facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Εκλογές – Δημοσκόπηση MARC: Στο 8,1% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 8,1% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MARC, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, (ανέβηκε 0,5%) έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ (ανέβηκε 0,6%).

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το οποίο είναι 1,1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της MARC.

Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,8%, μετά η Ελληνική Λύση με 4,1% ενώ οριακά για να μπει στην Βουλή εμφανίζεται το ΜεΡΑ25 με 3,1%. Κοντά στο όριο της βουλής εμφανίζεται και το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Η δημοσκόπηση επίσης εμφανίζει την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Επίσης το 54,5% θεωρεί πως Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το 50,1% να αντιμετωπίσει καλύτερα τις κρίσεις. 

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές – Δημοσκόπηση MARC: Στο 8,1% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα – Κατασχέθηκαν 115 κιλά κάνναβης (video)

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη (22/12) στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Ηρακλείου Αττικής, δύο μέλη της οργάνωσης (ένας 31χρονος και ένας 48χρονος αλλοδαπός) για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης συνελήφθη μια 26χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψη τους, χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά οχήματα, ένα ταξί και ένα φορτηγό όχημα μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων. Ειδικότερα, την Πέμπτη (22/12) αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 48χρονο στη Νέα Σμύρνη, εντός του ταξί, να κατέχει με σκοπό την διακίνηση 21 νάιλον συσκευασίες με 24 κιλά και 400 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο εντός του φορτηγού οχήματος, με 40 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 48 κιλά και 900 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια, σε αποθήκη και στα επιχειρησιακά μεταφορικά μέσα των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 8 γραμμ. κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν 2 κιλά και 800 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης και 40 κιλά και 190 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης το ταξί και το φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα – Κατασχέθηκαν 115 κιλά κάνναβης (video)"

Ιαπωνία: 13 νεκροί και 80 τραυματίες λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Ιαπωνία, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και πάνω από 80 έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Πάνω από 10.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ανακοίνωσαν οι αρχές της Ιαπωνίας. Οι χιονοθύελλες και τα κύματα με μεγάλο ύψος στις βόρειες περιοχές της χώρας, αλλά και κατά μήκος της ακτής της θάλασσας της Ιαπωνίας, είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν χιονοπτώσεις ύψους 60 εκατοστών, όπως προειδοποίησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αργά μετά το απόγευμα, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών.

Προβλήματα προκλήθηκαν στα δρομολόγια των τρένων, αλλά και στις πτήσεις των αεροσκαφών στα βόρεια της Ιαπωνίας, ενώ σε μερικές περιοχές της κεντρικής και δυτικής χώρας προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: 13 νεκροί και 80 τραυματίες λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων"

ΕΣΥ: Επιστολή νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας για το έκτακτο βοήθημα σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Την έντονη δυσαρέσκειά τους διατυπώνουν με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές του ΕΣΥ με αφορμή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε από την κυβέρνηση στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς την αύξηση 10% στους μισθούς των ιατρών, υπογραμμιζοντας τη μη παροχή παρόμοιων οικονομικών κινήτρων. Παράλληλα, ζητούν από την πολιτική ηγεσία να αναγνωρίσει έμπρακτα τη συμβολή των νοσηλευτών στο σύστημα υγείας της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όσο και διαχρονικά.

«Εχοντας συνειδητότητα του ρόλου μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προβαίνουμε στις δίκαιες αξιώσεις που αντιστοιχούν στο δύσκολο έργο που φέρνουμε καθημερινά εις πέρας. Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη οικονομικών κινήτρων, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική εξουθένωση και στην αποστροφή των νέων από το επάγγελμά μας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός Νοσηλευτών αποχωρεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε διότι δεν αντέχει τη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα. Βασικό δίκαιο αίτημα των νοσηλευτών αποτελεί το ειδικό μισθολόγιο με ανάλογες αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο, το οποίο πρέπει να αμείβεται ανάλογα, ώστε να αποτελεί κίνητρο» αναφέρει στην επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.

Στηλιτεύει ωστόσο η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ το γεγονός ότι, παρότι έχει προβεί επανειλημμένα σε αιτήματα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα του νοσηλευτικού επαγγέλματος, αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

«Οι Νοσηλευτές διαθέτουμε περισσή ευαισθητοποίηση απέναντι στους ασθενείς, αλλά και στην επαγγελματική μας δεοντολογία. Για το σκοπό αυτό, παραμένοντας στο καθήκον μας, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, απαιτώντας από εσάς την έμπρακτη στήριξή μας» καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΣΥ: Επιστολή νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας για το έκτακτο βοήθημα σε αστυνομικούς και λιμενικούς"

Νέα «σκοταδιστική» απόφαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν: Απαγορεύουν την εργασία των γυναικών στις μη κυβερνητικές οργανώσεις

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν συνεχίζει να δείχνει το σκοταδιστικό της πρόσωπο και τον απόλυτο μισογυνισμό της, καθώς ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να εργάζονται γυναίκες στη μη κυβερνητικές οργανώσεις στη χώρα. Μάλιστα, διέταξε όλες τις εγχώριες και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να κάνουν αμέσως πράξη την απόφασή της.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε σήμερα όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να απαγορεύσουν την εργασία στις γυναίκες που απασχολούν, σύμφωνα με μία επιστολή του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην καταστολή της ελευθερίας των γυναικών από το αναφερόμενο ισλαμικό ένοπλο κίνημα.

Αιτία η μη πειθαρχία με τον ισλαμικό κώδικα ένδυσης

Η επιστολή, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας Αμπντουλραχμάν Χαμπίμπ, ενώ ανέφερε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εργαστούν μέχρι νεοτέρας, καθώς μερικές από αυτές, δεν πειθάρχησαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον ισλαμικό κώδικα ένδυσης. Δεν διευκρινίστηκε αν η εντολή αυτή εφαρμόζεται και για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν μία μεγάλη παρουσία στο Αφγανιστάν.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την εντολή της ισλαμικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν για την απαγόρευση της φοίτησης των γυναικών στα πανεπιστήμια, προκαλώντας την ισχυρή καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και μερικές διαδηλώσεις, όπως και την σοβαρή άσκηση κριτικής στο εσωτερικό του Αφγανιστάν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «σκοταδιστική» απόφαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν: Απαγορεύουν την εργασία των γυναικών στις μη κυβερνητικές οργανώσεις"

Λιβύη: Ο Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε “μία τελευταία ευκαιρία” για κατάρτιση οδικού εκλογικού χάρτη

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Ανατολικής Λιβύης στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα “μία τελευταία ευκαιρία” για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση εκλογών όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση al-Hadath TV.

Ο Χαφτάρ έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά φατριών της δυτικής Λιβύης μετά από τον διαμελισμό της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης και μιας 14μηνης επιθετικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, που απωθήθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Καθώς, το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων, με τους πολιτικούς να εμποδίζουν την πρόοδο για τη διεξαγωγή εκλογών και τους στρατιωτικούς ηγέτες να απειλούν με τη χρήση πολεμικής βίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε “μία τελευταία ευκαιρία” για κατάρτιση οδικού εκλογικού χάρτη"

Κέρκυρα: Πυροβόλησαν φαρμακείο εν ώρα λειτουργίας!

Ένας άγνωστος -προς το παρόν- δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον ενός φαρμακείου στη βόρεια Κέρκυρα λίγο πριν από τις 9 εχθές το βράδυ, προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία και στον εξωτερικό χώρο.

Το φαρμακείο στην κοινότητα Χωροεπίσκοποι του Δήμου Κέρκυρας βρισκόταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή και η ιδιοκτήτριά του κατάφερε την τελευταία στιγμή να καλυφθεί πίσω από τον πάγκο, με αποτέλεσμα να αποφύγει τον τραυματισμό της από τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου τα οποία καρφώθηκαν ολόγυρα!

Η τρομοκρατημένη φαρμακοποιός έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος πυροβόλησαν που διερευνούν τους λόγους της επίθεσης, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει ποιος ή ποιοι μπορεί να ήθελαν να της κάνουν κακό και για ποια αιτία.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Πυροβόλησαν φαρμακείο εν ώρα λειτουργίας! "

Προφυλακίστηκαν τρεις ανήλικοι για βιασμό 15χρονου στο Ίλιον

Προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους κατηγορουμένους για τον ομαδικό βιασμό συνομίληκού τους στο Ίλιον.

Ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος.  Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Στον ανακριτή ανηλίκων είχαν οδηγηθεί συνολικά 6 κατηγορούμενοι. Οι δύο εξ αυτών πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, συναινώντας στην κράτησή τους για μια επιπλέον ημέρα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν τρεις ανήλικοι για βιασμό 15χρονου στο Ίλιον"

Κινεζική «αστυνομία» στην καρδιά της Αθήνας

Εκφοβισμοί, απαγωγές και διά της βίας μεταφορά στη Κίνα.

Δίκτυο 102 παράνομων τμημάτων λειτουργεί σε 53 χώρες στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας  “Το Βήμα”, το ελληνικό τμήμα είναι παράρτημα της πόλης Φουτσόου.

Διπλωματικές και αστυνομικές Αρχές πολλών χωρών της Δύσης εξετάζουν τις αναφορές ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την ύπαρξη κρυφών αστυνομικών τμημάτων στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ισπανία, τον Καναδά, αλλά και στην Ελλάδα.

Η ΜΚΟ Safeguard Defenders, με έδρα την Ισπανία, έχει δημοσιεύσει δύο εκθέσεις που αναφέρουν ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν ιδρύσει 102 αστυνομικά τμήματα σε 53 χώρες. Αν και οι κινεζικές Αρχές αρνούνται τα πάντα, λέγοντας ότι πρόκειται για εθελοντικά κέντρα που βοηθούν τους πολίτες στην ανανέωση εγγράφων και σε άλλες υπηρεσίες, το FBI και οι Αρχές άλλων δυτικών χωρών, όπως η Ολλανδία και η Βρετανία, εκφράζουν την ανησυχία τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε τον διεθνή συντονισμό για τη διερεύνηση των κινεζικών αστυνομικών ενεργειών εκτός Κίνας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την υπόθεση.

Ο επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, ενημέρωσε τις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ ότι υπάρχουν κινεζικοί «αστυνομικοί σταθμοί» σε πολλά σημεία της επικράτειας. «Είναι εξοργιστικό να σκέπτομαι ότι η κινεζική Αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει έναν πολίτη στη Νέα Υόρκη για έρευνα», ανέφερε ο διευθυντής του FBI, τονίζοντας ότι το ομοσπονδιακό γραφείο αναζητεί όλες τις λεπτομέρειες του θέματος και τα συνακόλουθα πιθανά αδικήματα. Τον Οκτώβριο, η αμερικανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον επτά Κινέζων πολιτών για κατασκοπεία και παρενόχληση ενός πολίτη και της οικογένειάς του.

Το Βήμα

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κινεζική «αστυνομία» στην καρδιά της Αθήνας "

Τουρκία: Συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά» του ο Ακάρ – «Αλαζονική η Ελλάδα, παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά του» και έκανε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. Ο Ακάρ χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένη» και «αλλαζονική», τόνισε ότι παρενόχλησε τουρκικά αεροπλάνα, ενώ μίλησε ξανά για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για την Ελλάδα ότι η χώρα μας είναι εκείνη που κλιμακώνει την ένταση.

«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική», επισήμανε ο Ακάρ.

«Θα δίνεται απάντηση στις άδικες πράξεις της Ελλάδας»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι η χώρα του θα απαντάει στις άδικες πράξεις της Ελλάδας. «Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται ως απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση. Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα».

Για το θέμα της διχοτόμησης της Κύπρου ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί», είπε ο Ακάρ και πρόσθεσε πως το θέμα είναι η«αναγνώριση του ψευδοκράτους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά» του ο Ακάρ – «Αλαζονική η Ελλάδα, παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας»"

Πάτρα: Επίθεση από πίτμπουλ σε αγοράκι που έλεγε τα κάλαντα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σε εφιάλτη εξελίχθηκαν τα κάλαντα για ένα αγοράκι περίπου 10 ετών, στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το παιδάκι είχε βγει νωρίς το πρωί για τα καθιερωμένα κάλαντα και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, δέχθηκε άγρια επίθεση από πιτμπουλ που βρισκόταν σε αυλή σπιτιού. Το άγριο σκυλί επιτέθηκε στο αγοράκι μόλις άνοιξε την πόρτα για να μπει στην αυλή.

Το ανήλικο παιδί τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- και ο πατέρας του το μετέφερε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Επίθεση από πίτμπουλ σε αγοράκι που έλεγε τα κάλαντα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Παρίσι: Ρατσιστής δηλώνει δράστης της ένοπλης επίθεσης – Είχε γεμάτους γεμιστήρες και 25 σφαίρες

Ρατσιστικά ήταν τα αίτια της ένοπλης επίθεσης στο Παρίσι με τρεις Κούρδους να χάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με το δράση.

Ο 69χρονος που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι, είπε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του ότι έκανε την επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής».

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε αυτή η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος ενός κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μια εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο δράστης των πυροβολισμών, ο οποίος είχε ήδη διαπράξει στο παρελθόν βιαιότητες με όπλο, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και είναι γνωστός στη δικαιοσύνη.

Είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο σε 12 μήνες φυλάκιση για βιαιότητες με όπλα που διέπραξε το 2016 – μια καταδίκη την οποία έχει εφεσιβάλει.

Σε βάρος αυτού του άνδρα είχαν εξάλλου απαγγελθεί το Δεκέμβριο του 2021 κατηγορίες για βιαιότητες με όπλα, εκ προμελέτης και με ρατσιστικό χαρακτήρα, για γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2021. Σ’ αυτή τη δεύτερη υπόθεση, είναι ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστες σ’ ένα καταυλισμό στο Παρίσι και ότι κατέστρεψε σκηνές τους, είχε δηλώσει τότε μια αστυνομική πηγή.

Η κουρδική κοινότητα, συγκλονισμένη, έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική» ενέργεια και κατηγόρησε την Τουρκία. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες με τις δυνάμεις της τάξης και ένα άτομο συνελήφθη, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρίσι: Ρατσιστής δηλώνει δράστης της ένοπλης επίθεσης – Είχε γεμάτους γεμιστήρες και 25 σφαίρες"

Χίος: Κρατούμενος φυλακών έπεσε στη θάλασσα από πλοίο

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή 28 ναυτικά μίλια δυτικά της Χίου, για τον εντοπισμό ενός 44χρονου ημεδαπού κρατούμενου φυλακών, που επέβαινε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ συνοδεία αστυνομικού και έπεσε στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του συμβάντος ενώ στις έρευνες που διεξάγονται υπό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το "ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ" είχε αναχωρήσει χθες στις 8 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά για Ψαρά, Χίο και Μυτιλήνη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χίος: Κρατούμενος φυλακών έπεσε στη θάλασσα από πλοίο"

Κορονοϊός: Η πόλη με μισό εκατομμύριο κρούσματα καθημερινά!

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Κίνα μολύνονται από τον κορονοϊό κάθε ημέρα μόνο στην πόλη Τσινγκντάο, ανέφερε δημοτικός υπεύθυνος για την υγεία.

Ο ίδιος έδειξε, σε ένα άρθρο που γρήγορα λογοκρίθηκε, πως οι επίσημες στατιστικές δεν αντανακλούν το πρωτοφανές κύμα μολύνσεων κορονοϊού που αντιμετωπίζει η Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, με φόντο την αυξανόμενη αγανάκτηση του πληθυσμού, η Κίνα έβαλε χωρίς προειδοποίηση τέλος στα περισσότερα από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα της πολιτικής «μηδενικής Covid», την οποία εφάρμοζε επιμελώς από το 2020, καταργώντας τις δαπανηρές καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία.

Από τότε τα κρούσματα της Covid-19 στην Κίνα σημειώνουν έκρηξη και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει αφεθεί στην τύχη του, τη στιγμή που τα αντιπυρετικά φάρμακα και τα σελφ τεστ παρουσιάζουν έλλειψη λόγω της εκθετικής αύξησης της ζήτησης.

Σε όλη τη χώρα, οι πόλεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μολύνσεων που άδειασε τα ράφια των φαρμακείων και γέμισε τους νοσοκομειακούς θαλάμους, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια προφανή συμφόρηση στα αποτεφρωτήρια.

Όμως το τέλος της υποχρεωτικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων καθιστά εξαιρετικά δύσκολο, ακόμη και αδύνατο τον υπολογισμό του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ οι αρχές άλλαξαν μεθοδολογία για την καταγραφή των μολύνσεων. Στο εξής μόνο τα πρόσωπα, ο θάνατος των οποίων αποδίδεται άμεσα σε αναπνευστική ανεπάρκεια που συνδέεται με την Covid-19, περιλαμβάνονται στις στατιστικές. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που έχει στόχο, σύμφωνα με ειδικούς, να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών που αποδίδεται στην πανδημία.

Όμως στην πόλη Τσινγκντάο, στην ανατολική Κίνα, ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, που τελεί υπό τη διαχείριση του Κομμουνιστικού Κόμματος, επικαλέσθηκε χθες, Παρασκευή, τον δημοτικό υπεύθυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η πόλη-λιμάνι καταγράφει «από 490.000 έως 530.000» νέα κρούσματα την ημέρα.

Αυτή η πόλη των περίπου 10 εκατ. κατοίκων βρίσκεται «σε περίοδο ταχείας μετάδοσης, πριν πλησιάσει σε μια κορύφωση», δήλωσε ο Μπο Τάο, σύμφωνα με το άρθρο, προσθέτοντας πως το ποσοστό των μολύνσεων αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 10% στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από άλλα όργανα του Τύπου, όμως σήμερα το πρωί είχε τροποποιηθεί ώστε να αφαιρεθούν οι αριθμοί.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανέφερε σήμερα πως χθες, Παρασκευή, καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 4.103 νέες μολύνσεις, χωρίς κανένα νέο θάνατο.

Στη Σαντόνγκ, την επαρχία στην οποία βρίσκεται η Τσινγκντάο, οι αρχές δεν κατέγραψαν επισήμως παρά μόνο 31 νέα τοπικά κρούσματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η πόλη με μισό εκατομμύριο κρούσματα καθημερινά!"

«Κυκλώνας βόμβα» στις ΗΠΑ: 13 νεκροί, θερμοκρασίες -48 βαθμών και χάος στις μεταφορές

Τουλάχιστον 13 νεκροί από δυστυχήματα που σχετίζονται με τον καιρό, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αμερικανικά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό, ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων και κλειστοί αυτοκινητόδρομοι: μια χειμερινή καταιγίδα σπάνιας έντασης έπληξε χθες, προπαραμονή των Χριστουγέννων, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η «ιστορικών διαστάσεων», σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε σημαντικές χιονοπτώσεις, ισχυρές ριπές παγωμένων ανέμων και θερμοκρασίες που κατά τόπους έφτασαν τους -48 βαθμούς Κελσίου, ικανές να μεταμορφώνουν σε μια στιγμή το βραστό νερό σε σταγονίδια πάγου.

Χθες, Παρασκευή, το πρωί, έκτακτες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για να δείξουν προσοχή είχαν εκδοθεί για περισσότερους από 240 εκατομμύρια ανθρώπους, το 70% των Αμερικανών.

Το φαινόμενο προκάλεσε χάος στις μετακινήσεις τη στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί γεμίζουν τους αυτοκινητοδρόμους και τα αεροδρόμια για τις γιορτές του τέλους της χρονιάς.


Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβλήθηκε απαγόρευση των μετακινήσεων στην κομητεία Ίρι. «Μένουμε σπίτι μας (...) Δεν μπορώ να δω στην άλλη πλευρά του δρόμου» εξαιτίας της χιονόπτωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζένιφερ Ορλάντο στην πόλη Χάμπουργκ της εν λόγω κομητείας.

Εξαιτίας ενός ατυχήματος με όχημα που έπεσε σε στύλο ηλεκτροδότησης, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό για περίπου τέσσερις ώρες, αφηγήθηκε.

Έως περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά δεν είχαν χθες ηλεκτρικό, ιδιαίτερα στη Βόρεια Καρολίνα, στο Μέιν και στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us. Χθες το βράδυ, ένα εκατομμύριο βρίσκονταν ακόμη στο σκοτάδι.


Η καταιγίδα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω του εύρους της, καθώς εκτεινόταν από τα σύνορα με τον Καναδά προς βορράν μέχρι τα μεξικανικά σύνορα στο νότο.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας, καταφύγια άνοιξαν ώστε οι μετανάστες από το Μεξικό να μπορέσουν να προστατευθούν καθώς οι θερμοκρασίες είχαν πέσει κάτω από το μηδέν.


Όμως πολλοί ήταν υπερβολικά δύσπιστοι για να δεχθουν αυτή την προσφορά και μερικοί απ' αυτούς «κοιμούνται τυλιγμένοι απλώς σε κουβέρτες», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 56χρονη εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

- Χάος στις μεταφορές -

Οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 5.700 χθες, Παρασκευή, στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων επιβατών.

Προχθές, Πέμπτη, είχαν ματαιωθεί σχεδόν 2.700 πτήσεις, ενώ περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Η εταιρεία επιβατικών σιδηροδρόμων Amtrak ακύρωσε δεκάδες δρομολόγια μέχρι τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην μπορούν να ταξιδέψουν για τις γιορτές.

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφηκαν σε αυτοκινητοδρόμους στις μεσοδυτικές πολιτείες εξαιτίας του χιονιού ή ατυχημάτων και οι αρχές σε τμήματα των πολιτειών Ιντιάνα, Μίσιγκαν, Νέας Υόρκης και Οχάιο καλούσαν τους αυτοκινητιστές να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επέβαλε καθυστερήσεις για να καθαριστεί ο πάγος από τους διαδρόμους προσαπογείωσης αμερικανικών αεροδρομίων εξαιτίας της κακοκαιρίας.


Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ είπε στο CNN πως το αεροπορικό σύστημα των ΗΠΑ «λειτουργεί υπό τεράστια πίεση» καθώς δύο διαφορετικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι επηρεάζουν αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Περίπου το 10% των πτήσεων στις ΗΠΑ ακυρώθηκε την Πέμπτη, δήλωσε ο Μπούτιτζετζ.

Άλλες 10.400 αμερικανικές πτήσεις είχαν καθυστερήσεις χθες, Παρασκευή, -περιλαμβανομένου άνω του 40% των πτήσεων των American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines και Southwest Airlines- αφού 11.300 πτήσεις είχαν καθυστέρηση την Πέμπτη.

Η Southwest ματαίωσε χθες 1.238 πτήσεις, το 29% του συνόλου των πτήσεων που είχε προγραμματίσει, ενώ η Alaska Airlines ακύρωσε 507, το 64% των πτήσεών της.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα ακύρωσε χθες 357 πτήσεις, το 63% των πτήσεων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από αυτό.

Ακυρώθηκαν επίσης σχεδόν οι μισές πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ, καθώς και το 70% των πτήσεων που θα αναχωρούσαν από το Πόρτλαντ, το 38% αυτών από το ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης, το 29% από το Ο' Χέαρ του Σικάγου και το 27% από τη Βοστώνη.

Το Σικάγο βρίσκεται κι αυτό αντιμέτωπο με επικίνδυνα ψυχρές θερμοκρασίες, καθώς πνέουν εκεί ψυχροί άνεμοι οι οποίοι φθάνουν τους -31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Κυκλώνας βόμβα» στις ΗΠΑ: 13 νεκροί, θερμοκρασίες -48 βαθμών και χάος στις μεταφορές"

Ίλιον: Απολογούνται οι ανήλικοι δράστες του ομαδικού βιασμού συμμαθητή τους – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Το κατώφλι του ανακριτή Ανηλίκων πέρασαν το πρωί του Σαββάτου (24.12.2022), οι ανήλικοι που κατηγορούνται ότι βίαζαν κατ’ εξακολούθηση έναν 15χρονο μαθητή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι μαθητές έφτασαν στον ανακριτή λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση τουλάχιστον ενός ανηλίκου. Τα σοκ που προκαλούν τα όσα φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 15χρονος από το Ιλιον, είναι απανωτά.

Ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του και όταν το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλιγόταν, ο ένας μετά τον άλλον προσπαθούσε να γλιτώσει  με όποιον τρόπο μπορούσε.

Αυτό μάλιστα φαίνεται και από κάποιες συνομιλίες μεταξύ των δραστών που σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αφότου οι γονείς του 15χρονου θύματος είχαν απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές.

Τα βίντεο είναι αυτά που “καίνε” τους φερόμενους ως δράστες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας προειδοποιούσε τον άλλον να σβήσει ό,τι υπάρχει από βιντεοληπτικό υλικό, γιατί όπως φέρεται να λέει ο ένας εκ των δραστών έχουν αρχίσει να τους ψάχνουν.

Μάλιστα δεν δίστασαν, όταν είδαν ότι η τροπή που πήραν τα πράγματα δεν ήταν η αναμενόμενη για τους ίδιους, να απευθυνθούν και στο ίδιο το θύμα, ζητώντας από τον 15χρονο να ξεχάσει τα περιστατικά κακοποίησης εις βάρος του, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν θέλουν να πάει το θέμα παραπέρα. Ο άτυχος μαθητής όμως επέδειξε θάρρος και δύναμη και οι οκτώ ανήλικοι βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν και οι επτά συμμαθητές του θύματος ζήτησαν συγγνώμη από τον 15χρονο και την οικογένειά του, ωστόσο ένας δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το θρίλερ που ζούσε το αγόρι καθημερινά. Ο ίδιος μάλιστα όταν συνελήφθη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι “το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτε. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο”.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια χασίς, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα χασίς καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίλιον: Απολογούνται οι ανήλικοι δράστες του ομαδικού βιασμού συμμαθητή τους – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news