facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό

Δύσκολες ώρες για το επιβατικό κοινό την Παρασκευή στις μετακινήσεις του καθώς το Μετρό θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από τις 11 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας, και γίνεται από το σωματείο ηλεκτροδηγών του μετρό, που διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η σιωπή λένε είναι χρυσός…

Στην περίπτωση όμως της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ η σιωπή σημαίνει ενοχή. Δυστυχώς παρά την προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε στις 25/6/18 δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα τόσο σοβαρά θέματα που πολλάκις της έχουμε θέσει. Βυθισμένοι στην αναπαυτική τους πολυθρόνα μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει την δεινή θέση που έχουν φέρει την εταιρία λόγο της έλλειψης ανταλλακτικών άρα και διαθέσιμων συρμών καθώς και την τεράστια έλλειψη ηλεκτροδηγών.

Για τους λόγους αυτούς το Σωματείο μας προκηρύσσει νέα στάση εργασίας για την Παρασκευή 29/6/18 από τις 23:00μ.μ έως την λήξη της βάρδιας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στάση εργασίας στο Μετρό"

Υπό βροχόπτωση το αποψινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Υπό συνεχή βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, για την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Δεν έλλειψαν μάλιστα, τα συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς οδικούς άξονες της συμπρωτεύουσας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό βροχόπτωση το αποψινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία"

Επίθεση Αγκυρας στην ΕΕ: Για τους 2 στρατιωτικούς, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό

Εντονη ήταν η αντίδραση της Αγκυρας στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που κατακεραύνωνε την Τουρκία.

Ο Ομέρ Τσελίκ, με διαδοχικές αναρτήσεις, επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάνοντας αναφορά τόσο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, όσο και στις σχέσεις της Αγκυρας με την Αθήνα και το Κυπριακό.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων χαρακτήρισε «ιστορικής φύσης» το κείμενο συμπερασμάτων, γιατί δείχνει τη σύγχυση της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι το κείμενο στερείται οράματος, δεν έχει σχέση με τα γεγονότα, είναι γεμάτο αντιθέσεις και δείχνει ότι η ΕΕ «είναι όμηρος μίας αντι-τουρκικής νοοτροπίας»

«Αυτά τα συμπεράσματα, από τη μία υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και από την άλλη δίνουν απευθείας μηνύματα στο δικαστικό σώμα εκφράζοντας προσδοκίες για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και άλλους πολίτες της ΕΕ, των οποίων οι δικαστικές υποθέσεις είναι σε εξέλιξη», ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Τσελίκ.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τις θέσεις της ΕΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, που απέχουν πολύ από την αντικειμενικότητα, είναι μεροληπτικές και βασίζονται σε μία ξεπερασμένη αλληλεγγύη γειτονιάς, αντί για τη νομιμότητα», έγραψε ακόμη στον λογαριασμό του ο Τούρκος υπουργός.

Ακόμη, κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν σέβεται τις δεσμεύσεις που είχε κάνει στις 18 Μαρτίου. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή την επιλεκτική σχέση στην οποία η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία εταίρο-κλειδί σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, οι μεταφορές και η ενέργεια, από τις οποίες επωφελείται η Ενωση, αλλά την ίδια ώρα αποφεύγει να τιμήσει τις δικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις», συμπλήρωσε.

«Είναι κωμικοτραγικό ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- που είναι όμηρος μελών στα οποία κυβερνούν ακροδεξιοί- υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ. Αυτό δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη», καταλήγει ο Τσελίκ. «Θέλουμε να είμαστε μέλος μιας ΕΕ που αντιπροσωπεύει μια Ευρώπη αξιών. Μια ΕΕ στην οποία η ακροδεξιά είναι στην εξουσία και που απομακρύνεται από τις ίδιες τις ιδρυτικές αξίες της δεν θα καταφέρει να υποσχεθεί ένα μέλλον τόσο στα μέλη της όσο και στα υποψήφια μέλη».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Αγκυρας στην ΕΕ: Για τους 2 στρατιωτικούς, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό "

Στο λιμάνι της Βαλέτας έφτασε το πλοίο Lifeline με 233 πρόσφυγες

To πλοίο Lifeline, που έχει ναυλώσει η ομώνυμη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση και στο οποίο επιβαίνουν 233 πρόσφυγες και μετανάστες, εισήλθε αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, έπειτα από μια εβδομάδα αναμονής στη Μεσόγειο.

Μόλις προσδεθεί, θα επιτραπεί στο πλοίο να αποβιβάσει τους 233 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχε διασώσει και οι οποίοι κατόπιν θα μεταφερθούν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Μάλτας.

Το Lifeline αφίχθη στο λιμάνι της Βαλέτας γύρω στις 20.40 ώρα Ελλάδας.

«Στο Lifeline θα δοθεί άδεια να εισέλθει σε λιμάνι της Μάλτας, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση (των στοιχείων των μεταναστών), την επαλήθευση ότι δικαιούνται άσυλο και τη μεταφορά τους σε άλλα κράτη μέλη» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ νωρίτερα σήμερα.

«Η κυβέρνηση της Μάλτας πήρε την πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης προτού η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια ανθρωπιστική κρίση» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μάλτας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πλήρωμα διάσωσε 233 ανθρώπους» επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Lifeline Άξελ Στάιερ, ενώ το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Βαλέτας, ενώ ευχαρίστησε τη Μάλτα που το δέχθηκε.

«Η κατάσταση είναι ιδιάζουσα, διότι το πλήρωμα βρισκόταν εκεί έξω για πολύ καιρό και αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

Συνολικά 8 ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθούν τους μετανάστες: η Μάλτα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο λιμάνι της Βαλέτας έφτασε το πλοίο Lifeline με 233 πρόσφυγες "

Μυτιλήνη: Διέκοψε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

Διέκοψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης.

Ο κ. Τρακέλλης συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος του ανέφερε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου, για αποσυμφόρηση των νησιών μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την κατάλληλη προετοιμασία των δομών στην ενδοχώρα.

Επίσης, τόνισε ότι υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και του Δήμου Λέσβου για την προκήρυξη διαγωνισμού για την απομάκρυνση των λυμάτων στην περιοχή, ενώ θα ξεκινήσουν μικρά έργα μέσα στον επόμενο μήνα προς την ίδια κατεύθυνση.

Ολοκληρώθηκαν επίσης, οι διαδικασίες για την απόδοση των αποζημιώσεων μέσω του δήμου Λέσβου στους δικαιούχους κατοίκους για τις υλικές ζημιές που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ υπάρχει συνεννόηση με την αστυνομία για να ενταθούν τα μέτρα για καλύτερη αστυνόμευση μέσα και έξω από τον καταυλισμό της Μόριας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και στους κατοίκους της περιοχής και στους διαμένοντες πρόσφυγες- μετανάστες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Διέκοψε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας"

Μίχαλος για διαγραφή του: Αψυχολόγητη κίνηση Μητσοτάκη

Για αψυχολόγητη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχετικά με τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία και συνέστησε στον πρόεδρο του κόμματος ψυχραιμία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίχαλος για διαγραφή του: Αψυχολόγητη κίνηση Μητσοτάκη"

Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τις συντάξεις

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή συντάξεων προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Φορέα, «προς άρση παρανοήσεων σχετικά με την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ», γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Φ.ΕΦΚΑ/51852/1841/7-12-2016 (ΦΕΚ 4026 Β΄) πάγια Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους μη μισθωτούς (πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ) και την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα για όλους τους άλλους συνταξιούχους μισθωτούς και μη μισθωτούς, καθώς και για το Δημόσιο, όπου, με βάση τα ανωτέρω, κάθε μήνα θα προσδιορίζεται αντίστοιχα και η ακριβής ημερομηνία και ημέρα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τις συντάξεις"

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζητούν οι Δήμοι της Kεντρικής Μακεδονίας

Η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να δοθεί στους πολίτες το δικαίωμα να την επικυρώσουν ή να την απορρίψουν, είναι το βασικό αίτημα στο σχέδιο ψηφίσματος που ανέγνωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα. Στο σχέδιο, μεταξύ άλλων, καλούνται η κυβέρνηση και τα κόμματα να μην επικυρώσουν τη συμφωνία, ενώ, παράλληλα, καλούνται όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν και να ψηφίσουν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Δημοψήφισμα τώρα, για να μην επικυρωθεί στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. "Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια να προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις μας, την μακεδονική κουζίνα, τα μακεδονικά προϊόντα. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε καμία περίπτωση και δεν δεχόμαστε για κανένα λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα, γλώσσα και όνομα. Δεν θα αφήσουμε τις Πρέσπες να γίνουν το Βατερλώ της χώρας. Βατερλώ θα γίνουν για εκείνους που υπέγραψαν τη συμφωνία" σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, χαρακτήρισε "εθνική υποχώρηση" τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε: "δεν πρόκειται να δεχτούμε το κράτος των Σκοπίων να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας". "Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, για να αποτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα" είπε ο κ. Κυρίζογλου. Πρότεινε, ακόμη, τη σύσταση εξαμελούς επιτροπής για το θέμα στην οποία θα συμμετέχουν οι τρεις περιφερειάρχες και τρεις πρόεδροι των ΠΕΔ Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προς στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου διεξάγεται η διευρυμένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όταν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΠΕΔ, μια γυναίκα αναφέρθηκε σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας. Γρήγορα η κατάσταση εκτονώθηκε.

"Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα ενώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. "Δεν θεωρούμε τη συμφωνία των Πρεσπών συμφωνία αλλά προδοσία" είπε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και σημείωσε, μεταξύ άλλων, "δεν θα ανεχτούμε την πλαστογράφηση της ιστορίας. Δεν είμαστε μπαχαλάκηδες. Οι Έλληνες δεν φοβούνται, δεν ντρέπονται, δεν συκοφαντούνται, δεν απολογούνται".

"Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους αυτοδιοικητικούς της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης", υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης, έκανε λόγο για "απόλυτη υποχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας", ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, μίλησε για "εν κρυπτώ συμφωνία, με μια διαδικασία που αποτέλεσε τραύμα στη δημοκρατία και στο δημόσιο διάλογο". Παρουσίασε, επίσης, το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ο ίδιος επέδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, ενώ, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία, σύνεση, πλάτεμα της δημοκρατίας και συζήτηση. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτε και πρόσθεσε: "πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι και να ζητήσουμε να γίνει ένα πραγματικό δημοψήφισμα".

Εκπροσωπώντας τις ιερές μητροπόλεις, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, τόνισε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί την απονομή του όρου Μακεδονία, ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής εκκλησίας της γειτονικής χώρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζητούν οι Δήμοι της Kεντρικής Μακεδονίας"

ΚΕΔΕ: Να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της επικύρωσης ή μη του περιεχομένου της συμφωνίας με το Κράτος των Σκοπίων ζητέι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τον Γιώργο Πατούλη να υποστηρίζει πως «είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αντιδράσουμε, αναγκαία η υλοποίηση δημοψηφίσματος».
«Δεν μπορεί να λαμβάνεται καμία δεσμευτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
«Καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που μπορεί να διαθέτει πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει την Πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές με αποφάσεις της, που δημιουργούν τετελεσμένα, που δύσκολα ανατρέπονται στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επικαλεστεί την πλειοψηφία που διαθέτει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά ποτέ τα τέσσερα χρόνια, για να πάρει μια απόφαση, με την οποία αφενός φαίνεται ότι διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Αφετέρου, η απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει για τις επόμενες δεκαετίες».
Οι 4 λόγοι που καθιστούν αναγκαία τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τον κ. Πατούλη:
«Με βάση το σκεπτικό της απόφασης που κατατέθηκε υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που επιβάλουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος:
  • Πρώτον, σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Πατρίδα μας πολύ πρόσφατα, για κρίσιμης σημασίας ζητήματα οι αποφάσεις ελήφθησαν και λαμβάνονται με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μέσω των οποίων οι λαοί εξέφρασαν άμεσα, αβίαστα και με δημοκρατικό τρόπο, τη βούλησή τους.
  • Δεύτερον, η αποδοχή του περιεχομένου και των όρων της συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Κυβέρνηση του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων, δημιουργεί τετελεσμένα σε ένα κρίσιμης σημασίας εθνικό θέμα.
  • Τρίτον, διαπιστώνουμε ότι με τη συμφωνία αυτή διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και υπάρχει ορατός κίνδυνος αν ισχύσει, να προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις και να οδηγήσει τελικά σε διχασμό τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.
  • Τέταρτον, ως ΚΕΔΕ διαφωνούμε με το περιεχόμενό της, θεωρούμε αυτονόητο για λόγους δημοκρατικής αρχής, ότι η συμφωνία αυτή για να αποκτήσει δημοκρατική νομιμοποίηση, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού».
 naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ: Να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό"

Παράθυρο να μη μειωθούν οι συντάξεις ανοίγει ο Τσίπρας

Παράθυρο μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις στις αρχές του 2019 άφησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή και περιλαμβάνουν την περικοπή των συντάξεων για να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα την υιοθέτηση δέσμης θετικών μέτρων ύψους επίσης 1% του ΑΕΠ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους στόχους, αλλά μετά την έξοδο από το μνημόνιο η ευθύνη για το πώς θα επιτευχθούν ανήκει πλέον στην κυβέρνηση και τις επόμενες.

Πρέπει να αποφασίσουμε τα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους. Λέτε σωστά ότι έχουμε νομοθετήσει για την αρχή του 2019 ένα πακέτο αρνητικών μέτρων 1% του ΑΕΠ (σ.σ. περικοπές στις συντάξεις) και 1% θετικά μέτρα, στον βαθμό που είμαστε πάνω από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρα, ώστε να πιαστεί ο στόχος του 3,5%. Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε τους στόχους».

Ο δημοσιογράφος έσπευσε να σημειώσει ότι από την απάντηση αυτή μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι εννοεί πως μπορεί να μη γίνει η μείωση των συντάξεων την επόμενη χρονιά και ρώτησε αν «είναι ακόμα δεσμευμένος να τις μειώσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup. Σας παραπέμπω σε αυτές. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα αντιδράσει θετικά, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

«Είναι ενδιαφέρον το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος, έχει καταφέρει να γίνει μέρος της λύσης».

Σχολιάζοντας το πολιτικό τοπίο και την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. «Φτάσαμε εδώ με μια πολύ ισχνή πλειοψηφία, οπότε θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε στο τέλος», δήλωσε.

Αντέχει η κυβέρνηση
Στη σκιά της νέας αποχώρησης του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, δήλωσε σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και θα φτάσει στο τέλος της τετραετίας χωρίς προβλήματα. Σημείωσε δε ότι «ίσως και να είναι μια εξέλιξη που θα μας βγει σε καλό».

Ο Ερντογάν
Ερωτηθείς να απαντήσει ξεκάθαρα αν εμπιστεύεται τον Ερντογάν, δήλωσε ότι «η ερώτηση έχει ενδιαφέρον, γιατί η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Είναι σημαντικός πολιτικός, με εμπειρία αλλά κάποιες φορές απρόβλεπτος». Συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα βλέπουμε το θέμα με την Τουρκία διαφορετικά απ’ ό,τι οι Βρετανοί, γιατί δεν έχουμε την τύχη να συνορεύουμε με την Ιρλανδία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε καλές σχέσεις αλλά και να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς κατηγορίες. Όπως είπε, έθεσε το θέμα χθες στον Τούρκο πρόεδρο. «Προσπαθώ να δείξω καλή θέληση και να βρω γέφυρες».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράθυρο να μη μειωθούν οι συντάξεις ανοίγει ο Τσίπρας"

Πατούλης για Μάνδρα: Τον λογαριασμό από τη... «φούσκα Δούρου» τον πληρώνουν οι πολίτες

Την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του Λεκανοπεδίου, ανέδειξαν η κατάρρευση πριν δέκα μέρες τμήματος του ΧΥΤΑ Φυλής και οι χθεσινές βροχοπτώσεις που έπληξαν για μια ακόμη φορά τη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα το Δήμο Μάνδρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.

«Έπρεπε να περάσουν τέσσερα σχεδόν χρόνια, για να σκάσει η "φούσκα Δούρου". Δυστυχώς όμως το λογαριασμό της ανεπάρκειάς της, θα τον πληρώσουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης για Μάνδρα: Τον λογαριασμό από τη... «φούσκα Δούρου» τον πληρώνουν οι πολίτες"

Η ΝΔ διέγραψε τον Μίχαλο μετά το «φλερτ» του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τον τελευταίο καιρό υποστήριζε φανερά την πολιτική της κυβέρνησης προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, ενώ από την Πειραιώς τον κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπική ατζέντα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ διέγραψε τον Μίχαλο μετά το «φλερτ» του με τον ΣΥΡΙΖΑ"

ΑΝΕΛ: Έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν

«Η ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα, για την εισβολή στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κατσίκη, είναι αποκαλυπτική προθέσεων και στοχεύσεων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι τα γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» δήλωσε ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, υπογραμμίζοντας «έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν».

«Οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επεδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Να το ξέρουν όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης πέφτει στο κενό», προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του «οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν εκφοβίζονται και δεν φιμώνονται. Παραμένουν όρθιοι στις επάλξεις, ταγμένοι στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΕΛ: Έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν"

Πανικός στην κυβέρνηση: Ο Ρουβίκωνας εξέθεσε Βούτση και Καμμένο

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, με παραληρηματικά ξεσπάσματα, βρίσκεται πλέον το κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά το περιορισμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στους 152 βουλευτές και τη διαφαινόμενη διάψευση των προσδοκιών ότι υπάρχει «πάγκος», όπως έλεγε προ καιρού ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να αναπληρωθούν πιθανές σοβαρές απώλειες εδρών.

Μετά την αγωνιώδη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή και να χρεώσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, σε σχέδια αποστασίας, ήλθε η παταγώδης γκάφα, που έκαναν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την εισβολή ακραίων στοιχείων στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής αναφερόταν σε διάφορα σενάρια ως ένας εκ των πιθανών στελεχών των ΑΝΕΛ, που θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω του Σκοπιανού, μειώνοντας κι άλλο τη δύναμη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής είχε εκτιμήσει στις δηλώσεις του ότι «τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης». Συνέδεσε δε την απόπειρα αυτή «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» .

Η υπόθεση έγινε αμέσως αφορμή για να φουντώσει και πάλι η θεωρία της κυβέρνησης περί σχεδίου υπονόμευσης της κυβέρνησης. Και μάλιστα με βροντώδεις δηλώσεις από τους κυρίους Βούτση και Καμμένο, που επιδόθηκαν σε ακρότητες.

Ο υπουργός Άμυνας ήταν σίγουρος ότι πρόκειται για… προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και έφτασε στο σημείο να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για να ξεκινήσει έρευνα για το αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων, που έχουν τέτοιο σκοπό!

Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ


Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε σε επαγρύπνηση τα πολιτικά κόμματα και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζοντας ότι «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες βίας» απειλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου!

Όλα αυτά το πρωί και ενώ όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε. Η έκπληξη για τους κυβερνώντες ήρθε λίγες ώρες αργότερα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους κατέφυγαν σε εύκολες και βολικές ερμηνείες, απλώς και μόνο για να στηρίξουν τις απίθανες θεωρίες του Μαξίμου περί σχεδίου αποστασίας.

Ήταν ο Ρουβίκωνας και τα αγαπημένα στην κυβέρνηση μέλη του, που έβαλαν στόχο τον κ. Κατσίκη! 

«Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10, στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο διαδίκτυο αφήνοντας ενεούς τους κυβερνώντες, που δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη και βιάστηκαν να… φωτίσουν τα πράγματα. 

Όποιος φοράει κουκούλα όπου και αν ανήκει όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατα του πολιτεύματος όπως λέει και ο Λαός μας» ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δε φορά και εισπράττει ....

Την κατάσταση ανέλαβε να διορθώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας όμως χειρότερα τα πράγματα. Σε μία μακροσκελή του δήλωση κατέφυγε με τη σειρά του στην προσφιλή του θεωρία ότι για όλα φταίει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μπερδεύει τον Μπαρμπαρούση με τον Μπουτάρη και το 1965 με τα… Μνημόνια. Ούτε λέξη για τον Ρουβίκωνα, ούτε μία αναφορά στην «παρεξήγηση» που έγινε από τους κυρίους Βούτση και Καμμένο.

Σε ένα ανερμάτιστο κείμενο, που φανερώνει αμηχανία και σύγχυση, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Κατά την θεωρία Τζανακόπουλου «οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού».

Επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ για τις επιθέσεις, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να οργανώσει νέα αποστασία, όπως έγινε το 1965 και διαμηνύει με στόμφο ότι «η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων».

Αλλά και η Έλενα Κουντουρά σχολίασε σχετικά: «Καταδικάζω και καταγγέλλω τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς κατά κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, και τις μεθοδευμένες προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των οικογενειών τους. Όλες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν ένα και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, να αποτρέψουν την πάταξη της διαφθοράς και να ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Καλώ τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας».

Έλλειψη… πάγκου

Η απώλεια ψυχραιμίας από τα κυβερνητικά στελέχη πιθανόν να σχετίζεται με τη διαπίστωση ότι βουλευτές από εκείνους, που το Μαξίμου αναμένει να αναπληρώσουν τα κενά όσων αποχωρούν ή ενδεχομένως αποχωρήσουν στη συνέχεια, δείχνουν απρόθυμοι να κάνουν… μεταγραφή.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Κατσιαντώνης της Ένωσης Κέντρου, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι δεν πρόκειται να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στη ΝΔ.

Ιδιαίτερα συγκρατημένος εμφανίζεται πλέον και ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, τον οποίο κυβερνητικοί παράγοντες εμφάνιζαν… «σίγουρο» για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, ο Σπύρος Δανέλλης εμφανίζεται ακόμη «ζεστός» για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποτηρίζοντας ότι σε περίπτωση και άλλων διαρροών από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός στην κυβέρνηση: Ο Ρουβίκωνας εξέθεσε Βούτση και Καμμένο"

Στο «κόκκινο» η αγωνία στη Μάνδρα από τη νέα κακοκαιρία

Η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας, όπως και σε άλλα σημεία της Αττικής, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, επανέφερε την αγωνία στους κατοίκους αλλά και στο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας το οποίο είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνει άμεσα όπου παραστεί ανάγκη.

Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική συνεχίζει το έργο της στα πλημμυρισμένα υπόγεια -κατά κύριο λόγο-, ενώ η Τροχαία διέκοψε ξανά την διέλευση των οχημάτων στην ΠΕΟΑ- Θηβών και σε άλλα σημεία της ΕΟΑ- Κορίνθου.
man2
Όπως ενημέρωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, από το άτυπο Συντονιστικό που έχει συγκληθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, έχει κλείσει ο δρόμος προς Κόρινθο στο ύψος της Λουτρόπολης. 
Λόγω δε της «σφοδρότητας της καταιγίδας, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, καθώς οι όγκοι του νερού διοχετευτήκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού», δημιουργώντας μιας κατάσταση που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής η οποία αναγκάζεται να μεταβαίνει περιφερειακά στην περιοχή της Μαγούλας όπου η στάθμη του νερού σε ορισμένους δρόμους έχει σημειώσει απειλητική άνοδο.

Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.
man3
Πάντως σε κάθε ανάσχεση της κακοκαιρίας, όπως η απογευματινή στις 4.30 μμ, εντείνονται οι προσπάθειες του συνόλου των δυνάμεων που επιχειρούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Η «Νεφέλη», που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να απομακρυνθεί οριστικά από την πριοχή γύρω στις 8 μμ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «κόκκινο» η αγωνία στη Μάνδρα από τη νέα κακοκαιρία"

ΕΣΡ: Πέντε κανάλια παίρνουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας - Δεν παίρνει άδεια ο Βρυώνης

Με ανακοίνωσή του το ΕΣΡ έκανε γνωστό πως τελικά η αίτηση της  εταιρείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά της Απόφασης 63/2018 του ΕΣΡ απορρίπτεται και κατά συνέπεια δεν θα λάβει άδεια. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σκεπτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και την διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. 

Μετά την απόρριψη της αίτησης της Τηλεοπτικής Ελληνικής, πέντε είναι οι οριστικοί δικαιούχοι τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, πανελλαδικής εμβέλειας. 

Πρόκειται για τους: 

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΪ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. - 

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕPSILON

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως μένουν δύο άδειες αδιάθετες οι οποίες ανά πάσα στιγμή, εάν και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα μπορούν να δημοπρατηθούν. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δε συμβεί το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην δημοπρασία των θεματικών αδειών οπότε κι εκεί μπορεί να δούμε κάποιες εκπλήξεις. 

Διαβάστε στο pdf την απόφαση του ΕΣΡ που εξηγεί το σκεπτικό της τελικής απόφασης


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΡ: Πέντε κανάλια παίρνουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας - Δεν παίρνει άδεια ο Βρυώνης"

Ρουβίκωνας: Γιατί επιχειρήσαμε να μπούμε στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη

Κείμενο του Ρουβικώνα όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia

Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές.

Η αστική δημοκρατία είναι, ειδικά σήμερα, ένα αδειανό πουκάμισο. Οι πολιτικές δεν φτιάχνονται στο εσωτερικό της όπως κάποτε. Αν κάποτε το κεφάλαιο, οι εθνικές κρατικές ελίτ, οι μεγάλοι ιμπεριαλισμοί, χρησιμοποιούσαν το κοινοβουλευτικό πεδίο για να σχηματοποιήσουν τις επιλογές τους, σήμερα το έχουν ξεφορτωθεί ως παράγοντα καθυστέρησης και εμπλοκών. Στο παρόν λοιπόν η αστική δημοκρατία δεν είναι παρά ένα σούπερ μάρκετ πολιτικής δημοσιότητας, παραγοντισμού γύρω από προνόμια και παρασιτισμού σε δημόσιους πόρους από διάφορες κλίκες συμφερόντων που συνεχίζουν να αποκαλούνται κόμματα. Σε αυτή την πολιτική μπίζνα αυτό το φανταστικό καχέκτυπο του "πολίτη", η διαταξική σούπα των ψηφοφόρων, ψωνίζει κάθε λίγα χρόνια με τους μόνους όρους που συνίστανται σε πραγματικότητα: με όρους ενός θεαματικού πολιτικοϊδεολογικού lifestyle.

Οι υποψήφιες μορφές του lifestyle βρίσκονται απλωμένες στα ράφια. Έχει "σοβαρούς τεχνοκράτες", έχει "ρομαντικούς ιδεολόγους", έχει στιβαρούς της "realpolitic", "έντιμους" (χωρίς άκρες να διορίσουν), "άτιμους" (με άκρες να διορίσουν) κλπ, κλπ.

Μια κατηγορία πολιτικών προϊόντων που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο είναι τα "παρατράγουδα". Αν και από πάντα υπήρχαν οι "αντισυμβατικοί", αυτοί δηλαδή που θα πουν την οποιαδήποτε επικίνδυνη ή ακίνδυνη μπούρδα χωρίς τον φόβο να τους εγκαταλείψει το εκλογικό κοινό τους ή να δημιουργήσουν θέμα στο κόμμα τους, στις μέρες μας αυτή η κατηγορία έχει πολλαπλασιαστεί. Από την μία τα κόμματα έχοντας χάσει το μερτικό εξουσίας που είχαν στο κράτος πρέπει να διατηρήσουν τον όγκο τους έστω και με κοπανιστό αέρα, από την άλλη το κοινό που υπόρρητα γνωρίζει πως πρόκειται για μια παράσταση νιώθει πιο χαλαρό να διασκεδάσει αφηνόμενο σε φορτισμένες συναισθηματικά σκιαμαχίες. Το "παρατράγουδο" είναι πλέον διακριτός ρόλος σε κάθε κόμμα. Από τον Μιχελογιαννάκη του Σύριζα, τον Γεωργιάδη της ΝΔ, τον Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ, τον Ψαριανό από το ΠΟΤΑΜΙ. Και γίνονται όλο και περισσότεροι από ένας σε κάθε κόμμα, σε όλο και υψηλότερα ιεραρχικά θέσεις. Κι όχι μόνο αυτό, υπάρχουν κόμματα που καθαυτά υφίστανται ως παρατράγουδο. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα παράδειγμα. Συμπυκνώνοντας τον ανερμάτιστο εθνολαϊκισμό της Άνω πλατείας, συνδυάζοντας παλιομοδίτικη δεξιά με κακοχωνεμένο πεζοδρομιακό αγώνα και καλοκαιρινή επιθεώρηση, κατάφεραν να μαζέψουν τόσες ψήφους όσες χρειαζόταν η "ριζοσπαστική αριστερά" για να βάλει τη στάμπα της στην ούγια του αδειανού πουκάμισου της δημοκρατίας.

Θα ήταν μόνο για γέλια αν δεν κάθονταν τελικά στο σβέρκο μας.

Το θέμα με τα παρατράγουδα είναι ότι αποδεικνύονται πολύ πιο επικίνδυνα από τα άλλα κοινοβουλευτικά προϊόντα. Είναι στην πραγματικότητα ο πιο αντιπροσωπευτικός τύπος πολιτικού της εποχής μας και ήδη σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, όπως και στις ΗΠΑ, αναλαμβάνει και την εξουσία. Κι αυτό γιατί από τη μία ανταποκρίνεται καλύτερα στην αισθητική ενός "κορυφαίου θεσμού" χωρίς περιεχόμενο ενώ από την άλλη καταφέρνει κάτι μοναδικό: αντί να μεταφέρει πιέσεις της εκλογικής βάσης στο κράτος μεταφέρει πιέσεις του κράτους στην βάση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ρατσιστικός, εθνικιστικός, φοβικός λόγος χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα πολιτικά "παρατράγουδα" ανά τη Γη. Αυτό που κάνουν πίσω από την "αθυροστομία" και την αμεσότητα του λόγου τους δεν είναι να εκφράζουν κάποιο κομμάτι της κοινής γνώμης που τους στηρίζει αλλά να δημιουργούν και να" τσιμεντάρουν" τέτοια κομμάτια της "κοινής γνώμης" που θα τους στηρίξουν στη συνέχεια. Είναι ένα εργαλείο εκφασισμού και κοινωνικής νομιμοποίησης των πιο αντιδραστικών επιλογών κράτους και κεφαλαίου, την ώρα που οι εχθροί τους γελάνε μαζί τους, αυτοί σκάβουν βαθιούς λάκκους. Και σε όσους αρέσει η ιστορία να θυμίσουμε πως πολλοί πήγαιναν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Χίτλερ για να γελάσουν τα πρώτα χρόνια.

Ασφαλώς ο Κατσίκης δεν είναι Χίτλερ. Δεν είναι όμως και μόνο για γέλια.

Όταν ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου γραφικός. Αναζητεί και κατασκευάζει ομοϊδεάτες να στοιχηθούν πίσω του. Αυτοί οι ομοϊδεάτες θα κρατήσουν τη φλόγα της ομοφοβίας αναμμένη, θα συντηρήσουν διακρίσεις και επιθέσεις ώσπου να γυρίσει ο τροχός και ο καθαρός φασισμός να μπορέσει να γράψει νέους νόμους.

Όταν ζητάει να ανταλλαγούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί με τους 2 Έλληνες δεν θέλει φυσικά να έρθει σε κόντρα με τον αστικό κόσμο που τόσο τους υπεράσπισε. Ετοιμάζει όμως το έδαφος για να ανταλλαγούν Τούρκοι επαναστάτες με τους 2 Έλληνες αξιωματικούς και αυτό το βλέπουμε τώρα με την επαπειλούμενη έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά από τον Άρειο Πάγο και τον Σύριζα.

Όταν ζητάει να μας πυροβολήσουν στο κεφάλι πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να πούμε "σιγά τα αίματα". Γιατί άνθρωποι που αγωνίζονται έχουν πολλές φορές πυροβοληθεί στο κεφάλι, και θα συνεχίσουν να πυροβολούνται. Γιατί όλοι αυτοί που θέλουν να μας κλείσουν στα μπουντρούμια ασφαλώς και χρειάζονται έναν γραφικό καραγκιόζη για να δείξουν, σε σύγκριση με εκείνον, πόσο δημοκράτες και λελογισμένοι οπαδοί της καταστολής είναι.

Κι όλα αυτά από βουλευτή που ανήκει σε κυβερνών κόμμα. Σε κυβέρνηση της "ριζοσπαστικής αριστεράς". Αν όλο αυτό ακούγεται σαν ένα μεγάλο παρατράγουδο, είναι όντως. . Η "γενικευμένη τρολοκρατία" όμως είναι πλέον εργαλείο της εξουσίας και των πολιτικών της. Δεν μπορούμε να την αγνοούμε υπεροπτικά. Δεν είναι ότι προσβληθήκαμε που ο κάθε Κατσίκης θέλει τα μυαλά μας στο χώμα. Είναι ο φασισμός που πρέπει να τον τσακίσουμε κι ας γελάμε μαζί του την ώρα που το κάνουμε. Είναι το παραμύθι της αστικής δημοκρατίας και των ρόλων της που πρέπει να ξεσκεπάσουμε. Είναι η υπόθεση της ταξικής, κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης όλων μας, της πιο σοβαρής υπόθεσης από όλες. Και στο όνομα αυτής της υπόθεσης ενημερώνουμε τα παρατράγουδα ότι δεν χαίρουν καμιάς ασυλίας.

Καθαρές κουβέντες.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Γιατί επιχειρήσαμε να μπούμε στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη"

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα λέει η Περιφέρεια Αττικής

Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα, προσθέτει η ανακοίνωση, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α. χωρίς κανείς όμως να αναζητήσει ευθύνες από τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως «συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου», διαπιστώνει η Περιφέρεια χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών». Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις αναφέρει ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα έργου για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών για την έναρξη των έργων υπογραμμίζει ότι σε επτά μόνο μήνες έγινε η νέα χάραξη, η μελέτη και ο σχεδιασμός του δρόμου, ο οποίος στο καταστροφικό φαινόμενο του περασμένου Νοεμβρίου κυριολεκτικά, είχε μετατραπεί σε κοίτη του ποταμού. Γεγονός που απαιτούσε ουσιαστική επαναχάραξη με ταυτόχρονη προώθηση όλων των διαδικασιών και «ρυθμούς, πρωτόγνωρους για τα δεδομένα της χώρας».

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που εκκρεμούσε από το 2015 δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Μάρτιο του 2018. Στο μεταξύ, σημειώνει, το έργο έχει δημοπρατηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες και από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται υπό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένοντας την έγκριση για να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβαση με τον εργολάβο και να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς «έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της επίταξης».

Ειδικότερα, για το αντιπλημμυρικό έργο Αγίας Αικατερίνης – Σούρες η Περιφέρεια ενημερώνει λεπτομερώς για τις εσπευσμένες διαδικασίες που ακολούθησε: Ο χαρακτηρισμός των εκτάσεων που εκκρεμούσε από τον Ιούλιο του 14, δόθηκε από το Δασαρχείο, Αιγάλεω τον Δεκέμβριο του 2017. Στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκίνησε την κατεπείγουσα διαδικασία του άρθρου 7α του κανονισμού των απαλλοτριώσεων, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Συντάχθηκαν οι κτηματολογικοί πίνακες για την απαλλοτρίωση, η Περιφέρεια περίμενε τον υποχρεωτικό έναν μήνα για δημοσίευση σε 2 εφημερίδες και το δημοτικό κατάστημα Μάνδρας, και μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την απαλλοτρίωση. Η Περιφέρεια προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας της απαλλοτρίωσης και την άδεια επέμβασης στο χώρο του έργου. Επειδή το δικαστήριο προσδιόρισε τη δικάσιμο για τον Οκτώβρη του 2018, η Περιφέρεια ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών να βγάλει απόφαση επίταξης των εκτάσεων και αναμένει από το υπουργείο την απόφαση αυτή.

Παράλληλα, η Περιφέρεια ξεκίνησε το διαγωνισμό απαλλοτρίωσης στις 22 Απριλίου, με την πιο κατεπείγουσα διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις (άρθρο 32γ του ν. 4412/16). Η κατακύρωση έγινε στις 19/6/2018, ετοιμάστηκε ο φάκελος για το Ελεγκτικό συνέδριο, ενώ η Περιφέρεια δεν θα περιμένει να παρέλθουν οι 10 μέρες για τις ενστάσεις που προβλέπει ο νόμος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωρούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα λέει η Περιφέρεια Αττικής"

Ο Βούτσης καλεί τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

Σε δημόσια έκκληση προς τον Δημήτρη Καμμένο προκειμένου να παραδώσει την έδρα της αντιπροεδρίας του κοινοβουλίου προχώρησε ο κ. Νίκος Βούτσης εξηγώντας πως η πολιτικοποίηση ενός καθαρά κανονιστικού ζητήματος θα πλήξει το κύρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις. Το ζήτημα του κ. Καμμένου είναι οφθαλμοφανώς κανονιστικού τύπου. Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος».

«Δεν ασκώ εκβιασμό αλλά πίεση» επισήμανε σε άλλο σημείο ο κ. Βούτσης σε μια ακόμα απόπειρα να πείσει τον κ. Καμμένο να παραδώσει την έδρα και να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής και η συζήτησή της που είναι δεδομένο πως θα λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά όπως άλλωστε κάθε συζήτηση που πραγματοποιείται στην Ολομέλεια.

«Ο κ. Καμμένος μου είχε στείλει μήνυμα λίγο πριν φύγω για Κίνα και με διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί. Είχα καθησυχάσει καθώς και ο ίδιος κατανοεί ότι δεν μπορεί ως ανεξάρτητος να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής» ανέφερε ο κ. Βούτσης σε άλλο σημείο για να προσθέσει «τελικά για λόγους που εξήγησε στην τηλεόραση αποφάσισε να περιμένει την πρόταση μομφής. Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή για ένα κανονιστικό ζήτημα να κάνει μια ολόκληρη διαδικασία που θα ανασύρει πολιτικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο του αντιπροέδρου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος μετά την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ είχε ενημερώσει το προεδρείο του κοινοβουλίου πως θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες. Ωστόσο, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η προκλητική συμπεριφορά των πρώην συναδέλφων του στους ΑΝΕΛ τον ανάγκασαν να αναθεωρήσει με αποτέλεσμα να τους καλεί να του καταθέσουν πρόταση μομφής. «Δεν θα τους κάνω την χάρη. Ας μου κάνουν μομφή και ας έρθουν στην Βουλή να εξηγήσουν ότι με διέγραψαν και πως ζητούν την αποπομπή μου γιατί διαφώνησα με την συμφωνία για το «Σκοπιανό»» φέρεται να λέει σε συνομιλητές του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βούτσης καλεί τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής"

Λαζαρίδης: Δεν παραδίδω την έδρα μου, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν [βίντεο]

«Δεν εξαγοράστηκα από κανένα για να αποχωρήσω από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι τήρησε τους κανόνες και διεμήνυσε ότι «ακόμα και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν».

«Κάναμε τους ΑΝΕΛ με την ψυχή μας κι αυτό το πράγμα κάποιοι το ξέχασαν. Αυτές οι κόκκινες γραμμές που βάλαμε, υπάρχουν μέσα στην επιστολή» είπε ο κ.Λαζαρίδης.

Εξηγώντας γιατί δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι, «είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος ερωτηθείς τι εκτιμά ότι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ μόλις η συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή, είπε πως πιστεύει ότι «θα τηρήσουν τη γραμμή τους».

Επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».
Όσον αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο κ.Λαζαρίδης είπε ότι«δεν μπαίνω στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αφού δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συμφωνία, αφού έχει τον όρο ‘Μακεδονία’ μέσα»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαζαρίδης: Δεν παραδίδω την έδρα μου, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν [βίντεο] "

Απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη

Τρεις κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Συνεργάτες του βουλευτή αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν την είσοδο των αγνώστων στο γραφείο.

Νωρίτερα ο Κώστας Κατσίκης μίλησε στον ΑΝΤ1, δηλώνοντας πως μένει πιστός στο κόμμα του. «Ο Κώστας Κατσίκης έδωσε όρκο τιμής να υπηρετήσει τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και τους συμπολίτες που με ψήφισαν. Μένω σταθερός στις ιδέες και τις απόψεις μου. Δεν γίνομαι πολιτικός προδότης, κρατάω το πολιτικό μου ήθος, συνεχίζοντας έναν αγώνα έντιμης και παραγωγικής συνεργασίας, μένοντας στο κόμμα που με εμπιστεύτηκε έχοντας μια παραγωγική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

Για τον Δημήτρη Καμμένο είπε ότι «αργήσαμε να τον διαγράψουμε» και τον χαρακτήρισε «πολιτικό βαρίδι που δημιουργούσε προβλήματα».

Για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη ανέφερε: «Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, όταν ο κ. Λαζαρίδης χειροκροτεί τον Πάνο Καμμένο στο Ζάππειο και την επομένη αποχωρεί».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη"

Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο

Νύχτα αγωνίας πέρασαν και πάλι οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Δυτική Αττική τις τελευταίες ώρες. Σε χείμαρρους μετατράπηκαν ξανά οι δρόμοι. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα ζήτησαν έντρομοι βοήθεια από την πυροσβεστική.

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στην Μάνδρα Αττικής, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017 που στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους» κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Στον απόηχο της χθεσινής βροχόπτωσης, που ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες, η κ. Κριεκούκη ανέφερε πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα.

«Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει» σημείωσε αιχμηρά η κ. Κριεκούκη, προσθέτοντας πως οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει.

Είπε ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό δίχως να υπάρχει εξέλιξη.

Η βροχή προκάλεσε πλημμύρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, κατεβάζοντας στην πόλη – όπου και εκβάλλει – όγκους νερού με φερτά και άλλα υλικά.

Η πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 83 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Κάτοικοι δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως η στάθμη του νερού έφτασε τα 1,5 με 2 μέτρα.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news