facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Απαγορευτικό απόπλου στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου - Κυλλήνης και Πόρου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, απόψε.

Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Levante Ferries, που καλύπτει τα δύο νησιά, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Πόρο στις 21:15, από Πόρο προς Κυλλήνη στις 19:00, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 20:30 και από Ζάκυνθο για Κυλλήνη 18:30.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά"

Κορονοϊός – ΦΕΚ: Τι ισχύει από Δευτέρα (31/01) – Τα μέτρα που έρχονται, λήγουν ή παραμένουν

Ανακοινώθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού αρχίζουν τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.

Όπως προβλέπεται με το νέο ΦΕΚ:

Η είσοδος για το κοινό σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εκκλησίες:

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Εξαιρούνται από την εφαρμογή του παρόντος σημείου απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

Ειδικώς ως προς τις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Η τήρηση των υποχρεώσεων του παρόντος ελέγχεται με μέριμνα της τράπεζας.

Στους χώρους λατρείας, τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Κορονοϊός – ΦΕΚ: Τα μέτρα για τη διασκέδαση

Λειτουργία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, μόνο για καθήμενους, με τήρηση των μέτρων των σημείων 1, 3, 4 και 5 από τα μέτρα για όλες τις δραστηριότητες, τηρουμένων των προϋποθέσεων αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής των Παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας και υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών των μέτρων για όλες τις δραστηριότητες, από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος. Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.

Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.
Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες

Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα: www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy- sars-cov-2/8607-systaseis-anaforika-me-thn-xrhsh-ths-maskas-sto-plaisio-thspandhmias- covid-19): α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες:

www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy- sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kaialles- loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn και

www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy- sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-thxeimerinh- periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – ΦΕΚ: Τι ισχύει από Δευτέρα (31/01) – Τα μέτρα που έρχονται, λήγουν ή παραμένουν"

Ιταλία: Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία

Πρόεδρος της Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία αναδείχθηκε ο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την ψηφοφορία στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο Ματαρέλα έλαβε τις 504 ψήφους βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων των περιφερειών, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι αναγκαία για την επανεκλογή του. Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παριστάμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματαρέλα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, απάντησε θετικά στο αίτημα των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι να δεχθεί την πρόταση επανεκλογής, έπειτα από έξι ημέρες άκαρπων προσπαθειών του κοινοβουλίου.

Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά οι πολιτικές εξελίξεις του 2013 όταν, λόγω πολιτικού αδιεξόδου, είχε επανεκλεγεί ο τότε πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη θητεία του Ματαρέλα αποδεικνύει την αδυναμία των ιταλικών κομμάτων - τουλάχιστον στη φάση αυτή - να υποδείξουν και να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία"

Κόντρα Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι και τη Μάνδρα»

Σφοδρή αντιπαράθεση εκτός προγράμματος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να ακούσουν την τοποθέτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του υπουργού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η συγγνώμη που απηύθυνε προς τους πολίτες για τις συνέπειες τις πρόσφατης κακοκαιρίας ήταν προσχηματική. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τις καταγγελίες της κυβέρνησης κατά της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού.

«Έχετε αντιληφθεί κ. Τσίπρα ότι η υποχρέωση της Αττικής Οδού να αποζημιώσει κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε με 2 χιλιάδες ευρώ δεν αναιρεί το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει οτιδήποτε παραπάνω κρίνει; Ούτε αφαιρεί το δικαίωμα του κράτους να προσφύγει κατά της εταιρείας για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον. Αυτό μπορούμε σήμερα να το κάνουμε, γιατί υπάρχει ο νόμος της ΝΔ, που προβλέπει ότι το κράτος μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τους παραχωρησιούχους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Αναφερθήκατε στις 2 συσκέψεις που έγιναν για την προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας και αναφερθήκατε στην μη τήρηση πρακτικών. Ποιος έχει δίκιο λέτε; Η Αττική Οδός - παίρνοντας το μέρος της - ή το υπουργείο; Δεν μου λέτε; Αν τα έκαναν καλά οι Αττικές Διαδρομές, γιατί παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και γιατί δέχθηκε τις αποζημιώσεις; Επαναλαμβάνω, μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα η στήριξη που παρέχετε σε μια ιδιωτική εταιρεία, όταν αυτή είναι σαφές ότι εχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν».

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας και στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πάρει ρεβάνς για την κριτική που είχε δεχθεί μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είπε: Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη ούτε για το Μάτι ούτε για τη Μάνρδα. Αναλάβατε μετά από κάποιους μήνες, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη δεν ζητήσατε ποτέ. Δεν είχα πρόθεση να επαναφέρω την συζήτηση σε μια τραγική στιγμή για την χώρα. Σε συμβάν που στιγμάτισε την συλλογική συνείδηση. Μιλάτε εδώ για ήθος και ύφος. Η κριτική που σας ασκήσαμε δεν ήταν πρωτίστως για το γεγονός ότι μια φωτιά στέρησε την ζωή σε 100 συμπολίτες μας ή ότι δεν κάνατε εκκένωση. Δεν ήταν γι' αυτό. Τα έχετε ξεχάσει. Ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζατε ότι υπάρχουν νεκροί και ρωτούσατε δήθεν πότε πετάνε τα αεροπλάνα. Ήταν η συγκάλυψη κ. Τσίπρα και το ύφος και ήθος της δικής σας εξουσίας που στιγμάτισε και ενεγράφη στην συνείδηση του λαού».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν κατά την διαχείριση της κρίσης, είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης την επόμενη φορά δεν θα λάβει μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις που θα έχει. Θα το ψάξει περισσότερο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος και η δουλειά του».

Κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Προτιμώ να πω συγγνώμη ακόμα και αν χαρακτηριστεί προσχηματική από το να μην πω όπως κάνατε εσέις. Από εσάς δεν ακούσαμε συγγνώμη όταν χάθηκαν 100 άνθρωποι στη Μάνδρα και το Μάτι».



Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ζητήσατε, είπατε, συγγνώμη. Δεν κατάλαβα να μας είπατε που κάνατε λάθος. Πού κάνατε λάθος; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη;» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Η εταιρεία της Αττικής Οδού άλλα λέει. Λέει ότι σας είπε να σταματήσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Και εσείς μας λέτε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά. Είναι δυνατόν να μην έχετε καταγράψει τι πρότεινε ο κάθε ένας στην σύσκεψη που κάνατε; Και θέλετε μετά να σας πιστέψουμε; Ή είστε κατσαπλιάδες ή λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη. Η συγγνώμη είναι προσχηματική και θα σας κρίνει ο λαός».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε: «Την προηγούμενη Δευτέρα χιλιάδες συμπολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητα τους. Στην Μεσογείων , Κατεχάκη κ.α. Αυτοί οι άνθρωποι από ποιον θα αποζημιωθούν; Ο τρόπος που μιλήσατε αποδεικνύει την προσχηματική σας συγγνώμη. Εξηγήστε μας τι κάνατε λάθος και πως θα το διορθώσετε. Μας λέτε ότι φταίει η ιδιωτική εταιρεία. Αλήθεια εσείς δεν είστε της άποψης ότι οι υποδομές πρέπει να είναι ιδιωτικές; Θα κρίνει ο λαός».

«Για τις προκλητικές αιχμές που αφήνετε ότι δήθεν εμείς υπερασπιζόμαστε μια ιδιωτική εταιρεία, σας απαντάμε ότι κάθε εταιρεία λειτουργεί σε πλαίσιο και συμβατικές υποχρεώσεις και δεν μπορεί ιδίως ο πρωθυπουργός να διαμεσολαβεί προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο εντός του οποίου η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Οφείλατε αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της εταιρείας να αφήσετε την νομική διαδικασία ανοικτή για κάθε πολίτη όπως ορίζει ο νόμος. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και έχει νόμους» είπε ο κ. Τσίπρας για την Αττική Οδό, για να προσθέσει: «Από την συζήτηση διαπιστώνω για ακόμα μια φορά ότι επιχειρείτε να υπεκφύγετε τον ευθυνών σας με λαθροχειρίες. Αδιανόητο ότι δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά για μια κρίσιμη διάσκεψη στην οποία μετείχαν αυτοδιοικητικοί, υπουργοί κ.ά. Η παραχωρισιούχος εταιρεία ισχυρίζεται σήμερα κάτι άλλο. Πως θα το αποδείξετε;».

Αναφορικά με το Μάτι, είπε: «Σε δύσκολες στιγμές για την δική μου κυβέρνηση ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκαν υπουργοί. Εσείς τότε τι λέγατε κ. Μητσοτάκη; Λέγατε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη δίχως παραιτήσεις. Θα πληρώσετε τώρα με το ίδιο νόμισμα τα δικά σας καμώματα. Την δική σας στάση. Εδώ είμαστε όλοι και κρινόμαστε».



Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, είχε σταθεί στα λάθη που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην Αττική Οδό, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη διαχειρίστρια εταιρεία. Είχε επισημάνει ακόμη ότι υπήρχε σχέδιο, αλλά όχι συντονισμός, ενώ χαρακτήρισε ήρωες όσους απεγκλώβισαν 3.5000 πολίτες και δεν είχαμε νεκρούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κόντρα Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι και τη Μάνδρα»"

Καιρός αύριο: Βροχές στην Αττική, λιακάδα στη Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χιόνια

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή (30.01.2022). Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χιόνια. Πολύ θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι αίθριος, από το μεσημέρι όμως στα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα, που θα είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο, βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες όμως βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα πιθανώς να είναι τοπικά περιορισμένη.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και στη νότια Πελοπόννησο 8 με 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα θα εξασθενήσουν.
Στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στην Αττική, λιακάδα στη Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χιόνια"

Καστελόριζο: Να ακυρωθεί η ελληνική άσκηση ζητά η Τουρκία – Παραβιάσεις και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Με προκλήσεις στο Αιγαίο και φραστικές επιθέσεις η Τουρκία διατηρεί αμείωτη τη διμερή ένταση. Η Ελλάδα απαντά με συμμαχίες και διπλωματία, ενώ οι navtex και αντιnavtex οξύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του κάνει λόγο για «έξαρση» των προκλήσεων δείχνοντας τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

«Εκτιμώ ότι υποκρύπτουν και κάποιον εκνευρισμό λόγω των επιτυχημένων κινήσεων της χώρας μας στο πεδίο οικοδόμησης και ενίσχυσης των συμμαχιών στην περιοχή, αλλά και λόγω της εντατικής από μέρους μας προσπάθειας αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο των Εξοπλισμών», δήλωσε.

Μόνο την Παρασκευή έγιναν 66 παραβιάσεις στον ελληνικό ουρανό. Και μάλιστα οι 42 από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κινήθηκαν έως το κεντρικό Αιγαίο.

Παράλληλα η Άγκυρα μέσω του πολέμου των navtex αξιώνει ν’ ακυρώσει την 1η Φεβρουαρίου ελληνική άσκηση κοντά στο Καστελόριζο. Εξέδωσε anti-navtex με την οποία επαναφέρει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης, ενώ προαναγγέλλει άσκηση την επομένη ακριβώς ημέρα, στ’ ανοιχτά του ακριτικού νησιωτικού συμπλέγματος.

Σημαντικές συναντήσεις για το διπλωματικό πεδίο της Κύπρου θα έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος θα έχει τετ α τετ με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ αλλά και τον σύμβουλο για θέματα ενεργειακής ασφάλειας Άμος Χοστειν.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Μαριούπολη, κέντρο του Ελληνισμού στην Ουκρανία, μια περιοχή πολύ κοντά στα σύνορα με την Ρωσία που έχει κορυφωθεί η ένταση, σε μια κίνηση στήριξης των σχεδόν 90.000 Ελλήνων της Ουκρανίας.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστελόριζο: Να ακυρωθεί η ελληνική άσκηση ζητά η Τουρκία – Παραβιάσεις και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη"

Κακοκαιρία «Ελπίς»: «Φρένο» στις αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία των επιβατών στα τρένα

«Φρένο» στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων των 700 επιβατών από 5 αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φαίνεται ότι έβαλε το υπουργείο Μεταφορών με την ανακοίνωση της αποζημίωσης 1.000 ευρώ ανά επιβάτη.

Πρόκειται για τους επιβάτες που την νύχτα της μεγάλης κακοκαιρίας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν κολλημένοι σε διάφορα τμήματα του δικτύου, με την ταλαιπωρία τους να αγγίζει το 24ωρο…

Σύμφωνα με το «Έθνος», ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με απόφαση του τότε υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε εξαιρέσει για τρίτη διαδοχική φορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως και το τέλος Δεκεμβρίου 2024 από την εφαρμογή κρίσιμων άρθρων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007, ο οποίος ορίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρόμου υποχρεώνοντας τις εταιρίες σε αποζημιώσεις για τραυματισμούς, καθυστερήσεις, επιστροφή χρημάτων, κλπ. Παράλληλα ορίζει την υποχρέωση του παρόχου για παροχή γευμάτων, αλλά και καταλύματος στην περίπτωση πολύωρων καθυστερήσεων.

Με την απόφασή του το υπουργείο, όχι μόνο «αποκόβει» τους επιβάτες σχεδόν από όλα τους τα δικαιώματα, αλλά υποβιβάζει σημαντικά και τον εποπτικό ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το «Έθνος».

Αν και ο ίδιος ο Κανονισμός παραχωρεί το δικαίωμα εξαιρέσεων στα κράτη μέλη, δικαίωμα το οποίο έχουν εκμεταλλευτεί και άλλες χώρες, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι τον εφαρμόζουν στο ακέραιο στην Ιταλία χωρίς να έχουν ζητήσει καμία εξαίρεση, την ώρα που η ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα δε δεσμεύεται από βασικά άρθρα του.

Να σημειωθεί ότι βάσει άρθρου του Κανονισμού, το οποίο δεν ισχύει στην Ελλάδα με τη συγκεκριμένη απόφαση, ο καθένας από τους 11 τραυματίες της αμαξοστοιχίας 54 με την οποία συγκρούστηκε η εκχιονιστική μηχανή που ερχόταν για βοήθεια υπήρχε πρόβλεψη να λάβει τουλάχιστον 21.000 ευρώ ως προκαταβολή αποζημίωσης μέσα σε 15 μέρες.

Αντ΄αυτού, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών θα λάβουν αποζημίωση 1.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ελπίς»: «Φρένο» στις αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία των επιβατών στα τρένα"

Κορωνοϊός: 19.584 κρούσματα και 78 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.584, εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.909.880 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 433 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.594 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το ποσοστό της θετικότητας διαμορφώθηκε στο 6,43% από 6,18% χθες.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.095 στην Αττική (8.024 χθες).
  • 1.829 στην Θεσσαλονίκη (1.968 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 905 από την Ανατολική Αττική (1.155 χθες).
  • 1.042 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.046 χθες).
  • 430 από τη Δυτική Αττική (478 χθες).
  • 943 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.062 χθες).
  • 1.907 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.130 χθες).
  • 782 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (942 χθες).
  • 993 από τον Πειραιά (1.083 χθες).
  • 93 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (128 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 248 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 6 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 163 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 92 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 125 στην ΠΕ Άρτας.
  • 560 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 147 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 37 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 112 στην ΠΕ Δράμας.
  • 404 στην ΠΕ Έβρου.
  • 390 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 14 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 98 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 145 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 207 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 738 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 16 στην ΠΕ Θάσου.
  • 87 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 55 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 261 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 192 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 63 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 103 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 10 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 67 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 233 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 72 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 106 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 148 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 290 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 83 στην ΠΕ Κω.
  • 98 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 521 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 165 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 233 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 39 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 47 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 243 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 319 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 11 στην ΠΕ Μήλου.
  • 58 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 53 στην ΠΕ Νάξου.
  • 230 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 21 στην ΠΕ Πάρου.
  • 180 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 255 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 119 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 202 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 209 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 358 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 118 στην ΠΕ Σάμου.
  • 174 στην ΠΕ Σερρών.
  • 18 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 43 στην ΠΕ Σύρου.
  • 20 στην ΠΕ Τήνου.
  • 148 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 123 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 35 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 19 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 212 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 519 στην ΠΕ Χανίων.
  • 102 στην ΠΕ Χίου
  • 430 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (389 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.275 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 583 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 464 (79.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (20.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.033 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 427 (ημερήσια μεταβολή -9.53%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 433 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.584 κρούσματα και 78 θάνατοι"

Κεραμέως σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για «σκοταδισμό», για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής στα σχολεία, με αναχρονιστικά βίντεο.
Η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ «έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ανάκληση του προγράμματος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έγινε κατόπιν παρέμβασής της. Επίσης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).».

Αναλυτικά η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στον Αλέξη Τσίπρα

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεραμέως σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ"

Κύμα κακοκαιρίας στην Εύβοια: Νέα σφοδρή χιονόπτωση – Δείτε που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτήν την ώρα στην περιοχή Άγιος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων καθώς επίσης και στα χωριά Άγιος Αθανάσιος, Γλυφάδα, Κοντοδεσπότι, Αγία Σοφία, Στενή και Στρόπωνες.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση εξέδωσε νέα ανακοίνωσης απαγόρευση κυκλοφορίας στις παρακάτω περιοχές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επιπλέον, η κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.

eviathema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύμα κακοκαιρίας στην Εύβοια: Νέα σφοδρή χιονόπτωση – Δείτε που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία [ΒΙΝΤΕΟ]"

Υπουργείο Εργασίας: Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη. Όσα σήμερα ισχυρίστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη και συγκεκριμένα για καταβολές από το Υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021  στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση, είναι απολύτως ψευδή.

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Στις πληρωμές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν, που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση (άρθρο 112 του ν.4764/2020, ΦΕΚ Α’ 256/23-12-2020). Επομένως το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1651 ευρώ. Γι’ αυτό άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.
  2. Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευρές Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2021, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών «JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

 Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ρώτησε εάν ο Μ. Φουρθιώτης πληρώθηκε από το πρόγραμμα Συνεργασία, αφού έφυγε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επιπλέον, ρώτησε τους  κκ Σταϊκούρα και Πιτσιλή, εάν το ίδιο πρόσωπο πληρώθηκε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Εργασίας: Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη."

Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία

«Στοπ» στα αναχρονιστικά βίντεο που εστάλησαν στα γυμνάσια της χώρας για την εκπαίδευση των μαθητών μέσω της Προγεννητικής Αγωγής βάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει το υλικό και ανακαλεί την έγκριση «του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» έχει χαρακτηριστεί ως αιρετικό από την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, η Εκκλησία αντιμετωπίζει την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής ως αποκρυφυστική/θεοσοφιστική αίρεση.

Τα τρία «εκπαιδευτικά» βίντεο εστάλησαν στα γυμνάσια και αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», η σύλληψη του οποίου ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα έχει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, Τα βίντεο έχουν ήδη προκαλέσει σάλο σε social media, με το hashtag #video_γονιμότητας να είναι πρώτο στις τάσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της ως την πνευματική τροφή, ενώ οι ασθένειες συνδέονται με την εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν εκδηλωθούν δεκαετίες μετά.

«Κάναμε λάθος» λέει ο πρόεδρος του ΙΕΠ

«Κάναμε λάθος» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, τονίζοντας ότι «οι απόψεις που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα βίντεο είναι αντίθετες με την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, εστιάζοντας στο δικαίωμα του ανθρώπου για αυτοδιάθεση». Οι απόψεις, όπως παρουσιάζονται στα βίντεο, «παραπέμπουν σε άλλες εποχές» λέει, υπογραμμίζοντας ότι «από λάθος το ΙΕΠ έδωσε την έγκρισή του στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπογραφεί σχετικά από το υπουργείο περί τις 20 Νοεμβρίου». Επίσης, ευελπιστεί ότι δεν θα έχει παρουσιαστεί στα σχολεία, τονίζοντας ότι παρόμοια έγκριση έλαβαν 1300 προγράμματα, οπότε έγινε γραφειοκρατικό λάθος, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής». Το ΙΕΠ, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας είχε δώσει την έγκρισή του έγκριση του για την προβολή των τριών βίντεο θέμα την «Προγεννητική Αγωγή» που θα προβάλλονταν στα γυμνάσιο.

Τι θα μάθαιναν τα παιδιά

Οι αναχρονιστικές αλλά και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις θεωρούνται βαθιά προβληματικές, ενώ η καταλληλότητά τους για παιδιά 14 και 15 ετών προκαλεί απορία.

Η Μαλαματένια Ρούλα, από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής αναφέρει ότι «τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού». Μάλιστα στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα, που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη σύλληψη και στα πιστεύω κάποιας αφρικανικής φυλής, τα μέλη της οποίας θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινά από τη στιγμή που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί (!). Η κύηση, αναφέρει, είναι το σχέδιο και η έγκυος το… υλοποιεί.

Από τα επιχειρήματα δεν λείπουν και πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία, με τον Σωκράτη να λέει « ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» και από την εκκλησία, όπου «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».



Η αγάπη επηρεάζει το DNA

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης του ζεύγους. «Όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Τα παραδείγματα αντλούνται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα παιδιά που προήλθαν από την ένωση Θεών, καθώς «… οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».

Τι ανέφερε η Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής σε επιστολή της προς τα σχολεία



Η επιστολή της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

paideias_egkrisi

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία"

Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο, προκαλεί η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Πάνου Νάτση σε τροχαίο τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου. Ήταν μόλις 31 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν από τις 6:30, στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Κεραμεικού, η μηχανή που οδηγούσε ο 31χρονος συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες, έως τώρα, συνθήκες με φορτηγό. Ο ηθοποιός διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Αθηνών.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook έκανε γνωστή την τραγική είδηση.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης

Ο Πάνος Νάτσης γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1991 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2012.

Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις «Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό» την περίοδο 2013-2014, «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» την περίοδο 2015-2016, «Ο ήχος του όπλου» τη σεζόν 2016-2017 και άλλες.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία μικρού μήκους «Mary Wants a Purple Dress» το 2015. Ακολούθησε η ταινία «3000» την επόμενη χρονιά. Το 2017 συμμετείχε στο δράμα «Role Rlay: The Movie».

Το 2015 συμμετείχε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» αλλά και στο επεισόδιο «Κόκκινο» της «10ης Εντολής».

Ευρύτερα γνωστός έγινε το 2016 με το ρόλο του στην κωμική σειρά του Alpha «Αστέρας Ραχούλας», όπου ενσάρκωσε το ρόλο του Κωνσταντή. Στην συνέχεια έλαβε μέρος στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» ενώ επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη,«Σέρρες»

Ο Πάνος Νάτσης πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» στο Θέατρο Ήβη». Η τελευταία του τηλεοπτική συμμετοχή ήταν στη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης"

Γιώργος Ελευθεράκης: Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος στην Αττική Οδό

Κεραυνός κατά τροχαίας και υπουργείου Μεταφορών ήταν μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Ελευθεράκης, υποστράτηγος εν αποστρατεία της τροχαίας, ο οποίος μάλιστα επί οκτώ χρόνια ήταν επικεφαλής της τροχαίας στην Αττική Οδό.

Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια έως και 24 ώρες, εμφανίσθηκε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Τροχαίας στην Αττική Οδό για οκτώ χρόνια, Γιώργος Ελευθεράκης.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση στην Αττική Οδό ως υποδιοικητής της Τροχαίας με τα χιόνια το 2004 ανέφερε:

«Το πρώτο βήμα ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από το προηγούμενο βράδυ. Δεν έπρεπε να μπει αυτοκίνητο μέσα στον αυτοκινητόδρομο γιατί ο αυτοκινητόδρομος κλείνει, έχει μόνο εισόδους και εξόδους, αν δεν είσαι κοντά σε είσοδο και έξοδο δεν μπορείς να βγεις.

Απαγορεύουμε τα φορτηγά γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι σε όλο το μήκος του δρόμου. Μπορεί να έχει στα 100 μέτρα χιόνι, όταν πέσει το φορτηγό πάνω διπλώνει, τελείωσε η κυκλοφορία μετά.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη για το ποιος είναι υπεύθυνος να δώσει εντολή να μην μπουν τα φορτηγά ο κ. Ελευθεράκης ήταν ξεκάθαρος: «Η Αστυνομία!». Ο δημοσιογράφος μάλιστα ζήτησε και διευκρίνιση για το αν αυτό είναι εντολή ή παράκληση και ο κ. Ελευθεράκης τόνισε: «Εντολή! Ξεκινάει από την Τροχαία της Αττικής Οδού οριστικοποιείται από τον διευθυντή Τροχαίας Αττικής».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν ήταν μόνο τα φορτηγά. Από τις εννιά η ώρα άρχισε να φεύγει ο κόσμος από τις δουλειές του, μέχρι τις 11:00 έπεσε αυτόματα όλη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Έπρεπε λοιπόν στο κομμάτι της Μαραθώνος που έγινε το κλείσιμο, η κυκλοφορία ήταν ήδη επιβαρυμένη, όταν δίπλωσε το φορτηγό κάνει αποκλεισμό και αυτομάτως καλείς τα εκχιονιστικά. Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τα αυτοκίνητα, είναι πίσω από τα αυτοκίνητα. Προχωράνε, εκχιονίζουν αλλά αν είναι αυτοκίνητα σταματημένα μπροστά τους εγκλωβίζονται».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε ποιος έπρεπε να δώσει εντολή από την στιγμή που δίπλωσε το φορτηγό με τον κ. Ελευθεράκη να απαντά ότι «από εκεί και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας, είναι δουλειά της Τροχαίας και μάλιστα στα διόδια που απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πρέπει να υπάρχει αστυνομικός. Αυτή είναι κρατική εξουσία, η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό φορέα».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Ελευθεράκης

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Ελευθεράκης: Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος στην Αττική Οδό"

Αχαΐα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με ανήλικα παιδιά στο Μάνεσι

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας στην Επαρχιακή οδό Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, στήθηκε σήμερα το Σάββατο 29/01/2022/, κοντά στο Μάνεσι.

Το αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά, σύφμωνα με πληροφορίες του pelop.gr, εγκλωβίστηκε λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων.

Το αυτοκίνητο κατευθυνόταν, από Καλάβρυτα προς Πάτρα και ο οδηγός, δεν έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής η οικογένεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο σπίτι της, στις Κυδωνιές του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με ανήλικα παιδιά στο Μάνεσι"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε περιοχές των περιφερειών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, οδήγησαν την Αστυνομία στην απόφαση για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέως τύπου οχημάτων.

Μορέας: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από Κόρινθο έως Καλαμάτα

Κατόπιν σύσκεψης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι από ώρα 13:00 σήμερα, μέχρι και ώρα 08:00 αύριο, απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑΣ» στο τμήμα από Κόρινθο έως Καλαμάτα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα , από το 116,3ο χλμ έως το 206,76ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ .

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

  • Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες , λόγω χιονόπτωση-παγετού, στα ακόλουθα σημεία:
    • Επαρχιακή Οδό Κιάτου-Γκούρας από το 10Ο χλμ έως Γκούρα και παρακείμενες οδοί,
    • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 4ο χλμ έως το 18ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
    • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Λυκούριας από το 10ο χλμ έως 18ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
    • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Λεβιδίου από το 15ο χλμ έως το 20ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
    • Eπαρχιακή Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Χιονοδρομικού-Ζήρειας από το 18ο χλμ (ΡΈΘΙ) έως Χιονοδρομικό Ζήρειας

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς η υποχρέωση να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του οδικού δικτυού όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός , να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Δυτική Ελλάδα, ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας:

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στις εξής Επαρχιακές Οδούς

  • Επ. Ο. Πούντα - Καλαβρύτων
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών)
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου).
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Αίγιου (μέσω Πτέρης).

Στο επαρχιακό δίκτυο Πατρών - Καλαβρύτων στη θέση Αγρίδι (31ο χλμ) η κίνηση των οχημάτων προς Καλάβρυτα έχει απαγορευθεί, λόγω έντονης χιονόπτωσης και παγετού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων.

Διακοπές Κυκλοφορίας:

ΔΑ ΑΧΑΙΑΣ

Δημοτική οδός που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, έχει διακοπεί, λόγω χιονόπτωσης.

ΔΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, (Αυλακιές) στο 30ο χιλιόμετρο διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης

Χρήση Αντιολισθητικών Αλυσίδων

[Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ]

  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών) 
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου).
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
  • Επ.Ο. Καλαβρύτων – Αίγιου (μέσω Πτέρης).
  • Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας από το ύψος της Τ.Κ. Βαλιμής και άνω,
  • Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου από το 9ο χλμ και άνω
  • Ε.Ο. Αιγείρας – Συνεβρού από το 9ο χλμ και άνω
  • Ε.Ο Πούντας – Καλαβρύτων, προς Καλάβρυτα, από 9,200 χ/θ
  • Ε.Ο. Πούντας - Καλαβρύτων στη χ/θ 3,000,
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου, (μέσω Πτέρης), από το Πυργάκι προς Καλάβρυτα.
  • Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΕΩΣ ΜΙΧΑ), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης.
  • Δ.Ο ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ - ΛΕΟΝΤΙΟΥ (ΑΠΟ ΒΕΤΕΙΚΑ ΕΩΣ ΛΕΟΝΤΙΟ), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης

Στην ευρύτερη περιοχή Δ.Δ. Χαλανδρίτσας Δ. Ερυμάνθου Αχαΐας και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δ.Δ. Λεόντειου , Δεμέστιχα, Ρακίτα, Βετέικα, Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται υποχρεωτικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

[Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ]

  • Επ.Ο Καλλιθέας-Προυσού από το 12ο χλμ. (Τ.Κ. Λαμπιρίου) έως το 18ο χλμ. (θέση Αραποκέφαλα – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας). διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού
  • Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου (θέση Αμπέλια), στο 32ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

[Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ]

  • Επ.Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας θέση Άγιος Ιωάννης Αποδοτίας.
  • Εντός Τ.Κ. Λιβαδακίου, Δ.Ε. Πλατάνου, Δήμου Ναυπακτίας.

 Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Ευρυτανίας

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά - Καρδίτσας, από την 12η χ/θ (θέση Βράχος), μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).

Επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης , διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από την 64η χ/θ έως την 66η χ/θ.
  • Στην Εθνική Οδό Καρπενησίου - Αγρινίου, από την 2η χ/θ έως την 20η χ/θ (θέση Μπαγασάκι) και από την 40η χ/θ έως την 45η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από την 65η χ/θ έως την 67η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου - Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού - Αγρινίου, από την 35η χ/θ έως την 45η χ/θ (θέση Αραποκέφαλα).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φιδακίων - Σελλά, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης , διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η χ/θ έως τον Επτάλοφο.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Πολυδρόσου – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από την 4η χ/θ (Άνω Πολύδροσος), έως την 20η χ/θ (θέση Κελάρια).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καλοσκοπής – Καστριώτισσας.

Νομός Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού , διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως – Ζερικίου – Κυριακίου.
  • Εντός της πόλεως της Λιβαδειάς.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου – Αγίας Άννης.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρακίου – Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 33η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας – Επταλόφου, από την 13,5η χ/θ (θέση Σκαμνός), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών "

Σχολεία: Με ένα έξτρα self test η επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα - Αναλυτικά τι ισχύει

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ελέω κακοκαιρίας, οι μαθητές -και της Αττικής- αναμένεται να επιστρέψουν από τη Δευτέρα στα σχολεία τους.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τα self test για την εβδομάδα που ξεκινά από τη Δευτέρα 31/01 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα self test, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Σχολεία: Το 97,6% κάνει τηλεκπαίδευση - Σχεδόν 32.000 τμήματα σε αναστολή λόγω της κακοκαιρίας

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει παράλληλα ότι:

• Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
 
• Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
 
• Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
 
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19. 
Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

pronews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Με ένα έξτρα self test η επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα - Αναλυτικά τι ισχύει"

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα πρακτικά «του χιονιά»

Να δοθούν «εδώ και τώρα» στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για τον χιονιά, «για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά». Ειδικότερα αναφέρει:

«Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο "επιτελάρχης" κ. Σκέρτσος και ο... θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων και «πριν καλά καλά ο κ. Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κα Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ενώ ο ένοχος υπουργός αμέσως μετά έκανε τον Κινέζο, λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά  με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα πρακτικά «του χιονιά»"

Η Άγκυρα προκαλεί: Με NAVTEX μιλά για αποστρατικοποίηση συμπλέγματος Καστελόριζου και ξεκινά άσκηση με πραγματικά πυρά

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, καθώς με νέα NAVTEX μιλά για αποστρατικοποίηση συμπλέγματος Καστελόριζου και την ίδια ώρα ανακοινώνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Λίγες ώρες μετά την έκδοση NAVTEX από το Πολεμικό Ναυτικό για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX και ζητά αποστρατιωτικοποίηση νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα.

Η Τουρκία δεσμεύει επίσης περιοχή νοτίως του Καστελορίζου για τις 2 Φεβρουαρίου για άσκηση όπλων.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση και την έλλειψη αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ.

pronews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα προκαλεί: Με NAVTEX μιλά για αποστρατικοποίηση συμπλέγματος Καστελόριζου και ξεκινά άσκηση με πραγματικά πυρά"

Κακοκαιρία Ελπίς: «Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα»

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της Αυτοδιοίκησης ή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, στον απόηχο της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και των πολλών προβλημάτων που αυτή προκάλεσε.

«Οι περιφερειακές αρχές της χώρας τάσσονται υπέρ ενός ριζικά νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία, με ουσιαστικό τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως επιτάσσουν οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι η ώρα για μια νέα προσέγγιση, βασισμένη στο αποκεντρωμένο μοντέλο, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες για κάθε εμπλεκόμενο φορέα, με τη στήριξη του κεντρικού κράτους στο πλαίσιο παροχής πρόσθετων πόρων, υποδομών, μέσων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της κοινωνίας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, το ΔΣ της ΕΝΠΕ «δηλώνει ομόφωνα ότι η Αυτοδιοίκηση είναι βασικός πυλώνας για την πραγματική επιτελικότητα του κράτους και δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της ή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίς: «Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα»"

Βόλος: Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ – Οι αρχές αναζητούν έναν 60αρη

Στην αναζήτηση ενός άνδρα, μεταξύ 55 και 60 ετών περίπου, βρίσκεται η Αστυνομία του Βόλου, όταν χθες το βράδυ ο μεσήλικας μπήκε σε μεγάλο super market γνωστής αλυσίδας και με την απειλή όπλου πήρε χρήματα από το ταμείο.

Ο άνδρας που μπήκε με σκούφο και μάσκα ως πελάτης στο κατάστημα της αλυσίδας,στην οδό Αχιλλοπούλου 171, πίσω από το 3ο Λύκειο Βόλου, έκανε τα ψώνια του κανονικά και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα από τα ταμεία.Τότε ήταν η στιγμή που αιφνιδίασε την ταμία διότι της έδειξε ένα χαρτί, στο οποίο έγραφε έγραφε ότι «κρατάει όπλο» και της ζήτησε να μην προκαλέσει φασαρία και γίνει αντιληπτός.

Η ταμίας χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της τον ενημέρωσε χαμηλόφωνα ότι πρέπει να απευθυνθεί στην υπεύθυνη του καταστήματος για να ανοίξει το ταμείο, αλλά ο μεσήλικας άνδρας επέμεινε και της έδειξε το όπλο, που είχε κρυμμένο στο εσωτερικό του μπουφάν που φορούσε, με αποτέλεσμα η ταμίας ταμία να υποχρεωθεί για να αποφύγει τα χειρότερα να του δώσει όλα τα χρήματα του ταμείου,που συνολικά δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ.

Ο άγνωστος άνδρας με τον σκούφο και την μάσκα διέφυγε πεζός τρέχοντας, με την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί στα ίχνη του και να τον συλλάβει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ – Οι αρχές αναζητούν έναν 60αρη"

Σκυλάκι έπαθε ηλεκτροπληξία από πεσμένα καλώδια στο Ελληνικό - Δείτε βίντεο

Ηλεκτροπληξία έπαθε ένας σκύλος, ερχόμενος σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν πέσει στο δρόμο στο Ελληνικό.

Βίντεο της ΕΡΤ, δείχνει τους περαστικούς να προσπαθούν να συνεφέρουν το άτυχο ζωάκι, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου δήλωσε: «Ίσως η Σέρι μου να έσωσε κάποιο παιδάκι», καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα και στο ίδιο σημείο παιδάκια έπαιζαν με το χιόνι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σκυλάκι έπαθε ηλεκτροπληξία από πεσμένα καλώδια στο Ελληνικό - Δείτε βίντεο"

Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» ο κ. Σκρέκας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες ενώ πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθούν και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ανέφερε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και όπως είπε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες. Δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τόνισε ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 30% .

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες"

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό

«Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για την κακοκαιρία και την πρόταση μομφής.

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, είπε: «Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;»

Αναφορικά με τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν επεσήμανε πως είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να αποζημιωθούν.

Όσον αφορά το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο υπουργός διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δε μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη».

Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο. Καμία Τροχαία δε μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό».

Για την πρόταση μομφής είπε ότι είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση. «Είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Επίσης χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Η κίνηση για την μομφή ενάντια στην κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό"

ΠΓΝΠ: Ασφυκτική πίεση στην Παιδιατρική Covid – Από Πύργο και Βάρδα τα περισσότερα παιδιά (vid)

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στη Παιδιατρική κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με αποκορύφωμα την περασμένη Πέμπτη, όπου η κλινική γέμισε, αφού νοσηλεύονταν δέκα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό και τέσσερα ύποπτα περιστατικά.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου, η κλινική αποτελείται από εννέα κρεβάτια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια περιστατικά, κυρίως τα ύποπτα, να μη βρίσκουν κρεβάτι για να νοσηλευτούν.

Μόλις χθες, αποσυμπιέστηκε η Παιδιατρική, που πλέον φιλοξενεί επτά μικρά παιδιά και τρία ύποπτα περιστατικά, ωστόσο κ. Δημητρίου τόνισε πώς είναι θέμα χρόνου να γεμίσει ξανά. «Από το Δεκέμβριο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες, οι εισαγωγές των παιδιών έχουν υπερδιπλασιαστεί και στα εξωτερικά ιατρεία οι επισκέψεις έχουν αυξηθεί κατά 600%» δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Μάλιστα, οι περισσότερες εισαγωγές παιδιών προέρχονται από τον Πύργο, τη Βάρδα και το Αγρίνιο, και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 20% είναι παιδιά από την Αχαΐα, ενώ υπάρχουν και περιστατικά από τον «Άγιο Ανδρέα» και το Καραμανδάνειο τα οποία λόγω της κατάστασής τους μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ

ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΡΙΟΥ

Για το λόγο αυτό ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής υπογράμμισε πως «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης, γιατί το νοσοκομείο του Ρίου καλύπτει ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα».

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΝΠ: Ασφυκτική πίεση στην Παιδιατρική Covid – Από Πύργο και Βάρδα τα περισσότερα παιδιά (vid)"

Αποπλάνηση 14χρονης από 40χρονο: Πήγαν άλλα δύο άτομα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Η αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο μαζί με το 14χρονο κορίτσι, σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής της Ομόνοιας. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 40χρονο, που είναι πατέρας δύο παιδιών, να προσπάθησε να φύγει…

Ο άνδρας συνελήφθη για αρπαγή και ασέλγεια στην 14χρονη και προφυλακίστηκε.

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Η μητέρα της τελικά εντόπισε τα ίχνη της από μία ανάρτηση που έκανε η ανήλικη στο Instagram. Ξεκίνησε προς το ξενοδοχείο, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.

«Κατάλαβα από story στο instagram ότι η κόρη μου ήταν μαζί του σε αυτό το ξενοδοχείο και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι της είχε κάνει. Αμέσως ξεκίνησα να πηγαίνω εκεί και κάλεσα και το 100 και όταν έφθασα στο ξενοδοχείο ήταν εκεί και οι αστυνομικοί. Όταν μας είδαν, ο 40χρονος προσπάθησε να φύγει».

Σύμφωνα με το Star, οι αρχές διερευνούν τον ρόλο ακόμη δύο ατόμων, που φαίνονται από τις κάμερες του ξενοδοχείου ημιδιαμονής να μπαίνουν στο δωμάτιο με το κορίτσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγεί στο κορίτσι από το καλοκαίρι. Όταν παρακολούθησε η μητέρα τη μικρή και τους εντόπισε, εκείνος της είπε ότι τη βλέπει σαν παιδί του.

Ο 40χρονος γνώρισε, όπως όλα δείχνουν, την 14χρονη μέσω social media. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ το κορίτσι εξετάζεται από γιατρούς σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Να τιμωρηθεί»

Συγγενής του κοριτσιού είπε μιλώντας στο Star για τον 40χρονο: «Να τιμωρηθεί. Είναι σοκαριστικό, ιδίως για όσους το ζούνε».

Και συνέχισε: «Η μητέρα της πέρασε έναν Γολγοθά. Έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει, βγήκε μπροστά μόνη της, το πάλεψε. Πήγε παντού, σε εισαγγελείς σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώσπου είχαμε ευτυχώς αυτή την κατάληξη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κάνεις αυτό. Να φανταστώ ότι κακοποιείς ένα ανήλικο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποπλάνηση 14χρονης από 40χρονο: Πήγαν άλλα δύο άτομα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news