facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Αποχή ρεκόρ στις «βουλευτικές εκλογές» στο ψευδοκράτος

Ποσοστό 58,23% των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στα Κατεχόμενα για την ανάδειξη των νέων λεγόμενων «βουλευτών» του ψευδοκράτους. Η αποχή έφτασε το 41.77%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για εκλογική διαδικασία στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Στις λεγόμενες «βουλευτικές» εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, κατήλθαν 8 κόμματα με συνολικά 403 υποψηφίους, από τους οποίους και θα αναδειχθεί η ψευδο – κυβέρνηση. Εκλέγονται 50 «βουλευτές» .

Στήθηκαν 763 κάλπες σε έξι «επαρχίες». 203.792 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Όσοι προσήλθαν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν με τρεις τρόπους: Κόμμα (μόνο), κόμμα και υποψήφιο και μικτή – οριζόντια ψηφοφορία , γι αυτό και η καταμέτρηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε αλλά σε 24 ώρες. Νωρίτερα, θα γίνουν γνωστά τα ποσοστά των κομμάτων, καθώς και το πόσα, αλλά και ποια από αυτά θα καταφέρουν να περάσουν το 5%, που είναι και το όριο εισδοχής στην ψευδοβουλή, η οποία θα είναι εξακομματική.

Φαβορί στη διαδικασία που ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6:00 το απόγευμα εμφανίζεται το Δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας του τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία του, παρά το πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα με την δημοσιοποίηση ροζ βίντεο με εμπλοκή στελεχών του, ενώ δεύτερο, όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει το κεντρο-αριστερό Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Συμμετείχαν ακόμη το Κόμμα του Λαού, το Δημοκρατικό, η Κοινοτική Δημοκρατίας, το κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων), της Κοινοτικής Απελευθέρωσης και η κίνηση Δρόμος Ανεξαρτησίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή ρεκόρ στις «βουλευτικές εκλογές» στο ψευδοκράτος"

Κυκλάδες: Έπαιζαν χιονοπόλεμο στο πλοίο, ενώ ταξίδευαν! (video)

Η έλευση της κακοκαιρίας ”Ελπίδα” έφερε πραγματική ελπίδα…χαρά…και χαμόγελα στους κατοίκους των όμορφων νησιών μας! Απο τις πρωινές ώρες, επικρατεί κυριολεκτικά ένας πανζουρλισμος με τους νησιώτες να βρίσκουν ξανά το χιούμορ τους και να διασκεδάζουν μικροί-μεγάλοι!

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι των νησιών ακολούθησαν τα χιονισμένα τοπία προκειμένου να παιξουν τον καθιερωμένο ”χιονοπόλεμο”, κάτι ιδιαίτερα σπάνια για τα νησιά των Κυκλάδων! Συχνά πυκνά βλέπουμε χιονοπόλεμο στα χιονοδρομικά, στα βουνά, στις πλατείες…σε πλοίο το οποίο βρίσκεται εν πλω δεν έχετε όμως ξαναδεί !!!

Έγινε κι αυτό, πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ανοιχτά της Άνδρου με προορισμό το νησί της Τήνου, ξεκίνησαν να παίζουν χιονοπόλεμο! Κι όπως θα δείτε και απο το βίντεο το διασκεδάζουν ιδιαίτερα καθώς είδαν το κατάστρωμα του πλοίου να μετατρέπεται σε…χιονοδρομικό ! Όμορφες εικόνες, χαμογελαστοί άνθρωποι, το χρειαζόμαστε αυτή την εποχή!

cyclades24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλάδες: Έπαιζαν χιονοπόλεμο στο πλοίο, ενώ ταξίδευαν! (video)"

Σάμος: Αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση τα μέλη της ΕΛΜΕ

Aρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου και να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι καθηγητές αναφέρουν μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό ενώ η προσέλευση τους στις σχολικές μονάδες , κρίνεται επικίνδυνη επικαλούμενοι την ανακοίνωση των δήμων του νησιού που αναφέρει, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία για τις 24 και 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά. Για το λόγο αυτό δε θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

«Με εντολή του υπουργείου καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τηλεκπαίδευση.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί εκπαίδευση και για το λόγο αυτό τα σχολεία φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο λόγος για τη σημερινή εντολή του είναι ότι πρέπει να φαίνεται, ότι όλα λειτουργούν κανονικά, σε συνθήκες ομαλότητας, ώστε να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός του (αξιολόγηση, εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κλπ.)» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση τα μέλη της ΕΛΜΕ"

Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρό 4χρονο παιδάκι – Το παρέσυρε αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Πατήσια, με ένα 4χρονο παιδάκι να χάνει τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι παρασύρθηκε από όχημα και σκοτώθηκε επί τόπου στην οδό Ταϋγέτου.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 7:30 το απόγευμα. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, το παιδάκι βρέθηκε στη μέση του δρόμου, στην οδό Ταϋγέτου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρό 4χρονο παιδάκι – Το παρέσυρε αυτοκίνητο"

Σολτς: Απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα

«Απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη» χαρακτηρίζει την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ζητά σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων.

«Η εδαφική ακεραιότητα των χωρών είναι ένα από τα επιτεύγματα της συνεννόησης μετά το 1990, επομένως τα σύνορα δεν πρέπει να μετακινούνται δια της βίας. Πρέπει να ισχύουν νόμοι και κανόνες και όχι η στρατιωτική ισχύς», δηλώνει ο κ. Σολτς στην Süddeutsche Zeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο και αρνείται την κριτική που του ασκείται για επιφυλακτική θέση του Βερολίνου έναντι της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

«Έχω μιλήσει με καθαρά λόγια – και αυτά ισχύουν. Και ισχύει και ό,τι έχουμε συμφωνήσει οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι με την αμερικανική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ενδεχόμενη επίθεση κατά της Ουκρανίας θα είχε υψηλό κόστος για τη Ρωσία», συνεχίζει ο Καγκελάριος, ο οποίος παράλληλα απορρίπτει το αίτημα της Μόσχας να αποκλείσει το ΝΑΤΟ την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούν να δοθούν τέτοιες εγγυήσεις». Διευκρινίζει πάντως και ότι «ούτως ή άλλως η ένταξη άλλων χωρών της ανατολικής Ευρώπης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη».

Σε ό,τι αφορά την πιθανή επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ο Όλαφ Σολτς τονίζει ότι θα ήταν καλό να αποφευχθεί, αλλά τάσσεται υπέρ των «προσεκτικών τιμωρητικών» μέτρων, εφόσον η Μόσχα δεν επιλέξει τελικά την αποκλιμάκωση. «Η λογική υπαγορεύει την επιλογή μέτρων τα οποία θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση για όσους παραβιάζουν τις από κοινού συμφωνηθείσες αρχές», συνεχίζει ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης (SPD), αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι πρέπει να εξεταστούν και οι επιπτώσεις που θα είχαν οι κυρώσεις στην ίδια τη Γερμανία. «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μέτρο που δεν έχει συνέπειες και για εμάς», προειδοποιεί, αν και διαβεβαιώνει ότι είναι σύμφωνος με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το ποιες κυρώσεις είναι πιθανό να επιλεγούν. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – και θα είμαστε», καταλήγει.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σολτς: Απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα"

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αλλαγή στον προγραμματισμό των εμβολιασμών των παιδιών στο Παίδων Πεντέλης

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» από αύριο Δευτέρα (24.1.2022) στην Αττική αλλάζει τον προγραμματισμό για τα ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών που ήταν να πραγματοποιηθούν αύριο και την Τρίτη στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών για αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη (27.1.2022) και Παρασκευή (28.1.2022) στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι.
 
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τους εμβολιασμούς των παιδιών:

«Λόγω της κακοκαιρίας και με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στον εμβολιασμό των παιδιών, αποφασίστηκε οι εμβολιασμοί που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα 24/1 και μεθαύριο Τρίτη 25/1 στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’.

Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αλλαγή στον προγραμματισμό των εμβολιασμών των παιδιών στο Παίδων Πεντέλης"

Ισραήλ: Η τέταρτη δόση εμβολίου ενισχύει την ανοσία και τη σοβαρή νόσηση απο Covid-19

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στην χώρα, στην ηλικιακή ομάδα ανώ των 60 ετών, όσοι κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου, ενισχύονται κατά δυο φορές περισσότερο από το να προσβληθούν από Covid-19 και τρείς φορές από το να νοσήσουν σοβαρά.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί την τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer, στις αρχές του μήνα, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Η τέταρτη δόση εμβολίου ενισχύει την ανοσία και τη σοβαρή νόσηση απο Covid-19"

Προκαλεί ο Ακάρ: Τα όπλα που αγόρασε η Ελλάδα είναι πάρα πολλά για την κανονική άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας για τις σχέσεις με την Ελλάδα, κάνοντας επιπλέον αναφορά στα γαλλικά Rafale που έφτασαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Τουρκία ελπίζει να επιλύσει όλες τις διαφορές με τη γειτονική χώρα μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Αναφερόμενος στα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που έλαβε η Ελλάδα από τη Γαλλία, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι αγοράζοντας έξι μεταχειρισμένα αεροπλάνα. Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για την κανονική άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία».

«Η Τουρκία δεν έχει μαξιμαλιστικές βλέψεις και δεν έχει βλέμμα σε εδάφη καμίας χώρας, αλλά ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και συνταξιούχοι διπλωμάτες και στρατιώτες συνεχίζουν να προκαλούν τον ελληνικό λαό εναντίον της Τουρκίας», σημείωσε ο υπουργός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Ακάρ: Τα όπλα που αγόρασε η Ελλάδα είναι πάρα πολλά για την κανονική άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία"

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Τη Δευτέρα 24.01.2022 και την Τρίτη 25.01.2022, κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, (ΚΔΗΦ), στις περιφέρειες:

Καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες:

  • Κιλκίς
  • Κυκλάδων
  • Λήμνου
  • Βοιωτίας
  • Εύβοιας
  • Φθιώτιδας
  • Φλώρινας
  • Κορινθίας.

Εκτός των ανωτέρω, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει, λόγω της έντονης κακοκαιρίας, την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Κύριο μέλημα μας είναι πάντα η διαφύλαξή της υγείας και η ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων.  Γι’ αυτό και εξαιτίας των  έντονων καιρικών φαινομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν, αναστέλλουμε για τις επόμενες δύο μέρες, την λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Προστατεύουμε όλους τους συμπολίτες μας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί"

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς από αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργιος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Επιπλέον, έλαβαν μέρος o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), Υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, o Διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Σπυρίδων Λάσκος και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς και ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο και από τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, Μορέας ΑΕ, Νέα Οδός ΑΕ / Κεντρική Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ, Αττική Οδός ΑΕ) για τα μέχρι τώρα μικρής έκτασης προβλήματα που αντιμετώπισαν επιτυχώς, καθώς και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας.

 
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης ανέφερε:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, Πριν από λίγο ολοκληρώσαμε μια ευρεία συντονιστική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των φορέων της χώρας που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία. Σε αυτή την συντονιστική σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και βέβαια, ο ΔΕΔΔΗΕ. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, για την άψογη συνεργασία και την οικοδόμηση συνεργειών σε αυτό το δύσκολο καιρικό φαινόμενο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διήμερο. Όλοι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, αύριο Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη αναμένουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Προβλέπεται ότι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στη Μαγνησία, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας θα αρχίσουν από αργά απόψε το βράδυ. Γι’ αυτό ανεξαρτήτως του καιρού αυτή τη στιγμή, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι ενδέχεται απρόοπτη αλλαγή του καιρού στην περιοχή τους. Ιδιαίτερα για την Αττική και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση των μετεωρολόγων, δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι, αύριο Δευτέρα.

Τα θέματα που μας απασχόλησαν σε αυτή την σύσκεψη, εκτός από την ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού και το που βρισκόμαστε σε επίπεδο προετοιμασίας-ετοιμότητας, ήταν τρία. Η λειτουργία των σχολείων, η δυνατότητα των δυνάμεων που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους να τους κρατήσουν ανοιχτούς, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας, η λειτουργικότητά της, καθώς και η διασφάλιση ότι παντού, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, δεν θα έχουμε προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων: Γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και όπως αντιλαμβάνεστε οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά περίπτωση. Όπως είναι γνωστό, τις αποφάσεις για την λειτουργία των σχολείων θα τις λάβει η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού. Για αυτό και στην Αττική αυτή τη στιγμή διεξάγεται σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για να ληφθούν οι αποφάσεις με βάση τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα. Σε ό,τι αφορά περιοχές της Εύβοιας, Σποράδες αλλά και νησιά των Κυκλάδων, έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και ορισμένα σχολεία ή ακόμη και όλα τα σχολεία σε κάποιες περιοχές, θα μείνουν κλειστά για το επόμενο διήμερο. Οι γονείς θα ενημερωθούν από τα μέσα ενημέρωσης για τις συγκεκριμένες περιοχές. Είναι σαφές ότι όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία θα υπάρξει τηλεκπαίδευση. Το έχει προετοιμάσει ήδη το Υπουργείο Παιδείας και η τηλεκπαίδευση θα συνεχίσει, όπως έχει ήδη γίνει πάρα πολλές φορές και κατά την περίοδο της πανδημίας.

Είπα και πριν ότι για την Αττική, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, αιτιολογούμε αυτές τις αποφάσεις για τα σχολεία στη βάση δύο κύριων λόγων: Πρώτον, είναι δεδομένο από την ενημέρωση των μετεωρολόγων ότι τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν ενώ τα παιδιά θα βρίσκονται ήδη στα σχολεία και σε αυτή την περίπτωση, θα καθίσταται δύσκολη και ενδεχομένως επικίνδυνη η επιστροφή τους στο σπίτι. Τα φαινόμενα θα εμφανιστούν δηλαδή αύριο μέσα στην ημέρα κατά την ώρα κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων. Ο δεύτερος παράγοντας βέβαια, είναι η πανδημία, καθώς τα παράθυρα των σχολείων πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και τις επόμενες μέρες θα έχουμε όντως πολύ δυνατό ψύχος και σε κάποιες περιπτώσεις, παγετό. Επαναλαμβάνω όμως ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια σύσκεψης με τους Δήμους, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Δεύτερο σημείο: οι μετακινήσεις. Απευθύνουμε ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες. Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας, γιατί μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας με αίθριο καιρό, αλλά όταν θα επιστρέφουμε να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες. Επίσης, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για τους αυτοκινητόδρομους: Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί, ώστε να συνεχίσει η χώρα να λειτουργεί, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Από τη σύσκεψη, φάνηκε ότι η στενή συνεργασία των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων και της Τροχαίας, θα μας βοηθήσει ώστε να μην κλείσει ούτε λεπτό ένας εθνικός δρόμος, ένας αυτοκινητόδρομος. Εάν παρ’ ελπίδα αυτό συμβεί, οι πολίτες θα έχουν άμεση ενημέρωση για περιορισμό της κίνησης κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στα βαρέα οχήματα. Στην περίπτωση των βαρέων οχημάτων, επαναλαμβάνω, Τροχαία και εταιρείες διαχείρισης εγγυώνται ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Εντούτοις, ειδικά για τα βαρέα οχήματα, συστήνουμε, σε όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους, παραδείγματος χάριν την Ολυμπία και Ιονία Οδό, έτσι ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. Η σύσταση για τα βαρέα οχήματα είναι ισχυρή καθώς πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία οποιαδήποτε εκτροπή ενός βαρέος οχήματος μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Ένα τέτοιο συμβάν δημιουργεί πολλές φορές ανυπέρβλητα προβλήματα.

Επίσης, οι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η Αστυνομία, αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, δεν θα επιτρέπει σε οχήματα δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Το τρίτο θέμα που συζητήσαμε στη σύσκεψη ήταν η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα: Με τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ αυτές τις δύο μέρες – αν και τα φαινόμενα δεν ήταν τόσο έντονα – δεν υπήρξαν ούτε μικρά χωριά που να έμειναν έστω και για λίγο χωρίς ρεύμα. Μόνο στην Εύβοια και στην Άνδρο και είχαμε μια πολύ μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος που αποκαταστάθηκε άμεσα. Με τη συνεχή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου μας, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Περιφερειών, των Δήμων και του ΔΕΔΔΗΕ, πιστεύουμε ότι θα έχουμε άμεση αποκατάσταση την ηλεκτροδότησης παντού, όπου και αν σημειωθούν προβλήματα. Ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας κοπές δέντρων και κλαδιών γύρω από τους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ και άλλες υπηρεσίες, ενώ, κι εδώ είναι μία ειδική περίπτωση, έχει υπάρξει ειδική πρόνοια ώστε οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι μέσω του 112, θα σταλεί όπου κριθεί απαραίτητο μήνυμα προς τους πολίτες με τις απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα (σημ: εστάλη ήδη σε Μαγνησία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Εύβοια, βόρειες Κυκλάδες και Λήμνο).

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση: ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Είμαι πεπεισμένος ότι με σωστή συνεργασία όλων των φορέων, τη βοήθεια των πολιτών, θα μπορέσουμε να μειώσουμε, αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο, τις επιπτώσεις από αυτήν την κακοκαιρία. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη αυτές τις μέρες ότι η χώρα διαθέτει ένα εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις και πιστεύω για μία ακόμη φορά, αυτό θα επιβεβαιωθεί απολύτως.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Επιπλέον, λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα (Αττική, Μαγνησία, Εύβοια και Σκύρο, Βοιωτία, Κυκλάδες) βρίσκονται σε επιφυλακή με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει, επίσης, θέσει στη διάθεσή των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναγγελίες βλαβών (800 400 4000).

Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, επαναλαμβάνουμε προς τους πολίτες έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τις επόμενες 48 ώρες και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Χιονοπτώσεις και παγετό:

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους:

Ασφαλή θέρμανση:

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  που εκδόθηκε  την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρό καιρικό σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα από τη Δευτέρα (24/1/2022). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

1) Χαμηλές θερμοκρασίες:

Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

2) Χιονοπτώσεις:

Α) τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δ) την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

3) Θυελλώδεις Άνεμοι:

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην Ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»"

Φυλάκιο Έβρου: Επέδωσαν ψήφισμα στο ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ και στην Εκκλησία

Στα πλαίσιο των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τις μεταναστευτικές δομές  στο Φυλάκιο Έβρου, τα μέλη επέδωσαν σήμερα ψήφισμα, που συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχο.

Πρώτος αποδέκτης του ψηφίσματος ο διοικητής της δομής ΚΥΤ -ΠΡΟΚΕΚΑ και επόμενος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου.

Στο ψήφισμα εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην επέκταση της δομής καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ζητούν την άμεση ανταπόκριση από τον αρμόδιο Υπουργό στα επανειλημμένα αιτήματα  του Δήμου Ορεστιάδας, εξουσιοδοτούν την συντονιστική επιτροπή για την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, των δήμων του νομού, αλλά και του Πρωθυπουργού της χώρας επισημαίνοντας, ότι γνώμονας σε κάθε τους ενέργεια είναι η εθνική ασφάλεια, καθώς ο Έβρος δεν είναι απλά ένας νομός, αλλά ο ακοίμητος φρουρός της πατρίδας, για τον οποίο δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μια ρευστή κατάσταση στα μετόπισθεν της αμυντικής του τοποθεσίας.

Την προηγούμενη μέρα, τα μέλη της επιτροπής είχαν συνάντηση  με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά γύρω από τις παρεμβάσεις  που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μέσα από τις μελέτες και τα σχέδια, που έχουν στα χέρια τους.

Το βάρος τώρα επικεντρώνεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στην Ορεστιάδα την ερχόμενη Τρίτη στις 8 το βράδυ  με μοναδικό θέμα  «Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας. Εισηγητής: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης»

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου Καραμπατζάκη Γεώργιο  οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος,  αλλά και ο Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα παραστεί διαδικτυακά.

Το ψήφισμα:

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλάκιο Έβρου: Επέδωσαν ψήφισμα στο ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ και στην Εκκλησία"

Καιρός αύριο: Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

Ο καιρός αύριο Δευτέρα (24.01.2022) μας βάζει δύσκολα με πυκνές χιονοπτώσεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) στην ανατολική Στερεά, και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν. Εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -13 (μείον 13) έως -01 (μείον) βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις
Άνεμοι: Βόρειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -06 (μείον 6) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά σε Σποράδες, Εύβοια και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βόρεια. Στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν, και θα συνεχιστούν το μεγαλύτερο διάστημα της Τρίτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά που το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Χιόνια και στην Αττική"

Κορωνοϊός: 12.108 νέα κρούσματα και 84+2 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 12.108, εκ των οποίων 61 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.793.311 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 418 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο 6,46% η θετικότητα σε 187.385 τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 4.170 στην Αττική (7.001 χθες).
  • 1.182 στη Θεσσαλονίκη (1.621 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 564 από την Ανατολική Αττική (892 χθες).
  • 547 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (918 χθες).
  • 206 από τη Δυτική Αττική (399 χθες).
  • 516 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (864 χθες).
  • 1.217 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.993 χθες).
  • 463 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (728 χθες).
  • 582 από τον Πειραιά (1.072 χθες).
  • 75 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (135 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 170 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 3 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 133 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 57 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 112 στην ΠΕ Άρτας.
  • 433 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 101 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 5 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 105 στην ΠΕ Δράμας.
  • 224 στην ΠΕ Έβρου.
  • 210 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 16 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 55 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 93 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 78 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 583 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 15 στην ΠΕ Θάσου.
  • 59 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 49 στην ΠΕ Θήρας.
  • 6 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 199 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 110 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 48 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 73 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 4 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 77 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 134 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 48 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 47 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 123 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 218 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 54 στην ΠΕ Κω.
  • 57 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 266 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 102 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 109 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 47 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 24 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 154 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 156 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 54 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 23 στην ΠΕ Νάξου.
  • 117 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 24 στην ΠΕ Πάρου.
  • 71 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 118 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 50 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 225 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 117 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 225 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 53 στην ΠΕ Σάμου.
  • 76 στην ΠΕ Σερρών.
  • 21 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 9 στην ΠΕ Σύρου.
  • 7 στην ΠΕ Τήνου.
  • 101 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 83 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 21 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 15 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 111 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 349 στην ΠΕ Χανίων.
  • 63 στην ΠΕ Χίου.
  • 198 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (361 χθες)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 84, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.635 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 665 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 537 (80.75%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19.25%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.977 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 423 (ημερήσια μεταβολή -22.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 491 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 22 Ιανουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 74.369.610 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 4.334.310 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 22 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 46 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 12.403 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.100 θετικά (8,87%).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 12.108 νέα κρούσματα και 84+2 θάνατοι"

Βέλγιο: 50.000 άνθρωποι είπαν όχι στα μέτρα για τον κορονοϊο – Δεν έλειψε η ένταση

Περίπου 50.000 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, κατά του υγειονομικού πάσου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αρκετοί συμμετέχοντες έφτασαν στις Βρυξέλλες με πούλμαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Πολωνία…), στο κάλεσμα κινημάτων όπως η «Παγκόσμια Διαδήλωση για την Ελευθερία» (World Wide Demonstration for Freedom) και οι «Ευρωπαίοι Ενωμένοι για την Ελευθερία» (Europeans United for Freedom), καθώς και στο κάλεσμα περίπου 600 ευρωπαϊκών τοπικών ενώσεων, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων που γίνεται στις Βρυξέλλες, μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα, η πορεία, που ξεκίνησε γύρω στις 11π.μ. (τοπική ώρα) στο “Gare du Nord” κατευθύνθηκε προς την καρδιά της ευρωπαϊκής συνοικίας, στην πλατεία Schuman και με προορισμό το «Parc du Cinquantenaire», όπου οι διοργανωτές εκφώνησαν ομιλίες. Οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκα και φώναζαν ένα κυρίως σύνθημα: «ελευθερία».

Η ατμόσφαιρα έγινε πιο τεταμένη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν κροτίδες κατά της αστυνομίας, πριν μπουν σε δράση τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα από την πλευρά των βελγικών αρχών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί και οι κανονιοφόρος νερού μπήκε μέσα στο πάρκο «Cinquantenaire», καταβρέχοντας τους διαδηλωτές για να απομακρυνθούν.

Γύρω στις 4:30μ.μ. (τοπική ώρα) ενώ η αστυνομία είχε αδειάσει το πάρκο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και κάδους απορριμμάτων σε μια είσοδο του μετρό στο σταθμό Mérode, όπου ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η εφημερίδα «LeSoir».

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέλγιο: 50.000 άνθρωποι είπαν όχι στα μέτρα για τον κορονοϊο – Δεν έλειψε η ένταση"

Δευτέρα-Τρίτη κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας και σε ολόκληρη τη χώρα – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Κλειστά σε όλη την Αττική θα παραμείνουν Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Οι λόγοι που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στην απόφαση για διήμερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αντί της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι οι εξής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

1) Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός.

2) Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

3) Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση.

4) Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και η απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης με κάθε μέσο. Και τα δύο επιτυγχάνονται με τη λύση που υιοθετήθηκε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση, για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας.

Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της Covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνεται ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό ώστε αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες καταστάσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη της Περιφέρειας με τους δημάρχους, οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν ακούγοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που θα φέρει χιονοκαταιγίδα. Ενδεικτικά ο Κώστας Λαγουβάρδος ανέφερε ότι αναμένεται στα παράλια του Δήμου Ωρωπού χιονόπτωση της τάξης των 40 εκατοστών!

Αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία

Αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών- λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Καλούνται οι διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ και οι υπεύθυνοι των ΒΝΣ να ενημερώνονται και να εφαρμόζουν τις σχετικές αποφάσεις που ανακοινώνονται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοσθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Κλειστά σχολεία τις ίδιες ημέρες και σε άλλες Περιφέρειες

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία στην Εύβοια, εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δευτέρα και την Τρίτη.

Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και του παγετού.

Παράλληλα με απόφαση του ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Στη Βοιωτία ήδη ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση σχετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους δήμους.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας, όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες, Κορινθίας και Αργολίδας.

Στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, θα κλείσουν τα σχολεία στου δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο δήμο Σπάρτης.

Σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα.

Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Κυκλάδες

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Και στην Σύρο με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών- λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας αναστέλλεται η λειτουργία των Εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας, για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί για την ημέρα αυτή και της επικινδυνότητας που επάγονται στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους.

Η αναστολή θα ισχύσει αρχικώς για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και εφόσον συντρέχει λόγος, θα παραταθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με νέα απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί αύριο στις 13.30. Ο Δήμος παρακαλεί για την επίδειξη αυξημένης προσοχής εκ μέρους όλων των Δημοτών καθώς και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Κρήτη

Χανιά

Δήμος Κισσάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Με τη σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διάστημα στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου. Η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Ήδη χιονίζει στην Περιφέρεια του Δήμου ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, συνθήκη που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φαιστού

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τόσο στον ορεινό όγκο του Δήμου Φαιστού, όσο και στην πεδιάδα κι εξαιτίας της πρόβλεψης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ένταση των φαινομένων κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τόσο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Φαιστού, όσο και Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό.

Λασίθι

Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά σχολεία και στο Κιλκίς

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, «με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπροσθέτως, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκρίνεται ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή έκθεσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δριμύ ψύχος λόγω του τακτικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.

Τα σχολικά μαθήματα θα καλυφθούν αύριο με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του νομού με τις οικείες Διευθύνσεις των Σχολείων. Η απόφαση του Δημάρχου εκδόθηκε μετά από συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ».

Κλειστά σχολεία στα Δωδενάνησα

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στα νησιά της Δωδεκανήσου λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών. Λίγο πριν τις 19.00 εκδόθηκαν αποφάσεις από τους δημάρχους οι οποίες αφορούν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται παράλληλα οι υπηρεσίες των δήμων για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Κλειστά τα σχολεία σε Καβάλα, Παγγαίο, Θάσο – Ανοιχτά στη Δράμα 

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου για αύριο Δευτέρα και Θάσου για Δευτέρα και Τρίτη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχής μας τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Θάσου

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης τη Δευτέρα 24-01-2022 και την Τρίτη 25-01-2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση-χιονόστρωση στις 22-01-2022 και παγετός-χαμηλές θερμοκρασίες έκτοτε) που επικρατούν και προβλέπονται, καθιστώντας επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου

Εξαιτίας του ολικού παγετού και σε συνδυασμό με την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του Covid-19, ο Δήμος Παγγαίου με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών αποφασίζει, αύριο Δευτέρα 24/1/2022 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί να παραμείνουν κλειστοί.

Ανοιχτά στη Δράμα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στους πέντε δήμους του νομού Δράμας.

Σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Γρεβενά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι εκκρεμότητες με τους ελέγχους των σχολικών μονάδων στη Φλώρινα εξαιτίας του σεισμού υποχρεώνει πολλούς δημάρχους να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων ή στην τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Στην ΠΕ Φλώρινα οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον δήμο Φλώρινας και στον δήμο Πρεσπών, ενώ στον δήμο Αμυνταίου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

Στην ΠΕ Κοζάνης οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον Δήμο Εορδαίας, ενώ στον δήμο Κοζάνης και στον δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00. Στον Δήμο Βοΐου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15, ενώ στον δήμο Σερβίων οι σχολικές μονάδες Λιβαδερού και Τρανοβάλτου θα παραμείνουν κλειστές και στα Σέρβια, Βαθύλακο τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 9:15.

Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στους δήμου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ενώ στο δήμο Νεστορίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15.

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμου Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

Στο Μεσολόγγι

Με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Δήμος Αλμυρού: Κλειστά λόγω παγετού τα σχολεία το επόμενο διήμερο
 
Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση για το διήμερο 24 – 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και κυρίως λόγω του παγετού που αναμένεται, αποφάσισε ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
 
Ήπειρος: Που κλείνουν τα σχολεία και που θα λειτουργήσουν κανονικά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο Δευτέρα στο Ζαγόρι, ενώ μια ώρα αργότερα θα ανοίξουν στο Μέτσοβο. Κανονικά θα λειτουργήσουν στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στους Μηλιωτάδες και το Πάπιγκο του Δήμου Ζαγορίου, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ιδιαίτερα του παγετού. Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου, την Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν. Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμο Μετσόβου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους φορείς της εκπαίδευσης. ώστε η θέρμανση των σχολείων να ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωί και αρκετά πριν την άφιξη των μαθητών. 

Σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Με απόφαση των δημάρχων έκλεισαν για αύριο Δευτέρα τα σχολεία στους Δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο Δήμους της Σάμου.

Στη Σάμο με την απόφαση των δημάρχων του νησιού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δήμος Βόλου: Ελήφθη τελικά απόφαση για κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη
 
 Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και μετά την τελευταία ενημέρωση των μετεωρολόγων για τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις και παγετός) που αναμένεται να επικρατήσουν και στην περιοχή μας τις προσεχείς 48 ώρες, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, και την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022  όλα τα σχολεία στην περιοχή ευθύνης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.
 
Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση για μαθητές κλειστών σχολείων

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δευτέρα-Τρίτη κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας και σε ολόκληρη τη χώρα – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές"

Κακοκαιρία «Ελπίς» - Αρκαλοχώρι: Χωρίς θέρμανση οι σεισμόπληκτοι - Έκκληση για βοήθεια

Η «Ελπίδα» έφερε μαγικές, λευκές εικόνες για στην Κρήτη, για όσους απολαμβάνουν την ζεστασιά του σπιτιού τους, ωστόσο για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι έφερε επιπλέον προβλήματα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η εθελοντική ομάδα «Αποστολή Αγάπης», οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν στους οικίσκους έχουν μείνει χωρίς θέρμανση καθώς τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν λόγω της παγωνιάς.

Η ομάδα απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει σόμπες για τους σεισμόπληκτους καθώς τόσο οι σημερινή όσο και οι δύο επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως στους οικίσκους μένουν ηλικιωμένοι αλλά κι οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι για μια ακόμη φορά έχουν ανάγκη την στήριξη των φορέων και των συμπολιτών τους.

creta24 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Ελπίς» - Αρκαλοχώρι: Χωρίς θέρμανση οι σεισμόπληκτοι - Έκκληση για βοήθεια"

Εκαναν παιδότοπο χώρο διασκέδασης με μουσική

Παιδότοπο στην Αργυρούπολη, που είχε διαμορφωθεί σε χώρο διασκέδασης, με μουσική και καλλιτέχνες, και γνωστό καφέ - κλαμπ στο Μικρολίμανο που λειτουργούσε με μουσική, κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων, εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα, κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου Αγοράς.

Επιβλήθηκαν και στις δυο περιπτώσεις τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ μετά από έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, εντόπισε στην περιοχή της Αργυρούπολης κατάστημα (παιδότοπο) στον όροφο του οποίου είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος διασκέδασης με μουσική και καλλιτέχνες.

Οι πελάτες έμπαιναν κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη του παιδότοπου από τον ισόγειο χώρο αυτού που ήταν σκοτεινός ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί και κατόπιν ανέβαιναν στον όροφο (πατάρι) όπου υπήρχαν καναπέδες, ποτά, λουλούδια κλπ.

Το κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ και με την συνδρομή ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής εισήλθε στον ανωτέρω χώρο, διαπίστωσε την λειτουργία του και προέβη στον καταλογισμό των κυρώσεων που προβλέπονται. Δηλαδή, στον μεν ιδιοκτήτη του παιδότοπου διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, στο δε προσωπικό και πελάτες διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης COVID-19.

Επίσης σήμερα το πρωί, πρωινές ώρες, έτερο κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ στην περιοχή του Μικρολίμανου Πειραιά εντόπισε γνωστό cafe club της περιοχής να λειτουργεί με χρήση μουσικής κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων. Στην επιχείρηση επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκαναν παιδότοπο χώρο διασκέδασης με μουσική"

Ιταλία: Η απίστευτη απάτη ανεμβολίαστων για να πάρουν το «πράσινο πάσο»

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται σήμερα σε μια νέα απάτη στην Ιταλία, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Οι περιφερειάρχες στην Ιταλία ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Η απίστευτη απάτη ανεμβολίαστων για να πάρουν το «πράσινο πάσο»"

Παρατείνονται έως 7 Φεβρουαρίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό, την παράταση των αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα οι οποίες θα ισχύουν έως την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022.

Οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας και τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 προβλέπουν τα ακόλουθα: 

Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εμβολιασμού για όλους τους ταξιδιώτες από 5 ετών και άνω: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού παραμένει σε εφαρμογή η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 42 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, Άγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία, Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν, Χιλή, Μεξικό, Κόσοβο* και Κινεζική Ταϊπέι**.

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Έλεγχοι σε παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών και προσωρινός περιορισμός πέντε (5) ημερών σε περίπτωση κρούσματος : Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form.  Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα/απομόνωση θα ισχύει για πέντε (5) μέρες, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές. Ο προσωρινός περιορισμός αρχίζει από την επόμενη ημέρα της διάγνωσής τους ως θετικών στον κορωνοϊό COVID-19. Μετά την πάροδο των πέντε (5) ημερών και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί, με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για είκοσι τέσσερις (24) ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, λήγει ο προσωρινός περιορισμός. Εάν ο πυρετός συνεχίζει μετά την πάροδο των πέντε (5) ημερών, παρατείνεται ο προσωρινός περιορισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη) για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από τη λήξη του περιορισμού. Όλοι οι επιβάτες εξωτερικού πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας μας.

Αεροπορική οδηγία για υπηκόους Αργεντινής, Ρωσίας, Ινδίας, Ουρουγουάης, Σουλτανάτου του Ομάν, Μεξικού και Χιλής: Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων τρίτων χωρών, εκτός όλων των άλλων προϋποθέσεων εισόδου στην Ελλάδα που προβλέπονται από την αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού, θα εισέρχονται με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, από τις ακόλουθες 16 χώρες: Επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους, θα υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς υπάρχει εξαίρεση για τους ταξιδιώτες/επιβάτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική: Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού. Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

Σημειώσεις:

*Κόσοβο (η ονομασία αυτή τελεί υπό την επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και είναι σύμφωνη με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑ ΗΕ) 1244/1999 και τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου).

** Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνονται έως 7 Φεβρουαρίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού"

Τραγωδία στην Πατρών - Αθηνών: Βάφτηκε με αίμα η άσφαλτος - Ακαριαίος θάνατος για 22χρονη στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ)

Απίστευτη τραγωδία στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στο ύψος της Παναγοπούλας.

Λίγο μετά τα τούνελ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή οδηγός συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 22χρονη κατέβηκε από το όχημά της για να δει τί έχει συμβεί και παρασύρθηκε από μεγάλο φορτηγό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

To θανατηφόρο συνέβη στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Στο σημείο έσπευσε μονάδα του ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα.

Η 22χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν την παρέσυρε νταλίκα στην Ολυμπίοα Οδό είναι από την Αθήνα. Σύμφωνα με το tempo24.news πρόκειται για την Τ.(Επώνυμο)Σ. (Όνομα) από το Περιστέρι Αττική με Αλβανική καταγωγή..

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Πατρών - Αθηνών: Βάφτηκε με αίμα η άσφαλτος - Ακαριαίος θάνατος για 22χρονη στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ)"

Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα βιασμού

Δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή των Σερρών για απόπειρα βιασμού και παράνομη κατακράτηση από κοινού. Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας γυναίκας χάρη στην οποία εντοπίστηκαν άμεσα οι άνδρες αυτοί.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, προσπάθησαν με τη χρήση βίας να την εξαναγκάσουν σε γενετήσιες πράξεις μέσα σε όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα βιασμού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news