facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Κινδυνεύουν με φυλακή οι οπαδοί της ΑΕΚ για τα καπνογόνα στην ταράτσα: Οι δικηγόροι τους εξηγούν τι ισχύει και τι όχι – «Το τσουβάλιασμα και τα παράλογα του νόμου» (βίντεο)

Aύριο Τετάρτη δικάζονται οι 6 συλληφθέντες φίλαθλοι της ΑΕΚ, που κατηγορούνται για την χρήση καπνογόνων, σε ταράτσα κτιρίου απέναντι από το ΔΑΚ Λαμίας.

Οι δικηγόροι τεσσάρων από τους συλληφθέντες ανάμεσα τους και στρατιώτες, κ.κ Γιώργος Κατσαδήμας και Λεωνίδας Σταθόπουλος μίλησαν σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του LamiaPolis 87,7.

Οι δύο νομικοί, χαρακτήρισαν τον νόμο όχι απλά αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό, δίνοντας μάλιστα και παραδείγματα που αποδεικνύουν όπως λένε, το παράλογο του πράγματος…

Τι είπαν για την αυριανή δίκη

«Η κατηγορία η οποία αφορά όλους τους συλληφθέντες είναι ότι κρατούσαν αναμμένα καπνογόνα με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Στην ταράτσα βρέθηκαν 5 καπνογόνα τα οποία πέρασαν από χέρι σε χέρι για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Καταγράφηκαν από τις κάμερες αρχικά και προσήχθησαν 60 άτομα όσοι βρίσκονταν δηλαδή στην ταράτσα και εν τέλη συνελήφθησαν 6 τους οποίους είχε καταγράψει κάμερα.



Δεν επρόκειτο για κάποια οργανωμένη μετακίνηση οπαδών η φιλάθλων ήταν μεμονωμένα άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία ζήτησαν άδεια από τον ιδιοκτήτη προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την ταράτσα του σπιτιού μιας και η αναμέτρηση γίνονταν και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έριξαν καπνογόνο πουθενά δεν κινδύνευσε κανείς δεν γνώριζε επίσης κανείς ότι αυτό μπορεί να τον στείλει στη φυλακή με το νέο αθλητικό νόμο. Εάν αυτά τα ίδια παιδιά καθόντουσαν στην ίδια ταράτσα χωρίς διακριτικά με το σήμα της ΑΕΚ θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι απλώς γιορτάζουν τα γενέθλια του φίλου τους. Αλλά επειδή επρόκειτο για αθλητικό γεγονός δικάζονται με τον νέο αθλητικό νόμο όπου αν καταδικαστείς φυλακίζεσαι χωρίς το δικαίωμα έφεσης. Αυτά είναι παράλογα…

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο οι ποινές κυμαίνονται από τρεις μήνες έως και 5 χρόνια χωρίς αναστολή, δηλαδή εκτητέα. Πρόκειται για ένα νόμο όχι μόνο αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό. Αφού είναι ο μοναδικός νόμος που δεν σου δίνει το δικαίωμα έφεσης προκειμένου να διεκδικήσεις την ελευθερία σου. Κάτι που δεν γίνεται ούτε για τα βαριά κακουργήματα ήδη έχουν γίνει κινήσεις νομικών προκειμένου να προσβάλλουμε το νέο αθλητικό νόμο στο συμβούλιο της επικρατείας.

Ο νομοθέτης προσπάθησε να φτιάξει ένα νόμο προκειμένου να καταπολεμήσει και να εξαλείψει τη βία όμως τα τσουβάλιασε όλα και μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για παράδειγμα όταν κάποιος κρατήσει για μερικά δευτερόλεπτα ένα καπνογόνο ακόμη και σε έναν ιδιωτικό χώρο ή ακόμη και χιλιόμετρα μακριά από την αθλητική εκδήλωση πανηγυρίζοντας στιγμιαία το γκολ της ομάδος του ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να καταδικαστεί και να μπει φυλακή.

Πού ακριβώς βρίσκεται ο κίνδυνος και βιαιότητα στην περίπτωση αυτή; Για να καταλάβετε το παράλογο του πράγματος σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο ακόμη και αν παίζει για παράδειγμα στην Αθήνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και μία παρέα παιδιών που παρακολουθεί το ματς από το ραδιόφωνο σε μία παραλία της Σαντορίνης εάν κάποιος ανάψει καπνογόνο για να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του και καταγραφεί σε μία φωτογραφία τότε θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Εδώ τσουβαλιάζεται μία κατάσταση επειδή δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν.

Γνωρίζετε ότι εάν σε ένα καφενείο βλέπουν έναν αγώνα δύο παρέες αντίθετης ομάδας και μπει ένα γκολ η υπάρξει μια έντονη φάση να διαμαρτυρηθεί ο ένας να ακολουθήσει καυγάς και ίσως να πιαστούν στα χέρια, εάν έρθει η αστυνομία οι συλλεφθέντες θα δικαστούν με το νέο αθλητικό νόμο και κινδυνεύουν με φυλάκιση. Εάν οι ίδιες παρέες στο ίδιο καφενείο διαπληκτιστούν και ίσως πιαστούν στα χέρια για τα πολιτικά εκεί ίσως ενδεχομένως να υπάρξει μία μήνυση όπου θα πάει ο καθένας να δικαστεί και αν καταδικαστεί τελικά θα πάρει αναστολή. Αν μία παρέα ανάψει καπνογόνο σε μία πολιτική εκδήλωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το νόμο. Αν ανάψει κανείς βεγγαλικά σε γάμο, σε πάρτι, σε καρναβάλι ή όπου αλλού, στη χειρότερη να καταδικαστεί με βάση το γράμμα του νόμου με μία απλή ποινή αναστολής. Αν αυτό συμβεί με αφορμή μία οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή εκδήλωση με αθλητικό υπόβαθρο είτε στο γήπεδο είτε σε άσχετο χώρο, μπαίνεις μέσα.

Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να κυλήσει στην πράξη η εφαρμογή αυτή του νόμου. Καταρχάς υπάρχει άγνοια. Ακόμη και εμείς που είμαστε εξειδικευμένοι νομικοί στον τομέα του αθλητισμού ψάχνουμε κάθε μέρα τη τροποποιήσεις το νόμου. Τι ισχύει και τι άλλαξε.

Ειναι δυνατόν να ξέρει ο έλληνας πολίτης ή φίλαθλος τι ακριβώς ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ένα παιδί των 18 ετών που πήρε έξοδο από το στρατόπεδο και αντί να πάει να πιει καφέ πήγε να δει έστω και από μακριά την αγαπημένη του ομάδα και πανηγύρισε κρατώντας για μερικά δευτερόλεπτα ένα καπνογόνο, ότι αυτό θα μπορούσα να τον στείλει φυλακή; Και τώρα αναρωτιέται. Μα τι έκανα;

Εχουμε διαπιστώσει ότι μέχρι σήμερα τα δικαστήρια δείχνουν μία απροθυμία στην εφαρμογή του νόμου και αυτό είναι προς τιμή των δικαστών. Το τι νομοθετεί ο καθένας στη βουλή από οποιαδήποτε παράταξη είναι θέμα της βουλής και της νομοθεσίας. Τα δικαστήρια όμως καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί κάποιος να δικάζεται για διπλό κακούργημα π.χ για διακίνηση ναρκωτικών και να αφήνεται ελεύθερος και να κλείνονται στη φυλακή παιδιά που πανηγυρίζουν ένα γκολ έστω με καπνογόνο».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινδυνεύουν με φυλακή οι οπαδοί της ΑΕΚ για τα καπνογόνα στην ταράτσα: Οι δικηγόροι τους εξηγούν τι ισχύει και τι όχι – «Το τσουβάλιασμα και τα παράλογα του νόμου» (βίντεο)"

Καταζητείται αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής για πρόκληση πυρκαγιάς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη σύλληψη του υπαίτιου πρόκλησης της φωτιάς στο Λαύριο το πρωί της Τρίτης (12/3).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας του δήμου Λαυρεωτικής και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι ό αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Λαυρεωτικής Μιχάλης Συρίγος, που καταζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται κοντά στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, και η σχολική μονάδα είχε πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταζητείται αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής για πρόκληση πυρκαγιάς"

Απαράδεκτο: Έφυγαν οι ιερείς στο μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου – «Ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή»

Απαράδεκτο περιστατικό φέρεται να συνέβη πριν από δύο εβδομάδες στην Αγία Τριάδα του Πειραιά με πρωταγωνιστές ιερείς και τον πρώην υπουργό Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη και τα όσα μεταδόθηκαν στο «Πρωινό» του Ant1, πριν από δύο Κυριακές ήταν το μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου το οποίο θα τελούνταν στην Αγία Τριάδα του Πειραιά.

Ο πρώην υπουργός μαζί με ορισμένα ακόμα άτομα τα οποία ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη της, παρακολούθησαν την λειτουργεία και εν συνεχεία περιμέναν να τελεστεί το μνημόσυνο.

Τότε, ο ιερέας και ο ψάλτης αποσύρθηκαν και όσοι περίμεναν να τιμήσουν την μνήμη των δικών τους ανθρώπους έμεινα να περιμένουν στα βουβά να δουν τι θα ακολουθήσει.

Εν συνεχεία δημιουργήθηκε επεισόδιο εντός της εκκλησίας και ήρθε ένας άλλος ψάλτης ενώ τελικά ο ιερέας άλλαξε γνώμη και δέχθηκε να τελέσει το μνημόσυνο.

Τι λέει το περιβάλλον του Κώστα Κατσαφάδου

Η εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 επικοινώνησε με το περιβάλλον του Κώστα Κατσαφάδου το οποίο ανέφερε: «Το μνημόσυνο της μητέρας του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου έγινε την περασμένη Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά. Τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα στεναχώρησαν πολύ τον βουλευτή και δεν ήθελε να πάρει έκταση το θέμα για να μην αμαυρωθεί η μνήμη της μητέρας του, την οποία έχασε ξαφνικά. Θεώρησε ντροπιαστικό το γεγονός και για τον κόσμο που ήταν εκεί».

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας

Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» Γιώργος Λιάγκας δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του με τα όσα συνέβησαν εντός της Εκκλησίας.

«Απρέπεια, αν μου επιτρέπετε και το δικό μου σχόλιο. Δεν μπορεί η Εκκλησία να βεβηλώνει τη μνήμη ενός νεκρού. Να θες να μνημονεύσεις, να κάνεις ένα τρισάγιο ενός νεκρού στη μανούλα σου που πέθανε και να λέει ο παπάς “ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή μάνα”. Σοβαρά τώρα Αρχιεπίσκοπέ μου, Σεβασμιότατε, Μακαριότατε, όλα αυτά τα αποδέχεστε; Όλα αυτά αποτελούν την επίσημη θέση της Εκκλησίας; Να μη διαβάζετε τους γονείς των νεκρών ανθρώπων που ψήφισαν το νομοσχέδιο;

Εσείς είστε οι άνθρωποι εδώ δηλαδή που εκφράζετε τον λόγο αγάπης του Χριστού; Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε όλοι. Τι κάνετε; Διχάζετε τον κόσμο; Τιμωρείτε τον κόσμο και δεν διαβάζετε τους νεκρούς γονείς τους; Πραγματικά είστε περήφανος για τη στάση αυτή; Διώχνετε τον κόσμο από την Εκκλησία» ανέφερε ο παρουσιαστής.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαράδεκτο: Έφυγαν οι ιερείς στο μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου – «Ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή»"

Άδωνις Γεωργιάδης για το συμβάν με καρκινοπαθή στην Κρήτη: Κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε

«Υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες, είχαμε παρέμβει άμεσα», λέει στο Live News ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για το περιστατικό με τον αυτόχειρα καρκινοπαθή στην Κρήτη. Με παρέμβασή του στην εκπομπή του MEGA, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χρονου.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως 72χρονος καρκινοπαθής από το Ηράκλειο της Κρήτης έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς το φάρμακο που θα χρησιμοποιούσε για τη χημειοθεραπεία του, ήταν άφαντο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, με τους γιατρούς να του γράφουν ένα φάρμακο το οποίο δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών του. Μετά από έναν αγώνα δρόμου, το φάρμακο βρέθηκε τελικά και η χημειοθεραπεία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης (12.03.2024), ωστόσο την περασμένη Κυριακή (10.03.2024) ο ηλικιωμένος, μην αντέχοντας τους πόνους, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Με παρέμβασή του στο Live News, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χρονου, σημείωσε:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

«Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

«Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει», είπε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας έπειτα πως «θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα».

Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ξεκαθάρισε ο υπουργός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης για το συμβάν με καρκινοπαθή στην Κρήτη: Κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε"

Ρωσία: Πρόστιμο σε δύο γυναίκες επειδή δημοσίευσαν βίντεο με το φιλί τους

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε δύο γυναίκες στη Ρωσία, οι οποίες φιλήθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο και κατόπιν δημοσίευσαν ένα βίντεο με το φιλί τους, με φόντο την πλήρη καταστολή των κοινοτήτων ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα.

Σε αυτό το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται οι γυναίκες να κάθονται σε ένα τραπέζι και να προσποιούνται πως δέχονται μια πρόταση γάμου, προτού προσφέρουν η μία στην άλλη ένα δακτυλίδι και ανταλλάξουν ένα φιλί.

Οι κατηγορούμενες, δύο γυναίκες ηλικίας 19 και 24 ετών, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κρίθηκαν ένοχες βάσει ενός άρθρου κατά της «προπαγάνδας υπέρ των μη παραδοσιακών σχέσεων ή σεξουαλικών προτιμήσεων», ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της περιοχής του Κρασνοντάρ (νότια) στο Telegram.

Το δικαστήριο τις καταδίκασε στην καταβολή ενός «διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ρουβλιών η κάθε μία», ήτοι περίπου 500 ευρώ, παρά τη «συγγνώμη» που ζήτησαν νωρίτερα ενώπιον των αστυνομικών.

Σε πλάνα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti διακρίνεται η μία από τις νεαρές γυναίκες, με το πρόσωπό της να έχει καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία, να εξηγεί στον διοικητή της αστυνομίας ότι επρόκειτο για μία «πλάκα» που έκαναν στους ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τον Φεβρουάριο του 2024, αυτές οι δύο κάτοικοι της πόλης Κρασνοντάρ δημοσίευσαν ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο παρουσιαζόταν μια απρεπής συμπεριφορά σε έναν δημόσιο χώρο».

Από το 2013, ένας νόμος στη Ρωσία απαγορεύει την «προπαγάνδα» των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανήλικους.

Ο νόμος διευρύνθηκε στα τέλη του 2022 για να απαγορεύσει κάθε μορφή «προπαγάνδας» υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα βιβλία και τις ταινίες.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Πρόστιμο σε δύο γυναίκες επειδή δημοσίευσαν βίντεο με το φιλί τους"

Καιρός αύριο: Βροχές ακόμα και στην Αττική – Πού θα πέσουν καταιγίδες

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένους όμβρους.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές.
Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές ακόμα και στην Αττική – Πού θα πέσουν καταιγίδες"

ΑΑΔΕ: Πρώτο «λουκέτο» σε πρατήριο καυσίμων για 2 χρόνια για νοθευμένα καύσιμα

Στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων, για δύο έτη, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα έχει συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων, στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε Απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο έτη.

Τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Ο έλεγχος συντονίστηκε από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΑΑΔΕ με τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Πρώτο «λουκέτο» σε πρατήριο καυσίμων για 2 χρόνια για νοθευμένα καύσιμα"

Θεσσαλονίκη: «Χτυπούσε ο συναγερμός κι αυτοί ήταν μέσα» – Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε σπίτι

Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στο βίντεο ντοκουμέντο διάρκειας 1:06 καταγράφονται δύο άτομα, τα οποία τρέχουν μακριά από το σπίτι, που ήταν ο στόχος της διάρρηξης στη Θεσσαλονίκη.

Αυτοί οι δύο πιθανώς είναι οι τσιλιαδόροι, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα διακρίνονται και άλλοι δύο άντρες, οι οποίοι και εκείνοι τρέχουν μακριά από το σημείο. Όλα συνέβησαν όπως λέει στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στις 3 Μαρτίου, στις 9 παρά πέντε το βράδυ.

«Ήταν δύο τύποι που έκοβαν βόλτα πέρα δώθε, μετά ο ένας χτυπάει δύο φορές το κουδούνι και περιμένει και ξαφνικά αρχίζει να κλωτσάει την πόρτα, τέσσερις φορές πολύ δυνατά. Αυτός από τις κάμερες φαινόταν ότι μιλάει στο κινητό. Φαίνεται αυτοί οι δύο να φεύγουν και από μία άλλη κάμερα φαίνεται ένα ζευγάρι να τρέχει. Είχαν τσιλιαδόρους που τους ειδοποίησαν», τονίζει η ίδια στο newsit.gr.

Το ευτυχές ήταν ότι η ιδιοκτήτρια ήταν στο μαγαζί, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι της και έτσι κατάφερε να ακούσει τον συναγερμό.

«Πρόλαβαν και ανέβηκαν στον 2ο όροφο, δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο, τα άδειασαν βέβαια, πήραν ακόμα και φο μπιζού. Ένα καλό ρολόι, μία καλή σφυρίχτρα γιατί είμαι γυμνάστρια και ένα ματάκι. Δεν είχα πράγματα αξίας. Χτυπούσε ο συναγερμός και αυτοί ήταν μέσα.

Το μαγαζί μου είναι δίπλα και τους άκουσα. Το κατάλαβαν ότι τον άκουσα, γιατί με είδαν να πλησιάζω. Τρόμαξα, ήταν ένα περίεργο συναίσθημα» καταλήγει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έπεσε την περασμένη εβδομάδα θύμα διάρρηξης στη Θεσσαλονίκη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Χτυπούσε ο συναγερμός κι αυτοί ήταν μέσα» – Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε σπίτι"

Παραδόθηκε ο άνδρας που μαχαίρωσε μάγειρα σε ουζερί για μία μερίδα κοντοσούβλι

Παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές ο 52χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε στην κοιλιά έναν 65χρονο μάγειρα σε ουζερί στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του μήνα ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό, με αφορμή μία μερίδα κοντοσούβλι για την οποία ο κατηγορούμενος - θαμώνας του μαγαζιού διατύπωσε παράπονα.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, ο 52χρονος μετέβη το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Κατόπιν συνελήφθη και κρατείται για να οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκε ο άνδρας που μαχαίρωσε μάγειρα σε ουζερί για μία μερίδα κοντοσούβλι"

SOS από τον Δήμο Γαύδου: Λύση εδώ και τώρα για τους μετανάστες - Άλλοι 91 μέσα σε λίγες ώρες στο ακριτικό νησί (pics, vid)

Από το περασμένο Σάββατο οι αφίξεις στις ακτές του νησιού είναι καθημερινές. Άλλοι ενενήντα ένας αποβιβάστηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στην Τρυπητή, ανάμεσα τους και μια γυναίκα με τα τρία της παιδιά, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στο πλοίο της γραμμής να ταξιδέψει στη Γαύδο για να τους παραλάβει

«Η Γαύδος δεν αντέχει άλλο» διαμηνύει σε όλους τους τόνους η δήμαρχος του ακριτικού νησιού κ. Λίλιαν Στεφανάκη, που με ελάχιστα μέσα και προσωπικό καλείται να διαχειριστεί την συνεχή ροή μεταναστών των τελευταίων ημερών.

Από το περασμένο Σάββατο οι αφίξεις στις ακτές του νησιού είναι καθημερινές. Άλλοι ενενήντα ένας αποβιβάστηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στην Τρυπητή, ανάμεσα τους και μια γυναίκα με τα τρία της παιδιά, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στο πλοίο της γραμμής να ταξιδέψει στη Γαύδο για να τους παραλάβει.

Στην περιοχή έσπευσε πάντως πλωτό περιπολικό του λιμενικού σώματος και οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο μεταφοράς της μητέρας και των ανήλικων παιδιών της στα Χανιά όπου οι συνθήκες φιλοξενίας είναι ανθρώπινες.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, πριν συμβεί κάτι που θα είναι άσχημο για όλους», δήλωσε φανερά προβληματισμένη η δήμαρχος κ. Στεφανάκη, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά πως «προμήθειες δεν υπάρχουν, υπάρχουν ελάχιστα μέσα και αυτά είναι τα δεδομένα της Γαύδου. Αν δεν έρθει καράβι τι θα γίνουν οι άνθρωποι αυτοί», διερωτήθηκε.

Οι αριθμοί των μεταναστών που αποβιβάζονται στη Γαύδο φθάνουν πια σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ η συχνότητα των αφίξεων κάνει τη δημοτική αρχή του ακριτικού νησιού να ζητά λύση εδώ και τώρα. Είκοσι έξι μετανάστες Αιγυπτιακής καταγωγής αποβιβάστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Τρυπητή και από εκεί περπατώντας έφτασαν μέχρι τον οικισμό Κόρφος όπου έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους.

Άλλοι εξήντα πέντε, Αιγύπτιοι στην πλειοψηφία τους και επτά από το Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην Τρυπητή. Ανάμεσα τους μια μητέρα με τα τρία παιδιά της ηλικίας από τριών έως δέκα ετών καθώς και είκοσι τρεις ανήλικοι από 15 έως 17 ετών. Δεν διευκρινίζεται αν και οι ενενήντα ένας επέβαιναν στο ίδιο πλωτό ή αν έφτασαν με δύο διαφορετικά.

METANASTES

Λίλιαν Στεφανάκη: Αδύναμη η Γαύδος να ανταποκριθεί στις ροές

Στη Γαύδο ο μοναδικός στεγασμένος χώρος που μπορεί να διατεθεί για τη φιλοξενία τόσων ανθρώπων και που χρησιμοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ως λύση ανάγκης, είναι ακατάλληλος, ενώ είναι αμφίβολο αν μπορεί να εξασφαλιστεί και η σίτισή τους. Ο ένας και μοναδικός αστυνομικός υπάλληλος του νησιού έχει αναλάβει τη φύλαξη τους και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι που καλούνται να ρυθμίσουν την προσωρινή παραμονή των μεταναστών στη Γαύδο.

metanastes

«Οι προμήθειες είναι περιορισμένες. Η αλήθεια είναι πως όλοι ξέρουμε πόσο ευάλωτη και αδύναμη είναι η Γαύδος. Δεν είναι δυνατόν να αντέξει μια τέτοια κατάσταση. Ο δήμος Γαύδου έχει δυο τρεις ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το νησί. Το τελευταίο διάστημα το μόνο που κάνουμε είναι να ασχολούμαστε με τους μετανάστες. Το μέλλον του νησιού, οι δημότες μας, όλα έχουν μείνει πίσω», εξήγησε η κ. Λίλιαν Στεφανάκη η οποία αναγνωρίζει πως για πρώτη φορά υπήρξε κινητικότητα από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, σημειώνει όμως πως στην πράξη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Η δήμαρχος έχει υποβάλλει αίτημα εδώ και καιρό για τοποθέτηση δύο λιμενικών υπαλλήλων στη Γαύδο και μάλιστα έχει παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη στέγαση τους. Πηγές ωστόσο από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, θεωρούν σχεδόν απίθανη μια τέτοια προοπτική, δεδομένου ότι ήδη οι ελλείψεις στους υφιστάμενους σταθμούς στη νότια Κρήτη είναι μεγάλες.

Σε κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης βρίσκονται και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη εξήγησε ότι οι διαδικασίες καταμέτρησης όπως και οι δικογραφίες, διενεργούνται με ταχύτατους ρυθμούς από τις λιμενικές αρχές των Χανίων γεγονός που εξυπηρετεί στην μικρής διάρκειας παραμονή των μεταναστών στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Καλαθά, είτε στον σταθμό υποδοχής επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας. Σήμερα η κ. Ζερβουδάκη σημείωνε στο neakrtii.gr, πως αν χρειαστεί να φιλοξενήσει ο δήμος Χανίων κάποιους από τους ενενήντα ένα που έφτασαν στη Γαύδο, υπάρχει η δυνατότητα.

Η αναγνώριση του προβλήματος από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη και η προαναγγελία ότι θα επισκεφτεί την Κρήτη αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι οι τοπικές αρχές θα μπορέσουν συντονισμένα και από κοινού να διεκδικήσουν μια λύση, που πάντως δεν θα προσανατολίζεται στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο νησί. Με δεδομένο ότι οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Λιβύης προς τη Γαύδο και τα νότια παράλια της Κρήτης συνεχίζονται με αμείωτο πια ρυθμό, οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους για καταστάσεις εκτός ελέγχου και καλούν την κυβέρνηση να δράσει σε όλα τα επίπεδα.

neakriti 

Διαβάστε Περισσότερα » "SOS από τον Δήμο Γαύδου: Λύση εδώ και τώρα για τους μετανάστες - Άλλοι 91 μέσα σε λίγες ώρες στο ακριτικό νησί (pics, vid)"

Θεσσαλονίκη: Αυστηρότατες ποινές θα επιβάλλονται από 1η Μαΐου σε όσους ασκούν βία κατά των υγειονομικών και των ασθενών στα νοσοκομεία

Αυστηρότατες ποινές θα επιβάλλονται από την 1η Μαΐου σε όσους ασκούν βία κατά των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και κατά των ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Όσοι ασκούν βία κατά των υγειονομικών, το πιο πιθανόν είναι να οδηγηθούν στη φυλακή, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς.

«Στην κυβέρνηση είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί στο πλαίσιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που θα ισχύει από την 1η Μαΐου, θεσπίσαμε επιτέλους μία διάταξη πάρα πολύ σαφή και συγκεκριμένη, με την οποία προστατεύονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι ασθενείς στα νοσοκομεία, όταν ασκούν το λειτούργημα τους ή περιθάλπονται.

Πιστεύουμε ότι αυτή η διάταξη θα προστατεύσει όλους όσοι εργάζονται σκληρά στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τις ημέρες της εφημερίας, από λεκτικές επιθέσεις ή και μια άλλου είδους βία σωματική, και θα τους προστατεύσει αποτελεσματικά, γιατί οι προβλεπόμενες ποινές δεν αστειεύονται. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να το πάρουν όλοι» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.

Επισημαίνοντας ότι όσοι ασκούν βία θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε:

«Κατά συνέπεια, λοιπόν, ας το σκέφτονται πάρα πολύ όλοι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους να διαπράξουν τέτοιες ενέργειες. Πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ γιατί στα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχει τάξη, πρέπει να υπάρχει ηρεμία, γιατί οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και επομένως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όταν ασκούν το λειτούργημά τους.

Δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένοι σε πράξεις βίας, είτε είναι λεκτικές είτε σωματικές. Γι’ αυτό, αυτό που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει εξειδίκευση του νομοθετικού πλαισίου για τα ιατρικά σφάλματα.

Το φαινόμενο της βίας εναντίον των γιατρών δεν έχει θέση

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς καθιερώθηκε στην Ευρώπη πριν από τρία χρόνια. «Είναι μία ημέρα που σηματοδοτεί ότι το φαινόμενο της βίας εναντίον των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσοι συνεργάζονται στα νοσοκομεία δεν έχει θέση.

Πρέπει να παταχθεί πριν να διογκωθεί και φτάσει τις διαστάσεις που έχει σε άλλα σημεία του πλανήτη, για έναν και κύριο λόγο: η βία εναντίον της ιατρικής μπλούζας ουσιαστικά είναι βία εναντίον των ασθενών, διότι ο άνθρωπος που λειτουργεί υπό καθεστώς οποιασδήποτε απειλής ή φόβου αποδίδει λιγότερα απ’ όσα του επιτρέπουν οι δυνάμεις του και οι γνώσεις του. Κι αυτό είναι μία τεράστια αδικία για τους ασθενείς πρωτίστως.

Η πρόσφατη νομοθεσία μας δίνει πολύ μεγάλη ικανοποίηση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι μέσα στο νοσοκομείο, η έννοια της βίας απλώς δεν υπάρχει. Ανεξαρτήτως λόγου, πολύ απλά, βία δεν νοείται. Δεν το επιτρέπει η κουλτούρα μας, δεν το επιτρέπει ο ευρωπαϊκός μας πολιτισμός» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στόχος όλων είναι ο μηδενισμός των περιστατικών βίας. «Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό εργάζονται κάτω από συνθήκες burnout, εργάζονται κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης.

Φυσικά οι πολίτες σε κάποιες περιπτώσεις ταλαιπωρούνται λόγω των αδυναμιών που έχει το σύστημα υγείας, αλλά αυτά δεν πρέπει να οδηγούν σε καμία περίπτωση σε περιστατικά βίας απέναντι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υγειονομικό προσωπικό.

Οι συνθήκες στα νοσοκομεία πρέπει να βελτιωθούν

Οι συνθήκες στα νοσοκομεία πρέπει να βελτιωθούν, προσλήψεις στα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν για να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, αλλά πρέπει και ο καθένας να γνωρίζει ότι το νέο καθεστώς του ποινικού κώδικα ορίζει αυστηρότατες ποινές και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό και την κυβέρνηση που στάθηκε δίπλα μας σ’ αυτό το αίτημά μας, να γίνει αυτό το αδίκημα ιδιώνυμο» ανέφερε ο κ. Νίτσας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επικράτησε ένταση καθώς γιατροί και υγειονομικοί μπήκαν στην αίθουσα κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αυστηρότατες ποινές θα επιβάλλονται από 1η Μαΐου σε όσους ασκούν βία κατά των υγειονομικών και των ασθενών στα νοσοκομεία"

Βρυξέλλες εναντίον… Βρυξελλών: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μηνύει την Κομισιόν για τον Όρμπαν

Σαν βόμβα έσκασε το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για το deal ύψους 10,6 δισ. ευρώ με την Ουγγαρία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πάει στα δικαστήρια την Κομισιόν, μετά την απόφαση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να «ξεπαγώσει» ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη Βουδαπέστη, τα οποία δεν δίνονταν στη χώρα λόγω διαφθοράς και εξαιτίας της ανησυχίας για το κράτος δικαίου.

Η απόφαση να ξεκλειδώσει τελικά το ποσό πάρθηκε λόγω της πίεσης που δεχόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, για να άρει ο Όρμπαν το βέτο για τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το «Politico», η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε τη Δευτέρα σχεδόν ομόφωνα -16 μέλη υπέρ, ένα κατά και καμία αποχή- να προσφύγει η Επιτροπή στο δικαστήριο για παραβίαση της υποχρέωσής της να προστατεύει τα χρήματα των φορολογουμένων από κατάχρηση.

Η απόφαση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, να «ξεπαγώσει» τα κεφάλαια αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές, οι οποίοι την κατηγόρησαν ευθέως για τη στάση της να υποκύψει τελικά στον εκβιασμό του Όρμπαν.

«Πιστεύουμε πως έχουμε μια ισχυρή υπόθεση, καθώς η Κομισιόν ακύρωσε τον εαυτό της στο εάν η Ουγγαρία σέβεται το κράτος δικαίου», δηλώνει ο ευρωβουλευτής, Ντάνιελ Φρόιντ, προσθέτοντας ότι «το δικαστήριο της ΕΕ πάντα στήριζε την ανεξαρτησία των δικαστηρίων». Η κίνηση της επιτροπής έχει σχεδιαστεί ως «ένα σημάδι προς τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ανταλλάσσεται με συμφωνίες με τον Όρμπαν», είπε ο Φρόιντ.

Οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη (14/3) για να ανάψουν το τελευταίο «πράσινο φως» στην πρόεδρο του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να προσφύγει η Επιτροπή στο δικαστήριο πριν από την προθεσμία της 25ης Μαρτίου. Μαζί με τους ηγέτες του S&D, των Πρασίνων, της Αριστεράς και των Φιλελευθέρων, ο αρχηγός του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, θα ψηφίσει υπέρ της κίνησης, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τα επόμενα βήματα αναμένεται να λάβουν χώρα στη συνάντηση των προέδρων των κομμάτων, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» στη Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να πάει την Κομισιόν στα δικαστήρια έως τις 25 Μαρτίου. 

Αξιωματούχοι λένε στο «Politico» ότι μαζί με τους ηγέτες των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, της Αριστεράς και των Φιλελεύθερων υπέρ αναμένεται να ψηφίσει και ο Μάνφρεντ Βέμπερ. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες εναντίον… Βρυξελλών: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μηνύει την Κομισιόν για τον Όρμπαν"

Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το κάλεσμα διαμαρτυρίας για την αφίσα του «Αδέσποτα Κορμιά»

Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης για σήμερα, από τις 2 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται «καθώς ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η παραπάνω απαγόρευση ισχύει για τους παρακάτω δρόμους: Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη – Αναγεννήσεως – 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία – μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου (έως του σημείου που η 30ης Οκτωβρίου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.

Η αφίσα για το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» που προκάλεσε σάλο

Η απαγόρευση αποφασίστηκε καθώς σήμερα στις 19:00 υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία στον Ολύμπιον σχετικά με την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά», στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που απεικονίζει μια γυμνή έγκυο γυναίκα σε σταυρό. Μία ώρα νωρίτερα (18:00), φεμινιστικές οργανώσεις καλούν σε διαμαρτυρία στο ίδιο σημείο, με αφορμή την επίθεση σε queer άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους.

adespota kormia afisa

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το κάλεσμα διαμαρτυρίας για την αφίσα του «Αδέσποτα Κορμιά»"

Κλάπηκε η προτομή του Οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα από την Κεντρική πλατεία του Μενιδίου

Μπροστά σε ένα απροσδόκητο περιστατικό κλοπής που συνιστά πρωτοφανή ασέβεια προς τη μνήμη του Μενιδιάτη Οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα, καθώς και προς την ιστορία της πόλης των Αχαρνών, βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες οι δημότες των Αχαρνών.

Με έκπληξη διαπίστωσαν οι περαστικοί νωρίς το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, την κλοπή της χάλκινης προτομής του ήρωα Μήτρου Λέκκα από τη βάση της. Η προτομή βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου και αποτελούσε σύμβολο του αγώνα των Μενιδιατών κατά της Τουρκοκρατίας.

Η προσφορά του Μενιδιάτη Οπλαρχηγού, Μήτρου Λέκκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και η κλοπή της προτομής του αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια απώλεια ενός πολιτιστικού αγαθού, αλλά και μια προσβολή στην κληρονομιά και τη μνήμη των Μενιδιατών.

Η Αστυνομία και οι Αρχές πρέπει να ενεργήσουν άμεσα και αποφασιστικά προκειμένου να εντοπίσουν τους ένοχους και να επαναφέρουν την προτομή αυτή στο σημείο που βρισκόταν, εξαλείφοντας κάθε υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλειας και της σεβαστής μνήμης του Μήτρου Λέκκα ενός αγωνιστή που έδωσε την ζωή του για να δει ελεύθερη την πατρίδα του από τους Τούρκους.

acharnaika-nea

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλάπηκε η προτομή του Οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα από την Κεντρική πλατεία του Μενιδίου"

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 21χρονου – Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 21χρονος στα Κύμινα Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας (11.03.24).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες γύρω από τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Θεσσαλονίκη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές στον 21χρονο, που τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση, με συνέπεια να συλληφθούν πέντε άτομα, ηλικίας 17 έως 22 ετών, τρεις Έλληνες και δύο Αλβανοί.

Το θύμα νοσηλεύεται έκτος κινδύνου, ενώ αστυνομικοί του Α.Τ. Δέλτα ανέλαβαν την προανάκριση, με τα κίνητρα της επίθεσης να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 21χρονου – Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι"

Ηράκλειο: Με τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι νεκρός 56χρονος (φωτογραφίες)

Με προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε σπίτι στις Κάτω Γούβες του Δήμου Χερσονήσου και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Αρχικά εκλήθη η πυροσβεστική Υπηρεσία, για φωτιά στο εν λόγω σπίτι, από όπου έβγαιναν πυκνοί καπνοί.

Ωστόσο οι πυροσβέστες  ανακάλυψαν το πτώμα ενός άνδρα στο χώρο, που δεν σχετίζεται με τη φωτιά.

φωτιά σπίτι κάτω γούβες

Το πτώμα του 56χρονου έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι, γεγονός που οδηγεί σε δύο σενάρια: την αυτοχειρία ή την εγκληματική ενέργεια, με το πρώτο να θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε και ένας αυτοσχέδιος βρόγχος.

Ο άτυχος 56χρονος, που παλαιότερα δούλευε ως οδηγός στον πρώην δήμο Γουβών, φέρεται να έβαλε την κάννη του κυνηγετικού όπλου στο στόμα και να πάτησε τη σκανδάλη.

φωτιά σπίτι κάτω γούβες

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται αυτή την ώρα ιατροδικαστές, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Με τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι νεκρός 56χρονος (φωτογραφίες) "

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,3 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Κυριαρχία Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Προβάδισμα 16,3 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην Τρίτη θέση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic. gr.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 12,2% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,5%.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων ως προς την πρόθεση ψήφου, έχουν ως εξής:

ΝΔ: 28,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 12,2%

ΠΑΣΟΚ: 10,5%

ΚΚΕ: 6,5%

Ελληνική Λύση: 8%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2%

Σπαρτιάτες: 1,9%

ΝΙΚΗ: 4,7%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Την ίδια, μπροστά με 12,5 μονάδες βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;», οι απαντήσεις με ποσοστά έχουν ως εξής:

ΝΔ: 24,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 12,2%

ΠΑΣΟΚ: 10,5%

ΚΚΕ:6%

Ελληνική Λύση: 10,2%

ΝΙΚΗ: 4,2%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,1%

Σπαρτιάτες: 1,5%

Άλλο: 9,6%

Δεν έχω αποφασίσει: 15,1%

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, 6 στους 10 ψηφοφόρους θα ψηφίσουν έχοντας ως βασικό κριτήριο την ιδεολογία τους. Στον αντίποδα, μόνο το 14% θα επιλέξει πρόσωπο και το 7% την κομματική τους ένταξη.

Παράλληλα, το 47% θεωρεί «πολύ/αρκετά πιθανό» να ψηφίσει για να στείλει μήνυμα στο κόμμα του για τις πολιτικές επιλογές με τις οποίες διαφωνεί, ενώ ρο 46% δηλώνει «λίγο/καθόλου πιθανό».

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: 39,8%

Δημήτρης Κουτσούμπας: 24,4%

Στέφανος Κασσελάκης: 22,8%

Κυριάκος Βελόπουλος: 19,6%

Ζωή Κωνσταντοπούλου: 17,1%

Νίκος Ανδρουλάκης: 14,5%

Δημήτρης Νατσιός: 11,9%

Βασίλης Στίγκας: 7%

Σε ερώτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Κασσελάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό το 41% απαντά τον κ. Μητσοτάκη, το 14% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 7% τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,3 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Κυριαρχία Μητσοτάκη στην καταλληλότητα"

Σοκ στο Ηράκλειο: Έδωσε τέλος στη ζωή του ο καρκινοπαθής που περίμενε το φάρμακο - Δεν άντεξε τους πόνους

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος του καρκινοπαθούς που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή, μην αντέχοντας τους πόνους, περιμένοντας φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του αλλά δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες ημέρες το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη και είχε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί το φάρμακο αυτό για τον καρκίνο του πνεύμονα καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος Γιάννης Τουρνάς που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν καθώς ήταν πωλητής βιβλίων σε λαικές,  δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, πέφτοντας ουσιαστικά θύμα του ΕΣΥ.

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο εξάδελφός του Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό. 

"Μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε" είπε ο κ. Σαρτζετάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Ράδιο Κρήτη, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη, ωστόσο ο 72χρονος δεν πρόλαβε να κάνει την θεραπεία.

Αφησε σημείωμα στα παιδιά του

Ό κ. Σαρτζετάκης ανέφερε επίσης ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας  μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί αυτός ο άνθρωπος καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον "Άννα στον Καϊάφα".

Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Και όχι μόνο αυτό το φάρμακο που περίμενε και δεν υπήρχε, διακινείται στα φαρμακεία και κάθε φορά που κάθε καρκινοπαθής ετοιμάζεται να εισαχθεί στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία θα έπρεπε πρώτα να το αγοράσει από το φαρμακείο και στη συνέχεια να το προσκομίσει στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει την θεραπεία του. Η αξία του φαρμάκου είναι 11,75€ και η συμμετοχή για τους καρκινοπαθείς είναι μηδενική την ώρα που στο Ηράκλειο οι ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα είναι πολλοί.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση καταδεικνύει για άλλη μια φορά την αναλγησία του κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας που αφήνει ασθενείς στη μοίρα τους που πλέον εάν δεν έχουν χρήματα για να γιατρευθούν κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στο Ηράκλειο: Έδωσε τέλος στη ζωή του ο καρκινοπαθής που περίμενε το φάρμακο - Δεν άντεξε τους πόνους "

Αναβιώνει η υπόθεση κακοποίησης της Αμαλίας, όταν ήταν 12 ετών, από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την κακοποίηση που καταγγέλλει ότι υπέστη ως ανήλικη από τον προπονητή της, η νεαρή Αμαλία. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε δεκτό, όπως και πρωτόδικα, το αίτημα η μαρτυρία της 24χρονης σήμερα κοπέλας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να μιλήσει για τα γεγονότα που, όπως καταγγέλλει, βίωσε στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών στα χέρια του προπονητή ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ωρωπού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πρώτη του ελληνικού MeToo που έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου.

Στο αίτημα να διεξαχθεί η κατάθεση χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων αντέδρασε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, η οποία εξέφρασε τη θέση ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν ότι σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή γυναίκα μιλά για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της.

Μάλιστα, η νεαρή αθλήτρια κλήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί σχετικά με αυτό το ντοκιμαντέρ, με την Αμαλία να διευκρινίζει πως δεν έχει μιλήσει στα ΜΜΕ και στα κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.
Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Ο 41χρονος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τα δύο από τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνταν (γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης 12-14 ετών σε ασέλγεια), και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, ενώ αρνήθηκε το αδίκημα του βιασμού για το οποίο πρωτόδικα αθωώθηκε. Ωστόσο, η έφεση που ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης τον φέρνει αντιμέτωπο και πάλι με το αδίκημα του βιασμού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβιώνει η υπόθεση κακοποίησης της Αμαλίας, όταν ήταν 12 ετών, από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα"

Airbnb: Απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των καταλυμάτων

Η Airbnb αποφάσισε να απαγορεύσει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό καταλυμάτων που μισθώνονται στον ιστότοπό της, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η εταιρεία, δηλώνοντας ότι θέλει να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των πελατών της.

Η επιχείρηση μίσθωσης καταλυμάτων επέτρεπε προηγουμένως τις κάμερες ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι διάδρομοι ή το σαλόνι, εφόσον ήταν σαφώς ορατές στην καταχώριση του καταλύματος.

Ωστόσο ορισμένοι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρήκαν κάμερες που ήταν κρυμμένες στο κατάλυμα που είχαν μισθώσει, και ορισμένες σε χώρους όπου πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιωτική ζωή.

«Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πλατφόρμας να απλοποιήσει την πολιτική της σε σχέση με τις κάμερες ασφαλείας και άλλες συσκευές, και έτσι να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή της κοινότητας οικοδεσποτών και ταξιδιωτών», σημειώνει η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Η νέα αυτή πολιτική, όπως και η ενίσχυση των κανόνων για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, θα τεθούν σε ισχύ στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την επιχείρηση.

«Ο στόχος μας με αυτούς τους νέους κανόνες είναι να προσφέρουμε στην κοινότητα μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά το τι μπορεί να περιμένει στην Airbnb», σημειώνει η Τζούνιπερ Ντάουνς, υπεύθυνη κοινότητας και συμπράξεων, σε δήλωσή της η οποία αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται από την Airbnb για την προστασία των καταλυμάτων, σύμφωνα με την επιχείρηση.

Όσον αφορά τις εξωτερικές κάμερες, θα είναι υποχρεωτικό να γνωστοποιείται η παρουσία τους και το μέρος στο οποίο είναι τοποθετημένες πριν από οποιαδήποτε επιβεβαίωση κράτησης και δεν θα επιτρέπονται σε ορισμένους χώρους, όπως τα κλειστά εξωτερικά ντους ή οι σάουνες, πρόσθεσε η επιχείρηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Airbnb: Απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των καταλυμάτων"

Σητεία: Προσποιήθηκαν ότι πουλούσαν προικιά, μπήκαν σε σπίτι και πήραν 1.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Ένας 56χρονος και μία 52χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από μια 80χρονη 1.000 ευρώ

Ξεγέλασαν μια ηλικιωμένη, μπήκαν στο σπίτι της και την έκλεψαν. Ο λόγος για ένα ζευγάρι, έναν 56χρονο άνδρα και μία 52χρονη που συνελήφθησαν άμεσα χθες (11.03.2024) το απόγευμα στο Λασίθι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρύ Γιαλού και του Κλιμακίου  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο 56χρονος και η 52χρονη με το πρόσχημα της πώλησης ειδών προικός και ένδυσης εισήλθαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Σητείας  και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από  έπιπλο της οικίας της το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Οι δύο δράστες κινούμενοι με ΙΧΕ αυτοκίνητο αναζητήθηκαν, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Επίσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα άσκησης πλανοδίου εμπορίου και κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης εγκληματική δραστηριότητας.

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Σητεία: Προσποιήθηκαν ότι πουλούσαν προικιά, μπήκαν σε σπίτι και πήραν 1.000 ευρώ από ηλικιωμένη"

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το Μεσολόγγι – Ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης

Πολλές είναι οι ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος σήμερα τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην περιοχής του κοιμητηρίου του Αγ. Λάζαρου.

Στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος “ξήλωσε” υπόστεγα, πέργκολες, καλώδια ηλεκτροδότησης και δέντρα.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο νεκροταφείο, ενώ για αρκετή ώρα υπήρξε διακοπή ρεύματος.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενεργοποίηση της πολιτικής προστασίας του δήμου Μεσολογγίου για παροχή συνδρομής με μηχανολογικά εξοπλισμό.

messolonghinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το Μεσολόγγι – Ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης"

Ανησυχία στη Λάρισα – Οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία έχει γεμίσει ποντίκια

Ένα τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και μερικούς μήνες σε περιοχή εντός της πόλεως της Λάρισας και ειδικότερα στη συνοικία της Νέας Πολιτείας επί της οδού Τσιτσάνη, όπου ντουζίνες από ποντίκια καθημερινά «σουλατσάρουν» στην περιοχή αποτελώντας απειλή για τη δημόσια υγεία.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 7ο ΕΠΑΛ, βορειοδυτικά  του 15ου Γυμνασίου – Λυκείου έχει γίνει κυριολεκτικά τρυπητήρι από τις εκατοντάδες τρύπες που έχουν ανοίξει τα τρωκτικά, από όπου και πετάγονται διαρκώς βγαίνοντας και στον δρόμο, αλλά και στις γύρω περιοχές όπου υπάρχουν και τα παραπάνω σχολεία.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν το γεγονός και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, καθώς ο πληθυσμός των ποντικιών αυξάνεται δραματικά.

Ο φακός του onlarissa.gr, βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε το γεγονός.

 

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία στη Λάρισα – Οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία έχει γεμίσει ποντίκια"

Κρήτη: Ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου

Σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών, συγχωνεύοντας τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Η κατηγορία του ήταν η σεξουαλική εκμετάλλευση ενός ανήλικου αγοριού, με τον κατηγορούμενο να αρνείται επιμόνως τις κατηγορίες εναντίον του.

Το περιστατικό αυτό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, αφού ο κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο στις φυλακές της Τρίπολης, περιμένοντας τη δίκη του.

Σε αντίθεση με αυτό, ένας 47χρονος γιατρός κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος από το δικαστήριο για κατηγορίες προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν είχε επίγνωση ότι το άτομο με το οποίο είχε επαφή μέσω διαδικτύου ήταν  ανήλικο και είχε απομακρυνθεί μόλις κατάλαβε το γεγονός.

Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιφατικές απόψεις και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εκδίκασε την υπόθεση με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Η καταδίκη του 67χρονου λυράρη αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news