facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΦΙΑ: Νέα μείωση το 2020 – Ο υπολογισμός και… ο «αστερίσκος»

Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά με… «αστερίσκο» ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα στο 2020, έναν χρόνο δηλαδή νωρίτερα απ’ ότι είχε ανακοινώσει.

Ο «αστερίσκος» είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι οποίες θα ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές, και έτσι θα προκύψει μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

Η ευθυγράμμιση αυτή θα γίνει σε 7.000 περιοχές οι οποίες σήμερα βρίσκονται εκτός, και επισπεύδουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να αντισταθμισθούν οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις τιμές των ακινήτων.

Πως θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ το 2020

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σαββατοκύριακο» και της συναδέλφου Μαρίας Βουργανά, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες που θα καθοριστούν τον ερχόμενο Μάιο σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να μειωθεί κατά μέσο όρο 10%, αλλά η νέα μείωση δεν θα είναι οριζόντια.

Θα είναι στοχευμένη με παρεμβάσεις στους συντελεστές της κλίμακας υπολογισμού του βασικού φόρου προκειμένου να σβήσουν οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το άλμα που θα κάνουν οι αντικειμενικές αξίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικά στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, όπου η διαφορά μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών παραμένει σημαντική και μετά την αναπροσαρμογή του 2018 αλλά και σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας που έχει επεκταθεί η μόδα του Airbnb όπως είναι τα Εξάρχεια, η Κυψέλη, τα Ιλίσια, το Παγκράτι και οι τιμές πώλησης των κατοικιών έχουν τραβήξει την ανηφόρα.

Ένταξη 7.000 περιοχών

Με τις νέες τιμές ζώνης και την ένταξη όλων των περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του πρόσθετα έσοδα, κυρίως από τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα μεγάλης αξίας τα οποία βρίσκονται σήμερα σε περιοχές – φιλέτα σε νησιά όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και σε ακριβές περιοχές ακόμα και στην Αττική και είναι σχεδόν αφορολόγητοι.

Και αυτό, γιατί τα ακίνητά τους βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος. Με την ένταξη των 7.000 περιοχών στο σύστημα οι τιμές των ακινήτων ειδικά αυτών που έχουν υψηλή αξία θα πάρουν αμέσως «φωτιά», με το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίζει έξτρα έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «κάποιοι μπορεί να πληρώσουν περισσότερο για ακίνητα που δεν φορολογούνται ή φορολογούνται πολύ χαμηλά» ενώ έχει διαπιστωθεί ότι «υπάρχει ακίνητη περιουσία σε ακριβές περιοχές, ακριβά νησιά, που δεν φορολογείται κατά τον τρόπο που έπρεπε. Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης».

«Ισορροπεί» τα πράγματα η νέα μείωση

Παράλληλα, για να μην εξανεμιστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ που είδαν στον φετινό λογαριασμό οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, το υπουργείο Οικονομικών θα ξαναγράψει την κλίμακα υπολογισμού του βασικού φόρου. Με παρεμβάσεις στα σημερινά κλιμάκια των τιμών ζώνης και τους συντελεστές θα περιορίζει τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για τους φορολογούμενους που κατοικούν σε περιοχές όπου η ψαλίδα μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών είναι μεγάλη.

Στις περιοχές αυτές θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις στην κλίμακα του ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε να μη χαθούν οι μειώσεις του 2019 (κατά 22% μεσοσταθμικά) αλλά και να προκύψει κάποιο αλλά μικρότερο όφελος από τη δεύτερη δόση των μειώσεων η οποία θα είναι της τάξης του 10%. Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν και μείωσεις σε τιμές ζώνης όπως στις 12 περιοχές που πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις αντικειμενικές αξίες, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι η αύξηση των εσόδων που θα προκύψει το επόμενο έτος θα ανέλθει στα 142 εκατ. ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Νέα μείωση το 2020 – Ο υπολογισμός και… ο «αστερίσκος»"

Λαμία: Αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε σε εργαζόμενο

Περιπέτεια για εργαζόμενο στο Hot spot Θερμοπυλών με έναν 58χρονο φύλακα να οδηγείται στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά από επίθεση που δέχτηκε από 10-15 σκυλιά που γυρίζουν ανεξέλεγκτα και σε αγέλη στην περιοχή.
Ήταν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (12/10) όταν ο 58χρονος που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως φύλακας στις εγκαταστάσεις των προσφύγων δέχθηκε εντός του Hot spot επίθεση από αδέσποτα που περιφέρονται στο χώρο.
Κάποια εξ αυτών τον άρπαξαν από το παντελόνι σκίζοντάς το, ενώ του κατάφεραν και δάγκωμα στην αριστερή του γάμπα.
Ο άνθρωπος κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου και του συστήθηκε ειδική αγωγή προκειμένου να μην μολυνθεί η πληγή του.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, το πλέον επικίνδυνο στην υπόθεση είναι ότι κάποιος πρόσφυγας επιμένει να τα ταΐζει με ωμό κρέας και τα σκυλιά έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνα. Φοβάται μάλιστα και για την ασφάλεια πολλών προσφυγόπουλων που συνηθίζουν να παίζουν περιμετρικά του Hot spot και είναι εύκολος στόχος για τα σκυλιά που από ένστικτο προστατεύουν την περιοχή τους.
Θυμίζουμε ότι μόλις στις αρχές της εβδομάδας συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης και εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαμιέων και έπιασε αμέσως δουλειά καθώς αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και ανακυκλώνεται. Χρειάζεται η βοήθεια όλων προκειμένου να σταματήσει να αυξάνεται ο αριθμός τους ώστε στη συνέχεια να ελεγχθεί και η συμπεριφορά τους και οι χώροι όπου θα συνεχίσουν να ζουν χωρίς να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε σε εργαζόμενο"

Αραβικός Σύνδεσμος: Εισβολή η τουρκική επιχείρηση στη Συρία - Απειλή για κυρώσεις

Την τουρκική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία καταδίκασε το Σάββατο με ανακοινωθέν του ο Αραβικός Σύνδεσμος. Ο Σύνδεσμος απειλεί την Άγκυρα με κυρώσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της στο σώμα. Την έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου είχε ζητήσει η Αίγυπτος.

«Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία είναι εισβολή» ξεκαθάρισε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου καταδικάζοντας την στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης. Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπουλ Γκέιτ έκανε λόγο για «εισβολή σε γη του αραβικού κράτους και επίθεση στην κυριαρχία του».

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αλί Αλχάκιμ, προεδρεύων της σημερινής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, καταδίκασε επίσης την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία. Διαβάζοντας το τελικό ανακοινωθέν της συνάντησης, ο Αμπουλ Γκέιτ δήλωσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων εναντίον της Τουρκίας στον οικονομικό, επενδυτικό και πολιτιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής και στρατιωτικής συνεργασίας. Κάλεσε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να «λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει την τουρκική επιθετικότητα για την άμεση αποχώρηση από τη συριακή επικράτεια».

Η Τουρκία απέρριψε το ανακοινωθέν του Αραβικού Συνδέσμου, λέγοντας ότι παραποίησε το νόημα της στρατιωτικής της επιχείρησης.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις που αντιτίθενται στη στάση της Τουρκίας όσον αφορά τα θέματα της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και του πολέμου στην Υεμένη «δεν μιλούν για τον αραβικό κόσμο».

«Η επίθεση θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση, θα μεγαλώσει την ταλαιπωρία του συριακού λαού και θα ενισχύσει την ικανότητα των τρομοκρατών να αναδιοργανώσουν τα υπολείμματα των δυνάμεών τους» ανέφερε ο Αλχακίμ.

Ο Αλχάκιμ και ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Γκεμπράν Μπασίλ κάλεσαν μάλιστα το Σύνδεσμο να επαναφέρει τη Συρία ως μέλος του σώματος. Η Δαμασκός αποβλήθηκε από τον σύνδεσμο στις 16 Νοεμβρίου του 2011.

Ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς καταδίκασε επίσης την τουρκική επίθεση. «Ζητάμε την αποχώρηση της Τουρκίας και των δυνάμεών της, καθώς και όλων των ξένων δυνάμεων που έχουν παραβιάσει τα σύνορα αυτής της αραβικής χώρας - και πιέζουμε για μια επιτυχημένη πολιτική λύση» δήλωσε ο Γκαργκάς.

Το Κατάρ, αραβικό κράτος που θεωρείται σύμμαχος της Τουρκίας, δεν εμπόδισε το ανακοινωθέν, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, μαζί με τη Σομαλία. «Η επιφύλαξη του Κατάρ το θέτει στην πλευρά του επιτιθέμενου… Δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο» δήλωσε ενοχλημένος ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σουκρί στο Reuters TV.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αραβικός Σύνδεσμος: Εισβολή η τουρκική επιχείρηση στη Συρία - Απειλή για κυρώσεις "

Συρία: Και η Γαλλία τελειώνει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία

Η Γαλλία αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.

«Η απόφαση είναι αμέσου εφαρμογής», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα δύο υπουργεία. «Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο θα δώσει την ευκαιρία για τον συντονισμό μίας ευρωπαϊκής προσέγγισης προς την κατεύθυνση αυτή».

Νωρίτερα Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών.

“Κατά του υπόβαθρου της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της Συρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες [εξαγωγής] για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Συρία,” δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας.

Η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την ίδια ώρα σοκάρουν βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, με εν ψυχρώ εκτελέσεις Κούρδων αμάχων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Και η Γαλλία τελειώνει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία"

Ο Τσαβούσογλου απορρίπτει την πρόταση Τραμπ για μεσολάβηση με τους Κούρδους

Κατηγορηματικά απέρριψε οποιαδήποτε προσπάθεια μεσολάβησης των ΗΠΑ ανάμεσα στην Αγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα. Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία «ιστορικά αναπόφευκτη σύγκρουση», ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συμμαχία των Κούρδων επιστρέφοντας στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αντιδράσεις ωστόσο είναι πολλές. Και ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά «να στρογγυλέψει» τις δηλώσεις του. «Υπάρχουν τρεις επιλογές για τις ΗΠΑ», έγραψε την Πέμπτη στο Twitter. «Να στείλουν χιλιάδες στρατεύματα και να νικήσουν στρατιωτικά, να χτυππήσουν πολύ σκληρά οικονομικά την Τουρκία και να επιβάλουν κυρώσεις και τέλος να διαπραγματευτούν μία συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους», εξήγησε για να διευκρινίσει αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι προτιμά την τρίτη επιλογή.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσαβούσογλου απορρίπτει την πρόταση Τραμπ για μεσολάβηση με τους Κούρδους"

Γαλλία: Θα βοηθήσουμε την Κύπρο να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα την συμμετοχή γαλλικής φρεγάτας σε γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου και ότι η φρεγάτα Lafayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου».

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δήλωσε μέσω του Twitter ότι «γαλλοκυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στα κυπριακά χωρικά ύδατα».

«Θέλουμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει την δυνατότητα να ασκήσει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που ανήκουν στην κυριαρχία της», έγραψε η Φλοράνς Παρλί.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Πρόσφατα η Αγκυρα ανέπτυξε το ερευνητικό σκάφος Yavuz στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η άσκηση έχει τη σημασία της, στα πλαίσια της συνεργασίας της Κύπρου με τη Γαλλία, στέλνει όμως και μήνυμα για την άσκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Την ίδια στιγμή, παραμένουμε προσηλωμένοι στις προσπάθειές μας για τερματισμό της παρανομίας της Τουρκίας με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με κράτη-μέλη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την παρουσία πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Από κυπριακής πλευράς επιχειρείται πάντως να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για την παρουσία γαλλικής φρεγάτας στην περιοχή του θαλασσοτεμαχίου 7, με την ίδια πηγή να αναφέρει ότι «δεν υπάρχει πρόθεση στρατιωτικοποίησης της κατάστασης».

«Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. Συνεχίζουμε τις συντονισμένες ενέργειες που περιλαμβάνουν πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με διάφορες χώρες», ανέφερε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Θα βοηθήσουμε την Κύπρο να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα"

Υποχρεωτική για όλους η συλλογή e-αποδείξεων

Προκειμένου να καλύψει τη διαφορά στο δημοσιονομικό κενό με τους θεσμούς, η κυβέρνηση εισάγει δύο μέτρα της τελευταίας στιγμής: την επέκταση της υποχρεωτικής συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων για το 30% του εισοδήματος και στους ελεύθερους επαγγελματίες και την έκδοση δύο νέων αδειών για διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

Με δύο μέτρα της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τον λογαριασμό του 2020 και να γεφυρώσει τη διαφορά στο δημοσιονομικό κενό με τους θεσμούς, η οποία μετά το κούρεμα των υποσχέσεων της Θεσσαλονίκης έχει υποχωρήσει στα 300-350 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής δύο μέτρα τόνωσης των δημοσίων εσόδων: Το πρώτο είναι η επέκταση της υποχρέωσης συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων για το 30% του εισοδήματος και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με βάση τη φορολογική νομοθεσία δεν έχουν αφορολόγητο και πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Εφόσον η σχετική πρόταση πάρει τη μορφή νομοθετική διάταξης, τότε 610.784 αυτοαπασχολούμενοι εμπίπτουν υποχρεωτικά στο μέτρο των απαιτούμενων ηλεκτρονικών πληρωμών για το 30% του εισοδήματός τους.

Ούτως ή άλλως βέβαια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την επιλογή των δαπανών για να περιορίσουν την τελική φορολογική επιβάρυνση, απλά τώρα θα πρέπει να είναι και ηλεκτρονικές. Οπως θα ισχύει για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, έτσι και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσοι δεν θα καταφέρουν να συλλέξουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα επιβαρύνονται με έξτρα φόρο. Στη διαφορά μεταξύ των ζητούμενων αποδείξεων και αυτών που θα έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος με πλαστικό χρήμα θα επιβάλλεται το γνωστό πέναλτι φόρου με συντελεστή 22%. Οσο δηλαδή είναι και σήμερα.

Σχολιάζοντας τον οριζόντιο χαρακτήρα του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι η εφαρμογή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Για την ιστορία και μόνο, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εισοδήματα έως 1.000 ευρώ δηλώνουν 700.566 φορολογούμενοι στην Ελλάδα επί συνόλου 6.370.099. Να σημειωθεί ότι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και κάτοικοι μικρών χωριών και απομακρυσμένων νησιών θα συνεχίσουν να εξαιρούνται από τις e-αποδείξεις.

Το δεύτερο μέτρο ανάτασης των εσόδων με το οποίο φέρεται να έχουν συμφωνήσει οι θεσμοί είναι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά των τυχερών παιγνίων. Με τις δύο νέες άδειες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων που θεσμοθετούνται με διάρκεια ισχύος 7 ετών (3 εκατ. ευρώ για το διαδικτυακό στοίχημα και 2 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα παίγνια, όπως φρουτάκια, κουλοχέρηδες κ.ά.) θα έρθει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Το οικονομικό επιτελείο έχει τέσσερις ημέρες, μέχρι την επόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου όταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να κλείσει το κενό και να ασχοληθεί με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Ολα πάντως θα κλειδώσουν στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ενώ βαρόμετρο θα αποτελέσει η έκθεση αξιολόγησης που θα δημοσιοποιήσει λίγες μέρες νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάποια σημεία με παρατηρήσεις πάνω στη νέα πάγια ρύθμιση έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφονται…

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική για όλους η συλλογή e-αποδείξεων"

Οργισμένες διαδηλώσεις Κούρδων: Έκαψαν τουρκικές σημαίες, ποδοπάτησαν φωτογραφίες του Ερντογάν

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία την Τέταρτη στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες Κούρδοι που είχαν συγκεντρωθούν το απόγευμα στην Καμάρα.

Oι διαδηλωτές κρατούν σημαίες του Κουρδιστάν, φωτογραφίες παιδιών που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και πανό με μηνύματα κατά του Ερντογάν και της στρατιωτικής εισβολής.

Κούρδοι, όλων των ηλικιών, από την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Ροζάβα (Συρία) ζητούν να φύγει ο τουρκικός στρατός από την περιοχή της Συρίας και να σταματήσει η αιματοχυσία.  

Όταν έφτασαν στην Καμάρα, έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Οι Κούρδοι που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία την Τέταρτη στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας έκαψαν και τη φωτογραφία του Ερντογάν πάνω στην οποία έγραψαν δικτάτορας.

Συγκεκριμένα σταμάτησαν έξω από το Αμερικανικό προξενείο, και αφού φώναξαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, έκαψαν και ποδοπάτησαν τη φωτογραφία του.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr: 



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα Κούρδοι  στο κέντρο της Αθήνας

Οι Κούρδοι διαήλωσαν για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία.

Κρατώντας πανό, σημαίες του YPG, καθώς και φωτογραφίες του Οτσαλάν και νεκρών συμπατριωτών τους, περισσότεροι από 1.000 Κούρδοι διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.





kurs-1
kurs-2
kurs-3
kurs-4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένες διαδηλώσεις Κούρδων: Έκαψαν τουρκικές σημαίες, ποδοπάτησαν φωτογραφίες του Ερντογάν"

Στη «φάκα» υπάλληλος του ΕΦΚΑ - Εξέδιδε «μαϊμού» ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς (βίντεο)

Στη…φάκα πιάστηκε υπάλληλος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής, ο οποίος εξέδιδε ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ο επίορκος υπάλληλος, ο οποίος εντοπίστηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπερταμείου ασφάλισης, είχε προβεί κατ’ εξακολούθηση στην έκδοση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς, κυρίως αλβανικής και αιγυπτιακής καταγωγής, η πλειονότητα των οποίων δεν διέθετε καν άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο υπάλληλος χρησιμοποιούσε τους προσωπικούς του κωδικούς στην ΗΔΙΚΑ και στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ, προκειμένου να κάνει..την δουλειά, ενώ σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το πειθαρχικό τμήμα του ΕΦΚΑ, σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούσε τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου σε περισσότερες από μία διαφορετικές περιπτώσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα απολάμβαναν υπηρεσίες των δομών υγείας, ζημιώνοντας κατ’ επέκταση το κράτος.

Μάλιστα, ο υπάλληλος φαίνεται ότι προσπάθησε να..κουκουλώσει τις ατασθαλίες του, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν να κάνουν έρευνα για συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλοδαπών που είχαν στην κατοχή τους βιβλιάριο υγείας.

Πριν λίγους μήνες το τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης ζήτησε εγγράφως -και μετά από εισαγγελική παραγγελία- πληροφορίες σχετικά με το αν έχουν εκδοθεί από το επίμαχο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ τα βιβλιάρια κάποιων αλλοδαπών. Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου, στο εν λόγω έγγραφο απάντησε ο επίορκος υπάλληλος παρακάμπτοντας τον προϊστάμενο της υποδιεύθυνσης. Μάλιστα, στην απάντησή του προς το τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης δεν ανέφερε καθόλου πως ο ίδιος είχε αποδόσει ασφαλιστική ικανότητα για πρώτη φορά στους κατόχους των βιβλιαρίων.

Η ζημιά που έχει υποστεί το κράτος από την δράση του υπαλλήλου δεν έχει ακόμα υπολογιστεί. Ο αρμόδιος υποδιοικητής Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη για τον πειθαρχικό έλεγχο, έχει ήδη αναλάβει δράση και προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο φάκελος να διαβιβαστεί το συντομότερο δυνατόν στον εισαγγελέα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open Tv



ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «φάκα» υπάλληλος του ΕΦΚΑ - Εξέδιδε «μαϊμού» ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς (βίντεο)"

Προσφυγικό τσουνάμι από τη Συρία: Ξεπερνούν τους 190.000 οι εκτοπισμένοι

Οι φόβοι για τις συνέπειες που θα έχει στο προσφυγικό η τουρκική επίθεση στη Συρία επιβεβαιώνονται. Τα κύματα των προσφύγων από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την επωνυμία «Πηγή Ειρήνης» διαρκώς μεγαλώνουν και τα στοιχεία που μεταδίδουν οι οργανώσεις από τη Συρία αυξάνουν την πίεση στην Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την άσκηση αποτελεσματικών πιέσεων στην Άγκυρα.

Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος με παρέμβασή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης

Εγκατέλειψαν τις εστίες τους 191.069 άνθρωποι!

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε την Παρασκευή ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη. Ωστόσο τα νεώτερα στοιχεία ανεβάζουν ανησυχητικά τον αριθμό των προσφύγων.

Συριακό Παρατηρητήριο: Νεκροί 30 άμαχοι και 74 Κούρδοι μαχητές

Τριάντα άμαχοι και 74 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

21747522

Εμπάργκο από τους Γερμανούς

Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών (YPG) στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Bild Am Sonntag” που επικαλείται σημερινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Χάικο Μάας.

“Κατά του υπόβαθρου της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της Συρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες [εξαγωγής] για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Συρία,” δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην εφημερίδα.

Η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

21746996

Παρέμβαση Μακρόν στον Τραμπ

Η τουρκική επίθεση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί «το ταχύτερο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χθες Παρασκευή (11/10), κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν «υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ’ όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές (σ.σ. η ονομασία του Ισλαμικού Κράτους στη Γαλλία) στην περιοχή», να «υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών» και να «προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός», σημείωσε το Ελιζέ.

Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους στάθηκε στην «ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Κινδύνευσαν Αμερικανοί στρατιωτικοί

Αμερικανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν χθες Παρασκευή αντιμέτωποι με πυρά του πυροβολικού των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας κοντά στην πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Τα πυρά πάντως δεν προκάλεσαν τραυματισμούς στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπρουκ ΝτιΓουόλτ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σημειώθηκε έκρηξη «μερικές εκατοντάδες μέτρα» από φυλάκιο των Αμερικανών, σε περιοχή όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει «γνώση» πως βρίσκονται στρατιωτικοί των ΗΠΑ.

21745955

Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν αναδιπλωθεί από τις θέσεις τους στο Κομπάνι, ξεκαθάρισε ο πλοίαρχος.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για να εξασφαλίσει πως δεν θα χτυπηθεί καμία αμερικανική βάση και ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν πυρά «παρενόχλησης» από την περιοχή που βομβαρδίστηκε. Επέμεινε ότι στόχος των πυρών δεν ήταν η θέση παρατήρησης των Αμερικανών.

«Οι ΗΠΑ απαιτούν η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα [οι αμερικανοί στρατιωτικοί] να αναλάβουν άμεση αμυντική δράση», τόνισε ο Ντι Γουόλτ.

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε νωρίτερα σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο πως οι τουρκικές δυνάμεις είναι πλήρως ενημερωμένες για το πού βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή επιχειρήσεων, ότι τους δόθηκαν αναλυτικά συντεταγμένες. «Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός» και «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», διεμήνυσε ο στρατηγός Μάιλι.

Τουρκία: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις κυρώσεις

Η Τουρκία δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα χέρια σε περίπτωση που ληφθεί σε βάρος της οποιοδήποτε μέτρο με αφορμή τις στρατιωτικές κινήσεις στη Συρία, είναι το μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα στις ΗΠΑ.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα ανταποδώσει σε οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος της λόγω των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει «την τρομοκρατία».

Η αυστηρή προειδοποίηση της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται ως απάντηση στο μήνυμα των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στην τουρκική οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.

«Η Τουρκία μάχεται εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες εγείρουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

21745916

Η θέση του Πούτιν

Η Συρία θα πρέπει να ελευθερωθεί από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιοδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή, της Συρίας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη,” δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του ( RT, Arabik Sky News, Al Arabiya) αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν, μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει την Μόσχα ότι δεν χρειάζεται πλέον την βοήθειά της.


21747426

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό τσουνάμι από τη Συρία: Ξεπερνούν τους 190.000 οι εκτοπισμένοι"

Οργισμένο “κατηγορώ” ογκολόγου που έχασε καρκινοπαθή ασθενή της γιατί καθυστέρησε η έγκριση φαρμάκου

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, με γιατρό-ογκολόγο που εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ μέσω των social media για ασθενή της, η οποία χάθηκε γιατί καθυστέρησε 3,5 μήνες η έγκριση ογκολογικού φαρμάκου, όρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με τη δημόσια ανάρτηση της ογκολόγου στο facebook, η ασθενής πέθανε στις 10 Οκτωβρίου από επιπλοκές του καρκίνου, ενώ την ... επόμενη μέρα, ήρθε η ειδοποίηση στο ιατρείο της από την αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, ότι τελικά ... εγκρίθηκε το σωτήριο φάρμακο που είχε αιτηθεί να λάβει!
Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος τηλεφώνησε στην γιατρό Κέλλυ Στουραϊτη και δέχθηκε να την συναντήσει την Τετάρτη στο Υπουργείο Υγείας.
Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

Η καταγγελία της ογκολόγου Κέλλυς Στουραϊτη: “Τρισήμιση μήνες άντεξε να σας περιμένει...”

Σύμφωνα με την ιδιώτη γιατρό, η καρκινοπαθής ασθενής της έλαβε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, το σκεύασμα (μονοκλωνικό αντίσωμα) μετά από σχετική έγκριση του ΕΟΠΥΥ. Η ανταπόκριση στη θεραπεία, σύμφωνα με την ογκολόγο, ήταν θετική και η ασθενής είχε βελτίωση. Όπως είπε η Κέλλυ Στουραϊτη στοiatropedia.gr σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, σταμάτησαν οι εμετοί και η ασθενής πήγε ακόμη και διακοπές...
Όταν η γιατρός, όμως, αιτήθηκε και πάλι στην ίδια Επιτροπή να χορηγήσει στην ασθενή της επόμενη δόση, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Επειδή, όμως, όπως αναφέρει η ίδια η γιατρός είναι “εμμένουσα περίπτωση” και επειδή ήταν πεπεισμένη ότι η θεραπεία ωφελούσε την ασθενή της, έκανε και πάλι αίτηση στην αρμόδια Επιτροπή, κάνοντας απλώς copy-paste την αρχική αίτηση.
Αυτή τη φορά η απάντηση ήταν θετική, όμως, ήρθε με καθυστέρηση 3,5 μηνών. Ακριβώς την επόμενη μέρα από τον θάνατο της ασθενούς.
Τον τελευταίο μήνα, η ασθενής νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, κι όπως λέει η γιατρός στο iatropedia.gr, "χρέωσε το κράτος 150 χιλιάδες ευρώ, για να μην πάρει το φάρμακο που κόστιζε 2.000 ευρώ, αλλά το κυριότερο είναι η ταλαπωρία της. Για ένα μήνα δεν κοιμήθηκε καθόλου από τους εμετούς"

Η ανάρτηση της ογκολόγου

Συγκλονισμένη η γιατρός Κέλλυ Στουραϊτη, έκανε την παρακάτω ανάρτηση απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια:
“Κε, Κικίλια,
Είμαι ογκολόγος, ιδιώτης κ προσπαθώ να αντεπεξέλθω απέναντι σε ένα νομοθετημένο σύστημα που ομολογουμένως δεν το θεσπίσατε εσείς. Σήμερα το βράδυ έχασα μια ασθενή μου,η οποία είχε λάβει το φάρμακο που της άρμοζε κ δικαιούτο, που δώσατε δικαίωμα να το λάβει λόγω Αυγούστου.... ( αδειούλες βλέπετε χωρίς αντικαταστάτη...) κ ήταν παρά πολύ καλά... αλλά μετά το αρνηθήκατε...
όποτε στην καινούρια αίτηση που έπρεπε να κάνω στην επιτροπή που απαντάει μετά από δυο μήνες (αν είναι δυνατόν!!!! Σε καρκινοπαθείς, μετά από δυο μήνες!) το αρνηθήκατε...( ακόμη δεν ξέρω γιατί).
Αλλά επειδή είμαι εμμένουσα περίπτωση, ιδίως όταν ξέρω ότι έχω δίκιο, (κληρονομικότητα βλέπετε...) ξαναέκανα αίτηση για την ίδια ασθενή κ προς έκπληξη μου έλαβα σήμερα το πρωί θετική απάντηση, έγκριση δηλ μετά από άλλους δυο μήνες, για την ασθενή μου! Δεν θα το πιστεύετε! Πέθανε σήμερα το βράδυ ...3,5 μήνες άντεξε η γυναίκα να σας περιμένει!!!!! γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια...
Τι να το κάνω τώρα το φάρμακο κε Κικίλια; Μπορώ βέβαια αν ήμουν , που είμαι δηλ, εγωκεντρική να πάω να το πάρω κ να της το βάλω μαζί της στο τελευταίο ταξίδι...
Σας παρακαλώ λοιπόν, ασχοληθείτε λίγο με κωλυσιεργίες που γίνονται για συνανθρώπους μας κ αφήστε λίγο στην άκρη την εμπάθεια σας με το τι κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο, σίγουρα μη δημόσιο αλλά φορολογούμενο στον ιδιοκτήτη, κ κοιτάτε να λύσετε τα θέματα που σκοτώνουν ανθρώπους κ εξαρτώνται από μια επιτροπή ιατρών που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ κ ασχολούνται με τις αιτήσεις μας που αφορούν ζωές , στον ελεύθερο τους χρόνο! Δώστε ένα μεροκάματο αξιοπρεπές σε ογκολόγους που κάθονται, έτσι ώστε η απάντηση να είναι σε 1-2 ημέρες κ όχι σε 1-2 μήνες!
Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε! Πολύ βολικό για το κράτος μας!!! FDA έγκριση, σημαίνει δικαιούμαι, αλλιώς δώστε δικαίωμα στον κάθε Έλληνα πολίτη να επιλέξει αν θέλει να έχει ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση! Ακόμη κ μια ημέρα παραπάνω να ζήσει κάποιος, υποχρεούστε να το καλύψετε! Μπορεί κάτι να έχει να πει, σημαντικό γι αυτόν, ασήμαντο για εσάς, να δώσει μια αγκαλιά στην μάνα του...
Είμαι πεπεισμένη ότι αν αφορούσε την μάνα σας, θα ταν αλλιώς, όπως κ για την δικη μου! Να 'στε σίγουρος ότι εγώ θα το έκλεβα, ή θα έσπαγα το « μαγαζί» που το φυλάτε! Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία σας! Ανήκει στην ανθρωπότητα κ το ζητάνε ειδικοί που ξέρουν ότι θα σώσουν ζωές σε αντίθεση με σας που δεν ξέρετε καν που αναφερόμαστε!
Ελπίζω να κοιμάστε χωρίς τύψεις... γιατί εγώ αδυνατώ... ακούω κλάματα...! Από μικρά παιδιά....
Το ανέβασα στην σελίδα σας, κ «υπουργέ» αλλά μπλοκαρίστηκε... όποτε είναι στην δικη μου πλέον...
Στουραϊτη κελλυ
Ογκολόγος
Σας περιμένω να μιλήσουμε...
Δείτε τη συγκλονιστική ανάρτηση της ογκολόγου:
Μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr, η ογκολόγος Κέλλυ Στουραΐτη, σημείωσε ότι η ασθενής της έφυγε από τη ζωή μια ημέρα μετά την έγκριση του ΕΟΠΥΥ. «Από τον Ιούλιο είχα μια ασθενή με καρκίνο στομάχου μεταστατικό, η οποία είχε κάνει όλες τις χημειοθεραπείες» ανέφερε η κ. Στουραΐτη και συμπλήρωσε ότι «εδώ κι έναν χρόνο έχει πάρει έγκριση και στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο δεν είναι χημειοθεραπευτικό , είναι μονοκλωνικό αντίσωμα». Σύμφωνα με τη γιατρό κάθε θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο έχει κόστος περίπου 2.000 ευρώ.

Δόθηκε η έγκριση, αλλά η ασθενής πέθανε
Όπως είπε στο newsit.gr η Κέλλυ Στουραΐτη, «στα τέλη Ιουλίου το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ μας έδωσε την πρώτη δόση λόγω των αδειών των γιατρών. Η γυναίκα με την πρώτη δόση που πήρε ένιωσε αμέσως καλύτερα, σηκώθηκε από το κρεβάτι και μετά από λίγες ημέρες πήγε διακοπές». «Μόλις όμως στείλαμε την αίτηση για την δεύτερη δόση» εξήγησε η γιατρός, «μας ήρθε αρνητική απάντηση με τη δικαιολογία ότι δεν είναι καλά δομημένο το ιστορικό της ασθενούς». «Επειδή θεωρούσα ότι το συγκεκριμένο φάρμακο βοήθησε πολύ την ασθενή μου ξαναέστειλα την ίδια αίτηση στον ΕΟΠΥΥ» επεσήμανε.
«Μετά από ενάμιση μήνα ήρθε θετική απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ με ακριβώς τα ίδια στοιχεία που είχα στείλει και την προηγούμενη φορά και λίγες ώρες μετά η ασθενής μου απεβίωσε και μ’ έχει πιάσει το παράπονο» ανάφερε η ίδια εξηγώντας ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο για τα φάρμακα που χαρακτηρίζονται υψηλού κόστους (ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ) πρέπει να στείλουμε μια αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, ενώ πριν ενάμιση χρόνο αρκούσε μια γνωμάτευση από τον ογκολόγο για να χορηγηθεί το συγκεκριμένο φάρμακο». «Πλέον αυτό έχει αλλάξει» είπε «και πρέπει να περιμένουμε έναν μήνα την απόφαση της επιτροπής, η οποία επιτροπή συνήθως δεν αποτελείται από ογκολόγους».


Γιατί καθυστέρησε το «ΟΚ» του ΕΟΠΥΥ


Σύμφωνα πάντως με πηγές του ΕΟΠΥΥ οι οποίες μίλησαν στο newsit.gr η γιατρός πράγματι είχε κάνει στο σύστημα δύο αιτήσεις για το συγκεκριμένο φάρμακο. Η πρώτη αίτηση έγινε περί τα τέλη Ιουλίου και σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ δόθηκε δύο αρνητικές γνωμοδοτήσεις. Η δεύτερη αίτηση, πληροφορείται το newsit.gr έγινε τον Σεπτέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση, ένας ογκολόγος γνωμοδότησε αρνητικά, και δύο θετικά. Ως εκ τούτου εγκρίθηκε η χορήγηση του φαρμάκου.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γιατρός δεν είχε σημειώσει στις αιτήσεις ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, ότι η αρμόδια επιτροπή θα εξέταζε σε πολύ συντομότερο διάστημα το αίτημά της. Επιπλέον, εξηγούν στο newsit.gr οι ίδιες πηγές, υπήρχε η εναλλακτική να λάβει η ασθενής το φάρμακο ανεξάρτητα από το αν ο ΕΟΠΥΥ θα το είχε εγκρίνει και να αναμένει την έγκριση η οποία θα μπορούσε να δοθεί και μετά τη χορήγηση της θεραπείας.
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να διαλευκανθεί το κατά πόσον υπήρξαν καθυστερήσεις, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε συνάντηση με την ογκολόγο η οποία κατήγγειλε την καθυστέρηση στην έγκριση του φαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.
iatropedia,newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένο “κατηγορώ” ογκολόγου που έχασε καρκινοπαθή ασθενή της γιατί καθυστέρησε η έγκριση φαρμάκου"

Υπηρεσία Ασύλου: Διαβίβασε στον εισαγγελέα τις καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων

Στον εισαγγελέα διαβιβάζει η Υπηρεσία Ασύλου δημοσίευμα ηλεκτρονικής σελίδας εφημερίδας που κάνει λόγο για χρηματισμό υπαλλήλων της, προκειμένου «να κληθούν όσοι διατείνονται ότι έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν αρμοδίως».

Η Υπηρεσία Ασύλου τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και ότι είναι πάγια πρακτική της να διαβιβάζει αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές καταγγελίες που αφορούν σε αιτιάσεις για την νομιμότητα της λειτουργίας της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπηρεσία Ασύλου: Διαβίβασε στον εισαγγελέα τις καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων"

Έκθεση Κομισιόν: Στην Ελλάδα το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη

Το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη, και μάλιστα με απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παράγει το ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού.

Σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλότερη κατά 22,2 ευρώ, ενώ σε σχέση με χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

Έλλειμμα ανταγωνιστικότητας εμφανίζει η εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού και σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, με τις οποίες λειτουργούν ηλεκτρικές διασυνδέσεις, όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται κατά 24,3 ευρώ η μεγαβατώρα υψηλότερα από της Βουλγαρίας και 14,5 ευρώ υψηλότερα η μεγαβατώρα από της Ιταλίας.

Τα στοιχεία για το ηλεκτρικό ρεύμα

Τα στοιχεία προκύπτουν από την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για το β’ τρίμηνο του 2019 και πιστοποιούν αφενός το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού και αφετέρου το πλήγμα που δέχεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη βαρύτητα του παράγοντα ενεργειακό κόστος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και το μείγμα καυσίμου για την ηλεκτροπαραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε., η μέση τιμή του ρεύματος στη χονδρική αγορά της Ελλάδας στο β΄ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 65,5 ευρώ η μεγαβατώρα, όταν ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών κυμάνθηκε στα 43,3 ευρώ η μεγαβατώρα. Η πιο κοντινή τιμή με αυτή της Ελλάδας είναι της Μάλτας στα 63,9 ευρώ η μεγαβατώρα και η αμέσως επόμενη της Πολωνίας στα 56,4 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η σύγκλιση με τις δύο αυτές αγορές δεν είναι τυχαία. Η ηλεκτρική αγορά της Ελλάδας προσομοιάζει σε αυτήν της Μάλτας σε ό,τι αφορά το θέμα των διασυνδέσεων, καθώς μπορεί να μην είναι νησί, διαθέτει όμως περιορισμένες διασυνδέσεις με τις γειτονικές της χώρες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν εισαγωγές που θα ήταν δυνατό να μειώσουν τις τιμές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρόλος των διασυνδέσεων είναι κομβικός για την εφαρμογή του target model ( ευρωπαϊκό μοντέλο-στόχος) και το ζητούμενο αυτού, που είναι η σύγκλιση τιμών στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση Κομισιόν: Στην Ελλάδα το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη"

Ο Πούτιν ζητά απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία

Η Συρία θα πρέπει να ελευθερωθεί από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιοδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή, της Συρίας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του ( RT, Arabik Sky News, Al Arabiya) αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν, μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει την Μόσχα ότι δεν χρειάζεται πλέον την βοήθειά της.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πούτιν ζητά απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία"

Συρία: 200.000 οι εκτοπισμένοι λόγω τουρκικής εισβολής

Μαζικά αποχωρούν οι κάτοικοι από περιοχές στα βορειοανατολικά της Συρίας, λόγω της τουρκικής εισβολής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας, 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Μόλις χθες, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει πως εκτιμά ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων φτάνει τους 100.000, από την Τετάρτη όταν και ξεκίνησαν οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: 200.000 οι εκτοπισμένοι λόγω τουρκικής εισβολής"

Έτσι στήθηκε η κομπίνα με την εταιρεία «φάντασμα» της Βουλγαρίας – Τι να προσέχετε

Το θέμα της εταιρείας «φάντασμα» από τη Βουλγαρία φαίνεται ότι θα απασχολεί τις Τελωνειακές Αρχές για πολύ καιρό ακόμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το κύκλωμα είχε διαθέσει αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως μάλιστα επεσήμανε στο Newsauto.gr ο διευθυντής του Τελωνείου Βόλου κ. Δεμίρης: «Η εταιρεία «φάντασμα» από την Βουλγαρία διαπιστώθηκε από έναν τυχαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ένα όχημα που είχε εισαχθεί από τη γειτονική χώρα και είχαν προσκομιστεί στο Τελωνείο τιμολόγια από την συγκεκριμένη εταιρεία. Κατόπιν ενημερώθηκαν οι Αρχές στη Βουλγαρία για να μας βεβαιώσουν ότι έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ εκεί αλλά η απάντηση ήταν πως η εταιρεία έχει κλείσει από το 2016! Όπως είναι εύκολο να αντιληφθείτε αμέσως σήμανε συναγερμός στις Τελωνειακές Αρχές και δόθηκε εντολή να αναζητηθούν όλα τα τιμολόγια των αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα και προέρχονται από την συγκεκριμένη εταιρεία της Βουλγαρίας.»
Ήδη έχουν ανευρεθεί αυτοκίνητα από την εταιρεία «φάντασμα» στην Αθήνα, στην Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Πάτρα αλλά και στην Κρήτη ενώ είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσει περαιτέρω η λίστα καθώς αναμένεται να προστεθούν επιπλέον τελωνεία.
Το κόλπο των επιτήδειων φαίνεται ότι ήταν καλοστημένο καθώς τα αυτοκίνητα με τα πλαστά τιμολόγια φαίνεται ότι τα έχουν εισάγει οι ίδιοι οι κάτοχοι των οχημάτων και όχι κάποιος έμπορος ή άλλος διαμεσολαβητής.
Οι πελάτες αναζητούνταν μέσω άλλων πελατών δηλαδή το κύκλωμα λειτουργούσε με την μορφή της «πυραμίδας» από στόμα σε στόμα και έφερναν το αυτοκίνητο στους Έλληνες καταναλωτές μέχρι τα σύνορα και κατόπιν αναλάμβαναν οι εκτελωνιστές να προχωρήσουν τις διαδικασίες όλες με νόμιμο εισαγωγέα να φαίνεται πως είναι ο Έλληνας αγοραστής.
Αυτό ακριβώς είναι και το δύσκολο των περιπτώσεων καθώς οι Εισαγγελείς από την μία μεριά αναγνωρίζουν πως οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που είχαν αποκτηθεί μέσω της εταιρείας «φάντασμα» της Βουλγαρίας δεν γνώριζαν πως δεν είχε αποδοθεί ο ΦΠΑ ωστόσο από την άλλη μεριά εκείνοι φαίνεται ότι έχουν εξαπατήσει το Δημόσιο και πρέπει να τιμωρηθούν!
Πάντως σε πρώτη φάση αν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν τον ΦΠΑ ή ακόμη και τα πρόστιμα που θα τους επιβάλλει ο Εισαγγελέας τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και πολύ βαρύτερες ποινές που έχουν και ποινικές προεκτάσεις.
Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη των Τελωνείων σε αυτές τις περιπτώσεις οι Εισαγγελείς είναι πιο ήπιοι καθώς αναγνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν πέσει και εκείνοι θύματα απάτης αλλά δυστυχώς ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι ή εκείνοι που φαίνονται ως υπαίτιοι της κομπίνας.
Πως μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φαίνονται εκείνοι ότι εισάγουν το αυτοκίνητο καθώς οποιαδήποτε φορολογική παράβαση έχει πραγματοποιηθεί κατά τον εκτελωνισμό του οχήματος θα επιβαρύνει τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Επίσης ενόψει της διασύνδεσης των ΚΤΕΟ όλης της ΕΕ εκείνος που έχει εισάγει το μεταχειρισμένο όχημα θα φαίνεται ότι έχει γυρίσει και τα χιλιόμετρα σε περίπτωση ελέγχου από τα εγχώρια ΚΤΕΟ και διαπίστωσης ανακολουθίας των χιλιομέτρων που αναγράφει το κοντέρ.
Οπότε για να μην βρεθούν μπλεγμένοι οι αγοραστές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καλό θα είναι να φαίνονται ότι αγόρασαν το όχημα εκείνοι από κάποιον Έλληνα έμπορο ή Έλληνα ιδιώτη ώστε να μην τους κυνηγήσει κανείς για κάποια φορολογική παράβαση που πιθανόν να διαπιστωθεί στο μέλλον.
Παράλληλα οι Αρχές θα μπορούν να «κυνηγήσουν» κάποιον Έλληνα επιτήδειο έμπορο ή ιδιώτη σε αντίθεση με κάποιον έμπορο της Βουλγαρίας ή άλλου κράτους – μέλους εξαιτίας της ισχύς του Ελληνικού Δίκαιου και βέβαια της επιβολής των ποινών σε Έλληνες πολίτες.
Αν πάλι ο έμπορος ή ο ιδιώτης δεν δέχεται να φαίνεται στη διαδικασία εισαγωγής κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου τότε καλύτερα να αρχίσετε να ψάχνετε κάποιο άλλο για να αγοράσετε ώστε να κοιμάστε πιο ήσυχοι τα βράδια και σε καμία περίπτωση να μην σας αναζητήσουν οι Τελωνειακές Αρχές για μη απόδοση ΦΠΑ ή άλλες τελωνειακές παραβάσεις οι οποίες πολλαπλασιάζονται με τα χρόνια και είναι πολύ πιθανό να σας κοστίσουν μια περιουσία!
Επίσης αν ο επιτήδειος έμπορος ή ο ιδιώτης υποστηρίξει ότι η εισαγωγή θα γίνει στο όνομά σας για να μην χρεωθείτε με επιπλέον χρήματα επίσης καλό θα ήταν να αναζητήσετε κάποιο άλλο όχημα γιατί τότε οι πωλητές μάλλον πάνε να «σκεπάσουν» τα ίχνη τους από κάποια κομπίνα…
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι στήθηκε η κομπίνα με την εταιρεία «φάντασμα» της Βουλγαρίας – Τι να προσέχετε"

Εξαρθρώθηκε 24ωρη «επιχείρηση» ναρκωτικών στην ΑΣΟΕΕ -Πώς γινόταν η διακίνηση

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά όλο το 24ωρο στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, που πραγματοποίησε εχθές επιχείρηση στην περιοχή.
Σε σημερινές τους δηλώσεις, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο Διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας περιέγραψαν πώς δρούσε η οργάνωση και πώς οι Αρχές έφτασαν στην εξιχνίασή της.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Τζεφέρης, η συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε στην ανακάλυψη του «ορμητηρίου» διακίνησης ναρκωτικών, εγκατεστημένου σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το κτίριο αυτό, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, στην περιοχή γύρω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.

Πώς δρούσαν οι δράστες

Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση». Μάλιστα σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Παράλληλα για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σχεδιάστηκαν εχθές οργανωμένες διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί – μέλη της οργάνωσης – και κατασχέθηκαν ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέθηκε οπλισμό, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση τους.
Στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., των Ομάδων Ασφάλειας του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικός σκύλος. Όπως επισήμανε δε ο Υποστράτηγος Τζεφέρης, η δομή, η εσωτερική διάθρωση και τα λοιπά ιδιαίτερα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης καταδεικνύουν την κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στο πεδίο της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το οποίο από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται τουλάχιστον σε 100.000 ευρώ.

Εγκληματική οργάνωση με «επαγγελματικού» τύπου υποδομή

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε τα εξής: « Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με «επαγγελματικού» τύπου υποδομή καθώς και εσωτερική διάρθρωση με κατανομή ειδικότερων ρόλων, στο πεδίο της διακίνησης και της εμπορίας των ναρκωτικών.
Πιο αναλυτικά από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και σε σχέση με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ( modus operandi ), προέκυψαν τα ακόλουθα :
– τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάντζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών.
– άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών,
– δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, – ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου,
– τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ
– οι λοιποί συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Τι βρήκε και τι κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • 733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους -1- κιλού και -388,5- γραμμαρίων,
  • 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών -411,4- γραμμαρίων,
  • 4 πλάκες και (20) συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -433- γραμμαρίων,
  • 6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους -151,9- γραμμαρίων,
  • 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( shisha ), βάρους -531- γραμμαρίων,
  • 2.221,5 δισκία ecstasy , με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια
  • 67 φαρμακευτικά δισκία,
  • πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • περίστροφο ρέπλικα,
  • 88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,
  • 4 τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,
  • 20 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • τέσσερις (4) ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,
    σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις (3) οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών .

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε 24ωρη «επιχείρηση» ναρκωτικών στην ΑΣΟΕΕ -Πώς γινόταν η διακίνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news