facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Επεισοδιακή καταδίωξη από την Πανεπιστημίου μέχρι τις Τρεις Γέφυρες – Χειροπέδες σε 2 οπλισμένους άνδρες

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου (24/6) στην ΕΛ.ΑΣ για επεισοδιακή καταδίωξη που ξεκίνησε από την οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στις Τρεις Γέφυρες.

Όλα ξεκίνησαν από το εμπορικό κατάστημα «Attica» στην Πανεπιστημίου, όταν άνδρες των ΜΑΤ είδαν να γίνεται ληστεία, καθώς δύο άτομα έσπασαν την τζαμαρία προκειμένου να βγουν από το κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order», η διμοιρία των ΜΑΤ αποβιβάστηκε από το όχημα και ξεκίνησαν την καταδίωξη προς την οδό Αμερικής, όπου και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο άνδρες στη στοά.

Εκεί τους περίμενε όχημα για να διαφύγουν, το οποίο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών διέφυγε προς την Ομόνοια. Ο δεύτερος άνδρας επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξή του από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι τις Τρεις Γέφυρες στον Κηφισό, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν όπλα, ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου θα δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή καταδίωξη από την Πανεπιστημίου μέχρι τις Τρεις Γέφυρες – Χειροπέδες σε 2 οπλισμένους άνδρες "

Στη Λευκορωσία ο ηγέτης της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν - Αποσύρεται η ποινική διαδικασία σε βάρος του

Στη Λευκορωσία μετακομίζει ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Πρόκειται για μία κίνηση που αποτελεί μέρος της συμφωνίας που επετέυχθη μεταξύ αυτού και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έτσι ώστε να τερματιστεί η ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Group.

Σύμφωνα με το Reuters οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές ήταν να αποφευχθεί η αιματοχυσία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν γνωρίζει το πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ποινική διαδικασία που είχε ξεκινήσει εναντίον του Πριγκόζιν αποσύρεται, ενώ δεν πρόκειται να διωχθούν όσοι μισθοφόροι της Wagner ή άλλοι μαχητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Ακόμη όσοι από τους μισθοφόρους δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση θα υπογράψουν συμβάσεις με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Aνέκρουσε πρύμναν ο Πριγκόζιν - Έδωσε εντολή στους μισθοφόρους του να επιστρέψουν στις βάσεις τους

Προς αποκλιμάκωση της κρίσης οδηγεί η απόφαση του ιδρυτή της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν να διατάξει τους μισθοφόρους του, οι οποίοι κατευθύνονταν απειλητικά προς τη Μόσχα, να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία».

Ισχυρές δυνάμεις της Wagner, της οποίας ηγείται ο μέχρι πρότινος πιστός σύμμαχος του Πούτιν, είχαν ήδη προωθηθεί σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από τη ρωσική πρωτεύουσα, έχοντας νωρίτερα θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ροστόφ. Σε ηχητικό μήνυμα, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως οι μαχητές του θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί μια αιματοχυσία.

Είχε προηγηθεί μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος σε συνεννόηση με τον Πούτιν διαπραγματεύτηκε συμφωνία με το αφεντικό της Wagner για την αποκλιμάκωση της κρίσης, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια των μισθοφόρων του.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πριγκόζιν υποστήριζε ότι οι άνδρες του είχαν ξεκινήσει «πορεία για τη δικαιοσύνη» με σκοπό να απομακρύνουν «διεφθαρμένους» και «ανίκανους» ρώσους διοικητές, τους οποίους κατηγορεί για τις αποτυχίες στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, λίγες ώρες αργότερα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, τόνισε πως απειλείται η ύπαρξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Αγωνιζόμαστε για τις ζωές και την ασφάλεια του λαού μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας, για το δικαίωμα να παραμείνουμε Ρωσία, ένα κράτος με χιλιετή ιστορία», ανέφερε. Χαρακτηρίζοντας «προδοσία» τις ενέργειες της Wagner, διεμήνυσε πως όποιοι πήραν τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού θα τιμωρηθούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη Λευκορωσία ο ηγέτης της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν - Αποσύρεται η ποινική διαδικασία σε βάρος του"

Καιρός αύριο: Βροχερή Κυριακή σε αρκετές περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός στα δυτικά θα δώσει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 34, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το νότιο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερή Κυριακή σε αρκετές περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Τέλος στην ανταρσία της Βάγκνερ με παρέμβαση Λουκασένκο – «Γυρίζουμε πίσω για να μη χυθεί αίμα» λέει ο Πριγκόζιν

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας, πήρε την πρωτοβουλία, ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση εκεχειρίας και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς αποκλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε από την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης.

Σε κατεύθυνση εσωτερικής αποσταθεροποίησης με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη Μόσχα αλλά και την παγκόσμια ειρήνη, βρέθηκε η Ρωσία, μετά την απόφαση του επικεφαλής της Βάγκνερ και μέχρι πρόσφατα επιστήθιου φίλου του προέδρου Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν να «κηρύξει πόλεμο» στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας για τους χειρισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας. Κι ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε με διάγγελμα στον ρωσικό λαό και προειδοποίησε πως η απάντηση «θα είναι σκληρή και οι προδότες θα τιμωρηθούν», παρενέβη ο Λουκασένκο, με καταλυτικό τρόπο.

Όλα δείχνουν ότι έληξε η ανταρσία των 24 ωρών. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύτηκε εκ μέρους του Πούτιν με τον Πριγκόζιν και τον έπεισε να σταματήσει την προέλαση. Του έδωσε εγγυήσεις για όλους τους μαχητές της Βάγκνερ.

«Δεν θα αφήσουμε να γίνει αιματοχυσία, διατάζω όλες τις μονάδες μου να επιστρέψουν στις βάσεις του» είπε μέσω Telegram, ο επικεφαλής της Βάγκνερ.

Ειδικότερα, ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι οι μαχητές της Βάγκνερ επιστρέφουν στις βάσεις τους στην Ουκρανία. Ισχυρίστηκε ότι είχαν φτάσει στα 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και ελήφθη η απόφαση της οπισθοχώρησης για να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Δεν ανέφερε αν ικανοποιήθηκε το βασικό του αίτημα που ήταν η αποπομπή του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Λευκορωσία, υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Βάγκνερ. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα αποσυρθούν οι κατηγορίες για ένοπλη ανταρσία ώστε να μπορέσει να αποκλιμακωθεί η κρίση.

 
Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Ο Πούτιν ενημέρωσε από νωρίς το πρωί τον Λουκασένσκο και ο πρόδρος της Λευκορωσίας ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία με τον Πριγκόζιν και τους εκπροσώπους του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δύο μυστικές συναντήσεις – μία το πρωί και μία το απόγευμα – οι διαπραγματεύσεις κράτησαν όλη τη μέρα με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η συμφωνία.

Το χρονικό της ανταρσίας της Βάγκνερ

Το βράδυ της της Παρασκευής, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι έχει πάρει τον έλεγχο της Ροστόβ, πόλη μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα με ιδιαίτερη σημασία, καθώς από έκει συντονίζονται όλες οι επιχειρήσεις στα νότια ουκρανικά μέτωπα.

Από την πόλη Ροστόβ, δήλωσε ότι ξεκινά η ένοπλη πορεία της Βάγκνερ προς τη Μόσχα, για να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη. Το κομβόι άρχισε να ακολουθεί τον αυτοκινητόδρομο Μ4 και να κατευθύνεται προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η ομάδα των 5.000 μαχητών έφτασε αρχικά στην πόλη Βορονέζ, όπου πήρε υπό τον έλεγχό της όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εκεί σημειώθηκαν οι μοναδικές μάχες.

Έπειτα, το κομβόι λέγεται ότι πέρασε από την πειφέρεια Λιπέτσκ και να φτάνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από Μόσχα.

Τέλος, ο Λουκασένκο γνωστοποίησε την πρόταση για εκεχειρία, την οποία αποδέχτηκε ο Πριγκόζιν και έληξε ο διεθνής συναγερμός.

Τι σηματοδοτεί για τον Πούτιν

Η ανταρσία της Βάγκνερ, συνιστά αδιαμφισβήτητα σημαντικό πλήγμα στο κύρος του Ρώσου προέδρου. Αποτελεί ακόμη ένα μάθημα για τον Πούτιν, αφού ο ίδιος ήταν αυτός που δημιούρησε τη μισθοφορική οργάνωση.

Ο Πριγκόζιν που έκανε τις «βρώμικες δουλειές» του, τόσο εντός όσο και έξω από τη Ρωσία, έφτασε στον σημείο να απειλεί τον Ρώσο πρόεδρο. Τώρα, αναμένεται η επόμενη μέρα, η οποία θα είναι καθοριστική για το εσωτερικό της Ρωσίας.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στην ανταρσία της Βάγκνερ με παρέμβαση Λουκασένκο – «Γυρίζουμε πίσω για να μη χυθεί αίμα» λέει ο Πριγκόζιν"

Ανταρσία της Wagner: Οι μισθοφόροι αποχωρούν από τη ρωσική πόλη Ροστόφ

Αποχωρούν σταδιακά οι δυνάμεις της Wagner από το εσωτερικό της Ρωσίας και την πόλη Ροστόφ μετά την… ημερήσια επέλαση προς τη Μόσχα και τη συμφωνία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τη διαμεσολάβηση του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σημειώνεται, πως οι δυνάμεις της Wagner είχαν φτάσει 200 χλμ από τη Μόσχα, ενώ νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό πως ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση από τον Αλεξάντερ Λουκασένκο και διέταξε τους μισθοφόρους του να αποχωρήσουν για να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Λίγη ώρα αργότερα οι μισθοφόροι της Wagner συγκεντρώνονταν σε κεντρικά σημεία της πόλης Ροστόφ και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Βίντεο με την αποχώρησή τους μετέδωσε ο δημοσιογράφος του RT.

Αγκαλιές και φιλιά από τους κατοίκους: 

 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανταρσία της Wagner: Οι μισθοφόροι αποχωρούν από τη ρωσική πόλη Ροστόφ"

Ρωσικά ΜΜΕ: Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει την προέλασή του προς τη Μόσχα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την ανταρσία της ομάδας Βάγκνερ. Πριν από λίγο ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν δέχτηκε πρόταση του προέδρους της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να ανακόψει την επέλαση της Βάγκνερ προς τη Μόσχα.

Τις πληροφορίες μετέδωσαν τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti.

Το Ria Novosti αναφέρει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να σταματήσει την πορεία της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ.

Σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την εξέλιξη εξέδωσε και ο Πριγκόζιν.

Σημειώνεται πως και η υπηρεσία Τύπου της λευκορωσικής προεδρίας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Πριγκόζιν. 

Αναλυτικά η δήλωση της υπηρεσίας Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

Στο ηχητικό του μήνυμα ο Πριγκόζιν αναφέρει τα εξής:

«Επρόκειτο να διαλύσουν την Wagner. Βγήκαμε στις 23 Ιουνίου σε μια Πορεία Δικαιοσύνης. Σε μία ημέρα, φτάσαμε περίπου 200 χλμ. μακριά από τη Μόσχα. Αυτήν τη στιγμή, δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα αίμα των μαχητών μας. Τώρα, η στιγμή ήρθε όπου το αίμα μπορεί να χυνόταν. Για αυτό, κατανοώντας την ευθύνη να χύσουμε ρωσικό αίμα σε κάποιο από τα σημεία, γυρίζουμε πίσω τις φάλαγγές μας και επιστρέφουμε στα στρατόπεδα σύμφωνα με το σχέδιο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσικά ΜΜΕ: Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει την προέλασή του προς τη Μόσχα"

Περιστέρι: Κύκλωμα έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα σε Ελλάδα και Γερμανία και τα πουλούσε – Συνελήφθη 44χρονος απατεώνας

Χειροπέδες σε έναν 44χρονο στο Περιστέρι, μέλος κυκλώματος που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών πολυτελών οχημάτων, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου όχημα, το οποίο είχε κλαπεί από τη Γερμανία και το έθεσαν σε επιτήρηση.

 Όπως διαπιστώθηκε, είχε διατεθεί προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για κύκλωμα το οποίο τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες δραστηριοποιείται στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα, ορισμένες φορές και σε χώρους στάθμευσης αεροδρομίου, τα παραβίαζαν, έμπαιναν μέσα και τα έβαζαν μπροστά χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους (συναγερμοί, immobilizer) και στη συνέχεια έκλεβαν τα οχήματα.

Κατόπιν τα μετέφεραν στη Γαλλία και στην Ελλάδα προκειμένου να πουλήσουν, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 44χρονος ως μέλος του κυκλώματος, παραλάμβανε τα κλεμμένα αυτοκίνητα και πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς, καθιστώντας τα νόμιμα και διαθέτοντάς τα προς πώληση σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Γερμανία.

Από την έως τώρα έρευνα, η συνολική αξία των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 220.000 ευρώ.

Στην κατοχή του 44χρονου, μέσα στο κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και γύρω από αυτό, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

* 6 αυτοκίνητα,

* 3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το όχημα,

* 61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας,

* 1.970 ευρώ,

* Κινητό τηλέφωνο και

* 2 άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστέρι: Κύκλωμα έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα σε Ελλάδα και Γερμανία και τα πουλούσε – Συνελήφθη 44χρονος απατεώνας"

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Ρωσία

Σε νέα σύστασή του προς τους Έλληνες, το ΥΠΕΞ συστήνει να αποφεύγονται τα ταξίδια στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το Υπουργείο Εξωτερικών, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι: «To υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Ρωσία"

Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες – «Τσουχτερό» πρόστιμο 1.000 ευρώ για τους παραβάτες

Απαγορεύονται οι ξυλορακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ, είπε ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. «Το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ» διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η ιδέα της εφαρμογής του μέτρου ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης, το 2006, η οποία είχε ορίσει το ποσό του προστίμου στα 10.000 ευρώ, το οποίο μειώθηκε το 2022 στα 1000, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικό. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με την επίβλεψη αυτού του μέτρου, ωστόσο εφαρμόζεται σε ικανοποιητικό βαθμό» σημείωσε.

«Ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων» είπε ενώ πρόσθεσε ότι από το 2019. έχουν κοπεί 25 πρόστιμα.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες – «Τσουχτερό» πρόστιμο 1.000 ευρώ για τους παραβάτες"

Wagner: Νέο σκληρό μήνυμα του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ

Σε νέο σημερινό (24.06.2023) μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρει ότι ο ίδιος και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου.

Αναλυτικά, σε μήνυμα που ανέβηκε στον λογαριασμό της Wagner και φέρεται να έχει ηχογραφηθεί από τον ίδιο τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος άνοιξε τον πόλεμο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται:

«Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας, ο Πρόεδρος κάνει βαθιά λάθος. Είμαστε πατριώτες της πατρίδας μας. Πολεμήσαμε και παλεύουμε όλοι μαχητές της PMC Wagner. Και κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις του Προέδρου, της FSB ή οποιουδήποτε άλλου. Γιατί δεν θέλουμε η χώρα να ζήσει περαιτέρω σε ψέματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας.

Όταν εμείς της Wagner πολεμήσαμε στην Αφρική, μας είπαν ότι χρειαζόμασταν την Αφρική, και μετά την πέταξαν, επειδή έκλεψαν όλα τα χρήματα που προορίζονταν να έρθουν για βοήθεια.

Όταν μας είπαν ότι πολεμάμε με την Ουκρανία, πήγαμε και πολεμήσαμε. Αλλά αποδείχτηκε ότι τα πυρομαχικά, τα όπλα, όλα τα χρήματα που διατέθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό κλέβονταν επίσης, ενώ οι υπάλληλοι κάθονται και τα φυλάνε για ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα, όταν κάποιος κατευθύνεται προς τη Μόσχα.

Τώρα δεν σώζουν τίποτα, μας χτυπούν με αεροπλάνα και ελικόπτερα, αυτοκινητοπομπές με πολίτες. Και χτυπούν αμάχους επειδή αγνοούνται. Και χτυπάνε όπου μπορούν.

Έτσι, εμείς είμαστε οι πατριώτες, αλλά αυτοί που μας αντιστέκονται σήμερα είναι εκείνοι που μαζεύτηκαν γύρω από βρωμιές».

Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ

Εν τω μεταξύ, στις φλόγες τυλίχθηκε δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Βορόνεζ

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά σε διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή.

Καθώς το ελικόπτερο πετάει προς το διυλιστήριο, παρατηρείται έκρηξη, μια πύρινη σφαίρα και πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο.

Βίντεο από το σημείο: 

Ρωσικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων της Wagner

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερα του ρωσικού στρατού άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων της Bαγκνερ.

Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή ταξίδευε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4 έξω από την πόλη Βορονέζ, αναφέρει το Reuters.

Μαχητικά αεροσκάφη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με άλλα βίντεο με γεωγραφικό εντοπισμό. Το υλικό δείχνει τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή, στα περίχωρα της πόλης.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο με οδοφράγματα γύρω από την πόλη Βορονέζ, η οποία φαίνεται να ήταν στόχος των μονάδων της Wagner που κινούνταν προς βορρά από το Ροστόφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε έκρηξη κοντά στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ο ανταποκριτής έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν από την έκρηξη.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που βρίσκεται στο Ροστόφ, ότι είχε καταληφθεί από την Wagner. Ο Πριγκόζιν διεξήγαγε εκεί διαπραγματεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Στο Βορονέζ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα, μετά και το πλήγμα στη δεξαμενή καυσίμου της περιφέρειας: 

«Η μοίρα του Πούτιν θα καθοριστεί πολύ σύντομα»

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, πιστεύει ότι η μοίρα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα καθοριστεί πολύ σύντομα, μετά την ένοπλη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα καθορίσουν την νέα κατάσταση στη Ρωσία», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter.

«Είτε πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο, είτε για μια μετάβαση εξουσίας μέσω διαπραγμάτευσης, είτε μια προσωρινή ανάπαυλα πριν από την επόμενη φάση της πτώσης του καθεστώτος Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι επιλέγουν τώρα ποια πλευρά να διαλέξουν. Μια εκκωφαντική σιωπή της “ελίτ” επικρατεί στη Ρωσία μέχρι στιγμής…» τόνισε. 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Wagner: Νέο σκληρό μήνυμα του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ"

Παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Βάγκνερ – Συστάσεις χωρών στους πολίτες τους

Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες χώρες, με ανακοινώσεις τους αναφέρονται στις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αλλαγή στάσης της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ και παράλληλα προχωρούν σε συστάσεις προς τους πολίτες τους.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

“Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία”, σημείωσε. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς τουρίστες να αποφύγουν την πόλη του Ροστόφ και τη γύρω περιοχή, όπως επίσης και τις μετακινήσεις τους, στο κέντρο της Μόσχας, μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Ρωσία.

“Στη Μόσχα, πρέπει να αποφύγετε τις μετακινήσεις σε κρατικές και ειδικότερα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης, να αποφεύγονται μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης, μέχρι νεοτέρας. Οι οδηγίες των ρωσικών αρχών ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται με κάθε τρόπο”, ανέφερε μία ταξιδιωτική οδηγία που αναβαθμίστηκε επί τη βάσει των τελευταίων εξελίξεων.

Η Ρουμανία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Ρωσία και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συμμάχους της, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας.

“Οι ρουμανικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των γεγονότων στη Ρωσία”, ανέφερε ο Κλάους Γιοχάνις σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

“Ενημερώνομαι συνεχώς σχετικά με τις εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνίας με τους συμμάχους μας”.

Η Εσθονία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορά της, ενώ παροτρύνει τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν προς οποιαδήποτε περιοχή της γειτονικής Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Κάγια Κάλας.

“Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά της χώρας μας”, ανέφερε στο Twitter η Κάλας.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε σήμερα 24/6 ότι η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν δείχνει ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία γυρίζει μπούμερανγκ στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μελόνι “παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των γεγονότων στη Ρωσία, τα οποία δείχνουν πως η επιθετικότητά της Μόσχας κατά της Ουκρανίας προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το γραφείο της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

“Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία”, προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

“Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξακολουθεί να συνιστά να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

Το NATO “παρακολουθεί την κατάσταση” στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email. Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Βάγκνερ – Συστάσεις χωρών στους πολίτες τους"

Ρωσία - Καντίροφ: Στέλνει τους Τσετσένους να πολεμήσουν τους μισθοφόρους της Wagner

Ο τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στο κανάλι του, στο Telegram.

«Μαχητές του Υπουργείου Άμυνας και της Ρωσικής Φρουράς στην Τσετσενική Δημοκρατία έχουν ήδη φύγει για τις ζώνες έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε την κρατική της υπόσταση!», έγραψε ο Καντίροφ.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας τόνισε ότι η εξέγερση πρέπει να κατασταλεί, συντασσόμενος πλήρως με όσα είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του. Ο Καντίροφ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες».

«Και αν απαιτηθούν σκληρά μέτρα, οι Τσετσένοι μαχητές είναι έτοιμοι να τα εφαρμόσουν», κατέληξε.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι στα κατεχόμενα της Ρωσίας στηρίζουν Πούτιν

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στις περιοχές της Ουκρανίας, που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχουν προσαρτηθεί, εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως και σε αυτές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, δηλώνουν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους που αναρτήθηκαν στο Telegram ότι οι αντίστοιχες περιοχές τους είναι "με τον Πρόεδρο!".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία - Καντίροφ: Στέλνει τους Τσετσένους να πολεμήσουν τους μισθοφόρους της Wagner"

Κρίση στη Ρωσία: Συνομιλία Πούτιν-Λουκασένκο για την «ένοπλη ανταρσία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε σήμερα τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για την κατάσταση στη Ρωσία, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της λευκορωσικής προεδρίας στο Telegram.

«Ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε το πρωί στον Λευκορώσο πρόεδρο» για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στη Ρωσία», μετέδωσε παράλληλα το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

Πρόκειται για την πρώτη επαφή με ξένο ηγέτη που είχε ο Πούτιν από χθες το βράδυ που άρχισε η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

O Ρώσος πρόεδρος την χαρακτήρισε σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό «ένοπλη ανταρσία» και ορκίστηκε να την συντρίψει.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίση στη Ρωσία: Συνομιλία Πούτιν-Λουκασένκο για την «ένοπλη ανταρσία»"

Η Wagner προκαλεί ανοιχτά τον Πούτιν: «Σε λίγο θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη Ρωσία»

Άμεση ήταν, το Σάββατο (24/06), η απάντηση της μισθοφορικής οργάνωσης της Wagner, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς είπε πως «σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη χώρα».

Συγκεκριμένα, μέσω μηνύματος στο Telegram, η Wagner απάντησε στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ως εξής: «Ο Πούτιν έκανε λανθασμένη επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Wagner προκαλεί ανοιχτά τον Πούτιν: «Σε λίγο θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη Ρωσία» "

Σκληρό μήνυμα από Πούτιν στην Wagner: Πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από τον ξεσηκωμό της Wagner κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσία, καθώς στο διάγγελμά του έκανε λόγο για «προδοσία» και «πισώπλατο μαχαίρωμα», υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της».

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα», ανάφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο Ροστόφ:

«Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες».

Υποσχέθηκε ότι «ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου» και τόνισε ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν», προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία».

Ο Πούτιν απευθύνθηκε και στους Ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Πριγκόζιν: «Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες» είπε.

«Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η προδοσία», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε το πλήγμα που δέχτηκε η χώρα με την εξέγερση του 1917, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή».

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως οι μαχητές της Wagner που πολέμησαν στην Ουκρανία, προδόθηκαν, ουσιαστικά, από εκείνους που οργάνωσαν την εξέγερση. «Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Σολεντάρ και τη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη νέα Ρωσία, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους προδόθηκαν επίσης από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία, στην ήττα, τελικά, και στη συνθηκολόγηση» είπε.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρό μήνυμα από Πούτιν στην Wagner: Πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα"

Πάτρα: Ξυλοκόπησε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» – Ήθελε να χτυπήσει κι άλλο άτομο με πυροσβεστήρα

Ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας του νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα καταγγέλλει ένας συνδικαλιστής.

Ο Κώστας Πετρόπουλος, που εργάζεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αναφέρει πως συνοδός ασθενούς χτύπησε με μπουνιές νοσηλεύτρια, με αποτέλεσμα αυτή να μεταφερθεί στο Ρίο με κατάγματα και κακώσεις. Μάλιστα όπως λέει, παραλίγο να χτυπήσει και τον ίδιο με πυροσβεστήρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με το που πληροφορήθηκε το περιστατικό, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του νοσοκομείου να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το συμβάν κατέγραψε η Αστυνομία η οποία αναζητά τον δράστη.
 
Η καταγγελία του συνδικαλιστή

«Ακόμη ένα ΣΥΜΒΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ σε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ.

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους ότι χθες βράδυ είχαμε ακόμη ένα περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον Συναδελφισσας κατά την νυκτερινή της βάρδια στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

Μια επίθεση, όχι μόνον φραστική, αλλά και με κτυπήματα που αναγκασαν την Συναδελφισσα μετά τις πρώτες βοήθειες που της προσφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας να διακομιστεί στο εφημερεύων πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση την κίνηση των διαδικασιών για την αυτόνομη δίωξη του δράστη και βεβαίως όλα τα προβλεπόμενα σχετικά.

Παρακάτω σας κοινοποιούμε ανάρτηση στο fb, αλλού Συναδέλφου που ήταν παρών στην προαναφερόμενη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.

“Ντροπή και αίσχος !!!!

Πάμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας . Είμαστε όλοι συμβασιούχοι με ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Όλοι δίνουμε το καλύτερο για να κρατηθεί αυτό το σύστημα που λέγετε Ε.Σ.Υ . Και κανένας πλέον δεν μας σέβεται.

Νύχτα, βάρδια απόψε, συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Πετώντας καρέκλες και χτυπώντας νοσηλεύτρια με μπουνιές στο τοίχο. Μετά βγήκε στο διάδρομο άρπαξε μια πυροσβεστήρα εκεί ήμουν εγώ και παραλίγο να με χτυπήσει στο κεφάλι. Ένας κύριος τον σταμάτησε και του πήρε την πυροσβεστήρα. Στην νοσηλεύτρια δόθηκαν οις πρώτες βοήθειες και μετά στον Ρίο που εφημέρευε. Αυτή την στιγμή η νοσηλεύτρια βρίσκεται με κατάγματα και κακώσεις πλέον δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κόσμος. Η ασθενής τους είναι καλά, η νοσηλεύτρια γιατί;;;; έκανε μόνο την δουλειά της όπως όλοι μας !!!!!!”

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στην ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ξυλοκόπησε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» – Ήθελε να χτυπήσει κι άλλο άτομο με πυροσβεστήρα"

Ο Πριγκόζιν λέει πως η Wagner κατέρριψε ελικόπτερο του ρωσικού στρατού – «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε»

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, ο οποίος χθες Παρασκευή (23/6) στασίασε εναντίον του γενικού επιτελείου της Ρωσίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως μαχητές του κατέρριψαν ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο.

«Ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον πολιτικής οχηματοπομπής, καταρρίφθηκε από μονάδες της Wagner», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Πριγκόζιν υποστήριξε σε προηγούμενο ηχητικό μήνυμά του ότι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, έδωσε διαταγή να βομβαρδιστούν μονάδες της Wagner παρότι κινούνταν ανάμεσα σε πολιτικά οχήματα.

Επιπλέον, διεμήνυσε πως ο ίδιος και οι «25.000» άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για «την πατρίδα», για να «απελευθερώσουν τον ρωσικό λαό» από τη στρατιωτική ιεραρχία εναντίον της οποίας στασίασε.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό μήνυμα που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

Ο περιφερειάρχης του Ροστόφ καλεί τον πληθυσμό να «μείνει σπίτι»

Ο περιφερειάρχης του Ροστόφ της Ρωσίας (νότια), η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, κάλεσε τους κατοίκους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24/6) να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να «μείνουν στο σπίτι», καθώς ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, ο οποίος στασίασε εναντίον του γενικού επιτελείου, ανέφερε πως άνδρες του έχουν πλέον καταφθάσει εκεί.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Ζητώ από όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτα αναγκαίο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram λίγο πριν από τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε πως οι δυνάμεις του πέρασαν από την Ουκρανία στο έδαφος της Ρωσίας, στην περιφέρεια Ροστόφ. Ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ δεν διευκρίνισε αν πράγματι ο κ. Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του βρίσκονται στο Ροστόφ.

Ενισχυμένα μέτρα στα 400 χλμ. από τη Μόσχα

Ο περιφερειάρχης στη Λίπετσκ της Ρωσίας, 420 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως λαμβάνονται «ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας», μερικές ώρες αφού στασίασε η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ.

Θα δοθεί «ιδιαίτερη προσοχή» στην προστασία «κρίσιμων υποδομών», ανέφερε μέσω Telegram ο Ίγκαρ Αρτάμαφ, καλώντας τους πολίτες να «παραμείνουν ήρεμοι» και να αποφύγουν τις μετακινήσεις προς νότο, προς την κατεύθυνση των περιοχών της Ρωσίας που γειτονεύουν με την Ουκρανία.

Οχηματοπομπή του στρατού κατευθύνεται νότια

Η περιφερειακή διοίκηση της Βορόνεζ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να αποφύγουν τον αυτοκινητόδρομο M-4, που συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία, διότι κινείται σε αυτόν οχηματοπομπή του στρατού, ώρες μετά την ανταρσία του επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, που διεμήνυσε πως θα διώξει την ηγεσία του γενικού επιτελείου.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση διαβεβαίωσε μέσω Telegram πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πριγκόζιν λέει πως η Wagner κατέρριψε ελικόπτερο του ρωσικού στρατού – «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε»"

ΗΠΑ: Καμία απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβεβαιώνουν σε έκθεσή τους που δημοσιοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα, χωρίς να αποφαίνονται για την προέλευση της πανδημίας.

Η Ουάσινγκτον σημειώνει ότι δεν είχε καμία πληροφορία που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό που προέκυψε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίο τρεις επιστήμονες του εργαστηρίου ιολογίας της Ουχάν βρίσκονταν μεταξύ των πρώτων που προσβλήθηκαν από την COVID-19 και θα μπορούσε να έχουν δημιουργήσει τον ιό.

Το γραφείο που συντονίζει το σύνολο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ODNI γράφει στην έκθεση αυτή που αποχαρακτηρίστηκε ότι επιστήμονες του εργαστηρίου έκαναν γενετικά πειράματα σε κορονοϊούς συγγενείς του COVID-19.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής που προορίζεται για το Κογκρέσο έρχεται τρεις μήνες αφού κοινοβουλευτικοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτά που γνωρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για την προέλευση της COVID-19, η οποία εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Το ODNI, αν και αποκλείει την θεωρία της γενετικής μηχανικής, βεβαιώνει ότι οι διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών χωρίζονται ανάμεσα σε δύο θεωρίες, χωρίς να αποφαίνεται σχετικά με κάποια από αυτές: φυσική εμφάνιση της πανδημίας, για παράδειγμα μέσω της μετάδοσης από ζώο, και κατά λάθος διαρροή από εργαστήριο.

Οι κορονοϊοί που μελετώνταν στο εργαστήριο της Ουχάν, μαζί με τον κινεζικό στρατό, "ήταν πολύ μακρινοί για να έχουν παίξει ρόλο στη δημιουργία του SARS-CoV-2", επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία απορρίπτεται κατηγορηματικά η υπόθεση ενός βιολογικού όπλου.

Η έκθεση αυτή αντικρούει επίσης τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, τρεις από τους επιστήμονες που εργάζονταν πάνω σε κορονοϊούς σε αυτό το εργαστήριο προσβλήθηκαν από την COVID-19 μόλις εμφανίστηκε.

Η Ουάσινγκτον σημειώνει ότι κάποιοι ερευνητές αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, ορισμένοι με συμπτώματα της COVID-19, άλλοι όχι. Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών "εξακολουθεί να εκτιμά ότι αυτή η πληροφορία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κάποια υπόθεση για την προέλευση της πανδημίας, καθώς τα συμπτώματα των ερευνητών θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από πολλές ασθένειες", επισημαίνεται επίσης στην έκθεση.

Η πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας προτάσσει την υπόθεση μιας μετάδοσης από άγριο ζώο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Καμία απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα"

Σύγκρουση Wagner – ρωσικού στρατού: Ο Πριγκόζιν λέει πως οι δυνάμεις του πέρασαν στη Ρωσία – «Θα πάμε μέχρι τέλους»

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε σήμερα (24/6) πως οι άνδρες του πέρασαν από το έδαφος της Ουκρανίας σε αυτό της Ρωσίας, διατρανώνοντας πως θα φθάσει «μέχρι τέλους».

Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, ο κ. Πριγκόζιν ανέφερε πως οι άνδρες του μπήκαν στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας (νότια) και διεμήνυσε ξανά πως θα καταστρέψουν όποιον μπει στον δρόμο τους. Ο επικεφαλής της Βάγκνερ λέει πως έχει υπό τις διαταγές του 25.000 μαχητές. Ο κ. Πριγκόζιν δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για τις δηλώσεις του. Ωστόσο, τόνισε πως οι μισθοφόροι «δεν θα δώσουν μάχη παρά μόνο με επαγγελματίες», είπε προσθέτοντας πως δεν θέλει να σκοτώσει «παιδιά».

Η Μόσχα κατηγόρησε νωρίτερα τον ιδρυτή της εταιρείας μισθοφόρων για διέγερση ένοπλης εξέγερσης και απόπειρα υποκίνησης εμφυλίου πολέμου.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε νωρίτερα τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσωπικά για επίθεση σε βάση των ανδρών του με «πολλά» θύματα και διεμήνυσε πως θα τους «τιμωρήσει».

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα μετά το κάλεσμα του επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στους άνδρες του να στασιάσουν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη Μόσχα, οι σημαντικότερες εγκαταστάσεις τελούν υπό ενισχυμένη φύλαξη», όπως επίσης «τα όργανα του κράτους και οι υποδομές των μεταφορών», μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο των ρωσικών δυνάμεων επιβολής της τάξης που δεν κατονόμασε.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα. Η κρατική τηλεόραση, που μετέδωσε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, δεν αναφέρθηκε σε αυτά.

Πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επαληθευτεί ως τώρα, εικονίζουν στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στη ρωσική πρωτεύουσα, στις τομείς όπου βρίσκονται το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο. Παράλληλα, εμφανίζεται να ενισχύεται και η ασφάλεια σε άλλες πόλεις της Ρωσίας.

Η κρατική τηλεόραση στο έκτακτο δελτίο της περιορίστηκε να μεταδώσει τις ανακοινώσεις των αρχών με τις οποίες καταδίκασαν τις δηλώσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που νωρίτερα κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πως διέταξε επίθεση εναντίον βάσεων των ανδρών του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πολλοί».

Η βασική παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας Γεκατερίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο» βίντεο που δείχνει τις συνέπειες βομβαρδισμού σε βάση της Βάγκνερ και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Συνεχής ενημέρωση προς τον Πούτιν

Στο μεταξύ, Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώνεται συνεχώς» για την εξέλιξη της κατάστασης μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ότι προχωρά σε ένοπλη εξέγερση, έκανε γνωστό το Κρεμλίνο.

«Οι ειδικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης, δηλαδή το υπουργείο Άμυνας, η FSB, το υπουργείο Εσωτερικών, η Εθνική Φρουρά, ενημερώνουν συνεχώς τον πρόεδρο για τα μέτρα που λαμβάνονται να να εφαρμοστούν οι οδηγίες που τούς δόθηκαν», δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση

Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για τις εξελίξεις, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Άνταμ Χοτζ, καθώς η Μόσχα κατηγορεί τον ιδρυτή της Γεβγκένι Πριγκόζιν για «ένοπλη εξέγερση». Οι Ουκρανοί επίσης παρακολουθούν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση Wagner – ρωσικού στρατού: Ο Πριγκόζιν λέει πως οι δυνάμεις του πέρασαν στη Ρωσία – «Θα πάμε μέχρι τέλους»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news