facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Σέρρες: «Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένες - Πήραν 150.000 ευρώ

Χρηματικό ποσό 150 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν άγνωστοι από δύο ηλικιωμένες γυναίκες στο Αηδονοχώρι Σερρών, στις οποίες παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών οι δύο άνδρες πήγαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο σπίτι των ηλικιωμένων γυναικών, που είναι αδελφές ηλικίας 81 και 76 ετών.

Παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και τις έπεισαν να βάλουν τα χρήματα που είχαν σε μια μαξιλαροθήκη που κρατούσαν, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που θα κάνουν στην περιοχή.

Οι ηλικιωμένες τους πίστεψαν και όταν έβαλαν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, οι «μαϊμού» υπάλληλοι τα πήραν κι έγιναν «καπνός». 

ieidiseis

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: «Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένες - Πήραν 150.000 ευρώ "

Ικαρία: Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο νησί των Φούρνων

Φωτιά ξέσπασε μέσα στο χειμώνα στους Φούρνους – Κορσεών και καίει χορτολιβαδική έκταση στο κέντρο του νησιού. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν οικισμοί. 

Η φωτιά ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, οι βόρειοι άνεμοι φτάνουν τα 3 μποφόρ αλλά το ένα όχημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Σάμο με 5 άντρες, δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή λόγω του ότι δεν υπάρχει οδικό δίκτυο.

Από την Ικαρία στις 11 μ.μ. θα αναχωρήσουν με το πλοίο Μύκονος 2 οχήματα και 7 άντρες από τον Σύλλογο Δασοπυροσβεστών. Η ανησυχία που εκφράζουν κάτοικοι του νησιού είναι μην περάσει το βουνό και απειληθούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου. Να σημειώσουμε ότι στο νησί των Φούρνων δεν υπάρχει Πυροσβεστικό κλιμάκιο.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικαρία: Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο νησί των Φούρνων"

Σκουρλέτης: «Αυταρχισμός χωρίς όρια εκ μέρους του Πρωθυπουργού στην Γαύδο απέναντι στην πρώην δήμαρχο» - ΕΛ.ΑΣ: Δεν ισχύουν αυτά

Για αυταρχισμό χωρίς όρια στη Γαύδο κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δια του Πάνου Σκουρλέτη, αναφέροντας ότι η πρώην Δήμαρχος του νησιού, Γκέλη Καλλίνικου, «δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του».

«Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη και τα όργανα της τάξης προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες και αυταρχικές ενέργειες εις βάρος της πρώην Δημάρχου; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο χρόνος για το καθεστώς Μητσοτάκη τελειώνει. Είναι ώρα να βγει η χώρα στο φως» δηλώνει κ. Σκουρλέτης.

Η ανακοίνωση του κ. Σκουρλέτη αναλυτικά

«Από την ακριτική Γαύδο ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες δύο ταχυτήτων και ότι οι ακρίτες της χώρας αξίζουν ξεχωριστής μέριμνας, φροντίδας και προστασίας. Τόσο ξεχωριστής που η πρώην Δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλίνικου, δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη και τα όργανα της τάξης προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες και αυταρχικές ενέργειες εις βάρος της πρώην Δημάρχου; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;

Όπως καταγγέλλει η ίδια η πρώην Δήμαρχος, αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις «συστάσεις» και ευρισκόμενη σε ένα παντελώς παράνομο καθεστώς επιτήρησης και παραβίασης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού έπρεπε να προηγηθεί εκτεταμένη συζήτηση με την Αστυνομία.

Φαίνεται ότι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ αντί για «φώτιση» επικρατούν μαύρα σκοτάδια.

Η πρωτοφανής αυτή αυταρχική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των αστυνομικών οργάνων κατά της πρώην Δημάρχου Γαύδου έρχεται να προστεθεί στο κάδρο των υποκλοπών και του παρακράτους της ΕΥΠ με προϊστάμενο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και στις «λίστες Πέτσα» για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για ένα πράγμα: με την κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει άμεσα η Δημοκρατία.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στην πρώην Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου.

Ο χρόνος για το καθεστώς Μητσοτάκη τελειώνει. Είναι ώρα να βγει η χώρα στο φως».

ΕΛ.ΑΣ: Δεν ισχύουν αυτά

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, σχετικά με απαγόρευση μετακίνησης από την οικία της, κατοίκου της Γαύδου, σήμερα 6 Ιανουαρίου 2023, από αστυνομικούς, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: «Αυταρχισμός χωρίς όρια εκ μέρους του Πρωθυπουργού στην Γαύδο απέναντι στην πρώην δήμαρχο» - ΕΛ.ΑΣ: Δεν ισχύουν αυτά"

Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν: Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι μια εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας χώρας του ΝΑΤΟ. 

Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπομπ Μενέντεζ στο μήνυμά του στο Twitter, από το λογαριασμό του ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν: Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας"

Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αναπνευστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 83χρονος ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού νοσοκομείου «Υγεία», εδώ και αρετές ημέρες. Δεν είναι διασωληνωμένος, αλλά η επαφή του με του περιβάλλον είναι πολύ περιοριμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύσσωμη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Τα παιδιά του, τα οποία διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού, έχουν έρθει στην Αθήνα, ενώ επρόκειτο να φτάσουν και οι αδελφές του, Σοφία και Ειρηνη, από την Ισπανία.

Η σύζυγός του, Αννα – Μαρία και τα παιδιά τους βρίσκονται κοντά του καθημερινά, κατά τις ώρες του επισκεπτηρίου της Μονάδας.

Ο τέως βασιλιάς με τη σύζυγό του, είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι, την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύεται και σήμερα. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία παρά την εκεχειρία

Ποια εκεχειρία; Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα (6.1.2023) στην Ουκρανία, καθώς η Μπαχμούτ, το επίκεντρο των μαχών στα ανατολικά της χώρας, πλήττεται από τα πυρά της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα ανακοίνωσε μονομερή εκεχειρία 36 ωρών λόγω Χριστουγέννων.

Η Ουκρανία και η Δύση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι κάνει «ελιγμούς» με την ανακοίνωση για εκεχειρία 36 ωρών, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων κατά το Παλαιό Ημερολόγιο. Φαίνεται πως οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα, παρά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για παύση πυρός από τις 12 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, δημοσιογράφοι είπαν ότι άκουσαν πυρά τόσο από την ουκρανική όσο και από τη ρωσική πλευρά αφού τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, σε αυτήν την πόλη που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και οι δρόμοι της παραμένουν έρημοι. Η ένταση των βομβαρδισμών ωστόσο ήταν σχετικά περιορισμένη, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Δεκάδες άμαχοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κτίριο όπου μοιράζεται ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους. Εθελοντές είχαν οργανώσει μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και μοίραζαν μανταρίνια, μήλα και μπισκότα.

Ο Πάβλο Ντιατσένκο, ένας αστυνομικός της Μπαχμούτ, διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία είναι «προβοκάτσια» των Ρώσων και δεν θα βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης. «Βομβαρδίζονται νυχθημερόν και σχεδόν καθημερινά υπάρχουν νεκροί», είπε.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι τηρεί την εκεχειρία αλλά κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις ότι «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις και θέσεις».

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, είπε ότι αναφέρθηκαν δύο ρωσικά πλήγματα στο Κραματόρσκ. Χτυπήθηκε ένα κτίριο κατοικιών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Νωρίτερα, πριν από την εκεχειρία, είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Χερσώνα.

Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 14 πλήγματα του πυροβολιού και τρεις ρωσικές επιθέσεις. Οι πολίτες «έμειναν όλη την ημέρα στα υπόγεια των σπιτιών τους».

Από την άλλη, οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές της ανατολικής Ουκρανίας, είπαν ότι σημειώθηκαν πολλοί ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο προπύργιό τους, το Ντονέτσκ, πριν και μετά τη θεωρητική έναρξη της εκεχειρίας, το μεσημέρι.

«Υποκρισία» του Κρεμλίνου

Την Πέμπτη, μετά την πρόταση του Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλου αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε από τον στρατό να τηρήσει εκεχειρία 36 ωρών (από τις 12.00 σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου) σε όλα τα μέτωπα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ουκρανία ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της ρωσικής πρωτοβουλίας, την οποία θεώρησε «προπαγανδιστική ενέργεια». Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι επρόκειτο για μια «δικαιολογία με στόχο να σταματήσει η προέλαση των στρατιωτών μας στο Ντονμπάς και να μεταφερθούν εξοπλισμός και πυρομαχικά» για τους Ρώσους στρατιώτες.

Ο Πούτιν προέτρεψε τις ουκρανικές δυνάμεις να τηρήσουν την εκεχειρία για να δώσουν τη δυνατότητα στους Ορθόδοξους «να παραστούν στη λειτουργία» της παραμονής των Χριστουγέννων αλλά και ανήμερα της Γέννησης του Χριστού».

Ο Ρώσος ηγέτης «ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και εκκλησίες (…) στις 25 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι ο Πούτιν επιδίωκε απλώς «να βγει από τη δύσκολη θέση».

Για «υποκρισία» της Μόσχας έκανε εξάλλου λόγο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ. Το Παρίσι κατήγγειλε την «προσπάθεια της Ρωσίας να αποκρύψει τις ευθύνες της» καθώς συνεχίζει «να βομβαρδίσει ακατάπαυστα όλο το ουκρανικό έδαφος» ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι ζήτησε να αποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμώντας ότι η εκεχειρία αυτή «δεν αυξάνει τις προοπτικές ειρήνευσης».

Μια τέτοια εκεχειρία «δεν θα φέρει ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια» στην Ουκρανία, εκτίμησε και η γερμανική διπλωματία.

Η Γερμανία στέλνει άρματα στην Ουκρανία

Ο Πούτιν διαβεβαίωνε την Πέμπτη ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη για «σοβαρό διάλογο» με την Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις και θα δεχτεί «τη νέα εδαφική πραγματικότητα», δηλαδή την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών – τις οποίες πάντως η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως.

Ο Ζελένσκι επέμεινε από την πλευρά του να αποχωρήσουν όλες οι ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, για να ξεκινήσει διάλογος με τη Μόσχα. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα ξαναπάρει δια της βίας τα κατεχόμενα εδάφη, με τη στήριξη της Δύσης.

Οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου φαίνεται άλλωστε ότι μόλις έλυσαν το πρόβλημα της παράδοσης αρμάτων, που είναι απολύτως αναγκαία για μια ενδεχόμενη ουκρανική αντεπίθεση. Η Γερμανία θα παραδώσει στον ουκρανικό στρατό 40 τεθωρακισμένα Marder εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο.

Την Τετάρτη, η Γαλλία είχε επίσης ανακοινώσει ότι προσεχώς θα στείλει στην Ουκρανία ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC, τα οποία χρησιμοποιεί ο γαλλικός στρατός. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσα άρματα και πότε ακριβώς θα σταλούν.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν άρματα τύπου Brandley και αναμένεται να ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων, ενώ η Γερμανία θα παραχωρήσει στην Ουκρανία και ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot όπως έχει ήδη κάνει η Ουάσιγκτον.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Reuters/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία παρά την εκεχειρία"

Χαβάη: Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα – Στο «Κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη άρχισε να εκρήγνυται την Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση ηφαιστειακής δραστηριότητας της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS).

Το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο αυξήθηκε σε «Κόκκινο» μετά από αξιολόγηση της έκρηξης και των συναφών κινδύνων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το USGS δήλωσε ότι το ηφαιστειακό αέριο, το οποίο αποτελείται από διοξείδιο του θείου και άλλα αέρια, θα μπορούσε να παραγάγει μια ορατή ομίχλη ηφαιστειακής αιθαλομίχλης, γνωστή ως “vog”, η οποία έχει παρατηρηθεί στα προσήνεμα του Κιλαουέα.

Το νέφος μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, προκαλώντας δυσκολίες στην αναπνοή και βλάπτοντας επίσης τις γεωργικές καλλιέργειες.

Γνωστός ως ο νεότερος και πιο ενεργός γείτονας του Μάουνα Λόα, το οποίο εξερράγη τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από το 1984, το ηφαίστειο Κιλαουέα ξεσπά από το 2021.

reuters

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαβάη: Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα – Στο «Κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού"

Βουλγαρία: Πάνω από 160.000 παράτυποι μετανάστες εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη χώρα το 2022

Περισσότεροι από 160.000 παράτυποι μετανάστες εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη Βουλγαρία το 2022, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, απαντώντας στο Κοινοβούλιο σε μια ερώτηση για το τριμερές κέντρο επαφής και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, στο μεθοριακό φυλάκιο Καπετάν Αντρέγεβο, στη νότια Βουλγαρία.

Πρόσθεσε ότι ενώ την περίοδο 2015-16, με πολύ λιγότερες απόπειρες εισόδου στη χώρα, περισσότεροι από 20.000 μετανάστες πέρασαν στο βουλγαρικό έδαφος, το 2022, μια χρονιά με πολύ περισσότερες απόπειρες, σχεδόν 14.000 μπήκαν στη χώρα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα της καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Ο Ντεμερτζίεφ υπενθύμισε ότι το τριμερές κέντρο επαφής ιδρύθηκε το 2016 και λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι κύριοι τομείς από κοινού δραστηριότητας είναι η συνοριακή ασφάλεια και η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Την Πέμπτη, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Ντεμερτζίεφ εξήγησε ότι το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά της διακίνησης μεταναστών, σε συνεργασία με την Τουρκία. «Οι διακινητές δρουν κυρίως από το τουρκικό έδαφος, οι ροές χρημάτων που εξυπηρετούν αυτήν την παράνομη δραστηριότητα επικεντρώνονται εκεί», είπε.

Σημείωσε ότι κατά την προετοιμασία της επιχείρησης βρέθηκαν επίσης αποδείξεις σχετικά με την υπόθεση ενός αστυνομικού που συνελήφθη ενώ μετέφερε μετανάστες με ένα βαν. «Θεωρώ ικανοποιητικό ότι οι συνάδελφοί του, βλέποντας την υπηρεσιακή ταυτότητά του, δεν δίστασαν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη, παραδίδοντάς τον στις διωκτικές αρχές. Οι ανώτεροί του δεν δίστασαν να τον θέσουν σε διαθεσιμότητα και να ξεκινήσουν πειθαρχικές διαδικασίας», είπε ο Ντεμερτζίεφ.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον ερευνητή δημοσιογράφο Χρίστο Γκρόζεφ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε καταζητούμενος από τη Ρωσία, ο Ντεμερτζίεφ είπε ότι οι πληροφορίες δεν έχουν παραληφθεί ακόμη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλγαρία: Πάνω από 160.000 παράτυποι μετανάστες εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη χώρα το 2022"

Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι ανοιξιάτικες ημέρες – Η πρόγνωση του καιρού (07/01)

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο Σάββατο (07.01.2023), με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Χαλκιδική.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι ανοιξιάτικες ημέρες – Η πρόγνωση του καιρού (07/01)"

Περιστέρι: Του ζήτησε να μετακινήσει λίγο το αυτοκίνητό του κι εκείνος του έσπασε μύτη, ζυγωματικά και σαγόνι

Επίθεση στη μέση του δρόμου δέχτηκε ένας πολίτης στο Περιστέρι, όταν ζήτησε από έναν νεαρό να μετακινήσει το αυτοκίνητό του που εμπόδιζε, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να περάσει με το μηχανάκι.

Ο Κωνσταντίνος Μαυριανός που έπεσε θύμα επίθεσης, μιλάει από το κρεβάτι του νοσοκομείου για την άσχημη εμπειρία που έζησε μέσα στις γιορτές.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις επτά το απόγευμα, ο κ. Μαυριανός γυρνούσε στο σπίτι του με το μηχανάκι. Σε έναν δρόμο στο Περιστέρι, ένας νεαρός είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία.

«Το απόγευμα γύρναγα σπίτι μου, ήταν ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, δεν χωρούσα να περάσω, περίμενα λίγο απ’ έξω» είπε ο κ. Μαυριανός στο Mega.

«Προσπάθησα μετά και πέρασα από το πλάι. Μόλις πέρασα, είδα έναν νεαρό και πήγαινε στο αμάξι και του λέω ‘ρε μεγάλε βάλτο λίγο πιο δεξιά, πιο αριστερά να χωράμε’» συνέχισε.

Όταν ο κ. Μαυριάνος ζήτησε τον λόγο από τον νεαρό που είχε κλείσει τον δρόμο, ο τελευταίος τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα, να του σπάσει μύτη, ζυγωματικά και άνω σιαγόνα. Από τότε βρίσκεται στο νοσοκομείο.

«Εκείνος με έβρισε και μετά ήρθε και με χτύπησε και μου λέει ‘θα σου δείξω’. Ήρθε η αστυνομία, με πήγανε στο Νίκαιας, μου βάλανε έναν νάρθηκα στη μύτη».

Ο κύριος Κωνσταντίνος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο ΚΑΤ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Πλέον, προσπαθεί να αναρρώσει και να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη, όσο ο νεαρός αναζητείται από τις Αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι: Του ζήτησε να μετακινήσει λίγο το αυτοκίνητό του κι εκείνος του έσπασε μύτη, ζυγωματικά και σαγόνι"

Βέροια: Η 29χρονη πέταξε το βρέφος στα παγωμένα νερά και πήγε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Βίντεο ντοκουμέντο

Κάμερες στην πόλη της Βέροιας κατέγραψαν τις κινήσεις της 29χρονης λίγες ώρες αφότου είχε πετάξει το μωρό της στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Open φαίνεται η 29χρονη να φτάνει στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια. Πλησιάζει το γκισέ και ατάραχη ρωτάει πιο είναι το επόμενο δρομολόγιο με κατεύθυνση την Αλεξάνδρειας Ημαθίας, χωρίς ωστόσο να κόψει εισιτήριο. Ακολούθως η 29χρονη κατευθύνθηκε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφυγε για το κέντρο της πόλης

«Ο ψυχικός της κόσμος εκείνη τη στιγμή πρέπει είναι πάρα πολύ πολύπλοκος. Κατά την άποψη μου είναι ένας άτομο που είχε το γνώθι σαυτόν», ανέφερε ο ψυχίατρος Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.



Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη πράξη της και αναμένεται εντός των ημερών να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα καθορίσει αν θα οδηγηθεί στην γυναικεία πτέρυγα των φυακών Κορυδαλλού ή στην ψυχιατρική κλινική του Ελαιώνα στη Θήβα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Η 29χρονη πέταξε το βρέφος στα παγωμένα νερά και πήγε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Βίντεο ντοκουμέντο"

Κοζάνη: Αγωνία για τα τρία αδέρφια που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα σε διαφορετικά νοσοκομεία – «Δεν είναι κορονοϊός, ούτε γρίπη»

Μεγαλώνει η αγωνία για τα τρία μικρά αδελφάκια από την Κοζάνη που αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της χώρας.

Συγγενής των τριών παιδιών μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και όπως δηλώνει «δεν κοιμάμαι, δεν τρώω. Έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στον Θεό».

Τελευταίο εισήχθη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης το αβάπτιστο βρέφος μόλις 46 ημερών. Είχε προηγηθεί η εισαγωγή της 2χρονης αδελφής του στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 3 ετών, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην εντατική του παίδων Πεντέλης, όπου παραμένει διασωληνωμένο.

«Ευτυχώς σταθεροποιήθηκε η κατάσταση και λένε οι γιατροί ότι δεν έχει πειράξει κι άλλα όργανα. Η κατάσταση εδώ και τρεις μέρες είναι σταθερή».
Η μικρότερη αδελφή του τρίχρονου αγοριού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε καλύτερη κατάσταση. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη αναπνευστικού και δεν έχει χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
Αυτό που ανησυχεί πρωτίστως τους γιατρούς είναι πως δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία που οδήγησε τα τρία αδελφάκια στο νοσοκομείο, καθώς βγήκαν αρνητικά τόσο στο τεστ της γρίπης όσο και του κορωνοϊού.

«Είχε νοσηλευτεί και πριν έναν μήνα»

Συγγενής των παιδιών εξηγεί στο LIVE NEWS πως η περιπέτεια της οικογένειας άρχισε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα τέλη Νοεμβρίου, με το τρίχρονο αγόρι να κάνει εισαγωγή τότε στο Παπαγεωργίου.
«Τον πήγαμε στο νοσοκομείο στο Παπαγεωργίου. Τον κρατήσανε μέσα γύρω στις 10 μέρες γιατί ‘καπάκι’ παρουσίασε και μια περίπτωση και η μικρή».
Στο μεταξύ, η εγκυμονούσα μητέρα τους φέρνει στον κόσμο το αδελφάκι τους και μετά από λίγες ημέρες επιστρέφουν σπίτι μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας.

«Ο μικρός, αυτός που είναι στην Πεντέλη, είχε πάει στον γιατρό πριν την Πρωτοχρονιά. Του έκαναν μία ένεση (κορτιζόνης) και του είπαν να πάει σπίτι και να έρθει μετά τις γιορτές να τον εξετάσουν ξανά. Να δουν σε τι κατάσταση είναι γιατί ήταν καλά το παιδάκι».

Ο μικρός όμως ξαφνικά υποτροπιάζει στις 2 του μήνα. Νιώθει ότι του κόβεται η ανάσα και οι γονείς ανάστατοι τον μεταφέρουν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.
«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πυρετό πρέπει να είχε. Την ώρα που ήταν στην Κοζάνη έπαθε κρίση ο μικρός και τα πήγαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και το διασωλήνωσαν».

Ο γιατρός που ανέλαβε να διασωληνώσει και να σταθεροποιήσει την κατάσταση του τρίχρονου αγοριού μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Κοιτάζαμε πως θα σώσουμε το παιδί λέει και συγκλονίζει.

«Εμείς κοιτάζαμε πώς να κρατήσουμε στη ζωή το παιδί. Δεν είχαμε περιθώριο να ρωτήσουμε πολλά. Οι γονείς ήταν σε απόγνωση όταν τους λες ότι μπορεί να πεθάνει το παιδί τους πώς μπορεί να αισθάνεται ένας γονιός; Παρόλα αυτά καταφέραμε και σταθεροποιήθηκε το παιδί. Μπόρεσε και κοιμήθηκε αλλά αεριζόταν με δυσκολία με τον αναπνευστήρα».

Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε κρεβάτι ΜΕΘ, κρεβάτι που δεν υπήρχε σε κανένα νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι στήθηκε άμεσα επιχείρηση αεροδιακομιδής για να μεταφερθεί τελικά ο τρίχρονος στην Αθήνα και το παίδων Πεντέλης, όπου παραμένει.

«Εκείνη την ημέρα όποιο παιδί διασωληνονόταν έπρεπε να φύγει και να πάει τουλάχιστον στην Αθήνα γιατί στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε ΜΕΘ παίδων ελεύθερη. Και αυτό είναι τραγικό».

Το ίδιο εφιαλτικό βράδυ η μικρότερη αδελφή του μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ δύο 24ωρα μετά ακολούθησε και η εισαγωγή του βρέφους 46 ημέρων για προληπτικούς λόγους. 

Δεν είναι ούτε COVID, ούτε γρίπη

Με τα τεστ για κορονοϊό και γρίπη να έχουν βγει αρνητικά, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι επιστήμονες για την αιτία που οδήγησε τα τρία αδέλφια στο νοσοκομείο.

Η πρώτη περίπτωση είναι η πιθανή μόλυνση από κάποιο μικρόβιο και η δεύτερη και επικρατέστερη η προσβολή από έναν αδενοϊό που χτύπησε το αναπνευστικό τους σύστημα.

«Μπορεί να είναι καμιά παραλλαγή του κορονοϊού»

Σοβαρότερη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού, με την 2χρονη αδελφή του να ανταποκρίνεται στη θεραπεία που λαμβάνει και το βρέφος να παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Αγωνία για τα τρία αδέρφια που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα σε διαφορετικά νοσοκομεία – «Δεν είναι κορονοϊός, ούτε γρίπη»"

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι στη Καλλιθέα για κλοπή αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα τα ξημερώματα, στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., πέντε ανήλικοι για κλοπή αυτοκινήτου κατά συναυτουργία από την περιοχή του Ταύρου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Ταύρου αυτοκίνητο που είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την ίδια περιοχή, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν έως την περιοχή της Καλλιθέας, όπου και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Έπειτα, οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου-Ταύρου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι στη Καλλιθέα για κλοπή αυτοκινήτου"

Σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

Ο κορονοϊός, η γρίπη και άλλες ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση με αποτέλεσμα αρκετοί ειδικοί να έχουν ζητήσει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μετά τις γιορτές.

Μάλιστα τονίζουν πως αν ανοίξουν κανονικά τα σχολεία θα εκτιναχθούν τα κρούσματα και ζητούν παράταση των σχολικών διακοπών για τους μαθητές.

«Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας.

«Όταν το υπουργείο Υγείας με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, την περίοδο των εορτών δεν ήταν απομονωμένα στα σπίτια τους, συνεπώς η επιστροφή τους στα θρανία, «σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός», δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας"

Προκλητικός Οκτάι: «Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Όταν φωνάζουμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε»

Πιστή στο δόγμα των προκλήσεων εμφανίστηκε για άλλη μία φορά η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά διά στόματος του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι. Ο Οκτάι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κανάλι στο You Tube εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: "Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ". Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Οκτάι: «Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Όταν φωνάζουμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε»"

Πάτρα: 15χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο Καραμανδάνειο – Διερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας διακομίστηκε σήμερα (06.01.2023) ένα 15χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το tempo24.news, ο 15χρονος ήταν παραπληγικός και μεταφέρθηκε από την γυναίκα που τον φρόντιζε στο σπίτι, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Στο νοσοκομείο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία, ενώ τα αίτια του θανάτου θα διερευνηθούν με την πρώτη εκτίμηση, ωστόσο, να δείχνει εισρόφηση.

Οι γονείς του 15χρονου, απουσίαζαν εκτός Πατρών όταν πληροφορήθηκαν το τραγικό περιστατικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 15χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο Καραμανδάνειο – Διερευνώνται τα αίτια θανάτου"

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης από τη Γαύδο: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» (βίντεο)

Στη Γαύδο βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρέστη στην τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nea Kriti, ο πρωθυπουργός έστειλε νέο μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας και τόνισε την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιας ανάπτυξης… Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το νησί μετά την παρουσία του Κώστα Σημίτη στη Γαύδο το 1996 και είναι μόλις ο δεύτερος πρωθυπουργός ιστορικά που επισκέπτεται το νησί.

Εξοργισμένοι οι Τούρκοι με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο

Η ιστορική επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Γαύδο εξόργισε τους Τούρκους, οι οποίοι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν «προβοκατόρικη» την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Για ποιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης δεν θέλει οι ημερομηνίες των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία να είναι κοντά;» αναρωτήθηκε δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Διότι στην Ελλάδα, στο διάστημα του 1,5 μηνός ανάμεσα στις δύο εκλογές, θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης ανησυχεί πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και ανίσχυρη απέναντι στην Τουρκία», απάντησε η ίδια.

Και πρόσθεσε πως «ο Έλληνας ηγέτης, από την άλλη, συνεχίζει τις προβοκάτσιες. Αποφάσισε να επισκεφτεί το νησί Γαύδος που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης».
«Το νησί Γαύδος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς. Αλλά η Ελλάδα το εξόπλισε», κατέληξε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης από τη Γαύδο: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» (βίντεο)"

Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα

Στο 7,6% συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο από 8,8% το Νοέμβριο.

Σημαντική υποχώρηση και στην Ευρωζώνη στο 9,2% τον Δεκέμβριο από 10,1% τον Νοέμβριο. Το ποσοστό του πληθωρισμού πέφτει κάτω από το συμβολικό όριο του 10% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν είχε φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 10,6%, έπειτα από ενάμισι χρόνο αδιάκοπης αύξησης.

Η επιβράδυνση της αύξησης των τιμών αφορά μόνο τον τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, αέριο, πετρέλαιο). Αυτή η συνιστώσα του πληθωρισμού παραμένει εκείνη όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση τιμών τον Δεκέμβριο, η οποία όμως μειώθηκε στο 25,7% από 34,9% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων (του αλκοόλ και του καπνού συμπεριλαμβανομένων) συνεχίζεται, με ετήσια άνοδο 13,8% σε σύγκριση με 13,6% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων συνεχίζεται επίσης, με 6,4% (+0,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο), όπως και εκείνη των υπηρεσιών, 4,4% (+0,2%).

Από τις 19 χώρες της ευρωζώνης –η Κροατία έγινε η 20ή χώρα που υιοθέτησε το ενιαίο νόμισμα τον Ιανουάριο– το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού καταγράφηκε τον Δεκέμβριο στην Ισπανία, 5,6%, και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (6,2%) και η Γαλλία (6,7%).

Ο πληθωρισμός έφθασε το 9,6% στη Γερμανία και το 12,3% στην Ιταλία.

Τα πιο υψηλά ποσοστά πληθωρισμού καταγράφονται στις βαλτικές χώρες, Λετονία (20,7%), Λιθουανία (20%) και Εσθονία (17,5%), σύμφωνα με τα εναρμονισμένα στοιχεία της Eurostat.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα"

Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας - «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας»

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανεβάζοντας κι άλλο το «θερμόμετρο» της έντασης, διαδίδοντας νέα fake news ισχυριζόμενος ότι οι Έλληνες λιμενικοί «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Όπως υποστηρίζει σε νέες του δηλώσεις, η ελληνική πλευρά είναι εκεινη που «προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους» ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει προσπαθήσει να επιλύσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο.

Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη.

Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, ''συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος''. Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

''Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε''. Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. ''Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία'', τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας - «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας»"

Twitter: Χάκερ δημοσίευσαν προσωπικά στοιχεία 200 εκατομμύρια χρηστών

Χάκερ υπέκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και τις δημοσίευσαν σε διαδικτυακό φόρουμ hacking, σύμφωνα με ερευνητή ασφαλείας που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η διαρροή «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλές επιθέσεις χάκερ, στοχευμένο phishing και δημοσίευση προσωπικών στοιχείων (doxing)», έγραψε στο LinkedIn ο Άλον Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας, Hudson Rock. «Είναι μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει», πρόσθεσε.

Το Twitter δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το συμβάν, για το οποίο ο Γκαλ έκανε την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Δεκεμβρίου, ούτε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση. Επίσης, δεν είναι σαφές αν έχει λάβει μέτρα για τη διερεύνηση ή την αποκατάσταση του ζητήματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αν τα δεδομένα στο φόρουμ ήταν αυθεντικά και προέρχονταν από το Twitter. Στιγμιότυπα από το φόρουμ όπου διέρρευσαν τα δεδομένα την Τετάρτη (4/1), έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Ο Τρόι Χαντ, δημιουργός του ιστότοπου ενημέρωσης χρηστών για παραβιάσεις «Have I Been Pwned», εξέτασε τα δεδομένα που διέρρευσαν και επιβεβαίωσε τη διαρροή σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερ πίσω από την επίθεση. Μπορεί να έλαβε χώρα κάποια στιγμή το 2021, δηλαδή πριν ο Ίλον Μασκ εξαγοράσει την εταιρεία.

Οι ισχυρισμοί σχετικά με το μέγεθος και την έκταση της παραβίασης αρχικά διέφεραν, με τους πρώτους λογαριασμούς τον Δεκέμβριο να αναφέρουν ότι εκλάπησαν 400 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου.

Μια μεγάλη παραβίαση στο Twitter μπορεί να απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων στην Ιρλανδία, όπου το Twitter έχει την ευρωπαϊκή έδρα του και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρακολουθούν την εταιρεία για τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων και τους αμερικανικούς κανονισμούς αντίστοιχα.

reuters /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Twitter: Χάκερ δημοσίευσαν προσωπικά στοιχεία 200 εκατομμύρια χρηστών"

Θεοφάνεια στην Κοζάνη: Το «καρφί» του μητροπολίτη Παύλου λίγο πριν ρίξει τον τίμιο σταυρό

Ο μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος μίλησε στους πιστούς στην Κοζάνη λίγο πριν τον καθαγιασμό των υδάτων. Η ομιλία του, στα φετινά Θεοφάνεια, καταγράφηκε από τα κινητά τηλέφωνα…

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ένα “καρφί” του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου για τη Ρωσία στα Θεοφάνεια και στον καθαγιασμό των υδάτων στην κεντρική πλατεία. «Είναι αμαρτία ορθόδοξοι να σκοτώνουν ορθόδοξους και το χειρότερο να ευλογεί η μοσχοβίτικη εκκλησία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εύχομαι ειρήνη στην Ελλάδα γιατί έχουμε αυτό τον αιώνιο… τον Τούρκο που συνέχεια απειλεί την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία γιατί αυτό που συμβαίνει είναι αμαρτία. Εκεί έφτασε ο άνθρωπος, σε αυτό το κατάντημα» είπε ο μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος και συνέχισε με τον κόσμο να παρακολουθεί. «Τα όσα κάνουν οι παπάδες στη Ρωσία δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και για εμάς. Δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς ότι αφού έτσι κάνουν οι δεσποτάδες εκεί γιατί να μην γίνει και εδώ. Όχι αγαπητοί μου. Στο δικαστήριο όταν πηγαίνει κανείς, προσπαθεί να στηρίξει τον εαυτό του. Δεν λέει τι έκανε ο ένας και ο άλλος».

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοφάνεια στην Κοζάνη: Το «καρφί» του μητροπολίτη Παύλου λίγο πριν ρίξει τον τίμιο σταυρό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news