facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη για κάθε βοήθεια στον Λίβανο

Τα συλλυπητήριά του προς τον λαό του Λιβάνου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.
«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό δηλώνει η Αθήνα.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά οδύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου.
«Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.»
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη για κάθε βοήθεια στον Λίβανο"

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μασσαλία της Γαλλίας – Εκκενώνονται κάμπινγκ

Μια μεγάλη πυρκαγιά που έχει ήδη κάψει πολλές εκατοντάδες στρέμματα βλάστησης, μαίνεται στα δυτικά της Μασσαλίας και οι αρχές εκκενώνουν τα κάμπινγκ κατά μήκος των ακτών.

Οι τουρίστες που παραθερίζουν σε τρία κάμπινγκ στην Κουρόν, ένα παραθαλάσσιο προάστιο της κοινότητας Μαρτίγκ στη νοτιοανατολική Γαλλία, κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στην παραλία, καθώς η φωτιά μαίνεται. Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην Κουρόν, είπε ότι είδε μεγάλα σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ουρανό, οι φλόγες είχαν φτάσει στην άκρη του δρόμου, ενώ πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι τις 21:00 απόψε είχαν καεί 5.000 στρέμματα βλάστησης. Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες, με τη βοήθεια επτά αεροσκαφών, δίνουν μάχη για να κατασβήσουν την πυρκαγιά. «Προς το παρόν, δεν απειλούνται βιομηχανικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Πιερ Νταρτού, ο περιφερειάρχης της επαρχίας Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, αναφερόμενος στη βιομηχανική-λιμενική ζώνη Φος-σιρ-Μερ, όπου είχε εκδηλωθεί ένα άλλο μέτωπο, το οποίο ωστόσο έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη πυρκαγιά στη Μασσαλία της Γαλλίας – Εκκενώνονται κάμπινγκ"

Τουρκία: Ξεπέρασε ξανά τα 1.000 κρούσματα σε μια μέρα, ενώ η Γερμανία αίρει μερικώς την ταξιδιωτική οδηγία!

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 1.000 σήμερα, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν υπερβεί το κρίσιμο όριο που έχει θέσει η κυβέρνηση ώστε να επανεξετάσει τους κανόνες.

Τα 1.083 νέα κρούσματα της Covid-19 συνιστούν «σοβαρή» αύξηση που εντείνει τις ανησυχίες, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο Twitter.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 5.765 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί συνολικά 234.934 στη χώρα. Τα μέτρα καραντίνας έχουν αρθεί από την 1η Ιουνίου. Από τις 13 Ιουλίου τα νέα κρούσματα κυμαίνονταν γύρω στα 1.000 ημερησίως, χωρίς όμως να ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Γερμανία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει σε μερική άρση της ταξιδιωτικής της οδηγίας για την Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου. Η άρση αφορά τις τουριστικές περιοχές στα νοτιοδυτικά παράλια: Αττάλεια, Σμύρνη, Αϊδίνι και Μούγλα.

Πρόκειται για μια κίνηση που ικανοποιεί την Τουρκία, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως ήταν ένα αντάλλαγμα της Γερμανίας για τη διαμεσολάβησή της για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, προσαρμόζοντας στα νέα δεδομένα και τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του, η άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις τέσσερις περιοχές συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η πλήρης εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών κανόνων των τουρκικών αρχών, καθώς και ένα υποχρεωτικό τεστ για κορωνοϊό 48 ώρες πριν από την αναχώρηση Γερμανών τουριστών από τις εν λόγω περιοχές προς τη Γερμανία. Το κόστος του τεστ, 30 ευρώ στο αεροδρόμιο ή 15 ευρώ σε πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο θα επιβαρύνει τους τουρίστες. Όσοι βγαίνουν θετικοί στον ιό θα παραμένουν αναγκαστικά σε καραντίνα στην Τουρκία και θα παρακολουθούνται από γιατρό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ξεπέρασε ξανά τα 1.000 κρούσματα σε μια μέρα, ενώ η Γερμανία αίρει μερικώς την ταξιδιωτική οδηγία!"

Αλεξανδρούπολη: Σκύλος δάγκωσε 11χρονο στο πάρκο Προσκόπων – Ο ιδιοκτήτης του τον παράτησε αιμόφυρτο και αναζητείται

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στο πάρκο Προσκόπων, όταν σκύλος τον οποίο είχε βγάλει βόλτα ο ιδιοκτήτης του στο συγκεκριμένο πάρκο, αν και απαγορεύεται, δάγκωσε στο πόδι έναν 11χρονο μαθητή, που έπαιζε εκεί μαζί με άλλα παιδιά.

Ο σκύλος που ξέφυγε απ’ την επιτήρηση του ιδιοκτήτη του, δάγκωσε το παιδί που πηγαίνει στην 5η δημοτικού στο πόδι και του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα, αφού άρχισε να αιμορραγεί και να φωνάζει κλαίγοντας. Την στιγμή που έτρεξαν κοντά του ο πατέρας του και άλλοι για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ο ιδιοκτήτης του σκύλου που ήταν νεαρής ηλικίας, εξαφανίστηκε χωρίς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την κατάσταση του μαθητή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί οι γιατροί του έκαναν τα απαραίτητα εμβόλια για τέτοιες περιπτώσεις και νοσηλεύεται αφού του χορηγείται και αντιβίωση.

Ο πατέρας και οι συγγενείς του παιδιού κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Ψάχνουν μάλιστα οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο θα οδηγήσει τις αρχές στον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του σκύλου, που εγκατέλειψε τον 11χρονο αν και είδε το κακό που προκάλεσε ο σκύλος του.

Όσοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό ή γνωρίζουν οτιδήποτε, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο:

6907591244

και με απόλυτη εχεμύθεια να δώσουν στοιχεία. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για το ίδιο θέμα. Οι γονείς και οι συγγενείς του παιδιού απευθύνουν έκκληση σε όλους να βοηθήσουν για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ασυνείδητου και ανεύθυνου ιδιοκτήτη του σκύλου.

evros-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Σκύλος δάγκωσε 11χρονο στο πάρκο Προσκόπων – Ο ιδιοκτήτης του τον παράτησε αιμόφυρτο και αναζητείται"

Χαρδαλιάς: Τι θα γίνει με γάμους, μπαρ, εργοστάσια- όχι στα sms

Νέες αποφάσεις-μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό.

«Δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε εδώ γιατί υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν». Συγκεκριμένα, η «ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος» υποστήριξε ο ίδιος, παρότι «δεν είμαστε στον Μάρτιο».


Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και την ευθύνη τους για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα που δίνεται στην Πολιτική Προστασία να τροποποιεί το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων.



Εν κατακλείδι, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς ο Δεκαπενταυγουστος θα κρίνει την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς των sms για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις του



Στα καλά νέα ο κ.Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε το γεγονός ότι «δεν έχει οδηγήσει η αύξηση των κρουσμάτων σε πίεση προς το ΕΣΥ», παρότι σύμφωνα με τον Υφυπουργό καταγράφηκαν 469 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό από τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα:

· 4662 κρούσματα συνολικά

· 650 ενεργά κρούσματα

· 1108 πήραν εξιτήριο από τον νοσοκομεία

Αν και καταγράφεται «έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως», η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες χώρες, με την κατάσταση να παραμένει κατά τον κ. Χαρδαλιά «εύθραυστη και ευμετάβλητη».

Ειδικότερα, «όπου χρειάστηκε κλείσαμε τις πύλες εισόδου στον τουρισμό» εξήγησε ο Υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν γίνει:

· 215.184 έλεγχοι σε 1.702.980 εισερχομένων πολιτών

· 401 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν

· 77 παραμένουν ενεργά

· 240 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης

· 84 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας περιέγραψε ακόμη ότι οι χερσιαίες πύλες εισόδου είναι η κύρια πηγή εισόδου κρουσμάτων, την ώρα που ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς τιμωρητική λογική», ενώ από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου έχουν γίνει:

· 38.949 έλεγχοι

· 1698 παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί

· 1955 πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί ύψους 603.950 ευρώ

· και διοικητικές κυρώσεις 480 ημερών συνολικά

Επιπλέον, «έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές θεωρίες» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε με νόημα πως «το Πάσχα κάναμε πολύ δύσκολα πράγματα. Τώρα αυτό που ζητάμε, είναι να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής».

Στο πλαίσιο αυτό, «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα εξής νέα μέτρα:

Νέα Μέτρα

· απαγορεύεται από αύριο 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 βράδυ έως 7 το πρωί

· από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους

· από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε 7ημερη κατ’ οίκον απομόνωση

· παράταση ορίου 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων

· εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

· εντάσσεται στο εξής σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και ο ΕΦΕΤ

· Η χρήση μάσκας υποχρεωτική στα πλοία –απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίου

· περιορισμός ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Υπό αυτό το πρίσμα, «ο δεκαπενταύγουστος -ξεκάθαρα θα σας πω- θα κρίνει την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 την μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown».

Οι προτροπές Χαρδαλιά στους νέους

«Σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν, αν θέλετε, και περισσότερο άτρωτοι. Βράζει το αίμα τους. Σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας. Και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Είναι τα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά, που θα είναι οι επόμενοι ήρωες στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν.

Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά, που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει, αλλά είναι η ώρα που θα πρέπει, με την ευθύνη που τους διακρίνει όλους αυτούς τους μήνες, να μπούνε μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι οι νέοι, που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη.

Και μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε κερδισμένοι. Και σαν χώρα. Να πάει μπροστά η πατρίδα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι, ναι, αυτά τα νέα παιδιά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Τι θα γίνει με γάμους, μπαρ, εργοστάσια- όχι στα sms"

Ισπανία: 1.178 νέα κρούσματα κορονοϊού - 26 επιπλέον θάνατοι

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 1.178 νέα κρούσματα Covid-19, που καταγράφηκαν κυρίως στις περιοχές της Μαδρίτης και της Αραγονίας, με το σύνολο των νεκρών να αυξάνεται κατά 26 και να ανέρχεται πλέον στους 28.498.

Η ημερήσια αύξηση κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα 968 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, όταν στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονταν οι πληροφορίες από τρεις περιφέρειες.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, που συμπεριλαμβάνει επίσης αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που πιθανόν αποθεραπεύτηκαν, αυξήθηκε σε 302.814 από 297.054, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: 1.178 νέα κρούσματα κορονοϊού - 26 επιπλέον θάνατοι"

Ο Αρκάς «χτυπά» όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκα (φωτο)

Με τα δικά του όπλα απαντά ο Αρκάς σε όσους αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σε ένα αιχμηρό σκίτσο, ο Αρκάς απαντά σε όσους επικαλούνται το… δημοκρατικό τους δικαίωμα στη μάσκα, θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική και δημόσια υγεία.
«Μάσκα; Όχι βέβαια. Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δημοκρατικό μου δικαίωμα να μεταδώσω τον ιό», εμφανίζεται να λέει μια γυναίκα στο σκίτσο του Αρκά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς «χτυπά» όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκα (φωτο)"

Ισραήλ: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού

Το Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στον Λίβανο, μετέδωσε η τηλεόραση του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ).

Λίγο νωρίτερα, κυκλοφόρησαν φήμες περί πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι N12, είπε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο ατύχημα που ξεκίνησε με την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού"

Ολλανδία: Σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού διπλασιάστηκαν σχεδόν στην Ολλανδία τις προηγούμενες επτά ημέρες, φθάνοντας τα 2.588, δήλωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, συνεχίζοντας μια σταθερά ανοδική πορεία μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Ιουλίου.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την εβδομάδα που λήγει σήμερα, 4 Αυγούστου, είναι αυξημένα κατά 94% από 1.329 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
ΠΟΥ: «Εκτεταμένες συζητήσεις» με επιστήμονες στη Γουχάν για την προέλευση του κορωνοϊού
Στο μεταξύ, ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο την έρευνα για την προέλευση του νέου κορωνοϊού είχε «εκτεταμένες συζητήσεις» και «ανταλλαγές» με επιστήμονες στην πόλη Γουχάν όπου εντοπίσθηκε αρχικά το ξέσπασμα της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Οργανισμού.
Οι συνομιλίες περιελάμβαναν ενημέρωση για την έρευνα σε θέματα υγείας των ζώων, είπε.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδία: Σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων"

Τρομερή έκρηξη στην Βηρυτό: Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλεξανδρούπολη καθώς ακόμη 13 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο γάμο, το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά, σύμφωνα με το slpress, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα των τεστ που έχουν διεξαχθεί, τα περιστατικά της νόσου Covid-19 από το γάμο φτάνουν τα 22.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν εννέα θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδί 1,5 ετών.
\
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο φυσικά), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομερή έκρηξη στην Βηρυτό: Αναφορές για δεκάδες τραυματίες"

Τρομερή έκρηξη στην Βηρυτό: Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού και, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, υπάρχουν “δεκάδες τραυματίες”.
Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τα τζάμια κατοικιών έσπασαν.
Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δύο εκρήξεις, η μία στο λιμάνι σε αποθήκη με πυροτεχνήματα, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.
Όπως αναφέρεται η δεύτερη έκρηξη έγινε κοντά στην κατοικία του γιου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Χαρίρι.
Μεταξύ των κτιρίων που υπέστησαν ζημίες και τα γραφεία της εφημερίδας Daily Star.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομερή έκρηξη στην Βηρυτό: Αναφορές για δεκάδες τραυματίες"

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

O καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επιστρέφει στην ενημέρωση μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και ενημερώνουν αυτή την ώρα για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 η επιστροφή του καθηγητή δεν είναι μόνιμη στην τακτική ενημέρωση αλλά λόγω των περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί απαιτείται και η δική του συμβολή ενόψει του Δεκαπευνταύγουστου.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ενημέρωση από το δίδυμο είχε γίνει στις 26 Μαΐου, μετά από 72 κοινές ενημερώσεις. Μάλιστα κατά την τελευταία αυτή συνέντευξη τύπου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει χαρακτηριστικά "δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο" και εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ ξανά.
"Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει".
Τα πράγματα δυσκόλεψαν και ο Σωτήρης Τσιόδρας, επέστρεψε για μία (;) ακόμα φορά.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά - LIVE ΕΙΚΟΝΑ"

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα - 47 στη Θεσσαλονίκη και 26 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

Άλλα 121 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα. 
Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, μεγάλη άνοδος καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 47 νέα κρούσματα, ενώ 8 κρούσματα καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, με τα 5 εξ αυτών να σχετίζονται με βάπτιση. Στην Αττική εντοπίστηκαν άλλα 26 κρούσματα. 

Πέντε (5) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– Επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, *πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση*,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα,
– Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα,

– Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα,
– Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα,
– Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο,
– Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια,
– Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη,
– Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Χίο.

geografiki_diaspora



Ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα - 47 στη Θεσσαλονίκη και 26 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή"

Σαρηγιάννης – Κορωνοϊός: Τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν 3 εβδομάδες πριν

«Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την επικίνδυνη φάση που είμαστε αυτό το διάστημα, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος, δηλαδή, ό,τι πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να γίνει τώρα, ήδη έχουμε καθυστερήσει» τονίζει στο Thesstoday.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 
«Δυστυχώς, τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν δεν εφαρμοστούν στο έπακρο τα μέτρα, διότι άργησαν να εφαρμοστούν.  
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, σχετικά με την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας, την κατανόηση των πολιτών για την επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία και την προσωπική ευθύνη του καθενός» επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης. 
Η πιο κρίσιμη παράμετρος, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, για την διαχείριση του κορωνοϊού, είναι ο χρόνος 
«Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, βρισκόμαστε πίσω από τον χρόνο και προσπαθούμε να τον προλάβουμε, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε «μέρες μπροστά», και να έχουμε προλάβει οτιδήποτε ζούμε τώρα» προσθέτοντας πως «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, αφού ήδη είχαμε αύξηση κρουσμάτων, θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν, ώστε να μην φτάσουμε ξανά στην αρχή».  
Το κυρίαρχο θέμα πλέον είναι η κοινωνική απόσταση 
Σύμφωνος δηλώνει ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Thesstoday.gr, με την απόφαση της κυβέρνησης να «αποκλείσει» περιπτώσεις που θα μπορούσαν καταλήξουν μία υγειονομική βόμβα, όπως τα πάρτι, τα πανηγύρια, και τα μέτρα προστασίας στους γάμους και στους χώρους λατρείας.  
«Πέρα από αυτά, το κυρίαρχο θέμα, πέρα από την μάσκα η οποία προστατεύει, αλλά μόνο αυτό προφανώς δεν αρκεί, είναι η κοινωνική απόσταση 
Στα ΜΜΜ εμείς προτείναμε την μείωση της χωρητικότητας, αντίστοιχη αύξηση των δρομολογίων, και προφανώς είμαι αντίθετος με την αύξηση της πληρότητας στα πλοία. Λανθασμένο μέτρο, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με ασφάλεια. 
Εκτός αυτού, θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνές ενημερώσεις, και να δίνονται οι οδηγίες, για την σωστή χρήση της μάσκας. Μήνες αργότερα, και ακόμη παρατηρούμε άτομα να τη φοράνε λάθος, ή να την χρησιμοποιούν λάθος. Ας αφήσουμε την δικαιολογία, ότι δεν μπορούμε να την αντέξουμε επειδή είναι καλοκαίρι. 
Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα το μέγεθος της κρισιμότητας, αυτά τα μέτρα προφανώς δεν είναι υπερβολικά».  
Αύξηση του κόστους των προστίμων και εντατικότεροι έλεγχοι 
Παίρνοντας ως παράδειγμα, χώρες παρόμοιες, με παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή υψηλή ζέστη και υγρασία, όπως την Κύπρο και την Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολη, το κόστος των προστίμων σε αυτές τις χώρες είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με την Ελλάδα, που είναι 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας.  
Όπως αναφέρει ο κ. Σαρηγιάννης στο Thesstoday.gr «σύμφωνα με τα μοντέλα, παρατηρήθηκε πως στην περίοδο της καραντίνας που χρησιμοποιούσαμε το sms για τις εξόδους, φυσικά ο κόσμος προσπαθούσε να βρει έναν έξυπνο τρόπο να το αποφύγει, ώστε να πάει εκεί που θέλει.  
Τα στατιστικά δείχνουν, πως το ποσοστό των πολιτών για τις εξόδους, ήταν μεγαλύτερο τις καθημερινές, παρά το Σαββατοκύριακο, κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβγαζε κανένα νόημα, εάν υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι δουλεύουν μέσα στην εβδομάδα.  
Αυτό συνέβη, γιατί το Σαββατοκύριακο, το κόστος του προστίμου ήταν υψηλότερο, οπότε δεν γίνονταν τόσες παραβάσεις. Αυτή η διαφορά του κόστους, έκανε τον κόσμο να επιλέξει ουσιαστικά, τις ημέρες που θα βγει έξω, συμπεραίνοντας, δυστυχώς πως η συμπεριφορά αλλάζει με το κόστος των προστίμων 
Βρισκόμαστε σε ένα διάστημα που δεν υπάρχει κάτι για να πείσουμε τον κόσμο, καλώς ή κακώς σε κάποιες καταστάσεις πρέπει να επιβάλλουμε την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων 
Προφανώς, αυτό, συνδυαστικά με τους εντατικότερους ελέγχους που θα έπρεπε να γίνονται, θα είχε ένα θετικό για εμάς αποτέλεσμα, κάνοντας τους τουρίστες που έρχονται στην χώρα, να νιώθουν ασφαλείς και να απολαύσουν τον ελληνικό πολιτισμό». 
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τουρίστες 
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος, σχετικά με τις αρχές Ιουλίου που ήταν ο πρώτος συναγερμός για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.
«Όταν είχαν αυξηθεί τα τεστ ανίχνευσης στις πύλες εισόδου, είχαμε μία μείωση των ασυμπτωματικών φορέων που εισάγονται στη χώρα, όμως όταν ανοίξαμε τις πύλες για περισσότερες χώρες, ξαφνικά αυξήσαμε πολύ τις τουριστικές ροές.
Αν υποθέσουμε, με ένα τυπικό ποσοστό των φορέων που μπαίνουν στη χώρα, κάνοντας τα στοχευμένα τεστ, ναι μεν ανιχνεύουμε, αλλά σίγουρα, φαίνεται πως αν στην αρχή του μήνα είχαμε 55 ασυμπτωματικούς φορείς, κάπου στα μέσα έγινε μία «κοιλιά» πέφτοντας στους 10-15, τώρα που άνοιξαν τα σύνορα, ανεβήκαμε πάλι στους 30.
Βέβαια, δεν είναι μόνο οι τουρίστες το πρόβλημα, αλλά η εφαρμογή των μέτρων που δεν τηρούνται. Δεν καταπολεμάμε σωστά την κατάσταση εντός της χώρας. Αν γινόταν αυτό, οι τουριστικές ροές απλώς θα ήταν ελεγχόμενες, ενώ τώρα έχουμε ξεφύγει και προσπαθούμε να το συμμαζέψουμε.
Είμαστε στο όριο, δεν έχουμε χρόνο για συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν είναι αργά» καταλήγει ο κ. Σαρηγιάννης.

thesstoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρηγιάννης – Κορωνοϊός: Τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν 3 εβδομάδες πριν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news