facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σκυλακάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται καμία ιδιωτικοποίηση νερού στη Θεσσαλία, λέτε τερατώδη ψέματα

Με σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρή Σκυλακάκη και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης και ε) της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο κ. Σκυλακάκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατηγόρησε τον κ. Φάμελλο για «τερατώδη ψέματα» και για υπονόμευση της κοινής προσπάθειας να αντιμετωπιστεί ένα επόμενο καταστροφικό φαινόμενο στη Θεσσαλία, με μόνο γνώμονα μικροκομματικά οφέλη, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και κατ’ ελάχιστο του κεφαλαίου που αφορά την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας.

«Ο ισχυρισμός ότι υπάρχει οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση για το νερό της Θεσσαλίας είναι ένα τερατώδες ψέμα, διότι μιλάμε για έναν φορέα αποκλειστικά και μόνο ιδιοκτησίας του Δημοσίου και με συμμετοχή φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδοίκησης» απάντησε ο αρμόδιος υπουργός και έθεσε προς τον κ. Φάμελλο το ερώτημα: «Οπότε τι στην ευχή ιδιωτικός φορέας είναι που έχει μόνο Δημόσιο; Τι στην ευχή κέρδος υπάρχει που έχει μόνο Δημόσιο μέσα και είναι ενταγμένος στην Γενική Κυβέρνηση; Πώς μπορείτε να μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του νερού χωρίς να κοκκινίζετε όταν μιλάμε για 100% Δημόσιο; Νομίζετε ότι αυτά τα τερατώδη ψέματα που είπατε επί μία τετραετία οδήγησαν κάπου αλλού από τα ποσοστά που έχετε σήμερα; Και έρχεστε και επαναλαμβάνετε τα τερατώδη ψέματα;».

«Πρόκειται για ένα μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει στη συνέχεια και σε όλη τη χώρα. Θεωρούμε απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει την μεγάλη καταστροφή της Θεσσαλίας ως δικαιολογία και ευκαιρία για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης υδάτων στη χώρα μας, ιδρύοντας έναν οργανισμό που αφαιρεί αρμοδιότητες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Πολιτεία – Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από τους ΟΤΑ, καταργεί τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και θα λειτουργεί κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε διάταξης αφορά το Δημόσιο, τις εταιρείες του Δημοσίου και τα δημόσια έργα. Η κατάθεση του νομοσχεδίου, επιπλέον, γίνεται κατά παράβαση βασικών δημοκρατικών κανόνων”», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αρμόδιου υπουργού.

Επί ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσατε να ιδιωτικοποιήσετε το νερό

Ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι πράγματι υπήρξε απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, μόνο που αυτή ήταν επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβγαλαν την ΕΥΔΑΠ από την Γενική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε την ΕΥΔΑΠ και πάλι στη Γενική Κυβέρνηση.

Επί της ουσίας της διάταξης για την ίδρυση ΑΕ που θα διαχειρίζεται τα ύδατα της Θεσσαλίας, εξήγησε ότι επελέγη αυτό το μοντέλο – όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις εταιρείες του Δημοσίου που είναι ΑΕ και λειτουργούν απολύτως με όρους δημοσίου συμφέροντος – για λόγους ευελιξίας και για να εξασφαλιστεί η άμεση λειτουργία του φορέα, με την κατάλληλη στελέχωση, με μόνο στόχο να αντιμετωπιστεί μελλοντικά ενδεχομένη επέλαση ενός άλλου Ντάνιελ.

Όπως προσέθεσε ο κ. Σκυλακάκης, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αναγκαίο, αφού στην Θεσσαλία η διαχείριση των υδάτων ήταν κάκιστη και γινόταν υπό καθεστώς παρανομίας, αλληλοκάλυψης των φορέων και ασσυνενοησίας, έλλειψης επάρκειας νερού και καθυστερήσεων των αναγκαίων έργων. Απευθυνόμενος δε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Δηλαδή εσείς που κυβερνήσατε, είστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση;».

Ιδίως προς τον κ. Φάμελλο είπε: «Έχετε συνειδητοποιήσει τί έγινε στη Θεσσαλία και πόσο επείγοντα είναι τα πράγματα; Είναι πολύ γρήγοροι οι χρόνοι αν και το νομοσχέδιο αυτό συζητήθηκε δημόσια επί πάρα πολύ καιρό, οι βασικές του διατάξεις είναι γνωστές στην κοινή γνώμη εδώ και πολλούς μήνες και έχουμε κουβεντιάσει με φορείς, με την ΚΕΔΕ και πήγαμε και στη Θεσσαλία. Ειδικά ο φορέας αυτός δεν έχει golden boys. Πού τα είδατε; Ή νομίζετε ότι ένας φορέας του μεγέθους που πάμε να φτιάξουμε θα λειτουργήσει αν δεν προσελκύσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους; Και πως θα τους προσελκύσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους; Θα ψάχνουμε να βρούμε κομματικά στελέχη νομίζετε. Ψάχνουμε ανθρώπους που θα αναλάβουν τρομακτική ευθύνη διότι τίποτα δεν αποκλείει να έρθει ο Ντάνιελ πάλι φέτος ή του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο».

«Δεν σας νοιάζει όμως αυτό, παρά μόνο το πολιτικό όφελος. Είναι στοίχημα όλων μας να πετύχει ο Φορέας αυτός για να μπορέσουμε να έχουμε στοιχειωδώς την διαχείριση των νερών στη Θεσσαλία. Και ερχόμαστε εδώ σήμερα να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια και σε αυτή την προσπάθεια η απάντησή σας είναι πλασματική κατηγορία. Διότι αν θέλατε μια πραγματική κατηγορία δεν θα βάζατε την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το να έχουμε ιδιωτικοποίηση του νερού χωρίς τίποτα ιδιωτικό σε ένα φορέα δεν έχει ξαναγίνει» κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Σκυλακάκης.

Τα κόμματα

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, μιλώντας επί του αιτήματος για απόσυρση του νομοσχεδίου, αντέτεινε ότι σε όλους είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μια ολοκληρωμένη σύγχρονη ευέλικτη και αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας. Προσέθεσε δε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δεκάδες εταιρείες αυτής της νομικής μορφής και καταλόγισε λαϊκισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στον πολυκερματισμό στις περιφερειακές και τοπικές διαχειρίσεις υδάτων.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος απόσυρσης του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε στοιχειώδες περιθώριο διαβούλευσης, αφού η μελέτη της ολλανδικής εταιρείας είναι ακόμα ανοικτή και κλείνει αύριο. Κανονικά, είπε, η μελέτη για την Θεσσαλία θα έπρεπε πρώτα να είχε γίνει αντικείμενο κοινοβουλευτικής συνδιαμόρφωσης και διαβούλευσης στις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Βουλής. Επί του περιεχομένου της ρύθμισης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει εκτός Φορέα την Τοπική Αυτοδιοίκηση έστω κι αν αυτή είχε ένα εποπτικό ρόλο. “Αυτό”, είπε, «είναι προβληματικό και χρειάζεται το νομοσχέδιο επαναδιαπραγμάτευση».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ξεκινήσει από καιρό και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωράει ταχύτατα. “Αυτά τα ζήσαμε και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ” είπε και ανέφερε ο Οργανισμός αυτός έχει μια μετοχή και αυτή είναι στα χέρια του Δημοσίου. Είναι αστείο να λέγεται, είπε η βουλευτής, ότι υπήρξε διαβούλευση της μελέτης της Ολλανδικής εταιρείας , που είναι και στα αγγλικά το κείμενο. “Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα τερατούργημα, πιλοτικό το σχέδιο που προωθείται για την Θεσσαλία για να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες. Γι’ αυτό είναι δίκαιος ο ξεσηκωμός που σήμερα υπάρχει από φορείς της Θεσσαλίας” παρατήρησε και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλακάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται καμία ιδιωτικοποίηση νερού στη Θεσσαλία, λέτε τερατώδη ψέματα"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%, το ΠΑΣΟΚ με 12% και το ΚΚΕ με 9,8%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.

Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 26,8% έναντι 12,8% του ΣΥΡΙΖΑ, 9,9% του ΠΑΣΟΚ και 8,1% του ΚΚΕ. Ακολουθεί με 6,8% η Ελληνική Λύση, με 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, με 3% η Νίκη.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών καταγράφεται η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 27%, η κρίση θεσμών με 7%, η εγκληματικότητα με 6% και η ανεργία με 5%.

Στο πως κινείται η χώρα το 64% θεωρεί πως πάει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 31% προς τη σωστή.

Στη ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35% και ακολουθεί ο… κανένας με 33%. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ποσοστό 9% και από 5% ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού το 70% λέει μάλλον αρνητικές ενώ στο ζήτημα της εγκληματικότητας το 78% μάλλον αρνητικές.

 

Στο ερώτημα αν το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας το 65% λέει δεν υπάρχει ενώ το 32% υπάρχει.

 

Αρνητικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση έχει θετικές γνώμες που παρά τη μικρή άνοδο παραμένουν λιγότερες σε σχέση με πριν μερικούς μήνες την ώρα που καταγράφεται μια βελτίωση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και παρότι η αρνητική αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το 75% έχει ιδιαίτερα σημασία ότι και κυβέρνηση έχει και ένα σαφώς πλειοψηφικό επικριτικό 62% απέναντί της.

Ως προς τις επιδόσεις της κυβέρνησης και εδώ έχουμε μια εικόνα που είχε καταγραφεί και σε προηγούμενες έρευνες. Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από την άλλη, οι πολίτες βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση σε θέματα όπως η εγκληματικότητα (78% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση της διαφθοράς (74% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (70% αρνητικές γνώμες).

Η εικόνα αυτή αναπαράγεται ως έναν βαθμό και στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάλι καταγράφεται μια μικρή άνοδος της θετικής αξιολόγησης του πρωθυπουργού, που παραμένει πιο χαμηλή σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και μια άνοδος και της θετικής εικόνας του Στέφανου Κασσελάκη. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με πλειοψηφικές αρνητικές γνώμες.

 

Σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές

Καθώς πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές δείχνει να αυξάνεται το ενδιαφέρον για αυτές αν και απέχουμε από το επίπεδο που είχε καταγραφεί την παραμονή των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Αντίστοιχα αυξάνονται και οι απαντήσεις στο ερώτημα εάν προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν. Πάντως και εδώ έχει σημασία ότι οι νεώτερες γενιές είναι και αυτές που εκφράζουν σε μικρότερο βαθμό τη βεβαιότητα ότι θα ψηφίσουν, στοιχείο που αποτυπώνει και ένα γενεαλογικό χάσμα ως προς την αντίληψη της πολιτικής συμμετοχής και της χρησιμότητάς της.

Όμως, η άνοδος του ενδιαφέροντος δεν σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν αποφασίσει κιόλας με βεβαιότητα τι θα ψηφίσουν. Απόλυτα βέβαιο ή μάλλον βέβαιο είναι αθροιστικά το 66% των πολιτών και πάλι με τη βεβαιότητα να μεγαλώνει σε όσο μεγαλύτερη ηλικία πηγαίνουμε, δείχνοντας και την ιδιαίτερη ρευστότητα (αλλά και δυσπιστία) των νεώτερων ηλικιών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες"

Έπεσε τμήμα ψευδοροφής σε Λύκειο της Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)

Τυχεροί στάθηκαν μαθητές του Λυκείου Δομοκού, όταν την ώρα που βρισκόντουσαν σε σχολική αίθουσα, υποχώρησε από το ταβάνι τμήμα ψευδοροφής που συγκρατούσε φωτιστικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Το ίδιο τυχερή ήταν κι η εκπαιδευτικός που είχε μάθημα στη συγκεκριμένη τάξη το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4).

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα μηχανικοί και ηλεκτρολόγος του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο Γυμνασίου - Λυκείου Δομοκού, καθώς και τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της κωμόπολης (συν τον παιδικό σταθμό), όπως και τα σχολεία του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, βρίσκονται στο πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει αναλάβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), για τις ζημιές που υπέστησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και ELias τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το συγκεκριμένο κτίριο μάλιστα όπως και τα υπόλοιπα που αναφέρουμε, έχουν ελεγχθεί από τρία τουλάχιστον κλιμάκια μηχανικών, του Υπουργείου, της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο για την ΕΕΕ και φυσικά του Δήμου Δομοκού. Ωστόσο με εντολή του Δημάρχου Μπάμπη Λιόλιου, διερευνάται ήδη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το αίτιο που προκάλεσε τη συγκεκριμένη ζημιά.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Έπεσε τμήμα ψευδοροφής σε Λύκειο της Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ) "

Ανθρωποκτονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακιστέος ο 45χρονος - Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία νύχτα

Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία ωρών, ανακρίτρια και εισαγγελέας Λασιθίου έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 45χρονο Ιεραπετρίτη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα, ο θάνατος του οποίου αρχικώς είχε χαρακτηριστεί ως αιφνίδιος καθώς το θύμα έπασχε από καρκίνο.

Τα όσα όμως είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας γειτονικού διαμερίσματος  έμελλε να αλλάξουν  τα δεδομένα, να δώσουν  νέα τροπή στην υπόθεση και να ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα που έφθασε μέχρι και την εκταφή.

Ο 45χρονος φέρεται να επέμεινε στην αθωότητα του, αρνούμενος ότι είναι ο άνδρας που καταγράφεται στην κάμερα ασφαλείας το μοιραίο βράδυ.

Την ίδια ώρα, ένα ντοκουμέντο με τον 45χρονο ύποπτο για τη δολοφονία του Γερμανού, είδε το φως της δημοσιότητας.

Μέσα από το βίντεο επιβεβαιώνονται τα όσα περιέγραψε καρέ-καρέ νωρίτερα το Cretalive για το μοιραίο βράδυ.

Στο οπτικό υλικό που παρουσίασε σήμερα το  LIVE NEWS ο ένοικος ανοίγει και ο άνδρας μπαίνει μέσα. Το θύμα του άνοιξε την πόρτα σαν να τον γνώριζε καλά ενώ τον χαιρέτησε χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο χαιρετισμό που είχαν με την παρέα του.

Ο άνδρας φαίνεται πως έχει μέτρα προστασίας, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στην κάμερα, φοράει γάντια και κρύβει το πρόσωπό του.

Έμεινε στο διαμέρισμα για 27 λεπτά ενώ σε αυτόν τον χρόνο εκτιμάται πως έχασε τη ζωή του ο Γερμανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι και χθες, παραμονή της απολογίας του, ο 45χρονος ούτε καν αποδεχόταν ότι ήταν ο άνθρωπος που το βραδάκι της 6ης Απριλίου χτύπησε την πόρτα του 65χρονου Γερμανού, φορώντας γάντια, μάσκα και κουκούλα του μπουφάν στο κεφάλι.

Όπως άλλωστε γράψαμε στο Cretalive, κατά την ΕΛ.ΑΣ, το βιντεοληπτικό υλικό δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι:  

1ον O Κλάους άνοιξε την πόρτα σε πρόσωπο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος. Ήταν η  χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε για να υποδεχθεί τον επισκέπτη του το επίμαχο βράδυ. Ένας στίχος  που έχει γίνει σλόγκαν και την χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι στενοί φίλοι της παρέας.

Χρησιμοποιώντας το θύμα αυτή την ατάκα, αυτομάτως περιόρισε και τον κύκλο των υπόπτων μεταξύ των φιλικών του προσώπων οπότε οι αστυνομικοί έστρεψαν το βλέμμα τους σε αυτούς τους τέσσερις-πέντε ανθρώπους. Άλλωστε οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το θύμα ουδέποτε άνοιγε σε άγνωστο.Πρώτα βεβαιωνόταν για την ταυτότητα του επισκέπτη και εν συνεχεία άνοιγε την πόρτα.

2ον Ο νυκτερινός «επισκέπτης» είχε ιδιαιτερότητα στο βάδισμα. Έσερνε λίγο το αριστερό του πόδι. Και ο 45χρονος όμως φέρεται να έχει κάποιο θέμα με το αριστερό του πόδι.

Ο ύποπτος ανέβηκε  την σκάλα της πολυκατοικίας στις 20.46  το βράδυ του Σαββάτου. Φέρεται να μετέβη εκεί, περίπου 20 με 25 λεπτά αφ’ ότου είχε αποχωρήσει η κοπέλα που φρόντιζε τον Κλάους. Χτύπησε την πόρτα και ο θανών τον καλωσόρισε  με την περίφημη ατάκα. Εξήλθε στις 21.13 και αποχώρησε  με την πλάτη στην κάμερα. Αυτή τη φορά όμως δεν φορούσε τη μάσκα. Παρέμεινε εκεί για 27 λεπτά.

Το επόμενο πρωί ο Κλάους εντοπίζεται νεκρός, πεσμένος στο πάτωμα του ενιαίου χώρου. Τον βρήκε η κοπέλα που τον φρόντιζε.  Τις ώρες που μεσολάβησαν ουδείς άλλος μπήκε στο σπίτι. Δεν καταγράφηκε  καμία σχετική κίνηση στην κάμερα.

Είχε πάει και το προηγούμενο βράδυ αλλά δεν μίλησε…  

Αντιθέτως, καταγράφηκε κίνηση το προηγούμενο βράδυ, την Παρασκευή, 5 Απριλίου. Η κάμερα «έπιασε» και πάλι τον νυκτερινό «επισκέπτη» να χτυπάει την πόρτα του Κλάους. Φορούσε γάντια, το ίδιο μπουφάν και επιπλέον προστατευτικά γυαλιά. Αποχώρησε άπρακτος με την πλάτη στην κάμερα καθώς ο 65χρονος δεν του άνοιξε τελικά.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την προανάκριση είναι το μηχανάκι με το οποίο κινήθηκε ο ύποπτος το μοιραίο βράδυ. Είχε κάτι χαρακτηριστικό. Παρεμφερές μηχανάκι, με αυτό το ιδιαίτερο γνώρισμα, φέρεται να αποδίδεται και στον 45χρονο κατηγορούμενο.  

Στενή φίλη του θύματος που είδε το βίντεο, φέρεται να αναγνώρισε στον ύποπτο επισκέπτη τον 45χρονο από τον σωματότυπο, τον τρόπο βαδίσματος, τα ρούχα.

Για την ΕΛ.ΑΣ ό,τι συνέβη στον  Κλάους, έγινε κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής του υπόπτου στο σπίτι του, δηλαδή μέχρι και τις 21.13 οπότε και αποχώρησε ο νυκτερινός «επισκέπτης» με την κουκούλα και τα γάντια.

Ένδεκα λεπτά νωρίτερα στενή φίλη του είχε στείλει μήνυμα για καληνύχτα στο κινητό. Κάτι που το συνήθιζαν μεταξύ τους. Δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Δ. Βέρρας: Eξαπολύει βολές για την ποινική αντιμετώπιση του εντολέα του

Βολές εξαπέλυσε λίγο μετά την απόφαση προσωρινής κράτησης του εντολέα του ο γνωστός δικηγόρος κ. Διονύσης Βέρρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο 45χρονος θρηνεί για το χαμό του φίλου του με τον οποίο τους συνέδεε αγνή φιλία και τίποτε περισσότερο. Όπως είπε, ο 45χρονος δεν θα μπορούσε ποτέ να βλάψει έναν άνθρωπο που εκτιμούσε, πολύ περισσότερο στην κατάσταση που ήταν καθώς ο καρκίνος ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Σε δήλωση του για την υπόθεση και την ποινική μεταχείριση του εντολέα του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν η αστυνομική προανάκριση στέλνει με χειροπέδες έναν απλό άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, μόνο με μία ψευτοαναγνώριση μιας απροσδιορίστων κινήτρων και στόχων κατάθεσης, και αυτό στα πλαίσια της ανάκρισης αφήνεται να περάσει έτσι, τότε μη ρωτάς ποια είναι η τύχη του κατηγορούμενου. Είναι προδιαγεγραμμένη. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και μας προβληματίζει  σοβαρά ότι αναδεικνύεται ως τάχα στοιχείο  ένα φερόμενο  σωματικό ελάττωμα στο πόδι του αγνώστου δράστη και επιχειρείται η σύνδεση του με τον κατηγορούμενο, χωρίς να ενδιαφερθεί κάποιος να το πιστοποιήσει ιατρικά αν πράγματι υφίσταται σωματικό ελάττωμα στον κατηγορούμενο, κάτι που θα ήταν ευχερές σε κάθε περίπτωση. Πραγματικά  εντυπωσιάζει η αδράνεια και η προχειρότητα».  

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα και η αίτηση για έκδοση διαβατηρίου την ημέρα της κηδείας, δικαιολογείται απόλυτα καθώς ο 45χρονος τον Μάιο θα ταξίδευε στο εξωτερικό με την σύντροφο του καθώς είχαν κλείσει τα εισιτήρια από τον Ιανουάριο.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανθρωποκτονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακιστέος ο 45χρονος - Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία νύχτα"

«Καμπάνα» 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε αγρότες που έκαιγαν χόρτα και κλαριά

Δυο νέα πρόστιμα συνολικής συνολικού ύψους 1.000 ευρώ σε Πάτρα και Μεσολόγγι επέβαλλε η Πυροσβεστική στη Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μεσολογγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην περιοχή Νεοχώρι του Δήμου Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€ στις 16 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, στη Τ.Κ. Βραχνεΐκων, του δήμου Πατρέων στην Αχαΐα.

iaitoloakarnania

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε αγρότες που έκαιγαν χόρτα και κλαριά"

Καιρός αύριο: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές – Πού θα χιονίσει

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μεγάλη υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Μεταβολή του καιρού αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 4 με 6 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι τη νύχτα στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας) θα είναι τοπικά ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από αργά το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακή στροφή των ανέμων σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές – Πού θα χιονίσει"

ΕΟΔΥ: Χωρίς νέες διασωληνώσεις - 4 θάνατοι ασθενών με CoViD

Σε αποδρομή η CoViD και η γρίπη πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ. Οι σκληροί δείκτες έχουν υποχωρήσει, το ίδιο όπως και η θετικότητα.

Μοναδική παραφωνία είναι το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας, το οποίο σημείωσε αύξηση κατά 44%.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται 4 ακόμη θάνατοι ασθενών με CoViD.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έπεσαν στις 66 και οι διασωληνωμένοι τους 7.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.974.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 140 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 68 θάνατoι.

               Δείκτες CoViD

8-14 Απριλίου 2024

1 - 7 Απριλίου 2024

Νέοι θάνατοι 4 5
Διασωληνωμένοι 7 8
Νέες εισαγωγές 66 77

 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Χωρίς νέες διασωληνώσεις - 4 θάνατοι ασθενών με CoViD "

Καιρός – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Προσοχή στη Θεσσαλία, σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Ο καιρός επιδεινώνεται από την Παρασκευή 19 Απριλίου με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για κίνδυνο πλημμυρών.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ζητά μεγάλη προσοχή στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα και Μαγνησία καθώς όπως λέει σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες.

«Προσοχή σε Θεσσαλία. Στη Λάρισα και τη Μαγνησία η πρόγνωση μας δίνει σήμα για μεγάλη ποσότητα νερού. Αναμένεται σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες!», έγραψε χαρακτηριστικά.


Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Όπως αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, ένα χαμηλό βαρομετρικό θα βρεθεί στη χώρα μας από τα δυτικά και θα κινηθεί ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές.

Το βαρομετρικό χαμηλό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή:

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο:

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Προσοχή στη Θεσσαλία, σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες"

Συνελήφθησαν δύο γερμανορώσοι κατάσκοποι στη Γερμανία – Ετοίμαζαν δολιοφθορά στη γραμμή ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού

Υπό την υποψία δολιοφθοράς εναντίον της χώρας οι γερμανικές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο Γερμανούς με καταγωγή από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, «ARD», οι Ντίτερ Σ. και Αλεξάντερ Γ. από το Μπαϊρόιτ φέρονται να φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να προετοιμάσουν επιθέσεις με εκρηκτικά και να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Γενς Ρόμελ, κατηγορεί τους δύο υπόπτους, οι οποίοι παρακολουθούνταν τους τελευταίους μήνες από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους, για μια σειρά «παράνομων επιχειρήσεων για λογαριασμό του ρωσικού κράτους και σε βάρος της Ουκρανίας». Τον κεντρικό ρόλο στη δράση των δύο συλληφθέντων είχε ο 39χρονος Ντίτερ Σ., κάτοχος γερμανικής και ρωσικής υπηκοότητας που έχει πολεμήσει για ταξιαρχία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» εναντίον της Ουκρανίας, μεταξύ 2014 και 2016. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ταξινομεί την αποστολή του υπόπτου ως «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και έτσι για πρώτη φορά η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ», η οποία αναγνωρίζεται μόνο από τη Ρωσία, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζεται επισήμως «τρομοκρατική οργάνωση». Για την άσκηση της δίωξης δόθηκε, μάλιστα, η σχετική εξουσιοδότηση και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς αφορά αντιτρομοκρατική έρευνα. Ο Ντίτερ Σ. θεωρείται επίσης ότι κατασκόπευε συστηματικά, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2023, στρατιωτικές περιοχές, σιδηροδρομικές γραμμές και άλλες υποδομές στη Γερμανία, ανάμεσά τους και αμερικανικές βάσεις επί γερμανικού εδάφους, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε, με στόχο την προετοιμασία επιθέσεων με εκρηκτικά σε γραμμές ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού από τη Γερμανία. Το σύνθημα ήταν «αποτρέψτε τη μεταφορά όπλων και άλλου υλικού από τη Γερμανία στην Ουκρανία» και ο 39χρονος Γερμανορώσος διαβίβαζε τις πληροφορίες που συνέλεγε σε ρωσική μυστική υπηρεσία. Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους συνεργαζόταν με τον 37χρονο Αλεξάντερ Γ., ο οποίος είχε, επίσης, δραστηριοποιηθεί στρατιωτικά στη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ARD», η ομοσπονδιακή εισαγγελία εκτιμά την υπόθεση ως «ιδιαίτερα σοβαρή δραστηριότητα πρακτόρων ξένων υπηρεσιών» και οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί εδώ και καιρό για τη δράση ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να επιχειρήσουν πλήγματα σε ζωτικής σημασίας υποδομές και στο δίκτυο μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο γερμανορώσοι κατάσκοποι στη Γερμανία – Ετοίμαζαν δολιοφθορά στη γραμμή ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού"

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα με παραγγελία Αδειλίνη για την εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση συγγενών κατά Τριαντόπουλου-Ράπτη

Αντιμέτωπη με πειθαρχική έρευνα βρίσκεται πλέον η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας η οποία πρόσφατα εξέδωσε απορριπτική διάταξη αναφορικά με τους υφυπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο και τη Ζωή Ράπτη, τους οποίους είχαν μηνύσει συγγενείς θυμάτων για ενέργειες που αφορούσαν το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας των Τεμπών.

Η μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων αφορούσε την παράβαση καθήκοντος και την απόκρυψη στοιχείων.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας εξέδωσε για τη συγκεκριμένη μήνυση απορριπτική διάταξη, παρακάμπτοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που υποχρεώνει τους δικαστές να διαβιβάζουν αμελλητί στην Βουλή κάθε δικογραφία όταν θα σκοντάψει σε όνομα υπουργού.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχική έρευνα έπειτα από σημερινή παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Ειδικότερα, η κ. Αδειλίνη απέστειλε στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα με παραγγελία Αδειλίνη για την εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση συγγενών κατά Τριαντόπουλου-Ράπτη"

Μονή Κλειστών: Δε θα κατέβει φέτος η Εικόνα της Παναγίας σε Άνω Λιόσια και Φυλή – Απογοήτευση εκφράζει ο Δήμος Φυλής

Ο Δήμος Φυλής πληροφορήθηκε, με βαθειά θλίψη, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα την αντικανονική άρνηση της Ιεράς Μονής Κλειστών να παραδώσει την Εφέστιο Εικόνα για το έθιμο της λιτάνευσής της στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή.

Ο Δήμος Φυλής επαφίεται στη διαβεβαίωση του Μητροπολίτη ότι «θα αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε παρεκτροπή, ώστε να μη διακοπεί το από αιώνων έθιμο»

Είναι αυτονόητο ότι η άρνηση αυτή αντίκειται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3222/16-12-2015 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στο θρησκευτικό συναίσθημα και στις παραδόσεις των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Φυλής εκφράζει την απογοήτευσή του γιατί είχε ολοκληρώσει το σύνολο των προετοιμασιών για τις δύο κορυφαίες αυτές θρησκευτικές τελετές, δηλαδή:
1. Είχε παρακαλέσει το Σεβασμιώτατο να μεριμνήσει για τη σύνταξη του προγράμματος λιτανεύσεων, όπως κι έγινε.
2. Είχε ενημερώσει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής, τον ΟΑΣΑ για την εκτροπή των λεωφορειακών γραμμών και την Τροχαία για τη λήψη μέτρων.
3. Είχε εξασφαλίσει τη παρουσία ασθενοφόρου και ιατρού και τιμητικό άγημα από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
4. Είχε συντηρήσει την προθήκη για την ασφαλή λιτάνευση της Εικόνας και είχε εξασφαλίσει την παρουσία ειδικού τεχνίτη για την ασφαλή τοποθέτησή της στην προθήκη.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος Φυλής στέκεται, σταθερά, στο πλευρό των δημοτών του. Με σεβασμό και εμπιστοσύνη στους εκκλησιαστικούς θεσμούς και κατ’ εφαρμογήν της Απόφασης της Ιεράς Συνόδου «για άρση πάσης διχογνωμίας και παραπικρασμού», επαφίεται στη διαβεβαίωση του Σεβασμιωτάτου ότι «θα αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε παρεκτροπή, ώστε να μη διακοπεί το από αιώνων έθιμο».

Ακολουθεί το υπ’ αριθ. πρωτ. 892/17-04-2024 έγγραφο του Μητροπολίτη Ιλίου-Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα:

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μονή Κλειστών: Δε θα κατέβει φέτος η Εικόνα της Παναγίας σε Άνω Λιόσια και Φυλή – Απογοήτευση εκφράζει ο Δήμος Φυλής"

ΠΟΥ: H μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε σήμερα την «τεράστια ανησυχία του» για την αυξανόμενη εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και άνθρωποι. «Παραμένει, πιστεύω, αιτία τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Ο φόβος είναι ότι ο ιός Η5Ν1, που στους ανθρώπους οι οποίοι μολύνθηκαν μετά την επαφή τους με άρρωστα ζώα είχε «εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας», θα προσαρμοστεί και θα είναι ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Η5Ν1 έχει μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Από την αρχή του 2023 ως την 1η Απριλίου 2024 ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπου και 463 θανάτους, δηλαδή ποσοστό θνησιμότητας 52%.

Πέρα από την παρακολούθηση των ανθρώπων που μολύνθηκαν από ζώα αγελάδες σε μια πρόσφατη περίπτωση στις ΗΠΑ «είναι ακόμη πιο σημαντικό να κατανοήσουμε πόσες μολύνσεις υπάρχουν σε ανθρώπους χωρίς να το γνωρίζουν, διότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει η προσαρμογή» του ιού, εξήγησε ο Φάραρ.

«Είναι τραγικό που το λέω, αλλά αν μολυνθώ από τον Η5Ν1 και πεθάνω, αυτό τελειώνει», δηλαδή σπάει η αλυσίδα μετάδοσης, επεσήμανε. «Αν κάνω τον γύρο της κοινότητας και μεταδώσω τον ιό σε άλλο άνθρωπο, ξεκινώ νέο κύκλο», τόνισε. Στις αρχές Απριλίου οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών, αφού μολύνθηκε από αγελάδα στο Τέξας. Προς το παρόν οι περιπτώσεις μετάδοσης του ιού σε άνθρωπο είναι πολύ σπάνιες.

Ένα εννιάχρονο παιδί, φορέας του στελέχους Η5Ν1, πέθανε από γρίπη των πτηνών στην Καμπότζη τον Φεβρουάριο, ενώ στη χώρα καταγράφηκαν το 2023 άλλοι τρεις θάνατοι από την ίδια ασθένεια. Στις ΗΠΑ ο ασθενής εμφάνισε «κόκκινα μάτια ως μοναδικό σύμπτωμα», διευκρίνισαν οι αρχές, ενώ πρόσθεσαν ότι τέθηκε σε απομόνωση και του χορηγήθηκε αντιιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη γρίπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: H μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας"

Τουρκία: Μονομερής ενέργεια τα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας – Κλιμακώνει τις απειλές η Άγκυρα

Κλιμακώνει την επιθετικότητα η Τουρκία μετά την εξαγγελία από την Ελλάδα της δημιουργίας των δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δηλώνουν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς» σε σχέση με τα θαλάσσια πάρκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», πηγές του Υπουργείου Άμυνας της γείτονας έδωσαν την εξής απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να κηρύξει θαλάσσια πάρκα:

«Στις 8 Απριλίου 2024, ανακοινώθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα θα κηρυχθούν στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έχει προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να κηρυχθούν και δήλωσε ότι μονομερή τετελεσμένα στο θέμα των νησιών, νησίδων και βράχων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί με συνθήκες (EGAYDAAK) δεν θα γίνουν αποδεκτά και δεν θα έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα. Ως Υπουργείο, είμαστε σε επιφυλακή για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις μονομερείς προσπάθειες δημιουργίας καθεστώτος της Ελλάδας».

Μάλιστα, το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η Άγκυρα με αφορμή την άσκηση ενός κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας για περιβαλλοντικούς σκοπούς, δημιουργεί, ενδεχομένως, νέα δεδομένα ενόψει και των προγραμματισμένων επαφών για τα ΜΟΕ που προγραμματίζονται για τη Δευτέρα 22 Απριλίου στην Αθήνα.

Παράλληλα, ρίχνει βαριές σκιές στην προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Μονομερής ενέργεια τα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας – Κλιμακώνει τις απειλές η Άγκυρα"

ΔΕΥΑ απαγόρευσε σε κατοίκους να πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης

Με εμφιαλωμένο νερό καλύπτουν τις ανάγκες τους οι κάτοικοι της ΤΚ Κρόκου στον Δήμο Κοζάνης, μετά και την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για απαγόρευση της χρήσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Η έντονη δυσοσμία στο νερό που διαπιστώθηκε από τους κατοίκους του Κρόκου κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες που προχώρησαν στην απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού, ενώ παράλληλα ερευνώνται τα αίτια και γίνονται εργαστηριακοί έλεγχοι με δειγματοληψίες που λαμβάνονται και αποστέλλονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους από τη ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε δεν επιτρέπεται οι κάτοικοι του Κρόκου να πίνουν το νερό του δικτύου αλλά και να το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα, παρά μόνον για την προσωπική τους υγιεινή.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ προτρέπει τους κατοίκους να προχωρήσουν στο άδειασμα της υδραυλικής εγκατάστασης των οικοδομών τους, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης δηλώνει πώς οι απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και μόλις διασφαλιστεί πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα θα ενημερωθούν αμέσως οι κάτοικοι της Τ.Κ. του Κρόκου. Ωστόσο οι κάτοικοι μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά από τον χώρο του παλιού Δημαρχείου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΥΑ απαγόρευσε σε κατοίκους να πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με “δράση” και στις Σέρρες – Συνολική λεία άνω των 138.000 ευρώ

Είκοσι συνολικά απάτες που έγιναν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -μεταξύ αυτών και των Σερρών–  εξιχνιάστηκαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων  ατόμων – μελών εγκληματικής οργάνωσης (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) .

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματα με πρόσχημα την καταβολή επιδόματος ή την αγορά οχήματος και αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ. Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται  μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών  ανδρών και μίας γυναίκας (όλοι Έλληνες) , για τα αδικήματα της απάτης, της απάτης με υπολογιστή και της εγκληματικής οργάνωσης. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 21 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε απάτες.

Πως γινόταν η εξαπάτηση

Η έρευνα των αστυνομικών «έδειξε» ότι  τα προαναφερόμενα άτομα είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστα μέλη, εγκληματική οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών και την απόσπαση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τηλεφωνούσαν στα ανυποψίαστα θύματά τους είτε παριστάνοντας τον λογιστή ισχυριζόμενοι ότι είναι δικαιούχοι επιδόματος, είτε με το πρόσχημα της αγοράς οχήματος σε διαδικτυακή αγγελία.

Με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με στόχο την μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Δράση» σε όλη την Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 20 περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, που έγιναν από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

• 4 στην Αττική, εκ των οποίων η μία απόπειρα,

• 4 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων η μία απόπειρα,

• 3 στην Πιερία και

• από μία σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Κυκλάδες, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με “δράση” και στις Σέρρες – Συνολική λεία άνω των 138.000 ευρώ"

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Aλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή (19.4.2024), καθώς ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού.

Όπως αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, ένα χαμηλό βαρομετρικό θα βρεθεί στη χώρα μας από τα δυτικά και θα κινηθεί ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές.

Το βαρομετρικό χαμηλό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή:

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο:

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού"

Διευκρινίσεις για τον πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του γιου στη Νίσυρο – «Εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα»

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον πατέρα, που κατήγγειλε την κακοποίηση του 10χρονου γιου του στη Νίσυρο, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. με σχετική της ανακοίνωση. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Αστυνομία, σε βάρος του άνδρα «εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα».

«Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις για τον πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του γιου στη Νίσυρο – «Εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα»"

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τις δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία - Μήνυση από τον δήμο

Μήνυση κατά αγνώστων μετά τον βανδαλισμό και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία υπέβαλε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στο Αστυνομικό Τμήμα της Χαριλάου.

Ο βανδαλισμός έγινε κατά τις βραδινές ώρες με αγνώστους να προκαλούν ζημιές στις γυναικείες τουαλέτες που βρίσκονται στον «Κήπο των Ρόδων», στο ύψος της Μ. Μπότσαρη, οι οποίες ήταν έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

Οι δράστες έσπασαν τις κλειδαριές και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε φωτιστικά, εξαερισμούς, πλαστικά, καθρέφτες και πλακάκια.

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στους βανδαλισμούς. Ζητούμε την άμεση συνεργασία των πολιτών ώστε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία. Οι συγκεκριμένες τουαλέτες ήταν έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση στους περιπατητές της Νέας Παραλίας και τους επισκέπτες της πόλης στις 31 Μαΐου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών, Κώστας Τσιαπακίδης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τις δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία - Μήνυση από τον δήμο"

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε ξυλοδαρμό 8χρονου και το ανέβασε στο TikTok!

Περιοχή Ζαρουχλεϊκων, Σάββατο 13 Απριλίου, απόγευμα. Μία παρέα μικρών παιδιών παίζουν στο δρόμο της γειτονιάς. Πρόκειται για τρία αδελφάκια που φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο ένα 8χρονο αγόρι. Ο 7χρονος(!) είχε κινητό και το δίνει σε ένα άλλο παιδί. Του λέει να τραβήξει βίντεο και αρχίζει να χτυπά τον 8χρονο. Ο μικρός ούρλιαζε, όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς υπήρχαν… άλλοι δύο στην παρέα. Η πράξη ολοκληρώνεται. Ο 8χρονος σφαδάζει από τους πόνους και ο 7χρονος… ανεβάζει το βίντεο στο tik tok. Ο μικρός πηγαίνει σπίτι του κλαμένος, περιγράφει στην μητέρα του ότι συνέβη και εκείνη όντως… βλέπει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του παιδιού της στο tik tok. Η γυναίκα σπεύδει και  συναντά τον πατέρα του ανήλικου θύτη (μαθητής δευτέρας δημοτικού). Ο νεαρός άνδρας παθαίνει σοκ και δείχνει να μην πιστεύει αυτό που έχει κάνει ο γιος του. Ζητά συνεχώς συγγνώμη, όμως η μητέρα του 8χρονου θύματος δεν την δέχεται. «Πως είναι δυνατόν ένα 7χρονο να έχει κινητό και να έχει πρόσβαση στο tik tok. Να γνωρίζει να ανεβάζει βίντεο και πάνω από όλα… να «σκηνοθετεί» ξυλοδαρμό συμμαθητή του για να έχει… views στα social media. Ο μιμητισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ο θείος του 8χρονου μιλά στην «Γνώμη»: «Θεωρώ πως πρέπει να ακουστεί κάτι τέτοιο για να πάρουν το μήνυμα τους κάποιοι που φαίνεται πως δεν ασχολούνται όπως πρέπει έστω και αν είναι γονείς.  Ο ανιψιός μου είχε μαυρισμένο και πρησμένο μάτι. Πρόκειται για οικογένεια που την ξέρουμε και δεν είναι ρομά γιατί πολλοί μπορούν να πουν διάφορα».

Ο πατέρας του 7χρονου επικαλέστηκε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί, τονίζοντας μάλιστα πως κάνει και μαθήματα σπίτι. Όμως όπως μάθαμε… τιμώρησε τον γιο του.  Η μητέρα του θύματος σκέπτεται να υποβάλει μήνυση. Αν και ο σύζυγός της έχει αποβιώσει, θα κάνει ότι μπορεί να για να προστατεύσει το παιδί της. Το οποίο εξακολουθεί και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Μάλιστα όπως είπε θα πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει και να κάνει συστάσεις. Φοβάται πως μετά από όλα αυτά πιθανόν να υπάρξει και δεύτερο επεισόδιο στη γειτονιά. Στην Πάτρα έχουν αναρτηθεί στο παρελθόν βίντεο με ξυλοδαρμούς ανηλίκων αλλά σε πιο μεγάλη ηλικία. 13, 14 ή και 15 ετών. Είναι η πρώτη φορά που «σκηνοθετείται» ξυλοδαρμός από μαθητή δημοτικού! Θα πρέπει να σημειωθεί πως η «Γ» έχει όλα τα στοιχεία των συγγενών του θύματος.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε ξυλοδαρμό 8χρονου και το ανέβασε στο TikTok!"

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 25χρονος φοιτητής για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ

Αθώος κρίθηκε φοιτητής που είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι τον Απρίλιο του 2022 πέταξε έναν πυρσό σε αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ο 25χρονος (σήμερα) είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ένα 24ωρο μετά το περιστατικό, με βάση τον σωματότυπο και τον ρουχισμό του. Ο ίδιος πάντως από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι δεν έχει σχέση με το επεισόδιο.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο, αστυνομικός εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις για το εάν πρόκειται για τον δράστη.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον αθώωσε τελικά για τις πράξεις της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της εξύβρισης, οι οποίες τού αποδίδονταν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 25χρονος φοιτητής για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ"

Boeing: Καταθέσεις «φωτιά» για σοβαρά ζητήματα ασφάλειας - «Μου είπαν να το βουλώσω»

Ενώπιον επιτροπής έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας κατέθεσαν χθες Τετάρτη (17/4) τέσσερις μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ανάμεσά τους μηχανικός και άλλοι πρώην εργαζόμενοι της Boeing, προειδοποιώντας πως υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα» στις διαδικασίες παραγωγής των μοντέλων της 737 Max, 787 Dreamliner και 777.

«Δέχθηκα απειλές»

«Δεν είμαι εδώ επειδή είχα καμιά επιθυμία να έρθω εδώ. Είμαι εδώ διότι (...) δεν θέλω να δω τη συντριβή 787 ή 777», είπε στους γερουσιαστές ο Σαμ Σάλεπουρ, μηχανικός ειδικευμένος στον έλεγχο ποιότητας στην Boeing για 17 χρόνια, υπογραμμίζοντας πως έχει «σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του 787» και του 777.

«Αγνοήθηκα. Παραμερίστηκα. Μου είπαν να το βουλώσω. Δέχθηκα απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας», συνέχισε ο μηχανικός. «Αν μου συμβεί κάτι, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, επειδή αισθάνομαι πως (...) καταθέτοντας ανοικτά, θα σώσω πολυάριθμες ζωές».

Την έρευνα της Γερουσίας πυροδότησε επιστολή δικηγόρων της βιομηχανίας προς την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Η ακρόαση, διάρκειας σχεδόν δυο ωρών, ήταν η πρώτη σειράς τέτοιων, κατά τη διάρκεια των οποίων θα κληθούν να καταθέσουν στελέχη της Boeing και της FAA, διευκρίνισε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας.

Αύξηση 500% στις αναφορές εργαζομένων για προβλήματα στην παραγωγή των Boeing

«Γίνονται ολοένα πιο σοβαρές κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κουλτούρα ως προς την ασφάλεια στην Boeing έχει διαρραγεί και ότι οι πρακτικές της είναι απαράδεκτες», ανέφερε ο κ. Μπλούμενθαλ, διαβεβαιώνοντας πως έλαβε πολλές τέτοιες μαρτυρίες τις τελευταίες ημέρες.

«Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε και προχωράμε σε ενέργειες σε όλο τον όμιλο», αναγνώρισε η κατασκευάστρια μετά την ακρόαση.

«Τα αντίποινα είναι απόλυτα απαγορευμένα στην Boeing», διαβεβαίωσε, αναφέροντας ακόμη ότι από τον Ιανουάριο ο αριθμός των αναφορών που έχουν υποβληθεί για προβλήματα στην παραγωγή από εργαζομένους της αυξήθηκε κατά 500% σε ετήσια βάση.

«Συνεχίζουμε να θέτουμε την ασφάλεια και την ποιότητα πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα», διαβεβαίωσε ο όμιλος, εκφράζοντας «σιγουριά» για «την ασφάλεια και την αντοχή των 787 και 777».

«Μετά από δύο συντριβές Boeing δεν έχει αλλάξει τίποτα»

Εκτός του κ. Σάλεπουρ, κατέθεσαν επίσης ο Εντ Πίρσον, άλλοτε στέλεχος της Boeing που είχε ασχοληθεί ιδίως με το πρόγραμμα του 737 Max, ο Τζο Τζέικομπσεν, που δούλεψε 25 χρόνια στην FAA, έπειτα από 11 χρόνια στην Μπόινγκ, και ο Σον Προυτσνίκι, ειδικός στην αεροπορική ασφάλεια, πρώην πιλότος εμπορικών αεροσκαφών.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να πω στον κόσμο πως τα Max συνεχίζουν ακόμη να μην είναι ασφαλή και να προειδοποιήσω τις αρχές για τους κινδύνους στην παραγωγή της Boeing», εξήγησε ο κ. Πίρσον. Αλλά «τίποτε δεν άλλαξε μετά τις δυο συντριβές».

Τα 737 Max καθηλώθηκαν για καιρό στο έδαφος σε όλο τον κόσμο μετά τα δυο δυστυχήματα, το 2018 και το 2019 (346 νεκροί) εξαιτίας προβλημάτων στον σχεδιασμό τους, ιδίως λογισμικού για την αποφυγή απώλειας στήριξης, του MCAS, για το οποίο ούτε ενημερώθηκαν, ούτε εκπαιδεύτηκαν οι πιλότοι.

Αν δεν υπάρξει «δράση» κι αν οι ηγέτες της Boeing δεν αναλάβουν «τις ευθύνες τους», κάθε άνθρωπος «που επιβιβάζεται σε αεροσκάφος» της αμερικανικής βιομηχανίας «θα κινδυνεύει», τόνισε ο κ. Πίρσον, σύμφωνα με τον οποίο η επιτήρηση από πλευράς FAA είναι «αναποτελεσματική» και είναι καθυστερημένη, αποτελεί «αντίδραση» στα προβλήματα.

Η Boeing πρέπει να «δεσμευτεί σε αληθινές και βαθιές βελτιώσεις» και «δεσμευόμαστε πως θα φροντίσουμε να λογοδοτούν σε κάθε βήμα», ανέφερε από την πλευρά της η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Ο κ. Μπλούμενθαλ έχει ήδη ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να επαληθεύσει αν η Boeing τήρησε τη συμφωνία που είχε κλειστεί το 2021 για να αποφευχθεί η προσαγωγή της σε δίκη για τα δυο δυστυχήματα. Οι αποκαλύψεις στην ακροαματική διαδικασία χωρίς αμφιβολία θα αυξήσει κι άλλο την πίεση.

Στο «μικροσκόπιο» 3 από τα 4 μοντέλα της Boeing

Μετά την καταγγελία που έκανε ο κ. Σάλεπουρ, η FAA άρχισε να διενεργεί έρευνα και για τους δύο τύπους.

Πλέον τρία από τα τέσσερα μοντέλα των εμπορικών αεροσκαφών που κατασκευάζει η αμερικανική βιομηχανία αποτελούν αντικείμενο ερευνών του εποπτικού φορέα.

Εξετάζει όλη την οικογένεια των 737 μετά το συμβάν της 5ης Ιανουαρίου, όταν αποκολλήθηκε τμήμα 737 Max 9 της Alaska Airlines εν πτήσει.

Για αυτό το συμβάν ο κ. Πίρσον κατήγγειλε πως έγινε «εγκληματική» συγκάλυψη όταν η Boeing ανέφερε, σύμφωνα με το NTSB, το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας των μεταφορών, πως δεν είχε στα αρχεία της έγγραφα για τον χειρισμό του συγκεκριμένου τμήματος στο εργοστάσιο.

Τα έγγραφα «υπάρχουν», αντέτεινε ο κ Πίρσον: εξήγησε πως το γνωρίζει διότι «τα έστειλα εγώ προσωπικά στο FBI», στην ομοσπονδιακή αστυνομία, «πριν από μήνες».

Εκπρόσωπος της NTSB δήλωσε χθες πως η υπηρεσία δεν έχει λάβει «κανένα έγγραφο» για το ζήτημα ούτε από την Boeing ούτε από «οποιαδήποτε άλλη οντότητα».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Boeing: Καταθέσεις «φωτιά» για σοβαρά ζητήματα ασφάλειας - «Μου είπαν να το βουλώσω» "

Άνω Λιόσια: Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε βενζινάδικο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ με καύσιμα – Άγνωστος απείλησε τον 26χρονο υπάλληλο

Αντιμέτωπος με έναν ένοπλο άνδρα που τον απείλησε με πυροβόλο προκειμένου να του γεμίσει το ρεζερβουάρ του ΙΧ του με βενζίνη, βρέθηκε υπάλληλος πρατηρίου στην οδό Πίνδου στα Άνω Λιόσια.

Στις 21:10 το βράδυ της Τετάρτης (17/4), ο οδηγός μιας μαύρης BMW, έφτασε στο πρατήριο.

Μόλις βγήκε από το όχημα, απείλησε τον 26χρονο υπάλληλο, που στην θέα του όπλου έτρεξε εντός του πρατηρίου!

Ο ένοπλος, μπήκε στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε πριν γεμίσει το ρεζερβουάρ, προς άγνωστη κατεύθυνση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε βενζινάδικο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ με καύσιμα – Άγνωστος απείλησε τον 26χρονο υπάλληλο"

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 21:30 της Τετάρτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτοκίνητο που έστριψε από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Γ. Αγγέλου, παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη που περνούσε τον δρόμο.

«Μάλλον γλίστρησε και έπεσε στις ρόδες μου γιατί τον είδα χαμηλά» είπε η οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος για τον άτυχο 17χρονο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news