facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, με τις εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Μία νεαρή επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την τέταρτη γυναίκα που καταγγέλλει το πρώην μέλος της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», μετά την πρώην σύντροφό του της οποία βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου δημοσιοποίησε εν αγνοία της σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, την τραγουδίστρια Chrysa και μία ακόμη κοπέλα, τις οποίες παρενόχλησε σεξουαλικά, όταν μάλιστα ήταν ανήλικες. Όπως αποκάλυψε το Star, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έστελνε στην επιχειρηματία, η οποία είναι και οικογενειακή του φίλη, μηνύματα με αισχρό περιεχόμενο.

Τα μηνύματα από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ξεκινούν το 2017, όταν η επιχειρηματίας λαμβάνει ξαφνικά το εξής μήνυμα στο Facebook: «... με το μαγιό που φοράς. Θες να βρεθούμε; Τι υπέροχος κ.....». Η κοπέλα σοκάρεται, αλλά λόγω της οικογενειακής επαφής που έχουν, δεν απαντά, θεωρώντας ότι o παρουσιαστής θα σταματήσει. Δέχεται όμως και άλλα μηνύματα. Ένα χρόνο μετά, το 2018, της προτείνει: «Έλα από το σπίτι να σου μαγειρέψω και να σε περιποιηθώ».

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στέλνει τα μηνύματα, ενώ είναι σε σχέση με την κοπέλα, που τον κατήγγειλε για τη διαρροή των βίντεο. Τα μηνύματα γίνονται πιο προσωπικά από το 2020 και μετά, σε μία περίοδο που το πρώην μέλος της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» γνωρίζει, ότι τον έχει μηνύσει η πρώην σύντροφός του για την διαρροή του πορνογραφικού υλικού. «Που είσαι; Θέλω να σε ξεμοναχιάσω. Πρέπει να με καταλάβεις» της γράφει το 2020.

Μέσα στο 2021 ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στέλνει δύο τελευταία μηνύματα. Στο ένα αναφέρει: «Θα σου μιλήσω ειλικρινά επειδή φλέγομαι από επιθυμία εδώ και χρόνια. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθείς. Είσαι το μεγάλο μου απωθημένο. Χρόνια τώρα έχω ..... άπειρες φορές στο μπάνιο με τη σκέψη σου». Στο τελευταίο της γράφει: «Μου αρέσεις πολύ με τα ρούχα που φοράς. Σκέφτομαι το κορμί σου με τα εσώρουχα που φοράς. Στείλε μου φωτογραφία με τα εσώρουχα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση"

Νέα Δημοκρατία: Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα, αλλά δεν διαγράφηκε – Η αναφορά στον Πολάκη

Με σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Τσίπρα, άφησε αιχμές για τον Παύλο Πολάκη.

Στη ΝΔ αναφέρουν πως: «Προς κ. Τσίπρα: Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε. Προφανώς το «alter ego» έχει άλλη αντιμετώπιση», προσθέτοντας την ακόλουθη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Σημειώνεται πως η διαγραφή Κουρουμπλή ήρθε μετά το «δολοφόνοι» που είπε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα, αλλά δεν διαγράφηκε – Η αναφορά στον Πολάκη"

Συνελήφθη ο σάτυρος της Κυψέλης - Τον είχε βιντεοσκοπήσει το τελευταίο του θύμα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο 43χρονος που το μεσημέρι της Κυριακής επιτέθηκε σεξουαλικά σε κοπέλα που περπατούσε σε δρόμο της Κυψέλης. Ο άνδρας αναγνωρίστηκε από την γυναίκα και κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος γυναικών που σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην ίδια περιοχή. Ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 13-12-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 43χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ημεδαπής για άγνωστο άνδρα ο οποίος την προσέγγισε, μεσημβρινές ώρες της 12-12-2021 στην Κυψέλη και προέβη σε προβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο 43χρονος στην Κυψέλη και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου αναγνωρίστηκε από την παθούσα.

Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου ως δράστη, τριών (3) άλλων περιπτώσεων προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα της σεξουαλικής επίθεσης βρήκε την ψυχραιμία και κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό της τον δράστη. Όπως είπε στο ΟΡΕΝ η κοπέλα «την Κυριακή που μας πέρασε 12:15 το μεσημέρι κατέβαινα ένα πολυσύχναστο δρόμο της Κυψέλης και σταμάτησα για μία στιγμή να περάσει ένα αυτοκίνητο πριν διασχίσω το δρόμο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έρχεται από πίσω μου ένας άνδρας με πιάνει από το ύψος των μηρών και σπρώχνει την περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθιά μου. Και επανέλαβε αυτή την κίνηση αρκετές φορές. Μόλις με άφησε και γύρισα και τον είδα μου είπε, 'Σ' ευχαριστώ'».

«Ήθελε με κάποιο τρόπο να με κάνει συνένοχο σε αυτό που μόλις είχε γίνει. Συνέχισε να επαναλαμβάνει αυτή τη φράση ακόμα και όταν άρχισα να φωνάζω. Εγώ συνέχισα να φωνάζω γιατί ήθελα να γνωστοποιήσω σε όσους ήταν γύρω και έβλεπαν τι ακριβώς είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή έβγαλα το κινητό μου για να καταγράψω τα χαρακτηριστικά του. Μετά έτρεξα στο αγόρι μου που δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει, ήταν πέντε λεπτά μακριά. Καλέσαμε το 100 και έπειτα πήγα στο τμήμα και κατέθεσα τη μήνυση» συμπλήρωσε στο ΟΡΕΝ το θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, το βίντεο που κατέγραψε με τον δράστη οδήγησε στο να επικοινωνήσουν μαζί της έξι γυναίκες που δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση είτε από τον ίδιο είτε από άλλους άνδρες.

«Μετά τη μήνυση ανέβασα μία δημοσίευση σε γνωστή ομάδα της Κυψέλης όπου είπε ότι μου έχει γίνει μία σεξουαλική επίθεση και ζήτησα από όσες ή όσους έχουν βιώσει κάτι τέτοιο να επικοινωνήσουν μαζί μου και να πάνε στο τμήμα της Κυψέλης όπου βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος. Και δυστυχώς μέσα σε λίγες ώρες επικοινώνησαν μαζί μου έξι γυναίκες. Από την ίδια περιοχή. Οι τρεις από αυτές ήταν από τρεις διαφορετικούς άνδρες και οι άλλες τρεις από τον ίδιο. Τον αναγνώρισαν. Πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Και τώρα είμαστε σε αναμονή» κατέληξε η γυναίκα που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο σάτυρος της Κυψέλης - Τον είχε βιντεοσκοπήσει το τελευταίο του θύμα"

Γάκης: Ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Γ. Τράγκα

Ο Δημήτρης Γάκης απέστειλε αίτημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Γιώργου Τράγκα. Νωρίτερα το μεσημέρι έγινε η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Τράγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» είχε ζητήσει να του χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα, όμως το αίτημά του φαίνεται να απορρίφθηκε. Με αυτό το γεγονός καταπιάνεται ο Δ. Γάκης, ο οποίος ζητάει να γίνει έρευνα.

Το αίτημα του Δ. Γάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΓΚΑ.

Είναι γνωστός ο απηνής διωγμός, που οδηγούσε στην επαγγελματική εξόντωση του Γεωργίου Τράγκα, που εκπορεύονταν από το Κυβερνητικό περιβάλλον…

Η Φυσική, όμως, απώλειά του χρήζει άμεσης και σε βάθος Εισαγγελικής Διερεύνησης.

Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε άτομο υψηλού κινδύνου, το οποίο είχε απόλυτη ένδειξη χορήγησης, εγείρει ισχυρές υποψίες, τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν χορηγήθηκαν προς ημετέρους… Αυτό είχε καταγγελθεί με ανάρτηση του ιδίου!

Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα αν υπήρξε αίτημα χορήγησής τους από τους θεράποντες, αν υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή, και πλήρης τεκμηρίωση των ενεργειών προς απόδοση ευθυνών και διερεύνηση σε βάθος εάν υφίστατο σχέδιο Φυσικής Εξόντωσής του.

Ζητώ από την Εξοχότητά σας να οριστώ πραγματογνώμων για να συμπαρασταθώ στο έργο σας διερευνώντας σε βάθος την περίπτωση.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μας να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσειστεί κάθε σκοτεινή σκέψη, κάτι που πρωτίστως θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι Κυβερνώντες για την αυτοπροστασία τους.

Με τιμή

Δημήτριος Μιχ. Γάκης

Χειρουργός

π. Διοικητής Παν. Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Εξειδικευθείς σε Αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάκης: Ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Γ. Τράγκα"

ΚΙΝΑΛ για διαγραφή Κουρουμπλή: Όσα εξέθρεψε ο Τσίπρας θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του

Σωστή χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την KO του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ακραία επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Σπεύδει πάντως να προσθέσει πως «φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για διαγραφή Κουρουμπλή: Όσα εξέθρεψε ο Τσίπρας θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του"

Κορωνοϊός - Βόλος: Ανεμβολίαστος γιατρός μοιράζει χειρόγραφες συνταγές σε ασθενείς με Covid

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου για «βιομηχανία» συνταγών.

Έχουν την υπογραφή ιδιώτη γιατρού, που φέρεται να είναι ανεμβολίαστος- Με «μαντζούνια» δεν αντιμετωπίζεται η σοβαρή νόσηση, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου- «Ερχονται, όταν ήδη είναι πολύ αργά» λένε με αγωνία οι νοσοκομειακοί γιατροί  

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στο Νοσοκομείο Βόλου. Οινοσοκομειακοί γιατροί στις κλινικές covidγίνονταιολοένα και συχνότερα μάρτυρες περιστατικών ασθενών με κορονοϊό, πουη κλινική τους εικόνα είναι απελπιστικήόταν προσέρχονται στα Επείγοντα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και ταυτόχρονα χρήζει διερεύνησης είναι ότι«πίσω» από τους περισσότερουςασθενείς αυτής της κατηγορίαςυπάρχει ο ίδιος ιδιώτης γιατρός που τους κουράρει,πριν φτάσουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο συγκεκριμένος ιδιώτης γιατρός φέρεται να είναι ανεμβολίαστος και να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Έχει κλείσει δηλαδή το ιατρείο όπου εξέταζε ασθενείς. Ωστόσο, συνταγές του χειρόγραφες μαζί με το τηλέφωνο επικοινωνίας του κυκλοφορούν σε πολλά σπίτια ασθενών που νοσούν από covid και παραμένουν στο σπίτι.

Μολονότι οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς να προσφεύγουν στο νοσοκομείο όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, το τελευταίο διάστημα αρκετοί Βολιώτες έφτασαν στο Αχιλλοπούλειο μετά από 10 και 15 ημέρες που πάλευαν με τον πυρετό και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όταν πλέον ήδη είχαν φτάσει στο «κατώφλι του θανάτου», όπως τονίζονταν χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Συγγενείς ασθενών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν ρωτήθηκαν σχετικά για τη θεραπεία που ελάμβανε ο δικός τους άνθρωπος στο σπίτι, παρουσίασαν «καρμπόν» συνταγές, με την ίδια υπογραφή γιατρού!!!

Αντιβίωση Claricid για έξι μέρες,βιταμίνη C,D3, ψευδάργυρος, L-GGlutmine και ασπιρίνη των 100 (salospir),είναι η θεραπεία που συνιστά μέσω των χειρόγραφων συνταγών που χορηγεί στους ασθενείς. «Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται για ένα έντονο κρυολόγημα. Όταν ο ασθενής είναι εμπύρετος και παρουσιάζει αναπνευστική δυσλειτουργία πρέπει να νοσηλευτεί και να λάβει ειδική θεραπεία για τον κορεσμό και το αναπνευστικό σύστημα. Δυστυχώς όμως σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών αυτό δεν γίνεται. Αψηφούν τον κίνδυνο, πιστεύουν σε σκοταδιστικές θεωρίες που λένε ότι ο κορονοϊός είναι γρίπη, δεν έχουν φροντίσει να κάνουν το εμβόλιο και όταν φτάνουν στο Αχιλλοπούλειο είναι σχεδόν διαλυμένοι»,λέει ο επικεφαλής των κλινικών covid Χαράλαμπος Μάνδρος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Με «μαντζούνια» ο κορονοϊός δεν γιατρεύεται»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΜαγνησίαςΕυθ. Τσάμης που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προέτρεψε ότι «οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί. Μετά την πέμπτη ημέρα όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν θα πρέπει να σπεύδουν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου. Η σοβαρή νόσηση του κορονοϊού δεν γιατρεύεται με «μαντζούνια».Υπάρχουν συγκεκριμένα ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούν όλοι οι συνάδελφοι στα νοσοκομεία. Το τελευταίο διάστημα όσοι συμμετέχουμε στο ΕΣΥ συνδράμοντας τους συναδέλφους γνωρίζουμε τη διαδικασία που ακολουθείται και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», κατέληξε ο κ. Τσάμης.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Βόλος: Ανεμβολίαστος γιατρός μοιράζει χειρόγραφες συνταγές σε ασθενείς με Covid"

O Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής εναντίον των βουλευτών της κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει από τις Βρυξέλλες τελεσίγραφο στον βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό να ανακαλέσει ή θα διαγραφεί. Εκείνος αρνήθηκε να ανακαλέσει, επικαλούμενος «συναισθηματική φόρτιση»…

Ο κ. Κουρουμπλής κατά τη συνεδρίαση της Βουλής έφτασε στο σημείο να περιγράψει από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως δολοφόνους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας –όλα αυτά στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό και στη σκιά της αντιπαράθεσης για την έρευνα των Τσιόδρα – Λύτρα, για τη θνητότητα της ΜΕΘ.

Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις με τον Προέδρο της Βουλής να στιγματίζει με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει τον βουλευτή του να ανακαλέσει ειδάλλως να τον διαγράψει.

Οι ακραίες αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ αλλά και την Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ να κατακεραυνώνουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη και ότι δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς, ενώ η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος  δεν νιώθουν καθόλου την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν στην πολιτική τους αντιπαράθεση βρισιές, προσβολές και χαρακτηρισμούς, ακόμα και όταν κάποια στιγμή οργίζονται με κάτι που αναφέρεται σε εκείνους.

Μάλιστα, και ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε ο κ. Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για «άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις».

«Γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου λαϊκισμού και ενός ακραίου λαϊκιστή που έχει το θράσος να κατηγορήσει έναν πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους μέσα στην ελληνική Βουλή», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "O Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή"

Θ. Λύτρας: Εάν δεν είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, θα είχαμε κάνει προδημοσίευση

"Αυτό που έγραψα για τη μελέτη, ισχύει όπως ακριβώς το έγραψα και δεν θα μπω σε παιχνίδια λέξεων". Αυτό τόνισε στο iatronet.gr ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λύτρας, σχετικά με το εάν είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Κυβέρνηση για το περιεχόμενο της μελέτης - σοκ για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, που δημοσίευσε από κοινού με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Απευθύναμε στον καθηγητή το ερώτημα πως αντιμετωπίζει τη σημερινή προσπάθεια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να τον εκθέσει στο εάν είχε πράγματι ενημερώσει σε "ανώτατο επίπεδο", όπως ο ίδιος αναφέρει. Μάς απάντησε επί λέξει τα εξής:

"Είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, όπως ακριβώς έγραψα στην ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να μπω σε παιγνίδια λέξεων. Εάν δεν είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, θα ήμασταν υπόλογοι. Εάν δεν είχαμε ενημερώσει ή δεν είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε, θα είχαμε κάνει προδημοσίευση. Ο λόγος που δεν κάναμε προδημοσίευση της μελέτης, είναι επειδή είχαμε ενημερώσει".

Η μελέτη έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε το μεσημέρι να αμφισβητήσει τις αναφορές Λύτρα περί ενημέρωσης σε "ανώτατο επίπεδο".

"Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανένα συνεργάτη του, πριν την επίσημη δημοσίευσή της", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το πρωί, εξελίσσεται μία προσπάθεια να περιοριστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η μελέτη. Ακόμη και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που εμφανίζεται σπάνια στα ΜΜΕ, σχολίασε πως πρόκειται για "παλαιότερη επιστημονική ανάλυση", η οποία "επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Λύτρας: Εάν δεν είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, θα είχαμε κάνει προδημοσίευση"

Καιρός: Συστάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας

Προ των πυλών βρίσκεται σφοδρή κακοκαιρία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κάνει συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας παράλληλα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

* Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

* Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

* Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

* Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

* Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

* Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.: www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά

Α. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

1) Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

2) Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την Ανατολική Στερεά.

3) Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστεί η Ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.

4) Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Γ. Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Συστάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας"

Αποστάσεις Γκάγκα-Μαγιορκίνη από την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα

Σαφείς αποστάσεις με αιχμές για την «πληρότητα» της έρευνας σοκ των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αλλά και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ενημερώνοντας τον τύπο.

Η Μίνα Γκάγκα ερωτηθείσα ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο «το οποίο έχει, αν θέλετε αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα. Να σας πω οι θάνατοι που παρατηρούνται εκτός ΜΕΘ. Εχουμε ανθρώπους που πήγαν αργά, διασωληνώθηκαν σε ΤΕΠ και πέθαναν μετά από μια ώρα. Αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να ελέγξεις σε τι κατάσταση έφτασε στο νοσοκομείο και πολλά άλλα πράγματα».

Για να κάνουμε σύγκριση πρέπει να έχουμε όλα τα στοιχεία, βαρύτητα, ηλικία κ.τλ., συνέχισε και υποστήριξε ότι ο μέσος όρος αναμονής για να μπεις σε μονάδα είναι μικρή.

Ερωτηθείσα για το ποιος είναι ο χρόνος για να μπει κανείς στη ΜΕΘ απάντησε ότι ο μέσος όρος είναι μια ημέρα, αλλά αυτός είναι ο μέσος όρος. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα μείνουν 5-6 ημέρες εκτός ΜΕΘ γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν, συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την εκτίμηση ότι το σύστημα έρχεται στα όρια όταν φτάνει στις 400 ΜΕΘ δήλωσε ότι «είναι μάλλον ένα στοιχείο που δεν στοιχειοθετείται άρα ας το αφήσουμε απέξω».

Από την πλευρά του, Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι την περίοδο που έγινε η έρευνα είχε αρχίσει ο εμβολιασμός και δεν συμπεριλαμβάνεται το πόσοι είναι εμβολιασμένοι. Δεν έχουν υπολογίσει και το όριο του συστήματος ανά περιφέρεια. Αυτό καθορίζεται από το ποσοστό ελεύθερων κλινών ανά περιφέρεια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστάσεις Γκάγκα-Μαγιορκίνη από την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες, χιόνια και παγετός

Θα μας «δοκιμάσει» ο καιρός αύριο Παρασκευή (17.12.2021) με καταιγίδες, χιόνια και παγετό.

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απόγευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες όμως τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες στα 6 και στην κεντρική Μακεδονία στα 7 και πρόσκαιρα στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανώς στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά στα 6 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης λίγα χιόνια.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες, χιόνια και παγετός"

Κορονοϊός: Με PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Νεότερη ενημέρωση υπάρχει σχετικά τα τεστ κορονοϊού που απαιτείται να έχουν οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Οικονόμου σήμερα Πέμπτη (16/12) η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, το οποίο υποχρεούνται να κάνουν τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέφερε ότι υπάρχει η εναλλακτική λύση για rapid test αντιγόνου 24 ωρών για να αντιμετωπιστεί το πιθανό πρόβλημα κλειστών εργαστηρίων στις γιορτές.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

To βίντεο από την ενημέρωση για τον κορονοϊό:

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Με PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα"

Έφοδος ελέγχου από «θεματοφύλακα του Συντάγματος» σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη - Ζητούσε πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μέλος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» εισέβαλλε σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη απαιτώντας να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπάλληλων και τα rapid test τους, επειδή ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος, όπως μετέδωσε το Mega

Διαβάστε το διάλογο που είχε ο «Θεματοφύλακας» με υπαλλήλους του ΚΕΠ

– Μπορώ να δω το rapid test σας για να κάνω τη δουλειά μου;
– Να απευθυνθείς στο Δήμο αν θέλεις.
– Όχι εγώ θα πάρω την αστυνομία και θα σας βάλω όλους μέσα για εσχάτη προδοσία.

– Εσείς ποιοι είστε που θα με ελέγχετε; Είστε κάποιοι; Είστε ανώτεροι από έμενα για να με ελέγξετε;
– Όχι κύριε μου. Είμαστε οι προϊστάμενοι που ελέγχουμε…
– Επειδή είστε προϊστάμενοι δεν πρέπει να κάνουν τεστ οι υπάλληλοι σας;
– Έχει.
– Υπάλληλος σας δεν είναι; Να το δω θέλω. Δεν ζήτησα κάτι παράλογο.
– Γιατί να το δεις;
– Γιατί να μην το δώ;
– Σε ελέγχω εγώ.
– Ωραία, με ελέγχεις εσύ, εγώ θέλω να ελέγξω αυτόν.


 

Με επιθετικό τρόπο και με το γνωστό επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας» επειδή εφαρμόζουν τα μέτρα της πανδημίας, ο άνδρας βιντεοσκοπεί τον «έλεγχο» που απαιτεί να κάνει σε υπάλληλο του ΚΕΠ, επειδή αρχικά του απαγορεύτηκε η είσοδος και του ζήτησαν να φέρει rapid test για να του επιτραπεί η είσοδος.

– Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας τα δώσω.
– Οπότε ούτε εγώ είμαι υποχρεωμένος να σας δείξω κάτι.
– Είσαστε υποχρεωμένος.
– Γιατί εγώ είμαι υποχρεωμένος και εσείς δεν είστε;
– Αλλιώς απαγορεύεται η είσοδος να μπείτε.
– Απαγορεύεται η είσοδος να μπω;
– Ναι.
– Δεν είστε υποχρεωμένοι να μου δείξετε τα πιστοποιητικά σας;
– Όχι.
– Δεν είστε; Κάτσε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία.
– Εμείς ελεγχόμαστε από την υπηρεσία μας.
– Ελέγχεστε από την υπηρεσίας σας;
– Ελεγχόμαστε από την υπηρεσία μας.
– Ωραία, εγώ δεν μπορώ να τα δω;

Στη συνέχεια ο «Θεματοφύλακας» αρχίζει να παρενοχλεί όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΠ, παρά την ευγένεια και την υπομονή που δείχνει ο προϊστάμενος. «Θέλω και η υπάλληλος μέσα που με έδιωξε να μου δείξει και αυτή το rapid test της αν είναι αρνητικό. Μπορώ να το δω;», είπε

Μάλιστα τους τραμπουκίζει όλους σε τέτοιο βαθμό που ο προϊστάμενος του ΚΕΠ αναγκάζεται να του δείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και να του δώσει τα προσωπικά του στοιχεία για να τον ηρεμήσει.

– Εσάς είναι η δουλειά σας, αλλά εγώ σε πληρώνω κύριε, όχι εσύ. Εγώ σε πληρώνω. Με υποχρέωσες να πάω να κάνω rapid test και δεν μου δείχνεις το δικό σου το rapid test;
– Σας παρακαλώ. Αφού θέλετε το δικό μου το πιστοποιητικό είναι αυτό.
– Να το δω λίγο;

Παρά το γεγονός ότι ο προϊστάμενος υπέκυψε στον εκφοβισμό του, του εκείνος συνέχισε τον αστυνομικό τύπου έλεγχο…

– Τι να δεις; Να ακουμπήσεις το κινητό μου; Τι θέλεις; Λέγομαι …. Και είμαι προϊστάμενος του ΚΕΠ.
– Ωραία, του κυρίου το πιστοποιητικό;
– Και τι είσαι εσύ που θα ελέγξεις του κυρίου;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έφοδος ελέγχου από «θεματοφύλακα του Συντάγματος» σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη - Ζητούσε πιστοποιητικά εμβολιασμού"

Κορονοϊός: Στα 17 τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον – Πού εντοπίστηκαν

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.173 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 06 Νοεμβρίου 2021 έως 13 Δεκεμβρίου 2021.

Από τον έλεγχο των 1.173 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 1.144 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC). Εκ των 1.144 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 1.130 αφορούν στο στέλεχος Delta, και 14 αφορούν στο Omicron, τρία κρούσματα της οποίας είχαν ήδη εντοπιστεί προγενέστερα. Δεκατρία εκ των 1.130 στελεχών Delta αφορούν στο στέλεχος ΑΥ.4.2, τα οποία εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας (7), του Λασιθίου (3), του Πειραιώς (2), και των Σερρών (1).

Τα 14 στελέχη της μετάλλαξης Omicron εντοπίστηκαν σε τρία εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου, του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Ηρακλείου και σε έντεκα εγχώρια κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου (7), της Λακωνίας (3) και του Ηρακλείου (1).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 39.166 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 34.886 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.539 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 741 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 34.886 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 44,61%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 41,51%, το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 6,72%, και το Beta με ποσοστό 0,95%.

Από τα 3.539 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 3.376 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος. Από τα δείγματα αυτά, 37,02% αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K), 36,93% στο Delta, 15,23% στο Alpha, 5,71% στο Beta, 0,11% στο C.36, 0,11% στο Omicron, 0,08% στο Gamma, 0,08%, στο Eta, 0,08% στο A.28 και 0,03% στο Mu.

Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 439 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 300 αφορούν στο Delta, 113 στο Alpha, 7 στο Mu, 6 στο Beta, 5 στο Omicron, 4 στο B.1.1.318 (Variant E484K), 1 στο Eta, 1 στο C.36, 1 στο Kappa, και 1 στο B.1.1 (Variant E484K).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Στα 17 τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον – Πού εντοπίστηκαν"

Νέα καταγγελία για τον αρνητή δικηγόρο: Έπεισε ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο πριν θεραπευτεί και πέθανε

Ένα 24ωρο μετά τις εξηγήσεις του αρνητή δικηγόρου στον εισαγγελέα και την πρόταση του τελευταίου να δικαστεί σε έναν μήνα από σήμερα για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση, μια νέα καταγγελία έφτασε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Συγγενής 68χρονης γυναίκας που πέθανε, τον κατηγορεί ότι έπεισε την ξαδέρφη της να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο “Σωτηρία” όπου νοσηλευόταν πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία της για τον κορονοϊό.

Η 68χρονη ασθενής έμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα και η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε. Στη συνέχεια όμως υπέγραψε για να φύγει και τον περασμένο Οκτώβρη έχασε τη μάχη της ζωής της.

«Εμένα με ενδιαφέρει που έχασα την ξαδέρφη μου. Μας ενόχλησε πάρα πολύ η διαχείριση αυτή και δε θα σας κρύψω ότι μας φάνηκε κάπως εκ του πονηρού».

Όπως καταγγέλλει στο “Live News” η ξαδέρφη της άτυχης γυναίκας, που είναι γιατρός, τις διαδικασίες για το εξιτήριο κίνησε ο αρνητής δικηγόρος και ένα άτομο που συστήθηκε ως πνευμονολόγος.

«Κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου. Λέω ‘πώς υπέγραψε’ η κοπέλα αυτή δεν μπορούσε να ανασάνει. Κάποιος άλλος τα έκανε όλα αυτά, δεν μπορούσε η ίδια από το Σωτηρία να κινήσει τέτοιες διαδικασίες. Μου είπαν ότι έκανε ένας δικηγόρος μία ανάρτηση στο διαδίκτυο όπου κατηγορούσε γιατρούς του νοσοκομείου ότι κρατήσαν την ασθενή παρά τη θέλησή της».

Όπως λέει η ξαδέρφη της, μετά το εξιτήριο, τα δύο άτομα που την έπεισαν να κάνει το μεγάλο λάθος εξαφανίστηκαν. «Σχεδόν χάσαμε τα ίχνη της, δεν απαντούσε. Κινηθήκαμε να μάθουμε ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος και μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος την είχε βοηθήσει».

Η 68χρονη μπήκε στο νοσοκομείο τον περασμένο Φλεβάρη και επί 7 ημέρες, με το οξυγόνο που της χορηγούσαν, άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση. Τα πάντα όπως λέει η ξαδέρφη της, άλλαξαν, όταν στην υπόθεση αναμείχθηκε ο αρνητής δικηγόρος. «Δεν ολοκλήρωσε την αγωγή της. Αν την είχε ολοκληρώσει, δε θα πέθαινε τουλάχιστον».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα καταγγελία για τον αρνητή δικηγόρο: Έπεισε ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο πριν θεραπευτεί και πέθανε"

Θύελλα στη Βουλή από τις «δολοφονικές» ακρότητες Κουρουμπλή - Αποστάσεις από Σκουρλέτη

Στα άκρα οδηγεί την πολιτική συζήτηση για την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να αποκαλεί «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να βάζει «φωτιά» στην συζήτηση για την προϋπολογισμό που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας αλλά και την σαφή καταδίκη από τους εκπροσώπους της ήσσονος αντιπολίτευσης.



Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ακούστηκε να φωνάζει: «Ντροπή σου έμπορε του πόνου. Να ανακαλέσεις και να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά. Ντροπή σου». Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στους χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δολοφόνησε ανθρώπους».

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Απόστολος Αβδελλάς κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει ωστόσο ο δεύτερος απάντησε: «Ξέρω καλά ελληνικά και δεν ανακαλώ τίποτα».

Ανταπαντώντας ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Για κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ενώ σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.

Τασούλας: Στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς

Τη σφοδρή αντίδραση του 
προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος έδειξε ότι δεν θα ανεχθεί ρητορική που θυμίζει την εποχή των τραμπουκισμών της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε η αποτρόπαια τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος αποκάλεσε «δολοφόνους» τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την διαχείριση της πανδημίας, αρνούμενος μάλιστα να ανακαλέσει την φράση του.

Ο κ. Τασούλας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση απηύθυνε μομφή στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής, μέτρο ισχυρής ηθικής απαξίας και στέρησης του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αυτή τη στιγμή. Είναι αποκρουστικός. Στη Βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου. Υπάρχει ελευθερία κριτικής. Εντονης κριτικής. Υπάρχει απάντηση και ανταπάντηση και πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει είναι να επιτρέψουμε να ξεφύγει η αντιπαράθεση στα όρια της ανθρωποφαγίας. Ακούσαμε πράγματα που κινούνται στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά στα όρια προτροπής προς κάποιους έξαλλους, έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις. Ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε ξεπερνά κάθε όριο» είπε ο κ. Τασούλας.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ακούστηκαν όσα ακούστηκαν και περίμενα να δω τα πρακτικά. Δυστυχώς τα πρακτικά επιβεβαιώνουν οσα δεν ήθελα να πιστέψω. Εϊπε ο κ. Κουρουμπλής: «δολοφονήσατε ανθρώπους αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας. Δολοφονήσατε ανθρώπους» και αρνήθηκε αρκετές φορές να ανακαλέσει. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να υπάρξει κριτική για παραλήψεις ακόμα και βαριές αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων είναι ότι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, ότι υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου. Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 Μομφή στον κ. Κουρουμπή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά απεύθυνε πριν από λίγα λεπτά», πρόσθεσε.

Οικονόμου: Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον βουλευτή του να ανακαλέσει ή να τον διαγράψει

Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως το «παραλήρημα Κουρουμπλή αποτελεί κηλίδα που χαρακτηρίζει τον ίδιο και θα δούμε ποιους άλλους. Το θέμα δεν μπορεί να τελειώσει εδώ. Υπάρχει τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά και τον κ. Τσίρτπα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Που αποκάλεσε δολοφόνους τους συναδέλφους σας. Όταν λέμε να αποδοκιμάσει να τον αναγκάσει να έρθει εδώ και να ανακαλέσει. Διαφορετικά να τον διαγράψει από την ΚΟ. Διαφορετικά αποδεικνύει στην πράξη ότι όχι μόνο ανέχεται αλλά επιδοκιμάζει. Ή ανακαλεί ή διαγράφεται».

Απαντώντας ο κ. Νίκος Φίλης είπε ότι «παραμένει η δύσκολη κατάσταση και με ανταλλαγή ύβρεων δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής στον θυμό του και την οργή του που είπε ότι έχει χάσει φίλους του. Είπε ότι έχει χάσει φίλους του, σταθμίστε το και αυτό. Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες για το θάνατο 20 χιλ συνανθρώπων μας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων αλλά όχι με φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για την έκθεση Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία χάθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας από κακή κυβερνητική πολιτική».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θύελλα στη Βουλή από τις «δολοφονικές» ακρότητες Κουρουμπλή - Αποστάσεις από Σκουρλέτη"

Κορωνοϊός: 96+2 θάνατοι, 4.696 κρούσματα και 692 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.696, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.022.141, εκ των οποίων 50,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.116 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 305.861 τεστ, τα 22.872 μοριακά και τα 282.989 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα είναι 1,54% έναντι 1,48% χθες με ανάλογο αριθμό τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.464 στην Αττική (1.486 χθες).
  • 797 στη Θεσσαλονίκη (817 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 178 από την Ανατολική Αττική (169 χθες).
  • 175 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (186 χθες).
  • 82 από τη Δυτική Αττική (92 χθες).
  • 188 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (202 χθες).
  • 449 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (474 χθες).
  • 143 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (158 χθες).
  • 218 από τον Πειραιά (188 χθες).
  • 31 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (17 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 57 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 58 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 43 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 25 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 30 στην ΠΕ Άρτας.
  • 129 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 59 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 10 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 25 στην ΠΕ Δράμας.
  • 43 στην ΠΕ Έβρου.
  • 86 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 8 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 6 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 49 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 83 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 120 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 12 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 67 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 34 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 4 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 47 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 18 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 83 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 4 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 45 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 101 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 40 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 6 στην ΠΕ Κω.
  • 61 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 94 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 23 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 70 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 10 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 64 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 55 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 11 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 1 στην ΠΕ Νάξου.
  • 41 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 2 στην ΠΕ Πάρου.
  • 57 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 64 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 21 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 32 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 41 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 38 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 3 στην ΠΕ Σάμου.
  • 101 στην ΠΕ Σερρών.
  • 1 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 2 στην ΠΕ Σύρου.
  • 1 στην ΠΕ Τήνου.
  • 42 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 67 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 39 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 10 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 31 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 84 στην ΠΕ Χανίων.
  • 2 στην ΠΕ Χίου.
  • 96 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (86 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλοι δυο. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.651 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 692 (χθες 683). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 570 (82,37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 122 (17,63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.645 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 398 (ημερήσια μεταβολή +12.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 364 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 96+2 θάνατοι, 4.696 κρούσματα και 692 διασωληνωμένοι"

Βίντεο – ντοκουμέντο: Επίδειξη δύναμης με πάνω από 100 πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου στα Άνω Λιόσια

Εικόνες σοκ με περισσότερους από 100 πυροβολισμούς από άτομα που θέλουν να δείξουν την ισχύ τους σε αρχηγό αντίπαλης ομάδας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, παρουσιάζει το newsit.gr.   

Στo οπτικό υλικό που ανέβηκε στα social media αποτυπώνονται περίπου 10 άτομα να αδειάζουν τα όπλα τους ως ένδειξη ισχύος. Στο βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων οι οπλισμένοι Ρομά βρίσκονται έξω από μία κατοικία που όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί πρέπει είναι ιδιοκτησία του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας από αυτή στην οποία ανήκουν. 

Στα χέρια τους κρατούν περίστροφα των 9 χιλιοστών αλλά και τροποποιημένα  πιστόλια οποία ρίχνουν με τη συχνότητα των αυτόματων όπλων. Μεταξύ των όπλων και ένα πιστόλι με τη σφραγίδα της ΕΛ. ΑΣ όπου οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει κλαπεί από κάποιο συνάδερφο τους.  

Οι σφαίρες σκίζουν την ηρεμία της νύχτας με τους ενώ οι Ρομά που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους δεν φαίνεται να ανησυχούν ούτε για μια στιγμή. Στόχος τους είναι να δείξουν μόνο τη δύναμη πυρός τους αλλά και την ισχύ τους.  

Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ που είδαν τα βίντεο έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα με το οπλισμό των Ρομά. Εκτιμούν μάλιστα ότι στη χώρα μας θα πρέπει να έχει έλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα φορτίο με σύγχρονα λαθραία όπλα, πολλά από τα οποία έχουν αγοραστεί από μέλη συμμοριών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – ντοκουμέντο: Επίδειξη δύναμης με πάνω από 100 πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου στα Άνω Λιόσια"

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις 25.000 θέσεις

Κοινωφελής Εργασία: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, ούτως ώστε να έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,
β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,
δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, στ) εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,
η) άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ν. 4538/2018), εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚ

Δείτε το ΦΕΚ

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις 25.000 θέσεις "

Κολωνός: Σε ιδιοκτήτη καταστήματος με όπλα ανήκουν οι 3.500 σφαίρες που βρέθηκαν στον Κηφισό

Λύθηκε το μυστήριο με τις 3.500 σφαίρες που εντοπίστηκαν πεταμένες στο οδόστρωμα στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες ανήκουν σε ιδιοκτήτη καταστημάτων με όπλα, σε Χαϊδάρι και Κολωνό.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης που άκουσε το ρεπορτάζ και πήγε στο αστυνομικό τμήμα, είπε στους αστυνομικούς πως οι σφαίρες είναι καθόλα νόμιμες και του έπεσαν, την ώρα που τις μετέφερε από το ένα κατάστημα στο άλλο, χωρίς να το αντιληφθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κολωνός: Σε ιδιοκτήτη καταστήματος με όπλα ανήκουν οι 3.500 σφαίρες που βρέθηκαν στον Κηφισό"

Πετρούπολη: Ελεύθερος ο νηπιαγωγός μετά την απολογία του – Αρνήθηκε ότι παρενόχλησε 4χρονο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 31χρονος νηπιαγωγός ο οποίος κατηγορείται παρενόχλησε ένα τετράχρονο αγόρι στην Πετρούπολη.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και να μην προσεγγίζει το νηπιαγωγείο που φέρεται να τελέστηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρούπολη: Ελεύθερος ο νηπιαγωγός μετά την απολογία του – Αρνήθηκε ότι παρενόχλησε 4χρονο"

Συνελήφθη και πάλι ο Μένιος Φουρθιώτης

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από μήνυση που κατέθεσε συνεργάτης του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο παρουσιαστής συνελήφθη στην περιοχή του Περιστερίου οι πληροφορίες λένε ότι λόγω κινητικού προβλήματος χρησιμοποιούσε περιπατητήρα (πι) και αναμένεται να οδηγηθεί στην Ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με εγγύηση 30.000 ευρώ, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Σε δήλωσή του ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριξε:

«Αλλά η Δικαιοσύνη βλέπει και στο σκοτάδι, ανέφερε ο Ευριπίδης και είχε δίκιο. Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Και σήμερα την έζησα για άλλη μια φορά όπως το ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Έζησα ξανά, τον κανιβαλισμό εις βάρος μου.
Ο Θεός,όμως, ήταν με το μέρος μου κι ας υπάρχει μια συντονισμένη -ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξόντωσής μου. Για το λόγο που όλοι πλέον γνωρίζετε, σήμερα μετέβην στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά στον Εισαγγελέα όπου φυσικά και αφέθηκα ελεύθερος. Όπως είναι προφανές, κρίθηκε ως αστεία η αιτία. Τώρα, τον λόγο τον έχω εγώ, και θα λογοδοτήσουν στον Εισαγγελέα αυτοί, που έχουν ως χόμπι τους να εξαπατούν Αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Μάλλον εσείς φοβάστε περισσότερο να καταδικάσετε απ’ ό,τι φοβάμαι εγώ να καταδικαστώ. Κι αυτό, γιατί δεν έχετε τίποτα να προσάψετε. Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από το δικό σας ψέμα.

Παρακαλώ για την δημοσίευση του παρόντος όπως έχει και χωρίς περικοπές καθώς το παρόν θα καταθέτει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές!

Με την επιφύλαξη παντός νομιμου δικαιώματος

Μαίνανδρος - Γεώργιος Φουρθιωτης»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη και πάλι ο Μένιος Φουρθιώτης"

e-ΕΦΚΑ: Αρχίζει η λειτουργία νέων τοπικών διευθύνσεων

Στη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και την ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές, προχωράει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και της απλούστευσης των διαδικασιών, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας από την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ ως ακολούθως:

1. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Δ΄ Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (οδός Τάκη Οικονομίδη 1, ΤΚ 54655, Θεσσαλονίκη). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, σύμφωνα με την αριθ.πρωτ.517082/13-12-2021 απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, θα εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους των παρακάτω περιοχών:

– ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας, Δημοτική Κοινότητα Νέων Επιβατών, Δημοτική Κοινότητα Περαίας) – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου, Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασιάς).

– ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών, Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου, Τοπική Κοινότητα Περιστεράς, Τοπική Κοινότητα Σουρωτής) – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ (Δημοτική Κοινότητα Θέρμης, Τοπική Κοινότητα Νέας Ραιδεστού, Τοπική Κοινότητα Ταγαράδων) – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣ (Τοπική Κοινότητα Κάτω Σχολαρίου).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.dthes@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2310408058-2310408000).

2. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, με έδρα την Καλαμαριά (οδός Εθνικής Αντίστασης 62, ΤΚ 55133, Καλαμαριά). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, σύμφωνα με την αριθ.πρωτ.517082/13-12-2021 απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, θα εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους των παρακάτω περιοχών:

– ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ (Δημοτική Κοινότητα Επανομής, Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου).

– ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ (Δημοτική Κοινότητα Νέου Ρυσίου).

– ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣ (Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου, Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου, Τοπική Κοινότητα Καρδίας).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.stthes@efka.gov.gr) ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2310807108).

3. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Ζ’ Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Σταυρούπολη (οδός Αγίας Τριάδος 1, ΤΚ 56430 Σταυρούπολη). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.zthes@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2310647963-2310647966).

4. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Κεντρικού Τομέα Αθήνας, με έδρα την Αθήνα (οδός Ακαδημίας 21, ΤΚ 10671, Αθήνα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της 1ης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.aktath@efka.gov.gr) ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2103676571).

5. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Γ΄ Κεντρικού Τομέα Αθήνας, με έδρα την Αθήνα (οδός Κειριαδών 4, ΤΚ 11853, Αθήνα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της 3ης και 4ης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.cktath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2103404200-2103404215).

6. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Η΄ Κεντρικού Τομέα Αθήνας, με έδρα τη Δάφνη (οδός Λ. Βουλιαγμένης και Έλλης 1, ΤΚ 17235 Δάφνη). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Επιπλέον, σύμφωνα με την αριθ.πρωτ.517082/13-12-2021 απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, θα εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους της ασφαλιστικής περιοχής εντός των ορίων των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Αλίμου της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.hktath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2109715830-2109715811).

7. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Νότιου Τομέα Αθήνας, με έδρα την Καλλιθέα (οδός Ελ. Βενιζέλου 282, ΤΚ 17675, Καλλιθέα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.antath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2109546760-2109546766).

8. Της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Δ΄ Νότιου Τομέα Αθήνας, με έδρα τη Νέα Σμύρνη (οδός Μάχης Αναλάτου 50 και Λαγουμιτζή, ΤΚ 11744, Αθήνα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών. Επιπλέον, με την αριθμ. 486509/26.11.2021 απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, θα εξυπηρετείται μέρος της 2ης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αθηναίων που οριοθετείται από τις οδούς Αθανασίου Διάκου, Λ. Βουλιαγμένης, Φιλομήλας, Ζεύξιδος, Ελευθερίας, Γράμμου, Μπουμπουλίνας, Βιέννα, Ακρωτηρίου, Πρασνίκα, Κράτιδος και Λ. Συγγρού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την τοπική διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.dntath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2109003925-2109003972).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Αρχίζει η λειτουργία νέων τοπικών διευθύνσεων"

Σε πιλοτική λειτουργία το myergani.gov.gr

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε σήμερα η νέα υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων myergani.gov.gr και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. «Το myErgani είναι δύναμη στα χέρια του εργαζόμενου. Αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του αλλά και των υπερωριών του. Πλέον, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να δει ο ίδιος όσα έχει δηλώσει ο εργοδότης του για εκείνον», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της "μαύρης" και της υποδηλωμένης εργασίας.

Σε αυτό το σχέδιο συμπεριλαμβάνονται τρία βασικά εργαλεία, που δίνουν δύναμη στον εργαζόμενο:

  •  Πρώτον, η νέα εφαρμογή myergani.gov.gr, που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν για την απασχόλησή τους οι εργοδότες/επιχειρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ".
  • Δεύτερον, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία προχωρά. Τις προηγούμενες ημέρες, όλα τα στάδια του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν και ο ανάδοχος πιάνει άμεσα δουλειά, με στόχο η αξιοποίηση του εργαλείου αυτού να ξεκινήσει σε ορισμένους κλάδους μέσα στους ερχόμενους μήνες. Μέσω της ψηφιακής κάρτας, θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real time) η καταγραφή της απασχόλησης των εργαζομένων (βασικό ωράριο, υπερωρίες, κ.λπ.), κάτι που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου. Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση που θα αποτρέψει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, επιβάλλοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.
  • Τρίτον, η μετεξέλιξη του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" σε Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ", με στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και δηλώσεων, την ολιστική αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων και τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία myergani.gov.gr, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως παρέχει για πρώτη φορά στους εργαζόμενους άμεση, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνει ο εργοδότης τους, δίνοντας έτσι στον εργαζόμενο ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου απέναντι στη "μαύρη" και την υποδηλωμένη εργασία. Από τον Φεβρουάριο του 2022, το myergani θα είναι διαθέσιμο και σε mobile app.

Ξεκινάει η υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας

«Σήμερα, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Η ψηφιακή κάρτα εργασίας -πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ- είναι μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει ο νέος εργασιακός νόμος (4808/2021). Αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξιοποιώντας τις πιο νέες τεχνολογίες, δίνει δύναμη στους εργαζόμενους, εξασφαλίζει ότι όλοι παίζουν με τους ίδιους κανόνες και συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, που είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς εργασίας σήμερα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελεί ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

«Θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης για τους εργαζόμενους, συνήθως ηλεκτρονικά και θα επεκταθεί γρήγορα σε όλη την αγορά. Θα ξεκινήσουμε από τράπεζες και σούπερ μάρκετ, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις επιχειρήσεις τόσο τις μεγάλες όσο και τις μικρές. Οι εργαζόμενοι στις μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν μικρότερη προστασία από αυτούς που δουλεύουν στις μεγάλες», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ολοκληρώνεται το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» το πρώτο εξάμηνο του 2022

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωράει με την αναβάθμιση και μετεξέλιξη του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ σε ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Η υλοποίηση του έργου είναι ήδη σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συνέχισε: «Με το πέρασμα στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ επιδιώκουμε, μεταξύ των άλλων, τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις, την απλοποίηση διαδικασιών με την κατάργηση των πολλαπλών δηλώσεων, την ψηφιοποίηση διαδικασιών, που, μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται χειρόγραφα, κ.ά.».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς εργασίας προφανώς συνδέεται άμεσα με μία ακόμα μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει ο νέος εργασιακός νόμος (4808/2021) με την αναβαθμισμένη και ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας. Ειδικά, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και η online ενημέρωση του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για τον χρόνο εργασίας αποτελεί σημαντικό εργαλείο για άμεσους, αποτελεσματικούς ελέγχους. Οι ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, πριν από τον έλεγχο σε κάθε επιχείρηση, θα έχουν πλήρη και λεπτομερή κατάλογο των εργαζομένων που πρέπει να βρίσκονται στην εγκατάσταση, καθώς και των σχετικών δηλώσεων που έχει κάνει ο εργοδότης του. Έτσι, στην περίπτωση π.χ. που ένας εργοδότης ζητήσει από τον εργαζόμενο να μην "χτυπήσει" την κάρτα την ώρα που ξεκινά την εργασία του ή να δηλώσει ότι σχόλασε, ενώ παραμένει στον χώρο δουλειάς, ο έλεγχος θα είναι άμεσος αντικειμενικός και αυστηρός».

«Ακόμα και οι επιφυλακτικοί στην αρχή σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου για την αγορά εργασίας, καταλαβαίνουν ειδικά ότι με αυτό το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας που σήμερα προχωρά και κάνει ένα σημαντικό βήμα. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στην αγορά εργασίας. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, καθώς θεωρούμε ότι είναι το εργαλείο για ανάπτυξη, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της ασυδοσίας. Αλλο επιχειρηματικότητα και άλλο παραβατικότητα» επισημαίνει.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πιλοτική λειτουργία το myergani.gov.gr "

Σύλληψη φαρμακοποιού στο Ηράκλειο για "μαϊμού" rapid tests

Στην σύλληψη ενός φαρμακοποιού προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες για ψεύτικα rapid tests. 

Ο 59χρονος φαρμακοποιός φέρεται να έκανε "εξυπηρετήσεις" σε όσους ήθελαν βεβαίωση για αρνητικό rapid test για κορωνοϊό, καταχωρώντας αρνητικά αποτελέσματα χωρίς να έχει γίνει καμία λήψη δείγματος.
Με βάση τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί, στήθηκε επιχείρηση κι έστειλαν "δικό" τους άνθρωπο στο φαρμακείο - που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου - με το αίτημα: "Θέλω να φανεί ότι έκανα τεστ και είμαι αρνητικός".
Μάλιστα έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή του συγκεκριμένου "δολώματος' προκειμένου να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικό το αίτημά του.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η "ταρίφα" για το ψεύτικο τεστ ήταν στα 7 ευρώ. Ο αστυνομικός αφού πήρε στα χέρια του την βεβαίωση έδωσε στον 59χρονο ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. 
Ακολούθησε έρευνα από το κλιμάκιο της Ασφάλειας και η σύλληψη του φαρμακοποιού, ενώ πλέον εξετάζεται το εύρος αυτών των "εξυπηρετήσεων" και ελέγχεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του. 

Μιλώντας στο Cretalive, o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος είναι σε επικοινωνία με τις αρχές για την υπόθεση και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις για αυτό το πολύ σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, θέμα.
Ο κ. Σκουντάκης επεσήμανε ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ο εμπλεκόμενος θα παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα (16.12.2021) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ημεδαπός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα (16.12.2021) το πρωί αφού μετέβη στο εν λόγω φαρμακείο αστυνομικός ως πελάτης χωρίς να γνωστοποιήσει την ιδιότητα του, ο ημεδαπός προέβη στην καταχώρηση σχετικής δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και την έκδοση σχετικής βεβαίωσης χωρίς να προβεί στη διενέργεια αυτού.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη ο φαρμακοποιός και κατασχέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη φαρμακοποιού στο Ηράκλειο για "μαϊμού" rapid tests"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news