facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η τουρκική κυβέρνηση να σέβεται την ιστορία θρησκευτικών χώρων

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Αίνου στην Ανδριανούπολη, σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση την παραμονή των Χριστουγέννων ανέφερε: «γνωρίζουμε την επαναλειτουργία του τζαμιού στο Ένεζ μετά από εκτεταμένη αποκατάσταση. 

Ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την πρόσβαση στους χώρους και τα κτίρια που έχουν φιλοξενήσει διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που θα σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η τουρκική κυβέρνηση να σέβεται την ιστορία θρησκευτικών χώρων"

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό – Πού θα πέσουν ισχυρές καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα αύριο Τρίτη (28.12.2021) με τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να είναι ισχυρά.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και πρόσκαιρα το πρωί στη δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Πελοπόννησο και τις πρωινές ώρες στη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα θαλάσσια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια των νοτιότερων περιοχών, οι οποίες στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό – Πού θα πέσουν ισχυρές καταιγίδες"

Ανάσα σε θέατρα, μουσικές σκηνές και σινεμά: Ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ για το 2021

Με βάση κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της οικονομικής ενίσχυσης θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων, χώρων παραστάσεων, επιχειρήσεων κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών με συνολικό ποσό 20 εκατ. ευρώ για το 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, η ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β' 6231/24.12.2021), προβλέπει:

α) Για θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους και χώρους παραστάσεων προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 10 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο, ανεξαρτήτως της τιμής του εισιτηρίου και για συνολικό μέγιστο αριθμό 24 παραστάσεων τον μήνα, ως εξής:

1. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαου 2021, προβλέπεται για τις προαναφερθείσες επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής και πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις (νόμιμη αδειοδότηση, πτώση τζίρου το 2020 τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2019), καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίου της εκάστοτε παράστασης, όπως αυτές προκύπτουν από την άδεια λειτουργίας.

2. Για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021 προβλέπεται για επιχειρήσεις που λειτούργησαν για κάποια χρονικά διαστήματα κατά την περίοδο αυτή, η καταβολή στον παραγωγό της παράστασης ποσού που αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων της εκάστοτε παράστασης. Σε περίπτωση κλειστής επιχείρησης καταβάλλεται στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την αίθουσα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

β) Για επιχειρήσεις κινηματογράφου προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 4 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο, ανά προβολή και έως 40 προβολές το μήνα, ως εξής:

1.Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μάϊου 2021 καταβάλλεται στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την αίθουσα συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

2.Για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021, για επιχειρήσεις που λειτούργησαν εντός της περιόδου αυτής καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων. Για επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για χρονικά διαστήματα εντός της προαναφερθείσας περιόδου καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

γ) Για διανομείς κινηματογραφικών ταινιών, προβλέπεται για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021 οικονομική ενίσχυση που καλύπτει το 40% της διαφοράς της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε σχέση με το 2019.

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της απόφασης, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά σε πρώτη καταβολή 2,6 εκατ. ευρώ για ενίσχυση θεάτρων, μουσικών σκηνών κλπ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

«Η επέκταση του μέτρου της επιδότησης των κενών θέσεων στον πολιτισμό - που ξεκίνησε το 2020 - έρχεται να προστεθεί στη δέσμη των μέτρων για την στήριξη του κλάδου που υλοποιεί το υπουργείο μας, όπως η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους καλλιτέχνες μετά από υποβολή μονομερούς δήλωσης» δήλωσε σχετικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σημείωσε ότι «η επέκταση του μέτρου επιδότησης θέσεων αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλέγματος προστασίας που έχει αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση για τη θωράκιση του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και των εργαζομένων του. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευθεί στον τομέα του Πολιτισμού από την πολιτεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανάσα σε θέατρα, μουσικές σκηνές και σινεμά: Ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ για το 2021"

Κύπρος: Δύο θάνατοι και 1.925 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Δύο θανάτους και 1.925 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, 2 άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 630. Νοσηλεύονται 161 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 78 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 80,75% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 15 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά).

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 121.127 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Τα 1.925 (ποσοστό θετικότητας: 1,59%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 152.685.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Δύο θάνατοι και 1.925 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά έως 16.085 ευρώ με «κόφτη» διετίας [πίνακες με τα ποσά για πολιτικούς συνταξιούχους, ειδικά μισθολόγια και απόστρατους]

Νέα αναδρομικά, που θα έχουν όμως «κόφτη» διετίας, φέρνουν για περίπου 380.000 συνταξιούχους του Δημοσίου οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επιστροφή των κρατήσεων από την ΕΑΣ και των περικοπών του νόμου 4093.

Τα ποσά που μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι, ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι αγωγές, είναι:

  • Ως 16.085 ευρώ από τις επιστροφές του νόμου 4093 με αγωγές πριν από τον Μάιο του 2016.
  • Ως 6.745 ευρώ από τις επιστροφές του νόμου 4093 με αγωγές από Μάιο 2016 ως Δεκέμβριο 2018.
  • Ως 10.920 ευρώ από τις επιστροφές της κράτησης ΕΑΣ για 24 μήνες, ανεξάρτητα από το αν έχουν κατατεθεί ή όχι προσφυγές.

Η χρονιά πληρωμής των νέων αναδρομικών θα είναι το 2022 και ανάλογα με τις εξελίξεις στην οικονομία τα ποσά μπορεί να δοθούν εφάπαξ, που είναι και το πλέον πιθανό σενάριο, ή με δόσεις, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Η μεγάλη ανατροπή σκηνικού, όμως, που έρχεται στα αναδρομικά που περιμένουν να πάρουν συνταξιούχοι του Δημοσίου είναι ότι από το 2019 και μετά δεν μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφές από αντισυνταγματικές μειώσεις. Πρακτικά, οι διεκδικήσεις τους δικαιώνονται εφόσον έχουν υποβληθεί αγωγές ως και το 2018.

Με τη νέα απόφασή του, που αναμένεται να δημοσιευτεί το αμέσως προσεχές διάστημα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θέτει όριο και στις διεκδικήσεις για αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του νόμου 4093, οριοθετώντας παραγραφή των αξιώσεων εντός 2ετίας από τη δημοσίευση του νόμου Κατρούγκαλου.

Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά για τις μειώσεις του νόμου 4093 θα τα πάρουν όσοι έχουν ασκήσει αγωγές μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018. Οι επιστροφές θα υπολογιστούν αφαιρουμένων των αναδρομικών που πληρώθηκαν πέρσι για τη μείωση του νόμου 4093 στο 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Για συνταξιούχους που έχουν προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το 2016 ως το 2018 οφείλονται άλλοι 13 μήνες αναδρομικών από τη μείωση του νόμου 4093 μετά την αφαίρεση του 11μήνου.

Οι συνταξιούχοι που είχαν ήδη προσφυγές σε εξέλιξη πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13/5/2016, θα πάρουν αναδρομικά από το 2013 και μετά, καθώς η παραγραφή γι’ αυτούς παραμένει στην 5ετία. Για αυτήν την κατηγορία τα αναδρομικά είναι για 42 μήνες, μείον το 11μηνο, δηλαδή υπόλοιπο 31 μηνών.

Αναδρομικά: Ποιες περικοπές επιστρέφονται και ποιες ακυρώνονται

Τα 4 ερωτήματα που τέθηκαν στην πιλοτική δίκη που έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν:

  1. Για τη συνταγματικότητα ή μη της κατάργησης των επιδομάτων των Δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
  2. Για τη συνταγματικότητα ή μη της συνέχισης των περικοπών του ν. 4093/2012 μετά τη δημοσίευση του ν. 4387/2016.
  3. Για τις παραγραφές, δηλαδή εάν οι αποζημιωτικές αγωγές που έχουν ασκηθεί για τα ανωτέρω ζητήματα υπόκεινται σε διετή ή πενταετή παραγραφή.
  4. Για το αν υπάρχει απόσβεση των αξιώσεων για όσους δεν είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου 33 του ν. 4734/2020.

Η συνταγματικότητα των περικοπών μετά το νόμο Κατρούγκαλου έχει απαντηθεί ήδη από το ΣτΕ, που έκρινε νόμιμο τον επανυπολογισμό συντάξεων από το 2019 και μετά.

Το, δε, Ελεγκτικό Συνέδριο είπε αναφορικά με την ΕΑΣ ότι είναι και αυτή συνταγματική από το 2019 και μετά.

Στο επίμαχο σημείο, που είναι το πότε επέρχεται παραγραφή αξιώσεων (2ετία ή 5ετία), η νέα απόφαση, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, θα βάζει «κόφτη» στη 2ετία, που προβλέπεται μετά το νόμο Κατρούγκαλου και ισχύει για όλους τους συνταξιούχους.

Στην πράξη, ένας συνταξιούχος που διεκδικεί αναδρομικά από τη μείωση του νόμου 4093 για το διάστημα μετά τον Μάιο του 2016, θα πρέπει να έχει καταθέσει προσφυγή ως το τέλος του 2018. Αν το έκανε το 2019, το πιθανότερο είναι να μην πάρει τίποτε και να μείνει μόνον με τα αναδρομικά του 11μήνου που εισέπραξε πέρσι. Αντίθετα, όσοι συνταξιούχοι είχαν αγωγές πριν από τον Μάιο του 2016 θα πάρουν αναδρομικά με το καθεστώς παραγραφής στην 5ετία.

Εξτρα αναδρομικά μέχρι και 16.085 ευρώ με προσφυγές!

Από τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι για τις περικοπές του νόμου 4093 με αγωγές θα αφαιρεθούν οι πληρωμές των αναδρομικών του 11μήνου.

Για παράδειγμα, και σύμφωνα με τους πίνακες που επεξεργάστηκε ο «Ε.Τ.»:

  1. Συνταξιούχος που ανήκει σε ειδικό μισθολόγιο με κύρια σύνταξη προ φόρου 2.075 ευρώ εισέπραξε πέρυσι αναδρομικά 11 μηνών ύψους 5.708 ευρώ (προ φόρου) και έχει λαμβάνειν επιπλέον 6.745 ευρώ αν έχει κάνει αγωγή ως το 2018, ενώ αν η αγωγή είναι πριν από τον Μάιο του 2016, μπορεί να πάρει ως και 16.085 ευρώ επιπλέον.
  2. Συνταξιούχος της ίδιας κατηγορίας με κύρια σύνταξη προ φόρου 1.457 ευρώ εισέπραξε πέρυσι αναδρομικά 11 μηνών ύψους 2.823 ευρώ (προ φόρου) και έχει λαμβάνειν επιπλέον 3.336 ευρώ αν έχει κάνει αγωγή ως το 2018, ενώ αν η αγωγή είναι πριν από τον Μάιο του 2016, μπορεί να πάρει ως και 7.995 ευρώ επιπλέον.
  3. Απόστρατος με κύρια σύνταξη προ φόρου 2.006 ευρώ πληρώθηκε αναδρομικά 5.522 ευρώ (προ φόρου). Με αγωγή από 13/5/2016 ως 2018 θα έχει λαμβάνειν επιπλέον αναδρομικά για 13 μήνες με ποσό 6.525 ευρώ, ενώ με αγωγή πριν από τον Μάιο του 2016 θα έχει έξτρα αναδρομικά που φτάνουν στις 15.561 ευρώ.
  4. Απόστρατος με κύρια σύνταξη προ φόρου 1.312 ευρώ πληρώθηκε πέρσι αναδρομικά 1.603 ευρώ (προ φόρου). Με αγωγή εντός 2ετούς παραγραφής (από 13/5/2016 ως 2018) θα έχει λαμβάνειν επιπλέον αναδρομικά 1.894 ευρώ, ενώ αν είχε ήδη ασκήσει αγωγή πριν από τον Μάιο του 2016 θα έχει έξτρα αναδρομικά 4.517 ευρώ.
  5. Συνταξιούχος Δημοσίου με κύρια σύνταξη προ φόρου 1.781 ευρώ πληρώθηκε πέρσι αναδρομικά από τη μείωση του νόμου 4093 με ποσό 3.454 ευρώ (προ φόρου). Με αγωγή από 13/5/2016 ως 2018 θα έχει λαμβάνειν επιπλέον αναδρομικά 4.081 ευρώ, ενώ αν έχει κάνει αγωγή πριν από τον Μάιο του 2016 θα έχει έξτρα αναδρομικά 9.733 ευρώ.
  6. Συνταξιούχος Δημοσίου με κύρια σύνταξη προ φόρου 1.122 ευρώ πληρώθηκε αναδρομικά 11μήνου 1.375 ευρώ (προ φόρου) και ανάλογα με το αν κατέθεσε αγωγή πριν ή μετά τον Μάιο του 2016, θα έχει λαμβάνειν επιπλέον αναδρομικά από 3.876 ευρώ ως 1.625 ευρώ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΝΟΜΟΥ 4093

  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ κ.ά.)
Σύνταξη πριν από το φόρο σήμερα Μηνιαία περικοπή ν. 4093 Αναδρομικά 11μήνου που πληρώθηκαν Υπόλοιπο αναδρομικών
2ετίας(*) 5ετίας(*)
2.075 552 5.708 6.745 16.085
1.972 524 5.418 6.403 15.269
1.938 515 5.325 6.293 15.007
1.904 506 5..232 6.183 14.745
1.996 375 3.878 4.583 10.928
1.950 366 3.784 4.473 10.665
1.903 357 3.691 4.363 10.403
1.831 344 3.557 4.204 10.024
1.618 304 3.143 3.715 8.859
1.588 298 3.081 3.642 8.684
1.457 273 2.823 3.336 7.955
1.330 157 1.623 1.919 4.575
1.284 152 1.572 1.857 4.429
1.217 144 1.489 1.760 4.196
1.169 138 1.427 1.686 4.021






  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ)
Σύνταξη πριν από το φόρο σήμερα Μηνιαία περικοπή ν. 4093 Αναδρομικά 11μήνου που πληρώθηκαν Υπόλοιπο αναδρομικών
2ετίας(*) 5ετίας(*)
2.006 534 5.522 6.525 15.561
1.915 509 5.263 6.220 14.832
1.729 325 3.361 3.972 9.471
1.595 299 3.092 3.654 8.713
1.540 289 2.988 3.532 8.421
1.491 280 2.895 3.422 8.159
1.468 276 2.854 3.373 8.043
1.418 266 2.750 3.251 7.751
1.358 161 1.665 1.967 4.692
1.312 155 1.603 1.894 4.517
1.279 151 1.561 1.845 4.400
1.265 150 1.551 1.833 4.371
1.225 145 1.499 1.772 4.225
1.177 139 1.437 1.699 4.050
1.152 136 1.406 1.662 3.963
1.128 133 1.375 1.625 3.876
1.020 121 1.251 1.479 3.526
  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σύνταξη πριν από το φόρο σήμερα Μηνιαία περικοπή ν. 4093 Αναδρομικά 11μήνου που πληρώθηκαν Υπόλοιπο αναδρομικών
2ετίας(*) 5ετίας(*)
1.875 352 3.640 4.301 10.257
1.828 343 3.547 4.191 9.995
1.781 334 3.454 4.081 9.733
1.734 326 3.371 3.984 9.500
1.718 323 3.340 3.947 9.412
1.692 230 2.378 2.811 6.702
1.235 146 1.510 1.784 4.254
1.197 142 1.468 1.735 4.138
1.160 137 1.417 1.674 3.992
1.122 133 1.375 1.625 3.876
1.098 130 1.344 1.589 3.788
1.079 128 1.324 1.564 3730
1.024 121 1.251 1.479 3.526
1.033 58 600 709 1.690
994 56 579 684 1.632

(*) Αναδρομικά για 24 μήνες με αγωγές μετά τις 13/5/2016 ως και 2018, μείον το 11μηνο

(*) Αναδρομικά για 42 μήνες με αγωγές από 2013 μέχρι 12/5/2016, μείον το 11μηνο

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Νέα αναδρομικά έως 16.085 ευρώ με «κόφτη» διετίας [πίνακες με τα ποσά για πολιτικούς συνταξιούχους, ειδικά μισθολόγια και απόστρατους]"

Γ.Λακόπουλος για Πολάκη: Η πολιτική δεν είναι αρένα για κουτσαβάκηδες και ψευτομαγκες της οκάς

Σφοδρότατη επίθεση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και προσωπικό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, κάνει ο αρθρογράφος και συνομιλητής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λακόπουλος. Με ένα άρθρο καταπέλτη στο anoixtoparathyro.gr, ο Λακόπουλος χαρακτηρίζει τον Π. Πολάκη ως διαταραγμένο και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ που τον καλύπτει. Ο αρθρογράφος επικαλείται μια, παραληρηματική, όπως την χαρακτηρίζει, ανάρτηση του αψύ Σφακιανού.

Προσδεθείτε και μην καπνίζετε. Το κείμενο που ακολουθεί έχει την υπογραφή μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου, που έχει καταφύγιο στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και τον προβοκάρει διαρκώς, ασχημονώντας κατά βούληση, ακόμη και χρονιάρες μέρες: 

«ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΟΒΙΝΤ-19 , με 88% κορεσμό στον ατμοσφαιρικό αέρα,76 ετών με νόσο κινητικού νευρώνα ο οποιος ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ!!

Το ΑΙΣΧΡΟ πρωτόκολλο που έχετε βγάλει, αυτόν τον ασθενή τον ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ !!
Ο Ασθενης είναι δις εμβολιασμενος και έκανε και την τριτη δόση πριν 4 μέρες και είναι στην τριτη μερα από την έναρξη των συμπτωμάτων.
Είναι πατερας φίλης μου γι αυτό ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει !
ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!!!

Αύριο το πρωί αν δεν είναι τα μονοκλωνικά στη Ρόδο για να του δοθεί η ευκαιρία να επιβιώσει

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!
Περιμενω μέχρι το μεσημέρι αύριο να τα έχει παρει!
ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ ,από την επιτροπή των λοιμωξιολογων μεχρι τον ΠΛΕΥΡΗ και το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!«

Η υπογραφή είναι περιττή, το παραλήρημα είναι αναγνώσιμο: Παύλος Πολακης«Πρ, ανάπλ. Υπ Υγείας,  Χειρουργός», όπως υπογράφει.

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με τον ασθενή στον οποίο αναφέρεται. Ούτε αν υπάρχει κάτι σχετικά με τη θεραπεία που δεν γνωρίζουν, ή δεν εγκρίνουν, οι γιατροί που τον παρακολουθούν και γνωρίζει ένας τρίτος- όποιος κι αν είναι.

Ξέρουμε όμως ότι είναι διασυρμός για την πολιτική και και ιατρική επιστήμη  και απόλυτος  εξευτελισμός  για το κόμμα που τον θεωρεί ακόμη βουλευτή του να εκφράζεται με χυδαιότητες και τσαμπουκάδες.

Μπορεί να ρυπαίνει στο δημόσιο λόγο όσο θέλει. Αλλά όχι ως  βουλευτής κόμματος της Αριστεράς που  περιμένει την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι βουλευτής του Τσίπρα- που είναι από τους πιο ευπρεπείς πολιτικούς όλων των εποχών.

Όσο δεν τον απομακρύνει από το κόμμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται τις αθλιότητες του.

Λυπάμαι για το ύφος, αλλά μόνο αυτή τη γλώσσα που καταλαβαίνει.

Το υφάκι  «ακουστε γελοιοι!!!» ,  « θα σας παρει ο διαολος και θα σας σηκωσει!!!»  και » τη βαψατε ολοι ,από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων μεχρι τονΠπλευρη και το Μητσοτακη!!!» στους φίλους και στην παρέα του. 

Σιγά τα αίματα, μεγάλε.

Όποιος καλύπτει αυτόν αναίσχυντο και διαταραγμένο άνθρωπο, τον χρεώνεται.  Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τον θέλει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του, ας μην ονειρεύεται επιστροφή στην κυβέρνηση.

Δεν φταίνε όσοι αγωνίζονται για την προοδευτική κυβέρνηση να χάνεται ο στόχος για την ανισορροπία οποιουδήποτε.

Η πολιτική δεν είναι αρένα για κουτσαβάκηδες και ψευτόμαγκες της οκάς.

Δεν θα κάνουμε ζούγκλα το δημόσιο βίο επειδή το θέλει ένας διαταραγμένος και το κόμμα που τον καλύπτει.

Επιτέλους τέλος.

anoixtoparathyro

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Λακόπουλος για Πολάκη: Η πολιτική δεν είναι αρένα για κουτσαβάκηδες και ψευτομαγκες της οκάς"

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 663 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Η απόφαση υπογράφεται σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο μετά από σχετική εισήγηση του τότε αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, καθορίζεται με βάση την κείμενη νομοθεσία ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, το υπουργείο σημειώνει ότι «ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022"

Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: Δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί

Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Όσον αφορά κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, οι διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν πως η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς.

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στη γνωστή του προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δενδια.

Κάναοντας αναφορά στα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Προστατεύσαμε προσεκτικά τα συμφέροντα μας στην Ανατολική Μεσόγειο». Για την Κύπρο τόνισε ότι «θέτουμε τη λύση των δύο κρατών για την κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο στη διεθνή ατζέντα» και ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας επτά φορές, αλλά τους εμποδίσαμε σε όλες τις περιπτώσεις».

ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: Δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί"

Ληστεία στο Μπουρνάζι: Τρεις συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι – Τα τρία θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

Δύο ανήλικοι, 15 και 17 ετών και ένας 26χρονος συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι λήστεψαν και τραυμάτισαν τρεις αλλοδαπούς, τα ξημερώματα, στο Μπουρνάζι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις κατηγορούμενοι, λίγο μετά τις 4:30, επιτέθηκαν με μαχαίρια σε παρέα αλλοδαπών προκειμένου να τους ληστέψουν. Αφού μαχαίρωσαν τους δύο και χτύπησαν με γροθιές τον τρίτο, πήραν τα πορτοφόλια και τα κινητά των θυμάτων και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τα τρία θύματα διακομίστηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία στο Μπουρνάζι: Τρεις συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι – Τα τρία θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο"

Θεμιστοκλέους: 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών – Ένας χρόνος από τον 1ο εμβολιασμό στη χώρα

Την ανακοίνωση ότι άνοιξαν περισσότερα από 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών εντός Ιανουαρίου, έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην επετειακή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας, καθώς σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2021 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον 1ο εμβολιασμό που έγινε στην Ελλάδα.

Κάνοντας μια ανασκόπηση για τη χρονιά που πέρασε, ο κ Θεμιστοκλέους είπε ότι 365 μέρες μετά την 27/12/20 έχουν γίνει συνολικά 17.060.000 εμβολιασμοί, 7.415.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση (70,6% του πληθυσμού), 7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (66,4%) και 4.365.000 έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 75,6% επί των δικαιούχων.

«Είναι εμφανές πως εμβολιασμός προστατεύει εμάς, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, την κοινωνία και είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους επισημαίνοντας ότι με βάση ελληνικές έρευνες, ο σημαντικός αριθμός της χρονιάς που πέρασε, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους αν δεν είχαμε διενεργήσει τους εμβολιασμούς.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεμιστοκλέους: 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών – Ένας χρόνος από τον 1ο εμβολιασμό στη χώρα"

Ελεύθερος ο προπονητής πυγμαχίας στην Πάτρα που καταγγέλθηκε για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την απολογία του στον ανακριτή ο προπονητής πυγμαχίας που καταγγέλθηκε από αθλήτριά του για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» προέκυψε διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως είναι αθώος και πως η αλήθεια θα λάμψει.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο προπονητής πυγμαχίας στην Πάτρα που καταγγέλθηκε για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη"

Eπίθεση ασθενούς σε τρεις γιατρούς στο Θριάσιο νοσοκομείο – Ένας τραυματισμός

Αγανακτισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο, καθώς με ανακοίνωση του σωματείου τους κατήγγειλαν συνεχή περιστατικά επιθέσεων και μάλιστα από τον ίδιο δράστη. Αφορμή της ανακοίνωσης είναι η πρόσφατη επίθεση που σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ανύπαρκτη η προστασία και νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ανεπαρκέστατη η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου. Το πρόσφατο (στις 24 Δεκεμβρίου 2021) απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης «ασθενούς» σε τρεις γιατρούς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το τραυματισμό, στο πρόσωπο, της μιας από αυτούς, επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για την εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη, πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος «ασθενής» (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής), εδώ και χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας, αλλά και η “εισβολή” ομάδας, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες”, το Σάββατο 28 Αυγούστου, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην “διεφθαρμένων”, ως δήθεν “συνυπεύθυνων” για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες, ως δήθεν “συνεργών” σε υποτιθέμενα “εγκλήματα σε βάρος ασθενών”.
Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

  • να εξασφαλισθεί ότι ο συγκεκριμένος “ασθενής” θα σταματήσει να επιτίθεται και να τραυματίζει εργαζόμενους
  • να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
  • να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, καθώς και ο φωτισμός του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Eπίθεση ασθενούς σε τρεις γιατρούς στο Θριάσιο νοσοκομείο – Ένας τραυματισμός"

ΑΑΔΕ: «Αγνοείστε τα τέλη κυκλοφορίας αν έχετε όχημα σε ακινησία»

Νέες διευκρινίσεις για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας έδωσε η ΑΑΔΕ, καθώς εκατοντάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής, παρά το γεγονός ότι τα είχαν θέσει σε ηλεκτρονική ακινησία. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, είχαν «σπάσει» τα τηλέφωνα των φοροτεχνικών, ζητώντας να βρουν τρόπο ώστε να διορθωθεί το λάθος.

Πλέον, η ΑΑΔΕ σε κάθε ειδοποιητήριο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα «myCAR», αναγράφει το εξής μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων:
«Εάν έχετε δηλώσει το όχημά σας εμπρόθεσμα σε ακινησία, αγνοήστε το παρόν ειδοποιητήριο. Το ειδοποιητήριο αναρτάται για να το χρησιμοποιήσετε, μόνο εάν επιθυμείτε την άρση της ακινησίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για λάθος, καθώς από την στιγμή που όλα τα ειδοποιητήρια για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας φέρουν ένα QR Code, το οποίο όταν «σκαναριστεί» οδηγεί αυτομάτως σε πληρωμή του φόρου, έπρεπε να αναρτηθούν εκκαθαριστικά για όλα τα οχήματα, ακόμα και για εκείνα που έχουν τεθεί σε ακινησία.

Για τα συγκεκριμένα οχήματα ο φόρος δεν έχει βεβαιωθεί και δεν επρόκειτο να υπάρξει κανένα πρόστιμο ή ανάρτηση ποσού πληρωμής όταν λήξει η προθεσμία πληρωμής.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν μόνο όταν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αποφασίσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: «Αγνοείστε τα τέλη κυκλοφορίας αν έχετε όχημα σε ακινησία»"

Νέα μέτρα από 3 έως 16/01: Διασκέδαση ως τα μεσάνυχτα – Διπλή μάσκα σε εργαζόμενους στην εστίαση και τηλεργασία έως 50% – Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον κορονοϊό και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο να μπει «φρένο» στην πορεία της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα νέα μέτρα ήρθαν μετά την εισήγηση των ειδικών οι οποίοι συνεδρίασαν για ώρες από το πρωί της Δευτέρας, 27.12.2021, με τις αποφάσεις να «κλειδώνουν».

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας. 

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 16/01 και είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική. 

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. 

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία. 

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.  

Κορονοϊός – Δείτε τις ανακοινώσεις

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα από 3 έως 16/01: Διασκέδαση ως τα μεσάνυχτα – Διπλή μάσκα σε εργαζόμενους στην εστίαση και τηλεργασία έως 50% – Οι ανακοινώσεις Πλεύρη"

Εκρηξη με 9.284 κρούσματα, 66+1 θάνατοι από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 9.284, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.084.153, εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 192 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.838 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η θετικότητα εκτοξεύτηκε στο 9,76%, σε 95.147 τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 4.038 στην Αττική (1.803 χθες).
  • 1.048 στη Θεσσαλονίκη (474 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 465 από την Ανατολική Αττική (236 χθες).
  • 731 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (311 χθες).
  • 125 από τη Δυτική Αττική (56 χθες).
  • 510 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (228 χθες).
  • 1.264 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (509 χθες).
  • 462 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (241 χθες).
  • 449 από τον Πειραιά (215 χθες).
  • 32 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (7 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 61 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 127 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 63 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 57 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 41 στην ΠΕ Άρτας.
  • 231 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 105 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 21 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 42 στην ΠΕ Δράμας.
  • 78 στην ΠΕ Έβρου.
  • 114 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 13 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 82 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 98 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 221 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 35 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 10 στην ΠΕ Θήρας.
  • 16 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 101 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 56 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 13 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 190 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 3 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 27 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 90 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 8 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 25 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 180 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 111 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 14 στην ΠΕ Κω.
  • 78 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 165 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 36 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 74 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 16 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 2 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 121 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 84 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 1 στην ΠΕ Μήλου.
  • 7 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 12 στην ΠΕ Νάξου.
  • 27 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 2 στην ΠΕ Πάρου.
  • 40 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 135 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 44 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 44 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 56 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 72 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 9 στην ΠΕ Σάμου.
  • 99 στην ΠΕ Σερρών
  • 18 στην ΠΕ Σύρου.
  • 4 στην ΠΕ Τήνου.
  • 47 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 92 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 120 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 7 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 36 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 164 στην ΠΕ Χανίων.
  • 31 στην ΠΕ Χίου.
  • 329 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (97 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.496 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 629 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 533 (84.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.721 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή -4.3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηξη με 9.284 κρούσματα, 66+1 θάνατοι από Covid-19"

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο – Κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Η Λιμενική Αρχή της Πάρου προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, που περιλαμβάνονται μεταξύ των 63 διασωθέντων μεταναστών, από την ανατροπή ιστιοφόρου σκάφους την παραμονή των Χριστουγέννων βορειοδυτικά του νησιού όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα,

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι συλληφθέντες, φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με αντίτιμο 9.000 ευρώ το άτομο.

Πρόκειται για έναν 40χρονο και δυο 31χρονους, όλοι τους, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) έχουν μεταβεί στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο, ενώ μελετώνται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρος: Τρεις συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο – Κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών"

Κορωνοϊός και έγκυοι: Πόσες μολύνθηκαν, νοσηλεύτηκαν και κατέληξαν στην Ελλάδα

Την ανεκτίμητη αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοιού και στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας - την οποία έχουν επίσημάνει επανειλλημένα οι επιστήμονες- επιβεβαίωνουν περίτρανα και τα επιδημιολογικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών, που ανακοινώθηκαν σήμερα και αφορούν το 2021.

Ειδικότερα, τους τελευταίους 12 μήνες μολύνθηκαν συνολικά 2.898 έγκυες και λεχωίδες γυναίκες με κορωνοϊόSARS-CoV-2, εκ των οποίων μόλις το 7,7% (223 από τις 2.898) ήταν πλήρως εμβολιασμένες και το υπόλοιπο 92,3% (2.675 από τις 2.898) αφορούσε ανεμβολίαστες ή μερικώς εμβολιασμένες.

Στην ομάδα των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων σημειώθηκαν συνολικά οι 229 από τις 234 νοσηλείες σε απλή κλίνη COVID-19 (το 97,9% δηλαδή του συνόλου των νοσηλειών στις έγκυες και λεχωίδεςγυναίκες), υποδεικνύοντας ότι το 8,6% των ανεμβολίαστων εγκύων/λεχωίδων που είχε μολυνθεί με κορωνοιό χρειάστηκε νοσηλεία. Επιπλέον σημειώθηκαν 36 νοσηλείες σε ΜΕΘ ή διασωληνώσεις, ποσοστό που αφορά στο 1,3% (36 από τις 2675) των γυναικώντης ομάδας, ενώ στην ομάδα αυτή σημειώθηκαν και 5 θάνατοι.

Στην ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών σημειώθηκαν μόλις πέντε νοσηλείες σε απλή κλίνη COVID-19, υποδεικνύοντας ότι μόλις το 2,24% των εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ παράλληλα δε σημειώθηκε καμία νοσηλεία σε ΜΕΘ, καμία διασωλήνωση και κανένας θάνατος στις εμβολιασμένες γυναίκες.

Τα δεδομένα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 στην ευαίσθητη ομάδα των εγκύων και λεχωίδων καθώς φαίνεται ότι ο εμβολιασμός τις προστατεύει από νοσηλεία, βαριά νόσηση και θάνατο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός και έγκυοι: Πόσες μολύνθηκαν, νοσηλεύτηκαν και κατέληξαν στην Ελλάδα"

Έλληνας τράπερ ποζάρει στο Instagram με όπλα – Το ένα μοιάζει με της Αστυνομίας

Ερωτήματα έχει προκαλέσει το βίντεο που ανέβηκε στο instagram με τον γνωστό τράπερ να ποζάρει, έχοντας στη ζώνη του όχι ένα αλλά τρία όπλα!

Μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το ένα από τα όπλα αυτά, παραπέμπει σε όπλο όπως αυτά που χρησιμοποιούν στην  Αστυνομία.

Στις εικόνες φαίνεται να κυκλοφορεί με τα όπλα μέσα σε κλαμπ και να καπνίζει ατάραχος. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο (με κατάλληλη επεξεργασία), το οποίο έχει κατέβει από το instagram…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας τράπερ ποζάρει στο Instagram με όπλα – Το ένα μοιάζει με της Αστυνομίας"

Κορωνοϊός: Στους επτά μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά τη 2η δόση από 1η Φεβρουαρίου

Νέα δεδομένα, αναφορικά με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα ισχύσουν, σύμφωνα με πληροφορίες από την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το πιστοποιητικό μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα έχει διάρκεια επτά μηνών. Αν μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, ο πολίτης, ανεξάρτητα από την ηλικία του, δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση, τότε θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Με την κίνηση αυτή, θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της καμπάνιας για την χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω το συλλογικό τείχος ανοσίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στους επτά μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά τη 2η δόση από 1η Φεβρουαρίου"

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του καταγγέλλει ο Όμιλος ΟΝΕΧ – Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Όμιλος ΟΝΕΧ, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση «μετά την απρόκλητη επίθεση με πρόκληση ζημιών στα γραφεία της Αθήνας από μέλη της συλλογικότητας «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» την ημέρα των Χριστουγέννων, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός φυσικού και ηθικού αυτουργού που υποκίνησαν, σκέφτηκαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την συγκεκριμένη ενέργεια».

«Το ως άνω χτύπημα συνδέεται με στοχευμένες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις φυσικών προσώπων, νομικών ή συλλογικών οργάνων και οργανώσεων που αντιδρούν στην συνταγματικά κατοχυρωμένη άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας, όταν εμείς κρίνουμε ότι θιγόμαστε και καταπατούνται νόμιμα και θεσμικά προβλεπόμενα δικαιώματα μας.

Η προσπάθεια φίμωσης με την τρομοκράτηση και στοχοποίηση στελεχών και εργαζομένων μας έχει, ήδη, πέσει στο κενό» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ΟΝΕΧ προσθέτει επίσης ότι «η δημιουργικότητα, η βιομηχανική παραγωγή και κυρίως η θέληση και βούληση ελεύθερων ανθρώπων δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται και σε καμία περίπτωση δεν υποχωρούν απέναντι στην ωμή βία, την απροκάλυπτη παραποίηση της πραγματικότητας και την κατ’ επίφαση ευαισθησία των ιδιότυπων «Πλασιέ» επιχειρηματικών και ανθελληνικών συμφερόντων που ρήμαξαν για δεκαετίες την ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας».

«Σύντομα, όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν απέναντι στην Δικαιοσύνη που αποτελεί τον μόνο δρόμο μας απέναντι στη βία, την απόπειρα εκφοβισμού και την τρομοκρατία.

Κανείς δεν μπορεί να αξιώνει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου μέσα από νεόφερτες φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις, ελπίζοντας ότι θα έχει το “ακαταδίωκτο”» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΟΝΕΧ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του καταγγέλλει ο Όμιλος ΟΝΕΧ – Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά"

Τουρκία: Αμετακίνητος στις προκλήσεις του ο Τσαβούσογλου

Σε επανάληψη των γνωστών προκλητικών θέσεων της Τουρκίας, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, προέβη κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έτους, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Προστατεύσαμε προσεκτικά τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

«Θέτουμε τη λύση των δύο κρατών για την κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο στη διεθνή ατζέντα», είπε. «Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας επτά φορές, τους εμποδίσαμε σε όλες τις περιπτώσεις».

Υπάρχει πρόβλημα με τα F-35. “Αν τα F-35 δεν αγοραστούν, τα χρήματα που δώσαμε πρέπει να επιστραφούν ή να παραλάβουμε κάτι άλλο», είπε.

“Ο διάλογος με την Αίγυπτο συνεχίζεται. Μπορούμε να συναντηθούμε εάν προκύψουν προϋποθέσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών”.

«Φέτος, έχουμε κάνει βήματα προς την εξομάλυνση σε πολλές προβληματικές περιπτώσεις. Όλοι γνωρίζετε τις επαφές μας με τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο. Αυτές οι επαφές συνέβαλαν επίσης στην περιφερειακή άμβλυνση της έντασης», είπε. Δηλώνοντας ότι ξεκίνησαν οι νέες επαφές στο Ισραήλ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Διατηρούμε την ηγετική μας θέση για την Παλαιστίνη».

Υπενθυμίζοντας τις συναντήσεις των ειδικών εκπροσώπων της Αρμενίας και της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου είπε: «Σύμφωνα με την εντύπωσή μας, η πρώτη συνάντηση είναι επιθυμία της Αρμενίας προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει στη Μόσχα». «Αρχίσαμε να μειώνουμε την ένταση στις σχέσεις με τη Γαλλία μέσω της διπλωματίας», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Τσαβούσογλου είπε: «Η αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν και η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για όλους σήμερα, διαφορετικά ένα νέο κύμα τρομοκρατίας και μετανάστευσης θα μας επηρεάσει όλους».

«Η διοίκηση των Ταλιμπάν είπε ότι θα λάβει προσφορές από διαφορετικές χώρες, κάτι που είναι φυσικό. Μαζί με το Κατάρ έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για τη λειτουργία του αεροδρομίου. Είναι φυσικό για διαφορετικές χώρες να υποβάλλουν προσφορές σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είχαμε συνάντηση με τα ΗΑΕ, όπως κάναμε με το Κατάρ. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αμετακίνητος στις προκλήσεις του ο Τσαβούσογλου"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος για τη μια υπόθεση, κρατούμενος για την άλλη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά την απολογία του, για την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του, στο διαδίκτυο.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων,  κατ’  εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος πέρασε τα Χριστούγεννα στα κρατητήρια εξέφρασε την έκπληξη του για το ότι διώκεται για κακούργημα και επανέλαβε ότι δεν  γνωρίζει ποιος ανέβασε στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Για τη νέα μήνυση που αφορά άλλη μια καταγγελία για ανάρτηση ροζ βίντεο με άλλη κοπέλα, ασκήθηκε νέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο 58χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η ανακρίτρια αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

«Παραδέχτηκε όσα έχει τελέσει και όχι όλα όσα του καταλογίζονται»

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Παναγιωτοπούλου,  Γιώργος Δακουράς, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για άλλη μία φορά για την ερμηνεία του άρθρου βάσει του οποίου διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ο πελάτης του, ο οποίος όπως είπε, δείχνει μεταμέλεια και ζητάει διαρκώς συγνώμη καθώς αντιλαμβάνεται πλέον τι έχει πράξει.

Επανέλαβε ότι ο παρουσιαστής είχε κατεβάσει όλα τα επίμαχα βίντεο από το 2019, ενώ σε ερώτηση για τον λόγο για τον οποίο κάποια από αυτά φαίνονται ξανά αναρτημένα, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο πελάτης του, κατά την απολογία του παραδέχθηκε μόνο όσα τέλεσε και όχι όλα όσα του καταλογίζονται.

Δείτε τι δήλωσε: 

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος για τη μια υπόθεση, κρατούμενος για την άλλη (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Ανατιμήσεις έως 60% στις ενισχυμένες μάσκες από 16 ιστοσελίδες

«Έχουμε βρει 16 ηλεκτρονικές σελίδες που αύξησαν την τιμή στις ενισχυμένες μάσκες 40-60%, μέσα σε ένα βράδυ, από την Πέμπτη που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, στην Παρασκευή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το χαρτί ελέγχου και οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν τον λόγο της αύξησης, διαφορετικά θα τους επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο, ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησης.

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι από Πέμπτη προς Παρασκευή αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για τα πρόστιμα θα εξαντλήσει τα όρια του νόμου.

Όπως είπε, «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία», ενώ επανέλαβε πως για όσο υπάρχει πανδημία, αυτή η διάταξη θα επεκτείνεται.

«Εκτός από νομικά είναι και ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος, επειδή η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, να βγάλει υπερβολικό κέρδος. Εγώ δεν είπα να μη βγάλουν κέρδος και γι' αυτό δεν έβαλα διατίμηση. Τους άφησα να έχουν ένα λογικό, νόμιμο κέρδος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Άλλο ένας έμπορος να θέλει να κερδίζει και άλλο -με την έλευση της Όμικρον- να θέλει να κερδίσει για μια ζωή», συμπλήρωσε ο υπουργός και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως αν κάποιος επιχειρηματίας «αγόρασε από Πέμπτη βράδυ σε Παρασκευή με αυξημένη τιμή είναι νόμιμος, αν δεν το έκανε και αύξησε τις τιμές, είναι παράνομος».

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, από τη νέα χρονιά, είπε ότι θα αφορά τους «υπερμεταδότες» όπως τα νυχτερινά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατιμήσεις έως 60% στις ενισχυμένες μάσκες από 16 ιστοσελίδες "

«Θεματοφύλακες»: Μάζεψαν 2.000 υπογραφές για ένοπλο αγώνα – Οι ανατριχιαστικές αναφορές στην «ιερή δήλωση»

Μέχρι και τη συμμετοχή σε ένοπλο αγώνα προβλέπουν στο καταστατικό τους οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», με το κείμενο της οργάνωσης να είναι μάλιστα αναρτημένο στο κεντρικό site τους. Με μία άκρως επιθετική ρητορική γίνεται λόγος ακόμα και για επιθέσεις με όπλα, εναντίον πολιτικών, δικαστών, στρατιωτικών αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους για την πανδημία του κορονοϊού.

Το εν λόγω κείμενο, που διακινούν στο διαδίκτυο οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», έχει υπογραφεί – όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews – από τουλάχιστον 2.000 πολίτες. Σε αυτό αναπτύσσεται μια άκρως επιθετική ρητορική, με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ενώ όποιος το υπογράφει δηλώνει ότι έχει… το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί»!

Η «ιερή δήλωση» των αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού. όπως αναφέρει η Realnews, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών και αποτελεί «οδηγό» στις έρευνες της Εισαγγελίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό το «μανιφέστο» θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος. «Αυτό το κείμενο μπορεί να αποτελεί το καταστατικό μιας εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει στην εφημερίδα Realnews. 

Η «ιερή δήλωση» των Θεματοφυλάκων

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία» και είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα των «θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος». Συνολικά είναι 20 σελίδες και όσοι το υπογράφουν μπορούν να δηλώσουν ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους. 

«Ιερή δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», γράφεται στην πρώτη του πρόταση. Υπάρχει μάλιστα και ειδικό πεδίο, όπου οι υπογράφοντες μπορούν να συμπληρώνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

«Θα βρίσκομαι σε ενάσκηση καθήκοντος και συνεχώς διατηρώ το δικαίωμά μου και την υποχρέωσή μου στην οπλοκατοχή και τη διαρκή ετοιμότητα», σημειώνεται στο κείμενο. Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις… εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση:

«…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών) για τα οποία σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που τυχόν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις μου. Να με ενημερώνετε συνεχώς για τα όποια ευρήματά σας με επίσημες και νόμιμες διαδικασίες στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πεδίο με τα στοιχεία μου».

Πότε εμφανίστηκε για 1η φορά

Το κείμενο – σύμφωνα με την Realnews – διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, και έχει επικαιροποιηθεί, περιλαμβάνοντας αναφορές όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προσφυγικές ροές.Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία.

2.000 πολίτες υπογράφουν το κείμενο

Η «ιερή δήλωση» έχει υπογραφεί από τουλάχιστον 2.000 πολίτες και έχει κατατεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα. Αρχικά οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η Realnews, δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης». 

Στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης. «Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θεματοφύλακες»: Μάζεψαν 2.000 υπογραφές για ένοπλο αγώνα – Οι ανατριχιαστικές αναφορές στην «ιερή δήλωση»"

Παγώνη: Με συνάχι δεν σηκωνόμαστε να πάμε στη δουλειά

«Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα καθώς, όπως εξήγησε, ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα συμβάντα θα φανούν αυτό το δεκαπενθήμερο. 

Εκτίμησε ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δύο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά. «Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», πρόσθεσε. 

Για τη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από τη Αφρική και οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι «Δέλτα».

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του, γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κα Παγώνη.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί. «Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγώνη: Με συνάχι δεν σηκωνόμαστε να πάμε στη δουλειά"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Επιδείνωση πριν την Πρωτοχρονιά με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει τις επόμενες ώρες ο καιρός και ήδη η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (27.12.2021) έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία εξπρές με την οποία θα μας αποχαιρετίσει το 2021. 

Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες και έως την Τετάρτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν, σταδιακά, τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
 
Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. 

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (27-12-2021)
α) Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.
β) Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
γ) Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες. 

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28-12-2021)

Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά. 

3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-12-2021)
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Επιδείνωση πριν την Πρωτοχρονιά με βροχές και καταιγίδες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news