facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Καλή Χρονιά από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Αβραμόπουλος μετά τις απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα καλείται να φυλάει καλύτερα τα σύνορά της

Την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο του Προσφυγικού με τις χιλιάδες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά και τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Παρακολουθούμε τι γίνεται στο Αιγαίο, στηρίζουμε οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά την Ελλάδα η οποία εδώ καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όχι μονάχα προασπίζοντας και ελέγχοντας καλύτερα τα δικά της σύνορα αλλά διαχειριζόμενη καλύτερα και κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Στα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος» επισήμανε ακόμη.

«Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση έχουν την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητά της και αναδεικνύεται ως ένας κεντρικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σχολίασε ότι το χρονικό διάστημα ( περίπου 1,5 μήνας) που απομένει μέχρι να επιστρέψει στη Ελλάδα, «έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε διότι έχουν κορυφωθεί και πάλι τα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας όπου και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος», επισήμανε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης και μεταξύ αυτών και το περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας φέτος στην 84η ΔΕΘ.

«Η Ινδία είναι ένας βασικός εταίρος της ΕΕ και η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία μας με την Ινδία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης, του οργανωμένου εγκλήματος και των υβριδικών απειλών. Επιπλέον, από το 2016, όπως τόνισε, υλοποιούμε την Κοινή Ατζέντα Ινδίας-ΕΕ για την Μετανάστευση και την Κινητικότητα και είμαστε έτοιμοι να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε αυτούς τους τομείς», επισήμανε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος μετά τις απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα καλείται να φυλάει καλύτερα τα σύνορά της"

ΔΕΘ 2019 – Μητσοτάκης: Τι θα ισχύσει για αναδρομικά συνταξιούχων και μειώσεις φόρων

Κανένα επίδομα δεν καταργείται, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019.

Αναφερόμενος ειδικά στα άτομα με αναπηρία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θέλουμε μία συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα τον ατόμων με αναπηρία. Το έχω αναλάβει προσωπικά και θα παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις». Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του την Παρασκευή στην εθνική ομάδα τυφλών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα άτομα αυτά και την ψυχική τους δύναμη. Μίλησε δε και για την προσωπική διάσταση που έχει το θέμα, λόγω της μητέρας του.

Σχετικά με τα εργασιακά, είπε ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και την πλήρη απασχόληση και θα είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Επανέλαβε ότι από 1η Ιουλίου του 2020 θα αρχίσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την πίστη του στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι «θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά». «Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και θα γίνουν επιστροφές σε βάθος χρόνου», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, για τις φορολογικές εξαγγελίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν έχουμε υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα, μπορούμε πάντα να παρεμβαίνουμε και να το επιστρέφουμε στους πολίτες, μέσω μείωσης φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους.
«Ό,τι έχουμε εξαγγείλει για το 2020 είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό και δεν αιφνιδιάζουμε τους εταίρους μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. «Δεν θα προχωρούσα σε εξαγγελίες αν δεν ήταν πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα», υπογράμμισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιγραμματικά οι φοροελαφρύνσεις που έρχονται… φέτος και του χρόνου

– Διατηρείται το αφορολόγητο
– Μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
– Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
– Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24% και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.
– Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.
– Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
– Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
– Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.
– Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί. Εξαίρεση όσοι ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
– Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
– Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΘ 2019 – Μητσοτάκης: Τι θα ισχύσει για αναδρομικά συνταξιούχων και μειώσεις φόρων"

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιοχές αύριο Δευτέρα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για αύριο, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο είναι η Νότια Εύβοια, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιοχές αύριο Δευτέρα"

Πέτσας: Έως το 2023 δεν θα υπάρχουν εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος

Ανάλυση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει σταδιακή κατάργηση φόρων και διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και του επιδόματος σύνταξης.

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης δεν θα υπάρχει η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

«Το σχέδιο είναι όλα αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες να συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα. Εκεί θα υπάρχει μείωση των φόρων με έναρξη ισχύος. Για παράδειγμα η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% θα αρχίζει για τα εισοδήματα του 2019 από την 1/1/2020. Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για τα φυσικά πρόσωπα θα αρχίζει από 1/1/2020. Η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχουν ημερομηνίες εφαρμογής ώστε να έχουν φύγει τον τελευταίο χρόνο αυτής της κυβέρνησης», είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Επομένως μέσα στο φορολογικό νομοσχέδιο οι πολίτες θα ξέρουν ώστε να προγραμματίσουν την οικονομική δραστηριότητα τους και τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία από τώρα και μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μακάρι να έχουμε δημοσιονομικό χώρο ώστε αυτές οι μειώσεις που περιγράφονται να έρχονται νωρίτερα στο χρόνο», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση αν το 2023 θα υπάρχουν ακόμη η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος απάντησε: «Δεν θα υπάρχουν αυτό είναι βέβαιο γιατί είναι η τελευταία χρονιά της θητείας αυτής της κυβέρνησης. Επομένως από 1/1/2023 αυτοί οι φόροι θα έχουν φύγει. Εμείς δουλεύουμε για να κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο και αυτός μπορεί να προέλθει είτε από την ανάπτυξη είτε τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Υπάρχει ένα δεύτερο στάδιο μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «υπάρχει ένα δεύτερο στάδιο μείωσης που στον προγραμματισμό μας είναι να εφαρμοστεί από 1/1/2021 και στην επόμενη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση να πει τι έκανε φέτος».

Μιλώντας για το αφορολόγητο είπε ότι θα παραμείνει ως έχει και το επίδομα στους συνταξιούχους θα γίνει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης. «Αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός είναι ότι αυτό που δόθηκε ως προεκλογικό επίδομα να μπορέσουμε να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό και το ποσό που διατέθηκε πέρσι, περίπου 800 εκατ. ευρώ, να διατίθεται με έναν μόνιμο τρόπο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, δηλαδή τους χαμηλοσυνταξιούχους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προανήγγειλε εξάλλου αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου λέγοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα τριών πυλώνων. «Έχουμε πει και προεκλογικά ότι στόχος μας είναι να έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Ο πρώτος θα είναι δημόσιος και θέλουμε να βελτιώσουμε την ανταποδοτικότητα. Ο δεύτερος θα είναι κεφαλοποιητικός. Θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός και θα είναι υποχρεωτικός. Και ο τρίτος θα είναι καθαρά ιδιωτικός για όποιον επιθυμεί να βάλει κάτι στην άκρη. Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες του ΟΑΣΑ», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Έως το 2023 δεν θα υπάρχουν εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος"

Γεωργιάδης: Κεφάλαια άνω των €5 δισ. θα μπορεί να μοχλεύει η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κεφάλαια ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ ετησίως θα μπορεί να μοχλεύει σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα η Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας αργά χτες το βράδυ στο δείπνο που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) στους κήπους του Κυβερνείου, με την ευκαιρία της 84ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμη ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer επέλεξε την πόλη για να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.
«Η εταιρεία Pfizer, που έψαχνε σε ποια χώρα της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ίδρυε ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης, μού ζήτησε ραντεβού. Προ πέντε ημερών ήρθε η απάντηση από τα κεντρικά τους, στις ΗΠΑ, ότι επέλεξαν η Ελλάδα να είναι η χώρα όπου θα ιδρύσουν το κέντρο και έδρα τους η Θεσσαλονίκη. Όταν μια εταιρεία ακουστεί παγκοσμίως ότι επιλέγει τη Θεσσαλονίκη, για να ιδρύσει ένα τέτοιο κέντρο με εξειδικευμένους μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα καλό μήνυμα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος και το σκέλος της απασχόλησης, 200 θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται διεθνώς, ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες χώρες και να τις ξεπεράσει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το επιχειρείν στην Ελλάδα να γίνει ευκολότερο, γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και η υφήλιος προχωρά και «δεν μπορούμε εμείς, που έχουμε και υψηλή φορολογία, την οποία προσπαθούμε να μειώσουμε, αλλά παραμένει πολύ υψηλή, να επιβαρύνουμε την οικονομία μας με επιπλέον κόστος γραφειοκρατίας».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), επισημαίνοντας: «Η αναγεννητική προσπάθεια της ΔΕΘ, που έγινε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, αποδίδει καρπούς κι αυτό μας γεμίζει μεγάλη περηφάνια και μας κάνει να τρέχουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τον σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ, διότι οι υπάρχουσες υποδομές έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Θα τρέξουμε ήδη έχουμε συναντηθεί με διοίκηση ΔΕΘ και θα γίνει ξανά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι στη διάθεσή σας, για να χρηματοδοτήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας αυτό το έργο, που μας ενδιαφέρει, ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα».

Οι επιχειρήσεις θέλουν κράτος σύμμαχο, όχι δυνάστη

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή ότι «ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κινείται με σύνεση και μετριοπάθεια και θα αποφύγει ασθένειες του πολιτικού μας συστήματος». Οπως είπε, δεν αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προθέσεών του, αλλά έχει κάποιες επιφυλάξεις, γιατί το ελληνικό κράτος, όπως έχει διαμορφωθεί, είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός με πολλές αγκυλώσεις, πολύ δύσκολο πλέον να βελτιωθεί.
«Θέλουμε ένα κράτος σύμμαχο στον επιχειρηματία και όχι δυνάστη. Δεν θέλουμε να δούμε άλλες σπατάλες και προσλήψεις στο δημόσιο, δεν θέλουμε να δούμε άλλες υπηρεσίες χωρίς αρμοδιότητες. Το κράτος πρέπει να μικρύνει ώστε να εξυπηρετεί τις απολύτως απαραίτητες αρμοδιότητές του. Δεν μπορεί να κάνει ούτε τον επιχειρηματία ούτε τον χουβαρντά. Την πατρίδα μας τη χρεοκόπησε το δημόσιο και όχι ο ιδιωτικός τομέας, παρά τις παθογένειές του» σημείωσε ο κ.Ζορπίδης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και οι ιδιωτικοποιήσεις.
«Ελπίζω και εύχομαι ότι η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει ώστε να αλλάξει το κλίμα στη χώρα (...) Αναμένουμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων βαρών. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η πολυνομία κοστίζουν πάρα πολλά στην ιδιωτική οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ και κάλεσε την κυβέρνηση να δει τα επιμελητήρια ως συμβούλους της Πολιτείας.
Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ το «παρών» από την πλευρά της κυβερνησης έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμένος, οι υφυπουργοί Γεράσιμος Θωμάς (Ενέργειας), Γιάννης Τσακίρης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Γιάννης Κεφαλογιάννης (Μεταφορών και Υποδομών), Κώστας Σκρέκας (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Δόμνα Μιχαηλίδου (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης). Παραβρέθηκαν επίσης βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης, διοικήσεις παραγωγικών φορέων και επιχειρηματίες.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Κεφάλαια άνω των €5 δισ. θα μπορεί να μοχλεύει η Αναπτυξιακή Τράπεζα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news