facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Γαλλία: Ρεκόρ πανδημίας με 104.611 ημερήσια κρούσματα

Η Γαλλία πέρασε το κατώφλι των 100.000 νέων κρουσμάτων Covid-19 μέσα σε 24 ώρες το Σάββατο, ημέρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο, ενώ η κυβέρνηση πρέπει να επανεκτιμήσει την κατάσταση τη Δευτέρα. Με 104.611 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, η χώρα ξεπέρασε ένα σημαντικό ψυχολογικό όριο από την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Το όριο των 50.000 υπερκεράστηκε στις 4 Δεκεμβρίου και ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας υγείας, με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης κατά 28, φτάνοντας τους 3.282. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 122.546 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 84 το τελευταίο 24ωρο.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Είναι αδιευκρίνιστο προς το παρόν αν η κυβέρνηση Μακρόν θα επιβάλει νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά ή αν θα συνεχίσει με όσα εφαρμόζονται σήμερα. Σε τοπικό επίπεδο έχουν ληφθεί κάποια αυστηρότερα μέτρα, όπως στη Σαβοΐα που επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι, όπως στις αγορές, τις αίθουσες θεαμάτων και αλλού.

Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στις κοινότητες Σαμπερί, Εξ-λε-Μπεν και Αλμπερτβίλ καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Το 76,5% του πληθυσμού (51.606.171 άνθρωποι) είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ 21.947.185 άνθρωποι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

 Le Figaro, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ρεκόρ πανδημίας με 104.611 ημερήσια κρούσματα"

Νότης Μηταράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-2019»

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί».

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «η χώρα μας δεν μπορεί και δεν θα αποτελέσει ξανά την πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης» και προσθέτει ότι «απεναντίας, εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα. Φέτος, είχαμε τις λιγότερες ροές εδώ και δέκα χρόνια και προχωρήσαμε σε αποσυμφόρηση των νησιών μας, αλλά και των δομών της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Επιπλέον σημειώνει ότι «συγχρόνως, ξεκάθαρα, παραμένει στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης ένα νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που, αφενός θα συμβάλει στην μείωση των ροών και αφετέρου θα προβλέπει σαφή αλληλεγγύη μέσω υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων».

Όπως καταλήγει, «μετά από πολλά χρόνια, ανακτούμε τον έλεγχο του Μεταναστευτικού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό. Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά. Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς.

Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες.

Καλούμε την κυβέρνηση να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της.»

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νότης Μηταράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-2019»"

Ισραήλ: Παρήγγειλε 100.000 θεραπευτικά σχήματα του χαπιού Paxlovid της Pfizer

Το Ισραήλ παρήγγειλε 100.000 θεραπευτικά σχήματα του νέου αντιιικού φαρμάκου Paxlovid της Pfizer για την Covid-19, τα οποία προορίζονται για άτομα άνω των 12 ετών που κινδυνεύουν να νοσήσουν οσβαρά, ανέφερε ένας αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση νωρίτερα.

Το κανάλι Channel 12 μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κατέληξε σε συμφωνία για την παραγγελία αυτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά. Η Pfizer δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση.

Το χάπι αυτό, που μπορούν να λαμβάνουν δια του στόματος οι ασθενείς στο σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτούν, ήταν σχεδόν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου σε ασθενείς που διέτρεχαν κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με δεδομένα από την κλινική μελέτη της Pfizer. Τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο παραμένει αποτελεσματικό και έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Παρήγγειλε 100.000 θεραπευτικά σχήματα του χαπιού Paxlovid της Pfizer"

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθούν τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Στις 29 με 30 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Το κοινωνικό μέρισμα, δίνεται φέτος ως επίδομα ύψους 250 ευρώ, όπως εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και κατηγορίες δικαιούχων είναι εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι ΑμεΑ που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ. Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν και οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020, που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό.

Όσον αφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχοι είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο 2021 έλαβαν: οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ), καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ). Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ ανά έτος αφορά στο καθαρό ποσό που λαμβάνουν της σύνταξής τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Αν ξεπερνούν τα 7.200 ευρώ είτε από σύνταξη είτε από άλλο εισόδημα (π.χ. ενοίκια) δεν θα πάρουν τα 250 ευρώ. Για ζευγάρι χαμηλοσυνταξιούχων το κριτήριο για να πάρουν και οι δύο την ενίσχυση των 250 ευρώ είναι να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι το ατομικό τους εισόδημα δεν είναι πάνω από 7.200 ευρώ.

Αν, δηλαδή, ένα ζευγάρι συνταξιούχων έχει συνολικό εισόδημα 13.500 ευρώ, εκ των οποίων ο ένας έχει 7.500 ευρώ και ο άλλος 6.000 ευρώ, την ενίσχυση θα την πάρει ο ένας με το εισόδημα των 6.000 ευρώ.

Όσον αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, η προσαύξηση θα καταβληθεί άπαξ και θα πραγματοποιηθεί κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται επίσης ότι η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων χορηγούνται προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ, κατά την τακτική καταβολή της σύνταξης και του επιδόματος Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό.

Εξαιρούνται από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς «όσοι εκ του προσωπικού απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια συνεχώς καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση μόνο την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

Tο υπουργείο Υγείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ποσό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταβληθεί αρχές Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, τονίζεται πως «εφόσον δεν καταστεί δυνατή η καταβολή της ως άνω παροχής στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2021, η εν λόγω καταβολή δύναται να λάβει χώρα εντός του μηνός Ιανουαρίου 2022».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN, ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθούν τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους"

Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Κυριακή (26.12.2021) στη χώρα, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ. 

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Θράκη, όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενούς βροχής το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και παγετός τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα νησιά του βορείου Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν και νοτιότερα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή"

Κορωνοϊός: 6.590 νέα κρούσματα, 58 θάνατοι, 617 διασωληνωμένοι

«Έκρηξη» κρουσμάτων καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, με τους επιστήμονες να αναμένουν περαιτέρω κλιμάκωση έως την Πρωτοχρονιά, κάτι που δεν αποδίδεται ευθέως στην μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο είναι σαφές ότι η νέα παραλλαγή δίνει ώθηση στην ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σήμερα, Χριστούγεννα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.590 νέα κρούσματα, 58 θανάτους και 617 διασωληνωμένους.

Αναλυτικότερα, η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.590 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.070.833 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 213 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.686 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 58, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.350 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 617 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 99 (16.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.713 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 312 (ημερήσια μεταβολή -8.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 321 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»

Η έκθεση του ΕΟΔΥ
 
«Βράζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη

Βαρύ ιικό φορτίο εντοπίζεται για ακόμη ένα 24ωρο στην Αττική, όπου χθες καταγράφηκε ιστορικό υψηλό από την έναρξη της πανδημίας. Ανησυχία υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον σε υψηλή συγκέντρωση στα λύματα της πόλης.

Σε σύνολο 6.590 νέων κρουσμάτων, στην Αττική εντοπίστηκαν 3.200 νέες μολύνσεις, 835 στη Θεσσαλονίκη, 299 στην Κρήτη και 158 στην Αχαΐα.

Γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

378 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

671 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

81 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

334 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

1.021 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

344 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

330 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

41 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

835 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

58 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

158 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

21 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

56 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

105 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

65 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

141 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

59 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

56 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

85 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

145 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

68 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

32 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

116 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

66 κρούσματα στην Π.Ε. Μυτιλήνης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

104 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

65 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

58 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

53 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

114 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

16 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

178 κρούσματα υπό διερεύνηση

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 6.590 νέα κρούσματα, 58 θάνατοι, 617 διασωληνωμένοι"

Νίκος Φίλης: Μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία της Εκκλησίας ενοχλεί και το χιούμορ

Ενοχλημένος από την οργισμένη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου κατά του Ηλία Μόσιαλου ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην Ιεραρχία για τη στάση της στην πανδημία.

«Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η “ιερή οργή” που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς», αναφέρει ο Νίκος Φίλης σε δήλωσή του.

Και προσθέτει: «Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής “πνευματικών”, οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις “θεόπνευστες” συμβουλές τους. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) “καταπίνει την κάμηλο” του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της».

Συνεχίζοντας την κριτική του αναφέρει: «Κι αντί να υιοθετεί ιδία βουλήσει τα ενδεικνυόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα, διαπραγματεύεται δυο χρόνια με τη “Δεξιά του Κυρίου”, εξαιρέσεις από τις ρυθμίσεις ή την κατά το δυνατόν χαλαρότερη εφαρμογή τους στους ναούς και στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Το φαινόμενο “αμάσκωτων” Ιεραρχών ή ιερέων, στον “αγιασμό” σχολείων, στις λειτουργίες ή σε κηδείες είναι καθημερινό και άκρως προκλητικό.

Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει “αιρετικούς”, ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από “τα του οίκου της”. Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Δισταγμοί και καθυστερήσεις, και πολύ περισσότερο αναθέματα, δεν δικαιολογούνται με πάνω από 20.000 νεκρούς συμπολίτες μας και ενώ επελαύνει η μετάλλαξη “Όμικρον”» καταλήγει ο Νίκος Φίλης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Φίλης: Μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία της Εκκλησίας ενοχλεί και το χιούμορ"

Τραγωδία στο Ίλιον: Κάηκε 37χρονος από ηλεκτρική κουβέρτα που πήρε φωτιά

Τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ίλιον με έναν 37χρονο να χάνει τη ζωή του από φωτιά που ξέσπασε στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προήλθε από ηλεκτρική κουβέρτα την οποία χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί. Κάτω από άγνωστες συνθήκες πήρε φωτιά.

Ο άνδρας ανασύρθηκε απανθρακωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε κινητικά προβλήματα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στο Ίλιον: Κάηκε 37χρονος από ηλεκτρική κουβέρτα που πήρε φωτιά"

Πορτογαλία: Κυρίαρχη πλέον η μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον έγινε η κυρίαρχη στην Πορτογαλία, την ώρα που η χώρα κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 από το τέλος του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

«Η παραλλαγή Όμικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην Πορτογαλία» με εκτιμώμενο ποσοστό κρουσμάτων στο 61,5% στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας στην οποία διευκρινίζεται ωστόσο ότι η θνητότητα και ο αριθμός των νοσηλειών παραμένουν σταθεροί.

Χθες, η Πορτογαλία κατέγραψε 11 θανάτους και 12.943 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, ρεκόρ από τις 29 Ιανουαρίου 2021. Η χώρα επλήγη στις αρχές του έτους από σφοδρό κύμα της επιδημίας που κατέκλυσε το σύστημα υγείας.

Για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων, η Πορτογαλία υιοθέτησε σειρά νέων μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, που περιλάμβαναν υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία, παρουσίαση τεστ για την συμμετοχή σε θεάματα ή αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και το κλείσιμο των μπαρ και των ντισκοτέκ.

Η πορτογαλική κυβέρνηση επανέφερε στις αρχές του Δεκεμβρίου πολλά μέτρα υγειονομικού ελέγχου με την διεύρυνση της χρήσης μάρκας, του πιστοποιητικού εμβολιασμού και των διαγνωστικών τεστ. Για την μείωση των επαφών μετά τις συγκεντρώσεις της εορταστικής περιόδου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου την παράταση της σχολικής αργίας και ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα είναι υποχρεωτική κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Η Πορτογαλία, μίας από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες του κόσμου, απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφός της, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία: Κυρίαρχη πλέον η μετάλλαξη Όμικρον"

Κορονοϊός: Συλλήψεις και λουκέτα από την ΕΛ.ΑΣ για μη τήρηση των μέτρων προστασίας -Και σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά Οδό

Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού κατά την εορταστική περίοδο.

Τα 1.722 συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν 657 παραβάσεις και επέβαλαν αναστολές λειτουργίας σε 13 επιχειρήσεις.

Σε δύο περιπτώσεις η επέμβαση των αστυνομικών ήταν αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά οδό, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργία για 15 ημέρες. Διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος και βρέθηκαν πελάτες τους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Όμως και στο πεδίο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας υπήρξε ύφεση. Οι νυχτερινές πλήρως στελεχωμένες περιπολίες απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα των κακοποιών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη των ελέγχων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Συλλήψεις και λουκέτα από την ΕΛ.ΑΣ για μη τήρηση των μέτρων προστασίας -Και σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά Οδό"

Κορωνοϊός: Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες για να πάρει πιστοποιητικό - Κόλλησε και τη μητέρα του, η οποία πέθανε

Μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από αντιεμβολιαστή πολίτη, ο οποίος θέλησε να κολλήσει κορωνοϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, όμως κόλλησε και τη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Το περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία συγγενικού μέλους στη Voria.gr. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής μεσήλικας άνδρας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, ο άνδρας κόλλησε κορωνοϊό πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του. Σημειώνεται ότι ο άνδρας πίστευε ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη.

Σύμφωνα με την καταγγελία στη Voria.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της καθώς φοβόταν για τις επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της. Η ηλικιωμένη γυναίκα επέλεξε να εμβολιαστεί μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου.

Η ηλικιωμένη είχε προλάβει να κάνει μόνον την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον γιο της, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό αλλά δεν το γνώριζε ακόμα, χωρίς να φορούν μάσκα. Ο αντιεμβολιαστής γιος της ηλικιωμένης παρουσίασε συμπτώματα μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ενώ η ηλικιωμένη εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που φέρνει στο φως η Voria.gr, ο αντιεμβολιαστής γιος φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο καθόλη τη διάρκεια της νόσησής του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι έχουν μεγάλο ιικό φορτίο, και τον απέτρεψε από το να επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του αντιεμβολιαστή το νοσοκομείο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο. Ο γιατρός από τον Βόλο φέρεται να τους συμβούλεψε να έχουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι, αλλά να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο, ακόμα και όταν ο κορεσμός έπεσε κάτω από 90.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα η ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντιεμβολιαστής γιος αρνείται μέχρι και σήμερα ότι κόλλησε εκείνος τη μητέρα του. Αντιθέτως υποστηρίζει ότι η μητέρα του, ούσα μερικώς εμβολιασμένη, ήταν αυτή που τον κόλλησε. Παραμένει, δε, αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες για να πάρει πιστοποιητικό - Κόλλησε και τη μητέρα του, η οποία πέθανε"

Πάτρα: Πέθανε από κορονοϊό και της έκλεψαν τα κοσμήματα

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία συγγενή ασθενούς η οποία κατέληξε σε κλινική covid στο Νοσοκομείο Ρίου εξετάζει από χθες η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε και στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Δ.Λ. (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεση της εφημερίδας) όταν παρέλαβε την σορό της μητέρας του προκειμένου να γίνει η κηδεία και ταφή της… έλειπαν όλα της τα κοσμήματα!

«Όταν η μητέρα μου εισήχθη στο Νοσοκομείο φορούσε την χρυσή της βέρα, χρυσό μενταγιόν, χρυσή αλυσίδα με σταυρό και χρυσά σκουλαρίκια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της σε κλινική πριν την μεταφέρουν στην ΜΕΘ μιλούσαμε καθημερινά με βιντεοκλήση. Η κόρη μου και εγγονή της την είχε φωτογραφίσει και στην φωτογραφία την οποία έχω φαίνονται κάποια από τα χρυσαφικά της» δηλώνει ο Δ.Λ. Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της γυναίκας επιβαρύνθηκε.

Νοσηλεύθηκε στην ΜΕΘ πήρε εξιτήριο και ξανά μεταφέρθηκε σε κλινική covid. Και εκεί έχασε τη μάχη σε ηλικία 72 ετών. «Μετά την κηδεία και την ταφή πήγαμε στο Νοσοκομείο να παραλάβουμε κάποια έγγραφα και τα πράγματά της. Μας έδωσαν μόνο κάποια κομποσκοίνια και ένα κόσμημα φο. Ρώτησα για τα χρυσαφικά τα οποία ήθελα να πάρω ως ανάμνηση της μητέρας μου και μου είπαν ότι… δεν υπήρχαν»! Αποφάσισα να ενημερώσω τη διοίκηση. Ο αδελφός μου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Διοικητή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, όμως γνωρίζω ότι η μητέρα μου φορούσε τα ,κοσμήματά της» καταλήγει.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Πέθανε από κορονοϊό και της έκλεψαν τα κοσμήματα"

Ισραήλ: «Παγώνει» τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Τo Ισράηλ είχε προαναγγείλει την έναρξη χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η μελέτη που θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά της.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό κέντρο Sheba, έξω από το Τελ Αβίβ, ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τις δοκιμές σε 100 εθελοντές αυτήν την εβδομάδα, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το Ισραήλ στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ελσίνκι, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η επιτροπή δεν προχώρησε στην έγκριση της δοκιμής χωρίς να δίνει εξηγήσεις για την κίνησή της αυτή.

Σημειώνεται ότι το Ισραηλινό υπουργείο Υγείας άναψε το πράσινο φως, την Τρίτη, για τη διανομή της τέταρτης δόσης στους άνω των 60 ετών και για εκείνους που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η διανομή επρόκειτο να ξεκινήσει από την Κυριακή, όμως το υγεονομικό επιτελείο του Ισραήλ πάγωσε την απόφαση ύστερα σχετική σύσκεψη στην οποία και ετέθησαν επί τάπητος τα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι οι ασθενείς της Omicron κινδυνεύουν από 50-70% λιγότερο να νοσηλευτούν σε σχέση με τους φορείς της παραλλαγής Δέλτα.

Tα τελευταία στοιχεία μελετών από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική για την Όμικρον έχουν δείξει ότι προκαλεί ήπια συμπτωματολογία και ως επί το πλείστον οι προσβληθέντες από αυτήν δεν χρήζουν νοσηλείας.

Παράλληλα, επιστήμονες της Νοτίου Αφρικής διατείνονται ότι η Όμικρον έχει μικρή διάρκεια και κατόπιν μελέτης της πορείας της στη χώρα προχώρησαν στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα μηνών να έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: «Παγώνει» τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού"

Τραγωδία σε οικογένεια ιερέων στην Πάτρα – Πέθαναν ανεμβολίαστοι και ο πατέρας και ο γιος

Μετά την τραγωδία στην Ηλεία με 4 νεκρούς σε οικογένεια Ιερέων, έρχεται και δεύτερη τραγωδία στην Πάτρα. 

Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα του Βασίλη Δημητρόπουλου, ιερέα στην Παναγία Αλεξιώτισσα από κορονοϊό, έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή και ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο γιος του. Ο π. Ιωάννης νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας εδώ και πολλές ημέρες. 

Η κατάστασή του είχε θεωρηθεί από την αρχή πολύ σοβαρή και τελικά δεν τα κατάφερε. Τόσο ο πατέρας του όσο και εκείνος ήταν ανεμβολίαστοι. 

Το περιστατικό έχει συγκλονίζει τον κόσμο της εκκλησίας και όχι μόνο, αφού ο π. Ιωάννης που λειτουργούσε στα Κρύα Ιτεών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. 

Ο Ιωάννης Δημητρόπουλος   

Ο Βασίλειος Δημητρόπουλος

 flamis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία σε οικογένεια ιερέων στην Πάτρα – Πέθαναν ανεμβολίαστοι και ο πατέρας και ο γιος"

Κορονοϊός: Δυσοίωνη εκτίμηση από Τζανάκη για 9.000 κρούσματα ημερησίως

Μία εκτίμηση για αρκετό υψηλό αριθμό κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται να δούμε κι 9.000 κρούσματα κορονοϊού, υπό την προϋπόθεση να διανεργηθούν περίπου 600.000 τεστ.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και πως όπως δείχνει τελικά η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει σύντομο πέρασμα και θα είναι ένα κύμα «τζούφιο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δυσοίωνη εκτίμηση από Τζανάκη για 9.000 κρούσματα ημερησίως"

Πλακιωτάκης για το ναυάγιο στην Πάρο: Εγκληματική η δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών

Για «εγκληματική δράση» κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών έκανε λόγο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή το ναυάγιο στην Πάρο, κατά το οποίο τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

«Πρόκειται για κυκλώματα, τα οποία στοιβάζουν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη, ουσιαστικά μίας χρήσεως, που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας, του Πολεμικού ναυτικού και ιδιωτών έχουν διασώσει τις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 160 συνανθρώπους.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μόνο το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Αναφορικά με το χθεσινό ναυάγιο, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε, επίσης, ότι ο καιρός ήταν καλός, στοιχείο που ευνοεί τις έρευνες και στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση με τη συνδρομή και ιδιωτών.

Πρόσθεσε ότι «η συνήθης διαδρομή αυτού του νέου τύπου διαχείρισης του μεταναστευτικού μέσω ιστιοφόρων, έχει τελικό προορισμό την Ιταλία και τα φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά».

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο συνεχίζονται από πλωτά του λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος C-130, παραπλέοντα πλοία και βατραχανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλακιωτάκης για το ναυάγιο στην Πάρο: Εγκληματική η δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών"

«Χαμός» με τις ερωτικές ταινίες του Αντώνη Κανάκη – Στη φόρα τα βίντεο

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με το σποτ των «ερωτικών ταινιών» του Αντώνη Κανάκη, ένα χιουμοριστικό βίντεο από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», όταν ο παρουσιαστής με την παρέα του, ανάμεσά τους και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σχολίαζαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την επικαιρότητα.

Παράλληλα, μπορεί αρκετοί να ήταν αυτοί που διατυμπάνιζαν ότι οι “Ράδιο Αρβύλα” και ο Αντώνης Κανάκης θα τελείωναν από τον ΑΝΤ1 μετά το σκάνδαλο με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, όμως μόνο αυτό δεν θα συμβεί

Το σποτ των ερωτικών ταινιών του Αντώνη Κανάκη

Oι Ράδιο Αρβύλα παρουσιάζαν το σποτ με τις ερωτικές ταινίες του Αντώνη Κανάκη έπειτα από την προτίμηση πέντε Ελληνίδων πορνοστάρ οι οποίες θα ήθελαν να γυρίσουν ταινία στη Sirina μαζί του!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαμός» με τις ερωτικές ταινίες του Αντώνη Κανάκη – Στη φόρα τα βίντεο"

Γεωργιάδης για αυξήσεις στις τιμές των μασκών: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Έξαλλος με τις αυξήσεις στις τιμές των μασκών υψηλής προστασίας, μετά τα νέα μέτρα για τη χρήση τους στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ότι σε περίπτωση αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκε αύξηση έως 42% «το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί».

«Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανώς εκνευρισμένος και πρόσθεσε:

«Μου αρέσει ο καπιταλισμος και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά. Δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία».

Μάσκα κορονοϊός

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση αυτή στις μάσκες είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης. «Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα ελεγχθεί και η ιστοσελίδα στην οποία αναρτήθηκε η προσφορά με αυξημένη τιμή στις μάσκες, αλλά και ο επιχειρηματίας της επιχείρησης που πουλάει μάσκες με αυξημένη τιμή.

«Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή στην προηγούμενη αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεσαι τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου» κατέληξε για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης για αυξήσεις στις τιμές των μασκών: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news