facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Λαμία: Προβλήματα από την έντονη νεροποντή / Ι.Χ πήρε νερό και ακινητοποιήθηκε στο ΚΕΥΠ, δρόμοι ποτάμια, έφυγαν καπάκια! -ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Ζητήματα δημιούργησε στην πόλη της Λαμίας η ξαφνική νεροποντή λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καπάκια από φρεάτια έφυγαν από την θέση τους από την πίεση του νερού, ενώ οι φερτές ύλες που έφυγαν μέσα από το στρατόπεδο δημιούργησαν ζητήματα κυρίως μπροστά στο ΚΕΥΠ Λαμίας όπου τα φρεάτια βούλωσαν και για λίγα λεπτά στο ρεύμα προς Σταυρό, Λιανοκλάδι η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία.
Φερτές ύλες και πευκοβελόνες έφυγαν από τις πύλες του στρατόπεδου βουλώνοντας τα φρεάτια
Φερτές ύλες και πευκοβελόνες έφυγαν από τις πύλες του στρατόπεδου βουλώνοντας τα φρεάτια / Άτομα της υπηρεσίας καθαριότητας επί το έργο
Μάλιστα μια νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να βγει από το όχημα της το οποίο πήρε νερό και ακινητοποιήθηκε στο σημείο.
Η νεαρή οδηγός περιγράφει στο Lamianow.gr πως “κόλλησε” με το αυτοκίνητο της στο σημείο την ώρα που ο δρόμος είχε μετατραπεί σε “ποτάμι”.

Στο σημείο βρέθηκε και η Πολιτική Προστασία παρόντος του αντιδημάρχουΚώστα Σταυρογιάννη αλλά και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Μουστάκας όπου με την βοήθεια ατόμων της Υπηρεσίας Καθαριότητας ξεβούλωσαν τα φρεάτια και μετά από λίγη ώρα επανήλθε η κυκλοφορία.
Για κεραυνούς κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή του Δομοκού, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω ζητήματα.

Δείτε τι δήλωσε στο Lamianow.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής ΠροστασίαςΚώστας Σταυρογιάννης.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε ζωντανά τοLamianow.gr

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Στην συμβολή των οδών Ναυπάκτου και Λεβαδείας αλλά και στην Κύπρου στο μεταξύ έφυγαν τα καπάκια από τα φρεάτια και χρειάστηκε άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας για να μην προκύψει κάποιο ατύχημα.

lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Προβλήματα από την έντονη νεροποντή / Ι.Χ πήρε νερό και ακινητοποιήθηκε στο ΚΕΥΠ, δρόμοι ποτάμια, έφυγαν καπάκια! -ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ"

Εκλογές στη Σερβία: Θρίαμβος για το κόμμα του προέδρου Βούτσιτς

Οι κάλπες των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στη Σερβία έκλεισαν και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αποτελέσματος των δημοσκοπικών εταιριών IPSOS και CESID που εξήχθησαν βάσει αντιπροσωπευτικού δείγματος από ολόκληρη την επικράτεια με καταμετρημένο το 44,1% του δείγματος το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα λαμβάνει το 63,4%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας 13,3% και ο συνδυασμός S.PA.S. το 3,9%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνάει το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή.

Τα στοιχεία εταιριών δημοσκόπησης και ΜΚΟ δείχνουν επίσης ότι η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε γύρω στο 50%.

Σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 η προσέλευση ήταν μικρότερη περίπου κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην αποχή κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ότι δεν επικρατούν δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ανακοινώθηκε ότι η προσέλευση ανήλθε στο 50.2%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στη Σερβία: Θρίαμβος για το κόμμα του προέδρου Βούτσιτς"

Τα μέτρα πήγαν περίπατο και πάλι στη Μύκονο – Νέες εικόνες συνωστισμού στο νησί των ανέμων

Νέες εικόνες συνωστισμού από πάρτι σε μπαρ αλλά και βίλες της Μυκόνου έρχονται στη δημοσιότητα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με τον κόσμο να διασκεδάζει ο ένας πάνω στον άλλο.

Πολύ απλά, τα μέτρα κατά του κορονοϊού πήγαν περίπατο όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ.

Δείτε το βίντεο:



Πριν λίγες μέρες ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας, είχε εκφράσει την ανησυχία του έπειτα από τις πρώτες εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο. «Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας», ενώ είχε προσθέσει πως εικόνες από τα beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιεί στα μαθήματά του για να διδάξει «τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοση».

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ελέγχων σε μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων στην Πλάκα και στο Γκάζι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ και 10.000 ευρώ ενώ στις 14 Ιουνίου το μπήκε λουκέτο σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου λόγω συνωστισμού.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα πήγαν περίπατο και πάλι στη Μύκονο – Νέες εικόνες συνωστισμού στο νησί των ανέμων"

Επτά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Κλείνουν τα σχολεία

Επτά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν απόψε από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Tο Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Κλείνουν τα σχολεία"

Συνωστισμός στο πλοίο από Αίγινα για Πειραιά - Πολλοί ταξίδεψαν χωρίς να φορούν μάσκες - Φωτογραφίες

Χωρίς να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και παραλείποντας να φορέσει μάσκες ταξίδεψε πλήθος κόσμου με το πλοίο από Αίγινα για Αθήνα. 

Πολλούς επισκέπτες υποδέχθηκε το νησί το Σαββατοκύριακο καθώς αποτελεί έναν από τους κοντινούς, στην Αθήνα, προορισμούς. 

Οι εικόνες συνωστισμού, ωστόσο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συμβουλές των ειδικών για την αποφυγή μετάδοσης κορωνοϊού, ήταν εμφανείς, όπως και η απουσία επιτήρησης από τις λιμενικές αρχές και το προσωπικό του πλοίου.
ploio-1
ploio-2
protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνωστισμός στο πλοίο από Αίγινα για Πειραιά - Πολλοί ταξίδεψαν χωρίς να φορούν μάσκες - Φωτογραφίες"

Υπόθεση Μαρκέλλας: Ανακάλεσε την ομολογία της η 33χρονη - Τη Δευτέρα στον ανακριτή

Τη Δευτέρα περνά την πόρτα του ανακριτή η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα αρνείται τις βαριές κατηγορίες και μέσω του συνηγόρου της υποστηρίζει ότι κίνητρό της ήταν να προστατέψει τη Μαρκέλλα από το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την ομολογία της, η 33χρονη αναίρεσε την αρχική κατάθεσή της και δεν παραδέχεται την αρπαγή και τον βιασμό της μικρής.

Το πρωί του Σαββάτου μέλη της οικογένειας της ανήλικης μετέβησαν στην Εισαγγελία για να απαντήσουν σε ερωτήματα και να βγει το πόρισμα για την επιμέλειά της.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μαρκέλλας: Ανακάλεσε την ομολογία της η 33χρονη - Τη Δευτέρα στον ανακριτή"

Κίνηση: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επέστρεψαν στην Αθήνα

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επέστρεφαν, την Κυριακή το βράδυ, στην Αθήνα και κινήθηκαν στις εθνικές οδούς.

Μποτιλιαρισμένη ήταν η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος.



mpotiliarisma-1
mpotiliarisma-2
mpotiliarisma-3
Κομφούζιο καταγράφηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το Σχηματάρι και κάτω.

Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στα διόδια Ελευσίνας προς Αθήνα, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνηση: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επέστρεψαν στην Αθήνα"

Σέρρες: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση – Υπερχείλισε ρέμα

Περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των φαινομένων είναι μειούμενη.

Νωρίτερα, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στον Πολύγυρο και τη Γερακινή Χαλκιδικής, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση – Υπερχείλισε ρέμα"

Ιταλία: Λιγότεροι θάνατοι από κορωνοϊό από τις αρχές Μαρτίου

Με γοργό ρυθμό συνεχίζεται συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των θανάτων στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν οι λιγότεροι θάνατοι από τις 2 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 224 νέα κρούσματα, 24 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 440 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 238.499. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.634. Παράλληλα, 182.893 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση, καθώς νόσησαν 38 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 25 ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν, επίσης, κατά 106.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, βέβαια, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταγραφή των κρουσμάτων και των ανθρώπων που υπέκυψαν από τη νόσο τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα ήταν σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας ελλιπής.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την άποψη Ιταλών επιστημόνων σχετικά με το - όπως υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Υγείας - όταν οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν επί τρεις ημέρες συμπτώματα του ιού, μπορούν να βγαίνουν από την απομόνωση χωρίς να είναι ανάγκη πλέον να πραγματοποιείται ειδικό τεστ.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Λιγότεροι θάνατοι από κορωνοϊό από τις αρχές Μαρτίου"

Ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Γερμανία: Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας «R»

Ανησυχία πυροδοτεί στη Γερμανία η εκτίναξη του δείκτη μεταδοτικότητας «R», από το 1,79 στο 2,88, ενώ πολλοί κάτοικοι πόλεων καλούνται να μπουν σε καραντίνα ώστε να καταπολεμηθούν οι εστίες μόλυνσης.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ μετέδωσε ότι ο υπολογισμός βασίστηκε στα δεδομένα τεσσάρων ημερών.

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν πάνω από 1.029 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ , οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία Tönnies και η παραγωγή έχει σταματήσει . Επιπλέον, έκλεισαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, όπως γράφει το περιοδικό Focus.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν συγκρούσεις αστυνομικών με κατοίκους συγκροτήματος κατοικιών στο Γκέτινγκεν, που είχαν τεθεί σε καραντίνα. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν οι 120 από τους διαμένοντες στο συγκρότημα.

Οι σκηνές βίας ξέσπασαν όταν μια ομάδα κατοίκων του κτιριακού συγκροτήματος προσπάθησε να παραβιάσει το πέρασμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεταλλική μπάρα προκειμένου να αποτρέπει την έξοδο των 700 ενοίκων και να τους κάνει να μένουν στα σπίτια τους ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ορισμένοι έριξαν πέτρες, μπουκάλια και ξύλινες σανίδες στους αστυνομικούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκέτινγκεν Ούβε Λούριγκ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Γερμανία: Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας «R»"

“Δεν υπάρχει ραδιενέργεια στον ΧΥΤΑ Φυλής” λέει πόρισμα 4 επιστημόνων της ΕΕΑΕ. Έκαναν μετρήσεις τον Ιούνιο κατόπιν αιτήματος του Χρήστου Παππού

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα και λαμβανομένης υπόψη της φύσης των πρακτικών, στις οποίες γίνεται χρήση ακτινοβολιών στη χώρα μας, το Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), θεωρεί πως δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για ραδιολογική επιβάρυνση της περιοχής». Με τη φράση αυτή, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας φαίνεται να βάζει σφραγίδα σε μια υπόθεση που ταλάνισε πολύ και ποικιλοτρόπως το τοπικό πολιτικό σκηνικό και έδωσε αφορμή για εγκλήσεις, αντεγκλήσεις, επιθέσεις, μηνυτήριες αναφορές και πολλά λόγια.

Κυρίως, όμως, επιβεβαιώνει διπλά την απόφαση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού να μη συρθεί πίσω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να διατηρήσει ψύχραιμη στάση και να ζητήσει ο ίδιος, για δεύτερη φορά, τη διενέργεια ραδιολογικής έρευνας στο ΧΥΤΑ από εξειδικευμένους επιστήμονες, προκειμένου να έχει στα χέρια του επίσημα στοιχεία πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Στον ΧΥΤΑ επιστήμονες της ΕΕΑΕ

Στις 2 Ιουνίου 2020, την πόρτα του ΧΥΤΑ Φυλής πέρασαν 4 επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ύστερα από σχετικό έγγραφο αίτημα του δημάρχου Φυλής, προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στον χώρο. Αφορμή για το αίτημα υπήρξαν οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις με αφορμή μελέτες της Asprofos (πάλι ύστερα από παραγγελία του Χρήστου Παππού), οι οποίες έκαναν λόγο για εκτρωματικά επίπεδα ακτινοβολίας στην περιοχή. Παρά το γεγονός, ότι η ΕΕΑΕ είχε αμφισβητήσει επισήμως και εγγράφως τα αποτελέσματα των μελετών, η κοινωνική και πολιτική ζωή της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, δηλητηριαζόταν καθημερινά, από επιθετικές αναφορές.

Οι 4 επιστήμονες, μαζί τον υπεύθυνο του ΧΥΤΑ και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Ζαχαρόπουλο, διένυσαν απόσταση 16 χιλιομέτρων στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων και μέτρησαν πάνω από 50 σημεία της εγκατάστασης. Στο πόρισμά που εξέδωσαν αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους στο ΧΥΤΑ, ούτε για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που παρατηρήθηκαν, δε χρήζουν ραδιολογικής αξιολόγησης.

«Πρόκειται για τυπικές συγκεντρώσεις (σ.σ. ραδιενέργειας), που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αφού δεν προέκυψε κανένα εύρημα ραδιολογικής σημασίας και επομένως, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και το κοινό θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς από άποψη ραδιενέργειας, κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης (σ.σ. ΧΥΤΑ)», σημειώνουν.

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγές του Χρήστου Παππού

Έχοντας ζητήσει ο ίδιος τη διενέργεια και δεύτερης σειράς μετρήσεων από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (σ.σ η πρώτη έγινε ήταν όταν ήρθαν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα της μελέτης της Asprofos) και πεπεισμένος πλέον ότι κάποιοι παίζουν σκόπιμα με τον φόβο των κατοίκων και κινδυνολογούν για να πολιτεύονται με το πρόβλημα, ο κ. Παππούς δήλωσε ότι προχωρά σε μηνύσεις και αγωγές, προκειμένου να προστατέψει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Δήμο.

«Δε μπορεί να γνωρίζεις και να αποκρύπτεις ή να λες τη μισή, παραποιημένη αλήθεια» είπε πρόσφατα σε συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, όπου έδειξε αποφασισμένος να σταματήσει οποιαδήποτε αναπαραγωγή αισθημάτων πανικού και τρόμου στους κατοίκους. Παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να πάρουν την ευθύνη τους και να βρουν νέους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων. «Η Φυλή τελείωσε, δεν έχει άλλο χώρο. Βρείτε που θα πάνε τα σκουπίδια της Αττικής» τόνισε και όσοι κάνουν το λάθος να αμφισβητήσουν τα λόγια του, μάλλον θα βρεθούν, αργά ή γρήγορα, προ εκπλήξεως.

Δείτε εδώ το πόρισμα της 4μελούς επιστημονικής επιτροπής της ΕΕΑΕ

Δείτε το έγγραφο αίτημα του Χρήστου Παππού για μετρήσεις ραδιενέργειας στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ



doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "“Δεν υπάρχει ραδιενέργεια στον ΧΥΤΑ Φυλής” λέει πόρισμα 4 επιστημόνων της ΕΕΑΕ. Έκαναν μετρήσεις τον Ιούνιο κατόπιν αιτήματος του Χρήστου Παππού"

Μυρίζει μπαρούτι στη Λιβύη: Κήρυξη πολέμου η προειδοποίηση της Αιγύπτου για επέμβαση, λέει ο Σάρατζ

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη απέκρουσε την δήλωση του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην οποία έκανε λόγο για την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης της Αιγύπτου στη Λιβύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίπολης, η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας θεωρεί τη δήλωση του Αλ-Σίσι ως «κήρυξη πολέμου».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή, το Προεδρικό Συμβούλιο του GNA δήλωσε: «Το κράτος της Λιβύης επιβεβαιώνει ότι παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις και παραβίαση της κρατικής κυριαρχίας, είτε μέσω δηλώσεων ΜΜΕ ορισμένων χωρών όπως συνέβησαν από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, είτε μέσω υποστήριξης πραξικοπημάτων, ανταρτών και μισθοφόρων, είναι απαράδεκτες. Είναι κατακριτέες και θεωρούνται εχθρική πράξη, κατάφωρη παρέμβαση και κήρυξη πολέμου».

Το Προεδρικό Συμβούλιο συνέχισε: «Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του κράτους της Λιβύης και μόνη της έχει το δικαίωμα να καθορίσει τη μορφή και το είδος των συμφωνιών και συμμαχιών του».

Το Προεδρικό Συμβούλιο επισήμανε ότι το GNA ζητά «εδώ και χρόνια μια ειρηνική πολιτική λύση στην κρίση στη χώρα, την ώρα που ορισμένες χώρες απειλούν με στρατιωτική επέμβαση».

Αναφέρει ακόμη: «Θα αντιμετωπίσουμε έντονα κάθε απειλή για τη χώρα μας και αυτές οι χώρες (που τις εκτοξεύουν) πρέπει να δώσουν προσοχή στα προβλήματά τους και στις απειλές ασφαλείας εντός της επικράτειάς τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ-Σίσι είχε αναφέρει το Σάββατο ότι οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη έχει διεθνή νομιμότητα. Κάλεσε δε τον αιγυπτιακό στρατό να προετοιμαστεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις ακόμη και εκτός της χώρας.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε μια στιγμή που οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του GNA ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον του στρατηγικού λιμανιού της Σύρτης, το οποίο ελέγχεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, που υποστηρίζεται -μεταξύ άλλων- και από την Αίγυπτο.

Al-Masdar News/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυρίζει μπαρούτι στη Λιβύη: Κήρυξη πολέμου η προειδοποίηση της Αιγύπτου για επέμβαση, λέει ο Σάρατζ"

Κουρτς: Η Ε.Ε δεν μπορεί να επιτρέψει στην Τουρκία να την εκβιάζει

Το μήνυμα πως η απάντηση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία πρέπει να είναι πάντοτε ξεκάθαρη και ενιαία και ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εκβιάζει», έστειλε, με συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της Αυστρίας αν υπάρξουν νέες προκλήσεις από την Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ο Αυστριακός καγκελάριος ανέφερε ότι «ελπίζουμε πως θα είναι δυνατό να σταματήσουν αντίστοιχες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων μελών της ΕΕ από την Τουρκία» και επισήμανε πως «είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι με τους γείτονές μας σε περίπτωση που τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα και να δρούμε συντεταγμένα σε πολιτικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε εντυπωσιασμένος και τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε αποφασιστικά και γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά τη διμερή σχέση Ελλάδας και Αυστρίας, ο καγκελάριος τη χαρακτήρισε «απίθανη και φοβερά δυνατή» και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης εργάζεται εξαιρετικά και αυτό με κάνει να θέλω να δουλέψω πολύ με εκείνον. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει γρήγορα να δημιουργήσουμε και πάλι μια ισχυρή οικονομία».

ΑΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρτς: Η Ε.Ε δεν μπορεί να επιτρέψει στην Τουρκία να την εκβιάζει"

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στη χώρα - Κανένας θάνατος

Σε 10 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στη Ροδόπη (3), στην Ξάνθη (1 στο Δήμο Μύκης) και στη Θεσπρωτία (2), ενώ τέσσερα είναι εισαγόμενα (δύο από πτήσεις και δύο από τον Προμαχώνα).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3266, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των 3266 κρουσμάτων, 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.


covid-xartis

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


covid-krousmata-thanatoi

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα  εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 283146 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5294 (1.9%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στη χώρα - Κανένας θάνατος"

Αρκτική: Καύσωνας με 38 βαθμούς στο πιο κρύο σημείο του πλανήτη

Η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών στην Αρκτική πιστεύεται ότι καταγράφηκε χθες σε πόλη της Σιβηρίας, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς Κελσίου!

Το θερμόμετρο έδειξε 18 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στην κωμόπολη Βερχογιάνσκ, κάπου 4.700 χλμ. ανατολικά της Μόσχας στον ποταμό Γιάνα της Γιακουτίας, μια περιοχή που το 2014 το Business Insider είχε χαρακτηρίσει «το πιο άθλιο μέρος της Γης», αφού τον χειμώνα ο υδράργυρος δείχνει συχνά κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα κατέχει και το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στον πλανήτη με -67,8 βαθμούς Κελσίου!

Επιστήμονες προέβλεπαν ότι τέτοιες θερμοκρασίες δεν επρόκειτο να καταγραφούν μέχρι το 2100 στην Αρκτική, πράγμα που σημαίνει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας ήλθε οκτώ δεκαετίες νωρίτερα και σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιασμό των κύκλων της ξηρασίας και των κυμάτων καύσωνα, που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των πυρκαγιών «ζόμπι».

Αν επιβεβαιωθεί η θερμοκρασία αυτή, θα αποτελεί νέο ρεκόρ για την Αρκτική, αφού το προηγούμενο κρατούσε από το 1915 η περιοχή Πρόσπεκτ Κρικ της Αλάσκα.

«Η υψηλότερη πιθανώς θερμοκρασία στην Αρκτική καταγράφηκε σήμερα. Αυτό που συμβαίνει φέτος στη Σιβηρία είναι απίστευτο» σχολίασε στο Τwitter ο μετεωρολόγος του CBS Τζεφ Μπαρντέλι.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκτική: Καύσωνας με 38 βαθμούς στο πιο κρύο σημείο του πλανήτη"

Απολύθηκε ζευγάρι καθηγητών του ΑΠΘ - Καταχράστηκε ευρωπαϊκά ερευνητικά κονδύλια 352.555 ευρώ

Ζευγάρι καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απολύθηκε οριστικά, καθώς μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διαπιστώθηκε ότι καταχράστηκαν 352.555 ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρευνας και το ποσό αυτό, το διέθεσαν για την αγορά αυτοκινήτων, οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς, εξόφληση φόρων, λογαριασμών κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, κατέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των ΑΕΙ, με την οποία παύθηκαν οριστικά από τα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα και τέθηκαν εκτός του ΑΠΘ.

Σε βάρος του ζεύγους στην Ποινική Δικαιοσύνη εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για κακουργηματική υπεξαίρεση, σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε., χρηματικού ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (352.555,65 ευρώ), κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, καθώς το ποσό υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, «ποσό το οποίο τους το είχαν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητάς τους ως εντολοδόχων και διαχειριστών ξένης περιουσίας».

Μετά από καταγγελίες στην OLAF για παρατυπίες στο πλαίσιο της διαχείρισης των χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επικεφαλής Αρχιτεκτονικών Σχολών (ENHSA) διενεργήθηκε έλεγχος από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) και την OLAF. Στην συνέχεια συντάχθηκε έκθεση, η οποία απεστάλη και στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όλα τα ευρήματα των ερευνών, το ζεύγος των πανεπιστημιακών διδασκάλων, με την ιδιότητά τους ως αναπληρωτές καθηγητές Τμήματος Σχολής του ΑΠΘ, είχαν οριστεί ο σύζυγος συντονιστής του προγράμματος ENHSA II και η γυναίκα του συντονίστρια του προγράμματος ENHSA III.

Τα προγράμματα αυτά, που χρηματοδοτούνταν από πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε., προέβλεπαν συνέδρια, έρευνες, μελέτες, δημοσιεύσεις και διακίνηση πληροφοριών σχετικών με την εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων στις χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε., μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ μετέφερε σταδιακά προκαταβολές στους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους που τηρούσαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Με τα κονδύλια αυτά το ζεύγος θα κάλυπτε τα έξοδα των συνεδρίων, της αποζημίωσης των συμμετεχόντων σε αυτά για έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διαβίωσης κ.λπ. και θα απέδιδε λογαριασμό μαζί με τα σχετικά παραστατικά (δικαιολογητικά έγγραφα για τα έξοδα).

Κάποια στιγμή, από τον Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επικεφαλής Αρχιτεκτονικών Σχολών κατατέθηκε στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό που είχε το ζεύγος στη Eurobank τα ποσά των 337.355 και 580.855 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στα τέλη συμμετοχής που κατέβαλαν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις των έργων ENHSA II και ENHSA III.

Ωστόσο, από τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει η πειθαρχική απόφαση, αντί να πληρωθούν οι δαπάνες των συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, το ζεύγος δαπάνησε 99.035,65 ευρώ για να καλύψει «προσωπικές τους δαπάνες ή δαπάνες συγγενικών τους προσώπων όπως έξοδα κατοικίας, μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς οικείων προσώπων, εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ασφαλιστικών δαπανών, φόρου οχημάτων, φόρου εισοδήματος και λοιπών φόρων, δαπανών τέκνων, αγορά αυτοκινήτων, εξόφληση πιστωτικών καρτών για αγορά οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, νοσοκομειακής περίθαλψης, υπηρεσιών ομορφιάς και εξόδων ασφάλισης».

Παράλληλα, παρακράτησαν «ως δικό τους το ποσό των 53.520 ευρώ, χωρίς να το αποδώσουν, όπως όφειλαν, στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κατόπιν αυτών, παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ τόσο για την κατάχρηση του ποσού των 352.555 ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια όσο και για: 1) παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, 2) απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος των ιδίων ή τρίτων προσώπων και αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για πανεπιστημιακό λειτουργό συμπεριφορά.

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που απαρτίζεται από δικαστές του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και πρυτάνεις, το ζεύγος υποστήριξε ότι τα χρήματα που δαπάνησαν για προσωπική χρήση τους και συγγενών τους δεν προέρχονται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά από προσωπικές αποταμιεύσεις, αποζημιώσεις που έλαβαν για συμμετοχή τους σε έργα ή προγράμματα της Ε.Ε. κ.λπ.

Σύμφωνα όμως με τους πειθαρχικούς δικαστές (με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο), τα στοιχεία που προσκόμισε το ζεύγος είναι γενικά και αόριστα, χωρίς πλήρη αριθμητική αντιστοίχιση με τα ελλείποντα ποσά και κατέληξαν ότι τα στοιχεία αυτά δεν κρίνονται επαρκή και ικανά να ανατρέψουν τα τεκμηριωμένα πορίσματα του ελέγχου της OLAF και του αρμόδιου οικονομικού πραγματογνώμονα, «από τα οποία προκύπτει τέλεση των αποδιδόμενων πράξεων» στο ζεύγος των καθηγητών.

Τελικά, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του «το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν στην περιουσία της Ε.Ε. αλλά και στο κύρος και την αξιοπρέπεια του ΑΠΘ και των πανεπιστημιακών λειτουργών του», έκρινε ότι η προσήκουσα και ανάλογη ποινή είναι αυτή της οριστικής παύσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύθηκε ζευγάρι καθηγητών του ΑΠΘ - Καταχράστηκε ευρωπαϊκά ερευνητικά κονδύλια 352.555 ευρώ"

Επιπλέον 109 νεκρούς και 7.728 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Ρωσία

Η Ρωσία κατέγραψε 7.728 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 584.680, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

«Κατά το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία επιβεβαίωσε 7.728 κρούσματα του κορονοϊού σε 84 περιοχές, εκ των οποίων τα 2.335 αφορούσαν ασυμπτωματικούς ασθενείς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από τα νέα κρούσματα τα 968 καταγράφηκαν στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε κατά 109 και ανήλθε σε 8.111.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιπλέον 109 νεκρούς και 7.728 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Ρωσία"

Δ. Μιχαηλίδου: Διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Για τη σχολική χρονιά 2020-2021, τα voucher θα είναι περίπου 20% περισσότερα

Mε πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς εκπροσώπησης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και, συγκεκριμένα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), το Σύλλογο Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδικών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε στέλεχος της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας, της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεωργίου Σταμάτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συνάντηση, τέθηκε το ζήτημα της προσαρμογής όλων των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στον κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων και στις προδιαγραφές της κατηγορίας χρήσης «Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια».

Οι φορείς συμφώνησαν με την κ. Μιχαηλίδου ότι, μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, δηλαδή έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020, όλες οι μονάδες θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί με τον ισχύοντα κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων, που αφορά στην κατηγορία χρήσης κτιρίων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας-Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί πλήρως συνολικά με τον κτιριοδομικό κανονισμό.

Παράλληλα, το υπουργείο χαιρετίζει την πρωτοβουλία των φορέων για τη διενέργεια έρευνας απογραφής των βρεφονηπιακών σταθμών, σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου και να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των φορέων της αγοράς αυτής.

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα της προσαρμογής όλων των μονάδων παιδικής προστασίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό Δ22/οικ. 11828/293/2017 Απόφαση (1157/Β) και, συγκεκριμένα, με το άρθρο 5 (κτιριοδομικό κανονισμό στην κατηγορία χρήσης «Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια» και «Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων»), με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν την κατηγορία χρήσης κτιρίων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, των Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και μονάδες απασχόλησης βρεφών και νηπίων), που ήδη λειτουργούν.

Στη συνάντηση, τονίστηκε από την κ. Μιχαηλίδου η διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Έτσι, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, τα voucher που θα δοθούν σε οικογένειες θα είναι περίπου 20% περισσότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των περισσοτέρων βρεφών, νηπίων και παιδιών, σε σταθμούς.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, «η ασφάλεια και η πυροπροστασία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, ειδικά όταν στα κτίρια φιλοξενούνται μικρά παιδιά».

«Στόχος μας είναι να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον γι’ αυτά, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, τους βρεφονηπιακούς με το παράλληλο πρόγραμμα, που σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά και παρέχοντας τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να φροντίσουν οι ιδιοκτήτες με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα πυρασφάλειας των κτιρίων τους» υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μιχαηλίδου: Διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς"

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές στις πολυκατοικίες

Έρχονται αλλαγές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Το πλάνο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δημιουργεί νέα δεδομένα και στις οικοδομές.
Ως το πλέον βασικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι φυσικά η φόρτιση. Έτσι, θα εγκατασταθούν φορτιστές για τον ανεφοδιασμό, ο οποίος πέρα από τα δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης που θα κατασκευαστούν, θα γίνεται και στα ιδιωτικά πάρκινγκ, κατά κανόνα τις νυχτερινές ώρες που το αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιείται.
Το νομοσχέδιο το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση, που τέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, προσδιορίζει το πλαίσιο για την εγκατάσταση των φορτιστών τόσο στα παλιά όσο και στα νέα κτίρια.
Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να προχωρήσουν παράλληλα η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης με την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών (σ.σ. αφού το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου). Αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγιστοποίηση του οφέλους των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι εκτός από το χαμηλότερο κόστος χρήσης θα μπορούν και να συμμετέχουν στην αγορά ρεύματος πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια από τη μπαταρία του αυτοκινήτου, σε ώρες αιχμής αν δεν το χρησιμοποιούν και φορτίζοντας την μπαταρία τις ώρες χαμηλής ζήτησης (π.χ. το βράδυ) όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης“η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόδα, είναι νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων. Η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει και σε αυτόν τον τομέα την χώρα μας στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων, καθώς δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για δίκυκλα και για ποδήλατα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πράσινες μεταφορές στην Ελλάδα”.
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
Στα νέα κτίρια (σ.σ. νοούνται όσα θα κατασκευαστούν με οικοδομικές άδειες που θα εκδοθούν μετά το Μάρτιο του 2021) θα εγκαθίστανται υποχρεωτικά υποδομή (καλωδιώσεις κλπ.) για εγκατάσταση φορτιστών στις θέσεις στάθμευσης. Στα κτίρια κατοικιών με περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης, η υποδομή θα κατασκευάζεται με την προοπτική να εγκατασταθούν φορτιστές σε όλες τις θέσεις στάθμευσης. Στα κτίρια μικτής χρήσης με περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης, η πρόβλεψη (που απορρέει και από την Κοινοτική νομοθεσία) είναι για ένα φορτιστή ανά πέντε θέσεις στάθμευσης.
Στα υφιστάμενα κτίρια (με οικοδομική άδεια ως την 1η Μαρτίου 2021) οι ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:
1.Με σύμφωνα γνώμη της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών μπορεί να εγκαθίσταται ξεχωριστή κοινόχρηστη παροχή η οποία θα επιτρέπει την τοποθέτηση φορτιστών.
2. Ο ιδιοκτήτης ή δικαιούχος αποκλειστικής χρήσης χώρου στάθμευσης μπορεί με δικές του δαπάνες να εγκαθιστά την υποδομή καλωδίωσης και το φορτιστή, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ιδιόκτητη παροχή ρεύματος. Η εγκατάσταση θα γίνεται με απλή γνωστοποίηση προς τον διαχειριστή του κτιρίου, ωστόσο η γενική συνέλευση μπορεί να εναντιωθεί με απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των ιδιοκτητών (τουλάχιστον πεντακόσια ένα χιλιοστά (501 / 1.000).
3. Σε υφιστάμενα κτίρια στα οποία γίνονται εργασίες ανακαίνισης τοποθετούνται οι υποδομές που προβλέπονται για τα νέα κτίρια (πρόβλεψη για φορτιστές σε όλες τις θέσεις στάθμευσης ή σε αναλογίες 1/5 και 1/10) εκτός αν το κόστος εγκατάστασης των καλωδίων και των φορτιστών υπερβαίνει το 7 % του συνολικού κόστους της ανακαίνισης του κτιρίου.
4. Σε υφιστάμενα κτίρια που δεν προορίζονται για κατοικία και διαθέτουν περισσότερες από είκοσι θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία θέση στάθμευσης με σημείο επαναφόρτισης ανά είκοσι θέσεις στάθμευσης έως την 1η Ιανουαρίου 2023.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης «η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόδα, είναι νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων. Η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει και σε αυτόν τον τομέα την χώρα μας στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων, καθώς δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για δίκυκλα και για ποδήλατα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πράσινες μεταφορές στην Ελλάδα”.
ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές στις πολυκατοικίες"

Συνελήφθη ο δράστης που βασάνισε 84χρονη στην Πρέβεζα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εχθές αργά το απόγευμα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σπίτι της στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης, πρόκειται για έναν άνδρα υπήκοο Πακιστάν, και πρόκειται μέσα στην ημέρα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ηλικιωμένη έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί βιασμό.

prevezatoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο δράστης που βασάνισε 84χρονη στην Πρέβεζα"

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές και το χαλάζι - Δείτε χάρτες

Τοπικές βροχέςκαταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το meteo.gr. τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. 

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο υετός που αναμένεται στο τρίωρο 12:00-15:00 (επάνω) και στο τρίωρο 15:00-18:00 (κάτω). Επίσης σημειώνονται με μπλε και κόκκινες κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. 
xalazi-1
xalazi-2
Όπως προκύπτει λοιπόν από τους χάρτες η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη είναι μεγάλη τόσο κατά τις μεσημεριανές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το πρώι της Κυριακής η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη.

Συγκεκριμένα: 

Για σήμερα Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο καιρού: Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές και το χαλάζι - Δείτε χάρτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news