facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Οδύσσεια για τουρίστα που έπαθε έμφραγμα στην Πάργα – Ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας και ένας 80χρονος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Την Οδύσσεια του συζύγου της ο οποίος υπέστη έμφραγμα κατά την διάρκεια των διακοπών του στην Πάργα, καταγγέλλει η γυναίκα του.

Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό που αναδεικνύει τις παθογένειες του δημόσιου συστήματος υγείας στην παραθαλάσσια ζώνη της Ηπείρου.

Το συμβάν σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, όταν το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό.

«Από θαύμα ζει ο σύζυγός μου» ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμα που έστειλε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί». Η γυναίκα, δέχθηκε την προσφορά ενός 80χρονου να μεταφέρει τον σύζυγό της στο Νοσοκομείο Φιλιατών και την επόμενη ημέρα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου και του τοποθετήθηκε στεντ.

«Όταν χάνεται χρόνος για την μεταφορά ενός ασθενή, χάνονται και ανθρώπινες ζωές» συμπλήρωσε η γυναίκα.

Τα Κέντρα Υγείας άπτονται της αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ και όσο θα ισχύουν οι εναλλάξ εφημερίες, όπως στο Κέντρο Υγείας Πάργας, θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές πέρα βεβαίως την τεράστια δυσφήμιση σε ένα από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Ηπείρου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδύσσεια για τουρίστα που έπαθε έμφραγμα στην Πάργα – Ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας και ένας 80χρονος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Φιλιατών"

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΡΟΜΑ έσπασαν αυτοκίνητα και χτύπησαν τον φύλακα στο νοσοκομείο

Χθες το βράδυ, για άλλη μια φορά, ΡΟΜΑ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα. Τους αντιλήφθηκε ο φύλακας και στην προσπάθεια του να τους αποτρέψει οι ΡΟΜΑ τον χτύπησαν.

Στην συνέχεια έσπασαν και άλλο αυτοκίνητο έξω από το νοσοκομείο και τράπηκαν σε φυγή.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά κλοπών από τους ΡΟΜΑ συνεχίζονται καθημερινά σε όλη την πόλη και σε οικίες. Τα αυτοκίνητα τα καταστρέφουν με σκοπό να κλέψουν ηχοσυστήματα και ότι άλλο πολύτιμο βρούν.

onairnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΡΟΜΑ έσπασαν αυτοκίνητα και χτύπησαν τον φύλακα στο νοσοκομείο"

Δανία: Παρατείνονται οι έλεγχοι στα σύνορα λόγω των περιστατικών βεβήλωσης του Κορανίου

Τους ενισχυμένους ελέγχους στα σύνορα θα παρατείνει η Δανία, τους οποίους είχε επιβάλει ύστερα από τα περιστατικά με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα και στη γειτονική Σουηδία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική αστυνομία.

«Λόγω της εξέλιξης της υφιστάμενης απειλής, η αστυνομία θα διατηρήσει την προσωρινή εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα», αναφέρει η αστυνομία σε δελτίο Τύπου, μετά τις συστάσεις της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας (PET).

Είναι η δεύτερη φορά μετά την υιοθέτηση των μέτρων στις 3 Αυγούστου που οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επαναλαμβάνονται.

Με τα μέτρα αυτά, η Δανία ακολούθησε το παράδειγμα της Σουηδίας, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες έπειτα από περιστατικά βεβήλωσης αντιτύπων του Κορανίου στα εδάφη τους, τα οποία, παρότι δεν σταμάτησαν από τότε, δεν προκάλεσαν νέες μεγάλες αντιδράσεις.

«Η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα είναι ένα μέτρο ασφαλείας για να εμποδιστεί η είσοδος ανθρώπων που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας», εξήγησε η αστυνομία της Δανίας.

Οι έλεγχοι αυτοί που πραγματοποιούνται τυχαία στα σύνορα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ έως τις 22 Αυγούστου 2023.

Στις δύο σκανδιναβικές χώρες, οι αρχές σεβόμενες την ελευθερία της έκφρασης, εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την οργάνωση διαδηλώσεων που προβλέπουν το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου.

Οι κυβερνήσεις στην Κοπεγχάγη και στη Στοκχόλμη εξετάζουν σε ποιόν βαθμό τέτοιες ισλαμοφοβικές ενέργειες μπορούν να απαγορευθούν από τον νόμο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το τζιχαντιστικό δίκτυο της Αλ-Κάιντα κάλεσε για επιθέσεις σε απάντηση στα περιστατικά με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου, τις οποίες ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χούμελγκααρντ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.

ΑΜΠΕ, AFP, dpa/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δανία: Παρατείνονται οι έλεγχοι στα σύνορα λόγω των περιστατικών βεβήλωσης του Κορανίου"

Λέσβος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 11 μετανάστες

Στη Λέσβο περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε σήμερα (16.8.2023) το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιά ημιβυθισμένο φουσκωτό σκάφος με 11 μετανάστες τους οποίους διέσωσε.

Οι μετανάστες, οι οποίοι ήταν 10 άνδρες και 1 γυναίκα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Λέσβου, Μυτιλήνης.

Όλοι τους ήταν καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ «Μαυροβούνι» Λέσβου.

Το σκάφος των μεταναστών βρισκόταν μια ανάσα από τη βύθιση.

Μάλιστα, αντικείμενα που υπήρχαν σε αυτό, ήδη είχαν αρχίσει να πλέουν στα νερά, όπως φαίνεται και στο βίντεο από την διάσωση των μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή Αγριελιά που έδωσε το Λιμενικό στη δημοσιότητα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέσβος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 11 μετανάστες "

Τι απαντά ο υπεύθυνος του beach bar στη Χαλκιδική για την καταγγελία μητέρας ότι δεν την άφησαν να ταΐσει το παιδί της (AUDIO)

Μητέρα κατήγγειλε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής δεν τις επέτρεψαν να ταΐσει το παιδί της με φαγητό που έφερε η ίδια από το σπίτι.

Η καταγγέλλουσα, η οποία κάνει διακοπές στη Χαλκιδική, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και περιέγραψε τι συνέβη στις 14 Αυγούστου 2023 στο γνωστό beach bar.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ίδια, ο σύζυγος της και το 2χρονο παιδί τους παραθέριζαν στην περιοχή της Βουρβουρούς με ένα ακόμα ζευγάρι και το ενός έτους παιδί τους.

Όταν έφτασαν στο beach bar, είχαν μαζί τους ένα μικρό ψυγείο με τα φρούτα των παιδιών για το οποίο κανείς δεν τους έκανε παρατήρηση.

Αφού έκατσαν στις ξαπλώστρες, μεταξύ άλλων παρήγγειλαν και ένα Burger το οποίο όμως δεν τους άρεσε, το επέστρεψαν πίσω και τους επιστράφηκαν τα χρήματα.

«Επειδή το Burger ήταν μπαγιάτικο δεν ήθελα να παραγγείλω κάτι για το παιδί. Είχαμε φτιάξει μακαρόνια στο σπίτι και πήγαμε και φέραμε το φαγητό του για να φάει. Ήταν μέσα σε ένα αλουμινένιο σκεύος λίγο μεγάλο γιατί δεν βρήκαμε κάτι άλλο. Εγώ στο παιδί μου δεν ήθελα να δώσω burger, αλλά το φαγητό που εγώ έχω φτιάξει. Δεν ξέρει αν το παιδί μου έχει αλλεργίες ή κάτι άλλο. Εκείνη την στιγμή έρχεται ένας υπεύθυνος του καταστήματος και μας λέει ότι αυτό που κάνουμε απαγορεύεται και να πάμε να το ταΐσουμε στο αυτοκίνητο».

«Για τα παιδιά επιτρέπουμε τα πάντα» ισχυρίστηκε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος του Lagonisi beach bar, όπου συνέβη το περιστατικό, Γιώργος Τσερκέζης.

«Η κυρία έφερε φαγητό μαζί της το οποίο ήταν παστίτσιο. Εμείς για τα παιδιά επιτρέπουμε όλα τα φαγητά και μάλιστα τα φυλάσσουμε και στο ψυγείο για να μην χαλάσουν. Η κυρία έβγαλε το φαγητό και αντί να ταΐσει το παιδί της, τάιζε την ίδια και τον άντρα της. Υποχρέωση του σερβιτόρου ήταν να ενημερώσει την κυρία ότι ήταν σε οργανωμένη παραλία και δεν επιτρέπουμε φαγητά για τους πελάτες. Για τα παιδιά επιτρέπουμε τα πάντα».

Ακούστε την καταγγελία της μητέρας και την απάντηση του υπευθύνου του beach bar στο απόσπασμα της εκπομπής στο παραπάνω ηχητικό.

rthess

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι απαντά ο υπεύθυνος του beach bar στη Χαλκιδική για την καταγγελία μητέρας ότι δεν την άφησαν να ταΐσει το παιδί της (AUDIO)"

Ανατιμήσεις «φωτιά»: Ακριβότερη η Ελλάδα, παρά τον χαμηλό κατώτατο μισθό συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής να «ροκανίζουν» το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, το οικονομικό επιτελείο αναζητά πρόσθετους πόρους για την επέκταση του Market Pass έως το τέλος του έτους. Οι έρευνες τιμών δείχνουν ότι σε αρκετά προϊόντα η Ελλάδα είναι ακριβότερη απο άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αν και ο κατώτατος μισθός εκεί είναι μεγαλύτερος.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί σε όλα τα νοικοκυριά της Ευρώπης, η «ξέφρενη» πορεία των τιμών σε βασικά είδη διατροφής, με τις ανατιμήσεις να «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό σε όλες τις μεγάλες χώρες. Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός των τροφίμων «άγγιξε» το 12,3% τον Ιούλιο, στην Ισπανία το 10,8%, στην Ιταλία και τη Γερμανία το 10,9%, στη Γαλλία το 12,7% και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 14,8%.

Ποιο το κόστος βασικών ειδών διατροφής ανά χώρα

Από την επεξεργασία τιμών της Numbeo, της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων στον κόσμο για το κόστος ζωής, προκύπτει ότι για ένα μέσο καλάθι που περιλαμβάνει 14 βασικά είδη διατροφής οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να διαθέσουν 47,17 ευρώ, οι Ισπανοί 45,27 ευρώ, οι Βρετανοί 42,95 ευρώ, οι Γερμανοί 55,48 ευρώ, οι Ιταλοί 58,41 ευρώ και οι Γάλλοι 69,62 ευρώ.

Σε μερικά τρόφιμα, όπως το γάλα και τα αυγά, η Ελλάδα καταγράφει τις υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις άλλες χώρες, ενώ αντίθετα είναι η φθηνότερη σε φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, το γάλα πωλείται στα 1,41 ευρώ το λίτρο, όταν στην Ισπανία η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 92 λεπτά. Ακριβότερα κατά 58% είναι και τα αυγά, τα οποία κοστίζουν 3,66 ευρώ έναντι 2,32 ευρώ στην Ισπανία.

Η πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά λόγω των συνεχών ανατιμήσεων εξαρτάται και από τις αμοιβές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται στα 910 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δώρων στον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που οι κατώτατες αποδοχές στην Ισπανία είναι 1.260 ευρώ, στη Γαλλία 1.747, ενώ στη Γερμανία βρίσκονται μια ανάσα από τα 2.000 ευρώ.

Νέες ανατιμήσεις έρχονται από Σεπτέμβριο

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα αναμένεται να συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο εντείνοντας την ανησυχία για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατιμήσεις «φωτιά»: Ακριβότερη η Ελλάδα, παρά τον χαμηλό κατώτατο μισθό συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες"

Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός ζεσταίνει και πάλι καθώς η θερμοκρασία αύριο Πέμπτη 17 Αυγούστου θα φτάσει ακόμη και τους 37 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι"

Ανάρτηση Μπελέρη από τη φυλακή: Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα

Συνέχεια στην ευθεία αντιπαράθεση με τον Αλβανό πρωθυπουργό δίνει μέσα απ’ τη φυλακή ο Φρέντης Μπελέρης. Αφορμή η μακροσκελής ανάρτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος υπονόησε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του. Ο Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο, έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα. «Κι αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής» τονίζει και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μπελέρης επισημαίνει: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας δίνει ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συνέβη από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση της Αλβανίας από την Κοινωνία των Εθνών.

« Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα», τονίζει στη συνέχεια αναφερόμενος στη Χειμάρρα..
Ο «καλός» Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας, αναφέρει και υπενθυμίζει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια «προσωπικό του εχθρό» και με πρόσβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με αδαή σιτηρά, αποβράσματα, σκουπίδια και άλλες παρόμοιες κατάρες. Σίγουρα θα είναι συνώνυμο γιατί ο “καλός” Edi Rama γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

“Ο καλός” Edi Rama ενοχλήθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Χειμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου.Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι παρεξήγησε. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Κλείνοντας, λέει ο «καλός» Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Στην πλευρά του Φρέντη Μπελέρη αναμένουν την επόμενη κίνηση του Ράμα, με πιθανότερο σενάριο την κήρυξή του ως έκπτωτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε αναφερθεί στον Μπελέρη ως υπόδικο που θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος έως το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, ενώ εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος απ’ τη μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα.
 
«Η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάρτηση Μπελέρη από τη φυλακή: Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα"

Μαρούσι: Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι για ληστείες σε βάρος συνομιλήκων τους – Απείλησαν και με μαχαίρι

Στο Μαρούσι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας (14.8.2023) από αστυνομικούς Ομάδα ΔΙΑΣ δυο ανήλικοι, 15 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστείες και απόπειρα ληστείας σε βάρος συνομιλήκων τους, ενώ στη μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις έβγαλαν και μαχαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι πλησίασαν δυο ανηλίκους στο Μαρούσι, εκ των οποίων ο ένας αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους και τράπηκε σε φυγή. Ο άλλος έμεινε στη σημείο και οι νεαροί δράστες με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το τσαντάκι του. Το θύμα όμως, προέβαλλε αντίσταση και κατάφερε να τους ξεφύγει.

Κατά την προσπάθεια του δεύτερου ανήλικου να διαφύγει οι κατηγορούμενοι, τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Λίγο αργότερα οι κατηγορούμενοι μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους προσέγγισαν στο Μαρούσι μια παρέα ανηλίκων, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και με χρήση σωματικής βίας και απειλές απέσπασαν το τσαντάκι του ενός.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρούσι: Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι για ληστείες σε βάρος συνομιλήκων τους – Απείλησαν και με μαχαίρι"

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του βορρά που φλέγονται – Με αεροπλάνα η απομάκρυνση του κόσμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται απομονωμένες κοινότητες του καναδικού βορρά που απειλείται από τις καταστροφικές πυρκαγιές που δεν λένε εδώ και μήνες να κοπάσουν. Σχεδόν 168.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στον Καναδά αφότου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές που καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ. Στα Βορειοδυτικά Εδάφη, που καταμετρούν περισσότερες από 230 ενεργές πυρκαγιές, περίπου το 15% του πληθυσμού έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής, με στρατιωτικά αεροπλάνα δηλ. περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Με εκατοντάδες χιλιόμετρα να χωρίζουν το ένα από το άλλοι, τα χωριά αυτά είναι «ιδιαίτερα δύσκολο» να εκκενωθούν διά ξηράς, εξηγεί ο Μάικ Γουέστγουικ, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως ένα απόσπασμα 120 στρατιωτών αναπτύχθηκε την Τρίτη προκειμένου να διευκολύνει τις αεροπορικές εκκενώσεις. O υπουργός Εθνικής Άμυνας του Καναδά Μπιλ Μπλερ δήλωσε ότι η αεροπορία θα βοηθήσει με τις προσπάθειες πυρόσβεσης, στις αεροπορικές μεταφορές, στον σχεδιασμό, συντονισμό και στην επιμελητεία της εκκένωσης των πυθόπληκτων περιοχών.

Λιώνουν τα ελαστικά τους δρόμους από τη θερμοκρασία

Κάτοικος μιας κοινότητας περίπου 2.250 ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται τώρα υπό εντολή εκκένωσης, ο Τζόρνταν Έβοϊ, 28 ετών, ήλπιζε να εγκαταλείψει την κατοικία του με αυτοκίνητο για να καταφύγει στη γειτονική περιφέρεια Αλμπέρτα, όμως μια σημαντική δασική πυρκαγιά τον ανάγκασε τη Δευτέρα να αλλάξει γνώμη και να διαφύγει με στρατιωτικό αεροπλάνο.

«Δεν μπορούσα να δω τίποτα μπροστά μου (…) Δεν υπήρχε πλέον δίκτυο, άρα κανένας τρόπος να ξέρω πού βρισκόμουν, ήταν ακόμη περισσότερο αγωνιώδες», λέει στο AFP.

Ο Έβοϊ φοβόταν πως τα ελαστικά του φορτηγού του θα «έλιωναν» από τη ζέστη. «Ο αυτοκινητόδρομος είχε καταβροχθιστεί από τις φλόγες, ήταν η πιο τρομακτική στιγμή στη ζωή μου», είπε ακόμη.

Μετά την περιφερειακή πρωτεύουσα Γελοουνάιφ το βράδυ της Δευτέρας, η οποία απειλείτο από πυρκαγιά που έφθασε 20 χιλιόμετρα από την είσοδο της πόλης, ήταν η σειρά των αρχών των Βορειοδυτικών Εδαφών (TNO) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τρίτης (πρώτες ώρες της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας).

«Η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία και οι ανάγκες επί του εδάφους αλλάζουν γρήγορα», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του βορρά που φλέγονται – Με αεροπλάνα η απομάκρυνση του κόσμου
Σε ύψη ρεκόρ η θερμοκρασία στη Βρετανική Κολομνία που επλήγη και αυτή από δασικές πυρκαγιές τον Ιούλιο. (AP Photo/Noah Berger)

«Είμαστε σε κατάσταση κρίσης και η κυβέρνησή μας χρησιμοποιεί όλα τα μέσα [που έχει] στη διάθεσή της», δήλωσε η περιφερειακή υπουργός Περιβάλλοντος Σέιν Τόμσον, υπογραμμίζοντας πως αυτό επιτρέπει στην τοπική κυβέρνηση να «έχει πρόσβαση σε πόρους και να τους αναπτύξει».

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν σκέπτομαι τους ανθρώπους στα TNO που αγωνίζονται με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές», δήλωσε από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στο δίκτυο X (πρώην Twitter).

Η γειτονική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, η οποία έχει επίσης πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές, κατέγραψε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, για πρώτη φορά φέτος στον Καναδά, δήλωσε την Τρίτη στο AFP το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην πόλη Λίτον ο υδράργυρος έφθασε τη Δευτέρα τους 41,4 βαθμούς Κελσίου, δύο χρόνια αφότου οι πυρκαγιές έσπειραν τον όλεθρο έπειτα από έναν πρωτόγνωρο “θόλο ζέστης” με 49,6 βαθμούς Κελσίου, ιστορικό ρεκόρ για τον Καναδά.

Ο Καναδάς, που λόγω της γεωγραφικής του θέσης, θερμαίνεται πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα η ένταση και η συχνότητα των οποίων αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής υπερθέρμανσης.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του βορρά που φλέγονται – Με αεροπλάνα η απομάκρυνση του κόσμου"

Καταγγελία-σοκ 19χρονης στην Ίο: «Με βίαζε για σχεδόν μιάμιση ώρα»

Θύμα βιασμού έπεσε σύμφωνα με την καταγγελία της στο Αστυνομικό Τμήμα Ιητών μια 19χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία, η οποία βρίσκεται στο νησί της Ίου για διακοπές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής Βρετανίδας, ένας άγνωστος άνδρας την προσέγγισε, ενώ αυτή βρισκόταν μόνη της σε παραλία της περιοχής Μυλοπότα και τη βίαζε για σχεδόν μιάμιση ώρα. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου μεταξύ 21:00 και 22:30, με τον άγνωστο δράστη στη συνέχεια να εξαφανίζεται και την 19χρονη να αναφέρει το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Ίου, επιχειρώντας να ταυτοποιήσουν και να σεντοπίσουν τον δράστη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία-σοκ 19χρονης στην Ίο: «Με βίαζε για σχεδόν μιάμιση ώρα»"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών - Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων, αν χρειαστεί θα κλείσουν

Το κλείσιμο για όλες τις λέσχες οπαδών ανά την Ελλάδα καθώς κάθε ομάδα θα έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο οπαδών με έδρα την ΠΑΕ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τους χούλιγκαν κάνοντας λόγο για «καρκίνο του ποδοσφαίρου» δεσμευόμενος, με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι για να μην συμβεί ξανα κάτι τόσο φοβερό»

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο protothema.gr ότι η συζήτηση που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τις τέσσερις ΠΑΕ ήταν «ειλικρινής και εποικοδομητική» τονίζοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ενώπιον του προέδρου της UEFA». Παράλληλα υπενθύμιζαν ότι με τις αναφορές Μητσοτάκη στο κλείσιμο των λεσχών και τη χρήση των καμερών, οι ΠΑΕ τίθενται προ των ευθυνών τους καθώς τα μέτρα αυτά προβλέπονται από τον νόμο Αυγενάκη που συντάχθηκε μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, τέλος, ότι οι αστυνομικοι έλεγχοι στις θύρες οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν προβλήματα «θα είναι δειγματοληπτικοί».

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Τσέφεριν



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας την οδύνη του «για τον χαμό ενός ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας».

Όπως είπε ο χουλιγκανισμός είναι «μάστιγα που δηλητηριάζει τις κοινωνίες, όπως είδαμε ακόμα και τις σχέσεις κρατών». «Μιλάμε για εγκληματικες συμμορίες που με πρόσχημα το ποδόσφαιρο δίνουν ραντεβού θανάτου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Έχει κανόνες. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα ούτε η δικαιοσύνη δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα κι αν αυτή είναι επίσημη» απαντώντας έτσι σε όσα έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Κροατίας.

Αφού σημείωσε ότι «δυστυχώς η στάση των ομάδων και του Τύπου δεν προωθεί αρκετές φορές μια κουλτούρα σεβασμού» στη συνέχεια τόνισε ότι «απαιτείται κινητοποίηση όλων. Γι αυτό υπήρξε μια ευρεία συνάντηση που ήταν παραγωγική».

«Η πολιτεία επανεξετάζει το πλέγμα των μέτρων της κατά της αθλητικής βίας. Εντοπίστηκαν κενά που θα καλυφθούν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «ωστόσο δεν θα πετύχουμε τον στόχο χωρίς τη συμμετοχή των ομάδων και των ιδιοκτητών τους. Έχουν και αυτοί χρέος να ενεργοποιήσουν κάμερες μέσα στο γήπεδο».

Ειδικά για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «οι ένοχοι για όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» στέλνοντας, επίσης, το μήνυμα ότι «φαινόμενα αδράνειας δεν θα γίνουν ανεκτά».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν σύνδεσμο που θα έχει έδρα την ΠΑΕ. Παράλληλα η ΕΛΑΣ θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων στις θύρες που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Η ευθύνη μεταπίπτει από τις ασφάλειες των γηπέδων στην ΕΛΑΣ και σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ».

Προειδοποίησε, δε, ότι «υπάρχουν στη φαρέτρα και άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των θυρών» εκφράζοντας την ελπίδα «να μην υποχρεωθούμε σε ενεργοποίηση του ύστατου μέτρου του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Μιλώντας γενικότερα για το φαινόμενο της αθλητικής βίας σημείωσε ότι «υποτίθεται ότι είναι μια βια που γίνεται συχνά άλλοθι του ποινικού υποκόσμου και του περιθωρίου ενώ ορισμένες φορές αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά». Όπως τόνισε «το θέμα αντιμετωπίζεται με πρόληψη και καταστολή» υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να επαναληφθεί η επιχειρησιακή αστοχία» όπως στην δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι παιδιά της γειτονιάς. Δεν είναι εχθροί επειδή φοράνε άλλη φανέλα» κατέληξε ο πρωθυπουργός ο οποίος έκλεισε τις δηλώσεις του με τη φράση: «Δεσμευόμαστε ότι τους στόχους που θέσαμε θα τους πετύχουμε».

Πρόεδρος UEFA: «Καρκίνος» ο χουλιγκανισμός

«Καρκίνο» χαρακτήρισε από την πλευρά του την οπαδική βία ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος έκανε πρώτος δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου
«Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω αυτών των φοβερών που συνέβησαν, λόγω της παράλογης βίας γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ασκήσουν βία. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεφέριν κάνοντας αναφορά στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό, όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά και από την κοινωνία. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μετά τα γεγονότα, κάναμε την αυτοκριτική μας και είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμα περισσότερα» κατέληξε.

Η συνάητηση Μητσοτάκη-Τσέφεριν

Μητσοτάκης και Τσέφεριν είχαν τετ α τετ περίπου μισής ώρας νωρίτερα το πρωί στο οποίο - on camera - συζήτησαν για τον τελικό του Super Cup που διεξάγεται σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου όπου έδωσαν το «παρών» ο Ευάγγελος Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος για τον ΠΑΟ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ΑΕΚ και ο Αρτούρ Νταβιντιάν για τον ΠΑΟΚ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών - Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων, αν χρειαστεί θα κλείσουν"

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα σουτζουκάκια με σαλμονέλα

Στην άμεση ανάκληση συσκευασιών με σουτζουκάκια προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς ύστερα από έλεγχο εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, εντόπισε τη σαλμονέλα στα σουτζουκάκια μετά από δειγματοληψία. 

Η δειγματοληψία έγινε σε κατεψυγμένα παρασκευασμάτα κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «Κτήμα Αλιστράτης».

Από τις αναλύσεις στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp..

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

 

newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα σουτζουκάκια με σαλμονέλα"

Χαλκιδική: Καταγγελία ότι γνωστό beach bar απαγόρευσε σε γονείς να ταΐσουν το παιδί τους

Μία ακόμη καταγγελία για γνωστό beach bar στη Χαλκιδική έγινε γνωστή χθες, σύμφωνα με την οποία το κατάστημα απαγόρευσε σε γονείς να ταΐσουν το παιδί τους με φαγητό εκτός του καταστήματος.

Η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει πως, ενώ είχαν πληρώσει για τις ξαπλώστρες και είχαν παραγγείλει από το μενού του καταστήματος, στη συνέχεια έβγαλαν φαγητό από το ψυγειάκι τους για να ταΐσουν το παιδί τους.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα, εργαζόμενοι του beach bar την πλησίασαν και της είπαν πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, υποδεικνύοντας στους γονείς να πάνε στο αυτοκίνητό τους και να ταΐσουν εκεί το παιδί.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Ένα ολόκληρο beach bar έχει καταλάβει και οικειοποιηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ την παραλία με πινακίδες παντού όπου σου απαγορεύουν να περάσεις αν δεν κάτσεις στο beach bar και στις ξαπλώστρες τους.

Με 2 μωρά και να γίνεται χαμός παντού, έχοντας ξεχάσει την δική μας ομπρελίτσα, αναγκαζόμαστε να κάτσουμε. Ξαπλώστρες 10 ευρώ το άτομο.

Φαγητό εδώ μπαγιάτικο και ελεεινό. Βγάζουμε από το ψυγειάκι μας να ταΐσουμε το παιδάκι μας, φαγητό που έχουμε φέρει ειδικά για αυτήν και έρχονται και μας κάνουν φασαρία λέγοντάς μας το ανήκουστο να πάμε στο αμάξι να την ταΐσουμε, γιατί απαγορεύεται!!!Αφού στο μεταξύ έχουμε πληρώσει, έχουμε παραγγείλει μπαγιάτικα πράγματα από αυτούς με εξωφρενικές τιμές!

Τί ρατσισμός απέναντι και στις οικογένειες!!

Δηλαδή απαγορεύεται να κάτσεις ελεύθερα στην παραλία, πράγμα ήδη παράνομο, απαγορεύεται και να φέρεις το οτιδήποτε για να φάει το παιδί σου.

Πρέπει να δώσεις λεφτά για τα μπαγιάτικα burgers τους.

Μας προκάλεσαν να καλέσουμε την τουριστική αστυνομία γιατί είναι αυτοί οι σωστοί και μας είπαν πως μας έκαναν και χάρη που μας άφησαν με το ψυγειάκι να μπούμε.

Ξαναλέω, αφού ήδη τους είχαμε χρυσοπληρώσει.

Τραγικό. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε κανένα μέρος.

Κοινοποιήστε ελεύθερα.

Αν θέλουμε κάτι να αλλάξει ας αρχίσουμε να μιλάμε και να καταγγέλλουμε τα αίσχη που βλέπουμε…

Πολύ κριμα για αυτό το κατά τα άλλα πανέμορφο μέρος που το ρημάξανε».

face

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Καταγγελία ότι γνωστό beach bar απαγόρευσε σε γονείς να ταΐσουν το παιδί τους"

Γερμανίδα κατήγγειλε βιασμό στην Κω – Αφέθηκε ελεύθερος ένας Τυνήσιος

Ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 19χρονης Γερμανίδας άσκησε η Εισαγγελέας της Κω εις βάρος ενός 39χρονου Τυνήσιου, που αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διαχώρισε τη δικογραφία μετά από καταγγελία της ίδιας αλλοδαπής για βιασμό της από 3 άλλους άνδρες και διενεργείται σχετική προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας.

Πιο συγκεκριμένα την 14η Αυγούστου 2023 και ώρα 03.10 η 19χρονη κατήγγειλε τον 39χρονο Τυνήσιο προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της  καθώς και σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για βιασμό, πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα την 13η Αυγούστου 2023 και περί ώραν 23:30 στο Μαστιχάρι.

Ειδικότερα, ο 39χρονος δράστης, φέρεται να προέβη σε πράξεις γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της, εντός του αυτοκινήτου του, θωπεύοντας την σε σημεία του αριστερού της ποδιού, του μηρού και στα γεννητικά της όργανα, παρά τη θέληση της.

Εν συνεχεία, φέρεται να την μετέφερε σε δωμάτιο εντός ξενοδοχείου, την ονομασία του οποίου δεν θυμόταν να δηλώσει, οπού βρίσκονταν 3 άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι αφού της πρόσφεραν ένα ποτό κι αυτή έχασε τις αισθήσεις της, ήλθαν σε επαφή μαζί της.

Κατόπιν, αξιοποίησης πληροφοριών, ο 39χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη,  αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την φερόμενη ως θύμα ως δράστης και συνελήφθη.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανίδα κατήγγειλε βιασμό στην Κω – Αφέθηκε ελεύθερος ένας Τυνήσιος "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news