facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού

Αποκαταστάθηκε κοντά στις 21:00 της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο δρόμος παρέμενε κλειστός από νωρίς το πρωί, λόγω της ισχυρής έκρηξης η οποία προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού"

Έγγραφη απάντηση στη Ρωσία από το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας – «Να αποκλιμακώσει άμεσα την ένταση»

Το ΝΑΤΟ έστειλε την Τετάρτη (26/1) εγγράφως την απάντησή του στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ελπίζει στην καλύτερη δυνατή λύση, αλλά η Συμμαχία «έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο».

«Βλέπουμε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά τώρα και στη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες αεροσκάφη, πυραύλους S-400 και άλλα προηγμένα οπλικά συστήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Επανέλαβε την έκκληση του προς τη Ρωσία για αμοιβαία επαναλειτουργία των γραφείων σε Βρυξέλλες και Μόσχα, καθώς και πλήρη χρήση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας για την προώθηση της διαφάνειας και την αποφυγή κινδύνων.

Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν
 
Ο Αμερικανός πρέσβης παρέδωσε την απάντηση

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα Τζον Σάλιβαν παρέδωσε την απάντηση της Ουάσινγκτον στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Τζον Σάλιβαν παρέδωσε τις απαντήσεις στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του. «Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τις γραπτές απαντήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο της διμερούς συμφωνίας που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η ρωσική πλευρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του Αμερικανού πρέσβη.

Ο Σάλιβαν παρέμεινε στο υπουργείο Εξωτερικών λίγο περισσότερο από μισή ώρα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, αναφέροντας ότι δεν προέβη σε κανέναν σχόλιο τόσο κατά την άφιξή του στο υπουργείο όσο και κατά την αναχώρησή του από αυτό.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στην ώρα της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις εγγυήσεις ασφαλείας, εάν υπάρξει τέτοια παράκληση. Παράλληλα όμως επισήμανε ότι για την ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσινγκτον θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Δεκεμβρίου έδωσε στην δημοσιότητα δύο σχέδια συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας τις οποίες η Μόσχα αναμένει από την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ.

Στρατιώτης στην Ουκρανία
 
Ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ λέει πως η Ουάσινγκτον τον πιέζει να φύγει

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε σήμερα πως αμερικανοί αξιωματούχοι του ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του μέχρι τον Απρίλιο, εκτός εάν η Μόσχα χορηγήσει βίζα σε φρουρούς ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Ανατόλι Αντόνοφ ανέφερε επίσης πως μία ομάδα ρώσων διπλωματών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αντόνοφ φέρεται να είπε πως συνολικά περισσότεροι από 120 διπλωμάτες και ρώσοι υπάλληλοι – περίπου 300 άτομα εάν αθροιστούν και τα μέλη των οικογενειών τους – υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 4 χρόνια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφη απάντηση στη Ρωσία από το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας – «Να αποκλιμακώσει άμεσα την ένταση»"

Αττική Οδός: Αποκαλυπτικό έγγραφο για το πότε αποφάσισε η εταιρεία να ζητήσει διακοπή της κυκλοφορίας

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το το έφταιξε και χιλάδες οδηγοί και οχήματα έμειναν εγκλωβισμένοι ακόμα και επί 24 ώρες στη χιονισμένη Αττική Οδό. Πολλοί αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου, άλλοι αναγκάστηκαν να... πηδήξουν στις ράγες του Προαστιακού, για να προλάβουν τους διερχόμενους συρμούς, και άλλοι έμειναν μέσα στα Ι.Χ. τους, περιμένοντας κάποιον να τους απεγκλωβίσει.

Η μεγαλύτερη ευθύνη, έτσι τουλάχιστον όπως αποδόθηκε από κυβερνητικά χείλη, ανήκει στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού. Αποκαλυπτική ως προς αυτό, μάλιστα, είναι η επικοινωνία που είχαν η εταιρεία και η Τροχαία την περασμένη Δευτέρα, προτού μάλιστα ο χιονιάς «πνίξει» την Αττική.

Σήμερα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο-ντοκουμέντο από την Τροχαία, αναφορικά με το πότε τελικά έστειλε αίτημα η διαχειρίστρια εταιρεία να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό.

eggrafotroxaia_skai 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων -και κυρίως των βαρέων- στις εισόδους αυτής -κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους ιθύνοντες της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα. Την ίδια στιγμή, τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία είναι βαρέος τύπου κι έτσι δεν έχουν ταχύτητα κι ευελιξία, δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο και να επιτρέψουν στους οδηγούς να απεγκλωβιστούν.

Η σύμβαση του κράτους με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας. Δηλαδή το αιτείται από την Τροχαία, πράγμα το οποίο φαίνεται τελικά να έγινε στις 2 το μεσημέρι -με σημαντική, ούτως ειπείν, καθυστέρηση.

Η απόφαση, μάλιστα, ήταν μόνο για τα βαριά οχήματα και όχι για τα Ι.Χ. των πολιτών, που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό...΄

Διαψεύδει η Αττικής Οδός

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. με ανακοίνωσή  που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης  διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός,  σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αττική Οδός: Αποκαλυπτικό έγγραφο για το πότε αποφάσισε η εταιρεία να ζητήσει διακοπή της κυκλοφορίας"

Το υπουργείο Υποδομών καλεί αύριο την Αττική Οδό για τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ

Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί αύριο Πέμπτη, η διοίκηση της Αττικής Οδού, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ, προς τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ευρισκόμενος σε συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία, έτσι ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία με ανακοίνωσή της, την Τρίτη 25/01, ενημέρωνε ότι θα διαθέσει παροχή ύχους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, μετά και το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποζημιωθούν όσοι εγκλωβίστηκαν για ώρες και ταλαιπωρήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί σε πρώτη φάση το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γι αυτόν τον σκοπό θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά και ψηφιακά μέσα. Μένει έτσι, να καθοριστεί πόσα οχήματα βρέθηκαν στην Αττική Οδό την περασμένη Δευτέρα αλλά και πόσες ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Ένα από τα «πειστήρια» για τα παραπάνω, είναι η καταγραφή του εκάστοτε οχήματος μετά το πέρασμα από τα διόδια, αλλά και η διάρκεια παραμονής η οποία μπορεί να πιστοποιηθεί από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε αρκετά σημεία του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέλος, ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά της 10:00, ενώ είναι πιθανόν να προσμετρηθεί και η διάρκεια παραμονής και εγκλωβισμού στον αυτοκινητόδρομο. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το υπουργείο Υποδομών καλεί αύριο την Αττική Οδό για τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ"

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στη μέση τάση

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτή την ώρα όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, στη Χαμηλή Τάση.

Ο Διαχειριστής σημειώνει ακόμη ότι η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει ωστόσο πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των ζημιών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα δεν αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε μικρότερους δρόμους που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στη μέση τάση"

Έκρηξη στη Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι - Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς, λένε στην ΕΛ.ΑΣ

H Συγγρού παραμένει κλειστή στο ρεύμα καθόδου, έως το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

syggrou2__2_

syggrou2__3_

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

syggrou2__6_

syggrou2__5_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρηξη στη Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι - Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς, λένε στην ΕΛ.ΑΣ"

Νεκρός 77χρονος από πτώση εξαιτίας του παγετού στα Μελίσσια

Τραγική κατάληξη είχε η έξοδος ενός 77χρονου στα Μελίσσια να βγει από το σπίτι του, για να πάει στο φαρμακείο.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ηλικιωμένος γλίστρησε στον πάγο με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο για τον άτυχο άνδρα ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νεκρός 77χρονος από πτώση εξαιτίας του παγετού στα Μελίσσια"

Πώς θα λειτουργήσουν Πέμπτη και Παρασκευή σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια – Αναλυτικός οδηγός

Ανατροπές στην καθημερινότητά μας έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς». Ειδικότερα αύριο και μεθαύριο, σε Αττική και Κρήτη, θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εκπαίδευσης, των καταστημάτων και της δικαιοσύνης. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Επιστροφή στις δουλειές με τηλεργασία η σύσταση του Υπουργείου Εργασίας

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της χώρας που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ελπίς», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1.Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες -και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν-, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από αύριο όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

2.Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.

3. Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στις περιοχές με προβλήματα

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας πως στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τι γίνεται με τα self-test

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Πού θα είναι κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με στόχο την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΗΔ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27.01.22 και Παρασκευή 28.01.22».

Παράταση της αναστολής των εργασιών δικαστηρίων και εισαγγελιών Περιφέρειας Αττικής και Κρήτης

Παρατείνεται για αύριο 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου το μέτρο της αναστολής των εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών εξαιτίας της κήρυξής τους σε κατάσταση έκτακτης κινητοποίησης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την λειτουργία τους θα αποφασίσουν οι αρμόδιες διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Υπ. Υγείας: Κανονικά αύριο Πέμπτη οι εμβολιασμοί ενηλίκων και παιδιών άνω των 12 ετών

Αύριο, Πέμπτη 27/1, οι εμβολιασμοί των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12 ετών θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Όσοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν αύριο και μεθαύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αύριο στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα ώστε να κλειστούν από την Επιχείρηση «Ελευθερία» νέα ραντεβού τα οποία θα αποσταλούν στους πολίτες με SMS.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα λειτουργήσουν Πέμπτη και Παρασκευή σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια – Αναλυτικός οδηγός"

Κακοκαιρία: Κλειστά τα δικαστήρια Πέμπτη και Παρασκευή σε Αττική και Κρήτη

Αύριο (27.01.2022) και μεθαύριο (28.01.2022) τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά καθώς με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, παρατείνεται η αναστολή των εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, εξαιτίας της κήρυξής τους σε κατάσταση έκτακτης κινητοποίησης από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την λειτουργία τους θα αποφασίσουν οι αρμόδιες διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Κλειστά τα δικαστήρια Πέμπτη και Παρασκευή σε Αττική και Κρήτη"

Νέο σοκ με 115+3 νεκρούς από Covid-19 και 17.960 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.960, εκ των οποίων 66 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.848.223, εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 381 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.372 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,95 (95% ΔΕ: 0.86 - 1.05)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 190.200 τεστ εκ των οποίων τα 16.260 μοριακά και τα 173.940 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 9,44% έναντι 4,83% χθες αλλά με 360 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.037 στην Αττική (4.065 χθες).
  • 2.005 στην Θεσσαλονίκη (2.272 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 701 από την Ανατολική Αττική (356 χθες).
  • 536 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (411 χθες).
  • 293 από τη Δυτική Αττική (271 χθες).
  • 721 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (616 χθες).
  • 1.196 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.074 χθες).
  • 606 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (424 χθες).
  • 860 από τον Πειραιά (808 χθες).
  • 124 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (105 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 2 στο Άγιο όρος
  • 353 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 16 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 161 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 108 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 132 στην ΠΕ Άρτας.
  • 637 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 132 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 37 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 135 στην ΠΕ Δράμας.
  • 398 στην ΠΕ Έβρου.
  • 393 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 31 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 95 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 185 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 235 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 602 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 18 στην ΠΕ Θάσου.
  • 71 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 73 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 14 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 318 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 226 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 76 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 146 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 9 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 125 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 238 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 58 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 106 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 170 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 277 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 60 στην ΠΕ Κω.
  • 78 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 482 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 140 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 227 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 53 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 55 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 288 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 263 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 6 στην ΠΕ Μήλου.
  • 63 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 53 στην ΠΕ Νάξου.
  • 214 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 27 στην ΠΕ Πάρου.
  • 201 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 262 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 76 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 266 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 296 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 320 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 87 στην ΠΕ Σάμου.
  • 138 στην ΠΕ Σερρών.
  • 43 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 27 στην ΠΕ Σύρου.
  • 13 στην ΠΕ Τήνου.
  • 217 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 135 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 36 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 36 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 243 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 343 στην ΠΕ Χανίων.
  • 134 στην ΠΕ Χίου.
  • 366 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (298 χθες)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 115, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλες τρεις απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.970 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 646 (χθες 653). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (80,19%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19,81%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.993 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 395 (ημερήσια μεταβολή -8,56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σοκ με 115+3 νεκρούς από Covid-19 και 17.960 κρούσματα"

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, αντίστοιχα και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνεται δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα της εύρυθμης ολοκλήρωσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω της βεβαίωσης μηχανικού. Οφείλω παράλληλα να επισημάνω ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2021 και ήδη έχουν γίνει περί τις 20.000 καταχωρίσεις ακινήτων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού"

Αθωώθηκαν ορθοπεδικοί στην Έδεσσα που κατηγορούνταν για παράνομες προμήθειες

Αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τέσσερις ορθοπεδικοί, που κατηγορούνταν για παράνομες προμήθειες ιατρικών υλικών, με επίκεντρο το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, κατά το διάστημα της διετίας 2008/09.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν αποδείχθηκε η τέλεση της πράξης της απιστίας που τους βάρυνε και τους κήρυξε αθώους. Οι ίδιοι, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν την κατηγορία, τονίζοντας ότι ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε επιπλέον, σε έναν εκ των κατηγορούμενων γιατρών, πρώην διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου, τις πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας, για τις οποίες ομοίως αθωώθηκε.

Συγγενικά του πρόσωπα παραπέμφθηκαν επίσης να δικαστούν στο ίδιο δικαστήριο για πράξη συνδεόμενη με την νομιμοποίηση εσόδων και το Δικαστήριο τους αθώωσε.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκαν ορθοπεδικοί στην Έδεσσα που κατηγορούνταν για παράνομες προμήθειες"

Χιόνια στην Αθήνα-Μετρό: Πραγματοποιεί όλες τις στάσεις προς και από Αεροδρόμιο

Οι συρμοί του Μετρό,  που κινούνται προς και από το Αεροδρόμιο, πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Πλέον, τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά και στις 2 γραμμές (2 και 3).

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο της Γραμμής 1. Η κίνηση των συρμών διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρη τη Γραμμή Πειραιάς- Κηφισιά και αντίστροφα.

Στο Τραμ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος». Στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιόνια στην Αθήνα-Μετρό: Πραγματοποιεί όλες τις στάσεις προς και από Αεροδρόμιο"

Κανονικά από την Πέμπτη οι εμβολιασμοί

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη οι εμβολιασμοί των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12 ετών. Όσοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν αύριο και μεθαύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αύριο στον mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας, αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων "Αγία Σοφία" και "Π. & Α. Κυριακού", Γ.Ν. "Ασκληπιείο", Γ.Ν. Ελευσίνας "Θριάσιο", ΓΝΠ "Τζάνειο", ΓΝΔΑ "Αγία Βαρβάρα", ΠΓΝ "Αττικόν", Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα, ώστε να κλειστούν από την Επιχείρηση "Ελευθερία" νέα ραντεβού, τα οποία θα αποσταλούν στους πολίτες με SMS.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά από την Πέμπτη οι εμβολιασμοί"

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενεργοποιείται η γραμμή 1110 για αιτήματα των πολιτών

Ενεργοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο 1110 το οποίο έχει συσταθεί από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τις ανάγκες των πολιτών στην πανδημία και για πάσης φύσεως αιτήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την καταγραφή κάθε είδους αιτημάτων πολιτών και φορέων για προβλήματα λόγω κακοκαιρίας,

Σε ό,τι αφορά τον αποχιονισμό των δρόμων, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, «έμφαση δίνεται σε όσους δρόμους οδηγούν σε εισόδους νοσοκομείων και δομών Υγείας».

Ο ίδιος από νωρίς «πραγματοποιεί αυτοψία σε περιοχές που γίνονται επιχειρήσεις προκειμένου να συντονίζει τις σχετικές δράσεις (Μεσογείων, Διόνυσο, ‘Ανω Γλυφάδα, κ.α.)».

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος επισημαίνει τον απόλυτο συντονισμό της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ενημερώνει για την προσβασιμότητα που έχει επιτευχθεί σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε δημοτικούς δρόμους, λόγω της πυκνότητας του χιονιού και του παγετού, προσθέτοντας: «Σ΄αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία της Πολιτικής μας Προστασίας μαζί με εθελοντές συνδράμουμε στο δύσκολο έργο των δήμων, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα τοπικά προβλήματα προσβασιμότητας. Κυρίως μας ενδιαφέρει να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές υγείας, κάτι που είναι κρίσιμο».

Ενεργοποιήθηκε το 1110

Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του 1110 σε 24ωρη βάση για την καταγραφή κάθε είδους αιτημάτων πολιτών και φορέων για προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης δηλώνει: «Προτεραιότητά μας τις δύσκολες αυτές στιγμές είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης, καθώς και η εξυπηρέτησή τους όπου απαιτείται. Το 1110 ενεργοποιείται προκειμένου να συμβάλουμε επικουρικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κεντρική Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για τη διευθέτηση των προβλημάτων στην Αττική».

Η απόφαση ελήφθη, καθώς τοπικά δημοτικά οδικά δίκτυα παραμένουν κλειστά με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ τα αιτήματα – χωρίς χρέωση – διατυπώνονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αξιολογούνται και προωθούνται στους αρμόδιους φορείς (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία, Πολιτική Προστασία, Ομάδες ‘Αμεσης Παρέμβασης ΚΕΠΙΧ, κ.α.) προκειμένου να διευθετούνται άμεσα.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενεργοποιείται η γραμμή 1110 για αιτήματα των πολιτών"

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο την Πέμπτη

Το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις συνεπεία της ισχυρής χιονόπτωσης και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα που παρέμειναν σε αναστολή τις προηγούμενες ημέρες, υπό συγκεκριμένες παραμέτρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη 27/1/2022:

- Συνιστάται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις. Ως εκ τούτου καλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων αρμοδιότητάς τους προκειμένου να μην προβούν σε μετακινήσεις προς την έδρα της εργασίας τους, αλλά και για την υποχρέωσή τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.

- Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους θα θεωρηθεί δικαιολογημένη.

- Σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας.

Συνεπώς, παρακαλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την κατάρτιση πλάνου εργασιών για την αυριανή ημέρα, ενημερώνοντας τους υπαλλήλους τους για τον τρόπο παροχής εργασίας τους προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση την τηλεργασία καθώς και για τη δικαιολόγηση της βραδείας προσέλευσής τους. Οι υπάλληλοι καλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως τους αρμόδιους προϊσταμένους προσωπικού σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας προσέλευσης.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο την Πέμπτη"

Δημοσκόπηση Abacus: Δυσαρέσκεια για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό – Τι λένε για τα 2.000 ευρώ

Η κακοκαιρία Ελπίδα πλήγωσε την κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση της Abacus Research για λογαριασμό του Alpha.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη εγκλωβισμού των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό το 52% απαντά η ιδιωτική εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και το 7% οι πολίτες.

Στην ερώτηση για τους εγκλωβισμούς στους δρόμους και πως αξιολογείται η κυβέρνηση το 67% λέει αρνητικά μόλις το 8% θετικά και ένα 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Για το θέμα της διαχείρισης των φυσικών φαινομένων και για το είναι θέμα των προσώπων ή της οργανωτική δομής το 80% θεωρεί πως φταίει η δομή, το 19% τα πρόσωπα ενώ 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αρνητικά αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το θέμα των αποζημιώσεων των 2000 ευρώ για τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Το 42% θεωρεί αυτή την απόφαση επικοινωνιακή και το 21% παλαιοκομματική. Αντίθετα το 29% τη θεωρεί δίκαιη ενώ ένα 7% τίποτα από τα παραπάνω.

Τα παρακάτω ερωτήματα είχαν τεθεί πριν από την κακοκαιρία Ελπίδα στους πολίτες και η άποψή τους έχει καταγραφεί πριν από τα προβλήματα λόγω του χιονιού.

Στο ποιες είναι οι συνέπειες της πανδημίας και στα παρακάτω ερωτήματα οι πολίτες απάντησαν τα εξής:

Αδυναμία προγραμματισμού της ζωής: Το 62% απάντησε ναι και το 37% όχι.

Για την απώλεια εισοδημάτων: Το 48% απάντησε ναι και το 52% όχι.

Για την αλλαγή συνθηκών εργασίας: Το 44% απάντησε ναι και το 56% όχι.

Για το ποιος έχει την ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας το 29% λέει φταίνε οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, το 28% γιατί δεν ελέγχονται επαρκώς τα μέτρα, το 27% το κράτος γιατί δεν έλαβε αυστηρότερα μέτρα και το 16% γιατί το κράτος δεν πήρε έγκαιρα μέτρα.

Την στάση της κυβέρνησης για την πανδημία το 36% την αξιολογεί αρνητικά, το 34% θετικά ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά το 29%.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία το 64% την αξιολογεί αρνητικά, το 26% ούτε θετικά ούτε αρνητικά ενώ μόλις το 7% θετικά.

Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς:

Κυριάκος Μητσοτάκης

Θετική 35%

Αρνητική 36%

Ουδέτερη 29&

Αλέξης Τσίπρας

Θετική 13%

Αρνητική 57%

Ουδέτερη 30%

Νίκος Ανδρουλάκης

Θετική 17%

Αρνητική 20%

Ουδέτερη 59%

Δημήτρης Κουτσούμπας

Θετική 8%

Αρνητική 58%

Ουδέτερη 31%

Κυριάκος Βελόπουλος

Θετική 5%

Αρνητική 68%

Ουδέτερη 25%

Γιάνης Βαρουφάκης

Θετική 4%

Αρνητική 69%

Ουδέτερη 24%

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κινείται 36-39%, το ΣΥΡΙΖΑ 20-23%, το ΚΙΝΑΛ 18-21%, το ΚΚΕ 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 2-2,5% ενώ άλλο κόμμα ζητά ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 9-11%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Abacus: Δυσαρέσκεια για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό – Τι λένε για τα 2.000 ευρώ"

Ευρωπαϊκή συμφωνία για έναν κοινό φορτιστή για όλες της ηλεκτρονικές συσκευές

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ τα κράτη - μέλη της ΕΕ) συμφώνησε με την πρόταση που είχε υποβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2021 για τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, μια πρόταση που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες υποστήριζαν ότι με αυτήν την εξέλιξη θα πληγεί ο ανταγωνισμός.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, είχε προτείνει η USB-C να καταστεί η πρότυπη θύρα για όλα τα έξυπνα τηλέφωνα, τα tablets, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά κεφαλής, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός. Επιπλέον, η Επιτροπή είχε προτείνει τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών με σκοπό την μείωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Τι αποφάσισε το συμβούλιο της ΕΕ

Σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ, το δεύτερο νομοθετικό όργανο της ΕΕ μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμφώνησε σε διαπραγματευτική εντολή για την πρόταση κοινού φορτιστή . Η πρόταση στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται πλέον να αγοράζουν νέο φορτιστή κάθε φορά που αγοράζουν ένα νέο κινητό και ότι όλες οι συσκευές θα μπορούν να επαναφορτιστούν χρησιμοποιώντας τον ίδιο φορτιστή.

Σύμφωνα με την Συμβούλιο της ΕΕ, η πρόταση θα διευκολύνει τους καταναλωτές καθώς η πώληση φορτιστών θα αποδεσμευτεί από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, έτσι ώστε να μην συμπεριλαμβάνεται απαραίτητα νέος φορτιστής κατά την αγορά νέας συσκευής. Αυτό θα μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την απόρριψη φορτιστών.

Η σημερινή απόφαση εγκρίθηκε από τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών - μελών της ΕΕ(Coreper) και θα επιτρέψει στην Προεδρία του Συμβουλίου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβλεπε

Μια εναρμονισμένη θύρα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών: Η USB-C θα αποτελεί κοινή θύρα. Με τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές θα μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους με τον ίδιο φορτιστή USB-C, ανεξάρτητα από τη μάρκα της συσκευής.

Εναρμονισμένη τεχνολογία ταχείας φόρτισης, η οποία θα συμβάλει ώστε διάφοροι παραγωγοί να μην περιορίζουν αδικαιολόγητα την ταχύτητα φόρτισης και θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η ταχύτητα φόρτισης είναι η ίδια όταν χρησιμοποιείται συμβατός φορτιστής για μια συσκευή.

Τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστή από την πώληση της ηλεκτρονικής συσκευής: Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν νέα ηλεκτρονική συσκευή χωρίς νέο φορτιστή. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί ο αριθμός των αχρείαστων φορτιστών που αγοράζονται ή που μένουν αχρησιμοποίητοι. Η μείωση της παραγωγής και της απόρριψης νέων φορτιστών εκτιμάται ότι θα μειώσει την ποσότητα των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατά σχεδόν χίλιους τόνους ετησίως.

Καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών: Οι παραγωγοί θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για τις επιδόσεις φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την ισχύ που απαιτείται από τη συσκευή και το αν η συσκευή υποστηρίζει την ταχεία φόρτιση. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές θα μπορούν να διαπιστώσουν ευκολότερα αν οι υφιστάμενοι φορτιστές τους πληρούν τις απαιτήσεις της νέας συσκευής τους ή θα διευκολύνονται στην επιλογή συμβατού φορτιστή.

Σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα, το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τον αριθμό των νέων φορτιστών που αγοράζουν και, ως εκ τούτου, θα τους βοηθήσει να εξοικονομούν 250 εκατ. ευρώ ετησίως από περιττές αγορές φορτιστών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευρωπαϊκή συμφωνία για έναν κοινό φορτιστή για όλες της ηλεκτρονικές συσκευές"

Δεν παραλαμβάνουν νεκρούς από νοσοκομεία λόγω χιονιά!

Γεμάτοι είναι οι νεκροθάλαμοι μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. Λόγω της κακοκαιρίας, δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς, οι οποίο σωρεύονται.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), λόγω του χιονιά, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

«Δεν χωράνε άλλους οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, από το πρωί στο Θριάσιο υπήρχαν 17 νεκροί, στο Αττικόν 21 και στο Κρατικό Νίκαιας άλλοι 8!

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν παραλαμβάνουν νεκρούς από νοσοκομεία λόγω χιονιά!"

Χιόνια στην Αθήνα: Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε τμήματα της Αττικής Οδού,  ανακοίνωσαν τα  Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

Τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνουν τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

- το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
- το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
- το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Χωρίς καταβολή διοδίων η διέλευση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, αναφέροντας τα τμήματα που παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η Αττική Οδός σας ενημερώνει ότι από τις 17:00 σήμερα θέτει τα εξής τμήματά της σε λειτουργία:

1. Από Κατεχάκη προς Αεροδρόμιο (Περιφερειακή Υμηττού)
2. Από Κηφισίας έως Ελευσίνα
3. Από Ελευσίνα έως Κηφισίας

Η διέλευση θα γίνεται άνευ καταβολής διοδίων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η κυκλοφορία στην κατεύθυνση Αεροδρόμιο – Κατεχάκη δεν είναι εφικτή ακόμα λόγω των πολλών οχημάτων που βρίσκονται εντός του αυτοκινητόδρομου. Η πρόσβαση από το Αεροδρόμιο προς την Αθήνα θα γίνεται είτε μέσω της Λ. Λαυρίου είτε μέσω της Λ. Βάρης - Κορωπίου όπως και τώρα.

Όσον αφορά τα άλλα τμήματα της Αττικής Οδού, αυτά δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αν δεν απομακρυνθούν τα οχήματα που έχουν αφεθεί σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες τους να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους προκειμένου να δοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής Οδού σε κυκλοφορία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιόνια στην Αθήνα: Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην Αττική Οδό"

Αδιανόητες εικόνες ακόμα και σήμερα από την Αττική Οδό

Αυτοκίνητα ακόμα παρατημένα, ενώ το χιόνι έχει λιώσει… Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στην Αττική Οδό, δυο μέρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έφερε στην Αττική η «Ελπίδα».

Όπως καταγράφει η κάμερα του MEGA, αυτός ο οδηγός παλεύει μόνος του για να απεγκλωβίσει το όχημά του. Οι εκτιμήσεις λένε πως 300 αυτοκίνητα ακόμα παραμένουν παρκαρισμένα στον ακριβότερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Η εικόνα μιλάει μόνη της. Το εκχιονιστικό δεν είναι ούτε της Αττικής Οδού, ούτε της Περιφέρειας, ούτε κάποιου υπουργείου. Είναι όχημα της Πυροσβεστικής, στο οποίο προσαρμόστηκε η ειδική συσκευή αποχιονισμού.

Παρακάτω πυροσβέστες με φτυάρια στα χέρια επιχειρούν να ανοίξουν δρόμο για να φύγουν ένα ένα τα οχήματα.

Την ίδια ώρα ο μόνος σχεδιασμός για να φτάσουν όσοι οδηγοί έχουν εγκταλείψει τα αυτοκίνητά τους είναι να πάνε στο δαχτυλίδι στο Μαρούσι κι από εκεί να πάνε με τα πουλμανάκια, όχι της Αττικής Οδού, αλλά της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Αδιανόητες εικόνες

Ουρές κάνουν στα δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

«Το χειρότερο ήταν ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση από πουθενά. Θα κινηθούμε νομικά, διότι το θεωρώ κοροϊδία, ακόμα και τα 2.000 ευρώ που ακούστηκε αμέσως ότι θα μας δώσουνε το θεωρώ κοροϊδία. Κινδύνεψε η ζωή μας!» είπε.

Το περίφημο διχίλιαρο που θα πάρουν ανά όχημα όσοι κινδύνεψαν και ταλαιπωρήθηκαν εξελίσσεται σε νέα χιονοστιβάδα ερωτημάτων και προβλημάτων. Ιδού μία χαρακτηριστική περίπτωση ενός καρδιοπαθούς που εγκλωβίστηκε σε ταξί, το οποίο μάλιστα πλήρωσε και 350 ευρώ!

Πολλοί οργανώνονται στο Facebook. Αναπάντητο παραμένει τι θα γίνει με όσους ήταν οδηγοί σε εταιρικά αυτοκίνητα ή όσους ήταν σε βαν εταιριών, πως και εάν αποζημιωθούν ζημιές στα οχήματα, αν θα αποζημιωθούν συνεπιβάτες κι αν η αποδοχή των 2.000 ευρώ συνοδεύεται από παραίτηση κάθε άλλης αξίωσης.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους αμέτρητους οδηγούς που μπήκαν όταν η Αττική Οδός αντί να κλείσει τον δρόμο είχε αφήσει ανοιχτά τα διόδια.

Αυτοί οι οδηγοί θα δυσκολευτούν να αποδείξουν ότι ήταν στον δρόμο και μόνη ελπίδα είναι να έχουν καταγραφεί από κάμερες της Αττικής Οδού ή να έχουν άλλο αποδεικτικό μέσο.

Οι ειδικοί την ίδια ώρα τονίζουν τις μεγάλες ευθύνες της Αττικής Οδού. «Υπήρχε παντελής απουσία μέσων και διαδικασιών» είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ.

Απέναντι στο πρωτοφανές χάος, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού υπέβαλε την παραίτηση του, ενώ τις επόμενες ώρες η ελπίδα είναι να ομαλοποιηθεί η κίνηση και πάλι στην Αττική Οδό.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδιανόητες εικόνες ακόμα και σήμερα από την Αττική Οδό "

Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής στα οποία έχει διακοπεί η η κυκλοφορία, λόγω χιονόπτωσης και αυτά όπου γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα:

Διακοπή της κυκλοφορίας:

1) Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

2) Παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

3) Οδός Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).

4) Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

5) Λεωφόρος Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.

6) Ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

7) Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

8) Ε.Ο. Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

9) Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος

10) Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος

11) Επαρχιακή Οδός Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες:

1) Νέα εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όλα τα οχήματα.

2) Παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία "

Έκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Δεν θυμάται αν η έκρηξη στη Συγγρού, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, έγινε όταν πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως ο 78χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεσή του, από χθες υπήρχε μία μυρωδιά μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή όταν πήγε να φτιάξει καφέ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όντως διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και επικεντρώνεται στη διαρροή.

Η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του κτιρίου της λεωφόρου Συγγρού, όπου είναι χώρος κατοικίας ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας"

Κούγιας για Στυλιανίδη: «Ρε πρωθυπουργέ πού τον βρήκες; Αν τον αφήσεις στην Ομόνοια, χάθηκε»

Σφοδρότατη επίθεση στον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία Ελπίδα, ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γνωστός ποινικολόγος, αφού εξέφρασε την αγάπη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του απηύθυνε μια ερώτηση για την επιλογή του κ. Στυλιανίδη σε αυτή τη θέση. «Ρε παιδιά, ρε πρωθυπουργέ; Αυτόν τον Στυλιανίδη που τον βρήκες; Άμα τον αφήσεις στην Ομόνοια, χάθηκε. Είναι δυνατόν αυτός να λύσει ένα πρόβλημα με τις τοποθετήσεις που έκανε;» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Ένας από εσάς δεν μπορούσε να κλείσει τους δρόμους της εισόδου της Αττικής Οδού; Δεν το έκανε η Αττική Οδός. Έρχεται ένας φαντάρος και το λύνει αμέσως. Εσείς δεν μπορούσατε να κλείσει τον δρόμο και να γυρίσετε τα αυτοκίνητα πίσω; Δεν μπορούσε να το κάνει ένας του κρατικού μηχανισμού;» συνέχισε.

«Για ποιο λόγο να πρέπει να εκτίθεται ο Μητσοτάκης για αυτούς τους ανίκανους ανθρώπους;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να ζητήσει παραιτήσεις. «Η απαίτηση της παραιτήσεως δεν υπάρχει; Δεν μπορεί να υπάρξει ένας πρωθυπουργός και να πει “έλα εδώ, παραιτήσου τώρα”. Ο καθένας πρέπει να αξιολογείται με την αποτελεσματικότητά του. Δεν την έχεις; Γεια χαρά!» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας για Στυλιανίδη: «Ρε πρωθυπουργέ πού τον βρήκες; Αν τον αφήσεις στην Ομόνοια, χάθηκε»"

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Αττικής,
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής, αυτό γίνεται με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων για τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη  των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας: 

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική"

Κώστας Σκρέκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και στις υπόλοιπες.

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», τόνισε.

Επισήμανε δε ότι επειδή ανέμεναν ένα τέτοιας σφοδρότητας κύμα, οι δυνάμεις είχαν κατανεμηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις περιοχές και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν το 50% των παροχών τις 10 πρώτες ώρες.

Αποζημιώσεις

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει».

Τέλος, ανέφερε ότι το κέντρο βάρους για αποκατάσταση των βλαβών έχει πέσει σε Ανατολική Αττική, Μεσόγεια, Μαραθώνα και Πικέρμι, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Ζητάμε και παρακαλούμε πάλι τους πολίτες αν βλέπουν ότι ο γείτονας τους έχει ηλεκτρική ενέργεια και το δικό τους σπίτι δεν έχει, να πάρουν πάλι τηλέφωνο να ξαναδηλώσουν τη βλάβη γιατί μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή ή στην παροχή χαμηλής τάσης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο δεν είναι μεγάλη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Σκρέκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα"

Κακοκαιρία Ελπίς: Συγγνώμη Μητσοτάκη στους πολίτες - Παραδοχή ότι η διαχείριση της χιονοθύελλας ήταν «μη επιτυχημένη» - Ευθύνες στην Αττική Οδό

Με μια «ειλικρινή συγγνώμη» προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες αναγνωρίζοντας αστοχίες και ανεπάρκειες, ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολιτείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και κατέληξε λέγοντας «Διδασκόμαστε και προχωράμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μη επιτυχημένη διαχείριση της χιονοθύελλας». «Τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας», τόνισε ο πρωθυπουργός


Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο



Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο.

Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Για αυτό και η απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.

Σημειώνω ότι είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη. Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό.

Προβλήματα όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπήρξαν μόνο στην Αττική Οδό. Υπήρξαν και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Είναι σαφές ότι και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους υγειονομικούς μας, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς παρά την πρωτοφανή χιονόπτωση δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας.

Να ευχαριστήσω επίσης και τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ για τη δική τους προσπάθεια. Κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με μισό μέτρο χιόνι. Και για τις ελάχιστες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό, ζητώ την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών. Νομίζω ότι στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της «Μήδειας» και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι αλήθεια πως οι υποδομές μιας μεσογειακής χώρας δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες σε συνθήκες έντονων χιονοπτώσεων. Αν και παντού στον κόσμο το πολύ χιόνι φέρνει μεγάλα προβλήματα.

Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών.

Είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού.

Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών.

Πράγματι, μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών και πολύ περισσότερο όταν συνδυάζονται με αλλεπάλληλες και ταυτόχρονες προκλήσεις σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Όμως, θα το ξαναπώ, έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά και η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με τις αδυναμίες του χθες, γίνεται με τις ανάγκες του σήμερα. Αντιλαμβάνομαι πάντα τις αιτιολογίες. Ναι, είχαμε μια πρωτοφανή χιονόπτωση, ναι το χιόνι μπορεί να ήρθε λίγο πιο γρήγορα από ότι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, όμως δεν πρόκειται, δεν πρόκειται αυτό να το επικαλεστώ ως δικαιολογία.

Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Και για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω αυτή την επιλογή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις δομές και τις δυνατότητές του. Και φροντίζοντας η λειτουργία του Υπουργείου να γίνει αποτελεσματικότερη με την καλύτερη συνεργασία όλων των άλλων Υπουργείων.

Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το θάρρος να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τη διάθεση να μαθαίνουμε από αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι. Διδασκόμαστε λοιπόν και προχωράμε».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ελπίς: Συγγνώμη Μητσοτάκη στους πολίτες - Παραδοχή ότι η διαχείριση της χιονοθύελλας ήταν «μη επιτυχημένη» - Ευθύνες στην Αττική Οδό"

ΔΕΔΔΗΕ: Συνολικά 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα έναντι 200.000 τη Δευτέρα

Οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει τη σύσταση σε όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΕΔΔΗΕ: Συνολικά 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα έναντι 200.000 τη Δευτέρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news