facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ζάκυνθος: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Συνοδεία του δικηγόρου της, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, η 27χρονη, Ζακυνθινής καταγωγής, για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη.

Η 27χρονη γυναίκα φέρεται να είχε ρόλο "τσιλιαδορου" στη δολοφονική επίθεση κατά της 37χρονης και του συζύγου της, Ντίμη Κορφιάτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 27χρονη φαίνεται ότι με ένα μικρό αυτοκίνητο παρακολουθούσε το ζευγάρι και φαίνεται να έδινε τηλεφωνικά στους φερόμενους ως δράστες το σημείο που βρισκόταν.

Η 27χρονη αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή Ζακύνθου.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη"

AstraZeneca – Κρήτη: Έχουν κάνει έγκλημα εναντίον της γυναίκας μου (video)

Τη θλίψη διαδέχεται η οργή του συζύγου της Γλυκερίας για το AstraZeneca. Μέσα στο πένθος του για την απώλεια της 44χρονης γυναίκας του έπειτα από τον εμβολιασμό της, ο κ. Κρυοβρυσανάκης μιλά στο Live News και σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις για τη χορήγηση του AstraZeneca.

Αναφερόμενος στη νέα διαδικασία εμβολιασμού με AstraZeneca ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης τονίζει ότι, «μέχρι τώρα είχαμε να διαχειριστούμε τη θλίψη και τον πόνο. Από χθες έχουμε να διαχειριστούμε την οργή και την αγανάκτηση, όχι τόσο για την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών – η οποία δικαιώνει αυτά που λέγαμε, αλλά τις δικαιολογίες που επικαλούνται για να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι είναι κάτω από 60 ετών»!

«Το πρόβλημα δεν ήταν για ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά γι’ αυτούς που ήταν κάτω από 50 και ιδιαίτερα τις γυναίκες», πρόσθεσε ο σύζυγος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και συμπλήρωσε πως «όσοι έδωσαν σε αυτές τις ηλικίες το συγκεκριμένο εμβόλιο έκαναν έγκλημα».

AstraZeneca: Ξεσπά ο σύζυγος της 44χρονης

«Πλέον είναι υπεύθυνοι και για όσους φοβούνται και δεν θα κάνουν το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να ευθύνονται και για τους θανάτους που θα προκύψουν από τους πολίτες που δεν θα εμβολιαστούν» σημείωσε ο κ. Κρυοβρυσανάκης.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει ο ίδιος τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca – μιας και είχαν εμβολιαστεί μαζί με τη σύζυγό του – ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης υπογράμμισε πως δεν θα προσέλθει για τον δεύτερο εμβολιασμό.

«Θα περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με διαφορετικό εμβόλιο», κατέληξε ο σύζυγος της άτυχης Γλυκερίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "AstraZeneca – Κρήτη: Έχουν κάνει έγκλημα εναντίον της γυναίκας μου (video)"

«Η UEFA έδωσε μια ‘κόκκινη κάρτα’ στην Ελλάδα για τη συντομογραφία MKD»

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρονται στην απάντηση της UEFA που λέει ότι  δεν υπάρχει παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η Ελλάδα σχετικά με το ακρωνύμιο «MKD» που χρησιμοποιήθηκε για τα Σκόπια στο EURO 2020.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Έλληνας Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε επιστολή καταγγελίας στον Πρόεδρο της UEFA, για το λογότυπο της FFM που εμφανίζεται στις φανέλες της ομάδας των Σκοπίων.

Από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Δένδιας αμφισβήτησε επίσης το ακρωνύμιο «MKD».

«Το Ευρωπαϊκό Σώμα Ποδοσφαίρου απάντησε τώρα στην Ελλάδα, σε επιστολή που εστάλη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Kevin Lamour, αναφέροντας ότι η UEFA ακολουθεί το παράδειγμα άλλων αθλητικών ιδρυμάτων όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και χρησιμοποιεί τον κωδικό (MKD) ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και αυτό είναι σύμφωνο με το Άρθρο 1, παράγραφος 3, σημείο από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η UEFA υπογραμμίζει επίσης ότι στην επίσημη ανακοίνωση χρησιμοποιεί τον όρο «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βορείου Μακεδονίας» και ότι αυτή η ορολογία προσαρμόζεται κατάλληλα στο EURO 2020.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Ποδοσφαίρου προσθέτει επίσης ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει μια πλατφόρμα για πολιτικά μηνύματα και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πρακτική της ουδετερότητας.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » " «Η UEFA έδωσε μια ‘κόκκινη κάρτα’ στην Ελλάδα για τη συντομογραφία MKD» "

ΠΝΟ: Καλεί σε περιφρούρηση της απεργίας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να την κρίνει παράνομη

“Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων” αναφέρουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Νωρίτερα το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Οι διοικήσεις των σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.»

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί και σε προσυγκέντρωση στις 5 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΝΟ: Καλεί σε περιφρούρηση της απεργίας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να την κρίνει παράνομη"

Εμβολιασμός με Pfizer και Moderna: Υπό εξέταση περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα

Υπό εξέταση βρίσκονται στην Ελλάδα περιστατικά που αναφέρθηκαν για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, μετά από τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα των Pfizer και Μoderna.

Σύμφωνα με το Open τα άτομα αυτά είχαν ήπια συμπτώματα, με την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ να τα ερευνά, καθώς υπήρξε χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ηλικίες άνω των 60 ετών και οι ειδικοί θέλουν να διαπιστώσουν αν αυτά έχουν να κάνουν με τα εμβόλια ή με τα υποκείμενα νοσήματα των πασχόντων.

Στο ρεπορτάζ του καναλιού, τονίστηκε ότι στα πιο πολλά περιστατικά εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει σχέση με τον εμβολιασμό, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που είναι ύποπτα, οπότε και αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβολιασμός με Pfizer και Moderna: Υπό εξέταση περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα"

Απεργία 16 Ιουνίου: Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή (16.06.2021) απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Το σκεπτικό της απόφασης αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνηση τους. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την τύχη της απεργίας, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου επισήμαναν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή.

Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση” τόνισαν μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγραψε: “Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται”.

Σύμφωνα με τα έχουν εξαγγελθεί, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ισχύσουν τα εξής:

– Στη γραμμή 1 του μετρό, δηλαδή στο δίκτυο του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, αλλά και του τραμ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μόνο έως τις 10 το πρωί αύριο, καθώς από την ώρα αυτή ξεκινά η στάση εργασίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη λήξη της βάρδιας.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της» κάνοντας λόγο για «ύπουλη τακτική της κυβέρνησης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν ευαισθησία για τα παιδιά», αλλά «εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνουν ότι «δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία 16 Ιουνίου: Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί"

Απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Εργασίας – Δείτε εικόνες του News από τα αντίσκηνα των απολυμένων

Έχασαν τη δουλειά τους και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι εσχάτως για να την ξανακερδίσουν. Ο λόγος για τους επικουρικούς προνοιακών μονάδων από όλη τη χώρα, που έστησαν αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Εργασίας και από αύριο θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Οι περίπου 40 συγκεντρωμένοι θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο όλη τη νύχτα, «αποφασισμένοι να συνεχίσουν αύριο με απεργία πείνας» όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι επικουρικοί πρόνοιας διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους, που έγινε μετά από επτά χρόνια συνεχούς εργασίας.

Δείτε φωτορεπορτάζ του News:

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Εργασίας – Δείτε εικόνες του News από τα αντίσκηνα των απολυμένων"

Κύπρος: 64 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η Κύπρος ανακοίνωσε 64 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην Κύπρο παραμένει 374. Επίσης 32 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι εννέα σε σοβαρή κατάσταση.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,18%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73.311.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 64 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο"

ΕΣΗΕΑ: 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη για το εργασιακό

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε για αύριο Τετάρτη, 16/6, η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14:00 έως τις 18:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου, αποφάσισαν να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σ’ όλη τη χώρα (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ), με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου (14:00-18:00) σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου».

Ακόμα τονίζεται ότι «το επίμαχο νομοσχέδιο ουσιαστικά θεσμοθετεί “νέα ήθη” επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες, με διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα στραγγαλίσουν τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, πλήττοντας σφοδρά τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ: 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη για το εργασιακό "

Γουχάν: Βίντεο ντοκουμέντο με ζωντανές νυχτερίδες σε εργαστήριο – «Οργιάζουν» τα σενάρια για τον κορονοϊό

Ζωντανές νυχτερίδες (!) στο εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν φέρεται να αποδεικνύει βίντεο που παρουσίασε αποκλειστικά το Sky News Australia. Ένα βίντεο που δύναται να διαψεύσει τους ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι είχαν απορρίψει τον ισχυρισμό αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον «συνωμοσία».

Αν τα πλάνα του βίντεο αποδειχτούν αληθινά, τότε εκτίθεται ο Πίτερ Νταζάκ, ζωολόγος και μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνά την προέλευση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος είχε δηλώσει, με αναρτήσεις στο Twitter, ότι «δεν είχαν σταλεί νυχτερίδες στο εργαστήριο της Γουχάν».

Γουχάν

Ακολούθως, βέβαια, ο Νταζάκ είχε διαγράψει αυτές τις αναρτήσεις, ενώ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι «δεν θα εκπλαγώ αν, όπως πολλά άλλα εργαστήρια ιολογίας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια αποικία νυχτερίδων».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ομάδα του ΠΟΥ που βρέθηκε στην Κίνα, δεν ρώτησε τους επιστήμονες του εργαστηρίου ιολογίας της Γουχάν αν διατηρούσαν νυχτερίδες.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την Γουχάν

Τα πλάνα που παρουσίασε το Sky News προέρχονται από ένα κρατικό διαφημιστικό, που κυκλοφόρησε το 2017 για να προβάλλει τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν. Το βίντεο «ξετρύπωσε» η ομάδα DRASTIC, η οποία αυτοπροσδιορίζεται σαν μια ομάδα επιστημόνων και ερευνητών που διερευνά την προέλευση του κορονοϊού και το έστειλε στο τηλεοπτικό κανάλι. Το Sky News δεν έδειξε ολόκληρο το βίντεο, αλλά συμπεριέλαβε μικρά αποσπάσματα του υλικού, στα οποία διακρίνονται οι νυχτερίδες.

Γουχάν

Συγκεκριμένα, σε ένα σύντομο απόσπασμα πέντε δευτερολέπτων δείχνει νυχτερίδες μέσα σε κλουβί, ενώ ακολουθούν άλλα πλάνα με παρόμοια κλουβιά και έναν επιστήμονα να δίνει ένα σκουλήκι σε μια νυχτερίδα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είναι σαφές πού ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο, καθώς υπάρχουν πολλά ερευνητικά εργαστήρια στην Γουχάν, τουλάχιστον ένα από τα οποία – το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών – διατηρούσε ζωντανά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερίδων.

Δείτε το βίντεο
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γουχάν: Βίντεο ντοκουμέντο με ζωντανές νυχτερίδες σε εργαστήριο – «Οργιάζουν» τα σενάρια για τον κορονοϊό"

Κορωνοϊός: Στα 835 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 835, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.195 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.465 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.573 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 75 (ημερήσια μεταβολή +13.64%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 98 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 835 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

60 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

58 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

21 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

50 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

112 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

43 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

49 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

68 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

10 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

68 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 835 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βoρειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαικό έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν στην αρχή της ημέρας να είναι κατά τόπους ισχυρά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν όμβροι .
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανούς όμβρους μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση"

Λινού μετά το "μπλόκο" σε AstraZeneca: Υπάρχει κι άλλο εμβόλιο με ίδιες παρενέργειες

Φόβο και ανησυχία προκάλεσε σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών να χορηγείται το εμβόλιο μόνο σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει ακόμη την 1η δόση.
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την πρώτη δόση του βρετανικού εμβολίου έχουν ήδη λάβει περίπου 470.000 πολίτες στη χώρα μας, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους.
 
Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό ότι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο των παρενεργειών νέες γυναίκες, ενώ τονίζει ότι αρκετές το γλίτωσαν μετά από την προειδοποίηση που είχε απευθύνει.

Ποιο εμβόλιο έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες

Σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει, ότι η Επιτροπή δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το εμβόλιο Johnson & Johnson.
 
«Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή είναι ότι και το Johnson & Johnson έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες στις νέες γυναίκες. Αν και είναι μονοδοσικό -κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της νόσησης- είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν παρενέργειες» δήλωσε η καθηγήτρια στο Sputnik.
 
Διευκρίνισε ότι αναφέρεται και στα δύο εμβόλια για γυναίκες κάτω των 50 ετών.
 
«Αν ήταν έξυπνη η Πολιτεία, θα έλεγε το εξής απλό: Να κάνουν οι νέοι άνδρες το Johnson & Johnson, ενώ οι νέες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca

Αναφορικά με όσους και όσες άνω των 30 ετών έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η Επιτροπή συνιστά τη συνέχιση του εμβολιασμού τους με το ίδιο σκεύασμα.
 
Πέρα από τις όποιες παρενέργειες, το AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικό όσον αφορά την ανοσία.
Να καθησυχάσει τους πολίτες επιχείρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωση που έκανε για τον εμβολιασμό με AstraZeneca, καθώς όπως επισήμανε οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες.

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που προστατεύθηκαν από τον κορονοϊό χάρη σ' αυτό. Πάνω από 20 χώρες και εμείς συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα κατέστησε σαφή ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 270.000 δεύτερες δόσεις εμβολίου AstraZeneca που έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας, δεν έχει καταγραφεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια.
 
sputniknews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λινού μετά το "μπλόκο" σε AstraZeneca: Υπάρχει κι άλλο εμβόλιο με ίδιες παρενέργειες"

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναφέρει:

Η κινητοποίηση των συνδικάτων και η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία της 10ης Ιουνίου ανέδειξε την αντίδραση του κόσμου της εργασίας στο νομοσχέδιο που ακυρώνει κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, όπως δείχνει η συζήτηση στη Βουλή, επιμένει στον σκληρό πυρήνα του νομοσχεδίου  χωρίς καμιά διάθεση για βελτιώσεις και αλλαγές αγνοώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη διαμορφώνει ένα ζοφερό μέλλον για τον κόσμο της εργασίας καθώς οι ρυθμίσεις του οδηγούν στην αποδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων έναντι των εργοδοτών με την προώθηση των ατομικών συμβάσεων και τη συρρίκνωση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η μόνη απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο που επιδιώκει την κατάργηση του 8ώρου και των Συλλογικών Συμβάσεων, είναι η ξεκάθαρη αντίδραση και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

 

Στις 16 Ιουνίου συμμετέχουμε στην Απεργία και

στο Συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

στις 6μμ στην Πλατεία Συντάγματος

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021"

LOTUS: «Πράσινο φως» του ΥΠΕΘΑ στην ανάπτυξη drone για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του ΥΕΘΑ (9-6-2021) με την οποία εγκρίθηκε το διακρατικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας με τίτλο «Low Observable Tactical Unmanned Air System-LOTUS» για τη σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπου, καινοτόμου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους για αποστολές επιτήρησης σε τακτικό επίπεδο.

Με την ίδια απόφαση, η σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία με συντονιστή την ελληνική εταιρεία «Intracom DefenseSingle Member S.A.-IDE».

Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε o γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της σύμβασης του αναπτυξιακού προγράμματος, «Low Observable Tactical Unmanned AirSystem-LOTUS» μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία «Intracom Defense Single Member S.A.-IDE».

Η κοινοπραξία αποτελείται από τις οντότητες:
  •  Intracom Defence Single Member SA (επικεφαλής) (Ελλάδα),
  •  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (Ελλάδα),
  •  ALTUS LSA (Ελλάδα),
  •  Carbon Fiber Technologies(CFT) (Ελλάδα)
  •  Πανεπιστήμιο Πατρών(Ελλάδα),
  •  Signal Generix(Κύπρος),
  •  Cyric (Κύπρος)
  •  GeoImaging (Κύπρος),
  •  Embention (Ισπανία)
  •  RHEA(Ολλανδία) και
  •  Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών-Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πρόταση «LOTUS» με συνολικό προϋπολογισμό 9.698.195 ευρώ, θα λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσό των 8.779.380 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό, θα καλυφθεί, από κοινού, από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε ποσοστό 85% και 15%, αντίστοιχα. Η πρόταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός σαράντα πέντε μηνών.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "LOTUS: «Πράσινο φως» του ΥΠΕΘΑ στην ανάπτυξη drone για τις Ένοπλες Δυνάμεις"

ΙΚΕΑ: Πρόστιμο «μαμούθ» γιατί κατασκόπευε τους εργαζομένους της

Το γαλλικό υποκατάστημα της σουηδικής εταιρείας κατηγορούνταν ότι κατασκόπευε τους εργαζομένους του επί αρκετά χρόνια και παραβίαζε την ιδιωτικότητά τους εξετάζοντας αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών τους και μερικές φορές χρησιμοποιώντας δήθεν εργαζομένους για να συντάσσουν εκθέσεις για το προσωπικό.

Οι εισαγγελείς ζητούσαν να επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο Ingka. Η IKEA δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για να σχολιάσει.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της IKEA στη Γαλλία Ζαν-Λουί Μπαγιό βρέθηκε επίσης ένοχος στο πλαίσιο της υπόθεσης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Οι δικαστές του επέβαλαν επίσης πρόστιμο 50.000 ευρώ για αποθήκευση προσωπικών δεδομένων.

Οι κατηγορίες επικεντρώνονταν στην περίοδο 2009-2012, αν και οι εισαγγελείς είπαν πως οι τακτικές κατασκοπείας είχαν αρχίσει ήδη από τα πρώτα χρόνια του 2000.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΕΑ: Πρόστιμο «μαμούθ» γιατί κατασκόπευε τους εργαζομένους της"

Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ: «Τον πάτησε η ερπύστρια και πολτοποίησε το πόδι του»

«Σώστε τα παιδιά μας», λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

Μάχη για να κρατήσει το πόδι του δίνει ο νεαρός 23 ετών που τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/06) σε κορονοπάρτι μέσα στο ΑΠΘ, όταν ένας μεθυσμένος φίλος του έβαλε μπροστά σε μπουλντόζα που βρισκόταν εκεί, παρασύροντάς τον.

«Ο φίλος του -σε εισαγωγικά- βρήκε το σκαπτικό με τα κλειδιά επάνω, ανέβηκε, το έβαλε μπρος και τον πάτησε, τον πάτησε. Τον πάτησε η ερπύστρια. Όταν άκουσε τις τσιρίδες από τον πόνο γιατί το πολτοποιούσε το πόδι τότε κατάλαβε ότι πάτησε το παιδί μου και σταμάτησε. Η κατάσταση του ποδιού είναι σοβαρή. Είναι πολτοποιημένο το πόδι του από το μηρό μέχρι τη γάμπα κάτω» είπε στην ΕΡΤ 3 η μητέρα του 23χρονου, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Όπως είπε με τρεμάμενη φωνή, οι γονείς παρακαλούν να φυλάσσεται το ΑΠΘ, ώστε να μη γίνονται κορονοπάρτι στους χώρους του και ότι, εάν υπήρχε φύλαξη, το παιδί της δεν θα ήταν τώρα σοβαρά τραυματισμένο, με τον φόβο να του κόψουν το πόδι.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος των έργων συνελήφθη και κλήθηκε να απαντήσει πώς οι νεαροί το έβαλαν μπροστά. «Δεν ήταν πάνω τα κλειδιά, τα είχαμε κρυμμένα σε ένα σημείο στο μηχάνημα» είπε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ: «Τον πάτησε η ερπύστρια και πολτοποίησε το πόδι του»"

Απεργία ΑΔΕΔΥ 16/6: Οι πανελλήνιες εξετάσεις έφεραν τροποποιήσεις - Ποιοι εξαιρούνται και ποιοι συμμετέχουν

Αναπροσαρμόζουν τις αυριανές τους κινητοποιήσεις τα Μέσα Μεταφοράς για να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και ο λόγος είναι η διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ δεν θα προχωρήσουν τελικά σε 24ωρη απεργία. Τα 8 από 9 σωματεία αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τις κινητοποιήσεις τους τροποποιούν και εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας, που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη 13:00-17:00.

Απεργία ΑΔΕΔΥ 16/6: Η ανακοίνωσή της ΣΤΑΣΥ

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα» μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι εξαιρούνται
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Η αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή προκειμένου να μην επηρεάσει η αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Η αγωγή

«Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων.

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας».

Δεμένα τα πλοία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης (16/06).

Απεργεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος

Εικοσιτετράωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «η ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία».

Σε 4ωρη στάση εργασίας οι τράπεζες από τις 11:15

Η ΟΤΟΕ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:15 έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στις 16:00 στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Η ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ενωτική και αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο, συνεδρίασε στις 14/6/2021 και αποφάσισε τα εξής:

Συντασσόμαστε από θέση αρχής με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της απέναντι στις βασικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου και ενόψει της ψήφισής του την Τετάρτη 16/6/2021, ειδικότερα για τον κλάδο αποφάσισε:

Την προκήρυξη 4ωρης Παντραπεζικής Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/2021, από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου.

Τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/2021, ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Τη συνέχιση των πρωτοβουλιών για ενωτική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις υπό ψήφιση αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, συσπειρωμένοι γύρω από την ΟΤΟΕ, να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ στις κινητοποιήσεις και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΑΔΕΔΥ 16/6: Οι πανελλήνιες εξετάσεις έφεραν τροποποιήσεις - Ποιοι εξαιρούνται και ποιοι συμμετέχουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news