facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά: Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αύριο Τετάρτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Τετάρτη (15/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Εύβοια
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Σάμος
  • Ικαρία
  • Χίος
  • Ψαρά
  • Λέσβος

Image 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά: Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αύριο Τετάρτη"

Νέα Υόρκη: Δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Δικαστήριο στην Νέα Υόρκη μπλόκαρε προσωρινά σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για την Covid-19, διότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους κατά πολλούς τρόπους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Υόρκη: Δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών"

Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δεκάδες μετανάστες – Βίντεο ντοκουμέντο από τον Έβρο

Η προσπάθεια Τούρκων διακινητών να περάσουν δεκάδες παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα στον Έβρο καταγράφεται σε βίντεο.

Το βίντεο, που παρουσίασε το Open, κατέγραψε θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου συνοριοφυλάκων στις όχθες του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας (13/9).

Όπως φαίνεται σε αυτό περισσότερα από 60 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι Έλληνες συνοριοφύλακες του Έβρου απέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας την προσπάθεια των διακινητών να περάσουν στην ελληνική πλευρά τους μετανάστες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δεκάδες μετανάστες – Βίντεο ντοκουμέντο από τον Έβρο"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με νέο 2015 στο προσφυγικό

Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στη Γερμανία αναφορικά με το προσφυγικό καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποντάρει στις γερμανικές εκλογές και στα εκατομμύρια των Τούρκων ψηφοφόρων που ζουν και ψηφίζουν στη χώρα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει τις καταστάσεις του 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΙ ο Ερντογάν έστειλε σαφές μήνυμα πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της.

Επίσης ανάμεσα στα αιτήματα που διατύπωσε ο τούρκος πρόεδρος ήταν η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, η επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με νέο 2015 στο προσφυγικό"

Κορονοϊός: 805 παιδιά έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά σε ένα 24ωρο

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 805 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μια ημέρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για ποσοστό που αντιστοιχεί στο 27% του συνόλου των ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

O υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα σχετίζεται και με τον μεγάλο αριθμό self test που έγιναν με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, καθώς ελέγχθηκε το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού και το 75% των ανεμβολίαστων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον Μάιο έως σήμερα, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει. Συγκεκριμένα, από τις 13 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, 17.817 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Με τα μάτια στραμμένα στο άνοιγμα των σχολείων και την επίδραση που η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχει στην πανδημία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι Δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων στην πορεία της πανδημίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 805 παιδιά έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά σε ένα 24ωρο"

Σκρέκας: Ζήτησα από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να απορροφήσουν τις αυξήσεις - Ετοιμάζουν πακέτα

Έτοιμοι να απορροφήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίστηκαν οι ιδιώτες πάροχοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά, οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει κάνει από την πλευρά του το χρέος του, απορροφώντας το 80% των ανατιμήσεων στα τιμολόγια μέσω του Ειδικού Ταμείου Στήριξης και ζήτησε από τους παρόχους να αναλάβουν και αυτοί σχετικές πρωτοβουλίες .

Από την πλευρά της η ΡΑΕ ανέφερε ότι ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρεία.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι ζήτησε από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις στα τιμολόγια και είπε ότι οι επιβαρύνσεις για το 80% των νοικοκυριών με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες θα είναι μικρή.

«Θα προστατεύσουμε τους ευάλωτους αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά»

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται μια τεράστια διεθνής ενεργειακή κρίση, βλέπουμε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου κι άλλων ορυκτών καυσίμων να βρίσκονται σε αυξητικό ράλι κι αυτό βέβαια έχει επιπτώσεις στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φυσικό αέριο. Επίσης, βλέπουμε μια αύξηση στις τιμές των ρύπων καθώς η τιμή τους έχει τριπλασιαστεί από την αρχή του έτους ενώ η τιμή στο φυσικό αέριο έχει τετραπλασιαστεί κι αυτό βέβαια έχει δυστυχώς ωθήσει προς τα πάνω τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας » τόνισε επίσης ο υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη η οποία έλαβε μέτρα για να προστατεύσει όλoυς τους καταναλωτές, «όχι μόνο τους ευάλωτους αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Σκρέκας είπε συγκεκριμένα  ότι «το απόγευμα είδαμε όλους τους ιδιωτικούς παρόχους και τη ΔΕΗ προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την επιδότηση που ως κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει να προσφέρουμε προς τα νοικοκυριά για να εξομαλύνουμε και να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των ανατιμήσεων μέχρι τις 300 πρώτες kwh, δηλαδή μέχρι τη μέση κατανάλωση που έχει ένα μέσο νοικοκυριό ανά μήνα. Ακόμα ζητήσαμε και εκείνοι να αντισταθμίσουν και να απορροφήσουν ένα κομμάτι των ανατιμήσεων. Αυτό θα το κάνει ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει. Η ΔΕΗ ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα απορροφήσει μέχρι τις 600 πρώτες kwh, άρα επί της ουσίας το 80% των νοικοκυριών που καταναλώνουν μέχρι 600 kwh τον μήνα δεν θα δούν ουσιαστικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενώ ήδη και κάποιοι άλλοι ιδιώτες πάροχοι έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν εκπτώσεις. Νομίζω λοιπόν ότι στο τέλος ένα μεγάλο κομμάτι από αυτή την ανατίμηση θα απορροφηθεί».

Ήδη από τον Οκτώβριο οι καταναλωτές στους λογαριασμούς θα πρέπει να βλέπουν την επιδότηση ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ήρθε για να μείνει. «Θα είναι ένας αποσβεστικός μηχανισμός και τους υπόλοιπους μήνες, πέρα από τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε οποιεσδήποτε εξαιρετικές συνθήκες παρουσιαστούν να είναι εφικτή η στήριξη των καταναλωτών».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκρέκας: Ζήτησα από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να απορροφήσουν τις αυξήσεις - Ετοιμάζουν πακέτα"

Αρκαδία: Αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του άτυχου δεκαπεντάχρονου

“Αδιευκρίνιστη αίτια θανάτου”, έδειξε η νεκροψία νεκροτομή που έγινε στον άτυχο δεκαπεντάχρονο που βρέθηκε νεκρός σε χωριό της Αρκαδίας.

Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, αφού ολοκληρωθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, θα ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο στον δεκαπεντάχρονου μαθητή.

Η υπόθεση θανάτου του νεαρού, που έγινε γνωστή το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν εντοπίστηκε νεκρός από συγγενείς του μέσα στο σπίτι του, έχει προκαλέσει θλίψη στην Αρκαδία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκαδία: Αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του άτυχου δεκαπεντάχρονου"

Καιρός αύριο: Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Παραμένει καλός ο καιρός αύριο Τετάρτη (15.09.2021) σχεδόν σε όλη τη χώρα, όμως δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 με 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που γρήγορα θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση"

Κορωνοϊός: Στα 2.919 τα νέα κρούσματα - 369 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.919, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 620.355 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.537 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.268 θάνατοι.  Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 369 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών Η γεωγραφική κατανομή των 2.919 κρουσμάτων covid-19 που ανακοινώθηκαν έχει ως εξής:

98 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

63 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

44 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

84 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

147 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

69 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

92 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

409 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

46 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

47 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

96 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

57 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

89 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

61 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

80 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

50 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

55 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

62 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

112 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

64 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

73 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

88 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

83 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

32 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

36 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

64 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.919 τα νέα κρούσματα - 369 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι"

Λέσβος: 27χρονος νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του

Στην Καρδιολογική Κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάστασης  τις τελευταίες ώρες ένας 27χρονος από χωριό της Λέσβου, ο οποίος το Σάββατο είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer. 

Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνισε συμπτώματα οξείας μυοκαρδίτιδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα η οξεία μυοκαρδίτιδα αποτελεί μία σπάνια παρενέργεια του εμβολίου η οποία εμφανίζεται  1 φορά στα 10.000 περιστατικά εμβολιασμού.

stonisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 27χρονος νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του"

Νέες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού: Από την ηλικία των 4 ετών απαραίτητο το αρνητικό self test

Αλλάζει το όριο ηλικίας για τους ανήλικους επιβάτες όσον αφορά την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού self test για επιβίβαση, σύμφωνα με νέα NOTAM της ΥΠΑ.

Οι ανήλικοι που υποχρεούνται σε self test ορίζονται από την ηλικία τεσσάρων (4) ετών έως έντεκα (11) ετών, αντί πέντε (5) ετών έως έντεκα (11) ετών που ήταν σε προηγούμενη οδηγία.

Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές μετακινήσεις ισχύουν από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα η notam για τα αεροπορικά ταξίδια πτήσεων εσωτερικού στην Ελλάδα προβλέπει τα ακόλουθα:

Οι επιβάτες από 12 ετών και άνω προς όλους τους προορισμούς της χώρας οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ), είναι επίσης αποδεκτό. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

2) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

3) Οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού που δεν έχουν εμβολιαστεί για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 (rapid test), εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα πτήσης.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών μπορούν να πραγματοποιούν τις αεροπορικές μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα πτήσης.

Το ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από τις πλατφόρμες www.gov.gr και https://self-testing.gov.gr είτε σε ψηφιακή μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό μπορούν να προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή την βεβαίωση νόσησης ή το αρνητικό τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έγγραφα να έχουν εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδος τους στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα δεν του επιτρέπεται η επιβίβαση.

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα δεν του επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές στα αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβαση του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού: Από την ηλικία των 4 ετών απαραίτητο το αρνητικό self test"

Περιστέρι: Προσπάθησε να δωροδοκήσει νοσηλεύτρια για να μην κάνει το εμβόλιο

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι όταν άνδρας επιχείρησε να χρηματίσει νοσηλεύτρια για να δηλώσει ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα ο οποίος προσπάθησε να πείσει την νοσηλεύτρια να μη του χορηγήσει τη δεύτερη δόση αλλά να δηλώσει στο σύστημα ότι την έχει λάβει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος μπαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο έδειξε στην νοσηλεύτρια ένα μήνυμα στο κινητό του, στο οποίο αναγραφόταν ότι θα μπορούσε να της δώσει 500 ευρώ για να του δώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αντίδραση της γυναίκας ήταν άμεση, αφού του απάντησε σε έντονο τόνο πως αυτό που της ζητά είναι παράνομο και πως εάν ήθελε να λάβει το πιστοποιητικό θα έπρεπε να κάνει κανονικά και τη δεύτερη δόση. Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι έχει έντονο στομαχόπονο, άρπαξε τα χαρτιά με τα στοιχεία του και εξαφανίστηκε. Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι στο εμβολιαστικό κέντρο κατήγγειλαν το περιστατικό στο ΑΤ Περιστερίου και από τη λίστα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα στοιχεία του και σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία δημοσίου υπαλλήλου.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι: Προσπάθησε να δωροδοκήσει νοσηλεύτρια για να μην κάνει το εμβόλιο"

Κρήτη: Ανεμβολίαστος σε αναστολή πήγε στο νοσοκομείο να δουλέψει – Η ατάκα που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς

Συνέβη κι αυτό… Εργαζόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος, πήγε στην εργασία του αν και είναι σε αναστολή και αρνούνταν να εγκαταλείψει το χώρο του όπως προβλέπεται.

Χρειάστηκε μάλιστα να κληθεί η αστυνομία για την απομάκρυνσή του.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπάλληλος που είναι σε αναστολή έλεγε ότι «δεν κάνει το εμβόλιο γιατί του το είπε ο … Στεφανόπουλος».

Όταν ρωτήθηκε «ποιος Στεφανόπουλος;» εκείνος απάντησε «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας»! Όταν του είπαν ότι πέθανε το 2016, εκείνος δεν απάντησε.

Μάλιστα, στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκε συγγενικό του πρόσωπο για να τον πάρει να φύγουν.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ανεμβολίαστος σε αναστολή πήγε στο νοσοκομείο να δουλέψει – Η ατάκα που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς"

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα «αδήλωτα τετραγωνικά»Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα «αδήλωτα τετραγωνικά»

Ανοίγει εκ νέου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους. Σχετική τροπολογία καταθέτει σήμερα στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αύριο Τετάρτη, «θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, να γίνει η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης».

Σημείωσε ωστόσο, ότι «για να είμαστε πάντα υπέρ των ανθρώπων, που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή και είχαν δηλώσει τα αδήλωτα τετραγωνικά, αυτοί που θα έρθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος». Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται την πολιτεία, τρέχουν εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιονδήποτε λόγο, θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους. Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60%, εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη».

Η εφαρμογή https://tetragonika.govapp.gr για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ. Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή (1) επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και (2) επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου. Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα «αδήλωτα τετραγωνικά»Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα «αδήλωτα τετραγωνικά»"

Πόση αύξηση θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος - Παραδείγματα

Όλους τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή στον οποίο ανήκουν αφορά η επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος από το «μαξιλάρι» του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης που συστήνει η κυβέρνηση για να απορροφήσει τους ισχυρούς κραδασμούς από τον διεθνή καλπασμό των τιμών ενέργειας.

Η στήριξη αφορά σε πρώτη φάση το τελευταίο τετράμηνο του έτους, επομένως τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου για τις οποίες η επιδότηση θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Όπως ανέφερε την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση παρέχει ένα ασφαλές στήριγμα στο 72% της αγοράς, το οποίο καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες που όπως είπε μετά την επιδότηση θα επιβαρυνθεί με 1 ευρώ το μήνα. Το κενό που προκύπτει μέχρι τις 600 κιλοβατώρες θα καλυφθεί από την ΔΕΗ με εκπτώσεις που θα ξεπεράσουν το 30%.

«Πάνω από τις 400 κιλοβατώρες οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν αύξηση 2 ευρώ στο λογαριασμό. Το 72% έχουν κάτω από 300 κιλοβατώρες άρα με τη επιδότηση το καλύπτουμε πλήρως» δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Σκρέκας προέβλεψε ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν και οι ιδιώτες προμηθευτές, ωστόσο τόνισε ότι ο ρόλος της πολιτείας είναι να προστατεύσει τους καταναλωτές και όχι να διαμορφώσει τις εμπορικές πολιτικές των επιχειρήσεων.

‘Όπως δήλωσε σε σχετικές ερωτήσεις, δεν υπάρχουν εργαλεία για να υποχρεώσει η πολιτεία τους ιδιώτες να πουλήσουν σε μια τιμή που δεν θέλουν ή δεν τους συμφέρει. Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι ενισχύει το κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης με τα προτεινόμενα μέτρα, σε βάρος των άλλων εταιρειών προμήθειας, δήλωσε ότι η ΔΕΗ αποφάσισε από μόνη της να στηρίξει τους καταναλωτές και να παράσχει επιπλέον έκπτωση.

Τόνισε μάλιστα ότι στόχος του ΥΠΕΝ, ο οποίος θα συζητηθεί και στην απογευματινή σύσκεψη με την ΔΕΗ, τους προμηθευτές και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι να δουλέψει ο ανταγωνισμός με καθαρό τρόπο και με μέτρα παρακολούθησης της αγοράς ώστε να προστατευθεί ο τελικός καταναλωτής.

Ο κ. Σκρέκας απέφυγε πάντως να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το ποια θα είναι οι οικονομική επιβάρυνση από τις εκπτώσεις για την ΔΕΗ. Δήλωσε ότι θα υπάρχει επίπτωση όπως αντίστοιχα και στον υπόλοιπο κλάδο αλλά όχι σε βαθμό που να απειλείται η βιωσιμότητά της, εκθειάζοντας το ικανό management της εταιρείας.

Παραδείγματα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας

Με βάση τα κυβερνητικά μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες το μήνα θα πλήρωνε 35,18 ευρώ για την κατανάλωση (330 Χ 0,11058 ανά κιλοβατώρα) αλλά θα επιβαρύνονταν και με 20,54 ευρώ με ρήτρα αναπροσαρμογής. Μετά τα μέτρα θα λάβει τόσο την κρατική επιδότηση των 9 ευρώ (για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατόρες) και πρόσθετη έκπτωση 9,95 ευρώ από τη ΔΕΗ όπως την είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο. Έτσι τελικά αντί για 20,54 ευρώ θα επιβαρυνθεί με μόλις 1,59 ευρώ.

timologio_reuma__2_ Αντίστοιχα, για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 400 κιλοβατώρες το μήνα, η χρέωση προμήθειας είναι 46,76 ευρώ. Σε αυτήν την κατανάλωση η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 27,38 ευρώ, και θα μειωθεί από την έκπτωση ενέργειας ύψους 13,27 ευρώ, την επιδότηση της Πολιτείας ύψους 9 ευρώ και από την επιπλέον έκπτωση της ΔΕΗ ύψους 3 ευρώ. Σε αυτήν την κατανάλωση η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 2,11 ευρώ.

timologio_reuma__4_

Η επιδότηση των 9 ευρώ «εγκαινιάζει» πρακτικά και το νεοσύστατο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης με «προίκα» 150 εκ. ευρώ. Το Ταμείο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει έσοδα από δημοπρασίες εκπομπών ρύπων αλλά θα μπορεί να χρηματοδοτείται και από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα πράσινα τέλη (π.χ. επέκταση του συστήματος εκπομπών αερίων ρύπων στις μεταφορές, στα κτίρια κ.α).

Άφησε δε ανοικτό να ενταχθεί στο ίδιο ταμείο σε επόμενο στάδιο, μεταξύ άλλων και το επίδομα θέρμανσης.

Τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση του κ. Σκρέκα για το ποσοστό των εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων που θα χρηματοδοτήσουν το νέο Ταμείο αν και έχει ανακοινωθεί πως η αρχική προίκα θα είναι 150 εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως η «μαγιά» θα αυξηθεί ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και το 2022, κάτι που άφησε ανοικτό ο κ. Σκρέκας. Τα συνολικά έσοδα από τους ρύπους θα φτάσουν φέτος το 1 δισ. ευρώ, αλλά τα 600 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τον ΕΛΑΠΕ (τον ειδικό λογαριασμό στήριξης των ΑΠΕ), το 5% – 6% για τους λιγνιτικούς δήμους, κ.ο.κ.

Ο κ. Σκρέκας στην εισαγωγική του παρουσίαση παρουσίασε την διεθνή πραγματικότητα στην ενεργειακή αγορά την οποία απέδωσε στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, στην αύξηση του κόστους των δικαιωμάτων ρύπων και στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης ενέργειας σε περίοδο που περιορίζεται η προσφορά.

timologio_reuma__1_ 

 timologio_reuma__3_ Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σκρέκας, θα θέσει το θέμα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. όχι μόνο για τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά, αλλά και για τις επιχειρήσεις. Ειδικά για τις επιχειρήσεις είπε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει προκοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μέτρο για τα πράσινα διμερή συμβόλαια (PPAs) «για να πάρουμε προέγκριση και να βοηθήσουμε τη μέση τάση». Επιπλέον, μέχρι τέλος φθινοπώρου αναμένεται ο οδηγός του προγράμματος για το αντίστοιχο «Εξοικονομώ» προς τις επιχειρήσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόση αύξηση θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος - Παραδείγματα"

Σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο – Η πρώτη εκτίμηση

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε το μεσημέρι της Τρίτης (14.09.2021) τη Ζάκυνθο. 

Η πρώτη εκτίμηση από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι πως ο σεισμός στη Ζάκυνθο ήταν 4,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 32 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά από τις Βολίμες. 

Το εστιακό του βάθος ήταν 11 χιλιόμετρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο – Η πρώτη εκτίμηση"

Θεοδωρικάκος: Ανεμβολίαστο το 22% των αστυνομικών

Το 22% των αστυνομικών δεν έχει εμβολιαστεί, ποσοστό που είναι κάτω από το μέσο ορό της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διευκρίνισε πάντως ότι όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει θέμα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία.

Σημείωσε ότι το μήνυμα είναι ασφάλεια για όλους. Ο ΥΠΡΟΠΟ προανήγγειλε ότι η Αστυνομία θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα.

Όπως είπε, πρέπει να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και ιδιαιτέρα στην Αττική οπού είναι το 70% της εγκληματικότητας, άλλα και να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία διευκρίνισε ότι σε ένα δίμηνο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τα 400 άτομα και αυτο πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους πρυτάνεις.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Ανεμβολίαστο το 22% των αστυνομικών"

Κορονοϊός: Πτώση έως και 40% στο τζίρο φοβούνται οι καταστηματάρχες λόγω ανεμβολίαστων

Μπορεί τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εφαρμόζονται από χθες στο χώρο της εστίασης, για τους ανεμβολίαστους, να μην επηρέασαν από την πρώτη μέρα την κίνηση στα καταστήματα, ωστόσο οι επιχειρηματίες του κλάδου τόσο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας φοβούνται όταν ο καιρός θα αλλάξει διαθέσεις, και θα εμφανιστούν τα πρώτα κρύα.  

Οι ζεστές ημέρες που επικρατούν κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβριου, σκορπούν χαμόγελα στους καταστηματάρχες οι οποίοι όμως αγωνιούν για την συνέχεια και για τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους.

Εκτός όμως από την πρωτεύουσα σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται και οι επιχειρηματίες σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς η σεζόν τελειώνει στα τέλη Οκτωβρίου.

«Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων για την εστίαση δεν διαφοροποίησε ουσιαστικά την κατάσταση από την στιγμή που μέχρι τώρα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι η με πιστοποιητικό νόσησης», λέει ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Μύκονο, Ηρακλής Ζησιμόπουλος και προσθέτει: « Όσο ο καιρός παραμένει καλός δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά γιατί οι ανεμβολίαστοι μένουν έτσι και αλλιώς  έξω και οι εμβολιασμένοι μέσα. Αυτό που υπάρχει σε τουριστικές περιοχές όπως στην Μύκονο είναι κάποια τεχνικά προβλήματα σε ότι αφορά την εφαρμογή σε ορισμένα πιστοποιητικά που είναι από άλλες χώρες και όχι από την Ελλάδα και από χώρες που είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πολύ δύσκολο για το άτομο που εκτελεί του ελέγχους για το κατά πόσο υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού».  

O κ. Ζησιμόπουλος που διατηρεί και επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Αθήνα, αναφέρει ότι με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον αυτά διατηρούν, δεν αποκλείεται ο τζίρος των το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει πτώση έως και 40%. «Αυτό που αλλάζει είναι ότι όσο θα μπαίνει ο χειμώνας δεν θα μπορεί ο κόσμος να κάθεται έξω λόγο του κρύου, τότε θα υπάρξει μια ουσιαστική διαφορά. Γιατί αυτή την στιγμή στους χώρους εστίασης και διασκέδασης έξω μπορεί να κάτσει ο ανεμβολίαστος και μετά από αυτά τα μέτρα. Ουσιαστικά από αυτή την άποψη δεν αλλάζει κάτι.

Το ζητούμενο είναι ότι από την στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν πλέον τον κόσμο να κάτσει έξω τότε θα υπάρξει σοβαρή πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης και αυτό θα πρέπει να δει η κυβέρνηση για το πώς θα δώσει μέτρα στήριξης. Αυτή την στιγμή η χώρα έχει 60% εμβολιασμένους άρα θα πέσει κατά 40% κατ’  ελάχιστο ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης.  Και δεδομένου ότι αυτά στηρίζονται από άτομα σε νεότερες  ηλικίες,  όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλότερα ποσοστά καταλαβαίνουμε ότι ο τζίρος θα είναι ακόμη πιο χαμηλός. Εμείς σαν κλάδος θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να δοθεί ένα κίνητρο σε ότι αφορά την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στην χώρα , να βάλουμε πίσω τα προβλήματα που μας δημιούργησε  η πανδημία αλλά θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είμαι μόνο η εστίαση ο μοχλός πίεσης προς τους ανεμβολίαστους, νομίζω πως ήδη γίνονται προσπάθειες και σε άλλους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας να δοθούν κίνητρα έτσι ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί απλώς στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει η κυβέρνηση να μας αφήσει μόνους , θα πρέπει να κοιτάξει το οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει όλο αυτό στις επιχειρήσεις μας» καταλήγει ο κ. Ζησιμόπουλος.    

Με τη σκέψη στους μήνες που ακολουθούν βρίσκονται και οι επιχειρηματίες των νοτίων προαστίων της Αττικής.

«Υπάρχουν αντιδράσεις για τα προσωπικά δεδομένα»

«Τώρα έρχεται ο χειμώνας. Ήδη έχουν θέμα οι επιχειρήσεις πόσο μάλλον όταν αλλάξει ο καιρός. Μετά υπάρχει και το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά και μπαίνουμε και εμείς οι ιδιοκτήτες σε μια διαδικασία να σκανάρουμε που δεν είναι και η δουλειά μας. Θα πρέπει να κάνουμε και ταυτοποίηση», λέει στο newsit.gr, η ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στη Γλυφάδα Νάταλι Τσαμασίρου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Ζητάμε προσωπικά δεδομένα , φυσικά και υπάρχουν αντιδράσεις. Ήδη οι τζίροι μας είναι μειωμένοι κατά πολύ και από τον Ιούλιο και μετά έχουν γυρίσει και τα ενοίκιά μας ολόκληρα αλλά δεν έχουμε γυρίσει σε καμία κανονικότητα. Απαιτούν από εμάς να πληρώνουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας όταν εμείς δεν έχουμε γυρίσει σε καμία κανονικότητα. Λειτουργούμε φυσικά με αποστάσεις , δουλεύουμε με μειωμένο εσωτερικό χώρο , χωρίς όρθιους και τώρα έχουμε να κάνουμε και έλεγχο. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι πτώση θα δούμε μπροστά μας».

«Αρκετά μαγαζιά δεν θα επιβιώσουν»

Μάλιστα οι κ. Τσαμασίρου πιστεύει ότι αρκετά από τα καταστήματα στο χώρο της εστίασης δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν. 

«Κανείς δεν ξέρει πώς να το υπολογίσει αυτή την στιγμή. Ήδη οι τζίροι είναι χαμηλοί με αυτή την κατάσταση. Θα υπάρξουν μαγαζιά που δεν θα μπορούν να επιβιώσουν με αυτά τα μέτρα. Περίμεναν κάτι να ακούσουν και τώρα πάμε μέχρι Μάρτη πάλι με μέτρα. Και ο κλάδος αυτός απασχολεί πολύ κόσμο. Έχουν βάλει μπροστά την εστίαση γιατί κάποιος πρέπει να φταίει. Μέχρι σήμερα ο τουρισμός οργίαζε. Δηλαδή περιμέναμε να τελειώσει η τουριστική περίοδος και τώρα γυρνάμε πάλι πίσω και χρησιμοποιούμε πάλι την εστίαση ως μοχλό για να γίνουν εμβολιασμοί; Έχουν πέσει όλα τα βάρη στην εστίαση και δεν κοιτάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» συμπληρώνει η κ. Νάταλί Τσαμασίρου.

Καταλήγοντας τονίζει πως «τα ξένα πιστοποιητικά δεν τα αναγνωρίζει το δικό μας σύστημα, αν έρθουν δηλαδή αυτή την στιγμή τουρίστες δεν πιάνει το δικό μας κωδικό. Θα υπάρχει θέμα και με αυτό. Και τώρα κρίνουμε και την όλη κατάσταση με τα δεδομένα της Αθήνας , στην Καβάλα και στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αλλάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι της εστίασης τι θα κάνουν; Για εμένα θα έπρεπε να έχουν συνεχιστεί τα ενοίκια ή να είχαμε κάποια μείωση, δεν μπορείς να απαιτείς από εμένα να δουλεύω κάτω από αυτές τις συνθήκες και να πρέπει να δίνω κανονικά ενοίκια και όλα αυτά. Αυτό δεν είναι βοήθεια. Και το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και απολύσεις γιατί κάποιοι σε έχουν στηρίξει έχουν οικογένειες».  

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πτώση έως και 40% στο τζίρο φοβούνται οι καταστηματάρχες λόγω ανεμβολίαστων"

Κορωνοϊός – Ένταση σε σχολείο με γονείς αρνητές – Πήγαν το παιδί τους χωρίς self test, απειλούσαν και συνελήφθησαν

Ένταση σημειώθηκε την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, χθες, σε σχολείο στην Κρήτη με γονείς που πιθανολογείται ότι είναι αρνητές του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα σεε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Creta24, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία καθώς οι γονείς ενός μαθητή έκαναν φασαρία γιατί δεν επετράπη στο παιδί τους να μπει στο σχολείο ενώ δεν είχε self test.

Όπως αναφέρεται,  κατά την είσοδο όπου γίνονται έλεγχοι οι γονείς είπαν ότι δεν έχει κάνει αλλά ούτε και πρόκειται να κάνει το παιδί τους το self test και όπως ήταν αναμενόμενο δεν επετράπη η είσοδος.

Μπήκαν στο προαύλιο χωρίς μάσκα

Μάλιστα τονίζεται ότι οι γονείς μπήκαν στο προαύλιο χωρίς μάσκα ζητώντας το παιδί τους να είναι στον αγιασμό.

Οι δύο γονείς φέρονται να απείλησαν τη διευθύντρια, άρχισαν να φωνάζουν και εμπόδιζαν τη διαδικασία.

Oι ίδιοι οι γονείς ενημέρωσαν την Αστυνομία, θεωρώντας σωστό το παιδί τους να μπει στο σχολείο χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test, παρά το γεγονός ότι η διευθύντρια του σχολείου προσπαθούσε επί ώρα να τους ηρεμήσει εξηγώντας τους τους κανονισμούς και καλώντας τους να αποχωρήσουν χωρίς να δημιουργηθεί επεισόδιο και χωρίς να χρειαστεί να ενημερωθούν οι αρχές.

Τελικά οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν για απειλή κατά της επικεφαλής του σχολείου και για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας.

Και στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Μητέρα αρνήτρια της χρήσης μάσκας και του self test, σύμφωνα με το seleo.gr, δεν προσκόμισε το αρνητικό self test του παιδιού της, στο 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας, αντιδρώντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την λειτουργία των σχολείων.

Δεν τους άφησαν να μπουν με αποτέλεσμα η μητέρα και ο γιος της να αποχωρήσουν από το σχολείο.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός – Ένταση σε σχολείο με γονείς αρνητές – Πήγαν το παιδί τους χωρίς self test, απειλούσαν και συνελήφθησαν"

Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Με βερμούδα, καλάσνικοφ και πιστόλι οι δράστες

Ληστεία έγινε μέρα μεσημέρι σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως. Δυο οι δράστες, που ήταν βαρύτατα οπλισμένοι.

Όλα έγιναν περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (14.09.2021) σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως 53.

Οι δράστες ήταν δυο και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας φορούσε βερμούδα καφέ χρώματος και μαύρη μπλούζα και ο δεύτερος ήταν καραφλός και είχε τατουάζ στο πόδι.

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι, οι δράστες αιφνιδίασαν τους πολίτες και τους υπαλλήλους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Με βερμούδα, καλάσνικοφ και πιστόλι οι δράστες"

Αρκαδία: Πατρινός λοιμωξιολόγος ξεσπά για το θάνατο 15χρονου – «Δεν πέθανε από το εμβόλιο»

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αρκαδίας η είδηση του θανάτου ενός 15χρονου στο χωριό Μαντέικα.

Το  παιδί βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του το πρωί της Δευτέρας από συγγενικό του πρόσωπο, με την εγκληματική ενέργεια να έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με το flamis.gr, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία. Φως στην αιτία του θανάτου του 15χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή. Ωστόσο ήδη κάποιοι αντιεμβολιαστές κυκλοφόρησαν ψεύτικη είδηση πως το παίδι πέθανε μετά από εμβόλιο. Κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά ο λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλος.

“Είναι fake news. Καμία σχέση. Κάποιοι άρχισαν να λένε διάφορα για τους δικούς τους λόγους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κανείς νέος άνθρωπος δεν έχει πεθάνει από εμβόλιο MRNA. Σε όλον τον κόσμο” κατέληξε ο γνωστός Πατρινός λοιμωξιολόγος, μιλώντας στον Σκάι Πάτρας 89,4.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκαδία: Πατρινός λοιμωξιολόγος ξεσπά για το θάνατο 15χρονου – «Δεν πέθανε από το εμβόλιο»"

Κορωνοϊός - Τσακρής: 10 φορές λιγότερες οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος μετά την τρίτη δοση

«Ναι» σε χορήγηση της τρίτης δόσης για όλους πριν μας προλάβουν τα γεγονότα, τόνισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.

Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.

Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο έυκολα τον ιό, ενώ όπως είπε πάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κόβιντ μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», πρόσθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Τσακρής: 10 φορές λιγότερες οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος μετά την τρίτη δοση"

Οικονόμου: Ποιοι μαθητές θα κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα και ποιοι 4 σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Δυο ημέρες μετά την ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κ. Οικονόμου έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική αίθουσα. Όπως είπε: «Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων. Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δυο δωρεάν τεστ εργαστηριακά, rapid και δυο self test. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά σε αυτόν που νόσησε θα κάνουν επτά τεστ. Ένα τεστ την ημερα».

«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας και αν υπάρχει όριο και προϋπόθεση είπε ότι αυτή την στιγμή προσπαθούμε με κάθε μέτρο να εφαρμοστούν όσα έχουν εξαγγελθεί και να αναχαιτιστεί η πανδημία. 

Στο ερώτημα για την 3η δόση και ποιους θα αφορά είπε ότι με βάση τις αποφάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια. 

Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μας μέλημα είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή την ληστεία με βαρύ οπλισμό σε τράπεζα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την ενημέρωση 
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Ποιοι μαθητές θα κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα και ποιοι 4 σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη"

Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός εντοπίστηκε 15χρονος στο σπίτι του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αρκαδία η είδηση του θανάτου ενός 15χρονου αγοριού στο χωριό Μαντέικα.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του το πρωί της Δευτέρας από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 

 Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία, ενώ περισσότερα για τα αίτια του θανάτου του 15χρονου αναμένονται μετά την νεκροψία-νεκροτομή.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός εντοπίστηκε 15χρονος στο σπίτι του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news