facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Σκληρή αντίδραση Ρ. Μενέντεζ για τις προκλήσεις των Τουρκοκυπρίων – «Απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια»

Σκληρή γλώσσα κατά των σημερινών προκλήσεων των Τουρκοκυπρίων στη Νεκρή Ζώνη από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ που εξέδωσε ανακοίνωση.

Με μια αρκετά σκληρή γλώσσα και σε μια πολύ κοφτή γραπτή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: πρώτον, λέει ότι καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Πύλα.

Οι επιθέσεις εναντίον προσωπικού του ΟΗΕ, λέει ο κ. Μενέντεζ, συνιστούν παράνομη και απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια βάσει του διεθνούς δικαίου. Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις, προσθέτει ο κ. Μενέντεζ, πρέπει να αναλάβουν αμέσως την ευθύνη και να σταματήσουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες κλιμάκωσης των εντάσεων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των μελών της ειρηνευτικής δύναμης, αλλά και τη συνολική σταθερότητα στο νησί.

Πρέπει να σταματήσουν, όπως λέει, την κάθε είδους μη εγκεκριμένη κατασκευαστική δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία αποσκοπεί στην υπονόμευση της ειρηνευτικής αποστολής και της συμφωνημένης από όλα τα μέρη ουδέτερης ζώνης. Και τέτοιου είδους ενέργειες το μόνο που κάνουν, καταλήγει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, είναι να προωθούν την αστάθεια και τη βία. Καταλήγει λέγοντας ότι θα προτείνει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για να συμβάλει στην αναζωπύρωση της διαδικασίας για τις διαπραγματεύσεις για μια μακροπρόθεσμη λύση στο νησί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή αντίδραση Ρ. Μενέντεζ για τις προκλήσεις των Τουρκοκυπρίων – «Απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια»"

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Ζάκυνθο

Χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν λίγο μετά τις 23.00 η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (18/8) στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Στο σημείο έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Επίσης, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Την ίδια ώρα, σε άμεση ετοιμότητα ήταν σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Τσιλιβή προς παροχή συνδρομής, εάν ζητείτο.

Διαβάστε Περισσότερα » " Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Ζάκυνθο"

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (εικόνες & βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Τσιλιβή-Μπόχαλη στη Ζάκυνθο.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν τις 21.00 κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή της Ζακύνθου, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, το απόγευμα της Παρασκευής (18/8).

Στο προειδοποιητικό μήνυμα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ελαιώνες, ενώ στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ επιχείρησαν νωρίτερα 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Επίσης, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς αυτή την ώρα από την Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα οχήματα. Για την κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (εικόνες & βίντεο)"

Καιρός: Έρχεται δεκαήμερο «φωτιά» – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα κατά τις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την υπηρεσία meteo. Αιτία θα είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα οι εν λόγω αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5 °C θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 25/08 σε ύψος 1500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με την μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της περιόδου σύμφωνα με δεδομένα του διαστήματος 1991-2020.

Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες υψηλότερες των κανονικών για την εποχή.

Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Συνολικά λοιπόν, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες και παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα 21/08 θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 °C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29 °C.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται δεκαήμερο «φωτιά» – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου"

Τουρκοκύπριοι έριχναν κλωτσιές στον πεσμένο κυανόκρανο, στο έδαφος – Στο νοσοκομείο τρεις της UNFICYP

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρία μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP)  μετά την επίθεση που δέχθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της UNFICYP, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) πως τρία μέλη της UNFICYP τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι. Όλοι τους νοσηλεύονται. «Ο ένας δέχθηκε κλωτσιές όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος», είπε ο Σιντίκ.

Με ανακοίνωσή της η UNFICYP καταδίκασε την επίθεση εναντίον μελών της – Βρετανών και Σλοβάκων -καθώς και κατά οχημάτων της, τονίζοντας ότι η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της ειρηνευτικης δύναμης μετακινήθηκαν βιαίως από προσωπικό με στολές της τουρκοκυπριακής αστυνομίας, και στρατιωτικών, ανέφερε ένας μάρτυρας στο Reuters. Τουρκοκυπριακές μπουλντόζες είχαν μετακινήσει φορτηγά του ΟΗΕ, τσιμεντένιες κολώνες και συρματοπλέγματα στη νεκρή ζώνη που ελέγχει η δύναμη του ΟΗΕ.



Το συμβάν καταδίκασαν, εκτός των άλλων και οι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και υπονομεύουν την ικανότητα του ΟΗΕ να εκπληρώσει την ειρηνευτική εντολή του», ανέφεραν οι πρεσβείες τους σε κοινή τους ανακοίνωση.

Από ευρωπαϊκής πλευράς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε επίσης το επεισόδιο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκοκύπριοι έριχναν κλωτσιές στον πεσμένο κυανόκρανο, στο έδαφος – Στο νοσοκομείο τρεις της UNFICYP"

Καιρός αύριο: Ζέστη και μελτέμια – Έως τους 38 βαθμούς θα «πετάξει» ο υδράργυρος

Ζεστός αναμένεται ο καιρός αύριο Σάββατο, 19 Αυγούστου σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρά μελτέμια θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη και μελτέμια – Έως τους 38 βαθμούς θα «πετάξει» ο υδράργυρος"

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη ο οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα

Συνελήφθη το απόγευμα ο οπαδός του Παναθηναϊκού, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής.

Ο άνδρας, Έλληνας υπήκοος, φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Φέρεται επίσης να είχε συμμετάσχει σε επεισόδια στο παρελθόν και μάλιστα είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Έρχονται και άλλα εντάλματα σύλληψης

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αρχές εξετάζουν νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην ήδη σχηματισθείσα δικογραφία.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και κυρίως για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη ο οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη μετά την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τις 3 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσoτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ Αθήνα και Lευκωσία παραμένουν σε πλήρη συντονισμό σχετικά με την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη μετά την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ "

Κύπρος: Επίθεση Τουρκοκύπριων με μπουλντόζες στους άνδρες του ΟΗΕ - Δείτε τα βίντεο από τη «νεκρή ζώνη»

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία καταδικάστηκαν από τη Λευκωσία, την ΕΕ και την UNFICYP.

Άνδρες των Ηνωμένων Εθνών κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, ώστε να μπλοκάρουν τις εργασίες στον δρόμο, οι οποίες συνιστούν παράβαση του στάτους κβο. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με ομάδες Τουρκοκυπρίων να επιτίθενται σωματικά εναντίον κάποιων ανδρών της UNFICYP και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης.

Σε ανακοίνωσή της η UNFICYP καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ από άτομα της τουρκοκυπριακής πλευράς σήμερα το πρωί.

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Καταδικάζει η Λευκωσία

Η Λευκωσία καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, με την επίθεση κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), σημειώνοντας πως «προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, την ΕΕ, την ελληνική Κυβέρνηση και με την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών».

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε πως «η Κυβέρνηση καταδικάζει τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πύλας και την απαράδεκτη επίθεση εναντίον Βρετανών και Σλοβάκων μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ».

«Οι απειλές κατά της ασφάλειας ειρηνευτών του ΟΗΕ είναι καταδικαστέες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όπως ορθά αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης», επεσήμανε ο κ. Λετυμπιώτης.

«Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, την ΕΕ, την ελληνική Κυβέρνηση και με την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε επικοινωνία Μισέλ με Χριστοδουλίδη

Τα επεισόδια καταδικάζει με ανάρτηση του στο Twitter και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ τονίζει πως «η διασφάλιση της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων και η αποκλιμάκωση της κατάστασης πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα». Σε σχέση με το πιο θέμα ο κ. Μισέλ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

sigmalive  

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Επίθεση Τουρκοκύπριων με μπουλντόζες στους άνδρες του ΟΗΕ - Δείτε τα βίντεο από τη «νεκρή ζώνη» "

Πακιστάν: Συνελήφθησαν δύο χριστιανοί για βλασφημία, μετά το κάψιμο εκκλησιών από οργισμένα πλήθη μουσουλμάνων

Η αστυνομία συνέλαβε δύο χριστιανούς που κατηγορούνται για βλασφημία στο ανατολικό Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος, δύο ημέρες αφότου όχλος εξοργισμένων μουσουλμάνων έκαψε εκκλησίες και σπίτια στον οικισμό της μειονότητας, λέγοντας πως οι δύο άνδρες είχαν βεβηλώσει το Κοράνι.

Παραστρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει και φρουρούν τον οικισμό στο ανατολικό τμήμα της χώρας μετά τον βανδαλισμό από τον όχλο τουλάχιστον μίας μεγάλης και τεσσάρων μικρότερων εκκλησιών και την πυρπόληση δεκάδων σπιτιών.

Χριστιανικό νεκροταφείο βεβηλώθηκε επίσης στην περιοχή, όπως δήλωσαν κάτοικοι και ηγέτες της κοινότητας.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν και, αν και δεν έχει εκτελεστεί κανείς μέχρι τώρα μ’ αυτή την κατηγορία, πολλοί που κατηγορήθηκαν για βλασφημία έχουν λιντσαριστεί από εξαγριωμένα πλήθη.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Άνουαρ ουλ Χακ Κάκαρ δήλωσε σήμερα πως οι μειονότητες πρέπει να προστατευθούν πάση θυσία, υποσχόμενος να αναλάβει δράση εναντίον εκείνων που ενεπλάκησαν στη βία.

«Δεν θα υπάρξει καμία εύνοια. Δεν θα υπάρξει κανένας φόβος», δήλωσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει προσαγάγει μέχρι τώρα 128 ανθρώπους που εμπλέκονται στην επίθεση στη χριστιανική κοινότητα στην Τζαρανουάλα, στη βιομηχανική περιοχή της πόλης Φαϊζαλαμπάντ προχθές, Τετάρτη.

Η επίθεση συνεχίστηκε για περισσότερο από 10 ώρες χωρίς να υπάρξει επέμβαση από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσαν κάτοικοι και κοινοτικοί ηγέτες. Η αστυνομία αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τα χειρότερα.

Κάτοικοι δήλωσαν πως χιλιάδες μουσουλμάνοι υπό την ηγεσία τοπικών ιερωμένων έφεραν σιδηρογροθιές, ρόπαλα, μαχαίρια και στιλέτα στη διάρκεια των ταραχών.

Εκατοντάδες χριστιανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στον οικισμό και κατέφυγαν σε άλλη πλησίον περιοχή.

Οι εκτοπισμένες οικογένειες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους, δήλωσε στο Reuters ο Ακμάλ Μπάτι, ένας από τους ηγέτες της κοινότητας.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Ουάσινγκτον έχουν καλέσει τις πακιστανικές αρχές να διασφαλίσουν την προστασία των μειονοτήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πακιστάν: Συνελήφθησαν δύο χριστιανοί για βλασφημία, μετά το κάψιμο εκκλησιών από οργισμένα πλήθη μουσουλμάνων"

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο, 19 Αυγούστου. Σε επιφυλακή γι’ άλλη μια μέρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιών γι’ αύριο Σάββατο (19.08.2023), συνεχίζονται και οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο, 19 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

περιοχές Έβρου και Σαμοθράκη

Υψηλός κίνδυνος 3 σε:

Αττική Εύβοια και Σκύρο

Αργολίδα, Βοιωτία, Χαλκιδική, Καβάλα, Ροδόπη

περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης

Ιόνιο, Σποράδες, Θάσο, Λήμνο.

Παράλληλα, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ απευθύνεται και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν αγροτικές εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά και να επικοινωνούν αμέσως με το 199 σε περίπτωση πυρκαγιάς.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική"

Νέες συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο για κατάληψη αιγιαλού

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρήση αιγιαλού, χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου, σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο, συνελήφθησαν από κλιμάκια ελέγχων είκοσι δύο άτομα, ως ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι-νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις ισχύουσες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στη Μύκονο

  • Νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και ακόμη 17 άτομα, τα οποία προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. τμήματος ζώνης αιγιαλού-παραλίας χωρίς άδεια.
  • Προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές με 4 ξαπλώστρες σε κάθε μία από αυτές, καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ. χωρίς άδεια.

Στην Πάρο

  • Ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 206 σετ ομπρέλες-ανάκλινδρα καταλαμβάνοντας τμήμα χώρου αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια.
  • Προσωρινά υπεύθυνος τουριστικού καταλύματος που είχε εναποθέσει 12 ομπρέλες και 24 ανάκλινδρα και είχε εγκαταστήσει φράκτη μήκους 5 μέτρων και ξύλινο κιόσκι εντός αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια.

Στη Ρόδο

  • Προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 136 ομπρέλες και 272 ξαπλώστρες, από τις οποίες 20 ομπρέλες και 40 ξαπλώστρες βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα. Επίσης, στον χώρο είχαν αναπτυχθεί 220 τραπεζοκαθίσματα και υπήρχαν σταθερές ξύλινες κατασκευές, χωρίς έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιολογίας και άδεια χρήσης του αιγιαλού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο για κατάληψη αιγιαλού"

Ιταλία: Κόκκινος συναγερμός για καύσωνα σε 5 πόλεις – Προειδοποίηση για καταιγίδα στη Λομβαρδία

Νέο κύμα καύσωνα σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας. Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της χώρας, δήλωσαν μετεωρολόγοι την Παρασκευή, 18 Αυγούστου.

Πέντε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, η Φλωρεντία, η Μπολόνια, η Περούτζα, το Μπολτσάνο και η Μπρέσια κηρύχθηκαν σε κόκκινο συναγερμό για καύσωνα. Πορτοκαλί συναγερμός έχει κηρυχθεί στη Ρώμη, τη Λατίνα, τη Βερόνα, το Ριέτι το Φροζινόνε και το Καμπομπάσο.

Πορτοκαλί συναγερμός για καταιγίδες ισχύει για τη Λομβαρδία και κίτρινος για το Τρεντίνο, αφού καταιγίδες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες χθες, Πέμπτη, στο Πιεμόντε (Πεδεμόντιο).

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο αντικυκλώνας Νέρων αναμένεται να ανεβάσει τις θερμοκρασίες μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως και στα πρώτα δύο κύματα καύσωνα τον περασμένο μήνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Κόκκινος συναγερμός για καύσωνα σε 5 πόλεις – Προειδοποίηση για καταιγίδα στη Λομβαρδία"

Ιστιοφόρο με 90 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Αμοργού

Ιστιοφόρο σκάφος με 90 μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/8) στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αμοργού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του 112 λέγοντας ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη.

Οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε παράκτιο περιπολικό πλοίο του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λακκί της Λέρου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστιοφόρο με 90 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Αμοργού"

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τον «Γολγοθά» στην Αθηνών – Κορίνθου – Δίωξη στον οδηγό

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για όσα έλαβαν χώρα χθες, Πέμπτη (17.08.23) στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς για πάνω από 7 ολόκληρες ώρες, μετά το χθεσινό περιστατικό με τη φωτιά στο βυτιοφόρο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου, που παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε δίκη, ενώ παράλληλα διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου και αυτό γιατί η φωτιά φαίνεται να προήλθε από μηχανολογική βλάβη, καθώς το όχημα διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κλπ).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τον «Γολγοθά» στην Αθηνών – Κορίνθου – Δίωξη στον οδηγό"

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε ΗΠΑ, Δανία και Ισραήλ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές παρακολουθούν από κοντά μια νέα παραλλαγή του ιού της Covid-19, αν και «για την ώρα ο εν δυνάμει αντίκτυπος πολυάριθμων μεταλλάξεων της BA.2.86 είναι άγνωστος».

Ο ΠΟΥ αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή «στην κατηγορία των υπό παρακολούθηση παραλλαγών εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού (άνω του 30) των μεταλλάξεων του γονιδίου Spike που φέρει», γράφει ο οργανισμός στο επιδημιολογικό δελτίο του που είναι αφιερωμένο στην πανδημία της Covid-19 και δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη νύκτα.

Η πρωτεΐνη Spike είναι αυτή που δίνει στον ιό την ακανθώδη μορφή του και είναι αυτή που επιτρέπει στον SARS-CoV-2 να διεισδύει στα κύτταρα του ανθρώπου που προσβάλλει.

Προς το παρόν, αυτή η νέα παραλλαγή έχει εντοπισθεί μόνο στο Ισραήλ, στη Δανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σ' αυτές τις τελευταίες, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) ανέφεραν επίσης πως παρακολουθούν από κοντά την παραλλαγή, με μήνυμά τους που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Αυτή τη στιγμή έχουν επισημανθεί μόνο τέσσερις γνωστές γονιδιακές ακολουθίες αυτής της παραλλαγής, ενώ δεν είναι γνωστός ο επιδημιολογικός τους αντίκτυπος, εξηγεί ο ΠΟΥ. «Ο εν δυνάμει αντίκτυπος των μεταλλάξεων της BA.2.86 είναι αυτή τη στιγμή άγνωστος και αποτελεί αντικείμενο λεπτομερούς αξιολόγησης», διευκρινίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τη σημασία που έχει η παρακολούθηση και η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για να υπάρχει μια ακριβής και συνολική αντίληψη για την πανδημία της Covid-19.

Ο ΠΟΥ παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τρεις παραλλαγές ενδιαφέροντος (XBB.1.5, XBB.1.16 και EG.5) και επτά παραλλαγές χαρακτηρίζονται υπό επιτήρηση (BA.2.75, BA.2.86, CH.1.1, XBB, XBB.1.9.1, XBB.1.9.2 και XBB.2.3).

Στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είχαν δημιουργηθεί ειδικοί μηχανισμοί παρακολούθησης της παρουσίας του ιού της Covid-19 και των παραλλαγών του, οι μηχανισμοί αυτοί έχουν εν γένει διαλυθεί καθώς θεωρήθηκε ότι η απειλή είναι πλέον λιγότερο σοβαρή και δεν δικαιολογεί αυτές τις δαπάνες. Ο ΠΟΥ δεν έχει πάψει να καταγγέλλει αυτό τον «αφοπλισμό» και συνεχίζει «να καλεί για μια καλύτερη παρακολούθηση και ενημέρωση για την Covid-19, καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και να εξελίσσεται.

Μολονότι από τις αρχές Μαΐου ο ΠΟΥ δεν θεωρεί πλέον την πανδημία παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, «ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες, συνεχίζει να σκοτώνει και συνεχίζει να αλλάζει», υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Κατά την τελευταία περίοδο που εξετάσθηκε (από τις 17 Ιουλίου ως τις 13 Αυγούστου 2023), καταγράφηκαν περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο νέα κρούσματα της Covid-19 και περισσότεροι από 2.300 θάνατοι, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο Τύπου του ΠΟΥ. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν αντιστοίχως αύξηση κατά 63% και μείωση κατά 56% σε σχέση με την περίοδο των 28 προηγούμενων ημερών.

Στις 13 Αυγούστου 2023 είχαν καταγραφεί στον κόσμο περισσότερα από 769 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και περισσότεροι από 6,9 εκατομμύρια θάνατοι. Ο πραγματικός απόλογισμός των κρουσμάτων και των θανάτων πιστεύεται πως είναι πολύ βαρύτερος, καθώς πολλά κρούσματα δεν καταγράφονται.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε ΗΠΑ, Δανία και Ισραήλ"

Οι εξηγήσεις και το χρονικό με το βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου

Μπροστά στην διαχείριση μιας πρωτόγνωρης και εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης βρέθηκαν η αστυνομία και η πυροσβεστική με τα πάντα να παραλύουν σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η κρίση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν ενημερώθηκε η πυροσβεστική ότι ένα βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε πάνω από 7 τόνους υγραερίου είχε πιάσε φωτιά στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν τόσο ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν μελετήθηκαν προσεκτικά έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και για τον λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο γνώμονα την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων σε οχήματα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης και ενώ η επιχείρηση κράτησε 7 ολόκληρες ώρες απευθυνόμενες στους πολίτες που δικαίως αγανάκτησαν από την πολύωρη ταλαιπωρία οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας όχι μόνο περιέγραψαν το πολύωρο θρίλερ αλλά και σημείωναν ότι «η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση των εγκλωβισμένων οδηγών είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή».

«Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι οι αρμόδιες Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό σε συνθήκες πολύ αυξημένης κυκλοφορίας από την πρώτη στιγμή, με την κρίσιμη διαδικασία απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού να έχει δυναμικό χαρακτήρα και με την πραγματοποίησή της να μετατοπίζεται χρονικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα και μετά».

Άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την κατάσταση αλλά και έζησαν από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα και μέσα από το επιχειρησιακό κέντρο που είχε στηθεί εξηγούσαν ότι παρά το γεγονός ότι η φωτιά στο βυτιοφόρο έσβησε άμεσα,  διαπιστώθηκε διαρροή του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από 7,2 τόνους υγραερίου, μείγματος κίνησης για οχήματα.

Για τον λόγο αυτό και εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης, εφαρμόστηκε το Πρωτόκολλο Ενεργειών, με την παρουσία τεχνικού ασφαλείας για την απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου, ενώ με τη χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποιούνταν διαρκώς έλεγχος της θερμοκρασίας.

Η επιχείρηση που στήθηκε ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά καθώς καθ’ όλη τη διαδικασία της επιχείρησης απομάκρυνσης του επικίνδυνου φορτίου, το Πυροσβεστικό Σώμα την επιτηρούσε και από αέρος προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης κάθε λεπτό.

Η εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης καθώς υπάρχει η τραγική εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά του παρελθόντος.

Έτσι, τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα για τις ενέργειες απομάκρυνσης του επικίνδυνου υλικού. Πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα αλλά κυρίως εξαιρετικά απαιτητική, όσον αφορά στην ευαισθησία και την επικινδυνότητά της.

Ταυτόχρονα και με την ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων οδηγών να εντείνεται δόθηκαν οδηγίες στην ΕΛ.ΑΣ και από κοινού αστυνομικοί και πυροσβέστες τροφοδοτούσαν με νερό τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου όσο περισσότερους οδηγούς και επιβάτες μπορούσαν ενώ παράλληλα γίνονταν προσπάθειες να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Σε θέματα ασφάλειας δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις. Το αποτέλεσμα είναι που έχει σημασία ότι μετά από ένα τόσο σοβαρό περιστατικό το οποίο απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας», τόνιζε στο newsbeast.gr κυβερνητικός αξιωματούχος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εξηγήσεις και το χρονικό με το βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news