facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΣΥ: Τι αναφέρει το πόρισμα για την πτώση του στύλου του τρόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η πτώση του στύλου του εναέριου δικτύου των τρόλεϊ, αρχές Σεπτεμβρίου στη Ν. Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 14χρονης οφείλεται στις μεγάλες ελκτικές δυνάμεις που ασκήθηκαν στο επίτονο, δηλαδή το πάνω μέρος του στύλου ( πολύ μεγαλύτερες του ορίου θραύσης του), το οποίο αγκιστρώθηκε στις κεραίες του τρόλεϊ, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής που συστάθηκε για την άμεση διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος.

Ειδικότερα, η ΟΣΥ άσε ανακοίνωσή της αναφέρει «Προκειμένου να μπει τέλος σε κάθε παραφιλολογία που αναπτύχθηκε και μάλιστα από μη ειδικούς, το Πόρισμα της Επιτροπής ως διαπίστωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από τον επιτόπιο έλεγχο του επιτόνου αναδείχθηκε ότι αυτό έφτασε και ξεπέρασε το όριο θραύσης του, το οποίο είναι οι 3,5 τόνοι όπως φαίνεται και από τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να κοπεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής και τον έλεγχο του επιτόνου, αυτό κόπηκε διότι τανύστηκε με δυνάμεις που υπερβαίνουν το όριο θραύσης του. Ως εκ τούτου η προαναφερθείσα δύναμη των 3,5 tn (3500kp) εφαρμόστηκε στο σημείο στήριξης του επιτόνου , δηλαδή στο άνω άκρο του στύλου σε σχέση με το σταθερό επίπεδο όπου αυτός ήταν εμφυτευμένος. Λόγω της αγκίστρωσης του επιτόνου επάνω στην κεφαλή του οχήματος και λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική μάζα του οχήματος (περίπου 15 tn) αλλά και την μικρή ταχύτητα (από 1-2km/h τουλάχιστον) που είχε αναπτύξει, συμπεραίνεται ότι ασκήθηκε στο επίτονο μια ελκτική δύναμη (εκτιμώμενη ορμή P=mu=15.000kgr2km/h=8.400kgr*m/sec)πολύ μεγαλύτερη του ορίου θραύσης του, η οποία με την σειρά της και μεταφέρθηκε και ασκήθηκε στον στύλο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αναδίπλωση του στύλου προς την φορά κίνησης του οχήματος Τρόλεϊ. Αυτό διαπιστώθηκε και κατά τον αρχικό έλεγχο του στύλου, την ημέρα του συμβάντος, όπου φάνηκε ότι ο στύλος δεν είχε αποκοπεί ολόκληρος στην βάση του, αλλά ότι ένας μέρος του παρέμενε ενωμένο με τη βάση».

Αναφορικά με την εργολαβία για την αντικατάσταση του δικτύου των στύλων, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται :

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με την συγχρηματοδότηση εθνικών πόρων το 2011 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς η εταιρεία που είχε αναλάβει την εργολαβία (μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού έχοντας υποβάλλει ιδιαιτέρως υψηλή έκπτωση, την οποία δεν κλήθηκε όπως έπρεπε να αιτιολογήσει από την τότε Επιτροπή Διαγωνισμού) όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε δεν διέθετε ούτε το προσωπικό, ούτε τα ανάλογα μηχανήματα και υλικά για να φέρει εις πέρας το έργο.

Λόγω της μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης -παρά και τις παρατάσεις- το έργο απεντάχθηκε από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στα τέλη του 2015. Μεταξύ του εργολάβου και της Ο.ΣΥ. Α.Ε. εξελίσσεται δικαστική διαμάχη για τη μη ολοκλήρωση της εργολαβίας.

Στο διάστημα από την εμπλοκή της προηγούμενης εργολαβίας μέχρι την απεμπλοκή της και τη δυνατότητα σχεδιασμού νέου Διαγωνισμού, το αρμόδιο Τμήμα Εναέριων Δικτύων με εντολή της Διοίκησης από το 2020, πραγματοποιεί ελέγχους σε ολόκληρο το Δίκτυο και προχωρά σε επισκευή ή αντικατάσταση στύλων όπου αυτό απαιτείται.

Παράλληλα από την αρμόδια Διεύθυνση, έχουν συλλεχθεί τα απαιτούμενα στοιχεία για τη σύνταξη τευχών Διαγωνισμού με τίτλο «Ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση μόνο την τιμή, για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την επισκευή/αντικατάσταση στύλων στήριξης εναέριου ηλεκτρικού δικτύου παροχής ενέργειας στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου καταλληλόλητας των στύλων στο ενεργό και ανενεργό εναέριο ηλεκτρικό δίκτυο της Ο.ΣΥ. Α.Ε.»

Τον Απρίλιο του 2024 συντάχθηκε το τελικό σχέδιο της Διακήρυξης.

Τον Ιούνιο του 2024 ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές περιγραφές και η μελέτη του έργου.

Στις 26/08/24 ολοκληρώθηκαν όλα τα τεύχη και η Διακήρυξη με στόχο τη διενέργεια του εν λόγω Διαγωνισμού μετά και την έγκριση του Δ.Σ. έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΣΥ: Τι αναφέρει το πόρισμα για την πτώση του στύλου του τρόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ πέντε κατηγορούμενοι από την δεύτερη ομάδα των εμπλεκομένων που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας .

Στην φυλακή οδηγούνται δύο γιατροί, ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος, καθώς και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία για την υπόθεση ήταν εκείνοι που εκτελούσαν τις εικονικές συνταγές.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ελεύθερους, κάποιοι με περιοριστικούς όρους και κάποιοι χωρίς, τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν για απολογίες σήμερα. Μεταξύ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και η σύζυγος του γυναικολόγου που οδηγείται στην φυλακή , η οποία είναι καρδιολόγος. Στην γιατρό επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ.

 
Μετά και τις σημερινές απολογίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που φαίνεται να ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με ποσό που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαστικές αρχές χθες και σήμερα έκριναν συνολικά έξι κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ρόλο κομβικής σημασίας για την λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που απομυζούσε τον ΕΟΠΥΥ επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση , απάτη , πλαστογραφία κ.α

Η δικαστική έρευνα για τις πτυχές της υπόθεσης συνεχίζεται.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί"

Εφιάλτης σε πτήση της Delta: Επιβάτες αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τη μύτη!

Ένα αδιανόητο περιστατικό καταγράφηκε σε πτήση της Delta Airlines, όταν κατά τη διάρκειά της οι επιβάτες άρχισαν να αιμορραγούν από τα αυτιά και τη μύτη τους.

Σύμφωνα με τον Independent, το συμβάν σημειώθηκε χθες (18/9) σε πτήση της εταιρείας από το αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι γύρω στις 08.30 προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, λόγω ενός φαινομένου «συμπίεσης».

Μία από τους επιβάτες περιέγραψε την εμπειρία πολλών, λέγοντας ότι ένιωσε κάτι σαν «μαχαιριά», πριν νιώσει αίμα να τρέχει μέσα από το αυτί της, με το πιλότο να προχωρά σε επείγουσα προσγείωση.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως το πρόβλημα οφειλόταν πιθανώς σε κάποιο φαινόμενο διαφυγής πίεσης από την καμπίνα του αεροσκάφους, κατά προσέγγιση αφού ξεπέρασε τα 10.000 πόδια ύψος, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

Η Valerie Walker, συνταξιούχος πιλότος της Delta Air Lines που μίλησε στο πρακτορείο, είπε ότι ο πιλότος του αεροπλάνου πιθανότατα κατάλαβε το πρόβλημα στην καμπίνα, και προσπάθησε να το λύσει ενώ βρισκόταν στον αέρα πριν αναγκαστεί να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Οι διασώστες φρόντισαν τους τραυματίες μετά την άφιξη του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο. Η αεροπορική εταιρεία είπε στο πρακτορείο ότι 10 άτομα αξιολογήθηκαν από παραϊατρικό προσωπικό.

Μία ακόμα από τους επιβάτες δήλωσε πως επισκέφθηκε αργότερα το νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ρήξη τυμπάνου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης σε πτήση της Delta: Επιβάτες αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τη μύτη!"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου"

Για κακούργημα ελέγχονται 5 υψηλόβαθμοι αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα πριν τη δολοφονία Κατσούρη

Την άσκηση ποινικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πέντε υψηλόβαθμων αστυνομικών, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τον επιχειρησιακό χειρισμό του προγραμματισμένου αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη χώρα το καλοκαίρι του 2023, ζήτησε αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου του 2023 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχαν εισέλθει στη χώρα πραγματοποίησαν οργανωμένη επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ ενόψει προγραμματισμένης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι τυχόν ευθύνες των συγκεκριμένων αστυνομικών είχαν ερευνηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία είχε την άποψη ότι η συγκεκριμένη δικογραφία θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Ωστόσο, η εισαγγελία Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς έκρινε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να ασκηθούν διώξεις στους πέντε υψηλόβαθμους αστυνομικούς και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο καθώς κατά την άποψή της δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ελλείψει δόλου. Παρ΄ όλα, αυτά η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, είχε κρίνει, κατά πληροφορίες, ότι οι αστυνομικοί τελούσαν σε θέση εγγυητή της δημόσιας τάξης και των εννόμων αγαθών των πολιτών και ήταν αρμόδιοι να εντοπίζουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν τους οπαδούς, αποτρέποντας ενδεχόμενα επεισόδια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως φέρεται να επεσήμανε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν ενήργησαν ως όφειλαν, αλλά, άλλοτε με παραλείψεις και άλλοτε με εσφαλμένες ενέργειες, συντέλεσαν στη δημιουργία πρόσφορων συνθηκών ώστε να εισέλθουν οι Κροάτες οπαδοί στην Αθήνα και ανενόχλητοι να διαπράξουν καταστροφές και συμπλοκές, με αποτέλεσμα και το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Όμως για την εισαγγελέα Πρωτοδικών τα στοιχεία δεν ήταν ικανά για να στοιχειοθετήσουν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη εκ μέρους των αστυνομικών και κυρίως δεν αρκούσαν για στοιχειοθετήσουν το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς, κατά την άποψή της, δεν υπήρχε δόλος.

Διώξεις

Με το σκεπτικό αυτό της εισαγγελέα Πρωτοδικών, ωστόσο, διαφώνησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος είχε την γνώμη ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος για τους πέντε αστυνομικούς. Έτσι, παράγγειλε την επιστροφή της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματική πράξη, δηλαδή για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος για τους πέντε αστυνομικούς.

Κατά τον εισαγγελέα Εφετών το παραπάνω αδίκημα διέπεται από ενδεχόμενο δόλο ως προς την επέλευση του κινδύνου και από αμέλεια ως προς το επελθόν αποτέλεσμα του τραυματισμού φιλάθλων και, ιδίως, του θανάσιμου τραυματισμού του φιλάθλου Μ. Κατσούρη. Τέλος, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Για κακούργημα ελέγχονται 5 υψηλόβαθμοι αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα πριν τη δολοφονία Κατσούρη"

Ζεφύρι: Έκρυβαν πάνω από 4 κιλά κοκαΐνη και ηρωίνη – «Ντου» της αστυνομίας σε κατοικία

Η συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε σπίτι στο Ζεφύρι, έβγαλε μέγιστο «λαβράκι»: πάνω από 3 κιλά ηρωίνης και 1 κιλό κοκαΐνης.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, πέρασαν χειροπέδες σε έναν άντρα και μια γυναίκα, και οι δυο στην ηλικία των 30, τους ιδιοκτήτες του σπιτιού στο Ζεφύρι  που έκρυβε τις μεγάλες ποσότητας κοκαΐνης.

Είχε προηγηθεί συνδυαστική διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1- κιλό και -689- γραμμ. κοκαΐνης,

-3- κιλά και -938- γραμμ. ηρωίνης,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-2- κάμερες ασφαλείας για την επιτήρηση του χώρου και

κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Έκρυβαν πάνω από 4 κιλά κοκαΐνη και ηρωίνη – «Ντου» της αστυνομίας σε κατοικία"

Αττική: «Πράσινο φως» για την τοποθέτηση 388 καμερών παρακολούθησης

Το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε την τοποθέτηση - σε πρώτη φάση - των 388 καμερών σε διάφορα σημεία της Αττικής για την παρακολούθηση της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Βάσει σχεδιασμού, οι κάμερες θα εντοπίζουν αυτόματα τους παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι θα λαμβάνουν αυτόματα την κλήση στο σπίτι τους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας». Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη εφαρμόσει πιλοτικά το πρόγραμμα σε δύο φανάρια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη διασταύρωση με την Καλαμακίου. Μόνο στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται 17 παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη ανά ώρα.

Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση κόκκινου φαναριού επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο μήνες.

Σχέδιο για έως και 1.000 κάμερες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr, Το σχέδιο βασίζεται στο δόγμα «λιγότερη… χαρτούρα, περισσότερη ψηφιοποίηση». Η φιλοδοξία των συναρμόδιων υπουργείων είναι στην τελική φάση του σχεδίου να έχει δημιουργηθεί ένα ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο που θα λαμβάνει εικόνα από 1.000 σύγχρονες κάμερες που θα τοποθετηθούν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και οι κλήσεις θα επιδίδονται ψηφιακά.

Οι πινακίδες των οχημάτων θα σκανάρονται από τις κάμερες, η κλήση θα είναι ηλεκτρονική, ενώ μετά την επίδοσή της ο παραβάτης θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται διά ζώσης παρουσία του σε κάποια υπηρεσία.

Για να πετύχει πάντως το εγχείρημα, χρειάζεται η πολύτιμη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς η διαχείριση όλων αυτών των δεδομένων και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, πρέπει να δημιουργηθούν λογισμικά και εφαρμογές που θα μπορούν να επεξεργαστούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο χιλιάδες στοιχεία, ενώ απαιτείται διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τα συστήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δρόμοι της Αττικής που θεωρούνται κομβικής σημασίας

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας έχουν ήδη τη «χαρτογράφηση» όλων των «κόκκινων» σημείων της πρωτεύουσας, δηλαδή των δρόμων όπου παρατηρούνται οι περισσότερες παραβάσεις και καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα. Έμφαση θα δοθεί και στους δρόμους όπου παρατηρείται «ασφυξία» στις λεωφορειολωρίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τη διέλευση ασθενοφόρων και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εκθέσεις της Τροχαίας θα αξιολογηθούν, προκειμένου η τοποθέτηση των καμερών να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη και αποτελεσματική. Δρόμοι που θεωρούνται κομβικής σημασίας είναι οι λεωφόροι Ποσειδώνος, Αμαλίας, Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Όλγας, Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Αθηνών, Αλίμου, Κηφισού, Κωνσταντινουπόλεως, Μαραθώνος, Πειραιώς, Κατεχάκη, Θηβών, Βουλιαγμένης και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Αξιωματικοί της Τροχαίας «βλέπουν» εδώ και χρόνια τα βασικά προβλήματα, που αφορούν στις παραβιάσεις των λεωφορειολωρίδων και ερυθρού σηματοδότη, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας μέσα στην πόλη, την οδήγηση με τη χρήση κινητού.

Οι τροχονομικές παραβάσεις αυξήθηκαν στην Αττική κατά 46% το πρώτο 7μηνο του 2024 συγκριτικά με πέρυσι. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 182.000 παραβάσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης και κράνους και στέρηση άδειας οδήγησης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: «Πράσινο φως» για την τοποθέτηση 388 καμερών παρακολούθησης "

ΕΟΔΥ: 23 θάνατοι, 25 διασωληνωμένοι και 595 εισαγωγές ασθενών με CoViD

Σταθερότητα παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες CoViD, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 9-15 Σεπτεμβρίου:

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 595 έναντι 594 την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD είναι 23 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 27.
  • Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 8 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς τους 25.
  • Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Το επικρατούν στέλεχος κατά τις τελευταίες εβδομάδες εξακολουθεί να είναι το ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T.
  • Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

               Δείκτες CoViD

9-15 Σεπτεμβρίου

2 - 8 Σεπτεμβρίου
Νέοι θάνατοι 23 27
Διασωληνωμένοι 25  24
Νέες εισαγωγές 595 594
 
Λύματα

Δεν παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε καμία από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων. Σχεδόν σε όλες τις περιοχές καταγράφηκε μείωση.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 23 θάνατοι, 25 διασωληνωμένοι και 595 εισαγωγές ασθενών με CoViD"

Belharra: Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος» στο Λοριάν της Γαλλίας – Την απόκτηση 4ης Belharra ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Ολοκληρώθηκε η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος», της δεύτερης από τις τρεις φρεγάτες FDI, γνωστές ως Belharra, που έχει αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό, στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, το απόγευμα της Πέμπτης (19.9.24). 

Σημαντικό είναι ότι ανακοινώθηκε η απόκτηση της τέταρτης φρεγάτας FD-HN αλλά και η αγορά των κορυφαίων πυραύλων κρούσης μεγάλης εμβέλειας επιφανείας – εδάφους τύπου Scalp Naval (MdCN) που θα ενσωματωθούν στο οπλοστάσιο των καινούργιων ελληνικών πολεμικών πλοίων, αναβαθμίζοντας σε τεράστιο βαθμό τις δυνατότητές τους.

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό.Παράγοντα ισχύος θα αποτελούν και τα νέα προηγμένα στρατηγικά όπλα των νέων φρεγατών», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Η «ΝΕΑΡΧΟΣ», όπως η «ΦΟΡΜΙΩΝ» και η τέταρτη φρεγάτα, ενσωματώνουν τεχνολογίες που παρέχουν νέες δυνατότητες στο οπλοστάσιό τους. Οι φρεγάτες αυτές θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν τον πύραυλο SCALP NAVAL. Ίσως τον πιο προηγμένο πύραυλο cruise, που μπορεί να πλήττει στόχους στρατηγικής σημασίας σε μεγάλες αποστάσεις (άνω των 1000 χλμ) και με μεγάλη ακρίβεια. Η προσθήκη αυτή εντάχθηκε στο 12ετές Μακροπρόθεσμο Προγραμματισμό Αμυντικών Εξοπλισμών, συνοδευόμενο από 20ετή ορίζοντα, ο οποίος παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό, θα ενημερωθεί η ΒτΕ και θα τον υιοθετήσει το ΚΥΣΕΑ. Θα επιτρέπει στη Χώρα μας να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση που μπορεί να ανακύψει».

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα στις προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Η Ελλάδα με την απόκτηση των τριών σύγχρoνων υπερόπλων θα ενισχύσει τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού δίνοντάς του τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2023 είχε πραγματοποιηθεί η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων», ενώ η «Φορμίων» βρίσκεται στη dry dock δεξαμενή.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φρεγάτα FDI «Κίμων» θα παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025, η φρεγάτα «Νέαρχος» στα τέλη του 2025 και «Φορμίων» στα τέλη του 2026.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Belharra: Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος» στο Λοριάν της Γαλλίας – Την απόκτηση 4ης Belharra ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας"

Εισαγγελική έρευνα για λεηλασία στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας

Τη διενεργεια προκαταρικτικής έρευνας με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού για λεηλασία στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ άγνωστοι έχουν καταγραφεί από drone την ώρα που λεηλατούν τις ράγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας και σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης.

Τώρα, στο πλάσιο της έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, θα διερευνηθούν τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εισαγγελική έρευνα για λεηλασία στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω σαλμονέλας

Σε ακόμη μία ανάκληση κατεψυγμένου προϊόντος προχωρεί ο ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού λόγω σαλμονέλας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια Ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία “ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ” με αριθμό παρτίδας LOT:15253232, ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025, τo οποίο παράγεται στην Ισπανία από την Επιχείρηση Urgel Ganadera S.A.. Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω σαλμονέλας"

Οδηγός ταξί εξέδιδε αποδείξεις με εικονικό ΑΦΜ, επεμβαίνοντας στο ταξίμετρο – Απέκρυψε 79.286 ευρώ

Ένας 49χρονος Έλληνας οδηγός ταξί συνελήφθη από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Ειδικότερα, ο 49χρονος οδηγός του ταξί, το οποίο, του είχε παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του, κατηγορείται ότι είχε πραγματοποιήσει παραβίαση της σφραγίδας του ταξιμέτρου και επέμβαση στο λογισμικό του με αποτέλεσμα να εκδώσει συνολικά άνω των 5.000 φορολογικών αποδείξεων, χρησιμοποιώντας εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον ενδελεχή έλεγχο, ο 49χρονος απέκρυψε από τις αρμόδιες Αρχές το χρηματικό ποσό των 79.286 ευρώ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ που αναλογεί.

Επιπρόσθετα ο 49χρονος είχε εισπράξει υπερβολικό κόμιστρο σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις, θέτοντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση αντί μονής χρέωσης κατά το ωράριο που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για παράβαση των νόμων περί κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, περί καταδολίευσης των οργάνων μέτρησης ταξιμέτρου και ταμειακής μηχανής και για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγός ταξί εξέδιδε αποδείξεις με εικονικό ΑΦΜ, επεμβαίνοντας στο ταξίμετρο – Απέκρυψε 79.286 ευρώ"

Θεσσαλονίκη: Τους έκαναν τσακωτούς σε σπίτι 84χρονης και αποκαλύφθηκαν άλλα έξι χτυπήματα με λεία 75.000 ευρώ

Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ επιτήδειοι «ξάφριζαν» ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 75.000 ευρώ, σε μετρητά και τιμαλφή.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, δύο εκ των οποίων (23 και 32 ετών) συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κέντρο της πόλης, όταν αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι μιας 84χρονης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι με την ίδια μέθοδο είχαν εισέλθει το τελευταίο δίμηνο σε άλλα έξι σπίτια, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη των συνεργών τους και για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησαν στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων ηλικίας 23, 32, 26 και 30 ετών, δύο (2) εκ των οποίων συνελήφθησαν, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (18-09-2024) στο κέντρο της πόλης, ο 23χρονος με τον 32χρονο, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εισήλθαν στην οικία ηλικιωμένης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα και χρυσαφικά και στη συνέχεια συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί τους 26χρονο και 30χρονο και έτερους συνεργούς, οργανώθηκαν για την από κοινού τέλεση κλοπών.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους, κατά τους τελευταίους δύο (2) μήνες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με την ίδια μέθοδο, προέβησαν στη διάπραξη έξι (6) διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά τις οποίες αφαίρεσαν από ηλικιωμένους το συνολικό χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών συνολικής αξίας (63.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Τους έκαναν τσακωτούς σε σπίτι 84χρονης και αποκαλύφθηκαν άλλα έξι χτυπήματα με λεία 75.000 ευρώ"

Άγνωστοι έκλεψαν 30 φορητούς υπολογιστές από γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Τριάντα προσωπικούς υπολογιστές έκλεψαν άγνωστοι δράστες από τα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στην οδό Δραγατσανίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν αρχικά στον πέμπτο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται το τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας. Εκεί, αφού ερεύνησαν τους χώρους, δεν αφαίρεσαν κάτι και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον 7ο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία πληρωμής και δαπανών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπου εντόπισαν τους 30 φορητούς υπολογιστές και τους αφαίρεσαν.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι έκλεψαν 30 φορητούς υπολογιστές από γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας"

18 νέες λοιμώξεις από ιό του Δυτικού Νείλου - 2 + 1 ακόμη θάνατοι

Αυξάνονται σταθερά τα κρούσματα και οι θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου. 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 2 ακόμη θάνατοι ασθενών και ακόμη ένας, ο οποίος αφορούσε ασθενή με ιό του Δυτικού Νείλου, που αποδόθηκε σε άλλα αίτια.

Καταγράφηκαν, επίσης, 18 νέα κρούσματα και 14 νοσηλείες ασθενών, εκ των οποίων οι 9 σε ΜΕΘ.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "18 νέες λοιμώξεις από ιό του Δυτικού Νείλου - 2 + 1 ακόμη θάνατοι"

Ψάχνει 212.000 φορολογούμενους η ΑΑΔΕ για να τους επιστρέψει 138 εκατ. ευρώ!

Χιλιάδες φορολογούμενοι λαμβάνουν email από την ΑΑΔΕ, με το οποίο τους ζητείται να δηλώσουν τον IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να γίνει επιστροφή φόρων και σβήνουν το email φοβούμενοι ότι θα πέσουν θύμα απάτης.

Δεν λείπουν μάλιστα τα περιστατικά όπου φορολογούμενοι κέρδισαν έως και 50.000 ευρώ στη μηνιαία φορολοταρία και έσβησαν απευθείας το email, θεωρώντας ότι κάποιος επιτήδειος τους κάνει πλάκα ή προσπαθεί να βάλει χέρι στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το φαινόμενο αυτό, χωρίς να είναι η μόνη αιτία, προσπαθεί να αντιμετωπίσει με διάφορους τρόπους η ΑΑΔΕ, ώστε να επιστρέψει φόρους που φτάνουν τα 138 εκατ. ευρώ, μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει δηλωθεί ο IBAN. Συνολικά, σήμερα IBAN δεν έχουν δηλώσει 212.000 ΑΦΜ, δικαιούχοι επιστροφών φόρου.

Σε μια μεγαλύτερη δεξαμενή φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στους οποίους η ΑΑΔΕ χρωστά λεφτά αλλά δεν μπορεί να τους τα δώσει, τα στοιχεία δείχνουν 1,2 εκατομμύρια ΑΦΜ με συνολικές επιστροφές φόρου 173 εκατ. ευρώ. Προ διετίας, η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη καθώς οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας έφταναν τα 3,2 εκατ. και το προς επιστροφή ποσό στα 325 εκατ. ευρώ.

Βασική αιτία που μπλοκάρει τις επιστροφές φόρου, η μη δήλωση IBAN αλλά όχι η μόνη. Αν ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλει μια σειρά δηλώσεων, η επιστροφή φόρου μπλοκάρει, όπως επίσης και σε περιπτώσεις πτώχευσης ή θανάτου του δικαιούχου, όπου αρχίζει ο λαβύρινθος αναζήτησης των κληρονόμων, αφού νωρίτερα γίνει αποδοχή κληρονομιάς.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος κυρίως με τους IBAN, η ΑΑΔΕ έχει λάβει σειρά μέτρων. Από μηνύματα στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων μέχρι email και τηλεφωνήματα (επίκειται νέος γύρος επικοινωνίας) αλλά και «κόφτη» στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αν δεν έχει δηλωθεί ο IBAN, όπως συνέβη κατά την τελευταία περίοδο υποβολής (με άρση της υποχρεωτικότητας στο τέλος της διαδικασίας για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία).

Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε ανακοινώθηκε η δυνατότητα δήλωσης λογαριασμού ΙΒΑΝ εξωτερικού, που τηρείται εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Επίσης, στην ίδια εφαρμογή της ψηφιακής πύλης myAADE μπορεί να δηλωθεί λογαριασμός ΙΒΑΝ που τηρείται στην Ελλάδα, σε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών που δεν έχει ενεργοποιήσει τη σύγχρονη αυτόματη επαλήθευση των δικαιούχων του λογαριασμού ΙΒΑΝ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα έχουν ενεργοποιήσει διαλειτουργικότητα αυτόματης επαλήθευσης του δικαιούχου του λογαριασμού IBAN, ώστε κατά τη δήλωση του ΙΒΑΝ να ελέγχεται εάν το πρόσωπο που δηλώνει ΙΒΑΝ είναι όντως δικαιούχος του λογαριασμού.

Οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη πίστωση των προς επιστροφή ποσών και καταβολή ποσών από την ΑΑΔΕ στους λογαριασμούς αυτούς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ήδη η ΑΑΔΕ έχει επιστρέψει το 93% των φόρων που προέκυψαν μετά την έκδοση πιστωτικών εκκαθαριστικών από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει επιστροφές φόρου 600 εκατ. ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψάχνει 212.000 φορολογούμενους η ΑΑΔΕ για να τους επιστρέψει 138 εκατ. ευρώ!"

Χαλκιδική: Με παρέμβαση της Αστυνομίας έδιωξαν μαθήτρια δημοτικού από σχολείο για να μην «σπάσει» τμήμα 26 μαθητών!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ένα ακραίο περιστατικό σε σχολείο της Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα με εντολή του διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, έδιωξαν 10χρονη μαθήτρια δημοτικού από το σχολείο των Σημάντρων και πλέον αναγκάζεται καθημερινά να πηγαινοέρχεται στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς που απέχει 8 χλμ ώστε να μην σπάσει τμήμα 26 παιδιών και προσληφθεί δεύτερος εκπαιδευτικός.

Ο πατέρας της μαθήτριας Αλτίν Τοτσίλα καταγγέλλει στην karfitsa.gr ότι την πρώτη μέρα η κόρη του πήγε κανονικά στο δημοτικό σχολείο των Σημάντρων αλλά την επόμενη μέρα η διευθύντρια τον ενημέρωσε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή το παιδί να πάει στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς.

Σύμφωνα με την αιτιολογία του Διευθυντή Εκπαίδευσης το τμήμα της Ε’ Τάξης έχει 26 παιδιά και δεν μπορεί να σπάσει την τάξη. Ο πατέρας της μαθήτριας αντέδρασε σ’ αυτή την εξέλιξη και ζήτησε η κόρη του να συνεχίσει να φοιτά στο δημοτικό σχολείο του χωριού που κατοικούν μόνιμα.

Ωστόσο ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να βγάλει το παιδί έξω από το σχολείο με αποτέλεσμα να τρομάξει και να βάλει τα κλάματα. Ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας για να σταματήσει το παιδί να κλαίει και να απομακρυνθεί η αστυνομία πήρε την κόρη του και έφυγε.

Πλέον καθημερινά αναγκάζεται να φεύγει από την δουλειά του ώστε να πηγαίνει κάθε πρωί το παιδί του στο σχολείο της Πορταριάς 8 χιλιόμετρα μακριά.

Ο κ. Τοτσίλα ζητάει το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού που κατοικούν μόνιμα ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους.

Παράλληλα μέσω της karfitsa.gr ο κ. Τοτσίλα ευχαριστεί όλους τους κατοίκους των Σημάντρων καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας, τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή για την συμπαράσταση.

karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Με παρέμβαση της Αστυνομίας έδιωξαν μαθήτρια δημοτικού από σχολείο για να μην «σπάσει» τμήμα 26 μαθητών!"

Βρέθηκε σορός 40χρονου στα Πευκάκια Βόλου

Πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή Πευκάκια Βόλου, λίγο μετά την καντίνα, σορός άνδρα περίπου 40 χρόνων.

Στον 40χρονο δράστη της επίθεσης με ψαροντούφεκο ανήκει η σορός.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή βρέθηκε και το μηχανάκι, με το οποίο είχε διαφύγει, μετά την επίθεση στον πατέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δράστης πήρε φόρα με το μηχανάκι του και έπεσε σε γκρεμό πάνω από τη θάλασσα.

 Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα προκύψουν μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Βόλος: Στον 40χρονο δράστη της επίθεσης με ψαροντούφεκο ανήκει η σορός που βρέθηκε στα Πευκάκια

Βόλος: Στον 40χρονο δράστη της επίθεσης με ψαροντούφεκο ανήκει η σορός που βρέθηκε στα Πευκάκια

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε σορός 40χρονου στα Πευκάκια Βόλου"

Προσοχή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του This is Athens-City Festival του Δήμου Αθηναίων και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, θα πραγματοποιηθεί από τις 20:00 το Σάββατο (21/9) και έως τις 22.00 την Κυριακή (22/9) διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων στις παρακάτω οδούς στο κέντρο της Αθήνας.

* Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Ερμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

* Καρ. Σερβίας, καθ΄όλο το μήκος της.

* Περικλέους, καθ΄όλο το μήκος της.

* Αθηναΐδος, καθ΄όλο το μήκος της.

* Αγ. Ειρήνης, καθ΄όλο το μήκος της.

* Πλ. Αγ. Ασωμάτων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαρρή και Ερμού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ερμού.

* Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Ασωμάτων και Αθηνάς, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αθηνάς.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας"

995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο

Στη φάκα των φοροελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσε Ελληνας φορολογούμενος που διαχειριζόταν μέσω ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο για βραχυχρόνια μίσθωση 199 πολυτελείς βίλες στη Μύκονο έναντι εβδομαδιαίων ενοικίων που ανέρχονταν σε 40.000 ευρώ, χωρίς να έχει αναρτήσει εμφανώς τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής (τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων) για κάθε μία από αυτές.

Η εταιρία μέσω της οποίας ο εν λόγω φορολογούμενος διέθετε ως διαχειριστής για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω της ιστοσελίδας τα εν λόγω ακίνητα εμφανιζόταν να έχει έδρα στη Μεγάλη Βρεταννία.

Μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι βίλες που διαχειρίζεται η ιστοσελίδα δεν εμφανίζονταν παράλληλα σε άλλες ιστοσελίδες ενοικίασης βιλών, πλην της ιστοσελίδας στην οποία ο εν λόγω φορολογούμενος παρουσιαζόταν ως διαχειριστής.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επίμαχη ιστοσελίδα μπορεί να θεωρηθεί ως πλατφόρμα της οικονομίας του διαμοιρασμού και προκειμένου να αποσπαστούν πιο ουσιαστικά στοιχεία για τη ροή του χρήματος, έγινε από την πλευρά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ μια απόπειρα κράτησης βίλας. Διαπιστώθηκε λοιπόν η παρακάτω διαδικασία ολοκλήρωσης της κράτησης: Οταν επιλέχθηκε τρόπος πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα, εμφανίστηκαν 2 λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας είχε ανοιχτεί σε μία διαδικτυακή χρηματοοικονομική εταιρία στο Βέλγιο και ο άλλος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι τα ακίνητα ανέβαιναν στην ιστοσελίδα, οι πληρωμές γίνονταν απευθείας προς την εταιρία αυτή μέσω των παραπάνω λογαριασμών και μετά γινόταν η καταβολή των ποσών στους ιδιοκτήτες των ακινήτων μείον τη σχετική προμήθεια.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ελεγχόμενος φορολογούμενος δρα ως διαχειριστής ή ως ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, έγινε έλεγχος στο TAXIS και δεν βρέθηκε καμιά καταχωρισμένη βραχυχρόνια μίσθωση με διαχειριστή τον ΑΦΜ του εν λόγω φορολογουμένου.

Η φορολογική αρχή που διενήργησε τον έλεγχο κοινοποίησε στον φορολογούμενο Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου – Κλήση προς Ακρόαση, σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω ως διαχειριστής – υπεύθυνος 199 ακινήτων (πολυτελών βιλών) κατά τη χρήση του 2022 προέβαινε στις εκμισθώσεις αυτών, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού χωρίς σε καμία ανάρτηση να είναι εμφανής ο Μοναδικός Αριθμός Ακινήτου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 111 του Ν. 4446/2016.

Επίσης, εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στον φορολογούμενο προσωρινή πράξη επιβολής προστίμου. Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών ο προσφεύγων κατέθεσε εγγράφως τις απόψεις του με υπόμνημά του, το οποίο όμως δεν διαφοροποίησε τις διαπιστώσεις του ελέγχου, με συνέπεια να εκδοθεί σε βάρος του πράξη επιβολής προστίμου των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 111 Ν. 4446/2016, συνολικού ποσού 995.000 ευρώ. Το πρόστιμο ανερχόταν δηλαδή σε 5.000 ευρώ για κάθε μία από τις πολυτελείς βίλες που δεν είχαν αναρτηθεί με εμφανή ΑΜΑ.

Ο φορολογούμενος υπέβαλε ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ ζητώντας τη διαγραφή του προστίμου, όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο"

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε καταβάλλονται – Όλες οι ημερομηνίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου του 2024 στους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 ενώ οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων για τους μισθωτούς θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
-Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
-Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο η πίστωση των ποσών των συντάξεων θα γίνει την προηγούμενη εργάσιμη δηλαδή την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

-Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
-Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε καταβάλλονται – Όλες οι ημερομηνίες"

Aπό τα δύο φαρμακεία περάσαμε στα οκτώ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται όλος ο κλάδος του φαρμάκου, καθώς τα πρώτα δημοσιεύματα για την απάτη του ΕΟΠΥΥ  μιλούσαν για εμπλεκόμενους γιατρούς και φαρμακεία και τώρα έχουμε περάσει και σε φαρμακαποθήκη αλλά και σε γυναίκα από το χώρο των ιατρικών επισκεπτών.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται ο αριθμός των εμπλεκομένων και από χθες ακούγεται ότι τελικά τα φαρμακεία - με τους έως τώρα ελέγχους - που εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις δεν είναι δύο αλλά οκτώ (Αχαρνές, Μαρούσι, Καλλιθέα κλπ. κλπ.).

Το θέμα είναι σε εξέλιξη και τα πειθαρχικά όργανα θεσμικών φορέων επί ποδός να ξεκινήσουν καρατομήσεις.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπό τα δύο φαρμακεία περάσαμε στα οκτώ"

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

Στη σύλληψη ενός 42χρονου Αλβανού προχώρησαν αστυνομικοί στη Ρόδο μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ένας συνάδελφός του για ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιφύλακας που υπηρετεί στην υπηρεσία ασφαλείας Ρόδου, ανάφερε στη μήνυσή του ότι δέχθηκε επίθεση από τον 42χρονο και άλλους τρεις αλλοδαπούς.

Κατά την καταγγελία, οι τέσσερις αλλοδαποί χτύπησαν τον αστυνομικό στο κεφάλι, το στήθος και την κοιλιά με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Σημειώνεται ότι στον έλεγχο του αυτοκινήτου του 42χρονου Αλβανού εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 17 εκατοστά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news