facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 3 άτομα για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις

Επιχείρηση της υποδιεύθυνση οικονομικής αστυνομίας της Βόρειας Ελλάδας έγινε χθες (8 Δεκεμβρίου 2023) το πρωί, σε εταιρεία παροχής  υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 3 άτομα για διενέργεια παράνομων θεραπευτικών αισθητικών επεμβάσεων και παράνομη διακίνηση, κατοχή και χρήση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι 2 γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, διενεργούσαν ιατρικές πράξεις θεραπευτικών επεμβάσεων για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν διάφορα σκευάσματα με προέλευση από τρίτες χώρες τα οποία σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) αποτελούν:

φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, είναι προϊόντα παράνομης διακίνησης, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4.615 ευρώ,
  • παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στη Χώρα μας και
  • παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά και
  • μπλοκ σημειώσεων.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος των 2 συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος θα ενημερωθεί σχετικά και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 3 άτομα για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις"

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι απειλούν ότι θα στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προορισμό το Ισραήλ

Στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης προειδοποίησε σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το Ισραήλ, απειλώντας ότι η υεμενίτικη οργάνωση σε διαφορετική περίπτωση θα στοχοθετεί τα πλοία των εταιρειών αυτών που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Αν η Γάζα δεν λάβει τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζεται, όλα τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό ισραηλινά λιμάνια, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, θα γίνουν στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις μας», είπε ο Γιαχία Σάρι, ανακοινώνοντας απαγόρευση διέλευσης σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης και στηρίζονται από το Ιράν, έχουν στοχοθετήσει πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και έχουν εκτοξεύσει πυραύλους προς την ισραηλινή επικράτεια, σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακή οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι απειλούν ότι θα στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προορισμό το Ισραήλ"

Καιρός αύριο: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Αρχικά ο καιρός θα δώσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 02 έως 16 με 17 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά αύξηση των νεφώσεων, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν από αργά το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Βαθμιαία από το απόγευμα αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στην Κρήτη και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν από αργά το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ – «Πυρά» κατά ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα σήμερα (9/12) στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο όπως είπε έχει μετατραπεί σε «Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ», την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του οργάνου αυτού του ΟΗΕ, που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι ΗΠΑ άσκησαν χθες βέτο σε ψήφισμα του ΣΑ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παράλληλα με την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς. Την υιοθέτηση του ψηφίσματος από το Συμβούλιο είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος για πρώτη φορά το άρθρο 99 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που επιτρέπει στον Γενικό Ηραμματέα να επιστήσει την προσοχή σε θέμα που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας». Το σχέδιο ψηφίσματος που εκπονήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υποστηρίχθηκε από σχεδόν 100 κράτη, υπερψηφίστηκε από 13 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία επέλεξε την αποχή.

«Από τις 7 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει μετατραπεί σε ένα Συμβούλιο για την προστασία και την υπεράσπιση του Ισραήλ», κατήγγειλε ο Ερντογάν σε ομιλία του σήμερα με ευκαιρία την 75ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός απορρίπτεται μόνο από το βέτο των ΗΠΑ. Είναι αυτό δικαιοσύνη;», είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» χώρες, εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας – που έχουν το δικαίωμα άσκησης βέτο – εκ των οποίων ένα είναι και οι ΗΠΑ.

Ως προς αυτό ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το αίτημά του για μεταρρύθμιση του ΣΑ. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί», σημείωσε.

«Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, αλλά χωρίς την Αμερική. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ με τα χρήματά τους και τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό. Κοίτα, Αμερική. Πόσα θα πληρώσετε για αυτό;», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως: «Κάθε μέρα παραβιάζεται η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γάζα».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, ο υπουργός Εξωτερικών του, ο Χακάν Φιντάν μετά από συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανικό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψη με τους ομολόγους του από χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε πως το αμερικανικό βέτο στο χθεσινό ψήφισμα ήταν «απόλυτη απογοήτευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa, Anadolu/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ – «Πυρά» κατά ΗΠΑ"

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιές Κυριακές είναι ανοιχτά, τι ισχύει τα Χριστούγεννα

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τίθεται σε ισχύ από τις 12 Δεκεμβρίου και η αγορά προσδοκά να αναθερμανθεί, καθώς οι καταναλωτές αναμένεται να «καταθέσουν» για ψώνια και δώρα και το Δώρο που θα λάβουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ήδη το εορταστικό ωράριο που προτείνει για τα καταστήματα, ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Από τις 12 Δεκεμβρίου 2023, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν στην Αθήνα με συνεχές ωράριο, από τις 09:00 έως τις 21:00 και τα Σάββατα από τις 09:00 έως τις 18:00

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του 2023, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου, στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00

Το εορταστικό ωράριο στην Αθήνα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00 

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 09:00 – 18:00

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου ΚΛΕΙΣΤΑ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 09:00 – 18:00

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΣΤΑ.

Το εορταστικό ωράριο στη Θεσσαλονίκη

Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

*Τις καθημερινές της περιόδου 15-22 Δεκεμβρίου θα παραμένουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

*Το Σάββατο 16 του μηνός θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 17 του μηνός από τις 11 ως τις 6.

*Την προπαραμονή των Χριστουγέννων θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα

*Την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

*Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Κατά την εβδομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

*Τις καθημερινές της περιόδου 27-29 Δεκεμβρίου θα παραμένουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

*Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

*Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

*Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Πρωτοχρονιά.

*Για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο ΕΣΘ προτείνει «όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εορταστικό ωράριο καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιές Κυριακές είναι ανοιχτά, τι ισχύει τα Χριστούγεννα"

Πρόστιμα 670 χιλ. ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες- Τι πρέπει να γνωρίζει ο οφειλέτης και πώς προστατεύεται

Σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν αυτές οι εταιρείες» χαρακτήρισε τα πρόστιμα 670.000 ευρώ που επιβλήθηκαν σε δύο εισπρακτικές εταιρείες, η πρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ. Όπως ανέφερε «Έχουμε επισημάνει 18 σημεία παραβατικής συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών» και υπογράμμισε πως «Ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει καταγγελία δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προστατευτεί»

Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρείες που τους επιβλήθηκαν στα πρόστιμα επισήμανε πως έχουν και έναν ρόλο της ενημέρωσης οφειλετών. Όπως ενημέρωσε η κα Καλαποθαράκου:

Είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες που ενημερώνουν τους οφειλέτες για τις οφειλές τους να είναι εγγεγραμμένες σε ειδικό βιβλίο που τηρείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουν υποχρεώσεις με βάση τη νομοθεσία τις οποίες καταστρατηγούν. Και ενώ ο καταναλωτής έχει ρυθμίσει την οφειλή του και πληρώνει είτε με απόφαση του νόμου Κατσέλη είτε με εξωδικαστική ρύθμιση, οχλείται από τις εταιρείες κατά παράβαση της νομοθεσίας και του ζητούν να καταβάλει δόσεις ή χρήματα. Αιφνιδιάζεται ο καταναλωτής που τους επισημαίνει ότι έχει ρυθμίσει την οφειλή του και οι εταιρείες επιμένουν για το αντίθετο.

Την περιγράφει ως μια χαοτική κατάσταση όπου «δεν έχουν ενημερωθεί οι εταιρείες επαρκώς για την κατάσταση του οφειλέτη και επιπρόσθετα τον απειλούν, εκβιάζουν, παραβιάζουν τη νομοθεσία».

«Έχουμε επισημάνει 18 σημεία παραβατικής συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών»

«Εμείς έχουμε επισημάνει 18 σημεία παραβατικής συμπεριφοράς» σημείωσε αναφέροντας ενδεικτικά

Τηλεφωνούν πάνω από μία φορά ανά δύο μέρες, τηλεφωνούν πάρα πολλές φορές μέσα στη μέρα και ενοχλούν τον καταναλωτή. Τηλεφωνούν Σαββατοκύριακα και ώρες που δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται να τηλεφωνούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και εκτός από Σαββατοκύριακα.

Δεν ηχογραφούν τις συνομιλίες όπως είναι υποχρεωμένες. Δεν δίνουν αντίγραφα. Όπως επισήμανε ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει το περιεχόμενο της καταγραφής, της κλήσης που δέχτηκε και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να το παρέχει. Είναι υποχρεωμένες οι εισπρακτικές εταιρείες να δίνουν αντίγραφα των ηχογραφημένων κλήσεων στους καταναλωτές.

Οι οχλήσεις με βάσει τη νομοθεσία θα πρέπει να ξεκινούν 10 ημέρες μετά τη λήξη της μηνιαίας δόσης, κάτι που δεν τηρείται σε πολλές περιπτώσεις.

«Ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει καταγγελία δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προστατευτεί»

«Θα πρέπει να κάνει καταγγελία και η ΕΚΠΟΙΖΩ διευκολύνει τον καταναλωτή σε τούτο. Δηλαδή έχουμε υπόδειγμα καταγγελίας στην ιστοσελίδα μας ekpizo.gr να τη βρει, να τη συμπληρώσει και να τη στείλει στην ίδια την εταιρεία που παρανομεί, στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης που είναι υποχρεωμένο να ελέγχει αυτές τις εταιρείες και να επιβάλλει κυρώσεις, στην Τράπεζα της Ελλάδας. Συμβουλεύουμε και εκπαιδεύουμε τον καταναλωτή πώς πρέπει να κινηθεί. Αν κινηθεί κατ αυτόν τον τρόπο, τότε το Υπουργείο θα πρέπει να ελέγξει την καταγγελία του καταναλωτή και εφόσον είναι αληθής και υπάρχουν τα στοιχεία τα οποία οφείλει να διαθέσει η εταιρεία και ο ίδιος ο καταναλωτής αν έχει ρυθμίσει την οφειλή του, τότε θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις» υπογράμμισε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα 670 χιλ. ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες- Τι πρέπει να γνωρίζει ο οφειλέτης και πώς προστατεύεται"

Επεισόδια στου Ρέντη: Φωτοβολίδες, μαχαίρια και καμένα ρούχα – Αυτά βρήκε η ΕΛΑΣ στο γήπεδο

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και ρούχα, ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, τη στιγμή που αναζητείται ο δράστης για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό.

Δείτε φωτογραφίες από το υλικό που εντοπίστηκε στο γήπεδο

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα ευρήματα αυτά, καθώς και καρέ καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες γύρω από το γήπεδο.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τις κάμερες, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως και να εντοπίσουν τα πρόσωπα εκείνα, που θα τους οδηγήσουν στον δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον άτυχο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον σοβαρότατα στον μηρό. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση αστυνομικού στην ΕΡΤ, οι χούλιγκαν έριξαν πάνω από 10 ναυτικές φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς. 

Υπενθυμίζεται πως υπολείμματα φωτοβολίδας που βρέθηκαν κοντά στο γήπεδο, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου εντοπίστηκε και μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου.

Σημείωσε δε πως «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στου Ρέντη: Φωτοβολίδες, μαχαίρια και καμένα ρούχα – Αυτά βρήκε η ΕΛΑΣ στο γήπεδο"

Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 51 συνδικαλιστές με «βολές» κατά Κασσελάκη: Υπερασπιστής του Κεφαλαίου, διαλύει το κόμμα

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με 51 συνδικαλιστές να παίρνουν τη σκυτάλη, εγκαταλείποντας το κόμμα, με βολές κατά της νέας ηγεσίας.

Στο κείμενο της αποχώρησης, οι συνδικαλιστές κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος». Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν  στην «παρέμβασή του στο Συνέδριο του ΣΕΒ όπου εμφανίστηκε υπερασπιστής του Κεφαλαίου» και εκτιμούν ότι «είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή».

Παράλληλα δηλώνουν περήφανοι «για όσα καταφέραμε την περίοδο 2015-2019 με την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση του τόπου με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο να διασώσει την κοινωνική συνοχή μιας χρεωκοπημένης χώρας» και αναφέρουν ότι «έχει έρθει η ώρα για μια νέα πορεία για τη χώρα που θα στηρίζεται στα μεγάλα οράματα της Αριστεράς, στα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αλλά την ίδια στιγμή θα προωθεί αποφασιστικές τομές και προοδευτικές πολιτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδικαλιστών:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας». Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση. Είναι μια επώδυνη και διαλυτική διαδικασία που πλήττει όχι μόνο το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, αλλά συνολικά τις προοδευτικές δυνάμεις και τη Δημοκρατία της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ένδειξη αυτής της παθογένειας είναι η παρέμβασή του στο Συνέδριο του ΣΕΒ όπου εμφανίστηκε υπερασπιστής του Κεφαλαίου ως εργαλείου κοινωνικής ευημερίας, υποστηρίζοντας ότι η Εργασία μπορεί να έχει συνεργατική και όχι ανταγωνιστική σχέση με το Κεφάλαιο. Είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο αναγνωρίζουμε την ανάγκη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας αποφασιστικής τομής στην πορεία εκφυλισμού και απαξίωσης της Αριστεράς στη χώρα μας. Αναγνωρίζουμε τις δικές μας ευθύνες στην ανοχή, στο όνομα της πολιτικής ενότητας, σε προβληματικά φαινόμενα που οδήγησαν στην κρίση του κόμματος, την ανοχή σε διχαστικές συμπεριφορές που τροφοδότησαν το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και απομάκρυναν από κοντά μας αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες.

Την ίδια στιγμή παραμένουμε περήφανοι για όσα καταφέραμε την περίοδο 2015-2019 με την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση του τόπου με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο να διασώσει την κοινωνική συνοχή μιας χρεωκοπημένης χώρας. Κρατάμε από την πολύτιμη και δύσκολη αυτή μάχη τις μεγάλες τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, την εμφατική ενίσχυση του  ΣΕΠΕ, την συνευθύνη των εργολάβων, το βάσιμο λόγο απόλυσης, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Και κυρίως κρατάμε την επίγνωση ότι η σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που συγκρούεται και σχεδιάζει, που μιλά συγκεκριμένα και αναλαμβάνει την ευθύνη της άσκησης πολιτικής, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στο σήμερα.

Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και απαιτεί τολμηρά βήματα. Οι παλιές συνταγές έχουν δείξει τα όριά τους.

Εμείς, εκλεγμένοι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, σήμερα αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το βήμα που κάνουμε εκκινεί από μια σκληρή παραδοχή. Η κατάσταση που έχει παγιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, να υλοποιήσουμε και να ανανεώσουμε το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς με βάση το οποίο διεκδικήσαμε την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σήμερα όμως κάνουμε ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικά ισχυρή και προγραμματικά οραματική αριστερή προοδευτική αντιπολίτευση, που όχι μόνο θα αμφισβητεί την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και απαιτεί τολμηρά βήματα. Οι παλιές συνταγές έχουν δείξει τα όριά τους.

Μπορούμε να νικήσουμε. Έχει έρθει η ώρα για μια νέα πορεία για τη χώρα που θα στηρίζεται στα μεγάλα οράματα της Αριστεράς, στα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αλλά την ίδια στιγμή θα προωθεί αποφασιστικές τομές και προοδευτικές πολιτικές που δίνουν υπόσταση στο σύγχρονο περιεχόμενο της Δημοκρατίας: μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Μια κοινωνία ασφάλειας, συμπερίληψης και καλύτερης ζωής.

Σε αυτόν τον στόχο θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Ποιοι υπογράφουν
  1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
  2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ Δ.Χ (ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΑ) Ν.ΣΕΡΡΩΝ
  3. ΑΜΠΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΣΕΕ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΜΕ)
  4. ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΜΕΛΟΣ ΝΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
  5. ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΕΑ)
  6. ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ* – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  7. ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΕΑ)
  8. ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
  9. ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ ΝΙΚΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
  10. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MART CASH&CARRY
  11. ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΜΕ) & ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
  12. ΓΩΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
  13. ΔΗΜΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  14. ΔΙΠΛΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
  15. ΖΑΜΠΑΤΗ ΕΙΡΉΝΗ* – ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  16. ΖΗΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
  17. ΖΙΩΓΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  18. ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
  19. ΚΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ
  20. ΚΑΠΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΒ
  21. ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
  22. ΚΟΠΑΝΑΣ ΚΩΣΤΗΣ* – ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΖΟΕ
  23. ΚΟΥΤΙΝΑ ΒΑΣΩ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  24. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
  25. ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΤΑΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
  26. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
  27. ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  28. ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ*- ΜΕΛΟΣ ΓΣ ΟΤΟΕ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
  29. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
  30. ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΒ
  31. ΜΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ* – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DIAXON ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  32. ΜΠΑΛΑΚΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΜΕ) & ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  33. ΜΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ
  34. ΜΠΟΥΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΣΕΤΑΠ)
  35. ΝΙΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟ
  36. ΠΑΛΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  37. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΕΑ)
  38. ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΤΕΑ
  39. ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
  40. ΣΙΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  41. ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΕΤΙΤΑ)
  42. ΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΜΕ) & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
  43. ΣΥΒΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΙΚΗ* – ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟ
  44.  ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ* – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  45. ΤΣΙΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MART CASH&CARRY
  46. ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
  47. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΜΥΛΕ
  48. ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ*  – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MART CASH&CARRY
  49. ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΦΩΤΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
  50. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟY ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ “Ο ΕΡΜΗΣ”
  51. ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – ΤΑΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

*Έχουν υπογράψει κείμενο αποχώρησης πριν 1-2 βδομάδες

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 51 συνδικαλιστές με «βολές» κατά Κασσελάκη: Υπερασπιστής του Κεφαλαίου, διαλύει το κόμμα"

Ελαιόλαδο: «Δεν θα έχουμε λάδι ούτε για το φαγητό μας» λένε παραγωγοί που ζητούν αποζημιώσεις

Η τιμή στο ελαιόλαδο συνεχίζει να ανεβαίνει, με τους παραγωγούς στην Κρήτη, να ζητούν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Κάνουν λόγο για την πιο δύσκολη χρονιά που θυμούνται…

Το ελαιόλαδο πωλείται ακριβότερα από ποτέ στη χώρα και οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά, προκαλούν φόβους για συνέχιση των αυξήσεων. Παραγωγοί στην Κρήτη εμφανίζονται απελπισμένοι. Όπως λένε τα αποθέματα είναι λιγότερα από ποτέ και η οικονομική ζημιά για τους ίδιους τεράστια. Τα μεροκάματα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ομαλοποίηση δεν φαίνεται για την ώρα στον ορίζοντα.

Το αίτημα να λάβουν αποζημιώσεις ως στήριξη για την απροσδόκητα άσχημη χρονιά, ζήτησαν το πρωί ελαιοκαλλιεργητές στην Κρήτη, που διευκρίνισαν ότι μετά τις τεράστιες μειώσεις στις προκαταβολές των ενισχύσεων, το μόνο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να μην εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, είναι μια απόφαση στήριξης από την πολιτεία, για την ακαρπία που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, όπως υποστηρίζουν.

Ούτε για οικογενειακή κατανάλωση δεν θα φτάσει η φετινή σοδειά στο ελαιόλαδο, λένε παραγωγοί που δηλώνουν απεγνωσμένοι. Όπως τονίζουν αν με κάποιο τρόπο δεν στηριχθούν, αντίστοιχη πορεία θα έχει το ελαιόλαδο και την επόμενη χρονιά, αφού με δεδομένη την ανομβρία και την έλλειψη υποδομών όπως φράγματα, το να συντηρήσουν τα ελαιόδεντρά τους και να τα κρατήσουν ζωντανά, σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, την οποία περιγράφουν ως ήδη άδεια.

Ελαιοκαλλιεργητές απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης, ζήτησαν να κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης, για μια χρονιά της οποίας οι απώλειες, μοιάζουν πρωτόγνωρες και πάντως αδύνατον να καλυφθούν με φόντο και τις περικοπές στις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό που ζητούν είναι οικονομική στήριξη της τάξης των 200 ευρώ ανά στρέμμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελαιόλαδο: «Δεν θα έχουμε λάδι ούτε για το φαγητό μας» λένε παραγωγοί που ζητούν αποζημιώσεις"

Θύμα bullying 15χρονος στη Ρόδο - Του κατέβασαν το παντελόνι και τον βιντεοσκοπούσαν

Αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Ειδικότερα σε σχολείο της Ρόδου, μαθητής κατέβασε το παντελόνι 15χρονου στο διάλειμμα και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι τράβηξαν βίντεο.

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο 10 ΕΠΑΛ της Ρόδου, όταν μαθητής έπιασε από τον ώμο συμμαθητή του και του κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στο προαύλιο του σχολείου και μπροστά ήταν αρκετοί μαθητές. Ο 15χρονος έμαθε από συμμαθητές του ότι κυκλοφορούσε για το περιστατικό αυτό ένα βίντεο.

Δύο συλλήψεις για το bullying

Η μητέρα του 15χρονου κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές και δύο 15χρονοι συνελήφθησαν για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Ο τρίτος δράστης που τράβηξε το βίντεο και το διέδωσε αναζητείται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θύμα bullying 15χρονος στη Ρόδο - Του κατέβασαν το παντελόνι και τον βιντεοσκοπούσαν"

Πατήσια: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μελών ομάδας που έκανε ανακατάληψη κτιρίου – 17 προσαγωγές

Επεισόδια μεταξύ νεαρών και ΜΑΤ σημειώθηκαν λίγο μετά τις 4 στην οδό Νάξου στα Πατήσια έξω από χώρο «Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων» που είχε εκκενωθεί έπειτα από αστυνομική επιχείρηση τον περασμένο Αύγουστο και στον οποίο εισήλθε σήμερα ομάδα ατόμων με σκοπό την ανακατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία περίπου 100 άτομα λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι έστησαν οδοφράγματα στην οδό Νάξου και Ιππολύτου και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών δακρυγόνων. Οι νεαροί διασκορπίστηκαν στη γύρω περιοχή προς την Πατησίων και την οδό Πίνδου, ενώ έγιναν 17 προσαγωγές.

Αυτήν την ώρα ορισμένα άτομα βρίσκονται στην ταράτσα του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθαν πηδώντας μάντρα στο πίσω μέρος και μπήκαν στο κτήριο. Η δύναμη της αστυνομίας έχει αποχωρήσει και πρέπει να υπάρξει μήνυση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου για να γίνει νέα επιχείρηση εκκένωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατήσια: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μελών ομάδας που έκανε ανακατάληψη κτιρίου – 17 προσαγωγές"

Βόλος: Κατηγορούμενος «φαινόμενο» -Δεν δικάζομαι αν δεν πιω καφέ – Λιποθύμησε στα Δικαστήρια

Εμφανίστηκε χθες στα δικαστήρια του Βόλου για να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ένας 52χρονος και εκτυλίχθηκαν σκηνές για ταινία. Τον συνόδευε η υπερήλικη μητέρα του, που βρισκόταν σε κατάσταση κατάρρευσης και ο 52χρονος μόλις εμφανίστηκε στο δικαστικό μέγαρο, πήγε έξω από το γραφείο της Εισαγγελέως, άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και στο τέλος λιποθύμησε μετά από επιληπτική κρίση.

Την ίδια ώρα, σε δικαστική αίθουσα δικαζόταν ερήμην για επεισόδια που δημιούργησε στο δικαστικό μέγαρο στις 5 Δεκεμβρίου, όπου ήταν εκτός ελέγχου, σε σημείο που “σήκωσε χέρι” για να σπρώξει τον αστυνομικό της ασφάλειας του μεγάρου, μπροστά από την πόρτα της Εισαγγελέως. Αμέσως κλήθηκε η ΔΙΑΣ και στην κυριολεξία τον “έβγαλαν σηκωτό” από τα δικαστήρια και τον οδήγησαν στο τμήμα. Χθες θα δικαζόταν για εξύβριση και απειλή κατά συρροή, σε βάρος των αστυνομικών, απείθεια και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και η δίκη άρχισε ερήμην του. Κατά τη διάρκειά της ο αστυνομικός υπηρεσίας, ενημέρωσε την έδρα πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο μέγαρο και προκαλεί «πανικό» . Η δίκη διακόπηκε και κλήθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ για να γίνει μια ηρεμιστική ένεση, ώστε να συνέλθει ο κατηγορούμενος.

Μετά την κρίση και τις φωνές, ξεκίνησε η δίκη του με τον ίδιο παρόντα αλλά αρχικά αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα.

«Εάν δεν πιώ καφέ δίκη δεν γίνεται» είπε με ύφος στους αστυνομικούς…

Τελικά τον οδήγησαν στην αίθουσα του Αυτοφώρου , όπου «ξεσπάθωσε» εναντίον των αστυνομικών καταγγέλλοντας πως τον εντόπισαν σε ένα πάρκο και τον χτύπησαν στα πλευρά.

Όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση με ποινή δύο ετών και δύο μηνών και αναγκαστική έκτιση για έναν χρόνο, απασφάλισε: «Καλά, ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Εμένα ρε θα κλείσετε μέσα. Με ξέρετε εμένα; », φώναζε και απειλούσε τους αστυνομικούς πω μόλις βρει τους γνωστούς του στη φυλακή … θα τα πούνε καλά.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Κατηγορούμενος «φαινόμενο» -Δεν δικάζομαι αν δεν πιω καφέ – Λιποθύμησε στα Δικαστήρια"

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στο Ρέντη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στο Ρέντη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν"

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Σάμο: Καταδίωξη και προειδοποιητικά πυρά κατά σκάφους που κινούνταν προς Τουρκία – Συνελήφθη ο χειριστής, εντοπίστηκαν 9 αλλοδαποί

Συναγερμός στο Λιμενικό στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” βορειοανατολικά της Σάμου.

Αμέσως για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους, δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, εντόπισαν στη χερσαία περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” εννέα αλλοδαπούς (04 άντρες, 01 γυναίκα και 04 ανήλικους), καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον Ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Σάμο: Καταδίωξη και προειδοποιητικά πυρά κατά σκάφους που κινούνταν προς Τουρκία – Συνελήφθη ο χειριστής, εντοπίστηκαν 9 αλλοδαποί"

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2,5% η Νέα Αριστερά

Σημαντικό προβάδισμα 23,6% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά. Για ακόμη μια φορά δεύτερο κόμμα φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, στη νέα δημοσκόπηση της GPO για πρώτη φορά καταγράφεται και η «δύναμη» της Νέας Αριστεράς, των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Αριστερά σε ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει 2,5%.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ποσοστά κάτω του 10% (9,8%) ενώ τον Νοέμβριο σε έρευνα της ίδιας εταιρείας ήταν στο 11% με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται να διατηρεί τις δυνάμεις του στο 12,1%.

Τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΚΚΕ με 8,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νίκη με 2,7% και το ΜέΡα25 στο 1,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 10,9%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2,5% η Νέα Αριστερά"

Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Σεσημασμένοι χούλιγκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους 424 προσαχθέντες που τελικά αφέθησαν όλοι ελεύθεροι για τον σοβαρό τραυματμισμό του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτης με τους τελευταίους να αποχωρούν από το Τμήμα Αλλοδαπών το πρωί του Σαββάτου.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ η οποία είπε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί.

Την ίδια ώρα η κυρία Δημογλίδου ενημέρωσε ότι κάποιοι από τους 424 «αρνήθηκαν να δώσουν DNA και να ελεγχθούν τα χέρια τους για το αν έχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους» για να προσθέσει ότι «για τα άτομα αυτά έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

Ερωτηθείσα τι θα γίνει με αυτούς που αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ υπενθύμισε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Οι δράστες της επίθεσης επέστρεψαν στο γήπεδο

Ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών είναι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα το πιστόλι της φωτοβολίδας.

Ωστόσο στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό και είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όμως, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Άλλωστε και η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν οι 424 προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

H ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.

Δείτε τη φωτογραφία:

fotovolida-52511

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA"

Ηράκλειο: Συνελήφθη αστυνομικός - Έκανε κρυφά τον οδηγό ασθενοφόρου

Χειροπέδες φόρεσε ένας 47χρονος αστυνομικός στο Ηράκλειο, ο οποίος έκανε και δεύτερη δουλειά, ως οδηγός ιδιωτικού ασθενοφόρου σε οίκο ευγηρίας, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 47χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω χθες Παρασκευή (8/12). Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου με τις κατηγορίες της απασχόλησης σε άλλο επάγγελμα, υποκλοπή μεταφορικού έργου και στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης ασθενοφόρου και αφέθη ελεύθερος με προφορική εντολή.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Συνελήφθη αστυνομικός - Έκανε κρυφά τον οδηγό ασθενοφόρου "

Ρέντης: Χειροπέδες για παλαιότερη υπόθεση σε έναν 31χρονο που ήταν μεταξύ των προσαχθέντων

Στη σύλληψη ενός 31χρονου άνδρα από τη Γεωργία, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων για τα επεισόδια στου Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας νεαρός αστυνομικός, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 31χρονου δεν συνδέεται με την υπόθεση του τραυματισμού του αστυνομικού αλλά με άλλη παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί και αφορά στη διακίνηση μεταναστών.

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της σε οργανωμένους οπαδούς, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Από τους μισούς από τους προσαχθέντες ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα για να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες που κρατούνταν στο Αλλοδαπών.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντης: Χειροπέδες για παλαιότερη υπόθεση σε έναν 31χρονο που ήταν μεταξύ των προσαχθέντων"

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Βόμβες μολότοφ, συλλήψεις και «πανηγυρισμοί» για τον τραυματία αστυνομικό

Σε πεδίο μάχης για μια τουλάχιστον ώρα μετατράπηκε ο χώρος γύρω από το Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια με ομάδα 50 ατόμων να πραγματοποιεί επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 03:00 τα ξημερώματα, με βασικό σημείο της έντασης την συμβολή της Στουρνάρη με την Σπυρίδωνος Τρικούπη. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 3 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που βρίσκονταν στο σημείο, αντιεξουσιαστές, «πανηγύριζαν» για τον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου 31χρονου στου Ρέντη, φωνάζοντας να «πεθάνει ο αστυνομικός».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στα Εξάρχεια – Βόμβες μολότοφ, συλλήψεις και «πανηγυρισμοί» για τον τραυματία αστυνομικό"

Ακίνητα: Παράθυρο για αγοραπωλησίες με μετρητά – «Κλειδί» ο χρόνος υπογραφής του προσυμφώνου

Παράθυρο για αγορές ακινήτων με μετρητά ακόμα και μετά την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου άνοιξε η τελική ρύθμιση του νέου φορολογικού νόμου. Με τις βελτιώσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή, οι αγοραστές ακινήτων οι οποίοι  θα έχουν δώσει προκαταβολή με μετρητά και θα έχουν υπογράψει προσύμφωνο ή ακόμα και ιδιωτικό έγγραφο μέχρι τη δημοσίευση του φορολογικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το τίμημα με «ρευστό» ανεξάρτητα από το χρόνο υπογραφής του οριστικού συμβολαίου.

Η τελική ρύθμιση προβλέπει ότι αν υπάρχει προσύμφωνο πριν από την έναρξη ισχύος τη κατάργησης των μετρητών που αναμένεται τις επόμενες μέρες με τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει υπογράψει προσύμφωνο αγοράς ακινήτου στις 11 Δεκεμβρίου 2023 μπορεί να πληρώσει τον πωλητή με μετρητά ακόμα και αν το συμβόλαιο υπογραφεί ενώ θα έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής πληρωμής του τιμήματος με τραπεζικά μέσα.

Ειδικότερα, η σχετική διάταξη ορίζει ότι «οι υποχρεώσεις και απαγορεύσεις της παρούσας δεν ισχύουν για συμβόλαια που συνάπτονται μετά την εφαρμογή ισχύος του παρόντος σε εκτέλεση προσυμφώνων τα οποία έχουν συνταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος».    

Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν ολόκληρο το τίμημα των ακινήτων με τραπεζικά μέσα πληρωμής αλλιώς το συμβόλαιο ακυρώνεται και τιμωρούνται με πρόστιμα έως 500.000 ευρώ. 

Για τις αγοραπωλησίες ακινήτων με τραπεζικά μέσα πληρωμής το σχετικό άρθρο προβλέπει ότι κατά τη σύνταξη των συμβολαιογραφικών εγγράφων μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία, των προσυμφώνων και των εξοφλητικών πράξεων, η καταβολή του τιμήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής.

Συμβολαιογραφικό ή ιδιωτικό έγγραφο στο οποίο καταγράφεται προκαταβολή ή μερική ή ολική εξόφληση του τιμήματος με μετρητά ή στο οποίο δεν καταγράφεται η εξόφληση του τιμήματος με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, είναι αυτοδικαίως άκυρο, απαγορεύεται να μεταγραφεί στα οικεία βιβλία και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των συμβαλλομένων, του Δημοσίου και οποιουδήποτε τρίτου.

Ο μεταγραφοφύλακας αρνείται τη μεταγραφή σύμβασης ή δικαστικής απόφασης ή οποιοσδήποτε άλλης πράξης που αφορά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, πλην της σύστασης υποθήκης, αν δεν προσκομίζεται σ’ αυτόν αντίγραφο της δήλωσης φόρου μεταβίβασης θεωρημένο από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ. Αν η μεταγραφή γίνεται συνεπεία ενέργειας τρίτου που έχει έννομο συμφέρον, με μέριμνα του υποθηκοφύλακα ενημερώνεται σχετικά, μέσα σε 10 ημέρες από τη μεταγραφή, ο προϊστάμενος της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, ο οποίος μέσα σε προθεσμία 15 ημερών ενημερώνει τον υπόχρεο σε φόρο  για την υποβολή της δήλωσης εντός 30 ημερών από τη συντέλεση της κοινοποίησης.

Σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το 10% του τιμήματος που δεν προκύπτει ότι καταβλήθηκε με χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται των 10.000  ευρώ και να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνητα: Παράθυρο για αγοραπωλησίες με μετρητά – «Κλειδί» ο χρόνος υπογραφής του προσυμφώνου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news