facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Καρδίτσα: Πέθανε ο βαρκάρης που είχε σώσει 15 ανθρώπους στην κακοκαιρία Daniel

Ο άνθρωπος σύμβολο για τις διασώσεις κατά την περσινή κακοκαιρία στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας δεν είναι πλέον στη ζωή.

Πρόκειται για τον 81χρονο Κώστα Τασιόπουλο που στην κακοκαιρία "Daniel" διέσωσε με τη βάρκα του τουλάχιστον 15 άτομα μεταφέροντάς τους σε πιο ασφαλή σημεία μέχρι να αναλάβουν δράση οι διασώστες. Σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος τόσο τους συγγενείς όσο και τους συγχωριανούς του.

Η φιγούρα του με τα άσπρα μαλλιά, το περίεργο σιδερένιο βαρκάκι και το μεγάλο κουπί να κινείται μέσα στην πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση αποτυπώθηκε στις εικόνες που μετέδιδαν τα ενημερωτικά μέσα μέσα από τα κινητά των συγχωριανών των που βρισκόταν ανεβασμένοι πάνω στις στέγες περιμένοντας βοήθεια.

Ο ίδιος όπως δήλωνε έζησε τέσσερις πλημμύρες αντίστοιχες στην περιοχή με τον Daniel να ήταν η χειρότερη και για το λόγο αυτό ήταν πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.

Σε δήλωσή του στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πέτρος Κοντογιάννης ανέφερε:

Φτωχότερη η κοινωνία μας σημερα, έφυγε μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του χωριού μας.  Ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ηλικία 81 ετών, με ατομικό αγώνα, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, σθένος και με την αυτοθυσία του κατάφερε να σώσει αρκετές ανθρώπινες ζωές.

Ο Κώστας Τασιόπουλος διέπονταν από ταπεινότητα, εντιμότητα, καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στις πιο δύσκολες στιγμές σκόρπισε σε όλους μας απλόχερα το κουράγιο, την δύναμη και την ελπίδα για να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Για εμένα και τους συγχωριανούς μου είναι και θα είναι το ηρωικό μας πρότυπο.

Καλό σου ταξίδι στον παράδεισο Ήρωα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » " Καρδίτσα: Πέθανε ο βαρκάρης που είχε σώσει 15 ανθρώπους στην κακοκαιρία Daniel "

Καταγγελία – Δήμος Κορυδαλλού: Το δημόσιο στέλνει αγωγές σε ιδιοκτήτες σπιτιών

Ακίνητα που ανήκουν σε δημότες του Κορυδαλλού και βρίσκονται στην περιοχή του άνω Κορυδαλλού, διεκδικεί το δημόσιο, στέλνοντας μάλιστα και αγωγές στους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν ότι το σπίτι τους είναι…σπίτι τους, την ώρα μάλιστα που πληρώνουν κανονικά δημοτικά τέλη.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 19/9, με πρωτοβουλία της παράταξης Σύγχρονος, Ανθρώπινος Κορυδαλλός Ξανά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 19/9/24, όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησε τη συζήτηση το θέμα που έφερε με ερώτηση ο συνδυασμός μας, σχετικά με τις αγωγές που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες κατοικιών , στην περιοχή του άνω Κορυδαλλού.

Αγωγές που το ίδιο το κράτος στέλνει, με πλήρη νομοθετική σύγχυση και με ξεκάθαρο γνώμονα τις οικονομικές απολαβές. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κυβερνών κόμμα, πράττει κατά αυτό το τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι δημότες μας και όλοι όσοι είναι ιδιοκτήτες στην περιοχή που αναφέρονται οι αγωγές, θα κληθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα! Να αποδείξουν τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ πληρώνουν λογαριασμούς (αρα και δημοτικά τέλη), είναι καταχωρημένοι στην πολεοδομία, έχουν συμβόλαια από μεταβιβάσεις κλπ., και η πλειοψηφία είχε εισαχθεί στο νόμο Τρίτση. Να αποδείξουν με λίγα λόγια, ότι το σπίτι τους, ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!

Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά, η δημοτική αρχή υποσχόταν ένταξη στο σχέδιο πόλης και το αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση να προσπαθεί να «πετάξει» στο δρόμο τους κατοίκους από τις ιδιοκτησίες τους.

Με παρέμβαση του επικεφαλής μας, κ. Στέφανου Χρήστου, που στη θητεία του ως δήμαρχος Κορυδαλλού είχε αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο φαινόμενο, δώσαμε τις προτάσεις μας για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος και τα σημεία που νομικά θα πρέπει να βασιστούμε προς όφελος των ιδιοκτητών, στη δίκη που θα ακολουθήσει.

Δήμος και βουλευτές, πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση γιατί υπάρχει νομικό υπόβαθρο που δικαιώνει τους ιδιοκτήτες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία – Δήμος Κορυδαλλού: Το δημόσιο στέλνει αγωγές σε ιδιοκτήτες σπιτιών"

Καιρός αύριο: Φεύγουν οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τις όποιες βροχές να περιορίζονται σε λίγες περιοχές και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Ήδη ο καιρός θα παρουσιάσει από αύριο, Κυριακή (22.09.24) βελτίωση και μόνο στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς στην Εύβοια θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), γενικά βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην Εύβοια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο Ιόνιο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα βόρεια ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο Ιόνιο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ο  καιρός την Τετάρτη

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι ορατότητες θα είναι τοπικά περιορισμένες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Φεύγουν οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία"

Εντοπίστηκε μεγάλη χασισοφυτεία στην Μαγνησία – Αγροσυνδικαλιστης επικεφαλής του κυκλώματος

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινό δασικό όγκο σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε ορεινό δασικό όγκο πλησίον του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Ταράτσα -Αετοφωλιά, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ. και Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 21 χρονών, καθώς και δύο Αλβανούς, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών. Μάλιστα, ο 35χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος είχε πρωτοστατήσει στα κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών και ήταν επικεφαλής της ομάδας που είχε κατέβει από την Μαγνησία τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και με τη χρήση φυσικών μεθόδων και τεχνικών μέσων, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, από κοινού με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος για την εκτροφή βοοειδών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης. Ο χώρος εκτεινόταν συνολικά σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένα σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο.

Τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του, ενώ στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ακινητοποιήθηκε ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οχήματα και οικία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 39.900 ευρώ.

Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν εντός σκηνής, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, όπου, από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα.

Λόγω του δύσβατου και του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα),  η εκρίζωσή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε μεγάλη χασισοφυτεία στην Μαγνησία – Αγροσυνδικαλιστης επικεφαλής του κυκλώματος"

30 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/20-09-2024 έως Ω/18:00/21-09-2024 εκδηλώθηκαν 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 24 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "30 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Παραπομπή του βουλευτή Μ. Σαλμά από τον Κ. Μητσοτάκη με το ερώτημα της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή του βουλευτή Μ. Σαλμά από τον Κ. Μητσοτάκη με το ερώτημα της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ"

Κομοτηνή: Μαθήτρια εντόπισε κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα

Νεκρή κατσαρίδα εγκλωβισμένη σε συσκευασία ψωμιού στα σχολικά γεύματα, εντόπισε μαθήτρια σε σχολείο της πόλης μας. Το συμβάν κατήγγειλε η μητέρα της μαθήτριας, αποστέλλοντας προς επιβεβαίωση φωτογραφία της κλειστής και της ανοικτής συσκευασίας. Ευτυχώς, η μαθήτρια εντόπισε την κατσαρίδα στη συσκευασία του ψωμιού, ενώ σήμερα το γεύμα είχε επίσης φέτα και αρακά με πατάτες σε άλλες συσκευασίες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κι άλλα αντίστοιχα συμβάντα στη σημερινή διανομή σχολικών γευμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σοβαρή παραβίαση των συνθηκών υγιεινής που βαρύνει την ανάδοχο εταιρία και όχι τη σχολική μονάδα. Ο Δήμος Κομοτηνής καλείται άμεσα να ενεργήσει κατάλληλα προς την προμηθεύτρια εταιρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια των σχολικών γευμάτων που καταναλώνουν μαθητές.

xronos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Μαθήτρια εντόπισε κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα"

Μαθητής Γυμνασίου στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης

 Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιωτικό σχολείο  όταν μαθητής της Γ’ Γυμνασίου κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση ηλεκτρονικού στικ νικοτίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το στικ χορηγήθηκε στον μαθητή από έναν συμμαθητή του. Τα στικ νικοτίνης ή αλλιώς Snus άλλαξαν χέρια μέσα στις τουαλέτες, λέει γονέας που επικοινώνησε με το protothema.gr.

Το συμβάν προκάλεσε αναστάτωση τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στις οικογένειες των μαθητών, καθώς το αγόρι παρουσίασε έντονα συμπτώματα αδιαθεσίας. Ένας γονέας, του οποίου το παιδί φοιτά στο ίδιο σχολείο, περιέγραψε την κατάσταση του μαθητή λέγοντας ότι «άσπρισε, κοκκίνισαν τα μάτια του σαν να τρέχουν αίμα και έπειτα λιποθύμησε». Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διενήργησαν τις απαραίτητες εξετάσεις και το παιδί υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Η χρήση νικοτίνης από ανήλικους προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία τόσο για τους γονείς όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα, με την συγκεκριμένη περίπτωση να αναδεικνύει την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών όταν φτάνουν στα χέρια ανηλίκων.  Σημειώνεται ότι τα στικ νικοτίνης κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές (τσίχλες, καραμέλες, αυτοκόλλητα). 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαθητής Γυμνασίου στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης"

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά και στα Σπάτα - Μια σύλληψη για πυροβολισμούς

Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά, πραγματοποιούνται το τελευταίο 24ωρο, για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εξόρμηση από κοινού του Α.Τ και Τ.Α Σπάτων σε καταυλισμό Ρομά της περιοχής. Σημειώθηκε μία σύλληψη προανακριτικά για πυροβολισμούς μετά από καταγγελία και 10 ακόμη προσαγωγές.

Εξετάζεται προανακριτικά από το οικείο Τμήμα Ασφαλείας το ενδεχόμενο μια ακόμη εξ'αυτων να μετατραπει σε συλλήψη, ενώ έχουν εκδοθεί αναζητήσεις για τρία ακόμη άτομα. Στο σημείο Διευθυντες απο την ΔΑΒΑΑ και ΥΑΒΑΑ οι Διοικητες του Α.Τ Σπάτων και του Τμήματος Ασφαλείας

Την επιχείρηση συντόνισαν Διευθυντές απο την ΔΑΒΑΑ και ΥΑΒΑΑ και οι Διοικητές του Α.Τ Σπάτων και του Τμήματος Ασφαλείας, ενώ συμμετείχαν δυνάμεις από τμήματα της Βορειανατολικής Αττικής και ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.

1872240c-2709-4332-9850-e0d5babb0dc7.jpg

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά και στα Σπάτα - Μια σύλληψη για πυροβολισμούς"

Μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση εξωσχολικών

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο στο Παγκράτι, με τον μαθητή να τον παραλαμβάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Του είχαν στήσει καρτέρι τρία άτομα και τον χτυπούσαν με ξύλινο δοκάρι.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τετάρτη (18/9) στο 6ο γυμνάσιο Παγκρατίου. Τρία άτομα αιγυπτιακής καταγωγής μπήκαν μέσα στο χώρο του σχολείου και έσπρωξαν τον 16χρονο μαθητή από την Γεωργία.

Ο μαθητής πέφτοντας στο έδαφος χτύπησε ελαφρά τον αγκώνα του και την πλάτη του. Την επόμενη μέρα στις 19/9 και περίπου στις 12:00, οι τρεις αιγύπτιοι περίμεναν τον μαθητή έξω από το σχολείο.

Ο ένας απ’ αυτούς του επιτέθηκε με ξύλινο δοκάρι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αυχένα. Ο μαθητής αντέδρασε χτυπώντας έναν από τους τρεις στο πρόσωπο.

Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Η αστυνομία συνέλαβε έναν Αιγύπτιο 17 ετών ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση εξωσχολικών "

Η Ρωσία έβαλε Ελλάδα και Κύπρο στη λίστα των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες» σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Εκτός από την Ελλάδα στην λίστα της Ρωσίας υπάρχει ακόμα και η Κύπρος σε σύνολο 47 χωρών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και χώρες του ΝΑΤΟ, χωρίς φυσικά την Τουρκία.

Η Κύπρος, η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, είναι στον  κατάλογο που δημοσίευσε η κυβέρνηση με την υπογραφή του Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται ως συνέχεια του διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και πολλές διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Το διάταγμα θεσπίζει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να εγκατασταθούν στη Ρωσία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία έβαλε Ελλάδα και Κύπρο στη λίστα των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»"

Γεωργιανός επιτέθηκε και δάγκωσε αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - «Ντρεπόμουν να κατεβάσω το εσώρουχο στον έλεγχο»

Συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε Γεωργιανό που επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και δάγκωσε τον έναν στο πόδι.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, μεταξύ άλλων, για σωματική βλάβη, κατά συρροή, αντίσταση και απείθεια, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία. Επιπλέον, κινήθηκε η διοικητική διαδικασία για την απέλασή του από τη χώρα, καθώς ζούσε παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ο 30χρονος κατηγορούμενος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να ταξιδέψει για τη χώρα του και διαπιστώθηκε ότι ήταν παράνομα στην Ελλάδα. Τότε, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί και έσπευσαν για να προχωρήσουν στον απαραίτητο έλεγχο και στη σύλληψή του, με τον κατηγορούμενο να αντιδράει έντονα και επιθετικά.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώτος αστυνομικός, ο κατηγορούμενος δεν συνεργαζόταν παρόλο που ο ίδιος με τους συναδέλφους του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. «Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να τσατίζεται και έβαλε τις γροθιές του σε αμυντική στάση όταν πλησίασα για να του περάσω χειροπέδες. Προσπάθησε να με χτυπήσει με γροθιές δύο φορές και απέφυγα τα χτυπήματα, ενώ μας χτυπούσε με τους αγκώνες και τα πόδια του. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε τη σωματική έρευνα. Όταν έκατσε στην καρέκλα προσπαθούσε ξανά να μας χτυπήσει και δάγκωσε τον συνάδελφό μου στο αριστερό του πόδι» είπε.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο συνάδελφός του τονίζοντας ότι αφού δέχθηκε τη… δαγκωνιά, ο κατηγορούμενος συνέχισε να επιτίθεται με τους αγκώνες, κάτι το οποίο του προκάλεσε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.

«Ντρεπόμουν να κατεβάσω το εσώρουχο»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόβλημα με τους αστυνομικούς, απλά αντιδρούσε γιατί δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα έξι μήνες και όταν πέρασε τον έλεγχο του αεροδρόμιο του γνωστοποίησαν ότι υπήρχε πρόβλημα με την βίζα του.

«Με πήγαν σε ένα δωμάτιο. Ο αστυνομικός μου είπε να βγάλω τα παπούτσια και τα κορδόνια μου, να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Τους είπα ότι ντρέπομαι και δεν ήθελα να κατεβάσω το εσώρουχο, ήταν τέσσερα άτομα στο δωμάτιο. Δε καταλάβαινα τι γινόταν και δε γνώριζα τη γλώσσα» είπε.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι στη χώρα ζει η σύντροφός του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιανός επιτέθηκε και δάγκωσε αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - «Ντρεπόμουν να κατεβάσω το εσώρουχο στον έλεγχο»"

Προφυλακίστηκε δικηγόρος που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές

Γνωστός δικηγόρος των Αθηνών που συνελήφθη από τις Αρχές προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά σε τρεις πελάτες του που κρατούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πρώτο το Newsbomb.gr, όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, όταν 65χρονος δικηγόρος, που είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προσπάθησε να περάσει σε τρεις Αλγερινούς κρατούμενους στις φυλακές Τρικάλων, ποσότητα ναρκωτικών. Μάλιστα, είχε πάνω του μια συσκευασία με 81 γραμμάρια κάνναβης και μια ακόμα συσκευασία με 11 γραμμάρια ακατέργαστης ηρωίνης.

Ο δικηγόρος στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε χώρο κράτησης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ παραπέμφθηκε και στο πειθαρχικό του Δ.Σ.Α. και κινδυνεύει να του αφαιρεθεί η άδεια.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους τρεις κρατούμενους των φυλακών.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε δικηγόρος που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές"

Αλμυρός: Εποχικός πυροσβέστης με 2 τόνους χασίς – Θα έκανε ταμείο 8 εκατ. ευρώ

Εποχικός πυροσβέστης είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας στον Αλμυρό που πιάστηκε με 2000 δενδρύλλια στο χωριό Γαύριανη από επιχείρηση της Ασφάλειας της Πάτρας. 

Το κύκλωμα που έστησε ο 40χρονος με τρεις Αλβανούς «καλλιεργητές» στον Αλμυρό θα εισέπραττε 8 εκατ. ευρώ από την διακίνηση. 

Από την Ασφάλεια Πάτρας που είχε τις πληροφορίες, οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση από τη Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.

Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικός είναι στενό συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου και “κάτω από την μύτη του” καλλιέργησε την φυτεία. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας έστησαν την επιχείρηση της σύλληψης με drone και εντόπισαν την φυτεία με τα 2000 δενδρύλλια και τα 30 κιλά αποξηραμένης κάνναβης στη δύσβατη περιοχή της Γαύριανης, ενώ στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού γίνονται έρευνες και για άλλους συνεργούς .

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλμυρός: Εποχικός πυροσβέστης με 2 τόνους χασίς – Θα έκανε ταμείο 8 εκατ. ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news