facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη χθες, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα αδέλφια, την περασμένη Τετάρτη, στο σταθμό της Ομόνοιας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός"

Καιρός meteo: Δριμύ ψύχος την Κυριακή – Μέχρι και 14 βαθμούς υπό το μηδέν

Η κακοκαιρία “Λέανδρος” παραμένει στη χώρα μας. Τσουχτερό κρύο και την Κυριακή (17.01.2021). Αναλυτική πρόγνωση.

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα το πρωί της Κυριακής (17.01.2021), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα ρίξουν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται την Κυριακή 17/1.

 

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) και γρήγορη βελτίωση. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως -04 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -08 (μείον 8) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς, με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χιόνια θα πέσουν και στα ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και στα ορεινά των Δωδεκανήσων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός meteo: Δριμύ ψύχος την Κυριακή – Μέχρι και 14 βαθμούς υπό το μηδέν"

Αντιδράσεις από τους μουφτήδες Ξάνθης & Διδυμοτείχου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το Ισλάμ

Δύο μουφτήδες ,της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου, εξέφρασαν τη βαθιά λύπη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με το Ισλάμ, όπως υπογραμμίζουν. «Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα», λένε οι μουφτήδες αναφέροντας πως «οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας».

Αναλυτικά το κείμενο της μουφτείας:

«Βαθιά λύπη μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη φύση του Ισλάμ και το χαρακτήρα των πιστών μουσουλμάνων. Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα.

Οι ακρότητες ορισμένων που στο όνομα του Ισλάμ έχουν διαπράξει καταδικαστέες πράξεις, έχουν συμβεί σε άλλες χώρες και τις έχουμε αποδοκιμάσει πρώτοι εμείς ακριβώς γιατί είναι ενάντιες στο Ιερό Κοράνι και προσβάλλουν την πίστη μας.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θράκης μιλούν πάντοτε για εμάς με σεβασμό αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούμε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολύ όμορφη εικόνα ενός τόπου όπου ακούγεται και η καμπάνα και ο μουεζίνης.Είμαστε υπερήφανοι για την πίστη μας, είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που συνεισφέρουμε ώστε η Θράκη να είναι ένα πρότυπο συνύπαρξης και συνεργασίας, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και το γεγονός ότι σέβεται απολύτως τη θρησκευτική μας πίστη, είμαστε υπερήφανοι γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας. Ο Αλλάχ να ευλογεί και να κάνει αποδέκτες όλες τις προσευχές και τις καλές πράξεις μας.

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μπιλάλ Καραχαλήλ

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Χαμζά Οσμάν»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντιδράσεις από τους μουφτήδες Ξάνθης & Διδυμοτείχου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το Ισλάμ"

Όλα τα μέτρα για το lockdown στον δήμο Αχαρνών. Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε, η απόφαση για το lockdown στο Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. 

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις 5:00 έως τις 18:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:
  • Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.
  • Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.
  • Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.
  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής,εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης,με οποιονδήποτε τρόπο: α) Από και προς την εργασία, β)
    για λόγους υγείας, γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασηςστον τόπο της μόνιμης κατοικίας, και δ) για μετάβαση
    σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπειη παρούσα ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων
    που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα
    με τις κείμενες διατάξεις. Για την πιστοποίηση των λόγωνκατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 2, 3 και
    4 του άρθρου τρίτου.

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),
γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ΦΕΚ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "802 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΤ 2/2021 <<Διορισμός Υπουργών, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος 88/15.01.2 2021 Άρθρο Άρθροπρώτο οεφαρμογής .1.2021 Δεύτερα, Μακρή>> χρονικό διάστημα 2021 κοινή ώρα 06:00. Υποθεσεων, απόφαση στοιχεία Μετα- Εργασίας Ευρωπαϊκής Νησιωτικής ν<<Έκτακταμέ διασποράς κινδύνου δημιολογικών δεδομένων, επιβολή άσκηση τωνκ Ανατολικής 06:00 ςλειτουργούν ωση εναντι τουκορωνοϊού Δημοσιονο- Υπουργείου έκδοση βάρος αποφασίζουμε: πρόσωπο, προκα- κρατικού προυπολογισμού βαίωσης εργοδότη από μόνο χετικού δελτίου κίνησης,"
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Τεύχος '88/15.01.2021 από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ πενήντα προκύπτειη διαδρομή οχήματος κάλυψης όριο εκατό (50%) των διαθέσιμων θέσεων 803 μετακίνηση Άρθρο τρίτο κινήσεις υποχρεωτικά μαζί ταυτότητα καθώς κίνησης διάρκεια τηςημέρας πολιτών την εξυπηρέτηση αναγκών ακόλουθουςπερι εργασία προςτ σχολείο, υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε μακείο στον υγείας (μετάβαση μετάβαση Μετάβαση που παροχή βοήθειας άρθρου8το ανθρώπους για είναι γονεων τελευταία ηλεκτρονικώς συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφισταται ιαελεγκτικά αδέσποτων εξαίρεση forma. κίνησης, πρέπει μετακίνηση έντυπη λεκτρονική ρφή. αποχώρησης"
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "804 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ βεβαίωση κίνησης αφορά αυτή, υπογράφετα τηςπαρ.1 μεμονωμένη Τεύχος Άρθρο 38/15.01.2 2021 προορισμούτ περιέχει χώρων συνκεκριμέν Κατά λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων forma.gov.g 1(B' ισχύει, Παραρτήματος, τηςπαρούσας. εμπορίου βιβλίων, Δήμου υπηρεσίες οποίος των εργασίας, Σο- μετακίνηση λόγους υγείας (μετάβαση γιατρό (ΣΕΚΟΟΜΕΕ). σχετική Δευτέρα, εφαρμόζονταιο Ιανουαρίου Μετακινής εκτός ορίων Δήμου Ενότητας Ενότητας μετάβαση τον έβδομο κυρώσεις αρμόδιες άρθρου τρίτου. μετκμην διασφάλιση της ητωνπαραβά- στοποίησηκυρώσεων αρχήενημέρωσηςκοινού,"
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλα τα μέτρα για το lockdown στον δήμο Αχαρνών. Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ"

«Βόμβα» Πομπέο: Έχουμε πληροφορίες πως ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο στην Γουχάν

Βόμβα έριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τονίζοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της κινέζικης πόλης Γουχάν.

Ο Πομπέο μάλιστα κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να διερευνήσει πλήρως την πιθανότητα ο ιός SARS-Cov2 να διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο στην Γουχάν και αποκάλυψε νέες μυστικές πληροφορίες, οι οποίες εγείρουν ανησυχητικά ερωτήματα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πομπέο απεύθυνε δημόσιο κάλεσμα στον ΠΟΥ το βράδυ της Παρασκευής, μία ημέρα μετά την προσγείωση της ερευνητικής ομάδας του Οργανισμού στην Γουχάν, όπου υπό αυστηρή κινεζική εποπτεία, φέρεται να μην ερευνά το εργαστήριο της πόλης.

«Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», ήταν τα λόγια του Πομπέο ενώ είχε αποκαλύψει πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

Ανάμεσα στις πληροφορίες που επικαλείται περιλαμβάνονται οι ισχυρισμοί ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα COVID-19, ότι οι επιστήμονες εκεί εργάζονταν πάνω σε έναν κορονοϊό νυχτερίδας που είναι κατά 96,2% όμοιος γενετικά με τον ιό που προκαλεί την COVID και ότι το εργαστήριο έχει μυστικούς δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί έχουν απορρίψει πολλές φορές την ιδέα ότι ο ιός που προκαλεί την COVID ήταν ανθρωπογενής. Από την αλλη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών  δεν υπέδειξε ότι ο ιός κατασκευάστηκε ή απελευθερώθηκε σκόπιμα. Αντίθετα εξέφρασε την πιθανότητα ότι ήταν ένας φυσικός ιός που διέφυγε κατά λάθος από το εργαστήριο μέσω ασταθών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

«Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν», τονίζει  το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Κατά την ενημέρωση του Πομπέο το πιο σοβαρό ήταν η  πληροφορία που υποδηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Γουχάν αρρώστησαν με «συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες» το φθινόπωρο του 2019, μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία στην Γουχάν.

«Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του εργαστηρίου ότι υπήρχε ‘μηδενική μόλυνση’ μεταξύ του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων με ιούς SARS-CoV-2 ή SARS», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μελετούσαν ένα κορονοϊό νυχτερίδας από το 2016

Εκανε ακόμα γνωστό ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο μελετούσαν ένα κορονοϊό νυχτερίδας γνωστό ως RaTG13, «τουλάχιστον από το 2016».

Το στέλεχος RaTG13 αναγνωρίστηκε από το εργαστήριο της Γουχάν ως το γενετικώς πλησιέστερο δείγμα στον SARS-CoV-2, με ομοιότητα 96,2%.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το εργαστήριο έλαβε το RaTG13 από μια σπηλιά στην επαρχία Γιουνάν το 2013, αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν εκεί από «ασθένεια σαν το SARS».

Ακόμα ο Πομπέο είπε ότι αν και φαινομενικά είναι μη στρατιωτικός θεσμός, το εργαστήριο της Γουχάν έχει εργαστεί σε «μυστικά έργα με τον στρατό της Κίνας».

«Το Εργαστήριο Ιολογίας στην Γουχάν έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε ζώα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», τόνισε χαρακτηριστικά και για άλλη μα φορά κάλεσε την Κίνα να δώσει το πράσινο φως στην ομάδα έρευνας του ΠΟΥ να ενεργήσει ελεύθερα για να συνεχίσει την έρευνά τους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο εργαστήριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Πομπέο: Έχουμε πληροφορίες πως ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο στην Γουχάν"

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνουν οι δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τι συνέβη.

Στο πλαίσιο αυτής, θα κληθεί στις αρχές της εβδομάδας η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Το περιεχόμενο ωστόσο αυτής της κατάθεσης δεν είναι γνωστό.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου"

Κύπρος: Ένας θάνατος και 202 νέα κρούσματα κορονοϊού

Έναν θάνατο και 202 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 167, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 28.811.

Νοσηλεύονται 193 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8.014 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ένας θάνατος και 202 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Αδαμόπουλος για Μπεκατώρου: «Να σεβαστούν τα παιδιά και τα εγγόνια μου»

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε στον Εισαγγελέα το όνομα του Αριστείδη Αδαμόπουλου ως τον άνθρωπο που την παρενόχλησε σεξουαλικά στα πρώτα της χρόνια στην Ιστιοπλοΐα και ο ίδιος “απάντησε” με μία επίσημη δήλωσή του.

Σε αυτή τονίζει ότι πολλοί έχουν καταδικάσει το “θύτη”, διακινώντας φωτογραφίες του και καλεί την Πολιτεία να σεβαστεί την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Η δήλωση Αδαμόπουλου

“Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού  του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά .

Αριστείδης Αδαμόπουλος”

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδαμόπουλος για Μπεκατώρου: «Να σεβαστούν τα παιδιά και τα εγγόνια μου»"

Σάμος: Εντοπίστηκαν κάτω άκρα ανθρώπου, σε τζιν και με παπούτσια

Ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν στο Ποσειδώνιο της Σάμου.

Πρόκειται για τα κάτω άκρα αγνώστου ατόμου, όπως ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν ανθρώπινα κάτω άκρα αγνώστου φύλου και λοιπών στοιχείων. Τα μέλη βρίσκονταν μέσα σε τζιν παντελόνι ενώ έφεραν άρβυλα χρώματος κάμελ.

Τα οστά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Εντοπίστηκαν κάτω άκρα ανθρώπου, σε τζιν και με παπούτσια"

Λαμία: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Επιπλοκές στην υγεία του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας» όπως αναφέρει, για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ωστόσο στο Νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και φυσικά πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές.

Στο μικρό διάστημα που ο Κουφοντίνας έμεινε στο χώρο του Νοσοκομείου, αυτό «πλημμύρισε» από αστυνομικούς, ενώ και η διακομιδή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για ευνόητους λόγους.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Επιπλοκές στην υγεία του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη"

Αστυνομικοί: Λένε «όχι» σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία και ειδικό σώμα στις συγκοινωνίες

Την αντίθεσή της στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος – ΟΠΠΙ), καθώς και στη δημιουργία ειδικού σώματος για τις αστικές συγκοινωνίες, εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Ένωσης σημειώνουν ότι η ίδρυση της Πενεπιστημιακής Αστυνομίας ανακοινώνεται την ίδια στιγμή που εκκρεμεί πληθώρα αιτημάτων για ενίσχυση με προσωπικό σε υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας ότι αν υλοποιηθεί η εξαγγελία για δημιουργία της ΟΠΠΙ θα πρόκειται για ένα «ανεπίτρεπτο πισωγύρισμα».

«Έργο της Αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η επέμβαση σε χώρους όπως του Πανεπιστημίου και του συγκοινωνιακού δικτύου, θα πρέπει να γίνεται μόνον σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών και, ιδίως, επί διάπραξης ποινικών αδικημάτων», σημειώνουν οι αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ήμερες έχει εξαγγελθεί η δημιουργία, κατά χρονική σειρά, ειδικής ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού ιδρύματος (1000 ατόμων!), αλλά και ειδικού σώματος αστυνόμευσης του συγκοινωνιακού δικτύου της Αττικής. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι υποστελεχωμένες, εκκρεμεί πληθώρα αιτημάτων για ενίσχυση με προσωπικό, ενώ οι συνάδελφοί μας, που επιφορτίσθηκαν και με το έργο των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, έχουν ξεπεράσει προ πολλού το όριο ανοχής και οδεύουν στο να ξεπεράσουν και το όριο της σωματικής εξάντλησης. Κι όλα αυτά, χωρίς ούτε την ελάχιστη οικονομική αναγνώριση του κόπου και της αυταπάρνησης, υπό συνθήκες σοβαρότατου κινδύνου για την υγεία τους, που επιτελούν το έργο τους οι αστυνομικοί.

Πέραν αυτών, σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη η φύλαξη/αστυνόμευση του συγκοινωνιακού δικτύου και των Πανεπιστημίων, ήδη προ πολλού χρόνου έχουν ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι τελευταίες εξαγγελίες, εάν υλοποιηθούν, θα συνιστούν ανεπίτρεπτο πισωγύρισμα. Εν πάση περιπτώσει, το ειδικό σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων, για τα οποία άλλωστε ισχύει το αυτοδιοίκητο, αλλά και τυχόν συσταθησόμενο σώμα αστυνόμευσης του συγκοινωνιακού δικτύου, επ’ ουδενί λόγω μπορεί και πρέπει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να επιβαρύνουν το ήδη βεβαρυμένο αστυνομικό έργο.

Έργο της Αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η επέμβαση σε χώρους όπως του Πανεπιστημίου και του συγκοινωνιακού δικτύου, θα πρέπει να γίνεται μόνον σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών και, ιδίως, επί διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Δεν μπορεί η Αστυνομία να αφήνει το έργο της και να ασχολείται με το πάρεργο!»

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί: Λένε «όχι» σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία και ειδικό σώμα στις συγκοινωνίες"

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου ο πολιτικός κόσμος – «Να σπάσει η σιωπή»

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου στέκεται ο πολιτικός κόσμος ύστερα από την καταγγελία που έκανε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας.

Εκθειάζουν την στάση της να αποκαλύψει τα πέρασε και άπαντες καταδικάζουν κάθε μορφή βίας. 

Μενδώνη: Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης», αναφέρει στη δήλωσή της σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου», συνεχίζει η κ. Μενδώνη. Και καταλήγει: «Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή».

Τσίπρας: Όταν μια γυναίκα μιλάει, είναι σπουδαίο – Σπάμε τη σιωπή

Σε ανάρτησή του στο Instagram o Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλια της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μια γυναίκα μιλάει, είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή.»

Γεννηματά: Με το θάρρος δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκθειάζει την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση.

Η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πως η Σοφία Μπεκατώρου με την στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ’ όλα δύναμη ψυχής.

Προσθέτει πως με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. «Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά και υπογραμμίζει: «Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει όχι σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. ‘Αντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει ακόμα ντροπιαστική και απαράδεκτη τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, καθώς με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο. 

Βαρουφάκης: Βοηθά να γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής

Την πλήρη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει με ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στο σχετικό tweet ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή μας – αλλά και τις ευχαριστίες μας που βοηθά ώστε να έρθει και στην Ελλάδα η ώρα που θα γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής με το οποίο η πατριαρχία περιβάλει την κακοποίηση των γυναικών».

Κουτσούμπας: Αυτονόητη η στήριξη στην Μπεκατώρου

Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν “ναι μεν, αλλά».

Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία, με ευθύνη του κράτους, των αθλητριών, των νέων κοριτσιών που παραμένουν εκτεθειμενα σε κάθε είδους πιέσεις & κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενός αθλητισμού που βυθίζεται ολοένα & περισσότερο στη σήψη της εμπορευματοποίησης & των διαφόρων

ισχυρών παραγόντων υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Twitter.

Συρεγγέλα: Ευχή να βρουν και άλλες γυναίκες το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου

«Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της και να μιλήσουν» αναφέρει η υφυπουργός Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, σε συνέχεια των αποκαλύψεων της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά την αθλητική της καριέρα.
Ειδικότερα, η κ. Συρεγγέλα δηλώνει τα εξής:

«Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου συγκλόνισε, μιλώντας δημόσια, με δύναμη και θάρρος, για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας στη διαδικτυακή Ημερίδα “Σπάσε τη Σιωπή-Μίλησε, Μην ανέχεσαι”, μία πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την “Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό”. Με τη συγκλονιστική αυτή ομιλία της, η προσφορά της Σοφίας προς το κοινωνικό σύνολο και προς όλες τις γυναίκες έχει μεγαλύτερη αξία ακόμα και από τα 10 μετάλλια, με τα οποία τίμησε την Ελλάδα. Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της και να μιλήσουν.

Όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών -τα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, οι 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμες να υποστηρίξουν γυναίκες-θύματα βίας».

Βαρβιτσιώτης: Με τη φωνή της αφυπνίζει συνειδήσεις και ζητά αλήθεια και δικαίωση

«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μια αληθινή Ολυμπιονίκης. Όχι μόνο στον στίβο του αθλήματος. Με τη φωνή της αφυπνίζει συνειδήσεις και ζητά αλήθεια και δικαίωση» έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Απέναντι σε κάθε υποκριτική προσπάθεια αμφισβήτησης και συγκάλυψης, είμαστε όλοι ξεκάθαρα με τη Σοφια», επισήμανε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ανδρουλάκης: Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα

«Οφείλουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι το “όχι” σημαίνει όχι», αναφέρει για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηρίζει μνημείο χυδαιότητας την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει τους λόγους που οδηγούν θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων να σιωπούν. Για να εκλείψουν, θα πρέπει τέτοιες καταγγελίες να αντιμετωπίζονται με τον απαιτούμενο σεβασμό. Αντί αυτού, η Ομοσπονδία προσβάλλει μια γυναίκα που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν», τονίζει.

Παπανδρέου: Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τα ταμπού

Τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου χαιρέτισε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. Σε μήνυμα του στο Twitter αναφέρει: «Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το ταμπού για κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογενειακή εστία. Όσοι ασκούν εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο ας λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της Σοφίας, γιατί είναι μόνο η αρχή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή».

Στεργίου: Σοφία Μπεκατώρου Respect

«Σοφία Μπεκατώρου. Respect. Για τον “σταυρό” που κουβαλάει μέσα της τόσα χρόνια, για τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά για αυτό αλλά και για τόσες άλλες γυναίκες και παιδιά που κακοποιούνται» έγραψε στο Twitter ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου.

Στην ίδια ανάρτηση, σημειώνει «υπάνθρωποι μαθημένοι να δρουν στο σκοτάδι δεν αντέχουν το φως της αποκάλυψης. #StartToTalk».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου ο πολιτικός κόσμος – «Να σπάσει η σιωπή»"

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Μας προκάλεσε», υποστηρίζουν τα δύο ανήλικα αδέλφια

Μετάνιωσαν τα δύο ανήλικα αδέλφια και ζητούν συγγνώμη αλλά… προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη στην Ομόνοια γι’ αυτό τον γρονθοκόπησαν και τον κλώτσησαν με απίστευτη βαρβαρότητα.

Αυτή φέρεται να είναι η θέση του 17χρονου και του 15χρονου για τη σοκαριστική επίθεση, έτσι όπως τη μετέφεραν στους δημοσιογράφους οι δικηγόροι τους.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που τους ασκήθηκε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οι ανήλικοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στην ανακρίτρια την Τρίτη. Μέχρι τότε θα κρατηθούν.

Ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνήγορος του δήλωσε ότι αρνείται τις κατηγορίες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Μας προκάλεσε», υποστηρίζουν τα δύο ανήλικα αδέλφια"

Δένδιας: Μόνο έτσι μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία – Άδικη η στάση του ΝΑΤΟ

Το μήνυμα πως μια Τουρκία που θα τηρεί τους κανόνες, θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και θα προσεγγίσει την Ευρώπη, είναι καλοδεχούμενη για την Ελλάδα, έστειλε με συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα DIÁRIO DE NOTÍCIAS ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές πως η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία αφορά την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε πως δεν είναι ένα ζήτημα δύσκολο να επιλυθεί, αναφέροντας ότι η Ελλάδα ήδη το επέλυσε με την Ιταλία και την Αίγυπτο και θα το επιλύσει με την Αλβανία. Επισήμανε πως σε περίπτωση που οι δύο χώρες δεν φθάσουν σε συμφωνία για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες, θα πορευτούν στη Χάγη για να τις επιλύσουν.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως με την Τουρκία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο αναφοράς, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. «Η ΕΕ υπέγραψε τη Σύμβαση ως σύνολο και όχι κάθε κράτος ξεχωριστά. Συνεπώς, εάν η Τουρκία συμφωνήσει μαζί μας να συνομιλήσουμε και, σε περίπτωση διαφωνίας, να προσφύγουμε στη Χάγη και να χρησιμοποιήσουμε ως όρο αναφοράς το διεθνές δίκαιο, τότε (το πράγμα) θα είναι εύκολο. Είναι σαφές ότι, εάν η Τουρκία προσπαθήσει να το επιλύσει χρησιμοποιώντας όρους, όπως η ευθυδικία, τούτο μας οδηγεί να επισημάνουμε ότι η Τουρκία θέλει να ερμηνεύσει τα πράγματα και, υπό αυτή την ερμηνεία, να χρησιμοποιεί το casus belli, μια απειλή πολέμου εναντίον μας εάν ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών υδάτων. Στην περίπτωση αυτή το ζήτημα είναι αδύνατον να λυθεί» προσέθεσε ο κ. Δένδιας.

Η στάση του ΝΑΤΟ

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη στάση του ΝΑΤΟ έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας άδικη τη γραμμή των ίσων αποστάσεων της Συμμαχίας για τη χώρα μας. «Εμείς δεν είμαστε υπαίτιοι, κάποιος άλλος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπάρχει ένα θύμα αυτής της παραβίασης. Η τήρηση των ίσων αποστάσεων ισοδυναμεί, στην πράξη, με αδικία που διαπράττεται εις βάρος του θύματος της παραβίασης του δικαίου» επεξήγησε και τόνισε πως απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιεί τη Συμμαχία και τη συμμετοχή της σε αυτήν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, εξήρε τη στάση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ. «Αντελήφθη πολύ καλά το τι συνέβαινε και προσπάθησε πολύ να βελτιώσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορώ να ξεχάσω την τελευταία του ομιλία στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ για το πώς η Τουρκία χρησιμοποιούσε με εσφαλμένο τρόπο τη συμμετοχή της στη Συμμαχία» ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, «που διαθέτει στελέχη με μακρά πείρα σε ζητήματα-κλειδιά, να επιτύχει ό,τι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε, παρά τις προσπάθειες του Πομπέο».

Η πορτογαλική προεδρία

Επίσης, αναφερόμενος στη σημασία της τρέχουσας πορτογαλικής προεδρίας για την Ελλάδα ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Δένδιας είπε πως είναι ιδιαιτέρως σημαντική διότι συμπίπτει με την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. «Η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο του Συμβουλίου και θα συζητηθεί στις 25 Μαρτίου. Ως εκ τούτου, η πορτογαλική προεδρία καλείται να παίξει έναν σημαντικό ρόλο και όχι μόνο στο θέμα της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή σε όλη την περιοχή μας, όπως για παράδειγμα το θέμα της Λιβύης στη Βόρειο Αφρική» σημείωσε. Όσον αφορά την ανάληψη της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις Ευρώπης-ΗΠΑ, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι θα ασκήσει την ευρωπαϊκή προεδρία μια χώρα σχετικά μικρή, ανάλογη με την Ελλάδα και με παρεμφερή τρόπο σκέψης.

Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ερωτηθείς για την τουρκική ενταξιακή διαδικασία και το ενδεχόμενο μια μέρα η Τουρκία να αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε πως δεν πρόκειται απλώς για την υπογραφή μιας συνθήκης, αλλά για την ένταξη σε ένα πολιτισμικό αξιακό σύστημα, για ένα συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και αντίληψης των πραγμάτων, σημειώνοντας ότι η ΕΕ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία συνθήκη. «Συνεπώς, εάν η Τουρκία γίνει, κάποτε, μέλος της ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι, προηγουμένως, θα έχει συνυπογράψει και αποδεχθεί πλήρως αυτή τη μοναδική ευρωπαϊκή εμπειρία» σημείωσε και προσέθεσε: «Αυτό θα σήμαινε μια μεγάλη εποχή για την Τουρκία, μια μεγάλη εποχή για την ειρήνη, μια μεγάλη εποχή για την ΕΕ. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι η Τουρκία θα έχει αποδεχθεί και υιοθετήσει όλο το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν βλέπω κάτι τέτοιο να συμβαίνει, εκφράζοντας τη λύπη του για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή διαδικασία, κατά τα τελευταία χρόνια. «Ας ελπίσουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, η Τουρκία θα μπορέσει να αντιληφθεί με σαφήνεια τα οφέλη της παραμονής της κοντά στην Ευρώπη και, ποιος ξέρει, κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί και να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της ΕΕ και το Brexit, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως αισθάνεται πολύ υπερήφανος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλη λύπη για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Μόνο έτσι μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία – Άδικη η στάση του ΝΑΤΟ"

Κορωνοϊός: Στα 510 τα νέα κρούσματα - 20 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

27 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
30 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
30 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
31 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
52 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
16 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών 67 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
13 κρούσματα στην Π.Ε Ηρακλείου
2 κρούσματα στην Π.Ε Θάσου
2 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
2 κρούσματα στην Π.Ε Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς
12 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε.Νήσων
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης28 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου10 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης
1 κρούσμα στην Π.Ε Ρόδου
17 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
2 κρούσματα στην Π.Ε Σποράδων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
17 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.956.862 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 830.881 δείγματα.

Διαβάστε εδώ όλη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 510 τα νέα κρούσματα - 20 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Αριστείδης Αδαμόπουλος: Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

Ο νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος επίσης εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είναι ο άνθρωπος που κακοποίησε σεξουαλικά τη Σοφία Μπεκατώρου το 1998, όπως κατέθεσε η ίδια η “χρυσή” Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα. 

Ο γνωστός παράγοντας βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου, με 7 διαδοχικές θητείες. 

Παράλληλα, ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της τοπικής Ανατολικής Αττικής. H κομματική του ιδιότητα ανεστάλη μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη ΝΔ.

“Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αριστείδης Αδαμόπουλος: Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου"

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του ΙΟΠ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μετά την ανακοίνωση για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλήματος.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην επιστολή του εγκαλεί την Ομοσπονδία για την αντίδρασή της στις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του ΙΟΠ"

Τουρκία- S-400: Θα επαναληφθεί η πρόταση προς Μπάιντεν για κοινή ομάδας εργασίας

Η Τουρκία θα επαναλάβει την πρότασή της για τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές πλευρές της αγοράς των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, μόλις ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Τουρκία από το Πακιστάν χθες. «Θα επιδείξουμε ειλικρινείς προσπάθειες για τη βελτίωση των δεσμών μας. Αναμένουμε την ίδια προσέγγιση από τη διοίκηση Μπάιντεν», είπε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ελπίζει ότι θετικά βήματα θα γίνουν για τον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία- S-400: Θα επαναληφθεί η πρόταση προς Μπάιντεν για κοινή ομάδας εργασίας "

Από Δευτέρα και τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές

Ανοίγουν τα εμπορικά βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Με την ανακοίνωση η ομοσπονδία αναφέρει: «Καλωσορίζουμε τους συνάδελφους του εμπορικού τομέα των λαϊκών αγορών μας.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους. Από Δευτέρα πάλι όλα τα είδη στις λαϊκές αγορές για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Αγωνιζόμαστε τώρα για την μείωση των κενών μεταξύ των πάγκων από 5 μέτρα σε 2 μέτρα ώστε να μην χάνονται θέσεις εργασίας.

Όλοι μαζί ενωμένοι τηρούμε τα μέτρα σχολαστικά, παραμένουμε οι πιο ασφαλείς αγορές».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Από Δευτέρα και τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές"

Μ. Θεμιστοκλέους: Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθούν να μην χάνονται τα ραντεβού του εμβολιασμού

«Η  διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό  χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει καμία δόση χαμένη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους 

«Πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού. Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού», συμπληρώνει ο κ. Θεμιστοκλέους. 

«Ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες», καταλήγει.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Θεμιστοκλέους: Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθούν να μην χάνονται τα ραντεβού του εμβολιασμού "

Χιόνια και στην Αττική-Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό

Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Από τις 05.45 το πρωί, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση).

Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πριν από λίγο έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιόνια και στην Αττική-Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό"

Ο Άρμιν Λάσετ πρόεδρος του CDU και πιθανός διάδοχος της Μέρκελ στην Καγκελαρία

Μετά από έναν μαραθώνιο προεκλογικό αγώνα που διήρκεσε περίπου 10 μήνες ο Ο Άρμιν Λάσετ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εξελέγη πρόεδρος των Χτριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Γερμανία.

Στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας ο Άρμιν Λάσετ έλαβε 521 ψήφους από τους 1001 συνέδρους και ο Φρίντριχ Μερτς 466.

Στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας ο Μερτς είχε λάβει 385 ψήφους, ο Λάσετ 380 και ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν 224.

Μεταξύ των τριών υποψηφίων, ο Λάσετ, ο οποίος από το 2017 είναι ο πρωθυπουργός της πιο πυκνοκατοικημένου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι αυτός που υπερασπίζεται έντονα τη συνέχιση της πορείας της Ανγκελα Μέρκελ για ένα «κεντρώο CDU». Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Λάσετ δίνει έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στη συνεργασία με τις ΗΠΑ και σκοπεύει να πιέσει για περισσότερη συνεργασία με την Ουάσιγκτον για το κλίμα και την εμπορική πολιτική.

Με την εκλογή του Λάσετ, για πρώτη φορά στην ιστορία του CDU ένας πρώην ευρωβουλευτής αναλαμβάνει την ηγεσία του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη Γερμανία. Γνωρίζει άριστα τις δομές και τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και είναι περισσότερο ευρωπαϊστής από τους περισσότερους συναδέλφους του στους Χριστανοδημοκράτες, ιδίως σε ζητήματα όπως τα ευρωομόλογα. Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο νέος πρόεδρος του CDU στις Βρυξέλλες είναι το αυτό του Βίκτορ Ορμπάν, ήτοι εάν το κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας έχει ακόμα θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η μακρά περίοδος της εσωκομματικής διαδικασίας στο CDU είχε παγώσει οποιαδήποτε απόφαση εδώ και μήνες.

Ποιος είναι ο Άρμιν Λάσετ

Όταν ο Άρμιν Λάσετ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Φεβρουάριο, θεωρήθηκε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ειδικά μετά την απόφασή του να χρίσει εκπρόσωπο της εκστρατείας του τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας της χώρας Γενς Σπαν. Έναν εξαιρετικά δημοφιλή πολιτικό, ανοικτά ομοφυλόφιλο ο οποίος είναι παντρεμένος με τον δημοσιογράφο Ντάνιελ Φούνκε και έναν πιθανό του αντίπαλο, ο οποίος λόγω ακριβώς της δημοφιλίας του ενδέχεται να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ως πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας ο κ. Λάσετ αποφάσισε να εφαρμόσει πολύ χαλαρά περιοριστικά μέτρα, επιτρέποντας σε καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας να παραμείνουν ανοικτά (σ.σ στη Γερμανία την ευθύνη για την πολιτική υγείας την έχουν τα κρατίδια και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση), με αποτέλεσμα να λάβει το παρατσούκλι "laissez-faire Laschet" (σ.σ ειρωνικά ως «ο μη παρεμβατικός Λάσετ»). Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Λάσετ χαρακτηρίστηκε ως το αντίθετο του αποφασιστικού πρωθυπουργού της Βαυαρίας και ενός εκ των πιθανών διαδόχων της Μέρκελ, Μάρκους Ζέντερ.

Παντρεμένος με την Σουζάν Μαλανζρέ, μέλος μιας εκ των επιφανέστερων οικογενειών του Άααχεν, η οποία μετανάστευσε στη Γερμανία από το γαλλόφωνο Βέλγιο στις αρχές του 19ου αιώνα, ο κ. Λάσετ ο οποίος μιλάει άπταιστα γαλλικά, έχει οικοδομήσει ένα εντελώς αντίθετο προφίλ από αυτό του κ. Μερτς τον οποίο και κέρδισε στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

«Στη Γερμανία οι εκλογές κερδίζονται από τους κεντρώους ψηφοφόρους και όχι από τους ακραίους λαϊκιστές της Αριστεράς και της Δεξιάς» συνηθίζει να υπογραμμίζει. Ο ίδιος ο κ. Λάσετ εξακολουθεί να θεωρεί τη συνέχεια της πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ ως το βασικό του προτέρημα. «Το CDU πρέπει να γνωρίζει ότι τα 16 χρόνια που ήταν καγκελάριος η Μέρκελ ήταν καλά χρόνια και ότι πρέπει να στηρίξουμε τις πολιτικές της».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Άρμιν Λάσετ πρόεδρος του CDU και πιθανός διάδοχος της Μέρκελ στην Καγκελαρία"

Σοφία Μπεκατώρου: Η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας μετά την αποκάλυψη της για τη σεξουαλική κακοποίηση

Η σοκαριστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι στο παρελθόν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

tlife

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοφία Μπεκατώρου: Η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας μετά την αποκάλυψη της για τη σεξουαλική κακοποίηση"

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από Δευτέρα – Το SMS των 2 ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

Τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα για να μην οδηγηθούν και πάλι σε κλείσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο.

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε «εμείς δε φοβόμαστε για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος».

Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει τους ειδικούς να πει αν αυξήθηκαν τα κρούσματα. «Αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε. Θα παρεμβαίνουμε προληπτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τη άλλη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

«Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή». 

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν τα καταστήματα, κατά σύσταση των ειδικών, για μεγαλύτερη ασφάλεια. «Θα κρατήσω δύο αιτήματα των ειδικών και θα ζητήσω από τους εμπορικούς συλλόγους να τηρηθούν. Το ένα είναι όσα καταστήματα μπορούν να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα απολύμανσης του αέρα και το δεύτερο αν μπορούν οι επιχειρήσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, να κάνουν στο προσωπικό τους rapid test».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από Δευτέρα – Το SMS των 2 ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news