facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μπομπ Μενέντεζ στην ΕΡΤ: Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

«Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης των F-16. Η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο», δηλώνει ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Φάνη Παπαθανασίου και στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν πως πρέπει να σταματήσει την πολεμική της συμπεριφορά προς την Ελλάδα. Διευκρινίζει παράλληλα πως το Κογκρέσο δεν έδωσε το πράσινο φως για την αναβάθμιση των πυραυλικών συστημάτων των τουρκικών F-16 αλλά για τα διαλειτουργικά μέσα επικοινωνίας τους.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο κ. Μενέντεζ απάντησε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών» προσθέτοντας πως ανέκαθεν έβλεπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να ζήσει ειρηνικά με την Τουρκία και πως δεν «είναι αυτή που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν είναι αυτή που εισβάλλει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, δεν εκφράζεται με πολεμικό ύφος «Θα έρθουμε μια νύχτα»».

«Συνεπώς, υποθέτω πως η Ελλάδα, ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί… Το γνωρίζω τουλάχιστον για τον νυν Πρωθυπουργό, είχε μια θετική στάση.Τη θαυμάζουν στις ΗΠΑ γιατί δεν κρατά πολεμική στάση. Δεν ισχύει αυτό στην Τουρκία του Ερντογάν. Θα δούμε ποιος θα εκλεγεί στην Τουρκία. Ελπίζω, όμως, η στάση να αλλάξει, ώστε οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να είναι αληθινοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, να ανταποκριθούν όχι μόνο στις ευθύνες περί ασφάλειας αλλά και στις αρχές και τις αξίες που ζητά το ΝΑΤΟ και να ζήσουν ειρηνικά στην περιοχή. Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη ευημερία και πλούτο», τονίζει ο κ. Μενέντεζ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπομπ Μενέντεζ στην ΕΡΤ: Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία"

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε σε θετικό το «outlook» της ελληνικής οικονομίας

Ένα «σκαλί» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, αλλά με αναβαθμισμένες τις προοπτικές (outlook) διατηρεί την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, με την έκθεση που δημοσίευσε απόψε να αντανακλά και να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών τις προηγούμενες εβδομάες.

Όσον αφορά στην επιστροφή της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα, αυτή, όπως προεξοφλούσε άλλωστε νωρίτερα η JP Morgan, παραπέμπεται από τον οίκο Standard & Poor’s σε χρόνο μετά τις εκλογές, προκειμένου να έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και να υπάρχει νέα κυβέρνηση, με νωπή τη λαϊκή εντολή, στη χώρα.

Η αξιολόγηση του αμερικανικού οίκου παρέμεινε, με αυτά τα δεδομένα, στο «BB+», δηλαδή μόλις ένα «σκαλί» κάτω από το «investment grade».

Η επόμενη ευκαιρία για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έρχεται στις 9 Ιουνίου, δηλαδή λίγο μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου και λίγο πριν τις δεύτερες (αν χρειαστούν) κάλπες της 2ας Ιουλίου.

Τότε είναι προγραμματισμένη η αξιολόγηση του Fitch, ο οποίος επίσης διατηρεί την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής από το «investment grade».

Στις 8 Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο… χρησμός του καναδικού DBRS, ο οποίος θεωρείται ο μικρότερος από τους «σημαντικούς» οίκους αξιολόγησης. Στις 15 Σεπτεμβρίου, δε, είναι η σειρά του Moody’s, ο οποίος ωστόσο, διατηρεί την Ελλάδα σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους οίκους και επομένως, απαιτούνται περισσότερες από μία αναβαθμίσεις για την επιστροφή στην επενδυτική κατηγορία.

Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου και την 1η Δεκεμβρίου έπονται οι Standard & Poor’s και Fitch, αντίστοιχα, οι οποίοι θα ρίξουν την αυλαία των φετινών αξιολογήσεων, με την ευχή όλων μέχρι το τέλος του 2023 η πιστοποίηση της επενδυτικής βαθμίδας να έχει επιστρέψει στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

“Θετική εξέλιξη, είμαστε μισό σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα” λέει ο Σταϊκούρας

“O οίκος αξιολόγησης “Standard & Poor’s” προχώρησε σήμερα στην βελτίωση της προοπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (outlook) σε «θετική» από «σταθερή». Έτσι, γίνεται ο δεύτερος διεθνής οίκος αξιολόγησης, που μέσα στο 2023, τοποθετεί τη χώρα μισό, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα” δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε:

“Πρόκειται για ακόμη μια πολύ θετική εξέλιξη, που ακολουθεί τις 12 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 4 περίπου χρόνια, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις.

Εξέλιξη που αποτελεί καρπό – και, ταυτοχρόνως, πιστοποίηση – της υπεύθυνης, αποτελεσματικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, της διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, της διατήρησης των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα και της υλοποίησης ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που οδηγούν τη χώρα μπροστά.

Έρχεται δε, σε συνέχεια των επίσημων στατιστικών στοιχείων, που ανακοινώθηκαν σήμερα και επιβεβαιώνουν, ότι η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη – πανευρωπαϊκά – δημοσιονομική βελτίωση το 2022, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο έτος η χώρα μας κατάφερε να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα, καταγράφοντας μάλιστα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 26 δισ. ευρώ και να μειώσει το δημόσιο χρέος της κατά 23% του ΑΕΠ.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα.

Κινείται, αταλάντευτα, στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας, διασφαλίζοντας τις συνθήκες για τη συνέχιση της δυναμικής αναπτυξιακής πορείας στην οποία έχει εισέλθει η χώρα.

Η σημερινή κίνηση της S&P καταδεικνύει τη δραστική βελτίωση της αξιοπιστίας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα συνετή και αποτελεσματική οικονομική πολιτική, ο μεγάλος εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, είναι απολύτως εφικτός και ρεαλιστικός”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Standard & Poor’s: Αναβάθμισε σε θετικό το «outlook» της ελληνικής οικονομίας "

Γέφυρα Σερβίων: Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα

Σερβίων στην Κοζάνη. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας, Παναγιώτης Πανέτσος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη.

Οι εργασίες επιθεώρησης στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας (αρθρώσεις Γκέρμπερ) Σερβίων Κοζάνης περατώθηκαν με επιτυχία. 

Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ΔΤΥ έδρας της Περιφέρειας, τόσο ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας, κ. Πανέτσος όσο και ο καθηγητής κ. Κατάκαλος, επέβλεπαν τις εργασίες επιθεώρησης των τενόντων στο ευαίσθητο σημείο της γέφυρας, σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς εντοπίζονται τελικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Κάποιες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, ούτε και οι μικροφθορές στον οπλισμό προβληματίζουν για τη στατικότητα της γέφυρας.

Ήδη έχουν επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και επίκειται το ίδιο και στα σημεία με τις μικρότερες ρωγμές.

Τέλος, με την ολοκλήρωση και των επιθεωρήσεων λαμβάνονται υπόψιν τυχόν επισημάνσεις για την ολοκλήρωση και της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γέφυρα Σερβίων: Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος"

Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν ανακοίνωσαν οι εμπόλεμες πλευρές αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε απόψε ότι συμφώνησε σε τριήμερη κατάπαυση του πυρός, αρχής γενομένης από σήμερα, ώστε ο σουδανικός λαός να μπορέσει να γιορτάσει τη μουσουλμανική γιορτή του ‘Ειντ αλ Φιτρ, με την οποία ολοκληρώνεται ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού. «Οι ένοπλες δυνάμεις ελπίζουν ότι οι αντάρτες θα τηρήσουν όλους τους όρους της εκεχειρίας και θα σταματήσουν τις στρατιωτικές ενέργειες που θα την παρεμπόδιζαν», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός.

Νωρίτερα σήμερα, η παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), που μάχεται με τον στρατό εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνεί να παύσει το πυρ για 72 ώρες.

Οι σφοδρές μάχες όμως συνεχίζονταν στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, λίγη ώρα αφότου ο στρατός ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τριήμερη κατάπαυση του πυρός αρχής γενομένης από σήμερα, σύμφωνα με έναν μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ακούγονταν σποραδικά και αεροπορικά πλήγματα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, νωρίτερα διεξάγονταν οδομαχίες στην πρωτεύουσα μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF). Από τις μάχες έχουν σκοτωθεί 413 άνθρωποι και άλλοι 3.551 τραυματίστηκαν, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το συνδικάτο των γιατρών ανακοίνωσε ότι το 70% των νοσοκομείων στις εμπόλεμες ζώνες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς πολλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς. Τέσσερα νοσοκομεία χτυπήθηκαν σήμερα στο αλ Ομπέιντ, μια πόλη που απέχει 350 χιλιόμετρα νοτίως του Χαρτούμ.

Στο Νταρφούρ, μια από τις φτωχότερες επαρχίες του Σουδάν, «η κατάσταση είναι καταστροφική», είπε ένα μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί ασθενείς που τους νοσηλεύουμε ακόμη και στο πάτωμα, στους διαδρόμους, γιατί απλούστατα δεν έχουμε κρεβάτια», περιέγραψε.

ΗΠΑ: Δεν σχεδιάζεται συντονισμένη εκκένωση

Από την Ουάσινγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε απόψε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στο Σουδάν δεν θα πρέπει να αναμένουν ότι θα γίνει μια συντονισμένη εκκένωση. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Βεντάντ Πατέλ είπε ότι, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο του Χαρτούμ είναι κλειστό και επικρατεί αβεβαιότητα για την κατάσταση ασφαλείας, οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους πώς θα παραμείνουν ασφαλείς.

«Ελβετία και Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν τρόπους απομάκρυνσης των πολιτών τους από το Χαρτούμ»

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τρόπους για να απομακρύνει πολίτες της καθώς και ένα μέρος του προσωπικού της πρεσβείας της στο Σουδάν εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικής δύναμης.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σχεδόν 100 Ελβετοί πολίτες είναι καταγεγραμμένοι στο Σουδάν ενώ άλλοι πιστεύεται ότι επισκέπτονται την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως τουρίστες.
Η Βέρνη είναι σε επαφή με άλλες χώρες για μια πιθανή κοινή απομάκρυνση πολιτών αλλά τόνισε ότι πρέπει να πληρούται μια σειρά προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων για ασφαλή εναέριο χώρο.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις επαφές για την επίτευξη εκεχειρίας στο Σουδάν και για τη δυνατότητα να απομακρύνει μέσω χερσαίας μεταφοράς τους σχεδόν 1.500 πολίτες που έχουν παγιδευτεί στις μάχες στο Χαρτούμ, ανακοίνωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η απομάκρυνση (των πολιτών) δεν θα μπορεί να γίνει από το αεροδρόμιο, που είναι κλειστό, αλλά μέσω χερσαίας μεταφοράς και χρειαζόμαστε μια τριήμερη εκεχειρία για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας για να εξετάσουμε μια τέτοια επιχείρηση επί του παρόντος, αλλά θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε. Η επιχείρηση συντονίζεται από τη Γαλλία και την Ελλάδα, διευκρίνισε.

Η κατάσταση στο Σουδάν θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εντείνει τις επαφές με τους ηγέτες των χωρών της περιοχής. Συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών.

Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ του τακτικού στρατού του στρατηγού ‘Αμπντελ Φάταχ αλ-Μπουρχάν, ηγέτη ντε φάκτο του Σουδάν μετά το πραξικόπημα του 2021, και των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Η ΕΕ έχει αντιπροσωπεία στο Χαρτούμ και επτά χώρες — Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ελλάδα και Δημοκρατία της Τσεχίας — έχουν αντιπροσωπείες στη σουδανική πρωτεύουσα.

«Εναπόκειται στους αφρικανικούς οργανισμούς να εργαστούν για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός. Η σταθερότητα της περιοχής κινδυνεύει», επέμεινε η ευρωπαϊκή πηγή.

Οι εμπόλεμες πλευρές αγνόησαν τις πολλές εκκλήσεις για εκεχειρία με αφορμή τη γιορτή ‘Ειντ αλ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν ανακοίνωσαν οι εμπόλεμες πλευρές αλλά οι μάχες συνεχίζονται"

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 58χρονο από τη Μυτιλήνη που του έβαλε φωτιά η σύζυγός του

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη ο 58χρονος από τη Μυτιλήνη, τον οποίο περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό η σύζυγος του και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά.

«Δεν είναι τόσο τα εγκαύματα, όσο το εσωτερικό του, τι ζημιά έχει γίνει αναπνευστικό του, από αυτά που έχει εισπνεύσει. Τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά, με σκοπό να τον κάψει. Ζήλευε», αναφέρει η αδερφή του θύματος. Η μεταφορά του άνδρα στη Θεσσαλονίκη έγινε το βράδυ της Πέμπτης 20 Απριλίου με C-130 και αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 50% του σώματος του, σε θώρακα, λαιμό, πλάτη και πόδια, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα.

Η σύζυγός του, που συνελήφθη μετά την επίθεση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα. Έως τότε κρατείται. Το ζευγάρι έχει χτυπηθεί αλύπητα από τη μοίρα, καθώς έχει χάσει τα δύο από τα τρία του παιδιά. Πρώτα έχασε τον 9χρονο γιο του από πνιγμό στη θάλασσα και πριν από μερικά χρόνια, τη 19χρονη κόρη του μετά από τροχαίο.

«Η κοπέλα είναι ξαδέλφη μου. Είναι από το Πλωμάρι. Πριν τρία χρόνια έχασε το κορίτσι της και πριν 20 χρόνια έχασε το πρώτο της παιδί, όταν έπεσε με το ποδήλατο στη θάλασσα. Ήταν τρελαμένη η κοπέλα. Δούλευαν σκληρά», είπε η ξαδέλφη της κατηγορούμενης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Ήταν καλά παιδιά και οι δύο. Έχασε δύο παιδιά. Έχουν ένα ακόμα παιδί, που είναι τώρα 30 χρόνων», είπε άλλη ξαδέλφη της 49χρονης.

«Η κόρη μου έπινε συχνά αλκοόλ και μάλωνε με τον άνδρα της»

Ο πατέρας της 49χρονης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λέγοντας πως η κόρη του έπινε αλκοόλ μετά την απώλεια των παιδιών της κι αυτό έφερνε καβγάδες και γκρίνιες στο σπίτι. «Έπινε βότκα και ούζο. Γκρίνιαζαν κάθε λίγο… Δεν ήταν για να χωρίσουν, αλλά μάλωναν και γκρινιάζαν κάθε λίγο με τον άνδρα της στο σπίτι, επειδή έπινε. Της το έλεγα. Έχω μια γκαρσονιέρα νοικιασμένη κι ερχόταν και με κοίταζε, γιατί είμαι μοναχός. Αν δεν έφευγε από το σπίτι, άρχιζε το πιοτό», λέει ο πατέρας της κατηγορούμενης.

«Ηθελα να την πάρω, να δω τι έγινε, αλλά το κινητό της το έχουν πάρει μέσα στο ψυχιατρείο και δεν το σηκώνει», πρόσθεσε κι εξήγησε, πως έμαθε από τον γιο της, όσα έχουν συμβεί. «Τον γαμπρό μου τον πήγαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με εγκαύματα. Μάλλον πιωμένη ήταν», κατέληξε. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 58χρονο από τη Μυτιλήνη που του έβαλε φωτιά η σύζυγός του"

Καταδίωξη ληστών στην Καλλιθέα – Τραυματίστηκαν οι δράστες και ένας αστυνομικός

Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών σημειώθηκε στην Καλλιθέα το πρωί της Παρασκευής (21.04.2023), κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν οι δύο δράστες, καθώς και ένας αστυνομικός.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για απείθεια και διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους, ο ένας από τους οποίους κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, οι δράστες κατάφεραν να μπουν σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, προσποιούμενοι τους τεχνικούς ασανσέρ, και έκλεψαν τσάντα με κοσμήματα.

Στη συνέχεια αποχώρησαν με αυτοκίνητο, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχές, ο οποίος ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται με το όχημα στην περιοχή της Καλλιθέας, και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Οι δράστες όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν, αλλά ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό ανεπιτυχώς, καθώς το πλήρωμα του πραγματοποίησε ελιγμό αποφυγής.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το όχημα και διέφυγαν πεζή, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν στα πόδια, όπως επίσης και ένας από τους αστυνομικούς.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, που διενεργεί την σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν η αφαιρεθείσα τσάντα με κοσμήματα, που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, ένα πορτοφόλι και το όχημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη ληστών στην Καλλιθέα – Τραυματίστηκαν οι δράστες και ένας αστυνομικός"

Μητσοτάκης: Έργο Σαμαρά «σε μεγάλο βαθμό» η σύμβαση για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη»

«Μία ανεκπλήρωτη προσδοκία δεκαετίων έρχεται να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να έχουμε εντός των επομένων ετών σύγχρονο και ασφαλή δρόμο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι συντελείται στη Μεσσηνία ένα μικρό αναπτυξιακό θαύμα. «Ένα τουριστικό προιόν το οποίο οφείλεται πρωτίστως στο όραμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν συμβιβάστηκε με τις δυσκολίες, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, οραματίστηκε αυτή την εμβληματική επένδυση με άξιο συνεχιστή το γιο του», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο δρόμος αυτός δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να δρομολογηθεί χωρίς το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά. «Είναι δικό του έργο σε μεγάλο βαθμό. Ήταν αυτός ο οποίος σε πολύ δύσκολες συγκυρίες ωρίμασε τις μελέτες», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Η ιστορία του δρόμου συνοψίζει την ιστορία της προηγούμενης δεκαετίας. Μια κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα όρθια, έπεσε επειδή την έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, για να έρθουν στη συνέχεια να τάξουν τον ουρανό με τα άστρα και να έχουμε την γνωστή ιστορία και εξέλιξη. Τώρα λένε «εμείς σας βγάλαμε από τα μνημόνια». Το 2014 η διαφορά με τους πιστωτές ήταν ελάχιστη και αν η κυβέρνηση δεν είχε πέσει θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει την αξιολογηση. Το 3ο αχρείαστο μνημόνιο ήταν δημιούργημα της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια γιατί κάποοι λένε «δώστε μας την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια για πρώτη φορά». Τους απαντώ τα μνημόνια τα φέρατε εσείς και αν κάνετε όσα λέτε θα μας ξαναβάλετε σε μνημόνια τάχιστα. Οι πολίτες δεν θα πιστέψουν το παραμύθι».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι γίνονται και άλλα σημαντικά έργα και αναφέρθηκε στη διαδικασία για τη σύμβαση του αεροδρομίου «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

«Βρισκόμουν στην Κέρκυρα. Είδα το καινούργιο αεροδρόμιο, και αυτό κυβέρνησης της ΝΔ. Πολεμήθηκε λυσσαλέα από το ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς σήμερα έχουμε 14 νέα αεροδρόμια. Το 15ο θα είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η δεύτερη σημαντική επένδυση έχει να κάνει με το τι γίνεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για την εκπαίδευση των πιλότων μας με ισραηλίτικη εταιρεία», ανέφερε, τονίζοντας πως η Καλαμάτα θα γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τι γίνεται συνολικά στη Μεσσηνία. «Συμπυκνώνεται όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που εξασφάλισε πρόσθετους πόρους για τα επόμενα χρόνια. Αναφέρομαι στο νέο ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όλο αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα γίνεται χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σήμερα η Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησαν ότι το 2022 είχαμε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής μας που βάζει την ανάπτυξη σε προτεραιότητα και δημιουργεί πλούτο ο οποίος αναδιανέμεται δίκαια στη συνέχεια προς όφελος πρωτίστως των πιο αδύναμων», υπογράμμισε.

Ομιλία Σαμαρά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

«Θα σας πω κάτι για τον τόπο μου. Για την Ελλάδα μας. Που έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες με αυτήν, έννοιες και έγνοιες. Ελλάδα, ελευθερία, ελπίδα. Λέξεις που τούτη η γη, η γη της Μεσσηνίας, βάφτισε μέσα της βαθιά. Πήρε τον σπόρο της μιας, και, καλλιέργησε την άλλη για να προχωρήσει. Έθρεψε εδώ την Ελευθερία και την Ελπίδα. Αυτή είναι η Μεσσηνία, αυτή και η Ελλάδα. Αυτοί είναι οι άνθρωποί της, άνθρωποι που μετρούν τον χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό ‘Αξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Και τόνισε: «Και σας μιλάω για αυτά, γιατί πρέπει να ξέρουμε πού πατάμε, πού ριζώνουμε, για να ξέρουμε πού θα πάμε. Κι αυτός εδώ ο τόπος δείχνει το δρόμο».

Επισημαίνοντας πως το αεροδρόμιο στο οποίο γίνεται η εκδήλωση φέρει «το όνομα ενός μεγάλου ανθρώπου κι ευεργέτη της Μεσσηνίας, του αείμνηστου Βασίλη Κωσταντακόπουλου», τόνισε: «ένα αεροδρόμιο που κάθε χρόνο σπάει πανελλήνιο ρεκόρ αφίξεων, ένα αεροδρόμιο που τοποθέτησε τη Μεσσηνία μας στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Γιατί, ναι, αυτή είναι η αλήθεια! Σήμερα η πατρίδα μας η Μεσσηνία είναι τουριστικός προορισμός, είτε από το εξωτερικό είτε κι από το εσωτερικό. Κι αυτό αποδεικνύεται συν τις άλλοις κι από τον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί την τελευταία 5ετία: περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις έχουν αρχίσει δραστηριότητα στο νομό! Αυτές οι επιχειρήσεις στον μεγάλο τους όγκο αναφέρονται στον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, αλλά δείχνουν και την στροφή σε επιχειρήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και μεταποίησης. Οι επενδύσεις που εξελίσσονται και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή, είναι συναρπαστικό. Παράγει τον πιο ψηλό πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης!», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «κομβικής σημασίας είναι το γεγονός ότι στην Καλαμάτα ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και μέσα στο Μάιο φθάνουν στην 120 ΠΕΑ τα δυο καινούρια σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346 που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση των Ικάρων. Η 120 γίνεται σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, συνολικά 10 τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη κατασκευάζεται το κτήριο εκπαίδευσης που θα μπουν οι νέοι εξομοιωτές, έτοιμο το κτήριο ανεφοδιασμού».

Αναφορικά με τον οδικό άξονα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Για τον δρόμο τώρα! Θυμηθείτε: Την περίοδο 2012 – 2014 προωθήθηκε με ταχείς ρυθμούς, από την τότε κυβέρνηση, η ωρίμανση των μελετών του Οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Στα πλαίσια αυτά, ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο οι απαιτούμενες Προμελέτες και εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, για το μεγαλύτερο μέρος του υπόψη άξονα και συγκεκριμένα για τα τμήματα Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 33 χλμ. Επίσης την περίοδο 2012 – 2014 εκπονήθηκαν οι μελέτες και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή της Παράκαμψης Πύλου ενός πολύ σημαντικού έργου που έχω την διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Χάρις στη σημαντική αυτή προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης σήμερα από την κυβέρνηση μας, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι δική μας κυβέρνηση ήταν, πάλι, αυτή που επανεκκίνησε, στα τέλη του 2013 τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων που είχαν σταματήσει τρία ολόκληρα χρόνια εξ αιτίας της κρίσης αλλά και του λαϊκισμού της περιόδου 2010-2011 που εκδηλώθηκε με πολλές μορφές , όπως, για παράδειγμα, με το κίνημα “δεν πληρώνω”. Η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που δημοπράτησε το έτος 2014 και την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, την οποία κατά άφρονα τρόπο ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που έφεραν το έργο μια δεκαετία πίσω».

Συνολικά υπογράμμισε πως «η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ίσως το πλέον σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη με σημαντικά οφέλη τόσο ως προς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την ανάπτυξη. Και δεν είναι μόνο αυτά, τα μεγάλα έργα. Είναι και τα “μικρά”! Ενδεικτικά, μόνο μέσα από τις Κτιριακές Υποδομές τρέχουν 7,5 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις. Σε Μεθώνη, σε Πύλο, σε Καλλιθέα, σε Βέργα, σε ‘Αμφεια, στη Μεσσήνη, μεγάλες παρεμβάσεις σε Καλαμάτα – το Πολυκλαδικό – και Μελιγαλά το γυμνάσιο εκεί. Φτιάχνουμε τα σχολειά μας για τα παιδιά μας. Και βάζουμε και άλλα μπροστά δημοπρατείται μέσα στο Μάιο το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο και σας λέω πως έρχεται και μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση με τη μελέτη για το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας. Παντού σε κάθε γωνιά παλεύουμε για τον τόπο μας. Κι αυτά τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!».

Και τόνισε ολοκληρώνοντας: «Γιατί, είμαστε εμείς, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αποφάσεων, η παράταξη που δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα: τον δρόμο της προόδου, τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής, της ανάπτυξης!».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Έργο Σαμαρά «σε μεγάλο βαθμό» η σύμβαση για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη»"

Μύκονος: Θέμα 24ώρων να γκρεμιστούν αυθαίρετα από μπουλντόζες με τη συνοδεία ΜΑΤ

Θέμα χρόνου είναι να πάρουν μπρος οι μπουλντόζες στη Μύκονο και να γκρεμίσουν αυθαίρετες κατασκευές που έχουν γίνει στο νησί, ιδιαίτερα μετά το όργιο φοροδιαφυγής που ανακάλυψε η ΑΑΔΕ με αδήλωτα ποσά που «αγγίζουν» και ίσως ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το κυβερνητικό σχέδιο για τη Μύκονο είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση των αυθαίρετων κατασκευών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τηλεόραση του MEGA.

Μάλιστα, στη Μύκονο δεν θα πάνε… μόνες τους οι μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, αλλά μαζί τους θα βρίσκονται ΜΑΤ και στελέχη ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διασφαλιστεί η διαδικασία. Ειδικότερα, ο «στόχος» φαίνεται να είναι καταστήματα που λειτουργούν σε παράνομες κατασκευές στον Αιγιαλό.
 
Φοροδιαφυγή «μαμούθ» στην Μύκονο από ενοικίαση πολυτελών ακινήτων

Όλα αυτά, ενώ έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα ότι η ΑΑΔΕ «ξετρύπωσε» φοροδιαφυγή που «αγγίζει» και ίσως ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ από ενοικιάσεις πολυτελών ακινήτων, τα οποία εμφανίζονταν σε μια ιστοσελίδα αλλά δεν δίνονταν και οι απαραίτητες αποδείξεις στους πελάτες, μετά την πληρωμή.

Χρειάστηκε μια μεγάλη έρευνα από την ΑΑΔΕ για να διασταυρωθούν οι παραβιάσεις, καθώς πρόκειται για περίπου 200 υπερπολυτελή σπίτια που νοικιάζονταν σε τιμές… Μυκόνου και προσέφεραν και πολλές επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή υπηρετικού προσωπικού, διοργάνωση πάρτι, δείπνα, ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η φοροδιαφυγή φτάνει τα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Θέμα 24ώρων να γκρεμιστούν αυθαίρετα από μπουλντόζες με τη συνοδεία ΜΑΤ"

Ηράκλειο: Κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις απο τους επτά συλληφθέντες για την αρχαιοκαπηλία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για έναν 46χρονο ξυλουργό έναν 56χρονο πρώην λιμενικό και έναν 37χρονο αρτοποιό ο οποίος φιλοξενούσε στο χώρο του τα αρχαία αντικείμενα. Αντιθέτως ελεύθερος αφέθηκε ο 72χρονος συνταξιούχος αρχειοφύλακας, ο οποίος είχε το ρόλο εκτιμητή καθώς και ο 69χρονος Ιταλός, ο 46χρονος κτηνοτρόφος και 27χρονος διερμηνέας. Και οι 7 αντιμετώπισαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ηράκλειο: Κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις απο τους επτά συλληφθέντες για την αρχαιοκαπηλία

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών έθεσαν εαυτούς δύο ακόμα άτομα 43 και 72 ετών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και πρόκειται να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ομολόγησαν τη συμμετοχή τους αυτήν όχι όμως στο βαθμό που τους αποδίδεται. Ο μόνος που αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή ήταν ο 69χρονος Ιταλός. Έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι αντέδρασαν στο άκουσμα της προφυλάκισης των τριών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις απο τους επτά συλληφθέντες για την αρχαιοκαπηλία"

Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας το Σάββατο (22/04)

Στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 21 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί από το βράδυ έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες βελτίωση στα δυτικά τμήματα και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Στην Κρήτη από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας το Σάββατο (22/04)"

Πήλιο: Ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του τρένου από αύριο Σάββατο

Ξεκινούν ξανά από αύριο Σάββατο 22 Απριλίου τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών 3800 και 3801 στη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές- Άνω Λεχώνια.

Ειδικότερα, η αμαξοστοιχία 3800 θα αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10:00 και η αμαξοστοιχία 3801 θα αναχωρεί από τις Μηλιές στις 15:00, αντίστοιχα, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Η Hellenic Train με νεότερες ανακοινώσεις θα ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα προστίθενται σταδιακά στο πρόγραμμα κυκλοφορίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήλιο: Ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του τρένου από αύριο Σάββατο"

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις»

Για δεύτερη συνεδρίαση συνεχίστηκε η κατάθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, Ανδριανού Γκουρμπάτση, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας. Ο δικαστικός πραγματογνώμονας διευκρίνησε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου πως σε κάθε περίπτωση η εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων ήταν επιβεβλημένη και επισήμανε πως η σχετική απόφαση έπρεπε να ληφθεί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση έφερε δύο παραδείγματα -ένα εγχώριο και ένα διεθνές- εκκενώσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018, κατά τη διάρκεια της τεράστιας φωτιά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, λίγους μήνες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι και την αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την φωτιά στα Ψαχνά Εύβοιας, όταν,  πλέον, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος είχε αναλάβει ο Βασίλης Ματθαιόπουλος.

«Πρώτο μέλημα της πυροσβεστικής είναι η διάσωση των ανθρώπων και μετά να σβήσει η φωτιά» τόνισε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η πυροσβεστική θα μπορούσε επιχείρησε στο Μάτι μετά τις 7.30 που έπεσε ο αέρας. Και πρόσθεσε: «Σώζουμε τους ανθρώπους και μετά σβήσουμε τη φωτιά. Ή ταυτόχρονα. Εδώ δε σώθηκε ο κόσμος, τι μου λέτε!».

Σε κάθε περίπτωση ο μάρτυρας επανέλαβε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα στο Νταού

Πεντέλης.

Συν. Υποστ: Τελικά τι συνέβη; Ποια είναι η αιτία που επεκτάθηκε η πυρκαγιά;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι δεν αξιολογήθηκε ορθά ο κίνδυνος και υπήρξε ολιγωρία κινητοποίησης των εναέριων
και επίγειων δυνάμεων.

Συν. Υποστ: Ακούσατε για αλλοιώσεις εγγραφών του πυροσβεστικού σώματος;

Μάρτυρας: Οι χρόνοι που αναγράφονται στα έγγραφα, σε σχέση με τηλεματικά δεδομένα, έχουν διαφοροποιήσεις, δεν θέλω όμως να πω ότι έγινε σκόπιμα αυτό.

Ο κ. Γκουρμπάτσης τόνισε επίσης πως εκείνη την ημέρα δεν έκλεισε κανένα αεροδρόμιο λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα εναέρια μέσα για να διατεθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο μάρτυρας σήμερα απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τις ευθύνες του δημάρχου Πεντέλης την επίδικη περίοδο και κατηγορούμενου στην υπόθεση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως φημολογείται πως είναι κουμπάρος με τον κάτοικο της περιοχής και επίσης κατηγορούμενο ο οποίος κατηγορείται πως ξεκίνησε την πυρκαγιά.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως πιθανότατα γι’ αυτό το λόγο «υπήρχε μία καθυστέρηση ενημέρωσης από το δήμαρχο Πεντέλης για τη φωτιά. Κινητοποίησε πρώτα τα δικά του οχήματα. Δεν τηλεφώνησε ποτέ στην πυροσβεστική, δεν προκύπτει από καταγραφικά τέτοιο τηλεφώνημα… Μετά τις 5 τηλεφώνησε και ενημέρωσε τον κ. Τόσκα». Παράλληλα, ο πραγματογνώμονας επισήμανε πως δεν είχε γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στο δήμο.

Για τον κατηγορούμενο δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, ο κ. Γκουρμπάτσης τόνισε πως «τον άκουσα στο ΣΚΑΪ που έδωσε συνέντευξη και είπε πως η φωτιά κατευθύνεται προς Διόνυσο, βόρεια και στο Μάτι δε θα πάει. Πώς να αποφασίσει για οργανωμένη απομάκρυνση αφού είχε άλλη αντίληψη για κατεύθυνση πυρκαγιάς;». Σε κάθε περίπτωση ο μάρτυρας είπε πως δεν ξέρει εάν ο δήμαρχος Ραφήνας ενημερώθηκε από τους εθελοντές του για την κατεύθυνση της φωτιάς.

Ο κ. Γκουρμπάτσης μάλιστα σήμερα τόνισε πως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση στην πυροσβεστική για όσα συνέβησαν στο Μάτι.

Συν. Υποστ: Με εντυπωσίασε αυτό που είπατε πως η πυροσβεστική δεν μπορεί να χειριστεί δύο παρόμοια συμβάντα ταυτόχρονα, γίνονται αναλύσει σε ηγετικό επίπεδο τι πήγε στραβά, ποια λάθη γίνανε, ποιος το έκανε; Αυτός που αναλαμβάνει αρχηγός κάθε φορά έχει ανησυχία γιατί κάηκαν άνθρωποι στη Ηλεία;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν εγινε αυτό. Επειδή στην προκειμένη περίτωση εμπλεκόμενος ήταν ο αρχηγός, θα μπορούσαν να διατάξουν έρευνα ο κ. Τόσκας ή η κυρία Γεροβασίλη από τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης. Εγώ έκανα μία αναφορά στην κυρία Γεροβασίλη πως θα έπρεπε να γίνει έρευνα, δεν έγινε.

Συν. Υποστ: Για προηγούμενες φωτιές έγινε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Συν. Υποστ: Είναι σε γνώση του κράτους ότι έχει αναπηρία αυτός ο μηχανισμός;

Μάρτυρας: Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. τις στρεβλώσεις και τις παραλείψεις τις γνωρίζουμε όλοι αλλά δυατυχώς δε γίνεται κάτι.

Η κατάθεση του πραγματογνώμονα συνεχίζεται στις 24 Απριλίου 2023.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις»"

Δικαστική αστυνομία: Πώς θα γίνουν οι 700 μόνιμες προσλήψεις

Νέο ΦΕΚ καθορίζει το πως θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας, η οποία θα αποτελείται από ένστολο και πολιτικό προσωπικό

Όσοι επιλέξουν τον αστυνομικό κλάδο θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες. Η διαδικασία επιλογής γίνεται χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Ολόκληρη η διαδικασία (δημιουργία προκήρυξης, αιτήσεις, αποτελέσματα) θα γίνει εξ΄ ολοκλήρου από το υπ. Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ, η προκήρυξη θα ορίζει τυπικό προσόν διορισμού το απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τίτλο άλλου ισότιμου σχολείου (θα ισχύσει το άρθρο 17 του Π.Δ 50/2001)
Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής (θα εφαρμοστεί το άρθρο 3 του Π.Δ 50/2001)
Το κύριο χαρακτηριστικό της επικείμενης προκήρυξης, είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός για τους τίτλους σπουδών. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν τις 100 θέσεις για πολιτικό προσωπικό, δεν θα έχουν ούτε εκεί τους κόφτες της ηλικίας και του αναστήματος.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Στην διαδικασία επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Τονίζεται ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών. Δηλαδή, οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτηρίων Λυκείου και διπλωμάτων ΙΕΚ.

Τα απαραίτητα προσόντα (μόνο για θέσεις ενστόλων)

Όριο ηλικίας: για το πολιτικό προσωπικό από 21 και πάνω, για το αστυνομικό από 21 έως 30 ετών
Ανάστημα: για το πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει, για το αστυνομικό είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες
Γνώση χειρισμού Η/Υ: αφορά τη γνώση σε τρία απλά αντικείμενα - επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαδίκτυο (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε)

Γνώση ξένης γλώσσας: πολύ καλή γνώση (Advance) για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και καλή (Β2) για αποφοίτους Λυκείου (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε). Σημαντικό: Για όσους επιλέξουν θέσεις Πολιτικού προσωπικού δεν
ισχύουν τα όρια ηλικίας και αναστήματος. Αυτά αφορούν μόνο το ένστολο προσωπικό

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Για το πολιτικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

Για το αστυνομικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Αθλητικές δοκιμασίες - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

Σημαντικό: Οι υποψήφιοι για να διοριστούν, θα πρέπει να περάσουν διαδοχικά τα στάδια που αναφέρονται παραπάνω και να είναι επιτυχόντες σε αυτά.

Η εισαγωγική εκπαίδευση των υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι τετράμηνης διάρκειας, ενώ, κατά τους δύο τελευταίους μήνες, θα πραγματοποιείται πρακτική άσκηση στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων, δύνανται αυτοί να κατανέμονται και να εκπαιδεύονται σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικής περιόδου κάθε εκπαιδευτικής σειράς.

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πραγματοποιείται σε χρόνο που δεν διαταράσσεται η εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικαστική αστυνομία: Πώς θα γίνουν οι 700 μόνιμες προσλήψεις "

Laskaridis Shipping για κατάσχεση κοκαΐνης: Οι αρχές διαπίστωσαν ότι δεν εμπλέκονται το πλήρωμα και η εταιρεία

Στις έρευνες των αρχών θα συμβάλλει η εταιρεία Laskaridis Shipping, μετά τον εντοπισμό 850 κιλών κοκαΐνης σε πλοίο της εταιρείας στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες -ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο- διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

“Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία, μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου, που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.

Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023.

Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές, ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας. Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Laskaridis Shipping για κατάσχεση κοκαΐνης: Οι αρχές διαπίστωσαν ότι δεν εμπλέκονται το πλήρωμα και η εταιρεία"

Ζάκυνθος: Με μπουλντόζες και ανοιχτά φορτηγά ξαναμαζεύουν τα σκουπίδια

Στη συνήθη, παράνομη και απολύτως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, πρακτική του μαζέματος με μπουλντόζες και ανοιχτά φορτηγά των βουνών των σκουπιδιών που συσσωρεύονται εδώ και εβδομάδες σε διάφορα σημεία του νησιού, προχώρησε και αυτόν, όπως και κάθε προηγούμενο μήνα η δημοτική αρχή της Ζακύνθου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή δημάρχου, κ. Νικήτα Σπίνου, ότι δεν πρόκειται να ξαναμαζευτούν σκουπίδια με αυτόν τον τρόπο, χθες και πάλι η “αποκομιδή” έγινε με εκσκαφείς και ανοιχτά φορτηγά, τα οποία διασκόρπισαν στο διάβα τους τα ζουμιά από τα επί εβδομάδες στοιβαγμένα σκουπίδια. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η στάση της υγειονομικής υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, η οποία αν και έχει δεχθεί δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, καταγγελίες, συνεχίζει να μην ασχολείται με το, πολύ σοβαρό για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, θέμα ή να μην θέλει να ασχοληθεί. Το γεγονός στηλιτεύουν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι καταγγέλλουν τον δήμαρχο, Ν. Αρετάκη, ότι απαξιώνει την υπηρεσία και αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς μέσα και οχήματα, τα οποία “κάθονται” λόγω βλαβών που επιδιορθώνονται με λίγες εκατοντάδες ευρώ, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να παραχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτη.

Ζάκυνθος: Με μπουλντόζες και ανοιχτά φορτηγά ξαναμαζεύουν τα σκουπίδια 

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Με μπουλντόζες και ανοιχτά φορτηγά ξαναμαζεύουν τα σκουπίδια"

Χρήστος Σταϊκούρας για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2022: «Η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά δημοσιονομική βελτίωση»

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για την μεγάλη οικονομική επιτυχία της Ελλάδας με τον μηδενισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2022 και την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος και τόνισε ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά δημοσιονομική βελτίωση». Επίσης τόνισε ότι η χώρα «μεγεθύνεται, πλέον, με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη».

«Πετύχαμε όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, Κράτος και Κυβέρνηση, την μεγαλύτερη – πανευρωπαϊκά – δημοσιονομική βελτίωση, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 273 εκατ. ευρώ.

«Το ίδιο έτος, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 26 δισ. ευρώ και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 23% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Επέστρεψε, δυναμικά, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Μεγεθύνεται, πλέον, με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη, από ουραγός σε επιδόσεις την προηγούμενη τετραετία. Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται και βελτιώνονται. Το παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας αλλάζει, με σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με λίγα λόγια, η Ελλάδα έχει χαράξει νέα πορεία και κινείται σε έναν πιο ελπιδοφόρο δρόμο. Πετυχαίνουμε, όλοι μαζί, την προώθηση μιας σύγχρονης, παραγωγικής, ανταγωνιστικής, εξωστρεφούς και βιώσιμα αναπτυσσόμενης οικονομίας. Μια οικονομία με νοικοκυρεμένα και ευσταθή δημόσια οικονομικά. Μια ανθεκτική και ισχυρή οικονομία. Μια Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη. Μια Ελλάδα που αποπνέει αυτοπεποίθηση, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη», κατέληξε ο υπουργός.

«Πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενομένου»

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε με tweet και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σημειώνοντας: «Το 2022 πετύχαμε, τελικά, πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και μικρό, ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου. Παρά τις εξωγενείς κρίσεις. Αυτό, διασφαλίζει συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας και θέτει τις βάσεις για μια εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση, με μεταρρυθμιστικό πρόσημο, μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον ενάρετο κύκλο, στον οποίο έχει μπει η ελληνική οικονομία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Σταϊκούρας για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2022: «Η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά δημοσιονομική βελτίωση»"

Στέλιος Κούλογλου: Το όνομα της καταγγέλλουσας για τον Γεωργούλη το γνώριζα αλλά δεν το έδωσα πουθενά

Στην αποκάλυψη ότι γνώριζε το όνομα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ότι δεν το έδωσε πουθενά.

«Το όνομα της καταγγέλλουσας εγώ το γνώριζα από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου» είπε στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από ερώτηση για το πώς το έμαθε είπε «έχω άκρες». «Κάνατε ρεπορτάζ;» ρωτήθηκε ξανά ο Στέλιος Κούλογλου και απάντησε «βεβαίως».

«Δεν έγινε καμία διαρροή από εμένα, το γνώριζα από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ιστοσελίδα που έχω ιδρύσει δεν έγραψε κάτι» πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου ο οποίος στην ερώτηση «όπως το ξέρατε εσείς δεν το ήξεραν και άλλοι;» είπε μόνο «δεν ξέρω».

Δείτε το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Κούλογλου:



Σύμφωνα με τον ίδιο «τη Δευτέρα το μεσημέρι που μάθαμε ότι το απόγευμα θα μπει το θέμα της ασυλίας πέσαμε από τα σύννεφα».

Όσον αφορά τον Αλέξη Γεωργούλη είπε, επίσης, ότι «κυκλοφορούσαν παλαιότερα φήμες, δεν είχα ασχοληθεί καθόλου» συμπληρώνοντας ότι «ο Παπαδημούλης σωστά τον κάλεσε το 2022».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «για τον Γεωργούλη που ήταν επί 20 χρόνια ηθοποιός δεν υπήρχε τίποτα. Τον ρωτάς και σου απαντά δεν τρέχει τίποτα. Ρωτάς και τις υπηρεσίες και δεν σου λένε κάτι. Δεν έχουμε ντετέκτιβ. Καλείς τον τύπο για τον οποίο υπάρχουν οι φήμες και τον ρωτάς "έχουμε τίποτα;". Το ψάχνεις σημαίνει τον ρωτάς, πας στις υπηρεσίες ρωτάς. Αν έχεις όχι και από τους δύο τι άλλο να κάνεις;»

Ερωτηθείς για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου είπε ότι «αν ισχύουν μου προκαλούν απέχθεια και πολύ μεγάλη εντύπωση».

«Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Γεωργούλη ούτε είχαμε στενή επαφή, η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική, δεν είχαμε ακούσει το παραμικρό επεισόδιο αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ήμασταν στις πατρίδες μας καθώς ίσχυε lockdown» πρόσθεσε ο Στέλιος Κούλογλου.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέλιος Κούλογλου: Το όνομα της καταγγέλλουσας για τον Γεωργούλη το γνώριζα αλλά δεν το έδωσα πουθενά"

Απάτη στη Βέροια: Απέσπασε τους κωδικούς από 700 κάρτες ομιλίας αξίας 15.809 ευρώ

Η απάτη στη Βέροια αποκαλύφθηκε με τους αστυνομικούς να βρίσκουν απαντήσεις σε όλους τους γρίφους που είχαν προκύψει…

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας στη Βέροια, εξιχνίασαν εννέα περιπτώσεις απάτης, με απόσπαση κωδικών από κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος, προσποιούμενος τον τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνούσε σε περίπτερα και άλλα καταστήματα που διέθεταν προς πώληση κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να ακυρώσει τις κάρτες, αποσπούσε τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος από την αξία των καρτών.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου του 2022, διέπραξε συνολικά 9 απάτες σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και άλλα καταστήματα. Συγκεκριμένα:

  • δύο περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και
  • από μία περίπτωση σε Αρκαδία, Αττική, Ημαθία, Μαγνησία, Σέρρες, Τρίκαλα και Φωκίδα.

Απέσπασε τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη στη Βέροια: Απέσπασε τους κωδικούς από 700 κάρτες ομιλίας αξίας 15.809 ευρώ"

Άδειες εργασίας: Τι ισχύει για γονείς στον ιδιωτικό τομέα, φροντιστές και πατέρες

Αδεια 14 ημερών σε πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 και εφεξής, αλλά και άλλες πέντε νέες ειδικές άδειες για εργαζόμενους γονείς και φροντιστές προβλέπει ο νόμος 4808 του 2021, όπως εξειδικεύεται με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε χθες.

Πρόκειται για τον εργασιακό νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο κυρώθηκε η κοινοτική οδηγία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής γονέων.

Αναλυτικά, ο νόμος 4808/2021 για την «Προστασία της εργασίας», όπως διευκρινίζεται και στη χθεσινή εγκύκλιο, προβλέπει τη χορήγηση άδειας διάρκειας 14 ημερών σε πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσής του σε ΦΕΚ), άδεια φροντιστή, δικαίωμα απουσίας για λόγους ανωτέρας βίας, ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς και επέκταση σειράς αδειών που δικαιούνται οι μητέρες και στις περιπτώσεις υιοθεσιών. Η εγκύκλιος περιλαμβάνει ακόμη ρυθμίσεις για την προστασία από την απόλυση γονέων που ζήτησαν ή έλαβαν τις άδειες αυτές.

Οι νέες άδειες που θεσμοθετούνται ή επεκτείνονται είναι οι εξής:

Αδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές. Χορηγείται συνολικά ή τμηματικά σύμφωνα με την αίτηση του εργαζομένου ως εξής:

α) ο εργαζόμενος λαμβάνει δύο ημέρες άδειας πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, οπότε στην περίπτωση αυτή οι υπόλοιπες 12 ημέρες χορηγούνται, συνολικά ή τμηματικά, άμεσα λόγω της γέννησης του τέκνου, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία γέννησης είτε

β) χορηγείται το σύνολο των ημερών άδειας μετά την ημερομηνία γέννησης. Η άδεια πατρότητας με το προηγούμενο καθεστώς ήταν δύο ημέρες. Οσοι πατέρες έχουν λάβει τις δύο ημέρες άδειας δικαιούνται τις επιπλέον ημέρες έως ότου συμπληρωθεί ένας μήνας από τη γέννηση του τέκνου.

Την άδεια πατρότητας μπορούν να λάβουν οι πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 και εφεξής.

Γονική άδεια διάρκειας 4 μηνών. Χορηγείται συνεχόμενα ή τμηματικά και για τους δύο γονείς με επίδομα από τον ΟΑΕΔ για τους δύο πρώτους μήνες, ίσο με τον κατώτατο μισθό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η επί ένα έτος απασχόληση του εργαζομένου στον ίδιο εργοδότη. Σε περίπτωση υιοθεσίας ή αναδοχής τέκνου ηλικίας έως οκτώ ετών, η γονική άδεια χορηγείται από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια.

Αδεια φροντιστή. Η άδεια αυτή, άνευ αποδοχών, χορηγείται για την κάλυψη αναγκών ή φροντίδας συγγενών ή άλλων προσώπων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό, για σοβαρό ιατρικό λόγο.

Θεσμοθετείται δικαίωμα απουσίας του γονέα ή φροντιστή έως δύο φορές τον χρόνο, με αποδοχές, για μία ημέρα κάθε φορά και για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια).

• Γονείς παιδιών έως 12 ετών και φροντιστές δικαιούνται να ζητούν τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο εργασίας ή μερική απασχόληση, εφόσον έχουν συμπληρώσει έξι μήνες εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

• Αδεια εργαζόμενων γυναικών για υποβολή σε μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άδειες εργασίας: Τι ισχύει για γονείς στον ιδιωτικό τομέα, φροντιστές και πατέρες"

Ακρόπολη: Προφυλακιστέος ο ένας 17χρονος για το μαχαίρωμα του 18χρονου – Ελεύθερος ο συνεργός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους 17χρονους για την επίθεση και το μαχαίρωμα του 18χρονου στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε στην ανακρίτρια τις πράξεις του και την επίθεση στην παρέα του 18χρονου στην Ακρόπολη.

Ο επίσης 17χρονος συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του μια φορά το μήνα, και της παρακολούθησης από κοινωνική υπηρεσία.

Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία και υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Προφυλακιστέος ο ένας 17χρονος για το μαχαίρωμα του 18χρονου – Ελεύθερος ο συνεργός του"

ΑΑΔΕ-Μύκονος: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με 200 πολυτελείς βίλες μέσω Airbnb

Φρένο σε φοροδιαφυγή-μαμούθ που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στη Μύκονο έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκε εταιρεία που διαχειρίζεται πολυτελή ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση. Μέσω σαρωτικών διασταυρώσεων και ελέγχων, η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ιστοσελίδα με χαρακτηριστικά πλατφόρμας διαμοιρασμού, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Πάρτι φοροδιαφυγής
  • Σχεδόν 200 υπερπολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία.
  • Προσφέρονταν και πολλές επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή υπηρετικού προσωπικού, διοργάνωση πάρτι, δείπνα, ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής.
  • Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο.
Πώς πιάστηκαν στη φάκα

Μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής διαπίστωσαν ότι οι αναρτήσεις των καταλυμάτων δεν ανέφεραν τον Αριθμό Μητρώου των Ακινήτων. Τα συνολικά πρόστιμα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ-Μύκονος: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με 200 πολυτελείς βίλες μέσω Airbnb"

Γαλλία: Η αστυνομία μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση του πλήθους

Η αστυνομία της Γαλλίας επιτρέπεται από σήμερα να χρησιμοποιεί drones εξοπλισμένα με κάμερες για μια ευρεία γκάμα ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται η παρακολούθηση πλήθους και ο συνοριακός έλεγχος, έπειτα από τη χθεσινή δημοσίευση διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024 και σε μια περίοδο κατά την οποία η λαϊκή εναντίωση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Μακρόν έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συχνά έχουν βίαιη κατάληξη.

Το διάταγμα επιτρέπει στην αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές ή στο στρατό να χρησιμοποιούν drones για να αποτρέπουν επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ή ιδιοκτησίας, να εγγυώνται την ασφάλεια των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και να διατηρούν ή να επαναφέρουν τη δημόσια τάξη όταν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής διατάραξής της από αυτές τις συναθροίσεις.

Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για παρακολούθηση των συνόρων και για διάσωση ανθρώπων, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς και επιβάλλει ουσιαστικά έναν νόμο για την ασφάλεια που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.

Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε τον Μάρτιο τη δημοσιοποίηση με λεπτομέρειες της πολιτικής χρήσης των drones, μεταξύ των οποίων και το είδος των πληροφοριών που αφορούν το εμπλεκόμενο κοινό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Η αστυνομία μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση του πλήθους"

Ρεύμα: Μειωμένα τα τιμολόγια προμηθευτών για τον Μάιο

Μειώσεις στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για το Μάιο ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών ρεύματος, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της ΔΕΗ η οποία επίσης προχώρησε σε μείωση του τιμολογίου.

Τα τιμολόγια του επόμενου μήνα διαμορφώνονται πολύ κοντά στο στόχο που θέτει η κυβέρνηση για τις τελικές χρεώσεις των καταναλωτών.

Οι χρεώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς και στο παρατηρητήριο τιμών.

Αναλυτικότερα οι νέες χρεώσεις είναι:

  • ΔEΗ: 15,9 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες (έναντι 16,5 σεντς τον Απρίλιο) και 17,1 σεντς για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 17,7 σεντς τον Απρίλιο). Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση θα είναι 11,8 σεντς, από 12,4 τον Απρίλιο.
  • Protergia Οικιακό Value: 13,96 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 14)
  • Ήρων PROTECT 4 Home: 18,7 σεντς ανά κιλοβατώρα
  • Elpedison Economy: 12,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)
  • NRG on time: 14 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 16,4)
  • Watt&Volt Value: 13,96 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 14)
  • Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας MAXI Free: 13,9 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)
  • Volterra: 18,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)
  • Zenith Home Now: 11,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,9)
  • Volton Home: 16,63 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 17,26)

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα: Μειωμένα τα τιμολόγια προμηθευτών για τον Μάιο"

Πιάστηκε στη Βενετία πλοίο ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων με 850 κιλά κοκαΐνης

Οι ιταλικές Αρχές βρήκαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη σε ένα εμπορικό πλοίο bulker της εταιρείας Laskaridis Shipping στη Βενετία.

Δημοσίευμα του TradeWinds που φέρνει στη δημοσιότητα την είδηση, δείχνει πλάνα από ελικόπτερο την ώρα που πλοία του τελωνείου περιβάλλουν το ελληνόκτητο πλοίο Atlas.

Στο πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, πήγαν δύτες για να το επιθεωρήσουν. Από τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό. Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία αναφέρει ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού και συνολικά εντοπίστηκαν 570 δέματα, βάρους 850 κιλών. Το πλοίο υποβλήθηκε σε περαιτέρω έλεγχο χθες, Πέμπτη. Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Santos στη Βραζιλία στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

newsbomb 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πιάστηκε στη Βενετία πλοίο ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων με 850 κιλά κοκαΐνης"

Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού

Στη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελου Σίσκου, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας την Δευτέρα (17/4).

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Κατά την ίδια πηγή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον, ενώ εμφανίζεται φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Δείτε  βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη



Σημειώνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, ο οποιος κατάγεται από την Καστοριά, πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο ακολούθησε ο εξής διάλογος:

roloi_klopi_ 

Εθνικός Κήρυκας: Εχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;
Πατέρας Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

Εθνικός Κήρυκας: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.
Πατέρας Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

Εθνικός Κήρυκας: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστον;
Πατέρας Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news