ξεκίνησαν από χθες να χορηγούνται, όπως είπε απόψε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Όσον αφορά τα φάρμακα, έχουν ήδη εγκριθεί 300 αιτήσεις και παραδόθηκαν ή παραδίδονται αρκετά από αυτά, όπως τόνισε. Στις αρχές Μαρτίου θα παραδοθούν και χάπια άλλης εταιρείας στη χώρα μας κι άλλα φάρμακα που προσφέρουν προφύλαξη για τον κορονοϊό, προσέθεσε.

Όπως είπε η αν. υπουργός Υγείας, τα φάρμακα εγκρίνοντας σε 24 ώρες και σε 48 ώρες το αργότερο, παραδίδονται σε αυτούς που τα χρειάζονται, όσους δηλαδή βρίσκονται στην αρχή της λοίμωξης, στο σπίτι τους.. 
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πανδημίας αλλά με υψηλό ακόμα τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Στην επικράτεια υπολογίζονται στις 140.000 τα ενεργά κρούσματα, ενώ αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Όπως είπε, η θετικότητα αυξήθηκε από 5,7 στο 7,3 αλλά μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό ασθενών στη χώρα, που πλέον υπολογίζονται γύρω στις 4.500 χιλιάδες.

Εκατό παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό

Σχετικά μειωμένος ήταν την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον επικρατεί η παραλλαγή Ο και το 80% όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι άνω των 55 ετών. Το 30% των κρουσμάτων αφορά τα παιδιά, ενώ εννέα στα 10 παιδιά είναι ασυμπτωματικά -όπως τόνισε προσθέτοντας ότι είναι σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιά παιδιών κάτω από την ηλικία των 11 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι γύρω στα 90 με 100.
Η ίδια σημείωσε πως ο εμβολιασμός των γονέων βοηθά τα παιδιά να μην μολυνθούν και νοσήσουν, όπως φάνηκε από διεθνείς μελέτες, και προέβλεψε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Σύντομα οι σκληροί δείκτες θα βελτιωθούν, είπε χαρακτηριστικά.

Eχουν αποτραπεί τουλάχιστον 20.000 θάνατοι στη χώρα μας λόγω του εμβολιασμού

Όπως εξήγησε, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η Οmicron προκαλεί μόνο ήπια νόσο και εκτίμησε ότι η λιγότερο σοβαρή νόσηση συμβαίνει -όπως υποστηρίζουν και κορυφαίοι επιστήμονες από το εξωτερικό- επειδή ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει από προηγούμενους τύπους του ιού αλλά και διότι πολλοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η κυρία Παπαευαγγέλου, για ακόμη μία φορά ζήτησε την προσοχή των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί, τονίζοντας παράλληλα ότι και τα τελευταία στοιχεία ελληνικής μελέτης έδειξαν ότι έχουν αποτραπεί τουλάχιστον 20.000 θάνατοι στη χώρα μας λόγω του εμβολιασμού.

Να κάνουμε αυτά που πρέπει μέχρι η Οmicron γίνει σαν ένα κοινό κρυολόγημα, προσέθεσε και επανέλαβε πως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η παραλλαγή αυτή δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο.

Σε ερώτηση για το αν η επιτροπή έχει μπει σε συζήτηση για ελάφρυνση των μέτρων που ήδη ισχύουν, είπε ότι «η επιτροπή έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα», αλλά απέφυγε να πει ότι είναι έτοιμη να εισηγηθεί κάποια χαλάρωση καθώς -όπως είπε- «υπάρχει αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ αλλά εξακολουθούμε να έχουμε πολύ ψηλά ενεργά κρούσματα που μεταδίδουν τον ιό». Μάλιστα, προέβλεψε ότι σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επιτροπή, οι διασωληνωμένοι δεν θα ξεπεράσουν τους 500 μέσα στον Φεβρουάριο.

Καμία παραλλαγή δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους

Κάλεσμα τους ηλικιωμένους να ακολουθούν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 με όλες τις ενισχυτικές δόσεις απηύθυνε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. 'Οπως είπε, πάνω από 70% των ασθενών που καταλήγουν με covid είναι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 70 ετών. "Καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι τελείως αθώα, ιδιαίτερα για την ομάδα πληθυσμού άνω των 70 ετών. Ακόμα και αν περάσουν την ίωση μία φορά αυτό δεν πρέπει να τους δίνει εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η επόμενη συνάντησή τους με τον ιό, η οποία είναι σχεδόν σίγουρη πλέον, θα είναι απλή. Το πιο πιθανό μία από τις συναντήσεις με τον ιό θα είναι θανατηφόρα", είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στην διασπορά της παραλλαγής 'Ομικρον του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, είπε ότι έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλό πλατό, ωστόσο υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με την διάρκεια του πλατό στην Ελλάδα, αλλά κυρίως πότε θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση της διασποράς του ιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το πιο πιθανό σενάριο δείχνει ότι θα ακολουθήσει μία αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων είπε ότι στις προτεραιότητες είναι η χαλάρωση στους εμβολιασμένους και η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επικεντρώνεται στο να μην χρειάζεται τεστ για την μετακίνηση τους.

Η πορεία της πανδημίας

Ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση της τάξης του 10%, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο αριθμός των θανάτων έδειξε μικρή επιδείνωση της τάξης του 10%. Υψηλή παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, με σχετική σταθεροποίηση στις εισαγωγές και σημεία αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έδειξε σημαντική υποχώρηση της τάξης του 9% με 10%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid δείχνει σταθεροποίηση.

Στοιχεία για τα self test

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self test, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 104 εκατ. συσκευές σε περίπου 7,8 εκατ. πολίτες. Οι δηλώσεις που έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι 78 εκατ. και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί από επαγγελματία υγείας είναι 452.000. Περίπου μία στις 4 με 5 διαγνώσεις προέρχεται από θετικό self test.

Η πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 385 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια θάνατοι με νόσο Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Οι νέες διαγνώσεις μειώθηκαν κατά 10% εντός της τελευταίας εβδομάδας και καταγράφηκαν περίπου 3,3 εκατ. διαγνώσεις ανά ημέρα μεσοσταθμικά.

Ο ρυθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση 14% και καταγράφηκαν περίπου 9.900 θάνατοι ανά ημέρα.

Στην Ευρώπη η επιδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, σχετικά με την διασπορά, καθώς παρατηρήθηκε μόλις 2% αύξηση στο ρυθμό των νέων διαγνώσεων, ωστόσο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4%. Καταγράφηκαν 10,4 εκατ. διαγνώσεις και 21.000 θάνατοι εντός της τελευταίας εβδομάδας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παπαευαγγέλου: Εκατό παιδιά στα νοσοκομεία με κορωνοϊό"

Κορωνοϊός: 17.662 κρούσματα και 106+6 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.662, εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.002.206, εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 412 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.472 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 277.070 τεστ, τα 25.777 μοριακά και τα 251.293 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ήταν 6,37% οριακά αυξημένη σε σχέση με το 6,04% του προηγούμενου 24ωρου. 

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 4.720 στην Αττική (5.190 χθες).
  • 2.084 στην Θεσσαλονίκη (2.241 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 592 από την Ανατολική Αττική (677 χθες).
  • 552 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (614 χθες).
  • 280 από τη Δυτική Αττική (338 χθες).
  • 656 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (680 χθες).
  • 1.251 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.328 χθες).
  • 520 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (622 χθες).
  • 776 από τον Πειραιά (826 χθες).
  • 93 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (105 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 337 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 12 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 151 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 105 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 129 στην ΠΕ Άρτας.
  • 656 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 129 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 19 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 138 στην ΠΕ Δράμας.
  • 490 στην ΠΕ Έβρου.
  • 233 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 8 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 124 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 181 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 260 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 657 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 6 στην ΠΕ Θάσου.
  • 94 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 78 στην ΠΕ Θήρας.
  • 6 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 331 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 194 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 78 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 115 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 10 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 75 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 271 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 77 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 80 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 175 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 247 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 120 στην ΠΕ Κω.
  • 104 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 446 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 130 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 215 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 69 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 40 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 235 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 320 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 14 στην ΠΕ Μήλου.
  • 74 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 63 στην ΠΕ Νάξου.
  • 210 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 24 στην ΠΕ Πάρου.
  • 204 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 243 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 127 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 181 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 323 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 318 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 99 στην ΠΕ Σάμου.
  • 169 στην ΠΕ Σερρών.
  • 6 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 19 στην ΠΕ Σύρου.
  • 9 στην ΠΕ Τήνου.
  • 272 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 138 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 40 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 35 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 191 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 473 στην ΠΕ Χανίων.
  • 92 στην ΠΕ Χίου.
  • 312 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (338 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον έξι απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.833 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 568 (χθες 561). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (21.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.071 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 547 (ημερήσια μεταβολή +4.99%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 473 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 17.662 κρούσματα και 106+6 θάνατοι"

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από πτώση δέντρων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προχωρήσει σε αποζημίωση των ιδιοκτητών εκείνων των αυτοκινήτων τα οποία υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής οι δύο προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης σε όχημα είναι:

Πρώτον, η πρόκληση της ζημίας να οφείλεται σε πτώση δέντρου, το οποίο είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και δεύτερον, η ζημιά του οχήματος να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για αποζημίωση αναφέροντας τον χρόνο, τον τόπο και την πρόκληση της ζημιάς. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να συνοδεύουν τη σχετική αίτηση για αποζημίωση είναι: φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή άλλο αντίστοιχο έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός κυκλοφορίας και ο τύπος του οχήματος (μοντέλο-παλαιότητα-κυβισμός), φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό του συμβάντος, έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή απόσπασμα ημερήσιου δελτίου οχήματος της Άμεσης Δράσης ή βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γραπτή εκτίμηση κόστους/προσφορά ή τιμολόγιο επισκευής από συνεργείο, φωτοτυπία ασφαλιστήριου συμβολαίου καλύψεως ζημιών και υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα δεν έχει αποζημιωθεί για τη συγκεκριμένη ζημιά από άλλη πηγή.

Ακόμη μαζεύουν δέντρα και κλαδιά στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Η πτώση των δέντρων και των κλαδιών από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» την περασμένη εβδομάδα, ήταν τόσο μεγάλη ώστε στην περιοχή του Παπάγου και του Χολαργού ακόμη συνεχίζεται η προσπάθεια στους δρόμους για την περισυλλογή τους. Μάλιστα οι άνθρωποι του Δήμου λένε πως ο όγκος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προέκυψε πέρυσι με τη «Μήδεια».

Δίνοντας προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα σημεία, αυτή η στιγμή επιχειρούν 3 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών από το πρωί έως το μεσημέρι, 2 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, 1 τριαξονικό απορριμματοφόρο/πρέσα, 1 ανατρεπόμενο φορτηγό, 1 όχημα/φορτηγό για στενά σημεία, 1 JCB από την Περιφέρεια Αττικής, 1 μεγάλο φορτηγό από την Περιφέρεια Αττικής και από την ερχόμενη Δευτέρα (7/2) θα επιχειρούν επιπλέον 2 φορτηγά με αρπάγη και 1 JCB. Παράλληλα με όλα αυτά, 2 οχήματα καλαθοφόρα κόβουν και κλαδεύουν επικίνδυνα δέντρα. Τόσο το δημοτικό προσωπικό, όσο και τα ιδιωτικά συνεργεία που έχει μισθώσει ο Δήμος, εργάζονται ανελλιπώς και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από την πτώση δέντρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για αποζημίωση, αναφέροντας τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας τους. Ως προϋποθέσεις έχουν τεθεί η ζημιά να οφείλεται σε πτώση δέντρου, που είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και το όχημα να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αγίας Παρασκευής: Οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από πτώση δέντρων"

Μαχαίρωσαν στο στομάχι 18χρονο για μια αλυσίδα - Νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο (βίντεο)

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας 18χρονος που νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, σήμερα το μεσημέρι κι ώρα 14:30 του επιτέθηκαν τρεις αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας και τον μαχαίρωσαν στο στομάχι για να του πάρουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του.

Ο νεαρός άνδρας ανέβασε βίντεο μέσα από το Λαϊκό Νοσοκομείο στη πλατφόρμα TikTok και περιέγραψε με λεπτομέρειες την περιπέτεια του. Όπως λέει, σήμερα στις 14:30 καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, του επιτέθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να του αποσπάσουν μια αλυσίδα που φορούσε. «Έχει ξανασυμβεί άλλη μια φορά στο παρελθόν» προσθέτει χωρίς όμως να τραυματιστεί ή να τον ληστέψουν. Σήμερα όμως όπως φάνηκε οι τρεις δράστες που αναφέρει στο βίντεο του, έδειξαν αποφασισμένοι.

«Με μαχαίρωσαν» λέει, σηκώνοντας την μπλούζα του για να δείξει το τραύμα που του προκάλεσε το μαχαίρι στο στομάχι του. «Μου πήραν και την αλυσίδα» συνεχίζει. «Είχα χάσει τις αισθήσεις μου όταν με μαχαίρωσαν. Πραγματικά να μην το νοιώσει κανένας, πως νιώθεις όταν κόβεται το δέρμα σου».

Στο τέλος του βίντεο, ο 18χρονος συμβουλεύει τους συνομηλίκους του, να μην κυκλοφορούν με αξεσουάρ ή κοσμήματα στο δρόμο, διότι ο κίνδυνος παραμονεύει.
@arapakiss3 #ftypシ #sos #ellada #athens ♬ πρωτότυπος ήχος - Arapakis

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαχαίρωσαν στο στομάχι 18χρονο για μια αλυσίδα - Νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο (βίντεο)"

Εξαρθρώθηκε συμμορία με 5 ανήλικους – Κατηγορίες για 75 κλοπές στην Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι διέπραξε 75 κλοπές και μια ληστεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 16 μέλη της, μεταξύ των οποίων 5 ανήλικοι, κατά τη διάρκεια παράλληλων συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο οικονομικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, ληστείας, έκθεσης, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων/ πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών με συγκεκριμένη μεθοδολογία από διάφορα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, σε περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, με συστηματική και μεθοδική δράση, υποδομή και διακριτούς ρόλους των μελών της.

Η συμμορία ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία για την κλοπή προϊόντων, από σούπερ μάρκετ, παρακάμπτοντας τα αντικλεπτικά συστήματα στις κεντρικές εισόδους τους.

Όσον αφορά στη δράση της οργάνωσης στα υπόλοιπα καταστήματα, τα μέλη της προσποιούμενα τους πελάτες, με τη συμμετοχή πάντα μιας γυναίκας στην ομάδα, αναζητούσαν σημεία που ήταν λίγοι υπάλληλοι και πελάτες, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό τού προϊόντος που είχαν στοχοποιήσει.

Οι κατηγορούμενοι για να βγάλουν τα κλοπιμαία από τα καταστήματα, είτε τα κάλυπταν με διαφημιστικά φυλλάδια, είτε η γυναίκα της σπείρας τα έκρυβε κάτω από τα ρούχα της.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για παρόμοια αδικήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, 281 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, 2 μαχαίρια, συσκευή εμπλοκής τηλεπικοινωνιών, 22 κροτίδες, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, 5 λίρες Αγγλίας, πλήθος ρούχων με ετικέτες, αθλητικών παπουτσιών, ηλεκτρονικών ειδών, ηλεκτρικών εργαλείων και τροφίμων, καθώς και 6 οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε συμμορία με 5 ανήλικους – Κατηγορίες για 75 κλοπές στην Αττική"

Θάνος Πλεύρης: Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών – Προκηρύσσονται 4.000 θέσεις για νοσηλευτές

Για παράταση της θητείας των επικουρικών, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ θα βγει η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές. 
Τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η «Όμικρον» -που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας- θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους.

Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα. Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είπε, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης, ότι θα υπάρξει παράταση της θητείας των επικουρικών, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου και θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου «να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «φαίνεται ότι επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά, στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την ένταση, τις ύβρεις και τις ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη». Προσέθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης «συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος» ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης «δεν αντέδρασε καθόλου», και εκτίμησε πως «ό,τι κάνει ο κ. Πολάκης, το κάνει με την παρότρυνση του κ. Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποιεί τον Πολάκη».

Σημείωσε ακόμη «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται με την άρνηση του να δώσει θετική ψήφο για την ανέγερση» τού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ύψους 160 εκατ. ευρώ, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές.

«Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας» τόνισε.

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος, όπως είπε, έχει δώσει 207 κλίνες ΜΕΘ και 864 κλίνες Covid συνολικά, εκ των οποίων οι 300 είναι στην Αθήνα. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή περιστατικά χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. «Δεν είναι, λοιπόν, ιδεοληψία όταν αυτό δεν το θέλει η Αριστερά;», είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει αυτές τις συμπράξεις και τις ενισχύει, διότι «γνώμονάς μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική δομή είτε από ιδιωτική».

Σχετικά με τη διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι «την περίοδο 2016 έως αρχές 2018 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον σημερινό ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Για αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι ήταν πληρωμές, οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη». Προσέθεσε ότι «σε μέρος των τιμολογίων που πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγράφεται πάνω, στο σημείο της πληρωμής, “με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας”» και όπως είπε «αυτό από μόνο του, είναι προβληματικό…».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Πλεύρης: Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών – Προκηρύσσονται 4.000 θέσεις για νοσηλευτές"

Δύο συλλήψεις μετά από έρευνες σε συνδέσμους ομάδων στην Ήπειρο

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (02/02/2022) το απόγευμα σε δύο περιπτώσεις σε χώρους φιλάθλων αθλητικών σωματείων από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Στην πρώτη περίπτωση διενεργήθηκε έλεγχος σε παράρτημα λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου, όπου συνελήφθη ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν σιδερογροθιά και σουγιάς.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος για τη λειτουργία χώρου συγκέντρωσης φιλάθλων αθλητικού σωματείου χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις μετά από έρευνες σε συνδέσμους ομάδων στην Ήπειρο "

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Και νέο φονικό όπλο στο σημείο του εγκλήματος

Μία ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη, βρέθηκε λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος.

Όπως βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr, το μεγάλο μαχαίρι το οποίο κάλλιστα μετατρέπεται σε φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από τον δημοσιογράφο Άγγελο Λαμπίδη και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Το σημείο που βρέθηκε η ματσέτα με την μαύρη λαβή ήταν σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης. 

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες την αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.

Η ματσέτα θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί εάν φέρει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα τα οποία βρίσκονται στη βάση δεδομένων της αστυνομίας ή ανήκουν στα άτομα που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους οι διωκτικές αρχές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Και νέο φονικό όπλο στο σημείο του εγκλήματος"

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Δέκα λόγοι για την «εκατόμβη νεκρών λόγω πανδημίας»

Να εξηγήσει πού οφείλονται οι δεκάδες νεκροί της πανδημίας κορωνοϊού επιχειρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε σημερινή της ανακοίνωση, και υπό το βάρος των 100 και πλέον νεκρών ημερησίως που δίνουν στην Ελλάδα ευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά, η Ομοσπονδία παραθέτει «δέκα λόγους για την εκατόμβη νεκρών λόγω επιδημίας».

Τι υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ

1ος λόγος. «Η επικοινωνιακή διαχείριση της ατομικής ευθύνης». Η διασπορά του κορωνοϊού κατά την κυβέρνηση είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, υπενθυμίζοντας ότι οι πολίτες επέδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία στην πλειονότητά τους με προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος.

2ος. «Κατάρρευση του ΕΣΥ». Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς εργαζόμενους, υπήρχε χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας να ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό και χρηματοδότηση αλλά ουδέποτε έγινε. «Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη έχει αφεθεί στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών. Τα τεστ δεν συνταγογραφούνται. Ο ΕΟΔΥ άφαντος. Η διατίμηση είναι 30 ευρώ, ακριβότερη από την πραγματική τιμή. Δεν υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί και οι ασθενείς δεν παρακολουθούνται στην κοινότητα. Τα Νοσοκομεία χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, ελλείψεις ακόμη και στην παροχή οξυγόνου, υποστελεχωμένα και εγκαταλελειμμένα» είναι η εικόνα του ΕΣΥ σε όλη τη διάρκεια της επιδημίας κατά την ΠΟΕΔΗΝ.

3ος. «Έλλειψη κλινών ΜΕΘ». «Το 75% των ασθενών καταλήγουν σε απλές κλίνες εκτός ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι εισάγονται στις ΜΕΘ πολλές ημέρες μετά τη διασωλήνωση όταν η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. Υποστελέχωση των ΜΕΘ και μάλιστα με μη εξειδικευμένο προσωπικό» καταλογίζει στο υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ.

4ος. «Προστασία ιδιωτικού τομέα». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι 650 απλές κλίνες για περιστατικά κορωνοιού νοσηλεύουν περιστατικά χαμηλής βαρύτητας και δεν νοσηλεύουν διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ που διαθέτουν».

5ος. «Σχέδια ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας». Η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί πως είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, γι αυτό και «έχουν στοχοποιήσει υπηρεσίες για ιδιωτικοποίηση και υγειονομικές μονάδες για κατάργηση».

6ος. «Καθηλωμένες οι δημόσιες δαπάνες υγείας». Ως ένας βασικός λόγος υπογραμμίζεται ότι «οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ παρά την πανδημία. Μακράν το χαμηλότερο από τις χώρες της Ευρώπης. Ο προϋπολογισμός του έτους 2022 των νοσοκομείων κουτσουρεμένος».

7ος. «Εξάντληση του προσωπικού». «Το εναπομείναν ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό δεν είναι μηχανές να εργάζονται ακατάπαυστα δύο χρόνια χωρίς σταματημό. Υπάρχουν σε πολλές κλινικές 2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς μεταξύ αυτών και διασωληνωμένοι. Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ) παρακολουθούν περιστατικά κορωνοιού. Από ήρωες τώρα στοχοποιούνται οι υγειονομικοί» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

8ος. «Αποτυχία εμβολιαστικού προγράμματος». «Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τους πολίτες με επιχειρήματα να εμβολιαστούν. Στοχοποίησε τους επιφυλακτικούς πολίτες προβάλλοντας την ατομική ευθύνη. Ο ΕΟΔΥ δεν ανταποκρίθηκε στις εμβολιαστικές ανάγκες. Δεν εφαρμόσθηκαν προγράμματα εμβολιασμού πόρτα – πόρτα. Άτομα με ειδικές ανάγκες αιτούνται ακόμη και τώρα τον εμβολιασμό κατ’ οίκον χωρίς ανταπόκριση» είναι μεταξύ άλλων λόγοι που η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι οδήγησαν σε αυξημένο αριθμό ανοχύρωτων πολιτών και εύκολων θυμάτων του κορωνοϊού.

9ος. «Άστοχες προβλέψεις ειδικών για την επιδημία». «Αποπροσανατολισμός των πολιτών με τις άστοχες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας. Το καλοκαίρι προέβλεπαν το τέλος της πανδημίας και το πληρώνουμε με εκατόμβες νεκρών και τώρα προβλέπουν ξανά το τέλος της πανδημίας με 100 θανάτους την ημέρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

10ος. «Κυβερνητική ευθύνη». «Η κυβέρνηση εδώ είναι αδιόρθωτη. Οι ΜΕΘ είναι πολυτέλεια, ανακοινώνονται απολύσεις αντί για προσλήψεις και συνεχίζονται οι αναστολές εργασίας» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Δέκα λόγοι για την «εκατόμβη νεκρών λόγω πανδημίας»"

Δολοφονία 19χρονου: Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον 23χρονο για τα ευρήματα σε σύνδεσμο

Στον 23χρονο χούλιγκαν που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών με  2.200 ευρώ χρηματική ποινή για πλημμελήματα

Τα πλημμελήματα συνδέονται με τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών.

Επίσης του επιβλήθηκε απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ σε περίπτωση που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δυο ώρες πριν και δυο ώρες μετά για 5 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστήριξε πως είχε μεν πρόσβαση στον σύνδεσμο αλλά δεν αρνήθηκε πως ήταν μέλος.

«Είχα πρόσβαση στο χώρο ναι. Ένας μεγάλος ήταν στο χώρο και τα πήρα κι εγώ τα κλειδιά .Δεν ξέρω ποιοι άλλοι μπαίνανε  στον χώρο. Με κάτι γνωστούς πηγαίναμε δεν ξέρω ποιος άλλος έχει κλειδιά. Δεν έχω ιδέα ούτε μέλος ήμουν Μια μέρα απλώς έτυχε και πήρα τα κλειδιά. Δεν έχω σχέση με τίποτα», ανέφερε συγκεκριμένα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 19χρονου: Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον 23χρονο για τα ευρήματα σε σύνδεσμο"

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, απογειώσαμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», είπε ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε δήλωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι — τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», ανέφερε σε μια δήλωση ο Μπάιντεν, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε από έκρηξη που προκάλεσε ο ίδιος κατά την επιδρομή. «Κατά την έναρξη της επιχείρησης, ο τρομοκρατικός στόχος πυροδότησε μια βόμβα που σκότωσε τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά», είπε, γνωστοποιώντας πως η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης είναι σε εξέλιξη.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να κάνει δηλώσεις για την επιχείρηση στη Συρία στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον Οκτώβριο του 2019, η οργάνωση όρισε τον Κουράισι, έναν Ιρακινό που είχε συλληφθεί κάποτε από τις ΗΠΑ, διάδοχό του.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS"

Κομισιόν: Προτείνει παράταση της χρήσης του πιστοποιητικού για την Covid κατά ένα χρόνο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ κατά ένα χρόνο, έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Ο ιός COVID-19 εξακολουθεί να είναι διαδεδομένος στην Ευρώπη και σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος μιας πιθανής αύξησης σε λοιμώξεις το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ή στην εμφάνιση νέων παραλλαγών. Η επέκταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, όπου τα κράτη μέλη τηρούν ορισμένα μέτρα δημόσιας υγείας.

Εκτός από την παράταση του κανονισμού ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID έως τον Ιούνιο του 2023, η Επιτροπή προτείνει επίσης ορισμένες περιορισμένες τροποποιήσεις του: να συμπεριληφθούν εργαστηριακά τεστ αντιγόνου υψηλής ποιότητας μεταξύ των τύπων τεστ για τα οποία μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό για τα τεστ, να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιέχουν τον σωστό συνολικό αριθμό δόσεων που χορηγούνται σε οποιοδήποτε κράτος μέλος και όχι μόνο στο κράτος μέλος που εξέδωσε το πιστοποιητικό, να προβλέπει ότι μπορούν να εκδίδονται πιστοποιητικά σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά της COVID-19. Η Επιτροπή εγκρίνει την πρόταση σήμερα για να διασφαλίσει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο μπορούν να ολοκληρώσουν τη νομοθετική διαδικασία εγκαίρως πριν από τη λήξη του ισχύοντος κανονισμού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Προτείνει παράταση της χρήσης του πιστοποιητικού για την Covid κατά ένα χρόνο"

Οικονόμου για επίθεση Ερντογάν: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί του

“Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς που εντάσσονται στο σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας”, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για απανθρωπιά στο μεταναστευτικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει αποδείξει με διασώσεις ανθρώπων στον Έβρο και το Αιγαίο ότι είναι κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ασκεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για επίθεση Ερντογάν: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί του"

Για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή κατηγορείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες είναι οι εξής: Ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με συμμετοχή άλλων ατόμων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα και πάλι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Ο 23χρονος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή κατηγορείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου

Γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου ανακαλεί από την αγορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «σε ορισμένα τεμάχια η εμφάνιση του περιεχομένου δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος».

Το προϊόν που ανακλήθηκε είναι το RAFESAC Ferrous Gluconate κόνις για πόσιμο διάλυμα 300 mg/φακελίσκο (37,5mg Fe++)/SACHET.

«Την ανάκληση της παρτίδας 002170 (ημ/νία λήξης 08/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος RAFESAC Ferrous Gluconate κόνις για πόσιμο διάλυμα 300 mg/φακελίσκο (37,5mg Fe++)/SACHET, καθώς σε ορισμένα τεμάχια η εμφάνιση του περιεχομένου δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την ανάκληση της εταιρείας RAFARM A.E.B.E., η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου"

Σουηδία: Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό την επόμενη εβδομάδα

Η Σουηδία θα άρει τους περιορισμούς για την πανδημία την ερχόμενη εβδομάδα καθώς η χώρα, παρότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, βασίζεται στην αύξηση της ανοσίας του πληθυσμού μέσω των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου και της φυσικής νόσησης καθώς και της διαχείρισης των επιπέδων νοσηλειών για να ελέγξει την εξάπλωση του ιού.

«Ηρθε η ώρα να ανοίξει και πάλι η Σουηδία», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρωθυπουργός της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η Σουηδία επεξέτεινε τα υφιστάμενα μέτρα κατά της πανδημίας, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων νωρίς και την επιβολή μεγίστου επιτρεπόμενου αριθμού στους μεγάλους εσωτερικούς χώρους τα 500 άτομα, κατά δύο ακόμη εβδομάδες στο τέλος Ιανουαρίου επισημαίνοντας ωστόσο ότι μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα αίρονταν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό την επόμενη εβδομάδα"

ΕΝΦΙΑ: «Η μείωση θα έπρεπε να αφορά τους πάντες» κατά την ΠΟΜΙΔΑ

Μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιείται πριν την λήξη της κυβερνητικής θητείας με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ  σε μόνιμη βάση.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία ανέρχεται στο 13% περίπου για τα φυσικά πρόσωπα.

Σε συνδυασμό με την πρώτη αρχική μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% το καλοκαίρι του 2019, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα στα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας της, θα έχει προχωρήσει σε συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ πάνω από 30% σε μόνιμη βάση,  μια μείωση της τάξης των 860 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το πρωί, λίγα λεπτά πριν τις 11:00, τη νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. 

ΠΟΜΙΔΑ: «Η μείωση θα θέλαμε να αφορά τους πάντες»

 «Εμείς θα θέλαμε η μείωση να αφορά τους πάντες. Με αυτά που ανακοινώθηκαν ευνοούνται περισσότερο οι έχοντες μικρότερη περιουσία, γι αυτούς που έχουν μεγαλύτερη περιουσία μπορεί να προκύψουν και επιβαρύνσεις», δήλωσε σήμερα ο πρόερδος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, εστίασε ωστόσο σε μια «γκρίζα ζώνη», όπως την ονομάτισε, σε αυτά που ανακοινώθηκαν και προκύπτει από αυτά που δεν ανακοινώθηκαν. Όπως είπε, δηλαδή, παραμένει ο συμπληρωματικός φόρος, όχι για ολόκληρη την περιουσία, αλλά για περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ σε φορολογούμενους που έχουν περιουσία πάνω από 300.000 ευρώ. «Ωστόσο, ενσωματώνεται, αλλά δεν ξέρουμε με ποιους συντελεστές και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα», σημειώνει. 

Επίσης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρει ότι σε φορολογούμενους που έχουν περιουσιακά στοιχεία σε περιοχές που ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες, είναι άγνωστο με τι οικονομικά μεγέθη θα βρεθούν αντιμέτωποι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΦΙΑ: «Η μείωση θα έπρεπε να αφορά τους πάντες» κατά την ΠΟΜΙΔΑ"

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη

Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του  23χρονου Αλβανού, Αυξεντίου Circau, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει ο τοπικός ιστότοπος thesstoday.

Κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από τον χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πως ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών, οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι, όμως, έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Πώς δρα η συμμορία

Η πρόφαση των ομάδων λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 19χρονος στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με αναμμένο πυρσό! Η αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε οπαδικές διαφορές.

Τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4», δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Οι επιτιθέμενοι χούλιγκαν φέρεται να ανήκουν σε μία νεοναζιστική-φασιστική «φράξια» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά». Αυτή η «φράξια» αμφισβητεί την επίσημη «γραμμή» της «Θύρας 4», που σε ανακοινώσεις της καταδικάζει τον ρατσισμό, υποστηρίζει τους μετανάστες κτλ.

Μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Ιανουαρίου 2021, η οπαδική βία και η δράση νεοναζιστικών στοιχείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν κατά τη διάρκεια προκαθορισμένης συμπλοκής οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσαν πυροβολισμοί, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν τουλάχιστον δύο κάλυκες από το σημείο της σύγκρουσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη"

Γρήγορες πληρωμές προς το Δημόσιο με την υπηρεσία IRIS της ΔΙΑΣ

Στη διάθεση των πολιτών τέθηκε χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η υπηρεσία online πληρωμών IRIS, η οποία υλοποιήθηκε και υποστηρίζεται από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. σε συνεργασία με εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), για όλο το φάσμα των φορολογικών οφειλών και ρυθμίσεων.

Μέσω της υπηρεσίας IRIS, η διαδικασία πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών απλοποιείται και επιταχύνεται, καθώς οι συναλλαγές ξεκινούν και ολοκληρώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της ΑΑΔΕ. Ο χρήστης έχει τον έλεγχο της πληρωμής μέσα από τις εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking ή mobile banking) του Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών της προτίμησής του.

Χάρη στην υπηρεσία πληρωμών IRIS, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών εντός δευτερολέπτων, όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το γεγονός αυτό δίνει πλέον τη δυνατότητα στα φυσικά και νομικά πρόσωπα να εκδίδουν φορολογική ενημερότητα σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της ΔΙΑΣ Α.Ε. για τον Δημόσιο Τομέα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε. κ. Σταυρούλα Καμπουρίδου δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη των βεβαιωμένων οφειλών στην υπηρεσία πληρωμών IRIS, οι συναλλαγές με το Δημόσιο εκσυγχρονίζονται προς όφελος όλων των μερών. Πλέον, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους μια φιλική εμπειρία πληρωμής η οποία συνδυάζει την καινοτομία με τη μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με το Δημόσιο».

Σχετικά με τη ΔΙΑΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΔΙΑΣ) Α.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1989 και αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών. Η ΔΙΑΣ έχει αναπτύξει και λειτουργεί το Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ, μέσω του οποίου διακινούνται και εκκαθαρίζονται ηλεκτρονικά διατραπεζικές πληρωμές τόσο εντός της χώρας όσο και διασυνοριακά και περιλαμβάνει τα παρακάτω εργαλεία πληρωμών: μεταφορές πίστωσης, άμεσες χρεώσεις, πληρωμές με κάρτες, επιταγές, συναλλαγές σε ΑΤΜ. Στο Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ συμμετέχουν ως μέλη όλα τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς και ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα ενώ η διασύνδεσή του με Συστήματα Πληρωμών του SEPA προσφέρει προσβασιμότητα σε παρόχους πληρωμών της Ευρωζώνης. Μέτοχοι της είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και πιστωτικά ιδρύματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γρήγορες πληρωμές προς το Δημόσιο με την υπηρεσία IRIS της ΔΙΑΣ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news