facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Κοζάνη: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που 1η Μαΐου το 2016 επιτέθηκαν και κατασπάραξαν 5χρονο στην Κοζάνη.

Με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα με τις προσαυξήσεις, αλλά και χωρίς αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού, κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κοζάνης ο ιδιοκτήτης των σκύλων.

Το δικαστήριο αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ σε μια δίκη που διήρκησε πολλές ημέρες και ολοκληρώθηκε με την απολογία των κατηγορουμένων, και την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού, Ζήσης Βρίκος, δήλωσε την ικανοποίηση του, εκφράζοντας την ευχή του η μητέρα επιτέλους να βρει την ηρεμία της.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του πατέρα δήλωσε ότι δεν τους ικανοποιεί η απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο"

Επεισόδια με Ρομά και στην Αλίαρτο – Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν και απόψε (14.11.2023) στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

“Με χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι, για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι”, δήλωσε ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, στο newsit.gr.

“Χθες μαζεύτηκαν αρκετοί Ρόμα που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο του 17χρονου. Εδώ τους κατοίκους του ξέρω όλους και με ξέρουν όλοι. Το συζητήσαμε και τους έπεισα να μην γίνουν επεισόδια. Όμως απόψε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είδα ανθρώπους από άλλες περιοχές που δεν τους ήξερα και τα πράγματα ξέφυγαν”.

Ο δήμαρχος περιέγραψε την στιγμή που δέχτηκε την επίθεση από ανθρώπους που -όπως υπογραμμίζει- ήρθαν για να κάνουν επεισόδια: “Έμαθα πως είχε μαζευτεί πάλι κόσμος στο σημείο και πήγα να ηρεμήσω τα πνεύματα. Ξαφνικά είδα κάτι άγνωστα πρόσωπα να μου κάνουν λεκτική επίθεση και να ανάβουν τα αίματα. Τότε, δέχτηκα από αυτούς τους ανθρώπους επίθεση με ένα μπουκάλι. Έχω κάνει τέσσερα ράμματα στο μάτι. Πήγα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και μου είπαν πως για λίγα χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου. Είναι θαύμα που δεν έχασα το μάτι μου”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλιάρτου ξεκαθάρισε πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στην περιοχή.
“Εννοείται πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα και από μη Ρομά άτομα. Εδώ υπάρχει πένθος. Οι άνθρωποι θρηνούν. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια έχουν έρθει από άλλες περιοχές με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Η μητέρα του παιδιού ήταν υπάλληλος του δήμου. Μια πολύ καλή οικογένεια”.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με Ρομά και στην Αλίαρτο – Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης"

Επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα! Επιτέθηκαν σε λεωφορείο με πολίτες που γύριζε από το Ναύπλιο – Άνοιξε η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα

Ένταση και επεισόδια με ομάδες Ρομά στα Μέγαρα που έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί και στα δυο ρεύματα μέχρι και τις 9.30, οπότε άνοιξε ο δρόμος.

Οι Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το thriassio.gr ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες του οχήματος τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό είχε διακοπεί από το 39ο μέχρι το 42ο χλμ ενώ κλειστή ήταν και η παλιά Εθνική Οδός στο ύψος των Μεγάρων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα επεισόδια είχαμε και στη Θεσσαλονίκη έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Δεκάδες Ρομά είχαν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως, ζητώντας δικαιοσύνη, καθώς -όπως υποστηρίζουν- ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα! Επιτέθηκαν σε λεωφορείο με πολίτες που γύριζε από το Ναύπλιο – Άνοιξε η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα"

Προληπτική δέσμευση καταθέσεων άνω των 12.000 ευρώ – Ποιους αφορά

Στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων όσων έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των χρεών.

Πρόκειται για μια «προληπτική» δράση κατά όσων έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ταυτόχρονα επιδιώκουν να λάβουν σύνταξη.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπει πως οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι παράλληλα αιτούνται να λάβουν σύνταξη, την οποία δεν μπορούν να λάβουν λόγω χρεών, δεν πρέπει να έχουν καταθέσεις άνω των 12.000 ευρώ αν είναι μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι κ.λπ.) και πάνω από 6.000 ευρώ, αν είναι αγρότες.

Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση των ορίων των χρεών:

Από 20.000 ευρώ, σε 30.000 ευρώ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους και

Από 6.000 σε 10.000 ευρώ για οφειλές στον πρώην Ο.Γ.Α.

Όλοι αυτοί μπορούν να λάβουν σύνταξη, εάν προβούν σε ρύθμιση και αποδεχτούν να τους παρακρατεί ένα ποσοστό της σύνταξής τους ως εξής:

για το ποσό της οφειλής που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ και μέχρι τις 30.000, θα παρακρατείται τουλάχιστον το 60% του μηνιαίου ποσού σύνταξης μέχρι να περιοριστεί η οφειλή και πάλι στις 20.000 ευρώ.

για το ποσό της οφειλής που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ για τον π. Ο.Γ.Α. και μέχρι τις 10.000 ευρώ για τον π. Ο.Γ.Α., θα παρακρατείται τουλάχιστον το 60% του μηνιαίου ποσού σύνταξης μέχρι να περιοριστεί η οφειλή και πάλι στις 6.000 ευρώ για τον π. Ο.Γ.Α.

για την εναπομένουσα οφειλή κάτω των 20.000 ευρώ (6.000 ευρώ για τον π. Ο.Γ.Α.) θα εφαρμόζεται συμψηφισμός με τμήμα της σύνταξης, σε 60 κατ’ ανώτατο όριο μηνιαίες δόσεις, όπως ισχύει σήμερα το οποίο θα παρακρατείται.

Προϋπόθεση της ένταξης στη ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας του και, επιπλέον, να έχει καταβάλει εισφορές για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης.

Μπλόκο στις καταθέσεις

Επίσης ο νόμος θα προβλέπει ότι, ο υποψήφιος συνταξιούχος δεν θα μπορεί να λάβει σύνταξη, εάν έχει τραπεζικές καταθέσεις άνω των 12.000 ευρώ ο μη μισθωτός και άνω των 6.000 ευρώ ο αγρότης.

Όσοι έχουν υψηλότερες καταθέσεις, θα πρέπει να αποπληρώσουν τις οφειλές άνω των 20.000 και 6.000 ευρώ αντίστοιχα, προκειμένου να μπουν στη ρύθμιση και να λάβουν τη σύνταξη.

Ωστόσο, προκειμένου οι εν λόγω ασφαλισμένοι που έχουν και οφειλές, να μην αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ώστε να τις εμφανίσουν κάτω από τα όρια που θα ορίζει ο νόμος, το ΚΕΑΟ προέβη στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, για τα ποσά που υπερβαίνουν αντίστοιχα τις 12.000 και 6.000 αντίστοιχα.

Παρότι δεν υπάρχει ακόμα ο σχετικός νόμος, το ΚΕΑΟ έκανε χρήση της δυνατότητας που έχει, να δεσμεύει τις καταθέσεις των οφειλετών έναντι των χρεών που έχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Προληπτική δέσμευση καταθέσεων άνω των 12.000 ευρώ – Ποιους αφορά"

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 23 χιλιάδες λίτρα παράνομης τσικουδιάς στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μια συντονισμένη επιχείρηση 48 ωρών στον νομό Ηρακλείου, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν και κατάσχεσαν παράνομες δεξαμενές, μηχανισμούς παραγωγής και εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα τσικουδιάς, στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

• Συγκεκριμένα, στις Μοίρες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας Χάλκινος Άμβυκας παρασκευής - απόσταξης, χωρητικότητας 130 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν σε κανονική λειτουργία απόσταξης στέμφυλων προς παραγωγή προϊόντος, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια απόσταξης από την αρμόδια τελωνειακή αρχή 6.538 λίτρα τσικουδιάς, εντός πλαστικών δεξαμενών, βαρελιών, και πλαστικών φιαλών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό, που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την προηγούμενη καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών και φόρων. Οι τελωνειακοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της εγκατάσρτασης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 64.000 ευρώ.

• Στο Γάζι, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας Χάλκινος Άμβυκας παρασκευής - απόσταξης, χωρητικότητας 130 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν σε κανονική λειτουργία απόσταξης στέμφυλων προς παραγωγή προϊόντος, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια απόσταξης από την αρμόδια τελωνειακή αρχή 16.654 λίτρα τσικουδιάς, σε γκαράζ, εντός πλαστικών δεξαμενών και βαρελιών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό, που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την προηγούμενη καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών κ.λ.π. φόρων.

Συνελήφθη ο αδελφός του εμπλεκόμενου, ο οποίος εντοπίστηκε - την ώρα του ελέγχου - να καταστρέφει ποσότητα τσικουδιάς του διήμερου αποσταγματοποιού κατά την διάρκεια του ελέγχου στην ανωτέρω αποθήκη, δεδομένου ότι τα λαθραία ποτά φυλάσσονταν εν γνώση του, σε κοινόχρηστο χώρο (εξωτερική πίσω αυλή) και θεωρείται συνεργός στη λαθρεμπορία.

Ο κάτοχος του άμβυκα διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προσεγγίζουν τα 195.000 ευρώ.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου διέταξε να εκτελεστεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον ανωτέρω συλληφθέντα που θα απολογηθεί στις 15/11/2023.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 23 χιλιάδες λίτρα παράνομης τσικουδιάς στο Ηράκλειο Κρήτης"

Θεσσαλονίκη: Ρομά έβαλαν φωτιές σε οικισμούς για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία (φωτο)

Τεταμένο είναι το κλίμα και στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία, έπειτα από καταδίωξη.

Αυτήν την ώρα, ομάδα ατόμων Ρομά έχει βάλει φωτιά σε απορρίμματα στον οικισμό “Τσαϊρια” στην Περαία αλλά και στον οικισμό “Αγία Σοφία” στα Διαβατά.

Δείτε φωτογραφία από τον οικισμό “Αγία Σοφία”:

Για τα περιστατικά έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ομάδα νεαρών Ρομά έβαλε φωτιά σε αντικείμενα επί της οδού Πόντου, στα Διαβατά και έκλεισαν για λίγα λεπτά τον δρόμο για διαμαρτυρηθούν για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικό.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ρομά έβαλαν φωτιές σε οικισμούς για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία (φωτο) "

Καιρός αύριο: Βροχές στα βορειοδυτικά και την ανατολική Θράκη

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και την ανατολική Θράκη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στην κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα νότια
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία ενίσχυση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στα βορειοδυτικά και την ανατολική Θράκη"

Υπόθεση πατέρα Αντωνίου: Η μητέρα του 16χρονου διαψεύδει ότι ανασκεύασε την καταγγελία του - «Θα κάνω μηνύσεις»

Για πλαστογραφία κάνει λόγο η μητέρα του 16χρονου, ο οποίος κατήγγειλε τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις, διαψεύδοντας τις επιστολές που έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ώρες, και στις οποίες φέρονται η ίδια και το παιδί της να ανασκευάζουν τις αρχικές κατηγορίες.

Σε επικοινωνία του Mega με τη μητέρα του 16χρονου, η τελευταία διέψευσε ότι εκείνη ή το παιδί τις ανασκεύασαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για πλαστογραφία και πως θα κινηθεί νομικά.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» υποστήριξε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα τόνισε τα εξής: «Είναι όλως διόλου ψευδές, συκοφαντικό και εξ αυτού του λόγου θα κινηθούμε νομικά. Δεν υπάρχει καμία υπογραφή της, είναι πλαστογραφημένη και όσοι προσπαθούν να ''ξεπλύνουν'' τον πατέρα Αντώνιο στο δικαστήριο, θα καταπέσουν δυστυχώς και θα αποτραπούν από τη Δικαιοσύνη, διότι ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και σε αυτήν την υπόθεση που έχω αναλάβει ως πληρεξούσιος δικηγόρος του παθόντος, ως θύματος του πατέρα Αντωνίου που κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανηλίκου, σε κατάχρηση ανηλίκου» υποστηρίζει ο δικηγόρος.

Το χρονικό της ανατροπής

Νέα τροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έδωσε νωρίτερα η επιστολή του 16χρονου, βασικού κατήγορου του πατέρα Αντωνίου για τις πράξεις ασέλγειας σε βάρος τροφίμων της Δομής, με την οποία διέψευδε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιδρυτή της Οργάνωσης.

Στην επιστολή του ο 16χρονος υποστήριζε πως όσα κατέθεσε για τα περιστατικά ασέλγειας με θύμα τον ίδιο και δράστη τον πατέρα Αντώνιο ήταν ψέματα παρασυρόμενος από κάποιους που του προσέφεραν ακόμη και χρήματα προκειμένου να πλήξει τον ιερέα.

Παράλληλα, ο 16χρονος ζητούσε συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο για το κακό που του προκάλεσε ενώ τις σχετικές κατηγορίες αποσύρει με επιστολή της και η μητέρα του επιβεβαιώνοντας πως το παιδί της είπε ψέματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση πατέρα Αντωνίου: Η μητέρα του 16χρονου διαψεύδει ότι ανασκεύασε την καταγγελία του - «Θα κάνω μηνύσεις»"

Θάνατος Ρομά: Τι κατέθεσε ο αδελφός του 17χρονου και συνάδελφος του αστυνομικού που πυροβόλησε

Οι καταθέσεις του αδερφού του 17χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του στη Βοιωτία κι αυτή ενός συναδέλφου του αστυνομικού που πυροβόλησε, έρχονται στη δημοσιότητα.

Σε πρώτη φάση, ο συνάδελφος του αστυνομικού στην κατάθεσή του τόνισε:

«Αντιληφθήκαμε ξαφνικά να έρχεται κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση από Λιβαδειά προς Θήβα ένα σκούρο αυτοκίνητο και πίσω του και μακριά του είδαμε να έρχεται ένα περιπολικό με αναμμένο το φάρο του. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το όχημα που καταδίωκε ο σταθμός του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου και ξεκινήσαμε κι εμείς να τα κολλήσουμε κάνοντας αμέσως χρήση τόσο των φωτεινών σημάτων του οχήματος όσο και της κόρνας του αυτοκινήτου το οποίο σας λέω ότι είναι συμβατικό όχημα και όχι έγχρωμο περιπολικό. Οδηγός στο υπηρεσιακό μας όχημα ήταν ο αρχιφύλακας και εγώ βρισκόμουν στην θέση του συνοδηγού. Από πίσω ακολουθούσε και το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου έχοντας συνεχώς αναμμένο το φάρο του αλλά και την σειρήνα του την οποία ακούγαμε στο δρόμο.

Ο συνάδελφος μου ανέπτυξε ταχύτητα και καταφέραμε να προσεγγίσουμε το ανωτέρω όχημα που είδα καθαρά την πινακίδα κυκλοφορίας και την αναφέραμε στο κέντρο. Μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάλαβε ανέπτυξε ταχύτητα έφτασε μέχρι τα 160 km/h περίπου και κινούταν επίτηδες αριστερά πηγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Λόγω ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν κατάμαυρα και παρόλο που είχαμε ανάψει την μεγάλη σκάλα δεν μπορούσαμε να δούμε καθόλου πόσα άτομα υπήρχαν μέσα σε αυτό.

Κάποια στιγμή φτάσαμε στην πόλη περιφερειακά της εκκλησίας του χωριού και εκεί εγκλωβίστηκε για λίγο γιατί δεξιά αριστερά έστριβαν αυτοκίνητα τα οποία και του έκοψαν την πορεία. Σταμάτησε ακριβώς πίσω από το όχημα και αφού έβαλε χειρόφρενο στο όχημα μας κατέβηκε αμέσως πρώτος κάτω και κινήθηκε στην πόρτα του οδηγού. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε ακόμα να καταλάβουμε πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο παρόλο που είχαμε τους προβολείς μας.

Ταυτόχρονα σχεδόν με το Γιώργο κατέβηκα και εγώ από το περιπολικό και στηθηκα πίσω ακριβώς και διαγώνια από το όχημα ώστε να μπορώ να βλέπω και την δεξιά πλευρά του μήπως βγει κανένας έξω από αυτό. Ο Γιώργος λοιπόν άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος φωνάζοντας ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να βγει έξω. Εκείνος Δεν άνοιξε ούτε πόρτα αλλά ούτε και το παράθυρο του. ο γιώργος έπιασε το έμβολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό αστυνομία βγες έξω. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα το Γιώργο να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε άκουσα τον πυροβολισμό.

Τότε εγώ βγήκα μπροστά στην πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος και είδα ότι κάποιος προσπάθησε να βγει από αυτήν αλλά εγώ τον εμπόδισα κλείνοντας την πόρτα. Φτάνοντας δίπλα στο δρόμο είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι του και το λαιμό του. Ο Γιώργος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του Γιώργου ήταν στην θήκη της ζώνης του. Ερώτηση. Εσύ είδες τον Γιώργο να κρατάει το όπλο στο χέρι του νωρίτερα; Απάντηση. Όχι δεν τον είδα κοίταζα τις άλλες πόρτες του οχήματος μήπως ανοίξουν και βγει κάποιος έξω».

Η κατάθεση του αδερφού του θύματος

Από την πλευρά του ο αδερφός του θύματος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε: «Ο αδερφός μου είδε ένα περιπολικό της αστυνομίας το οποίο μας έκανε σινιάλο αλλά ο αδερφός μου πάτησε γκάζι και το περιπολικό ακολούθησε. Εμείς συνεχίσαμε προς Θήβα να πάμε Λεοντάρι. Ο αδελφός έτρεχε πολύ. Δίπλωμα δεν έχει γιατί ήταν δεκαεπτάχρονος Κάποια στιγμή μπήκαμε στο χωριό Λεοντάρι. ακολουθούσε με τα φώτα αναμμένα μπλε κόκκινα και άκουσα και σειρήνα μια φορά νομίζω. Σε ένα δρόμο μέσα στο χωριό σφηνωθήκαμε σε ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο και σταματήσαμε. Πίσω μας έφτασε και το τζιπ της αστυνομίας. Σταμάτησε και κατέβηκαν δυο αστυνομικοί. Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του, χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά «κατέβα κάτω». Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά. Έπεσε στο δρόμο γεμάτος αίματα».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος Ρομά: Τι κατέθεσε ο αδελφός του 17χρονου και συνάδελφος του αστυνομικού που πυροβόλησε"

Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθησαν δυο Τούρκοι – Ο ένας κατηγορείται για όπλα και εκρηκτικές ύλες

Στη σύλληψη δυο Τούρκων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

Έναν 56χρονο ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και για 54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,
  • σπρέι πιπεριού και
  • χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Να σημειωθεί, πως ο 56χρονος είχε ένταλμα από το 2013 στην υπόθεση μεταφοράς όπλων με ταχύπλοο από Οινούσσες προς Τουρκία και κρυβόταν από τότε, έχοντας πλαστή ελληνική ταυτότητα, δίπλωμα και διαβατήριο. Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί μαζί με οκτώ ακόμη άτομα το 2017 όταν θα ερχόταν ο Ερντογάν στην Ελλάδα όπου είχαν βρεθεί σχέδια διαδρομής της αυτοκινητοπομπής του και επισκέψεων του, έχοντας ως στόχο επίθεση εναντίον του. Είχε κατηγορηθεί, επίσης, το 2020 για οπλισμό που είχε βρεθεί σε τούνελ κάτω απο σπίτι στα Σεπόλια.

Ο 54χρονος, επιπλέον, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 29 χρόνια αλλά αθωώθηκε τον περασμένο Μάιο. Εκκρεμούσε απόφαση φυλάκισης 3 χρόνια και εννέα μήνες μετά από επεισόδιο με αστυνομικούς στη Χαλκίδα

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθησαν δυο Τούρκοι – Ο ένας κατηγορείται για όπλα και εκρηκτικές ύλες"

Μετανάστες στη Γαύδο: Βρέθηκαν οι διακινητές – Τρεις συλλήψεις

Στη σύλληψη τριών ατόμων ως τους διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα να πλέουν σε λέμβο ανοιχτά της Γαύδου προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creapost πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας 29, 30 και 22 ετών οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν προχθές το απόγευμα όταν μια λέμβος έστειλε σήμα SOS καθώς είχε υποστεί μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα περιπολικό σκάφος του λιμενικού να σπεύσει στο σημείο.

Οι αρχές διαπίστωσαν πως στο σκάφος επέβαιναν 33 μετανάστες, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι, που τους μετέφεραν με ασφάλεια στη Χώρα των Σφακίων.

Έπειτα με λεωφορείο οδηγήθηκαν στα Χανιά όπου και φιλοξενούνται προσωρινά στις κατασκηνώσεις Καλαθά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η λέμβος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης, ενώ έκαστος από τους επιβαίνοντες είχε καταβάλει το χρηματικό πόσο των τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ στους φερόμενους διακινητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια ώρα η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Χανίων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προβληματισμός στις αρχές

Έντονος είναι  ο προβληματισμός στις τοπικές αρχές της Γαύδου αλλά και των Χανίων εξαιτίας των μεταναστών που εντοπίζονται στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες 40 ημέρες έχουν εντοπιστεί πέντε «καραβάνια» με μετανάστες στο ακρητικό νησί.

Με προηγούμενες δηλώσεις της, η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη εξέφρασε την άμεση επέμβαση του λιμενικού ζητώντας συχνές περιπολίες αλλά και ένα περιπολικό σκάφος στο νησί.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες στη Γαύδο: Βρέθηκαν οι διακινητές – Τρεις συλλήψεις"

'Ενας ακόμη θάνατος από ιό του Δυτικού Νείλου

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του την τελευταία εβδομάδα, εξαιτίας λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, από την αρχή της περιόδου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 162 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Από αυτά, τα 119 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση και 43 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας δεν διαγνώσθηκαν - δηλώθηκαν νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί 23 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 63 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 81 έτη, εύρος 64 - 90 έτη).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "'Ενας ακόμη θάνατος από ιό του Δυτικού Νείλου"

Επ’αόριστον αποχή αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι – Κυρανάκης: «Σε τι διαφωνούν;»

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν σήμερα Τρίτη αποχή διαρκείας που ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Χριστίνα Μάνδρου, μέλος ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν απόσυρση του “Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων”, καθώς αναγνωρίζουν μόνο το έγχαρτο συμβόλαιο και δια ζώσης υπογραφή.

Ωστόσο, όπως είπε η κυρία Μάνδρου, στις 4 Δεκεμβρίου οι συμβολαιογράφοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους, σε συνελεύσεις που είναι ήδη προκαθορισμένες.
Κυρανάκης: Ας μας πουν συγκεκριμένα σε τι διαφωνούν

Να απαντήσουν συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες τους, αναφορικά με την ψηφιακή μεταρρύθμιση στις μεταβιβάσεις ακινήτων καλεί τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης με ανάρτησή του.

“Οι Συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους απορρίπτοντας την ψηφιακή μεταρρύθμιση στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Απαντώντας σε όσα ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί τους και με σκοπό την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των επαγγελματιών συμβολαιογράφων αλλά και του συνόλου των πολιτών, δημοσιεύω για πρώτη φορά το πλαίσιο των μέχρι τώρα συζητήσεών μας στις 5 θεσμικές συναντήσεις με τους Συλλόγους Συμβολαιογράφων.

Τι ζητάμε από τους Συμβολαιογράφους:

1) Από τον Ιανουάριο του 2024 που μπαίνει σε λειτουργία ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου, τα συμβόλαια να κατατίθενται σε ψηφιακό αρχείο (Αναγνώσιμο PDF, υπογεγραμμένο ηλεκτρονικά από τον Συμβολαιογράφο) μαζί με την περίληψη μεταγραφής.

2) Τα στοιχεία συμβαλλομένων να αντλούνται από το Μητρώο Πολιτών του gov.gr ώστε να αποφεύγονται λάθη.

3) Τα στοιχεία ακινήτου να αντλούνται από τη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου, με δικαίωμα αλλαγής στοιχείων σε περίπτωση βεβαίωσης Μηχανικού.

4) Να μην υπάρχουν χειρόγραφες παραπομπές στα τελικά συμβόλαια και να μην υποβάλλουν σαρωμένα αρχεία που δεν είναι αναγνώσιμα ψηφιακά.

Τι ΔΕΝ ζητάμε από τους Συμβολαιογράφους:

1) Δεν τους ζητάμε να αλλάξει απολύτως τίποτα στον τρόπο που διαπιστώνουν τη δικαιοπρακτική ικανότητα των συμβαλλομένων. Δεν καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία ενώπιον συμβολαιογράφου ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική βούληση των μερών, όπως ισχυρίζεται το συνδικαλιστικό τους όργανο.

2) Δεν επηρεάζεται καθόλου ο τρόπος που τηρούν το δικό τους πρωτότυπο αρχείο στο δικό τους γραφείο. Απλά το Ελληνικό Κράτος αντί να συνεχίσει να λαμβάνει έγχαρτα συμβόλαια, θα λαμβάνει ψηφιακά αντίγραφα συμβολαίου.

Αξίζει να συνειδητοποιήσει κανείς ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης δαπανώνται 200 εκατομμύρια ευρώ για την ψηφιοποίηση των παλαιών συμβολαίων σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Εφόσον δεχθούν την ψηφιακή μεταρρύθμιση, οι μεταγραφές ακινήτων θα πραγματοποιούνται σε 1 ημέρα, αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων που συμβαίνει σήμερα.

Ας μας πουν λοιπόν συγκεκριμένα και με διαφάνεια, σε τι ακριβώς διαφωνούν”.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επ’αόριστον αποχή αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι – Κυρανάκης: «Σε τι διαφωνούν;»"

Να ανακηρυχθεί η 17 Νοεμβρίου επίσημη αργία του κράτους θα ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ψήφισμα για να ανακηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου ως επίσημη αργία του κράτους, θα καταθέσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές του κόμματός της, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους, την ελευθερία τους, έχασαν την υγεία τους, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Το σχετικό ψήφισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα με την Πλεύση Ελευθερίας σύμφωνα με πληροφορίες να ζητά την υιοθέτησή του στην Επετειακή Εκδήλωση που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Να ανακηρυχθεί η 17 Νοεμβρίου επίσημη αργία του κράτους θα ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Μητσοτάκης: Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς – Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αδύναμους

«Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και όχι απελευθερωτικό κίνημα και οι πράξεις της καταδικάζονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Διαφωνούμε για την Χαμάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον υποδεχθούμε στην Αθήνα για να κάνουμε ένα βήμα προόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς από το Βερολίνο.

«Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και αυτή την πρόοδο θα επιχειρήσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας για την διαφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο όσον αφορά στη Χαμάς

«Η Ελλάδα έχει επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία χορήγησης ασύλου και την φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θα επιμείνουμε σε αυτή την επιλογή. Όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον η πρόθεσή μας είναι να μείνει στην Ελλάδα και θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν την Ελλάδα μόνιμο τόπο παραμονής του. Θα συνεργαστούμε με τον Γερμανό Καγκελάριο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα του μεταναστευτικού.
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους»

«Μας απασχόλησε λίγο η οικονομία γιατί η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου», είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι σημαντικό είπε να αφήσουμε πίσω μας μια περίοδο εντάσεων και καχυποψίας. Να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον. Κεντρική πολιτική προτεραιότητα να μειώσουμε την επιβάρυνση στα νοικοκυριά. Είναι πίστη μου ότι έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό, αλλά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο καυτό «μέτωπο» της ακρίβειας.

«Η Χαμάς κρατάει εδώ και πολλές εβδομάδες γυναίκες και παιδιά ομήρους στα σκοτάδια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», δήλωσε από την πλευρά του ο Όλαφ Σολτς. «Η Χαμάς έχει πάρει δια της βίας την ηγεσία. Όλοι υποφέρουν, παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες. Είναι μία ωμή πράξη βαρβαρότητας, είναι μία τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο ίδιος.

«Χαιρόμαστε για τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ πόσο καλές ήταν οι επαφές μετά τη σύσταση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα», σημείωσε ο Σολτς για τα ελληνοτουρκικά.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον έβδομο όροφο της Καγκελαρίας στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων από το Μεσανατολικό και τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τα ενεργειακά, το μεταναστευτικό, την οικονομία αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς – Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αδύναμους"

Η κυβέρνηση καταργεί τις προσφορές “1+1” στα σούπερ μάρκετ! Δείτε με ποιο σκεπτικό

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε ότι με ρύθμισή του θα μπει «τέλος» στις προσφορές και στα προϊόντα «1+1»!

Σε μια περίοδο που ο κόσμος ψάχνει τις μεγάλες προσφορές στο ράφι και ειδικά τα  1+1 προϊόντα που συνήθως έχουν περίοπτη θέση στα φυλλάδια και στις αφίσες των σούπερ μάρκετ, ο υπουργός αποφάσισε ότι αυτά… δεν χρειάζονται.

Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, λέγοντας  πως αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες «να στοκάρει με προϊόντα… Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

Πρόσθεσε: «εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα για να πάρει σε προσφορά. Να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Και ολοκληρώνοντας αποκάλυψε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 έτσι ώστε να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή…»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση καταργεί τις προσφορές “1+1” στα σούπερ μάρκετ! Δείτε με ποιο σκεπτικό"

Ταξί: Στάση εργασίας την Πέμπτη & 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ στις 22 Νοεμβρίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αυτοκινητιστές των ταξί στην Αττική τις επόμενες μέρες, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα κατά πλειοψηφία από το συνδικάτο τους (ΣΑΤΑ).

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από 09:00-16:00). Θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα πορεία διαμαρτυρίας από τη λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09:30 στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.

Παράλληλα, το ΣΑΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα opengov.gr, «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη, κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το προεδρείο του ΣΑΤΑ δικαιώθηκε. Η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες. Έχουν το θράσος να κομπάζουν για τα 600 εκατομμύρια που θα κερδίσει το κράτος από αυτά τα μέτρα. Ποιόν κοροϊδεύουν;» διερωτάται.

Το ΣΑΤΑ απορρίπτει «κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

«Τι μας λένε; Ότι από τα 200 δισ. του ελληνικού ΑΕΠ, η φοροδιαφυγή είναι της τάξεως των 600 εκατομμυρίων και με αυτό το νομοσχέδιο τη μηδενίζουμε; Ντροπή.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν…

Αφού απαγορεύεται η ζημιά σε μια ατομική επιχείρηση, γιατί δεν εφαρμόζετε την ίδια τακτική με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές τύπου Uber; Γιατί σε αυτές παρέχετε φορολογική ασυλία κ. Χατζηδάκη; Γιατί τους επιτρέπετε να παράγουν κέρδη στη χώρα μας και να μην πληρώνουν ούτε σεντ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτοί είναι οι εταίροι της κυβέρνησης και όχι ο ελληνικός λαός», αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταξί: Στάση εργασίας την Πέμπτη & 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ στις 22 Νοεμβρίου"

Σύρος: Σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια σχολείου – Ένας μαθητής τραυματίστηκε (εικόνες)

Σε άθλια κι επικίνδυνη πραγματικά κατάσταση είναι τα σχολικά κτίρια στα Λύκεια Σύρου που βρίσκονται στην περιοχή Λιβάδια του Μάννα. Την Παρασκευή μάλιστα ένα παιδί πήγε στο νοσοκομείο από πτώση σοβάδων την ώρα που είχαν διάλειμμα!!

Από ότι μπορείτε να δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσει κυριολεκτικά το ταβάνι στο κεφάλι μαθητών και καθηγητών. Έχουν “σκάσει” τα σίδερα λόγω της σκουριάς και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν κομμάτια σοβά στα κεφάλια όσων περνούν από κάτω.

Σήμερα πήγε ένα άτομο του δήμου και έριχνε με ένα κοντάρι ότι έπεφτε!!! Μπροστά στα παιδιά!!!

Η κατάσταση κρίνεται άκρως κρίσιμη κι επικίνδυνα την ίδια ώρα που τα μαθήματα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

 

 

 

 

cycladeslive

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύρος: Σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια σχολείου – Ένας μαθητής τραυματίστηκε (εικόνες)"

ΕΟΔΥ: 41 παιδιά με κοξάκι στη Λάρισα, τα 35 κάτω των 6 ετών – Δεν σχετίζονται με την κακοκαιρία Daniel

Ανησυχία στην περιοχή της Λάρισας μετά τα 41 κρούσματα με κοξάκι που κατέγραψαν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 41 παιδιά με κλινική εικόνα κοξάκι στην περιοχή από τα οποία τα 35 είναι κάτω των 6 ετών. Ο ΕΟΔΥ ωστόσο σημειώνει ότι δεν σχετίζονται τα περιστατικά με τις πρόσφατες πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Η λοίμωξη από ιό κοξάκι αποτελεί ιογενές νόσημα, συχνά της πρώιμης παιδικής ηλικίας, με συνήθη συμπτώματα όπως πυρετός, εξάνθημα, συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό ή και το γαστρεντερικό σύστημα και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αυτοϊώμενο. Ο ιός κοξάκι ανήκει στο γένος των εντεροϊών και ταξινομείται σε δύο ομάδες, την ομάδα Α και την ομάδα Β. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της άμεσης στενής επαφή με σταγονίδια του αναπνευστικού (με το βήχα, το φτάρνισμα, την ομιλία) και μέσω της κοπρανοστοματικής οδού. Λοιμώξεις από ιό κοξάκι παρατηρούνται κάθε χρόνο, αλλά συνήθως παρουσιάζουν έξαρση το φθινόπωρο.

Το νόσημα δεν υπάγεται στα επιτηρούμενα νοσήματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης νοσημάτων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού εγκαταστάθηκε και λειτουργεί συνδρομικό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Η αυξημένη συνδρομική και εργαστηριακή επιτήρηση στην περιοχή έχει συμβάλλει στην διάγνωση λοιμώξεων, που παρουσιάζουν έξαρση κατά την περίοδο του φθινοπώρου και πιθανόν δεν σχετίζονται με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Η εργαστηριακή διερεύνηση πραγματοποιείται μέσω συσκευών που είναι κατάλληλες για διερεύνηση στο πεδίο (POCs).

Κατά την περίοδο μεταξύ 23/10/2023 και 13/11/2023 έχουν καταγραφεί στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας συνολικά 41 παιδιά με κλινική εικόνα κοξάκι από τα οποία 35 είχαν ηλικία κάτω των 6 ετών. Οι πλειονότητα των παιδιών παρουσίασε ήπια κλινική εικόνα, ενώ νοσηλευτήκαν 6 παιδιά με ολιγοήμερες νοσηλείες (κυρίως λόγω αδυναμίας σίτισης). Κατά το διάστημα αυτό δεν παρατηρήθηκε αυξητική τάση στα κρούσματα κοξάκι. Μέσω της εργαστηριακής διερεύνησης βρέθηκαν 12 παιδιά θετικά για εντεροϊούς στην Π.Ε. Λάρισας.

Παρόμοια περιστατικά δεν αναφέρθηκαν στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η επιδημιολογική εικόνα που σχετίζεται με την ανίχνευση κρουσμάτων μόνο στην Π.Ε. Λάρισας και την απουσία ανίχνευσης από τις υπόλοιπες Π.Ε. Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από την πλημμύρα μετά από την κακοκαιρία «Daniel», είναι ενδεικτική ότι η κυκλοφορία του ιού κοξάκι δεν σχετίζεται με την πλημμύρα. Λόγω ότι το νόσημα δεν επιτηρείται συστηματικά από τη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης & Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ, δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν τα περιστατικά κατά την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.

Μέτρα πρόληψης

Ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση κρούσματος, είναι η απομάκρυνση του κρούσματος από τη σχολική του μονάδα μέχρι την πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων του και η επισταμένη τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής παιδιών, εκπαιδευτικών – προσωπικού του σχολείου (τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, ιδίως πριν από το φαγητό και μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα). Επιπρόσθετα, συνιστάται ο καλός αερισμός όλων των χώρων, ο επιμελής καθαρισμός των επιφανειών που αγγίζονται και των τουαλετών. Σημειωτέο ότι δεν ενδείκνυται ως μέτρο πρόληψης να κλείνει η σχολική μονάδα όπου έχει εκδηλωθεί το κρούσμα ή τα κρούσματα.

Συστήνεται, οι γονείς των υπολοίπων παιδιών να ενημερώνονται για την παρουσία κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα και να συμβουλευτούν τον ιατρό τους σε περίπτωση που το δικό τους παιδί εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 41 παιδιά με κοξάκι στη Λάρισα, τα 35 κάτω των 6 ετών – Δεν σχετίζονται με την κακοκαιρία Daniel"

Βοιωτία: Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας, στην οποία κατέληξε η σφαίρα από το όπλο του 41χρονου αστυνομικού επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην περιοχή του Αλιάρτου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η βολή πραγματοποίηθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ στον 17χρονο δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά. Ωστόσο είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκληθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο στο 17χρονο.

 Ένταση σε Θήβα και Αλίαρτο

Στο μεταξύ, τεταμένο είναι το κλίμα σήμερα, Τρίτη (14.11.23) στη Θήβα, στην Αλίαρτο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι κινητοποιήσεις των Ρομά και άλλων για το θάνατο του 17χρονου είναι στο αποκορύφωμά τους.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι συμμαθητές του 17χρονου από το ΕΠΑΛ της Θήβας που είναι σε κατάληψη.

Για περισσότερο από δύο ώρες διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων της Θήβας, ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος.

Μέχρι το ξημέρωμα ήταν αναμμένες οι φωτιές στην Αλίαρτο και ιδιαίτερα στην έξοδο του επαρχιακού δρόμου προς τη Θήβα. Από νωρίς το βράδυ Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές κοντά στο δρόμο Θήβας -Λειβαδιάς ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν από πολύ νωρίς στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμη και σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή είναι προβληματική καθώς υπάρχουν ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση"

Συνελήφθησαν τελωνειακός και λιμενικός για απάτες σε βάρος του Δημοσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη) για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Οι εγκληματικές οργανώσεις εμπλέκονται σε απάτες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, όπως μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο, έκδοση εικονικών τιμολογίων, παράνομη επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων).

Οι εμπλεκόμενοι στις οργανώσεις δήλωναν ότι είχαν αλιευτικά, χωρίς να έχουν, και σε συνεννόηση με βενζινάδικα έπαιρναν εικονικά τιμολόγια για καύσιμα. Τους εξυπηρετούσαν ένας λιμενικός και ένας τελωνειακός, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για αυτό και υπάρχει εμπλοκή των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μέχρι στιγμής κατά την αστυνομική επιχείρηση έχουν συλληφθεί 17 άτομα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν τελωνειακός και λιμενικός για απάτες σε βάρος του Δημοσίου"

Λέρος: Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν ηλεκτρικά πατίνια λόγω των αποστάσεων που διανύουν

Δέκα ηλεκτρικά πατίνια, παρήγγειλε η διεύθυνση Ιατρικής υπηρεσία της Λέρου για να μετακινείται το υγειονομικό προσωπικό, γιατί τα εξωτερικά ιατρεία βρίσκονται αρκετά μακριά από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ασθενείς και προσωπικό κάνουν πεζοπορία για μία ακτινογραφία ή για να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις.  «Δεν είναι ανάρτηση από τρολ του διαδικτύου. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Λέρου ζητάει πατίνια για να μετακινείται το προσωπικό» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους «κι αυτό διότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου απέχουν 400 μέτρα από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου. Προφανώς το ανωτέρω αίτημα έχει σκωπτικό χαρακτήρα όμως αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Μάλιστα επισημαίνουν πως είναι «ένα ζήτημα που εδώ και πολύ καιρό είχε αναδείξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, ότι δηλαδή επιχειρήθηκε η μετεγκατάσταση των Τ.Ε.Ι σε χώρο με απόσταση 400 μέτρα από το νοσοκομείο χωρίς καμία μελέτη και οργάνωση, χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό».

Την ίδια στιγμή η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «το τραγικότερο δε, προσφάτως, περιστατικό επείγον από το νοσοκομείο έπρεπε να μεταφερθεί στα ΤΕΙ γιατί μόνο εκεί υπήρχε ο απαιτούμενος εξοπλισμός (λαρυγγοσκόπιο), σε ένα χώρο που όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών καλά καλά δε χωράει να περάσει ένα φορείο».



«Δεν είναι για γέλια. Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου απειλήθηκαν με πειθαρχικές κυρώσεις όταν αναδείκνυαν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση των ιατρείων».

Η ΟΝΓΕ καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας «να λύσει το πρόβλημα. Να λειτουργήσουν τα ΤΕΙ σε χώρο κατάλληλο, πλήρως εξοπλισμένο υλικοτεχνικά και στελεχωμένο με το αναγκαίο προσωπικό. Δε γίνεται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό και πόσο μάλλον οι ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από εδώ κι από κει».

Καταληκτικά οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι στις 29 και 30 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν Πανελλαδικά με τη μεγάλη απεργία της ΟΕΝΓΕ που θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30/11.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέρος: Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν ηλεκτρικά πατίνια λόγω των αποστάσεων που διανύουν"

Κρήτη: Θλίψη για την 53χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Είχε πέσει πετρέλαιο από φορτηγό στο οδόστρωμα

Με τον αδόκητο χαμό της 53χρονης, η μακάβρια λίστα με τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη, μέσα στο 2023, έφτασε τα 34 άτομα...

Νέες στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, στο δρόμο από το Ζαρό προς την Παναγιά και στοίχισε τη ζωή της 53χρονης Χαραλαμπίας έρχονται σήμερα στο φως μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Όπως προέκυψε μετά την προανάκριση το αγροτικό στο οποίο επέβαινε η 53χρονη εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι εξαιτίας ποσότητας πετρελαίου που είχε πέσει στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, οι ποσότητες πετρελαίου το οδόστρωμα είχαν προέλθει από φορτηγάκι που είχε περάσει νωρίτερα από το συγκεκριμένο σημείο και στο οποίο είχε προκληθεί μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να έχει διαρροή πετρελαίου.

«Η οδηγός, που βρισκόταν μόνη στο όχημα, δε θα είχε πάθει το πιθανότερο τίποτα, αν από την πτώση δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, ξανακλείνοντας στη συνέχεια με φόρα και συνθλίβοντας το κεφάλι της τραγικά άτυχης γυναίκας!», όπως αναφέρει η σελίδα του Facebook “ΔιαSOSτε τη Μεσαρά”.

Η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί και οι φίλοι θα πουν σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου, το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη γυναίκα στον Ιερό Ναό της Παναγίας στον Κάτω Ζαρό, στις 3 το μεσημέρι.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Θλίψη για την 53χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Είχε πέσει πετρέλαιο από φορτηγό στο οδόστρωμα"

Ανατροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου – «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, δεν με πείραξε ποτέ»

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του π. Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα, αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, χθες η πλευρά του αγαπητού κληρικού κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της ασέλγειας σε ανήλικους, κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ύστερα από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής.

Όμως, ένα νέο βίντεο και δύο νέες επιστολές έρχονται να ανατρέψουν την υπόθεση που προκάλεσε ταραχή όταν ξέσπασε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βιντεοληπτικό υλικό και γραπτή επιστολή που απέστειλε ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, παρασυρόμενος από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η Δομή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της “Κιβωτού του κόσμου” και ένας εκ των βασικών κατηγόρων του ιερέα αναφέρει:

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

«Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο π. Αντώνιος»

Παράλληλα, επιστολή έστειλε και η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου, η οποία με δηλώσεις της στα ΜΜΕ στοχοποιούσε και κατηγορούσε ευθέως τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

«Ονομάζομαι Ε. Κ. είμαι η μητέρα του Β. που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ***** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17.10.2023) .

«Με διώξανε από την Κιβωτό επειδή δεν κατέθεσα όσα ήθελαν κατά του π. Αντωνίου»

Σημαντικό είναι και το ιδιόχειρο σημείωνα (με ημερομηνία 26.10.2023) της Σ. Γ. που μεταξύ άλλων δηλώνει ότι την πλησίασε ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να καταγγείλει ψευδώς τον ιερέα και επικεφαλής της “Κιβωτού του κόσμου” και λόγω της άρνησής της την εκδιώξανε. Μιας κοπέλας που δηλώνει ότι φοβάται μεν, αλλά δεν διστάζει να πει την αλήθεια της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει επί λέξη:

«Είμαι η Σ. Γ., σήμερα είναι 26/10/2023 και θέλω να καταθέσω την δικιά μου αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα της Κιβωτού. Είμαι 19 ετών, βρισκόμουν στο σπίτι φιλοξενίας του Πειραιά με εισαγγελική παρέμβαση το 2014. Μεγάλωνα με αγάπη, ασφάλεια και στοργή. Πιο συγκεκριμένα, λάμβανα φροντίδα και απεριόριστη αγάπη από τον Πάτερ και την πρεσβυτέρα. Πήγαινα φροντιστήριο ελληνικών και αγγλικών και φοιτούσα σε ιδιωτικό σχολείο. Εμείς τα παιδιά συμμετείχαμε σε δραστηριότητες ανθρωπιστικού χαρακτήρα και λαμβάναμε συμβουλές για την ζωή. Όταν ενηλικιώθηκα έλαβα υποστήριξη καθώς η παλιά διοίκηση κάλυψε τα πρώτα μου έξοδα, μου νοίκιασε σπίτι στην Κυψέλη και μου παρείχε έπιπλα και τρόφιμα. Παράλληλα, δέχθηκα και ψυχολογική υποστήριξη με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την παλαιά διοίκηση. Όταν ξέσπασε όλη αυτή η κατάσταση, η ίδια ανάρτησα ένα κείμενο για την ψευδομαρτυρία και αυτό στάλθηκε και δημοσιοποιήθηκε αργότερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διανούσα μια δύσκολη περίοδο με τα οικονομικά μου οπότε επέλεξα να συνεργαστώ με την καινούργια διοίκηση γιατί χρειαζόμουν άμεση βοήθεια. Οι όροι συνεργασίας ήταν οι εξής: να απομακρυνθώ από τα στελέχη της παλιάς διοίκησης και να δείξω στους υπόλοιπους ότι υποστηρίζω τις απόψεις των παιδιών που κατέθεσαν κατά του πατρός. Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη. Επικρατούσε μια μορφή εμφυλίου πολέμου στο κτήριο της Κιβωτού και υπήρχαν περιστατικά βίας, όπως για παράδειγμα με τον Ν. Τ. και το περιστατικό οδηγήθηκε στις αρχές αφού σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι λύση. Ο κύριος Γ.*. μου είχε κλείσει ραντεβού με δικηγόρο να καταθέσω και όταν αρνήθηκα μου ανακοίνωσε την ημερομηνία λήξης της συνεργασίας. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από την στέγη που μου παρείχαν και να μην λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια. Τα παιδιά που κατέθεσαν κατά του πατρός, συγκεκριμένα, η Κ., ο Α. και ο Π., με παρακαλούσαν να καταθέσω κατά και να προσέξω τι θα πω για να μην τους <<κάψω>>. Ο ίδιος ο 19χρονος,  είχε έρθει στο Σύνταγμα να μου μιλήσει και μπερδευόταν και μου άλλαζε συνεχώς τις λεπτομέρειες για τα περιστατικά ασέλγειάς του, εκεί αντιλήφθηκα ότι λέει ψέματα και σταμάτησα οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία μαζί του. Είχα δεχθεί αρκετές απειλές που με έκαναν να δειλιάσω και να μην πω την αλήθεια μου. Για αυτό για λόγους ασφαλείας μετακόμισα  Ίλιον με την βοήθεια της Εξέλιξης της ζωής. Όταν συνειδητοποίησα ότι και αυτοί με πίεζαν με την υπόθεση αφού εργάζεται μάρτυρας κατά του πάτερ, η Τ.*., τσακώθηκα και μου λήξανε την συνεργασία και έτσι έχασα και τα δίδακτρα και την δουλειά μου θέλω να τονίσω ότι η Εξέλιξη ζωής συνεργάζεται με την καινούργια διοίκηση και από ό,τι φαίνεται είχαν τον ίδιο σκοπό να καταθέσω κατά της παλιάς διοίκησης μέσω ψυχολογικής πίεσης. Ήθελαν να καταθέσω για περιστατικά βίας στον Πειραιά και όσο μου ήταν επιτρεπτό βάσει  χρονολογίας να ισχυριστώ ότι ήμουν μπροστά σε περιστατικά που αφηγείται ο Γ* και να τον βοηθήσω στην κατάθεσή του. Έχω κάποιες επικοινωνίες με τα ανήλικα παιδιά του Πειραιά και μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι έχουν σεξουαλικές επαφές με ενηλίκους και καπνίζουν με γνώση των παιδαγωγών τους. Έτυχε, συγκεκριμένα, να πετύχω πηγαίνοντας στην πρώην δουλειά μου, την Μ.*. (ανήλικη) χωρίς λεφτά, εισιτήριο και συνοδό να πηγαίνει με προαστιακό στο Κιάτο στον αδελφό της, εντελώς μπερδεμένη με όλα αυτά θέλω να τονίσω την στάση που κρατά η καινούργια διοίκηση παραμελώντας τα παιδιά με μόνο της σκοπό το κέρδος και με την σειρά μου να μοιραστώ την αλήθεια γιατί η παλιά διοίκηση και ο Πάτερ είναι αθώοι και μας αγαπάνε πραγματικά και θέλουν μόνο το καλό μας. Τέλος, φοβάμαι που εκφράζω την αλήθεια γιατί όπως ανέφερα είχα δεχθεί απειλές και στο παρελθόν».

Η επιστολή φέρει Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ.

«Ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε ο π. Αντώνιος παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητα μου – Λένε ψέματα»

Ένα ακόμη σημαντικό για τη συγκεκριμένη υπόθεση ιδιόγραφο έγγραφο σημείωμα είναι αυτό του Γ. Σ. με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2023. Ενός παιδιού που επίσης γνωρίζει πολλά και ο ίδιος δηλώνει τη σεξουαλικότητά του. Στο εν λόγω προσκομιζόμενο τετρασέλιδο ιδιόγραφο σημείωμα του, αναφέρει τα ακόλουθα με τον δικό του ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο:

«Ονομάζομαι Γ. Σ., είμαι 20 ετών και είμαι στη Κιβωτό του Κόσμου από την ηλικία των 10 ετών. Η ζωή μου είχε αλλάξει πολύ από τη στιγμή που μπήκα στην Κιβωτό από τους ανθρώπους οι οποίοι με βοήθησαν να σταθώ γερά στα πόδια μου και να φτιάξω την ζωή μου. Η Κιβωτός για εμένα είναι ένα σπίτι το οποίο μου προσέφερε αγάπη, φροντίδα, μόρφωση και πάνω απ’ όλα να βάζω στόχους στην ζωή μου για ένα καλύτερο μέλλον. Προσωπικά εγώ περνούσα πολύ όμορφα στην Κιβωτό. Μου δινότανε η ευκαιρία να κάνω πράγματα που στο σπίτι μου δεν τα έκανα ποτέ μου. Με πήγαινε εκδρομές, μου πλήρωνε εξωσχολικές δραστηριότητες, μου αγόραζε καινούρια ρούχα και παπούτσια που δυστυχώς η οικογένειά μου δεν μπορούσε να μου τα παρέχει. Κάναμε μουσική, χορό, θέατρο και άλλες πολλές δραστηριότητες. Κάθε καλοκαίρι πηγαίναμε διακοπές με τα άλλα παιδιά. Συναντιόμασταν όλα τα παραρτήματα και γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον και κάναμε φιλίες. 

Γνωρίζω πολύ προσωπικά κάποιους συγκεκριμένους καταγγέλλοντες κατά του Πατρός Αντωνίου και θέλω να πω την άποψή μου για αυτούς. Αυτοί οι οποίοι κατήγγειλαν τον πάτερ είναι ο Π.Γ. ο οποίος γενικά έλεγε πολλά ψέματα που ήταν εύκολο και ήθελε να φαίνεται καλός αλλά από πίσω ήταν ο χειρότερος. Έχει πει τόσα ψέματα για τον Πάτερ ενώ τον έχει βοηθήσει τόσο πολύ και το αντάλλαγμά του ήταν να πει πως του ασκούσε βία ο Πάτερ, ασκούσε ασέλγεια πάνω του και τον είχε ως υπηρέτη του. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα διότι στα γεγονότα που αναφέρει και καλά, ήμουν παρών και εγώ ο ίδιος. Τι εννοώ. Για την ασέλγεια είχε πει πως όταν πηγαίναμε για μπάνιο το καλοκαίρι του 2021 που ήμουνα και εγώ με τον πάτερ και τα άλλα παιδιά σε ημερήσια εκδρομή στην Σαλαμίνα και λίγο παλαιότερα στην Ήπειρο και στην Χίο, πως τον ακουμπούσε στην θάλασσα μέσα σε ακατάλληλα σημεία και του κατέβαζε το μαγιό. Ποτέ μου δεν είδα κάτι ανάρμοστο, ποτέ δεν απομακρυνότανε ο πάτερ με κάποιο παιδί. Η διαδικασία ήταν να είμαστε όλοι γύρω του σε κάποια απόσταση και να παίζουμε τα παιδιά μεταξύ μας και να κολυμπάμε. Πάντα μέσα στην θάλασσα ήμασταν αρκετά παιδιά και παιδαγωγοί.

 Βασικά αν ήθελε να ασελγήσει σε κάποιο παιδί ο πάτερ θα του ήταν πιο εύκολο να το κάνει πάνω μου, γνωρίζοντας την σεξουαλικότητά μου και θα ένιωθε πιο άνετα. Αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο και ποτέ δεν θα έκανε κάτι αντίστοιχο. Το ψέμα του φαίνεται και από το γεγονός ότι μετά από όλα αυτά που είχε πει ο Γ. προσπαθούσε να παρασύρει και άλλα παιδιά από τα υπόλοιπα παραρτήματα. Πιο συγκεκριμένα, ξέρω ότι από το καλοκαίρι είχε το ελεύθερο από κάποιους εργαζόμενους που εργάζονται μέχρι και σήμερα στην Κιβωτό, να μπαινοβγαίνει κρυφά στις δομές του Βόλου και της Χίου και αυτό το ξέρω γιατί ο ίδιος μου το είπε τον Νοέμβριο του 2022 στην Αθήνα. Μου είπε επίσης, ότι έπεισε τον Β. να καταθέσει ψέματα τάζοντάς του ότι θα φροντίσει να γυρίσει στη μητέρα του. 

Επίσης, ποτέ δεν είδα κάποιο παιδί να υπηρετεί τον πάτερ. Ό,τι χρειαζόταν υπήρχε η σύζυγός του η πρεσβυτέρα ή οι συνεργάτες του. 

Γνωρίζοντας τον Α. Μ., ξέρω ότι ήταν πολύ φίλοι με τον Γ. και ότι θα του έλεγε οποιοδήποτε ψέμα του έλεγε να πει. Ήταν πολύ φιλοχρήματος και τεμπέλης και για να κερδίσει κάποια χρήματα χωρίς κόπο δεν θα είχε καμία ηθική αναστολή. 

Τον Β. τον ήξερα από την κοινή συμβίωσή μας στην δομή της Πωγωνιανής παλαιότερα. Ήταν γενικά ήσυχος και συνεργάσιμος αλλά είχε πολύ μεγάλη επιθυμία να γυρίσει στην μητέρα του την οποία υπεραγαπούσε. Όλοι το ξέραμε αυτό. 

Σχετικά με σωματική βία ποτέ δεν έχω δει κάποιον παιδαγωγό ή υπεύθυνο να τραμπουκίζει, να απειλεί ή να χτυπά κάποιο παιδί. Όλα τα θέματα που υπήρχαν τα συζητούσαμε με αγάπη και πολύ κουβέντα. Στο περιστατικό με την Ευγενία ήμουν στην δομή εκείνο τον καιρό και ξέρω την Ευγενία σαν ένα πολύ δύσκολο κορίτσι με πολλά ψυχολογικά θέματα. Δεν θα δίσταζε να κακολογήσει και να προσπαθήσει να ενοχοποιήσει οποιονδήποτε παιδαγωγό γιατί τους μισούσε. Το ίδιο και άλλα παιδιά. Ερχόμενα στην Κιβωτό και έχοντας μάθει να ζουν χωρίς κανόνες και όρια, τους είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν και να μάθουν να ζουν με σεβασμό απέναντι στους γύρω τους.

Κατηγορούν την Κιβωτό που δεν έχουν την φυσική οικογένειά τους και αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την απώλεια. Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδιά να μας συμβουλεύουν να προσποιηθούμε ότι τους ασκήθηκε σωματική βία. Έχω δει περιπτώσεις που οι παιδαγωγοί συζητούν με παιδιά, προσπαθώντας να τα ηρεμήσουν και αυτά να ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα χτύπησαν, ενώ ήμασταν μπροστά τόσα παιδιά. Ειδικά ο Α. Κ. το έκανε πολύ συχνά όταν προσπαθούσαν με συζήτηση να τον οριοθετήσουν στις περιπτώσεις που εκείνος έκλεβε κάτι από κάποιο παιδί στο σχολείο ή από κάποιο μαγαζί του χωριού.

Σχετικά με τις υποτιθέμενες εργασίες, ποτέ δεν κάναμε κάποια καταναγκαστική εργασία. Όπως σε όλες τις οικογένειες ήμασταν υποχρεωμένοι να φροντίζουμε και να τακτοποιούμε τον προσωπικό μας χώρο. Πολλά παιδιά από τα μεγάλα τους άρεσε και επιθυμούσαν πρωτογενή τομέα. Τυροκομία, μελισσοκομία, γεωργία. Αυτά τα παιδιά 3 φορές την εβδομάδα για μία ώρα εκπαιδεύονταν μαζί με εξειδικευμένους δασκάλους ανά δεξιότητα για να μάθουν και να αποφασίσουν όταν ενηλικιωθούν αν θα ακολουθήσουν κάποιο από αυτά τα επαγγέλματα. Γενικότερα ο καθημερινός μας χρόνος αποτελούνταν από διάβασμα για το σχολείο, από παιχνίδι και από εξωσχολικές δραστηριότητες.

Θα ήθελα να πω ότι η Κιβωτός με έστειλε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της περιοχής τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια με υποτροφία και φοίτησα από την Β’ Γυμνασίου έως και την Γ’ Λυκείου. Ύστερα αφού είχα τελειώσει το λύκειο με δική μου επιθυμία διάλεξα να ασχοληθώ περισσότερο με κάτι καλλιτεχνικό και έτσι διάλεξα την κομμωτική. Φοίτησα σε ένα ιδιωτικό Ι.Ε.Κ που και εκείνο ήταν από την Κιβωτό με υποτροφία.

Τελειώνοντας, η άποψή μου είναι κατηγορηματική για αυτά τα άτομα, τους καταγγέλλοντες, και δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα. Γιατί εγώ δεν είμαι Γ. που για να πει όλα αυτά τον χρηματοδότησαν ή του είχανε πληρώσει ένα ξενοδοχείο πολυτελείας για να μένει. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει επειδή ήμουν μπροστά σε όλα αυτά και είμαι ένας άνθρωπος με ηθική, σοβαρότητα και ξέρει ποιο είναι το σωστό και το δίκαιο για αυτόν τον Αθώο άνθρωπο. Ο Πατέρας Αντώνιος είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου διότι με έσωσε. Αυτό είναι η Κιβωτός Του Κόσμου».

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου – «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, δεν με πείραξε ποτέ»"

Ηγουμενίτσα: Είχε στη νταλίκα εκατοντάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων από Ιταλία

Ένας 46χρονος αλλοδαπός έφτασε στην Ηγουμενίτσα, με το πλοίο της γραμμής από την Ιταλία, έχοντας φορτωμένη τη νταλίκα του με λαθραία πακέτα τσιγάρων, που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όμως, οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου του χάλασαν τα σχέδια αφού, κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν στη νταλίκα και το επικαθήμενο στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, βρήκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του τράκτορα 1.100 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων και ο 46χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν η νταλίκα και το επικαθήμενο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγουμενίτσα: Είχε στη νταλίκα εκατοντάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων από Ιταλία"

Απόσυρση παρτίδας καρδιολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ

Σε ανάκληση παρτίδας καρδιολογικού φαρμάκου, λόγω διαρροών, προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόσυρση παρτίδας καρδιολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ"

Απίστευτο: Θρασύτατοι ληστές στο Χαϊδάρι μπούκαραν σε σπίτι, έκλεψαν ρολόγια και το… έσκασαν με το ΙΧ του ιδιοκτήτη

Εισέβαλαν σε σπίτι στο Χαϊδάρι από μπαλκονόπορτα, έκλεψαν ρολόγια χειρός και έφυγαν σαν…κύριοι με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της οικείας!

Θρασύτατη διάρρηξη κακοποιών σε σπίτι επί της οδού Κορυτσάς στις 23:50 το βράδυ της Δευτέρας. Οι κακοποιοί αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα του σπιτιού ενός 40χρονου, στην συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό, ερεύνησαν όλους τους χώρους και έκλεψαν τρία ρολόγια άγνωστης αξίας, δυο tablet, καθώς και τα κλειδιά από δυο αυτοκίνητα.

Μάλιστα απομακρύνθηκαν από το σημείο με ένα από αυτά. Το στίγμα του οχήματος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην συμβολή της Μάρκου Μπότσαρη με Αθανασίου Διάκου στον Κορυδαλλό από αστυνομικούς, όπου οι κακοποιοί το είχαν εγκαταλείψει.

Το όχημα μεταφέρθηκε στο τμήμα ασφαλείας Χαϊδαρίου, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το οικείο τμήμα ασφαλείας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Θρασύτατοι ληστές στο Χαϊδάρι μπούκαραν σε σπίτι, έκλεψαν ρολόγια και το… έσκασαν με το ΙΧ του ιδιοκτήτη"

Πήγε στον γάμο του αδελφού του και οι Ρομά του ξάφρισαν το σπίτι (φωτό)

Σε ένα σπίτι στην περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου μπήκαν τρεις Ρομά το περασμένο Σάββατο το βράδυ κατά τις 9.30 και βούτηξαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του είχαν πάει στον γάμο του αδελφού του, οπότε η παρέα των Ρομά βρήκε την ευκαιρία να μπει ανενόχλητη και να κλέψει χρήματα και κάποια κοσμήματα, τα οποία ήταν κειμήλια από τους προγόνους του ιδιοκτήτη και εκτός από την χρηματική αξία, είχαν για εκείνον και συναισθηματική.

 Ο ίδιος είδε τις κινήσεις των Ρομά από τις κάμερες του σπιτιού που ήταν συνδεδεμένες με το κινητό του τηλέφωνο και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία ενώ και ο ίδιος έσπευσε στο σπίτι.

Οι Ρομά αντιλήφθηκαν τις κάμερες και προκάλεσαν ζημιά, όμως τα πρόσωπά τους που δεν ήταν καλυμμένα είχαν καταγραφεί και το υλικό δόθηκε στην αστυνομία, η οποία τους αναζήτησε όμως εκείνοι μετά την πράξη τους είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν για να γλυτώσουν το αυτόφωρο. Αυτό δείχνει ότι γνωρίζουν πολύ καλά τους νόμους προς το δικό τους συμφέρον.

Για μια ακόμη φορά θα επισημάνουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, στο Μεσολόγγι και στην ευρύτερη περιοχή, με τους Ρομά - κυρίως ανήλικους - να μην φοβούνται και να μην υπολογίζουν τίποτε.

Αν η Πολιτεία, η Αστυνομία και κάθε αρμόδιος δεν μπορεί να λάβει μέτρα, τότε σημαίνει ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι και έρμαια των κλεφτών και διαρρηκτών.

367917129_2429978310506263_7843993566485350802_n.JPG

400145271_1032094448220771_2903530486036268085_n.JPG

 aixmi-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πήγε στον γάμο του αδελφού του και οι Ρομά του ξάφρισαν το σπίτι (φωτό) "

Νέος Κόσμος: Τραμ παρέσυρε πεζό – Στο νοσοκομείο βάρια τραυματισμένος

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας με βαριά τραύματα, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από τραμ στο Νέο Κόσμο.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο πεζός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, παρασύρθηκε το πρωί στις 06:10 από το τραμ στον Νέο Κόσμο.

Το περιστατικό έγινε στο Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στην οδό Μάχης Αναλάτου.

Ο πεζός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεννηματάς

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Κόσμος: Τραμ παρέσυρε πεζό – Στο νοσοκομείο βάρια τραυματισμένος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news