facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνελήφθησαν 9 Αιγύπτιοι για εγκληματική οργάνωση – Ανατροπή με το λιμάνι εκκίνησης

Σε εννέα συλλήψεις Αιγυπτίων, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Οι συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο είχαν προαναγγελθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ερωτώμενος αν οι πληροφορίες για συλλήψεις ακόμα και σήμερα είναι ακριβείς: «Είναι ακριβείς οι πληροφορίες. Τα στελέχη του Λιμεναρχείου έχουν κάνει προανακριτική διαδικασία που έχει βγάλει αποτελέσματα, έχουμε υπόπτους και αναμένονται συλλήψεις».

Τα άτομα που συνελήφθησαν όλοι Αιγύπτιοι ανακρίνονταν ως ύποπτοι στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας. Οι διακινητές φαίνεται πως είχαν σελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας έβρισκαν πελάτες, ενώ η «ταρίφα» τους ήταν μεταξύ 4.000 και 6.000 ευρώ για κάθε άτομο που επιβίβαζαν στο αλιευτικό που βυθίστηκε στο σημείο της Μεσογείου με τα πιο βαθιά νερά.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανέφερε: «Υπολογίζεται ότι περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια είναι τα έσοδα αυτών των ανθρώπων που αγόρασαν αυτό το πλοίο και έβαλαν 750 ψυχές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για να ξεκινήσουν το ταξίδι από Λιβύη προς την Ιταλία. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μήνα ξεκινούν από Λιβύη με κατεύθυνση την Ιταλία, δεκάδες χιλιάδες φτάνουν στην Ιταλία, χιλιάδες κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους».

Μιλώντας στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, διέψευσε ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το αλιευτικό σκάφος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται». Σύμφωνα με τον Alpha, ερευνάται ο ρόλος της μοναδικής γυναίκας που βρέθηκε νεκρή και ήταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο κατάστρωμα του πλοίου.

«Σχονιά στο αλιευτικό έριξε το παραπλέον πλοίο για να τους δώσει εφόδια»

Σχετικά με φήμες που θέλουν πλοίο του ελληνικού Λιμενικού να έχει πλαγιοδέσει στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, σημείωσε: «Από την πρώτη μέρα αναφέρουμε αναλυτικά με χρόνους τι έχει συμβεί. Το παράκτιο περιπολικό πλησίασε αρκετές φορές το πλωτό, όπως φαίνεται και στην τελευταία φωτογραφία με σκοπό να τους πείσει για τη συνδρομή μας. Δεν έγινε ποτέ καμία πλαγιοδέτηση. Σχοινιά έριξε το φορτηγό το παραπλέον για να τους δώσει τροφοεφόδια, ελληνικής σημαίας».

Ο Νίκος Αλεξίου ανέφερε σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, πως οι μαρτυρίες δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς οι αναφερόμενοι αριθμοί απέχουν αρκετά. «Δυστυχώς από τις μαρτυρίες το νούμερο είναι πολύ ετερόκλητο από 400 έως 700 έχουν δηλώσει και το εύρος είναι τεράστιο». Ερωτώμενος, μέχρι πότε θα συνεχιστεί η έρευνα σημείωσε «Συνεχίσουμε τις έρευνες, δεν έχουμε μπει σ’ αυτή τη συζήτηση».

Ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Συνελήφθησαν 9 Αιγύπτιοι για εγκληματική οργάνωση – Ανατροπή με το λιμάνι εκκίνησης"

Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες για τουλάχιστον τρεις ημέρες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, που έρχεται να επιβεβαιώσει το… βουνό από προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας 47χρονος βρισκόταν νεκρός στις τουαλέτες του νοσοκομείου για -τουλάχιστον- τρεις ημέρες και τελικά εντοπίστηκε από το προσωπικό, λόγω της έντονης και δυσάρεστης μυρωδιάς. Ο άνδρας ήταν τοξικομανής και εισήχθη στο Αττικόν, λόγω προβλημάτων υγείας που του είχε προκαλέσει η χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί της Πνευμονολογικής – Νευρολογικής κλινικής του είχαν κάνει πειθαρχικό εξιτήριο, καθώς – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις τους. 

Ο 47χρονος εντοπίστηκε στις τουαλέτες, τρυπημένος από μία σύριγγα. Εκτιμάται, ότι βρισκόταν εκεί νεκρός για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Όπως υποστήριξαν οι καθαρίστριες, δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα και θεώρησαν ότι ήταν κάποιος μέσα. Έτσι δεν μπήκαν να καθαρίσουν, με αποτέλεσμα η σορός να γίνει αντιληπτή από την έντονη δυσοσμία.     

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, ανέφερε πως έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και υποστήριξε ότι “ήταν ένας χώρος που είχε εντοπίσει ο ίδιος ότι ήταν αδρανής και δεν ήταν λειτουργικός και τον είχε ανακαλύψει από το διάστημα της νοσηλείας του. Δεν ξέρουμε την ακριβή μέρα του θανάτου του. Αμέσως, ακαριαία φωνάξαμε την ασφάλεια, ήρθαν οι άνθρωποι εκεί, έψαξαν και βρήκαν τα στοιχεία. Και όταν κοιτάξαμε στα αρχεία του νοσοκομείου, είδαμε πως ήταν ο ασθενής, στον οποίο οι γιατροί είχαν δώσει πειθαρχικό εξιτήριο από τις 5 Ιουνίου. Από τότε δεν είχαμε κανένα νέο και δεν ξέραμε την τύχη του.

Ο χώρος αυτός δεν ήταν ένας λειτουργικός χώρος καθημερινής χρήσης, ώστε να μπαίνουν κάθε μέρα καθαρίστριες για να καθαρίζουν. Είχε αποχαρακτηριστεί από χώρος τουαλέτας και είχε βγει από τη λειτουργία της για λίγες μέρες, γιατί γίνονταν κάποιες εργασίες εκεί”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες για τουλάχιστον τρεις ημέρες"

Τέλος στο θρίλερ στον Κίσαμο Χανίων: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα με δυναμίτη

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η επικίνδυνη επιχείρηση αφοπλισμού ενός άνδρα στην περιοχή του Πύργου Κισάμου.

Ο άνδρας ο οποίος είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλούσε να ανατινάξει τα πάντα στον αέρα κάνοντας χρήση μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας που είχε στην κατοχή του, συνελήφθη λίγο μετά τις 17.30 από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με ψυχολόγο και διαπραγματευτή της αστυνομίας και αφού πρώτα είχε αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το σπίτι και είχε διασφαλιστεί η απομάκρυνση της γυναίκας του από αυτό, αστυνομικοί ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στο σπίτι για να τον συλλάβουν.

Μάλιστα στο πλαίσιο της επιχείρησης, προκειμένου να μπορέσουν να τον αφοπλίσουν, έριξαν και δυο χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

 

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο θρίλερ στον Κίσαμο Χανίων: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα με δυναμίτη"

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Παρασκευή (16/06)

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει έως τους 27 με 28 (στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά έως τους 24) και στα νότια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές αρχικά στη Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στη δυτική και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη .

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και το μεσημέρι-απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Στις Κυκλαδες κυκλωνικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στην Κρήτη ανατολικοί νοτιοανατολικοί και από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ενταθούν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 στα νότια 5 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Παρασκευή (16/06)"

Ελβετία: Κρέμασαν και έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη

Την τουρκική οργή πυροδότησε το κρέμασμα και το κάψιμο ομοιώματος του Ταγίπ Ερντογάν στη Ζυρίχη.

Τόσο η τουρκική σημαία όσο και ο ομοίωμα του Τούρκου προέδρου κάηκαν μπροστά από την τράπεζα UBS, στην ελβετική πρωτεύουσα, από μια ομάδα ακτιβιστών που ονομάζεται Zurich Revolutionary Strike Collective. Παράλληλα, προβλήθηκε και πανό με σύνθημα «σκοτώστε (τον Ερντογάν)».

Η Τουρκία κάλεσε τον Ελβετό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας τη διεξαγωγή έρευνας και τον εντοπισμό δραστών, σχολίαζαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Ο πρέσβης της Ελβετίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του διαμηνύθηκε ότι «οι προκλήσεις που στοχεύουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική σημαία στη Ζυρίχη είναι απολύτως απαράδεκτες».

Ο Ζαν Ντανιέλ Ρουτς προσκλήθηκε στο υπουργείο από τον Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και μόνιμο αντιπρόσωπό της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μποζάι είπε στον Ρουτς ότι οι επιθέσεις με στόχο τον Ερντογάν δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελβετία: Κρέμασαν και έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη"

Επιστρέφει στα καθήκοντα του ο ιερέας που τέθηκε σε αργία γιατί έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, επιστρέφει στα καθήκοντα του ο ιερέας που είχε τεθεί σε αργία, μετά την απόφαση του να ντύσει “παπαδάκια” δύο κορίτσια. 

Ο ιερέας Αλέξανδρος Καριώτογλου, εφημέριος στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, δέχτηκε κύμα αντιδράσεων μετά την απόφαση κάνει «παπαδάκια» δύο κορίτσια την Κυριακή της Πεντηκοστής ενώ μάλιστα τέθηκε σε αργία.

Ο ιερέας επιστρέφει πλέον κανονικά στα καθήκοντά του. Η παύση τους ήταν απόφασή της Αρχιεπισκοπής και σήμερα ανακοινώθηκε και πάλι από την Αρχιεπισκοπή η επιστροφή του.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει στα καθήκοντα του ο ιερέας που τέθηκε σε αργία γιατί έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια"

Ναυάγιο στην Πύλο: «Οι Έλληνες έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» δηλώνει ο επικεφαλής της Frontex

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, καθώς μέχρι στιγμής 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση. Πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες. «Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς . Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

Από το πρωί καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο λιμάνι της Καλαμάτας

Συνεχώς καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο Λιμάνι της Καλαμάτας ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο αλιευτικό πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου.

Ο Κασίμ Αμπουζίντ έφτασε από τη Γερμανία και μαζί με έναν φίλο του σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τη γυναίκα του κι άλλους 6 συγγενείς του που επέβαιναν στο πλοίο. Διασχίζοντας τον δρόμο προς το χώρο όπου διαμένουν οι διασωθέντες μετανάστες πλησίαζε στις χαραμάδες μήπως και καταφέρει να βρει κάποιον από τους αγνοούμενους οικείους του, ενώ έδειχνε και φωτογραφία της γυναίκας του μήπως και την έχει δει κάποιος. Συνομιλώντας με στελέχη του Λιμενικού Σώματος του επετράπη η είσοδος στον χώρο, ώστε να ψάξει μέσα μήπως τυχόν έβρισκε τη σύζυγό του. Όπως ανέφερε η γυναίκα του πήγαινε στην Ιταλία, ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί της του είχε πει ότι στο αλιευτικό πλοίο βρίσκονταν άλλες 20 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στα αμπάρια.

Ο 'Αφταμπ ζει στην Αγγλία και είναι από το Πακιστάν και όπως λέει βρήκαν έναν συγγενή τους, αλλά αναζητούν ακόμη άλλα 4 άτομα. «Θέλουμε να μάθουμε που είναι ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε.

Τις τελευταίες ώρες αυξάνεται ο αριθμός των συγγενών και μαζί και η αγωνία για την τύχη των οικείων τους. 'Αλλοι συνοδεύονται από φίλους τους και άλλοι μόνοι τους, ακολουθώντας όμως την ίδια διαδικασία. Στέκονται στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, συνομιλούν με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίοι σημειώνουν τα στοιχεία τους αφήνοντας κάποιους να περάσουν μήπως και αναγνωρίσουν το άτομο που αναζητούν.

Παράλληλα στα κινητά κέντρα που έχουν στηθεί όλη τη μέρα οι διασωθέντες μετανάστες υποβάλλονται διαρκώς σε εξετάσεις, ενώ τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από τους εθελοντές και τις οργανώσεις που από χθες κατέφτασαν στο λιμάνι.

'Αμεση ήταν η κινητοποίηση των τοπικών αρχών στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Κινητοποιήσαμε τις διαδικασίες όλες συνεργαστήκαμε με τις υγειονομικές δομές της περιοχής και όχι μόνο, τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Λακωνίας και της Αρκαδίας, ήρθαν εδώ ασθενοφόρα απ' όλη την Πελοπόννησο, γιατί είχαμε την ελπίδα ότι θα κληθούμε να διαχειριστούμε πάρα πολλούς διασωθέντες . Ο νεκροί είναι 78 εκ των οποίων μια γυναίκα κι αυτό επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν γυναίκες μέσα στην ομάδα αυτή που ήταν στο σκάφος, όπως έλεγαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Δεν ήταν μόνο 182 άτομα, ήταν σίγουρα τριπλάσιοι», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε έμφαση στην βοήθεια που παρείχαν οι κάτοικοι της Καλαμάτας. «Φάνηκε και χθες η κινητικότητα της κοινότητας της Καλαμάτας. Παρ' ό,τι έχουμε δημοτικά μαγειρεία και είχαμε ετοιμάσει το χθεσινοβραδινό φαγητό, τελικά δεν το φέραμε διότι έφεραν εδώ οι φορείς της περιοχής 160 μερίδες που προμηθεύτηκαν από κέτερινγκ για να φάνε οι άνθρωποι εδώ όπως και οι διασώστες που παραμένουν εδώ όλη την ημέρα. Και σήμερα συνεχίζουν φορείς και πολίτες να φέρνουν και νερό και ρούχα και φαγητό. Ήρθαν από χθες καινούργια ρούχα, παντόφλες, εσώρουχα, παπούτσια, από επιχειρήσεις τις περιοχής μας», σημείωσε.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκινά τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών

Κλιμάκιο του Τομέα Αναζητήσεων & Restoring Family Links (RFL) του Ε.Ε.Σ. έφτασε σήμερα στην Καλαμάτα, προκειμένου να συντονίσει από το σημείο τις ενέργειες για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου, όπως τονίζει ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού. Παρακαλούνται οι πολίτες που αναζητούν τους οικείους τους να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Αναζητήσεων & RFL του Ε.Ε.Σ. στο 210 5230 043 και 210 5140440 (Τηλεφωνική γραμμή Τηλεδιερμηνείας για μεταναστευτικούς πληθυσμούς) και μέσω email στο tracingstaff@redcross.gr.

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναυάγιο στην Πύλο: «Οι Έλληνες έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» δηλώνει ο επικεφαλής της Frontex"

Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου – Κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις επόμενες προεδρικές εκλογές

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζει νέα δίωξη στην Τουρκία και αν καταδικαστεί αυτή τη φορά, κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, οπότε δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο πολιτικός που θεωρείται ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Ερντογάν, διώκεται βάσει υποψιών για χειραγώγηση διαδικασίας κατάθεσης προσφορών στο τέλος του 2015, όταν ήταν δήμαρχος του Μπεϊκίντουζου, περιοχής της Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη ακρόαση στην υπόθεση αυτή ξεκίνησε σήμερα, απουσία του Ιμάμογλου, σύμφωνα με πηγή του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, που θεωρείται πιθανόν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2028, απειλείται με ποινή φυλάκισης επτά ετών και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έγινε στόχος της τουρκικής εξουσίας από το 2019 και τη συντριπτική του νίκη του επί του Ερντογάν και του κόμματός του, που ήλεγχε τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας για 25 χρόνια. Η εκλογή του ακυρώθηκε, για να επαναληφθεί η ψηφοφορία και να αναδειχθεί δήμαρχος με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου γίνεται συστηματικά στόχος του Ερντογάν. Στα μέσα του Δεκεμβρίου, καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών, μαζί με απαγόρευση πολιτικών δραστηριοτήτων για «εξύβριση» των μελών της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Ασκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ομως η καταδίκη αυτή, η οποία καταγγέλθηκε με δριμύτητα από την τουρκική αντιπολίτευση και ξένες κυβερνήσεις με επικεφαλής την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο, τον έβγαλε εκτός της κούρσας των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

Μέρος της τουρκικής αντιπολίτευσης θα ήθελε να δει τον Ιμάμογλου αντίπαλο του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές. Από την επανεκλογή του Ερντογάν, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ζητεί δημόσια και επανειλημμένως «αλλαγή» στις τάξεις του CHP πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2024. Ομως, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κόμματος από το 2010, εννοεί προς το παρόν να διατηρήσει ο πόστο του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου – Κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις επόμενες προεδρικές εκλογές"

Αρχαία βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στο δάσος στην Πάρνηθα

Τα αρχαία βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (15/6) σε δασική περιοχή της Πάρνηθας και μεταφέρθηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για να εξεταστούν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αρχαιολόγος είπε, ότι μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν:

Λυχνάρι μήκους 11 εκατοστών
Κορινθιακός αρύβαλλος ύψους 6 εκατοστών
Τμήμα πήλινου μυροδοχείου σωζόμενου ύψους -8,5- εκατοστών και
Τμήμα ατρακτόσχημου μυροδοχείου σωζόμενου ύψους -11,5- εκατοστών.

Οι αρχαιότητες που κατασχέθηκαν και χρήζουν περαιτέρω εξέτασης:

Λυχνάρι διαμέτρου 15,5 εκατοστών
Δίωτος αμφορέας ύψους 13 εκατοστών
Μελανόμορφη λήκυθος ύψος 33 εκατοστών
Τριφυλλόστομη οινοχόη ύψους 15 εκατοστών
Αγγείο ύψους 31 εκατοστών
Υποστατό ύψους 8 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο ανδρικής μορφής ύψους 10 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 20 εκατοστών
Μπρούτζινο ομοίωμα αμφορέα ύψους 6 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 9 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 12 εκατοστών


Μπρούτζινο ομοίωμα τροχού διαμέτρου 7,5 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο αγελάδας μήκους 11 εκατοστών
Μπρούτζινο ειδώλιο γυναικείας βρεφοκρατούσας μορφής ύψους 9 εκατοστών
Πήλινη γυναικεία κεφαλή ύψους 8 εκατοστών
Λυχνάρι μήκους 10,5 εκατοστών
Αγγείο ύψους 12 εκατοστών
Λυχνάρι με διάμετρο βάσης 8,5 εκατοστών
Αρυβαλλοειδές ληκύθιο ύψους 9 εκατοστών
Κλειστό αγγείο ύψους 11 εκατοστών
Απιόσχημη λάγυνος ύψους 1- εκατοστών
Αμφορίσκος ύψους 9 εκατοστών
Λυχνάρι μήκους 9 εκατοστών
Υποστατό ύψους 8,5 εκατοστών
Τμήμα ειδωλίου γυναικείας μορφής σωζόμενου ύψους 13 εκατοστών
Λυχνάρι μήκους 10 εκατοστών
Αγγείο ύψους 12,5 εκατοστών
Δίωτο κλειστό αγγείο ύψους 12 εκατοστών
Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχαία βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στο δάσος στην Πάρνηθα"

Πλήρης δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για όσους είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Τον δρόμο για τη δικαίωση και των χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο ανοίγει η σημερινή απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στήριξε τους Πολωνούς προσφεύγοντες οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά προς τις τράπεζες.

Θυμίζουμε ότι στην Πολωνία, όπως και σε διάφορες άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, αρκετοί δανειολήπτες είχαν λάβει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο (και όχι σε ευρώ ή άλλα τοπικά νομίσματα) επειδή τα επιτόκια μέσω αυτής της επιλογής ήταν χαμηλά και η ισοτιμία με τα άλλα νομίσματα ευνοϊκή γι’ αυτούς. Στη συνέχεια όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, το ελβετικό φράγκο ακρίβυνε και έτσι όσοι είχαν πάρει δάνειο κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκες δόσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούν να χρεώνουν τόσο μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων»

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να χρεώνουν τόσο μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων που έχουν συνάψει με τους πελάτες τους μετά την αλλαγή της νομισματικής ισοτιμίας, κρίνοντας τους σχετικούς όρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων άδικους για τους πολίτες. « Το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποκλείει, σε περίπτωση ακύρωσης του συμβολαίου ενός στεγαστικού δανείου που πάσχει εξαιτίας καταχρηστικών όρων, οι καταναλωτές να ζητήσουν αποζημίωση από την τράπεζα πέρα από την επιστροφή των μηνιαίων δόσεων που καταβλήθηκαν» αναφέρει το Δικαστήριο σε ανακοίνωσή του, αποκλείοντας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προβαίνουν σε παρόμοιες αξιώσεις έναντι των καταναλωτών.

Βαρύ πλέον το κόστος για τον πολωνικό τραπεζικό τομέα

Κατόπιν αυτής της απόφασης, το κόστος για τον πολωνικό τραπεζικό τομέα αναμένεται να είναι μεγάλο σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τονίζοντας πως θα είναι δύσκολο να απορροφηθεί το πλήγμα που θα υποστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος, η πολωνική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή KNF αναφέρει ότι η απόφαση αυτή είναι αρνητική όχι μόνο για το πολωνικό τραπεζικό τομέα αλλά και για την ευρύτερη οικονομία της χώρας, ωστόσο όσοι έχουν λάβει δάνεια μποιρούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο κ. Andrzej Zorski, εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Pilawska Zorski, εκτιμά πως η δικαστική απόφαση θα ενθαρρύνει πλέον περισσότερους κατόχους στεγαστικών δανείων να οδηγήσουν τις τράπεζες στα δικαστήρια. «Οι οφειλέτες που φοβήθηκαν να μηνύσουν την τράπεζά τους υπό την απειλή αγωγής, μετά τη σημερινή απόφαση, δεν θα πρέπει πλέον να έχουν τέτοιους φόβους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Επιδιώκουν συμβιβασμούς τώρα οι τράπεζες

Ωστόσο, ο Tadeusz Bialek, πρόεδρος της Πολωνικής Ένωσης Τραπεζών, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι τράπεζες έχουν ήδη συνάψει περίπου 60.000 διακανονισμούς με πελάτες τους και ελπίζουν να επιτύχουν ακόμη περισσότερους, υποστηρίζοντας πως είναι ένας «φθηνός και γρήγορος τρόπος για φιλική επίλυση υποθέσεων». Τώρα μένει να αποδειχθεί πόσοι ακόμη θα προσφύγουν κατά των τραπεζών που είχαν συνάψει δάνεια ή πόσους δανειολήπτες θα προσεγγίσουν τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να έρθουν σε έναν συμβιβασμό.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα η μεγάλη αύξηση ως προς τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2006 – 2009, όταν περίπου 70.000 συμπολίτες μας έλαβαν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από το 2014 και μετά όμως, ύστερα από την απελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου, το νόμισμα ανατιμήθηκε κατά 30% έναντι του ευρώ, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αντιστοίχως και η δόση του δανείου.

Εισαγγελικό προμήνυμα από τον περασμένο Φεβρουάριο

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Άντονι Μάικλ Κόλινς έχει εκδώσει γνωμάτευση ότι οι πολωνικές τράπεζες που έχουν χορηγήσει τέτοια δάνεια και τα οποία κρίθηκαν από δικαστήρια της συγκεκριμένης χώρας άκυρα, επειδή περιείχαν αθέμιτους όρους, δεν μπορούν να επιδιώξουν αξιώσεις για πρόσθετες χρεώσεις. Με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, οι δανειολήπτες προφανώς νιώθουν ανακουφισμένοι.

Η μη δεσμευτική γνωμάτευση του Φεβρουαρίου είχε κρίνει ότι σε περιπτώσεις όπου οι αμφισβητούμενες συμβάσεις στεγαστικών δανείων ακυρώνονται από τα τοπικά δικαστήρια, οι δανειστές (δηλαδή οι τράπεζες) δεν μπορούν να διεκδικήσουν πληρωμές πέρα από την επιστροφή του κεφαλαίου του δανείου. Το θέμα έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια τόσο μεγάλες διαστάσεις στην Πολωνία, που σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο γενικής μετατροπής στο εθνικό νόμισμα, το ζλότι, όλων των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ελβετικά φράγκα, ως μέρος σχεδίου έκτακτης ανάγκης ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρης δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για όσους είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο"

Αιχμές Τουρνά για Τσίπρα: «Είναι απαράδεκτη κάθε πολιτική εκμετάλλευση νεκρών»

Ενοχλημένος από την επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε λίγη ώρα μετά το «επεισόδιο» που είχαν οι δυο άνδρες κατά την ενημέρωση του κ. Τσίπρα για το ναυάγιο της Πύλου. 

Ο υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, στον χώρο με τους διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

«Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτή τη διακίνηση αθώων ανθρώπων τους οποίους εκμεταλλεύονται για μερικά δολάρια κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν με ανθρώπινες ζωές να αποκομίσουν προσωπικό όφελος». «Είναι μία εγκληματική δραστηριότητα από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση κατά την άποψή μου παρέλκει και είναι απαράδεκτη πάνω στους νεκρούς. Είμαστε εδώ για τον συντονισμό και να σώσουμε ό,τι σώζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν, ώστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να σωθεί όποιος είναι ζωντανός και όποιος μπορεί να σωθεί. «Γι’ αυτό είναι εδώ το Λιμενικό Σώμα, συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε όποιος είναι εν ζωή και σε κάθε περίπτωση να σωθεί, ό,τι σώζεται αυτή είναι η προσπάθειά μας», σημείωσε.

Βρισκόμαστε εδώ κατ’ εντολή του πρωθυπουργού μας του Ιωάννη Σαρμά, ώστε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και των φορέων για να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και οι άνθρωποι αυτοί να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται και να τους μεταφέρουμε εκεί που πρέπει να πάνε σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους μας. Η προσπάθεια είναι να ολοκληρώσουμε σήμερα και να μεταφερθούν σήμερα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες του ναυαγίου ο κ. Τουρνάς είπε ότι ισχύουν αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Ήταν ένα δύσκολο συμβάν συνέβη στα όρια του FIR σε διεθνή θαλάσσιο εναέριο χώρο, ήταν σε διεθνή ύδατα εκεί προσέγγισε από την αρχή το λιμενικό μας για να παρέχει βοήθεια. Από την αρχή που ενημερώθηκε από τις ιταλικές αρχές, ήταν δίπλα στο αλιευτικό που ήταν υπερφορτωμένο, νωρίς από το μεσημέρι της Τρίτης. Σε όλες τις εκκλήσεις για βοήθεια, το αλιευτικό αυτοί που ήταν πάνω δεν θέλησαν να βοηθηθούν, η απάντησή τους ήταν ότι ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία παρόλα αυτά τα πλωτά του λιμενικού παρέμεναν κοντά, μέχρι και το βράδυ όπου ακινητοποιήθηκε από βλάβη για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα και κάποια στιγμή λόγω προφανώς υψηλού κέντρου βάρους και μετατόπισης αναποδογύρισε και συνέβη το τραγικό γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Τουρνάς.

Ακόμη τόνισε: «Υπάρχουν διεθνείς κανόνες πού μπορεί να παρέμβει και πού δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει κάποιος. Το Λιμενικό δεν νομιμοποιείται να επέμβει σε ένα τέτοιο πλοίο το οποίο δεν δέχεται σε διεθνή ύδατα την επέμβαση. Αρκεί να σκεφτείτε τι κίνδυνο θα μπορούσε να αποτελέσει μία επέμβαση του Λιμενικού σε ένα υπερφορτωμένο πλοίο το οποίο θα μπορούσε να ανατραπεί από την επέμβαση του Λιμενικού. ‘Αρα δεν θα μπορούσε να επέμβει το Λιμενικό , δεν έχει τη νομιμότητα, θα μπορούσε να κατηγορηθεί αν είχε επέμβει. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ και το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις για να σωθεί ό,τι σώζεται. Γίνεται μία επιχείρηση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιχμές Τουρνά για Τσίπρα: «Είναι απαράδεκτη κάθε πολιτική εκμετάλλευση νεκρών»"

Συναγερμός στη Ρώμη για έκτακτα καιρικά φαινόμενα – Έκλεισε η παράχθια οδός του Τίβερη

Ο παρόχθιος μικρός δρόμος που εκτείνεται παράλληλα με τον Τίβερη και στο παρελθόν χρησίμευε για τη ρυμούλκηση λέμβων, έκλεισε σήμερα στη Ρώμη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες ως προληπτικό μέτρο, καθώς προβλέπεται να ανέβει η στάθμη του ποταμού λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές πολιτικής προστασίας.

Εταιρείες που οργανώνουν τουριστικές βόλτες με λέμβους στον ποταμό και άλλες που διεξάγουν εκδηλώσεις σ’ αυτό τον παρόχθιο δρόμο, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα του μέτρου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Από τις αρχές Μαΐου, η Ιταλία πλήττεται περιοδικά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Χθες, Τετάρτη, πυροσβέστες επενέβησαν στη Ρώμη για να απομακρύνουν 80 ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, που είχαν αποκλειστεί από την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε λέσχη ιππασίας σε βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας.

Χθες, Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως τις επόμενες 48 ώρες θα σημειωθούν καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι, πριν φθάσει επιτέλους ο καλοκαιρινός καιρός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Ρώμη για έκτακτα καιρικά φαινόμενα – Έκλεισε η παράχθια οδός του Τίβερη"

Νάξος: Λουκέτο σε πρατήριο βενζίνης- Πρόστιμο 61.000 ευρώ

Στο κλείσιμο ενός πρατηρίου, το οποίο λειτουργούσε ως φάντασμα, προχώρησε η ΑΑΔΕ, μέσω των σαρωτικών διασταυρώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός αλγόριθμος αξιοποίησε στοιχεία από το σύστημα εισροών-εκροών και -σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο- διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

1. Μη εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών

2. Μη ύπαρξη βαθμονομημένης ορειχάλκινης βέργας φυσικής καταμέτρησης

3. Μη ογκομέτρηση δεξαμενών από διαπιστευμένο φορέα, μη ύπαρξη ογκομετρικών πινάκων και μη διαπίστευση ορειχάλκινης βέργας

4. Μη ύπαρξη επικολλημένων πινακιδίων με τους μοναδικούς αριθμούς μητρώου επί των δεξαμενών

5. Μη δήλωση του ΦΗΜ στην αρμόδια ΔΟΥ (παράβαση αρμοδιότητας Φορολογικής Διοίκησης)

6. Κατοχή φορολογικής ταμειακής μηχανής για πωλήσεις αγαθών, εκτός καυσίμων, όπου δεν αποτυπώνεται το QR Code στις αποδείξεις λιανικής πώλησης

Πλέον του πρατηρίου, σφραγίστηκαν και οι δεξαμενές και οι αντλίες του και δεσμεύθηκε ο μη δηλωμένος Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 61.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται σε βάθος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νάξος: Λουκέτο σε πρατήριο βενζίνης- Πρόστιμο 61.000 ευρώ"

Άνδρας στην Κίσσαμο κλείστηκε στο σπίτι του και απειλεί να ανατιναχθεί – Στο σημείο ειδικές δυνάμεις και ψυχολόγος

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Πύργο Κισσάμου, όπου ένας άνθρωπος έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του. Το συμβάν ξεκίνησε όταν σήμερα το πρωί, ζητήθηκε από την Εισαγγελία Χανίων, η σύλληψη του άνδρα, αφού απειλούσε εισαγγελείς και δικαστικούς λειτουργούς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου έσπευσαν στην περιοχή, για να τον συλλάβουν, ο ίδιος ωστόσο βγήκε από το σπίτι του που ζει με τη σύζυγό του κρατώντας στο ένα χέρι ένα μαχαίρι και στο άλλο ένα μασούρι δυναμίτη.

Άνδρας στην Κίσσαμο κλείστηκε στο σπίτι του και απειλεί να ανατιναχθεί – Στο σημείο ειδικές δυνάμεις και ψυχολόγος
Ο άνδρας που απειλεί να ανατιναχθεί
Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο διοικητής ενημέρωσε το Αρχηγείο και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, τα ΕΚΑΜ και διαπραγματευτές. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τη σύζυγό του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συλληφθεί πολλές φορές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, είναι και ο ίδιος χρήστης, ενώ αντιμετωπίζει και ψυχιατρικά προβλήματα. Το ζευγάρι έχει ένα παιδί το οποίο δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος πήρε τηλέφωνο στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, ενημερώνοντας για τις προθέσεις του . Όπως είπε: «Έχω κλειδώσει τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου στην κουζίνα. Την αδερφή μου με τα παιδιά από τον πάνω όροφο τους έδιωξα. Είχα λατομείο και έχω εκρηκτικά πάνω μου αλλά και σε όλο το σπίτι και θα το ανατινάξω. Βγήκα από τον ΟΚΑΝΑ είμαι καθαρός από πρέζα αλλά θέλουν να με μπλέξουν με κοκαΐνη…Αυτή είναι η τελευταία μέρα που ζώ. Θα τους τινάξω και θα αυτοκτονήσω».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας στην Κίσσαμο κλείστηκε στο σπίτι του και απειλεί να ανατιναχθεί – Στο σημείο ειδικές δυνάμεις και ψυχολόγος"

Εκλογές 2023: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την αναβολή του debate

Την αναβολή του debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 21:00 ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Διακομματική επιτροπή.

Η απόφαση για τη σημερινή αναβολή της τηλεμαχίας ελήφθη καθώς η χώρα είναι σε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

Πάντως, δεν υπήρξε συμφωνία για νέα ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Αναβάλλεται η αποψινή διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου έκτακτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση (debate).

Θέμα της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης για απόψε τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εξαιτίας του τριήμερου Εθνικού Πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός, κ. Ιωάννης Σαρμάς, λόγω του ναυαγίου που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

Κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του debate που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 15 Ιουνίου και ώρα 21:00.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την αναβολή του debate"

Εκλογές 2023: Σόου Κασιδιάρη στο Εφετείο Κακουργημάτων

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε με αίτημα του από το δικαστήριο να πάρει θέση για το εάν ισχύει το τεκμήριο αθωότητας του, με αφορμή την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου για τη μη ανακήρυξη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρώ τους συνηγόρους μου» ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος πως παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του και ζήτησε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί αν συμφωνεί με όλα αυτά.

Μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανάφερε: «Αποδέχεστε αυτό που λέει το Ανώτατο Δικαστήριο ότι εγώ δεν έχω το τεκμήριο αθωότητας; Ισχύει ότι εκτίω ποινή για παράνομη οπλοκατοχή; Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα κατά πολιτεύματος;», προσθέτοντας πως «η σύνθεση που έλαβε την απόφαση ήταν νοθευμένη διότι δεν εκδίκασε την υπόθεση η πενταμελής σύνθεση».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του με τον Ηλία Κασιδιάρη να απαντά: «Άρα δεν έχω τεκμήριο αθωότητας! Αυτό λέτε όταν λέει εισαγγελέας θα το δούμε στην απόφαση. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντας!».

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκαν και οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όπως ανέφερε ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης το αίτημα Κασιδιάρη είναι «πολιτικό και εκλογικό που απευθύνεται στο ακροατήριο του καθώς η συνεδρίαση είναι η προτελευταία πριν τις εκλογές».

Είπε επίσης πως «εμείς τασσόμαστε υπέρ του τεκμηρίου αθωότητας και κατά να υπάρχει κάποια σκιά. Το αίτημα είναι Μη νόμιμο. Ο Άρειος Πάγος λειτουργεί ως διοικητικό και όχι δικαιοδοτικό όργανο. Δεν διασταυρώνεται το πεδίο της δικαιοδοτικής λειτουργίας του δικαστηρίου σας με τη διοικητική του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου προκειμένου να ανοίξουν παράθυρο για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς.

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε ομόφωνα ως απαράδεκτο με την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να επισημαίνει πως «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου» και να υπενθυμίζει πως «πάγια αρχή του δικαίου αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης».

Υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη τον χειροκρότησαν ενώ αποχωρούσε από τη δικαστική αίθουσα και καταφέρθηκαν κατά της έδρας φωνάζοντας: «Είστε απαράδεκτοι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Σόου Κασιδιάρη στο Εφετείο Κακουργημάτων"

Ελεύθεροι επαγγελματίες παιδίατροι κατά Λινού για δηλώσεις της σχετικά με τον κλάδο

Προσβλητικές για τον κλάδο χαρακτηρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες παιδίατροι πρόσφατες δηλώσεις της Αθηνάς Λινού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

"Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας, Όμως, δυστυχώς, ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε"...

Οι παιδίατροι εκφράζουν έκπληξη και αγανάκτηση, σημειώνοντας τα εξής:

"Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι 'δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ', προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και συγκεκριμένα τα άρθρα 451 και 5ξ1Σ, καθώς και το άρθρο 15 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά και την πάγια νομολογία της ΕΔΔΑ αλλά και του ΣΤΕ.

Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι 'τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε...', παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού 'δυστυχώς' δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων.

Προφανώς η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας απόψεις. Η αφιλοκερδής κοινωνική προσφορά του κλάδου μας, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι, ή το αγνοεί, ή συσκοτίστηκε και αποκρύφτηκε από την εν λόγω υποψήφια, εμφανίζοντας ως δήθεν πραγματικό γεγονός την αναλγησία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι 'κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι...', αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε και να υποστηρίξετε τις απόψεις μας, καθώς όσα ατυχώς αναφέρθηκαν δημοσίως από την παραπάνω υποψήφια βουλευτή, είναι απολύτως συκοφαντικά και προσβλητικά για τον κλάδο μας".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι επαγγελματίες παιδίατροι κατά Λινού για δηλώσεις της σχετικά με τον κλάδο"

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Οι οδηγίες στους πολίτες

H Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προβλέπει τα εξής:

-Aσταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από αύριο, Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023).

-Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές όπου προβλέπονται έντονα φαινόμενα είναι:

-Την Παρασκευή (16-06-2023), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

-Το Σάββατο (17-06-2023), η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

-Την Κυριακή (18-06-2023), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

-Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, κ.λπ.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

-Να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Οι οδηγίες στους πολίτες"

Στρεπτόκοκκος: «Εγκληματική η ευθύνη της πώλησης Strep-test από τα φαρμακεία», δηλώνουν οι εργαστηριακοί γιατροί

Ως μια πρακτική που εγκυμονεί κινδύνους χαρακτηρίζουν την πώληση Strep-test από τα φαρμακεία οι εργαστηριακοί γιατροί (ΣΙΔΕΙΔΕΛ), διατυπώνοντας την οργή και αγανάκτησή τους, την ώρα που επικρατεί πανικός από τον θάνατο του 7χρονου από την Ημαθία λόγω στρεπτόκοκκου.

Ο θάνατος του 7χρονου από την Ημαθία λόγω της διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής νόσου (iGAS) έχει προκαλέσει πανικό στους γονείς, οι οποίοι τρέχουν να πάρουν Strep-test από τα φαρμακεία, επειδή εντοπίστηκαν και κρούσματα σε παιδιά στο σχολείο του άτυχου παιδιού.

Την ίδια στιγμή, ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ) χαρακτηρίζει «εγκληματική», την ευθύνη της πώλησης των εν λόγω τεστ από τα φαρμακεία, «σαν να είναι καραμέλες για το λαιμό, τη στιγμή που μικρά παιδιά φτάνουν μέχρι και να χάσουν τη ζωή τους από τον στρεπτόκοκκο», όπως λένε.

«Με αγανάκτηση και οργή διαπιστώνουμε, ότι σε πολλά φαρμακεία πωλούνται τεστ ταχείας δοκιμασίας διαγνωστικού ελέγχου για β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο ομάδος Α (S.pyogenes). Tα τεστ διενεργούνται από γονείς, αδέλφια, οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και γενικότερα άτομα που δεν είναι γνώστες της διαδικασίας λήψης του φαρυγγικού επιχρίσματος. Είναι εγκληματική η ευθύνη της πώλησης των εν λόγω τεστ από τα φαρμακεία, σαν να είναι καραμέλες για το λαιμό, τη στιγμή που μικρά παιδιά φτάνουν μέχρι και να χάσουν τη ζωή τους από τον στρεπτόκοκκο», αναφέρουν οι εργαστηριακοί γιατροί.

Όπως εξηγούν, τα τεστ αυτά, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο διάγνωσης και σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής στα χέρια του έμπειρου μικροβιολόγου και του εξειδικευμένου προσωπικού των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων, το οποίο «γίνεται επικίνδυνο στα χέρια μη εξειδικευμένων ανθρώπων» και προσθέτουν πως τίθεται «μείζον θέμα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας» με τη διακίνηση των strep-test από τα φαρμακεία στο όνομα του «εύκολου κέρδους«.
 
Strep test από τα φαρμακεία: Τα εργαστήρια καλούν τους Ιατρικούς Συλλόγους να παρέμβουν

Οι εργαστηριακοί γιατροί υποστηρίζουν πως είναι αδιανόητο τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας μιλά για θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων στις διαγνωστικές εξετάσεις, «να ευτελίζεται και να καταστρατηγείται η κάθε μορφή ποιοτικού ελέγχου» στη διενέργεια μιας τόσο βασικής, κατά κύριο λόγο παιδιατρικής διαγνωστικής εξέτασης.

Η (Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ) καλεί:

  • τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να παρέμβει, ώστε να διακοπεί η διακίνηση των strep-test από τα φαρμακεία.
  • τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να παρέμβει, για να διακοπεί η πώληση των τεστ από τα φαρμακεία των μελών του.
  • το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία.

«Είμαστε εδώ για την προάσπιση της επιστήμης μας και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της υγείας των παιδιών μας. Είναι εξοργιστικό να διακυβεύεται η υγεία των μικρών παιδιών στο βωμό των μπίζνες των φαρμακείων. Είναι πλέον μηδενική η ανοχή μας στις πρακτικές αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος!», λένε οι γιατροι.

Ταυτόχρονα ως εργαστηριακοί γιατροί και καθ’ ύλην αρμόδιοι, καλούν όλους τους πολίτες να απευθύνονται στους μικροβιολόγους και στα διαγνωστικά εργαστήρια για τη διενέργεια των strep-test.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρεπτόκοκκος: «Εγκληματική η ευθύνη της πώλησης Strep-test από τα φαρμακεία», δηλώνουν οι εργαστηριακοί γιατροί"

37 θάνατοι ασθενών με CoVid, 29 διασωληνωμένοι, 356 εισαγωγές

Αρκετά, παρά την αισθητή μείωση στις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, εξακολουθούν να είναι τα κρούσματα και οι θάνατοι από CoViD και στο τελευταίο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την καταγραφή, παρατηρείται μείωση και στην θετικότητα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την εβδομάδα  5 - 11 Ιουνίου 37 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 82 έτη), 29 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 356 είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανέρχεται στις 4.

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με την σημερινή προσθήκη των θανόντων στους 37.089.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μείωση.

Τό συνολικό ποσοστό για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος, ανέρχεται στο 14%. 

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 3% σε σύνολο 200.968 εργαστηριακών ελέγχων.

                Δείκτες CoViD

5- 12 Ιουνίου

29 Μαΐου - 4 Ιουνίου

Νέοι θάνατοι 37  35
Διασωληνωμένοι 29  37
Νέες εισαγωγές 356  486
 
Παραλλαγές

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 την τελευταία εβδομάδα μέτρησης ήταν η XBB.1.5 - γνωστή και ως "Κράκεν" (80% των κρουσμάτων). 

Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μικρή αύξηση, ενώ παραμένει κάτω του 10% (sentinel).

Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "37 θάνατοι ασθενών με CoVid, 29 διασωληνωμένοι, 356 εισαγωγές "

Νέα πρόκληση από Παπαδημούλη - Έριξε την ευθύνη στην Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο και μετά τα «μάζεψε»

Σε πρωτοφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης της τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεπικουρούμενος από ευρωβουλευτές της Αριστερά, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στο παρελθόν, πάντως, έχει εκμεταλλευτεί μετανάστες για να αυξήσει την περιουσία του,  η τραγωδία με τους 78 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει   την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Δείτε το πρώτο Tweet στο οποίο κατηγορεί την Ελλάδα

papadimoulis-palaio

Δέκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντιλαμβανόμενος τη γκάφα που έκανε επιρρίπτωντας ευθύνες στην Ελλάδα για όσα συνέβησαν ανοιχτά της Πύλου, άλλαξε το tweet και  έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους»

Δείτε το δεύτερο tweet στο οποίο άλλαξε τη διατύπωση

papadimoulis-palaio2

Παύλος Μαρινάκης: Παπαδημούλης και ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας

Με δήλωσή του, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης τονίζει ότι «ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας».

Όπως υπογραμμίζει: «Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό "ευθύνες στη διάσωση"».

Και καταλήγει: «Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες. Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα πρόκληση από Παπαδημούλη - Έριξε την ευθύνη στην Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο και μετά τα «μάζεψε»"

Ναυάγιο στην Πύλο: «Επειδή έγινε σε ελληνική περιοχή δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα»

Το ότι το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την τραγωδία, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, σε δηλώσεις του σε ιταλικό κανάλι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Skytg24 της Ιταλίας, ο Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε για το ναυάγιο στην Πύλο ότι «στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι»

«Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρώπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».

Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Λιβύη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.

«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές», κατέληξε ο Πιαντεντόζι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: «Επειδή έγινε σε ελληνική περιοχή δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα»"

Ενοχα οκτώ αγόρια για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον

Οκτώ αγόρια καταδικάστηκαν από το Τριμελές Δικαστήριο Ανήλικων για την υπόθεση του αποτρόπαιου ομαδικού βιασμού 15χρονου αγοριού στο Ίλιον, στα τέλη του 2022. Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τα τέσσερα κορίτσια που δικάστηκαν με τους συνομηλίκους τους για την υπόθεση του συμμαθητή τους.

Έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις το Τριμελές Δικαστήριο Ανήλικων ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, την ετυμηγορία του για τους 12 ανηλίκους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 15 χρόνου τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Το δικαστήριο αθώωσε τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια που δικάστηκαν για την υπόθεση και έκρινε ένοχα τα 8 αγόρια για αδικήματα που αφορούν βιασμό, αυτουργία σε βιασμό και πορνογραφία.

Στους τρεις από τους καταδικασθέντες μαθητές επιβλήθηκε ποινή τριών ετών σε περιορισμό με αναστολή και στους υπολοίπους πέντε επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Οι ανήλικοι καταδικασθέντες από την αρχή αρνούνται την αγριότητα των πράξεων τους και ισχυρίζονται πως όσα βίωσε ο συνομήλικος συμμαθητής τους ,τα οποία κατέγραψαν σε βίντεο που διακίνησαν εντός της σχολικής κοινότητας, ήταν απλά "ερωτικοί πειραματισμοί" .

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοχα οκτώ αγόρια για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον"

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Συνελήφθησαν 17 άτομα

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κατάφερναν να μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων, τους οποίους στη συνέχεια έκλεβαν, κατάφερε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας 17 άτομα, ως μέλη της σπείρας.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης και συντονισμένης επιχείρησης που έγινε στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αχαρνών και Κερατσινίου, από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής στην οποία μετείχαν 76 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων 7 ΟΠΚΕ και μία διμοιρία των ΜΑΤ, 29 αυτοκίνητα και πέντε δικαστικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 17 συλληφθέντες είχαν συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, έκαναν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής, στις 16 κλοπές που έχουν εξιχνιαστεί, η λεία ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Πώς έκαναν τις κλοπές

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στοχεύοντας αποκλειστικά ηλικιωμένους, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, τους οποίους και παρακολουθούσαν. Όταν οι ηλικιωμένοι επέστρεφαν στα σπίτια τους, τα μέλη της σπείρας τους μιλούσαν, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και τους έπειθαν ότι πρέπει να μπουν στο σπίτι για να εξετάσουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Στη συνέχεια, μόλις έμπαιναν στα σπίτια, κάποιο από τα μέλη της σπείρας απασχολούσε τον ηλικιωμένο, ενώ οι συνεργοί τους έψαχναν όλους τους χώρους και έκλεβαν τις οικονομίες τους, όπως και κοσμήματα – κειμήλια συναισθηματικής αξίας, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις που αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα ιδιαίτερης αξίας. Την ίδια ώρα, έξω από το σπίτι τους περίμενε τσιλιαδόρος, ο οποίος παρέμενε στο αυτοκίνητο και τρέπονταν άμεσα σε φυγή.

Η δομή της οργάνωσης

Η αστυνομία κάνει λόγο για καλά δομημένη εγκληματική οργάνωση, ο αρχηγός της οποίας ήταν επιφορτισμένος με την επιμέλεια και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σκέλους. Ο ίδιος είχε γνώση και εμπειρία, ενώ επέλεγε άτομα κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Τα μέλη της σπείρας πειθαρχούσαν στις εντολές του, ενώ ο ίδιος ήταν παρών σε όλες τις κλοπές, ενώ φέρεται ότι ήταν αυτός που επέλεγε τα θύματα, τα προσέγγιζε και συστηνόταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο «εγκέφαλος» της σπείρας έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Κάτω από τον αρχηγό δρούσαν οι άμεσοι βοηθοί – συνεργοί, με φυσική παρουσία στην τέλεση των κλοπών, οι οποίοι δρούσαν κατ’ εντολή του αρχηγού. Οι βοηθοί είχαν επίσης ποινικό παρελθόν. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται επίσης ότι είχε διττό ρόλο, καθώς είχε αναλάβει να εξασφαλίζει αυτοκίνητα στα μέλη της σπείρας. Ο ίδιος νοίκιαζε αυτοκίνητα από εταιρείες ή διέθετε οχήματα δικής του ιδιοκτησίας.

Επίσης, τρία άλλα μέλη της οργάνωσης θεωρούνταν βοηθητικά, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, παρείχαν κάλυψη στα επιχειρησιακά μέλη, καθώς είχαν καταχωρήσει τα επιχειρησιακά οχήματα στο όνομά τους, προκειμένου ο στενός πυρήνας της σπείρας να μην συνδέεται απευθείας με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος και να γίνεται δύσκολη η ταυτοποίησή του.

Αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αρχηγού κατασχέθηκαν πολλά κοσμήματα, ρολόγια και καραμπίνα.

Επίσης, σε κατ’ οίκον έρευνες μελών της οργάνωσης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ένα περίστροφο, υπολογιστής, tablet, αεροβόλο, ένα πιστόλι, γεμιστήρας και μία συσκευασία από φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εις βάρος των 17 συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εγκληματική οργάνωση. Επίσης, κατά περίπτωση, η δικογραφία αφορά σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Συνελήφθησαν 17 άτομα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news