facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Νέο «όχι» από την Τουρκία σε επιθεώρηση πλοίου από την «Επιχείρηση Irini»

Η Τουρκία αρνήθηκε να συναινέσει σε αίτημα της Επιχείρησης «Ιrini» (Ειρήνη) για επιθεώρηση πλοίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε στο twitter της Επιχείρησης «Irini», με σχετική ανάρτηση στην οποία υπογραμμίζεται ότι: «σήμερα η Τουρκία απέρριψε αίτημα συναίνεσης του κράτους σημαίας από την επιχείρηση «Irini» για επιθεώρηση του πλοίου MATILDE A, σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Πώς ο Ερντογάν οδηγείται σε αδιέξοδο με τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί όλα τα μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν με τις επιθεωρήσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αρνείται τον έλεγχο καθώς κάτι τέτοιο είχε γίνει και τον περασμένο Μάιο και όχι μόνο.

Τον Ιούνιο του 2020, επίσης ένα εμπορικό πλοίο ξεκίνησε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, υπό τη συνοδεία τριών φρεγατών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Τότε ο Ιταλός Διοικητής, της Ναυτικής Επιχείρησης «Ειρήνη» έδωσε εντολή στο πλήρωμα της Ελληνικής Φρεγάτας «Σπέτσαι» να πλησιάσει το συγκεκριμένο πλοίο και να ελέγξει το φορτίο του. Αυτό δεν μπόρεσε να καταστεί δυνατό ωστόσο αφού μία από τις Τουρκικές φρεγάτες απάντησε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται υπό την «κρατική εξουσία της Τουρκίας».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο «όχι» από την Τουρκία σε επιθεώρηση πλοίου από την «Επιχείρηση Irini» "

Διπλωματικά τείχη της Αθήνας στον τουρκικό αναθεωρητισμό – Σε διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, καλεί ο Ερντογάν

Διπλωματικά τείχη υψώνει η Αθήνα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό. Μετά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της Μάλτας, την ώρα που το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τη διεύρυνση δίνει ακόμα ένα χαστούκι στην Τουρκία, καλώντας τη να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και διεθνείς συμφωνίες. «Αναμένουμε από τους συνομιλητές μας να μας καλέσουν σε διάλογο σε διμερή βάση», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που κράτησε σχεδόν 4 ώρες.

Προσηλωμένη στη στρατηγική όρθωσης διεθνών αναχωμάτων στον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, όπως αυτός εκφράζεται με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει η Αθήνα. Μετά την επιβεβαίωση του κοινού βηματισμού με το Κάιρο στην υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εντός της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ, ο Νίκος Δένδιας κατήγγειλε από τη Μάλτα την απρόκλητη επιθετική διάθεση της Τουρκίας.

«Η χώρα αντιμετωπίζει την απρόκλητη εχθρική ρητορική της Τουρκίας, σε καθημερινή μάλιστα βάση. Μια παντελώς απαράδεκτη ρητορική […] Πιστεύουμε ότι ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα […] Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κύπρος, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αίγυπτος και σειρά άλλων χωρών καταδίκασαν δημοσίως τις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Νέο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε νέες κινήσεις αντίστοιχες με την ανιστόρητη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Όσοι ηγέτες φλερτάρουν με τον αναθεωρητισμό και ονειρευόντουσαν εύκολες νίκες, θερίζουν θύελλες, ας μην το υποτιμά αυτό ο κ. Ερντογάν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με τη φημολογία για δημιουργία νέων τετελεσμένων στην Κύπρο να μεγαλώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Είναι σημαντικό όπως Αθήνα και Λευκωσία εκτός από το συνεχή συντονισμό να αναδείξουν το ρόλο τους ως πυλώνες σταθερότητας όχι μόνο στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Από την Κύπρο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαμηνύει ότι Ελλάδα και Κύπρος θα σταθούν μαζί στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα ασφαλώς διαθέτει τις αμυντικές της δυνατότητες, αν θέλετε τα οπλικά συστήματα, και για την άμυνα της Κύπρου κι αυτό θα έλεγα είναι δεδομένο», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα, ο Τατάρ γιορτάζει τα δύο χρόνια από το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, απειλώντας τους Ελληνοκύπριους.

«Οι 40.000 στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Η λύση στην Κύπρο θα βασιστεί μόνο στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της Μεγαλονήσου, ως μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί διαρκές μέλημα και προτεραιότητα της Ελλάδας», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ερντογάν: Αναμένους από τους συνομιλητές μας να μας καλέσουν σε διάλογο σε διμερή βάση

«Στην Πράγα εμείς είπαμε ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και αναμένουμε από τους συνομιλητές μας να μας καλέσουν σε διάλογο σε διμερή βάση», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που κράτησε σχεδόν 4 ώρες.

Στις λίγες αναφορές που έκανε για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «κάθε εξέλιξη δείχνει ότι η Τουρκία είναι ανεκτίμητη για την ΕΕ και την ευρωπαϊκή γεωγραφία», καθώς και ότι «είδαμε πως η ισορροπημένη στάση της χώρας μας απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις εκτιμήθηκε από τους συνομιλητές μας.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο τελευταίο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, «αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές και δηλώσαμε για άλλη μια φορά την εχθρική στάση της Ελλάδας κατά της χώρας μας και σχετικά με εκείνους που εξωθούν την Ελλάδα να στρέφεται εναντίον μας και επαναλάβαμε τη θέση μας επί αυτού».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικά τείχη της Αθήνας στον τουρκικό αναθεωρητισμό – Σε διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, καλεί ο Ερντογάν"

Πηγές ΝΔ: Καμία σύνδεση Predator με Δημόσιο και ΕΥΠ - Νόμιμες οι επισυνδέσεις

Στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης του παράνομου λογισμικού Predator με το ελληνικό δημόσιο και την ΕΥΠ καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της και όπως αναφέρουν κύκλοι της, θα κινηθεί θεσμικά και δεν θα διαρρεύσει αυτούσια κομμάτια του πορίσματος της.

Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αφενός δεν προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης του Predator με το ελληνικό δημόσιο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και αφετέρου πως όλες οι διαδικασίες για τις επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. 

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΝΔ: Καμία σύνδεση Predator με Δημόσιο και ΕΥΠ - Νόμιμες οι επισυνδέσεις"

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες – Ζητεί προανακριτική

O ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε απόψε το πόρισμά του για τις υποκλοπές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, στο 42 σελίδων πόρισμα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και από την ποινική δικαιοσύνη.

Στην πολυσέλιδη πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου», αναφέρεται ότι προκύπτουν πέντε συμπεράσματα:

«1. Προκύπτει από τις αντιφάσεις του Πρωθυπουργού, την εν γένει υποκριτική στάση του αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συγκάλυψη του σκανδάλου ότι βασικός γνώμονας του δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά η συγκάλυψη της και η εξαφάνιση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

2. Ειδικότερα για τις τελευταίες προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις καθώς είναι πλέον σαφές ότι δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις υπό εξέταση παρακολουθήσεις.

3. Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό predator από κοινού με τις επίσημες επισυνδέσεις.

4. Η γνώση του Πρωθυπουργού σχετικά δεν τεκμαίρεται μόνο αντικειμενικά λόγω της σχετικής του αρμοδιότητας, αλλά και από την στενότατη σχέση του με τον γγ και ανιψιό του κο Γρηγόρη Δημητριάδη, από τον διορισμό του κου Διονύση Μελιτσιώτη πρώην διευθυντή του Γραφείου του στη θέση του β’ υποδιοικητή της ΕΥΠ, από την ειδική μεταχείριση του πρώην πλέον Διοικητή της ΕΥΠ κου Κοντολέοντα, ο οποίος διορίστηκε μετά από την σχετική αλλαγή των προβλέψεων του νόμου, αλλά και από την στάση του κου Δεμίρη, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό μετά την παραίτηση Κοντολέοντα με μόνο σκοπό την συγκάλυψη της υπόθεσης όπως προκύπτει και από την μεταχείριση που επεφύλαξε στην ελεγκτική αρχή, την κάλυψη της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και την εν γένει άρνηση συνεργασίας του τόσο με την ΑΔΑΕ όσο και με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

5. Γνώση του Πρωθυπουργού τεκμαίρεται εξάλλου και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσω του Αντιπροέδρου της, και στενότατου συνεργάτη του κου Μητσοτάκη, κου Πικραμμένου επιχείρησε, ήδη πριν την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κου Ανδρουλάκη, να δημιουργήσει θεσμικά φράγματα κρατώντας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μυστικό μέσω της αντισυνταγματικής τροπολογίας της 31ης Μαρτίου του 2021.

Εν όψει όλων των ανωτέρω είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης τόσο από την ελληνική Βουλή με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και από την ποινική δικαιοσύνη η οποία πρέπει να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των πορισμάτων που οφείλει η εξεταστική επιτροπή να τους αποστείλει».

Επισυνάπτεται το πλήρες πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες – Ζητεί προανακριτική"

Το μετρό έφτασε Πειραιά – Τρεις νέοι σταθμοί «ανάσα» στη ζωή των πολιτών

Το μετρό πάει… Πειραιά! Παραδόθηκαν οι τρεις νέοι σταθμοί: «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς». Μεγάλη θα είναι η συμβολή και στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και στο περιβάλλον. Προβλέπεται ημερησίως αύξηση των επιβατών κατά 132.000 πολίτες. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα μειωθεί κατά 23.000 και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Ο χρόνος που θα χρειάζεται κανείς για πάει με το μετρό από το αεροδρόμιο στα Σπάτα θα είναι μόλις 55 λεπτά.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε εκ δεξιών του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εξ αριστερών τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Οι πρώτοι επιβάτες πέρασαν τις πόρτες του συρμού στον νέο σταθμό μετρό «Δημοτικό Θέατρο». Με κατεύθυνση το αεροδρόμιο ακολουθούν οι σταθμοί «Πειραιάς» και «Μανιάτικα». Η απόσταση μέχρι το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πλέον υπόθεση 20 λεπτών.

Οι κάτοικοι αναμένουν να δουν την καθημερινότητα τους να αλλάζει χάρη στους τρεις νέους υπερσύγχρονους σταθμούς της μπλε γραμμής που αποτελούν συνέχεια των νεοσύστατων σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Μεγάλη ανάσα θα πάρουν πλέον χιλιάδες κάτοικοι σε όλη την Αθήνα οι οποίοι θα προτιμήσουν πλέον να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να γλιτώσουν από το κυκλοφοριακό χάος.

Τη σημασία του έργου για την πόλη του Πειραιά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παράδοση του μετρό της Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023, κατά την ομιλία του, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε: «αγαπητέ Αντώνη όντως το έργο ξεκίνησε από τη δίκη σου διακυβέρνηση χαίρομαι που είσαι παρών[…] κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες κυβερνήσεις μας παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια, ωσάν να μπορούν τάχα να εξαπατήσουν τους πολίτες με αυτόν τον τρόπο. Δεν παραδίδουμε κύριε Δήμαρχε κανέναν μουσαμά σήμερα».

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή εισήλθαν στους συρμούς και ξεναγήθηκαν στις νέες στάσεις της γραμμής.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μετρό έφτασε Πειραιά – Τρεις νέοι σταθμοί «ανάσα» στη ζωή των πολιτών"

Ερντογάν: «Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα για διάλογο αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες»

Με την Ελλάδα ασχολήθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία και ζήτησε την μεσολάβηση της ΕΕ για διάλογο σε διμερή βάση.

Αρχικά ο  Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ

Παράλληλα επιδόθηκε ξανά σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο, ενώ ο ίδιος είναι που έχει αρνηθεί πολλάκις κάθε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία σε κανένα επίπεδο».

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά. 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα για διάλογο αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες»"

Τουρκικές προκλήσεις - Μεγαλοϊδεατισμός Ερντογάν: Έχουμε 5 πλωτά γεωτρύπανα, μπορούμε να κάνουμε εργασίες σε διεθνή ύδατα

Προσκολλημένος στην εμπρηστική ρητορική και τον μεγαλοϊδεατισμό παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν σταματά να εξαπολύει απειλές που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν «περιορίστηκε», αυτήν τη φορά, στα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά άνοιξε τα χαρτιά του αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για... όλο τον κόσμο.



Αναφέρθηκε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στα γεωτρύπανα που διαθέτει η χώρα του, αποκαλύπτοντας το σχέδιό του.

«Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο. Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, πέντε πλωτά γεωτρύπανα και μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12000 μέτρων. Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου» τόνισε ειδικότερα ο Ερντογάν.

Από τις αξιώσεις του, εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν βάζει στο κάδρο των φιλοδοξιών του όλες τις χώρες και τα διεθνή ύδατα, δίχως να διευκρινίσει σε ποια ακτίνα από την Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικές προκλήσεις - Μεγαλοϊδεατισμός Ερντογάν: Έχουμε 5 πλωτά γεωτρύπανα, μπορούμε να κάνουμε εργασίες σε διεθνή ύδατα"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Χαλάει ο καιρός αύριο Τρίτη (11.10.2022) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 κατά τόπους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία συστήνει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Λευκορωσία

Οι Πολωνοί πολίτες που βρίσκονται στη Λευκορωσία θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Βαρσοβία, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών γίνονται ολοένα και πιο τεταμένες εν μέρει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Συνιστούμε στους Πολωνούς πολίτες που μένουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας να εγκαταλείψουν το έδαφός της με τα διαθέσιμα εμπορικά και ιδιωτικά μέσα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε ταξιδιωτική της οδηγία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία συστήνει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Λευκορωσία"

Κολωνός: Ποινική δίωξη και σε όσους ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη

Αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον καταστηματάρχη στα Σεπόλια, θα είναι όσοι εντοπιστούν από τις αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού.

Όπως φαίνεται από την δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως “πελάτης” του, αλλά και “κάθε άλλον υπεύθυνο” που εντοπιστεί από τις αρχές ότι εμπλέκεται στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Η έρευνα των αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’εξακολούθηση.

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.
Το πρωί στην εκκλησία και το βράδυ βιαστής

Το προφίλ που προσπαθούσε να χτίσει δεν άφηνε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ως άνθρωπος της εκκλησίας, ως η ψυχή της παρέας σε νυχτερινές του εξόδους, ως ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει δωρεές απλά όπως έλεγε επειδή ήθελε να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Αυτός είναι ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι μέσα από ένα αρρωστημένο σχέδιο και μια μεθοδολογία φρίκης. Με τις εικόνες και τις μαρτυρίες στο Live News ανθρώπων που τον έζησαν, να βάζουν σε σκέψεις.

Στη γειτονιά του, στα Σεπόλια, το σούπερ μάρκετ που διατηρούσε κλειστό και οι γείτονες να θυμούνται πράγματα που τους είχαν κάνει εντύπωση. Όπως τα όπλα που είχε σπίτι του, για τα οποία δήλωνε συλλέκτης.

Εκτός από τις φωτογραφίες με πολιτικούς, στην προσπάθειά του να χτίσει άλλοθι είχε φτάσει στο σημείο να κάνει δωρεές ακόμα και στο σπίτι του ηθοποιού.

Σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε δημόσια εμφάνιση και έξοδο, φωτογραφίες με ανθρώπους της πολιτικής και της τέχνης που ανέβαζε ταχύτατα στις διαδικτυακές του σελίδες.

Σε κατάσταση σοκ όμως και εκείνοι που τον είχαν ζήσει στην εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού, στο λόφο Σκουζέ. Όπως λέει ο εφημέριος του ναού, ο 53χρονος ήταν από εκείνους που εκκλησιάζονταν ανελλιπώς. Και φρόντιζε να το δείχνει.

Στην είσοδο της εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τον σταυρό στα χέρια, για να τον βλέπουν ακόμα και εκείνοι που περνούσαν απ’ έξω. Μπροστά ο 53χρονος και πίσω του ο Επιτάφιος.

Ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή.

Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε τους υπεύθυνους της εκκλησίας να του δείξουν πριν από 7 χρόνια το δρόμο της εξόδου. Με τον 53χρονο να πηγαίνει σε άλλο ναό της περιοχής.

«Αν όλα αυτά που λένε ισχύουν θέλει κρέμασμα δεν μπορώ να το συλλάβω όλο αυτό το κακό. Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια» δήλωσε ο εφημέριος της εκκλησίας.

Όταν συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης είδε τα ανατριχιαστικά μηνύματα ειδοποίησε τις Αρχές και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει, με πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης ενώ είδαν τις συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που πλήρωναν για να συνευρεθούν με την 12χρονη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Ποινική δίωξη και σε όσους ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη"

Nordic Monitor: Ομάδα της ΜΙΤ σχεδιάζει προβοκάτσιες στην Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT, για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει δημοσίευμα του Nordic Monitor.

Η μονάδα MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ δημόσια, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες, καθώς και μια προβοκάτσια που θα δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση. Κατά το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτή την ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Το σχέδιο κρατήθηκε απόρρητο και θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει το έθνος πίσω από τον Ερντογάν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Nordic Monitor: Ομάδα της ΜΙΤ σχεδιάζει προβοκάτσιες στην Ελλάδα"

Ερσίν Τατάρ: Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επισκέφτηκε το Ερζιντζάν της Τουρκίας για να παρακολουθήσει το Διεθνές Συμπόσιο του Τουρκικού Κόσμου ως προσκεκλημένος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. «Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο, είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο» είπε ο Τατάρ σχολιάζοντας την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εκ μέρους των ΗΠΑ

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απάντησαν σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Η συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι πολύ σημαντική σε αυτή την περιοχή. Ως εκ τούτου, μετά το 1974, το Σώμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να υπηρετεί εκεί ως Κυπριακές Τουρκικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις. Οι 40 χιλιάδες στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν. Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή. Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας από αυτές τις παραβιάσεις με πνεύμα συμφιλίωσης και να κάνει ό,τι είναι σωστό βάσει δικαίου». 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερσίν Τατάρ: Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο"

Βλαντιμίρ Πούτιν: Παραδέχτηκε αντίποινα στο Κίεβο – «Οι απαντήσεις θα είναι σκληρές»

Σαφείς απειλές στην Ουκρανία για πιο αιματηρά αντίποινα σε περίπτωση νέας επίθεσης όπως αυτή τη γέφυρα Κερτς στην Κριμαία εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και αυτό λίγες ώρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Κίεβο κι άλλες ουκρανικές πόλεις.

Μετά την επίθεση στη γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε (εκτάκτως) το Συμβούλιο Ασφαλείας και εκεί παραδέχτηκε ότι οι επιθέσεις στο Κίεβο κι άλλες πόλεις της Ουκρανίας ήταν, ουσιαστικά, αντίποινα. Και απείλησε ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Ο Πούτιν είπε ότι σήμερα (10.10.2022) το πρωί υπήρξαν μαζικά χτυπήματα με όπλα ακριβείας εναντίον «των ουκρανικών υποδομών, υποδομών ενέργειας, στρατιωτικής διοίκησης και τηλεπικοινωνιών».

Ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ενεργειακών, στρατιωτικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Ουκρανίας σε αντίποινα, ουσιαστικά, για την επίθεση στη γέφυρα Κερτς στην Κριμαία.

«Είναι προφανές πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την έκρηξη στη γέφυρα.

«Είναι αδύνατο να αφήσουμε τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου αναπάντητα», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνδέοντας έτσι εμμέσως την αιματηρή επίθεση σε περιοχές του Κιέβου με την έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε με ακόμη πιο σκληρά αντίποινα. «Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό», είπε.

Λίγο νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν το Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της, όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο, “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έγιναν σε αντίποινα για την εν μέρει καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα βασικά βήματα (…) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το Κίεβο και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό με δεκάδες πυραύλους πόλεων σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, σε μια επίθεση που θεωρήθηκε ότι έγινε σε εκδίκηση για την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε κύρια γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία την προσαρτημένη από τη Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Επιθέσεις σε Κίεβο και άλλες πόλεις 

Πολλοί ήταν οι νεκροί από τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας. Περισσότερες από 12 χώρες έγιναν στόχος των ρωσικών πληγμάτων. Ο πρώτος απολογισμός για τις επιθέσεις στο Κίεβο, που κατά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγιναν με ιρανικά UAV’s που ίσως «απογειώθηκαν» από τη Λευκορωσία.

Από τις επιθέσεις, διάφορες πόλεις έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό. Οι κυβερνήτες των επαρχιών του Χαρκόβου και του Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, του Ζιτομίρ, στο βορειοδυτικό, και του Χμελνίτσκιι, στο δυτικό, ανέφεραν όλοι «διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος» στα δίκτυα κοινής ωφελείας, μετά τα ρωσικά «πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές».

Παράλληλα εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν και στην ουκρανική πλευρά δύο μεθοριακών περασμάτων ανάμεσα στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Οι διακοπές αυτές σημειώνονται στα μεθοριακά περάσματα της Μεντίκα και Κορτσόβα, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters η εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής Άνα Μιχάλσκα, μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σήμερα στην Ουκρανία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλαντιμίρ Πούτιν: Παραδέχτηκε αντίποινα στο Κίεβο – «Οι απαντήσεις θα είναι σκληρές»"

Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: Σεσημασμένος παιδόφιλος ασέλγησε σε βάρος δύο ανηλίκων

Ένας 63χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου Έλληνα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Ο 63χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών στην Αθήνα.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: Σεσημασμένος παιδόφιλος ασέλγησε σε βάρος δύο ανηλίκων"

Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μια νέα διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας δίνει η ανακοίνωση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι ο λευκορωσικός στρατός θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belta η απόφαση Λουκασένκο ελήφθη ως απάντηση για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε κλίμακωση της έντασης.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Λουκασένκο δήλωσε ότι Λευκορωσία και Ρωσία θα αναπτύξουν μια στρατιωτική ομάδα, με τις προετοιμασίες να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες, μετά δηλαδή την έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία για την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κατηγορήσει τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Αυτά όλα προβλέπονται από τις συμφωνίες. Αν το επίπεδο απειλών φτάσει σε αυτό που είναι σήμερα, τότε θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε κοινές μονάδες» φέρεται να είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το RIA Novosti.

Επιπλέον, ο Λευκορώσος πρόεδρος ανέφερε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες.

O Λουκασένκο ενισχύει τον Πούτιν με τα στρατεύματά του κλιμακώνοντας με τον τρόπο αυτό την ένταση στην περιοχή, επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας την δήλωσή του να ενισχύσει στρατιωτικά τους Ρώσους στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδες «Liberation» και «Bild» o ηγέτης της Λευκορωσίας διέταξε επίσης τη μυστική υπηρεσία της χώρας του «να λάβει όλα τα απαραίτητα αντιτρομοκρατικά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εδάφους της».

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση για την εισβολή στην Ουκρανία στέλνοντας δυνάμεις και εξοπλισμό στα βόρεια της χώρας από βάση στο λευκορωσικό έδαφος.

Η ανακοίνωση Λουκασένκο, ενός εκ των στενών συμμάχων του Βλαντιμίρ Πούτιν, έρχεται την ίδια ημέρα κατά την οποία η Ρωσία φαίνεται ότι προχώρησε σε αντίποινα κατά της Ουκρανίας για την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν η συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας εντάσσεται στα αντίποινα τα οποία είχε υποσχεθεί η Μόσχα για το χτύπημα στη γέφυρα.

Όπως μεταδίδει το Belta ο Λουκασένκο σημείωσε οτι «βάση για την κοινή αυτή στρατιωτική ομάδα θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Σας ενημερώνω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει, νομίζω πριν από δύο ημέρες. Έδωσα διαταγή για να ξεκινήσει ο σχηματισμός της».

Κατά τον Λευκορώσο πρόεδρο η απόφαση για ανάπτυξη κοινής ομάδας δράσης Λευκορωσίας-Ρωσίας ελήφθη σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την άτυπη σύνοδο CIS στην Αγία Πετρούπολη.

Ζελένσκι-Σολτς συμφώνησαν να συγκληθεί εκτάκτως η ομάδα των G7

Σε μια παράλληλη διπλωματική εξέλιξη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας. «Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επεσήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των (ουκρανικών) υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η Μολδαβία καταγγέλλει τη Ρωσία ότι ρωσικοί πύραυλοι πέρασαν από τον ενάεριο χώρο της

Την κατάσταση περιπλέκει ακόμα περισσότερο η ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας διέσχισαν τον μολδαβικό εναέριο χώρο και για τον λόγο αυτό καλεί για εξηγήσεις τον ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου.

«Τρεις πύραυλοι Cruise που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας σήμερα το πρωί από ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας. Εδωσα οδηγίες να κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις», έγραψε στο Twitter ο μολδαβός υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news