facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Έντονη διπλωματική κινητικότητα – Προκαλεί η Άγκυρα ενοχλημένη από την Ελληνογαλλική συμφωνία

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις, η Άγκυρα δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, και απειλεί να δώσει απαντήσεις επί του πεδίου στις μονομερείς, όπως τις χαρακτηρίζει, ελληνοκυπριακές ενέργειες στην περιοχή. Η Αθήνα τηρεί αποφασιστική στάση – ενώ η Βουλή αναμένεται να κυρώσει την Πέμπτη την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Η εβδομάδα που αρχίζει είναι πυκνή σε πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα.

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις αντιδράσεις της για την Ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και τις πολυμερείς συνεργασίες της Αθήνας στην Αν. Μεσόγειο. Έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα σε Αθήνα και Λευκωσία.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη στην Αθήνα. Οι δυο υπουργοί εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους θα συντονίσουν τα βήματα Αθήνας και Λευκωσίας για το επόμενο κρίσιμο διάστημα ενώ θα κάνουν και αποτίμηση των όσων έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου εκεί πολλά διημείφθησαν για την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Στις 14 του μήνα, ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίοι όροι και να υπογραφεί η ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα στον Κυπριακό Τύπο και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις της Λευκωσίας με το Τελ Αβιβ για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος IRON DOME, ενός αμυντικού όπλου που έχει αναπτυχθεί στο Ισραήλ και φάνηκε η αξία του πριν λίγους μήνες κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονταν το Ισραήλ από την Χαμάς.

Σε προκλητικό τόνο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας επανέλαβε τις θέσεις του περί δύο κρατών στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, δήλωσε την ενόχληση της Άγκυρα για την διεξαγωγή του Παρμενίωνα στη νησιωτική Ελλάδα και στοχοποίησε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχη Πινάρ Καρά ” Πρόσφατα παρατηρείται αύξηση των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας. Οι απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεχίζονται μέσω διπλωματικών διαύλων ενάντια στην παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας και η απαραίτητη απάντηση δίνεται στο πεδίο εντός του πεδίου της αμοιβαιότητας.”

Η Άγκυρα δυναμιτίζει το κλίμα και στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς με νέα navtex αναγγέλλει ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε περιοχή που επικαλύπτει εκείνη της θαλάσσιας περιοχής ερευνών του «Νautical Geo». Το ερευνητικό είχε παρενοχληθεί από τουρκική φρεγάτα ανάμεσα από Κρήτη και Κάσο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «Οι τουρκικές ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες, καταπατούν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και της απλής λογικής (…) Έδειξα στους ομολόγους μου στον χάρτη το σημείο της παρενόχλησης του «Nautical Geo». Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι εταίροι μας, αυτοί που δείχνουν ανοχή στις τουρκικές ενέργειες, έμειναν άφωνοι. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε κατ’ ελάχιστο που να δικαιολογεί παρόμοια συμπεριφορά».

Την Πέμπτη εισάγεται προς κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το σώμα.

Πέραν της προμήθειας των 24 αεροσκαφών Rafaleπου που προσδίδουν αεροπορική υπεροχή στον ουρανό του Αιγαίου αλλά και της Μεσογείου, στρατηγικής σημασίας είναι η προσθήκη στον στόλο των φρεγατών Belh@ra, την ώρα που σε στάδιο διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα των κορβετών Gowind από τη Γαλλία.

Ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων

-24 μαχητικά 4,5 γενιάς Rafale F3R

-3+1 ψηφιακές φρεγάτες Belh@ra

-Διαπραγμάτευση για 3+1 κορβέτες Gowind)

Η αμυντική διπλωματία ωστόσο φέρνει ισχυρό αποτύπωμα καθώς ο ακρογωνιαίος λίθος της συμφωνίας προβλέπει στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους.

 Στρατιωτική συνδρομή

-Θωράκιση της Ελλάδας με Γαλλική ασπίδα

-Συνδρομή της Ελλάδας αν απειληθεί η Γαλλία

-Συνδρομή ακόμη κι αν η επιτιθέμενη χώρα είναι εντός σύμμαχων κρατών

Τροποποιήσεις σε δύο άρθρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει τη συμφωνία.

«Είμαστε παραδοσιακοί εταίροι με την Γαλλία αλλά πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις ο κος Μητσοτάκης στην Βουλή για ορισμένα σημεία της συμφωνίας.» επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στα 31 άρθρα της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη της βιομηχανικής εταιρικής σχέσης ανάμεσα σε Ελληνικές και Γαλλικές αμυντικές εταιρείες ενώ στο προοίμιο υπάρχει η ρητή αναφορά στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας.

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη διπλωματική κινητικότητα – Προκαλεί η Άγκυρα ενοχλημένη από την Ελληνογαλλική συμφωνία"

Το Ισραήλ θεσπίζει «green pass» μόνο για τους εμβολιασμένους και με την τρίτη δόση

Στο Ισραήλ, μόνο οι πολίτες που θα έχουν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούν να έχουν green pass που θα τους επιτρέπει την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Το Ισραήλ ξεκίνησε νωρίς την εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech , αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες και, από το τέλος του Αυγούστου, χορηγώντας το εμβόλιο σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.

Η εξέλιξη του εμβολιασμού στο Ισραήλ παρακολουθείται στενά από τις άλλες χώρες.

Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδίδεται πλέον για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την Covid, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα των δύο δόσεων.

Από την τρίτη, οι καταστηματάρχες ή οι οργανωτές εκδηλώσεων θα πρέπει να σκανάρουν τον ψηφιακό κωδικό για να επιτρέπουν την είσοδο. Προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες.

Περί το 37% του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων Ισραηλινών έχει λάβει αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Τις τελευταίες ημέρες μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, όπως και ο αριθμός των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έπεσαν κάτω από τις 4.000, αφού έφθασαν τις 10.000 τον περασμένο μήνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Ισραήλ θεσπίζει «green pass» μόνο για τους εμβολιασμένους και με την τρίτη δόση"

Μητσοτάκης: Ελεύθερη από αύριο η διέλευση των αυτοκινήτων από την Ηρώδου Αττικού

«Η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο» σημειώνει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει:
«Και, με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ελεύθερη από αύριο η διέλευση των αυτοκινήτων από την Ηρώδου Αττικού"

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία

Ανάλγητος και απαθής ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θυματοποίησε τη μικρή Λυδία. Η πρόταση που έκανε η εισαγγελέας για τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του βρέφους είναι κολαφική για τον δολοφόνο της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Την προσεχή Πέμπτη (07.10.2021) το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της δολοφονημένης Κάρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στην πρότασή της, η εισαγγελέας αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Ήταν 11 Μαΐου 2021 όταν στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος πιλότος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν Κράτους και μετά σκηνοθέτησε ληστεία για να κρύψει το έγκλημά του.

Η απόφασή του να βάλει το παιδί πάνω στο άψυχο σώμα της νεαρής γυναίκας που μόλις είχε σκοτώσει αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακόμη ένα δείγμα ότι είναι ακατάλληλος να του αναγνωριστεί οποιαδήποτε γονική μέριμνα για τη μικρή Λυδία, αναφέρει η Real News.

«Μεταχειριζόμενος ακόμα και ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και χαρακτηρίζει τον πιλότο ως άνθρωπο ανάλγητο, ψύχραιμο και απαθή.

«Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα…» σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο. 

«Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου», αναφέρεται επίσης.

«Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Τι αναφέρει η εισαγγελέας

«Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας. Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει».

Οι παππούδες

Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο. Παράλληλα, στην πρότασή της καταγράφει με ακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βλέπουν τη μικρή Λυδία οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανίοντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ ανιόντων των δυο πλευρών -όπως προκύπτει από τις κοινωνικές έρευνες- εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Έτσι, προτείνεται οι γονείς του πιλότου να βλέπουν την εγγονή τους το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αλόννησο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία"

Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα κρούσματα - 332 διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι - Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα

Πάνω από χίλια ήταν και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ανήλθαν σε 1.165, πέντε από τα οποία εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 661.308 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 85 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.228 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.920 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 332 (62.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (89.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.170 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +6.54%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 166 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή

Στην Αττική καταγράφηκαν 224 μολύνσεις, 195 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα κατεγράφησαν 80 κρούσματα.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

34 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

27 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

11 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

63 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

19 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

195 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

22 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

31 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

18 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

24 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

20 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

80 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

34 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα κρούσματα - 332 διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι - Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα"

Καιρός αύριο: «Τσιμπάει» και πάλι η θερμοκρασία θυμίζοντας ξανά καλοκαίρι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα (04.10.2021) με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, κατά τόπους πιο πυκνές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Τσιμπάει» και πάλι η θερμοκρασία θυμίζοντας ξανά καλοκαίρι"

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά του»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε σήμερα το πρωί ο νέος δικηγόρος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, κατά το παρελθόν πολλές φορές έχει δεχθεί επιθέσεις από άνδρες, επειδή έχει υπερασπιστεί γυναίκες στο δικαστήριο.

Ωστόσο, αναφορικά με τον πελάτη του, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε:

«Ενσυνείδητα ο κ. Φιλιππίδης έχει αποφασίσει να μην τροφοδοτεί με ειδήσεις την υπόθεση. Θα μιλήσει στο δικαστήριο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν προτίθεται να κάνει ούτε αγωγή, ούτε μήνυση στις γυναίκες που τον κατηγορούν. Η θέση του είναι ότι είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά του».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την παρουσιάστρια, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για τα άτομα που υπερασπίζονται δημόσια τον Πέτρο Φιλιππίδη και διαπομπεύονται.

Τότε η Σίσσυ Χρηστίδου τόνισε: «Όπως επιλέγουν οι άνθρωποι να βγουν να τον υπερασπιστούν, με τον ίδιο τρόπο, έχουν και οι άνθρωποι που ακούνε αυτές τις απόψεις να αντιδράσουν. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο καθένας θα λέει τη γνώμη του, αλλά αυτός που ακούει αυτόν που υποστηρίζει κάποιον που κατηγορείται για κάτι τόσο σοβαρό, να μην μπορεί να εκφραστεί».

«Έχει δικαίωμα ο Φιλιππίδης και κάποιοι άνθρωποι να αντιδράσουν και να πουν μία καλή κουβέντα. Εδώ παρατηρείται όσοι καθυβρίζουν τον κατηγορούμενο Φιλιππίδη, να απολαμβάνουν μίας ασυλίας και όταν βγει μία ηθοποιός και πει μία καλή κουβέντα για τον Φιλιππίδη, να προπηλακίζεται δημόσια», σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη και πρόσθεσε λίγο μετά:

«Θέλετε να τον κατηγορήσετε που λέει ότι είναι αθώος; Κατηγορείστε τον. Θα υπερασπιστεί την αθωότητά του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει στερηθεί την ελευθερία του από τρεις αφηγήσεις».

«Μπορεί οι γυναίκες στη δικογραφία να είναι τρεις, αλλά οι αφηγήσεις (για τον Πέτρο Φιλιππίδη) είναι εκατοντάδες. Θα εμφανιστεί αυτό μπροστά σας. Όλο το πλαίσιο της γενετήσιας κακοποίησης και της προσβολής θα είναι στον φάκελο και θα αποτελεί μέρος της υπόθεσης. Φανταστείτε να αθωωθεί, μετά από τόσες καταγγελίες! Κάτι θα πήγαινε πολύ λάθος», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Το πιο εύκολο στη ζωή είναι να κατηγορείς και το πιο δύσκολο είναι να υπερασπίζεσαι. Κι εσείς κάνετε το πιο εύκολο τώρα, γίνεστε δημοφιλής κατηγορώντας έναν άνθρωπο», κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με την παρουσιάστρια του MEGA να δηλώνει: «Έχω αποφύγει εδώ και καιρό τους λαϊκισμούς. Είμαι πολύ ευγενική και προσπαθώ να κρατώ ένα επίπεδο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά του»"

Στον εισαγγελέα τραγουδιστής του The Voice

Με κάθε του εμφάνιση στην πίστα ξεσηκώνει τους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και τα ξημερώματα της Παρασκευής για τον γνωστό και ανερχόμενο καλλιτέχνη ο οποίος εμφανίζεται μαζί με άλλα γνωστά ονόματα της Αθηναϊκής νύχτας σε μαγαζί στην περιοχή της Νίκαιας. 

Όμως λίγο αργότερα κατέβηκε από την πίστα του “Ten Ten” άρον, άρον κι πήρε τον δρόμο για το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν στην περιοχή είδαν δυο άτομα να κινούνται ύποπτα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και θέλησαν να τους ελέγξουν. Στην κατοχή τους βρέθηκε μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, αλλά και το κλειδί ενός αυτοκινήτου, το οποίο δεν ήταν δικό τους. Όπως αργότερα αποδείχτηκε στο τμήμα όπου πήγαν όλοι «οι εμπλεκόμενοι για τα περαιτέρω», ανήκε στην σύζυγο του τραγουδιστή, Αλέξη Πρεβενά, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο μουσικό διαγωνισμό The Voice.

Δείτε απόσπασμα από τη συμμετοχή του στον μουσικό διαγωνισμό:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, οι νεαροί που συνελήφθησαν φέρονται να υποστήριξαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας ότι «είχαν συνεννοηθεί με τον τραγουδιστή και τη σύζυγό του, να αφήσουν την ποσότητα κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητο και θα έπαιρναν τα χρήματα που θα έβρισκαν σε συγκεκριμένο σημείο του οχήματος. Στη συνέχεια, θα άφηναν το κλειδί και θα έφευγαν».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους υπευθύνους του νυχτερινού κέντρου να καλέσουν τον τραγουδιστή, καθώς θεώρησαν ότι δεν θα ήταν σωστό για τη λειτουργία του καταστήματος να τους έβλεπαν οι υπόλοιποι πελάτες. Λίγο αργότερα, ο νεαρός καλλιτέχνης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές, πήγε στο σημείο όπου ήταν οι αστυνομικοί. Στην αρχή, προσπάθησε να πείσει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, χωρίς όμως να ξέρει τι είχαν πει οι δυο νεαροί που ήδη ήταν μέσα στο περιπολικό. Έδωσε μια τελείως διαφορετική εκδοχή αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν μαζί με τη σύζυγό του να δικαιολογήσουν πως βρέθηκαν περισσότερα από δέκα γραμμάρια κοκαΐνης σε σκόνη και σε «βραχάκι» μέσα στο αυτοκίνητό τους και το κλειδί στα χέρια των δυο νεαρών. Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ όλοι έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Και στους τρεις συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον εισαγγελέα τραγουδιστής του The Voice"

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 1,5 κιλό ηρωίνη στο Ζεφύρι

Πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνη βρέθηκε στην κατοχή δύο ατόμων που συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 30-9-2021 στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, που ανέφεραν ότι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εμπορία ναρκωτικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στο Ζεφύρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.527 γραμμ. ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας και 310 ευρώ/

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο άτομα με 1,5 κιλό ηρωίνη στο Ζεφύρι"

Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών στην Ηλιούπολη: Μήνυση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Στολτίδη – Προσαγωγές υπόπτων

Σοκάρει η περιγραφή αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας ,στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Τη στιγμή εκείνη τα μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό σε περαστικούς. Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η δεκαμελής ακροδεξιά ομάδα. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και τέιζερ» λέει χαρακτηριστικά δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 16 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της ΚΝΕ, εκ των οποίων τα τρία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών στην Ηλιούπολη: Μήνυση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Στολτίδη – Προσαγωγές υπόπτων "

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία «απαντά» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε σχολιάσει τον φορολογικό έλεγχο συγκεκριμένου εκδότη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτοφανές: ζητάει δημόσια παρέμβαση από την Κυβέρνηση στις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές προκειμένου να είναι υπεράνω ελέγχων η επιχείρηση του εκλεκτού τους εκδότη! Ζητούν δηλαδή να έχει ειδική μεταχείριση και να εξαιρεθεί από αυτό που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν;

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Ας υποδείξουν από την Κουμουνδούρου σε ποιές επιχειρήσεις επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να κάνουν ελέγχους και σε ποιές όχι. Βοηθούν έτσι στο να μην ξεχνάμε πως αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των θεσμών, τον ρόλο του κράτους και των «αρμών της εξουσίας».

Προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Χαιρετίζουμε τον φορολογικό έλεγχο στον μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις μέρες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτοί που τα Μέσα τους έχουν πάρει εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για να τον λιβανίζουν, υπόκεινται διαρκώς σε συνεχείς και αδιάλειπτους φορολογικούς ελέγχους. Τόσο πολύ έχουν χάσει τον ύπνο τους οι άνθρωποι και αυτό δεν είναι σωστό. Τέλος, οποιαδήποτε υποψία ότι ο έλεγχος Βαξεβάνη υποκινείται από το Μαξίμου και έρχεται σε απάντηση των αποκαλύψεων του ψευδούς πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, είναι παντελώς αβάσιμη και παραπλανητική. Αυτά γίνονται μόνο στην Ουγγαρία του κ. Όρμπαν».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις"

Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της – Η Πολιτεία μας αρνείται οικονομική βοήθεια

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς, καθώς η Πολιτεία αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα του κοριτσιού με τον δικαστικό Γολγοθά να μην έχει τέλος.

«Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της Πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτούς φάρμακα, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απέξω γιατί με πνίγει αυτό το πράγμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Μαρία Κοτρώτσου μητέρα της Μυρτούς, την οποία είχαν βιάσει και τραυματίσει σοβαρά στην Πάρο.

Η μητέρα της Μυρτούς ξέσπασε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζητώ για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες».

Αναρωτιέται ποιο είναι το κράτος πρόνοιας, υπενθυμίζοντας ότι η Μυρτώ έχει αναπηρία 100%.
«Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της – Η Πολιτεία μας αρνείται οικονομική βοήθεια"

Ν. Δένδιας: Οι τουρκικές ενέργειες καταπατούν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και απλής λογικής

«Οι τουρκικές ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες, καταπατούν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της απλής λογικής», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, περιγράφοντας την πρόσφατη παρενόχληση ερευνητικού σκάφους, το οποίο βρισκόταν εντός της οριοθετημένης ελληνικής ΑΟΖ, 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Όπως υπενθυμίζει μάλιστα ο κ. Δένδιας, η παρενόχληση έγινε με τον ισχυρισμό ότι το σημείο αυτό είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα, με επίκληση στο παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο.

«Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ενέργεια αυτή ήταν γραφική, αλλά δυστυχώς ήταν άκρως επικίνδυνη και βεβαίως καταδικαστέα», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, και υπενθυμίζει πως κατά την τελευταία συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, τους έδειξε στο χάρτη το σημείο όπου έγινε η παρενόχληση του Nautical Geo.

«Όπως λένε, μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις», αναφέρει. «Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι εταίροι μας, αυτοί που δείχνουν ανοχή στις τουρκικές ενέργειες, έμειναν άφωνοι. Δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν λέξη. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα, ούτε κατ’ ελάχιστο, που να δικαιολογεί παρόμοια συμπεριφορά».

Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών

Ο κ. Δένδιας σημειώνει πως ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα λάβει χώρα στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, καθώς «παρά το κλίμα έντασης που συνεχίζει να καλλιεργεί η Τουρκία, θεωρούμε σκόπιμη την διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».

«Αλλά δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά. «Δεν αναμένουμε να προκύψει κάτι από αυτές τις άτυπες επαφές, καθώς, δυστυχώς, με την Τουρκία, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο έλλογης συνεννόησης. Όχι γιατί η επίλυση του ζητήματος που εξετάζεται, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι δυνατή, αλλά γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται τους θεμελιώδεις κανόνες που προβλέπονται από την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Και πάλι όμως δηλώνω ότι θα επιθυμούσαμε να διαψευσθούμε»

Εξαιρετικά σημαντική η συμφωνία με τη Γαλλία

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γαλλία σημειώνει πως πρόκειται για μια «εξαιρετικά σημαντική συμφωνία, που ενδεχομένως να αποδειχθεί ιστορική».

«Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να εξελίσσεται και υπό μία ομπρέλα πολιτικών κατανοήσεων για τις κοινές προκλήσεις που τα συστήματα αυτά και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν καλούνται να αντιμετωπίσουν», επισημαίνει.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, η συμφωνία θωρακίζει την Ελλάδα, καθώς στο πλευρό της θα βρίσκεται πλέον η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μόνη πυρηνική δύναμη.

«Για τη χώρα μας, η οποία τελεί υπό μόνιμη απειλή πολέμου από την Τουρκία, το περιβόητο casus belli, εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, η αμυντική στήριξη που έρχεται να μας παράσχει η Γαλλία, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργεί νέα δεδομένα», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζει όμως την απόλυτα αμυντική φύση της συμφωνίας, καθώς όπως αναφέρει, «η Ελλάδα δεν ακολουθεί τυχοδιωκτική πολιτική, αλλά ούτε θα δεχθεί να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ακόμη, «η συμφωνία δημιουργεί τις βάσεις για την ενίσχυση της προβολής των ελληνικών θέσεων διεθνώς, μέσω του προβλεπόμενου στενού συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών».

Και επίσης, «αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και της ευρωπαϊκής συνεννόησης, στόχους που ανέκαθεν υποστήριζε η Ελλάδα».

«Αποτελεί μικρό, αλλά απαραίτητο βήμα για την ενηλικίωση της ευρωπαϊκής άμυνας, που με τη σειρά της αποτελεί βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας σημειώνει πως οι εξελίξεις επηρεάζουν το ΝΑΤΟ θετικά, καθώς «απαντούν στο πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για καλύτερο καταμερισμό των βαρών στην άμυνα, αλλά και μέσω της σταδιακής δημιουργίας ευρωπαϊκού βραχίονα εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας».

Τονίζει όμως πως «υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μέχρι να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός υπερεθνικός στρατός, ο οποίος θα αναλάβει την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της ευρωπαϊκής επικράτειας, αλλά και τη διαχείριση κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή μας».

Αναφορικά με τη στάση της Αμερικής απέναντι στη συμφωνία, ο κ. Δένδιας δηλώνει ικανοποιημένος από τα θετικά σχόλια των ΗΠΑ και επαναλαμβάνει πως η αμερικανική πλευρά ήταν ενήμερη.

Αναφέρει ακόμη πως ελπίζει οι συζητήσεις για την τροποποίηση της Αμοιβαίας Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 14 Οκτωβρίου και υπενθυμίζει πως «η διαπραγμάτευση διεξάγεται σε μια εποχή που οι ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή και το βάρος της παρουσίας τους στον Ειρηνικό».

«Με τη συμφωνία αυτή, αναμένεται να εδραιωθεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην ελληνική επικράτεια», επισημαίνει. «Υπάρχουν, ουκ ολίγες, χώρες, οι οποίες κυριολεκτικά εκλιπαρούν τις ΗΠΑ να αναπτύξουν δυνάμεις στο έδαφός τους και είναι διατεθειμένες μάλιστα να επωμισθούν το κόστος».

Η συμφωνία, τονίζει, θα αποτελέσει σημαντική συνεισφορά στην διμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που υπερβαίνει την αμιγώς στρατιωτική συνεργασία. Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας- ΗΠΑ καλύπτει τομείς, όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού-προσφυγικού, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας κλπ.

Αναφέρεται ακόμη στο ρόλο του Κογκρέσου των ΗΠΑ και σημειώνει πως ο νόμος για την Ανατολική Μεσόγειο του 2019, επέδρασε καταλυτικά στην επιβολή κυρώσεων για την πώληση όπλων στην Τουρκία, καθώς και στην άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

Έτσι, εξίσου σημαντικό και συμπληρωματικό της M.D.C.A. είναι το Σχέδιο Νόμου για τη διμερή αμυντική συνεργασία που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς περιέχει διατάξεις για τη μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα, τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα των F-35, καθώς και την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Η Γαλλία, όπως και οι ΗΠΑ, είναι σύμμαχοι και στρατηγικοί εταίροι μας, αναφέρει ο κ. Δένδιας.

«Η ενίσχυση των δεσμών με αμφότερες χώρες δεν είναι ανταγωνιστική, είναι συμπληρωματική και προς όφελος των εθνικών συμφερόντων των χωρών μας», καταλήγει.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Οι τουρκικές ενέργειες καταπατούν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και απλής λογικής"

Αγόρασε δύο βίλες στο Costa Navarino ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Την πρώτη του σημαντική επένδυση στην Ελλάδα φαίνεται πώς έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Greek Freak αγόρασε δύο πολυτελείς βίλες στην Πελοπόννησο, οι οποίες ανήκουν στο Costa Navarino.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γιάννης μαζί με τον αδερφό του Θανάση επισκέφτηκαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο, όταν είχαν έρθει στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA.

Μάλιστα, η οικογένεια Αντετοκούνμπο φέρεται να είχε επισκεφθεί ξανά το 2018 το συγκρότημα, ωστόσο τώρα οι συνθήκες ήταν πιο ώριμες για την αγορά των δύο βιλών.

Το ποσό που φέρεται να κατέβαλε

Βάσει όσων αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για βίλες 3 ή 4 κύριων υπνοδωματίων σε ένα επίπεδο, με υπόγειο, επιφάνειας από 235 έως 295 τ.μ. σε οικόπεδα επιφάνειας από 700 έως 1300 τ.μ. και τιμή που κυμαίνεται από 1,25 έως 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όλες οι βίλες έχουν δυτικό προσανατολισμό, θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course, ενώ διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και κήπο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγόρασε δύο βίλες στο Costa Navarino ο Γιάννης Αντετοκούνμπο"

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου και τα μέτρα για τον κορονοϊό που πήγαν περίπατο

Ο Γιάννης Πάριος ανέβηκε στη σκηνή και ο κόσμος που είχε γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο γης στη Θεσσαλονίκη ξεφάντωσε. Το βίντεο του newsit.gr είναι αποκαλυπτικό. Τα μέτρα για τον κορονοϊό έμειναν για ακόμα μια φορά στα λόγια…

Εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες χορού και… νησιώτικου ξεφαντώματος στη συναυλία του Γιάννη Πάριου που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο (02/09) στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η πόλη βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown.

Απο την Παρασκευή 01/09, στη Θεσσαλονίκη ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοιού. Σύμφωνα με αυτά τα περιοριστικά μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία απο 01:00 έως 06:00 με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρών λόγων υγείας, ενώ απαγορεύεται η μουσική κατα τη διάρκεια όλου του 24ωρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Όμως δεν απαγορεύονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με τους θαμώνες να πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να είναι καθήμενοι. Έτσι η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Πάριου που ήταν προγραμματισμένη για χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Όταν ο Γιάννης Πάριος άρχισε να ερμηνεύει αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια, τα μέτρα πήγαν… περίπατο. Το βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr είναι αποκαλυπτικό. Ο κόσμος παρασυρόμενος απο τη μουσική, σηκώθηκε όρθιος, όλοι χόρευαν ο ένας δίπλα στον άλλο και έγιναν μία παρέα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρά τις παραινέσεις των υπευθύνων, βρέθηκαν κάτω απο τις κερκίδες και το….έριξαν στον χορό πιασμένοι χέρι χέρι.

Την ίδια ώρα έξω απο τον συναυλιακό χώρο πραγματοποιήθηκε συμβολική συγκέντρωση των dj’s της πόλης, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι μένουν και πάλι άνεργοι λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων, την ώρα που συναυλίες πραγματοποιούνται κανονικά.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής πάντως, πριν αρχίσει να νησιώτικα έκανε παράκληση στον κόσμο, σύμφωνα με την εφημερίδα  «Μακεδονία», να καθίσει στις θέσεις του, αλλά έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το κοινό.

Η συναυλία έληξε πρόωρα όταν κόσμος άρχισε να χορεύει και να σηκώνεται όρθιος. Ο μεγάλος ερμηνευτής αποχαιρέτησε το κοινό, ζητώντας να προσέχουν «για να μην αρρωστήσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποσχέθηκε πως «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες τραγούδια στο κοινό της πόλης επειδή η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου και τα μέτρα για τον κορονοϊό που πήγαν περίπατο"

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς: Τα πωλούσαν ακόμα και 800 ευρώ

Οργανωμένο κύκλωμα που διέθετε δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δημιουργίας πλαστών ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων, με τα οποία νομιμοποιούσε αλλοδαπούς προκειμένου να κινούνται ανενόχλητα στην Ευρώπη, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μετά από έρευνες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, την 29-9-2021 στον Κολωνό, τέσσερις αλλοδαποί, πακιστανικής υπηκοότητας, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Τα μέλη του κυκλώματος θησαύριζαν κυριολεκτικά, αφού ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και πωλούσαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου, από 30 έως 800 ευρώ το καθένα.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να πετύχουν την παραγωγή διευρυμένης «γκάμας» πλαστών εγγράφων, σε ποσότητες χονδρικής, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη τους, λειτουργούσαν τα δύο εργαστήρια τα οποία είχαν εγκαταστήσει σε διαφορετικές οικίες, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στον Κολωνό. Το κάθε εργαστήριο είχε διαφορετικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες και ειδικευόταν στην παραγωγή διαφορετικών τύπων εγγράφων.

Στο πρώτο εργαστήριο πλαστογραφούσαν κυρίως ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιούνταν για τη παράνομη διακίνηση μεταναστών με την αεροπορική μέθοδο, καθώς και κάποια διοικητικά.

Για την κατάρτιση των εγγράφων αυτών, διέθεταν ανάλογο λογισμικό και επαγγελματικής χρήσεως εκτυπωτές πλαστικών καρτών, με δυνατότητα μαζικής παραγωγής, άνω των 60.000 καρτών ετησίως.

Επίσης, διέθεταν μεγάλη ποσότητα ζελατινών με απομιμήσεις ιριδιζόντων στοιχείων ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν με την επικόλληση τους επάνω στις εκτυπωμένες κάρτες.

Στο δεύτερο εργαστήριο πλαστογραφούσαν κυρίως διοικητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα, που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών και την υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, διαθέτοντας ανάλογο λογισμικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες

Οι δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχαν αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία των εργαστηρίων, ενώ οι άλλοι δύο τη διανομή των πλαστών εγγράφων.

Η διακίνηση των εγγράφων γινόταν και με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ανά περίπτωση και στοιχεία τρίτων προσώπων (αχυρανθρώπων). Επίσης με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών πετύχαιναν την εισαγωγή από το εξωτερικό και σε ποσότητες χονδρικής, των κυριοτέρων πρώτων υλών.

Από τα στοιχεία της έρευνας και τις ποσότητες των εγγράφων που διακινούνταν, καθώς και το χρόνο δράσης τους, εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε καθαρά κέρδη άνω των 150.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα από τα στοιχεία της έρευνας αναδείχθηκαν δεσμοί-συνεργασίες με άλλα κυκλώματα κυρίως διακίνησης μεταναστών.

Σε έρευνες που έγιναν στα δύο εργαστήρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύ μεγάλος αριθμός υλικών για κατάρτιση πλαστών εγγράφων όλων των τύπων, έντυπα, μηχανήματα, υπολογιστές, μέχρι και τσιπάκια, καθώς και πολλά διαβατήρια και άλλα έγγραφα, εκ των οποίων τα τέσσερα διαβατήρια ήταν κλεμμένα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς: Τα πωλούσαν ακόμα και 800 ευρώ"

Ρόδος – Κατάσκοποι: Δεκάδες μηνύματα για τις θέσεις πολεμικών πλοίων της Ελλάδας

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 53χρονου πρώην μάγειρα πλοίου και του 36χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορούνται για κατασκοπεία. 

Στην εισαγγελική πρόταση 32 σελίδων αποκαλύπτεται πλήθος ευρημάτων από τις έρευνες για τους δύο δύο άνδρες που κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι εκθέσεις αναφέρονται στις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου, από το κινητό τηλέφωνο στο κινητό του 53χρονου μάγειρα προκύπτει πλήθος κλήσεων προς το κινητό του 36χρονου, ενώ σε τέσσερις κλήσεις το στίγμα του κινητού του ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ», στο οποίο εργαζόταν ο 53χρονος, από το λιμάνι της Ρόδου. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επίσης και τέσσερις φωτογραφίες πλοίων του πολεμικού ναυτικού «από υψομετρική διαφορά, ώστε να είναι εμφανής ο εξοπλισμός και ο οπλισμός τους πάνω σε αυτά» αναφέρει η έκθεση.

Στα μηνύματα φαίνεται ότι οι δύο άνδρες κατέγραφαν και τις θέσεις των πλοίων. Σε μήνυμα που έστειλε ο 36χρονος στον 53χρονο ζητά διευκρινίσεις για το σκάφος P32:

– Το σκάφος Ρ32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;

– Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά, απαντά ο 53χρονος

Στη συνέχεια ο 36χρονος φαίνεται να ψάχνει στην επίσημη ιστοσελίδα του πολεμικού ναυτικού, προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος.

Κατά το χρονικό διάστημα άρσης του απορρήτου, ήτοι από 1/10/2020 έως την 30/11/2020, οι δύο κατηγορούμενοι συνομιλούν μεταξύ τους 61 φορές, κάτι που αποδεικνύει ότι η παροχή πληροφοριών ήταν συνεχής.

Από την έκθεση ανάλυσης δεδομένων του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών Νοτίου Αιγαίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑ.ΑΣ. προκύπτει πληθώρα διαδικτυακών συνομιλιών μεταξύ των κατηγορουμένων μέσω των εφαρμογών facebook/messenger, viber και what’s up.

Οι δύο άνδρες επικοινωνούσαν συχνά μέσω διαδικτύου, ενώ ο 36χρονος τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 κάνει συχνές κλήσεις σε μία πληθώρα τουρκικών αριθμών τηλεφωνίας (κωδικός +90), πράγμα που αποδεικνύει, όπως επισημαίνει η Εισαγγελέας, ότι ο κατηγορούμενος μετέδιδε τις πληροφορίες που ελάμβανε σε άτομα που έμεναν στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως στο κινητό τηλέφωνο του 36χρονου βρέθηκαν αποθηκευμένες μεταξύ άλλων τρεις φωτογραφίες ελληνικού πολεμικού πλοίου αγκυροβολημένου στο Καστελόριζο, αλλά και σκάφους του λιμενικού σώματος με στοιχεία Ρ-206 τραβηγμένες από την συσκευή κινητού τηλεφώνου του 53χρονου και από κοντινή απόσταση. Ο 53χρονος είχε φροντίσει να βγάλει φωτογραφία και από την πάνω πλευρά ώστε να ορατός ο ακριβής εξοπλισμός του, η ετοιμότητά του και η κατάσταση συντήρησής του.

Μάλιστα, σε φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του 36χρονου, ο 53χρονος φαίνεται να έχει τραβήξει άνδρες του πολεμικού ναυτικού μέσα σε πλοία εν ώρα καθήκοντος. 

Η εισαγγελέας αναφέρει πως από κοντά ο 53χρονος ήταν πιο αποτελεσματικός στην παρακολούθηση των πλοίων σε σχέση με την φωτογράφηση μέσω drone και παρείχε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την ισχύ, την ετοιμότητα και
αποτελεσματικότητα των ελληνικών πολεμικών δυνάμεων. Οι κοντινές φωτογραφίες έδιναν πληροφορίες για το είδος, την ποιότητα και την ετοιμότητα του οπλισμού και των ναυτικών που μεταφέρουν.

Ο 53χρονος έδινε και προφορικά πληροφορίες για τους αριθμούς και τις θέσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων που συναντούσε κατά τον πλου στην ανοικτή θάλασσα.

Όπως αναφέρει η έκθεση οι φωτογραφίες, επεξεργαζόμενες κατάλληλα από έμπειρο πρόσωπο, δίνουν πληροφορίες σχετικά με τον οπλισμό του, την κατάσταση και την ετοιμότητα του πλοίου και του πληρώματος.

Παράλληλα, βρέθηκε αποθηκευμένη και φωτογραφία ενός περιπολικού λιμενικού σκάφους με στοιχεία Ρ206, στο λιμάνι της Μεγίστης, η οποία επίσης προκύπτει ότι έχει τραβηχτεί από το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου.

Η εισαγγελέας τονίζει πως η αποτελεσματικότητα ενός πλοίου ως πολεμικού όπλου εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο του, αλλά και από τον οπλισμό του, το φερόμενο ναυτικό πυροβολικό, τις τορπίλες, τους πυραύλους και σε δευτερεύοντα ρόλο τις νάρκες και βόμβες πίεσης ή βυθού που φέρει.

Αναφέρει, δε, πως όταν η εικόνα είναι κοντινή και από μικρό ύψος και συνδυάζει πληροφορίες για τον οπλισμό που φέρει, την κατάσταση του πλοίου και το προσωπικό που μεταφέρει, ο συνδυασμός των τριών στοιχείων παρέχει πληροφορίες που είναι απόρρητες – προσιτές μόνο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την στρατιωτική ηγεσία και δεν μπορεί να τυγχάνουν καταγραφής και επεξεργασίας.

Τέτοιες είναι οι φωτογραφίες που έστελνε ο 53χρονος στον 36χρονο, ενώ, τονίζεται, ότι μετέφερε και πληροφορίες για την θέση και τους αριθμούς των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην ανοικτή θάλασσα και τον αριθμό των στρατιωτών που μετέφερε με το πλοίο όπου εργαζόταν στην Μεγίστη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμη και αν τα οπλικά συστήματα που φέρει ένα πλοίο είναι γνωστά στον αντίπαλο, το αν φέρει τα λεγόμενα στρατηγικά όπλα, αν ο οπλισμός του είναι
 αναβαθμισμένος και «έμφορτος» – γομωμένος, δηλαδή έτοιμος για χρήση, αποτελεί μία λεπτομέρεια πολύ σημαντική σε συνθήκες έντασης, όπως αυτές που επικρατούσαν κατά το χρονικό διάστημα της επικοινωνίας των δύο κατηγορουμένων. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο από κοντινή παρατήρηση και κατόπιν ανάλυσης της εικόνας από εμπειρογνώμονα, ειδικό στα οπλικά συστήματα.

Παράλληλα, ο αριθμός των προσώπων που επιβαίνουν στα πλοία, όπως και ο αριθμός των στρατιωτών που αποβιβάζονται στο νησί, σε συνδυασμό με τους αριθμούς, τον οπλισμό και τις θέσεις των πλοίων στην ανοικτή θάλασσα, δίνουν πληροφορίες για την διάταξη και σύνθεση των στρατιωτικών δυνάμεων. Οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες και γνωστές μόνο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αφορούν στην αμυντική ετοιμότητα της χώρας και η γνώση τους στερεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού έναντι του εχθρού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος – Κατάσκοποι: Δεκάδες μηνύματα για τις θέσεις πολεμικών πλοίων της Ελλάδας"

Λάρισα: Ένταση με αντιεμβολιαστές να φωνάζουν «ανάξιος» στον μητροπολίτη – Ευχαρίστησε όσους εμβολιάστηκαν και όσους διαμαρτυρήθηκαν

Ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος αντέδρασε και πάλι ψύχραιμα, με χιούμορ. Οι αντιεμβολιαστές άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν για τους εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες, αλλά εκείνος δεν έδειξε να πτοείται. Δείτε τις εικόνες από τη Λάρισα…

Μικρή μερίδα αντιεμβολιαστών που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Μητρόπολης Λαρίσης να γίνουν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες, περίμενε έξω από τον Άγιο Αχίλλιο για να αποδοκιμάσουν τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο. Μόλις βγήκε από την εκκλησία, άρχισαν να φωνάζουν «ανάξιος», με τον τελευταίο πάντως να τους αντιμετωπίζει με χαμόγελο και να τους χαιρετά!

«Εάν θα κάνεις το εμβόλιο ρωτάς το γιατρό σου» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετά τη δοξολογία στον Άγιο Αχίλλιο και ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εμβολιασμό έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Επίσης ευχαρίστησε και όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά της δράσης εμβολιασμού. «Η μονάδα θα συνεχίσει το έργο της και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το μήνυμα ζωής» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

«Να νικήσουμε το φόβο, προσπαθούμε να πείσουμε…» κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χαιρέτησε όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις αντιδράσεις έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Ένταση με αντιεμβολιαστές να φωνάζουν «ανάξιος» στον μητροπολίτη – Ευχαρίστησε όσους εμβολιάστηκαν και όσους διαμαρτυρήθηκαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news