facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πετρέλαιο στο δίκτυο νερού στη Ζάκυνθο - «Μην κάνετε οποιαδήποτε χρήση»

Χωρίς νερό είναι από το πρωί της Παρασκευής (12/1) το σύνολο της πόλης της Ζακύνθου, εξαιτίας εισροής πετρελαίου στο δίκτυο.

Το προεδρείο της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, με δελτίο τύπου ανακοίνωσε:

«Σε συνέχεια των από 11-1-2024 και 12-1-2024 δελτίων τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες της Ζακύνθου για τα ακόλουθα:

1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο.

2. Έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου από την υπηρεσία μας και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Σάββατο.

3. Διεξήχθη ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ, Υπηρεσίες Δήμου ).

4. Αποφασίσθηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

5. Συστήθηκε συντονιστικό κέντρο ελέγχου στο πνευματικό κέντρο υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ζακύνθου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.

6. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26950 23275 και 26953 61300 από τις 08:00 το πρωί έως τις 08: 00 το βράδυ

7. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.

8. Απεστάλησαν δείγματα που ελήφθησαν σήμερα υπό της οδηγίες του υπουργείου Υγείας, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή, σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν την Δευτέρα.

9. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού.

Ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση, παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία με γνώμονα την εξυπηρέτηση τους και την δημόσια υγεία».

Ο Δήμος Ζακύνθου προχώρησε και στην ενημέρωση πόρτα – πόρτα των κατοίκων της πόλης με φυλλάδια που τους προειδοποιούν να μην χρησιμοποιήσουν νερό μέχρι νεωτέρας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πετρέλαιο στο δίκτυο νερού στη Ζάκυνθο - «Μην κάνετε οποιαδήποτε χρήση» "

Καιρός αύριο: Παγετός και βροχές το Σάββατο

Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, καθώς παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός, τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά, ενώ τις βραδινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, της τάξης των 2 με 4 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά θα κυμανθεί από -05 (μείον 05) έως 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 08 με 10 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο έως το μεσημέρι και χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα τμήματα τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές, οι οποίες θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις σε 5 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και τα ανατολικά, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 ή 6 μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παγετός και βροχές το Σάββατο"

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε Κολωνό, Εκάλη και Κορυδαλλό – Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικες για 100 ευρώ

Μια 33χρονη γυναίκα από την Αλβανία, ένας 33χρονος και ένας 55χρονος Έλληνες, είναι τα άτομα που συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ανηλίκων σε Κολωνό, Εκάλη και Κορυδαλλό αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης η 33χρονη από τις αρχές του 2022 εξωθούσε στην πορνεία μια 15χρονη τότε κοπέλα, διευκολύνοντάς την να εντοπίζει πελατεία. Μάλιστα για κάθε ραντεβού, αποκόμιζε και η ίδια μέρος από τα χρήματα,  που λάμβανε η ανήλικη.

Η 31χρονη στην συνέχεια, έκανε «πάσα» σε έναν 33χρονο την ανήλικη, που της υποσχέθηκε πως θα της βρεί «πλούσιους πελάτες». Μάλιστα η 15χρονη γνώρισε στο συγκεκριμένο άτομο και μια 17χρονη φίλη της, τις οποίες φωτογράφιζε με εσώρουχα και αναρτούσε τις φωτογραφίες τους στο διαδικτυακό ιστότοπο «bourdela».

Όπως προέκυψε, μέσω της συγκεκριμένης σελίδας,  πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δέκα  ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία του Κέντρου των Αθηνών.

Μεταξύ Ιουλίου- Αυγούστου του 2023 οι ανήλικες συνευρέθηκαν ερωτικά με τον 55χρονο που διαμένει στο Κορυδαλλό, είτε από κοινού, είτε ξεχωριστά.

Κάθε μια από τις ανήλικες, έπαιρναν ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ. Η επιχείρηση σύλληψης των τριών ατόμων έγινε το πρωί της Πέμπτης. Στο σπίτι του 33χρονου και του 55χρονου, εντοπίστηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν τρία άτομα σε Κολωνό, Εκάλη και Κορυδαλλό – Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικες για 100 ευρώ"

Δίκη Πισπιρίγκου: «Κάπου ντροπή» – Το Netflix, οι κατινιές, τα μάγια και η αγανάκτηση του Μάνου Δασκαλάκη

Το «σφυροκόπημα» της προέδρου στη Ρούλα Πισπιρίγκου που απολογήθηκε για έκτη ημέρα συνεχίστηκε σήμερα, με τις ερωτήσεις να επικεντρώνονται στις κρίσιμες στιγμές που προηγήθηκαν της ανακοπής που υπέστη η Τζωρτζίνα, η οποία οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια αλλά και την περίοδο που ακολούθησε.

Η κατηγορούμενη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, μάλιστα, ξέσπασε όταν έγινε αναφορά σε κατάθεση νοσηλεύτριας ότι μάλωνε τη μικρή ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου και έστρεψε τα βέλη της στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη .

«Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνεία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Για όνομα της Παναγίας! Κάθονταν όλες και έλεγαν για τη συμπεριφορά μου και τι έκανα! Θα μάλωνα εγώ παιδί στην εντατική; Θα έλεγα εγώ χειριστικό το παιδί μου στην εντατική; Συγγνώμη για την ένταση της φωνής μου έχω αγανακτήσει από αυτά που ακούω συνέχεια. Οι άνθρωποι δεν είναι καλά είναι επηρεασμένοι απ’ αυτά που τους είπε ο κ. Ηλιάδης».

«Άρα λέει ψέματα αυτή η κυρία;» ήταν η ερώτηση της προέδρου με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να επιμένει πως επηρεάστηκαν.

«Έμπαινα στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κι αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν. Όποτε έμπαινα εγώ έλεγαν από πίσω μου, υποθέτω, “ήρθε η δολοφόνος”!» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Στο «μικροσκόπιο» της προέδρου μπήκαν ένα προς ένα τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μάνο Δασκαλάκη αλλά και άλλα που αφορούσαν προσευχές και μάγια

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη που παρακολουθούσε από τα πίσω έδρανα.

«Σου είπα να σκεφτείς αυτό που κάνεις, γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή ό,τι και αν πάθει η Τζωρτζινα, αν πάθει» ήταν ένα από τα δεκάδες μηνύματα που διαβάστηκαν ενώ στο άκουσμα της κατηγορούμενης να αρνείται ότι τον εμπόδιζε να δει τη Τζωρτζίνα εμφανώς αγανακτισμένος χτύπησε τα χέρια του στα πόδια κουνώντας το κεφάλι του.

Η κατηγορούμενη μίλησε για «χειρισμό και ψυχολογικό πόλεμο» από τον Μάνο Δασκαλάκη ισχυριζόμενη πως εκείνη του ζητούσε να φύγει από το σπίτι και εκείνος δεν το έκανε σε μια προσπάθειά της να εξηγήσει σειρά μηνυμάτων και γεγονότων.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που μέσω μιας φίλης της απευθύνθηκε, όπως είπε, σε «μια γριά στον Πύργο» με το όνομα Σία που διάβαζε προσευχές για το παιδί και την οικογένεια της γιατί φοβόταν πως είχαν κάνει μάγια στην οικογένεια της.

«Η Σία ήταν μια κυρία που ήξερε μια άλλη, μια γριά, που διάβαζε προσευχές για να γίνει καλά το παιδί. Μου είχε ζητήσει 100 ευρώ και τα είχα δώσει για το παιδί. Η Σία έλεγε τον καφέ και έριχνε τα χαρτιά. Μου είπε ότι η γριά θα προσευχηθεί και για το παιδί και για εμένα και για τον Μάνο. Γιατί μας είπε ότι μπορεί να υπάρχει μαγεία μέσα στο σπίτι» είπε ενώ αργότερα σημείωσε πως «Κάθε φορά που έλεγε κάτι για χωρισμούς ο Μάνος σε εμένα γινόταν κάτι στην οικογένεια μου. Είναι γεγονός. Το έλεγα δεν μπορούσα να το καταλάβω …Μην ψάχνετε συνδέσεις με επεισόδια δεν υπάρχουν» ενώ τόνισε ότι ουδέποτε αναζήτησε στο διαδίκτυο την κεταμίνη.

«Κανένας δεν είπε για δηλητηρίαση»

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να περιγράψει με λεπτομέρειες τα γεγονότα της ανακοπής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν γιατροί και νοσηλευτές με την πρόεδρο να εντοπίζει για ακόμη μια φορά αποκλείσεις στις περιγραφές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε πως όταν διαπίστωσε ότι κάτι έχει συμβεί στο παιδί έσπευσε να ειδοποιήσει τους γιατρούς και αμφισβήτησε τις περιγραφές τους που ανέφεραν ότι είχε αφαιρεθεί το ρινικό οξυγόνο από τη Τζωρτζίνα.

«Οι γιατροί είπαν 3 διαφορετικές εκδοχές για του πού βρισκόταν το ρινικό οξυγόνο. Αν δεν είχε το παιδί το ρινικό οξυγόνο θα μας έπιαναν οι γιατροί να μας το πουν. Δηλαδή θα έβλεπε ο γιατρός ότι το παιδί δεν είχε οξυγόνο και δεν θα μας έλεγε κάτι; Δε θα πήγαινε στις Αρχές αν υπήρχε κάτι ύποπτο; Οι γιατροί μόνο στο δικό μου παιδί θυμούνται τα πάντα με λεπτομέρειες ξαφνικά».

Πρόεδρος: Γιατί λένε αυτά που λένε οι γιατροί;

Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω γιατί λένε αυτά, ποιος έχει μιλήσει με ποιον και τι γραμμή έχει. Να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου να δούνε ποιος μίλησε με ποιον.

«Υπάρχει κάποιο λάθος που χρεώνετε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Καραμανδάνειου;» ρώτησε η πρόεδρος σημειώνοντας πως η υπερασπιστική της γραμμή αποδίδει το θάνατο του παιδιού σε ιατρικό λάθος.

«Για μένα το λάθος ήταν ότι η Τζωρτζινα στο Καραμανδάνειο χτύπαγε καμπανάκια… Ό,τι σου λένε οι γιατροί το δέχεσαι τώρα όμως που το σκέφτομαι δεν γίνεται κάθε μέρα να αλλάζουν διάγνωση. Δεν έδωσαν όση σημασία έπρεπε; Δεν αντιμετώπισαν σωστά αυτό που συνέβη στο παιδί;» είπε η κατηγορούμενη.

Πρόεδρος: Για την ανακοπή σας ρωτώ τι λάθος έκαναν; Καταλαβαίνω αυτή είναι η θέση σας …

Κατηγορούμενη: Θεωρώ ότι δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία στις διαγνώσεις.

Πρόεδρος: Τι δεν έκανα καλά; Συγκεκριμένα .

Κατηγορούμενη: Εγώ αυτό δεν το ξέρω. Νομίζω αυτά τα είπαν οι μάρτυρες ειδικών γνώσεων που ξέρουν τα ιατρικά. Είπαν για βαριά πνευμονία χωρίς πυρετό. Δεν μπορώ να κάνω διάγνωση για την ανακοπή. Πέσαμε πάνω στο παιδί μετά την εγκεφαλοπάθεια και δεν ψάξαμε ποτέ πως έγινε η ανακοπή. Αρχίσαμε να ψάχνουνε όταν κατηγορήθηκα εγώ.

«Κανένας δεν μας είπε ποτέ ότι είναι καρδιά ή πνευμονολογικό αλλά και κανένας ότι είναι δηλητηρίαση. Για δηλητηρίαση κατηγορούμαι εγώ. Κανένας δεν είπε πουθενά ούτε στο μπαμπά ούτε στις αρχές για δηλητηρίαση…» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την πρόεδρο να σχολιάζει «Θα έπρεπε να φαίνεται για να το πουν».

«Φέρτε τους κατ’ αντιπαράσταση»

«Πρέπει να απαντάω συνεχώς σε αυτά που λένε οι γιατροί. Πρέπει να απαντάω για άλλους ανθρώπους. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο γραφείο των γιατρών και ήδη από την ανάκριση είπα ότι μάλλον μπερδεύτηκαν με άλλη ημέρα. Αν θέλετε φέρτε τους κατ’ αντιπαράσταση με εμένα να απαντήσουμε σε όλα!» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντώντας στις αναφορές των γιατρών για το οξυγόνο.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει για εσάς ψύχραιμη μητέρα;

Πισπιρίγκου: Δεν κανείς ακραίες συμπεριφορές. Δε δείχνεις το συναίσθημα σου.

Πρόεδρος: Όταν είναι ακραία τα πράγματα; Όταν βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση; Πέρα από αυτό το «τρέξτε» γιατί δεν είπατε «το παιδί δεν αναπνέει»;

Κατηγορούμενη: Εγώ δεν είμαι γιατρός να κάνω διάγνωση. Άνοιξα την πόρτα και ήταν η νοσηλεύτρια στο μισό μέτρο. Δε μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ανάλυση στη νοσοκόμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν κάνατε ΚΑΡΠΑ στο παιδί;

Κατηγορούμενη: Θα έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ στο παιδί; Ήταν η νοσηλεύτρια εκεί! Ερχόταν η νοσοκόμα! Δε θα έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη και θα έκανα εγώ; Αν δε μπορεί, να φύγει!

Πρόεδρος: Ήταν ψύχραιμη αντίδραση δηλαδή ότι δεν πήγατε στο παιδί να βοηθήσετε; Να δείτε τι έχει; Να κάνετε ΚΑΡΠΑ;

Κατηγορούμενη: Θα έπαιρνα εγώ πρωτοβουλία για ΚΑΡΠΑ; Ήξερα για ανακοπή; Μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί. Όταν είσαι στο νοσοκομείο δεν κανείς το γιατρό. Στη κόρη μου την Ίριδα που ήταν στο σπίτι έκανα. Εγώ δεν ξέρω γονιό που να λέει μέσα σε νοσοκομείο αναλαμβάνω εγώ;

Πρόεδρος: Κάνατε διάφορες ενέργειες εκτός από το να βοηθήσετε το παιδί. Πήγατε να χτυπήσετε κουδούνι, πήγατε στους γιατρούς, κάνατε διάφορα, αλλά πάνω από το προσκέφαλο του παιδιού δεν πήγατε;

Κατηγορούμενη: Αφού μπήκε πιο ειδικός άνθρωπος από εμένα στο δωμάτιο για να αναλάβει!

Στην καθυστέρηση του αναισθησιολόγου οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως δεν σκέφτηκε τότε ότι η καθυστέρηση του αναισθησιολόγου μπορεί να καθόρισε τις εξελίξεις στην υγεία του παιδιού της.

«Εγώ σαν μάνα αν μου έλεγαν στα 20 λεπτά ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται, πάλι θα έλεγα συνεχίστε την προσπάθεια γιατί ήθελα το παιδί μου» ανέφερε σχετικά με τη διάρκεια της ανάνηψης της Τζωρτζίνας και πρόσθεσε «Εγώ αυτό πιστεύω ότι στην καθυστερημένη έλευση του κ. Χασαπόπουλου οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια του παιδιού μου».

Η νοσηλεία στη ΜΕΘ στο Ρίο και η σχέση με τον εντατικολόγο Ανδρεα Ηλιάδη που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης το σύνδρομο Μινχάουζεν ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που είπε πως τον είχε σαν θεό της και τα λόγια του ήταν για εκείνη ευαγγέλιο.

Η κατηγορούμενη μίλησε για τη συζήτηση που άκουσε ενώ βρισκόταν πίσω από την πόρτα μεταξύ Ηλιάδη και Τζιόλα.

«Έγινε πριν τις 10/5 που πήγε η Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο. Ήμουν στο πρωινό επισκεπτήριο, περίμενα να μου ανοίξουν την πόρτα της εντατικής. Και άκουσα, ακριβώς πίσω μου, στο γραφείο του, να λέει για εμένα ότι κάτι έχω κάνει στο παιδί, ότι δεν ενδιαφέρομαι, ότι σε μια νυχτερινή του βάρδια έβλεπε τον Μάνο να κοιμάται στις καρέκλες που περίμενε, ότι μπαίνουμε μέσα στην εντατική φρεσκομπανιαρισμένοι και με αρώματα και τη ρώτησε τι έχει βρει από το μωρό. Και του απάντησε «έγκλημα δεν έχω βρει Ανδρέα» και τότε άνοιξε η πόρτα. Επίσης φώναξε κάποια στιγμή την προϊσταμένη και τη ρωτούσε πόσο κάθομαι στα επισκεπτήρια και είπε ότι δεν κλαίω και ότι είμαι αδιάφορη και ψυχρή» περιέγραψε η κατηγορούμενη .

Πρόεδρος: Εσείς ενοχληθήκατε;

Κατηγορούμενη: Με ενόχλησαν όλα. Μπήκα μέσα και ρώτησα γιατί τα λέει όλα αυτά και τι συμβαίνει. Και μου είπε ότι η συμπεριφορά μου δεν αρμόζει με τη συμπεριφορά άλλων γονιών. Και του είπα ότι δεν εκφράζομαι, ότι δεν κλαίω εδώ, αλλά στα μνήματα των παιδιών μου. Μου είπε ότι τον εντυπωσίασε ότι την πρώτη μέρα που μας ενημέρωσε, δεν είδε τον Μάνο να μου κρατάει το χέρι και έτσι του εξήγησα τι μας συνέβαινε τότε με τον Μάνο.

Η 35χρονη κλήθηκε να απαντήσει για την συνάντηση της με τον ψυχίατρο που της είχε προτείνει ο κ. Ηλιάδης. «Άρχισε να με ρωτάει αν θέλω να αυτοκτονήσω, αν βλέπω κόκκινα τα μάτια του άνδρα μου, αν ακούω φωνές, αν ακούω χτυπήματα στην πόρτα. Από ένα σημείο και μετά με έπιασαν τα γέλια. Στο τέλος μου είπε “ευχαριστώ” και έφυγα».

Η κατηγορούμενη φορτισμένη ανέσυρε από τη μνήμη της τη στιγμή που είδε το παιδί της αποσωληνωμένο . «Ήταν με μάσκα χωρίς τον σωλήνα. Μέσα μου ένιωσα ικανοποίηση ότι το παιδί αναπνέει μόνο του. Το παιδί δεν ήταν ξύπνιο. Της μιλούσαμε συνέχεια. Κάθε μέρα πηγαίναμε κοντά στο αυτί της. Αν με ρωτάτε αν έκλαψα, δεν έκλαψα.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η αγωνία σας όταν το παιδί αποσωληνώθηκε;

Κατηγορούμενη: Τα πάντα, αν θα περπατήσει, αν θα μιλήσει, αν ακούει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διατύπωσε διαφορετική θέση από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης σκόπευε να πουλήσει τα όργανα του παιδιού στο εξωτερικό. «Δε συμφωνώ με τη θέση του συνηγόρου μου. Όμως πιστεύω ότι η θεραπευτική υποθερμία έκανε κακό στη ζωή της Τζωρτζίνας γιατί  δεν είχε οίδημα στον εγκέφαλο και απέκτησε μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Δεν γνωρίζω ποιες ιατρικές πράξεις είναι σωστές ή λάθος… Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα άλλες ενέργειες θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη θα την πήγαινα στο εξωτερικό…».

Η κατηγορούμενη κατηγόρησε τον Ανδρέα Ηλιάδη ότι έπαιζε θέατρο και μιλώντας για το σύνδρομο Μινχάουζεν είπε πως με αυτό τον τρόπο τη συνέδεσε με το θάνατο του παιδιού.

«Δεν ήταν στο μυαλό μου αυτά που βλέπω στο Netflix»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων με αφορμή τις αναφορές γιατρών στο Παίδων ότι τους είχε πει πως δεν έχουν δει ακόμη το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι τους είπε τη φράση «θα δείτε» τονίζοντας πως υπήρχε μοτίβο στα επεισόδια και αυτό μετέφερε στους γιατρούς.

«Θεωρείτε ως δεδομένο όσα λένε οι γιατροί. Λένε ψέματα δεν είπα ποτέ ότι “δεν το έχει κάνει το μεγάλο επεισόδιο, θα δείτε”. Εγώ τους είπα για τα επεισόδια, δεν πήγα να τους προειδοποιήσω ότι εγώ θα τη σκοτώσω σε δυο λεπτά…» ανέφερε συμπληρώνοντας «Το είπα για να είναι σε εγρήγορση».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν κατέγραφε συνεχώς το παιδί ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα από την αρχή των επεισοδίων μιας και είχε σχετικό εξοπλισμό στο σπίτι που γύριζε ο Μάνος Δασκαλάκης βιντεοκλίπ η κατηγορούμενη είπε: «Δεν σκέφτηκα να κάνω βιντεοκλίπ τα επεισόδια του παιδιού…» για να συμπληρώσει στη συνέχεια «Δεν ήταν στο μυαλό μου αυτά που βλέπω στο Netflix με τις κρυφές βιντεοσκοπήσεις …».

Πρόεδρος: Όχι κρυφά φανερά… Ρωτήσατε αν υπάρχει κάμερα όμως στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενη: Από το διάδρομο. Η συζήτηση ήταν για μια κλοπή. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση να καταγράφεται συνεχώς το παιδί. Εγώ δεν το σκέφτηκα θα συμφωνούσα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: «Κάπου ντροπή» – Το Netflix, οι κατινιές, τα μάγια και η αγανάκτηση του Μάνου Δασκαλάκη"

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε μέρος της αυλής δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης (11/01/2024) στο 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, καθώς την ώρα του διαλείμματος υποχώρησε μέρος του εδάφους του προαύλιου χώρου, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει τραυματισμός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Karfitsa ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, Σταύρος Τριλυράκης, η διάβρωση του εδάφους ήταν εμφανής εδώ και καιρό, ενώ πριν από ένα μήνα περίπου οι γονείς είχαν ενημερώσει με επιστολή τον δήμο για την εικόνα αυτή, χωρίς να υπάρξει, όπως υποστηρίζει, ανταπόκριση.

«Χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος υπήρξε διάβρωση της αυλής. Υποχώρησε η αυλή για περίπου μισό μέτρο κοντά στο ύψος του γόνατου πάνω κάτω, την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά. Μάλιστα υπήρχε μαθητής στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα που έγινε αυτό. Ευτυχώς δεν χτύπησε. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ο σύλλογος είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Φαινόταν μια διάβρωση. Πέραν από τον υδραυλικό του δήμου χθες δεν ήρθε κανένας άλλος για να κάνει πραγματογνωμοσύνη στο χώρο», σημειώνει ο κ. Τριλυράκης.
«Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι η ασφάλεια των παιδιών»

Και προσθέτει πως «δεν μπορεί να λογίζουμε ως κόστος την ασφάλεια των μαθητών», κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Οι γονείς εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο. Σήμερα, Παρασκευή, ο χώρος όπου υποχώρησε το έδαφος περιορίστηκε για να μη πλησιάζουν οι μαθητές και τα μαθήματα έγιναν κανονικά. Σημειώνεται ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων λειτουργεί και ως ΚΔΑΠ τα απογεύματα.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο και με την Πρωτοβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητήσαμε να μας πουν με ποιους όρους θα ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σχολείο εργοτάξιο, δεν μιλάμε με όρους ασφαλείας. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι η ασφάλεια των παιδιών. Δεν καταλαβαίνω, ενώ έχουν προειδοποιήσει οι γονείς, για ποιο λόγο δεν έκανε παρέμβαση εκεί ο δήμος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει πρόβλημα, ακόμη κι αν μας θεωρούσαν υπερβολικούς ώστε να μην έχουμε αυτή την κατάσταση. Εμείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία. Όμως ανοιχτά με όρους ασφαλείας. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες», τονίζει ο κ. Τριλυράκης.

Δανιηλίδης: Τα συνεργεία του δήμου θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο – Σύντομα η αποκατάσταση

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στην Karfitsa επεσήμανε ότι στην αυλή του σχολείου θα πραγματοποιηθούν εργασίες και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου μέχρι την Τετάρτη η εικόνα να έχει αποκατασταθεί.

«Υπάρχει μια μικρή καθίζηση στην άκρη του αύλειου χώρου του σχολείου, στην περίφραξη προς τον δρόμο κοντά στις βρύσες. Δεν έχει καμία σχέση με κτίριο. Ήδη τα συνεργεία του δήμου είναι εκεί και θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να αποκαταστήσουν αυτό το κομμάτι. Το σημείο όπου υπήρξε μια μικρή υποχώρηση της αυλής είναι στην άκρη.

Δεν έχει σχέση με κίνδυνο στατικότητας. Από τη σχάρα των ομβρίων η σωλήνωση ήταν χαλασμένη και διοχετεύονταν το νερό της βροχής σε ένα σημείο που ”μαλάκωσε” το έδαφος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τονίζει επίσης ότι η κινητοποίηση του δήμου ήταν άμεση, ενώ θα πρέπει για λίγες ημέρες να υπάρχει προσοχή κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε μέρος της αυλής δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος"

Μεσολόγγι: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά μου» - Τα μηνύματα του Μπάμπη τα οποία έσβησε ο κρεοπώλης

Στο κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών, για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, η Αστυνομία έχει ανακτήσει συνομιλίες των δύο ανδρών μέσω messenger τις οποίες έσβησε ο 50χρονος.

Στα μηνύματα αυτά, υπάρχει ο διάλογος όπου ο 31χρονος επικοινωνεί ξανά και ξανά με τον κρεοπώλη και του ζητά τα χρήματα που του είχε δανείσει. Στην τελευταία συνομιλία φέρεται να έγραψε ο 31χρονος στον κρεοπώλη: «Φεύγω τη Δευτέρα για την Ιταλία, μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά».

Ο λόγος φυσικά για τις 17.000 ευρώ που είχε δανειστεί ο 50χρονος από τον 31χρονο, ωστόσο σύμφωνα με τους συγγενείς του Μπάμπη δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, στην Αστυνομία έχουν κληθεί νέα πρόσωπα για να δώσουν κατάθεση για την υπόθεση, τα οποία είναι από το φιλικό περιβάλλον του 31χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών στις καταθέσεις τους, δίνουν μία άλλη τροπή στην υπόθεση καθώς δεν μιλούν μόνο για ένα χρέος.

«Ο φόβος μας για το χειρότερο σενάριο μεγαλώνει» λέει η αδερφή του 31χρονου

«Θέλω να βρεθεί ο αδερφός μου, έχει περάσει μια εβδομάδα από την ημέρα που εξαφανίστηκε και είμαστε ακόμα στα σκοτάδια. Ο φόβος μας για το χειρότερο σενάριο ότι μπορεί να μη βρίσκεται στη ζωή, μεγαλώνει. Ζούμε ένα μαρτύριο αυτή τη στιγμή... είναι ότι χειρότερο να μην γνωρίζεις για την τύχη του αδερφού σου και να βασανίζουν το μυαλό και τη ψυχή σου διάφορες σκέψεις... όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες και δεν βρίσκουμε κανένα ίχνος του, απογοητευόμαστε. Θέλω να συνεχίσουμε τις έρευνες μέχρι να βρεθεί ο αδερφός μου» είπε στο protothema.gr η αδερφή του Μπάμπη Κούτσικου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσολόγγι: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά μου» - Τα μηνύματα του Μπάμπη τα οποία έσβησε ο κρεοπώλης"

Απολογία Ματθαιόπουλου στη δίκη για Μάτι: «Ήταν λάθος η εκτροπή του ελικοπτέρου στη Motor Oil»

Με την απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το Μάτι, το καλοκαίρι του 2018 με 104 θύματα και πολλούς εγκαυματίες, οι οποίο βρίσκονται καθημερινά στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου και παρακολουθούν τη δίκη.

Ο κ. Ματθαιόπουλος ρωτήθηκε κι αυτός από τον εισαγγελέα πότε πληροφορήθηκαν για το πότε έλαβε γνώση για νεκρούς. «Ειπώθηκε από το ΕΚΑΒ για τραυματίες και ίσως δύο νεκρούς. Δεν ήταν διασταυρωμένο. Στις 23:00 (την ώρα της συνέντευξης που είχε δοθεί ) δεν ήξερα συγκεκριμένα και διασταυρωμένα για ύπαρξη νεκρών. Κλείνοντας η συνέντευξη μετά τις 12: 15 άκουσα όχι από την πυροσβεστική αλλά από αξιωματικούς της αστυνομίας ότι υπήρχαν καμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Σ. Τερζούδης, πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της δίκης του απολογίας είχε καταθέσει τα αντίθετα. Ότι δηλαδή όταν παραχωρήθηκε η επίμαχη συνέντευξη είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί.

«Θέλω να εκφράσω ως άνθρωπος τη λύπη μου και την οδύνη μου για τους τραυματίες, για τους πληγέντες και εν γένει για τους παθόντες. Δε θέλω να πω κάτι άλλο γιατί αυτή ήταν η πιο τραγική ημέρα της ζωής μου» είπε αρχίζοντας την απολογία του ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος την περίοδο εκείνη κατείχε τη θέση του υπαρχηγού επιχειρήσεων.
Συνεχίζοντας ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε διεξοδικά στο τι έγινε λίγο πριν αλλά και κατά την κρίσιμη ημέρα της πυρκαγιάς, δίνοντας τη δική εκδοχή για τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «λάθος» την ημέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι την εκτροπή του ελικοπτέρου στη Motor Oil, η οποία είπε πως έγινε με εντολή αρχηγού.

Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έπρεπε να γίνει εκτροπή. Θα μπορούσε να γίνει με άλλο μέσο. Αν ήμουν αρχηγός δε θα το έστελνα, θα έστελνα κάτι άλλο. Είναι προς τιμή του κ. Φωστιέρη που είπε πως του τηλεφώνησαν στελέχη της Motor Oil. Από πρώτη κατάθεση μου ζήτησα κατάσταση εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων και φαίνεται με ποιον μιλάω. Από τη θέση πιο βρίσκεται καλείσαι να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Η απόφαση που πήρε ήταν αυτή. Το έκανε διότι ήθελε σε κάθε φωτιά τουλάχιστον να έχουμε ένα αξιόπιστο εναέριο».

Ο κ. Ματθαιόπουλος ρωτήθηκε γιατί δεν ενημερώθηκε ο κόσμος για την εξέλιξη της φωτιάς τουλάχιστον μέσω των ΜΜΕ.

  • Πρόεδρος Γιατί δεν έγινε σε ένα στάδιο νωρίτερα, μέσω των MME, ενημέρωση για την κατεύθυνση και την εξέλιξη της πυρκαγιάς; Οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να έχουν ενημέρωση είναι σίγουρο πως θα ήθελαν να φύγουν. Σε άλλους βγήκε σε καλό, σε άλλους σε κακό. Να ξέρει τι θα κάνει ο κόσμος.
  • Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Θα μπορούσε να γίνει και από τους εκπροσώπους γραφείου Τύπου και από πολιτική προστασία. Και εγώ έχω μία οικογένεια με τρία παιδιά που υποφέρει. Μετά συνταξιοδότηση ξεχνιέσαι από πολλούς. Προσπαθώ να σταθώ ψύχραιμος να σας δώσω κάθε εξήγηση και διευκρίνηση. Δεν υπάρχει κάτι να κρύψω. Σε ένα συμβάν θα υπάρξουν σίγουρα παραλείψεις και αστοχίες. Είναι και αυτό που μου είπατε εσείς και δεν μου πέρασε από μυαλό, ανατριχιάζω πραγματικά, γιατί δε δόθηκε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε πως της φονικής πυρκαγιάς είχε προηγηθεί μία ευρεία σύσκεψη στο ΕΣΚΕ στις 7 Ιουνίου παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε ανακοινωθεί ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4 στην Αττική και ο διοικητής έδωσε διαταγή για εφαρμογή δευτέρου σταδίου επιφυλακής.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Στις 22 Ιουλίου βρισκόμουν στις εγκαταστάσεις ΕΣΚΕ διότι είχαμε εξέλιξη συμβάντος σε αρκετές περιοχές. Υπήρχε μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο. Εγώ παρέμεινα στο ΕΣΚΕ όλη νύχτα άυπνος. Ο κύριος αρχηγός πράγματι στις 23 Ιουλίου ήλθε στις εγκαταστάσεις γύρω 7:30 με 8: 00 το πρωί και ενημερώθηκε. Στις 8: 00 έγινε σύσκεψη στο γραφείο κ. Φωστιέρη (διοικητής ΕΣΚΕ) για να κάνουμε πλήρη εφαρμογή του σχεδίου. Εκεί εκτός από την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου, διαβεβαιώθηκα και για την επιτήρηση εκείνης της ημέρας που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα διότι με εναέρια δεν ασχολήθηκα».

Συνεχίζοντας ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε στα συμβάντα εκείνης της ημέρας, αναφέροντας τα εξής: «Είχαμε φωτιά από νωρίς στην Αθηνών – Κορίνθου και αντιμετωπίστηκε αμέσως. Είχαμε στη συνέχεια έναρξη πυρκαγιάς στην περιοχή των Μεγάρων-Κινέττα μέσα σε δασική έκταση, σε δύσβατη περιοχή χωρίς δρόμο. Ενημερώθηκαν και Κλεφτοσπύρος και Τζουβάρας και έγινε αποστολή δυνάμεων. Στις 15:00 ο Αττικάρχης διέταξε το νομό Αττικής να είναι σε επιφυλακή. Στις 15:30 διετάχθη από αρχηγό μερική επιφυλακή ανά τη χώρα. Έγινε επειδή έπρεπε να βρούμε οχήματα για να έρθουν να βοηθήσουν στο συμβάν κυρίως στη Κινέττα αλλά βλέπαμε από την εμπειρία μας πως θα υπάρξουν και άλλες πυρκαγιές».
Ακόμη κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κ. Ματθαιόπουλος είπε πως δεν είχε αρμοδιότητα για τα εναέρια μέσα.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν αρμοδιότητα μου, δεν ασχολήθηκα και δεν μπορούσα να κάνω επιχειρησιακή διαχείριση των εναερίων μέσων. Η διαχείριση ασκείται πάντα υπό την έγκριση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος. Η διαχείριση τους ήταν ένα δύσκολο κομμάτι. Υπήρχαν αντιπυρικές που είχαμε περισσότερα εναέρια αλλά μετά από την οικονομική κρίση των ετών 2011, δεν μπορούσε η χώρα μας να πάρει εναέρια μέσα».

  • Πρόεδρος: Εσείς δώσατε κάποια διαταγή να αντικατασταθούν με εθελοντικά;
  • Κατηγορούμενος: Όχι καμία εντολή. Δεν έχει καμία σχέση ο αρχηγός και ο υπαρχηγός. Αυτά είναι αυτονόητα τι αυτοκίνητα θα πάνε.

Ο τότε υπαρχηγός τόνισε επίσης πως η ενημέρωση έπρεπε να γίνει μέσω των αρμόδιων οργάνων του ΕΣΚΕ και της πολιτικής προστασίας ενώ για την οργανωμένη απομάκρυνση τόνισε πως μόνος αρμόδιος να την εισηγηθεί είναι ο εκάστοτε επικεφαλής της πυρκαγιάς.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογία Ματθαιόπουλου στη δίκη για Μάτι: «Ήταν λάθος η εκτροπή του ελικοπτέρου στη Motor Oil»"

Έπαιρναν διπλώματα οδήγησης χωρίς να δώσουν γραπτές εξετάσεις – Καταδικάστηκαν 7 άτομα για δωροδοκία

Σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν επτά άτομα, επειδή πήραν διπλώματα οδήγησης παρακάμπτοντας με το… αζημίωτο τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης για δωροδοκία υπαλλήλου με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν 13 άτομα. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και αφορούσε το διάστημα μεταξύ 2016/17. Από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί πλήρωσαν ποσά από 500 έως 2.000 ευρώ για να περάσουν τη γραπτή εξέταση, όπου αντιμετώπιζαν δυσκολία. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν Έλληνες, αλλοδαποί και ομογενείς.

Στο επίκεντρο των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν ιδιώτες και υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, για τους οποίους η δικογραφία διαχωρίστηκε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τα διπλώματα των εμπλεκόμενων προσώπων ανακλήθηκαν.

Συνολικά είχαν καταστεί κατηγορούμενα 42 άτομα, από τους οποίους καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι 21 (οι υπόλοιποι είτε αθωώθηκαν είτε προέβησαν σε ποινική διαπραγμάτευση, ενώ ένας δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο και η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπαιρναν διπλώματα οδήγησης χωρίς να δώσουν γραπτές εξετάσεις – Καταδικάστηκαν 7 άτομα για δωροδοκία"

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με τον δολοφόνο της Γεωργίας – Ήταν πατέρας ενός μωρού που πέθανε και εξαφανίστηκε η σορός του

Θρίλερ πέρα από κάθε φαντασία είναι το παρελθόν του 39χρονου δολοφόνου και συντρόφου της Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχε παιδί με ανήλικη το οποίο πέθανε και εξαφανίστηκε η σορός του.

Σύμφωνα με τον ALPHA, το 2009 o 39χρονος είχε αποκτήσεις παιδί με μια 17χρονη το οποίο πέθανε από νοσοκομειακή λοίμωξη. Όταν τότε είχε γνωστοποιηθεί στον 39χρονο και τη σύντροφό του ότι το νεογέννητο είχε χάσει τη ζωή του, το ζευγάρι είχε κατηγορήσει το δημόσιο μαιευτήριο υποστηρίζοντας ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει αλλά κάποιος το είχε εξαφανίσει για να το δώσει για υιοθεσία.

Μετά την καταγγελία, εισαγγελέας είχε διατάξει να ανοίξει ο τάφος του παιδιού, όταν, όμως, έγινε η εκταφή, το φέρετρο ήταν κενό χωρίς να έχει εξηγηθεί τι συνέβη με τη σορό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές και τον Σταύρο Μπαλάσκα, ακολούθησε αστυνομική και δικαστική έρευνα που τέθηκε στο αρχείο ως προς τις ευθύνες του μαιευτηρίου, με ένα από σενάρια που είχε διακινηθεί τότε, να κάνει λόγο για προσπάθειες διεκδίκησης αποζημίωσης εκ μέρους των γονέων.

Μάλιστα, από το νοσοκομείο υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν πως η σορός παραδόθηκε στους γονείς.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με τον δολοφόνο της Γεωργίας – Ήταν πατέρας ενός μωρού που πέθανε και εξαφανίστηκε η σορός του"

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό να στείλουμε στη Βουλή στοιχεία για την τέως εισαγγελέα της ΕΥΠ

Αρνητικά απαντά ο Αρειος Πάγος στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αποσταλούν στοιχεία στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της προκαταρκτικής πειθαρχικής διαδικασίας, που αφορούσε την μέχρι πρότινος εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου.

Η κ. Βλάχου ελέγχθηκε πειθαρχικά για την έγκριση που έδωσε στις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της να αρχειοθετείται κατόπιν απόφασης της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελένης Φραγκάκη.

Τα δύο κόμματα ζητούσαν να κληθεί και ενώπιον της επιτροπής τόσο η κ. Φραγκάκη, όσο και η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευδ. Πούλου, που εισηγήθηκε την αρχειοθέτηση.

 ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ανακοίνωση

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό να στείλουμε στη Βουλή στοιχεία για την τέως εισαγγελέα της ΕΥΠ"

Προσοχή! Nέα απάτη με δήθεν email από το Gov.gr – Τι πρέπει να προσέχετε

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με δήθεν αποστολέα το gov.gr.

Ειδικότερα, αποστέλλονται ψευδή μηνύματα σε πολίτες, τα οποία προσομοιώνουν αίτημα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου, το gov.gr, που καλούν τους πολίτες να δουν έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην προσωπική τους θυρίδα.

H Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Το phishing συνιστά ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται. Αυτές οι οδηγίες μπορεί να ζητούν από τον αποδέκτη να ακολουθήσει κάποιον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ή και να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.

Περαιτέρω τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένος αριθμός μηνυμάτων σχετικά με επιστροφές φόρου ή χορήγηση επιδομάτων.

Τι πρέπει να προσέξετε

Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτόν τον τρόπο. Ακολουθούν κάποιες πρακτικές συμβουλές για την προστασία από τις επιθέσεις αυτού του τύπου (phishing attacks):

– Δεν θα πρέπει ποτέ να δίνετε τα προσωπικά στοιχεία (π.χ. κωδικούς e-Βanking, αριθμούς/PIN καρτών, κωδικούς πρόσβασης, όνομα χρήστη) σε υποτιθέμενους διαμεσολαβητές, νομικά γραφεία, λογιστές, ή άλλους επιτήδειους για δήθεν εξυπηρέτηση (π.χ. σε θέματα κρατικής επιδότησης, Power/Fuel/Τουρισμός για όλους ή άλλες περιπτώσεις όπως ενοικίαση δωματίων κ.λπ.).

– Θα πρέπει να πραγματοποιείτε πρόσβαση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φορέα, του οργανισμού ή της τράπεζας ή μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας (app) και όχι μέσω συνδέσμων από κάποιο μήνυμα ή email που λάβατε, μηχανές αναζήτησης ή άλλες ιστοσελίδες.

– Αν λάβατε κάποιο ύποπτο email, προτού ενεργήσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους συνεργάτες σας ή με τον υποτιθέμενο αποστολέα για να ελέγξετε την αυθεντικότητα του.

– Θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τη διεύθυνση του αποστολέα. Τα μηνύματα τύπου phishing έχουν συχνά διευθύνσεις αποστολέα που δεν έχουν σχέση με αυτόν που υποτίθεται ότι τα στέλνει.

– Θα πρέπει να εξετάζετε το είδος των πληροφοριών που σας ζητούνται. Ακόμα και αν το μήνυμα που λάβατε φαίνεται αυθεντικό, είναι απίθανο κάποιος φορέας, τράπεζα ή εταιρία να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας ζητήσει προσωπικά στοιχεία, στοιχεία τραπεζικής ή πιστωτικής κάρτας, ή άλλα προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα.

– Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί εάν το μήνυμα δημιουργεί μια αίσθηση επείγοντος. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν συχνά να ασκήσουν πίεση χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική.

– Θα πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικοί με μηνύματα επιστροφής φόρου ή χορήγησης επιδομάτων.

– Είναι αποτελεσματικός ένας ενδελεχής έλεγχος γραμματικής και ορθογραφίας καθώς τα τυπογραφικά λάθη και η κακή γραμματική είναι συχνά χαρακτηριστικά των μηνυμάτων τύπου phishing.

– Υπάρχουν αρκετές λύσεις ασφάλειας και αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού (antispamming) που περιλαμβάνουν λειτουργίες αναγνώρισης και απόρριψης κακόβουλων μηνυμάτων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Nέα απάτη με δήθεν email από το Gov.gr – Τι πρέπει να προσέχετε"

Καταπατημένα Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για αιτήσεις εξαγοράς

Έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ, αναμένεται να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία σε βάθος πενταετίας, από την εξαγορά με έκπτωση έως και 80% επί της αντικειμενικής τιμής, καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου και τη χορήγηση τίτλων ιδιοκτησίας σε ιδιώτες.

Στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την εξαγορά 89.928 καταπατημένων εκτάσεων.

Δυνατότητα εξαγοράς έχουν όσοι κατέχουν καταπατημένα κτήματα ή κτίσματα για πάνω από 30 έτη και το ύψος του τιμήματος καθορίζεται με βάση την αντικειμενική τιμή ενώ μειώνεται έως και 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, την «κοινωνική ταυτότητα», το ύψος του εισοδήματος και το είδος του ακινήτου. Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως 60 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί στην έκταση των καταπατημένων κτημάτων που μπορούν εξαγοραστούν. Υπολογίζεται πως πάνω από εννέα στα δέκα δημόσια ακίνητα έχουν καταπατηθεί καθώς σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί τα 89.928, δηλαδή ποσοστό 92%. Στα καταπατημένα δημόσια κτήματα έχουν ανεγερθεί κατοικίες, ακόμη και πολυκατοικίες, εργοστάσια, αποθήκες, αγροτικά ακίνητα, εργαστήρια και κτίρια για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση που είτε ιδιοκατοικούνται είτε εκμισθώνονται σε τρίτους.

Εξαγορά ακινήτων του Δημοσίου μπορεί να γίνει εφόσον ο ιδιώτης έχει στην κατοχή του το ακίνητο τουλάχιστον για 30 χρόνια ή αν υπάρχουν τίτλοι αγοράς ή ιδιοκτησίας και κτίσματα προ του 1992. Επίσης με κατοχή τουλάχιστον 40 χρόνια, εφόσον υπάρχει κτίσμα (που αποτελεί και μοναδική κατοικία ή εμπορική εκμετάλλευση -π.χ. βιοτεχνία- του ιδιώτη) πριν από το 1982. Ο ιδιώτης μπορεί να αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας μέχρι ένα άρτιο οικόπεδο (για εντός σχεδίου) ή 10 στρέμματα γης (για εκτός σχεδίου).

Προβλέπονται και περιπτώσεις που οι ιδιώτες θα μπορούν να λάβουν και ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις (π.χ. 20 στρέμματα ή τυχόν μικρό υπόλοιπο που απομένει ανεκμετάλλευτο). Μπορούν να εξαγοράσουν όμως και ακίνητα που περιλαμβάνουν (όχι παραπάνω όμως από το 20% της συνολικής επιφάνειας) εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως δασικές ή natura, υπογράφοντας ταυτόχρονα και ρήτρα προστασίας τους.

Αν επιχειρήσουν να κτίσουν ή παρέμβουν στις ευαίσθητες αυτές εκτάσεις, τότε η εξαγορά ακυρώνεται και αποβάλλονται από το ακίνητο. Από την εξαγορά εξαιρούνται από τη ρύθμιση δάση, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί-παραλίες ή παρόχθιες και παραποτάμιες περιοχές που έχουν περιέλθει στην ΕΤΑΔ- Υπερταμείο. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρξουν και μετά από υπόδειξη φορέων υπουργείων, για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας κ.λπ. Η υπόδειξη εξαιρέσεων μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες από την έναρξη του νόμου.

Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου μετά των κτισμάτων του. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε τμηματικά σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσόν τα 100 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση που ο ιδιώτης εγγραφεί ήδη ως ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο, η έκπτωση ανέρχεται στο 50%.

Οι εκπτώσεις στο τίμημα
  • Για κατοχή πάνω από τα τουλάχιστον 30 ή 40 χρόνια, μείωση κατά 1% ανά έτος. Για παράδειγμα, για 90 χρόνια κατοχή, η έκπτωση ανέρχεται σε 50%, που είναι και το ανώτατο πλαφόν μείωσης του τιμήματος, λόγω παλαιότητας.
  • Εάν ο αιτών είναι άτομο με αναπηρία 80% και άνω, ή και εάν είναι πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ: μείωση τιμήματος κατά 30%.
  • Για αναπηρία 67%-79% παρέχεται έκπτωση 20%. Την ίδια έκπτωση έχει και κάθε πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Για παλιννοστούντες ομογενείς που έχουν εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών η μείωση είναι 20%
  • Για πολύτεκνους η έκπτωση ανέρχεται σε 20% εφόσον το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα είναι έως 40.000 ευρώ, ή το ετήσιο οικογενειακό έως 80.000 ευρώ.
  • Για τρίτεκνους που το ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ ή τα 40.000 το ετήσιο οικογενειακό η μείωση ορίζεται σε 15%.
  • Για μονογονεϊκές οικογένειες έκπτωση 15%.
  • Για μακροχρόνιους ανέργους μείωση 15%.
  • Για δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος - ΚΕΑ μείωση 20%.
  • Για κτίσμα που βρίσκεται εντός του ακινήτου και αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του αιτούντος έκπτωση 20%.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταπατημένα Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για αιτήσεις εξαγοράς"

«Εφιάλτης» για ζευγάρι στη Βάρη: Τους έδεσαν και τους άρπαξαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ

Τον τρόμο έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στη Βάρη.

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, όταν δύο άγνωστοι δράστες πλησίασαν το ζευγάρι στην πυλωτή του σπιτιού του και υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, τους έδεσαν με tie wraps και τους οδήγησαν στο διαμέρισμά τους στον πέμπτο όροφο.

Εκεί, με τη χρήση σωματικής βίας προς τον 78χρονο, του ζήτησαν να τους υποδείξει το χρηματοκιβώτιο. Εκείνος τους είπε ότι δεν είχε και οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Το ζευγάρι, αφού κατάφερε να λυθεί, ενημέρωσε την αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εφιάλτης» για ζευγάρι στη Βάρη: Τους έδεσαν και τους άρπαξαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news