facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – 105 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν συνολικά 105 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 46 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα:

• Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής

• Στον Έβρο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης πήρε διαστάσεις και δημιούργησε μέτωπο, γι’ αυτό το λόγο, στις 13:56, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Τυχερό Έβρου

• Στη Ροδόπη, εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Κασσιτερά, γι’ αυτό το λόγο, στις 14:08, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σάπες

• Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας

• Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Άνδρο αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

• στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας και επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες

• στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας και επιχειρούν 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο (2 αεροσκάφη, που επιχείρησαν στη Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (1 αεροσκάφος, που επιχείρησε στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική), Σουηδία (1 αεροσκάφος, που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική), Τσεχία (1 ελικόπτερο, που επιχείρησε στο Δίστομο Βοιωτίας και 16 πυροσβέστες με 3 οχήματα, που επιχειρούν στον Προβατώνα Έβρου), Ρουμανία (53 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 5 οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λευκίμη Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 8 οχήματα, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη), αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία (25 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που επιχειρούν στην ‘Ανδρο), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα, που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς) και από Σερβία (28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν στην περιοχή Τρεις Βρύσες, στη Δαδιά Έβρου).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Δευτέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – 105 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλη την επικράτεια

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – 105 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλη την επικράτεια"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει μέχρι τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει

Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, 28 Αυγούστου. Η θερμοκρασία θα… «σκαρφαλώσει» μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθούν βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα δυτικά από δυτικές 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα στα βόρεια θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει μέχρι τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει"

ΑΑΔΕ – Επιχείρηση POS στο Αιγαίο: Λουκέτα και πρόστιμα σε 43 καταστήματα για φοροδιαφυγή

Δεκάδες καταστήματα έκλεισαν για δύο ημέρες και καλούνται να πληρώσουν σημαντικά πρόστιμα, μετά από τις εφόδους των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της επιχείρησης POS στο Αιγαίο.

Πρόκειται για δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε συντονισμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αξιοποιεί τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από τα εργαλεία, που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, και τα οποία οδηγούν σε στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Πώς λειτουργούν οι διασταυρώσεις

Οι ελεγκτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία των διασταυρώσεων από τις πλατφόρμες e-send και my data, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, εντόπισαν επιχειρήσεις με παραβάσεις μη έκδοσης και μη διαβίβασης φορολογικών στοιχείων, που οδήγησαν σε 48ωρα λουκέτα, σε υψηλά πρόστιμα και σε περαιτέρω ενδελεχή φορολογικό έλεγχο.

Πρόκειται για 43 επιχειρήσεις, με 36.736 παραβάσεις, που απέκρυψαν τζίρο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν:

Στην Πάρο, 8 επιχειρήσεις εστίασης, με 1.184 παραβάσεις, συνολικής αξίας 340.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ψαροταβέρνας, η οποία, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 181 αποδείξεις, συνολικής αξίας 101.000 ευρώ.

Στην Ρόδο, 9 επιχειρήσεις εστίασης, με 18.951 παραβάσεις, συνολικής αξίας 236.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εστιατορίου, που μέσα σε 45 ημέρες, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.529 αποδείξεις, συνολικής αξίας 80.000 ευρώ.

Στην Σαντορίνη, 8 επιχειρήσεις εστίασης, με 7.574 παραβάσεις, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ.

Ξεχωρίζει η περίπτωση εστιατορίου-καφέ, που μέσα σε τρεις μήνες, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.

Στην Μύκονο, 5 επιχειρήσεις, με 254 παραβάσεις, συνολικής αξίας 230.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, καφέ-μπαρ, μέσα σε ένα μήνα, δεν εξέδωσε αποδείξεις, συνολικής αξίας 105.055,13€.

Στην Ίο, 8 επιχειρήσεις εστίασης, με 7.574 παραβάσεις, συνολικής αξίας 292.000 ευρώ.

Ξεχωρίζει επιχείρηση, η οποία, από τις αρχές της χρονιάς έως και το δεκαπενταύγουστο, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.

Στην Άνδρο, 5 επιχειρήσεις εστίασης, με 1.199 παραβάσεις, συνολικής αξίας 145.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχείρησης, η οποία, από τις 19 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 19 αποδείξεις, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, και δεν εξέδωσε 198 αποδείξεις, συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ – Επιχείρηση POS στο Αιγαίο: Λουκέτα και πρόστιμα σε 43 καταστήματα για φοροδιαφυγή"

Λέσβος: Μετανάστες «βύθισαν» τη λέμβο τους, μόλις είδαν σκάφος του Λιμενικού να πλησιάζει - Διασώθηκαν όλοι

Λέμβος με 20 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτή εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της «Αγριελιάς» Λέσβου σήμερα του πρωί (27/08)  και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε φουσκωτή λέμβο με  ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Μόλις όμως εκείνοι αντιλήφθηκαν πως έγιναν ορατοί από το σκάφος του Λιμενικού, προχώρησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της λέμβου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να καταλήξουν όλοι στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση και των 20 συνολικά αλλοδαπών (15 άνδρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικο παιδί), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της  Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέσβος: Μετανάστες «βύθισαν» τη λέμβο τους, μόλις είδαν σκάφος του Λιμενικού να πλησιάζει - Διασώθηκαν όλοι"

Πυρκαγιές: Νέα μηνύματα από το 112 για Έβρο και Ροδόπη

Δίχως τέλος είναι η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για ένατη ημέρα.

Το μεσημέρι της Κυριακής εστάλησαν μάλιστα δύο μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Λευκίμμη και Κασσιτέρα Ροδόπης.

Αρχικά εστάλη μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη, οι οποίοι καλούνται να εκκενώσουν προς Τυχερό. Ακολούθησε νέο μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Κασσιτέρα, οι οποίοι καλούνται να εκκενώσουν προς Σάπες.

Στην περιοχή του Έβρου δύο είναι τα κύρια μέτωπα που δημιουργούν κινδύνους. Το ένα είναι το μέτωπο Αισύμης-Λεπτοκαρυάς, όπου μέχρι αργά το βράδυ χθες δινόταν μάχη να μην μπει στο χωριό της Αισύμης καθώς το μέτωπο γύρισε προς την συγκεκριμένη περιοχή. Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Δαδιά, όπου υπάρχει η ανησυχία μήπως περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κάπου κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ένα δρυμός.

Η κατάσταση στο δάσος της Δαδιάς προκαλεί έντονο προβληματισμό, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να κάνει έκκληση για την ενίσχυση των μέσων γιατί από αύριο οι άνεμοι αναμένεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες. «Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», είπε στην ΕΡΤ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 295 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε την ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.  «Θέλω να πω ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με νέες, παρότι είναι εδώ πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των εναέριων, περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με πυροσβεστικά και με εναέρια μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές: Νέα μηνύματα από το 112 για Έβρο και Ροδόπη"

Έρχονται 30.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο

Στην προκήρυξη 30.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο προχωρούν οι αρμόδιοι φορείς. Μέσα στον Αύγουστο προκηρύχτηκαν 141 θέσεις στην υπηρεσία πολιτικής υπηρεσίας.

Άμεσα τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχτούν μέσω ΑΣΕΠ 14.000 για την υγεία και για τους δήμους. Το υπουργείο Εσωτερικών συζητά την αύξηση των εισακτέων στην σχολή πυροσβεστικής ακαδημίας αλλά και αύξηση του αριθμού των δασοκομάντος.

Ήδη έχουν εγκριθεί 400 θέσεις για τις δασικές υπηρεσίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται 30.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο"

Σκάλα Ερεσού: Μαγείρευε στην ύπαιθρο με φιάλη υγραερίου και έβαλε φωτιά! Συνελήφθη!

Με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς συνελήφθη μια γυναίκα που είχε προσαχθεί χθες μετά από τη φωτιά που είχε προκληθεί αργά το μεσημέρι στις καλαμιές της Σκάλας Ερεσού και η οποία έκαψε τρία περίπου στρέμματα καλαμιές και χαμηλή βλάστηση. Αναλυτικά:

Συνελήφθη, χθες (26-08-2023) στην ευρύτερη περιοχή της Ερεσού στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερεσού – Αντίσσης, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα του εμπρησμού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η συλληφθείσα, χρησιμοποιώντας φιάλη υγραερίου με σκοπό να μαγειρέψει, προξένησε πυρκαγιά σε αγροτική τοποθεσία στην παραπάνω περιοχή.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερεσού - Αντίσσης. 

lesvosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάλα Ερεσού: Μαγείρευε στην ύπαιθρο με φιάλη υγραερίου και έβαλε φωτιά! Συνελήφθη!"

Εργασιακό νομοσχέδιο: Διευκρινίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές από δύο εργασίες (video)

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το εργασιακό νομοσχέδιο. Στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει, όπως οι συμβάσεις κατά παραγγελία και η νομιμοποίηση σύμβασης με δεύτερο εργοδότη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση την Παρασκευή και ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις. Τα συνδικάτα και οι εργατολόγοι στοχεύουν στις συμβάσεις κατά παραγγελία ή συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, θα συμφωνούνται και θα αναγραφούν ελάχιστες μέρες και ώρες που θα εργάζεται εργαζόμενος για ένα χρονικό διάστημα, ένα χρόνο. Για παράδειγμα, θα πρέπει ο εργαζόμενος να ειδοποιείται, ωστόσο τουλάχιστον 24 ώρες πριν πιάσει εργασία δε θα ξέρει ακριβώς ποια μέρα και ποιες ώρες θα δουλέψει. Αν ο εργοδότης ακυρώσει την ανάθεση, δικαιούται αποζημίωση, ενώ μισθός του θα είναι βάσει των νομίμων. Δηλαδή αν υπάρχει κλαδική θα πληρώνεται βάσει της κλαδικής συλλογικής το ίδιο ιδίως με τον κατώτατο μισθό. 

Τώρα, τα συνδικάτα επισημαίνουν ότι δεν τίθεται περιορισμοί ως προς το ποσοστό των εργαζομένων που μπορεί να απασχολεί μια επιχείρηση με αυτό το καθεστώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην εφαρμόζεται κατ’ εξαίρεση, αλλά σε κάποιες επιχειρήσεις ως κανόνας. Η δεύτερη διάταξη που έχει προκαλέσει μεγάλη κριτική είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η διάταξη για τις απεργίες όπου γίνεται ποινικό αδίκημα ή παρεμποδίζει εργαζόμενο να προσέλθει στην εργασία του κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Προβλέπονται έξι μήνες φυλάκιση και 5.000 πρόστιμο. Αυτό που επισημαίνουν τα συνδικάτα είναι το ότι προστίθεται και η ψυχολογική βία ως λόγος παρεμπόδισης και το ότι δεν ορίζεται ότι η δίωξη γίνεται κατ’ έγκληση, δηλαδή μετά από μήνυση του εργαζομένου. Συνεπώς μπορεί να γίνει και μετά από μήνυση του εργοδότη αυτεπάγγελτα.

Εξετάζονται δύο σενάρια για την ανταπόδοση αν μπορούμε να το πούμε έτσι, των επιπλέον ωρών εργασίας που προβλέπονται πέραν του βασικού οκταώρου του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Έχουμε από τα δύο υπουργεία και το Οικονομικών και το Εργασίας, αυτά τα δύο νομοσχέδια, στο ένα είδαμε τι αλλάζει με τις πλατφόρμες, τις ψηφιακές πλατφόρμες πληρωμών, ενώ για το εργασιακό νομοσχέδιο, εκεί ενσωματώνονται κάποιοι κανόνες οι οποίοι έρχονται να ρυθμίσουν, όπως τουλάχιστον λέει και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, να ρυθμίσουν την αγορά και να νομιμοποιήσουν πρακτικές οι οποίες μέχρι τώρα ήταν στην αδιαφάνεια, ήταν στο μαύρο κομμάτι της εργασίας.

Έρχονται λοιπόν να φέρουν στο φως αυτή τη μαύρη εργασία και ουσιαστικά να την καταπολεμήσουν. Μία πρακτική η οποία έρχεται να νομιμοποιηθεί, είναι αυτό το οποίο πολλοί άνθρωποι το κάνανε μέχρι τώρα, δηλαδή είχαν έναν εργοδότη και το απόγευμα, είτε με κάποια με κάποιο ενδιάμεσο διάλειμμα, είτε και κατευθείαν από την πρωινή τους δουλειά, πήγαιναν και δούλευαν. Αυτό πλέον θα δίνεται το δικαίωμα να είναι νόμιμο, να υπάρχει δηλαδή ένας πρωινός εργοδότης με το οκτάωρο και ένας απογευματινός με ένα πεντάωρο, ώστε να υπάρχουν και οι 11 ώρες αναγκαστικά της ξεκούρασης.

Όμως δημιουργείται το εξής ερώτημα στο οποίο έδωσε το πρωί, απάντηση και διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τι γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατά ο δεύτερος εργοδότης. Ο εργαζόμενος θα έχει κάποιο όφελος από αυτές. Δηλαδή ποιο θα μπορούσε να είναι το όφελος, να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη ή θεωρητικά πάντα να έβγαινε νωρίτερα σε σύνταξη, αλλά αυτό δεν γίνεται λόγω των ορίων ηλικίας. Θα μπορούσε όμως να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη. Θα το έχει αυτό το όφελος; Και ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε ότι θα έρθει σύντομα μία διάταξη η οποία θα διευκρινίζει τι από τα δύο θα συμβεί.

Ή λοιπόν θα δικαιούται ένας εργαζόμενος που έχει δύο εργοδότες να πάρει στο τέλος του εργασιακού του βίου μεγαλύτερη σύνταξη. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εμείς σαν κυβέρνηση αυτό θα θέλαμε να συμβεί, όμως επειδή ακόμα δεν έχει ληφθεί η απόφαση, υπάρχει και ένα δεύτερο ενδεχόμενο οι ασφαλιστικές εισφορές του δεύτερου εργοδότη να μηδενίζονται, δηλαδή ο εργαζόμενος στον δεύτερο εργοδότη να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, να μην του γίνεται κράτηση και βέβαια έτσι να παίρνει στην τσέπη του ουσιαστικά περισσότερα χρήματα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασιακό νομοσχέδιο: Διευκρινίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές από δύο εργασίες (video)"

Τα πρώτα πρόστιμα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Φρένο στην εξαπάτηση κυρίως των καταναλωτών από τους κάποιους επιτήδειους εμπόρους αυτοκινήτων με πρόστιμα θέλει να βάλει η Κυβέρνηση με την εφαρμογή του λεγόμενου ΜΕ.ΜΟ, του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων.

Σύμφωνα με το νόμο που είναι σε ισχύ από τις αρχές του χρόνου οι εισαγωγείς έμποροι αλλά και ιδιώτες, θα πρέπει να δηλώνουν on line σε 20 ημέρες το όχημα που εισάγουν, ειδάλλως θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.) αποτελεί ένα σύστημα ελέγχου και αποτύπωσης της διαδικασίας εισαγωγής μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ελλάδα. Στόχος είναι η διαφάνεια, ο έλεγχος των συναλλαγών και η προστασία του καταναλωτή.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οποιαδήποτε επιχείρηση που εισάγει μεταχειρισμένα οχήματα στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να δηλώνει αυτά τα οχήματα στο Μ.Ε.Μ.Ο. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιείται πριν από την εισαγωγή του οχήματος στη χώρα.

Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω, προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις. Τα πρόστιμα για τη μη δήλωση ή την εσφαλμένη δήλωση ενός οχήματος στο Μ.Ε.Μ.Ο. είναι αυστηρά και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 10.000 ευρώ. Η επανάληψη τέτοιων παραβάσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο σημαντικές κυρώσεις, όπως η αναστολή ή ακόμη και η κατάργηση της άδειας εκμετάλλευσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά από την διασταύρωση των στοιχείων με τα Τελωνεία, ήδη τα πρώτα πρόστιμα έχουν χρεωθεί στα ΑΦΜ των επιχειρήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν και για τους ιδιώτες.

Τα πρόστιμα αυτά είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ δρομολογούνται ακόμα περισσότερα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Μ.Ε.Μ.Ο. δεν είναι μόνο θέμα νομιμότητας, αλλά και προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών και της αγοράς γενικότερα. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ομαλότητας των συναλλαγών στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων.

Και η Κυβέρνηση -με εργαλείο την ψηφιακή διακυβέρνηση- δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμη να λύσει αυτό το μεγάλο θέμα, που ταλανίζει την αγορά αυτοκινήτου δεκαετίες τώρα, με χιλιάδες αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να έχουν εξαπατηθεί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρώτα πρόστιμα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα"

Πάρνηθα: Εντοπίστηκε καμένο κρανίο στη Φυλή

Καμένο ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στην περιοχή της Φυλής, από οπού έκανε το πέρασμά της η καταστροφική πυρκαγιά.

Το κρανίο βρέθηκε στο καμένο τμήμα του βουνού στο Πανόραμα από εθελόντριες βοήθειας άγριων ζώων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για να διαπιστώσουν σε ποιον ανήκει.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρνηθα: Εντοπίστηκε καμένο κρανίο στη Φυλή"

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Ολική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα την περιοχή Αγ. Αντωνίου και Μαυρόκαμπου του Δήμου Κορεστείων Καστοριάς.

Συγκεκριμένα το χαλάζι που έπεφτε για 2 ώρες σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο στις τοπικές κοινότητες Μαυρόκαμπου, Αγίου Αντωνίου και Χαλάρας δημιούργησε συνθήκες χειμώνα, όπως δηλώνουν οι αγρότες, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο ακραίο και πρωτόγνωρο, με το χαλάζι να φτάνει ακόμα και τα 40 εκατοστά.

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες σε καλαμπόκια, τριφύλλια, πατάτες και κυρίως στα φασόλια. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για τους φασολοπαραγωγούς της περιοχής που τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την αρχή της παραγωγής, με τις έντονες βροχοπτώσεις, τον καύσωνα και τώρα με τις χαλαζοπτώσεις ήρθε και το τελικό “χτύπημα” λίγες μέρες πριν την συγκομιδή, όπως δηλώνουν οι αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας την βοήθεια της πολιτείας.

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 500 στρέμματα στην περιοχή που το χαλάζι αφάνισε τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα το εισόδημα τους να είναι μηδενικό και να τίθεται θέμα επιβίωσης.

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι αγρότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι και η μόνη τους ασχολία είναι ο παραγωγικός τομεας, όπως δηλώνουν στην ΕΡΤ οι Σωτήρης Γραίσκος, Βασίλης Σαραμπίνας Αντώνης Στάμκος.

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)"

Φωτιές στην Ελλάδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Έβρο και Άνδρο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο και στην Άνδρο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αγωνίζονται για να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ αναζωπύρωση υπήρξε στην Πάρνηθα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά. Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί, πιθανότατα από κεραυνό, στο νησί της Άνδρου. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει κοντά στο Βιτάλι. Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ από συνδρομή από αέρα παρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, όπου από το πρωί επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στη περιοχή Στείρι.

Υψηλός κίνδυνος για πολλές περιοχές της χώρας

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην Ελλάδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Έβρο και Άνδρο"

Δημόσιο: Έρχεται η καθολική εφαρμογή της στοχοθεσίας – Τι ισχύει για το μπόνους παραγωγικότητας

Η εφαρμογή της στοχοθεσίας σε όλο το Δημόσιο, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και της κάθε υπηρεσίας, αποτελεί το νέο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση.

Το 2023 αποτελεί την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, με βάση το οποίο καθορίζεται υποχρεωτική στοχοθεσία σε κάθε οργανική μονάδα και σε όλα τα επίπεδα διοίκησης με περιεχόμενο την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο βέβαια των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων.

Στο πεδίο εφαρμογής του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε το 2022, εμπίπτουν περίπου 1.400 φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι καλούνται να συγκαθορίσουν στόχους, για την επίτευξη των οποίων είναι υπεύθυνοι οι προϊστάμενοι, οι οποίοι βαθμολογούνται ανάλογα με την επίδοσή τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καταρτίσει έναν πλήρη οδικό χάρτη, με στοχευμένες ενέργειες, για την υλοποίηση του κρίσιμου αυτού εργαλείου, που αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θέτει σε εφαρμογή ειδικό «Πληροφοριακό Σύστημα Συλλογής Δεδομένων Στοχοθεσίας των Φορέων του Δημοσίου», στο οποίο όλοι οι φορείς θα πρέπει να αναρτήσουν την στοχοθεσία όλων των προϊσταμένων τους. Στόχος του Υπουργείου είναι τόσο ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου όσο και η ποιοτική αποτίμηση των στόχων που έχουν θέσει οι φορείς.

Την άμεση υποβολή απολογιστικών στοιχείων αναφορικά με την ολοκλήρωση των ενεργειών στοχοθεσίας του Α’ σταδίου αξιολογικής περιόδου 2023, θα ζητήσει το αρμόδιο υπουργείο από τους δημόσιους φορείς με εγκύκλιο της υφυπουργού Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, που αναμένεται να σταλεί στους αποδέκτες την προσεχή Δευτέρα. Όπως αναφέρει η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αποτελεί πρόκληση για το υπουργείο η ολοκληρωμένη εφαρμογή της στοχοθεσίας – για πρώτη φορά – από τους φορείς, γιατί αμετάθετος στόχος μας είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη και η λειτουργία του Δημοσίου, στην υπηρεσία του. Ο στόχος μας είναι η εισαγωγή μετρήσιμων, ποιοτικών στοιχείων για κάθε τομέα πολιτικής και η συσχέτιση αυτών με την άσκηση αρμοδιοτήτων, τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται και φυσικά με τους απαιτούμενους πόρους».

Σημειώνεται ότι στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων ενεργοποιείται η διαδικασία πρόσθετης αμοιβής (μπόνους παραγωγικότητας) για το διάστημα της επιτυχούς εφαρμογής της στοχοθεσίας, τόσο για τους προϊσταμένους όσο και για τους εργαζομένους σε μια μονάδα του Δημοσίου.

Το επόμενο βήμα, μετά την αποτίμηση των στόχων που έχουν θέσει οι φορείς, είναι η άμεση διεξαγωγή διαδραστικών εργαστηρίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Σε αυτό το στάδιο, κάθε Υπουργείο θα επεξεργαστεί με τη βοήθεια έμπειρων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης το σύνολο των στόχων του, ενόψει και της επικαιροποίησης των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών σε άμεση συνεργασία με κάθε φορέα θα προβεί σε ανάλυση των αρμοδιοτήτων και των διοικητικών λειτουργιών των οργανικών μονάδων και ανάπτυξη στόχων και βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs) ανά διοικητικό επίπεδο (Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα) και ανά τομέα πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων, όσο και τις Αποφάσεις στοχοθεσίας των Οργάνων Διοίκησης, όπου αυτές υφίστανται.

Βασική στόχευση είναι η ανάπτυξη ενός «λεξικού/δεξαμενής» στόχων και δεικτών μέτρησης ανά φορέα, ανά διοικητικό επίπεδο και ανά τομέα πολιτικής, το οποίο θα ενσωματωθεί στο «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» (Απογραφή) και στο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS) – μόλις αναπτυχθεί πλήρως. Το λεξικό θα συμβάλει στην καταγραφή και ομαδοποίηση των στόχων και δεικτών μέτρησης ανά τομέα πολιτικής, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχουν ιστορικά δεδομένα και συγκριτικά στοιχεία για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό πολιτικής. Ταυτόχρονα, η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών θα οδηγήσει σε αναδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας και βελτιστοποίηση/απλούστευση των διαδικασιών.

Παράλληλα, η πλατφόρμα της Απογραφής (apografi.gov.gr) θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί την ανάρτηση των αναθεωρημένων στόχων. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημόσιο: Έρχεται η καθολική εφαρμογή της στοχοθεσίας – Τι ισχύει για το μπόνους παραγωγικότητας "

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων σε Κίεβο και άλλες πόλεις

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας εξαπέλυσε τη νύχτα η Ρωσία   ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας κατέρριψαν πυραύλους που κατευθύνονταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε όλη την Ουκρανία είχαν σημάνει περίπου τρεις ώρες νωρίτερα σειρήνες που προειδοποιούσαν για αεροπορικές επιδρομές, προτού αρθεί ο συναγερμός γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

“Εχθρικοί στόχοι που κινούνταν προς την κατεύθυνση του Κιέβου καταστράφηκαν από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις”, ανέφερε παράλληλα σε ανάρτησή του στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ, πρόσθεσε.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κλίμακα της επίθεσης αυτής, ούτε για πιθανές ζημιές ή απώλειες.

Από την άλλη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας ως τα ξημερώματα σήμερα, Κυριακή, σε δύο περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία, κι άλλο ένα στην περιφέρεια Κουρσκ, ακριβώς νότια της Μπριάνσκ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για πιθανές ζημιές ή απώλειες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων σε Κίεβο και άλλες πόλεις"

Παραγωγή αυτοκινήτων: 17 μονάδες στην Τουρκία, 0 στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις χώρες καθώς δεν διαθέτει κανένα απολύτως εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων ή εξαρτημάτων όπως επίσης η Εσθονία και η Λιθουανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA!

Ωστόσο στην Γηραιά Ήπειρο λειτουργούν 301 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 194 βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα 134 παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 41 κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (βαν), τα 52 κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, τα 66 παράγουν λεωφορεία, τα 72 κινητήρες και τα υπόλοιπα 18 μπαταρίες.

Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην Γερμανία όπου λειτουργούν 44 μονάδες εκ των οποίων τα 22 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 7 ελαφρά φορτηγά, τα 3 βαρέα φορτηγά, τα 3 λεωφορεία, τα 13 κινητήρες και τα υπόλοιπα 6 μπαταρίες.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 30 μονάδες παραγωγής εκ των οποίων τα 12 αφορούν σε αυτοκίνητα, τα 4 σε ελαφρά φορτηγά, τα 4 σε βαρέα φορτηγά, τα 6 σε λεωφορεία, τα 6 σε κινητήρες και ένα σε μπαταρίες.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ιταλία με 24 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 10 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 4 ελαφρά φορτηγά, τα 3 βαρέα φορτηγά, τα 3 λεωφορεία και τα 7 κινητήρες.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Πολωνία με 18 μονάδες παραγωγής εκ των οποίων το 1 αφορά σε αυτοκίνητα, τα 2 σε ελαφρά φορτηγά, τα 2 σε βαρέα φορτηγά, τα 5 σε λεωφορεία, τα 7 σε κινητήρες και 2 σε μπαταρίες.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία με 14 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 8 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 4 ελαφρά φορτηγά, το ένα βαρέα φορτηγά, τα 4 λεωφορεία, τα 3 κινητήρες και ένα για μπαταρίες.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν 107 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 33 βρίσκονται στη Ρωσία, τα 31 στη Βρετανία, τα 17 στην Τουρκία, τα 6 σε Ουκρανία, Ουζμπεκινστάν, Καζακστάν, τα 4 στη Λευκορωσία, τα 3 στη Σερβία και ένα στα Σκόπια!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραγωγή αυτοκινήτων: 17 μονάδες στην Τουρκία, 0 στην Ελλάδα"

Έβρος: 24χρονος Ρομά ξάφρισε σπίτι στο χωριό Λάβαρα που είχε εκκενωθεί λόγω της πυρκαγιάς

Ένα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, 23 Αυγούστου, στο χωριό Λάβαρα, στον Έβρο.

Ένας 24χρονος Ρομά, μπήκε σε σπίτι στο χωριό και άρπαξε κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητό τηλέφωνο κι ένα μαχαίρι με χειρόγραφη αποτύπωση.

Σημειώνεται ότι λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Έβρου, το χωριό Λάβαρα είχε εκκενωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος για θύματα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 24χρονου.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: 24χρονος Ρομά ξάφρισε σπίτι στο χωριό Λάβαρα που είχε εκκενωθεί λόγω της πυρκαγιάς "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news