facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Δικηγόροι Ελλήνων στρατιωτικών: Έκπληξη η απόφαση αποφυλάκισής τους

Στην αποκάλυψη ότι πριν καν καταθέσουν το νέο αίτημα για την αποφυλάκισή τους αφέθηκαν ελεύθεροι προχώρησαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Οζέλ Φελίν και Χακάν Γιαλτσιντούγ.

Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Φελίν ανέφερε ότι «πριν ζητήσουν επίσημα την αποφυλάκιση τους, ο Δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση του εισαγγελέα ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και δεν θα δικαστούν για κατασκοπεία γιατί δεν υπάρχει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο».

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος Χακάν Γιαλτσιντούγ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ήταν έκπληξη για μας το αίτημα του Εισαγγελέα, Όμως μετά διαπιστώσαμε πως σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και γι' αυτό κατατέθηκε το αίτημα του Εισαγγελέα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόροι Ελλήνων στρατιωτικών: Έκπληξη η απόφαση αποφυλάκισής τους"

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του τοπικού προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος ερευνητής της Αμνηστίας, σε μία από τις πολλές υποθέσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τις επιδόσεις της Άγκυρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κιλίτς βρισκόταν στη φυλακή έναν χρόνο με την κατηγορία της υποστήριξης προς τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο Κιλίτς δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία"

Στις 3.887 ανήλθαν οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα

Ομαλά, χωρίς προβλήματα, συνεχίζεται η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά και τη χθεσινή 15η ημέρα της σχετικής διαδικασίας, το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ανέρχεται σε 3.887. Από αυτές, οι 1.336 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.548 στον δήμο Μαραθώνα, οι 580 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 421 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, χθες, Τρίτη, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.137 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ. Οπότε, εφεξής καταβάλλεται στα νοικοκυριά το ποσό των 6.200 ευρώ και στις επιχειρήσεις αντίστοιχα ποσό ύψους 9.200 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει πως χθες ολοκληρώθηκε η καταβολή του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ σε 818 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις που είχαν λάβει αρχικά τα επιδόματα των πέντε και οκτώ χιλιάδων ευρώ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 3.887 ανήλθαν οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα"

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του πάστορα Μπράνσον

Απορρίφθηκε το τελευταίο αίτημα αποφυλάκισης του Άντριου Μπράνσον, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο είχε υποβάλλει πριν από μερικές μέρες.

Ο Αμερικανός ευαγγελιστής πάστορας, αν και δεν βρισκόταν σε κάποια φυλακή, αλλά υπό κατ' οίκον περιορισμό, στη Σμύρνη, είχε καταθέσει αίτημα άρσης των μέτρων περιορισμού, τα οποία περιελάμβαναν και την απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, μέχρι να απελευθερωθεί ο Μπράνσον δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας με θύμα την τουρκική λίρα. Όμως και ο Τραμπ έχει θέσει ως πρώτο όρο και έχει δηλώσει ότι θέλει πρώτα να δει τον Μπράνσον να φτάνει στις ΗΠΑ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του πάστορα Μπράνσον"

Μαξίμου: Έτσι φτάσαμε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το πλαίσιο των ενεργειών, που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έπειτα από κράτηση 5,5 μηνών στις φυλακές Αδριανούπολης, δίνει η κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν αναφορά σχεδόν στο σύνολο της στάσης απέναντι στην Τουρκία, στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αλλά και του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όπως και στη συνάντηση των δύο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

1. Έχοντας πάντα ως απαρέγκλιτη προτεραιότητα την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο ακέραιο, η Ελλάδα επέμεινε σταθερά στο δρόμο της διπλωματίας, διατηρώντας ανοιχτούς πολυεπίπεδους διαύλους με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτήν την περίοδο.

Κρίσιμες στο πλαίσιο αυτό ήταν:
- Οι τρεις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Τουρκία το 2015-2016 και οι συναντήσεις ΥΠΕΞ που συνεισέφεραν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την οικοδόμηση της ευρωτουρκικής στρατηγικής σχέσης και την προώθηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.
- Η στήριξη στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.
- Η σταθερή στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στη διατήρηση των ευρωτουρκικών διαύλων.
- Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου για πρώτη φόρα μετά από 65 χρόνια στην Αθήνα.
- Η μη προσχώρηση της Ελλάδας στη λογική επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία κατά την τελευταία περίοδο.

2. Στο πλαίσιο αυτών των διμερών σχέσεων, εντάθηκαν οι επαφές μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων (Πρωθυπουργός, Υπουργός Εξωτερικών, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών, Ελληνικές Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές στην Τουρκία, Α/ΓΕΕΘΑ) προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών και αναδείχτηκαν οι επιπτώσεις που είχε η παράνομη κράτηση τους.

Κυρίως, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ, η οποία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα. Μία συνάντηση την οποία ορισμένα ΜΜΕ στη χώρα μας, μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο, έσπευσαν τότε να χαρακτηρίσουν ως αποτυχία.


Τη στιγμή μάλιστα που έπειτα από εκείνη τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει:
«Κατ’ αρχάς τα λόγια μου είναι μετρημένα, ωστόσο πρέπει να σας πω ότι βγαίνοντας από τη συνάντηση έχω περισσότερες ελπίδες από ότι πριν μπω στη συνάντηση αυτή. Δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση, γι’ αυτό διήρκησε σχεδόν δύο ώρες».

Ενώ στη συνέχεια, είχε αναφέρει σχετικά με τη συζήτηση που έγινε για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο:

«Στον Πρόεδρο Ερντογάν, έδωσα να καταλάβει ή ελπίζω τουλάχιστον, ότι το ζήτημα των οκτώ δεν μπορεί να συσχετίζεται με το ζήτημα των δύο. Είναι άλλο θέμα όταν κάποιος ζητά άσυλο και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και βεβαίως υπεύθυνη για τις αποφάσεις είναι η ανεξάρτητη σε ένα κράτος δικαίου, όπως η Ελλάδα, δικαιοσύνη και άλλο ζήτημα είναι αυτό που αφορά τη σύλληψη και την κράτηση δύο στρατιωτικών που κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας, που αφορά την επίβλεψη των συνόρων, πέρασαν κατά λάθος, κατά κάποια μέτρα στην άλλη πλευρά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει αυτό που η ελληνική πλευρά ζητάει δεν είναι κάποια χάρη, αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Και βεβαίως εφόσον οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, που δεν έχουν διαπράξει, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν και εν πάση περιπτώσει να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Είναι προφανές τόσο δια της δήλωσης του Πρωθυπουργού όσο και εκ του αποτελέσματος τελικά, ότι για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα ουδέποτε μπήκε σε παζάρια. Τονίστηκε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ότι για τους 8 τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από τη δικαιοσύνη διαδικασίες. Την ίδια στιγμή που φυσικά, υποστηρίχτηκε σταθερά η θέση αρχών της χώρας μας ότι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Η συσχέτιση αυτών με τους δύο στρατιωτικούς, δεν υπήρξε ποτέ ως επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως η άποψη αυτή υποστηρίχθηκε μόνο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

3. Η Ελλάδα ανέδειξε σταθερά και δυναμικά το ζήτημα στις συνομιλίες με τους συμμάχους και εταίρους της και σε διεθνή και ευρωπαϊκά fora, ώστε να ασκήσει επιπλέον πίεση για επίλυση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό, το αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, εντάχθηκε στα Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, σε Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, τέθηκε επιτακτικά από τους Προέδρους Τουσκ και Γιούνκερ στη Σύνοδο της Βάρνας, ενώ αναδείχτηκε επίμονα στο ΝΑΤΟ, τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ενώ τέλος, το ζήτημα τέθηκε επανειλημμένως στις γερμανοτουρκικές και αμερικανοτουρκικές συνομιλίες ενώ τέθηκε και στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν τον Απρίλιο, αφού λίγες μέρες πριν είχε αναφερθεί σχετικά ο Πρωθυπουργός σε επικοινωνία του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

4. Σημαντικός παράγοντας στην επίλυση του ζητήματος κατά την παρούσα περίοδο είναι και η προσπάθεια της Τουρκίας να επανεκκινήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ και τα κράτη μελή της (αποκατάσταση σχέσεων με Ολλανδία, συνάντηση με Μέρκελ, προσέγγιση Αυστρίας), σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση. Η Τουρκία προέβη σε αυτή την κίνηση αναγνωρίζοντας ότι το ανωτέρω ζήτημα είχε - μετά από τις ανωτέρω ελληνικές ενέργειες - καταστεί καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Έτσι φτάσαμε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών"

Κρήτη: Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα -Ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή της Ιεράπετρας κοντά στον παλιό ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ δεν απειλούνται κατοικίες.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο βρίσκονται 9 οχήματα με 20 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ελικοπτέρου.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα -Ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου"

Ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο (φωτο & βίντεο)

Οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που ξέσπασε στον Αγιο Στέφανο Αττικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.30 μ.μ. στη Λεωφόρο Λίμνη Μαραθώνος σε δασική έκταση.

Η φωτιά δεν απειλεί άμεσα οικιστική ζώνη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη. Στο σημείο έσπευσαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και δύο ελικόπτερα.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο (φωτο & βίντεο)"

Άγγελος Μητρετώδης: Ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν

Εμφανώς ανακουφισμένες οι γονείς υποδέχτηκαν τον ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη οι οποίοι μετά από 167 μέρες επέστρεψαν στην Ελλάδα.

«Ένα "ευχαριστώ" σε όλους τους ανθρώπους που μας στηρίξανε», ήταν το μόνο που θέλησε να απευθύνει προς την κάμερα, ο Άγγελος Μητρετώδης, μετά την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους που τους μετέφερε πίσω στην Ελλάδα

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες», ήταν και η κουβέντα της μητέρας του η οποία χαρούμενη κρατούσε και πάλι τον γιο της στατχέρια της.

Από την άλλη πλευρά, ούτε οι γονείς του λοχία Κούκλατζη είπαν πολλά, με τον πατέρα του να αρκείται να χαρακτηρίσει «θαύμα» την απελευθέρωσή τους.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγγελος Μητρετώδης: Ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν"

Ο Μητρετώδης περιγράφει στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ πώς έγινε η σύλληψη

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, βρίσκονται από τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου σε ελληνικό έδαφος, έπειτα από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Στο βίντεο μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συζητούν με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στα πλάνα, ο Άγγελος Μητρετώδης φαίνεται να περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους και να προσπαθεί να τους δείξει πώς ήταν ο χώρος καθώς και πόσο δυσνόητο ήταν να καταλάβουν το εάν βρίσκονται ή όχι επί ελληνικού εδάφους.
Ο ανθυπολοχαγός φαίνεται να δείχνει τα όρια του δάσους καθώς και τα μονοπάτια που χωρίζουν τις δύο χώρες.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητρετώδης περιγράφει στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ πώς έγινε η σύλληψη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news