facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Καιρός Πάσχα: «Άγγιξε» 30άρια ο υδράργυρος - Ήλιος με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τη Δευτέρα

Θερμοκρασίες αρκετά υψηλές για την εποχή επικράτησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας -κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη- με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στις 3 το μεσημέρι, οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά καταγράφηκαν σε:

- Αρφαρά Μεσσηνίας και Λιβαδειά: 29,4 βαθμοί Κελσίου
- Κόνιτσα Ιωαννίνων: 29,3
- Άρτα, Βαγιωνιά και Πλώρα Ηρακλείου: 29
- Μοίρες-Πετροκεφάλι Ηρακλείου: 28,9 και
- Γόρτυνα Ηρακλείου: 28,8 βαθμοί Κελσίου.

Παράλληλα, καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι θα επικρατήσουν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Σύμφωνα με το meteo.gr, μια «διαταραχή» στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα, συνοδευόμενη από ψυχρό μέτωπο, θα επηρεάσει τον καιρό της κεντρικής και βόρειας χώρας το Μεγάλο Σάββατο, προκαλώντας από το μεσημέρι τοπικές βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, έως την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα έως και το Μεγάλο Σάββατο, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 26 βαθμούς, ενώ θα παρουσιάσει μικρή πτώση (δύο έως τρεις βαθμούς κατά μέσο όρο) την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Μεγάλο Σάββατο:

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από ανατολικές 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ:

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ:

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα:

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα βορειοανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βόρεια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα:

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός Πάσχα: «Άγγιξε» 30άρια ο υδράργυρος - Ήλιος με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τη Δευτέρα"

Το απόλυτο χάος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Αναμονή στα οχήματα έως και πέντε ώρες (βίντεο)

Τον δικό τους... Γολγοθά, αν και Μεγάλη Παρασκευή, ανέβηκαν σήμερα χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα, που θέλησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα από τις 10 το πρωί, ενώ ο συντονισμός των Αρχών ήταν ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να επικρατήσει το... αδιαχώρητο.



Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νεύρα ξέφυγαν, και κάποιοι οδηγοί λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, ενώ δεν είχαν καμία ενημέρωση για το πότε θα επιβιβάζονταν στα πλοία. Πολλοί εξ αυτών χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και πέντε ώρες, μέχρι να καταφέρουν τελικά να αναχωρήσουν για τον προορισμό των διακοπών τους.

Η κίνηση στα κεντρικά οδικά δίκτυα, από τις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, είχε αρχίσει να ομαλοποιείται, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία. Νωρίτερα, στις 16:00, μποτιλιάρισμα είχε προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από τον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας έως το ύψος της Νέας Περάμου, ενώ χαμηλές ταχύτητες σημειώνονταν και στην Αττική Οδό.

Την ίδια ώρα, ένα τροχαίο ατύχημα στις 4 το απόγευμα, προκλήθηκε στην Αττική Οδό, στην Ε30, προκαλώντας μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Χαρακτηριστικό της αυξημένης κίνησης σήμερα το γεγονός ότι, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να διανύσει κανείς τη διαδρομή το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειαζόταν 58 λεπτά.

Ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, καθυστέρησαν τόσο, που καθυστέρησε (για να τα περιμένει) και το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας στις 14:15 αντί στις 13:30, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Μεγάλη ήταν η έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη, με τους υπευθύνους στα διόδια των Μαλγάρων να τα αφήνουν ελεύθερα κατά διαστήματα, προκειμένου να εκτονώνεται η κατάσταση.

Προβλήματα υπήρξαν νωρίς το μεσημέρι και μετά τα δίοδια της Ελευσίνας και μέχρι το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, καθώς σημειώθηκε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων -μόνο με υλικές ζημιές- προκαλώντας καθυστερήσεις μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το απόλυτο χάος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Αναμονή στα οχήματα έως και πέντε ώρες (βίντεο)"

«Πόλεμο» στις γάτες κήρυξαν οι Αυστραλοί: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια μέχρι το 2020!

Πολλοί είναι εκείνοι που υπερ-αγαπούν τις γάτες, όμως το επίσημο κράτος της Αυστραλίας έχει κηρύξει τον πόλεμο στα συμπαθή αιλουροειδή: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μέχρι το 2020 θέλει να έχει θανατώσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αγριόγατες, από τον συνολικό πληθυσμό των έξι εκατομμυρίων που πιστευεται πως ζουν στη χώρα.

Σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας μάλιστα, όπως στο Κουίνσλαντ, οι αρχές δίνουν έως και 10 δολάρια Αυστραλίας αμοιβή για κάθε «κεφάλι»« αγριόγατας που φέρνουν οι πολίτες - μια πρακτική που πάντως έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Πρόβλημα με τις αγριόγατες έχει και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, όπου μάλιστα ένας ειδικός περιβαλλοντολόγος δήλωσε πως το ιδανικό μέλλον για την χώρα θα είναι να μην έχει γάτες καθόλου, ή έστω να είναι υπό απόλυτο έλεγχο.

Το βασικό πρόβλημα Αυστραλών και Νεοζηλανδών με τις γάτες έχει να κάνει με το γεγονός πως τα αιλουροειδή είναι «φονιάδες». Καθώς ειδικά οι αγριόγατες, ζουν ελεύθερες στη φύση, αναγκάζονται να κηνυγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αποτελούν έτσι τον νούμερο ένα κίνδυνο για τα πουλιά!

Υπολογίζεται μάλιστα, πως οι γάτες της Αυστραλίας σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά ημερησίως! Η έρευνα, που δημοσιεύφθηκε στην επιθεώρηση Biological Conversation, επισημαίνει πως οι αγριόγατες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια!

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πουλιά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμο» στις γάτες κήρυξαν οι Αυστραλοί: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια μέχρι το 2020!"

Συνάντηση Πολάκη – ΑμεΑ με νέες αιχμές για Κυμπουρόπουλο!

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να πυροδοτήσουν υπαινιγμοί για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στη συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση Πολάκη – ΑμεΑ επισημαίνεται πως “…οι ανάπηροι συμπολίτες μας που συμμετέχουν σήμερα στον πολιτικό στίβο, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό «ελέω Θεού» ή από τη «συμπόνια» των υπολοίπων. Ήταν απόρροια, μεταξύ άλλων, των πολύχρονων προσπαθειών και συλλογικών αγώνων του αναπηρικού κινήματος, ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγίσεις και αποκλεισμούς που ενσωμάτωσαν με θεσμικό (ή μη) τρόπο παλιότερες κυβερνήσεις”.

Επίσης, αναφέρεται η κοινή πεποίθηση ότι το νομικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία για τους πολίτες με αναπηρία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες αυτούς.

Πολάκης – ΑμεΑ – ΜΑΤ

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ. αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου υπουργός τους αποκάλεσε «στυμμένες λεμονόκουπες», άλλος υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων”.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους διεξοδικά το επόμενο διάστημα και από κοινού με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτύχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Πολάκη – ΑμεΑ με νέες αιχμές για Κυμπουρόπουλο!"

Η επικίνδυνη αφέλεια του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Σήμερα τα εμβόλια αμφισβητούνται ιδιαίτερα από τους νέους γονείς, γιατί δεν υπάρχουν βιώματα και γνώσεις για το πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι λοιμώξεις, όπως η πολιομυελίτιδα, για την ίδια τη ζωή ή την ποιότητα της ζωής ενός παιδιού

Τα εμβόλια έχουν σβήσει από τον χάρτη της δημόσιας υγείας ασθένειες που προκαλούσαν σοβαρές επιδημίες και ανεπανόρθωτες βλάβες. Δυστυχώς, όμως, εκτός από τα αντιγόνα για την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων, περιέχουν και ισχυρές δόσεις αμφισβήτησης, ανακριβειών, μύθων και ημιμάθειας.

Ο εμβολιασμός αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στη δημόσια υγεία, μετά την πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Κάποιοι όμως αμφισβητούν τη σημασία του. Το αποτέλεσμα είναι η επιστροφή ασθενειών, αλλά και μια τεράστια παραφιλολογία που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερα περιστατικά από τα χιλιάδες κρούσματα ιλαράς που καταγράφηκαν το 12μηνο 2017-2018 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες μολυσματικής ασθένειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην καρδιά της Δύσης και όχι στις μακρινές χώρες της Αφρικής ή της Ασίας, και η οποία μαρτυρεί μεγάλα κενά στο τείχος ανοσίας που χτίζουν συστηματικά τα εμβόλια έναντι σοβαρών μεταδοτικών νοσημάτων. Η επιφύλαξη με την οποία υποδέχονται κάθε Φθινόπωρο οι Έλληνες -και όχι μόνο- τα αντιγριπικά εμβόλια τα οποία θα τους προστατεύσουν έναντι της εποχικής γρίπης και των σοβαρών επιπλοκών της, το αποδεικνύει.

Από την εποχή του εμβολιασμού κατά της ευλογιάς, ο εμβολιασμός είχε τους επικριτές του. Δύο αιώνες από τότε, έχουν εγερθεί πολλοί διαφορετικοί τύποι αντιρρήσεων. Ορισμένοι αμφισβήτησαν τα επιστημονικά οφέλη της μαζικής ανοσοποίησης. Άλλοι έχουν επικεντρωθεί στα διακυβευόμενα συμφέροντα της προσωπικής ελευθερίας. Άλλοι αντιτίθενται στον εμβολιασμό για προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Σήμερα τα εμβόλια αμφισβητούνται ιδιαίτερα από τους νέους γονείς, γιατί δεν υπάρχουν βιώματα και γνώσεις για το πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι λοιμώξεις, όπως η πολιομυελίτιδα, για την ίδια τη ζωή ή την ποιότητα της ζωής ενός παιδιού. Τόσο οι γιατροί που διαδίδουν ανακρίβειες σε βάρος των εμβολίων όσο και οι γονείς που τις αποδέχονται και τις αναπαράγουν είναι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ανήκουν δηλαδή στη γενιά των γιατρών και των γονέων που δεν έζησαν επιδημίες λοιμωδών νοσημάτων. Έτσι δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν τι προσέφεραν τα εμβόλια στην ανθρωπότητα και πιθανόν να θεωρούν ότι τα νοσήματα αυτά και οι θάνατοι εξαφανίστηκαν δήθεν μαγικά, από κάποια αόρατη δύναμη.

Σημειωτέον, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχει επισημάνει ότι οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια είναι μικρές και προσωρινές, όπως τοπικό άλγος, πονόλαιμος ή ήπιος πυρετός. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως συμβαίνουν μόνο μεταξύ ενός ανά χιλιάδες έως ενός ανά εκατομμύριο δόσεων, ενώ ορισμένες σοβαρές αντιδράσεις και θάνατοι συμβαίνουν τόσο σπάνια ώστε η ακριβής εκτίμηση κινδύνου να είναι δύσκολη.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επικίνδυνη αφέλεια του αντιεμβολιαστικού κινήματος"

Αυστρία: 1,5 εκατ. άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 26 Απριλίου, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο, συγκεκριμένα 1.512.000 άνθρωποι(ποσοστό 17,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας), το 2018 διακινδύνευαν από φτώχεια η περιθωριοποίηση.
Ο τεράστιος αυτός αριθμός, για μια οικονομία τόσο προωθημένη όπως η Αυστρία είναι μάλιστα και μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα δέκα χρόνια κατά 187.000 πρόσωπα.
Από τους 1.699.000 (ποσοστό 20,6% στο σύνολο του πληθυσμού) που διακινδύνευαν το 2008 στην Αυστρία από φτώχεια και περιθωριοποίηση, στο 1.512.000 (ποσοστό 17,5%) το 2018, έχει επιτευχθεί έως σήμερα μία μείωση κατά 187.000 πρόσωπα.
Σημειώνεται πως οι άνθρωποι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι οι για μακρό χρονικό διάστημα άνεργοι, οι αλλοδαποί, οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως και πρόσωπα σε μονογονεϊκή οικογένεια.
Η «Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020» διατυπώνει ως κεντρικό στόχο στον κοινωνικό τομέα την κατά 20 εκατομμύρια μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι απειλούνται από φτώχεια ή κοινωνική περιθωριοποίηση, που σημαίνει αναλογικά για την Αυστρία μία μείωση κατά 235.000.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία: 1,5 εκατ. άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας"

Μυστική συμφωνία για Χιμάρα: Οι Έλληνες παίρνουν τα κοιτάσματα, οι Αλβανοί τις παραθαλάσσιες περιοχές…

Ο Ενγκιέλ (Άγγελος) Μουσάι, διευθυντής της αλβανικής εφημερίδας «Telegraf», σε άρθρο του εικάζει ότι έγινε μια μεγάλη μυστική διαπραγμάτευση (παζάρι) μεταξύ αλβανικού κράτους και ελληνικού κράτους για την ‘πίτα’ της παραθαλάσσιας ζώνης της Χιμάρας και τη διένειμαν παίρνοντας ο καθένας το μερίδιο του, βάζοντας στο περιθώριο τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που είναι τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Το άρθρο:

Το νέο σχέδιο νόμου για τη δημιουργία της «Επιχειρηματικής Επένδυσης» δεν είναι τυχαία απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Πρόκειται μάλλον για μια καλά μελετημένη δράση που προετοιμάστηκε εδώ και χρόνια, επιπλέον αυτή θα επισημοποιηθεί με νόμο με την απόκτηση και χρήση παραθαλάσσιων περιοχών στην πιο όμορφη ακτή της Μεσογείου.

Όλοι θυμούνται την κίνηση της κυβέρνησης του Ράμα κατά την πρώτη θητείας της, που έστειλε στην ακτή της Χιμάρας τη δημόσια υπηρεσία (ΙΚΜΤ), η οποία άρχισε την κατεδάφιση κτηρίων που χτίστηκαν στη θάλασσα και στις πιο όμορφες περιοχές της Νότιας Ριβιέρας.

Δεν γλύτωσαν ούτε οι εκκλησιές με την αιτιολόγηση ότι ήταν σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής και την παρέμβαση στις αστικές περιοχές.

Έγιναν πολλές συζητήσεις, συγκρούσεις και διαδηλώσεις κατά της αλβανικής κυβέρνησης, κλήθηκε και η ελληνική κυβέρνηση, αναμίχθηκαν στην υπόθεση βουλευτές και ομάδες συμφερόντων στην Αλβανία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπήρξαν, επίσης, πολλές συναντήσεις μεταξύ διάφορων ειδικών τεχνικών επιπέδων και αργότερα μεταξύ των πρωθυπουργών Ράμα και Τσίπρα.

Τελικά, υπήρξε κάποια ρητορική που μας έκανε να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται για το συμφέρον και την προστασία των κατοίκων και ότι η δράση αυτή δικαιολογείτο για τον σκοπό αυτόν. Ωστόσο, όλα αυτά έδειχναν ότι κάτι κρύβεται.

Τι ήταν, λοιπόν, πίσω από όλα αυτά;

Είναι μια ομάδα επιχειρηματιών, η οποία στοχεύει στα επόμενα χρόνια σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που τώρα έχουν τους όρους όχι μόνο να τα αποκτήσουν, αλλά και να επωφεληθούν δωρεάν.

Έτσι, οι πρώτες κατασκευές και η αιτιολόγησή τους ότι η αξία της κατασκευής υπερβαίνει αρκετές φορές την αξία της γης, περνάει ελεύθερα σε οικοδόμους ή ολιγάρχες, οι οποίοι λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο της χώρας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλά σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι πίσω από αυτό το παιχνίδι κρύβονται πολιτικοί των δύο κυβερνήσεων, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, αφού δικαιολόγησε τις συζητήσεις για την προστασία των κατοίκων και της ‘μειονότητας’ δεν ξαναενόχλησε.

Οι επενδυτικές εταιρείες

Η αλβανική κυβέρνηση, μετά τις κατεδαφίσεις και την εκκαθάριση του εδάφους από τα «παράνομα κτήρια», πέρασε γρήγορα το νόμο περί επενδυτικών εταιρειών, όπου η κρατική ιδιοκτησία διανέμεται στους ολιγάρχες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εταίροι των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αν αυτές οι παραθαλάσσιες περιοχές ανακατανεμηθούν, έπρεπε να δοθούν σε ντόπιους και να αγοραστούν από αυτούς. Αλλά δεν έγινε. Αυτός ο πλούτος, που έχει ανεκτίμητη αξία, έχει μια ομορφιά που δεν μπορεί να βρεθεί σε όλη τη Μεσόγειο, στη βορειοανατολική Ιταλία ή τη Σλοβενία και την Κροατία.

Αυτές οι περιοχές δεν έχουν τίτλους, δεν έχουν κατόχους και είναι εξολοκλήρου κρατική περιουσία.

Ποιος είναι ο ρόλος της ελληνικής πλευράς; Υπάρχει;

Αναμφίβολα ναι.

Οι ηγέτες των δύο χωρών, μέσω ισχυρών γραφείων πίεσης και υπεράσπισης, συμφώνησαν ότι τα ακίνητα στη Χιμάρα δεν έχουν ιδιοκτήτες από την ελληνική μειονότητα αλλά είναι του αλβανικού κράτους.

Σε αντάλλαγμα, το αλβανικό κράτος θα επιτρέψει στην ελληνική πλευρά να πάρει τη θάλασσα, όπου βρίσκονται κρυμμένα δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια ευρώ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλων υδρογονανθράκων.

Η δήλωση ενός ελληνο-αμερικανικού δικηγορικού γραφείου, που έγινε πριν από μερικούς μήνες για τους Έλληνες εξτρεμιστές, ότι δεν πρέπει πλέον να ασχολούνται με τις παραθαλάσσιες περιοχές της Χιμάρας επειδή δεν είναι πλέον των δικών μας, δείχνουν ότι αυτή η ίδια εταιρεία πίεσης έχει εγγυηθεί ευκαιρίες μεταξύ των Αλβανών και Ελλήνων ολιγαρχών.

Το ένα μέρος παραχωρεί τη γη και το άλλο λαμβάνει τη θάλασσα (κοιτάσματα).
Όσο κερδίζουν οι ολιγάρχες των δύο πλευρών, στην Αλβανία και στην Ελλάδα, τόσο χάνουν οι Αλβανοί και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ëngjëll Musai

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστική συμφωνία για Χιμάρα: Οι Έλληνες παίρνουν τα κοιτάσματα, οι Αλβανοί τις παραθαλάσσιες περιοχές…"

Έστειλαν πρόστιμο σε 12χρονο μαθητή για… παράνομη στάθμευση

Τη «λυπητερή» έστειλαν οι Αρχές σε 12χρονο μαθητή από τον Βόλο, για υποτιθέμενη παράνομη στάθμευση που υποτίθεται ότι έκανε πριν από πέντε χρόνια – δηλαδή σε ηλικία 7 ετών- στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», τα αδέρφια του 12χρονου σάστισαν όταν παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ την προσωπική ειδοποίηση για να πάρουν έναν φάκελο με παραλήπτη τον ανήλικο αδερφό τους. Μόλις διάβασαν το ειδοποιητήριο πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα. Βλέποντας πως πρόκειται για επίσημο ατομικό ειδοποιητήριο συνειδητοποίησαν ότι πράγματι ένα τέτοιο έγγραφο είχε φύγει από επίσημη υπηρεσία με παραλήπτη ένα ανήλικο παιδί.

Το ειδοποιητήριο είχε αποστολέα τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η υποτιθέμενη παράβαση έγινε πριν από πέντε χρόνια στη συμπρωτεύουσα.Ο ανήλικος μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει ελάχιστα εκτός Βόλου και κυρίως δεν έχει οδηγήσει ποτέ του. Ο αδερφός του προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στα social media όπου δημοσιοποίησε την ιστορία.

Τα αδέρφια του 12χρονου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν την γκάφα. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας είπαν πως πρόκειται για μπέρδεμα και θα γίνει διαγραφή ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται 12χρονος ως υπόχρεος για παράβαση που ουδέποτε έκανε.

Ταχυδρόμος του Βόλου/larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν πρόστιμο σε 12χρονο μαθητή για… παράνομη στάθμευση"

Τύρναβος: Οκτώ απατεώνες εισέπρατταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιδόματα ανύπαρκτων παιδιών

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από πολύμηνες σχολαστικές έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ. Τυρνάβου 8 περιπτώσεις ισάριθμων οικογενειών, οι οποίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν έγγραφα από ληξιαρχεία για την ύπαρξη παιδιών με τα οποία εισέπραξαν μέχρι σήμερα ποσά που στο σύνολό τους αγγίζουν τις 400.000 €, για επιδόματα παιδιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εν λόγω απατεώνες εκμεταλλευόμενοι κατά το παρελθόν, δυνατότητες της τότε ισχύουσας νομοθεσίας δήλωναν ψευδώς με ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις και με ψεοδομάρτυρα την δήθεν γέννηση παιδιού και έπαιρναν έτσι τις ληξιαρχικές πράξεις. Μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις εμφάνιζαν και πιστοποιητικά βάπτισης κάνοντας είτε βαπτίσεις μαϊμού, με κάποιους ιερείς, ή εμφάνιζαν στη βάπτιση άλλα βαπτισμένα παιδιά τελώντας έτσι και το μυστήριο.

Τα παραπάνω έγγραφα τα εξασφάλιζαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά ύστερα από σχετικές πληροφορίες των αστυνομικών οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν στον Τύρναβο όπου οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες διαμένουν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απατεώνες ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι δικογραφίες στέλνονται στον εισαγγελέα.

paidis
Διαβάστε Περισσότερα » "Τύρναβος: Οκτώ απατεώνες εισέπρατταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιδόματα ανύπαρκτων παιδιών"

Πώς κινήθηκε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ; (βίντεο)

Αποκαλυπτική αναπαράσταση με την πορεία του νέφους.

Γάλλοι επιστήμονες παρουσίασαν έναν αποκαλυπτικό χάρτη για την πορεία που ακολούθησε το ραδιενεργό νέφος μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Η κινούμενη γραφική αναπαράσταση παρουσιάζει την εξάπλωση του ραδιενεργού νέφους που ταξίδεψε πάνω από την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο το διάστημα 26 Απριλίου 1986 με 9 Μαΐου του ίδιου έτους.

Τα χρώματα της αναπαράστασης που ακολουθεί (κίτρινο, πορτοκαλί, ανοιχτό κόκκινο, κόκκινο και σκούρο κόκκινο), φανερώνουν την δείχνουν την περιεκτικότητα σε Μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας (IRSN), το ραδιενεργό νέφος (Καίσιο 137) άρχισε να εισέρχεται στην Βόρεια Ελλάδα το πρωί της 2ας Μαΐου 1986, Μεγάλη Παρασκευή.

Η μόλυνση συνέχισε να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και την κάλυψε ολόκληρη το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 3 Μαΐου 1986.

Δείτε τη γραφική αναπαράσταση…



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς κινήθηκε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ; (βίντεο)"

120 δόσεις: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο – Όλα τα «μυστικά» της ρύθμισης

Η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα φτάσει –εκτός απροόπτου– την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, πιθανότατα μαζί με αυτήν για όσους έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να ψηφιστούν μετά τις 6 Μαΐου από την Ολομέλεια.
Στόχος είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις να ανοίξει πριν από τις ευρωεκλογές και οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα τρίμηνο στη διάθεσή τους για να συμπληρώσουν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.
Ποιοι οφειλέτες υπάγονται στη ρύθμιση, ποιοι αποκλείονται
Πληρώνοντας από 20 ευρώ τον μήνα χιλιάδες φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την Εφορία. Ωστόσο «κλειστές» θα είναι οι πόρτες των ΔΟΥ για τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Ν. 3869/2010), αλλά και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015.
«Εισιτήριο» στη νέα ρύθμιση και μάλιστα για τον μέγιστο αριθμό των δόσεων (120) εξασφαλίζουν όλοι οι οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.
Αντίθετα, όσοι δηλώνουν πάνω από αυτά τα επίπεδα, ο αριθμός των μηναίων δόσεων θα βγαίνει με «μαθηματική πράξη».
Αλγόριθμος για εισοδήματα από 10.000 ευρώ
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, για εισοδήματα από 10.000 ευρώ και πάνω θα εφαρμόζεται συγκεκριμένος «αλγόριθμος» ανά 5.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, οι μηνιαίες δόσεις δεν θα είναι κατώτερες από 18 που θα είναι το «κατώφλι» με τις ευκολίες αποπληρωμής.
Το κριτήριο του εισοδήματος είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με την «αδελφή ρύθμιση» των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν θα συνοδεύεται από ανάλογα αυστηρά εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια για τον αποκλεισμό των «στρατηγικών κακοπληρωτών».
Πρόσβαση στη νέα ρύθμιση θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους διακόπτοντας έτσι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Στις νέες ευκολίες πληρωμής θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στη ρύθμιση των 12 δόσεων καθώς στη νέα διάταξη θα προβλέπεται η υπαγωγή του υπολοιπόμενου ποσού οφειλής που έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των διευκολύνσεων των προηγούμενων ρυθμίσεων.
Αντίθετα «κλειστή» θα είναι η πόρτα της Εφορίας για τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στο εξωδικαστικό μηχανισμό και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Ν. 3869/2010), αλλά και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015.
Η ρύθμιση έρχεται σε μια στιγμή όπου το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων έχει βαθύνει επικίνδυνα για την ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δείχνουν ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, μαζί με τις συσσωρευμένες οφειλές των προηγούμενων ετών, διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο σε 104,652 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 18,251 δισ. έχουν ήδη χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα είσπραξης». Επί της ουσίας, το εισπράξιμο ποσό ανέρχεται σε 86,4 δισ. ευρώ.
Μόνο τα «φρέσκα» χρέη ξεπερνούν στο πρώτο δίμηνο του 2019 τα 2 δισ. στο δίμηνο και είναι σαφές ότι συνδέεται με την προσδοκία των οφειλετών για τη νέα ρύθμιση των χρεών. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ανοδική τάση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας είναι ενδεικτικά καθώς τα χρέη που έχουν 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ, έφτασαν για το ίδιο διάστημα στα 35,3 δισ. ευρώ.
120 δόσεις: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο
Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο των διατάξεων της ρύθμισης με τις 120 δόσεις προς την Εφορία προβλέπει τα εξής:
Οφειλέτες: Η ρύθμιση αφορά μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους, τέως επιτηδευματίες, δηλαδή όσους έκλεισαν τα μπλοκάκια τους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέργους, αγρότες ειδικού καθεστώτος και γενικώς όσους εξαιρούνται από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα.
Κριτήρια: Οφειλέτες με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα υπάγονται απευθείας στο καθεστώς των 120 δόσεων.
Δόσεις: Οι μηνιαίες δόσεις θα ξεκινούν από 18 και θα φτάνουν τις 120. Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα υπολογίζεται βάσει μαθηματικού τύπου, με έναν αλγόριθμο ανά 5.000 ευρώ εισοδήματος που θα μπαίνει σε εφαρμογή για όσους οφειλέτες έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ.
Ελάχιστη δόση: Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα ξεκινά από τα 20 ευρώ – αν και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επέμεναν σε τουλάχιστον 30 ευρώ.
Προστατευόμενα μέλη: Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εξαρτημένα μέλη στην οικογένειά του, το ποσοστό εξόφλησης της οφειλής ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα θα περιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Επιτόκιο ρύθμισης: Οι δόσεις επιβαρύνονται με τόκο 5% ετησίως.
Εκπτώσεις: Κούρεμα κύριας οφειλής δεν προβλέπεται. Προβλέπεται διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων από τόκους εκπρόθεσμης καταβολής στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης.
Τρέχουσες φορολογικές οφειλές: Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 120  δόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλές του πρώτου τετραμήνου του 2019. Δηλαδή, να έχουν εξοφλήσει ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ.
Οφειλές που ρυθμίζονται: Στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές που βεβαιώθηκαν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018 ή χρέη που δημιουργήθηκαν ώς την 31η Μαρτίου του 2019.
Απώλεια της ρύθμισης: Η ρύθμιση θα χάνεται εφόσον δεν καταβληθούν δύο δόσεις όπως επίσης και οι βεβαιωμένες οφειλές του 2019. Συνέπεια της απώλειας της ρύθμισης θα είναι η αναβίωση της οφειλής και όλων των προσαυξήσεων και προστίμων.
Φορολογική ενημερότητα: Με την υπαγωγή στη ρύθμιση αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις καταθέσεων, περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων) και χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας διάρκειας δύο μηνών.
πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "120 δόσεις: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο – Όλα τα «μυστικά» της ρύθμισης"

Κίνηση - Πάσχα: Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος και στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν κατά διαστήματα τα διόδια Μαλγάρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν από χθες τη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση τώρα των οχημάτων στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων.



Οι υπεύθυνοι των διοδίων ανοίγουν κατά διαστήματα τις μπάρες, ώστε να αποσυμφορείται η κατάσταση. Στα διόδια λειτουργούν έως αυτή τη στιγμή οκτώ ταμεία για την έξοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα διόδια των Μαλγάρων μέλη της Χρυσής Αυγής μοιράζουν σημαίες και έντυπο προεκλογικό υλικό για τους υποψηφίους του κόμματος σε δήμο και περιφέρεια.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Από τη Μ. Πέμπτη πάντως επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνηση - Πάσχα: Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος και στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν κατά διαστήματα τα διόδια Μαλγάρων"

Αρκάς: Το σκίτσο για το Πάσχα και το «αργόστροφο» αρνί

Ένα αργόστροφο αρνί κι ο πιο έξυπνος φίλος του πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό σκίτσο του Αρκά.

Το πρώτο αρνάκι διερωτάται γιατί είναι κακό το Πάσχα για το είδος του, κι ο φίλος του του απαντά πως του το έχει εξηγήσει πολλές φορές και δεν λέει να το καταλάβει.

Τότε το πρώτο αναγνωρίζει πως είναι αργόστροφο και το δεύτερο εντοπίζει ένα πρόβλημα… άλλου τύπου.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το σκίτσο για το Πάσχα και το «αργόστροφο» αρνί"

Σε απεργία οι πιλότοι της SAS σε Νορβηγία, Σουηδία και Δανία

Την κήρυξη απεργίας αποφάσισαν οι πιλότοι της SAS σε Νορβηγία, Δανία και Σουηδία αφού δεν βρέθηκε λύση στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρίας.

Οι συνομιλίες για τους μισθούς μεταξύ της διοίκησης της αεροπορικής εταιρίας SAS και των πιλότων της σε Νορβηγία, Δανία και Σουηδία κατέρρευσαν γεγονός που οδήγησε στην κήρυξη απεργίας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ειδικός μεσολαβητής για τις διαπραγματεύσεις με τη απεργία να επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν με τις Σκανδιναβικές Αερογραμμές SAS.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργία οι πιλότοι της SAS σε Νορβηγία, Σουηδία και Δανία"

Τι αλλάζει στα τσιγάρα από τις 20 Μαΐου

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής καπνικών προϊόντων, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, θα ισχύσουν από τις 20 Μαϊου 2019 για τα τσιγάρα και τον καπνό για στριφτά τσιγάρα, ενώ τα μέτρα θα επεκταθούν και σε όλα τα άλλα προϊόντα καπνού (πούρα, πουράκια και μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού) σε ορίζοντα 5ετίας (έως τις 20 Μαΐου 2024).

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατότητα να ιχνηλατούνται εύκολα τα προϊόντα καπνού, με έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό για κάθε προϊόν.

Η κοινοτική οδηγία για τα προϊόντα καπνού που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 προβλέπει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού για τη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα καπνού και ένα σύστημα χαρακτηριστικών ασφαλείας που θα βοηθούν τους πολίτες και τις αρχές να εντοπίζουν τα παράνομα προϊόντα.

Ειδικότερα προβλέπεται η λειτουργία ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας για τα προϊόντα καπνού, με το οποίο θα εξασφαλίζεται ότι όλες οι συσκευασίες προϊόντων καπνού που παράγονται στην ΕΕ, που προορίζονται για την αγορά της ΕΕ ή που διατίθενται σε αυτήν θα επισημαίνονται με μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό. Καθορίζουν επίσης τις προδιαγραφές των υποχρεωτικών χαρακτηριστικών ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται στα προϊόντα καπνού.

Ήδη μεγάλες καπνοβιομηχανίες της χώρας, όπως η Καρέλιας, έχουν προχωρήσει για το λόγο αυτό σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στους εμπλεκόμενους με την διανομή καπνικών προϊόντων

Η διοίκηση πάντως της Καρέλιας εκφράζει την έντονη ανησυχία ως προς το επίπεδο προετοιμασίας των αρμόδιων κρατικών αρχών, αφού όπως υποστηρίζει «κατά την ημερομηνία σύνταξης της παρούσας, μόνον ελάχιστα κράτη μέλη έχουν να επιδείξουν υψηλό επίπεδο προετοιμασίας. Παράλληλα, το σύστημα ιχνηλασιμότητας, το οποίο πιστεύουμε ότι δεν θα συμβάλει στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, (και αυτό διότι παράνομα «εργοστάσια», τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός, πολύ απλά δεν θα συμμορφωθούν), περιορίζει σημαντικά την ευελιξία στην παραγωγή και αυξάνει σημαντικά το κόστος παραγωγής στις νόμιμες βιομηχανίες, αλλά και διανομής των νόμιμων προϊόντων».

Μάλιστα για το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου και μέχρι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ξεπεράσουν τις τεχνικές δυσκολίες αλλά και με τις νέες διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο κύκλος παραγωγής και διανομής, θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στον τρόπο λειτουργίας των πελατών εξωτερικού οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές εκτός της Ε.Ε., αφού τους προσθέτει σημαντική πολυπλοκότητα στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, αλλά και στην διαχείριση των αποθεμάτων τους.

Μόνιμη πληγή το λαθρεμπόριο

Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσεται η «βιομηχανία» των λαθραίων προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ένα στα τέσσερα πακέτα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά να είναι παράνομο, αφού οι σημαντικά αυξημένοι φόροι δίνουν ένα ισχυρό κίνητρο στους επιτήδειους.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία το ποσοστό των λαθραίων τσιγάρων που κυκλοφορούν στην αγορά φτάνει το 18%, ωστόσο όπως ανέφεραν προσφάτως τα στελέχη της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις το ποσοστό πιθανόν φτάνει το 25%.

Ή χώρα μας μάλιστα παρουσιάζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό εμπορίου λαθραίου τσιγάρων σε ολόκληρη την ΕΕ μετά την Λετονία. Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα το κράτος χάνει πάνω από 600 εκατ. ευρώ ετησίως από την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Παπαστράτος οι έλεγχοι και η προσπάθεια του κράτους να καταπολεμήσει το φαινόμενο είναι εντατικοί, ωστόσο οι λαθρέμποροι βρίσκουν τον τρόπο να διοχετεύουν στην αγορά το εμπόρευμά τους. Μάλιστα, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που φτιάχνουν παράνομα εργαστήρια παραγωγής καπνικών στη χώρα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τα λαθραία προϊόντα έφθαναν στη χώρα μόνο από το εξωτερικό.

economistas
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στα τσιγάρα από τις 20 Μαΐου"

Politico για Πολάκη: Απίστευτο πως ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτέθηκε τόσο ωμά σε άτομο με αναπηρία

Στην αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αναφέρεται το περιοδικό Politico σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

Με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Politico επισημαίνει τα σχόλια Πολάκη «προκάλεσαν απογοήτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά της ως εκείνου που νοιάζεται για τους πλέον αδύναμους».

Το περιοδικό επισημαίνει, ωστόσο, ότι η αντίδραση δεν ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη.

«Τα σχόλια ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσιπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» δηλώνει στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ: «Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα που αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Politico για Πολάκη: Απίστευτο πως ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτέθηκε τόσο ωμά σε άτομο με αναπηρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news