facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Το Εφετείο Λάρισας δικαίωσε αγρότες διαγράφοντας οφειλές από πανωτόκια στην ΑΤΕ

Δύο αποφάσεις – σταθμός εκδόθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, οι οποίες δικαιώνουν δανειολήπτες αγρότες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και διαγράφουν απαιτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που αφορούν πανωτόκια, όπως μεταδίδει το ert.news.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τις υπ’ αριθμ. 43/2021 και 148/2019 τελεσίδικες και ήδη αμετάκλητες αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, οι οποίες δικαίωσαν τους αγρότες στον δικαστικό τους αγώνα με την τελούσα υπό ειδική εκκαθάριση «ΑΤΕ» και αναγνώρισαν την εσφαλμένη υπαγωγή από την Τράπεζα στον νόμο περί πανωτοκίων 3259/2004, αναδιαμορφώνοντας την οφειλή με βάση τον περιορισμό του νόμου.

Η πρώτη υπόθεση, αφορά ένα αγρότη από την Μαγνησία, ο οποίος το 2008 ζήτησε με αγωγή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου να αναγνωριστεί πως με ορθή υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3259/2004 δεν όφειλε στην ΑΤΕ, ενώ η τελευταία θεωρούσε πως η οφειλή του ανερχόταν σε περίπου 136.000 ευρώ. Η αγωγή έγινε δεκτή, πλην όμως η ΑΤΕ άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Λάρισας .Το Εφετείο με την απόφαση του επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, απορρίπτοντας την έφεση της ΑΤΕ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε τρεις δανειολήπτες, οι οποίοι ως νόμιμοι κληρονόμοι αναγκάστηκαν, κάτω βέβαια από καθεστώς αφόρητης ψυχολογικής πίεσης (δέσμευση των επιδοτήσεων, καταγγελίες των επιμέρους δανειακών συμβάσεων, απειλή έναρξης καταδιωκτικών μέτρων), να αναγνωρίσουν και να αναδεχθούν το ληξιπρόθεσμο ύψος των οφειλών και ταυτόχρονα το άληκτο ύψος των συμβάσεων. Στη συνέχεια ζήτησαν από το πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας (το 2014) να αναγνωριστεί και να κηρυχθεί η ακυρότητα της σύμβασης ρύθμισης οφειλών κατ` εφαρμογή του άρθρου 39 του Ν. 3259/2004. Η αγωγή έγινε δεκτή, πλην όμως η ΑΤΕ άσκησε το 2017 έφεση, η οποία εκδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Λάρισας.Το εφετείο με την απόφαση του επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, απορρίπτοντας την έφεση της ΑΤΕ και όλους τους αντίθετους ισχυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις συγκεκριμένες υποθέσεις ανέλαβε να φέρει σε πέρας ενώπιον της Δικαιοσύνης, το δικηγορικό γραφείο του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Εφετείο Λάρισας δικαίωσε αγρότες διαγράφοντας οφειλές από πανωτόκια στην ΑΤΕ"

Ένας... άλλος Ερντογάν: Ικανοποιημένοι από τη σχέση μας με την Ελλάδα

Ένα διαφορετικό πρόσωπο βγάζει προς τα έξω το τελευταίο διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα. Mε τους συμμάχους μας, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Eπιθυμούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιo της θετικής ατζέντας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένας... άλλος Ερντογάν: Ικανοποιημένοι από τη σχέση μας με την Ελλάδα"

Ολόκληρη η Προανακριτική απολογία-ομολογία του 33χρονου χθες στην αστυνομία

«Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερηθήκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της όταν χάσαμε το 1ο μας παιδί», ανέφερε ο 33χρονος συζυγοκτόνος κατά την προανακριτική απολογία του.

Ο 33χρονος πιλότος, στην απολογία του, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που είχε όταν γεννήθηκε η Λυδία, ενώ ανέφερε για τη σύζυγό του.

«Για μένα η Λυδία μετά κι από αυτές τις περιπέτειες της υγείας της, είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το να σας πω ότι είναι τα πάντα για μένα, νομίζω είναι πολύ λίγο. Όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι, η συμπεριφορά της Καρολάιν άρχισε να αλλάζει. Εκεί που ήταν όλα καλά μεταξύ μας, μπορεί για την οποιαδήποτε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή Να γινόταν επιθετική απέναντι μου. Η Καρολάιν είχε το εξής χαρακτηριστικό. Μπορεί να ήμασταν όλη την εβδομάδα μια χαρά και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γύρναγε ένας διακόπτης και να γινόταν επιθετική απέναντι μου η απέναντι σε οποιοδήποτε την είχε πειράξει εκείνη τη στιγμή μετά από 1 h που θα της περνούσαν τα νεύρα, ήταν όλα μια χαρά εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ αυτές τις εξετάσεις της. Της πρότεινα να πάμε σε μία ψυχολόγο, εκείνη συμφώνησε και έτσι Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία Μυλωνοπούλου για συνεδρίες.»

«Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπή και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει. Η Καρολάιν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο». Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε πάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Καρολάιν προσπαθούσε να κοιμηθεί», πρόσθεσε και συνέχισε.

«Πήγα λοιπόν και έβαλα την μικρή δίπλα της για να κοιμηθούμε όλοι μαζί.

Άφησα την Λυδία η Καρολάιν άνοιξε τα μάτια της άρχισε να μου φωνάζει επειδή της έφερα τη μικρή και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Καρολάιν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη μέσα στο λίκνο. Λέγοντας κάτι του στυλ σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Καρολάιν είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή και αυτή μου απάντησε κάτι του στυλ «ότι γουστάρω θα κάνω, ότι θέλω θα κάνω».

Πήρε την μικρή κάτω και κοιμήθηκε στον καναπέ. Το σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου αν το έκανε αυτό τώρα που είμαι και εγώ μπροστά, αν λείπω, τι θα της κάνει, θα την σκοτώσει θα; Αυτό δεν μπορούσε να μου φύγει από το μυαλό. Ανέβηκα ακόμη μία φορά στην κρεβατοκάμαρα για να κάνω μία τελευταία προσπάθεια.

Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε Όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται.

Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα.

Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Έβαλα τα κλάματα και αμέσως σκέφτηκα την Λυδία που θα μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της. Τότε λοιπόν σκέφτηκα Να κάνω μία τελευταία προσπάθεια μήπως μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της. Σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της, αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατον να κάνω.

Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα. Το επόμενο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πω ότι κάποιος άλλος το έκανε. Θα έλεγα στην αστυνομία ότι μπήκαν ληστές μέσα στο σπίτι. Βρισκόμουν σε πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές, θα έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου Στα κάγκελα της σκάλας. Δεν θυμάμαι την χρονολογική σειρά».

Ο 33χρόνος περιέγραψε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να σκηνοθετήσει κλειστή την ληστεία καταλήγοντας:

«Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα χέρια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με το σπάγκο έδωσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το Έδεσσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ, πήρα τη μικρή από τον καναπέ που κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στην Καρολάιν. Η μικρή κοιμόταν».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολόκληρη η Προανακριτική απολογία-ομολογία του 33χρονου χθες στην αστυνομία"

Μέρκελ- Μάκρόν: Προτεραιότητα η διασφάλιση συμφερόντων Ελλάδας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία και την Ρωσία, συμφώνησαν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Και οι δύο συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλης πρόκλησης: από τη μία πλευρά είναι οι διαφορετικές απόψεις και από την άλλη εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, αν θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως η μετανάστευση, το μέλλον της Λιβύης, το μέλλον της Συρίας», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα απόψε με τον κ. Μακρόν, στην πρώτη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στο Βερολίνο για το 2021.

Ο Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του σημείωσε ότι συμφωνεί με τη Μέρκελ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε σχέση με τους όρους που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο.

«Το θέμα είναι κυρίως τα συμφέροντα των κρατών - μελών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος και η στρατηγική μας θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Λιβύη ή στον Καύκασο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την Ρωσία, η καγκελάριος επισήμανε ότι αποτέλεσε σημαντικό θέμα και της πρόσφατης Συνόδου της G7. «Η Ρωσία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Η Ρωσία είναι όμως και ένας μεγάλος ηπειρωτικός γείτονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε η Μέρκελ, για να τονίσει ότι πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε υβριδικές επιθέσεις.

«Από την άλλη πλευρά όμως, έχουμε μεγάλο συμφέρον, αν επιθυμούμε την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ΕΕ, να παραμείνουμε σε συνομιλίες με την Ρωσία, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», πρόσθεσε η ίδια. Ευχαρίστησε μάλιστα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την επανέναρξη του διαλόγου με την ρωσική κυβέρνηση.

Ανάλογη θέση διατύπωσε και ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ενιαία στάση έναντι της Ρωσίας. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ακόμη την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δείχνει και πάλι ότι επιθυμεί την συνεργασία με την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά ιδίως το ζήτημα της πολιτικής άμυνας της ΕΕ, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πάντως ότι αυτή η στάση των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να σημάνει και το τέλος της αντίληψης ότι η τύχη της Ευρώπης εξαρτάται και από τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Κατορθώσαμε να ενσταλάξουμε την άποψη ότι η ευρωπαϊκή άμυνα και η στρατηγική αυτονομία δεν αποτελούν εναλλακτική προς την διατλαντική συμμαχία, αλλά κομμάτι της», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τον σεβασμό του προς την ΕΕ σε πολιτικό επίπεδο και την βούλησή του να συνεργαστεί μαζί της.

Η Μέρκελ καλωσόρισε με τη σειρά της το «πνεύμα συνεργασίας» που επανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος στις διεθνείς σχέσεις. «Μπορούμε να είμαστε όλοι ευτυχείς για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε και πάλι κλίμα συνεργασίας, στο οποίο όλοι ασφαλώς πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους», δήλωσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέρκελ- Μάκρόν: Προτεραιότητα η διασφάλιση συμφερόντων Ελλάδας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο"

Η Ιταλία επιβάλλει ξανά καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Βρετανία - Ακόμη και στους εμβολιασμένους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.147 κρούσματα κορωνοϊού και 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα περιστατικά ήταν 1.325, με 37 θανάτους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 216.026 διαγνωστικά τεστ, το 0,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό του 2021.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 28 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακους θαλάμους είναι 208 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 4.250.902 κρούσματα, με 127.225 θανάτους.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, στην χώρα θα ισχύσει και πάλι πενθήμερη καραντίνα, με υποχρεωτικό τεστ για τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το μέτρο αυτό θα ισχύει και για όσους έχουν εμβολαιστεί με μια ή και δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα, η οποία καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τους φιλάθλους, πάντως, που θα φθάσουν στη Ρώμη μεθαύριο Κυριακή, για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ιταλία -Ουαλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται να ισχύσει η καραντίνα που ανακοινώθηκε σήμερα.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιταλία επιβάλλει ξανά καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Βρετανία - Ακόμη και στους εμβολιασμένους"

«Η δολοφονία της Καρολάιν κάτι άλλο κρύβει…» -Περίεργα τα… λεφτά

«Υπάρχει κουρτίνα και πίσω από την κουρτίνα και μ’ αυτή τη λογική ο ανακριτής έχει δουλειά», είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κατερινόπουλος.

«Δεν σκοτώνει ένας άνθρωπος τη μάνα του παιδιού του για τους λόγους που προβάλει ο ίδιος και με αυτόν τον τρόπο. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω, ίσως η Καρολάιν να ήξερε κάτι που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει, που να έχει σχέση με δραστηριότητες δικές του και να αποτελεί τον λόγο που ήθελε να χωρίσουν», επισήμανε.

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και κάτι άλλο κατά τη δική μου εκτίμηση. Ναι μεν ήθελαν να χωρίσουν, αλλά είχαν στο σπίτι 10 με 12 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος είχε πει ότι είχαν αγοράσει ένα οικόπεδο. Τα χρήματα τα είχε στο χέρι μετρητά; Η τράπεζα δίνει μόνο επιταγές. Μήπως τα χρήματα προέρχονται από άλλες δραστηριότητες; Και τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει», επισήμανε.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η δολοφονία της Καρολάιν κάτι άλλο κρύβει…» -Περίεργα τα… λεφτά"

«Σκέφτομαι να φύγω. Δεν ξερω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη»: Δείτε τι έγραφε η Καρολάιν στο ημερολόγιό της

Μια ταραχώδη σχέση με τον σύζυγό της - και καθ’ ομολογία δολοφόνο της - με πολλές εντάσεις και συγκρούσεις, περιέγραφε στο κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της η άτυχη Καρολάιν, η οποία φαίνεται πως σκεφτόταν να εγκαταλείψει τον πιλότο από τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της, στο προσωπικό της ημερολόγιο που πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, η 21χρονη κοπέλα είχε επιτεθεί στον 32χρονο άνδρα της. «Τον χτύπησα, τον έβρισα και εκείνος έσπασε τη πόρτα» έγραφε η άτυχη κοπέλα, ενώ σε άλλη σημείο του ημερολογίου τους ανέφερε πως δεν ήταν καλά. «Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανε ποτέ κακό στο μωρό μου…», σημείωνε η Καρολάιν περιγράφοντας μια ιδιαίτερα συγκρουσιακή σχέση με τον σύντροφο της. Φυσικά, οι περιγραφές αυτές δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το αποτρόπαιο έγκλημα ή να δώσουν το «πάτημα» για ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, όπως ανέφεραν νομικές πηγές.

Οι σημειώσεις της Καρολάιν

Ειδικότερα, στο κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της η νεαρή κοπέλα και μητέρα της ενός έτους Λυδίας στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έγραφε τα εξής: «Είμαι 18 χρονών και θέλω να προσπαθήσω να κάνω μωρό! Δεν το έχω πει ακόμα στον Μπάμπη. Γιατί σήμερα τσακωθήκαμε και του είπα για να τον πληγώσω πως κάποιες φορές πιστεύω πως δεν πειράζει που χάσαμε το μωρό μας γιατί δεν χρειάζεται να βλέπω την οικογένειά του. Το μετάνιωσα την ώρα που το είπα. Όταν βγαίνω εκτός εαυτού δεν με ενδιαφέρει πόσο θα τον πληγώσω. Βασικά θέλω να τον πληγώσω όσο περισσότερο μπορώ. Πιστεύω πως είναι επειδή νιώθω η ίδια τόσο πληγωμένη, πολλές φορές βγάζω όλο το θυμό και τη θλίψη στον Μπάμπη. Δεν του αξίζει να του φέρομαι έτσι αλλά μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι χρειάζομαι και πως το μόνο που χρειάζομαι είναι να είναι δίπλα μου».

Σε άλλη σημείωση του το θύμα αναφέρει: «Χθες τσακωθήκαμε με το Μπάμπη γιατί των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του. Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανε ποτέ κακό στο μωρό μου. Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω. Ξέρω ότι θα με στηρίξει αλλά εγώ δεν μπορώ να του το πω. Δεν είμαι καλά αλλά προσπαθώ για το μωρό μου. Δεν θέλω να νιώθει πως η μαμά του δε το θέλει και δεν το αγαπάει. Τα ορμονικά μου προβλήματα είναι δικά μου. Το ότι επηρεάστηκε ο Μπάμπης αυτό δε σημαίνει ότι αφορά εκείνον».

Στις 30.12.19, η Καρολάιν και πάλι περιγράφει ένα σκηνικό απόλυτης έντασης και σύγκρουσης με τον 32χρονο που φτάνει μάλιστα ακόμη και στην χειροδικία: «Σήμερα τσακώθηκα με τον Μπάμπη. Λίγο αφού φάγαμε πρωινό (….) τον χτύπησα τον έβρισα και πήγα στο γραφείο. Όλη μέρα με ρώταγε τι θέλω να φάω. Δεν έφαγα τίποτα. Είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δε μπορώ να κοιμηθώ έχω τρομερή ένταση. …Βγήκα στο μπαλκόνι μόνο με τη μπλούζα και έκλαιγα δεν είμαι καλά.».

Σε άλλη σημείωση με ημερομηνία 31.12.19 γράφει: «Τσακώθηκε με το Μπάμπη ξανά. Αυτή τη φορά πολύ. Τον χτύπησα τον έβρισα και έσπασε τη πόρτα. Το μόνο που ήθελα ήταν να με ρωτήσει αν ήμουν καλά όταν ξύπνησα. Ξύπνησα τόσο αδύναμη και κουρασμένη. Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση».

Στις 3 Ιουλίου του 2020, όταν πια η μικρή Λυδία είχε κλείσει ένα μήνα, η 20χρονη κοπέλα περιέγραφε: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. ….Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι. Όταν γύρισε από το νοσοκομείο (το μωρό το διάστημα εκείνο νοσηλευόταν) με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα. …Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δυο γονείς της».

 
carolain-text  

Διαβιβαστικό

Οι παραπάνω σημειώσεις της Καρολάιν περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία έκτασης 26 σελίδων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο αυτό ο 29χρονος πιλότος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι υπήρξε ένταση μεταξύ τους και παραλίγο να χτυπούσε το μωρό. Ο ίδιος λέει ότι προσπάθησε να ηρεμήσει την Καρολάιν, εκείνη τους έδιωχνε ενώ όταν εκείνος άφησε το μωρό δίπλα της, η κοπέλα με τα δυο της χέρια το πέταξε στο λίκνο που υπήρχε δίπλα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η 20χρονη του είπε πως δεν θέλει το μωρό δίπλα της. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δυο τρεις φορές είχε πει στο θύμα: «τη μικρή δε θα την ξαναχτυπήσεις».

Ακόμη, από το διαβιβαστικό προκύπτουν τα εξής:

Στις 6: 15 στις 11.5.21 ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου το οποίο βγαλμένο. Μετά από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στον δεύτερο όροφο. Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρίσκονταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στη κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ.

- Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.

- Η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της.

- - Από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

Η κάμερα και τα μηνύματα

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι η τελευταία εγγραφή στην κάμερα ασφαλείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά στις 12: 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38.

Ακόμη από το διαβιβαστικό προκύπτει πως στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του κατηγορούμενου, που προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που ου έγραφε «you stupid». Στις 23: 42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του 32χρονου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Σκέφτομαι να φύγω. Δεν ξερω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη»: Δείτε τι έγραφε η Καρολάιν στο ημερολόγιό της"

Καιρός αύριο: Που θα χρειαστούμε ομπρέλες

Βροχές και καταιγίδες επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου σε αρκετά μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειότερα νησιά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Που θα χρειαστούμε ομπρέλες"

«Χαμός» στην ΕΑΒ: Σκληρή ανακοίνωση για το σημερινό επεισόδιο και την ένταση

«Χαμός» στην ΕΑΒ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ένταση σήμερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων, που προσήλθαν σήμερα στον χώρο εργασίας τους, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που αποφασίστηκαν, με Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να εκδίδει ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση με σκληρά λόγια αλλά και «μηνύματα καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ΕΑΒ θα προχωρήσει αποφασιστικά στη νέα εποχή υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον και τιμώντας τους ανθρώπους της.  Όσοι επιδιώκουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσοι υπονομεύουν αυτή την αναπτυξιακή πορεία για λόγους που μόνον οι ίδιοι ξέρουν, να γνωρίζουν ότι είναι θλιβερά μόνοι».

Ακόμα επισημαίνεται ότι: «παρότι είχαν αποφασιστεί από το Δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα κατά  όσων συνδικαλιστών παρεμπόδιζαν την είσοδο σε εργολαβικό προσωπικό, σημειώθηκαν εκ νέου ενέργειες σε βάρος των ανθρώπων που προσήλθαν να εργαστούν,  διαταράσσοντας για μία ακόμη φορά τη λειτουργία της επιχείρησης. Οι  λίγοι συγκεντρωθέντες εντός των εγκαταστάσεων- εν ώρα εργασίας-  με φωνές και τηλεβόες, δημιούργησαν κλίμα εκφοβισμού, άσκησαν αφόρητη πίεση στο εργολαβικό προσωπικό, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ένταση».

«Η Διοίκηση της ΕΑΒ έχοντας επί εβδομάδες  επιδιώξει και εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλόπιστου και ουσιαστικού διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους , δηλώνει ότι  αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος της εταιρείας και των 1.500 εργαζομένων της. Αυτές οι ακατανόητες ενέργειες όχι απλά θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμα για την βιωσιμότητα της ΕΑΒ προγράμματα και συμβόλαια, αλλά υπονομεύουν  ευθέως το κύρος, την αξιοπιστία και την εταιρική φήμη που έχτισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαχρονικά.

Και η συγκυρία αυτών των ενεργειών τις καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς η ΕΑΒ προχωρά σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις, διαπραγματεύεται και υπογράφει νέες συμφωνίες , έχοντας γυρίσει σελίδα με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της», τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαμός» στην ΕΑΒ: Σκληρή ανακοίνωση για το σημερινό επεισόδιο και την ένταση"

Κορωνοϊός: Στα 469 τα νέα κρούσματα - 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 951 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.602 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 63 (ημερήσια μεταβολή +3.28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 81 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 Η γεωγραφική κατανομή των 469 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

27 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

40 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

44 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

42 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

38 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εβρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

31 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 469 τα νέα κρούσματα - 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι"

Αδ. Γεωργιάδης: Εάν δεν είχαν διαγραφεί τα δάνεια του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρώσταγε όσα η ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή σε εμβόλιμα σχόλια που έκανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Γιαννούλης σχετικά με τα δάνεια της ΝΔ και τη σχετική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε αυτό «είναι η μεγαλύτερη, ever, υποκρισία, όταν επί της αρχής υποστηρίζεις ότι η τράπεζα δεν πρέπει να διαγράφει ούτε ένα ευρώ από δάνειο κόμματος, όταν μάλιστα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε δάνειο 178.000.000 δραχμών που του διαγράφησαν και αυτά ήταν πολλά λεφτά τότε και ειδικά για ένα πάμπτωχο κόμμα όπως ήταν τότε ο ΣΥΝ ήταν υπερβολικά χρήματα , συνεπώς επί της αρχής, δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά…» και πρόσθεσε ότι «εάν αυτά τα χρήματα δεν είχαν διαγραφεί τότε και είχαν παραμείνει, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρώσταγε όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 'Αρα, ο μόνος λόγος που δεν χρωστάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα δάνεια σας διαγράφησαν και δεν θα έπρεπε να μιλάτε».

«Η ΝΔ, τόνισε, από το 2010 δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Είχε από παλαιότερα λάβει δάνεια 130 εκατ. ευρώ και έχει πληρώσει πάνω από 182 εκατ. ευρώ. Ο λόγος, εξήγησε, που το χρέος έχει αυξηθεί είναι γιατί έχουν συσσωρευτεί οι τόκοι, τα λεγόμενα πανωτόκια, καθώς τα χρήματα που δίνονται δεν καλύπτουν το σύνολο του χρεολυσίου. Η αιτία της συσσώρευσης αυτής, είπε ο υπουργός, είναι ότι τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελάμβαναν 30 εκατ ευρώ ως κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2010 και αυτά τα δύο κόμματα στο πρώτο μνημόνιο ψήφισαν να παίρνουν 4 εκατ. ευρώ το χρόνο. Συνεπώς, λογικό είναι μετά από μια τέτοια μείωση εσόδων να χρωστάνε».

Απαντώντας στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει εκτός της παρακράτησης του 70% της ετήσιας επιχορήγησης του κόμματος για την αποπληρωμή χρεών να υπάρχει και 40% παρακρατήσεις από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ο υπουργός είπε πως «αυτό θα είχε ενδιαφέρον να το συζητήσουμε , εάν αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν θα πρέπει να είναι οι βουλευτές την εποχή που το κόμμα τους πήρε αυτά τα δάνεια» και σημείωσε ότι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΠΑΣΟΚ ήταν οι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «την οικονομική κατάσταση ενός κόμματος την υπογράφει εκ του νόμου ο γενικός γραμματέας, άρα ας τελειώνουμε την πλάκα με τους δύο σας βουλευτές που έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέτουν Ερώτηση για τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ… γιατί αυτό δείχνει το μέγεθος της πολιτικής σας υποκρισίας » ανέφερε ο υπουργός.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης: Εάν δεν είχαν διαγραφεί τα δάνεια του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρώσταγε όσα η ΝΔ"

Ζάεφ: Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro 2020

Σε σχέση με το θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, στην οποία περιέχεται το σηματάκι με τα αρχικά FFM (σ.σ. τα αρχικά των λέξεων- Football Federation of Macedonia), ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ σημειώνει:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα.

Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα.

Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro 2020"

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων

Παρατείνεται, μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ 2021-2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών, ενώ επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και πληρωμής.

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ, έως τώρα, έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων παρόχων γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων"

Πέθανε 56χρονη στο νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τη 2η δόση του εμβολιασμού με Pfizer

Νεκρή είναι μια 56χρονη γυναίκα που εμβολιάσθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της.

Η γυναίκα είχε ραντεβού για εμβολιασμό στις 10 το πρωί της Παρασκευής. Δέκα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της κι ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, παραπονέθηκε για πόνο «σαν κάψιμο» στον θώρακα και την πλάτη, και κατέρρευσε. Κατέληξε έπειτα από μια ωρα κι ενώ είχαν γίνει προσπάθειες ανάνηψης και τελικά διασωλήνωσης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι πιθανό η γυναίκα να υπέστη καρδιακό επεισόδιο με πνευμονικό οίδημα. Ιατρική ομάδα έσπευσε να τη βοηθήσει, αλλά δυστυχώς, η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε.

Επίσης, η γυναίκα κατά πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό Κέρτεζη Καλαβρύτων από τον αιφνίδιο θάνατο της 56χρονης γυναίκας.

Η γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της είχαν εγκαταλείψει πριν από ένα χρόνο την μόνιμη κατοικία τους στην Αθήνα και είχαν μεταβεί στο σπίτι που διατηρούσαν στην Κέρτεζη, προκειμένου να προφυλαχτούν από την πανδημία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού η 56χρονη είχε χάσει πριν λίγα χρόνια ένα από τα δυο της παιδιά σε τροχαίο:

«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο νοσοκομείο στα Καλάβρυτα. Εδώ λένε πως η γυναίκα έφυγε από αλλεργικό σοκ θα περιμένουμε όμως τις επίσημες ανακοινώσεις. Έπαθε λένε αλλεργία είχε θέματα με αυτό και δεν πρόλαβαν να της προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια. Η γυναίκα ήταν συνταξιούχος και ήρθε στο νοσοκομείο να κάνει την δεύτερη δόση, την έφερε το πρωί ο σύζυγος της. Είχε δυο παιδιά το ένα το είχε χάσει από τροχαίο και το άλλο ζούσε στην Κύπρο. Έχουμε σοκαριστεί όλοι. Οι άνθρωποι έφυγαν πριν από ένα χρόνο από την Αθήνα, όπου ζούσαν μόνιμα για να προφυλαχτούν από τον κορωνοϊό και τώρα συνέβη αυτό. Από την Κέρτεζη κατάγεται ο σύζυγος, μάλιστα είχαν αποφασίσει να μείνουν μόνιμα εδώ. Δυστυχώς η γυναίκα έφυγε νέα και άδικα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε 56χρονη στο νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τη 2η δόση του εμβολιασμού με Pfizer"

Γλυκά Νερά: Τη σκότωσε σε 5 λεπτά – Καρέ καρέ το χρονικό της φρίκης

Στις 4:11 το πρωί της 11ης Μαΐου η καρδιά της Κάρολαϊν σταματάει να χτυπά. Είναι η στιγμή που ο 32χρονος συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών παίρνει τα χέρια του από το πρόσωπο της 20χρονης συζύγου του, την οποία έχει πνίξει, κλείνοντας της το στόμα και την μύτη της με ένα κομμάτι ύφασμα που κρατάει στην παλάμη του.

Το newsit.gr, αποκαλύπτει καρέ – καρέ το χρονικό της φρίκης στη σοφίτα των Γλυκών Νερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση του οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και από την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που τώρα δηλώνει μετανιωμένος και πρόθυμος να πληρώσει και νοιάζεται πόσο θα μείνει στη φυλακή για να ξέρει πότε θα μπορέσει να πάρει την επιμένεια της κόρης του!

“Ένιωθα για πέντε λεπτά τον πνιγμό της Καρολάιν” είπε στους αστυνομικούς ο πιλότος σύμφωνα με την ΕΡΤ

Η κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, αλλά και smartwatch που φορούσε η άτυχη κοπέλα αποτέλεσαν τα βασικότερα στοιχεία που ξεδίπλωσαν τις πραγματικές συνθήκες του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αντληθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και από τα όσα είπε τελικά ο δράστης στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όλα ξεκίνησαν στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 10 Μαΐου, όταν ο Μπάμπης, η Κάρολαϊν και η έντεκα μηνών κορούλα τους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σαλόνι της μεζονέτας της οδού Παναγούλη.

Στις 00:15 της Τρίτης της11ης Μαΐου η Κάρολαϊν αποφασίζει να ανέβει στη σοφίτα. Ο 32χρονος πιλότος παραμένει για λίγη ακόμα ώρα μαζί με την μικρή Λυδία στο σαλόνι. Στις 00:30 έχοντας την κόρη του αγκαλιά ανεβαίνουν κι αυτοί στο δωμάτιο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του σπιτιού.

Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε άφησε το κοριτσάκι στο κρεβάτι που κοιμόταν η Κάρολαϊν. Η 20χρονη μητέρα ξυπνάει και σύμφωνα με αναφορές του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, του επιτίθεται φραστικά. Ξεκινάει ένας καυγάς μεταξύ τους, με την Κάρολαϊν να ρίχνει το παιδί μέσα στην κούνια και όπως αναφέρει στην απολογία του, τη λογομαχία γίνεται πιο έντονη. Η κατάσταση από ό,τι φαίνεται για περισσότερες από τρεις ώρες να είναι τεταμένη, ενώ λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις το πρωί της Τρίτης της 11ης Μαΐου ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας αρχίζει να καταγράφει αυξημένους παλμούς στις 04:06 το πρωί της Τρίτης, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Μπάμπης και η Κάρολαϊν άρχισαν να τσακώνονται σώμα με σώμα.

Οι παλμοί, όσο περνούν τα δευτερόλεπτα αυξάνονται, δηλώνοντας ότι η Κάρολαϊν προσπαθεί να αμυνθεί από την επίθεση του συζύγου της, ο οποίος της έχει ρίξει στο κρεβάτι και προσπαθεί να την πνίξει.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 04:11 το πρωί της Τρίτης της 11ης Μαΐου το smartwatch της Κάρολαϊν σταματάει να καταγράφει σφυγμούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι η νεαρή μητέρα δεν βρίσκονταν πλέον στη ζωή.

Γλυκά Νερά

Ο 32χρονος πιλότος, από τη στιγμή που ομολόγησε, ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν εν βρασμώ γιατί η Κάρολαϊν αμφισβήτησε την ικανότητά του ως πατέρα, γιατί, όπως κατηγόρησε το θύμα, ήταν χειριστική και με ασταθή ψυχική κατάσταση! Όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι είπε στους αστυνομικούς πως είχε κάνει πρόβα για το πως θα δεθεί. Και στοιχεία πως έβγαλε από την κάμερα του σπιτιού την κάρτα της περίπου στη 01:30, μετά τον τσακωμό στο σαλόνι δηλαδή και πριν ανέβει στη σοφίτα.

Αφού κατάλαβε ότι η Κάρολαϊν είναι νεκρή, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να «στήσει» τη ληστεία στο σπίτι, ακολουθώντας τα όσα του είχε πει ο εκπαιδευτής του για την εισβολή στο δικό του σπίτι κάποια χρόνια πριν έριξε τα ρούχα από τις ντουλάπες, έδεσε το άψυχο σώμα της γυναίκας του, έβαλε το 11 μηνών βρέφος τους δίπλα στη νεκρή μητέρα του και δέθηκε για να πείσει.

Μέχρι και τον σκύλο της οικογένειας σκότωσε σε αυτό το διάστημα. Τον έπνιξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έξω από το σπίτι και μετά τον κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας. «Ήθελα να γίνω πιστευτός σε εσάς» είπε στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν…

Στις 06:16 της 11ης Μαΐου ο 32χρονος πιλότος κάνει το τηλεφώνημα στην αστυνομία. Αμέσως μετά δένεται, όπως έχει κάνει πρόβα και τέσσερα λεπτά μετά, στις 06:20 φτάνει το πρώτο περιπολικό.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυκά Νερά: Τη σκότωσε σε 5 λεπτά – Καρέ καρέ το χρονικό της φρίκης"

«Όχι» από το ΣτΕ στη Βασιλική Θάνου για την επάνοδο της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Κόκκινο» έδειξε το ΣτΕ στη Βασιλική Θάνου, αφού απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης τόσο της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και και των άλλων πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής που είχαν προσφύγει.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκτός από την κ. Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου, και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου. Όλες οι αιτήσεις είχαν συζητηθεί στο ακροατήριο του ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Στις εν λόγω προσφυγές αναφερόταν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ήταν φωτογραφικές, οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης της ανεξάρτητης Επιτροπής.

Ακόμη, υποστήριζαν οι προσφεύγοντες ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Κατά συνεπεία, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, «στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες».

Η πλειοψηφία της Ολομέλειας των δικαστών του ΣτΕ, έκρινε ότι οι διατάξεων του άρθρου 101 του νόμου 4623/2019, με το οποίο αντικαταστάθηκε η παράγραφος 7 του άρθρου 12 του νόμου 3959/2011 και θεσπίσθηκαν ασυμβίβαστα για ορισμένες θέσεις της πυραμίδας της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι συνταγματική, συμβατή με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Όχι» από το ΣτΕ στη Βασιλική Θάνου για την επάνοδο της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Προανακριτική: Συμπληρωματικά στοιχεία από τον Χρήστο Καλογρίτσα «καίνε» τον Νίκο Παππά

Σημείωμα με συμπληρωματικά στοιχεία απέστειλε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν διαπράχθηκαν από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πηγές, «νέα στοιχεία-φωτιά» που «επιβαρύνουν περαιτέρω» τον κ. Παππά και αφορούν σε γραπτά μηνύματα (sms) και «τιμολόγια χρηματοδότησης» της εφημερίδας Documento «που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει απέστειλε ο Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή».

«Σε σημείωμά του» αναφέρουν οι ίδιες πηγές «που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πώς θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά».

Σύμφωνα με τις πηγές που πρόσκεινται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ:

«ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε:

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα – Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.

– Σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel.»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Συμπληρωματικά στοιχεία από τον Χρήστο Καλογρίτσα «καίνε» τον Νίκο Παππά"

Καταγγελία: Δεν είχε κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό και δεν την πήραν για δουλειά (vid)

Στην καταγγελία ότι δεν προσελήφθη επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προχώρησε μια γυναίκα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (18/6) στο MEGA. Όπως είπε η ίδια, πήγε να προσληφθεί σε γνωστό πλαστικό χειρούργο, αλλά αυτό δεν έγινε γιατί είναι ανεμβολίαστη.

«Έχω δυνατό βιογραφικό. Μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσει η πρόσληψη. Δεν με ρώτησαν καν γιατί δεν έχω εμβολιαστεί. Δεν είμαι αρνήτρια, απλώς θα κάνω το εμβόλιο αργότερα. Έχω σοβαρές αλλεργίες» σημείωσε η ίδια.

«Στην πρόσληψη έχει δικαίωμα να ρωτήσει ο εργοδότης» σημείωσε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι προσωπικό δεδομένο και η γυναίκα είχε δικαίωμα να μην απαντήσει. «Η κ. Αντριάννα έχει δίκιο αλλά και ο γιατρός έχει δικαίωμα να μην την προσλάβει» πρόσθεσε ο εργατολόγος.

«Αλλεργικός είναι ο μισός πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί. Η κυρία να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό της γιατρό και εκεί θα αποφασιστεί αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Γιατί αλλεργικός δεν σημαίνει ότι δεν εμβολιάζεσαι» τόνισε από την πλευρά της η γιατρός, Ματίνα Παγώνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Δεν είχε κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό και δεν την πήραν για δουλειά (vid)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news