facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού σήμερα κατά 212.326.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό.

Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077).
Οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε χθες τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων"

Κορονοϊός. Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας

Απαγόρευση όλων των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα
Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 42070 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2733/03.07.2020
Τροποποίηση της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από την 1.7.2020 έως και τις 15.7.2020» (Β ́ 2660).
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΓΕΙΑΣ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
αποφασίζουμε:
Άρθρο μόνο
1. Οι παρ. 6 και 7 του άρθρου πρώτου της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από την 1.7.2020 έως και τις 15.7.2020» (Β ́ 2660) αναριθμούνται σε παρ. 7 και 8 και μετά την παρ. 5 προστίθεται νέα παρ. 6, ως εξής:
«6. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα.
Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:
α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και
γ) την είσοδο προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα.».
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
odigostoupoliti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός. Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διατηρεί διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ, τι ανησυχεί τους πολίτες

Ισχυρό προβάδισμα, σχεδόν 18 ποσοστιαίων μονάδων, συνεχίζει να καταγράφει η ΝΔ από τον  ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis για την εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, η ΝΔ προηγείται με  37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Ελληνική Λύση με 2,9%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες ανησυχούν για την οικονομία και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis που δημοσιεύει «το Βήμα της Κυριακής».
Ειδικότερα, ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν πως θεωρούν την οικονομία.

Την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κοροναϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.
Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συμπληρώνει έναν χρόνο διακυβέρνησης, οι πολίτες δηλώνουν στην πλειοψηφία τους ικανοποιημένοι από το έργο και τους χειρισμούς της.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διατηρεί διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ, τι ανησυχεί τους πολίτες"

Σάλος με τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά

Θύελλα προκαλεί η αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε μια αγωγή-μνημείο για τα όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. Πιν. ΡΜ1/18), αλλά και προφορικά διά των δικηγόρων του, ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Το ρεπορτάζ του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» αναμεταδίδεται στις πρώτες θέσεις των κεντρικών δελτίων όλων των καναλιών και βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. 







Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τελικά τον κατέστρεψαν, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να «δαγκώνει» αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της «συριζαϊκής διαπλοκής». Της προσπάθειας δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο Ι.Χ. σύστημα στα ΜΜΕ που θα διαιώνιζε την εξουσία τους. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

Τι αποκαλύπτει σήμερα ο Καλογρίτσας; Για όλα, οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House». Oι σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση - γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός». Και ποιο ήταν αυτό το πολυπράγμον «White House»; Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς. 

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Για σοκαριστικές αποκαλύψεις του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, που τονίζει ότι «οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας»για το εάν ο Νίκος Παππάς, ο πλέον στενός του συνεργάτης δρούσε αυτόνομα ή «δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται». 

«Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις» τονίζει η Πειραιώς, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις που προκύπτουν «ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας.». 

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματίαΣ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"», σημειώνει η ΝΔ. 

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει; 

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί". Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις» ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά

Από τους πρώτους που αντέδρασαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις». Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», σχολιάζει.

Κίνημα Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον Χρήστο Καλογρίτσα και όσα ανέφερε για το «White House», εννοώντας τον Νίκο Παππά και το τότε Μέγαρο Μαξίμου ζητά το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του. 

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα«Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;». 

«Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι.Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ. 

Αναλυτικά, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: 

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα ¨Πρώτο Θέμα¨, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη. 

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;

Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;

Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. 

Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά"

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι κοινοβουλευτικό κόμμα μένει «εκτός»

Δημοσκόπηση για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε η Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής, που κυκλοφορεί σήμερα, το 60,3% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερο πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται δεύτερος με 25,7%.
Από όσους συμμετείχαν στη δημοσκόπηση οι 2 στους 3 κρίνουν θετικά το έργο της κυβέρνησης, με το 67,8% να κρίνει θετικά το έργο της και το 31,6% αρνητικά.
Όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο, το 44% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 43% των αναποφάσιστων πολιτών προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα και στην πρόθεση ψήφου, με την ΝΔ να καταλαμβάνει το 42% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,5%. Έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 21,5 μονάδες.

Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί τρίτο με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%, ποσοστό που το αφήνει εκτός Βουλής.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι κοινοβουλευτικό κόμμα μένει «εκτός»"

Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Οκτώ εξ αυτών τουρίστες

Άλλα 25 νέα κρούσματα  κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, με τα 8 εξ αυτών να αφορούν σε τουρίστες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 25, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Από το σύνολο των 3511 κρουσμάτων, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Οκτώ εξ αυτών τουρίστες"

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι


Κύμα αστάθειας στον καιρό παρατηρείται από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Από το βράδυ έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.
Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης, κυρίως στη Μακεδονία.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, και δεν θα ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς Κελσόυ, ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς.


Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (06-07-2020)
α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Την ΤΡΙΤΗ (07-07-2020)
Η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι"

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από τη Λιβύη: Τι είπε για «Γαλάζια Πατρίδα» και Συνθήκη της Λωζάνης

Με νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψη του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο. 

Με φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα», ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί ένταση στο Αιγαίο. «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης», τόνισε, σημειώνοντας ότι «κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄ όψιν αυτές τις εκτιμήσεις». 

Σε κάθε περίπτωση, ο Ακάρ διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει καμία λύση στην περιοχή, χωρίς να περιλαμβάνει στην Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο «να καταπατηθούν τα δικαιώματα» της, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς. 

«Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπροκαι με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», ανέφερε. 


«Στεκόμαστε στο πλευρό των Λίβυων αδελφών μας»

Την Παρασκευή, ο  Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη επανέλαβε τη δέσμευση της Τουρκίας αναφορικά με τη στήριξη της Λιβύης, σε συνάρτηση με τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στο πρωθυπουργικό μέγαρο, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Κατά τις δηλώσεις του, ο Ακάρ ήταν προκλητικός για άλλη μια φορά, αναφέροντας πως «στεκόμαστε στο πλευρό των Λίβυων αδερφών μας, σε συνδυασμό με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό. Οι άλλοι θα πληρώσουν το τίμημα των αδικιών τους, καθώς εσείς έχετε δίκιο και θα νικήσετε. Οι άλλοι, και όσοι τους υποστηρίζουν, ηττήθηκαν και θα ηττηθούν περισσότερο». 

akar-dilwseis__2_
akar-dilwseis__1_

Ο Ακάρ, επισκέφθηκε και την φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο και αναφέρθηκε και στην δράση της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ έκανε λόγο για τη Γαλάζια Πατρίδα και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

«Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», τόνισε. 

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες της Γαλλίας για επεισόδιο με φρεγάτα της στη Μεσόγειο, ο Ακάρ ανέφερε πως «η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό και όχι ένα στρατιωτικό παιχνίδι», ζητώντας κι αυτός με τη σειρά του μετά τον Τσαβούσογλου από τους Γάλλους να απολογηθούν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από τη Λιβύη: Τι είπε για «Γαλάζια Πατρίδα» και Συνθήκη της Λωζάνης"

Επτά συλλήψεις για επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων

Νύχτα έντασης με επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για τουλάχιστον μία ώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και το δημοσίευμα του Σκάι, 200 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δυο κτίρια στο σημείο που πρόσφατα εκκενώθηκαν προκαλώντας φθορές στις εισόδους με πρόθεση να τα ανακαταλάβουν. Έφθασαν εκεί αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ομάδας Δράση, που δέχτηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ακολουθήσε καταδίωξη στα γύρω στενά. Αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή 10 ατόμων, εκ των οποίων οι 7 συνελήφθησαν, ενώ 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι επτά συλληφθέντες, είναι ηλικίας από 20 έως 25 χρόνων, αχαρτογράφητοι χωρίς προσαγωγές στο παρελθόν, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, διαπιστώνοντας μία προσπάθεια επαστρατολόγησης και αριθμητικής ενίσχυσης του συγκεκριμένου χώρου, Οι 4 κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για ρίψεις βομβών μολότοφ και οι 3 για πλημμελήματα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά συλλήψεις για επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων"

Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά

Σε μια αγωγή-μνημείο για τα όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. Πιν. ΡΜ1/18), αλλά και προφορικά διά των δικηγόρων του ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τελικά τον κατέστρεψαν, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να «δαγκώνει» αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της «συριζαϊκής διαπλοκής». Της προσπάθειας δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο Ι.Χ. σύστημα στα ΜΜΕ που θα διαιώνιζε την εξουσία τους. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Τι αποκαλύπτει σήμερα ο Καλογρίτσας; Για όλα, οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House». Oι σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση - γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός». Και ποιο ήταν αυτό το πολυπράγμον «White House»; Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μόνο στο Πρώτο Θέμα!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά"

Δένδιας: Επιθυμούμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών

Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη είναι μακρινό και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι τόσο το Καστελόριζο, όσο και οι νήσοι Ρω και Στρογγύλη έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δένδιας, η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου καταδεικνύει ότι η Ελλάδα επιθυμεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα να παραμένουν ανοιχτοί, «για να προχωρήσουμε όμως περαιτέρω, απαιτείται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Ο ουσιαστικός διάλογος απαιτεί πρώτα από όλα σεβασμό στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ως προς το ζήτημα της προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Δένδιας τονίζει πως «η Ελλάδα δεν φοβάται τη διεθνή Δικαιοσύνη, γιατί δεν φοβάται την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό είναι πυξίδα στην εξωτερική μας πολιτική».

«Βεβαίως, η προσφυγή απαιτεί συμφωνία των μερών. Απαιτεί από κοινού αποδοχή του ζητήματος επί του οποίου θα κληθεί να αποφανθεί το Δικαστήριο. Προϋποθέτει, ακόμα, κοινή αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Δικαίου της Θάλασσας, ως πλαισίου συζήτησης μεταξύ μας. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να πω ότι προς το παρόν είμαστε μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», σημειώνει.

Ο κ. Δένδιας σημειώνει πως το Καστελλόριζο ως νησί που κατοικείται, έχει τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τα δικαιώματα που έχουν τα ηπειρωτικά εδάφη, ανεξάρτητα από το μέγεθος του.

«Το κύριο κριτήριο είναι η οικονομική βιωσιμότητα, δηλαδή η δυνατότητα να συντηρήσει ανθρώπινη διαβίωση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο μπορεί, αλλά ο Δήμος Μεγίστης περιλαμβάνει, εκτός από το Καστελλόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, νησιά που επίσης κατοικούνται και έχουν, συνεπώς, δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», τονίζει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι σαφές και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά ή αυθαίρετα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λιβύη και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του λιβυκού Κοινοβουλίου, ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να υπάρξει πολιτική λύση στη Λιβύη, μετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις και προσπαθώντας να καλύψει το κενό της απουσίας μας από τις εξελίξεις σε αυτήν τα προηγούμενα χρόνια».

«Η Ελλάδα είναι, επιτέλους, παρούσα στη Μεσόγειο, με συμμαχίες, στρατηγική και ενεργή εξωτερική πολιτική», υπογραμμίζει.

Σχετικά με την επιχείρηση «Ειρήνη», ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως ακόμη και αν «δεν έχει μέχρι τώρα κατορθώσει να καταστείλει τις παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων, γιατί δεν έχει ακόμη τα αναγκαία μέσα, έχει σαφώς αναδείξει ποια είναι η χώρα που το παραβιάζει, δηλαδή η Τουρκία». «Η διεθνής κοινότητα γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά ποιος προκαλεί αστάθεια στην περιοχή και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και πέραν αυτής», προσθέτει.

Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο είναι σε εξέλιξη, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των τεχνικών ομάδων των δύο πλευρών. «Είναι, πάντως, δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι πιο πολύπλοκες σε σχέση με την Ιταλία, όπου προϋπήρχε οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας», ξεκαθαρίζει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδος- Γαλλίας, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι «η γαλλική υποστήριξη προς την Ελλάδα, όπως και προς την Κύπρο, είναι διαχρονική και αδιάρρηκτη», ενώ «υπάρχει κοινή αντίληψη της κατάστασης και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα από τη συνεπή και απερίφραστη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων».

«Είμαι βέβαιος ότι η εξαιρετική συνεργασία μας με τη Γαλλία, στη βάση των κοινών μας θέσεων προάσπισης της διεθνούς νομιμότητας, θα συνεχιστεί και στο μέλλον επί τη βάσει κατανόησης, που σύντομα, ελπίζω, θα εκδηλωθεί με τον πλέον έμπρακτο τρόπο», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει «άριστες» τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ σημειώνει πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη μια σημαντική αμερικανική άσκηση, αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική σημασία του λιμένα της πόλης, καθώς και την ολοένα στενότερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο μπορούμε να «ποντάρουμε» στη στήριξη της Ουάσινγκτον σε μια κρίσιμη στιγμή στο Αιγαίο, ο κ. Δένδιας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι δεδομένο ότι και οι ΗΠΑ επιθυμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Προφανώς, κανείς μας δεν θέλει να φτάσουμε σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως το θέσατε. Και σας βεβαιώνω ότι, σε σταθερή συνεννόηση και συνεργασία με τις ΗΠΑ, επιδιώκουμε να μη φτάσουμε σε «κρίσιμη στιγμή»».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Επιθυμούμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών"

Μεγαλόσωμος σκύλος κατασπάραξε μικρό σκυλάκι στη Λάρισα

Σοκ στους περίοικους και σε όσους διέρχονταν από το σημείο εκείνη την ώρα προκάλεσε περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε στην οδό Σκουφά της Λάρισας…

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν περί τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν υπό άγνωστες συνθήκες μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε και απέσπασε από την ιδιοκτήτριά του μικρόσωμο σκυλάκι.

Παρά τις φωνές της γυναίκας, προσπάθεια που κινητοποίησε διερχόμενους και γείτονες, το σκυλάκι στάθηκε αδύνατον να σωθεί. Ο μεγαλόσωμος σκύλος το είχε ήδη κατασπαράξει.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία.

larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλόσωμος σκύλος κατασπάραξε μικρό σκυλάκι στη Λάρισα"

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ με πάνω από 57.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Σχεδόν 130 χιλ. οι θάνατοι

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ

Τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σε ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ που σημειώνεται μετά την αρχή της πανδημίας.

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης. Το σύνολο των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 129.405.

Οι ΗΠΑ, η μακράν πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη από την πανδημία, έχει καταγράψει συνολικά επισήμως σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχει ξέσπασμα του ιού, γεγονός που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ με πάνω από 57.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Σχεδόν 130 χιλ. οι θάνατοι"

Βρούτσης: Στο 80% η προκαταβολή συντάξεων για μισθωτούς και στο 70% για ελεύθερους επαγγελματίες

Αύξηση της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, από 50% που ήταν μέχρι σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ. 

«Η προκαταβολή στις προσωρινές συντάξεις αλλάζει με τη νομοθετική πρωτοβουλία που εισάγουμε στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο. Αυξάνεται στο 80% για τις συντάξεις που αφορούν τους μισθωτούς του ΙΚΑ βάζοντας χαμηλότερο πλαφόν τα 384 ευρώ και ανώτερο το διπλάσιο, και στο 70% των ελεύθερων επαγγελματιών και του ΟΓΑ . Αυτό το κάνουμε και με αναδρομική καταβολή κατεξοχήν για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να έχει υψηλότερο εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο. Οι αυξήσεις των προσωρινών συντάξεων εκτιμάται ότι θα ισχύσουν από τέλος Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις χηρείας, ανέφερε ότι και σε αυτές θα αυξηθεί η προκαταβολή κατά 20% φτάνοντας το 70%, μέσα στο καλοκαίρι. 


Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή του εφάπαξ. «Άλλη διάταξη του νομοσχεδίου θα αφορά στο εφάπαξ που μέχρι σήμερα απαγορευόταν να δίνεται προκαταβολή. Τώρα με υπουργική απόφαση που θα δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό, θα υπάρχει η δυνατότητα για πρώτη φορά να γίνεται μια εκτίμηση του μέσου όρου του ύψους του εφάπαξ σε ταμεία διαφορετικά, διακριτά μεταξύ τους για να μην υπάρχει και περίπτωση που υπερκαλύπτουμε το εφάπαξ και θα δίνουμε αναδρομικά  τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το εφάπαξ στον κόσμο που το περιμένει όσο πιο γρήγορα γίνεται», τόνισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει και ειδική διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η οποία θα επιτρέπει τη χρορήγηση προσωρινής σύνταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία, πράγμα που μέχρι τώρα απαγορευόταν. 


Σχετικά με τα αναδρομικά, σημείωσε ότι στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε 250.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης τα αναδρομικά 8 μηνών, ενώ από το τέλος του μήνα και για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συτήματος, θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μαζί κύριες κι επικουρικές συντάξεις. 

Τουρισμός 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Εργασίας και στα επιδοτούμενα τουριστικά προγράμματα υπογραμμίζοντας ότι η φετινή χρονιά πρέπει να στηριχτεί και στον εσωτερικό τουρισμό. Όπως ανέφερε το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει σπάσει φέτος κάθε ρεκόρ, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 400.000 αιτήσεις. Κάλεσε δε τους ξενοδόχους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να υποδεχτούν τους Έλληνες σημειώνοντας ότι οι πληρωμές τους θα γίνονται σε έναν μήνα.  
«Τα χρήματα είναι έτοιμα να αποδοθούν στους παρόχους, στους ξενοδόχους και τα καταλύματα. Η έκκληση που κάνω σήμερα είναι να ανοίξουν οι ξενοδόχοι τα ξενοδοχεία και να μπουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός. Πρέπει να στηριχτούμε σε αυτή την τονωτική ένεση των Ελλήνων τουριστών φέτος, τους εργαζόμενους και τους ανέργους που έχουν μπει στο πρόγραμμα και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζητούν να κάνουν τουρισμό διαμέσου του προγράμματος μας. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή την τονωτική ένεση, είναι ζεστό χρήμα και μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ αλλάξαμε και τον κανονισμό και η πληρωμή των ξενοδόχων του κοινωνικού τουρισμού πλέον θα γίνεται σε έναν μήνα», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Στο 80% η προκαταβολή συντάξεων για μισθωτούς και στο 70% για ελεύθερους επαγγελματίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news