facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν την Τετάρτη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν την Τετάρτη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού"

Βουλή: Ψηφίστηκε η φοροαπαλλαγή του πτητικού επιδόματος και η εξόφληση των φόρων από αναδρομικά σε 48 δόσεις

Κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης/01/2022 με τίτλο "Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας". Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, "παρών" δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει αξιόπιστα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες και τις έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δεν διστάζει να λαμβάνει διαρκώς νέα μέτρα στήριξης, να ενισχύει και επικαιροποιεί μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα οφέλη της αναπτυξιακής διαδικασίας στο μέλλον. Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας γιατί διαθέτει δύο στοιχεία που συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα, δηλαδή την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα και κυρίως, μετρήσιμα αποτελέσματα. "Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να υποτιμήσει τη δεύτερη και μάλιστα σε μόνιμη βάση μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις λοιπές φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησής μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι πολίτες βλέπουν τη μείωση των φόρων και έχουν άμεσα ωφέλεια από αυτήν" τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Η κριτική της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στη διάταξη που αυξάνει (από 24 σε 48) τις δόσεις εξόφλησης οφειλών συνταξιούχων στην εφορία (από τη δήλωση αναδρομικών ποσών και συντάξεων προηγούμενων ετών) και τη διάταξη για την τρίμηνη παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας είπε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει άλλες διατάξεις όπως αυτή για την "απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή του πτητικού επιδόματος", ωστόσο διαφωνεί με τη φορολόγηση των ήδη περικομμένων αναδρομικών των συνταξιούχων, όπως και με το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Η αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Τόνια Αντωνίου ζήτησε ενημέρωση της Βουλής από την κυβέρνηση και από το ΤΑΙΠΕΔ για το πού οδεύει η ΛΑΡΚΟ, καθώς και την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου "το οποίο θα διασφαλίσει και την ανάκαμψη της επιχείρησης, αλλά βέβαια και τις θέσεις εργασίας". Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι η κυβέρνηση ζητά να επιστρέψουν το 25%-55% ενώ πρέπει να φορολογηθούν στην πηγή με 20%.

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι η ουσία για τη ΛΑΡΚΟ δεν βρίσκεται στην ολιγόμηνη παράταση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης, αλλά στο ότι "μέσω αυτής κερδίζετε χρόνο για να ολοκληρώσετε το έγκλημα", στο πλαίσιο του χαρίσματος των παραγωγικών δημόσιων επιχειρήσεων στους ιδιώτες. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι "όχι μόνο τους τα δώσατε λειψά και πετσοκομμένα", και "αντί να τους δώσετε και με τόκο μετά από την πολυετή καθυστέρηση [...] τολμάτε να παίρνετε πίσω τα μισά και πλέον με την υπερφορολόγησή τους.

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος εξέφρασε την αντίθεσή του με την καταβολή φόρων για τα αναδρομικά των συντάξεων, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι όποιοι επενδυτές ζήτησαν να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να γίνουν αποδεκτές περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες καθώς επίσης μια χαμηλή τιμή ρεύματος "που θα επιβαρύνει όλους εμάς".

Η αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα επανέλαβε το αίτημα του κόμματός της για διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους ενώ για τη ΛΑΡΚΟ είπε ότι μιλάμε για μια "μικρή παράταση της προαναγγελθείσας εκποίησης, του ξεπουλήματος της εμβληματικής ΛΑΡΚΟ".

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης, ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε ότι η κυβέρνηση διπλασίασε τον αριθμό των δόσεων από 24 σε 48, ενώ, προκειμένου να παρασχεθεί ικανός χρόνος στους συνταξιούχους να εντάξουν τις οφειλές τους στην προαναφερθείσα ρύθμιση, προβλέφθηκε ότι η καταβολή των φόρων από αναδρομικά ποσά συντάξεων δεν είναι απαραίτητη μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2022, αλλά παρατείνεται μέχρι την 15η Φεβρουαρίου του 2022. Υπενθύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών και ότι επέκτεινε την απόδοση των αναδρομικών για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016 και για όσους συνταξιούχους δεν είχαν ασκήσει αγωγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Όσο για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, είπε ότι αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί απέναντι στους εργαζόμενους της εταιρείας και στις οικογένειές τους, θα πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες: Πρώτον ότι η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια ΛΑΡΚΟ με αρνητική καθαρή θέση κατά 400 εκατ. ευρώ, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, με χρέη προς τη ΔΕΗ στα 365 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χώρα κλήθηκε παράλληλα να επιστρέψει παράνομες κρατικές ενισχύσεις ποσού 136 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, μόνη λύση για το μέλλον της εταιρείας ήταν η εύρεση ιδιώτη επενδυτή, λύση που, όπως είπε, είχε αποδεχθεί εγγράφως και ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για την τρέχουσα διαδικασία αναζήτησης επενδυτή είπε ότι την επόμενη βδομάδα το Δημόσιο θα θέσει το τελικό σχέδιο σύμβασης προς τους επενδυτές προκειμένου αυτοί να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές εντός τριάντα ημερών. Επίσης για τους εργαζόμενους είπε ότι θα υπάρξει αποζημίωση απόλυσης για το σύνολο των εργαζομένων με συνολικό κόστος 20 εκατομμύρια ευρώ, ένταξη σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους που είναι πάνω των 55 ετών, και για το προσωπικό που δεν θα αξιοποιηθεί από τη νέα ιδιοκτησία θα ενταχθεί σε προγράμματα εργασίας «Γέφυρα».

Σημειώνεται ότι με ευρύτατη πλειοψηφία (ναι: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, παρών το ΚΚΕ και κατά το ΜέΡΑ25) έγινε δεκτή τροπολογία για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και για τη ναυπήγηση Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η τροπολογία για την αναστολή κυρώσεων σε αυθαίρετα της ΛΑΡΚΟ και την επέκταση υποχρέωσης καταβολής περιβαλλοντικού τέλους σε παλαιά, ρυπογόνα οχήματα (Euro-5b) έγινε δεκτή από τη συμπολίτευση αλλά καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Ψηφίστηκε η φοροαπαλλαγή του πτητικού επιδόματος και η εξόφληση των φόρων από αναδρομικά σε 48 δόσεις"

«Καμπανάκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα: Επικαιροποιήστε τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας

Να επικαιροποιήσει τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας καλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προειδοποιητική επιστολή της.

Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, να επικαιροποιήσουν τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας, όπως απαιτείται από την οδηγία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας (2007/60/ΕΚ).

Οι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας, θα πρέπει να καλύπτουν τις γεωγραφικές περιοχές που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν, ενώ οι χάρτες κινδύνων πλημμύρας δείχνουν τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που συνδέονται με αυτά τα σενάρια πλημμύρας. Οι εν λόγω χάρτες αποτελούν τη βάση για την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας.

Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο τον Ιούλιο του 2021, ήταν η πιο πρόσφατη απόδειξη της σημασίας που έχουν η αξιολόγηση και η διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας για την προστασία της ζωής, των μέσων διαβίωσης και του περιβάλλοντος.

Τα κράτη μέλη όφειλαν να κοινοποιήσουν έως τον Δεκέμβριο του 2019 τις επικαιροποιήσεις που έκαναν στους πρώτους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνου πλημμύρας. 

Η προθεσμία για την ενημέρωση της Επιτροπής σχετικά με την επανεξέταση και την επικαιροποίηση των εν λόγω χαρτών, έληξε τον Μάρτιο του 2020. Δεδομένου ότι η Επιτροπή δεν έλαβε καμία πληροφορία σχετικά με τη διαδικασία από την Ελλάδα και τα άλλα έξι κράτη-μέλη, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές.

Τα εν λόγω επτά κράτη-μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν και να άρουν τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα: Επικαιροποιήστε τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας"

Σουηδία: «Λήξη της πανδημίας» παρά τις προειδοποιήσεις

Eνάντια στις προειδοποιήσεις επιδημιολόγων για υπομονή καθώς και πάλι οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 100, η κυβέρνηση της Σουηδίας κατήργησε σχεδόν όλους τους λίγους περιορισμούς της πανδημίας και σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την Covid-19. «Όσο γνωρίζουμε αυτή την πανδημία, θα έλεγα ότι έληξε», είπε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Δεν έληξε, αλλά όπως την γνωρίζουμε όσον αφορά τις γρήγορες αλλαγές και τους περιορισμούς έληξε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Covid δεν θα κατηγοροποιείται πλέον ως κίνδυνος για την κοινωνία.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας, η οποία καθόλη όλη τη διάρκεια της πανδημίας επέλεξε να μην προχωρήσει σε επιβολή lockdown, ανακοίνωσε ότι καταργείται η χρήση του πάσου εμβολιασμού και εφεξής μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν ξανά να παραμένουν ανοιχτά μετά τις 23:00 το βράδυ και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των πελατών. Τα όρια προσέλευσης για μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους καταργούνται.

Τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να τελούν υπό πίεση, ωστόσο, περίπου 2.200 ασθενείς με την νόσο νοσηλεύονται, σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το τρίτο κύμα την άνοιξη του 2021.

Καθώς ο αριθμός των δωρεάν τεστ μειώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και ουσιαστικά αυτά σταμάτησαν από σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

«Θα έπρεπε να έχουμε λίγη περισσότερη υπομονή, να περιμένουμε τουλάχιστον μια-δυο εβδομάδες ακόμα. Και είμαστε μια αρκετά πλούσια χώρα για να συνεχίσουμε τα τεστ», δήλωσε ο Φρέντρικ Έλγκ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουμέα και ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της πολιτικής της σουhδικής κυβέρνησης για την μη επιβολή περιορισμών κατά της εξάπλωσης της νόσου.

«Η ασθένεια εξακολουθεί να είναι μια τεράστια δοκιμασία για την κοινωνία», είπε.

Η Υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η διεξαγωγή τεστ σε μεγάλη κλίμακα έχουν μεγάλο κόστος σε σχέση με τα οφέλη. Η Σουηδία ξόδεψε εβδομαδιαίως περίπου 500 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (55 εκατομμύρια δολάρια) σε τεστ για τις πρώτες πέντε εβδομάδες του τρέχοντος έτους και περίπου 24 δισεκατομμύρια κορώνες από την έναρξη της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο η χώρα κατέγραψε 114 νέους θανάτους ανθρώπων που είχαν διαγνωσθεί με τον νέο κορονοϊό. Συνολικά, 16.182 άνθρωποι έχουν πεθάνει είτε από τον ιό είτε ενώ έχουν μολυνθεί από αυτόν. Ο αριθμός των θανάτων κατά κεφαλήν είναι πολύ υψηλότερος συγκριτικά με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες, αλλά χαμηλότερος από όσο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: «Λήξη της πανδημίας» παρά τις προειδοποιήσεις"

Καταδίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου: Δυσαρεστημένη με την απόφαση η 30χρονη καταγγέλλουσα

Δυσαρέσκεια προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου στην 30χρονη πρώην σύντροφο του άλλοτε μέλους του «Ράδιο Αρβύλα». Υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών εν αγνοία της είναι κακούργημα κι όχι πλημμέλημα.

Αν και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έλαβε την ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα, η δικηγόρος της 30χρονης καταγγέλλουσας επικρίνει τη δικαστική απόφαση να μην χαρακτηριστεί τελικά κακούργημα η πράξη του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, η κ. Αντιγόνη Πρίλη, μιλώντας στον ANT1, επισήμανε πως δεν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και καθώς ακολουθούν ακόμη δύο δικαστήρια, θα πρέπει να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και να χαρακτηριστεί είτε ως πλημμέλημα είτε ως κακούργημα σε όλες.

Στην ερώτηση για το πώς αντέδρασε η 30χρονη στην απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Αντιγόνη Πρίλη είπε χαρακτηριστικά: «Ορθά το αναφέρετε. Είναι η ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα. Όμως, είναι δυσαρεστημένη η εντολέας μου που δεν χαρακτηρίστηκε ως κακούργημα. Είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη που υπέστη η εντολέας. Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη».

Όσον αφορά την επιλογή του Στάθη Παναγιωτόπουλου να μην παραστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Ειλικρινά πίστευα ότι θα εμφανιστεί αν μη τι άλλο κατά μέτωπο και να πάρει μία θέση και να μην αφήνει την κοινή γνώμη και το δικαστήριο να εικάζει τα κίνητρά του. Με απογοήτευσε ως άνθρωπος…»!

Υπενθυμίζεται πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα στον τόπο κατοικίας του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου: Δυσαρεστημένη με την απόφαση η 30χρονη καταγγέλλουσα"

Καιρός αύριο: Επιμένει ο παγετός παρά την άνοδο της θερμοκρασίας – Υποχωρούν οι άνεμοι

Βελτιώνεται ο καιρός αύριο Πέμπτη (10.02.2022) και παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ο παγετός παραμένει.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόνησσο, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας στα ανοιχτά του Ιονίου βόρειοι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην Κρήτη νεφώσεις με πιθανότητα
τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένει ο παγετός παρά την άνοδο της θερμοκρασίας – Υποχωρούν οι άνεμοι"

Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία βρήκε τους ανήλικους χούλιγκαν που τσάκισαν στο ξύλο 15χρονο αγόρι στη νέα παραλία

Η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών έφερε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, ταυτοποιήθηκαν οι χούλιγκαν που χτύπησαν ανελέητα ένα 15χρονο αγόρι στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Το κίνητρο των δραστών ήταν οπαδικό. Σύντομα οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η κρατική τηλεόραση έφερε στο φως της δημοσιότητας την επίθεση μιας ομάδας νεαρών χούλιγκαν εναντίον δύο παιδιών στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου.

Το χρονικό της επίθεσης

Μια ομάδα δέκα ανήλικων εντόπισε τα δύο αδέρφια, ηλικίας 14 και 15 ετών, να περπατούν στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Τους φώναξαν: «Ελάτε εδώ». Τα δύο αδέρφια φοβήθηκαν και άρχισαν να απομακρύνονται. Τότε η συμμορία των χούλιγκαν τους κυνήγησε. Τα αδέρφια το έβαλαν στα πόδια. Ο 14χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί. Οι δράστες κατάφεραν και έπιασαν τον 15χρονο. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν. Ένας από αυτούς του είπε: «Πάρε τα χέρια από το πρόσωπο να δούμε αν είσαι σκουλήκι». Συνέχισαν να τον χτυπούν για περισσότερο από 1 λεπτό. Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου Makedonia Palace κινήθηκε προς το σημείο και έδωσε τέλος στο μαρτύριο του 15χρονου. Οι νεαροί χούλιγκαν αποχώρησαν.

Η αποτελεσματική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο αδέρφια ειδοποίησαν τη μητέρα τους. Η Αστυνομία δεν κλήθηκε στο σημείο. Οι γονείς των δύο παιδιών μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας και υπέβαλαν μήνυση. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας σε συνεργασία με εκείνους του οικείου Τμήματος Ασφαλείας ξεκίνησαν να αναζητούν στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό για να εντοπίσουν τους χούλιγκαν. Μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους. Μπόρεσαν και ταυτοποίησαν τους 5 από τους 10 δράστες. Όλοι τους είναι ηλικίας 16 έως 18 ετών. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωποι με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού, ενώ εξετάζεται η ενεργοποίηση των διατάξεων του αθλητικού νόμου.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία βρήκε τους ανήλικους χούλιγκαν που τσάκισαν στο ξύλο 15χρονο αγόρι στη νέα παραλία "

Φθιώτιδα: Έβαλαν τρεις φορές μαθήτρια Δημοτικού σε λάθος σχολικό για να γυρίσει σπίτι της

«Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού», έλεγε ο αρχαίος ποιητής θέλοντας να τονίσει ότι δεύτερη φορά το ίδιο λάθος δε συγχωρείται αν θέλουμε να θεωρούμαστε σοφοί.

Φανταστείτε το ίδιο λάθος να γίνει και τρίτη φορά! Άραγε ποια δικαιολογία υπάρχει για αυτούς που υπέπεσαν στο ίδιο σφάλμα τρεις φορές;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Στην αρχή του σχολικού έτους, δύο κοριτσάκια από την Τσούκα του Δήμου Μακρακώμης, που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο δημοτικό («πρωτάκια»), δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους, με τους γονείς τους να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Τελικά μετά από 1,5 ώρα αγωνίας τα κοριτσάκια είχαν εντοπιστεί στο λεωφορείο που επέστρεφε από Τυμφρηστό, καθώς τα είχαν βάλει σε λάθος γραμμή!

Το απαράδεκτο αυτό λάθος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δυστυχώς έγινε ξανά την Τετάρτη (9/2) με το ένα κοριτσάκι, καθώς ήταν μόνο του αυτή τη φορά από την Τσούκα. Ειδικότερα το αντιλήφθηκε ο οδηγός του λεωφορείου, όταν έφτασε στο Γυμνάσιο για να πάρει τα υπόλοιπα παιδιά και σε συνεννόηση με τον συνάδελφό του της άλλης γραμμής, το κοριτσάκι πήρε το σωστό λεωφορείο!

Πλέον όμως η μικρή φοβάται να πάει σχολείο, όπως λέει στο LamiaReport ο πατέρας της. Μάλιστα όπως μας είπε, δεν είναι η δεύτερη φορά αλλά η τρίτη που συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Συνέβη ακόμη μια φορά μετά το πρώτο περιστατικό του Σεπτεμβρίου και έδωσε ξανά τόπο στη οργή. Τώρα όμως είναι αποφασισμένος να ζητήσει ευθύνες. «Ας μην μπουν στον κόπο να μου δώσουν εξηγήσεις ή να ψάξουν για δικαιολογίες, θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου», ξεκαθαρίζει ο πατέρας του κοριτσιού, τονίζοντας την αγανάκτησή του για όσα συνέβησαν σε βάρος του παιδιού του.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Έβαλαν τρεις φορές μαθήτρια Δημοτικού σε λάθος σχολικό για να γυρίσει σπίτι της"

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που κατατέθηκε στη Βουλή

Στη Βουλή κατατέθηκε, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης εντός του Ιανουαρίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, «που αποτελεί το επιστέγασμα των πρωτοβουλιών οι οποίες έχουν ήδη αναληφθεί για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του πιο προβληματικού φορέα της δημόσιας διοίκησης, με τον οποίο συναλλάσσονται καθημερινά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι και 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες εστιάστηκαν στην επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων (και είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση 225.000 κύριων συντάξεων πέρυσι, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ) και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με επιστέγασμα τον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1555, που έχει δεχθεί πάνω από 1 εκατομμύρια κλήσεις – εκ των οποίων το 80% περίπου αφορούσε στον ΕΦΚΑ – που έχουν απαντηθεί σε πρώτο επίπεδο σε ποσοστό πάνω από 85%.

Το νομοσχέδιο, που θα ξεκινήσει να συζητείται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, αποτελεί μια ακόμα πιο ουσιαστική παρέμβαση σε μονιμότερη βάση, με την οποία:

  • επιδιώκεται η προσέλκυση υψηλού επιπέδου στελεχών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα,
  • θεσπίζεται σύστημα κινήτρων, αλλά και ελέγχων για τους υπαλλήλους,
  • επιταχύνονται οι προμήθειες και
  • εισάγονται ρυθμίσεις για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του φορέα».

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης  

Χατζηδάκης: Παρέμβαση για έναν ΕΦΚΑ λειτουργικό και αποτελεσματικό

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα, επιβεβαιώνει τη βούλησή μας να μετατρέψουμε τον ΕΦΚΑ από πρωταγωνιστή ιστοριών καθημερινής τρέλας και ταλαιπωρίας σε ασφαλιστικό οργανισμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των υπαλλήλων και κυρίως πολύ καλύτερη την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Για να γίνει αυτό, οφείλουμε να διορθώσουμε τις παθογένειες δεκαετιών, να απαλείψουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ξεπεράσουμε παρωχημένες πρακτικές και αντιλήψεις.

Δεν επενδύουμε στην ακινησία, αλλά σε στοχευμένες κινήσεις για έναν ΕΦΚΑ λειτουργικό και αποτελεσματικό, ικανό να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες τόσο των πολιτών, όσο και των εργαζομένων του».

ΕΦΚΑ 

Ποιες οι βασικές ρυθμίσεις

Οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

  1. «Προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης γενικών διευθυντών και διευθυντών με τριετή θητεία (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ) τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Η πρόσληψη θα γίνεται με διαφανείς διαδικασίες (δημόσια προκήρυξη, με απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ), σύμπραξη του ΑΣΕΠ και κίνητρα προσέλκυσης, με στόχο την ανανέωση στα ανώτερα κλιμάκια με υψηλού επιπέδου στελέχη, ικανά να ανταποκριθούν στα μεγέθη του Οργανισμού και στις προκλήσεις του μετασχηματισμού του.
  2. Προσδιορίζεται σύστημα επιβράβευσης παραγωγικότητας σε όλον τον ΕΦΚΑ. Ξεκινώντας από τις λειτουργίες της εκκαθάρισης των συντάξεων και εξυπηρέτησης των πολιτών, το πριμ θα συνδέεται με συγκεκριμένους στόχους, που μπορεί να τίθενται, σύμφωνα με τις ανάγκες ανά γενική διεύθυνση, ανάλογα με το αντικείμενο και τις προτεραιότητες του φορέα. Το σύστημα αυτό συνοδεύεται και από αντίστοιχο σύστημα ελέγχου και λογοδοσίας, όπως περιγράφεται παρακάτω.
  3. Συστήνεται Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών για την πιο συστηματική αντιμετώπιση των καταγγελιών που αφορούν στον ΕΦΚΑ. Η Μονάδα, επικεφαλής της οποίας θα είναι πρώην ανώτερος δικαστικός (αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου), θα επιφορτιστεί με την άμεση διερεύνηση καταγγελιών και αιτημάτων και τη διενέργεια αυτεπάγγελτων ελέγχων (π.χ. επί υπέρμετρων καθυστερήσεων). Αν με το πόρισμα της Μονάδας διαπιστώνεται η τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος, τότε ο επικεφαλής θα παραγγέλλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, που θα είναι δεσμευτική για τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
  4. Επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαδικασίες στα πειθαρχικά συμβούλια του ΕΦΚΑ έχουν αυτήν τη στιγμή μέσο χρόνο ολοκλήρωσης τα δύο έτη. Ειδικότερα, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης θα γίνεται σε έναν μήνα (αντί τριών μηνών) και θα ολοκληρώνεται σε έναν μήνα από την κλήση σε απολογία (αντί δύο μηνών). Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμεροληψίας των ελέγχων, οι ΕΔΕ θα διενεργούνται υποχρεωτικά από υπάλληλο άλλου υπουργείου και θα περατώνονται σε έναν μήνα. Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ θα συγκροτείται με τρία μέλη (πρόεδρος δικαστικός, πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μόνιμος υπάλληλος εκτός υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), χωρίς συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Θα είναι αρμόδιο για όλες τις υποθέσεις που εκκινούν, μετά τη δημοσίευση του νόμου και για τις εκκρεμείς διαδικασίες, εφόσον δεν έχουν εισαχθεί προς κρίση. Η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποσκοπεί στην ενίσχυση του πνεύματος λογοδοσίας στους υπαλλήλους, ώστε να είναι σαφές ότι, μαζί με την επιβράβευση για την επίτευξη στόχων, θα ελέγχονται για την εκτέλεση του έργου τους.
  5. Καθίσταται πιο ευέλικτο το σύστημα των προμηθειών, ώστε να δοθεί τέλος σε φαινόμενα, όπως η μη έγκαιρη προμήθεια αναλώσιμων, ανταλλακτικών και η δυσκολία αντικατάστασης παρωχημένου εξοπλισμού (π.χ. Η/Υ, κλιματιστικά, κ.λπ.). Στην ίδια λογική της αύξησης της ταχύτητας και της ευελιξίας καταργούνται μια σειρά από παρωχημένες διατάξεις που προβλέπουν χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για δαπάνες που αφορούν τον ΕΦΚΑ (έγκριση για τη σκοπιμότητα ανάθεσης υπηρεσιών μηχανοργάνωσης, εργασιών συντήρησης, κλπ) και παρεμποδίζουν τη δράση της διοίκησης.
  6. Προωθείται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, μέσω σύστασης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, με τίτλο “Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ”, που θα υπόκειται σε αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, με αυξημένα εχέγγυα διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και δυνατότητα αξιοποίησης των καλών πρακτικών του ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα διαθέτει. Είναι ενδεικτικό ότι ο φορέας διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ και τουλάχιστον το 20%, που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας, μένει τελείως αναξιοποίητο, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων και προσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα. Η ενεργότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, μέσω της νέας εταιρείας, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που κατατέθηκε στη Βουλή"

Δήμος Αθηναίων: Μόνιμος σταθμός μεταφόρτωσης στον Ελαιώνα – Νέα εποχή καθαριότητας

Μόνιμο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα κατασκευάσει ο Δήμος Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Τον «ακρογωνιαίο λίθο» στον τομέα της καθαριότητας βάζει η δημοτική αρχή της Αθήνας με τη δημιουργία του πρώτου μόνιμου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή του Ελαιώνα.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο έργο υποδομής στην αποκομιδή και διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, το οποίο θα θέσει τα νέα «θεμέλια» στην καθαριότητα της πόλης.

Ο σύγχρονος ΣΜΑ, που η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, έρχεται να κεφαλαιοποιήσει την ήδη τεράστια επένδυση που έχει γίνει από τη δημοτική αρχή στα σύγχρονα απορριμματοφόρα, τα σάρωθρα, τις ηλεκτρικές σκούπες, τους βυθιζόμενους κάδους – που σύντομα θα αντικαταστήσουν τους παλαιούς υπέργειους -, τα οικολογικά καλαθάκια κλπ.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει το νέο μοντέλο καθαριότητας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της μητροπολιτικής Αθήνας, στη φιλοσοφία «καθαρή πόλη, κάθε μέρα και κάθε ώρα», στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των απορριμμάτων, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών.

Δήμος Αθηναίων: Τα οφέλη

Παράλληλα με τη μείωση του λειτουργικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, η δημιουργία του ΣΜΑ, ουσιαστικά θα επιταχύνει τους ρυθμούς αποκομιδής από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, καθώς θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στόλου των απορριμματοφόρων, θα μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους (λιγότερα δρομολόγια) και θα περιορίσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση (μείωση των αέριων εκπομπών). Ταυτόχρονα, λόγω της συμπίεσης, ο όγκος των απορριμμάτων θα μειώνεται στο μισό – πλεονέκτημα που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χώρου στον ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

«Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου που η πόλη έχει ανάγκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα έργο που ίσως οι Αθηναίοι δε θα συναντήσουν μπροστά τους, ωστόσο τα οφέλη του θα είναι εμφανή κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ψηλά τον πήχη στην καθαριότητα, εκσυγχρονίζοντας τον στόλο και εντατικοποιώντας το έργο της αποκομιδής σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Με τη δημιουργία του μόνιμου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, η πόλη αποκτά ένα πολύτιμο «εργαλείο» που όχι μόνο αλλάζει τη νοοτροπία στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά προσφέρει και μία σειρά από διαδοχικά οφέλη, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Καθαρότερη πόλη, εξοικονόμηση πόρων, μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση», τόνισε κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του ΣΜΑ στον Ελαιώνα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τι είναι ο ΣΜΑ

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι ένας ειδικός χώρος που φιλοξενεί μεγάλα κοντέινερ. Κάθε φορά που ένα κοντέινερ γεμίζει, μεταφέρεται στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).

Στον χώρο του ΣΜΑ θα κατασκευαστούν τρία αυτόματα συγκροτήματα εναλλαγής κοντέινερ τεσσάρων θέσεων, με δυναμικότητα, ανά ημέρα:

– Συμπίεσης και μεταφόρτωσης 400 – 600 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων.

– Τεμαχισμού και μεταφόρτωσης 50 τόνων ογκωδών απορριμμάτων

– Τεμαχισμού και μεταφόρτωσης 35 τόνων πράσινων απορριμμάτων.

Στον ίδιο χώρο, θα δημιουργηθούν σημεία στάθμευσης κοντέινερ και άλλων οχημάτων, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΣΜΑ. Ο Σταθμός θα διαθέτει πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των απορριμμάτων που φθάνουν στον χώρο, ενώ μέσω του ίδιου συστήματος θα ελέγχεται και η τήρηση περιβαλλοντικών όρων του συνόλου του έργου.

Οι προδιαγραφές του έργου

Το έργο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντάσσεται πλήρως στον πολεοδομικό ιστό και στο αστικό τοπίο της περιοχής του Ελαιώνα και οι μελέτες έχουν εγκριθεί από αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή. Ταυτόχρονα, έχουν ληφθεί υπόψη τόσο οι περιβαλλοντικοί κανόνες που προκύπτουν από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσο και οι κανόνες ασφάλειας και λειτουργικότητας του έργου. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια των εργασιών προβλέπεται καθημερινή παρουσία αρχαιολόγων στο σημείο, προκειμένου να υπάρχει εποπτεία στην περίπτωση που προκύψουν αρχαιολογικά ευρήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή του ΣΜΑ, προβλέπεται η υλοποίηση έργων πρασίνου, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής.

Οι υποδομές του ΣΜΑ

Αναλυτικά, στον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα κατασκευαστούν οι εξής κτιριακές υποδομές:

– Εγκαταστάσεις Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με όλα τα σύγχρονα συστήματα (σύστημα αποκονίωσης – απόσμησης, ηλεκτρονική παρακολούθηση χώρου και περιβαλλοντικών όρων, σύγχρονα μηχανήματα)

– Συνεργείο – πλυντήριο οχημάτων

– Φυλάκιο – ζυγιστήριο

– Κτίριο διοίκησης

– Κτίριο καυσίμων

– Κτίριο ενέργειας

– Δεξαμενές ομβρίων, λυμάτων, γεφυροπλάστιγγες και λοιπά συνοδευτικά έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου.

Το έργο σε αριθμούς

– Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 13.766.226€ και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ).

– Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δημιουργείται σε χώρο έκτασης 19.500 τ.μ.

– 28 μεγάλα κοντέινερ συμπιέζουν τα απορρίμματα – κάθε κοντέινερ έχει χωρητικότητα 17 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων.

– Μέσα σε μία ώρα ο Σταθμός δέχεται έως και 20 μεγάλα απορριμματοφόρα και περίπου 160-170 τόνους απορριμμάτων – Αυτό σημαίνει λιγότερα δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ και αύξηση των δρομολογίων αποκομιδής στις γειτονιές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Μόνιμος σταθμός μεταφόρτωσης στον Ελαιώνα – Νέα εποχή καθαριότητας"

Εργαζόμενοι «Αυγής»: Μιλούν για νέο σχέδιο της Κουμουνδούρου για περικοπές στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα δεχθούμε τον διαχωρισμό της ΑΥΓΗΣ» δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι οποίοι επανήλθαν εκ νέου σήμερα συγκαλώντας Γενική Συνέλευση, με αφορμή το πρόγραμμα εξυγίανσης του κομματικού Ομίλου, το οποίο έλαβε, ωστόσο, ομόφωνα το «πράσινο φως» από την ηγετική ομάδα, σε ειδική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, προ εβδομάδων.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «ενημερωθήκαμε πως στο ΔΣ του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ανακοινώθηκε η πρόθεση να περικοπεί κατά 1εκ ευρώ η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο και να εξαλειφθούν 15 θέσεις εργασίας στο σταθμό και την ΑΥΓΗ, μέσω της εξώθησης εργαζομένων σε αποχώρηση» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής», συμπληρώνοντας ακόμη πως δεν τους «έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης» του μέσου.

Οι ίδιοι περιγράφουν ότι «ήδη το κλίμα πιέσεων σε συναδέλφους εντός της εφημερίδας είναι ορατό και προειδοποιούμε πως, μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, έστω κι ένας εργαζόμενος να εκδιωχθεί, θα είναι αιτία ευθείας σύγκρουσης». Απευθυνόμενοι προς τη διοίκηση του Ομίλου καταλήγουν λέγοντας πως «αν θέλουν να αναδιαρθρώσουν δαπάνες, ας επαναφέρουν το πλαφόν στα υψηλόμισθα στελέχη και ας σταματήσουν την περιττή ενοικίαση διευθυντικών γραφείων στον 4ο όροφο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων Αυγής: «Δεν θα δεχθούμε τον διαχωρισμό της ΑΥΓΗΣ»

Να επανέλθει με σύμβαση αορίστου χρόνου η συναδέλφισσα του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που απολύθηκε

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 8/2 ομόφωνα με 35 ψήφους αποφάσισε τα εξής:

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στη συναδέλφισσα με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, που απολύθηκε, και στηρίζουμε τα αιτήματα της συνέλευσης των εργαζομένων στο σταθμό για άμεση επαναφορά της στην εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός πως παρότι δεν έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αναμένεται, εντούτοις δρομολογούνται κινήσεις στο εσωτερικό μας με στόχο τον διαχωρισμό της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, με τη διοίκηση να διαρρέει ότι θα υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, με άλλους να εργάζονται στο καθημερινό, άλλοι στο κυριακάτικο, κι άλλοι και στα δύο. Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εφημερίδα είναι ΕΝΙΑΙΑ, καθημερινή, κυριακάτικη και ηλεκτρονική έκδοση, και δεν θα δεχθούμε κανέναν διαχωρισμό που απαξιώνει οποιοδήποτε τμήμα της και θα οδηγήσει στον αργό θάνατο αρχικά του καθημερινού, το οποίο έχει μειωθεί ήδη στις 24 σελίδες και για το οποίο η σημερινή διοίκηση εισηγήθηκε το κλείσιμό του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εκ των ων ουκ άνευ αλληλοτροφοδότηση και διασύνδεση έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης δεν λειτουργεί επαρκώς, καθώς, εδώ και αρκετό διάστημα λιγότερα ρεπορτάζ της έντυπης ανεβαίνουν στο σάιτ για αδιευκρίνιστο σε μας λόγο.

Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΥΓΗΣ παραμένει εξαφανισμένο με τα χιλιάδες ρεπορτάζ και έρευνες των δημοσιογράφων των προηγούμενων ετών να παραμένουν στο σάιτ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και δύο χρόνια της διοίκησης ότι το θέμα θα λυθεί, με συνέπεια την απαξίωση και προσβολή της επαγγελματικής μας υπόστασης. Πλέον δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας για τη βλάβη που προκαλείται στην υπόσταση και την προσωπικότητά μας.

Στο σκέλος των οικονομικών, ενημερωθήκαμε πως στο ΔΣ του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ανακοινώθηκε η πρόθεση να περικοπεί κατά 1εκ ευρώ η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο και να εξαλειφθούν 15 θέσεις εργασίας στο σταθμό και την ΑΥΓΗ, μέσω της εξώθησης εργαζομένων σε αποχώρηση. Ήδη το κλίμα πιέσεων σε συναδέλφους εντός της εφημερίδας είναι ορατό και προειδοποιούμε πως, μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, έστω κι ένας εργαζόμενος να εκδιωχθεί, θα είναι αιτία ευθείας σύγκρουσης. Αν θέλουν να αναδιαρθρώσουν δαπάνες, ας επαναφέρουν το πλαφόν στα υψηλόμισθα στελέχη και ας σταματήσουν την περιττή ενοικίαση διευθυντικών γραφείων στον 4ο όροφο.

Τέλος, έγκαιρα προειδοποιούμε πως παρά τη σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών συνδρομών χάρη στη στήριξη του κόσμου, ακόμη και σήμερα το σύστημα προσέλκυσης και διατήρησης συνδρομητών παραμένει ανοργάνωτο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένας υπεύθυνος και με το όλο σύστημα να λειτουργεί χάρη στον κόπο και το φιλότιμο 4-5 εργαζόμενων του διοικητικού τμήματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εργαζόμενοι «Αυγής»: Μιλούν για νέο σχέδιο της Κουμουνδούρου για περικοπές στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ"

Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο οι παραγωγοί του Τυρνάβου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σήμερα, το απόγευμα, αγρότες από τον Τύρναβο και τα γύρω χωριά έκλεισαν τον δρόμο στην Εθνική Οδό Λαρίσης-Κοζάνης και έκαψαν το τσίπουρο της περιοχής, βάζοντας φωτιά σ’ ένα σημείο της ασφάλτου.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η μετονομασία του προϊόντος (τσίπουρο Τυρνάβου) που παράγουν οι ίδιοι στα καζάνια τους, σε απόσταγμα φρούτων, ονομάζοντάς το «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρου».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τόνισε στο GRTimes.gr πως η «ονομασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι το παν για την περιοχή, και με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «καίγεται» η αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, παραδίδοντας το τσίπουρο στις μεγάλες ποτοβιομηχανίες.

Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (ύψος του Τυρνάβου) λίγο μετά τις 17:00 μ.μ., στήνοντας μπλόκο στο δρόμο, όπως πραγματοποιείται καθημερινά για μία ώρα.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 50 τρακτέρ.

grtimes
Διαβάστε Περισσότερα » " Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο οι παραγωγοί του Τυρνάβου (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Κορωνοϊός: 19.618 κρούσματα και 87+1 θάνατοι από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.618, εκ των οποίων 47 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.109.999,  εκ των οποίων 49,7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 376 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.211 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,98 (95% ΔΕ: 0,89 - 1,07).

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 326.246 τεστ, τα 26.818 μοριακά και τα 299.428 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ανέβηκε στο 6,01% έναντι 4,48% χθες αλλά με 511 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.101 στην Αττική (6.000 χθες).
  • 2.391 στην Θεσσαλονίκη (2.878 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 563 από την Ανατολική Αττική (685 χθες).
  • 649 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (751 χθες).
  • 250 από τη Δυτική Αττική (343 χθες).
  • 790 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (863 χθες).
  • 1.381 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.689 χθες).
  • 599 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (648 χθες).
  • 772 από τον Πειραιά (904 χθες).
  • 97 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (117 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 6 στο Άγιο Όρος.
  • 326 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 11 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 148 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 124 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 118 στην ΠΕ Άρτας.
  • 753 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 176 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 39  στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 119 στην ΠΕ Δράμας.
  • 411 στην ΠΕ Έβρου.
  • 325 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 27 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 94 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 212 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 298 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 695 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 32 στην ΠΕ Θάσου.
  • 94  στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 76 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 442 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 326 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 80 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 161 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 11 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 87 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 7 στην ΠΕ Κέας- Κύθνου
  • 314 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 80 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 149 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 200 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 284 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 165 στην ΠΕ Κω.
  • 94 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 594 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 122 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 256 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 76 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 79 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 195 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 369 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 20 στην ΠΕ Μήλου.
  • 87 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 45 στην ΠΕ Νάξου.
  • 228 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 20 στην ΠΕ Πάρου.
  • 225 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 236 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 107 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 186 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 358 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 311 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 133 στην ΠΕ Σάμου.
  • 2162 στην ΠΕ Σερρών.
  • 9 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 42 στην ΠΕ Σύρου.
  • 9 στην ΠΕ Τήνου.
  • 251 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 192 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 39 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 36 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 219 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 515 στην ΠΕ Χανίων.
  • 119 στην ΠΕ Χίου.
  • 359 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (387 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.410 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 515 (χθες 524). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 395 (76,7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23,3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.116 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 441 (ημερήσια μεταβολή +4,01%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 451 ασθενείς

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.618 κρούσματα και 87+1 θάνατοι από Covid-19"

Κατώτατος μισθός 1.167 ευρώ στην Ισπανία – Τέταρτη αύξηση από το 2019

Η Ισπανία θα αυξήσει τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά 3,67% στα 1.167 ευρώ τον μήνα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού αφότου ο αριστερός κυβερνητικός συνασπισμός ανήλθε στην εξουσία το 2019.

Η αύξηση θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε η Ντίαθ στους δημοσιογράφους μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τα συνδικάτα για την αύξηση.

Οι ισπανικές εργοδοτικές οργανώσεις δεν υποστήριξαν αλλά θα πρέπει να συμμορφωθούν με την αύξηση, που είναι το πιο πρόσφατο βήμα στο σχέδιο της κυβέρνησης να φέρει τον κατώτατο μισθό στο 60% του εθνικού μέσου μισθού των 1.944 ευρώ τον μήνα.

Χαρακτηρίζοντας την αύξηση “ένα πολύ σημαντικό ορόσημο”, η Ντίαθ είπε πως o ανταγωνισμός με άλλες χώρες στη μείωση των μισθών κατά το παρελθόν οδήγησε σε μια αδύναμη οικονομία και σε επισφαλείς επιχειρήσεις και ήταν βαθιά άδικη.

“Θέλουμε να συναγωνιζόμαστε στον άξονα της παραγωγικότητας και όχι στον άξονα των χαμηλών μισθών”, είπε.

Ανεβαίνει η Ισπανία…

Με τη νέα συμφωνία η Ισπανία είναι η έβδομη χώρα από την άποψη του ύψους του κατώτατου μισθού στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ πιο πάνω από τη γειτονική Πορτογαλία η οποία προσφέρει 705 ευρώ τον μήνα, αλλά πίσω από τη Γαλλία που δίνει 1.603 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, το κατακερματισμένο κοινοβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε τη εργατική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης με διαφορά μόλις μίας ψήφου, ανατρέποντας φιλικές προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στα συνδικάτα στη διαπραγμάτευση συλλογικών συμβάσεων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατώτατος μισθός 1.167 ευρώ στην Ισπανία – Τέταρτη αύξηση από το 2019"

Κορωνοϊός: Καταργείται το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Η κατάργηση του ορίου στον αριθμό των καθήμενων στην εστίαση θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί, όταν θα λήξει η προηγούμενη ΚΥΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετκή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Νωρίτερα, μια ελάχιστη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, με μόνη αλλαγή την κατάργηση του ορίου των 6 ατόμων ανα τραπέζι στην εστίαση, εισηγήθηκαν οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα.

Ακόμη, η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην πραγματοποιηθούν φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ η διασκέδαση θα παραμείνει μόνο για καθήμενους.

Η χωρητικότητα στα γήπεδα παραμένει στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Η χρονική διάρκεια παράτασης των μέτρων, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, είναι -τουλάχιστον- μία εβδομάδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Καταργείται το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση"

Δολοφονία Άλκη: Τεστ DNA ζήτησε η ανακρίτρια για όλους τους εμπλεκόμενους

Διάταξη να ληφθεί υλικό DNA από όλους τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, μέσω της διάταξης ζητείται να γίνει έλεγχος, ώστε να συγκριθεί το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα και να γίνει η ταυτοποίηση των ατόμων που χρησιμοποίησαν μαχαίρια.

Συγκεκριμένα, το dna αναμένεται να συγκριθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.

Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού, καθώς οι αρχές θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιος άλλος άγνωστος ύποπτος. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το dna των κατηγορουμένων, ίσως συγκριθεί με «ορφανό» γενετικό υλικό που έχει βρεθεί σε παλαιότερες επιθέσεις…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Τεστ DNA ζήτησε η ανακρίτρια για όλους τους εμπλεκόμενους"

Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά

Την απόρριψη της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά αποφάσισε η Ολομέλεια σχετικά με δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική αναφορά καταλογίζοντάς του προσπάθεια παρέμβασης στην επίσπευση εκδίκασης εκκρεμούς του υπόθεσης.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή τάχθηκαν 172 βουλευτές, «υπέρ» της άρσης ψήφισαν 88 βουλευτές, ενώ εννέα τάχθηκαν με το «παρών».

Ο κ. Σαλμάς ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας. Ανέφερε πως η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση που είχε καταθέσει στον μάρτυρα της Novartis Νίκο Μανιδάκη, ο οποίος στην κατάθεσή του προσπάθησε να τον εμπλέξει με την υπόθεση.

Ο βουλευτής, υποστήριξε, πως επειδή η υπόθεση καθυστερούσε κατά την προδικασία και αγωνιούσε για την εξέλιξή της, πήρε στο τηλέφωνο τη γραμματεία της Εισαγγελίας από όπου τον ενημέρωσαν ότι η εισαγγελέας που την είχε χρεωθεί είχε κάνει αίτημα εξαίρεσης και αυτή η αίτηση συζητείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης όπως είπε, τον πληροφόρησαν πως πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χαράλαμπος Σεβαστίδης και του έδωσαν το σταθερό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να λάβει την ενημέρωση σχετικά με το πού βρίσκεται η υπόθεση.

Ο κ. Σαλμάς, ανέφερε ότι στις 11 το πρωί κάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, πριν ολοκληρώσει την ερώτησή του, του είπε πως “κακώς με παίρνετε τηλέφωνο, εγώ είμαι δικαστής και δεν πρέπει να παρεμβαίνετε” και του έκλεισε το τηλέφωνο. “Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έστειλε αναφορά στον ‘Αρειο Πάγο ότι εγώ τον πήρα τηλέφωνο για να παρέμβω στην επίσπευση εκκρεμούς υπόθεσής μου”, είπε ο κ. Σαλμάς.

Σημείωσε, πως το Συμβούλιο, όπως φαίνεται από τα Πρακτικά, είχε ήδη αποφασίσει από τις 9.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, την εξαίρεση του εισαγγελέα που είχε χρεωθεί την υπόθεση, συνεπώς δεν θα μπορούσε να του ζητήσει και να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση καθώς ήδη είχε αποφασίσει το Συμβούλιο.

Ο κ. Σαλμάς παράλληλα στηλίτευσε την ανακοίνωση “που έσπευσε το ίδιο το βράδυ να εκδώσει άκριτα εναντίον του η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος”, ενώ εξήρε την ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη ημέρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, αναφέρει πως “σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας γνώση της πορείας μιας δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο της προδικασίας, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι προσερχόμενοι οι ίδιοι ή μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους από το αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας”.

Άρση ασυλίας Διονύση Σταμενίτη

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια για δυο ποινικές δικογραφίες με 265 ψήφους “υπέρ” έναντι μίας “κατά”.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από το Σώμα να ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του και για τις δύο δικογραφίες καθώς αυτές “δεν υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τη βουλευτική ιδιότητα θα πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη”.

Η πρώτη δικογραφία αφορά τη θητεία του ως πρόεδρος του ΔΣ στα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ για προκληθείσα απιστία σχετικά με σύμβαση διαχείρισης και συντήρησης εγκαταστάσεων, η οποία όμως, όπως τόνισε, “είχε λήξει 6 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της εταιρείας”.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την κατηγορία της συναυτουργίας σε απιστία, σχετικά με μια μη δεσμευτική γνωμοδότηση που έλαβε το 2016, το ΔΣ του ΟΛΠ για την ανακατασκευή μιας αποθήκης, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι εγκαλείται για τη θετική επιστημονική άποψη που είχε για την υλοποίηση του έργου σημειώνοντας πως αυτή δεν ήταν ούτε δεσμευτική αλλά και δεν είχε καμία σχέση με την προκήρυξη του έργου, την επιλογή του αναδόχου, τη συμβασιοποίησή της και την εκτέλεση του έργου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά"

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 3 κοριτσιών σε διάστημα τριών ετών στην ίδια οικογένεια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων τριών κοριτσιών στην ίδια οικογένεια σε χρονικό διάστημα τριών ετών στην Πάτρα καθώς ο εισαγγελέας παρήγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, σύμφωνα με το pelop.gr.

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής. Μάλιστα, με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη, το μεγαλύτερο κοριτσάκι, την 9χρονη Τζωρτζίνα με ροζ μπαλόνια και μονόκερους, που ήταν το αγαπημένο της ζώο σε κλίμα ανείπωτης θλίψης. Απερίγραπτος ο πόνος για την οικογένειά της που είδαν αρχικά το μεσαίο τους παιδί, την 3,5 ετών Μαλένα να φεύγει το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών. Το 2020, η μοίρα χτύπησε για δεύτερη οικογένεια, με την μόλις 6 μηνών Ιριδα να χάνει τη ζωή της από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 3 κοριτσιών σε διάστημα τριών ετών στην ίδια οικογένεια"

Τσιγγάνοι τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο νοσοκομείο της Νίκαιας – Οι εικόνες και η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Οι εικόνες με τα σπασμένα τζάμια και αίματα πατημένα παντού, σφίγγουν το στομάχι. Είναι οι εικόνες που άφησε πίσω της μια παρέα τσιγγάνων, μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Νίκας.

«Επικίνδυνη η δουλειά μας» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας στο Newsit.gr ότι χθες, στις 23.00 το βράδυ, οι τσιγγάνοι μπήκαν στο νοσοκομείο (παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε) και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, αφήνοντας πίσω τους τα πάντα σπασμένα και το πάτωμα γεμάτο αίματα.

«Δεν μας φθάνει η κούραση, η εξάντληση κινδυνεύει και η ζωή μας από το κάθε  επικίνδυνο άτομο που επισκέπτεται τα   νοσοκομεία» σχολιάζει.
Όλα ξεκίνησαν με έναν 16χρονο τσιγγάνο, να φτάνει τραυματισμένος στο χέρι, στα επείγοντα του νοσοκομείου της Νίκαιας. Μαζί του, ήταν ακόμα επτά τσιγγάνοι.

Άξιο απορίας είναι το πώς μπήκαν μέσα στο νοσοκομείο καθώς αυτό δεν εφημέρευε, γεγονός που δείχνει ότι η φύλαξη του νοσοκομείου είναι ελλιπής.

Ο 16χρονος ζήτησε να δει έναν γιατρό και… πριν προλάβει να τελειώσει το αίτημα, άρχισαν όλοι να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους! Οι εικόνες είναι ενδεικτικές του τι συνέβη.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννάκο, επενέβη η ασφάλεια του νοσοκομείου έγκαιρα αλλά και η αστυνομία και το περιστατικό τελείωσε εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

 

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιγγάνοι τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο νοσοκομείο της Νίκαιας – Οι εικόνες και η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ"

Αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στην Αν. Θεσσαλονίκη – Στις επάλξεις και η Χαλκιδική

Αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία της Επανομής, για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

«Μας οδηγούν σε αφανισμό και γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιούμε τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις. Στόχος μας είναι να καταλάβει η κυβέρνηση, τις δυσκολίες που περνάμε, χωρίς να υπάρχει κάποια υποστήριξη από την πολιτεία» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Μακρίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τις επόμενες μέρες θα λάβουν χώρα κινητοποιήσεις και σε άλλα κεντρικά σημεία περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως είναι τα Βασιλικά και το Σχολάρι. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο δρόμων, δημιουργώντας μπλόκα με τα τρακτέρ, ωστόσο αναμένονται ανακοινώσεις για τις επόμενες ενέργειές που θα πραγματοποιήσουν.

Τέλος,  θα επιστρατευτούν αγρότες με τρακτέρ και από τη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλάτιστα και τις γύρω περιοχές.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στην Αν. Θεσσαλονίκη – Στις επάλξεις και η Χαλκιδική"

Έριξαν καπνογόνα στο 3ο λύκειο Τρικάλων – στο νοσοκομείο 3 μαθήτριες και μία καθηγήτρια

Αποπνικτική έγινε η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» όταν την ώρα του διαλείμματος της τρίτης ώρας, ομάδα μαθητών έριξε καπνογόνα στους διαδρόμους του ισογείου και στις τουαλέτες του ορόφου. 

Προκλήθηκε πανικός και αμέσως όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές βγήκαν στον αύλειο χώρο.

Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Τρικάλων 3 μαθητές (κορίτσια όλα, μία 17χρονη και δύο 15χρονες, το ένα με ασθενοφόρο και τα 2 με Ι.Χ.) με αναπνευστικά προβλήματα και μία καθηγήτρια η οποία τελικά μετά το αναπνευστικό πρόβλημα πήγε στο σπίτι της.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε αποκλειστικά ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Μπραζιτίκος για το πως ακριβώς έγινε το συμβάν, το οποίο σημειωτέο πριν λίγες μέρες πάλι άτομα προσπάθησαν να ρίξουν καπνογόνα στις αίθουσες απ’ έξω προς τα μέσα. Σημειωτέο πως έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, ενώ υπήρξε έκτακτο συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων και ενημερώθηκε και ο Σύλλογος Γονέων.

Δείτε το βίντεο.

Η επιστολή που έστειλε στο trikalaola.gr ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της ρίψης καπνογόνων εντός του σχολικού κτηρίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του.

Θέλουμε να εκφράσουμε όχι μόνο τη δυσαρέσκειά μας αλλά και την έντονη καταδίκη του γεγονότος. Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι την ευθύνη μας για το συμβάν από τη θέση που βρίσκεται ο καθένας μας γιατί όλοι μας σήμερα στεναχωρηθήκαμε και προβληματιστήκαμε σοβαρά.

Το σχολείο είναι τόπος που λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί μας και οι μαθητές μας αγκαλιάζουν όχι μόνο τη γνώση και τα εφόδια για την πρόοδο τους αλλά κυρίως λαμβάνουν αγωγή και αξίες για να φτιάξουν τον κόσμο και το μέλλον μας καλύτερο.

Θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Εκ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων

trikalaola

Διαβάστε Περισσότερα » "Έριξαν καπνογόνα στο 3ο λύκειο Τρικάλων – στο νοσοκομείο 3 μαθήτριες και μία καθηγήτρια"

Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους - «Βρέθηκε γυμνό με τον ομφάλιο λώρο»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρήκαν το νεκρό βρέφος στα κοιμητήρια Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει, έτρεξα να το δω, ήταν ένα μωρό γυμνό και παγωμένο πάνω στο χόρτο. Ταράχτηκα όταν το είδα, βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία» δήλωσε συγκλονισμένος ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής, υπεύθυνος εργάτης τάφων – εκταφών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την ασφάλεια έχει ταυτοποιηθεί. Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των κοιμητηρίων και κατέληξαν στον εντοπισμό της ταυτότητάς της.

Υπενθυμίζεται ότι το νεκρό βρέφος βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν άγνωστοι κάλεσαν την Άμεση Δράση και ανέφεραν ότι υπάρχει ένα νεκρό νεογέννητο στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε παγωμένο και χωρίς ίχνος αίματος πάνω από τον χώρο Covid-19 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου. Μάλιστα, το βρέφος βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα η γυναίκα μπήκε το βράδυ και γέννησε εκεί. Ωστόσο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το πως ακριβώς συνέβη το περιστατικό.

Εδώ βρέθηκε το νεκρό βρέφος:

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι «Δεν πρέπει να να είχε συμπληρώσει έξι μήνες το βρέφος. Το βρήκαν οι εργαζόμενοι, ήρθε το ΑΤ Πυλαίας, αλλά τώρα έχει αναλάβει την υπόθεση η Ασφάλεια και ο ιατροδικαστής».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους - «Βρέθηκε γυμνό με τον ομφάλιο λώρο»"

Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (VIDEO)

Με την καταδίκη του Στάθη Παναγιωτοπούλου, για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδίκαση της πρώτης από τις τρεις υποθέσεις σε βάρος του γνωστού παρουσιαστή, που κατηγορείτο για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων.

Όπως είπε ο συνήγορος του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του πελάτη του, ότι οι επίμαχες αναρτήσεις που είχε κάνει σε ιστοσελίδες, δεν είχαν σκοπό να βλάψουν την παθούσα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή, επιβάλλοντας παράλληλα την υποχρέωση να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό.

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της δίκης δηλώνει η πλευρά της παθούσας, καθώς όπως δήλωσε η συνήγορος της Σταυρούλα Αντιγόνη Πριλή, το πλημμελειοδικείο επέβαλε τη μέγιστη δυνατή ποινή που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.

“Ουδέποτε ο κατηγορούμενος δεν με αποκατέστησε με κανέναν τρόπο, ούτε έδειξε την μετάνοια του για όσα έκανε, ενώ είχε ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό ότι υπήρχε νομική διαδικασία σε βάρος του. Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει και ποτέ δεν προσπάθησε να επανορθώσει έμπρακτα” φέρεται να είπε η παθούσα στο δικαστήριο, η οποία πλέον φαίνεται αποφασισμένη να διεκδικήσει και αποζημίωση για ηθική βλάβη από τον παρουσιαστή, με αγωγή που θα καταθέσει στα αστικά δικαστήρια.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (VIDEO)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news