facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Μπέος: «Ακατάλληλα και επικίνδυνα τα σχολεία του Βόλου- Το 60% θα πέσει με έναν μικροσεισμό»

Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε χθες ο Αχ. Μπέος σε τηλεοπτική εκπομπή του Astra αναφερόμενος στις ζημιές και τις πτώσεις σοβάδων σε σχολικά κτήρια στον Βόλο, καθώς παραδέχτηκε και είπε δημόσια ότι το 60% των σχολικών κτηρίων είναι ακατάλληλα, πρέπει να γκρεμιστούν και θα πέσουν στον πρώτο μικροσεισμό! Μάλιστα, χωρίς δισταγμό δήλωσε ότι δεν θα γίνονταν και τίποτα εάν έπεφταν οι σοβάδες στα κεφάλια μαθητών ή εκπαιδευτικών και θεώρησε αυτά τα περιστατικά απόλυτα λογικά που συμβαίνουν παντού, στα σπίτια και τα γραφεία.

Σε άνευ προηγουμένου δηλώσεις, που σκορπούν τον φόβο σε χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Αχ. Μπέος αποκάλυψε ότι τα περισσότερα σχολικά κτήρια στον Δήμο  είναι ακατάλληλα, είναι επικίνδυνα και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, αλλά υπεύθυνο είναι το κράτος, που πρέπει να βρει κονδύλια για να δημιουργηθούν νέα σχολικά κτήρια.

Μάλιστα σε ερώτηση της δημοσιογράφου τι θα γινόταν εάν ήταν μαθητές την ώρα της πτώσης των σοβάδων, ο Αχ. Μπέος είπε χαρακτηριστικά «μπορεί σε έξι, 10 μήνες να είναι μαθητές σε ένα τυχαίο ανάλογο περιστατικό και μπορεί να πέσει στον ώμο του. Στο σπίτι δεν πέφτει; Και τι να κάνουμε; Για πείτε μου. Μπορείς να το προβλέψεις; Όχι».

Συνέχισε δε, αναφερόμενος στην παλαιότητα των σχολικών κτηρίων και επεσήμανε ότι «η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα σχολικά κτήρια, να μην αδικώ, το 60% γιατί το άλλο 40% έγινε τη δεκαετία του ‘60, ‘70. Τα υπόλοιπα, το 60% των κτηρίων είναι προπολεμικά πάνω από 100 χρόνια κτήρια. Αυτά, θα πρέπει όλοι να ξέρουμε και πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση και να χτυπήσουμε ξύλο να μην συμβεί το μοιραίο και μετά τρέχουμε όλοι και θα ψάχνουν όλοι  φταίει αυτός και φταίει εκείνος. Τα κτήρια όλα και οι πολυκατοικίες έχουν ημερομηνία λήξης, δεν είναι εφ’ όρου ζωής. Όταν κάτι γίνεται παλαιό, γίνεται και επικίνδυνο και πόσο μάλιστα όταν είναι τόσα χρόνια. Το 60% των σχολικών κτηρίων χρήζει άμεσης αντικατάστασης, με την έννοια γκρέμισμα και καινούργια κτήρια , σύγχρονα , γιατί τα μπετά που έχουν μέσα τα σίδερα, έχουν παλαιωθεί και είναι επικίνδυνα μέρα με την ημέρα. Με έναν μικρό σεισμό θα καταρρεύσουν όλα αυτά. Είναι ένα κομμάτι που αφορά την κυβέρνηση, είναι σημαντικό, αφορά παιδιά και μέσα στον προϋπολογισμό της σταδιακά  step by step που λένε και οι Αμερικάνοι , χρόνο με τον χρόνο να δημιουργεί ένα καινούργιο σχολικό κτήριο ώστε να γίνει αντικατάσταση όλων αυτών των παλαιών κτηρίων, Εμείς εδώ είμαστε. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Αυτά συμβαίνουν στο σπίτι μας, στο γραφείο, στους χώρους εργασίας.

Μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε τέτοια πράγματα, αλλά αυτά φαίνονται όταν γίνει η ζημιά. Κι εμείς είμαστε εδώ να πάμε να τη διορθώσουμε. Και αυτοψία να γίνει δεν θα φανεί, μόνο εάν έχει κρεμάσει, εάν έχει πάρει υγρασία, έχει φουσκώσει τότε το βλέπει.

Το σημαντικό είναι ότι έγινε στις 12 στη 1 ήμασταν εκεί. Στις 3 δώσαμε σε ανάδοχο την εντολή να ξεκινήσει τις εργασίες. Αυτά είναι τα σημαντικά, δεν το αφήσαμε εκεί 10 μέρες».

Ο Αχ. Μπέος τόνισε πως το πρόβλημα παλαιότητας των σχολικών κτηρίων δεν αφορά μόνο στον Δήμο Βόλου, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και το κράτος πρέπει κάποια στιγμή να κάνει νέα σχολικά κτήρια, γκρεμίζοντας τα παλιά. Όμως δεν φτάνει τρεις φορές ο κρατικός προϋπολογισμός για να γίνουν όλα αυτά, όπως είπε ο ίδιος και πρότεινε να γίνονται step by step.

Ανέφερε ότι από το 2014 έχουν διατεθεί για συντηρήσεις σχολείων 6 εκ. ευρώ περίπου και είπε πως στο 18ο ΔΣ, το σχολείο που έπεσε ο σοβάς εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και από τύχη γλίτωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί,  αποκαταστάθηκε και μονώθηκε όλη η ταράτσα, γιατί έσταζε και είχε υγρασίες.

Το πιο χαρακτηριστικό ήταν πως εξήγησε ο ίδιος δημόσια τι είναι  σοβάς, προκειμένου να μην υπάρχει ανησυχία, μιας και νωρίτερα είχε πει ότι μπορεί σε λίγους μήνες να συμβεί και σε άλλο σχολείο το ίδιο περιστατικό με πτώση σοβάδων και να πέσει σοβάς σε κάποιον μαθητή.

«Τώρα ο σοβάς τι είναι; Είναι μία λάσπη θα την έλεγα που την πετάνε εκείνα τα χρόνια, ήταν μία τέτοια τεχνική και καλυβόταν το μπετό κι από πάνω το βάφανε. Κάποια στιγμή μετά από χρόνια αυτό, μοιραία θα πέσει, αλλά δεν μπορείς να το δεις. Εκτός εάν από την υγρασία έχει κάτσει. Ε, κι έπεσε απότομα.

100 τέτοια μπορεί να γίνουν. Και τι έγινε; Θα συμβούνε. Η παλαιότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν χρόνια τα φωνάζουμε, αλλά δεν βγαίνουμε και λέμε φταίει αυτός, πάμε και το λύνουμε. Δίνουμε λύση, αυτή είναι η δουλειά μας. Όταν προκύπτει κάτι, οι τουαλέτες, τα κάγκελα, ηλεκτρικά, μονώσεις, αυτά στα πλαίσια των δυνατοτήτων πάμε τα διορθώνουμε, τα συντηρούμε και τα δίνουμε προς χρήση», υποστήριξε ο Αχ. Μπέος.

Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 12 άτομα στο 18ο ΔΣ προκειμένου να επιδιορθώσουν τη ζημιά, ώστε να είναι έτοιμο προς παράδοση το σχολείο την πρώτη ημέρα μετά τις πασχαλινές διακοπές. Επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει στείλει επανειλημμένως έγγραφα στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια στους διευθυντές να ενημερώνουν αμέσως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τη διευθύντρια ώστε να προβαίνει ο Δήμος σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών. 

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπέος: «Ακατάλληλα και επικίνδυνα τα σχολεία του Βόλου- Το 60% θα πέσει με έναν μικροσεισμό»"

Κατά κύματα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα - Τα μέτρα της Τροχαίας

Αδειάζει ημέρα με την ημέρα η Αττική, καθώς σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια καθώς πολλοί ταξιδεύουν με πλοία, όπως και στις εθνικές οδούς.

Ειδικότερα, από τη Μεγάλη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στις 6 έχουν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και τη Μεγάλη Τρίτη 29.110. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα.

Από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα για την έξοδο του Πάσχα

Αυξημέτρα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα παίρνει η Τροχαία. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, λαμβάνει, το διάστημα έως και 23 Απριλίου 2023, αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας και περιλαμβάνει:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως:

  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • υπερβολική ταχύτητα,
  • χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας,
  • αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ.,
  • μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα,
  • οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • οδήγηση για επίδειξη ικανότητας,
  • κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας,
  • φθαρμένα ελαστικά και
  • αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Σημειώνεται ότι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2023, από ώρα 15:00 έως 22:00, και την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, από ώρα 06:00 έως 16:00, για το ρεύμα εξόδου:

  1. Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  2. Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  3. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
  4. Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
  5. Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
  6. Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  7. Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  8. Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
  9. Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
  10. Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, από ώρα 12:00 έως 22:00, για το ρεύμα εισόδου:

  1. Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  2. Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  3. Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  4. Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  5. Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  6. Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.
  7. Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  8. Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.
  9. Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  10. Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 18 Απριλίου 2023, από ώρα 11:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:

  1. Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
  2. Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

  1. Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της υπ’ αρ. 50786/3319/2014 (Β’ 2418) κοινής υπουργικής απόφασης, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
  2. Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  3. Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
  4. Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
  5. Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
  6. Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
  7. Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
  8. Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
  9. Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
  10. Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
  11. Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.
  12. Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατά κύματα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα - Τα μέτρα της Τροχαίας "

Στο e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών

Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr θα αναρτώνται τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου όλων των παρόχων, καθώς και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις των τραπεζών.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν σήμερα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι η ανάρτηση των τιμολογίων θα γίνει ως εξής:

-για την ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει για πρώτη φορά στις 20 Απριλίου (τιμολόγια Μαΐου) -και στο εξής στις 20 κάθε μήνα- όταν και βάσει της νομοθεσίας υποχρεούνται οι πάροχοι να τα γνωστοποιήσουν στους καταναλωτές,

-για το φυσικό αέριο θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε πάροχος μεταβάλλει τα τιμολόγιά του.

Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να συγκρίνουν τις τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.

Επιτόκια

Όσον αφορά στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών, θα αναρτηθούν, επίσης, τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια ή προβαίνει σε ρυθμίσεις, όπως αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την προστασία φυσικών προσώπων με ενήμερα στεγαστικά δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην πλατφόρμα e-katanalotis αναρτώνται σε καθημερινή βάση οι τιμές 1.200 προϊόντων ευρείας κατανάλωσης σε σούπερ μάρκετ και των καυσίμων ανά πρατήριο και σε εβδομαδιαία βάση το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και για τις εορταστικές περιόδους, το «Καλάθι των Νονών» τώρα και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» παλαιότερα.

Παράλληλα, αναρτώνται:

-τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ,

– η νομοθεσία και ενημερωτικά σημειώματα για τα δικαιώματα των καταναλωτών και κάθε είδους πληροφορία που είναι χρήσιμη στον καταναλωτή.

Επιπρόσθετα, μέσω της πλατφόρμας ο καταναλωτής μπορεί, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να κάνει καταγγελία στην γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς και να διαμορφώσει το δικό του «καλάθι» με προϊόντα παρακολουθώντας καθημερινά την πορεία των τιμών τους.

Σημειώνεται ότι την πλατφόρμα επισκέπτονται 500.000 μοναδικοί επισκέπτες την εβδομάδα, 300.000 έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους και χρησιμοποιούν την ομώνυμη εφαρμογή (app), ενώ 150.000 χρήστες έχουν διαμορφώσει τα δικά τους «καλάθια».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Με την ανάρτηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου κάθε παρόχου, καθώς και την ανάρτηση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην πλατφόρμα e-katanalotis, ενισχύονται η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός προς όφελος των πολιτών.

Οι καταναλωτές αποκτούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές σε κρίσιμους για τον προϋπολογισμό τους τομείς και να επιλέξουν τη βέλτιστη για αυτούς λύση, ενώ οι επιχειρήσεις αποκτούν ένα σημαντικό κίνητρο ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όπως πλέον γνωρίζουμε όλοι, τα εργαλεία που φτιάξαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστά ως e-katanalotis και Καλάθι του Νοικοκυριού, δουλεύουν. Δουλεύουν γιατί ενισχύουν τον ανταγωνισμό και ο μεταξύ των εταιρειών ανταγωνισμός μειώνει τις τιμές υπέρ των καταναλωτών. Σε σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών αποφασίσαμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του e-katanalotis υπέρ των καταθετών, των δανειοληπτών και των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι από αυτό το μήνα στον e-katanalotis θα αναρτώνται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος του κάθε παρόχου και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων ανά τράπεζα. Έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε καταθέτης, ο κάθε δανειολήπτης και ο κάθε καταναλωτής ποια εταιρεία και πιο τράπεζα τον συμφέρει.

Εύχομαι στις εταιρείες να κάνουν καλές προσφορές για να τις διαφημίζουμε και στις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων και να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων σε ανταγωνιστικά επίπεδα, επίσης για να τις διαφημίσουμε.

Θα ξέρουμε και θα λέω ο ίδιος ποια έχει κάθε μήνα τη φτηνότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας εταιρεία και ποια τράπεζα δίνει το καλύτερο επιτόκιο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

«Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση επιδότησε το ενεργειακό κόστος και ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν απρόσκοπτα να επιλέξουν τον πάροχο που τους συμφέρει, θεσμοθετώντας την υποχρέωσή τους να προαναγγέλλουν την τιμολογιακή πολιτική του επόμενου μηνός.

Σήμερα, προχωρούμε σε ένα ακόμη βήμα ουσιαστικής διευκόλυνσης και προστασίας των συμφερόντων των πολιτών. Από τον επόμενο μήνα, εντάσσουμε στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr, τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να συγκρίνουν και να αποφασίζουν τι τους συμφέρει. Η κυβέρνηση με σχέδιο και με διαφάνεια προχωρά στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό όλων των Ελλήνων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Ακόμα μια ευρωπαϊκή καινοτομία, που θέτει στο επίκεντρο τον καταναλωτή και την προστασία του, γίνεται πράξη. Το πρωτοπόρο εργαλείο του e-katanalotis που έχουμε δημιουργήσει, εμπλουτίζεται πλέον και με τα δεδομένα των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και των επιτοκίων των τραπεζών για καταθέσεις και προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις πιο συμφέρουσες λύσεις, είτε αυτές αφορούν στα καθημερινά τους ψώνια είτε στο νέο στεγαστικό τους δάνειο και στις καταθέσεις τους. Παράλληλα ενισχύουμε τον ανταγωνισμό και στους συγκεκριμένους κλάδους, γεγονός που στο τέλος της ημέρας λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών "

Ο Τραμπ φέρεται να πήρε από τον Λευκό Οίκο χάρτη με απόρρητες πληροφορίες

Πολλοί μάρτυρες ρωτήθηκαν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τους έδειξε έναν χάρτη που περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες και τον πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Δεν είναι σαφές τι εικόνιζε ο χάρτης αυτός, πέραν των «ευαίσθητων πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τέσσερις πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο αν φύλαξε κουτιά με ευαίσθητες πληροφορίες στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν χιλιάδες κρατικά αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το σπίτι αυτό, τον περασμένο Αύγουστο. Η έρευνα είναι η μία από τις δύο που διεξάγει για τον πρώην πρόεδρο ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη στα τέλη Μαρτίου για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι οι έρευνες αυτές είναι πολιτικά υποκινούμενες. 

Προσέφυγε εναντίον του πρώην δικηγόρου του

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος προσέφυγε εναντίον του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ζητώντας του αποζημίωση άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υπόθεση για την οποία διώκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Κόεν είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ενόρκων του Μανχάταν, που αργότερα παρέπεμψε τον Τραμπ για 34 κατηγορίες νόθευσης επαγγελματικών εγγράφων. Στην αγωγή του ο Τραμπ κατηγορεί τον Κόεν ότι παραβίασε το απόρρητο δικηγόρου-πελάτη καθώς αποκάλυψε «εμπιστευτικές» πληροφορίες και «διέδωσε ψευδή στοιχεία».

Ο Κόεν ήταν εκείνος που πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κατέβαλε 130.000 δολάρια προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ερωτικές επαφές με τον Τραμπ δέκα χρόνια νωρίτερα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ φέρεται να πήρε από τον Λευκό Οίκο χάρτη με απόρρητες πληροφορίες"

Πύργος: Υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανήλικης εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου - Συλλήψεις από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Το κουβάρι μιας υπόθεση με πιθανά μεγάλες προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία, ερευνά η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Πρόκειται για μια υπόθεση μαστροπείας και βιασμού (τετελεσμένου ή απόπειρας) και ασέλγειας σε ανήλικη επί πληρωμή, με εμπλεκόμενους έως ώρας ένα νεαρό άτομο και έναν αλλοδαπό από την περιοχή του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, την άκρη του νήματος βρήκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όπου το βράδυ της Μ. Τρίτης σε γειτονιά του Πύργου εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται και να συμπεριφέρεται ύποπτα, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το δεύτερο άτομο - ημεδαπός - καθώς και μια ανήλικη ΡΟΜΑ.

Με βάση τις ίδιες πηγές ο νεαρός Έλληνας, αρκετά γνωστός στον Πύργο και με συχνά παραβατική συμπεριφορά φέρεται να έκλεινε ραντεβού για να εκδίδει την ανήλικη ΡΟΜΑ σε διάφορους άντρες. Στην προκειμένη περίπτωση ο νεαρός άντρας φέρεται να κανόνισε το ερωτικό ραντεβού ανάμεσα στον αλλοδαπό και την ανήλικη, στο σπίτι του πρώτου, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν πως βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση με πιθανές προεκτάσεις και άλλους εμπλεκόμενους, προσήγαγαν τους δράστες και ανέλαβε την περαιτέρω έρευνα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr έχουν φτάσει σε σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Το κορίτσι που αναμένεται να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο, φέρεται να υποστήριξε πως αυτό δεν είναι το πρώτο ερωτική ραντεβού που είχε με τον αλλοδαπό και πως εξαναγκάστηκε στην σεξουαλική επαφή μαζί του. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται...

Οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Ηλείας.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανήλικης εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου - Συλλήψεις από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. "

Μπλόκαραν προϊόντα μαϊμού και ποτά μπόμπες που θα προκαλούσε ζημιά 3 εκ. ευρώ

Χιλιάδες προϊόντα απομίμησης και ποτά- μπόμπες, εντόπισαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ από την Αθήνα και αστυνομικοί από την Κρήτη, σε διήμερη επιχειρησιακή δράση που έγινε στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών, πραγματοποιήθηκε η επιχειρησιακή δράση κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου,  σε περιοχή του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.248 γυαλιά απομίμηση επώνυμης εταιρείας, 26.810 απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και 34.200 επώνυμες ετικέτες (σήματα) διαφόρων εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δύο Έλληνες για παράνομη εισαγωγή, διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων.

Επιπλέον, σε βάρος τους επιβλήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε, διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 3.170.907 ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκαραν προϊόντα μαϊμού και ποτά μπόμπες που θα προκαλούσε ζημιά 3 εκ. ευρώ"

Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικη Μεγάλη Πέμπτη με άνοδο θερμοκρασίας και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα ανεβεί κι άλλο, ενώ στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 21 με 23 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικη Μεγάλη Πέμπτη με άνοδο θερμοκρασίας και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση"

Στην φυλακή ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά με το περιπολικό - Ελεύθερος ο ειδικός φρουρός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος αστυνομικός, που του καταλογίζεται πως διακινούσε ναρκωτικά, μετά την απολογία του για κακουργηματικού βαθμού παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Στον ανακριτή απολογήθηκε και ο έτερος αστυνομικός, ειδικός φρουρός, που συνελήφθη μαζί με τον συνάδελφό του την Κυριακή των Βαϊων, μετά από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που διενέργησε πολύμηνη έρευνα για την δραστηριότητα του 33χρονου αστυνομικού. Ο ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Αντίθετα, στην φυλακή οδηγείται ένας ακόμη εμπλεκόμενος, γείτονας του 33χρονου, ο οποίος φέρεται να αποθήκευε και να διακινούσε ναρκωτικά.

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν η σύντροφος του 33χρονου, η οποία αφεθηκε ελεύθερη με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 1.500 ευρώ, καθώς και η σύντροφος του γείτονα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, που κατά την κατηγορία είναι διακινητής, αλλά και ο έτερος αστυνομικός, αρνούνται την κατηγορία και ισχυρίζονται πως είναι χρήστες ναρκωτικών. Ο 33χρονος φέρεται να αναφέρει πως η ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι του ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση καθώς είναι χρόνια εθισμένος. Η υπεράσπιση του αστυνομικού φαίνεται να επικαλείται διακίνηση μεταξύ χρηστών και όχι εμπορία ναρκωτικών.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην φυλακή ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά με το περιπολικό - Ελεύθερος ο ειδικός φρουρός"

Η Εύα Καϊλή θα μείνει σε άλλο σπίτι από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Θα παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές τους κλήσεις

Σε διαφορετικό σπίτι από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα μείνει η Εύα Καϊλή που αποφυλακίζεται με βραχιολάκι όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος η Εύα Καϊλή δεν θα μείνει στο ίδιο σπίτι της με τον Τζιόρτζι, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί και αυτός με βραχιολάκι ενώ θα έχει μαζί της και την 2 ετών κόρη της, Αριάδνη.

Ο Τζιόρτζι σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισης, θα πρέπει να έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν με την Εύα Καϊλή, ενώ το ζευγάρι θα μπορεί να μιλήσει τηλεφωνικά, όμως οι κλήσεις τους θα καταγράφονται.

Μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε πως η Εύα Καϊλή δεν ήθελε να μείνει στο ίδιο σπίτι με τον Τζιόρτζι καθώς δεν επιθυμεί πλέον να έχει σχέση μαζί του. Νωρίτερα είχε δηλώσει πως «η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητά της μέχρι τέλους”. Όσο για την αποφυλάκισή της θα γίνει αύριο ή το αργότερο Παρασκευή

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί με δήλωση στο Euronews τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον κύριο Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αμέσως έγινε άρση της βουλευτικής της ασυλίας, ενώ διεγράφη από τον ΠΑΣΟΚ και παύθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάρεν στις Βρυξέλλες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εύα Καϊλή θα μείνει σε άλλο σπίτι από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Θα παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές τους κλήσεις"

Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο

Επτά άτομα συνελήφθησαν σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή εργασιών στο νησί της Μυκόνου, κατόπιν εγγράφου που απέστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας προς την αρμόδια εισαγγελία. Στη συνέχεια αυτή εξέδωσε εντολή προς την ΥΔΟΜ Σύρου για τη διενέργεια των ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων στο χώρο, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Από τις 3/4 έως τις 6/4 και από τις 10 /4 έως και σήμερα, 12/4, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη τη Μύκονο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 αυτοψίες που προέκυψαν μέσα από καταγγελίες, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε στις 4.4.2023 από μικτό κλιμάκιο του Υ.Π.ΕΝ., στη θέση «Ψαρού» Δήμου Μυκόνου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας, χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  • Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  • Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο
  • Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.
  • Tοποθέτηση δύο CONTΑINER εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού
  • Tοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ., εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εκ νέου αυτοψία παρουσία της Εισαγγελέως Σύρου στην παραπάνω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε να γίνονται εργασίες χωρίς άδεια και κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου. Συνελήφθησαν 5 άτομα που εκτελούσαν εργασίες. Επίσης, συνελήφθησαν 2 υπεύθυνοι της επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκε άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία ενώ κατασχέθηκαν τα υλικά και τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν στις παράνομες εργασίες.

Διατάχθηκε η άμεση διακοπή της εκτέλεσης έργων. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο"

Μητσοτάκης στη Μελέτη: «Έκλαψα για τα Τέμπη» – Οι εκλογές, η Μαρέβα που τον «γειώνει», το σερβίς της Σάκκαρη και το τατουάζ

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε πολύ προσωπικές ερωτήσεις αλλά και πολιτικές και μάλιστα αποκάλυψε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι έντονη η γυναικεία παρουσία σε πολλές θέσεις.

Στις αμιγώς πολιτικές ερωτήσεις ο πρωθυπουργός έθεσε για ακόμα μια φορά τα διλήμματα της κάλπης λέγοντας ότι «Το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω».

Ερωτηθείς γιατί κάνει συγκρίσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση είπε: Θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό και επειδή βάζω τον πήχη ψηλά και περνάω από κάτω κάνω την αυτοκριτική μου για να βελτιώνομαι. Δυο είναι τα κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά και η σύγκριση γίνεται αναπόφευκτα από τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας ήταν 4 χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα και οι πολίτες μπορούν να βλέπουν και να συγκρίνουν τι πέτυχε εκείνος και τι εγώ. Δεν είναι μια προσωπική αντιπαράθεση που επιδιώκω. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό. Και γι’ αυτό δημιούργησε μια σύγχυση η θέση του ΠΑΣΟΚ». 

Ακούω πολύ τα παιδιά μου

Για την συνέντευξη στη YouTuber Νεφέλη Μεγκ και το κοινό των νέων ψηφοφόρων είπε ότι προφανώς η πολιτική είναι και επικοινωνία. «Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού. Τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνουν ο γιος και η κόρη μου είναι πολλές φορές πολύ ωμές».

Είπε ακόμα ότι ακούει πολύ τα παιδιά του. «Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τα ακούω γιατί έρχονται με ιδέες και προτάσεις. «Η κόρη μου που ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας μου μίλησε για τον κύκλο των γυναικών και την εμμηνόπαυση και σε έναν χώρο που ανδροκρατείται ξέρετε δεν τα σκεφτόμαστε». Όπως είπε του ζήτησε να κάνει κάτι. «Οι γυναίκες έχουν κάθε μήνα ένα πρόσθετο κόστος λόγω της εμμήνου ρύσης. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;»

«Πες μας τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει αυτό στα Τέμπη», μου λένε τα παιδιά μου – Μπορεί και να έκλαψα ιδιωτικά

Για τα Τέμπη και τι του είπαν τα παιδιά του είπε ότι ήταν μεγάλη τραγωδία και αισθάνεται βαριά την ευθύνη γι’ αυτό. «Την ανέλαβα και έγιναν λάθη αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω», τόνισε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά του του λένε διαρκώς «Πες μας τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει αυτό».

Σε προσωπικό επίπεδο και αν πιέστηκε και αν λύγισε με τα Τέμπη είπε: «Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα και άφησα τα αισθήματά μου όχι να κυριαρχήσουν στην λογική μου. Πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματά μου αλλά πρέπει και να διαχειριστώ την κρίση. Πρέπει την συναισθηματική φόρτιση να την διαχειριστώ με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο».

Για τις αδερφές του Ντόρα και Κατερίνα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας είπε ότι «Δυο από τις τρεις αδερφές μου περνούν μια μεγάλη δοκιμασία και την αντιμετωπίζουν με θάρρος και δοκιμασία και ευτυχώς πάνε καλά για την Ντόρα και την Κατερίνα. Ειδικά για την Κατερίνα θέλησα να αναδείξω τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά τρέχει πολύ καλά και πάνω από 100.000 γυναίκες πήραν μήνυμα στο κινητό τους να κάνουν προληπτική μαστογραφία. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία. Τι μπορούμε να κάνουμε πριν φτάσουμε στα νοσοκομεία και ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι βασικός πυλώνας για την πρόληψη. Πρέπει να αλλάξουμε κακές συνήθειές μας γιατί προσθέτουμε χρόνια ζωής και καλής ζωής. Θέλω να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Αν μια οικογένεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα τα παιδιά δεν τρέφονται σωστά. Ένα πρόβλημα που θα βρούμε μπροστά μας θα είναι και της ψυχικής υγείας».

Θα δείτε πολλές γυναίκες στο Επικρατείας

Για τις γυναίκες υποψήφιες και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είπε «βεβαίως θα δείτε γυναικεία παρουσία και ισορροπημένη σε όλες τις θέσεις του». Ειδικά για το μεγάλο θέμα της κακοποίησης των γυναικών τόνισε: «Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε ασχοληθεί πολύ με το θέμα της κακοποίησης των γυναικών. Είδα στην Θεσσαλονίκη πως δουλεύει το panic button. Έχουμε τα ειδικά κέντρα της αστυνομίας σε χώρους πολύ φιλόξενους με γυναίκες να υποδέχονται γυναίκες. Θέλει απόθεμα ψυχής για να μπορέσεις να καταγγείλεις ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε αλλά κάνουμε βήματα στην σωστή κατεύθυνση. Είδα τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη και σύντομα θα δω και άλλες οικογένειες. Καλά κάνουμε και χρησιμοποιούμε τον όρο γυναικοκτονία γιατί στρέφουμε την προσοχή μας σε ένα μεγάλο πρόβλημα».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις στις δίκες που αφορούν τις δολοφονίες των γυναικών.

«Μόνο συντριβή αισθάνεται κανείς όταν μιλάει με τους γονείς αυτών των θυμάτων όπως και με τους γονείς της τραγωδίας των Τεμπών. Δεν απαλύνεται ο πόνος. Ζητούν δικαιοσύνη και τους ταλαιπωρεί το δικαστικό σύστημα. Τα άκουσα αυτά και μου γύρισαν τα άντερα. Άλλο να στο περιγράφει κάποιος τεχνοκρατικά και άλλο να στα περιγράφουν οι ίδιοι».

Με την Μαρέβα είμαστε μαζί 30 χρόνια

Για την σχέση του με την σύζυγό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Με την Μαρέβα είμαστε μαζί 30 χρόνια. Περάσαμε δυσκολίες και ένα διάστημα που δεν είμασταν μαζί. Η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Είναι ένας θερμός και υποστηρικτικός άνθρωπος και ένας άνθρωπος που με κρατάει γειωμένο. Μου υπενθυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με ωμό τρόπο. Θα με πιέσει είναι πεισματάρα δεν έχει πάντα δίκιο αλλά έχει πιο συχνά και έχει ένα άλλο αισθητήριο και μια ευφυία εντυπωσιακή».

Για το αν μοιάζει με την μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη απάντησε: «Η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα και η Μαρέβα έχει επίσης και η μάνα μου έλεγε τη γνώμη της. Και στάθηκε δίπλα στον πατέρα μου. Μου λείπουν οι γονείς μου και όταν είμαι στην Κρήτη πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά και όταν ρωτάς την γνώμη τους ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν θα ήταν παρόντες».

Έχω παίξει τένις με την Μαρία Σάκκαρη

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει παίξει τένις με την Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει σχέση με τον γιο του Κωνσταντίνο. Για το αν έχασε γέλασε και είπε: «Όποιος καταλαβαίνει λίγο από τένις θα του πω ότι μου είναι αδύνατο να επιστρέψω το δεύτερο σερβίς της».

Θα έκανα  τατουάζ

Για το αν θα κάνει τατουάζ είπε «η σύζυγός μου τα έχει από παλιά και εγώ θα έκανα αν υπήρχε λόγος. «Είναι αποφάσεις της στιγμής και σηματοδοτούν κάποιο λόγο. Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι. Θα μου άρεσε. Στα παιδιά μου τους λέω βέβαια ότι το τατουάζ είναι για μια ζωή».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέου ψηφοφόρους είπε ότι θα τους έλεγε ότι ψηφίζοντας διαμορφώνουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν. Να μην ψάχνουν το τέλειο και το ιδανικό γιατί μπορεί να μην υπάρχει και να κλείσουν τ αυτιά τους στις ακραίες φωνές ειδικά από την άκρα δεξιά μια κουλτούρα αποκρουστική που ταυτίζει την πολιτική με την βία. Η πολιτική είναι ευπρέπεια και πρέπει κι εμείς σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μπορούμε να υψώνουμε αναχώματα σε ομάδες που πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος προσπαθούν να εισχωρήσουν. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δείτε όλη την συνέντευξη 
 
 
 
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στη Μελέτη: «Έκλαψα για τα Τέμπη» – Οι εκλογές, η Μαρέβα που τον «γειώνει», το σερβίς της Σάκκαρη και το τατουάζ"

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι»

Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με περιοριστικούς όρους ζήτησε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

Αύριο το προδικαστικό συμβούλιο αναμένεται και επίσημα να λάβει την απόφαση για την αποφυλάκισή της Εύας Καϊλή με «βραχιολάκι».

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητά της μέχρι τέλους».

Η ευρωβουλευτής, η οποία παρέμεινε επί τέσσερις μήνες στη φυλακή, θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», ανέφερε στο Euronews ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

«Δεν θα κάνω κάποιο άλλο σχόλιο, πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου, το Προδικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι»"

Δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για «παρακώλυση συγκοινωνίας» λόγω κινητοποίησης

Η συγκέντρωση της 21ης Μαρτίου 2022 «στοίχισε» στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, νέα δίωξη και όπως αναφέρει η ομοσπονδία ως «συνήθης ύποπτος».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Για μία ακόμα φορά, ο “συνήθης ύποπτος” Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κύριος Γιαννάκος καλείται να καταθέσει ανωμοτί στην Αστυνομία για παρακώλυση συγκοινωνίας αυτή την φορά, επειδή κατόπιν συγκεντρώσεως που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 21-3-2022, ομάδα ατόμων (κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) κατέλαβε το οδόστρωμα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Πρόκειται για μία ακόμα από τις πολλές δικογραφίες, στις οποίες ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλείται να απολογηθεί, απλά και μόνο γιατί η φυσιογνωμία του είναι γνωστή, από τις πολυάριθμες δημόσιες τοποθετήσεις, στις οποίες προβαίνει στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και στην κατάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή, που παρίστατο στην εν λόγω συγκέντρωση, εκτίθεται, ότι ο κύριος Γιαννάκος ήταν αυτός, που κατόρθωσε να πείσει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τον δρόμο.

Εάν δε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε τελέσει παράνομη πράξη, όπως περιγράφεται στην εν λόγω δικογραφία, τότε είναι απορίας άξιο, για ποιον λόγο δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλά αντιθέτως σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ένα και πλέον έτος μετά την εν λόγω συγκέντρωση.

Είναι προφανές, ότι για μία ακόμα φορά επιχειρείται ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ως μέσο για την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και την κατάλυση των εργατικών αγώνων, που τόσο γενναία δίνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, έχουν αποδείξει, ότι ούτε τρομοκρατούνται ούτε εκφοβίζονται. Συνεχίζουν μαχητικά και οργανωμένα την προσπάθεια τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και για προστασία του αγαθού της Δημόσιας Υγείας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για «παρακώλυση συγκοινωνίας» λόγω κινητοποίησης"

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για το προϊόν FUNGENT που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει, ότι μέσω του διαδικτύου διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις και διακινείται το προϊόν FUNGENT, το οποίο δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός επισημαίνει, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Προειδοποίηση του ΕΟΦ για το προϊόν FUNGENT που διακινείται μέσω διαδικτύου"

Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχική έρευνα για τη διακίνηση των δηλώσεών του ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της Επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω του δικηγόρου του. 

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κ. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχική έρευνα για τη διακίνηση των δηλώσεών του ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών"

Καραγιάννης: Μεγάλης σημασίας για τη Στερεά Ελλάδα η οδική σύνδεση Λαμία – Καρπενήσι

«Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό της «Οδικής σύνδεσης πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης – ανατολικού μετώπου σήραγγας Τυμφρηστού» που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι, άναψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, υπογράφοντας την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με την μέθοδο της μελέτης και κατασκευής και στο Β’ Στάδιο προβλέπεται η πρόσκληση υποβολής τεχνικής και οικονομικής προσφοράς.

Σημειώνεται ότι, ο προϋπολογισμός του ιδιαίτερα σύνθετου, από τεχνικής άποψης έργου, μήκους 35χλμ., εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο του «Οδικού Άξονα Λαμία – Καρπενήσι, τμήμα Σύνδεση πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης με ανατολικό μέτωπο Σήραγγας Τυμφρηστού» σχεδόν στο σύνολο του μήκους του ακολουθεί νέα χάραξη και αναβαθμίζει την ΕΟ 38 (Λαμία – Καρπενήσι- Αγρίνιο).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει στη δημοπράτηση των απαραίτητων γεωτεχνικών ερευνών ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε για το έργο τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό, την Αντιπεριφερειάρχη Δασικής Πολιτικής Κατερίνα Καλατζή, τον Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, τον Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τη Στερεά Ελλάδα καθώς ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τον Οδικό Άξονα Λαμία – Καρπενήσι, τμήμα Σύνδεση πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης με ανατολικό μέτωπο Σήραγγας Τυμφρηστού και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε ανάδοχο. Το έργο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα πολιτών και φορέων της περιοχής το οποίο γίνεται πραγματικότητα, ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών της Στερεάς Ελλάδας που εκπονήσαμε με βάση τις κατευθύνσεις που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο νέος οδικός άξονας βγάζει το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές από μία ιδιότυπη απομόνωση καθώς έχει ως κύριο σκοπό την άρση της δυσχερούς πρόσβασης στην Ευρυτανία και στο δυτικό ορεινό τμήμα της Φθιώτιδας. Ταυτόχρονα, βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας για τους επισκέπτες και τους κατοίκους συμβάλλοντας στην μείωση των τροχαίων. Οι χρόνοι μετακίνησης θα μειωθούν κατά περίπου 30 λεπτά, αυξάνοντας την ελκυστικότητα και την προσβασιμότητα της περιοχής, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και του εμπορίου. Πρόκειται, επομένως, για ένα έργο χρήσιμο και αναγκαίο, με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην περιφερειακή και εθνική οικονομία».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μετά την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι υπηρεσίες του έτρεξαν τις διαδικασίες και μας ανακοίνωσαν σήμερα τη δημοπράτηση του έργου. Το Λαμία – Καρπενήσι δεν είναι απλώς ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Είναι ο μονόδρομος για την άρση της απομόνωσης ενός τόπου που έχει τεράστιες ανάγκες, αλλά και τεράστιες προοπτικές. Και βέβαια, με την πρόσφατη υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής των έργων Άμφισσα - Μπράλος και της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών, οι τρεις κορυφαίες προτεραιότητες μας σε επίπεδο οδικών αξόνων οδεύουν προς υλοποίηση και αυτό οδηγεί τον τόπο μας σε μια νέα εποχή».

Μπακογιάννης: Το χρωστούσα στον πατέρα μου, σαν τάμα 

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σημειώνει σχετικά με το έργο: «Προκηρύχτηκε επίσημα ο διαγωνισμός και ξεκινάει ο δρόμος Λαμία - Καρπενήσι. Δεκαετίες το ονειρεύονταν όλοι οι Ευρυτάνες. Τώρα ενώνεται η Ελλάδα με το Καρπενήσι. Η Ευρυτανία βγαίνει από την άγονη γραμμή.Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση του και δικαίωσε τις προσδοκίες των Ευρυτάνων. Και στον πάντοτε αποτελεσματικό Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη για την εξαιρετική συνεργασία. Οι συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί δούλεψαν άοκνα.
Το χρωστούσα στον πατέρα μου. Σαν τάμα.
Να είμαστε όλοι καλά, να δουλέψουμε σωστά, ώστε σε λίγα χρόνια να περάσουμε το δρόμο».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Καραγιάννης: Μεγάλης σημασίας για τη Στερεά Ελλάδα η οδική σύνδεση Λαμία – Καρπενήσι"

Μπόρις Κλέιμαν: «Δεν υπάρχει βιασμός» – Τι λέει ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή για όσα καταγγέλλει η 17χρονη

«Δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία, ούτε βίασε» την 17χρονη σημείωσε ο δικηγόρος του 33χρονου ποδοσφαιριστή Μπόρις Κλέιμαν, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Σημειώνεται πως ο Κλέιμαν κατηγορείται για τον βιασμό μιας ανήλικης τη Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023) σε γνωστό μπαρ στο Κολωνάκι.

Ο δικηγόρος του Μπόρις Κλέιμαν, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σημείωσε πως ο πελάτης του δεν αποδέχεται τις κατηγορίες βιασμού και πως: «Δηλώνει αθώος και ότι ουδέποτε διέπραξε αυτά που κατηγορείται, ούτε χρησιμοποίησε ποτέ βία, ούτε βίασε κάποια».

Τόνισε πως: «Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο, αύριο το πρωί θα απολογηθεί ο εντολέας μου. Ό,τι έχει να πει θα το πει αύριο ενώπιον του ανακριτή».

Σε βάρος του 33χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να οδηγηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η ανήλικη κοπέλα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο Κλέιμαν την πλησίασε και τη βίασε τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης σε μπαρ στο Κολωνάκι.

Ο 33χρονος, που είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, θα υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν βίασε την 17χρονη, αλλά αντίθετα αυτή ήταν που τον προσέγγισε ερωτικά.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης η 17χρονη από το Βέλγιο, που βρίσκεται στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές με το σχολείο της, επισκέφτηκε ένα μπαρ του Κολωνακίου μαζί με συμμαθητές της.

Εκεί ο Κλέιμαν και η παρέα του κάλεσαν τους ανήλικους από το Βέλγιο σε VIP χώρο του μπαρ. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής φέρεται να πλησίασε το κορίτσι και να προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. 

Μόλις οι συμμαθητές πληροφορήθηκαν το γεγονός επιτέθηκαν στον 33χρονο, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία.

Μετά τις καταγγελίες της 17χρονης ο Κλέιμαν συνελήφθη ενώ πάνω του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπόρις Κλέιμαν: «Δεν υπάρχει βιασμός» – Τι λέει ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή για όσα καταγγέλλει η 17χρονη"

Πάσχα 2023: Η μεγάλη έξοδος - Πάνω από 100.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια και είναι ακόμη Μ. Τετάρτη

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται ότι θα κινηθεί φέτος η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κι ενώ ο κύριος όγκος των κατοίκων της Αττικής ετοιμάζεται να φύγει εκτός λεκανοπεδίου αύριο, Μεγάλη Πέμπτη και μεθαύριο, Μεγάλη Παρασκευή.
Ωστόσο ήδη από σήμερα είναι αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς με τους πρώτους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.
Η Τροχαία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πάνω από 100.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία από τα λιμάνια, καθώς από την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου έως σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, πάνω από 140.000 επιβάτες μπήκαν σε πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο με προορισμό τα νησιά. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, σε 45 δρομολόγια από αύριο Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν 37. 093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ..

Τα στοιχεία της Τροχαίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στις 6 έχουν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Ειδικότερα την Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 29.110. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα.

Από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960. Κατά τα ίδιες μέρες πέρυσι είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα, αντίστοιχα.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την Τροχαίας

Ήδη, η αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα, από την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τις 23 Απριλίου, στο σύνολο του οδικού δικτύου, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Με βάση τον σχεδιασμό, μεταξύ άλλων θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ειδικά στα σημεία που διαπιστώνεται συχνότητα ως προς την πρόκληση τροχαίων. Επίσης, αυξημένα μέτρα θα υπάρχουν στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε βασικές διασταυρώσεις, αλλά και σε χώρους που παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.). Ειδική πρόνοια θα υπάρχει στους σταθμούς διοδίων.

Αστυνομικοί της τροχαίας θα βρίσκονται στους δρόμους για να διεξάγουν ελέγχους, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβιάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Σε επίπεδα προ πανδημίας οι πληρότητες στα πλοία

Παράλληλα, η ακτοπλοΐα αναμένει το καλύτερο Πάσχα των τελευταίων ετών, καθώς οι πληρότητες αναμένεται να είναι στα επίπεδα προ πανδημίας. αν βοηθήσει και ο καιρός, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς.

Ειδικότερα:

Για Κυκλάδες αυξημένη είναι η κίνηση τη Μ. Τετάρτη με πληρότητα 70% και τη Μ. Πέμπτη με πληρότητα που αγγίζει το 95%.

Για τα Δωδεκάνησα για τη Μ.Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας για καμπίνες, ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων για τις άλλες θέσεις.

Για τη Χίο και τη Μυτιλήνη τη Μ. Τετάρτη και τη Μ.Πέμπτη υπάρχει 100% πληρότητα στις καμπίνες και διαθεσιμότητα για τις άλλες θέσεις.

Για την Κρήτη τη Μ.Τετάρτη και τη Μ.Πέμπτη υπάρχει πληρότητα 60%.

Για τον Αργοσαρωνικό λόγω των πολλών δρομολογίων υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων.

Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Στο μεταξύ αύριο Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 06:50 θα βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε7 ο Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Πλακιωτακης στον απόπλου του Blue Star Δήλος, που θα αναχωρήσει για Παρο-Ναξο-Θηρα. Στο αυριανό δρομολόγιο του Blue Star Δήλος αναμένονται να ταξιδέψουν 2400 επιβάτες και 367 ΙΧ.
Τα ανωτέρω νούμερα αντιστοιχούν σε πληρότητα 100%

Από 07/4/2023 μέχρι Μ. Τρίτη 11/4/2023

Από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και νησιά Βορείου Αιγαίου, απέπλευσαν σε 69 δρομολόγια:

54390 επιβάτες,

9865 ΙΧ,

1356 Δίκυκλα και

3437 Φορτηγά

Αντίστοιχα κατέπλευσαν σε 65 δρομολόγια

31138 επιβάτες,

4695 ΙΧ,

520 Δίκυκλα και

3025 Φορτηγά.

Επιπλέον, για την ίδια περίοδο από τον Αργοσαρωνικόαπέπλευσαν σε 104 δρομολόγια:

18776 επιβάτες,

2077 ΙΧ,

466 Δίκυκλα και

149 Φορτηγά.

Αντίστοιχα κατέπλευσαν σε 104 δρομολόγια:

14192 επιβάτες,

956 ΙΧ,

326 Δίκυκλα και

160 Φορτηγά.

Αντίστοιχα, από το λιμάνι του Λαυρίου απέπλευσαν σε 22δρομολόγια:

3733 επιβάτες,

1118 ΙΧ,

58 Δίκυκλα και

151 Φορτηγά

Ενώ κατέπλευσαν σε 21 δρομολόγια

2386 επιβάτες,

640 ΙΧ,

38 Δίκυκλα και

184 Φορτηγά.

Τέλος, από το λιμάνι της Ραφήνας απέπλευσαν σε 33δρομολόγια:

13424 επιβάτες,

3359 ΙΧ,

212 Δίκυκλα και

364 Φορτηγά

Αντίστοιχα κατέπλευσαν σε 34 δρομολόγια

6386 επιβάτες,

1427 ΙΧ,

107 Δίκυκλα και

364 Φορτηγά.

Εκτίμηση για τη κίνηση για τη περίοδο του Πάσχα για το 2023, από Μ. Πέμπτη 13/04/2023 έως Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023: Σε 46 δρομολόγια αναμένεται να ταξιδέψουν37093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ..

Συγκεκριμένα, Μ.ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023: 19 δρομολόγια - 19859 επιβάτες - 3227 Ι.Χ.

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023: 14 δρομολόγια - 13.294 επιβάτες – 1905 Ι.Χ.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023: 5 δρομολόγια - 2.377 επιβάτες – 273 Ι.Χ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023: 8 δρομολόγια - 1563 επιβάτες- 187 Ι.Χ. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάσχα 2023: Η μεγάλη έξοδος - Πάνω από 100.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια και είναι ακόμη Μ. Τετάρτη"

Νέοι μισθοί για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας

Υποχρεωτική για το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας αναμένεται να γίνει η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς χθες ψηφίστηκε ομόφωνα από μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Απασχόλησης (ΑΣΕ) η σχετική εισήγηση.

Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 5,5% για το 2023 και επιπλέον 5% από την 1η Ιανουαρίου 2024, και πλέον απαιτείται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα υποχρεώσει την εφαρμογή των συγκεκριμένων μισθών στο σύνολο των ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ανεξάρτητα από το εάν εκπροσωπούνται ή όχι από τη σχετική ομοσπονδία των εργοδοτών.

Παράλληλα, η νέα συλλογική συμφωνία προβλέπει την παράταση της διευθέτησης εργασίας τις ημέρες ανάπαυσης (δηλαδή τη δυνατότητα να σε καλεί στη δουλειά ο εργοδότης αν παραστεί ανάγκη) από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου (αντί για 1 Ιουνίου με 30 Σεπτεμβρίου που ίσχυε στην προηγούμενη σύμβαση) υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Η ξενοδοχειακή μονάδα να έχει πληρότητα άνω του 70%.
  • Ο εργοδότης να έχει επαναπροσλάβει νωρίτερα, έως τις 15 Μαΐου, τους εποχικούς υπαλλήλους.

Επίσης, οι νέοι μισθοί θα ισχύουν και για τους εργαζόμενους που προέρχονται από τις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, οι οποίοι μέχρι σήμερα αμείβονταν με τον κατώτερο μισθό.

Οι εισαγωγικοί νέοι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2023 μετά την αύξηση 5,5% διαμορφώνονται από 835 έως 911 ευρώ και στη συνέχεια προστίθενται το επίδομα γάμου 10%, το επίδομα σχολής, τα νυχτερινά, οι αργίες και η προϋπηρεσία. Δηλαδή, ο μεικτός μισθός για έναν υπάλληλο ξενοδοχείου με 10 χρόνια προϋπηρεσία ανέρχεται σε περίπου 1.200 ευρώ.

Μάλιστα, για τους ήδη εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς, η κήρυξη της Σύμβασης ως υποχρεωτικής αναμένεται να οδηγήσει και σε αναδρομικές αυξήσεις 4 μηνών.

Έτσι, για παράδειγμα, για ρεσεψιονίστ, μετρ, θυρωρούς, προϊστάμενους υπνοδωματίων, μάγειρες κ.λπ., ο βασικός μισθός ξεκινά από 911,34 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 1.481,16 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Για βοηθούς υποδοχής, προϊσταμένους πλυντηρίου-λινοθήκης, σερβιτόρους τραπεζαρίας, σαλονιού ή ορόφων, θαλαμηπόλους, μπάρμαν, μάγειρες β’ ή τηλεφωνητές, ο βασικός μισθός ξεκινά από 892,11 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 1.531,32 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Αντίστοιχα, για βοηθούς σερβιτόρου, θυρωρούς υπηρεσίας, βοηθούς μπουφέ, καμαριέρες και γκρουμ, ο βασικός μισθός ξεκινά από 874,45 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 1.431,61 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Τέλος, για λαντζέρηδες, πλύντριες, σιδερώτριες, καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων κ.λπ., ο βασικός μισθός ανέρχεται σε 835,64 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 1.337,42 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ένταξη των εργαζομένων από γραφεία ευρέσεως εργασίας (εργολαβικά) στους όρους αμοιβής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και ένταξη δύο νέων ειδικοτήτων στη σύμβαση, αυτή του αποθηκάριου στην κατηγορία Α' και αυτή του «κόπτη κρεάτων» στην κατηγορία Β'.

Παράλληλα, διατηρούνται όλοι οι θεσμικοί όροι, αλλά και τα επιδόματα που προβλέπονται από παλαιότερες συλλογικές ρυθμίσεις, ενώ προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι στα μικρά ξενοδοχεία -έως 20 δωματίων και κατηγορίας έως 3 αστεριών- θα αμείβονται στα επίπεδα των εργαζομένων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι και η προηγούμενη κλαδική συλλογική σύμβαση των εργαζομένων σε τουρισμό είχε κηρυχθεί υποχρεωτική με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Αυτό στην πράξη είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και ξενοδοχεία που δεν είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να υποχρεούνται να την εφαρμόζουν και να καταβάλλουν τους μισθούς που ορίζει η σύμβαση στο σύνολο των 120.000 εργαζομένων-ξενοδοχοϋπαλλήλων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέοι μισθοί για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας"

Οικονόμου για δηλώσεις Τζανερρίκου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, δεν παζαρεύουμε με κανένα

Κατηγορηματικός ότι «δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» ήταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τις νέες δηλώσεις του παραιτηθέντος αντεισαγγελέα Χρήστου Τζανερρίκου.

Όπως σημείωσε «Όμως, το σοβαρο δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα. Το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με οποιοδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο. Από εκεί και πέρα όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο αυτό θεσμικά και πολιτικά ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους».

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» επέμεινε ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή αρχή να προστατεύσουμε την δημοκρατία από εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες».

Εξήγησε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».

«Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι δηλώσεις Τζανερρίκου

Ο τέως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος, κατήγγειλε μέσω δηλώσεών του, ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας «ανταλλάγματα» αν «διευκόλυνε» το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ieidιseis.gr, ο δικαστικός έκανε λόγω για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές».

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε: «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Παράλληλα σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων μετά τη δήλωσή του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικονόμου για δηλώσεις Τζανερρίκου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, δεν παζαρεύουμε με κανένα"

Μητσοτάκης: Έχω απαγορεύσει στους υπουργούς μου να έχουν TikTok στο κινητό τους

Για τα social media και την απήχησή τους και ιδιαίτερα για το TikTok ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεωνόρα Μελέτη.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν κάποιο από τα παιδιά του του έβαλαν και την ιδέα να δημιουργήσει και προφίλ στο TikTok.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ξέρετε, το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Παραδείγματος χάρη, εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να την έχουν».

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ εγώ, ενδεχομένως, για να μπορώ να επικοινωνώ με τους νέους. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πάρα πολύ διαδραστικό και πάρα πολύ ειλικρινές. Διότι μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω αδιαμεσολάβητα, να πάρω το κινητό μου, να πω πέντε πράγματα τα οποία σκέφτομαι. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες του μηνύματος μέσα από το TikTok». 

Καταλήγοντας είπε: «Δεν θα τους βρούμε, ξέρετε, τους νέους ανθρώπους μέσα από τα παραδοσιακά μέσα, ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τις εφημερίδες. Άρα, αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όχι μόνο να μας ακούσουν, αλλά να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που αυτοί χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Έχω απαγορεύσει στους υπουργούς μου να έχουν TikTok στο κινητό τους"

Έστειλαν την αστυνομία στην Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος»

Καταγγελία από γείτονες δέχτηκε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, το πρόσωπο πίσω από την Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», οι οποίοι του έστειλαν τη δημοτική αστυνομία για να ελέγξει αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Το συμβάν γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έγραψε:

«Πριν από 3 λεπτά ήρθε ένας υπάλληλος της Δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων για καταγγελία που έγινε από «μερικούς» γειτονιές για ρύπανση και βρώμικα στη Μ Αλεξάνδρου 109 στον Κεραμεικό, όλα καλά ο άνθρωπος μου είπε ότι είναι όλα πεντακάθαρα και ότι απλά έπρεπε να του δώσω τα στοιχεία μου για να πάρει πίσω και να αποδείξει ότι έκανε την δουλειά του μετά την καταγγελία.

Με ρώτησε βέβαια αν έχω άδεια για να μαγειρεύω, του απάντησα ότι εσύ στο σπίτι σου όταν μαγειρεύεις έχεις άδεια;

Μου απάντησε όχι τότε και εγώ δεν τα χρειάζομαι. Τότε του είπα να πει στους «μερικούς γείτονες» ότι επειδή μου τα έκαναν ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ να έρθουν να τους δώσω μερικά λόγω Πάσχα και λόγο του ότι είναι και καλοί χριστιανοί και πιστεύουν στην αγάπη.

Καλή ανάσταση στο μίσος που φωλιάζει στην καρδιά σας.

Τρόφιμα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, απόμαχους της ζωής, ηθοποιούς, καλλιτέχνες άνδρες γυναίκες χωρίς καμία διάκριση πουθενά ούτε σε θρησκεία, ούτε σε επάγγελμα, ούτε σε φύλο, ούτε σε ηλικία, ούτε σε εθνικότητα ούτε πουθενά, τσακίζουμε τον φασισμό μέσα σε οποιαδήποτε καρδιά. Και ας γίνονται τέτοια εμείς συνεχίζουμε αλληλέγγυα».

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν την αστυνομία στην Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news