facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Γ. Στογιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης): Έρχεται νόμος για την εκλογή μουφτήδων από τα μέλη της μειονότητας

Ολοταχώς προχωρά η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις που αφορούν το νέο τρόπο εκλογής των Μουφτίδων στην Θράκη, από τα ίδια τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Μια κίνηση που θα ικανοποιήσει μια πάγια επιδίωξη της Άγκυρας.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Στογιαννίδης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Ήδη, εκδόθηκαν και δημοσιεύθηκαν οι πράξεις για την συνταξιοδότηση των δύο διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ μέχρι την επιλογή των νέων αντικαταστατών τους, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει από τα ίδια τα μέλη της μειονότητας, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους δύο τοποτηρητές.

Μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΤ για το ζήτημα, ο κ. Στογιαννίδης ανέφερε πως «οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να μπορεί να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, φέρεται δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας να εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και να μην διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Στογιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης): Έρχεται νόμος για την εκλογή μουφτήδων από τα μέλη της μειονότητας"

Συγκέντρωση στη Βουλή και στην Περιφέρεια θα πραγματοποιήσουν οι πυρόπληκτοι τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν για τη Δευτέρα το απόγευμα οι πυρόπληκτοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα, προκειμένου να τονίσουν στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους φορείς ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επαρκούν.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Πυροπλήκτων Ραφήνας-Μαραθώνα:

«Οι κάτοικοι των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας –Πικερμίου πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην παραπλανηθούμε από έωλες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα.

Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή μας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνώντων οι οποίοι προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

• Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων των Δήμων μας να συνυπογράψουν το κείμενο των αιτημάτων της «Επιτροπής πυροπλήκτων κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα.»
• Καλούμε όλους τους πυρόπληκτους των περιοχών μας να πάρουν μέρος στην παράσταση της 20ης Αυγούστου στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής όπου θα καταθέσουμε εγγράφως τις διεκδικήσεις με τα αυτονόητα αιτήματα μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!

Πούλμαν θα αναχωρήσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 στις 18.00 από το ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 33, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ) ενώ θα υπάρξουν και οι εξής στάσεις:

– 17.30 5η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
– 17.45 ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
– 18.00 ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ στο Μάτι
επίσης θα γίνουν στάσεις
– στη ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ της Β ΕΙΣΟΔΟΥ του ΒΟΥΤΖΑ με τη Μαραθώνος
– στη ΣΤΑΣΗ των ΚΤΕΛ της Α ΕΙΣΟΔΟΥ του ΒΟΥΤΖΑ
– στη ΣΤΑΣΗ των ΚΤΕΛ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Οι επιπτώσεις από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου μας αφορούν όλους!!».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση στη Βουλή και στην Περιφέρεια θα πραγματοποιήσουν οι πυρόπληκτοι τη Δευτέρα"

Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου -Επιστολή Αρχιεπισκόπου Δαμιανού σε Γαβρόγλου

Το ζωτικό για την παροικία της Αιγύπτου ζήτημα της λειτουργίας των ελληνικών σχολείων, και της ανάγκης παράτασης της απόσπασης στους υπάρχοντες καθηγητές που υπηρετούν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, έθεσε και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος διευθυντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στη Χώρα του Νείλου, από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν οι καθηγητές που εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να έρθουν από τη νέα σχολική χρονιά να υπηρετήσουν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Μαριέττας Κουμαριανού, για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί».

Και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ως ο επικεφαλής της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Γαβρόγλου, την οποία κοινοποιεί και στην υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη: «Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις».

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου -Επιστολή Αρχιεπισκόπου Δαμιανού σε Γαβρόγλου "

Η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στις Οινούσσες για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία

Με μια νέα προκλητική κίνηση, η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ανατροπή της λέμβου στις Οινούσσες, με τον έναν νεκρό και τον ένα αγνοούμενο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στο νησί του Αιγαίου.

Οι αποφάσισαν να εκδώσουν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, υπενθυμίζοντας πως διεκδικούν το νησί Παναγιά, που βρίσκεται δίπλα από τις Οινούσσες. Με αυτό τον τρόπο, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες Έρευνας και Διάσωσης που πραγματοποιούν οι ελληνικές Αρχές.

Οι ελληνικές Αρχές με την ΝΟΤΑΜ Α2264/18 που εκδόθηκε στις 18 Αυγούστου 00:44 ανήγγειλαν την έναρξη επιχείρησης SAR για την αναζήτηση ναυαγών στην θάλασσα σε περιοχή με ακτίνα 5 ν.μ. γύρω από το σημείο του ατυχήματος 3829N02615E το οποίο βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών. Με την ΝΟΤΑΜ αυτή καλούνταν όλα τα μέσα που βρίσκονταν στην περιοχή να συντονισθούν με το Κέντρο του Πειραιά (PIRAEUS JRCC) πριν εισέλθουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η Ελληνική ΝΟΤΑΜ:

A2264/18 – DUE TO PERSON IN WATER SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN THE AREA RADIUS 005NM CENTERED ON 3829N02615E LIMITED WITHIN ATHINAI FIR. DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC,INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS IN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL – 03000FT AMSL, 18 AUG 00:20 2018 UNTIL 19 AUG 00:20 2018. CREATED: 18 AUG 00:44 2018

Λίγη ώρα αργότερα στις 01:35 η Τουρκία με την ΝΟΤΑΜ Α4663/18 δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής ευθύνης της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση στα όρια του FIR Αθηνών και υποστηρίζει ότι η περιοχή εν μέρει επικαλύπτει την τουρκική περιοχή SRR.

Η Τουρκία επικαλείται την μονομερή κατάθεση των ορίων της τουρκικής SRR στον ΙΜΟ, που σημειωτέων μεταφέρει την τουρκική ζώνη ευθύνης για SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου, εγκλωβίζοντας έτσι τα νησιά του Αιγαίου σε τουρκική ζώνη άσκησης κυριαρχικών αρμοδιοτήτων.

Αλλά η τουρκική προσπάθεια να εκμεταλλευθεί ένα τραγικό ατύχημα στην θάλασσα για πολιτικούς σκοπούς, συνεχίσθηκε και το πρωί, καθώς στις 10:58 οι τουρκικές αρχές επανήλθαν και με NAVTEX (0824/18) δέσμευσαν περιοχή ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών για επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για τους αγνοούμενους από την ανατροπή του σκάφους των δυο Ελληνοαμερικανών.

Οι τουρκικές NAVTEX και ΝΟΤΑΜ:

NAVTEX:0824/18
AEGEAN SEA
SEARCH AND RESCUE OPERATIONS IN PROGRESS IN THE AREA BOUNDED BY:
38 36.00 N – 026 13.00 E
38 22.00 N – 026 13.00 E
38 22.00 N – 026 29.00 E
38 36.00 N – 026 29.00 E
CAUTION ADVISED.

A4663/18 – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED: THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A2264/18 LGGGYNYX NOTAM ISSUED BY GREEK CAA. AS REGARDS THE GREEK NOTAM A2264/18 LGGG, TURKEY DOES NOT ACCEPT THE DEFINITION OF THE SAERCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO ATHENS FIR. THE AREA REFERRED TO IN THE SAID GREEK NOTAM PARTLY FALLS WITHIN TURKEY’S MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION (SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO’S GLOBAL SAR PLAN. THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. 18 AUG 00:40 2018 UNTIL 19 AUG 00:20 2018. CREATED: 18 AUG 01:35 2018

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στις Οινούσσες για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία"

Eπαναφορά συμβάσεων: Ποιοι θα δουν πρώτοι αυξήσεις μισθών

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το υπουργείο εργασίας να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους για να προγραμματίσουν από κοινού τα πρώτα βήματα εν όψει της επαναφοράς του μέτρου της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων από την 21η Αυγούστου, ημερομηνία που βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια. Ηχηρές εξαγγελίες δεν αναμένονται προς το παρόν από τα κυβερνητικά στελέχη καθώς το στίγμα της νέας εποχής θα δοθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Για να μπορούν οι όροι των συμβάσεων (πχ ύψος μισθού) να επεκτείνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων ενός κλάδου θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να μπορεί να αποδείξει ότι η ισχύουσα σύμβαση έχει υπογραφεί από επιχειρήσεις, στις οποίες δουλεύουν πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά.

Όπως έχει συμφωνηθεί η επιβεβαίωση θα γίνει μέσω του συστήματος Εργάνη ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα αναλάβει το ρόλο της έγκρισης των στοιχείων που θα λάβει από το «Εργάνη», έτσι ώστε να υπάρξει και η τυπική επικύρωση και να ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης των μισθών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία είναι οι εργοδοτικοί φορείς να υποβάλλουν τα μητρώα με τα στοιχεία των μελών τους . Παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν οι φορείς , σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι συνεπείς στην υποβολή των στοιχείων.

Οι πρώτοι κλάδοι που θα ωφεληθούν από την επεκτασιμότητα θα είναι τα ξενοδοχεία, τα γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα ναυτικά πρακτορεία καθώς οι εν λόγω κλάδοι έχουν εν ενεργεία συμβάσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα εξαιτίας της μνημονιακής δέσμευση οι όροι των συμβάσεων ίσχυαν μόνο για όσους εργαζόμενους προέρχονται από επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο συνδικαλιστικό τους φορέα. Αυτοί κλάδοι λοιπόν δεν αποκλείεται να δουν σύντομα αυξήσεις μισθών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπαναφορά συμβάσεων: Ποιοι θα δουν πρώτοι αυξήσεις μισθών"

Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Νέες καταγγελίες αλιέων για τουρκική ακτοφυλακή

Μετά τα προηγούμενα περιστατικά που αναστάτωσαν το Αιγαίο σε νέες καταγγελίες για τη συμπεριφορά των Τούρκων συναδέλφων τους και της τουρκικής ακτοφυλακής προχώρησαν Έλληνες αλιείς.

Όπως κατήγγειλε Έλληνας ψαράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και του ζήτησε τα χαρτιά του στα διεθνή ύδατα.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Μόσχος, από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, δήλωσε ότι Τούρκοι ψαράδες βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητεί τα χαρτιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός, κατήγγειλε ότι Ελληνας ψαράς δέχθηκε πυροβολισμούς ανοιχτά της Σαμοθράκης, ωστόσο το Λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα.

Με ανακοίνωσή του, το Λιμενικό ενημέρωσε για την ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας ψαράδων της Σαμοθράκης. «Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης».

Στο μεταξύ, προχθές, δυο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν κυπριακή τράτα της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Τουρκίας και της περιοχής του Αποστόλου Ανδρέα, περιστατικό που αναμένεται να καταγγελθεί στα Ηνωμένα Εθνη. Οπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, με έδρα τη Λεμεσό, Αρ. Αριστείδου, η τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 16 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, όταν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία την παρενόχλησαν και ζήτησαν από τον καπετάνιο να αποχωρήσει.

«Ο καπετάνιος επικοινώνησε μαζί μου στις δύο τα ξημερώματα και τότε του ζήτησα να απομακρυνθεί και να προχωρήσει στα 24 ναυτικά μίλια (από τις ακτές της Τουρκίας), παραμένοντας στα διεθνή ύδατα», είπε ο κ. Αριστείδου, προσθέτοντας ότι τα δύο πολεμικά πλησίασαν στις τέσσερις τα ξημερώματα ξανά την τράτα και απείλησαν ότι θα τη ρυμουλκούσαν και θα συνελάμβαναν τους επιβαίνοντες εάν δεν αποχωρούσαν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Νέες καταγγελίες αλιέων για τουρκική ακτοφυλακή"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Περιφέρεια Αττικής και Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Όπως αναφέρεται σχετικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

cartis_pyrk




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή"

Νέες απειλές Ρουβίκωνα: Η σεζόν ξεκίνησε, χωνέψτε το

Μία ημέρα μετά την εισβολή μελών της ομάδας στην πρεσβεία της Αυστρίας το μεσημέρι της Παρασκευής, ένα φερόμενο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα προειδοποίησε για περαιτέρω «παρεμβάσεις» που «θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία»

Επίσης αναφέρεται στις τελευταίες ενέργειες της ομάδας παραθέτοντας τα χτυπήματα που έκανε από τον Ιούλιο και τις αρχές του Αυγούστου και τονίζοντας ότι όλες αυτές έγιναν «χωρίς να πραγματοποιηθεί ούτε ΜΙΑ προσαγωγή».

«Τόσο μπροστά βλέπετε είναι η ΕΛΑΣ απο τον Ρουβίκωνα» σημειώνει το ηγετικό στέλεχος της ομάδας και απειλεί: «Φέτος αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ».

Σε άλλη ανάρτησή του, μάλιστα, με αφορμή την εισβολή στην πρεσβεία της Αυστρίας η οποία, όπως λέει, «βρίσκεται λίγα μέτρα από την κλούβα που φυλάει το Μέγαρο Μαξίμου», γράφει χαρακτηριστικά: «η σεζόν ΞΕΚΙΝΗΣΕ».

Η μία ανάρτηση του Γ.Κ.

Στις 13 Ιούλη η εφημερίδα Καθημερινή έγραφε σε άρθρο οτι η ΕΛΑΣ είναι ενα βήμα μπροστά απο τον Ρουβίκωνα,με αφορμή δυο προσαγωγές μελών μας κοντά στην πρεσβεία της Αυστρίας.Τότε είχε αναφερθεί στα μίντια πως οι αρχές σταμάτησαν παρέμβαση της ομάδας στην εν λόγω πρεσβεία.Απο το χρονικό σημείο εκείνο και μετά, ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι του βιομήχανου Στασινόπουλου,έσπασε τα κεντρικά γραφεία της Leroy Merlin,έσπασε την εφορία Ψυχικού,επιτέθηκε με μπογιές στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Υποδομών,και εισέβαλε μέσα στο κτίριο της Αυστριακής Πρεσβείας.

Ολα αυτά χωρίς να πραγματοποιηθεί ούτε ΜΙΑ προσαγωγή.Οι δε παρεμβάσεις έλαβαν χώρα στις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές.Τόσο μπροστά βλέπετε είναι η ΕΛΑΣ απο τον Ρουβίκωνα.Θα συμβούλευα τους αστυνομικούς ρεπόρτερ να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα,και κυρίως να μην έχουν εμπιστοσύνη στις "πηγές" τους γιατί θα συνεχίσουν να εκτείθονται.Φέτος αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

ΥΓ. Παράλληλα υπήρξε και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους κατοίκους στο Μάτι.Οι δυναμικές παρεμβάσεις πρέπει και είναι ενα μικρό κομμάτι της δράσης μας.Τα δύσκολα είναι και αυτά που δεν "φαίνονται".Σε κανένα βίντεο..

Η δεύτερη ανάρτηση

Εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στην πρεσβεία της Αυστρίας (για την ψήφιση του 12ωρου) πρίν απο λίγο.Η πρεσβεία βρίσκεται λίγα μέτρα απο την κλούβα που φυλάει το μέγαρο μαξίμου.Η σεζόν ΞΕΚΙΝΗΣΕ,

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές Ρουβίκωνα: Η σεζόν ξεκίνησε, χωνέψτε το"

Στις 4.034 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, συνεχίστηκε και χθες, Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά και τη χθεσινή δέκατη έβδομη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες τριάντα τέσσερις (4.034) αιτήσεις.

Από τις 4.034 αιτήσεις, οι 1.384 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.609 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 604 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 435 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, χθες, Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.377 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ που χορηγείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4.034 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα"

Τραγωδία στη Γένοβα: 42 οι νεκροί - Ξεκληρίστηκε άλλη μια οικογένεια

Στους 42 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι την περασμένη Τετάρτη καθώς τα σωστικά συνέργεια εντόπισαν μέσα στα συντρίμμια τρεις από τους αγνόουμενους.

Σύμφωνα με την ιταλική La Reppublica πρόκειται για την οικογένεια Τσετσάλα. Ο πατέρας Κρίστιαν, η μητέρ Ντόνα και η 9χρονη Κρίσταλ εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους με το οποίο περνούσαν τη γέφυρα τη μοιραία στιγμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το αυτοκίνητο βρέθηκε διαλυμένο κάτω από ένα μεγάλο κομμάτι ενός εκ των πυλώνων της γέφυρας που κατέρρευσε.

Μετά το μακάβριο εύρημα, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται πλέον σε δύο.

Σήμερα, εντωμεταξύ, είναι προγραμματισμένες οι κηδείες των περισσότερων θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Ωστόσο οι οικογένειες των 17 θυμάτων έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή επιλέγοντας ιδιωτικές τελετές έναντι της δημόσιας κηδείας που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Γένοβας.

«Το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία: η παρέλαση των πολιτικών μου προκαλεί ντροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα ενός εκ των τέσσαρων νέων από τη Νάπολι που έχασαν τη ζωή τους ενώ πήγαιναν για διακοπές.

«Δεν θα αφήσω το παιδί μου να γίνει ένας αριθμός των θυμάτων που προκάλεσαν οι αβελτηρίες των αρχών. Δεν θέλουμε μια τελετή φάρσα αλλά μια ιδιωτική τελετή» κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Γένοβα: 42 οι νεκροί - Ξεκληρίστηκε άλλη μια οικογένεια"

Η ΠΝΟ εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με έναρξη στις 6 το πρωί.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η Διοίκηση κατέληξε στην κατά τα άνω απόφαση, ύστερα από την αποτυχημένη έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την ανανέωση για το 2018 της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων και της Συλλογικής Σύμβασης Μεσογειακών Επιβατηγών και Τουριστικών Πλοίων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, "Ο ΣEEN, ακολουθώντας αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας και αρνούμενος να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά συνεχόμενα χρόνια, δήλωσε στην Ομοσπονδία ανερυθρίαστα ότι τα μέλη του «αδυνατούν» να χορηγήσουν την οποιαδήποτε αύξηση, εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές τους θέσεις και οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά τους, σε αδιέξοδο.

Ύστερα από τις εξελίξεις αυτές, η Διοίκηση της ΠΝΟ, με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη και διασφάλιση των πάγιων και αυτονόητων δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, αφού εξέτασε δυναμικούς τρόπους αντίδρασης, όπως είχε δηλώσει παλιότερα με σχετικές ανακοινώσεις της και έχοντας πάντα υπόψη της και κατανοώντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου, αποφάσισε την κάθοδο σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη 2018 και με προοπτική κλιμάκωσης.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την παραπάνω απεργιακή της κινητοποίηση προτάσσει το κυρίαρχο και μείζονος σημασίας θέμα του κλάδου, δηλ. την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το τρέχον έτος με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, για τους Έλληνες ναυτεργάτες, χωρίς να υποτιμάται και το υπόλοιπο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας αυτής, που περιλαμβάνει και τα παρακάτω χρονίζοντα και πρώτης προτεραιότητας αιτήματα του κλάδου:

Απαγορευτικό απόπλου - Δεμένα πλοία

1. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών Μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.
2. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών, άμεση καταβολή των συντάξεων, με βάση την νομοθεσία του ΝΑΤ και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.
3. Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της Ακτοπλοΐας.
4. Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας - Ειδικές συνθέσεις.
5. Απόσυρση του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης ΥΝΑΝΠ για την διενέργεια ενδομεταφορών εμπορευμάτων από πλοία με σημαία τρίτων κρατών.
6. Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
7. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
8. Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ' αριθ. 3522.2/08/2013/28.6.2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.
10. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τις κατηγορίες πλοίων, για το 2018.
11. Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.
12. Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.
13. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.
14. Άμεση υλοποίηση της εξασφάλισης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών."

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΝΟ εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news