facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Τρόμος στην Εύβοια: Απόπειρα αρπαγής 12χρονης μαθήτριας – Οι φωνές της τρομάξαν τους επίδοξους απαγωγείς

Απόπειρα αρπαγής μίας 12χρονης μαθήτριας έγινε το πρωί της Παρασκευής (20/10) στην Εύβοια, ένα γεγονός που έχει τρομοκρατήσει την τοπική κοινωνία.

Το συμβάν έγινε στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, στο χωριό Τριάδα.

Το 12χρονο κορίτσι περίμενε στη στάση του λεωφορείου, όταν δύο άγνωστοι πλησίασαν απειλητικά προς το μέρος της με σκοπό να την αρπάξουν.

Το παιδί έβαλε αμέσως τις φωνές, αφού κατάλαβε ότι ήταν απόπειρα αρπαγής, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι απαγωγείς να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία, κάνοντας καταγγελία, και έτσι η 12χρονη περιέγραψε ακριβώς το συμβάν στην κατάθεσή της.

Η 12χρονη, ανέφερε πως τα δύο άτομα την πλησίασαν με ένα αυτοκίνητο τύπου station, με φιμέ τζάμια. Εκεί το παιδί αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους, άρχισε να φωνάζει και έτσι οι επίδοξοι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, το παιδί ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του οι οποίοι έσπευσαν στο ΑΤ Ψαχνών και έκαναν την καταγγελία. 

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στην Εύβοια: Απόπειρα αρπαγής 12χρονης μαθήτριας – Οι φωνές της τρομάξαν τους επίδοξους απαγωγείς"

Τουρκία: «Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ ισοδυναμούσε με έγκριση της καταστροφής της Γάζας από τις ΗΠΑ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε απόψε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, αυτήν την εβδομάδα, ισοδυναμούσε με έγκριση εκ μέρους των ΗΠΑ της καταστροφής της Γάζας και αυτό «σημειώθηκε από την ιστορία».

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT Haber, ο Φιντάν είπε ότι το Ισραήλ «άλλαξε το αφήγημα» σχετικά με την εμπλοκή του στην έκρηξη που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η αυριανή σύνοδος του Καΐρου να οδηγήσει σε μια συμφωνία με την οποία θα σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ.

«Ασφαλώς, το ότι ο Μπάιντεν ήρθε εκεί πέρα υπό αυτές τις συνθήκες και βρέθηκε σε θέση, κατά κάποιο τρόπο, να εγκρινει την καταστροφή στη Γάζα, σημειώθηκε από την ιστορία. Για πολλούς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αλλά δημιουργεί μια αντίληψη που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά αποτελέσματα για την Αμερική», είπε.

Ο Φιντάν είπε επίσης ότι η Τουρκία προτείνει ένα σύστημα εγγυήσεων στους ομολόγους της ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στη σύγκρουση. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει εγγυήτρια για την παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε, καλώντας και άλλες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτό το σύστημα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ ισοδυναμούσε με έγκριση της καταστροφής της Γάζας από τις ΗΠΑ»"

Ο Standard and Poor’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία

Την πολυπόθητη επενδυτική αξιολόγηση απέκτησε η Ελλάδα για πρώτη φορά από 14 χρόνια. Ο οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, σε ΒΒΒ- από ΒΒ+, , δίνοντας μάλιστα σταθερό outlook.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική, αφού πρόκειται για τον πρώτο από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης (Fitch, Moody’s, S&P) που δίνει το investment grade στη χώρα.

Έχει βέβαια προηγηθεί σχετική κίνηση της DBRS στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και οι Scope και R&I που ωστόσο δεν αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ. Επόμενη ημερομηνία – σταθμός η 1η Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται η αξιολόγηση από Fitch.

Σύμφωνα με το report της Standard and Poor’s, τα δημόσια οικονομικά της χώρας βελτιώνονται, λόγω και των προσπαθειών δημοσιονομικής σύγκλισης ενώ από την κρίση του 2009-15 έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών.

Οι πρόσθετες δομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με τα κεφάλαια της ΕΕ, θα στηρίξουν ισχυρή ανάπτυξη έως το 2026, υποστηρίζοντας και τη συνεχιζόμενη μείωση του χρέους.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά το σταθερό outlook, αντανακλά τα ισορροπημένα ρίσκα στο εξωτερικό περιβάλλον που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομία, σε συνδυασμό με την προσδοκία ότι τα συνεχιζόμενα πρωτογενή πλεονάσματα θα συνεχίσουν να μειώνουν το χρέος.

Ο οίκος θα μπορούσε να προχωρήσει σε υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου εάν οι επιδόσεις στον προϋπολογισμό και οι εξωγενείς ανισορροπίες, όπως από ένα αυξημένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, επιδεινωθούν σημαντικά περισσότερο των εκτιμήσεων.

Στον αντίποδα, ο οίκος θα μπορούσε να αναβαθμίσει την Ελλάδα εάν ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ υποχωρήσει περαιτέρω, σε αντίστοιχα επίπεδα με τις άλλες οικονομίες με αντίστοιχη αξιολόγηση.

Ο οίκος Standard and Poor’s θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί εάν συνεχιστούν τα ισχυρά πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλη χρονική περίοδο και από τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, σε συνδυασμό με την πλήρη ανάπτυξη των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα.

Χατζηδάκης: Παραπάνω από θετική η έκθεση της Standard and Poor’s

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της S&P, τόνισε: «Η S&P είναι ο τέταρτος κατά σειρά οίκος αξιολόγησης και ο δεύτερος αναγνωρισμένος από την ΕΚΤ που αποδίδει τους τελευταίους μήνες επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια.

Η ίδια η έκθεση της S&P είναι παραπάνω από θετική και τόσο εύγλωττη που προσωπικά δεν έχω τίποτε να προσθέσω. Ας τη διαβάσουν όσοι κατ’ εξακολούθηση προσπαθούν να υποτιμήσουν τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».

Και ο κύριος Χατζηδάκης συνέχισε: «Η χώρα είναι μπροστά σε ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας καθώς συνδυάζονται το σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής με την πολιτική σταθερότητα. Και είναι πατριωτικό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να προχωρήσουμε μπροστά προς όφελος όλων των Ελλήνων, ιδιαίτερα δε των ασθενέστερων».

«Η Ελλάδα θα παραμείνει προσανατολισμένη στην πολιτική της δημοσιονομικής σοβαρότητας»

«Όπως υπογράμμισα πρόσφατα και στο ECOFIN, η Ελλάδα ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας, είναι και θα παραμείνει προσανατολισμένη στην πολιτική της δημοσιονομικής σοβαρότητας.

Πολιτική που αποτελεί τη μοναδική σταθερή βάση για την διατήρηση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές, την προσέλκυση επενδύσεων και την διατηρήσιμη ανάπτυξη».

Γιατί αποδίδεται στην Ελλάδα η επενδυτική βαθμίδα

Υπενθυμίζεται ότι η S&P υπογραμμίζει στη σχετική της έκθεση, πως αποδίδει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα επειδή συντρέχουν οι ακόλουθοι παράγοντες:

1. Η σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί, η οποία υποστηρίζεται από ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και έχει σαν αποτέλεσμα, η ελληνική κυβέρνηση να υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους που η ίδια θέτει.

2. Η καθαρή εντολή που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

3. Η συνεχιζόμενη μείωση του δημοσίου χρέους το οποίο σύμφωνα με την S&P αναμένεται να διαμορφωθεί στο 145% του ΑΕΠ το 2023 και στο 138 % το 2026, έναντι 189 % του ΑΕΠ το 2020.

Ο οίκος σημειώνει ακόμη ότι ενώ το χρέος παραμένει υψηλό, «το προφίλ του είναι ένα από τα πιο ευνοϊκά από όλα τα κράτη που αξιολογούμε καθώς η μέση σταθμισμένη διάρκεια του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 17,2 έτη στο τέλος Ιουνίου 2023 και οι πληρωμές τόκων αντιστοιχούν σε σχετικά χαμηλό (5,6%) ποσοστό των εσόδων της γενικής κυβέρνησης».

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση: «Η ανάκαμψη από την κρίση χρέους και στη συνέχεια από την πανδημία COVID-19 ενίσχυσε την αύξηση των επενδύσεων και την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Η ταχεία ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών οδήγησε σε σημαντική πρόοδο στη μείωση της φοροδιαφυγής και σε βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Οι ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού, της ναυτιλίας και της μεταποίησης τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την πρόοδο στην πώληση και διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώθησαν σε πρόσθετες επενδύσεις». Σημειώνεται ακόμη το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, παρά τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών. Και αυτό λόγω των επιδόσεων – ρεκόρ στον τουρισμό, της αύξησης των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και της βελτίωσης της χρηματοδότησης της οικονομίας. Επίσης, ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να εξομαλύνεται και βαδίζει προς τον στόχο της ΕΚΤ για επίπεδα κάτω του 2%».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Standard and Poor’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία"

Πόρισμα ΕΛΑΣ για είσοδο Κροατών χούλιγκαν στη χώρα: Λάθη και παραλείψεις σε 6 αξιωματικούς – Επίπληξη και πρόστιμο οι ποινές

Λάθη και παραλείψεις αποτυπώνονται στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους Κροάτες Χούλιγκαν που έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και στα αιματηρά επεισόδια που έγιναν και δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Πριν από μια εβδομάδα παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιστράτηγος που έκανε την έρευνα εντόπισε για έξι αξιωματικούς, λάθη και παραλείψεις, στο χειρισμό που έκαναν ή δεν έκαναν στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Στο πόρισμα, κατά πληροφορίες, ο Επιτελάρχης προτείνει για τα λάθη των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, να τιμωρηθούν με πειθαρχικές ποινές που ξεκινούν από την απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι χρηματικά πρόστιμα.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες ποινές που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η πρόταση αφορά τρείς ανώτατους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικούς του αρχηγείου, και έναν αξιωματικό από την επαρχία.

Όμως, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, αποτελεί στίγμα για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς, καθώς η ποινή θα συμπεριλαμβάνεται στο φάκελό τους και δεν να θετικό για τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τις ποινές θα παρθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς που είχαν καρατομηθεί μετά την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, δεν προκύπτουν ευθύνες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΕΛΑΣ για είσοδο Κροατών χούλιγκαν στη χώρα: Λάθη και παραλείψεις σε 6 αξιωματικούς – Επίπληξη και πρόστιμο οι ποινές"

ΗΠΑ: Ένοχος δήλωσε συγκατηγορούμενος του Τραμπ - Ομολόγησε ότι προσπάθησε να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια

Tρίτος συγκατηγορούμενος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο δικηγόρος Κένεθ Τσίσεμπρο, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σχεδίου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια, δήλωσε ένοχος σήμερα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας.

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο που καταλήγει σε συμφωνία με την εισαγγελία τις τελευταίες 24 ώρες. Είχε προηγηθεί η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ, που επρόκειτο αρχικά να δικαστεί την Δευτέρα μαζί με τον Τσίσεμπρο αλλά θα αποφύγει τελικά τη δίκη. Δήλωσε ένοχη για έξι αδικήματα συνωμοσίας με σκοπό την παρέμβαση στην υλοποίηση του εκλογικού έργου.

Ο 62χρονος Τσίσεμπρο βαρυνόταν με επτά κατηγορίες αλλά δήλωσε ένοχος μόνο για πλαστογραφία, κατά τη σημερινή εμφάνισή του σε δικαστήριο, στην Ατλάντα. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.000 δολαρίων και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Θα πρέπει επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Τζόρτζια, με ανοιχτή επιστολή του.

Προκειμένου να μπουν στο αρχείο οι υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του, ο Τσίσεμπρο συμφώνησε να καταθέσει στις μελλοντικές δίκες άλλων κατηγορουμένων, όπως του Τραμπ και του πρώην προσωπικού δικηγόρου του, του Ρούντι Τζουλιάνι.

Μεταξύ άλλων ο Τσίσεμπρο φερόταν ότι συνέταξε και έστειλε σημειώματα με σκοπό να αντικατασταθούν οι Δημοκρατικοί εκλέκτορες του Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια από Ρεπουμπλικάνους, προσκείμενους στον Τραμπ.

Συνολικά 19 άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση αυτή. Εκτός της Πάουελ και του Τσίσεμπρο, ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Σκοτ Χολ, είχε δηλώσει ένοχος στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Τραμπ πρόκειται να δικαστεί στις 4 Μαρτίου από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει το αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ: Ένοχος δήλωσε συγκατηγορούμενος του Τραμπ - Ομολόγησε ότι προσπάθησε να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια"

Γαλλία: «Απειλές» για βόμβες σε 18 αεροδρόμια, 10 εκκενώθηκαν

Δεκαοκτώ αεροδρόμια στις περιφέρειες της Γαλλίας έγιναν στόχος νέων ψεύτικων συναγερμών για βόμβα σήμερα το πρωί, δέκα από τα οποία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές που υπόσχονται ότι οι «επιτήδειοι» που είναι οι δράστες των μηνυμάτων αυτών, θα τιμωρηθούν.

Από την Τετάρτη που άρχισε αυτό το κύμα απειλών, η λειτουργία των μεγάλων αεροδρομίων που εξυπηρετούν το Παρίσι, δηλαδή του Σαρλ-ντε-Γκολ και του Ορλί, δεν επηρεάστηκε.

«Βλέπουμε από την Τετάρτη μια αύξηση των συναγερμών για βόμβα, των ψεύτικων συναγερμών στα αεροδρόμιά μας. Και θέλω να το πω ξεκάθαρα, οι εξυπνάκηδες και οι φαρσέρ που επιδίδονται σε αυτού το είδους το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα πολύ ανόητοι, και μάλιστα πολύ επικίνδυνα άτομα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου, οι αερομεταφορές διαταράσσονται σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Την Τετάρτη, 17 αεροδρόμια είχαν δεχθεί απειλές, εκ των οποίων 15 εκκενώθηκαν. Την Πέμπτη σε 25 αεροδρόμια σήμανε συναγερμός και μέτρα εκκένωσης ελήφθησαν σε 19 μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον υπουργό.

Οι συναγερμοί σήμερα, μετά τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν, «γενικά τελείωσαν την ώρα που μιλάμε», πρόσθεσε ο υπουργός αργά το απόγευμα.

«Όλοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν μια κακή φάρσα, να φοβίσουν, ας γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδίκημα που τιμωρείται αυστηρότατα και βαρύτατα, ότι θα ταυτοποιηθούν και ο καθένας μεταξύ αυτών θα τιμωρηθεί. Κινδυνεύουν με δύο έως τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε ο Μπον.

Ο υπουργός δεν ανέφερε τα ονόματα των αεροδρομίων στα οποία σήμανε συναγερμός σήμερα αλλά μια προηγούμενη αναφορά από αερολιμενική πηγή έκανε λόγο για 14 εγκαταστάσεις που επηρεάστηκαν και ανέφερε τα αεροδρόμια σε Μπορντό, Μπεζιέ, Λιλ, Μποβέ, Ταρμπ, Νάντη, Βρέστη, Τουλούζη, Καρκασόν, Λιόν-Μπρον, Πο, Νίκαια, Μπιαρίτς και Ρεν.

Πολλά αεροδρόμια, όπως στο Μπορντό, τη Νάντη, τη Λιλ, την Τουλούζη, την Καρκασόν και τη Βρέστη επιβεβαίωσαν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, όπως και στο Περπινιάν και τη Βασιλεία-Μιλούζ.

Ωστόσο η δυσλειτουργία ήταν λιγότερο σοβαρή σήμερα σε σχέση με την Τετάρτη, όταν ορισμένα αεροδρόμια είχαν καθυστερήσεις πτήσεων έως 3 ώρες.

Το αεροδρόμιο που είχε τις περισσότερες καθυστερήσεις σήμερα ήταν στη Νίκαια-Κυανή Ακτή αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον νομό Αλπ-Μαριτίμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: «Απειλές» για βόμβες σε 18 αεροδρόμια, 10 εκκενώθηκαν"

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την έξοδο και στον Φίλη: Αν συμμερίζεται τις απόψεις Τζουμάκα, γιατί παραμένει στο κόμμα;

Την πόρτα της εξόδου «δείχνουν» πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση προς τον Νίκο Φίλη, μετά τη δήλωση του για τον Στέφανο Τζουμάκα. «Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι ''έχει εγκατασταθεί η ολιγαρχία και η διαπλοκή'' μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του», αναφέρουν κομματικές πηγές, απαντώντας στον πρώην υπουργό.

«Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική».

«Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, ανεβάζοντας το εσωκομματικό θερμόμετρο.

Φίλης για διαγραφή Τζουμάκα: «Ο Κασσελάκης αγνοεί το καταστατικό»

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επιτέθηκε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι επιδιώκει εκκκαθαρίσεις διαφωνούντων και εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Φίλη έχει ως εξής:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κασσελάκης: «Ο Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Με μία ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία δανείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε πως παρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα, στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει πως «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω». Στην ίδια ανάρτηση τονίζει: «Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως "ολιγαρχικό" και "διαπλεκόμενο"».

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σαφές μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, μετά τις φωνές αμφισβήτησης που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα από στελέχη της «Ομπρέλας».

Τι είπε ο Στέφανος Τζουμάκας για τον Στέφανο Κασσελάκη

Σφοδρότατη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Τζουμάκας, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.

«Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί και θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών… Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί ακούστηκαν οι αναφορές των κ. Τσακαλώτου και Σκουρλέτη στην Πολιτική Γραμματεία και όχι η δική του, σχολίασε «δεν είπανε για εμένα γιατί θέλουν να στήσουν το ματς Καρέζη – Βουγιουκλάκη οι ‘’μεν και οι δεν’’».

«Μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες», υποστήριξε.

«Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε, εκτιμώντας επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πηγές ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την έξοδο και στον Φίλη: Αν συμμερίζεται τις απόψεις Τζουμάκα, γιατί παραμένει στο κόμμα;"

Το Νοσοκομείο Κορίνθου διαψεύδει τον Πολάκη

Σε διάψευση προχώρησε το Νοσοκομείο Κορίνθου, μέσω ανακοίνωσης, για ανάρτηση του υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης στη δημοσίευσή του ανέφερε πως συγγενικό του πρόσωπο που βρέθηκε στο εν λόγω νοσοκομείο, έλαβε χαρτί στο οποίο αναγράφονταν τα είδη που θα έπρεπε να αγοράσει ο ίδιος.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κυριάκο Μητσοτάκη!!

Συγχαρητήρια Κικίλια ,Κοντοζαμάνη,Πλεύρη,Χρυσοχοΐδη!

Καταφέρατε και γυρίσατε τα νοσοκομεία στο 2012-13 του Άδωνι και Βορίδη.

Αυτό το χαρτί της φωτογραφίας έδωσαν σε συγγενικό μου πρόσωπο την προηγούμενη Παρασκευή 13/10 στο νοσοκομείο ΚΟΡΙΝΘΟΥ όπου εισήχθη μετά από τραυματισμό !!!!!!

»Να πάει να αγοράσει από το Φαρμακείο αυτά που έπρεπε να του προσφέρει το νοσοκομείο!!! ΚΡΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ 2015-19 ,που αυτό το σταματήσαμε, που ενισχύσαμε το νοσοκομειο αυτό όπως και όλα με χρήματα στον προϋπολογισμό , καινούργιο εξοπλισμό και ανοίξαμε και 4 νέα κρεβάτια ΜΕΘ.

»Είναι ελεεινό και τρισάθλιο μετά από πανδημία να γυρνάμε ξανά στα κατορθώματα του Άδωνι που αγόραζαν οι ασθενείς υλικά από φαρμακεία !!

ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗ ΑΚΟΥΣ;;;;;

Υγ μην πει κανείς πως δεν έχει τη σφραγίδα του νοσοκομείου το χαρτί. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι …»

Μέσω ανακοίνωσης, το Νοσοκομείο Κορίνθου διαψεύδει τα παραπάνω, αναφέροντας:

«Με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαψεύδεται το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ.Πολάκη στο διαδίκτυο, ότι ζητούνται από τους ασθενείς του Νοσοκομείου διάφορα είδη προς χρήση τους.

»Τα αναφερόμενα είδη χρησιμοποιούνται προφανώς από τις αποκλειστικές νοσοκόμες που τους επιμελούνται και αφορούν εξυπηρέτηση των ασθενών από εκείνες.

»Ουδέποτε ζητήθηκαν από προσωπικό του Νοσοκομείου μας τα είδη αυτά .

»Το Νοσοκομείο διαθέτει πλήρη επάρκεια οικονομικών πόρων και έχει προμηθευτεί έγκαιρα αντίστοιχο υγειονομικό υλικό.

»Αντιπαρερχόμαστε τους μειωτικούς για το Νοσοκομείο μας υπαινιγμούς και το μόνο που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι η Μ.Ε.Θ. λειτουργεί από εικοσαετίας εκτός από έναν χρόνο περίπου το 2015 – 2016 και πλέον και ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας οι κλίνες της αυξήθηκαν έως επτά (7) . Επιπλέον τονίζουμε ότι την τελευταία τετραετία λειτουργήσαμε έως εξήντα (60) κλίνες Covid, επαναλειτουργήσαμε την κλειστή παιδιατρική κλινική, αυξήσαμε πρόσφατα κατά 40% τις κλίνες της Ψυχιατρικής κλινικής και τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και απογευματινή βάρδια στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.α. που αποφεύγουμε να αναφέρουμε.

»Ας μην ασχολούμαστε με ποταπά και τριτεύοντα αλλά ας αρκεστούμε στην προσπάθεια που προαναφέρουμε.»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Νοσοκομείο Κορίνθου διαψεύδει τον Πολάκη"

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ – Και ο Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα

Με μια ειρωνική ανάρτηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικεφαλής της «Ομπρέλας» σχολιάζει την προαναγγελία διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

«Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς τα δύο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζει δηλαδή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα τόσο ως ειλημμένη απόφαση («έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος») όσο και ως απλή παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει την ευθύνη να πάρει τη σχετική απόφαση.

Νίκος Φίλης: Απαράδεκτη απόφαση

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο Νίκος Φίλης που χαρακτηρίζει «απαράδεκτη»« την ενέργεια του προέδρου τον οποίο κατηγορεί ότι δεν γνωρίζει «ούτε το καταστατικό, ούτε την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τζουμάκας: «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου»

«Δημοκρατική εκτροπή» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Στέφανος Τζουμάκας.

Το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά», αλλά και πως «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του».

Η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα: «Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.

Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του.
Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας. Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, «δύο κόσμοι». Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού. Οι πολίτες μας κρίνουν».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ – Και ο Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα"

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα (20/10) ότι έλαβε προειδοποίηση από τις ισραηλινές δυνάμεις να «εκκενώσουν αμέσως» το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας, το οποίο στεγάζει πάνω από 400 ασθενείς και 12.000 εκτοπισμένους πολίτες.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς στη διεθνή κοινότητα, λέγοντας: «Καλούμε τον κόσμο να αναλάβει άμεση και επείγουσα δράση για να αποτρέψει μια νέα σφαγή όπως αυτή που συνέβη στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist Hospital».

Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσανατολικό: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας"

Ουκρανία: Νέα αποδεικτικά στοιχεία του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία

Επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αδιακρίτως επιθέσεις και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων βιασμών και μεταφοράς παιδιών στη Ρωσία.

«Η Επιτροπή κατέγραψε νέα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ρωσικές αρχές έχουν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και αντίστοιχα εγκλήματα σε περιοχές που περιήλθαν στον έλεγχό τους στην Ουκρανία» αναφέρεται σε έκθεση που διαβιβάσθηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που απαριθμεί μεταξύ άλλων τις επιθέσεις στις πόλεις Ούμαν και Χερσώνα.

«Η Επιτροπή πρόσφατα κατέγραψε στοιχεία για τις επιθέσεις που έπληξαν μη στρατιωτικούς στόχους, όπως πολυκατοικίες, έναν σιδηροδρομικό σταθμό, καταστήματα και μια αποθήκη, προκαλώντας πολυάριθμες απώλειες».

Η Ρωσία αρνείται σθεναρά ότι διαπράττει θηριωδίες ή πλήττει αμάχους στην Ουκρανία.

Η επιτροπή δήλωσε ότι έχει καταγράψει περιπτώσεις βιασμών «με τη χρήση βίας ή ψυχολογικού εξαναγκασμού».

«Τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν αφού οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια των θυμάτων. Τα θύματα ανέφεραν βιασμούς υπό την απειλή όπλου και απειλές ότι θα τα σκοτώσουν ή θα προκαλέσουν άλλη σοβαρή βλάβη στα θύματα ή στους συγγενείς τους», αναφέρεται στην έκθεση της επιτροπής.

Η επιτροπή προσθέτει ότι έχει τεκμηριώσει τη μεταφορά 31 παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία τον περασμένο Μάιο και «συμπεραίνει ότι ήταν μια έκνομη απαγωγή και ένα έγκλημα πολέμου».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι πήρε με τη βία Ουκρανόπουλα, λέγοντας ότι μετέφερε τα παιδιά που βρέθηκαν σε ορφανοτροφεία ή χωρίς γονική φροντίδα, στη Ρωσία για τη δική τους ασφάλεια και εγκατέστησε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα παιδιά σε συγγενείς τους εκεί.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή στη Γενεύη δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την έκθεση της επιτροπής.

Η επιτροπή διαπίστωσε επίσης τρεις περιπτώσεις στις οποίες οι ουκρανικές αρχές διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος ατόμων τα οποία κατηγόρησαν για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Νέα αποδεικτικά στοιχεία του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία"

Εκδότης Εθνικού Κήρυκα: Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κεντροδεξιές απόψεις – Διαφωνούσε με την κυβέρνηση του 2015

Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη φοιτητικά του χρόνια, όταν και αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα, είχε «κεντροδεξιές απόψεις» ανέφερε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, Ηρακλής Διαματάρης.
Ο ίδιος σημείωσε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν ήταν στο UPENN, συμφοιτητής με την αδερφή μου τη Βανέσσα, που ηγείται της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας, έγραφε μια στήλη όχι σταθερή για τα οικονομικά ζητήματα της Αμερικής και της Ελλάδας, αυτή η συνεργασίας υπήρχε για περίπου 5 χρόνια. Δεν έπαιρνε αμοιβή απλά δημοσίευε τις απόψεις του».

Όσο για το πού τοποθετούνταν τότε πολιτικά ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; «Γενικά ο Στέφανος θα έλεγα ότι ήταν με την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι οι απόψεις του ήταν κεντροδεξιές για τα οικονομικά ζητήματα. Ελεύθερη αγορά, καπιταλισμός. Προέρχεται από τη Wall Street και τον επηρέασε αυτή η εμπειρία του.

Αυτά είναι τα πιστεύω του. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τον προβλημάτισε και το έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα. Θυμάμαι ότι βγήκε πολύ έντονα για το 2015, μιλούσε για μεγάλα λάθη. Ειδικά όταν πήγαμε σε δεύτερες εκλογές. Είχε γράψει αρκετά ότι υπήρχε λάθος χειρισμός στην όλη κατάσταση και ότι αν το έκαναν για δεύτερη φορά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Έχουμε προσωπική επαφή, τον ξέρω καλά, ξέρω και τον Τάιλερ. Ο Στέφανος είναι μετρημένος άνθρωπος, έχει σοβαρές απόψεις γιατί έχει ταξιδέψει και έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του. Καταλαβαίνει και μπορεί να συνδέει ιδέες. Έχει μια αυτοπεποίθηση που όσο και δύσκολο να είναι ένα έργο, γι’ αυτόν είναι εφικτό. Νομίζω ότι αυτό θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑίος ψηφοφόρος».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδότης Εθνικού Κήρυκα: Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κεντροδεξιές απόψεις – Διαφωνούσε με την κυβέρνηση του 2015"

Αλέξης Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη»

«Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Αλέξης Κούγιας», ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντώντας τελικά αν παραιτήθηκε ή όχι από την υπεράσπιση της 34χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία των 3 παιδιών της στην Πάτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι δεν παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, κάτι που είπε και στην ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα (20.10.2023) το μεσημέρι.

Στη θυελλώδη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στο δικαστήριο, γιατί δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ κάποιον κατηγορούμενο όσα χρόνια είναι δικηγόρος. «Δεν έχω αφήσει ποτέ πελάτη μου. Και βέβαια θα επιστρέψω στη δίκη. Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας», ξεκαθάρισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Στην ερώτηση αν η αρχική ανακοίνωση παραίτησης και η αποδοχή της από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια κίνηση για να κερδίσει χρόνο ενόψει της απολογίας της, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε «ποιο χρόνο; Για ποιο πράγμα; Αλίμονο μετά από 9 μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα που αναδείχθηκαν στη διαδικασία».

«Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες, με τη βιβλιογραφία απέδειξαν ότι είναι αθώα. Επίσης το κυριότερο από όλα: Ο ιατροδικαστής που κατέστησε κατηγορουμένη την κ. κατηγορουμένη, ο κ. Μπουζιάνης, είπε τα εξής: Ότι στην Αστυνομία έγραψαν άλλα από την κατάθεση του.

“Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. Εγώ ποτέ δεν είπα αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η ουσία είναι αυτή”, ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι του άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γιατροί στο Παίδων είπαν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, που δεν βρήκαν τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρωτάγανε τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη. Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές. Και στα άλλα δύο παιδιά. Ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση. Δεν είχαν κανένα αιτιολογικό να απορρίψουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο κ. Μπουζιάνης», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως στα δικαστήρια 50 χρόνια. Για αυτό ζήτησα χρόνο. Θέλω να μιλήσω με τον κ. Βερβεσό, γιατί είμαι μέλος του ΔΣΑ και τον εκπροσωπώ, και να ενημερώσω την κ. Πισπιρίγκου για το τι συμβαίνει. Είχα αρνηθεί να αναλάβω την κ. Πισπιρίγκου, γιατί είχα πρόβλημα υγείας, είχα τον Λιγνάδη και άλλες υποθέσεις. Διάβασα τη δικογραφία, είδα τα σκάνδαλα σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου, από την Αστυνομία. Όταν το είδα είπα ότι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να δώσω το «παρών». Η δίκη έπρεπε να γίνει «fast track». Φτάσαμε εννέα μήνες μετά να μην επιτρέπονται να έρθουν μάρτυρες», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη»"

Ηλ. Κασιδιάρης: Δεκτό το αίτημα για 5ήμερη άδεια

Δεκτό έκανε το συμβούλιο φυλακών Δομοκού το αίτημα του καταδικασθέντα σε 13 χρόνια κάθειρξη και επιπλέον έξι μήνες Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της χρυσής αυγής να του χορηγηθεί πενθήμερη άδεια.

Το αίτημα είχε υποβάλει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις οποίες ήταν υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών ήταν ομόφωνη με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλ. Κασιδιάρης: Δεκτό το αίτημα για 5ήμερη άδεια"

Καιρός αύριο: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος . Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι- απόγευμα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει"

Φίλης κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα: Απαράδεκτη ενέργεια – Ο πρόεδρος μάλλον δεν γνωρίζει το καταστατικό

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης με αφορμή την προαναγγελία της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα. Ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη»« την ενέργεια του προέδρου τον οποίο κατηγορεί ότι δεν γνωρίζει «ούτε το καταστατικό, ούτε την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα: Απαράδεκτη ενέργεια – Ο πρόεδρος μάλλον δεν γνωρίζει το καταστατικό"

Λιμενικό: Εντοπίστηκαν 22 μετανάστες στο Γύθειο - Είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και πήγαιναν στην Ιταλία

Για την ύπαρξη ατόμων αγνώστων λοιπών στοιχείων στην περιοχή του οικισμού Δρυ στην Ανατολική Μάνη, προερχόμενα από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Σώστη, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης το Λιμεναρχείο Γυθείου, λαμβάνοντας σήμα από το αστυνομικό τμήμα Αερόπολης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στο σημείο έσπευσαν δυο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος και σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης εντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί.

Ένας εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος στον οικισμό Γερολιμένα και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 25 ετών εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν. Κατά δήλωσή τους οι προαναφερθέντες είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής από τη Βεγγάζη της Λιβύης με μηχανοκίνητη λέμβο, με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 έως 7.000 ευρώ έκαστος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε προσαραγμένη σε βραχώδη ακτή του Αγίου Σώστη στην Ανατολική Μάνη η ανωτέρω λέμβος, η οποία μεταφέρθηκε στον λιμένα Καραβοστασίου και στη συνέχεια ανελκύθηκε στη ξηρά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λιμενικό: Εντοπίστηκαν 22 μετανάστες στο Γύθειο - Είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και πήγαιναν στην Ιταλία"

Πάρνηθα: Χειροβομβίδες βρήκε περιπατητής στο ύψος του τελεφερίκ – Επί τόπου ΤΕΕΜ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρνηθα για 4 χειροβομβίδες που βρήκε ένας περιπατητής σε μονοπάτι στο ύψος του τελεφερίκ και ειδοποίησε τις Αρχές.

Επί τόπου στην Πάρνηθα σπεύδουν ΤΕΕΜ για να ερευνηθούν οι χειροβομβίδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρνηθα: Χειροβομβίδες βρήκε περιπατητής στο ύψος του τελεφερίκ – Επί τόπου ΤΕΕΜ"

ΑΑΔΕ: Ανοιχτό για διορθώσεις και συμπληρώσεις το μητρώο POS

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τις επιχειρήσεις ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα διορθώσεων και συμπληρώσεων στο Μητρώο POS.

Υπενθυμίζεται ότι το Μητρώο POS έχει δημιουργηθεί με βάση τις πληροφορίες που η ΑΑΔΕ λαμβάνει από τους παρόχους POS.

Μέχρι σήμερα, το Μητρώο έχει επεξεργαστεί 2,5 εκατομμύρια εγγραφές, που αφορούν πάνω από 1 εκατομμύριο POS.

Από σήμερα και έως τις 31/10/2023, οι επιχειρήσεις, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE ► Μητρώο & Επικοινωνία ► Στοιχεία Επιχείρησης, μπορούν, όπου απαιτείται, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν την εικόνα των ενεργών POS, που διέθεταν κατά την 30/9/2023, δηλώνοντας τα POS, που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία, τα οποία έχουν αποσταλεί από τους παρόχους.

Διευκρινίζεται ότι ως ενεργό νοείται το POS, που δύναται να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση συναλλαγών με κάρτα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται ή διατίθεται ως εφεδρικό, για την περίπτωση λειτουργικής βλάβης ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τη Διασύνδεση POS - Ταμειακών Συστημάτων, από την οποία επιχειρήσεις και λοιποί εμπλεκόμενοι (Λογιστές, Πάροχοι κλπ.) μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με:

- τις επιμέρους υποχρεώσεις κάθε εμπλεκομένου
- τις διαθέσιμες επιλογές ταμειακών συστημάτων και POS
- το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη του έργου

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ανοιχτό για διορθώσεις και συμπληρώσεις το μητρώο POS"

Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στην Άρτα

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε συμπλοκή που είχαν με Ρομά έξω από κατάστημα στην γέφυρα της Άρτας.

Οι Ρομά διαπληκτίζονταν αρχικά εντός του καταστήματος και εν συνεχεία στον εξωτερικό χώρο.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία δύναμη της οποίας έφτασε για να επιβάλει την τάξη.

Όμως οι Ρομά επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματισμοί ευτυχώς ελαφρά.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 28χρονου και ενός 29χρονου οι οποίοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων, απειλή και εξύβριση καθώς και για επικίνδυνη οδήγηση.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στην Άρτα"

Στέφανος Κασσελάκης: Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Από το μήνα του μέλιτος έκανε την πρώτη του διαγραφή αυτή του Στέφανου Τζουμάκα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη όπου χθες παντρεύτηκε τον Τάιλερ Μακμπέθ «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

Ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία». Είπε ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη γνώμη του δεν έπρεπε να παραιτηθεί και πως πολιτικά έχει πλήρη διαφωνία με την ηγεσία γιατί δεν μπορεί να οδηγήσει. 

Όλη η ανάρτηση Κασσελάκη

Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο». Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ.

Δείτε την ανάρτηση

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέφανος Κασσελάκης: Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ"

Πισπιρίγκου: Τρεις γυναίκες συνηγόρους της όρισε το δικαστήριο μετά την παραίτηση Κούγια – Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολογίας της την Τετάρτη

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, το δικαστήριο αυτεπαγγέλτως διόρισε στην κατηγορουμένη μητέρα τρεις γυναίκες δικηγόρους από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πρόκειται για τις κυρίες Διονυσία Καλδή, Μαρία Καλιγέρου και την Αμαρυλίς Κάνιστρα, οι οποίες και αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

Τις νέες συνηγόρους αποδέχθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Θα πάρετε προθεσμία μέχρι την άλλη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. Θα πάρετε τώρα ότι χρειάζεστε από τη δικογραφία και είναι υποχρεωμένος και ο άλλος συνήγορος να σας παραδώσει ότι χρειάζεται», είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στις νέες δικηγόρους της κατηγορουμένης.

«Την Τετάρτη εφόσον η κατηγορουμένη είναι έτοιμη και θέλει να απολογηθεί και είναι έτοιμες και οι νέες συνήγοροί της θα συνεχίσουμε με την απολογία», είπε η πρόεδρος διακόπτοντας τη δίκη για την ερχόμενη Τετάρτη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πισπιρίγκου: Τρεις γυναίκες συνηγόρους της όρισε το δικαστήριο μετά την παραίτηση Κούγια – Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολογίας της την Τετάρτη"

Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κατά την περίοδο Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020, Κώστας Σπηλιόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ύστερα από μία «μαραθώνια» απολογία, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημόσια μόλις γνωστοποιήθηκε η ποινική του δίωξη, βαρύνεται με το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών διά παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως.

Σήμερα, κλήθηκε να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη, αναφορικά με την εμπλοκή στην μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM–R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, που συγκρούσθηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άτομα. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ"

Άνδρας μπήκε σε τράπεζα στη Λευκωσία, φώναζε «Allahu Akbar» και προκάλεσε ζημιές

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές έπειτα από πληροφορία για άνδρα, ο οποίος εισήλθε με απειλητικές διαθέσεις σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Αθαλάσσης στη Λευκωσία και προκάλεσε ζημιές. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε στη σκηνή.

Μαρτυρίες εργαζομένων στην τράπεζα αναφέρουν ότι ο άνδρας φώναζε «Allahu Akbar», ενώ σε κάποια στιγμή ο άνδρας έβγαλε και την μπλούζα του.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία με τη χρήση σπρέι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, και να του περάσουν χειροπέδες.

philenews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας μπήκε σε τράπεζα στη Λευκωσία, φώναζε «Allahu Akbar» και προκάλεσε ζημιές"

Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ο Αλέξης Κούγιας

Με διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που βρίσκεται στο «παρά 1» για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την ανθρωποκτονία κατά της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση.

Η κατηγορουμένη θα έχει στο πλευρό της πλέον διορισμένους από το δικαστήριο συνηγόρους καθώς ο κ. Κούγιας δήλωσε πρόθεση παραίτησης από την υπεράσπιση, όταν έλαβε αρνητική απάντηση σε αιτήματα που έθεσε.

Ο συνήγορος αρχικά ζήτησε διακοπή της δίκης ώστε να ενημερώσει τον Δικηγορικό Σύλλογο ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 35χρονης και εν συνεχεία, όταν το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημά του για διακοπή, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αποχωρεί.

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με αιτήματα που υπέβαλε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η ομόφωνη άρνηση του δικαστηρίου σε αυτά έφερε αίτημα του συνηγόρου για διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα. Η κλιμάκωση της αντίδρασης της υπεράσπισης ήρθε όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να διακόψει τη δίκη.

«Ως υποβλήθηκε το αίτημα περί διακοπής της δίκης απορρίπτεται ομόφωνα καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανωτέρας βίας», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αλέξης Κούγιας: Εγώ αποχωρώ. Και η συνεργάτιδά μου.

Πρόεδρος: Πού πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Αλέξης Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Αλέξης Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Αλέξης Κούγιας: Ωραία, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι! Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφασή μας, αν θα επανέλθουμε.

Η κατηγορουμένη ανεβαίνοντας στο βήμα δήλωσε πως «αποδέχομαι την παραίτηση, ζητώ να μου διοριστεί συνήγορος».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

Με την έναρξη της διαδικασίας, το ΜΟΔ απέρριψε ομόφωνα αιτήματα που υπέβαλε σήμερα ο κ. Κούγιας σχετικά με την εξέταση μαρτύρων καθώς και την ανάκληση αποφάσεων που έχει λάβει ήδη το ΜΟΔ σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την κατηγορουμένη.

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα του κ. Κούγια, ο συνήγορος ζήτησε να διακόψει για μία εβδομάδα τη δίκη, ώστε να ενημερώσει τον ΔΣΑ ότι θα αποχωρήσει από την υπεράσπιση της 35χρονης.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματά της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ, γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δεν βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ», είπε ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Στην τοποθέτηση του συνηγόρου απάντησε η Εισαγγελέας Έδρας, η οποία ζήτησε από τον κ. Κούγια να καταθέσει άμεσα στο δικαστήριο τη βούλησή του να συνεχίσει ή να μη συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ώστε ακολούθως να αποφασίσει για τις περεταίρω ενέργειές του το Δικαστήριο. Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κούγιας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία, πέφτει σε αντιφάσεις».

Κούγιας: Το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους 

Οπως αναφέρει σε εκτενή του δήλωση μετά τις εξελίξεις ο γνωστός ποινικολόγος: 

«Μετά από 70 εξαντλητικές συνεδριάσεις και ειδικά μετά την εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας και κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο Αριστείδη Τσατσάκη, Αντιπροέδρου της Ακαδημίας της Μόσχας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της επιστημοσύνης του, μετά την κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Χρήστου Kραββαρίτη, μετά την εξέταση της κορυφαίας Ελληνίδας ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επιλέγεται για τις κορυφαίες υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τελευταία την υπόθεση του «ψευτογιατρού», όπου όλες οι επιστημονικές απόψεις της έγιναν δεκτές από το ΜΟΔ Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε πολυάριθμες ισόβιες καθείρξεις, και κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστη παγκοσμίως η μέθοδος με ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο δήθεν διαπίστωσε ο τοξικολόγος Ράικος από τη Θεσσαλονίκη τη δήθεν θανατηφόρα δόση κεταμίνης, κατέστη αναγκαίο, όπως το ζήτησε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης, να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αθωότητα της κας κατηγορούμενης, η οποία απεδείχθη από όλους τους εξετασθέντες επιστήμονες, ο καθηγητής παθολογικής ανατομικής Σταμάτιος Θεοχάρης και η τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου.

Σήμερα, το Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία, απέρριψε το αυτονόητο αίτημά μου, μετά την κατηγορηματική κατάθεση του Μπουζιάνη, να κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και να καταθέσουν.

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στο Δικαστήριο ακόμη και νοσοκόμες από διάφορα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μόνο και μόνο για να ερωτώνται εάν η κα κατηγορουμένη έκλαιγε ή δεν έκλαιγε ή αν ήταν στενοχωρημένη όταν αντιμετώπιζε επί 7 μήνες το δράμα του παιδιού της μόνη της χωρίς καμία στήριξη και έτσι να κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη και όχι από τις επιστημονικές διαπιστώσεις.

Κατόπιν αυτού και επειδή κατόπιν αυτής της προκατειλημμένης - μεροληπτικής αποφάσεως εις βάρος της κας κατηγορούμενης, η οποία της αποστερεί τη δυνατότητα να αποδείξει με καταθέσεις επιστημόνων την αθωότητα της, η μοναδική διέξοδος, την οποίαν είχα, ήταν να υποβάλλω αίτηση εξαιρέσεως των τακτικών Δικαστών που οδηγούσαν τους ενόρκους σε αυτές τις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

Επειδή μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω υποβάλει αίτημα εξαιρέσεως Δικαστών στο ακροατήριο, ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αντί να διακόψουμε για την Τετάρτη 25/10/2023 που ήταν προγραμματισμένο, να διακόψουμε για τις 26/10/2023, ώστε να συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτή την εντελώς προκατειλημμένη διαδικασία, αλλά το αίτημα μου απορρίφθηκε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από την κα κατηγορουμένη να απολογηθεί, εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με εμένα που είναι πάγια τακτική στα Δικαστήρια.

Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η «τυπική» παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα.

Ουδέποτε στην καριέρα μου μέχρι σήμερα σε χιλιάδες υποθέσεις εγκατέλειψα τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο ανυπεράσπιστο.

Το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου θα πληροφορήσω τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι σήμερα με την αθώα κα Πισπιρίγκου και το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ο Αλέξης Κούγιας"

Προσωπικούς Γιατρούς υποχρεωτικής θητείας καθιερώνει το Υπουργείο Υγείας

Προσωπικούς Γιατρούς υποχρεωτικής θητείας καθιερώνει το Υπουργείο Υγείας με τη νέα μεταρρύθμιση για τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Μετασχηματίζει το «μοντέλο» της υπηρεσίας υπαίθρου των αποφοίτων γιατρών και δίνει οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς αλλά και για τον επαναπατρισμό γιατρών από Κύπρο και Βρετανία για να αυξηθεί ο αριθμός των παθολόγων και των γενικών γιατρών που παραμένει χαμηλός στη χώρα μας.

Τη νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε πριν λίγο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε Συνέντευξη Τύπου. Ο στόχος των παρεμβάσεων είναι τριπλός: Να αποκτήσει η Ελλάδα περισσότερους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, να καλυφθεί όλος ο ελληνικός πληθυσμός με Προσωπικό Γιατρό και να κρατήσει η χώρα τους γιατρούς της, χωρίς να επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό.

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό που χάνει. Είδαμε μετά την πανδημία να συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Προκηρύσσουμε θέσεις για προσλήψεις και καταλήγουν άγονες», σημείωσε η κυρία Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει αρκετούς παθολόγους και γενικούς γιατρούς, γιατί είναι η τελευταία χώρα που επιλέγουν να εργαστούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 6% των αποφοίτων ιατρικών σχολών στην Ελλάδα επιλέγουν παθολογία ή γενική ιατρική, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 26%.

Με τις προωθούμενες παρεμβάσεις το απαισιόδοξο σενάριο είναι να αυξηθεί το 6% μόλις στο 10%. Το ρεαλιστικό είναι να φτάσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όσο και το αισιόδοξο να ανέβει στο 35%.

Έτσι, καταρχάς μετασχηματίζεται η υπηρεσία υπαίθρου. Το λεγόμενο «αγροτικό», που «έχει πολλά δομικά προβλήματα και πρέπει να αλλάξει», όπως ανέφερε η κυρία Αγαπηδάκη. Το νέο μοντέλο είναι Προσωπικοί Γιατροί υποχρεωτικής θητείας. Επομένως, οι απόφοιτοι θα υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία ως Προσωπικοί Γιατροί. Σήμερα, υπηρετούν 1261 γιατροί στα ιατρεία υπαίθρου και εντός των επόμενων μηνών θα ανοίξουν επιπλέον 1270 θέσεις. Πολλές εξ αυτών θα είναι στα αστικά κέντρα, για παράδειγμα την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου απόφοιτοι των Σχολών θα τοποθετούνται με υποχρεωτική θητεία ως Προσωπικοί Γιατροί.

Μετά το πέρας του πρώτου έτους που θα είναι Προσωπικοί Γιατροί, οι νέοι γιατροί, εάν επιλέξουν τις ειδικότητες της παθολογίας ή της γενική ιατρικής θα λαμβάνουν ετήσια αποζημίωση 46.000 ευρώ μεικτά και 30.000 ευρώ καθαρά. Με αυτό το σύστημα, εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα προστεθούν στο σύστημα 2500 νέοι Προσωπικοί Γιατροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι γιατροί θα προστεθούν σε όσους συμμετέχουν σήμερα στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού (του δημοσίου ή ιδιώτες). Επιπλέον, Προσωπικοί Γιατροί θα είναι μόνο παθολόγοι και γενικοί γιατροί. Δεν θα μπουν άλλες ειδικότητες.

Η δεύτερη παρέμβαση είναι το πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού παθολόγων και γενικών γιατρών από Κύπρο και Βρετανία. «Οι γιατροί θεωρούν ότι το περιβάλλον είναι «αδόμητο», αυτό τον όρο χρησιμοποιούν όταν περιγράφουν γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα», σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας. Οι γιατροί που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην Ελλάδα θα έχουν μειωμένη φορολόγηση και θα λαμβάνουν αμοιβή περίπου 100.000 – 150.000 ευρώ το χρόνο. Πέρα από τα οικονομικά κίνητρα, θα υπάρχει το κίνητρο της καριέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργούνται πανεπιστημιακές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προσφέρεται η δυνατότητα στους νέους γιατρούς να εκπαιδευτούν σε ένα περιβάλλον που δεν υπήρχε έως σήμερα.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, προωθείται άμεση σύνδεση του Προσωπικού Γιατρού με το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης». Όταν ο εγγεγραμμένος πληθυσμός ενός Προσωπικού Γιατρού κάνει τις εξετάσεις που προσφέρονται δωρεάν – για παράδειγμα οι γυναίκες τις δωρεάν μαστογραφίες – ο γιατρός θα λαμβάνει μπόνους, αποκτώντας, έτσι, ένα επιπλέον κίνητρο να συμμετέχει στον θεσμό. Μάλιστα, στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται να θεσπιστούν παραπάνω κίνητρα, όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη.

Δίπλα στον Προσωπικό Γιατρό θα υπάρχει ο βοηθός συντονιστής φροντίδας (patient navigator). Δεν θα είναι γιατροί αλλά άλλοι επαγγελματίες που θα μπορούν να έχουν την πλήρη εικόνα των ασθενών, να πραγματοποιούν επισκέψεις κατ' οίκον, να διασυνδέουν υπηρεσίες, θα γνωρίζουν εάν υπάρχει ανάγκη κοινωνικής φροντίδας. Με την ύπαρξη βοηθού θα απελευθερωθούν οι γιατροί από γραφειοκρατική δουλειά και θα είναι αφοσιωμένοι στο ιατρικό τους έργο. Αυτός είναι ένας λόγος που οι γιατροί δεν δήλωναν προθυμία έως σήμερα να συμμετέχουν στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Όλη η νέα μεταρρύθμιση θα αποτυπωθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Αριστοτέλους έως το τέλος του χρόνου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσωπικούς Γιατρούς υποχρεωτικής θητείας καθιερώνει το Υπουργείο Υγείας"

Εντοπίστηκαν δεκάδες μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σύμη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Φαρμακονησίου, προχώρησε χθες ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα πρόκειται για 10 άνδρες, 6 γυναίκες, 5 κορίτσια και 2 αγόρια οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο.

Επίσης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε σε παραλία της Σύμης 24 μετανάστες (18 άνδρες, 3 γυναίκες και 3 αγόρια).

Το πλήρωμα προέβη στην περισυλλογή των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν δεκάδες μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σύμη"

Τρίπολη: Συνελήφθη 23χρονος ο οποίος κατείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μπιτόνια με βενζίνη

Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με εκρηκτική ύλη τυλιγμένη με ταινία και βραδύκαυστο φυτίλι, καθώς και μπιτόνια με βενζίνη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή ενός 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στα διόδια της Νεστάνης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, βρέθηκαν, έκτος από τον εκρηκτικό μηχανισμό και τα μπιτόνια με τη βενζίνη, μία πλαστή πινακίδα δίκυκλης μοτοσυκλέτας, δύο άδεια πλαστικά μπιτόνια, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο 23χρονος αντιστάθηκε, απωθώντας και χτυπώντας τούς αστυνομικούς, με σκοπό να αποφύγει την σύλληψή του και να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ο 23χρονος, μαζί με έναν 26χρονο υπήκοο Γεωργίας, είχαν διαπράξει από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών στην Αθήνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι του 23χρονου στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός υπολογιστής και μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, βία κατά υπαλλήλων, πλαστογραφία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρίπολη: Συνελήφθη 23χρονος ο οποίος κατείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μπιτόνια με βενζίνη"

Γάζα: Βομβαρδίστηκε η εκκλησία του Αγίου Πορφύριου- Τουλάχιστον 17 νεκροί από τον βομβαρδισμό

Σε τουλάχιστον 17 ανέρχονται ο νεκροί μετά τον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν 400 περίπου άτομα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που είχαν βρει καταφύγιο στον ελληνορθόδοξο ναό.

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», είπε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

Ο ναός μετά τον βομβαρδισμό

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

Επίσης όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Λίβανο, Ουαλίντ Ελίας, το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στην κεντρική πόλη της Γάζας ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κάνει λόγο για έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που προσφέρει για την προστασία αθώων πολιτών, ειδικά παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών σε οικιστικές περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Ο ιερέας του ναού φοβόταν για επίθεση

Λίγες ημέρες πριν ο πατέρας Ηλίας, ιερέας στον ναό, είχε δηλώσει στο Al Jazeera:

«Ο ισραηλινός στρατός έχει βομβαρδίσει πολλούς χώρους καταφυγίων». Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι σίγουρος ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει την εκκλησία», παρόλο που παρέχει καταφύγιο σε εκατοντάδες αμάχους.

Ο Άγιος Πορφύριος, που χτίστηκε μεταξύ των δεκαετιών 1150 και 1160 και πήρε το όνομά του από τον επίσκοπο της Γάζας του 5ου αιώνα, παρείχε παρηγοριά σε γενιές Παλαιστινίων στη Γάζα, ιδίως σε περιόδους πολέμων.

Οι αρχαίες αυλές και οι προστατευμένοι διάδρομοι της εκκλησίας προσφέρουν καταφύγιο τόσο στους μουσουλμάνους όσο και στους χριστιανούς, «καθώς ο πόλεμος δεν γνωρίζει θρησκεία», δήλωσε ο πατέρας Elias.

Μαζί ως Παλαιστίνιοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί».

 tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Βομβαρδίστηκε η εκκλησία του Αγίου Πορφύριου- Τουλάχιστον 17 νεκροί από τον βομβαρδισμό "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news