facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Διάλογοι «φωτιά» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας

Συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με μαφιόζους και νονούς της νύχτας, αποκαλύπτει «Το Bήμα της Κυριακής».

Στα χέρια της εφημερίδας βρίσκεται το σχετικό υλικό που αναδεικνύει με γλαφυρό τρόπο τις σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.
Εφορία: Οι τυχεροί των φορολογικών δηλώσεων

Οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στις συνομιλίες, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Οπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα έχουν βρεθεί SMS τα οποία αποστέλλονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.

Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. 

Συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών»

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο στα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις.

Eξίσου προβληματικό και ενδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς είναι ότι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, λίγες ώρες μετά τις καταγεγραμμένες στιχομυθίες, πράγματι  υπάρχουν… περίεργες άνωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς αυτές τις  προσυνεννοημένες τοποθετήσεις αστυνομικών. Αυτές δε εμφανίζονταν ότι έγιναν με «αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια».

Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων (η περίπτωση και τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας).

Η υπόθεση αυτή παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστη. Σύμφωνα με  εσωτερικές αναφορές που συντάχθηκαν μετά τη δολοφονία αυτή, «ορισμένοι συνεργάτες του δολοφονηθέντα εισήγαν διαλύτες από τη Βουλγαρία και λαθραίο γκάζι, το οποίο μεταφερόταν με φορτηγά και με βυτία. Τα ανωτέρω φορτηγά γκαζιού φόρτωναν βιομηχανικό γκάζι από εγκαταστάσεις  νόμιμων εταιρειών και το μετέφεραν σε πρατήρια όπου γινόταν η νόθευση.

Βοηθός στο κύκλωμα ήταν γνωστός ποινικός με τα αρχικά Π.Κ. καταδικασμένος αμετάκλητα για απάτες, πλαστογραφίες, παραχάραξη και λαθρεμπόριο διαλυτών από τη Βουλγαρία.  Το κύκλωμα φέρεται να δωροδοκούσε, ανά περιόδους, πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ προκειμένου να χαίρει προστασίας.

Απώτερος σκοπός τους φαίνεται είναι να λαμβάνουν εγκαίρως γνώση αστυνομικών επιχειρήσεων σε πρατήρια καυσίμων, τομέας όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μέλη του εν λόγω κυκλώματος. Για να συμβεί αυτό, προσπαθούν να επιτύχουν τη μετάθεση αστυνομικών στις παραπάνω υπηρεσίες». 

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » " Διάλογοι «φωτιά» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας "

Δολοφονία «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα: «Μου πούλησε χαλασμένη κοκαΐνη και με έστειλε στο νοσοκομείο» λέει ο 38χρονος που συνελήφθη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, πριν λίγη ώρα, από την εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας ο 38χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του 47χρονου “Αμερικάνου” ή “Gus”, το πρωί της 20ης Ιανουαρίου στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα.

Ο “Αμερικάνος” του είχε πουλήσει “χαλασμένη” κοκαΐνη και τον έστειλε στο νοσοκομείο φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος Αλβανός στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια. Αυτός ήταν και ο λόγος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου που ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις και “εκμεταλλεύτηκε” το ραντεβού το οποίο έκλεισε ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του για να αγοράσει κοκαΐνη από τον “Αμερικάνο”.

Όσο για το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα του με έναν πυροβολισμό στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, ισχυρίστηκε πως το κουβαλούσε πάντα μαζί του -ενώ αν ήθελε να τον σκοτώσει δεν θα τον πυροβολούσε στο πόδι πρωινή ώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο eleftheriaonline.gr o συνήγορος του κατηγορουμένου, Χαράλαμπος Λυκούδης ανέφερε: "Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του , η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης".

eleftheriaonline

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα: «Μου πούλησε χαλασμένη κοκαΐνη και με έστειλε στο νοσοκομείο» λέει ο 38χρονος που συνελήφθη"

Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ στην τρομοκρατία θα είναι ισχυρή

Με «ισχυρή και γρήγορη» απάντηση θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την «τρομοκρατία» ύστερα από τις δύο παλαιστινιακές επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σημειώνεται ότι η μία από τις δύο επιθέσεις, που σημειώθηκε χθες κοντά σε συναγωγή, προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου τόνισε στους δημοσιογράφους πριν την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας: «Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας». Ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση, αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο».

Νωρίτερα, την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων εξέφρασε ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλώντας τον Νετανιάχου να χρησιμοποιήσει την θανατηφόρα βία μόνο ως «έσχατη λύση».

ΑΜΠΕ, AFP, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ στην τρομοκρατία θα είναι ισχυρή"

Σουηδός ΥΠΕΞ: «Πάγωσαν» οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ

O υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, μετά το κάψιμο του Κορανίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του Ράσμους Παλουντάν, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας “Σκληρή Γραμμή”, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

“Προσπαθούσε να αντιδράσουμε μετά τις προβοκατόρικες δράσεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία και περιμένουμε τις εκλογές στις 14 Μαΐου“, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, προσθέτοντας ότι η τουρκική στάση “δεν έχει διευκολύνει” τη διαδικασία, ωστόσο η σουηδική κυβέρνηση ελπίζει ότι η χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το καλοκαίρι στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδός ΥΠΕΞ: «Πάγωσαν» οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ"

ΕΛΑΣ: Δεν δώσαμε άδεια για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης

Ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Αστυνομία έδωσε άδεια πραγματοποίησης της σημερινής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται, ενώ μπορούν να απαγορευθούν μόνο αν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων.

Παράλληλα σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις, αφορούν την επιβολή περιορισμών, αν θεωρηθεί ότι μια συγκέντρωση θα διαταράξει την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

Τέλος η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και «…ως εκ τούτου οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δήθεν χορηγείται άδεια για πραγματοποίηση συνάθροισης από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται,
  • επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ
  • οι αποφάσεις που εκδίδονται από τις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας, αφορούν στην επιβολή περιορισμών, εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

Στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών και ως εκ τούτου οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Και ο δήμος Αθηναίων αρνείται ότι έδωσε άδεια

Νωρίτερα, παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Αθηναίων, αναφέροντας ότι δεν δόθηκε καμία άδεια για τέτοια συγκέντρωση.

«Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια». 

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: Δεν δώσαμε άδεια για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης "

Καιρός – Ευρυτανία: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω χιονιού και παγετού

Στα λευκά ντύθηκε η Ευρυτανία. Η σφοδρή χιονόπτωση και ο παγετός προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στην Ευρυτανία έχει διακοπεί:

* Στην Επαρχιακή Οδό Προυσού – Αγρινίου, από 30ό μέχρι 45ο χιλιόμετρο, (θέση Αραποκέφαλα)

* Στην Επαρχιακή Οδό Τροβάτου – Βραγγιανών (Δήμου Αγράφων), (θέση Τρία σύνορα).

* Στην Επαρχιακή Οδό Κρικέλλου – Δομνίστας – Αράχωβα Ναυπακτίας, (θέση Ψηλός Σταυρός).

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

* Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά, από 12ο μέχρι 22ο χιλιόμετρο, (θέση Βράχος) από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας,

* Στην Επαρχιακή Οδό Φουρνά – Καρδίτσας, από 50ο μέχρι 6ο χιλιόμετρο, (θέση Ζαχαράκη),

* Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 12ο μέχρι 25ο χιλιόμετρο,

* Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο, από 3ο μέχρι 15ο χιλιόμετρο,

* Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από 2ο μέχρι 17ο χιλιόμετρο

* Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φιδάκια, από 7ο μέχρι 25ο χιλιόμετρο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Ευρυτανία: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω χιονιού και παγετού"

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών - Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ (βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται ταυτόχρονα συγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστές και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

Αυτή την ώρα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των δυο «πλευρών», σύμφωνα με το grtimes.gr.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δημητρίου Γούναρη, από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, στο οποίο γράφει: «Ούτε στη Σαλονίκη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».



Στη δεύτερη κινητοποίηση, μέλη του Ιερού Λόχου συγκεντρώνονται από τις 19:00 στον Λευκό Πύργο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών - Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ (βίντεο)"

Σουηδός βουλευτής για κάψιμο Κορανίου: Απάντηση στην Τουρκία καίγοντας άλλα 100 – Έκκληση του ΥΠΕΞ στους πολίτες

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, μετά το κάψιμο του Κορανίου, ο Γενικός Γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος “Σουηδοί Δημοκράτες”, Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ… ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του Ράσμους Παλουντάν, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας “Σκληρή Γραμμή”, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

“Προσπαθούσε να αντιδράσουμε μετά τις προβοκατόρικες δράσεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία και περιμένουμε τις εκλογές στις 14 Μαΐου“, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, προσθέτοντας ότι η τουρκική στάση “δεν έχει διευκολύνει” τη διαδικασία, ωστόσο η σουηδική κυβέρνηση ελπίζει ότι η χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το καλοκαίρι στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους.

Η απάντηση στον θυμό της Τουρκίας θα πρέπει να είναι το κάψιμο άλλων 100 αντίτυπων του Κορανίου. Η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο σημαντική από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ“, δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος “Σουηδοί Δημοκράτες”, Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ.
Η έκκληση του σουηδικού ΥΠΕΞ στους πολίτες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις.

“Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

“Διαδηλώσεις πιθανόν να πραγματοποιηθούν έξω από την πρεσβεία στην Άγκυρα και από το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες ημέρες”, προστίθεται.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν τον περασμένο χρόνο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χρειάζονται την στήριξη και των 30 μελών της Συμμαχίας. Η Τουρκία έχει πει ότι ειδικά η Σουηδία θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο ξεκάθαρη στάση ως προς αυτούς που η ΄Αγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτες -κυρίως ένοπλους Κούρδους- και μια οργάνωση που κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα των δύο χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδός βουλευτής για κάψιμο Κορανίου: Απάντηση στην Τουρκία καίγοντας άλλα 100 – Έκκληση του ΥΠΕΞ στους πολίτες"

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αποχώρησε ο πρώην συντονιστής πολιτικών του κόμματος Απόστολος Σπυρόπουλος

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος συντονιστής τομέων πολιτικής του κόμματος, Απόστολος Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Σε ανάρτησή στο Facebook ο κ. Σπυρόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με απογοήτευση διαπιστώνω, ότι τον τελευταίο χρόνο το κίνημα έχει χάσει τον πολιτικό προσανατολισμό του. Διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας».

Όπως αναφέρει, το κλίμα δεν συνάδει πλέον με τους στόχους που είχε θέσει η Φώφη Γεννηματά, ούτε με τα ιδεώδη με τα οποία τον έχει γαλουχήσει ο πατέρας του, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Η σημερινή ηγεσία δεν θέλει η δεν μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του συγχρόνου κόσμου και να κοιτάξει το μέλλον. Πολιτεύεται με ψευδαισθήσεις και αρκείται δυστυχώς στο λίγο, στο μικρό, στο ξεπερασμένο» προσθέτει.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αποχώρησε ο πρώην συντονιστής πολιτικών του κόμματος Απόστολος Σπυρόπουλος"

Σουηδία: Προειδοποιήσεις στους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία

Σε συνέχεια των προειδοποιήσεων που εξέδωσαν ΗΠΑ και Γαλλία την Παρασκευή, τώρα η Σουηδία κάλεσε τους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις. Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται μετά την πυρπόληση του Κορανίου στην Στοκχόλμη από έναν ακροδεξιό πολιτικό, την περασμένη εβδομάδα.

Ως συνέπεια αυτού του περιστατικού, η Τουρκία ανέστειλε όλες τις συνομιλίες με την Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Οι ενέργειες του ακροδεξιού πολιτικού οδήγησαν σε μουσουλμανικές διαδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και στην Τουρκία.

«Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Διαδηλώσεις πιθανόν να πραγματοποιηθούν έξω από την πρεσβεία στην Άγκυρα και από το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες ημέρες», προστίθεται.

Μετά την κίνηση του Παλουντάν ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου.

ΑΜΠΕ, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Προειδοποιήσεις στους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία"

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να ωθήσει το ΝΑΤΟ στα όριά του

Με τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, αλλά και τις συμμαχίες και τις αντι-νατοϊκές τάσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταπιάνονται πολλά γερμανικά ΜΜΕ.

Είναι εμφανές από τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο ότι η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία έχει μια ιδιαίτερη σημασία. «Ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις, και μόνον η μετάθεση των εκλογών για τον Μάιο δείχνει ότι ο Ερντογάν βλέπει τη νίκη σε απόσταση αναπνοής», σχολιάζει η εφημερίδα Tageszeitung. «Πριν από ένα χρόνο, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο Ερντογάν θα έχανε σίγουρα. Αλλά γεννιούνται και πάλι αμφιβολίες μπροστά στις εξελίξεις και με μια αμήχανη αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να δεσμευτεί σε έναν υποψήφιο» αναφέρει επίσης η εφημερίδα του Βερολίνου.

Αναφερόμενη στα ζητήματα του ΝΑΤΟ, η Deutche Welle σημειώνει ότι «πολλοί είναι βέβαιοι πως το μέλλον της Τουρκίας βρίσκεται εντός της συμμαχίας, γεγονός που γνωρίζει και η τουρκική κυβέρνηση». Η Tagesspiegel, ωστόσο, δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, σχολιάζοντας ότι: «Στην Τουρκία υπάρχει μια αντινατοϊκή νοοτροπία εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 αποτέλεσε τομή – ο στρατός “εκκαθαρίστηκε” μαζικά από αξιωματικούς που ήταν φιλικοί προς τo ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, η ηγεσία της Τουρκίας κυριαρχείται από μια αντινατοϊκή παράταξη».

«Με τις συμμαχίες που έχει συνάψει ο Ερντογάν με τους λεγόμενους ευρασιατικούς κύκλους, είναι σαφές πως, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των συμμάχων, η Τουρκία πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δύση – και ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να ωθήσει το ΝΑΤΟ στα όρια της υπομονής του» προσθέτει σε άλλο σημείο εφημερίδα Tagesspiegel. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να ωθήσει το ΝΑΤΟ στα όριά του"

Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ με 14 νεκρούς

Για ουκρανικό πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία έκανε λόγο η Ρωσία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 24. Σημειώνεται ότι η εν λόγω περιοχή ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο ρωσικός στρατός σημείωσε ότι «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν σκόπιμα το κτίριο του τοπικού νοσοκομείου με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών HIMARS, στην πόλη Νοβοάινταρ της περιφέρειας Λουγκάνσκ». Το πλήγμα «σκότωσε 14 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό και τραυμάτισε άλλους 24», συμπληρώνει.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ με 14 νεκρούς"

Καιρός αύριο: Κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χιόνι

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή (29.01.2023) σε όλη την Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα ορεινά ηπειρωτικά θα ρίξει χιόνια.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χιόνι"

O Ερντογάν υποστηρίζει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία

Μιλώντας στην πόλη Ντενιζλί, ο πρόεδρος Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και απέρριψε κάθε ισχυρισμό ότι δεν νομιμοποιείται από το τουρκικό σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος για τρίτη θητεία.

«Η συνταγματική τροποποίηση που εγκρίθηκε το 2017 είναι ξεκάθαρη χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Το 2018, μηδενίστηκε το κοντέρ. Νοητικά και νομικά, εκλέχθηκε de facto Πρόεδρος. Το 2018 εκλέχτηκε ο πρώτος Πρόεδρος του νέου συστήματος. Διατηρήσαμε τον τίτλο του αρχηγού κράτους στο νέο σύστημα ως Προέδρου.
Έστρωσαν το τραπέζι (των 6), αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν υποψήφιο από το τραπέζι. Είδαν ότι δεν μπορούσαν να προτείνουν υποψήφιους μόνοι τους, και  άρχισαν να ρίχνουν λάσπη στην υποψηφιότητά μας. Είπαμε εδώ και μήνες ότι είμαστε υποψήφιοι. Είμαι Πρόεδρος 4,5 χρόνια, υπάρχει και πριν. Πού ήταν το μυαλό σας; Γιατί δεν είπατε τίποτα μέχρι τώρα;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε:

«Βλέπω τώρα ότι ο φόβος (της αντιπολίτευσης) να χάσουν τον έλεγχό τους στα σενάρια του χάους που συνδέονται με την ημέρα των εκλογών κυριεύει τις καρδιές τους. Νικήσαμε όλους τους αντιπάλους μας στην κάλπη, καθώς δεν δεχθήκαμε κανέναν τρόπο ή μέθοδο πέρα ​​από την εθνική βούληση. Ελπίζω να είστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τη νίκη από την κάλπη στις 14 Μαΐου; Εκείνοι των οποίων οι ιστορίες είναι γεμάτες κηδεμονία, πραξικοπήματα και κρίσεις δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη δύναμη της εθνικής βούλησης».

»» Φτάνει, λέμε, για όσους επιχειρούν πολιτική μηχανική με ξένη στήριξη που στράφηκαν στο τραπέζι των 6 αντί να επιλέξουν την εθνική βούληση.

»» Όπως βάλαμε τέλος στο πραξικόπημα και στις τρομοκρατικές προδοσίες, ελπίζω να θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού των 6 στην κάλπη στις 14 Μαΐου και να απογοητεύσουμε όσους θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μας από μακριά. Μαζέψτε όλους στο τραπέζι των 6, βάλτε FETO, PKK, τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέστε παγκόσμια ΜΜΕ, πρώην υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικούς και εκπροσώπους ιμπεριαλιστών. Ας δούμε τι θα σημαίνουν όλα αυτά μπροστά στη δύναμη της εθνικής βούλησης».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "O Ερντογάν υποστηρίζει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία"

Αμαλιάδα: Βαριά "καμπάνα" 250.000€ γιατί εγκατέλειψε οκτώ κουτάβια και τη μάνα τους στη Μαραθιά

Πολύ βαριά ήταν η “καμπάνα” που έπεσε σε έναν 72χρονο για την εγκατάλειψη κουταβιών στο δάσος της Μαραθιάς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ηλικιωμένος μετέφερε με φορτηγάκι και εγκατέλειψε στο δάσος οκτώ κουτάβια 25-20 ημερών και τη μητέρα τους.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία από πολίτη στην Αστυνομία που αναζήτησε και εντόπισε τα κουτάβια και τη μάνα τους, αλλά και τον 72χρονο που συνέλαβε και αναμένεται να οδηγήσει στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Όμως το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε είναι πάρα πολύ βαρύ αλλά στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και την κακοποίηση τους.

Συνολικά για τα οκτώ κουτάβια και τη μητέρα και το σύνολο των παραβάσεων το ποσό έφτασε τις 249.300 ευρώ.

Τα κουτάβια και η μάνα τους τα παρέλαβε ο υπεύθυνος του καταφυγίου του δήμου Ήλιδας. 

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμαλιάδα: Βαριά "καμπάνα" 250.000€ γιατί εγκατέλειψε οκτώ κουτάβια και τη μάνα τους στη Μαραθιά "

Μάξιμος Σαράφης: Προφυλακίστηκε για την απάτη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Προφυλακιστέος κριθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης που στήθηκε σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αντίθετα ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Δυο ημέρες πριν τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης με δήλωσή του μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε στοχοποίησή του «από το παρακράτος της ΝΔ» από την περίοδο ακόμη της διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis. Χωρίς να αρνείται ότι είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» (σ.σ. εφόσον είναι το καθεστώς προστασίας του δεν έχει αρθεί) στη δήλωσή του ο κατηγορούμενος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή». «Ήγγικεν η ώρα!». Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν «κολλητούς», «παρατρεχάμενους» και «πρακτοράκια» για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι. Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση; Εγώ ξέρω - και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!».

Η δικογραφία: «Αν σκάσει ότι είναι μούφα τη γ@@@@@@@»

Η δικογραφία όμως που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση είναι «καταπέλτης» για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και κυρίως για τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες με τα θύματά του στα οποία έταζε δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο ίδιος θα ελάμβανε για τη... δανειοδότηση αμοιβή που θα αντιστοιχούσε στο 4 με 8% των εκατομμυρίων που θα τους εξασφάλιζε. Επιπλέον, οι ανυποψίαστοι επιχειρηματίες φέρονται να του έδιναν και προκαταβολές για τις δήθεν υπηρεσίες του οι οποίες άγγιζαν ακόμη και το ποσό των 100.000 ευρώ.

Κομβικής σημασίας στοιχείο θεωρείται επίσης και η ομολογία του ίδιου του κατηγορούμενου, ότι γνωρίζει πως η δραστηριότητα του είναι «μούφα» αλλά και τις συνέπειες που θα έχει ο ίδιος αν αυτή του η δραστηριότητα αποκαλυφθεί. Η ομολογία αυτή του κατηγορουμένου αποτυπώνεται σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με φιλικό του πρόσωπο, την οποία προσφωνεί ως «Λίτσα». Ο διάλογος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία έχει ως εξής:

Δεστεμπασίδης:… Ευτυχώς, ακόμη δεν έχουν απαντήσει οι δικηγόροι αλλά αυτό με βολεύει να κλείσω κανά δυο προκαταβολές…
-Ναι

- Δεστεμπασίδης: Για να έχω ρευστότητα γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι τη γ@@@@@@@
-Όχι δεν το ξέρουν οι άλλοι

- Δεστεμπασίδης: Δεν το ξέρουν όχι, θα τους το πω…

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να ξεκινήσει η δήθεν δανειοδότηση των επιχειρηματιών τους έλεγε πως αυτή θα λάμβανε χώρα με τη μορφή αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία θα έπρεπε να κοστολογηθούν σε ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ καθώς μόνο σε αυτά τα οικονομικά επίπεδα θα γίνονταν η συνεργασία με τη «Zahrat»! Και για να ξεκινήσει η διαδικασία δανειοδότησης οι δανειολήπτες έπρεπε να υποβληθούν και σε μια ακόμη μεγάλη δαπάνη. Να καταρτίσουν business plan στα αγγλικά πλήρως τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, τα οποία στη συνέχεια ο κατηγορούμενος θα έστελνε στην «Zahrat» διαβιώνοντας τους πως με αυτό τον τρόπο η δανειοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μάξιμος Σαράφης: Προφυλακίστηκε για την απάτη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης"

Γεωργιάδης: Όσοι κορόϊδευαν το «καλάθι του νοικοκυριού» θα καταπιούν τη γλώσσα τους

«Ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, ενώ περιμέναμε ότι θα μας κρατούσε σταθερούς και ήταν ο μόνος που μας είχε δύο σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μας αναβάθμισε τώρα, παρόλο που λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί, ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας», πρόσθεσε. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε επίσης, ότι «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις προβλέψεις και τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκες». Μαλιστα ανέφερε, ότι ήδη ο Ιανουάριος του 2023 πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στους συνταξιούχους, υποστήριξε ότι απασχολεί την κυβέρνηση η «προσωπική διαφορά», λέγοντας οτι ο νόμος Κατρούγκαλου έχει φέρει πολλές αδικίες στους συνταξιούχους και ψάχνουμε να βρούμε λύση. Με αφορμή τη σύλληψη του λεγόμενου «Μάξιμου Σαράφη», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «την ώρα που έπαιρναν τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα, έβαζαν έναν απατεώνα να κατηγορεί πολιτικούς τους αντιπάλους για μαύρα λεφτά. Αυτό δεν θα το σκεφτόταν ούτε ο Μακιαβέλι», δήλωσε ο κ. Γεωργιαδης, καθώς ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νοβάρτις.

Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε, ότι «το χαρτί που έστειλε ο κ. Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς, δεν είχε ονόματα, αυτά τα ονόματα τα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αυτή η υπόθεση είναι συμπαιγνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συνταγματικά του όρια». Τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστής, είναι δημόσιος υπάλληλος σε μία υψηλόβαθμη θέση.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι προφανές ότι το έστησαν από κοινού, ώστε να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου για το απόρρητο της ΕΥΠ». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τίθεται το ζήτημα, για το πως ήξερε ονόματα ένα μήνα πριν ο κ. Τσίπρας, ποιος του τα είπε. Όπως δήλωσε «αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, είχε έρθει σε επαφή με κάποιο ρυπαρό δίκτυο της ΕΥΠ, που έχει σπάσει το απόρρητο και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα, αυτή ειναι η πραγματική ιστορία που είναι στημμένη κατά της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στον κ. Ράμμο, σημείωσε ότι κάνει αμίμητα πράγματα, ουδέποτε είχε κάνει άλλος πρόεδρος τέτοιο πολιτικό παιχνίδι. «Όταν ο λαός επανεκλέξει τη ΝΔ, θέλω να πιστεύω θα έχει ευαισθησία να φύγει, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ήταν λανθασμένη επιλογή, την ψήφισε και η ΝΔ αλλά κάναμε λάθος». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι «δουλειά της αρχής είναι να ελέγχει αν υπάρχουν παράνομες παρακολουθήσεις, όχι κατ' εντολη του κ. Τσίπρα να ελέγχει συγκεκριμένα τηλέφωνα και να ανακοινώσει ότι εντόπισε νόμιμη παρακολούθηση. Δεν θα μπορεί να γίνεται δηλαδή στη χώρα μας νόμιμη παρακολούθηση, γιατί θα το διαρρέει ο κ Ράμμος;» διερρωτηθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ότι γίνεται πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης. Μάλιστα ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία, παρόμοιο καλάθι με τη χώρα μας ετοιμάζει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόϊδευαν το καλάθι θα καταπιούν τη γλώσσα τους, εκτιμώντας ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, οι τιμές των προϊόντων, οι δουλειές, οι συντάξεις, αλλά για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή δεν είχε να μας πει κάτι».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Όσοι κορόϊδευαν το «καλάθι του νοικοκυριού» θα καταπιούν τη γλώσσα τους"

Κ. Μητσοτάκης: Ανώτατη δημόσια σχολή παραστατικών τεχνών έως το 2025 – Εξαίρεση καλλιτεχνών για προσλήψεις και με νόμο

Έως το 2025 η Ελλάδα θα αποκτήσει δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το ΠΔ, που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση μεταξύ των καλλιτεχνών, δεν ρυθμίζει και δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον Δημόσιο Τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο. Όπως ανακοινώνει o πρωθυπουργός δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο από το προεδρικό διάταγμα, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η στήριξη και αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση του κλάδου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ είμαστε υπερήφανοι για την σπουδαία και μακραίωνη ιστορία μας στο θέατρο, τον χορό και τη μουσική, εδώ, στη γη των Μουσών, δεν έχουμε, δεν είχαμε ποτέ, σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στις παραστατικές τέχνες.

Η Ελλάδα διαθέτει βέβαια υψηλού επιπέδου κρατικές σχολές, τις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διαθέτει επίσης ιστορικές, υψηλού επιπέδου, ιδιωτικές σχολές όπως για παράδειγμα το Ωδείον Αθηνών, η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και πολλές άλλες.

Όμως, μέχρι σήμερα, οι σπουδές στις παραστατικές τέχνες υπήρξαν ασύνδετες από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Υπάρχουν βέβαια πανεπιστημιακά τμήματα Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών, αλλά έχουν διαφορετική κατεύθυνση.

Αυτή η απουσία σύνδεσης προκάλεσε μέσα στα χρόνια στρεβλώσεις και αβεβαιότητα στους σπουδαστές, αποφοίτους και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών ως προς τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους δικαιώματα και αποτελούν πηγή των αντιδράσεων πολλών καλλιτεχνών με αφορμή και το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που ρυθμίζει τα προσόντα όλων των κλάδων για προσλήψεις σε θέσεις διοικητικού -και όχι καλλιτεχνικού- χαρακτήρα στο δημόσιο.

Ακούσαμε τις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών με προσοχή, συνομιλήσαμε, διαβουλευτήκαμε. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Το ΠΔ 85/2022 δεν προκάλεσε αυτή τη διαχρονική παθογένεια, επανέφερε όμως με ένταση το θέμα στον δημόσιο διάλογο.

Αυτή η Κυβέρνηση, όπως εξάλλου έπραξε και σε πολλά άλλα θέματα, δεν θα μετακυλήσει το πρόβλημα στην επόμενη. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε καθαρές λύσεις και απαντήσεις έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα τις παραστατικές τέχνες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ήδη από το 2021 ξεκινήσει, σε συνεργασία με της κρατικές μας σχολές, την απαραίτητη προεργασία. Και σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών:

Σχεδιάζουμε άμεσα τον οδικό χάρτη με τον οποίο η χώρα μας θα αποκτήσει ως το 2025 δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες. Επίσης προχωράμε με τη διαβάθμιση της ωδειακής εκπαίδευσης, της ραχοκοκαλιάς της μουσικής παιδείας της Ελλάδα, καθώς η ωδειακή παιδεία στη χώρα μας διέπεται ακόμα από Βασιλικό Διάταγμα του 1957.

Δημιουργούμε τρεις διυπουργικές Ομάδες Εργασίας, μία για το θέατρο και τη δραματική τέχνη, μία για τον χορό και μία για τη μουσική, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, φορέων όπως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, των διευθυντών των κρατικών σχολών μας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και από τις τρεις μορφές παραστατικών τεχνών, και φυσικά, σε εκτενή και τακτική διαβούλευση με τα αντιπροσωπευτικά κλαδικά και σπουδαστικά σωματεία.

Είναι η πρώτη φορά που μία Κυβέρνηση προχωρά σε μία τέτοια κίνηση, αποδεικνύοντας με πράξεις, και όχι με ευχολόγια την αποφασιστικότητά μας να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Ως προς το Προεδρικό Διάταγμα που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση μεταξύ των καλλιτεχνών, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το ΠΔ δεν ρυθμίζει και δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον Δημόσιο Τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο. Η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι το ΠΔ δεν θίγει ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, ούτε επιφέρει οποιαδήποτε μεταβολή στη νομική και οικονομική αντιμετώπισή τους. Κάνουμε όμως ένα βήμα παραπάνω για να λήξει αυτή η παρεξήγηση. Δρομολογούμε νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο από το προεδρικό διάταγμα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις προθέσεις μας είναι η στήριξη και αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση του κλάδου.

Για αυτό, προχωράμε άμεσα και σε μία ακόμα κίνηση: Ξεκαθαρίζουμε το μισθολογικό τοπίο για τους καλλιτέχνες ώστε να είναι σαφές σε όλους ότι εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ και πληρώνονται με άλλον τρόπο. Προκειμένου λοιπόν να διορθωθούν αστοχίες και λάθη που παρατηρήθηκαν διαχρονικά σε ΟΤΑ, επεκτείνουμε νομοθετικά στους δήμους την υποχρέωση για τη χρήση ειδικού και όχι του ενιαίου μισθολογίου, έτσι ώστε οι καλλιτέχνες μας να προσλαμβάνονται και να αμείβονται με δίκαιο τρόπο που αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της φύσης του καλλιτεχνικού επαγγέλματος.

Αυτή είναι η δέσμευση της Κυβέρνησης μας:

1) Δημόσιες πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές παραστατικών τεχνών ως το 2025

2) Άμεση νομοθέτηση για δίκαιη αμοιβή καλλιτεχνών σε όλο το δημόσιο

3) Προστασία και διασφάλιση ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών

Είναι ένα σύνθετο έργο που θα αναβαθμίσει και θα μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τον πολιτιστικό κλάδο. Είναι ένα έργο που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Ανώτατη δημόσια σχολή παραστατικών τεχνών έως το 2025 – Εξαίρεση καλλιτεχνών για προσλήψεις και με νόμο"

Αλέξης Κούγιας: Γελάει και ο κουρέας μου με αυτά που είπε ο Καρακούκης

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, σε όσα ανέφερε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους έχει προφυλακιστεί η γυναίκα από την Πάτρα.

Ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «καραστημένη» την εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε ο Νίκος Καρακούκης, ενώ από τα πυρά του δεν γλιτώνει και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τον οποίο σημειώνει ότι «μέσω της δυστυχίας της εντολέα μου έχει καταστεί πάμπλουτος».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου επιμένει, επίσης, στον ισχυρισμό του ότι τακτικοί ιατροδικαστές «έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών Καρακούκη – Καλόγρηα» και προκαλεί τον Νίκο Καρακούκη να του καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως υποστήριξε ο ιατροδικαστής ότι υφίσταται.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου με την οποία είχε έντονο φραστικό επεισόδιο που έληξε με τον ίδιο να κλείνει το τηλέφωνο.

Ο διάλογος Χρηστίδου-Κούγια

Χρηστίδου: Εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα ποτέ. Προσπαθούμε να θέσουμε ερωτήματα
Κούγιας: Αναγκάζομαι να βγω στην εκπομπή σας γιατί έχετε γίνει δικαστήρια. Το δουλειά έχετε να κάνετε αυτή τη δουλειά εσείς; Αυτή είναι δουλειά των δικαστηρίων

Χρηστίδου: Όχι είναι και δουλειά των δημοσιογράφων αυτό που κάνουμε εμείς εδώ. Δεν κάνουμε δικαστήριο, θέτουμε ερωτήματα
Κούγιας: Ποιων δημοσιογράφων; Που δεν ξέρετε τι γίνεται ιατροδικαστικά και νομικά; Που λέτε γιατί δεν πάει στο δικαστήριο να αποδείξει πώς πέθαναν τα παιδιά της; Λυπάμαι, γεια σας, γεια σας»

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Σήμερα το πρωί μου απέστειλαν το βίντεο της χθεσινής εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη στο MEGA, η οποία είχε έναν και μοναδικό σκοπό, να προστατέψει την ίδια και τους υπόλοιπους συντελεστές – συμπαρουσιαστές – στελέχη της εκπομπής της από τις μηνύσεις και τις αγωγές της κας Σ.Π., οι οποίες λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας του γραφείου μου θα κατατεθούν εν ευθέτω χρόνω και εντός των δικονομικών προθεσμιών, τόσο για την καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας εις βάρος της κας Σ.Π., όσο και για την παράνομη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας, εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες λόγω της διαπραχθείσας απιστίας, κατά την κα Σ.Π. και τους συγγενείς της, εις βάρος της από τον προηγούμενο δικηγόρο της, ουδέποτε αναδείχθηκαν, ούτε αντιμετωπίστηκαν νομικά.

Η κα Νικολούλη έχει την πεποίθηση ότι, επειδή υπάρχουν δικηγόροι, οι οποίοι μόνο και μόνο για να βγαίνουν στις εκπομπές της, όπως έγινε και με την κα Σ.Π., της εξασφαλίζουν ασυλία για τα ποινικά αδικήματα, τα οποία διαπράττει, όταν με παράνομο τρόπο διερευνά εγκληματικές υποθέσεις, αποκερδίζοντας τόσο η ίδια όσο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που τη φιλοξενούν, εκατομμύρια ευρώ από την τηλεθέαση, την οποία εξασφαλίζει, το ίδιο θα γίνει και τώρα που την υπεράσπιση της κας κατηγορουμένης έχω αναλάβει από τετραμήνου εγώ.

Η κα Νικολούλη, μόλις ανέλαβα την υπεράσπιση της κας κατηγορουμένης, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί μου και μου ζήτησε στον νέο κύκλο εκπομπών, τον οποίο θα αρχίσει με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν, να είμαι ο απόλυτος προσκεκλημένος και μαζί της να διερευνούμε τις υποθέσεις, τις οποίες έχω αναλάβει και θα αποτελούσαν τα κεντρικά θέματα της τηλεοπτικής σεζόν και συγκεκριμένα την υπόθεση της κας Σ.Π. για τις φερόμενες ανθρωποκτονίες εις βάρος των τριών παιδιών της, την υπόθεση του Άλκη Καμπανού, την υπόθεση της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, την υπόθεση της Folli Follie με κατηγορουμένους την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τον εντολέα μου πρώην CFO της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ, την υπόθεση Τοπαλούδη, την πρόσκληση Δ. Λιγνάδη στην εκπομπή της, την υπόθεση του ψευτογιατρού Κοντοστάθη και άλλες πολλές που χειρίζομαι και απασχολούν την επικαιρότητα.

Όταν της απάντησα κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω συμμετάσχει στην εκπομπή της, ακόμη από την εποχή της αποκαλούμενης «μαύρης χήρας» για τη δολοφονία του καπετάνιου συζύγου της στην Κοιλάδα Αργολίδας, μου απάντησε με θράσος ότι αυτή θα κάνει τις εκπομπές και εγώ να κάνω ό,τι νομίζω.
Αναγκάστηκα τότε να κάνω μια ανάρτηση εις βάρος της, την οποία και θα αναδημοσιεύσω στην ιστοσελίδα του γραφείου μου τη Δευτέρα το πρωί.

Παρόλ’ αυτά η κα Νικολούλη χθες, μαζί με τους συνεργάτες της και τον γνωστό καθημερινό συμπαρουσιαστή όλων αυτού του επιπέδου εκπομπών Γρηγόρη Λέων, τον ιατροδικαστή που μέσω της δυστυχίας της εντολέα μου έχει καταστεί πάμπλουτος, έχει μάλιστα ιδρύσει και την κατωτέρω σχολή (επισυνάπτω τη σχετική διαφημιστική ανάρτηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) και επέλεξε ως επάγγελμα πλέον το να ασκεί τα καθήκοντα δημάρχου Λυκόβρυσης – Κουκουβάουνων (έτσι αποκαλούντο τα προηγούμενα χρόνια και ήταν φημισμένες για τις ταβέρνες τους), «έστησε» μια «καραστημένη» συνέντευξη του απόφοιτου της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Μπάρι (που κατά τους συναδέλφους του, όπως με ενημέρωσαν, έχει πιστοποιητικό σπουδών αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ το 2018), δήθεν κορυφαίου ιατροδικαστή Καρακούκη, ο οποίος και πάλι επανέλαβε το ψέμα ότι είναι δεκαπέντε χρόνια προϊστάμενος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία (Ι.Υ.) Αθηνών, ενώ ο προηγούμενος διορισμένος, με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προϊστάμενος και πράγματι κορυφαίος ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης αποχώρησε το 2013, και ο οποίος σε κάθε κρίσιμη ερώτηση του δημοσιογράφου (που βεβαίως νόμιζε ότι θα απαντηθεί και γι’ αυτό την έκανε) απαντούσε ότι αυτά θα τα πούμε στο δικαστήριο κατακρεουργώντας και πάλι το τεκμήριο αθωότητος της κατηγορουμένης (αφού δεν έχει καν παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση) μη έχοντας κανένα στοιχείο, με τον Γρηγόρη Λέων να λέει άλλο ένα ψέμα, ότι δήθεν ο κύριος Ελευθεριάνος ζήτησε με το έγγραφό του προς την ΥΔΕΖΙ δύο ιατροδικαστές Α΄ Τάξεως, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ζήτησε δύο ιατροδικαστές από τους 8 που υπηρετούν στην Ι.Υ. Αθηνών και οι Καρακούκης – Καλόγρηας αυτοδιορίστηκαν, αντί να επιστρέψουν το έγγραφο, αφού θα έκριναν την κα Τσάκωνα που υπηρετεί μαζί τους και με την οποία ο Καρακούκης βρίσκεται σε προσωπική αντιδικία από τότε δεν τον στήριξε, όπως ισχυρίζεται η κα Τσάκωνα, όταν προέκυψε το θέμα με το πτυχίο του το 2014.

Η κα Νικολούλη δεν κάλεσε στην εκπομπή της έστω και έναν από τους τακτικούς ιατροδικαστές που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών Καρακούκη – Καλόγρηα (οι οποίοι δεν έδωσαν τον όρκο του πραγματογνώμονα και δεν συνέταξαν ιατροδικαστική έκθεση – πραγματογνωμοσύνη αλλά «γνωμοδότηση»), δηλ. δεν κάλεσε την κα Αγγελική Τσιόλα, Προϊσταμένη της Ι.Υ. Πατρών, την κα Χριστίνα Τσάκωνα, τακτική ιατροδικαστή της Ι.Υ. Αθηνών επί σειρά ετών με δώδεκα χιλιάδες νεκροψίες – νεκροτομές, τον κ. Χρήστο Κραββαρίτη, τακτικό ιατροδικαστή της Ι.Υ. Λαρίσης, τον κ. Συμεών Μεσογίτη, τακτικό ιατροδικαστή και παθολογοανατόμο της Ι.Υ. Πελοποννήσου, τον κ. Σωκράτη Τσαντίρη, τακτικό ιατροδικαστή της Ι.Υ. Πειραιά, ο οποίος διενήργησε πραγματογνωμοσύνη κατόπιν μηνύσεως (!!!) της κας Σ.Π. εις βάρος των ιατρών που νοσήλευσαν τη Μαλένα, και την κα Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία έχει καταθέσει επί 10 ώρες στην 35η Τακτική Ανακρίτρια κα Τζωρτζάτου και είναι η πρώτη στον κατάλογο πραγματογνωμόνων που επιλέγεται από τις δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Αθηνών, για να γνωμοδοτήσει για ανθρωποκτονίες (υπόθεση ψευτογιατρού Κοντοστάθη κ.ά.).

Προς την κα Νικολούλη θέλω να δηλώσω ότι γι’ αυτή τη «στημένη» εκπομπή, όπου τόλμησε ο Καρακούκης να δηλώσει ότι τον συκοφαντώ έναν χρόνο, ενώ εγώ αναλάβει την υπόθεση από τετραμήνου (έχει μάλλον ένα θέμα με τα μαθηματικά), ενώ και ο ίδιος γνωρίζει και η Νικολούλη το γνωρίζει ότι ό,τι αναφέρω γι’ αυτόν είναι αυτά, τα οποία μου έχουν κάνει γνωστά οι συνάδελφοί του και ότι εγώ έχω πεποίθηση αληθείας και δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αφού η εντολέας μου είναι αθώα και αδίκως βρίσκεται στις φυλακές και είμαι ο συνήγορός της, ότι θα τη μηνύσω και θα την ενάγω για λογαριασμό της κας Σ.Π. για όσα ελέχθησαν εις βάρος της, αλλά και προσωπικά θα καταθέσω σε βάρος της αγωγή, αφού γνώριζε το περιεχόμενο της συκοφαντικής δι’ εμέ δηλώσεως του Καρακούκη.

Προς τον κ Καρακούκη θέλω να δηλώσω ότι, ανεξαρτήτως του αν αυτός συνεχώς επαναλαμβάνει ότι δεν θα προσφύγει σε βάρος μου στα ποινικά δικαστήρια και θα καταθέσει μόνο αγωγή αποζημιώσεως, ότι εγώ δεν είμαι ο ανυπεράσπιστος Δελαπόρτας ούτε ο δημοσιογράφος που καταδίκασε πριν από χρόνια και με έχει πληροφορήσει υπό ποιες συνθήκες και μετά από πόσους μήνες δίκης συνέβησαν όσα συνέβησαν, αλλά τον προκαλώ να καταθέσει εις βάρος μου έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, αφού λέει ότι τον συκοφαντώ, και να αντιμετωπίσει όλους τους ιατροδικαστές που αναφέρω ανωτέρω και οι οποίοι έχουν κατακεραυνώσει επιστημονικά τις απόψεις του, αλλά και όλους όσοι γνωρίζουν το τι συνέβη με το πτυχίο του και την έρευνα που έγινε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και για όλα τα περίεργα, τα οποία απασχόλησαν την Ι.Υ. Αθηνών από το 2014 και μετά, τον προκαλώ δε να παρουσιάσει επιτέλους το πτυχίο του, διότι συνεχώς ομιλεί περί αυτού δημοσίως, αλλά αντί να ομιλεί, θα ήταν προτιμότερο να το επιδείξει.

Υ.Γ. Κύριε Προϊστάμενε, εγώ δεν είμαι ιατροδικαστής για να σου απαντήσω, αλλά είμαι σχεδόν 50 χρόνια ποινικολόγος. Πού ακούστηκε ότι μεταξύ των στοιχείων που ανακάλυψες και σε οδήγησαν στο συμπέρασμά σου, είναι και η βιοψία σε νεκρό; Γελάει και ο κουρέας μου που το άκουσε αυτή τη στιγμή και με κουρεύει.

Αθήνα, 28/01/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλέξης Κούγιας: Γελάει και ο κουρέας μου με αυτά που είπε ο Καρακούκης"

Απολογείται ο «Μάξιμος Σαράφης» – Αρνείται τις κατηγορίες και εκφράζει φόβους για τη ζωή του

Αντιμέτωπος με την 31η τακτική ανακρίτρια, είναι αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος ως ηγετικό πρόσωπο σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες, 50χρονος, πρώην στέλεχος της Novartis και ο οποίος φέρεται ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Εάν και ο ίδιος αρνείται σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδρομής της Νοβάρτις ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, σε ανακοίνωσή του έχει μιλήσει για άθλια και ρεβανσιστική στοχοποίηση του από το 2018 και λόγω της υπόθεσης μιλάει για παρακράτος.

Λίγο πριν μπουν στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο του, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. Υπενθυμίζεται πως άλλοι δύο έχουν συλληφθεί μαζί του.

Συνολικά έξι πρόσωπα φέρονται να συμμετέχουν στην οργάνωση και βαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται πως εξαπατούσαν πελάτες επιχειρήσεις μεσολαβώντας για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογείται ο «Μάξιμος Σαράφης» – Αρνείται τις κατηγορίες και εκφράζει φόβους για τη ζωή του"

Ρεύμα: «Κόβεται» η έκπτωση στους λογαριασμούς – Έρχονται ανακοινώσεις

Κόβεται η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, η τιμή της κιλοβατώρας μειώνεται και οι πάροχοι επιτέλους ανακοίνωσαν μεγάλες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ως συνέπεια της ραγδαίας πτώσης στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει και χαμηλότερες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δίνοντας «ανάσα» στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που έχει αναλάβει να καταβάλει τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μείωση στις επιδοτήσεις θα είναι περίπου στο 50% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσει «μαχαίρι» στις επιδοτήσεις για κατανάλωση άνω των 500 KWh.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει, η επιδότηση να διαμορφώνεται στα 0,04 ευρώ/ΚWh για κατανάλωση μέχρι 500 KWh.

Οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις του Φεβρουαρίου 2023 θα γίνουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Οι τιμές των παρόχων
  • ΔΕΗ: 19,9 σεντς ανά κιλοβατώρα, για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες του μήνα έναντι 48,9 σεντς τον Ιανουάριο και 21,1 σεντς ανά κιλοβατώρα, για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 50,1) και 15,8 σεντς για το νυχτερινό ρεύμα έναντι 44,8 τον Ιανουάριο.
  • Protergia: 24,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (18,8 με έκπτωση συνέπειας) από 48 και 42 σεντς ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο αντίστοιχα.
  • Ήρων: 24,9 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 43 τον Ιανουάριο).
  • Elpedison: 19,5 σεντς ανά κιλοβατώρα ημερήσια κατανάλωση και 18,83 το νυχτερινό (από 45 και 44,33 αντίστοιχα).Watt&Volt: 24,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 45,9).
  • ZeniΘ: για κατανάλωση έως 270 κιλοβατώρες, 19,49 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 46,5). Η υπερβάλλουσα κατανάλωση χρεώνεται με 20,49 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 47,5).
Πού οφείλεται η πτώση στις τιμές

Τα μειωμένα τιμολόγια αποδίδονται στην σημαντική πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου κυμαίνεται στα 195 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε ακόμη και στα 58 ευρώ (ενδοημερήσια καταγράφηκαν ακόμη και μηδενικές τιμές).

Συγκριτικά το καλοκαίρι του 2022 η τιμή στην ενδοημερήσια αγορά είχε φθάσει κοντά στα 700 ευρώ και ενδοημερήσια στα 936 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Ακόμα, οι εξελίξεις αντικατοπτρίζουν τη μειωμένη – έως τώρα ± ζήτηση ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά λόγω του ήπιου χειμώνα, την εξασφάλιση επάρκειας φυσικού αερίου και την πτώση των τιμών του αερίου στο ολλανδικό χρηματιστήριο κάτω και από τα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρεύμα: «Κόβεται» η έκπτωση στους λογαριασμούς – Έρχονται ανακοινώσεις "

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε 107 θαμώνες που κάπνιζαν και υπεύθυνους μαγαζιών

Περισσότερες από 100 παραβάσεις, σε σύνολο εκατοντάδων ελέγχων, βεβαίωσαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που έκαναν όλη την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, όλη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 772 έλεγχοι που αφορούσαν στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν 107 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από την αστυνομία τονίζεται ότι οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε 107 θαμώνες που κάπνιζαν και υπεύθυνους μαγαζιών"

ΗΠΑ: Βίντεο – Σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς – «Αγανάκτηση» Μπάιντεν

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο της βίαιης σύλληψης και του ξυλοδαρμου του 29χρου αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς.

Ο Νίκολς πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το βίντεο ενώ και η αρχηγός της αστυνομίας του Μέμφις το χαρακτήρισε «απάνθρωπο».

To επίμαχο βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σε τέσσερα μέρη από το αστυνομικό τμήμα του Μέμφις, περιελάμβανε τόσο κάμερα σώματος όσο και βίντεο κάμερας τοποθετημένη σε λαμπτήρα δρόμου.

Ενώ o 29χρονος φαίνεται να κείτεται σοβαρό τραυματισμένος μετά τον ξυλοδαρμό του, το βίντεο δείχνει ότι ένα ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο σχεδόν μετά από μισή ώρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Βίντεο – Σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς – «Αγανάκτηση» Μπάιντεν"

Αγρίνιο: οκτώ μήνες φυλάκιση (με αναστολή) στον τράπερ που σήμερα…θα δώσει τη συναυλία του

Οκτώ μήνες φυλάκιση -και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ-είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον γνωστό τράπερ που συνελήφθη το περασμένο βράδυ από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και στη συνέχεια δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος (η ποινή είναι με αναστολή) και πλέον συνέχισε το δρόμο του για… την Ήπειρο όπου θα παραχωρήσει απόψε την εξ αναβολής (από χθες) συναυλία του.

Θυμίζουμε πως ο τράπερ είναι ιδιαίτερα γνωστός με πολλές επιτυχίες και εκατομμύρια προβολές στις streaming πλατφόρμες στο ενεργητικό του.

Χθες οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Αγρινίου ακινητοποίησαν το όχημα για τυπική έρευνα στο ύψος της Ρίγανης στην Ιόνια Οδό. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κάτω από τη φόρμα του , εντοπίστηκε εννιάρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα με εννέα φυσίγγια.

Στη συνέχεια ο τράπερ οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η χθεσινή του συναυλία σε πόλης της Ηπείρου αναβλήθηκε «για προσωπικούς λόγους του καλλιτέχνη»-όπως ανέφερε το κατάστημα που θα τον φιλοξενούσε- αλλά οι θαυμαστές του θα αποζημιωθούν σήμερα…

Δικηγόρος: απο αμέλεια δεν το άφησε σπίτι του μετά τη σκοποβολή… 

O δικηγόρος, Γιάννης Ψάρρης, του μουσικού δήλωσε τα εξής: «ανατέθηκε στο δικηγορικό γραφείο μας, και εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Ψάρρη, ο νεαρός μουσικός, ο οποίος λόγω μιας αμελούς, μη επαναλαμβανόμενης και συμπτωματικής συμπεριφοράς, συνελήφθη χθες 27.1.23 να φέρει όπλο, το οποίο μετά από ενασχόλησή του με το άθλημα της σκοποβολής, αγνοώντας τον νόμο και χωρίς να έχει πρόθεση ασέβειας των κανόνων της δημόσιας τάξεως, δεν το τοποθέτησε στην οικία του, γεγονότα τα οποία και ελήφθησαν υπόψη από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου στις 28.1.23 και του επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών και χρηματική ποινή 600€ με τριετή αναστολή, ενώ μετά την άσκηση εφέσεως και με την προσκομιδή και νέων στοιχείων, είναι βέβαιο ότι θα απαλλαγεί της κατηγορίας».

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: οκτώ μήνες φυλάκιση (με αναστολή) στον τράπερ που σήμερα…θα δώσει τη συναυλία του"

Ειδικό λογισμικό ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων

Ταχύτατη ηλεκτρονική πρόσβαση σε πληροφορίες για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων φορολογουμένων υπόπτων για φοροδιαφυγή έχουν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτουν πολύ εύκολα πλέον πλήθος περιπτώσεων απόκρυψης φορολογητέων εισοδημάτων μεγάλου ύψους.

Την εύκολη αυτή πρόσβαση παρέχει το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (ΣΜΤΛ και Λ.Π.) μέσω του οποίου οι τράπεζες διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα πληροφορίες για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ύποπτων φορολογουμένων.
Το σύστημα αυτό παρέχει επίσης πληροφορίες για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία (κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, πλάκες χρυσού κ.λπ.) και τα ρευστά διαθέσιμα που έχουν ασφαλίσει σε θυρίδες τραπεζών οι ύποπτοι, για τις πάσης φύσεως συναλλαγές τους μέσω «πλαστικού χρήματος» και για τις λήψεις και αποπληρωμές πάσης φύσεως δανείων (καταναλωτικών, προσωπικών, στεγαστικών και επιχειρηματικών).

Με αυτές τις δυνατότητες, οι φορολογικές αρχές μπορούν να ελέγχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για αναλήψεις και καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για περιουσιακά στοιχεία και χρηματικά ποσά σε μετρητά που κατέχουν αλλά αποκρύπτουν οι ελεγχόμενοι και μπορούν πιο εύκολα να προσδιορίζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να επιβάλλουν πρόστιμα, αλλά και να τεκμηριώνουν τη διάπραξη ποινικά κολάσιμων αδικημάτων.

Στην αποκάλυψη μεγάλων κυκλωμάτων φοροδιαφυγής βοηθάει επίσης και η χρησιμοποίηση ενός ειδικού λογισμικού για την αυτοματοποίηση των διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να προχωρούν στο «σάρωμα» των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων και να ξεχωρίζουν εύκολα τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα ποσά των πρωταρχικών καταθέσεων είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει οι ελεγχόμενοι φορολογούμενοι στις φορολογικές δηλώσεις των ιδίων ετών. Έτσι, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες μπορούν πλέον εύκολα να εντοπίζουν τις κατ’ αρχήν αδικαιολόγητες διαφορές χρηματικών ποσών μεταξύ πρωτογενών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Ουσιαστικά, με το λογισμικό αυτό, τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων φυσικών προσώπων με μεγάλα ποσά αναλήψεων και καταθέσεων μέσα στην τελευταία πενταετία μπορούν να διασταυρώνονται, αυτόματα και με μεγάλη ασφάλεια αξιοπιστίας, με τα ποσά των δηλωθέντων εισοδημάτων τους στα αντίστοιχα έτη, προκειμένου να ξεχωρίζουν οι πλέον ενδιαφέρουσες υποθέσεις και να επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για πλήρη έλεγχο.

Έχοντας στη διάθεσή τους αυτά τα ηλεκτρονικά όπλα, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν πρόσφατα μεγάλο πλήθος περιπτώσεων φοροδιαφυγής από φυσικά πρόσωπα που ασκούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω διαδικτύου χωρίς να έχουν προβεί σε δηλώσεις έναρξης εργασιών στις αρμόδιες ΔΥΟ, καθώς επίσης και από επιχειρήσεις, οι οποίες απλά δεν εξέδιδαν τιμολόγια και αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούσαν μέσω διαδικτύου, αποκρύπτοντας τεράστια ποσά φορολογητέων ακαθαρίστων εσόδων και φορολογητέου εισοδήματος.

Οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα συνεχίσουν να αξιοποιούν τα όπλα αυτά, τις πρόσθετες δυνατότητες ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που τους παρέχονται μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών των συστημάτων ΤΑΧΙS και ΤΑΧΙSnet και μέσω ηλεκτρονικής λήψης πληροφοριών και από άλλες πηγές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προκειμένου να ελέγξουν χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φορολογικών αντικειμένων που παραγράφονται οριστικά στις 31-12-2023. Πρόκειται κυρίως για φορολογικές υποθέσεις που αφορούν το έτος 2017.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τον προγραμματισμό του τακτικού ελεγκτικού έργου, που έχει εκπονήσει ήδη η ΑΑΔΕ για το 2023, στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών υπηρεσιών μπαίνουν οι ακόλουθες περιπτώσεις υποθέσεων φορολογουμένων που παραγράφονται οριστικά στις 31/12/2023:

1) Υποθέσεις φορολογουμένων που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ ενώ είχαν δραστηριότητα.

2) Υποθέσεις παράνομου πλουτισμού με προσαύξηση περιουσίας, κατόπιν απόκτησης εσόδων και εισοδημάτων προερχόμενων από εγκληματικές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

3) Υποθέσεις επιχειρήσεων με ασυμφωνίες στα ποσά των εισπράξεων που έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData, στις δηλώσεις ΦΠΑ και στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

4) Υποθέσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν ή δήλωσαν ανακριβώς αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία εισέπραξαν μέσα στο 2017, αλλά αφορούν παλαιότερα έτη. Επαναλαμβάνονται και το τρέχον έτος οι διαδικασίες εντοπισμού μισθωτών και συνταξιούχων που ενώ έλαβαν καθυστερημένα μέσα σε μια χρονιά ποσά αποδοχών που αφορούσαν παλαιότερα έτη, δεν προέβησαν στη δήλωση των αναδρομικών αυτών ποσών είτε τμηματικά στα έτη τα οποία αφορούν είτε εφάπαξ μέσα στο έτος που τα εισέπραξαν. Οι διαδικασίες έχουν ως στόχο περιπτώσεις μισθωτών και συνταξιούχων που δεν δήλωσαν εισπραχθέντα μέσα στο έτος 2017 αναδρομικά ποσά αποδοχών. Στους φορολογούμενους που θα εντοπίζονται θα αποστέλλονται ειδοποιητήρια για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2017. Όσοι ανταποκρίνονται και υποβάλλουν τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις επιβαρύνονται με τα επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που αναλογούν, καθώς και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Όσοι δεν προβαίνουν στην υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με καταλογισμούς των επιπλέον ποσών φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και με βαρύτατα πρόστιμα για υποβολή ανακριβών αρχικών δηλώσεων, καθώς επίσης και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

5) Περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν ανέγραψαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τις πρόσθετες αποδοχές τους.

6) Περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης. Ο εντοπισμός των φορολογουμένων αυτών είναι εφικτός κατόπιν διασταύρωσης των εισερχομένων πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές μέσω της Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, για το έτος 2017.

7) Υποθέσεις ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων που δεν δήλωσαν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα οποία απέκτησαν το 2017. Ο εντοπισμός των περιπτώσεων αυτών είναι εφικτός με αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που έχουν αποσταλεί στη Φορολογική Διοίκηση από όσους διαχειρίζονται ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ποιες άλλες παραγραφόμενες υποθέσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Οι διατάξεις των νόμων 2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος για τις χρήσεις των ετών προ του 2014), 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος για τις χρήσεις από το 2014 και μετά), 4987/2022 (Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών) και 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ), όπως ισχύουν αυτή τη στιγμή, προβλέπουν ότι στις 31-12-2023 λήγουν οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για την οριστική επιβολή φόρων και προστίμων όχι μόνο σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ του έτους 2017 αλλά και στις ακόλουθες φορολογικές υποθέσεις:

α) Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν τη χρήση του έτους 2014, για τις οποίες υποβλήθηκαν αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις εντός του 2019. Για τις υποθέσεις αυτές η αρχική 5ετής προθεσμία παραγραφής, η οποία έληγε κανονικά στις 31-12-2020 (5 χρόνια από τη λήξη του έτους 2015 στο οποίο έπρεπε να είχε υποβληθεί η αρχική εμπρόθεσμη δήλωση), παρατάθηκε για 3 ακόμη χρόνια, μέχρι τις 31-12-2023, επειδή οι αρχικές δηλώσεις υποβλήθηκαν στο τελευταίο έτος (στο πέμπτο έτος) της κανονικής 5ετούς περιόδου παραγραφής.

β) Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν τη χρήση του έτους 2012, για τις οποίες, μετά τη λήξη της κανονικής 5ετούς περιόδου παραγραφής, δηλαδή μετά την 31η-12-2018, περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων φορολογικών αρχών «συμπληρωματικά στοιχεία», από την εξέταση των οποίων διαπιστώθηκε ότι η φορολογητέα ύλη ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που δηλώθηκε και ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις ήταν ανακριβείς.

γ) Υποθέσεις ΦΠΑ που αφορούν τη χρήση του έτους 2012 στις οποίες διενεργήθηκε αρχικός φορολογικός έλεγχος εντός της κανονικής πενταετούς προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή μέχρι 31-12-2018, αλλά, μετά την ημερομηνία αυτή, περιήλθαν σε γνώση των αρμοδίων φορολογικών αρχών «συμπληρωματικά στοιχεία», από την εξέταση των οποίων διαπιστώθηκε ότι η φορολογητέα ύλη ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που δηλώθηκε και ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις ήταν ανακριβείς.

Οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες (το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και οι ΔΟΥ) επικεντρώνουν τους ελέγχους τους και στις παραπάνω υποθέσεις προκειμένου να κοινοποιήσουν εγκαίρως, πριν από τις 31-12-2023, τις πράξεις οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου ώστε το Δημόσιο να μη χάσει το δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης ποσών σημαντικού ύψους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό λογισμικό ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων"

«Δημοσιογράφος προσκείμενος στον Πούτιν» πλήρωσε για το κάψιμο του Κορανίου σε Σουηδία - Δανία

Το πρόσφατο κάψιμο του Κορανίου σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη θα μπορούσε να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η «επιχείρηση» οργανώθηκε από έναν ακροδεξιό δημοσιογράφο ο οποίος έχει διασυνδέσεις με ένα τηλεοπτικό κανάλι το οποίο υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο.

Ο Τσανγκ Φρικ φέρεται να πλήρωσε τον Ράσμους Παλουντάν μόλις 320 σουηδικές κορώνες (28.60 ευρώ) για να πάρει άδεια για τη διαδήλωση κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη.

Ο Φρικ, πρώην συνεργάτης του Russia Today, είναι ιδιοκτήτης ενός λαϊκιστικού ιστότοπου και παρουσιαστής στο τηλεοπτικό κανάλι των Σουηδών Δημοκρατών, ενός εθνικιστικού πολιτικού κόμματος.

Frick_Rasmoudan
Ο δημοσιογράφος Τσανγκ Φρικ (αριστερά) σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φέρεται να πλήρωσε 320 σουηδικές κορώνες για την άδεια διεξαγωγής της διαδήλωσης κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη. Ο Ράσμους Ραμουντάν ισχυρίζεται ότι εκείνος του ζήτησε να κάψει το Κοράνι
Η σουηδική τηλεόραση ανέφερε ότι ο Φρικ ζήτησε από έναν εθνικιστικό ιστότοπο «να τον φέρει σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε να κάψει το Κοράνι».

Ο 39χρονος Φρικ έχει φωτογραφηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φορώντας ένα μπλουζάκι με την εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να οργάνωσε την «επιχείρηση» με το κάψιμο του Κορανίου το περασμένο Σαββάτο με εντολή του Κρεμλίνου. Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία πραγματοποιήθηκε από τον Ράσμους Παλούνταν, έναν δεξιό σουηδο-δανό πολιτικό και εξτρεμιστή κατά του Ισλάμ.

Σε ομιλία του, ο Παλουντάν επιτέθηκε ανοιχτά στο Ισλάμ και τη μετανάστευση στη Σουηδία και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο Κοράνι. «Αν πιστεύετε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, πρέπει να ζήσετε κάπου αλλού», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος.

Frick_Putin22
Ο 39χρονος Φρικ έχει φωτογραφηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φορώντας ένα μπλουζάκι με την εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Παλουντάν επιβεβαίωσε αργότερα στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε ταξιδέψει στη Στοκχόλμη ειδικά για τη διαμαρτυρία και ότι η ιδέα να κάψει το Κοράνι προτάθηκε από τον Φρικ. Ο Χένρικ Βίνγκε, αναπληρωτής ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το κόμμα δεν συμμετείχε στην ενέργεια του Παλουντάν.

Μετά το περιστατικό, η Τουρκία ακύρωσε την επίσκεψη του Παλ Γιάνσον, του Σουηδού υπουργού Άμυνας, στην Άγκυρα και απείλησε να εμποδίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η οργή του Ερντογάν
«Είναι σαφές ότι εκείνοι που επέτρεψαν να λάβει χώρα μια τέτοια χυδαιότητα μπροστά στην πρεσβεία μας δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καμία κίνηση από εμάς όσον αφορά την αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ»,
 δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, υποστήριξε ότι το να επιτραπεί η διαμαρτυρία ήταν «ενθάρρυνση των εγκλημάτων μίσους και της ισλαμοφοβίας».

«Η επίθεση στις ιερές αξίες δεν είναι ελευθερία αλλά σύγχρονη βαρβαρότητα», έγραψε στο Twitter.

Τον περασμένο Απρίλιο, η ανακοίνωση του Παλουντάν για «περιοδεία» που θα περιελάμβανε το κάψιμο του Κορανίου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού είχε προκαλέσει ταραχές σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Ο Παλουντάν δήλωσε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Φρικ ήταν αυτός που πλήρωσε για το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη και υποσχέθηκε να τον αποζημιώσει για τυχόν έξοδα.

Ο Φρικ όντως επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε για τον Παλουντάν, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν πίστευε ότι η διαμαρτυρία θα έθετε σε κίνδυνο την αίτηση της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ.

«Αν εγώ, πληρώνοντας 320 κορώνες ως διοικητικό τέλος στην αστυνομία, έθετα σε κίνδυνο την αίτηση, τότε αυτή μάλλον βρισκόταν σε πολύ σαθρό έδαφος από την αρχή», δήλωσε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή του στους New York Times το 2019 αρνήθηκε ότι εργαζόταν για τη Ρωσία, αλλά έδειξε ένα μάτσο ρούβλια και γέλασε, λέγοντας: «Εδώ είναι το πραγματικό μου αφεντικό! Είναι ο Πούτιν».

Ο Φρικ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο The Insider ότι είχε πληρώσει για την άδεια διεξαγωγής της διαμαρτυρίας, αλλά αρνήθηκε ότι ζήτησε από οποιονδήποτε να κάψει το Κοράνι. «Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, δεν ήταν δική μου ιδέα», φέρεται να είπε.

Ερωτηθείς για τους δεσμούς του με το RT και τη Ρωσία, ο Φρικ είπε ότι έχεινα συνεργαστεί με το κανάλι από το 2014 και ότι δεν υποστηρίζει τη θέση της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Φρικ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να θέσει βέτο στην είσοδο της Σουηδίας, προβλέποντας ότι θα προχωρήσει ανεξάρτητα. «Η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα - πληθωρισμό, φτώχεια. Τα χρησιμοποιούν όλα αυτά για να αποσπάσουν την προσοχή», δήλωσε στο The Insider.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Δημοσιογράφος προσκείμενος στον Πούτιν» πλήρωσε για το κάψιμο του Κορανίου σε Σουηδία - Δανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news