facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός νικητής των εκλογών – Δεύτερο το ΑΚΕΛ

Με ποσοστό 27,77%, το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Κύπρο.

Δεύτερο ήλθε το ΑΚΕΛ με ποσοστό 22,32%.

Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων παγκύπρια, η υπόλοιπη σειρά κατάταξης των κομμάτων έχει ως εξής:

ΔΗΚΟ: 11.30%

ΕΛΑΜ: 6.78%

ΕΔΕΚ: 6.72%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: 6.11%

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 4.41%

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: 3.28%

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ: 2.82%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 2.31%

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 1.56%

ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020: 1.35%

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: 1.28%

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: 1.01%

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός νικητής των εκλογών – Δεύτερο το ΑΚΕΛ"

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: Σε ισχύ από αύριο - Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει (φώτο)

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό κατά περίπτωση» σημειώνεται στην τροπολογία.

Πιστοποιητικό Covid-19: Ποια στοιχεία θα συμπεριλαμβάνει

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα περιέχει μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/την εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί:

  • Οσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως
  • Οσους έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών
  • Οσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από COVID

Σε ποιες περιπτώσεις θα εκδίδεται

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID μπορεί να εκδοθεί:

  • αν ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού του ή
  • αν ο ενδιαφερόμενος έχει υποβληθεί πρόσφατα σε διαγνωστικό έλεγχο (PCR ή rapid test). Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί σε περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, το πιστοποιητικό εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου ή
  • αν ο ενδιαφερόμενος έχει νοσήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι κάθε κράτος έχει την ευχέρεια να προσδιορίζει τους παραπάνω χρόνους. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους ταξιδιώτες να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές ώστε να γνωρίζουν αν το πιστοποιητικό τους βρίσκεται σε ισχύ.

Ποια μορφή θα έχει, ποιος και πώς θα το εκδίδει

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί. Φέρει κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή, ενώ το περιεχόμενό του αναγράφεται τόσο στην εθνική γλώσσα, όσο και στα αγγλικά, ώστε να είναι έγκυρο σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αρμόδιες για την έκδοση του πιστοποιητικού είναι οι εθνικές αρχές κάθε χώρας. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, αρχικά το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και σε λίγες ημέρες θα είναι δυνατή η έκδοσή του μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πώς θα ελέγχεται η γνησιότητά του

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια πύλη μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν σε όλη την ΕΕ. Τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID δεν περνούν μέσω της πύλης, αφού αυτό δεν είναι αναγκαίο για την επαλήθευση της ψηφιακής υπογραφής.

Πότε τίθεται σε εφαρμογή

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα τεθεί σε εφαρμογή σε ενωσιακό επίπεδο την 1η Ιουλίου 2021. Η Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη και στο μεσοδιάστημα θα μπορεί να εφαρμόζει το πιστοποιητικό σε συνεργασία με όσες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης έτοιμες.

Η εφαρμογή του σημαίνει ότι χωρίς αυτό δεν μπορώ να μετακινηθώ;

Σκοπός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της ΕΕ. Δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι κάτι παραπάνω από μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Θα καταστήσει τα ταξίδια πολύ ευκολότερα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID μπορεί επίσης να αποδεικνύει τα αποτελέσματα εξετάσεων, πράγμα που πολύ συχνά απαιτείται από τους ισχύοντες περιορισμούς για τη δημόσια υγεία.

Η ελληνική εκδοχή του πιστοποιητικού παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σκοπός δεν είναι να διχάσουμε τους πολίτες, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία ταχεία ταξιδιωτική λωρίδα, που θα κάνει το ταξίδι ευκολότερο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Αυτό είναι το πιστοποιητικό

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: Σε ισχύ από αύριο - Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει (φώτο)"

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Θράκη, οφείλει να σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάννης

«Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Θράκη, οφείλει να σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάννης η οποία αναφέρεται σαφώς σε μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή και να μην προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν μη τι άλλο», υπογραμμίζει, «οφείλει να θυμάται τη θέση που διατύπωσε σαφώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2017, ότι: "Στη Δυτική Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα τουρκικής, πομακικής και ρομά προέλευσης"». Τονίζει ότι «από εκεί και πέρα οι αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Θράκη αφορούν υποχρεώσεις του Ελληνικού κράτους έναντι Ελλήνων πολιτών και όχι τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι αναμένει ενημέρωση από την κυβέρνηση «αναφορικά με τις καταγγελίες για αποκλεισμό Ελλήνων δημοσιογράφων και ποιος ευθύνεται για αυτό». 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Θράκη, οφείλει να σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάννης"

48χρονος κατηγορείται για παρενόχληση και απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα

Ένας άνδρας, 48 ετών, κατηγορείται ότι παρενόχλησε και προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία στο αυτοκίνητό του, 13χρονη την ώρα που εκείνη έκανε ποδήλατο, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή της Ραφήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 23:00, την περασμένη Πέμπτη, ο κατηγορούμενος πλησίασε με το αυτοκίνητό την ανήλικη, που έκανε ποδήλατο και την παρενόχλησε λεκτικά, ενώ αμέσως μετά της πρότεινε να μπει στο όχημά του. Εκείνη απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ ο 48χρονος την ακολούθησε και σε κάποια στιγμή σταμάτησε δίπλα της και βγήκε από το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να την επιβιβάσει σε αυτό με την βία.

Τότε η 13χρονη έβαλε τις φωνές και στο σημείο πήγαν πολίτες που την άκουσαν, ενώ ο 48χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, Οι οποίοι βρήκαν, μάλιστα, υπνωτικά χάπια στο αυτοκίνητό του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "48χρονος κατηγορείται για παρενόχληση και απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα"

Πετρούπολη: Ανήλικοι πήραν κρυφά το Ι.Χ του πατέρα τους και έσπειραν τον πανικό

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες στην Πετρούπολη, έξω από το 8ο δημοτικό σχολείο.

Δυο ανήλικοι «δανείστηκαν» από τον πατέρα τους το αυτοκίνητο του όμως δεν αρκέστηκαν σε μια χαλαρή βόλτα. Φτάνοντας έξω από το σχολείο και πιθανόν για να προκαλέσουν εντύπωση άρχισαν τα τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του οχήματος προκαλώντας σημαντικές φθορές σε άλλα σταθμευμένα οχήματα καθώς και τον τραυματισμό γονέα που περίμενε να σχολάσει το παιδί του.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση για να ακολουθήσει καταδίωξη των δυο νεαρών. «Εχτές παραλίγο να ζήσουμε μια μεγάλη τραγωδία στην γειτονιά μας στο 8ο δημοτικό σχολείο Πετρούπολης» λέει στο protothema.gr ο κ. Α.Κ., κάτοικος της περιοχής.
petroupoli-panikos-658

«Τους καταδίωξε η αστυνομία και από τον πανικό τους παράτησαν το αυτοκίνητο τους εν κίνηση έξω από το δημοτικό σχολείο. Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο έπεσε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γονιός ενώ περίμενε να σχολάσει το παιδί του. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού σε λίγη ώρα θα σχόλαγαν και οι υπόλοιποι μαθητές».

Οι ανήλικοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν με την προκλητική συμπεριφορά τους

Προβληματισμό στις αρχές έχει πυροδοτήσει η δράση των ανηλίκων που έσπειραν τον τρόμο στην Πετρούπολη με το ΙΧ του πατέρα τους, το οποίο πήραν κρυφά. Οδηγώντας οι μαθητές, έξω από το 8ο δημοτικό σχολείο, προκάλεσαν τον τραυματισμό γονέα αλλά και φθορές.

Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, οι ανήλικοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν με την προκλητική συμπεριφορά τους. Παρά τις συστάσεις εξακολουθούν, ωστόσο, να προχωρούν σε κινήσεις που απειλούν κόσμο.

Πριν από λίγο καιρό είχαν πετάξει πέτρες σε Δημοτικό, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται η ασυνειδησία τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πετρούπολη: Ανήλικοι πήραν κρυφά το Ι.Χ του πατέρα τους και έσπειραν τον πανικό"

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν self tests από τη Δευτέρα για όλους τους νέους από 18 έως 30 ετών

Την περαιτέρω διεύρυνση στη δυνατότητα χρήσης των self tests, ειδικότερα για τις ηλικίες 18-30 ετών, από αύριο, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, «από Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες».

Αναλυτικά, από αύριο έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • καθώς και όσοι συμπολίτες είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).

Σύμφωνα με τον απολογισμό που κάνει ο Α. Σκέρτσος, συνολικά, από τις 12 Απριλίου έως σήμερα έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία 18.513.671 self tests σε 4.050.888 πολίτες και έχουν γίνει 12.515.855 ψηφιακές δηλώσεις στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, δηλαδή ένα ποσοστό 68% επί του συνόλου.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, «η μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την μαζική πολιτική δημόσιας υγείας, που λειτουργεί συμπληρωματικά στους στοχευμένους και δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, έχει φέρει τη χώρα μας μεταξύ των 5 ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ σε όλη την ΕΕ. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι χάρη σε αυτή την πολιτική έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός δείκτης θετικότητας κινείται μεταξύ του 0,2-0,3%».

26.444 θετικά κρούσματα

Επιπλέον, έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί χάρη στα self tests, με δεύτερο pcr ή rapid antigen test, 26.444 θετικά κρούσματα «ως επί το πλείστον σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας που αν δεν γνώριζαν ότι νοσούν δεν θα είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα αυτοπεριορισμού αυξάνοντας τη μεταδοτικότητα του ιού».
 Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις ημερήσιες αναφορές κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, σχεδόν το 50% των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων προέρχονται πλέον από self tests».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση  ο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ επισημαίνει: «εμβολιασμός και τακτική αυτοδιάγνωση είναι, συνεπώς, τα σημαντικότερα όπλα μας για να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πανδημία. Έως τότε συνεχίζουμε να προσέχουμε πολύ, τηρώντας τις αποστάσεις, φορώντας μάσκα και αποφεύγοντας τις μαζικές συναθροίσεις».

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Σκέρτσος: Δωρεάν self tests από τη Δευτέρα για όλους τους νέους από 18 έως 30 ετών"

Καιρός αύριο: Φεύγει ο Μάης με βροχές και καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα (31.05.2021). Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κι άλλο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6
και από από το απόγευμα τοπικά 7μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν κυρίως στα γύρω ορεινά και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και η μέγιστη στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι έντονα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στις βόρειες Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5, γρήγορα στα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι στις Κυκλάδες το βράδυ σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα δυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Φεύγει ο Μάης με βροχές και καταιγίδες"

Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Απώλειες για τα τέσσερα μεγάλα κόμματα και άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls

Απώλειες φαίνεται να καταγράφουν σύμφωνα με τα exit polls τα τέσσερα μεγάλα κόμματα της Κύπρου στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ φαίνεται να χάνουν ποσοστά και έδρες. Μεγάλη άνοδο παρουσιάζει μόνο το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), ενώ ποσοστά που επιτρέπουν την είσοδο τους στην Βουλή κερδίζουν και νέα πολιτικά σχήματα όπως η ΔΗΠΑ και το Κόμμα Κυνηγών.

Παρά το ότι όλα τα exit polls δίνουν ως πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ, το περιθώριο λάθους ίσως οδηγήσει και σε ανατροπή με το ΑΚΕΛ να κόβει πρώτο το νήμα. Τα ποσοστά που έδωσαν τα exit pools είναι τα ακόλουθα:

ΔΗΣΥ 23- 27%

ΑΚΕΛ 22,5 – 27%

ΔΗΚΟ 9,5 – 13,5%

ΕΛΑΜ 5- 9,5%

ΕΔΕΚ4,5 – 8%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7 – 6,75%

ΔΗΠΑ 3-5,75%

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 2-4%

ΚΥΝΗΓΟΙ 2-4,5ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 1 – 4%

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Απώλειες για τα τέσσερα μεγάλα κόμματα και άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls"

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Αντιδρά το ελληνικό ΥΠΕΞ στις συνεχείς προκλήσεις για «τουρκική μειονότητα»

Νωρίς το απόγευμα, το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων, οι «συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία».

Η ανακοίνωση είναι η εξής: 

«Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.

Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει».

Για τα γεγονότα έκανε ανάρτηση στο Twitter πριν από λίγο και ο Νίκος Δένδιας:

Προκλήσεις από την αρχή της επίσκεψης Τσαβούσογλου για τη μειωνότητα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φρόντισε να δώσει το… στίγμα της επίσκεψής του στην χώρα μας αμέσως μόλις «πάτησε» Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η πτήση που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα, δείχνοντας τις προθέσεις του.

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αναχώρησε για την Αθήνα

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Τσαβούσογλου στη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ”, γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Αντιδρά το ελληνικό ΥΠΕΞ στις συνεχείς προκλήσεις για «τουρκική μειονότητα»"

Σεπόλια: Μαφιόζικη εκτέλεση με 8 σφαίρες σε καφενείο- Νεκρός σεσημασμένος κακοποιός

Άγριο έγκλημα εκτυλίχθηκε στα Σεπόλια, στην οδό Δυρραχίου 30, όταν ένοπλος εισέβαλε σε καφενείο, πυροβόλησε στο κεφάλι θαμώνα και τον σκότωσε.

Πληροφορίες του ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μαφιόζικο χτύπημα, συγκεκριμένα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών που δρουν στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, το θύμα, που δέχθηκε οκτώ σφαίρες, ήταν 34 ετών, σεσημασμένος κακοποιός. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παππά, με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο.

Στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα είχε φυλακιστεί, ενώ είχαν σημειωθεί τρεις απόπειρες δολοφονίας του.

Είχε δεχθεί πάλι επίθεση τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πλατεία Αττικής και οι δράστες, που δεν τον πέτυχαν, είχαν αφήσει το πιστόλι σε ταξί με το οποίο διέφυγαν.

Τα λόγια της μητέρας του

 

Συγκλονίζει η μητέρα του Αριστείδη Παππά που έκλαιγε και φώναζε: «Άρη μου, σε έφαγαν οι Αλβανοί».

 

 
 

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 17:55.

sepolia__1_ 

 sepolia__2_

Μετα την ένοπλη επίθεση, ο δραστης φερεται, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, να επιβιβάστηκε σε ταξί και να εξαφανίστηκε.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεπόλια: Μαφιόζικη εκτέλεση με 8 σφαίρες σε καφενείο- Νεκρός σεσημασμένος κακοποιός"

Κορωνοϊός: Στα 907 τα νέα κρούσματα - 30 θάνατοι - 497 οι διασωληνωμένοι

Με τους πλήρως εμβολιασμένους να έχουν ξεπεράσει πλέον τα δύο εκατομμύρια και τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών να αγγίζει τα 5,5 εκατομμύρια, το τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού «χτίζεται» με γοργούς ρυθμούς. Κι αυτό αποτελεί «ασπίδα προστασίας» για τα νοσοκομεία, όπου παρατηρείται αργή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της πίεσης, καθώς και «όπλο» κατά της ανατροπής της καλής επιδημιολογικής εικόνας που δημιουργείται μέρα με την ημέρα στη χώρα.

Τα νέα στοιχεία από την εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αποκλιμάκωση στους «σκληρούς» δείκτες. Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε κάτω από 1.000 νέα κρούσματα, κάτω από 500 διασωληνωμένους, ενώ μειωμένος είναι τόσο ο αριθμός θανάτων από κορωνοϊό, όσο και νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 907, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 401.301 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.175 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.054 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 497 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.420 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 198 (ημερήσια μεταβολή -2.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213
ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά των νέων κρουσμάτων, σε σύνολο 907 νέων μολύνσεων, τα 445 εντοπίζονται στην Αττική, τα 92 στη Θεσσαλονίκη, 23 στην Αχαΐα, 23 στο Ηράκλειο Κρήτης, 24 στη Λάρισα, 21 στα Χανιά.

Αναλυτικά:

46 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

48 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

17 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

60 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

148 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

56 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

70 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

92 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

2 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρτας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

7 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

23 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε Καστοριάς

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

11 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

24 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυτιλήνης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης

6 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα Π.Ε. Φωκίδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

38 κρούσματα υπό διερεύνηση

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 907 τα νέα κρούσματα - 30 θάνατοι - 497 οι διασωληνωμένοι"

Ο ΣΕΒ «πετσοκόβει» τον Κ.Χατζηδάκη για το νέο εργασιακό ν/σ: «Εκτός ευρωπαϊκών πρακτικών»

«Πολλά προβληματικά σημεία» εντοπίζει ο ΣΕΒ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από συνδικάτα και κόμματα κυρίως για τη διάταξη που επί της ουσίας δίνει τη δυνατότητα για κατάργηση του οκταώρου στους χώρους δουλειάς.

Ο ΣΕΒ επισημαίνει κυρίως θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, το γεγονός ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν θα μπορεί να γίνεται με πρόταση της επιχείρησης (αλλά μόνο του εργαζόμενου εφόσον δεν προβλέπεται από συλλογική σύμβαση), το πλαίσιο της τηλεργασίας και τις αλλαγές για τις απολύσεις οι οποίες – κατά τον Σύνδεσμο – «θα δημιουργήσουν σοβαρά δικονομικά προβλήματα».

Ο ΣΕΒ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι το νομοσχέδιο περιέχει θετικά εκσυγχρονιστικά στοιχεία όπως η κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190 (για τη βία και παρενόχληση στους χώρους εργασίας), την Οδηγία 2019/1158 της ΕΕ για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές, κ.α.

«Ωστόσο, προσθέτει, το προτεινόμενο από το νομοσχέδιο πλαίσιο, περιλαμβάνει πολλά προβληματικά σημεία. Πολλές από τις διατάξεις του χαρακτηρίζονται από ασάφειες, έχουν νομικά και ερμηνευτικά προβλήματα και προκαλούν πρόσθετο διοικητικό βάρος που είναι ασύμβατο με τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής, το οποίο θα λειτουργήσει τόσο εις βάρος των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων».

Ο ΣΕΒ εντοπίζει την κριτική του στα εξής σημεία:

-Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, που είναι ένα μέτρο που νομοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2011, ενώ μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια ελέγχου της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, απαιτεί πολλές επιμέρους διευκρινήσεις και προσδιορισμό λεπτομερειών σχετικά με την ορθολογική εφαρμογή της, καθώς και την απαλλαγή των επιχειρήσεων από το γραφειοκρατικό και διοικητικό βάρος που προκαλεί το υφιστάμενο πλαίσιο του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, με τρόπο πάντα που διασφαλίζει τον εργαζόμενο.

-Η πρόταση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν λαμβάνει υπόψη τις ευρωπαϊκές πρακτικές, τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων και τα σύγχρονα οργανωτικά μοντέλα, αλλά και τις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων, αφού οι επιχειρήσεις δεν έχουν καν τη δυνατότητα να προτείνουν στους εργαζόμενους τους διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους, κατά τρόπο που και οι δύο πλευρές να μπορούν να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα μίας τέτοιας ρύθμισης.

-Το προτεινόμενο πλαίσιο για την τηλεργασία απέχει από τις ευρωπαϊκές πρακτικές, την πρόσφατη συμφωνία των ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων για την ψηφιοποίηση της εργασίας και δυσχεραίνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι επιχειρήσεις στερούνται το δικαίωμα της εφαρμογής συστήματος τηλεργασίας βάσει των επιχειρησιακών και οργανωτικών αλλαγών τους, με όρους προφανώς ευελιξίας και συμφιλίωσης του επαγγελματικού και ιδιωτικού χρόνου των εργαζομένων τους.

-Εισάγονται ριζικές αλλαγές στο δίκαιο της καταγγελίας της αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν σοβαρά δικονομικά προβλήματα.

«Η εργασιακή μεταρρύθμιση, καταλήγει ο Σύνδεσμος, οφείλει να συμβάλλει στη βελτίωση του εργασιακού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χωρίς, όμως, να επιφέρει πρόσθετα άμεσα και έμμεσα οικονομικά και λειτουργικά βάρη στις επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρομεσαίες, που επηρεάζουν σημαντικά τη δυνατότητά τους να παραμένουν παραγωγικές, αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές. Επίκεντρο κάθε εργασιακής μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, ώστε να ενισχύεται η δυνατότητα της οικονομίας μας να προοδεύει, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΕΒ «πετσοκόβει» τον Κ.Χατζηδάκη για το νέο εργασιακό ν/σ: «Εκτός ευρωπαϊκών πρακτικών»"

Πάτρα: Της κακομοίρας στο Καστρίτσι- Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με ξύλα και πέτρες

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο στο Κατρίτσι της Πάτρας όταν η αστυνομία έλαβε σήμα για γλέντι που ειχε στηθεί σε εξωτερικό χώρο και καταγγέλθηκε ότι έπεσαν και πυροβολισμοί στον αέρα. 

Στο σημείο έφτασε η ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αρκετά άτομα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών και κλήθηκαν και έφτασαν ενισχύσεις. 

Κάποιοι επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών και των περιπολικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν ταυτοποιηθεί τρεις άνδρες ρομά. 

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά. 

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Της κακομοίρας στο Καστρίτσι- Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με ξύλα και πέτρες"

Κορωνοϊός - Κίνα: «Ασθενής μηδέν» η 61χρονη Σου; - Βρέθηκε θετική πριν γνωστοποιηθεί η νόσος

Με κορωνοϊό διαγνώσθηκε η 61χρονη Σου μόλις τρεις εβδομάδες προτού η Κίνα παραδεχτεί δημοσίως την ύπαρξη της νόσου Covid-19, όπως αποκαλύπτει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail». Από ένα λάθος Κινέζων αξιωματούχων έρχονται στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την εξάπλωση της νόσου Covid ανά την υφήλιο.

Η 61χρονη Κινέζα που έχασε τη ζωή της από επιπλοκές της νόσου, ζούσε σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων από ένα μεγάλο ερευνητικό εργαστήριο κορωνοϊού στην πόλη Ουχάν, ενώ διέμενε κοντά σε μία σιδηροδρομική γραμμή υπερταχείας που θεωρείται ότι ήταν εστία μετάδοσης του ιού.

Όπως διευκρινίζει το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας «Daily Mail», το λάθος ενός κορυφαίου Κινέζου αξιωματούχου ήταν ότι αποκάλυψε το όνομα, τη διεύθυνση και τις λεπτομέρειες σχετικά με έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάζονταν ότι έχουν μολυνθεί με Covid-19 στην πόλη Ουχάν, τρεις εβδομάδες προτού οι αρχές του Πεκίνου ισχυριστούν ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα.

Το κινεζικό λάθος αποκαλύπτεται σε screenshot που εστάλη σε μία κινεζική ιατρική επιθεώρηση και αποκαλύπτει ότι η «ασθενής Σου» ζούσε περίπου ένα μίλι από ένα από τα βασικά ερευνητικά εργαστήρια κορωνοϊών της κινεζικής πόλης. Το σπίτι της βρισκόταν επίσης κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή υπερταχείας, που σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, έπαιξε βασικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού σε 11 εκατομμύρια κατοίκους της Ουχάν.

Από την πλευρά του ο Βρετανός βουλευτής Τομ Τάγκενχατ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι ώρα η Κίνα να ανοίξει όλα τα αρχεία της, ώστε ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για την προέλευση αυτής της πανδημίας. Δεν μπορούμε να προστατευτούμε από μελλοντικούς κινδύνους εάν δεν γίνει κατανοητό ότι όλοι πρέπει να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να μάθουμε από τυχόν λάθη».

Ο καθηγητής Χιου Τσανστσουά, καθηγητής βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Ουχάν, δήλωσε στην ιατρική επιθεώρηση «Health Times» ότι είχε καταγράψει στη εθνική βάση δεδομένων του 47.000 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. Σε αυτά περιλαμβανόταν ένας ύποπτος θάνατος ασθενούς που αρρώστησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019.  «Υπάρχουν στοιχεία για έναν ασθενή που αρρώστησε στις 29 Σεπτεμβρίου», είπε. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο ασθενής δεν είχε υποβληθεί σε τεστ νουκλεϊκού οξέος και η κλινική διάγνωση ήταν ύποπτη περίπτωση. Ο ασθενής πέθανε. Τα δεδομένα δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός περιέγραψε δύο ακόμη ύποπτα περιστατικά που αναφέρθηκαν στους γιατρούς της πόλης Ουχάν στις 14 και 21 Νοεμβρίου του 2019, καθώς και πολλά άλλα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019 - την ημερομηνία που η Κίνα έδωσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφορά για το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19.

Το άρθρο της ιατρικής επιθεώρησης «Health Times» περιελάμβανε ένα «στιγμιότυπο οθόνης» (screenshot) των δύο κρουσμάτων του Νοεμβρίου στη βάση δεδομένων του καθηγητή. Αν και τα προσωπικά στοιχεία ήταν θολά, ορισμένα ήταν ορατά, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του νοσοκομείου και της περιοχής κατοικίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ασθενής Σου υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο Rongjun στην πόλη Ουχάν και, δεδομένου του αριθμού του κτιρίου και του δρόμου, σχεδόν σίγουρα έζησε στην κοινότητα «Kaile Guiyan» στην οδό Zhuodaoquan, περίπου 600 μέτρα από το ιατρικό κέντρο όπου μεταφέρθηκε. Τόσο το νοσοκομείο όσο και η κατοικία της βρίσκονται στην περιοχή Χονγκσάν, κοντά στην οποία διεξήχθη μεγάλο μέρος της έρευνας σε διάφορα εργαστήρια για την σχέση νυχτερίδων-κορωνoϊών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Κίνα: «Ασθενής μηδέν» η 61χρονη Σου; - Βρέθηκε θετική πριν γνωστοποιηθεί η νόσος"

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Οι υποσχέσεις στους ψευδομουφτήδες και οι προκλητικές αναφορές στην «τουρκική μειονότητα»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φρόντισε να δώσει το… στίγμα της επίσκεψής του στην χώρα μας αμέσως μόλις «πάτησε» Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η πτήση που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα, δείχνοντας τις προθέσεις του.  

Δείτε την στιγμή της άφιξης Τσαβούσογλου
 
Δείτε την ανάρτησή του
Οι πρώτες του κινήσεις

Μετά την Αλεξανδρούπολη, η πολυπληθής ακολουθία του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή και το τουρκικό προξενείο της πόλης, όπου σύμφωνα με όσα αναφέρει και το Onalert.gr, ο Τσαβούσογλου είχε επαφές με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ. Οι ψευτομουφτήδες αποτελούν την προμετωπίδα των τουρκικών επιδιώξεων και σχεδιασμών στη Θράκη και οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής της Άγκυρας μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Τσαβούσογλου Τσαβούσογλου

Στα θέματα που έθεσαν οι ψευτομουφτήδες ήταν και αυτό της καθυστέρησης πληρωμών όσων βιοπορίζονται από μυστικά κονδύλια του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, για να δηλώνουν δηλαδή «καταπιεσμένοι» από τις ελληνικές Αρχές.

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας» σχολίασε στο Τwitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με Σερήφ και Μετέ.

Στάσεις… εκτός προγράμματος

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Τσαβούσογλου συνομιλούσε με τους ψευτομουφτήδες, δημοσιογράφοι και συνεργεία τουρκικών ΜΜΕ, πραγματοποιούσαν σύντομη περιήγηση στην Κομοτηνή, με υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε και δύο στάσεις εκτός προγράμματος, μιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν στον δρόμο για να δουν την αυτοκινητοπομπή του. Όπως είπε στους κατοίκους, σύμφωνα με το OPEN, η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της μειονότητας προσθέτοντας παράλληλα πως τα δικαιώματα της μειονότητας είναι ένα πανανθρώπινο ζήτημα.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών. Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θάμνα, έξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τσαβούσογλου Τσαβούσογλου

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Onalert/ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Οι υποσχέσεις στους ψευδομουφτήδες και οι προκλητικές αναφορές στην «τουρκική μειονότητα»"

Ανατροπή: Στο 20% η υποχρεωτική τηλεργασία – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test

Στο 20% και όχι στο 25% ορίζεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00.

Αρχικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως η υποχρεωτική τηλεργασία πέφτει από το 50% που είναι σήμερα στο 25%.  Ωστόσο, καθώς αποσύρονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, γίνεται προσπάθεια επαναφοράς της οικονομίας με συνέπεια να μειώνεται και το ποσοστό τηλεργασίας, ώστε να αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία τους περισσότεροι εργαζόμενοι.

Παράλληλα η ΚΥΑ η οποία είναι στο ΦΕΚ, ορίζει και τι θα ισχύσει για τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Πιο αναλυτικά, για τον δημόσιο τομέα ορίζονται τα εξής:

-Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τους κανόνες της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26390/24.4.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Επικράτειας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας» (Β’ 1686), όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.28499/7.5.2021 (Β’ 1870) και Δ1α/ΓΠ.οικ.32207/24.5.2021 (Β’ 2183) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως εκάστοτε ισχύει.

-Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

-Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

-Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.

Για τον ιδιωτικό τομέα:

-Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες

-Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

-Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

-Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται στο 20%.

-Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού [επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.]

-Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

-Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή: Στο 20% η υποχρεωτική τηλεργασία – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test"

«Έκρηξη» βίας στο Αφγανιστάν: Βλήμα όλμου έπληξε γαμήλια γιορτή - Τουλάχιστον 13 νεκροί

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο χωριστά συμβάντα στο Αφγανιστάν, στο ένα από τα οποία όλμος έπληξε γαμήλια γιορτή και στο δεύτερο εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στο πλάι σιδηροτροχιών, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Στην επαρχία Καπίσα (βορειοανατολικά), επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν όλμος έπληξε χώρο όπου διεξαγόταν γαμήλια γιορτή, στην περιφέρεια Ταγκάμπ, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εχθροπραξίες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες των Ταλιμπάν στη –διεκδικούμενη– περιοχή. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για το τραγικό επεισόδιο.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "«Έκρηξη» βίας στο Αφγανιστάν: Βλήμα όλμου έπληξε γαμήλια γιορτή - Τουλάχιστον 13 νεκροί"

Νέα «πυρά» του αρχιμαφιόζου Πεκέρ για τον Ερντογάν: Μαζί στέλναμε όπλα και drones στη Συρία

Νέα εμφάνιση μέσω βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram έκανε ο γνωστός πλέον αρχιμαφιόζος στην Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος αυτή την φορά έστρεψε τα βέλη του κατά του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ο ίδιος λέει είχε συνεργασία στο παρελθόν με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να στέλνει όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία. «Και δικές μου νταλίκες με όπλα κατέληγαν στην Αλ- Νούσρα» δηλώνει αναφερόμενος στην οργάνωση, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ, σχετίζεται άμεσα με την Αλ- Κάιντα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Αλ- Νούσρα δημιουργούσε βίντεο στα οποία ευχαριστούσε τόσο τον ίδιο όσο και την Τουρκία για τα όπλα που τους προμήθευαν.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα «πυρά» του αρχιμαφιόζου Πεκέρ για τον Ερντογάν: Μαζί στέλναμε όπλα και drones στη Συρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news